Oversigtsskema, AKA-puljen - Oktoberrunden 2015 Edoc:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Oversigtsskema, AKA-puljen - Oktoberrunden 2015 Edoc: 2015-049883-3"

Transkript

1 1 Oversigtsskema, AKA-puljen - Oktoberrunden 2015 Edoc: ID Sagsbeh Hovedpuljen Foreningens navn Kategorisering af projektet Projekttitel Forvaltningens bemærkninger Ansøgt beløb Indstilling fra AKA Sønderholm samråd Kommunikation og formidling Hjemmeside Ingen bemærkninger til ansøgningen. Det tidligere AKA-udvalg satte et max på kr. til støtte af hjemmesider. På AKAs møde i forbindelse med forårets ansøgningsfrist blev det besluttet, at principperne vil blive vurderet løbende, når der skal besluttes evt. nye principper ,50 Indstilles til max kr med AKA-indstillingsudvalget opfordrer til, at hjemmesiden laves, så svagtseende og blinde kan betjene den Kølby og omegns borgerforening Inventar og udstyr Lys i Lergravshytte (Opsætning af lys i bålhytte. Der er indlagt strøm.) Sønderholm Borgerforening Inventar og udstyr Vedligeholdelse af grønne arealer (Havetraktor) Ingen bemærkninger til ansøgningen Indstilles til max kr med Ingen bemærkninger til ansøgningen Indstilles til max. Kr med V. Hassing Borgerforening Inventar og udstyr Byforskønnelse (Blomsterkummer) Vester Hassing er udpeget som Vækstby. Projektet forgår på både privat og offentligt areal. Der er tilladelse til at stille blomsterkummer hos to private. Dog med en betingelse fra den ene om at kunne flytte kummen. Den kumme der skal stå på kommunalt areal er der søgt om tilladelse til hos Veje og trafik, men der er ikke svar endnu. Ingen tilladelser var på plads ved ansøgningstidspunktet Lillevorde Borgerforening Inventar og udstyr Hjerterstarter i Lillevorde Sagsbehandler har glemt at spørge efter en skriftlig tilladelse til opsætningen. Denne indhentes til mødet. Der er ikke inkluderet et kursus i brugen af hjertestarten. Det bør være en betingelse for bevilling Indstilles til afslag. Afslaget begrundes med, at Vester Hassing er udpeget som by med vækstpotentiale. I flg. Landdistriktspolitikken skal projekter fra sådanne byer have betydning for et større opland. AKA- indstillingsudvalg vurderer, at blomsterkummer ikke har betydning for et større opland Indstilles til max kr med AKA-indstillingsudvalg betinger, at der gennemføres et kursus i brugen for at yde tilskud til hjertestartere, hvorfor der bevilliges mere i tilskud end ansøger har søgt om.

2 37-2 Fjellerad samråd Fysiske projekter (Natur) Projekt ådalshytte En endelig etablering af hytten vil kræve en byggetilladelse og en landzonetilladelse. 2 Ansøger skal dokumentere, at både byggetilladelse og landzonetilladelse er bevilliget før tilsagnet kan udbetales Fjellerad og Omegns Borgerforening Fysiske projekter (Natur) Bordbænkesæt Ansøger skriver, at man før har fået bevilliget borde og bænke. Sagsbehandler har undersøgt samtlige ansøgninger fra Fjellerad Samråd til AKA fra 2007 og frem, og har intet kunne finde om det. Det må derfor formodes, at borde og bænke er støttet af andre end AKA Indstilles til max kr med AKA-indstillingsudvalget opfordrer til, at ansøger indkøber handicapvenlige bordbænkesæt fx forlænget bordpladen og højde så en kørestol kan køres til bordet Gandrup og Omegns Borgerforening v/ Gandrup Byforskønnelse Fysiske projekter (Natur) Omdannelse af Banesti til cykelsti Ansøger søger om kr fra AKA til projektet. Samtidigt søger ansøger forskønnelsespuljen med tidsfrist 2. november om et endnu ukendt beløb. Der er ikke tale om et forprojekt eller lignende. Ansøger har tilladelse fra kommunen til at arbejde videre med projektet Der er tale om et meget omkostningskrævende projekt, hvorfor AKA-indstillingsudvalg betinger, at den øvrige finansiering er opnået før tilsagnet udbetales Vaarst Uret Fysiske projekter (Natur) Beplantning af plantearme i Vaarst Uret Vaarst Uret har samlet inden for den seneste 5årige periode fået til sagn om: Borde kr. Parkgrill kr. Køkkenudvidelse kr. Kantafgrænsning kr. - i alt kr. Jf. skemaet er opstartstidspunktet sat i efteråret Såfremt projektet får tilsagn om støtte, skal projektet være gennemført i løbet af 6 måneder, jf. retningslinjerne. Dvs. inden udgangen af juni Indstilles til max kr med Projektet kan først gennemføres i efteråret AKAindstillingsudvalg giver på den baggrund en projektforlængelse frem til efteråret 2016.

3 Gandrup og Omegns Borgerforening Fysiske projekter (Natur) Grillhytte, Teglværkssøerne Gandrup Flemming Johannesen har oplyst, at projektet har fået bevilget godt kr. fra LOA fonden AKA-indstillingsudvalg opfordrer til, at der tænkes på handicaptilgængelighed i projektets gennemførelse Stae Borgerforening Dall Villaby Grundejerforening Ny svævebane Ansøgningen er trukket tilbage af ansøger 0 Ansøgningen trukket tilbage af ansøger. Naturlegeplads Dall Villaby er jf. Landdistriktspolitikken en "bynær landsby", hvor tilsagn om støtte skal underkastes en konkret vurdering. AKA-udvalget har tidligere defineret kriteriet som, at projektet skal have betydning for et større opland. Tidligere ansøgninger vedr. støtte til legepladser i "Bynære landsbyer" har fået afslag begrundet med, at projektet ikke opfyldte ovenstående kriterium fx Drastrup ved forårets ansøgningsrunde. Samrådet har udtalt sig om projektet, og vurderer bl.a., at projektets placering er god i forhold til byens øvrige faciliteter. Projektgruppen har oplyst flg. på forespørgsel: - legepladsen kommer til at ligge i forbindelse med fritidshuset, fodboldklubben, tennisbanerne og petanque banen, netop for at så mange som muligt vil få glæde af legepladsen. Befolkningen fra Dall Villaby, Ferslev, Poulstrup, Voldsted og Ellidshøj bruger i forvejen de nuværende faciliteter og vil dermed få glæde af legepladsen. Derudover er der cykelsti fra Svenstrup og afstanden til Skalborg og Visse er også kort, og der er således mulighed for at personer fra disse bydele også kan benytte sig af legepladsen. Dall Villabys projekt er forholdsvist dyrt ( kr.) og har på nuværende tidspunkt tilvejebragt kr. ved egenog medfinansiering. Ansøgningen er vedlagt en byggetilladelse givet i Byggetilladelser forældes 1 år efter udstedelse. Ansøger har oplyst, at de er i gang med at ansøge på ny. Ansøger anfører en slutdato for projektet, der ligger udover AKA-puljens 6 måneders tidsramme - og en opstartsdato, der ligger før ansøgningsfristen. Jf. retningslinjerne, må projektet ikke være opstartet, inden ansøgningen er færdigbehandlet. Ansøger har oplyst, at selve etableringen forventes igangsat marts/april medfinansiering. Dall Villaby er i Landdistriktspolitikken udpeget som bynær landsby, hvorfra ansøgninger kan komme i betragtning efter en konkret vurdering. AKAindstillingsudvalget bygger sin vurdering på, om projektet har betydning for et større opland. Ansøger har i ansøgningen sandsynliggjort, at projektet har en sådan betydning. AKA-indstillingsudvalg opfordrer til, at der tænkes på handicaptilgængelighed i forbindelse med projektets gennemførelse Samrådet i Grindsted og Uggerhalne Byporte til Grindsted og Uggerhalne Der er vedhæftet en række tomme dokumenter til ansøgningen som af ukendt årsag ikke kan åbnes, når man klikker på bilaget i ansøgningsskemaet. De kan ses (tomme), hvis man genererer en pdf.fil ,00 Indstilles til max kr med

4 4 "Tilladelse" til opsætning fra Trafik og Veje er vedlagt som mailkorrespondance ml. ansøger og Trafik og Veje. Trafik og Veje er kontaktet og bekræfter, at mailkorrespondancen kan anses som tilladelse Tylstrup Ungdoms- og Idrætsforening Renovering af legeplads ved klubhus Ansøgningen er efter forvaltningens vurdering ikke helt gennemarbejdet eller fuldt oplyst. Ansøger har ikke vedlagt alternativt tilbud. Dette er ikke et krav i retningslinjerne, men det vil være fornuftigt i et projekt af denne størrelse. Såfremt projektet indstilles til støtte kan det være en anbefaling til ansøger. Der mangler kr. i at medfinansieringen hænger sammen. Ansøger har i dialog med forvaltningen oplyst, at man er i gang med at søge medfinansiering ved borgerforeningen, kommunens dagpleje afdeling, diverse fonde og ved privat donation, uden af det udspecificeres nærmere. Skemaets finansieringsfelt er ikke udfyldt (Er et krav jf. retningslinjerne) Det vurderes fra forvaltningens side som en meget vanskelig opgave at skaffe n størrelse til en alm. legeplads, - især inden for AKA-puljens tidsramme på 6 måneder Indstilles til afslag. Afslaget begrundes med, at ansøgningen ikke er tilstrækkelig gennemarbejdet. AKA-indstillingsudvalget opfordre ansøger til at genansøge og vægter især, at ansøger kan dokumentere en bred opbakning til projektet i byen fx ved en erklæring fra Samrådet. AKA-udvalget har tidligere haft princip om, at større byer kan modtage støtte til 2 legepladser. Tylstrup vurderes som en større by. Der er ikke vedlagt udtalelse fra Samråd eller Borgerforening vedr. byens satsning på denne legeplads (ikke et krav, jf. retningslinjerne).. Der er ikke oplyst om drift og vedligehold i ansøgningen (er et krav jf. retningslinjerne). Ansøger har oplyst, at den delvise momsregistrering vedr. cafeteriadrift og berører dermed ikke legepladsprojektets momsandel. Det er oplyst fra Fritidsafdelingen, at Idrætsforeningen ejer arealet, hvor legepladsen ønskes etableret. Et evt. tilskud skal gøres betinget af, at legepladsen opnår tilladelse til etablering og at kommunens Legepladsinspektør kan godkende opsætning og giver ibrugtagningstilladelse. Endvidere bør det betinges, at evt. støtte ikke udbetales før anden medfinansiering er oplyst og evt. tilvejebragt Projekt Hammer Bakker, Vandtårngruppen Forprojekter Vandtårnet i Hammer Bakker Ingen bemærkninger tin ansøgningen Indstilles til max kr med

5 37-21 Fjellerad Samråd Arrangement/aktivitet Hockey på multibane Multibanen befinder sig på skolens areal. Samrådet står som ansøger for en "gruppe faste brugere" af multibanen. Det fremgår ikke, hvor stor denne gruppe er eller hvorvidt andre brugere vil kunne benytte udstyret herunder skolens elever. Det må dog formodes, at det erklærede samarbejde ml. skole og samråd betyder, at hockeyudstyret også vil kunne benyttes af andre end en "faste gruppe brugere". 5 Det oplyses, at det tidligere udstyr blev konfiskeret af kommunens Legepladsinspektør, da det ikke levede op til kravene. Det fremgår ikke af ansøgningen, hvorvidt det ønskede udstyr lever op til kravene. Ansøger er i forbindelse med sagsbehandlingen opfordret til at kontakte Legepladsinspektøren herom. Der er ikke fremsend svar på dette ved sagsbehandlingens afslutning. En evt. indstilling om støtte bør gøres betinget af, at hockeymål og bander kan godkendes af kommunens legepladsinspektør Indstilles til max kr med Udbetaling af tilsagn skal gøres betinget af, at udstyret godkendes af Aalborg Kommunes legepladsinspektør før indkøbet foretages Støtteforeningen ved Museet i Hammer Bakker Arrangement/aktivitet 100-års jubilæumsprojekt om Vodskov Åndssvageanstalt Egenfinansieringen anføres som tilskud fra lokale fonde (er ikke tilvejebragt på ansøgningstidspunktet). Det skal derudover tilvejebringes yderligere medfinansiering på i alt kr. udover AKA-puljens eventuelle bidrag. Det vurderes dog som muligt grundet projektets karakter Alternativt tilbud fra teater skønnes ikke at være relevant. Evt. indstilling til støtte bør gøres betinget af, at der dokumenteres tilladelse til gennemførelse ved hhv. ejer af arealet, som opførelsen ønskes gennemført på, og ved politiet såfremt der er støjgener ved gennemførelsen. Udbetaling af tilsagnet skal gøres betinget af, at de nødvendige tilladelser tilvejebringes. FDF Godthåb Anden kategorisering Vinduer I - Storedalsmøllen Overført til Fritidsafdelingen Overført til Fritidsafdelingen FDF Godthåb Anden kategorisering Vinduer II Storedalsmøllen Overført til Fritidsafdelingen Overført til Fritidsafdelingen

6 Forsamlingshuspuljen ID # Foreningens navn Kategorisering af projektet Projekttitel Forvaltningens bemærkninger Ansøgt beløb Indstilling fra AKA Godthåb Borgerforening Inventar og udstyr Bedre plads og forhold til simrende Ingen bemærkninger til ansøgningen ,92 Indstilles til max kr med kødgryder (bordplade og skabselementer) Der er to ansøgninger fra Godthåb Borgerforening vedr. medfinansiering. forsamlingshuset. Ansøgningerne er til sammen under Godthåb Borgerforening Inventar og udstyr Tidssvarende helhedsoplevelse af Huset (Væglamper) kr. Ingen bemærkninger til ansøgningen. Der er to ansøgninger fra Godthåb Borgerforening vedr. forsamlingshuset. Ansøgningerne er til sammen under kr ,00 Indstilles til max kr med Forsamlingshuset, St. Restrup Friskole Inventar og udstyr Udskiftning af vinduer Ingen bemærkninger til ansøgningen Samråd for Vaarst og Omegn Renovering af forsamlingshus (malearbejde og nedtagning/opsætning af lamper) Ingen bemærkninger til ansøgningen ,50 Indstilles til max kr med Egense Borgerforening Efterpuds i forbindelse med nyt over (reparation af murværk mv.) Ingen bemærkninger til ansøgningen Lundby Kultur- og Forsamlingshus Anden kategorisering Isolering samt facade renovering Ingen bemærkninger til ansøgningen. kr Indstilles til max kr med 37-6 Restrup Enge Forsamlingshus Anden kategorisering Etablering af overkørsel (ml. vej og cykelsti der kan forhindre vandindtrængning i forsamlingshuset) Ingen bemærkninger til ansøgningen Indstilles til max kr med Storvorde Sejlflod Boldklub Anden kategorisering Køkkenrenovering Klubhuset er beliggende i Storvorde, som er en vækstby. ansøgningerne her fra kan støttes, hvis projektet har betydning for et større opland. Forvaltningen vurderer ikke, det er tilfældet her. Ansøger henviser til at klubhuset har forsamligshuslignende karakter. Det er dog udelukkende byens øvrige foreninger og dagplejere som benytter huset. Fritidsafdelingen har desuden gennem de senere år støttet renovering af klubhuset flere gange. Ansøgningen kan efter aftale med Tove Olsen overføres til Indstilles til afslag. Afslaget begrundes med, at Storvorde-Sejlflod er udpeget som by med vækstpotentiale, hvor projektet skal have betydning for et større opland, såfremt AKA-puljen skal støtte projekter.

7 7 fritidsafdelingen, og indgå i dennes prioritering. Renovering af køkken anses ikke for at have betydning for et større opland. Ansøgningen er overført til Fritidsafdelingen Halkær kro & kulturhus S/I Anden kategorisering Udskiftning af 23 år gamle vinduer og døre på facade mod vest Ingen bemærkninger til ansøgningen Egense Borgerforening Forberedelse af gavl til udsmykning Ansøgning vedr. forberedelse af gavl på forsamlingshus, så gavlen forberedes på udsmykning. Ansøger har ansøgt Hovedpulje, men har efter dialog med forvaltningen ændret til ansøgning ved Forsamlingshuspuljen ,50 Indstilles til afslag. Afslaget begrundes med, at AKApuljen max kan støtte samme projekt med i alt kr. Egense Borgerforening har i samme ansøgningsrunde ansøgt til projekt nr som også omhandler renovering af forsamlingshusets mure og gavle Dokkedal Borgerforening Inventar og udstyr Varmepumpeanlæg til fælleshus i Dokkedal Der er korrigeret for en lille regnefejl vedr. medfinansiering. Ansøger er gjort opmærksom på dette Indstilles til max kr med

Oversigt over ansøgninger til AKA-puljen, april 2015 edoc: 2015-004200-4

Oversigt over ansøgninger til AKA-puljen, april 2015 edoc: 2015-004200-4 Oversigt over ansøgninger til AKA-puljen, april 2015 edoc: 2015-004200-4 Nr. Telte og andre faciliteter til samling 1 Egense Telt til lokale arrangementer 2015-017784 Projektet omhandler indkøb af festtelt.

Læs mere

Økonomisk ramme - uddeling efterår 2016

Økonomisk ramme - uddeling efterår 2016 Økonomisk ramme - uddeling efterår 2016 934.179 Til uddeling ved efterårsrunden 2016 (2016-budgettet) 1.184.179 til uddeling i dag, såfremt midlerne til Kunstpuljen inddrages (AKA-puljen 2017 reduceres

Læs mere

Godkendelse af indstillinger fra Puljen til lokale projekter i landdistriktet (AKA-puljen)

Godkendelse af indstillinger fra Puljen til lokale projekter i landdistriktet (AKA-puljen) Punkt 7. Godkendelse af indstillinger fra Puljen til lokale projekter i landdistriktet (AKA-puljen) 2016-042221 Sundheds og Kulturforvaltningen indstiller, efter indstilling fra Aalborg Kommunes Aktionsgruppe

Læs mere

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår.

Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. Punkt 25. Tildeling af 9 tilladelser til taxikørsel med vilkår. 2013-47974. By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender, at 9 tilladelser til taxikørsel tildeles efter

Læs mere

Oversigtsskema, AKA-puljen - efterårsrunden 2016 edoc:

Oversigtsskema, AKA-puljen - efterårsrunden 2016 edoc: Oversigtsskema, AKA-puljen - efterårsrunden 2016 edoc: 2016-042221-12 Hovedpuljen ID # Foreningens navn Projekttitel Kategorisering af Telte og bålhytter 59-37 Mou Støtteforening Indkøb af telt Arrangement/aktivitet

Læs mere

Forvaltningens bemærkninger beløb (kr.)

Forvaltningens bemærkninger beløb (kr.) Oversigt over ansøgninger til AKA-puljen oktober 2012 Nr. Ansøgt Indstilling fra AKA Udendørs opholdsfaciliteter 1 Fjellerad Samråd på vegne af juniorklub, borgerforening, lokale institutioner og borgergrupper

Læs mere

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt

Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 53 Offentligt Social- og indenrigsminister Karen Ellemanns talepapir Det talte ord gælder Anledning: Samråd i SOU om forsinkede

Læs mere

Forvaltningens bemærkninger

Forvaltningens bemærkninger Oversigt over ansøgninger til AKA-puljen oktober 2014 edoc: 2014-180210 Nr. Naturprojekter 1. Langholt Samråd Langholt banesti 2014-39564 Priserne i materialet bygger på priser fra lignende projekter,

Læs mere

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116.

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Thisted Kommune Side 1 af 5 Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Hvem kan komme i betragtning? 1. Personer med en varig nedsat funktionsevne,

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Oversigtsskema, AKA-puljen Aprilrunden 2016

Oversigtsskema, AKA-puljen Aprilrunden 2016 ID # Foreningens navn Kategorisering af projektet Projekttitel Forvaltningens bemærkninger Ansøgt beløb Leg og bevægelse 43-11 Nibe Boldklub Nibe Skater og BMX-park 43-12 1 Projektet har meget stor lokal

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. august 2012 12/04248 ÆNDRING AF OVERKØRSEL I brev af 14. marts 2012 har I klaget over Kommunens afslag af 17. og 28. februar 2012 på at lovliggøre jeres overkørsel

Læs mere

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009

Referat. Elisabeth Pedersen, Poul Hvass Hansen. Mødet hævet kl.: 18.30. Side 104 FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET 24-09-2009 Referat fra mødet den kl. 16.00. Mødet starter med besøg hos Hanstholm Idrætsforening, fodboldafdelingen, derefter holdes mødet i den gamle Byrådssal i hallen. Medlemmer: Eigil Boye, Elisabeth Pedersen,

Læs mere

Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016

Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016 Punkt 4. Støtte til frivilligt socialt arbejde 2016 2015-049372 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender, at foreninger m.v., der har ansøgt om økonomisk støtte

Læs mere

Notat vedr. likviditetsbudget for 2015 Naturturisme I/S

Notat vedr. likviditetsbudget for 2015 Naturturisme I/S Notat vedr. likviditetsbudget for 2015 Dette notat er opfølgning på notatet af den 24. juni 2013 omkring likviditetstræk på mellemregningen med Svendborg Kommune. Økonomisk grundlag Økonomien i er primært

Læs mere

INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE. Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014

INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE. Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014 INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014 INDHOLD Generelle oplysninger 1 Hvornår gør vi noget? 1 Hvem gør hvad? 1 Hvordan er processen? 2

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15.

Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42. Ansøgningsfrist den 15. Styrelsen for international Rekruttering og Integration April 2016 Vejledning til ansøgning om støtte til Etablering af nye midlertidige boliger for flygtninge 14.52.15.42 Ansøgningsfrist den 15. juni

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende efteruddannelse

Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende efteruddannelse Vejledning til udfyldelse af ansøgningsskema vedrørende efteruddannelse Det er vigtigt, at ansøgningsskemaet udfyldes korrekt. Kun fyldestgørende ansøgninger kan indsendes til fonden. Er et ansøgningsskema

Læs mere

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger

Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Bilag 2 Boliger der returneres eller ikke benyttes af den boligsociale anvisning, herunder deleboliger Der er en mulighed for at boliger,

Læs mere

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren

Ministeren bedes redegøre for, om ministeren Trafikudvalget 2010-11 L 173 Bilag 11 Offentligt Samrådstale til et kommende lukket samråd om forslag til lov om ændring af lov om taxikørsel m.v. (Tilladelser til offentlig servicetrafik og krav til beklædning

Læs mere

https://secure.capevo.net/xform/frontend/show.aspx?action=print&blanketid=2141&...

https://secure.capevo.net/xform/frontend/show.aspx?action=print&blanketid=2141&... Side 1 af 9 Vejledning til det elektroniske ansøgningsskema Alle felterne skal udfyldes, før det er muligt at gå til næste side. Klik på knappen "Næste" for at fortsætte. Hvis et eller flere felter ikke

Læs mere

Høring Forskel mellem anmeldt og registreret areal i markblok - Fællesskema 2013

Høring Forskel mellem anmeldt og registreret areal i markblok - Fællesskema 2013 Navn Adresse Dato Høring Forskel mellem anmeldt og registreret areal i markblok - Fællesskema 2013 NaturErhvervstyrelsen er ved at behandle dit Fællesskema og markkort for 2013. Vi har konstateret, at

Læs mere

Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler

Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler Regulativ om uddeling af KODA's kollektive båndmidler KODA modtager vederlag for uindspillede bånd (blankbåndsvederlag) fra COPY-DAN Båndkopi. En tredjedel af midlerne skal ifølge ophavsretsloven bruges

Læs mere

Klage over afslag på 18-ansøgning

Klage over afslag på 18-ansøgning Faaborg-Midtfyn Kommune Tinghøj Allé 2, 5750 Ringe / Mellemgade 15, 5600 Faaborg ATT.: Kommunalbestyrelsen Faaborg, den 29. april 2015 Børns Voksenvenner Faaborg-Midtfyn c/o Ungdomsskolen, Grønnegade 40.

Læs mere

Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler

Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler Administrationsgrundlag for tildeling af 18-midler TIL FRIVILLIGT SOCIALT ARBEJDE 18-PULJEN I Servicelovens 18 pålægges kommunen at yde økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde. Hjørring Kommune

Læs mere

Landdistriktsrådet. Inden skemaet udfyldes bedes nedenstående vejledning grundigt gennemlæst

Landdistriktsrådet. Inden skemaet udfyldes bedes nedenstående vejledning grundigt gennemlæst Landdistriktsrådet Ansøgningsskema til Landdistriktsrådets projektpulje Mariagerfjord Kommune 2013 Inden skemaet udfyldes bedes nedenstående vejledning grundigt gennemlæst Ansøger: 1. Lokalområde: 2. Kontaktperson:

Læs mere

Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114

Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114 Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114 Du kan søge om støtte til køb af bil, hvis du, som følge af et varigt handicap, ikke kan få dækket dit kørselsbehov på anden måde end ved brug

Læs mere

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk

Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Ansøgervejledning for elever i 9. kl. Brugervejledning til Optagelse.dk Forfatter: Tine Kanne Sørensen, Ulrik Sølgaard-Nielsen Styrelsen

Læs mere

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A.

I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej 36A. Dato 17. juni 2014 Dokument 13/23814 Side Etablering af en ny udvidet overkørsel I e-mail af 12. december 2013 har I klaget over Kommunens overkørselstilladelse af 18. november 2013 til ejendommen O vej

Læs mere

Ansøgt Puljen til større udviklingstiltag. Ansøgt Puljen til energibesparelser. Ansøgt i alt: 94.069

Ansøgt Puljen til større udviklingstiltag. Ansøgt Puljen til energibesparelser. Ansøgt i alt: 94.069 Indstilling til prioritering af ekstraordinære midler til forsamlingshuse (Pulje til og ) Indstillede ansøgninger til tilsagn Forsamlingshus Beskrivelse Karakter af Barmer Barmer er beliggende i landdistriktets

Læs mere

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Resumé Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Aalborg trafikterminal består af både Aalborg Busterminal for regionalbusser og bybusser samt

Læs mere

PLEJE & SUNDHED MYNDIGHED. Støtte til bil. Ansøgning om støtte til køb af bil samt særlig indretning

PLEJE & SUNDHED MYNDIGHED. Støtte til bil. Ansøgning om støtte til køb af bil samt særlig indretning PLEJE & SUNDHED MYNDIGHED Støtte til bil Ansøgning om støtte til køb af bil samt særlig indretning I denne pjece kan du læse om, hvordan du kan ansøge om støtte til køb af bil samt særlig indretning af

Læs mere

OVERSIGT OVER SAGSBEHANDLINGSTIDER I STRUER KOMMUNE TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

OVERSIGT OVER SAGSBEHANDLINGSTIDER I STRUER KOMMUNE TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR OVERSIGT OVER SAGSBEHANDLINGSTIDER I STRUER KOMMUNE TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR 1 MÅL FOR SAGSBEHANDLING Generelle mål for behandling af henvendelser Henvendelser fra borgere besvarer administrationen

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 11. februar 2013 12/14089 KLAGE OVER BETALING FOR BELYSNING PÅ PRIVATE FÆLLESVEJE Vejdirektoratet har behandlet din klage af 30. november 2012 over Kommunens afgørelse

Læs mere

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at:

Borgerrådgiverens hovedopgave er først og fremmest dialog med borgerne i konkrete sager en mediatorrolle, hvor det handler om at: BORGER RÅDGIVEREN Det kan du bruge borgerrådgiveren til Er du utilfreds med behandlingen af din sag i Hvidovre Kommune eller med kommunens behandling af dig, kan du henvende dig til borgerrådgiveren. Borgerrådgiverens

Læs mere

Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet

Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Ansøgningspakke FO/BF2_da_030616 Ansøgning om, at opholdstilladelse ikke skal anses for bortfaldet Hvad kan dette skema bruges til? Du kan bruge dette skema til at søge om, at din opholdstilladelse ikke

Læs mere

Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje

Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje Center Kultur og Fritid Journalnr: 18.20.02-P22-1-14 Ref.: Louise Gammelholm Poulsen Dato: 19-04-2016 Retningslinjer for Rebild Kommunes Talentudviklingspulje Indholdsoversigt Indholdsoversigt... 1 Talentudvikling

Læs mere

Ansøgning om optagelse som kostelev på Nyborg Gymnasium

Ansøgning om optagelse som kostelev på Nyborg Gymnasium Ansøgning om optagelse som kostelev på Nyborg Gymnasium Ansøgningen skal være skolen i hænde senest d. 1. marts. Elevens fulde navn Kaldenavn understreges Fornavne: Køn: Hverdagssprog: Telefon/mobil: Mor

Læs mere

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals

14-05-2013 13/8679. Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals 14-05-2013 13/8679 Torben Flindt Dahl Sarup Kirkevej 1 Lysabild 6470 Sydals Landzonetilladelse til at loviligørelse af et etableret solcelleanlæg på terræn på ejendommen matr.nr. 139 Lysabild, Lysabild,

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk`s afgørelse af 23. februar 2016 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg

Afgørelse Klage over Energinet.dk`s afgørelse af 23. februar 2016 om afslag på forhøjet pristillæg for elektricitet fra solcelleanlæg Til: [XXX] Energinet.dk Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Kulturpulje 2015. Vejledning til ansøgere

Kulturpulje 2015. Vejledning til ansøgere Kulturpulje 2015 Vejledning til ansøgere Kulturpulje 2015 vejledning til ansøgere Region Nordjylland Regional Udvikling Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø www.rn.dk tlf. 96 35 13 88 Marts 2015 Læs mere

Læs mere

Indstilling. Nye boliger langs Tåstrup Byvej

Indstilling. Nye boliger langs Tåstrup Byvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 8. marts 2013 Aarhus Kommune Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø 1. Resume Der er søgt om tilladelse til at udstykke fem grunde og til

Læs mere

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016 Teknik & Miljø Trafik og Veje Dato: 08-03-2016 Referat Sagsnr.: 16/14054 Sagsbehandler: vpjho Mødedato: Tirsdag den 8. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:30 Mødested: Viborg Rådhus, M1.13 Mødeleder:

Læs mere

Pulje til udvikling af tilgængelighedsløsninger i eksisterende byggeri. Ansøgningsskema

Pulje til udvikling af tilgængelighedsløsninger i eksisterende byggeri. Ansøgningsskema Pulje til udvikling af tilgængelighedsløsninger i eksisterende byggeri Ansøgningsskema 1. Projektets titel: 2. Hvilket af puljens tre indsatsområder søges der tilskud?, samt resumé af projektet 3. Generelle

Læs mere

MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, INDVANDRERE OG INTEGRATION

MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, INDVANDRERE OG INTEGRATION MINISTERIET FOR FLYGTNINGE, INDVANDRERE OG INTEGRATION ANSØGNINGSSKEMA TIL PULJEN:. 1. Generelle oplysninger Ansøgers navn og institution (kommune, AF, virksomhed, forening mv.): SE-nummer/CVR/CPR: Adresse:

Læs mere

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239

KENDELSE. afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239 KENDELSE afsagt af Konkurrenceankenævnet den 14. februar 2011 i sag nr. 2010-0023239 Poul Erik Bech A/S (advokat Steen Lundeby) mod Konkurrencerådet (Specialkonsulent Gry Høirup) Resume af afgørelsen Poul

Læs mere

Vejledning, indberetning af kursustilskud

Vejledning, indberetning af kursustilskud Vejledning, indberetning af kursustilskud Horsens Kommune har taget et nyt digitalt indberetningssystem i brug for ansøgning om tilskud til de frivillige folkeoplysende foreninger. I løbet af de næste

Læs mere

STARTREDEGØRELSE. Teknisk anlæg - solfangeranlæg, Gl. Høstemarkvej, Mou Landområde Sejlflod. Tylstrup. Sulsted. Vadum. NØRRESUNDBY Rørdal.

STARTREDEGØRELSE. Teknisk anlæg - solfangeranlæg, Gl. Høstemarkvej, Mou Landområde Sejlflod. Tylstrup. Sulsted. Vadum. NØRRESUNDBY Rørdal. August 2012 STARTREDEGØRELSE Landområde Sejlflod Jammerbugten Pandrup Dronninglund Storskov Tylstrup Aabybro Sulsted Grindsted Hammer Bakker Uggerhalne Vestbjerg Hjallerup Dronninglund Vadum Vodskov Langholt

Læs mere

I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 11. januar 2010 om sagens faktiske omstændigheder udtalt:

I anledning af klagen har Erhvervs- og Selskabsstyrelsen i en redegørelse af 11. januar 2010 om sagens faktiske omstændigheder udtalt: Kendelse af 10. maj 2010 (J.nr. 2009-0020413) Revisionsvirksomhed frataget godkendelsen som revisionsvirksomhed og slettet i registeret over godkendte revisionsvirksomheder. Revisorlovens 29 og 14, stk.

Læs mere

Retningslinjer og ansøgningsskema for Opdrift Puljen

Retningslinjer og ansøgningsskema for Opdrift Puljen 1 Retningslinjer og ansøgningsskema for Opdrift Puljen Opdrift Puljens hovedformål Opdrift puljens hovedformål er at støtte innovative erhvervsdrivende i at afprøve og iværksætte socialt fokuserede initiativer,

Læs mere

Forvaltningens bemærkninger

Forvaltningens bemærkninger Oversigt over ansøgninger til AKA-puljen oktober 2013 Nr. Grønne områder 1 Farstrup og Omegns Renholdelse og klipning af opholdsarealer og stisystemer Udstyr til dette 2013-40465. Der er angivet egenfinansiering.

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010

Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Efterlevelse af Komitéens anbefalinger for god selskabsledelse 2010 Komitéen har i samarbejde med NASDAQ OMX Copenhagen A/S i foråret 2011 gennemført en undersøgelse af oplysninger om corporate governance

Læs mere

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958

Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres j.nr. 500958 Dato 25. november 2015 Sagsbehandler Kim Remme Birkholm Mail kbf@vd.dk Telefon +45 7244 3065 Dokument 15/11246-9 Side 1/5 Afgørelse - klage over udgiftsfordeling til vedligeholdelse af Teglværksvej jeres

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Serviceloven 98: Kommunalbestyrelsen skal i fornødent omfang tilbyde hjælp i form af en særlig kontaktperson til personer, som er døvblinde.

Serviceloven 98: Kommunalbestyrelsen skal i fornødent omfang tilbyde hjælp i form af en særlig kontaktperson til personer, som er døvblinde. Lov om social service 98, kontaktperson til døvblinde Serviceloven 98: Kommunalbestyrelsen skal i fornødent omfang tilbyde hjælp i form af en særlig kontaktperson til personer, som er døvblinde. Formålet

Læs mere

Kommissionen åbner for modtagelse af medlemslandenes notifikationer af de ansøgte mængder den 11. januar kl. 10.00.

Kommissionen åbner for modtagelse af medlemslandenes notifikationer af de ansøgte mængder den 11. januar kl. 10.00. Til importører Meddelelse nr. 03/2015 tekstil og beklædning 10. december 2015 Orientering om regler for import af tekstil og beklædning i 2016 Hviderusland og Nordkorea EU fortsætter i 2016 de ensidige

Læs mere

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15

Kære Stine Damborg, Lone Langballe og Jens Rohde 02-11-15 Jens Rohde (V), Lone Langballe (DF) og Stine Damborg (K) Viborg Byråd stdp@viborg.dk Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Ministeren Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Tlf. 3392 5000

Læs mere

Frivillig social indsats

Frivillig social indsats Frivillig social indsats Esbjerg Kommune 2016 [RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18 MIDLER] Indledning Esbjerg Kommune afsætter hvert år et beløb til den lokale frivillige sociale indsats. Midlerne er afsat

Læs mere

Erhvervspolitisk evaluering 2015

Erhvervspolitisk evaluering 2015 Erhvervspolitisk evaluering 2015 Indledning I 2013 blev der i samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune udarbejdet en Erhvervspolitisk redegørelse (se eventuelt bilag 7), som udgjorde afsættet

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

Anlægsprojekter i 2014.

Anlægsprojekter i 2014. Punkt 3. Anlægsprojekter i 2014. 2014-1638. Forvaltningerne indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender at anlægsmidlerne for budget 2014 anvendes som beskrevet i sagsfremstillingen. Sagsbeskrivelse

Læs mere

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse

Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Så dån udfylder du en ånsøgning om optågelse på en kåndidåtuddånnelse Sådan udfylder du ansøgningen Velkommen til det digitale ansøgningssystem! Når du har logget på ansøgningssystemet, åbner systemet

Læs mere

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup.

Du har fået landzonetilladelse til at opførelse af maskinhal på 968 m² på matr. nr. 8b Linde By, Linde beliggende Lindegårdsvej 40, 8981 Spentrup. Mogens Andreasen Lindegårdsvej 40 8981 Spentrup Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 04-05-2016 / 01.03.03-P16-44-16 Landzonetilladelse Du

Læs mere

Opslag: Region Syddanmarks postdocpulje 2015

Opslag: Region Syddanmarks postdocpulje 2015 Opslag: 6. december 2015 Region Syddanmarks postdocpulje 2015 Ansøgningsfrist: 15. marts 2015 kl. 24 Postdocpuljen støtter frikøb af tid til den forskningsmæssige del af ansættelsen i en klinisk postdoc-stilling

Læs mere

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole?

Spørgsmål: Må der - i forlængelse af ovenstående spørgsmål - være én projektleder pr. skole? Ofte stillede spørgsmål Organisering Spørgsmål: Det fremgår af udmeldingen, at brobygningsforløbet skal være fysisk placeret på en erhvervsskole, men kan brobygningsforløbet godt være placeret på forskellige

Læs mere

Oversigtsskema AKA-puljen, Efterårsrunden, 2018 Edoc:

Oversigtsskema AKA-puljen, Efterårsrunden, 2018 Edoc: Oversigtsskema AKA-puljen, Efterårsrunden, 2018 Edoc: 2018-070897-17 Ansøgninger til AKA-Hovedpulje ID Ansøgers / AKA-puljen Forvaltningens bemærkninger 125-15 Ferslev Fælles fritids faciliteter Ferslev

Læs mere

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster

Landzonetilladelse til at opføre et nyt stuehus på ejendommen matr. nr. 4 Øster Terp, Bedsted, beliggende Overballevej 3, 6240 Løgumkloster Helle og Thore T. Iversen Overballevej 3 Øster Terp 6240 Løgumkloster Team Plan, Byg og Trafik Direkte tlf.: 74929244 Mail: jyha@toender.dk Sags id.: 01.03.03-P19-7-14 19-02-2014 Landzonetilladelse til

Læs mere

Internt notat vedr. overvejelser omkring driftskonstruktioner af Vendsyssel Teater og Oplevelseshus

Internt notat vedr. overvejelser omkring driftskonstruktioner af Vendsyssel Teater og Oplevelseshus Hjørring Kommune Internt Notat Dato: 19-10-2015 Side 1. Borgmesterkontoret Internt notat vedr. overvejelser omkring driftskonstruktioner af Vendsyssel Teater og Oplevelseshus Indledning: I foråret 2012

Læs mere

Visitationsregler Dagtilbud 0 5 år

Visitationsregler Dagtilbud 0 5 år Visitationsregler Dagtilbud 0 5 år 1 Visitationsregler til dagtilbud i Hvidovre Kommune Visitationskriterierne er udarbejdet i henhold til Lov nr. 501 af 6. juni 2007 Lov om dag-, fritids- og klubtilbud

Læs mere

Medicintilskud III MEDICINTILSKUDSSYSTEMET. Lægemiddelstyrelsen. Enkelttilskudsansøgningens gang gennem systemet

Medicintilskud III MEDICINTILSKUDSSYSTEMET. Lægemiddelstyrelsen. Enkelttilskudsansøgningens gang gennem systemet MEDICINTILSKUDSSYSTEMET 499 Medicintilskud III Lægemiddelstyrelsen Det danske medicintilskudssystem er bygget op af en række elementer, som tilsammen skal sørge for, at ingen patienter af økonomiske grunde

Læs mere

Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden for 2010

Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden for 2010 SUKKERROEAFGIFTSFONDEN c/o DANSKE SUKKERROEDYRKERE Axelborg, Axeltorv 3, 1. sal, 1609 København V Telefon 33 39 40 00, Fax 33 39 41 51 April 2009 Retningslinjer for ansøgning om tilskud fra Sukkerroeafgiftsfonden

Læs mere

PA3. Ansøgningsskema. Ansøgning om laissez-passer til udlænding i Danmark

PA3. Ansøgningsskema. Ansøgning om laissez-passer til udlænding i Danmark Ansøgningsskema Ansøgning om laissez-passer til udlænding i Danmark Hvad kan du bruge dette skema til? Du kan bruge dette ansøgningsskema til at søge om: Laissez-passer Du kan få udstedt laissez-passer,

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Lov om byfornyelse Dialogbaseret sagsgang for Sundheds- og brandfarlige boliger Lovgrundlag: Formål: Lov om byfornyelse og udvikling af byer. 75. Kommunalbestyrelsen skal efter

Læs mere

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste.

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. Punkt 2. Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. 2013-49399. Borgmesterens Forvaltning indstiller, at Magistratens godkender, at den nuværende forretningsgang for udbetaling af tabt

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål Torvegade 74, 6700 Esbjerg Ofte stillede spørgsmål Kan jeg reservere en byggegrund? Jeg ønsker at købe en grund hvad gør jeg? Hvornår skal jeg betale for grunden? Skal jeg have en advokat? Kan jeg fortryde?

Læs mere

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse

Indstilling. Århus Kommune Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 3. maj 2007 Orientering vedr. Ankestyrelsens undersøgelse: Førtidspension efter arbejdsevnemetoden. Århus Kommune

Læs mere

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume

Indstilling Århus Kommune Ophør af lejeaftale for ejendommen Valdemarsgade 20. 1. Resume Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 18. april 2007. Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Århus Kommune indgik i 1987 en aftale med Lønmodtagernes Dyrtidsfond

Læs mere

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER VISITATION TIL PLEJEBOLIGER 2013 Kvalitetsstandard for visitation til plejeboliger Lov grundlag Plejeboliger er omfattet af Lov om Social Service 192. Lov om Almene boliger 5 stk. 2. Hvilket behov dækker

Læs mere

Sagsbehandling i den sociale ankestyrelse

Sagsbehandling i den sociale ankestyrelse Sagsbehandling i den sociale ankestyrelse Til brug for bedømmelsen af en førtidspensionssag havde den sociale ankestyrelse indhentet en speciallægeerklæring fra en læge, af hvem klageren ikke ønskede at

Læs mere

Aktindsigt Relevante lovregler

Aktindsigt Relevante lovregler Aktindsigt Aktindsigt er i Patientskadeankenævnet relevant i to situationer. Problemstillingen er først og fremmest relevant, når der fremsættes anmodning om aktindsigt i sager, der verserer eller har

Læs mere

Kommunes tilrettelæggelse og gennemførelse af plejebarns flytning

Kommunes tilrettelæggelse og gennemførelse af plejebarns flytning Kommunes tilrettelæggelse og gennemførelse af plejebarns flytning En 9-årig dreng kom ikke tilbage til sin plejefamilie efter en sommerferie med sin biologiske mor. Det skyldtes at kommunen havde besluttet

Læs mere

Inatsisartutlov nr. 20 af 3. december 2012 om erhvervsfremme til landbaserede erhverv. Kapitel 1. Anvendelsesområde

Inatsisartutlov nr. 20 af 3. december 2012 om erhvervsfremme til landbaserede erhverv. Kapitel 1. Anvendelsesområde Inatsisartutlov nr. 20 af 3. december 2012 om erhvervsfremme til landbaserede erhverv Kapitel 1 Anvendelsesområde 1. Der oprettes en pulje til finansiering af støtteordninger, der har til formål at støtte

Læs mere

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet)

(inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) juni 2016/mrl Lokal studieordning for adgangskursus og suppleringskursus, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet (inkl. optagelseskrav til diplomingeniørstudierne på Aarhus Universitet) Gældende fra august

Læs mere

Ældrerådets sammensætning

Ældrerådets sammensætning Side 2 Side 3 Forslag til vedtægtsændringer Vedtægt for Ældrerådet i Københavns Kommune 1. Ældrerådet er nedsat i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33. Formål

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Omfatter både borgere i eget hjem og på plejecenter. Gælder for både kommunal og privat leverandør. Kvalitetstandarden omfatter

Læs mere

REFERAT FRA SBU-MØDE nr. 5/2006

REFERAT FRA SBU-MØDE nr. 5/2006 TIL SKYDEBANEUDVALGET Vingsted, den 11. maj 2006 JN REFERAT FRA SBU-MØDE nr. 5/2006 STED: Mødet afholdes i administrationen i Vingsted TIDSPUNKT: Den 18. maj 2006 kl. 17.30 DELTAGERE: Leif N. Bay (LNB),

Læs mere

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard For Lov om social service 100 Nødvendige merudgifter Vedtaget af Byrådet, d. 16.5.2013 1 Lovgrundlag for Hvilke behov skal dække Hvad er formålet med Lov om social

Læs mere

Opnåelse af efterløn ved afbrydelse af medlemskab af arbejdsløshedskasse

Opnåelse af efterløn ved afbrydelse af medlemskab af arbejdsløshedskasse Opnåelse af efterløn ved afbrydelse af medlemskab af arbejdsløshedskasse Udtalt overfor ankenævnet for arbejdsløshedsforsikringen, at det blotte forhold, at afbrydelse af medlemskab af en arbejdsløshedskasse

Læs mere

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 76

Kvalitetsstandard, Lov om social Service 76 Kvalitetsstandard, Lov om social Service 76 Udarbejdet af: Mette Wulf og Anne-Marie Storgaard Dato: Dato 20. oktober 2008 Sagsid.: Version nr.: 1 Fagsekretariatet Børne- og Unge Rådgivningen Handicapgruppen

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune (Omfatter borgere i eget hjem og på plejecenter og gælder for kommunal og privat leverandør) Kvalitetstandarden omfatter Personlig

Læs mere

Skal kommuneplanens rammer for detailhandelsareal i Rønne udvides?

Skal kommuneplanens rammer for detailhandelsareal i Rønne udvides? Skal kommuneplanens rammer for detailhandelsareal i Rønne udvides? Bemærkninger fra Bornholmske Borgerforeningers Samvirke Efter nedenstående redegørelse har været til høring i samtlige lokalforeninger

Læs mere

Vælg den underpulje, du ønsker at søge i. CVR/CPR nummer. Anlægsoplysninger. Yderligere oplysninger om ejer

Vælg den underpulje, du ønsker at søge i. CVR/CPR nummer. Anlægsoplysninger. Yderligere oplysninger om ejer Ansøgning om tilsagn om muligheden for forhøjet pristillæg til solcelleanlæg underpulje 1, 3 og 4 (bekendtgørelse nr. 1114 af 18/9/2015, 8, stk. 2, nr. 1, 3 og 4) Ansøgningsrunde forår 2016 Udfyldes med

Læs mere

Havneforsamling 2015 1

Havneforsamling 2015 1 Havneforsamling 2015 1 Sonny Havneforsamling 2015 2 Havneforsamling 2015 3 Havneforsamling 2015 4 Havneforsamling 2015 5 Havneforsamling 2015 6 Havneforsamling 2015 7 Havneforsamling 2015 8 Havneforsamling

Læs mere

Manual for Jobmultimeter Bruger

Manual for Jobmultimeter Bruger Manual for Jobmultimeter Bruger 28. august 2015 Side 1 af 27 Indhold Generelt...3 Sådan kommer du i gang...3 Mine data...5 Sådan vedligeholder du informationer...5 Sådan ændrer du data i DEF s medlemssystem...6

Læs mere

Administrationsgrundlag for bade- og bådebroer

Administrationsgrundlag for bade- og bådebroer Administrationsgrundlag for bade- og bådebroer Indledning Den 114 km lange kyststrækning har stor landskabelig og rekreativ værdi for kommunen. Derfor er det væsentligt, at der tages hensyn til landskabet,

Læs mere

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00.

Notat. Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. januar 2016 Notat Udbud af håndværkerydelser: Spørgsmål og svar på orienteringsmøde mandag den 11. januar 2016 på Ballerup Rådhus kl. 15.00. 1. Velkomst og indledning Vil socialt

Læs mere