Borgermåling Haderup

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Borgermåling Haderup"

Transkript

1 Borgermåling Haderup

2 Borgermåling i Haderup Indledning. Den 7. oktober 2013 var Haderup Borgerforening inviteret til Måling af den oplevede kvalitet på arealer angivet som parker og grønne arealer, grønne vejarealer og legepladser og som bliver vedligeholdt af DRIFT. Haderup Borgerforening var repræsenteret af 6 medlemmer bl.a. formand Aksel Andersen som udfyldte spørgeskemaer eller havde mulighed for det. Der indkom 6 spørgeskemabesvarelser hvoraf der på langt overvejende del var svaret på de fleste spørgsmål. Borgermålingen tog udgangspunkt i en besigtigelse (mark/byvandring) af udvalgte arbejdssteder med deltagelse af repræsentanter fra DRIFT. Efter endt besigtigelse blev spørgeskema udleveret. Spørgeskemaerne blev udfyldt i løbet af de næste dage og afleveret. Borgermålingen tog ca. 3 timer. Formål og baggrund Hvem er DRIFT og hvorfor gør vi det? DRIFT er Herning Kommunes entreprenørenhed. DRIFT er driftsherre hvilket betyder at der både produceres med eget mandskab og samtidig udbydes der driftsopgaver til private entreprenører hvor det giver mening. DRIFT er ansvarlig for den daglige vedligeholdelse af parker, legepladser, grønne områder og grønne vejarealer i Haderup. Vedligeholdelsen af Jens Jensens Anlæg foregår i samarbejde med borgere/foreninger i Haderup. DRIFT arbejder helhedsorienteret. Det helhedsorienterede består i, at DRIFT som virksomhed måles på 4 særlige områder nemlig økonomi, kvalitet, medarbejdertilfredshed og borger/brugertilfredshed. I dagligdagen betyder det, at DRIFT som virksomhed skal vedligeholde parkerne og de grønne arealer i den rigtige kvalitet, være konkurrencedygtig, have dygtige og motiverede medarbejdere samt levere en ydelse som giver værdi hos slutbrugerne. Hvad giver værdi i Haderup? Det ved Haderup-borgerne måske bedst. Netop medlemmerne af borgerforeningen har typisk et godt lokal kendskab, engagement, ved hvad der rør sig og har lyst til at bruge lidt tid på opgaven. Derfor har vi valgt at spørge ind til netop Haderup Borgerforenings medlemmers mening omkring Haderups grønne udtryk. Det grønne udtryk drejer sig også om både om de private og kommunale arealer men primært drejer det sig om kommunale træer, beplantninger, blomster, buske, græs, borde og bænke m.m. Sagt med andre ord Hvordan syntes I om den oplevede kvalitet eller rettere, opfylder områderne jeres behov, hvor vigtige er de grønne elementer og hvor er der mulighed for forbedringer?.

3 Via borgerforeningen er der mulighed for en kontinuerlig, fremadrettet dialog og eventuelt samarbejde omkring anvendelsen af de grønne midler. Det betyder ikke, at DRIFT kommer med en pose penge men derimod hvordan vi giver Haderup-borgerne mest værdi for de penge som er til rådighed og som samtidig sikrer en overordnet planlægning og langsigtet udvikling på det grønne område. Gør det en forskel.? Måske det håber vi på. Måske kan driften af arealerne tilrettelægges bedre eller anderledes så det giver en større brugsværdi eller glæde i Haderup. Vi kan i hvert fald få en forbedret dialog. Borgermåling i Haderup..hvorfor? Der er tale om et pilotprojekt hvor DRIFT har valgt at starte ud med at spørge Arnborg og Lind. Her er der gennemført målinger i I 2013 er der gennemført målinger i Skarrild og Haderup. De valgte byer/bydele er et godt mix af nord og syd, by og land samt intern kommunal drift og udliciteret drift. Billedligt talt vil vi gerne byde op til dans og som bekendt skal der to til en tango. Såfremt der er vilje skal vi i fællesskab finde rytmen, holde takten, være enige om hvad vi danser til, have en god oplevelse og ikke mindst kunne byde hinanden op til dans igen og blive bedre og bedre hen ad vejen. Denne måling skal gerne kunne anvendes som et arbejdsdokument både internt hos Haderup Borgerforening og i samarbejdet med DRIFT.

4 Resultater og analyser Målingen har taget afsæt i nedenstående skabelon: Kort orientering omkring de overordnede planlægningsmæssige rammer særligt omkring Herning Kommunes Parkpolitik. Besigtigelse (mark/byvandring) af et bredt og repræsentativt udsnit af de arbejdssteder hvor DRIFT har indflydelse på det grønne udtryk. Udfyldelse af et (elektronisk) spørgeskema som er udarbejdet med hjælp fra Herning Kommunes forretningsudvikling. Nærværende afrapportering er til brug for prioritering internt i Haderup Borgerforening samt som arbejdsdokument for samarbejdet for mellem DRIFT og Haderup Borgerforening efterfølgende. Analysen kan være subjektiv men er forsøgt at være så realitetsbaseret som muligt med baggrund i den dialog som hidtil har været med Haderup Borgerforening. Besigtigelsen: DRIFT redegjorde kort omkring Herning Kommunes Parkpolitik på vegne af Natur og Grønne Områder. Endvidere blev formålet med borgermålingen ridset op. Herefter var det afgang i bus og private biler til forskellige udvalgte arbejdssteder i Haderup. Udgangspunktet for besigtigelsen var nedenstående rute foreslået af DRIFT. Målet var, at man kom godt rundt på de forskellige arbejdssteder i Haderup således at både park, grønne vejarealer og legepladser var repræsenteret.

5 Følgende arbejdssteder blev besigtiget: - Pt. 1: Skole/Hal/Kulturcenter - Pt. 2: Busholdeplads samt Haderis Å - Pt. 3: Kirkepladsen - Pt. 4: Torvet - Pt. 5: Legeplads Jens Jensens Anlæg m.m. - Pt. 6: Jens Jensens Anlæg - Pt. 7: Skovvænget, grønt areal - Pt. 8: Skolens legeplads blev ikke besigtiget - Pt. 9: Grønt område, Eg- og Lyngskrænten Besigtigelsen skulle bidrage til at kunne foretage en kvalificeret stillingtagen til oplevelsen af de konkrete arbejdssteder. Ved besigtigelsen var der naturligvis snak om problemer som knyttede sig til de konkrete arbejdssteder. Kortfattet oplistning heraf er givet i bilag I. Spørgeskema samt analyse: Spørgeskemaet var inddelt i 4 hovedspørgsmål hvor de 3 første spørgsmål gik på de generelle forhold såsom Hvilke områder er de vigtigste i Haderup?, Hvad syntes du godt om? og Hvad kan forbedres. Det vil sige at de 3 første spørgsmål gik på det overordnede indtryk (dvs. både uden og med indflydelse på driften) af de vigtigste områder i Haderup. Det 4. spørgsmål som igen var opdelt i 8 underspørgsmål gik på dels tilfredsheden med de specifikke arbejdsområder og indholdet samt vigtigheden heraf (altså de områder hvor DRIFT har indflydelse)

6 Spørgsmål 1-3: På spørgsmålet Hvilke grønne områder er vigtigst i Haderup? blev der svaret: - Jens Jensens anlæg. - Stisystemet langs Haderis Å og Haderis Ådal. - Feldborg Statsskov. - Grønne vejarealer ved torvet. - Legepladser. - Indgangsområdet til skole og hal. På spørgsmålet Hvad syntes du godt om ved de grønne områder i Haderup? blev der svaret: - Man bor tæt på grønne områder og beplantninger med træer som giver oplevelser til borgere, venner og familie m.m. - Generelt meget fint niveau med gode rekreative muligheder som kan bruges hele året. - Jens Jensens anlæg som anvendes rigtig meget og giver gode aktivitetsmuligheder. - Borgerne har indflydelse. - Haderis Ådal - vigtig levested for flora og fauna og bidrager til hygge og charme for brugerne. - God sti "Rønnesti" fra Anlægget til "det nye område". På spørgsmålet Nævn 3 ting som vil forbedre de grønne områder? blev der svaret: - Plantning af frugttræer ved busholdeplads. - Mere lokal indflydelse. - Udbygning af og afmærket stisystem som binder områderne sammen bl.a. stiforløb fra shelterpladsen ved Haderis Å til Jens Jensens Anlæg langs bækken. - Tjørnevej optimering. - Jens Jensens anlæg: Belysning af stier, forbedring af trappe ned til legeplads. - Bordbænkesæt på områder med læ og sol. - Renovering af vandresti i den sydlige del af Haderis Ådal samt renovering af den eksisterende sti sheltere + bålplads ved anlægget og den nye sø. Der blev angivet nedenstående under Yderligere kommentarer til grønne områder: - Et par krukker med sommerblomster på torvet. - Vurdering af om der skal sløjfes buske og træer hvis vækstbetingelser ikke er tilstede. - Jens Jensens anlæg: flere bordbænkesæt og bedre toiletforhold. - Haderis Å: flere bordbænkesæt samt toiletbygning/forhold. - Naturbænke på "Rønnestien". - Skabe miljø og opholdsmuligheder ved de nye søer/regnvandsbassiner.

7 På spørgsmålet Hvilke legepladser er vigtigst i Haderup? blev der svaret: - Legepladsen i Jens Jensens anlæg er den vigtigste i byen er mere offentlig. - Skolens legeplads er mest anvendt. På spørgsmålet Nævn 3 ting som du syntes godt om ved legepladserne blev der svaret: - Jens Jensens anlæg: god til børn i alle aldre, god central placering. Anvendes af både campister, kirkehus og er udflugtsmål for institutioner. - Sikkert for børnene, flotte, rene og solide. På spørgsmålet Hvad vil forbedre legepladserne? blev der svaret: - Nyt/nye redskab hvert 2. eller 3 år. - Legeredskaber på Skovvænget. - Musikalsk legeplads/redskaber. - Legehus/hytte i Jens Jensens anlæg. - Svævebane i Jens Jensens anlæg. - Babygynge i Jens Jensens anlæg. - Flere redskaber til de små børn. Der blev angivet nedenstående under Yderligere kommentarer til legepladser: - Nye redskaber jævnligt/løbende udskiftning eller supplering. - Opbevaringskasse til løse legeredskaber. På spørgsmålet Hvilke grønne vejarealer er vigtigst for Haderup? blev der svaret: - Torvet og torve-området. - Området ved skole og hal. - P-plads ved rutebilstation. - Kirkens p-plads og Falkevej. - Generelt indfaldsveje. På spørgsmålet Nævn 3 ting som du syntes godt om ved de grønne vejarealer blev der svaret: - Træer og buske ved P-pladser (busholdeplads, skolen, kulturcenter og kirke). - Dejligt med træer på torvet. - Grønne områder forskønner byen. - Velplejede græsarealer. - Gode parkeringsmuligheder.

8 På spørgsmålet Hvad vil forbedre de grønne vejarealer? blev der svaret: - Generelt pæn standard. - Torvet: Udskiftning af for store træ - plantning af nye ensartede træer. - Belysning fra Nygade til Nørregade. Færdsel fra Skole/hal til "pip"-kvarteret. - Torvets p-plads trænger til ny belægning. - Træer mellem p-plads ved kirken og fortovet langs Falkevej. Evt. opstammende træer. - Flere områder med blomster. - Renovering af fortov fra Åbakkevej til handicapstien ved Haderis Å. - Generel forskønnelse af indfaldsvejene. Der blev angivet nedenstående under Yderligere kommentarer til grønne vejarealer: - Mere ensartede træer i samme område. - Dårlig fortovsbelægning ved Åbakkevej, trænger til renovering evt. udskiftning med stenmelssti. - Toiletbygning ved busholdeplads grundet busdrift fra Viborg/Holstebro og Herning/Skive.

9 Spørgsmål 4: Tilfredshed og vigtighed på de arealer som DRIFT har indflydelse på: Vedligeholdelsen af græsområder: Tilfredshed: Vigtighed: Analyse af vedligeholdelsen på græsarealer: Der er rigtig god tilfredshed med vedligeholdelsen af græsarealerne hvilket er samstemmende med at det også anses for vigtigt.

10 Vedligeholdelsen af træer og buske: Tilfredshed: Vigtighed: Analyse af vedligeholdelsen af træer og buske: Det generelle indtryk er at der er tilfredshed med vedligeholdelsen af træer og buske. 2 ud af 6 angiver at de ikke er tilfredse men dog ikke utilfreds. Tilfredsheden er samstemmende med vigtigheden.

11 Beplantninger med blomster: Tilfredshed: Vigtighed: Analyse af vedligeholdelsen af beplantninger med blomster: Svarene afspejler givetvis at beplantninger/kummer med blomster og sommerblomster ikke er særlig benyttet i Haderup. Svarende indikerer at vælger man at plante blomster er det vigtigt at beplantningerne holdes pæne.

12 Vedligeholdelsen af stier og pladser: Tilfredshed: Vigtighed: Analyse af vedligeholdelsen af stier og pladser: 67% er tilfredse med vedligeholdelsen og ligeledes finder 67% vedligeholdelsen vigtig. Der er ikke udtrykt utilfredshed med vedligeholdelsen. Der er god overensstemmelse mellem indsats og vigtighed.

13 Vedligeholdelsen af legeredskaber på legepladser: Tilfredshed: Vigtighed: Analyse af vedligeholdelsen af legeredskaber på legepladser: Der er tilfredshed med vedligeholdelsen på legepladserne og det anses for særdeles vigtig.

14 Vedligeholdelsen af grønne vejarealer: Tilfredshed: Vigtighed: Analyse af vedligeholdelsen af grønne vejarealer: Her er tilfredsheden med vedligeholdelsen mere spredt men halvdelen er meget tilfreds/tilfreds. Det er dog værd at bemærke at der ikke er udtrykt utilfredshed.

15 Vedligeholdelsen af publikumsfaciliteter: Tilfredshed: Vigtighed: Analyse af vedligeholdelsen af publikumsfaciliteter: Et spredt billede af vedligeholdsindsatsen men der er ikke udtrykt utilfredshed. 83% finder at det er vigtigt med godt terrænudstyr.

16 Konklusion: Der er enighed om at de vigtigste grønne områder og grønne vejarealer i Haderup faktisk også er kommunale og at DRIFT faktisk også har indflydelse på de fleste. Jens Jensens anlæg må betegnes som byens særlige grønne oplevelse. At Haderup også er beliggende tæt på både vandløb og statsskov må blot betegnes som et yderligere attraktion for byen. Flere forbedringsforslag går netop på at kunne forbinde flere grønne områder med stier. På legepladsområdet er legepladserne i Jens Jensens anlæg og på skolen begge rigtig vigtige. Legepladsen i Jens Jensens anlæg udmærker sig ved at være let tilgængelig for både byens borgere og besøgende/turister. De grønne områder, både de bynære og i det åbne land, udmærker sig ved, at give et varietet tilbud til byens borgere og besøgende. Der er både mulighed for rekreative udfoldelser, aktivitet og fællesskab både i det umiddelbart bynære men også med naturen tæt på. Analyse af tilfredshed og vigtighed: Græs: Træer og buske - vedligeholdelse: Beplantning med blomster: Stier og pladser Legeredskaber Grønne vejarealer Publikumsfaciliteter God overensstemmelse God overensstemmelse Nogenlunde overensstemmelse ikke særlig anvendt God overensstemmelse God overensstemmelse sikkerheden er vigtig Nogenlunde anses for vigtig. Nogenlunde klart ønske flere faciliteter Samlet set er der kommet mange gode forslag til forbedringer, (se næste side) Det er Haderups Borgerforenings opgave at prioritere disse. DRIFT har anført den umiddelbare vurdering af succes for gennemførsel. Omkring oplevelsen af vedligeholdelsen vurderes det til af være god overensstemmelse til nogenlunde overensstemmelse mellem tilfredshed og vigtighed på de kommunale arealer hvor DRIFT har indflydelse.

17 Omkring forbedringsindsatser var der nedenstående forslag: (NGO=Natur og Grønne Områder, HB=Haderup Borgerforening) Hvor let er det at gennemføre Let Sværere Svært Grønne områder Beplantning på torv/ busholdeplads. VEJ/DRIFT Mere lokal indflydelse. HB/DRIFT/NGO/VEJ Afmærket og nyt stisystem. NGO-Omfang og økonomi Tjørnevej optimering. DRIFT/NGO/Herning Vand Belysning af stier, forbed. af trappe VEJ Flere bordbænkesæt HB/DRIFT Renovering af vandresti, Haderis Å. NGO/DRIFT 1-2 sheltere + bålplads. NGO Torvet: sommerblomster. DRIFT Vurdering af vækstbetingelser. DRIFT Jens Jensens anlæg: toiletforhold. NGO Haderis Å: toiletbygning. NGO/HB Naturbænke på "Rønnestien". NGO Miljø og opholdsmuligheder ved de nye søer/regnvandsbassiner. NGO Legepladser Nyt/nye redskab hvert 2. eller 3 år. Legeredskaber på Skovvænget. Musikalsk legeplads/redskaber. HB/DRIFT Legehus/hytte i Jens Jensens anlæg. DRIFT Svævebane i Jens Jensens anlæg. Babygynge i Jens Jensens anlæg. DRIFT Flere redskaber til de små børn. HB/DRIFT Opbevaringskasse. DRIFT HB/DRIFT DRIFT-konkret vurdering. DRIFT-konkret vurdering Grønne vejarealer Belysning fra Nygade til Nørregade. Torvets p-plads; ny belægning. Træer; kirkens p-plads-falkevej. Flere områder med blomster. Fortov fra Åbakkevej-handicapstien. Forskønnelse af indfaldsvejene. Torvet; toiletbygning. VEJ VEJ DRIFT/VEJ HB/DRIFT DRIFT/VEJ/NGO HB/VEJ/DRIFT VEJ Nedenfor, i Bilag I, angives de bemærkninger som byvandringen gav anledning til.

18 Bilag I Under besigtigelsen blev der snakket løst og fast omkring arbejdsstederne, deres funktion samt øvrige generelle betragtninger. Besigtigelsen blev gennemført i en positiv stemning. Pt. 1: Skole/Hal/Kulturcenter Mere lys på stierne omkring skole/idrætsanlæg Generelt pænt og velholdt Der bruges mange ressourcer på hække a. Færre hække b. Flere arealer med pur Meget sand langs kantsten Pt. 2: Busholdeplads samt Haderis Å Meget glade for træerne Diskussion omkring ukrudt i belægning i forhold til nye fliser/belægning Diskussion omkring vedligeholdelsesniveau a. Der blev givet udtryk for at vedligeholdelsesniveauet er højt b. Fra DRIFTs side gøres der opmærksom på, at vedligeholdelsesniveauet er højt sammenlignes med andre steder i kommunen Haderis å Et meget anvendt område. Fortov langs Åbakkevej er meget dårligt. Ønske om nye fliser evt. asfalt til de gående med afstribning mod trafik Ønske om multtoilet Manglende grødeskæring resulterer i oversvømmelse af plads og sti Flere bordbænkesæt Mere publikumsinformation og en pjece/folder efterspørges for området Skilt for området mangler en opdatering forkerte stier i forhold til virkeligheden Forbedring af stier Dårlig bro over mergelgrav Generelt meget pænt og rent i området Pt. 3: Kirkepladsen Vigtigt at det bliver klippet for oversigtsforhold Dårligt pur mod Nord. Diskussion af alternativ beplantning evt. søsten/ral Ønske om træer langs fortovet (mellem de to purbede) som en allé, tilsvarende som på den anden side af kirken Pt. 4: Torvet Flere frugttræer på græsarealet, men uenighed om det endelige udseende Træerne på Torvet er meget dårlige a. Er glade for træerne, der skjuler bygningen godt b. Ønske om nye træer men de skal være ens

19 Pt. 5 og 6: Jens Jensens Anlæg og legeplads Legepladsen er meget brugt Generel tilfredshed med legepladsen Nedslidt gyngedæk ønskes udskiftet Nyt legehus ønskes til leg og opbevaring af legesager Pt. 7: Skovvænget, grønt areal Beboerne holder det selv Bliver meget brugt til fritidsaktiviteter, arrangementer og sommerfest Pt. 8: Skolens legeplads blev ikke besigtiget Pt. 9: Grønt område, Eg- og Lyngskrænten Diskussion om områderne bruges af en større offentlighed Området virker meget lukket, der er ønske om at det bliver åbnet op via udtynding Ønske om bordbænkesæt Området kan muligvis bruges til petanque eller lignende Øvrige bemærkninger Bag ved idrætspladsen, ved siden af det gamle ridebanespring, er der ønske om en krolfbane

Lind Borgerforening var repræsenteret af 2 medlemmer bl.a. formand Simon Muusmann.

Lind Borgerforening var repræsenteret af 2 medlemmer bl.a. formand Simon Muusmann. Borgermåling Lind Borgermåling i Lind Indledning. Den 13. december 2012 var Lind Borgerforening inviteret til måling af den oplevede kvalitet på arealer vedligeholdt af DRIFT angivet som parker og grønne

Læs mere

Borgermåling Arnborg

Borgermåling Arnborg Borgermåling Arnborg Borgermåling i Arnborg Indledning. Den 17. december 2012 var Arnborg Borgerforening inviteret til måling af den oplevede kvalitet på arealer angivet som parker og grønne arealer, grønne

Læs mere

Th. Langs skole. Profilanalyse 2016 L E D E L S E S U D V I K L I N G

Th. Langs skole. Profilanalyse 2016 L E D E L S E S U D V I K L I N G Th. Langs skole Profilanalyse 2016 Om analysen Svargrupper Indkomne svar Forældre 0-2 kl. Forældre 3-10 kl. Medarbejdere 36 201 30 Elever 3-6 kl. Elever 7-10 kl. 164 168 I alt 599 Flotte resultater!! Samlet

Læs mere

Borgermåling Skarrild

Borgermåling Skarrild Borgermåling Skarrild Borgermåling i Skarrild Indledning. Den 12. september 2013 var Skarrild Borgerforening inviteret til Måling af den oplevede kvalitet på arealer angivet som parker og grønne arealer,

Læs mere

Bilag 7. August 2011. Tilfredshedsmåling. Borgermøde i Nordhavn. August 2011

Bilag 7. August 2011. Tilfredshedsmåling. Borgermøde i Nordhavn. August 2011 Bilag 7 August 211 Tilfredshedsmåling Borgermøde i Nordhavn August 211 Tilfredshedsmåling Borgermøde i Nordhavn Onsdag den 31. August afholdt Københavns Kommune et borgermøde om udviklingen af fremtidens

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Isenvad Skole

Skolevejsanalyse 2013 Isenvad Skole Skolevejsanalyse 2013 Isenvad Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016

Arbejdsgruppen Tilgængelighedens By 2016 Teknik & Miljø Trafik og Veje Dato: 08-03-2016 Referat Sagsnr.: 16/14054 Sagsbehandler: vpjho Mødedato: Tirsdag den 8. marts 2016 Mødetidspunkt: Kl. 14:00 15:30 Mødested: Viborg Rådhus, M1.13 Mødeleder:

Læs mere

Spørgeskema Valby Kulturdage. Besvarelser indsamlet fra 16/10-17/11

Spørgeskema Valby Kulturdage. Besvarelser indsamlet fra 16/10-17/11 Spørgeskema Valby Kulturdage Besvarelser indsamlet fra 16/10-17/11 Spørgeskema Undersøgelsen løb fra 16/10-17/11 127 besvarelser Delt på hjemmeside, i nyhedsbrev og på Facebook Hvem har svaret? Aldersspredning

Læs mere

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE

EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE EKSEMPEL PÅ INTERVIEWGUIDE Briefing Vi er to specialestuderende fra Institut for Statskundskab, og først vil vi gerne sige tusind tak fordi du har taget dig tid til at deltage i interviewet! Indledningsvis

Læs mere

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1

APV og trivsel 2015. APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 APV og trivsel 2015 1 APV og trivsel 2015 I efteråret 2015 skal alle arbejdspladser i Frederiksberg Kommune udarbejde en ny grundlæggende APV og gennemføre en trivselsundersøgelse.

Læs mere

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed.

NEXTWORK er for virksomheder primært i Nordjylland, der ønsker at dele viden og erfaringer, inspirere og udvikle hinanden og egen virksomhed. Erfagruppe Koncept NEXTWORK er et billigt, lokalt netværk for dig som ønsker at udvikle dig selv fagligt og personligt og gøre dig i stand til at omsætte viden og erfaringer til handlinger i dit daglige

Læs mere

8 GUG SKOLE. Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej.

8 GUG SKOLE. Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej. 8 GUG SKOLE Gug Skole er beliggende i den sydlige del af Gug og grænser op til Sønder Tranders Vej og Solhøjsvej. Figur 114. Skoleruter til Gug Skole. Vejene Sønder Tranders Vej, Solhøjsvej og Landlystvej

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Børne- og Undervisningsudvalget 2014-15 BUU Alm.del Bilag 127 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Samråd i Børne- og Undervisningsudvalget Lukket samråd

Læs mere

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet

Når mor eller far er ulykkesskadet. når mor eller far er ulykkesskadet Når mor eller far er ulykkesskadet når mor eller far er ulykkesskadet 2 Til mor og far Denne brochure er til børn mellem 6 og 10 år, som har en forælder, der er ulykkesskadet. Kan dit barn læse, kan det

Læs mere

Personlig Erfarings LOG (PE Log)

Personlig Erfarings LOG (PE Log) Personlig Erfarings LOG (PE Log) PE Log en er dit personlige redskab, som kan hjælpe dig med at udvikle dig som instruktør. PE loggen består af to dele: En planlægningsdel, som er et skema med 6 spørgsmål.

Læs mere

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd?

Oplæg til debat. Hvem mangler i jeres menighedsråd? Oplæg til debat Hvem mangler i jeres menighedsråd? Menighedsrådsvalg 2016 Indledning Til efteråret skal der vælges nye kandidater til menighedsrådene i hele landet. Mange steder betyder det, at der skal

Læs mere

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen

Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Gode råd om læsning i 3. klasse på Løjtegårdsskolen Udarbejdet af læsevejlederne september 2014. Kære forælder. Dit barn er på nuværende tidspunkt sikkert rigtig dygtig til at læse. De første skoleår er

Læs mere

Udgifter til Antonihøjen - Samlet

Udgifter til Antonihøjen - Samlet Udgifter til Antonihøjen - Samlet Udregninger er lavet af Trafik, Park og Havne i maj 2016, og justeret af Plan og Byg i forhold til etapeopdeling og justeringer i bebyggelsesplanen. Da det er meget tidligt

Læs mere

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Leg og læring i pædagogisk praksis om DAP projektet i Gladsaxe Kommune Kære forældre Byrådet i Gladsaxe er optaget af,

Læs mere

Christiansø Skole Christiansø Skole - forældretilfredshed April 2016 1

Christiansø Skole Christiansø Skole - forældretilfredshed April 2016 1 Christiansø Skole 1 Helt enig Mest enig Hverken enig eller uenig Mest uenig Helt uenig 6 5 4 3 2 1 0 God skole Tryg ved at God God og Godt og sende mit barn information ligeværdig tillidsfuldt dialog samarbejde

Læs mere

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole

Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Brugerundersøgelse af Århus Billedskole Kulturforvaltningen Sommeren 2007 Indholdsfortegnelse Sammenfatning... 3 Metode... 4 Besvarelse fra børn der har benyttet Århus Billedskoles fritidstilbud:... 5

Læs mere

Regulering af Storå i Holstebro.

Regulering af Storå i Holstebro. Regulering af Storå i Holstebro. Beskrivelse af projektets indvirkning på Storå - 2008. Principmodel af projektet omkring Storå, set fra Storebro mod Sønderbro. Denne projektbeskrivelse er udarbejdet med

Læs mere

Team Succes Vestre Engvej 10, 1. Sal, Vejle 7100 E-mail: info@team-succe.dk Tlf. Nr.: 75 73 22 99

Team Succes Vestre Engvej 10, 1. Sal, Vejle 7100 E-mail: info@team-succe.dk Tlf. Nr.: 75 73 22 99 Team Succes Vestre Engvej, 1. Sal, Vejle E-mail: info@team-succe.dk Tlf. Nr.: 5 3 99 Udarbejdet af foreningen Team Succes daglige ledelse Statusrapport for årgang /11 Denne statusrapport er udarbejdet

Læs mere

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende

Enhed for Selvmordsforebyggelse. Information til pårørende Enhed for Selvmordsforebyggelse Information til pårørende 2 Kort om denne pjece Denne pjece er til dig, der er pårørende til en person, der skal i gang med et behandlingsforløb hos Enhed for Selvmordsforebyggelse.

Læs mere

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige

Prøveeksemplar. Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Hvordan har du det i børnehaven? Spørgsmål om børnemiljø til de 4-6-årige Bemærk: Dette er et prøveeksemplar. De spørgeskemaer, børnehaven skal udlevere til børnene, skal udskrives i Børnemiljøtermometeret

Læs mere

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015 REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015 Kommentarsamling for ambulante patienter på Medicinsk Ambulatorium Herning Hospitalsenheden Vest Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Læs mere

En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø. Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16

En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø. Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16 En vurdering af undervisning og undervisningsmiljø Aalborg Studenterkursus skoleåret 2015/16 udarbejdet af Søren Kveiborg 25. januar 2016 Indledning Nærværende rapport samler resultaterne fra undersøgelser

Læs mere

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret?

Hvordan ligger verdenshjørnerne i forhold til den måde, du ønsker huset placeret? 20 Vi bygger hus Trin 3: Find grunden Trin 3: Find grunden I dette kapitel ser vi nærmere på overvejelserne omkring køb af selve grunden til byggeriet. Her skal du blandt andet sikre dig, at drømmehuset

Læs mere

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser,

Traditionen tro byder august september på forældremøder i de enkelte klasser, Vi skrev i første nummer af Fællesnyt, at vi ville udkomme én gang i kvartalet. Det bryder vi allerede her i andet nummer, hvor I kan læse om konfirmationsforberedelse i 7. klasse, en sjov bemærkning og

Læs mere

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan

Kommuneplantillæg 1. til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 til Kommuneplan 2013-2025 - Klimatilpasningsplan Kommuneplantillæg 1 Hørsholm Kommune Indholdsfortegnelse Redegørelse... 3 Baggrund og forudsætninger... 3 Klimaændringer... 3 Risikobilledet...

Læs mere

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen

Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Hjemmeplejen Aktiv i eget liv med Hjemmeplejen Scan koden med din smartphone og find mere information Når du vælger Greve Kommune som leverandør til den ydelse du har fået visiteret, vil du blive tilknyttet

Læs mere

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen

Udviklingssamtaler. Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Udviklingssamtaler Rollespil 1: Afdelingsleder Anton Hansen Du skal have den årlige medarbejdersamtale med en af dine medarbejdere, Rita Ravn. Rita er pligtopfyldende og dygtig, og hun udgør i høj grad

Læs mere

Bevilling 53 Veje, parker og anlæg

Bevilling 53 Veje, parker og anlæg Bevilling 53 Veje, parker og anlæg Bevilling 53 Vej, park og anlæg hører under Teknik- og Miljøudvalget. Bevillingen omfatter planlægning af og drift af veje, grønne områder og skove i Center for Ejendomme

Læs mere

Borgermåling i Sørvad

Borgermåling i Sørvad Borgermåling Sørvad Borgermåling i Sørvad Indledning. Den 15. september 2016 var Vinding Borgerforening inviteret til Måling af den oplevede kvalitet på arealer angivet som parker og grønne arealer, grønne

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2008 4. klasse, 5. klasse, 6. klasse M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 13 Er du glad for din skole? Ja,

Læs mere

Det siger FOAs dagplejere om medicinadministration i dagplejen

Det siger FOAs dagplejere om medicinadministration i dagplejen FOA Kampagne og Analyse Det siger FOAs dagplejere om medicinadministration i dagplejen Oktober 2011 FOA har i perioden 22. august 3. oktober 2011 gennemført en undersøgelse blandt dagplejere om medicinadministration

Læs mere

Andelsboligforeningen Brande afd. 7 Referat nr. 14

Andelsboligforeningen Brande afd. 7 Referat nr. 14 Andelsboligforeningen Brande afd. 7 Referat nr. 14 Bestyrelsesmøde den 23-02-2016 på kontoret Temamøde vedr. grønne områder/sandkasser, og hvad der ellers hører under afd. 7 Til stede: Emma Schnedler,

Læs mere

Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling for udøvere af Den motiverende samtale

Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling for udøvere af Den motiverende samtale University College Lillebælt Forebyggelsescentret Langeland Kommune Projekt Forløbspartner i Langeland og Svendborg kommune Det mobile sundhedscenter Faaborg Midtfyn Kommune Selvevalueringsguide til kompetenceudvikling

Læs mere

Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 48 / 23% 139 / 66% 18 / 9% 5 / 2% 49 / 23% 117 / 56% 40 / 19% 4 / 2%

Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 48 / 23% 139 / 66% 18 / 9% 5 / 2% 49 / 23% 117 / 56% 40 / 19% 4 / 2% Forlad arkivet Tilbage Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke Er du glad for din skole? 48 / 23% 139 / 66% 18 / 9% 5 / 2% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle

Læs mere

Høringssvar fra Lokalfora med forslag til arealer til brug for parkering for tung trafik indenfor byzone.

Høringssvar fra Lokalfora med forslag til arealer til brug for parkering for tung trafik indenfor byzone. Lokalforum Forslag fra Lokalforum Bemærkninger fra Lokalforum Gislinge Ingen bemærkninger modtaget Hagested 1. Asfalteret plads i sydlig vejside af Præstebrovej overfor Hagested Autoværksted, nr. 48C.

Læs mere

Mobning. Undervisningsmiljøundersøgelse 4.-9. årgang Stige Skole November 2007. Ja, flere gange. Nej. Ja, en enkelt gang.

Mobning. Undervisningsmiljøundersøgelse 4.-9. årgang Stige Skole November 2007. Ja, flere gange. Nej. Ja, en enkelt gang. Undervisningsmiljøundersøgelse 4.-9. årgang Stige Skole November 2007 Mobning Er du inden for de sidste 2 måneder blevet mobbet af nogen fra din egen klasse? Er du inden for de sidste 2 måneder blevet

Læs mere

Lokalrådet for Lille Næstved området

Lokalrådet for Lille Næstved området Næstved Kommune Dato 24.11.2015 Johanne Korchs Vej 19 4700 Næstved Mobil +45 24255057 Mail arl@ dialogbyg.dk www.lille-naestved.dk vedr.: Forslag til planstrategi 2016 2027 Vand og mere vand - side 26

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen på Esnord

Elevtrivselsundersøgelsen på Esnord Elevtrivselsundersøgelsen på Esnord 2015 Erhvervsskolen Nordsjælland Milnersvej 48 3400 Hillerød +45 4829 0000 info@esnord.dk CVR 250 189 82 EAN 57 98 00055 35 52 Indholdsfortegnelse 1. Elevtrivselsundersøgelsen

Læs mere

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller

Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller Informationsfolder Det gode samarbejde Pårørende og personale på regionens sociale tilbud fortæller regionsyddanmark.dk Det gode samarbejde Indledning Denne folder har til formål at sætte fokus på det

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling 14. februar 2015

Referat af ordinær generalforsamling 14. februar 2015 Dams Have, den 25. januar 2015 Referat af ordinær generalforsamling 14. februar 2015 Fremmødte fra hus nr. 2, 6, 7, 10, 11, 14, 16, 17, 18, 19, 23, 25. 1. Valg af dirigent og referent: Freddie (17) og

Læs mere

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre)

KORT GØRE/RØRE. Vejledning. Visuel (se) Auditiv (høre) Kinæstetisk (gøre) Taktil (røre) GØRE/RØRE KORT Vejledning Denne vejledning beskriver øvelser til Gøre/røre kort. Øvelserne er udarbejdet til både de kinæstetisk, taktilt, auditivt og visuelt orienterede elever. Men brugeren opfordres

Læs mere

Succesfuld start på dine processer. En e-bog om at åbne processer succesfuldt

Succesfuld start på dine processer. En e-bog om at åbne processer succesfuldt Succesfuld start på dine processer En e-bog om at åbne processer succesfuldt I denne e-bog får du fire øvelser, der kan bruges til at skabe kontakt, fælles forståelser og indblik. Øvelserne kan bruges

Læs mere

LUP læsevejledning til regionsrapporter

LUP læsevejledning til regionsrapporter Indhold 1. Overblik... 2 2. Sammenligninger... 2 3. Hvad viser figuren?... 3 4. Hvad viser tabellerne?... 5 5. Eksempler på typiske spørgsmål til tabellerne... 6 Øvrigt materiale Baggrund og metode for

Læs mere

Om besvarelse af skemaet

Om besvarelse af skemaet - 1 - Om besvarelse af skemaet Vi vil bede dig besvare det spørgeskema, som du nu sidder med. Vi forventer at det ca. vil tage 15 minutter at udfylde spørgeskemaet. Spørgeskemaet omhandler din vurdering

Læs mere

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013

Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Strategi for udvikling af offentlige lege- og motionsarealer 15.02.2013 Frederiksberg Kommune har i alt 18 offentlige legepladser. Herudover er der 12 åbne legepladser på skoler og daginstitutioner, 5

Læs mere

Den nationale trivselsmåling i folkeskolen, 2016

Den nationale trivselsmåling i folkeskolen, 2016 Den nationale trivselsmåling i folkeskolen, Resultaterne af den nationale trivselsmåling i foråret foreligger nu. Eleverne fra.-9. klasses trivsel præsenteres i fem indikatorer: faglig trivsel, social

Læs mere

Skoletjenesten version 2.0

Skoletjenesten version 2.0 Punkt 12. Skoletjenesten version 2.0 2015-064601 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at Skoletjenestens tilbud fremadrettet i endnu højere grad vil have fokus på energi, miljø, økologi,

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse

Brugertilfredshedsundersøgelse sundersøgelse Fredericia Dagtilbud Fredericia 2012 Antal besvarelser: 1.400 Svarprocent: 57,90% Side 1 ud af 18 sider Introduktion Fredericia kommune har i 2012 gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse

Læs mere

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer)

UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) UDKAST til Værdighedspolitik. (Orange silhuetter kommer) Et værdigt ældreliv i Albertslund Kommunerne skal i 2016 udarbejde en værdighedspolitik for perioden 2016 2019. værdighedspolitikken beskriver,

Læs mere

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014.

Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Bilag 14: Transskribering af interview med Anna. Interview foretaget d. 20. marts 2014. Anna er 14 år, går på Virupskolen i Hjortshøj, og bor i Hjortshøj. Intervieweren i dette interview er angivet med

Læs mere

Sundhedsvisioner for børn og unge 0 14 år i Mejrup.

Sundhedsvisioner for børn og unge 0 14 år i Mejrup. Sundhedsvisioner for børn og unge 0 14 år i Mejrup. I Mejrup området vil vi arbejde for, at vore børn og unge oplever sundhed og trivsel som en naturlig del af deres dagligdag. Vi vil arbejde for en fælles

Læs mere

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling.

Referat generalforsamling 28.05.13. Gug plejehjem. Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Referat generalforsamling 28.05.13 Gug plejehjem Der var 30 personer og 21 parceller repræsenteret ved årets generalforsamling. Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent Bestyrelsen havde taget

Læs mere

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen

PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen PTSD Undervisningsmateriale til indskolingen Flere af øvelserne knytter sig til tegnefilmen om PTSD. Vi anbefaler derfor, at klassen sammen ser tegnefilmen og supplerer med de interviewfilm, som du finder

Læs mere

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke.

L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. Bilag 4 Transskription af Per Interviewere: Louise og Katariina L: Louise K: Katariina L: Præsenterer og spørger om han har nogle spørgsmål inden de går i gang. Det har han ikke. L: Vi vil gerne høre lidt

Læs mere

Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2

Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Byskitser Kommuneplan 2013-2025, hæfte 2 Vedtaget af Viborg Byråd den 22. maj 2013 BILLEDE placeres her Om plansystemet Dette hæfte om byskitser er en del af Kommuneplan 2013 2025 for Viborg Kommune. I

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER BRUGERUNDERSØGELSE PLEJEBOLIG ØRESTAD PLEJECENTER Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Brugerundersøgelse : Plejebolig 1 Brugerundersøgelse Plejebolig Brugerundersøgelsen er udarbejdet af Epinion P/S og Afdeling

Læs mere

Screening af borgeren (til sundhedsrådgivere)

Screening af borgeren (til sundhedsrådgivere) Screening af borgeren (til sundhedsrådgivere) Spørgsmål til sundhedsrådgiveren Denne del af spørgeskemaet besvares af sundhedsrådgiveren 1. Skriv dato for gennemførelse af spørgeskemaet 2. Hvad er dit

Læs mere

Film (spilletid: 2 min.)

Film (spilletid: 2 min.) Film (spilletid: 2 min.) Film: Tænk. Hvis det er dig Aarhus Universitet har lavet en film om starten på et muligt studieliv på universitetet. Vi vil meget gerne høre dine umiddelbare tanker om filmen og

Læs mere

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015. Kommentarsamling for ambulante patienter på. Ringkøbing Medicinsk Hospitalsenheden Vest

REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015. Kommentarsamling for ambulante patienter på. Ringkøbing Medicinsk Hospitalsenheden Vest REGIONAL RAPPORT LANDSDÆKKENDE PATIENTUNDERSØGELSER 2015 Kommentarsamling for ambulante patienter på Ringkøbing Medicinsk Hospitalsenheden Vest Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser 2015

Læs mere

Fredericia på forkant

Fredericia på forkant Fredericia Kommune Fredericia på forkant Strategi til fornyelse af den kommunale opgaveløsning Formål Byrådet i Fredericia Kommune vedtog i april 2015 en ny fælles vision. I samarbejde med borgere og civilsamfund

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune

Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune 176 Hjemmebesøg Beskrevet med input fra pædagogerne Annette Wittrup Christensen og Helle Danielsen, Børnehuset Viaduktvej, Aalborg Kommune Overgange Hjemmebesøg BAGGRUND Kort om metoden Hjemmebesøg er

Læs mere

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen

Frederiksberg Kommune. Sundheds og Omsorgsafdelingen 2013 Frederiksberg Kommune Sundheds og Omsorgsafdelingen ANMELDT KOMMUNALT TILSYN HOS LEVERANDØR AF TØJVASK : ALASKA VASK & RENS APS [ Tilsynet er udført d. 2/9-3/9 2013 af Merete Larsen Sundheds og Omsorgsafdelingen.]

Læs mere

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til

Gratis E-kursus. Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Gratis E-kursus Få succes med din online markedsføring - Online markedsføring alle kan være til Bloggens styrke Indledning 3 Hvad er en blog? 5 Hvorfor blogge? 7 Sådan kommer du i gang 9 Få succes med

Læs mere

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE BRUGERTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Skive Plejebolig 2015 Antal beelser: 150 Svarprocent: 43,10% Skive 2015 Side 1 ud af 17 sider Introduktion Skive Kommune har i 2015 gennemført en brugertilfredshedsundersøgelse

Læs mere

Læsevejledning til resultater på regionsplan

Læsevejledning til resultater på regionsplan Læsevejledning til resultater på regionsplan Indhold 1. Overblik... 2 2. Sammenligninger... 2 3. Hvad viser figuren?... 3 4. Hvad viser tabellerne?... 5 5. Eksempler på typiske spørgsmål til tabellerne...

Læs mere

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer.

BILAG A SPØRGESKEMA. I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. 16 BILAG A SPØRGESKEMA I denne At-vejledning præsenteres et kort spørgeskema med i alt 44 spørgsmål fordelt på otte skalaer. Skalaernes spørgsmål indgår i et større spørgeskema, der omfatter i alt 26 skalaer

Læs mere

BESTYRELSENS BERETNING HAVNEFORENINGEN NIBE LYSTBÅDEHAVN 2016

BESTYRELSENS BERETNING HAVNEFORENINGEN NIBE LYSTBÅDEHAVN 2016 BESTYRELSENS BERETNING HAVNEFORENINGEN NIBE LYSTBÅDEHAVN 2016 Det forgangne år i Havneforeningen har ikke budt på uforudsete overraskelser og må som sådan betegnes som et traditionelt år for Nibe Lystbådehavn.

Læs mere

Modulet Offentlig styring, E12

Modulet Offentlig styring, E12 Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du modulets relevans

Læs mere

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori

Ny Nordisk Skole. Arbejdshæfte til forandringsteori Ny Nordisk Skole Arbejdshæfte til forandringsteori Introduktion Ny Nordisk Skole handler om at styrke dagtilbud og skoler, så de har de bedste forudsætninger for at give børn og unge et fagligt løft. Dette

Læs mere

Trivselsmåling 2015 (medarbejdere) SEPTEMBER 2015

Trivselsmåling 2015 (medarbejdere) SEPTEMBER 2015 Trivselsmåling 2015 (medarbejdere) SEPTEMBER 2015 Introduktion Kære leder og medarbejdere Her er resultatet af årets trivselsmåling. Trivselsmåling 2015 giver et øjebliksbillede af trivslen på jeres og

Læs mere

Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel

Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel 9. juni 2009 j.nr. 08-633-2 Spørgsmål til måling af medarbejdertrivsel 1. Anerkendelse 1. Bliver dit arbejde anerkendt og påskønnet af din nærmeste leder? 2. Bliver dit arbejde anerkendt og påskønnet af

Læs mere

Uderum for alle og til alle

Uderum for alle og til alle Uderum for alle og til alle Udearealer skal have forskellige rum Udearealerne skal (ligesom vi gør i vores boliger) indrettes i forskellige rum alt efter vores behov for ophold, aktivitet og opbevaring.

Læs mere

Den Aktive By Hvordan gøres byen mere aktiv?

Den Aktive By Hvordan gøres byen mere aktiv? DIT SKlVE DIN IDÉ Kortudsnit 11 1:4.000 Tema: DAB Titel: Referat d. Tekst/illustrationer/skitser m Tekst/illustrationer/skitser m.v..v. Sted: Det gl. Rådhus Efter opstarten med fælles plenum, snakkede

Læs mere

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold

Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold Strategi for Natur- og Kulturhistorisk formidling i Jammerbugt Kommune Indhold 1. Baggrund... 2 2. Vision... 3 3. Det handler om:... 3 At løfte i flok... 3 At gå nye veje... 4 At skabe synergi... 4 4.

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordan kommunen skal planlægge

Læs mere

Billedpolitik i Dagplejen

Billedpolitik i Dagplejen Billedpolitik i Dagplejen Vejledning i brug af foto og video GOD FORNØJELSE Dagplejen Skanderborg Kommune Denne pjece er henvendt til både ansatte og forældre til børn i Dagplejen. Indledning I Skanderborg

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

Motorik og sprog regler

Motorik og sprog regler Motorik og sprog regler Introduktion Regler indrammer børns liv i dagpleje og vuggestue, og skaber et trygt og rart miljø. Men regler er ikke bare regler. De er en del af den pædagogiske praksis, fordi

Læs mere

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg

03-10-2014 14/17737. CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg 03-10-2014 14/17737 CAMPING & FRITID CENTER ApS Købingsmarkvej 53 6430 Nordborg Landzonetilladelse til at opsætte tre nye legeredskaber på ejendommen matr.nr. 72 Pøl, Nordborg, der ligger på Købingsmarkvej

Læs mere

Tømrerbranchens udfordringer og muligheder

Tømrerbranchens udfordringer og muligheder Tømrerbranchens udfordringer og muligheder Træsektionens temamøde 2016 Tømrerbranchens udfordringer og muligheder marts 2016 side 2/12 Udfordringer og muligheder Generelt I figur 1 og 2 ses det, at der

Læs mere

Bomiva Kommentarer/ideer/forslag Nuværende forhold fremtidig udvikling

Bomiva Kommentarer/ideer/forslag Nuværende forhold fremtidig udvikling Bomiva Kommentarer/ideer/forslag Nuværende forhold fremtidig udvikling 19. sep. 2015 SPØTTRUP OMRÅDET Bomiva har almennyttige boliger i flere af byerne i Spøttrup området. I Rødding, Krejbjerg og Balling

Læs mere

Forældrene har haft mulighed for at komme med uddybende kommentarer til en række af spørgsmålene.

Forældrene har haft mulighed for at komme med uddybende kommentarer til en række af spørgsmålene. Bilag Grønærten Forældrene har haft mulighed for at komme med uddybende kommentarer til en række af spørgsmålene. 1) Er der tiltag eller aktiviteter, som kan styrke børnenes personlige udvikling, som du

Læs mere

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden

Introduktion til forældre og andre voksne, der gerne vil være en del af vores verden Kære voksne til børn i Sundbrinkens Børnehus Sundbrinkens børn og vores børns måde at være i verden på, er en del af en helhed. Derfor er vi rigtig glade for at kunne dele vores verden med jer, når I har

Læs mere

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33

Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 Herningegnens Lærerforening E-MAIL 121@dlf.org WWW.DLF121.DK DLF KREDS 121 PONTOPPIDANSVEJ 4 7400 HERNING TLF. 97 12 31 33 ANALYSENOTAT Medlemsundersøgelse November 2015 Baggrund Herningegnens Lærerforening

Læs mere

Den landsdækkende beboerundersøgelse på regionale socialpsykiatriske botilbud

Den landsdækkende beboerundersøgelse på regionale socialpsykiatriske botilbud Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Olof Palmes Allé 15 8200 Aarhus N Beboerne har ordet Regionsrapport for Region Nordjylland Den landsdækkende beboerundersøgelse på regionale socialpsykiatriske

Læs mere

Mindcraft. Opsamlingskatalog

Mindcraft. Opsamlingskatalog Mindcraft Opsamlingskatalog Tankerne bag projektet Hjortegården er et udsat boligområde i Herlev. Ifølge beboerne selv bliver de i resten af Herlev betegnet som dem deroppe. Beboerne beretter jævnligt

Læs mere

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog

Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog Judoens dag Judoens grundlægger Jigoro Kanos fødselsdag den 28. oktober Inspirationskatalog 1 Indhold 3 4 5 6 7 8 11 12 15 16 18 19 Forord Inspiration Hvordan kommer vi i gang? Planlægning og inspiration

Læs mere

Spørgeskema til dig som vægtstopper

Spørgeskema til dig som vægtstopper Spørgeskema til dig som vægtstopper Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Spørgeskema til dig som vægtstopper Du er nu godt i gang med dit vægtstopforløb eller er muligvis nået til afslutningen af

Læs mere

Notat om oversvømmelser december 2015

Notat om oversvømmelser december 2015 Notat om oversvømmelser december 2015 Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Anlæg Indledning I det følgende vil forvaltningen først opridse kommunens opgaver på vandløbsområdet for at fortælle om rammerne

Læs mere

Resultater af test og evaluering af Stress Graph i Psykiatriens hverdagstestere. Testperiode: 25. januar 30. marts 2016

Resultater af test og evaluering af Stress Graph i Psykiatriens hverdagstestere. Testperiode: 25. januar 30. marts 2016 Resultater af test og evaluering af Stress Graph i Psykiatriens hverdagstestere Testperiode: 25. januar 30. marts 2016 April 2016 1. Baggrund Virksomheden Sumondo ønskede at få testet monitoreringsløsningen

Læs mere

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG

LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Indledning: LAG Favrskov, Landsbyrådet og Favrskov Kommune Projekt Udviklingsplaner og Landsbylokalplaner Resume af borgermøde i HOULBJERG Landbyrådsrepræsentanten fra Houlbjerg og Borgerforeningen i Houlbjerg

Læs mere

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X.

MCH TimeWorld. En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning. Debat: X. november - X. MCH TimeWorld En oplevelsesattraktion med fokus på tid beliggende ved MCH Messecenter Herning Debatoplæg Debat: X. november - X. november 2013 Tillæg nr. 12 til Kommuneplan 2013-2024 Indkaldelse af idéer

Læs mere

Vandløbs vedligeholdelse i Holbæk

Vandløbs vedligeholdelse i Holbæk Vandløbs vedligeholdelse i Holbæk Dialog med kommunen hvad virker? Jeg tror, der er mange måder at få det til at fungere på. Men at tror, at selvom vi bare er lidt flinke, at så kommer vandløbsmyndigheden

Læs mere

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE

UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN. Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE UDVIKLINGSPLAN FOR GOLFBANEN Hovedsponsor: - ET REDSKAB FOR GOLFKLUBBENS BESTYRELSE Denne folder er en introduktion til hvorledes klubben lægger en plan for banens udvikling. Sammen med folderen er der

Læs mere

HASLE OMRÅDEFORNYELSE

HASLE OMRÅDEFORNYELSE HASLE OMRÅDEFORNYELSE REVITALISERING AF HASLE FÆLLED SKITSEFORSLAG FOR BØRNE/UNGE GRUPPEN 9.SEPTEMBER 2009 ALGREEN ARKITEKTER MAA OVERSIGTSKORT HASLE FÆLLED M.M. Overordnet for område skal man være varsom

Læs mere