Publikationer - Peer Review

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Publikationer - Peer Review"

Transkript

1 Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl Studielektor, studieleder Institut for Idræt og Biomekanik Active Living Postaddresse: Campusvej Odense M Danmark Postaddresse: Campusvej Odense M Danmark Mobil: , Telefon: , Publikationer - Peer Review 1. Does training frequency and supervision affect compliance, performance and muscular health? A cluster randomized controlled trial Dalager, T., Bredahl, T. V. G., Pedersen, M. T., Boyle, E., Andersen, L. L. & Sjøgaard, G. 28 feb I : Manual Therapy. 2. Effect of Training Supervision on Effectiveness of Strength Training for Reducing Neck/Shoulder Pain and Headache in Office Workers: Cluster Randomized Controlled Trial Gram, B., Andersen, C. H., Zebis, M. K., Bredahl, T. V. G., Pedersen, M., Mortensen, O. S., Jensen, R. H., Andersen, L. L. & Sjøgaard, G. 19 feb I : BioMed Research International. 9 s., Exercise Addiction in Team Sport and Individual Sport: prevalences and validation of the exercise addiction inventory Lichtenstein, M. B., Larsen, K. S., Christiansen, E., Støving, R. K. & Bredahl, T. V. G I : Addiction Research and Theory. 22, 5, s When intervention meets organisation: A qualitative study of motivation and barriers to physical exercise at the workplace Bredahl, T. V. G., Saervoll, C., Kirkelund, L., Sjøgaard, G. & Andersen, L I : Scientific World Journal. Workplace Health Promotion and Wellbeing, s s., Article ID Influence of Self-Efficacy on Compliance to Workplace Exercise Pedersen, M. M., Zebis, M. K., Langberg, H., Poulsen, O. M., Mortensen, O. S., Jensen, J. N., Sjøgaard, G., Bredahl, T. & Andersen, L. L I : International Journal of Behavioral Medicine. 20, 3, s Is intensity decisive? : Changes in Levels of Self-efficacy, Stages of Change and Physical Activity for two Different forms of Prescribed Exercise Bredahl, T. V. G., Singhammer, J. & Roessler, K. K. 25 aug I : Sport Science Review. XX, 3-4, s s. 7. Prescribed Exercise and Behavioural Change - The Influence of Self-efficacy, Stages of Change, and Social Relations Bredahl, T. V. G. & Roessler, K. K. 15 feb I : idrottsforum.org. 8. Exercise on prescription: changes in physical activity and health-related quality of life in five Danish programmes Sørensen, J., Sørensen, J. B., Skovgaard, T., Bredahl, T. V. G. & Puggaard, L I : European Journal of Public Health. 21, 1, s The influence of self-rated health on the development of change in the level of physical activity for participants in prescribed exercise Bredahl, T. V. G. & Singhammer, J I : Sport Science Review. XX, 5-6, s s. 10. Exercise on Prescription. Effect of attendance on participants' psychological factors in a Danish version of Exercise on Prescription: a study protocol Bredahl, T. V. G., Puggaard, L. & Roessler, K. K I : BMC Health Services Research. 8, s. 139

2 11. Physical activity as a part of health promotion in a work place - experiences from a health-psychological approach Roessler, K. K. & Bredahl, T I : International Journal of Eastern Sports & Physical Education. 4, 1, s Publikationer - Konferencebidrag - Abstracts 1. From inactive to regular jogger: a qualitative study of achieved behavioral change among recreational joggers Lund-Cramer, P., Brinkmann Løite, V., Bredahl, T. V. G., Nielsen, R. Ø. & Langberg, H. 5 jun Publikation: Forskning - peer review Konferenceabstrakt til konference 2. Motivation and barriers for compliance to high-intensity physical exercise at the workplace: When intervention meets organisation Bredahl, T. V. G. 28 maj 2014 Publikation: Forskning - peer review Konferenceabstrakt til konference 3. Effect of specific resistance training on readiness to change and self-rated health in the working life Bredahl, T. V. G., Jönsson, C., Andersen, L. & Sjøgaard, G. 5 jul Publikation: Forskning Konferenceabstrakt til konference 4. Which psychological factors are, in interventions like: Exercise on Prescription, essential to keep the individual in a physically active life style? Bredahl, T. nov Publikation: Forskning Konferenceabstrakt til konference Publikationer - Konferencebidrag - Poster 1. Psychological Predictors for Behavioral Change - Baseline Values of Readiness to Change and Self-Efficacy as Predictors of Adherence to Physical Activity After Exercise On Prescription Bredahl, T., Roessler, K. K., Ibsen, B. & Puggaard, L Publikation: Forskning Poster 2. Which psychological factors are, in interventions like "Exercise on Prescription" essential to keep the individual in a physical active lifestyle Bredahl, T., Roessler, K. K. & Ibsen, B Publikation: Forskning Poster Publikationer - Peer review og redaktionsarbejde 1. Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), 1 jan Aktivitet: Løbende redaktionsarbejde Peer reviewer/fagfællebedømmer af manuskripter Publikationer - Tidsskrifter nationalt 1. Klar, Parat Husum: Motorisk udvikling i børns lyst til leg Byrnak, L., Merrild, N. L. & Bredahl, T. V. G I : LFS NYT. 1, 39, s s. Publikation: Formidling Tidsskriftartikel 2. Brug hinanden: Sammen kan vi mere Henriksen, K. & Bredahl, T. V. G. 1 aug I : Krop og Fysik. 4, s s. Publikation: Formidling Tidsskriftartikel 3. Motion på Recept - Syddanske erfaringer Skovgaard, T., Sørensen, J. B., Sørensen, J., Bredahl, T. V. G. & Puggaard, L. 1 aug I : Maanedsskrift for Praktisk Laegegerning. 8, 87, s Publikation: Forskning Tidsskriftartikel 4. I morgen begynder min nye livsstil: For lidt motion, mislykkede nytårsforsæt og ufuldendte slankekure - hvorfor er det så svært at ændre sin adfærd? Bredahl, T I : Krop & Sport. s s. Publikation: Formidling Tidsskriftartikel 5. Adventurerace, læring og friluftsliv Bredahl, T. V. G I : Focus - Tidsskrift for Idræt. 2, s s. Publikation: Formidling Tidsskriftartikel 6. Når sporten tager vejret Bredahl, T. V. G I : Sport og Psyke. 25, s s. Publikation: Formidling Tidsskriftartikel Publikationer - Bøger, Kapitler og rapporter

3 1. Slutevaluering af projektet "Sund Rekrut" Bredahl, T. V. G. 1 okt Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet. 74 s. (Movements, Vol. 2013:10). 2. Motivation: Motivation for bevægelse Bredahl, T. V. G. 1 jun Klar, Parat, Leg: Uddannelsesmappe til fritidsordninger. København: Københavns Kommune, s s. Publikation: Formidling Bidrag til rapport 3. Mislykkede tiltag: Mislykkede tiltag til bevægelse og fysisk aktivitet hos ældre. Hvorfor er det så svært at ændre adfærd? Bredahl, T. V. G Idræt for seniorer: Fakta, inspiration og indsigt. Puggaard, L. & Jespersen, A. K. (red.). Vol. 1, s Publikation: Formidling Bidrag til rapport 4. Slutevaluering af Greve kommunes metodeudviklingsprojekt "Multiminen": For 6-8 årige børn med overvægt Bredahl, T. V. G Odense: Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet. 106 s. (Movements; Nr. 2012:1). 5. Adherence to physical activity: Psychological aspects in Prescribed Exercise and Motivational counselling Bredahl, T. V. G. 25 sep udg. Saarbrücken, Germany: Lambert Academic Publishing. 131 s. Publikation: Forskning Bog 6. Adherence to physical activity - psycological aspects in "prescribed exercise" and "motivational counselling" Bredahl, T. V. G. 24 jun Syddansk Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. 250 s. Publikation: Forskning Ph.d.-afhandling 7. Resultatopsamling af Motion På Recept i Danmark Bredahl, T. V. G., Gårn, A., Kristensen, T., Puggaard, L., Skovgaard, T., Sørensen, J., Sørensen, J. B. & Aagaard, P. G. mar København: Sundhedsstyrelsen. 61 s. 8. Midtvejsevaluering af projektet Sund Rekrut, september 2009 Bredahl, T. V. G Odense: Syddansk Universitet. Bevægelse, Idræt og Samfund. 20 s. 9. Motivationsfaktorer og adfærdsændring: modul 1 Bredahl, T. V. G Syddansk Úniversitet: Syddansk Universitet. 335 s. Publikation: Undervisning Kompendium/lecture notes 10. Motivationsfaktorer og målsætning: modul 1 Bredahl, T. V. G Odense: Syddansk Universitet. Bevægelse, Idræt og Samfund. 256 s. Publikation: Undervisning Kompendium/lecture notes 11. Motivationsfaktorer og adfærdsændring : Masteruddannelsen i Fitness og Træning. Efterår 2007 Bredahl, T. V. G Odense: Syddansk Universitets Efteruddannelse. 497 s. Publikation: Undervisning Kompendium/lecture notes 12. Ekstern evaluering af Motion på Recept i Frederiksberg Kommune, september 2007 Bredahl, T Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, SDU. 138 s. 13. Evaluering af Motion på Recept i Nordjylland 2007 Bredahl, T Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, SDU. 64 s. 14. Evaluering af Region Syddanmarks projekt Motion som Medicin: Fysisk aktivitet, selvvurderet helbred og deltagertilfredshed Bredahl, T Lang Version udg. Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, SDU. 74 s. 15. Evaluering af Region Syddanmarks projekt Motion som Medicin: Fysisk aktivitet, selvvurderet helbred og deltagertilfredshed Bredahl, T Kort version udg. Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, SDU. 14 s. 16. Gardinfabrikken i bevægelse - en sundhedspsykologisk undersøgelse af krop, psyke og bevægelse Bredahl, T., Bredahl, B. V. & Roessler, K Sundhed i bevægelse: Udfordringer til et begreb. Bredahl, T. V. G. & Nielsen, C. S. (red.). København: Frydenlund Academic, s s. Publikation: Forskning Bidrag til bog/antologi

4 17. Krop og psyke - et samspil om sundhed? Bredahl, T. & Bredahl, B. V Sundhed i Bevægelse: Udfordringer til et begreb. Bredahl, T. V. G. & Nielsen, C. S. (red.). København: Frydenlund Academic, s s. Publikation: Formidling Bidrag til bog/antologi 18. Sundhed i bevægelse: Udfordringer til et begreb Bredahl, T. (red.) & Nielsen, C. S. (red.) 2007 København: Frydenlund Academic. 117 s. Publikation: Formidling Bog 19. Midtvejsevaluering af Fyns Amts projekt Motion som Medicin 2006 Bredahl, T. & Puggaard, L Odense: Syddansk Universitet, Institut for Idræt og Biomekanik. 20. Midtvejsevaluering af Motion på Recept i Frederiksberg Kommune, november 2006 Bredahl, T. & Puggaard, L Odense: Syddansk Universitet, Institut for Idræt og Biomekanik. 21. Motion på Recept - Resultater af midtvejsevalueringen i Nordjyllands Amt Bredahl, T. & Puggaard, L Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, SDU. 22. Psychological Predictors for Behavioral Change - Baseline Values of Readiness to Change and Self-Efficacy as Predictors of Adherence to Physical Activity After Exercise On Prescription Bredahl, T., Roessler, K. K., Ibsen, B. & Puggaard, L Book of Abstracts. Hoppeler, H., Reilly, T., Tsolakidis, E. & Klossner, S. (red.). Forlag uden navn, s Publikation: Forskning Konferenceabstrakt i proceedings 23. Sundhedspsykologi I og II Roessler, K. K. (red.) & Bredahl, T. (red.) 2006 Syddansk Universitetsforlag. 503 s. Publikation: Undervisning Kompendium/lecture notes 24. Which psychological factors are, in interventions like "Exercise on Prescription", essential to keep the individual in a physical active lifestyle Bredahl, T., Roessler, K. K. & Ibsen, B Health Science Day Forskeruddannelsen, Sundhedsvidenskab, Syddansk Universitet, s. 91 Publikation: Forskning Konferenceabstrakt i proceedings 25. Adventurerace, uddannelse og Læring Bredahl, T. V. G Friluftsliv under forandring: en antologi om fremtidens friluftsliv. Andkjær, S. (red.). Slagelse: Forlaget Bavnebanke, s s. Publikation: Forskning Bidrag til bog/antologi 26. Pædagogiske perspektiver for adventureracing Bredahl, T. V. G Friluftsliv i det 21. århundrede. Kultursociologiske, friluftspolitiske og pædagogiske perspektiver for friluftsliv i Danmark og i Norden: Rapport fra SDU-seminar om fremtidens friluftsliv 19. november 2003 på Båring Højskole. Andkjær, S. (red.). Odense: Institut for Fagsprog, Kommunikation og Informationsvidenskab, Syddansk Universitet, s s. Publikation: Formidling Bidrag til rapport Avisartikler 1. Motion på Recept - en anderledes behandling Bredahl, T. V. G. 1 apr , 2, Odense Sportsavis Publikation: Formidling Avisartikel Konference og uddannelsesaktiviteter 1. Forskningens døgn Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 25 apr Nord-Plus Seminar Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 27 apr apr rd International Wellbeing at Work Conference Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Taler), 28 maj ESOF 2014 Euroscience Open Forum Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Taler), 21 jun jun. 2014

5 5. KLs Ældrekonference Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Taler), 30 sep Aktivér dine studerende med diskussionsfora, blogs og wikier - sidemandsoplæring med underviser Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 1 jan jan Kursus i brug af smartboard / sympodium i universitetsundervisning Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 28 jan mar Videopodcast Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 23 apr XII ENSSEE forum Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 23 okt okt Klar, Parat Husum Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 6 nov Arbejdsmiljøkursus Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 10 jan mar Livreddende Førstehjælp Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 13 mar Konference ved Det Nationale Forskningscenter for arbejdsmiljø Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Taler), 6 jun Universitetspædagogikum Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 7 jun jun Universitetspædagogikum Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 1 aug jun Aktivér dine studerende med Wikis og Blogs Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 29 aug Uddannelse af Sundhedsambassadører Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Taler), 3 sep Uddannelse af Idrætspersonale Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Taler), 7 sep Brug af Cases i undervisningen Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 8 nov Studielederkursus Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 8 feb feb Studielederkursus Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 15 mar mar Børneuniversitet Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 8 okt okt Health Science Day Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 15 nov Foredrag og Forelæsninger

6 1. Idrætsuddannelsen ved IOB og Talentudvikling fra et fysiologisk og psykologisk perpsektiv Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 12 mar Idrætsuddannelsen ved IOB Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 8 apr Children and Motivation for Physical activity Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 28 apr Bevægelse, motivation og forandring - en udfordring for os alle Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 25 jan Motivation og Ledelse Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 21 aug Fra bilist til cyklist - motivation er nøglen Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 10 sep Motivation og forandring: Hvordan kan din hverdag ændres? Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 16 mar Motivation for lærere Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 16 jan Motivation for lærere og børn Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 25 jan Motivation er nøglen - hvordan låser vi børnene op? Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 9 feb Motivation for lærere Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 12 mar De strukturelle rammers betydning for motivation Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 16 apr Motivation for bevægelse Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 3 sep Motivation for lærere Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 5 sep Motivation for pædagoger og børn Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 10 sep Motivation for lærere Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 10 okt Motivation er nøglen.: Hvordan inddrages forældre og pædagoger. Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 30 nov Motivation for fysisk aktivitet Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 4 mar Motivation for fysisk aktivitet Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 14 mar Motivation for fysisk aktivitet Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 22 mar. 2011

7 21. Motivation for pædagoger Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 5 sep Hvad er sundhed? Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 10 okt Motivation for lærere Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 13 okt Motivation for lærere Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 13 okt Motivation for lærere Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 10 nov Motivation for pædagoger og børn Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 18 nov Sundhed, motivation og fysisk aktivitet Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 6 jan Sundhed, fysisk aktivitet, motivation og målsætning Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 13 jan Motivation for Fysisk Aktivitet Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 11 aug Erfaringer med Motion på Recept Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 11 sep Motivation til Fysisk Aktivitet Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 2 sep Sundhed i Bevægelse Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 12 mar Fra Psykisk til Fysisk Bevægelse Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 10 apr Motivation til motion Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 12 jun The Danish Version of Exercise on Prescription (EoP) -The Patient Perspective Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 15 mar Motion på Recept: Resultater fra den afsluttende evaluering i Region Syddanmark Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 20 aug Psykologisk Patientevaluering - Erfaringer fra Fyns Amt og Frederiksberg Kommune Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Oplægsholder), 9 maj 2006 Forskningsformidling i medier 1. Ledelsens opbakning til fysisk træning i arbejdstiden er afgørende Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Arbejdsmiljoforskning.dk, 3 feb Vi cykler til arbejde udklækker nye cyklister Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 12 mar. 2014

8 3. Arbejdspladskultur essentiel for at få medarbejdere til at træne Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Arbejdsmiljøviden.dk, 3 jun Nå dit Nytårsfortsæt Her er din guide til at skabe forandring Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Løbemagasinet Magasinet til den seriøse motionsløber, 1 okt jan tricks til at vinde over sofaen Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), I Form, jan fordele ved at træne med en makker Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), I Form, feb Vi flytter grænser hver eneste gang vi mødes Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), I Form, feb Novo nordisk "fedmepille" Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Radio 24syv morgen, 21 mar Aktivitet: Forskningsformidling i massemedier Deltagelse i radioprogram 9. Kickstart din motivation Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Løbebog, 11 apr måder at holde træningsmotivationen 1 Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Alive.dk, 2 feb måder at holde træningsmotivationen 2 Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), fnp.dk, 2 feb Få et mere aktivt liv: Det er aldrig for sent Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Aktiv Træning Nr. 3, mar Hold motivationen kørende Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Cyklister vi cykler til arbejde 14. årgang, maj Fællesskabet som motivation til træning hos ældre Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), P4 Syd, 21 okt Aktivitet: Forskningsformidling i massemedier Deltagelse i radioprogram 15. Ekspert: Et godt skridt i den rigtige retning Idrætsforsker roser kommunens sundhedsspor. Skøn natur og konkurrence får folk til at motionere: Skøn natur og konkurrence får folk til at motionere Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Fyens Stiftsttidende, 23 nov Hård og Kort træning Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Fyens Stiftstidende, 9 jan Genvind maraton-drøm efter hård vinter Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Børsen.dk, 4 mar Foredrag om Motion og Motivation på Mulernes Legatskole Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Vollmose TV, 5 maj 2010 Aktivitet: Forskningsformidling i massemedier Deltagelse i TV-program 19. Sæt realistiske mål Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), vorespuls.dk, 20 jul Fem faser til at ændre din livsstil Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), vorespuls.dk, 30 jul Hold fast i din motivation Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), vorespuls.dk, 30 jul. 2010

9 22. Det siger forskeren: Det er lysten, der driver værket Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Pensionistavisen, Vejle Kommune, 20 dec Vi dyrker Fitness af lyst Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Politiken, 10 jan Fitnesscentre satser på personlig træning Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Politiken, 19 jan Ny i fitnesscenteret: Pas på skader Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Politiken, 19 jan Fitnesscentre bruger sundhedstest i kamp om kunderne Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Børsen, 12 feb Fitnesscentre lokker med sundhedstest Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Jyllandsposten, 12 feb Motivation Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Radionyhederne, 12 feb Aktivitet: Forskningsformidling i massemedier Deltagelse i radioprogram 29. Lidt træning har også ret Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Ekstrabladet, 22 feb Konkurrence får dig frem i løbeskoene Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Politiken, 31 mar Bliv gift - og kom ud af form Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Jyllands Posten, 26 aug Vi er for dovne til at være sunde Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Berlingske on-line, 19 okt julegaver Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Aktiv Træning, 1 dec Det er så yndigt... men knap så sundt Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Metroexpress On-line, 17 dec Parforhold feder Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Jyllandsposten, 17 dec Parforhold gør os tykke Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Jyllandsposten, 18 dec Kom godt i gang med motion - Motivation og planlægning er nøgleordene, hvis du vil i gang med at træne Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Ekstrabladet, 2 aug Kom i form på rekordtid - Stram musklerne op efter ferien med blot en times træning om ugen Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Ekstrabladet, 2 aug Uddannelse afgør motionsmotivation Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), DGI Nyheder, 7 aug Flexibel Motion er in Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Jyllands Posten, 25 aug Motion er en pligt Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Jyllandsposten, 28 aug. 2008

10 42. Sådan kommer du i gang Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Jyllandsposten, 29 aug Små skridt er store sejre Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Jyllandsposten, 29 aug Ha det godt Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Danmarks Radio DR1, 23 sep Aktivitet: Forskningsformidling i massemedier Deltagelse i TV-program 45. Ha det godt Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Danmarks Radio DR1, 30 sep Aktivitet: Forskningsformidling i massemedier Deltagelse i TV-program 46. Når pulsen stiger, falder meningsløsheden Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Kristeligt Dagblad, 1 okt Elektronik på Svedeturen - Motionsudstyr fra teknologiens verden gør det sjovere og mere fleksibelt at tabe sig Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Søndagsavisen, 4 okt Ægteskab er en motionsdræber Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), DGI nyheder, 11 dec Skovmotion Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Børsen, 12 dec Ekstern undervisning og Internationalisering 1. Post-Graduate level Training of Trainers Program in Physical Education and Sport (ToT). Faculty of Sport Science, Pristina, Kosovo Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Human Dynamics, EU,, 2 apr apr Aktivitet: Andre forsknings- og formidlingsaktiviteter Rådgivnings- og konsulentvirksomhed 2. PALC Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Escola Superior de Desporto de Rio Maior, Portugal, 22 maj maj 2013 Aktivitet: Andre forsknings- og formidlingsaktiviteter Gæsteophold ved andre institutioner 3. Post-Graduate level Training of Trainers Program in Physical Education and Sport (ToT). Faculty of Sport Science, Pristina, Kosovo Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Human Dynamics, EU,, 20 nov nov Aktivitet: Andre forsknings- og formidlingsaktiviteter Rådgivnings- og konsulentvirksomhed 4. Klar, Parat, Husum Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune, 8 sep nov Aktivitet: Andre forsknings- og formidlingsaktiviteter Rådgivnings- og konsulentvirksomhed 5. Sport and Recreational New Zealand (SPARC) Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), New Zealand Ministry of Health and Sport and Recreational New Zealand (SPARC), 7 feb apr Aktivitet: Andre forsknings- og formidlingsaktiviteter Gæsteophold ved andre institutioner Medlemsskab af styrelser, råd og nævn 1. Censorkorpset for Folkesundhed og relaterede uddannelser Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Medlem), 1 maj 2014 Aktivitet: Medlemskab af styrelser, råd, nævn, udvalg og netværk Medlemskab af udvalg, råd og nævn 2. Censorkorpset for Idrætsuddannelserne i Danmark Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Medlem), 1 maj 2014 Aktivitet: Medlemskab af styrelser, råd, nævn, udvalg og netværk Medlemskab af udvalg, råd og nævn 3. Studienævnet for Idræt og Sundhed Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Medlem), 1 aug Aktivitet: Medlemskab af styrelser, råd, nævn, udvalg og netværk Medlemskab af udvalg, råd og nævn

11 4. Syddansk Idrætslederakademi DIF uddannelsescenter Syd Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Medlem), 10 apr Aktivitet: Medlemskab af styrelser, råd, nævn, udvalg og netværk Medlemskab af styrelse i virksomhed eller organisation 5. Dansk Idrætspsykologisk Forum (DIFO) Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Medlem), 20 mar Aktivitet: Medlemskab af styrelser, råd, nævn, udvalg og netværk Medlemskab af styrelse i virksomhed eller organisation Ansættelser 2013 (aug) - Studielektor i Fysisk Aktivitet og Sundhedsfremme v. Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet 2011 (maj) (Juli) 2010 (jan) (apr) 2005 (maj) (dec) Studieadjunkt i Fysisk Aktivitet og Sundhedsfremme v. Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet Post. Doc. i Fysisk Aktivitet og Sundhedsfremme v. Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet, Odense Ph.d. Stipendiat ved Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet 2004 Cand. Scient. i Idræt og Sundhed v. Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet Uddannelse og Virke som Officer af Reserven v. Jyske Trænregiment i Aalborg

Uddannelse 2014 Ph.d. i idræt 2009 Cand.scient., idræt og samfundsfag (1. juni) 2000 Studentereksamen

Uddannelse 2014 Ph.d. i idræt 2009 Cand.scient., idræt og samfundsfag (1. juni) 2000 Studentereksamen Karsten Elmose-Østerlund Adjunkt Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund (CISC) Institut for Idræt og Biomekanik Bevægelse, Kultur og Samfund Postaddresse: Campusvej 55 5230 Odense M Danmark

Læs mere

Musiklytning til patienter i skærmning Schou, K., Pedersen, I. N. & Bonde, L. O. 2010 I : Psykiatrisk Sygepleje. 18, 2, s. 25-28 4 s.

Musiklytning til patienter i skærmning Schou, K., Pedersen, I. N. & Bonde, L. O. 2010 I : Psykiatrisk Sygepleje. 18, 2, s. 25-28 4 s. Adjunkt Institut for Kommunikation Institut for Kommunikation Musikterapi Kroghstræde 6, 1 9220, Aalborg Ø Danmark Kroghstræde 6, 5 9220, Aalborg Ø Danmark E-mail: schou@hum.aau.dk Telefon: 9940 7238,

Læs mere

Virksomhedstilpasset intervention med Intelligent Motion mod Smerter i nakke-skulderregionen (VIMS)

Virksomhedstilpasset intervention med Intelligent Motion mod Smerter i nakke-skulderregionen (VIMS) Virksomhedstilpasset intervention med Intelligent Motion mod Smerter i nakke-skulderregionen (VIMS) Slutrapport til Arbejdsmiljøforskningsfonden (projekt 2007-42-88) Det Nationale Forskningscenter for

Læs mere

Motion som forebyggelse og medicin, hvordan?

Motion som forebyggelse og medicin, hvordan? Motion som forebyggelse og medicin, hvordan? Idræt, sundhed og sociale faktorer København, 26. februar 2008 Der kræves QuickTime og et TIFF (LZW)-komprimeringsværktøj, for at man kan se dette billede.

Læs mere

Publikationer. Quality of life threats in recreational and competitive sport Støckel, J. T. 31 aug. 2013

Publikationer. Quality of life threats in recreational and competitive sport Støckel, J. T. 31 aug. 2013 Jan Toftegaard Støckel Lektor Institut for Idræt og Biomekanik Active Living Postaddresse: Campusvej 55 5230 Odense M Danmark Postaddresse: Campusvej 55 5230 Odense M Danmark E-mail: jtoftegaard@health.sdu.dk,

Læs mere

Publikationer. Troels Michael Lilja

Publikationer. Troels Michael Lilja Troels Michael Lilja Publikationer Jeg en bro mig bygge vil...:... mellem forskning og erhvervsliv Lilja, T. M. 29 maj 2012 1, Business Syd maj 2012, Fyens Stiftstidende Fagre nye verden: snart bliver

Læs mere

Curriculum. Publications

Curriculum. Publications Kirubakaran Balasubramaniam PhD Student Research Unit of General Practice J.B. Winsløws Vej 9, indgang B, 1. Sal 5000 Odense C Denmark E-mail: kiruba@health.sdu.dk Direct phone: 65503739 Curriculum Født

Læs mere

Publikationer. Født 1983. Uddannelse: 2009 Cand. med. Syddansk Universitet

Publikationer. Født 1983. Uddannelse: 2009 Cand. med. Syddansk Universitet Kirubakaran Balasubramaniam Ph.d.-studerende, læge Forskningsenheden for Almen Praksis J.B. Winsløws Vej 9, indgang B, 1. Sal 5000 Odense C Danmark E-mail: kiruba@health.sdu.dk Direkte telefon: 65503739

Læs mere

Perspektiver på fysisk aktivitet

Perspektiver på fysisk aktivitet Perspektiver på fysisk aktivitet V/Tue Kristensen, Projektleder Sundhedsstyrelsen, Center for Forebyggelse Kontakt: tuk@sst.dk Disposition Hvor meget? - Tal på fysisk aktivitet/inaktivitet - Reviderede

Læs mere

Uddannelse Bach.scient.soc. Københavns Universitet 2002 Cand.scient.soc. Københavns Universitet. Ansættelser. Publikationer

Uddannelse Bach.scient.soc. Københavns Universitet 2002 Cand.scient.soc. Københavns Universitet. Ansættelser. Publikationer Anette Johansen Forskningsmedarbejder Børns sundhed Postaddresse: Øster Farimagsgade 5 A, 2. 1353 København K Danmark E-mail: ajo@si-folkesundhed.dk Uddannelse 2000 Bach.scient.soc. Københavns Universitet

Læs mere

Sundhedsfremme der virker i Tarzan kulturer

Sundhedsfremme der virker i Tarzan kulturer Sundhedsfremme der virker i Tarzan kulturer Sundhedsambassadør Michael Povlsen Sundhedsambassadør Annita Møller Sundhedsambassadør John Balling Næstved Park & Vej Chefkonsulent Pernille Thau Alectia Tlf.

Læs mere

Psykotraumatologi: Seksuelle overgreb, voldtægt, vold mod kvinder, PTSD og sundhed Sundhedspsykologi: Overvægt, spiseforstyrrelser, brystkræft

Psykotraumatologi: Seksuelle overgreb, voldtægt, vold mod kvinder, PTSD og sundhed Sundhedspsykologi: Overvægt, spiseforstyrrelser, brystkræft Nina Beck Hansen Ph.d. studerende, Ph.d.-studerende Videnscenter for Psykotraumatologi Institut for Psykologi E-mail: nbeck@health.sdu.dk Telefon: 65502766 Akademiske kvalifikationer/uddannelse 2013: Ph.d.

Læs mere

Christensen R, Christensen JR, Justesen JB, Bredahl TVG. Adherence to physical activity in a workplace setting a casestudy. B M J Open. 2015.

Christensen R, Christensen JR, Justesen JB, Bredahl TVG. Adherence to physical activity in a workplace setting a casestudy. B M J Open. 2015. Studieadjunkt Fysisk Aktivitet og Sundhed i arbejdslivet Institut for Idræt og Biomekanik E-mail: jrchristensen@health.sdu.dk, jrchristensen@health.sdu.dk Mobil: 93507088, 93507088 Publikationer Christensen

Læs mere

Publications. Troels Michael Lilja

Publications. Troels Michael Lilja Troels Michael Lilja Publications Jeg en bro mig bygge vil...:... mellem forskning og erhvervsliv Lilja, T. M. 29 May 2012 1, Business Syd maj 2012, Fyens Stiftstidende Fagre nye verden: snart bliver det

Læs mere

Historiske benzin- og dieselpriser 2011

Historiske benzin- og dieselpriser 2011 Historiske benzin- og dieselpriser 2011 Benzin- og dieselpriser for december 2011 Benzin- og dieselpriser for december 2011 Priser i DKK Pr. liter inkl. moms Pr. 1000 liter ekskl. moms pris på servicestation

Læs mere

Uddannelse og forskningsrelaterede ansættelser. Forskningspublikationer

Uddannelse og forskningsrelaterede ansættelser. Forskningspublikationer Ph.d.-studerende Center for Demokratisk Netværksstyring Institut for Samfund og Globalisering Universitetsvej 1, byg. 25.2 4000 Roskilde Danmark E-mail: ahkrogh@ruc.dk Telefon: 4674-2793 Webside: http://www.ruc.dk/~ahkrogh

Læs mere

Projekter. Organisation af konferencer, workshops, kurser og seminarer

Projekter. Organisation af konferencer, workshops, kurser og seminarer Marie Østergaard Møller Lektor Institut for Statskundskab Bartholins Allé 7, 1331, 230 8000, Aarhus C Danmark E-mail: marie@ps.au.dk Telefon: 87165586 Mobil: 28403379 PERSONLIG INFORMATION Fødselsdato:

Læs mere

Uddannelse Bach.scient.soc. Københavns Universitet 2002 Cand.scient.soc. Københavns Universitet. Ansættelser. Publications

Uddannelse Bach.scient.soc. Københavns Universitet 2002 Cand.scient.soc. Københavns Universitet. Ansættelser. Publications Anette Johansen Member of staff - Research Children health Postal address: Øster Farimagsgade 5 A, 2. 1353 København K Denmark Email: ajo@si-folkesundhed.dk Uddannelse 2000 Bach.scient.soc. Københavns

Læs mere

Publikationer. Det lejedes værdi Juul-Sandberg, J. 6 maj 2014 3. udg. København: Karnov Group. 405 s.

Publikationer. Det lejedes værdi Juul-Sandberg, J. 6 maj 2014 3. udg. København: Karnov Group. 405 s. Jakob Juul-Sandberg Professor mso Juridisk Institut Postaddresse: Campusvej 55 5230 Odense M Danmark E-mail: jju@sam.sdu.dk Mobil: 50804535 Telefon: 65503051 Publikationer Inhabilitet hos advokater, der

Læs mere

Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen

Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen Carsten Hvid Larsen! Sportspsykologisk konsulent, Team Danmark! PhD. indenfor talentudvikling og sportspsykologi! Cand. Scient.

Læs mere

Uddannelse og forskningsrelaterede ansættelser. Publications. Formidlingspublikationer

Uddannelse og forskningsrelaterede ansættelser. Publications. Formidlingspublikationer PhD Fellow The Department of Society and Globalisation Democratic Network Governance Universitetsvej 1, 25, 25.2 DK-4000 Roskilde Denmark Universitetsvej 1, 25.2 DK-4000 Roskilde Denmark E-mail: ahkrogh@ruc.dk

Læs mere

Motivation kan være nøglen Hvornår er nok, nok? Thomas Bredahl, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet,

Motivation kan være nøglen Hvornår er nok, nok? Thomas Bredahl, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet, Motivation kan være nøglen Hvornår er nok, nok? Thomas Bredahl, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet, tbredahl@health.sdu.dk Hvem er jeg? Thomas Gjelstrup Bredahl - Lektor i Fysisk aktivitet

Læs mere

Brydninger i ungdomslivet Sørensen, N. U. (red.) & Pless, M. (red.) 2015 1 udg. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag. 190 s. (Ungdomsliv; Nr. 3).

Brydninger i ungdomslivet Sørensen, N. U. (red.) & Pless, M. (red.) 2015 1 udg. Aalborg : Aalborg Universitetsforlag. 190 s. (Ungdomsliv; Nr. 3). Lektor Det Humanistiske Fakultet Institut for Læring og Filosofi Center for Ungdomsforskning Aalborg Universitet København Postaddresse: A.C. Meyers Vænge 15 2450 København SV Danmark Postaddresse: A.C.

Læs mere

TALENTUDVIKLINGSMILJØER i spændingsfeltet mellem professionelle klubber og frivillige foreninger

TALENTUDVIKLINGSMILJØER i spændingsfeltet mellem professionelle klubber og frivillige foreninger TALENTUDVIKLINGSMILJØER i spændingsfeltet mellem professionelle klubber og frivillige foreninger Louise Kamuk Storm Adjunkt, PhD Learning and Talent in Sport Institut for Idræt og Biomekanik 1 TRE FORSKELLIGE

Læs mere

Publikationer. Carl Schmitt as a Conservative Political Theorist Pedersen, S. H. 2015

Publikationer. Carl Schmitt as a Conservative Political Theorist Pedersen, S. H. 2015 Lektor Institut for Statskundskab Postaddresse: Campusvej 55 5230 Odense M Danmark E-mail: shp@sam.sdu.dk Telefon: 65502130 Publikationer Carl Schmitt as a Conservative Political Theorist Pedersen, S.

Læs mere

Motivation er nøglen hvordan låser vi børnene op? Motivation er nøglen hvordan låser vi børnene op? Thomas Bredahl

Motivation er nøglen hvordan låser vi børnene op? Motivation er nøglen hvordan låser vi børnene op? Thomas Bredahl Motivation er nøglen hvordan låser vi børnene op? Motivation er nøglen hvordan låser vi børnene op? 080212 Thomas Bredahl tbredahl@health.sdu.dk 1 Hvem er jeg? Thomas Gjelstrup Bredahl - Adjunkt i Fysisk

Læs mere

Ansat som lektor ved Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet. Ansvar for fagområdet friluftsliv (Nuværende stilling)

Ansat som lektor ved Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet. Ansvar for fagområdet friluftsliv (Nuværende stilling) Søren Andkjær Associate Professor Department of Sports Science and Clinical Biomechanics Active Living Postal address: Campusvej 55 5230 Odense M Denmark Postal address: Campusvej 55 5230 Odense M Denmark

Læs mere

Faxe, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec. SSJÆ, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec.

Faxe, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec. SSJÆ, indbrud. Jan Feb Mar Apr Maj Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec. Faxe, indbrud 6 5 4 3 2 27 28 29 1 SSJÆ, indbrud 6 5 4 3 2 27 28 29 1 Danmark, indbrud 7 6 5 4 3 2 27 28 29 1 Faxe, vold 8 7 6 5 4 3 27 28 29 2 1 SSJÆ, vold 8 7 6 5 4 3 27 28 29 2 1 Danmark, vold 1 9 8

Læs mere

Bergen sep. 2011 Helse: Storbyens Hjerte og smerte. Projekt 3A Aktivitet og Ansvar for Alle

Bergen sep. 2011 Helse: Storbyens Hjerte og smerte. Projekt 3A Aktivitet og Ansvar for Alle Bergen sep. 2011 Helse: Storbyens Hjerte og smerte Projekt 3A Aktivitet og Ansvar for Alle Morten Ubbesen Projektleder Aalborg Kommune Skole- og Kulturforvaltning Cand. Scient. Soc. Sociologisk samfundsanalyse

Læs mere

Motion på recept: syddanske erfaringer

Motion på recept: syddanske erfaringer 723 Motion på recept: syddanske erfaringer Thomas Skovgaard, Jes Bak Sørensen, Jan Sørensen, Thomas Bredahl & Lis Puggaard Motion på recept (MPR) er et af de konkrete tiltag, hvor fysisk aktivitet anvendes

Læs mere

Videnskonference om børn og unges kompetencer, udvikling og læring i Grønland

Videnskonference om børn og unges kompetencer, udvikling og læring i Grønland Videnskonference om børn og unges kompetencer, udvikling og læring i Grønland Hanne Værum Sørensen Lektor, PhD VIA University College Pædagoguddannelsen Peter Sabroe, Aarhus Videncenter for Børn og Unges

Læs mere

En livline der forbinder nybagte forældre med hospitalet!

En livline der forbinder nybagte forældre med hospitalet! En livline der forbinder nybagte forældre med hospitalet! Udvikling og test af en app for forældre udskrevet tidligt efter fødsel, et Participatory Design projekt. 1 BAGGRUND FOR PROJEKTET 3 Problemstillingen

Læs mere

Tidsplan Allindelille Skee, 2015 Dato: 7. april 2015

Tidsplan Allindelille Skee, 2015 Dato: 7. april 2015 Id tilstand navn Varighed Startdato Slutdato apr 15 maj 15 jun 15 jul 15 aug 15 sep 15 okt 15 nov 15 06 13 20 27 04 11 18 25 01 08 15 22 29 06 13 20 27 03 10 17 24 31 07 14 21 28 05 12 19 26 02 09 16 1

Læs mere

Kort fortalt om Projekt Krop & LæringL

Kort fortalt om Projekt Krop & LæringL KROP & LÆRINGL - et udviklingsprojekt Mere styr på dit liv Et kursus om: sund livsstil, empowerment, kompetenceudvikling og brud med afhængighed Evalueringskonference den 21. februar 2008 Kort fortalt

Læs mere

30. mar 31 1. apr 2 3 4 5. 08:00 Boldopsamling 16:00 Junior 17:30 Fri Elite

30. mar 31 1. apr 2 3 4 5. 08:00 Boldopsamling 16:00 Junior 17:30 Fri Elite april 2015 april 2015 14 1 2 3 4 5 15 6 7 8 9 10 11 12 16 13 14 15 16 17 18 19 17 20 21 22 23 24 25 26 18 27 28 29 30 maj 2015 18 1 2 3 19 4 5 6 7 8 9 10 20 11 12 13 14 15 16 17 21 18 19 20 21 22 23 24

Læs mere

Valgopstilling til bestyrelsen i Dansk Selskab for Sygeplejeforskning

Valgopstilling til bestyrelsen i Dansk Selskab for Sygeplejeforskning Valgopstilling til bestyrelsen i Dansk Selskab for Sygeplejeforskning Navn på opstiller Privatadresse Tlf.nr. E-mail adresse Stilling Arbejdssted Mette Spliid Ludvigsen Flinthøjen 50, 8382 Hinnerup 86

Læs mere

CASE: dr.dk. Jes Højen Nielsen Redaktør, DR Medier

CASE: dr.dk. Jes Højen Nielsen Redaktør, DR Medier Jes Højen Nielsen Redaktør, DR Medier Det vil jeg tale om: 1: Derfor ser dr.dk sådan ud 2: Målsætninger 3: Evalueringsværktøjer 4: Dagligt arbejde og justering Spørgsmål/svar Baggrund Cand.mag. Medievidenskab,

Læs mere

Education. Ph.d. Supervision. Publikationer. Kirsten Kaya Roessler Professor Institut for Psykologi Health Psy

Education. Ph.d. Supervision. Publikationer. Kirsten Kaya Roessler Professor Institut for Psykologi Health Psy Kirsten Kaya Roessler Professor Institut for Psykologi Health Psy Postaddresse: Campusvej 55 5230 Odense M Danmark E-mail: kroessler@health.sdu.dk Telefon: 65502742 Education 2011-2008: Psychodynamic Interactional

Læs mere

Publikationer. Leje til videreudlejning til beboelse Faber, L. 1 apr. 2016 I : Magasinet Danske Udlejere. 3, s. 24-25 2 s., 3

Publikationer. Leje til videreudlejning til beboelse Faber, L. 1 apr. 2016 I : Magasinet Danske Udlejere. 3, s. 24-25 2 s., 3 Lektor Institut for Økonomi og Ledelse Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Postaddresse: Fibigerstræde 2 45a 9220 Aalborg Ø Danmark Postaddresse: Fibigerstræde 2 45a 9220 Aalborg Ø Danmark E-mail: faber@business.aau.dk,

Læs mere

Arbejds- og Organisationspsykologi Læseplan

Arbejds- og Organisationspsykologi Læseplan Syddansk Universitet Master of Public Management Forårssemesteret 2008 Arbejds- og Organisationspsykologi Læseplan Underviser: Ekstern lektor, Cand.Psych. Aut. og MPM Hanne Klinge/Chefpsykolog LifeQuality

Læs mere

Gardinfabrikken i bevægelse et sundhedspsykologisk projekt

Gardinfabrikken i bevægelse et sundhedspsykologisk projekt Gardinfabrikken i bevægelse et sundhedspsykologisk projekt Projektleder Kaya Roessler Syddansk Universitet kroessler@health.sdu.dk Projektmedarbejder Thomas Gjelstrup Bredahl, Birgitte Bredahl, SDU Finn

Læs mere

Fysiske arbejdskrav og fitness

Fysiske arbejdskrav og fitness Fysiske arbejdskrav og fitness Betydning for hjertesygdom og dødelighed AMFF årskonference 2014 Andreas Holtermann Overordnede forskningsspørgsmål Øger høje fysiske krav i arbejde risiko for hjertesygdom

Læs mere

Definitioner på publikationstyper i PURE

Definitioner på publikationstyper i PURE Definitioner på publikationsr i PURE Definition Bidrag til tidsskrift/avis Artikel, peer reviewed Artikel Letter Kommentar / debat Review Videnskabelig anmeldelse Editorial Tidsskriftsartikel Anmeldelse

Læs mere

Forskningsnetværk. Kenneth Jay

Forskningsnetværk. Kenneth Jay CV Uddannelse/ansættelsessted PhD, Syddansk Universitet, Odense & Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø; 2013 31 maj 2016 MSc. Human fysiologi, Københavns Universitet; august 2009 maj 2011 BSc.

Læs mere

Årsrapport Presse 2008

Årsrapport Presse 2008 Årsrapport Presse 2008 Året 2008 blev et rekordernes år for Forbrugerrådet i pressen. Ifølge mediebureauet Infomedia var der 6.142 artikler i dagblade og på internetsites, hvor Forbrugerrådet eller Danish

Læs mere

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. April 2016. Emne: Nøgletal Bioanalytikere. Frekvens: Månedlig.

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. April 2016. Emne: Nøgletal Bioanalytikere. Frekvens: Månedlig. MEDLEMSSTATISTIK April 2016 Emne: Nøgletal Bioanalytikere. Frekvens: Månedlig. Indhold MEDLEMSTAL... 2 Tabel 1 Medlemmer ultimo måneden... 2 Figur 1 Udviklingen i antallet af bioanalytikere ordinære medlemmer...

Læs mere

Idræt og motion for seniorer. Fysisk træning for livet Lis Puggaard

Idræt og motion for seniorer. Fysisk træning for livet Lis Puggaard Idræt og motion for seniorer. Fysisk træning for livet Lis Puggaard *Hvor langt kan man ifølge forskningen nå fysisk og funktionsmæssigt med fysisk træning of idræt selv langt op i alderen? *Hvad er forskellene

Læs mere

1 Kalenderen. 1.1 Oversigt over de til årstallene hørende søjlenumre

1 Kalenderen. 1.1 Oversigt over de til årstallene hørende søjlenumre Kalenderen Vejledning til denne kalender findes i Slægtsforskning fra A til Z af Ulrich Alster Klug.. Oversigt over de til årstallene hørende søjlenumre * markerer skudår. 0 02 0 0 * 0 0 0 0 * 0 2 * *

Læs mere

Indbydelse. til projekt SYDDANSK IDRÆTSLEDER AKADEMI - DIF UDDANNELSESCENTER SYD

Indbydelse. til projekt SYDDANSK IDRÆTSLEDER AKADEMI - DIF UDDANNELSESCENTER SYD Indbydelse til projekt SYDDANSK IDRÆTSLEDER AKADEMI - DIF UDDANNELSESCENTER SYD April 2011 Kære kommune Danmarks Idræts-Forbund har den glæde at indbyde kommunerne i Syddanmark til at medvirke i projektet

Læs mere

Nøglerelationer og trænerkompetencer i en dansk foreningskontekst

Nøglerelationer og trænerkompetencer i en dansk foreningskontekst Nøglerelationer og trænerkompetencer i en dansk foreningskontekst Louise Kamuk Storm, adjunkt, PhD Institut for Idræt og Biomekanik Forskningsenheden for idrætspædagogik og sportspsykologi HVAD BETYDER

Læs mere

Guide til sygdomsforebyggelse på sygehus og i almen praksis. Fakta om fysisk aktivitet

Guide til sygdomsforebyggelse på sygehus og i almen praksis. Fakta om fysisk aktivitet Guide til sygdomsforebyggelse på sygehus og i almen praksis Fakta om fysisk aktivitet Indhold Hvad er fysisk aktivitet? Hvad betyder fysisk aktivitet for helbredet? Hvor fysisk aktive er danskerne? Hvilke

Læs mere

Sund i et godt arbejdsliv

Sund i et godt arbejdsliv Sund i et godt arbejdsliv Charlotte Rasmussen og Mette Korshøj Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø Program Fysisk aktivitet i arbejde og fritid Måling af fysisk aktivitet PAUSE Muskelskeletbesvær

Læs mere

Data driver arbejdet. Rie L R Johansen Dansk Selskab for Patientsikkerhed

Data driver arbejdet. Rie L R Johansen Dansk Selskab for Patientsikkerhed Data driver arbejdet Rie L R Johansen Dansk Selskab for Patientsikkerhed Hvad kan data bruges til i jeres forbedringsarbejde? Forbedringsmodellen Hvad ønsker vi at opnå? Hvornår ved vi, at en forandring

Læs mere

Ingen fag og styrket faglighed? Bayer, M. & Møller Pedersen, P. 1 dec. 2014 I : Vera : tidsskrift for pædagoger. 69, s. 36-40 5 s.

Ingen fag og styrket faglighed? Bayer, M. & Møller Pedersen, P. 1 dec. 2014 I : Vera : tidsskrift for pædagoger. 69, s. 36-40 5 s. Lektor Institut for Mennesker og Teknologi Postaddresse: Universitetsvej 1 30E.1 DK-4000 Roskilde Danmark E-mail: mb@ruc.dk Telefon: 4674-2584 Mobil: 2916-6985 Web: http://www.ruc.dk/~mb Publikationer

Læs mere

Brugerinddragelse og fastholdelse af motionsvaner

Brugerinddragelse og fastholdelse af motionsvaner Brugerinddragelse og fastholdelse af motionsvaner Forsknings- og Udviklingssymposium for fysioterapeuter Region Nordjylland 8. november 2016 Charlotte Brun Thorup Postdoc i Klinisk Sygepleje Klinik Hjerte-Lunge

Læs mere

Job & Krop - Forebyg smerter i muskler og led

Job & Krop - Forebyg smerter i muskler og led Job & Krop - Forebyg smerter i muskler og led Hjørring & Brønderslev kommuner MED-/Arbejdsmiljø-organisationen v. Helle Torsbjerg Niewald, Master i sundhedsfremme og sundhedspædagogik, Ergoterapeut Videncenter

Læs mere

Idræt i skolen, på eliteniveau og i historisk perspektiv

Idræt i skolen, på eliteniveau og i historisk perspektiv Idræt i skolen, på eliteniveau og i historisk perspektiv FORUM FOR IDRÆT 31. ÅRGANG, NR. 1 2015 REDIGERET AF RASMUS K. STORM, SIGNE HØJBJERRE LARSEN, MORTEN MORTENSEN OG PETER JUL JACOBSEN SYDDANSK UNIVERSITETSFORLAG

Læs mere

Ansat som lektor ved Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet. Ansvar for fagområdet friluftsliv (Nuværende stilling)

Ansat som lektor ved Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet. Ansvar for fagområdet friluftsliv (Nuværende stilling) Søren Andkjær Lektor Institut for Idræt og Biomekanik Active Living Postaddresse: Campusvej 55 5230 Odense M Danmark E-mail: sandkjaer@health.sdu.dk Mobil: 60113438 Telefon: 65503438 Uddannelse Bifagseksamen

Læs mere

Arbejdskrav og fitness

Arbejdskrav og fitness Arbejdskrav og fitness Resultater fra et 4 måneders interventionsprojekt med konditionstræning blandt rengøringsassistenter Gå-hjem møde på NFA den 8. oktober 2015 Mette Korshøj Baggrund Lav fysisk aktivitet

Læs mere

Education: Dr. Merc. Copenhagen Business School 1996; PhD (Sociology): Copenhagen University 1983

Education: Dr. Merc. Copenhagen Business School 1996; PhD (Sociology): Copenhagen University 1983 Torben Bager Professor, Head of Centre, Professor IDEA Entrepreneurship Centre Department of Entrepreneurship and Relationship Management Postal address: Universitetsparken 1 6000 Kolding Denmark Postal

Læs mere

Employments Aalborg Ø Danmark Postaddresse: Fibigerstræde Aalborg Ø Danmark Mobil:

Employments Aalborg Ø Danmark Postaddresse: Fibigerstræde Aalborg Ø Danmark   Mobil: Christian Byrge Lektor Forskningsgruppen for Uhæmmet Vidensanvendelse Organizational Renewal Creativity Applied Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Institut for Økonomi og Ledelse Postaddresse: Fibigerstræde

Læs mere

Den grønlandske varmestue Naapiffik Statistik

Den grønlandske varmestue Naapiffik Statistik Statistik Denne statistik viser hovedtal fra den grønlandske varmestue Naapiffik Statistikken er udarbejdet ud fra anonyme besøgslister, der føres hver dag af de medarbejdere der er på arbejde Statistikken

Læs mere

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager?

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager? Teamledelse Teamledelse Skab optimale rammer for dit team, og opnå bedre resultater Giv dit team god grund til at følge dig Fysiske teams, teams på distancen, nationale og globale teams skal ikke bare

Læs mere

Fysisk aktivitet blandt børn og unge: hvad fremmer og hæmmer aktivitetsniveauet?

Fysisk aktivitet blandt børn og unge: hvad fremmer og hæmmer aktivitetsniveauet? Fysisk aktivitet blandt børn og unge: hvad fremmer og hæmmer aktivitetsniveauet? Hjerteforeningens konference om forskning i fysisk aktivitet og hjertesundhed Bjørn Holstein Institut for Folkesundhedsvidenskab

Læs mere

Campus Bindslevs Plads. - en fortælling på vej...

Campus Bindslevs Plads. - en fortælling på vej... Campus Bindslevs Plads - en fortælling på vej... Campus Bindslevs Plads er en fortælling på vej om... At booste læringsglæden hos børn og unge - blandt andet ved inddrage kultur og kreativitet. At lære

Læs mere

Klar tale med patienterne

Klar tale med patienterne Klar tale med patienterne Hvad skal der til for at optimere kommunikationen og patienternes udbytte? Årsmøde for Gastroenterologiske sygeplejersker. Kolding den 21. november 2014 Jette Ammentorp Professor,

Læs mere

Lyngehallen Hal 1 Hal 2 (lille) Hal 2 (stor) Uge 32 Aug-2010

Lyngehallen Hal 1 Hal 2 (lille) Hal 2 (stor) Uge 32 Aug-2010 Uge 32 Aug-2010 Ferie Tennis Handicap Venner mv Mandag 09.08.2010 13.08.2010 14.08.2010 15.08.2010 Kl. 21.00 Lyngehallerne åbner Lyngehallerne åbner Lyngehallerne åbner efter sommerferien efter sommerferien

Læs mere

Fysisk aktivitet i Danmark status og udvikling 26. februar 2008 Forskningsleder, ph.d. Tine Curtis

Fysisk aktivitet i Danmark status og udvikling 26. februar 2008 Forskningsleder, ph.d. Tine Curtis status og udvikling 26. februar 2008 Forskningsleder, ph.d. Tine Curtis Syddansk Universitet Fysisk inaktivitet som risikofaktor for sygdom og død Fysisk aktivitet status og udvikling på baggrund af de

Læs mere

Fra viden til vaner sundhed på dagtilbudsområdet i Holstebro.

Fra viden til vaner sundhed på dagtilbudsområdet i Holstebro. Fra viden til vaner sundhed på dagtilbudsområdet i Holstebro. Projektets baggrund og problemstilling Der er stor fokus på sundhed som forebyggende indsats. Sundhed er et indsatsområde, hvor det står klart

Læs mere

guide SMART- METODEN SÅDAN NÅR DU DINE SUNDHEDSMÅL sider Marts 2015 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus

guide SMART- METODEN SÅDAN NÅR DU DINE SUNDHEDSMÅL sider Marts 2015 Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus guide Marts 2015 14 sider SMART- METODEN SÅDAN NÅR DU DINE SUNDHEDSMÅL Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 2 INDHOLD SIDE 4 Vær konkret, når du går i gang med en livsstilsændring. Læg dig fast på,

Læs mere

Mixed-methods: Erfaringer fra et Tilbage til Arbejdet projekt. Maj Britt Dahl Nielsen, Ph.d.

Mixed-methods: Erfaringer fra et Tilbage til Arbejdet projekt. Maj Britt Dahl Nielsen, Ph.d. Mixed-methods: Erfaringer fra et Tilbage til Arbejdet projekt Maj Britt Dahl Nielsen, Ph.d. Tilbagevenden til arbejdet er multifaktorielt Tilbagevenden til arbejdet involverer ofte mange forskellige aktører

Læs mere

Publikationskategorier og definitioner

Publikationskategorier og definitioner Publikationskategorier og definitioner Forskning En forskningspublikation formidler ny viden og er kendetegnet ved først og fremmest at være henvendt til fagfæller. Formidling En formidlingspublikation

Læs mere

FODBOLD FITNESS DIN SUNDE OG FLEKSIBLE MULIGHED MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT DBU.

FODBOLD FITNESS DIN SUNDE OG FLEKSIBLE MULIGHED MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT DBU. DIN SUNDE OG FLEKSIBLE MULIGHED MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT DBU.DK/ KOLOFON: Udgiver: Dansk Boldspil-Union DBU Allé 1, 2605 Brøndby Tekst: DBU Kommunkation

Læs mere

Indførelse og integrering af usabilityarbejde i en IT-virksomhed

Indførelse og integrering af usabilityarbejde i en IT-virksomhed Indførelse og integrering af usabilityarbejde i en IT-virksomhed Jan Stage Human-Computer Interaction (HCI) Aalborg Universitet, Institut for Datalogi jans@cs.aau.dk Oversigt Betydningen af usability-arbejde

Læs mere

Center for Interventionsforskning. Formål og vision

Center for Interventionsforskning. Formål og vision Center for Interventionsforskning Formål og vision 2015-2020 Centrets formål Det er centrets formål at skabe et forskningsbaseret grundlag for sundhedsfremme og forebyggelse på lokalt såvel som nationalt

Læs mere

Ansættelser 2012 - Forsker i Palliativt Videncenter

Ansættelser 2012 - Forsker i Palliativt Videncenter Karen Marie Dalgaard (f. 1954) Sygeplejerske (1977) Sygeplejefaglig Diplomeksamen med speciale i ledelse (1990) Sygeplejefaglig vejleder (1995) Cand.scient.soc. - Den Sociale Kandidatuddannelse (2002)

Læs mere

Evaluering af Region Syddanmarks projekt Motion som Medicin

Evaluering af Region Syddanmarks projekt Motion som Medicin Evaluering af Region Syddanmarks projekt Motion som Medicin Organisering og motionsformidling Kort Version Af Pernille Andreassen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Institut for Idræt

Læs mere

Nyhedsbrev fra dchi. s. 6 kommende arrangementer. www.dchi.aau.dk

Nyhedsbrev fra dchi. s. 6 kommende arrangementer. www.dchi.aau.dk Nyhedsbrev fra dchi s. 2 Inflation i interessen for sundhedsøkonomi s. 3 workshop: Public health, healthcare evaluations and labor markets s. 4 DChi s ph.d projekter s. 5 DCHI medsponsor for minikonference

Læs mere

Navn Årg Tid Dato Sted Navn Årg Tid Dato Sted. Kortbane 50 Fri Langbane

Navn Årg Tid Dato Sted Navn Årg Tid Dato Sted. Kortbane 50 Fri Langbane Kortbane 50 Fri Langbane Kåre Axelsen 89 0.23,86 27. okt Greve Michael Poulsen 81 0.23,89 11. jul Århus Morten Riemenschneider 89 0.24,84 25. nov Greve Kåre Axelsen 89 0.24,37 11. jul Århus Martin Louring

Læs mere

ELEVERNES LÆRING I IDRÆTSFAGET ANNO 2015 KURSUS DLF UCC - MAERSK

ELEVERNES LÆRING I IDRÆTSFAGET ANNO 2015 KURSUS DLF UCC - MAERSK ELEVERNES LÆRING I IDRÆTSFAGET ANNO 2015 KURSUS DLF UCC - MAERSK Idrætsfaget: Et fag i udvikling Overblik over tendenser før og nu Fokus: Læringsmålsstyring v. Fokus: Praksisfællesskab 2 Afgangsprøven

Læs mere

Center for Maritim Sundhed og Samfund Strategiplan 2015-2019

Center for Maritim Sundhed og Samfund Strategiplan 2015-2019 Center for Maritim Sundhed og Samfund Strategiplan 2015-2019 Indhold Center for Maritim Sundhed og Samfund, CMSS... 2 1 Mission og vision... 2 1.1 Mission... 2 1.2 Vision... 2 1.3 Mål 2015-2019... 3 2

Læs mere

Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet. Kort sagt 28. maj 2013

Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet. Kort sagt 28. maj 2013 Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet Kort sagt 28. maj 2013 Syddansk Universitet Facts Oprettet i 1966 Indtægter: 2.800 mill. kr. 5 fakulteter: Det Tekniske Fakultet Det Naturvidenskabelige Fakultet

Læs mere

LANGTIDSFRISKE MEDARBEJDERE. Det er ikke for sjov, at vi går på arbejde men det må gerne være sjovt, at gå på arbejde

LANGTIDSFRISKE MEDARBEJDERE. Det er ikke for sjov, at vi går på arbejde men det må gerne være sjovt, at gå på arbejde LANGTIDSFRISKE MEDARBEJDERE Det er ikke for sjov, at vi går på arbejde men det må gerne være sjovt, at gå på arbejde Hvem er jeg Lars Kjær Johansen Tidligere sundhedskonsulent i Viborg Kommune Idrætskonsulent

Læs mere

1. Publikationstyper S&L s vejledning til PURE (Udarbejdet af HNR og KRR, 09-01-2006)

1. Publikationstyper S&L s vejledning til PURE (Udarbejdet af HNR og KRR, 09-01-2006) Centerberetning 2005 for Skov & Landskab Underbilag A03-2 S&L s supplerende vejledningsmateriale til PURE PHH 22-08-2006 Som supplement til DVJB s vejledningsmateriale, jf. underbilag A03-1, har Skov &

Læs mere

Dansk Energi F:\Statistikdata\Uddata\Energipriser\Elpris-sammensætning-måned-4000kWh.xlsx/Elpris4000 Side 1 af 12

Dansk Energi F:\Statistikdata\Uddata\Energipriser\Elpris-sammensætning-måned-4000kWh.xlsx/Elpris4000 Side 1 af 12 Denne opgørelse viser den gennemsnitlige elpris pr. kwh - abonnement er indregnet. Øre/kWh jan-14 feb-14 mar-14 Kommerciel el (fpligt) 36,68 36,68 36,68 Abonnement (fpligt) 2,77 2,77 2,77 Nettarif lokal

Læs mere

AM:2014 Mellem forskningsformidling og facilitering - et indblik i rejseholdets metode

AM:2014 Mellem forskningsformidling og facilitering - et indblik i rejseholdets metode AM:2014 Mellem forskningsformidling og facilitering - et indblik i rejseholdets metode Inge Larsen, VFAs rejsehold Det sagde deltagerne på WAW Det har en kæmpe betydning hvordan viden bliver formidlet

Læs mere

Hvad betyder kurser og kvalificering for de frivillige?

Hvad betyder kurser og kvalificering for de frivillige? Hvad betyder kurser og kvalificering for de frivillige? Bjarne Ibsen Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund Syddansk Universitet 1 Formaliseringen af det frivillige arbejde 2 Professionelt

Læs mere

Vurdering af indeklimaet i hidtidigt lavenergibyggeri

Vurdering af indeklimaet i hidtidigt lavenergibyggeri Vurdering af indeklimaet i hidtidigt lavenergibyggeri - med henblik på forbedringer i fremtidens lavenergibyggeri Tine Steen Larsen Udarbejdet for: Erhvervs- og byggestyrelsen DCE Contract Report No. 100

Læs mere

Ældre mennesker og alkohol

Ældre mennesker og alkohol Version: 12.07.12 Ældre mennesker og alkohol Alkoholfokus i ældreindsatsen I perioden august 2009 til august 2013 løber projektet Alkoholfokus i ældreindsatsen, som et samarbejde mellem Sundhed og Omsorg

Læs mere

Samtalestøtte (SCA), afasi og kommunikative udfordringer

Samtalestøtte (SCA), afasi og kommunikative udfordringer Fyraftensmøde d. 22.10.15 DaNS Program: Samtalestøtte (SCA), afasi og kommunikative udfordringer SCA på apopleksiafsnittet, Svendborg sygehus Poster ( Årsmøde i dansk selskab for apopleksi ) Oplæg om SCA-metoden,

Læs mere

DIF/DRF træneruddannelser

DIF/DRF træneruddannelser DIF/DRF træneruddannelser Lasse Kristensen Ejer og Leder af Thommysminde Centret Fysiolog Cand. Scient. Idræt og Biomekanik ThommysmindeCentret arbejder primært med fysioterapi, træning og behandling.

Læs mere

Fakta om ensomhed. Undervisningsmaterialet om ensomhed er produceret af DR Skole med støtte fra TrygFonden

Fakta om ensomhed. Undervisningsmaterialet om ensomhed er produceret af DR Skole med støtte fra TrygFonden Fakta om ensomhed Undervisningsmaterialet om ensomhed er produceret af DR Skole med støtte fra TrygFonden 1 ensomhed Fakta om ensomhed Ensomhed er en subjektiv følelse, der udspringer af savnet af meningsfulde

Læs mere

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. Oktober Emne: Nøgletal Ergoterapeuter. Frekvens: Månedlig.

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. Oktober Emne: Nøgletal Ergoterapeuter. Frekvens: Månedlig. MEDLEMSSTATISTIK Oktober 2016 Emne: Nøgletal Ergoterapeuter. Frekvens: Månedlig. Indhold MEDLEMSTAL... 2 Tabel 1 Medlemmer ultimo måneden... 2 Figur 1 Udviklingen i antallet af ergoterapeuter - ordinære

Læs mere

Inspirationsdag Den 24. november 2010 Indvandrer Medicinsk Klinik OUH

Inspirationsdag Den 24. november 2010 Indvandrer Medicinsk Klinik OUH Helle Schnor Ph.d. Studerende, cand.cur., sygeplejerske Danmarks pædagogiske Universitetsskole Inspirationsdag Den 24. november 2010 Indvandrer Medicinsk Klinik OUH Hvorfor skal patienter uddannes? Hvad

Læs mere

Guide. Foto: Scanpix/Iris. Juli 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. 1sid6er. Guide: Få kontrol over børnenes TABLET-TID

Guide. Foto: Scanpix/Iris. Juli 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. 1sid6er. Guide: Få kontrol over børnenes TABLET-TID Foto: Scanpix/Iris Guide Juli 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 1sid6er Guide: Få kontrol over børnenes TABLET-TID Få kontrol over børnenes tablet-tid INDHOLD: Min bedste ven tablet...

Læs mere

Medieanalyse af Divisionsforeningen Håndbolds ligaklubber. Periode: 1. JANUAR 2015 31. DECEMBER 2015

Medieanalyse af Divisionsforeningen Håndbolds ligaklubber. Periode: 1. JANUAR 2015 31. DECEMBER 2015 Medieanalyse af Divisionsforeningen s ligaklubber Periode: 1. JANUAR 2015 31. DECEMBER 2015 Indledning - opdrag Hensigten med denne medieanalyse er at skaffe et overblik over og dokumentation for udvalgte

Læs mere

Midtvejsevaluering af delprojekt 2 i projekt Krop, mad og bevægelse i Syddjurs Kommune

Midtvejsevaluering af delprojekt 2 i projekt Krop, mad og bevægelse i Syddjurs Kommune Midtvejsevaluering af delprojekt 2 i projekt Krop, mad og bevægelse i Syddjurs Kommune Udarbejdet af Pernille Andreassen, ph.d.-studerende Center for forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Institut

Læs mere

Løb i teori og praksis. Efteruddannelse af DAI s koordinatorer og idrætsmedarbejdere Dansk Atletik Forbund torsdag d. 7.11.2013

Løb i teori og praksis. Efteruddannelse af DAI s koordinatorer og idrætsmedarbejdere Dansk Atletik Forbund torsdag d. 7.11.2013 Løb i teori og praksis Efteruddannelse af DAI s koordinatorer og idrætsmedarbejdere Dansk Atletik Forbund torsdag d. 7.11.2013 Morten Nielsen Udviklingskonsulent i Dansk Atletik Forbund Underviser på DIF

Læs mere

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. November Emne: Nøgletal Sygeplejersker. Frekvens: Månedlig.

MEDLEMSSTATISTIK. Indhold. November Emne: Nøgletal Sygeplejersker. Frekvens: Månedlig. MEDLEMSSTATISTIK November 2016 Emne: Nøgletal Sygeplejersker. Frekvens: Månedlig. Indhold MEDLEMSTAL... 2 Tabel 1 Medlemmer ultimo måneden... 2 Figur 1 Udviklingen i antallet af sygeplejersker ordinære

Læs mere

Vedrørende Udkast til afslag på godkendelse af Kandidatuddannelse i Konkurrence- og eliteidræt

Vedrørende Udkast til afslag på godkendelse af Kandidatuddannelse i Konkurrence- og eliteidræt Vedrørende Udkast til afslag på godkendelse af Kandidatuddannelse i Konkurrence- og eliteidræt Syddansk Universitet har med beklagelse kunnet konstatere, at Det Rådgivende Udvalg for vurdering af udbud

Læs mere