Publikationer - Peer Review

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Publikationer - Peer Review"

Transkript

1 Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl Studielektor, studieleder Institut for Idræt og Biomekanik Active Living Postaddresse: Campusvej Odense M Danmark Postaddresse: Campusvej Odense M Danmark Mobil: , Telefon: , Publikationer - Peer Review 1. Does training frequency and supervision affect compliance, performance and muscular health? A cluster randomized controlled trial Dalager, T., Bredahl, T. V. G., Pedersen, M. T., Boyle, E., Andersen, L. L. & Sjøgaard, G. 28 feb I : Manual Therapy. 2. Effect of Training Supervision on Effectiveness of Strength Training for Reducing Neck/Shoulder Pain and Headache in Office Workers: Cluster Randomized Controlled Trial Gram, B., Andersen, C. H., Zebis, M. K., Bredahl, T. V. G., Pedersen, M., Mortensen, O. S., Jensen, R. H., Andersen, L. L. & Sjøgaard, G. 19 feb I : BioMed Research International. 9 s., Exercise Addiction in Team Sport and Individual Sport: prevalences and validation of the exercise addiction inventory Lichtenstein, M. B., Larsen, K. S., Christiansen, E., Støving, R. K. & Bredahl, T. V. G I : Addiction Research and Theory. 22, 5, s When intervention meets organisation: A qualitative study of motivation and barriers to physical exercise at the workplace Bredahl, T. V. G., Saervoll, C., Kirkelund, L., Sjøgaard, G. & Andersen, L I : Scientific World Journal. Workplace Health Promotion and Wellbeing, s s., Article ID Influence of Self-Efficacy on Compliance to Workplace Exercise Pedersen, M. M., Zebis, M. K., Langberg, H., Poulsen, O. M., Mortensen, O. S., Jensen, J. N., Sjøgaard, G., Bredahl, T. & Andersen, L. L I : International Journal of Behavioral Medicine. 20, 3, s Is intensity decisive? : Changes in Levels of Self-efficacy, Stages of Change and Physical Activity for two Different forms of Prescribed Exercise Bredahl, T. V. G., Singhammer, J. & Roessler, K. K. 25 aug I : Sport Science Review. XX, 3-4, s s. 7. Prescribed Exercise and Behavioural Change - The Influence of Self-efficacy, Stages of Change, and Social Relations Bredahl, T. V. G. & Roessler, K. K. 15 feb I : idrottsforum.org. 8. Exercise on prescription: changes in physical activity and health-related quality of life in five Danish programmes Sørensen, J., Sørensen, J. B., Skovgaard, T., Bredahl, T. V. G. & Puggaard, L I : European Journal of Public Health. 21, 1, s The influence of self-rated health on the development of change in the level of physical activity for participants in prescribed exercise Bredahl, T. V. G. & Singhammer, J I : Sport Science Review. XX, 5-6, s s. 10. Exercise on Prescription. Effect of attendance on participants' psychological factors in a Danish version of Exercise on Prescription: a study protocol Bredahl, T. V. G., Puggaard, L. & Roessler, K. K I : BMC Health Services Research. 8, s. 139

2 11. Physical activity as a part of health promotion in a work place - experiences from a health-psychological approach Roessler, K. K. & Bredahl, T I : International Journal of Eastern Sports & Physical Education. 4, 1, s Publikationer - Konferencebidrag - Abstracts 1. From inactive to regular jogger: a qualitative study of achieved behavioral change among recreational joggers Lund-Cramer, P., Brinkmann Løite, V., Bredahl, T. V. G., Nielsen, R. Ø. & Langberg, H. 5 jun Publikation: Forskning - peer review Konferenceabstrakt til konference 2. Motivation and barriers for compliance to high-intensity physical exercise at the workplace: When intervention meets organisation Bredahl, T. V. G. 28 maj 2014 Publikation: Forskning - peer review Konferenceabstrakt til konference 3. Effect of specific resistance training on readiness to change and self-rated health in the working life Bredahl, T. V. G., Jönsson, C., Andersen, L. & Sjøgaard, G. 5 jul Publikation: Forskning Konferenceabstrakt til konference 4. Which psychological factors are, in interventions like: Exercise on Prescription, essential to keep the individual in a physically active life style? Bredahl, T. nov Publikation: Forskning Konferenceabstrakt til konference Publikationer - Konferencebidrag - Poster 1. Psychological Predictors for Behavioral Change - Baseline Values of Readiness to Change and Self-Efficacy as Predictors of Adherence to Physical Activity After Exercise On Prescription Bredahl, T., Roessler, K. K., Ibsen, B. & Puggaard, L Publikation: Forskning Poster 2. Which psychological factors are, in interventions like "Exercise on Prescription" essential to keep the individual in a physical active lifestyle Bredahl, T., Roessler, K. K. & Ibsen, B Publikation: Forskning Poster Publikationer - Peer review og redaktionsarbejde 1. Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), 1 jan Aktivitet: Løbende redaktionsarbejde Peer reviewer/fagfællebedømmer af manuskripter Publikationer - Tidsskrifter nationalt 1. Klar, Parat Husum: Motorisk udvikling i børns lyst til leg Byrnak, L., Merrild, N. L. & Bredahl, T. V. G I : LFS NYT. 1, 39, s s. Publikation: Formidling Tidsskriftartikel 2. Brug hinanden: Sammen kan vi mere Henriksen, K. & Bredahl, T. V. G. 1 aug I : Krop og Fysik. 4, s s. Publikation: Formidling Tidsskriftartikel 3. Motion på Recept - Syddanske erfaringer Skovgaard, T., Sørensen, J. B., Sørensen, J., Bredahl, T. V. G. & Puggaard, L. 1 aug I : Maanedsskrift for Praktisk Laegegerning. 8, 87, s Publikation: Forskning Tidsskriftartikel 4. I morgen begynder min nye livsstil: For lidt motion, mislykkede nytårsforsæt og ufuldendte slankekure - hvorfor er det så svært at ændre sin adfærd? Bredahl, T I : Krop & Sport. s s. Publikation: Formidling Tidsskriftartikel 5. Adventurerace, læring og friluftsliv Bredahl, T. V. G I : Focus - Tidsskrift for Idræt. 2, s s. Publikation: Formidling Tidsskriftartikel 6. Når sporten tager vejret Bredahl, T. V. G I : Sport og Psyke. 25, s s. Publikation: Formidling Tidsskriftartikel Publikationer - Bøger, Kapitler og rapporter

3 1. Slutevaluering af projektet "Sund Rekrut" Bredahl, T. V. G. 1 okt Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet. 74 s. (Movements, Vol. 2013:10). 2. Motivation: Motivation for bevægelse Bredahl, T. V. G. 1 jun Klar, Parat, Leg: Uddannelsesmappe til fritidsordninger. København: Københavns Kommune, s s. Publikation: Formidling Bidrag til rapport 3. Mislykkede tiltag: Mislykkede tiltag til bevægelse og fysisk aktivitet hos ældre. Hvorfor er det så svært at ændre adfærd? Bredahl, T. V. G Idræt for seniorer: Fakta, inspiration og indsigt. Puggaard, L. & Jespersen, A. K. (red.). Vol. 1, s Publikation: Formidling Bidrag til rapport 4. Slutevaluering af Greve kommunes metodeudviklingsprojekt "Multiminen": For 6-8 årige børn med overvægt Bredahl, T. V. G Odense: Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet. 106 s. (Movements; Nr. 2012:1). 5. Adherence to physical activity: Psychological aspects in Prescribed Exercise and Motivational counselling Bredahl, T. V. G. 25 sep udg. Saarbrücken, Germany: Lambert Academic Publishing. 131 s. Publikation: Forskning Bog 6. Adherence to physical activity - psycological aspects in "prescribed exercise" and "motivational counselling" Bredahl, T. V. G. 24 jun Syddansk Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet. 250 s. Publikation: Forskning Ph.d.-afhandling 7. Resultatopsamling af Motion På Recept i Danmark Bredahl, T. V. G., Gårn, A., Kristensen, T., Puggaard, L., Skovgaard, T., Sørensen, J., Sørensen, J. B. & Aagaard, P. G. mar København: Sundhedsstyrelsen. 61 s. 8. Midtvejsevaluering af projektet Sund Rekrut, september 2009 Bredahl, T. V. G Odense: Syddansk Universitet. Bevægelse, Idræt og Samfund. 20 s. 9. Motivationsfaktorer og adfærdsændring: modul 1 Bredahl, T. V. G Syddansk Úniversitet: Syddansk Universitet. 335 s. Publikation: Undervisning Kompendium/lecture notes 10. Motivationsfaktorer og målsætning: modul 1 Bredahl, T. V. G Odense: Syddansk Universitet. Bevægelse, Idræt og Samfund. 256 s. Publikation: Undervisning Kompendium/lecture notes 11. Motivationsfaktorer og adfærdsændring : Masteruddannelsen i Fitness og Træning. Efterår 2007 Bredahl, T. V. G Odense: Syddansk Universitets Efteruddannelse. 497 s. Publikation: Undervisning Kompendium/lecture notes 12. Ekstern evaluering af Motion på Recept i Frederiksberg Kommune, september 2007 Bredahl, T Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, SDU. 138 s. 13. Evaluering af Motion på Recept i Nordjylland 2007 Bredahl, T Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, SDU. 64 s. 14. Evaluering af Region Syddanmarks projekt Motion som Medicin: Fysisk aktivitet, selvvurderet helbred og deltagertilfredshed Bredahl, T Lang Version udg. Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, SDU. 74 s. 15. Evaluering af Region Syddanmarks projekt Motion som Medicin: Fysisk aktivitet, selvvurderet helbred og deltagertilfredshed Bredahl, T Kort version udg. Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, SDU. 14 s. 16. Gardinfabrikken i bevægelse - en sundhedspsykologisk undersøgelse af krop, psyke og bevægelse Bredahl, T., Bredahl, B. V. & Roessler, K Sundhed i bevægelse: Udfordringer til et begreb. Bredahl, T. V. G. & Nielsen, C. S. (red.). København: Frydenlund Academic, s s. Publikation: Forskning Bidrag til bog/antologi

4 17. Krop og psyke - et samspil om sundhed? Bredahl, T. & Bredahl, B. V Sundhed i Bevægelse: Udfordringer til et begreb. Bredahl, T. V. G. & Nielsen, C. S. (red.). København: Frydenlund Academic, s s. Publikation: Formidling Bidrag til bog/antologi 18. Sundhed i bevægelse: Udfordringer til et begreb Bredahl, T. (red.) & Nielsen, C. S. (red.) 2007 København: Frydenlund Academic. 117 s. Publikation: Formidling Bog 19. Midtvejsevaluering af Fyns Amts projekt Motion som Medicin 2006 Bredahl, T. & Puggaard, L Odense: Syddansk Universitet, Institut for Idræt og Biomekanik. 20. Midtvejsevaluering af Motion på Recept i Frederiksberg Kommune, november 2006 Bredahl, T. & Puggaard, L Odense: Syddansk Universitet, Institut for Idræt og Biomekanik. 21. Motion på Recept - Resultater af midtvejsevalueringen i Nordjyllands Amt Bredahl, T. & Puggaard, L Center for Forskning i Idræt, Sundhed og Civilsamfund, SDU. 22. Psychological Predictors for Behavioral Change - Baseline Values of Readiness to Change and Self-Efficacy as Predictors of Adherence to Physical Activity After Exercise On Prescription Bredahl, T., Roessler, K. K., Ibsen, B. & Puggaard, L Book of Abstracts. Hoppeler, H., Reilly, T., Tsolakidis, E. & Klossner, S. (red.). Forlag uden navn, s Publikation: Forskning Konferenceabstrakt i proceedings 23. Sundhedspsykologi I og II Roessler, K. K. (red.) & Bredahl, T. (red.) 2006 Syddansk Universitetsforlag. 503 s. Publikation: Undervisning Kompendium/lecture notes 24. Which psychological factors are, in interventions like "Exercise on Prescription", essential to keep the individual in a physical active lifestyle Bredahl, T., Roessler, K. K. & Ibsen, B Health Science Day Forskeruddannelsen, Sundhedsvidenskab, Syddansk Universitet, s. 91 Publikation: Forskning Konferenceabstrakt i proceedings 25. Adventurerace, uddannelse og Læring Bredahl, T. V. G Friluftsliv under forandring: en antologi om fremtidens friluftsliv. Andkjær, S. (red.). Slagelse: Forlaget Bavnebanke, s s. Publikation: Forskning Bidrag til bog/antologi 26. Pædagogiske perspektiver for adventureracing Bredahl, T. V. G Friluftsliv i det 21. århundrede. Kultursociologiske, friluftspolitiske og pædagogiske perspektiver for friluftsliv i Danmark og i Norden: Rapport fra SDU-seminar om fremtidens friluftsliv 19. november 2003 på Båring Højskole. Andkjær, S. (red.). Odense: Institut for Fagsprog, Kommunikation og Informationsvidenskab, Syddansk Universitet, s s. Publikation: Formidling Bidrag til rapport Avisartikler 1. Motion på Recept - en anderledes behandling Bredahl, T. V. G. 1 apr , 2, Odense Sportsavis Publikation: Formidling Avisartikel Konference og uddannelsesaktiviteter 1. Forskningens døgn Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 25 apr Nord-Plus Seminar Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 27 apr apr rd International Wellbeing at Work Conference Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Taler), 28 maj ESOF 2014 Euroscience Open Forum Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Taler), 21 jun jun. 2014

5 5. KLs Ældrekonference Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Taler), 30 sep Aktivér dine studerende med diskussionsfora, blogs og wikier - sidemandsoplæring med underviser Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 1 jan jan Kursus i brug af smartboard / sympodium i universitetsundervisning Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 28 jan mar Videopodcast Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 23 apr XII ENSSEE forum Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 23 okt okt Klar, Parat Husum Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 6 nov Arbejdsmiljøkursus Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 10 jan mar Livreddende Førstehjælp Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 13 mar Konference ved Det Nationale Forskningscenter for arbejdsmiljø Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Taler), 6 jun Universitetspædagogikum Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 7 jun jun Universitetspædagogikum Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 1 aug jun Aktivér dine studerende med Wikis og Blogs Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 29 aug Uddannelse af Sundhedsambassadører Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Taler), 3 sep Uddannelse af Idrætspersonale Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Taler), 7 sep Brug af Cases i undervisningen Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 8 nov Studielederkursus Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 8 feb feb Studielederkursus Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 15 mar mar Børneuniversitet Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 8 okt okt Health Science Day Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 15 nov Foredrag og Forelæsninger

6 1. Idrætsuddannelsen ved IOB og Talentudvikling fra et fysiologisk og psykologisk perpsektiv Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 12 mar Idrætsuddannelsen ved IOB Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 8 apr Children and Motivation for Physical activity Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 28 apr Bevægelse, motivation og forandring - en udfordring for os alle Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 25 jan Motivation og Ledelse Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 21 aug Fra bilist til cyklist - motivation er nøglen Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 10 sep Motivation og forandring: Hvordan kan din hverdag ændres? Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 16 mar Motivation for lærere Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 16 jan Motivation for lærere og børn Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 25 jan Motivation er nøglen - hvordan låser vi børnene op? Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 9 feb Motivation for lærere Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 12 mar De strukturelle rammers betydning for motivation Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 16 apr Motivation for bevægelse Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 3 sep Motivation for lærere Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 5 sep Motivation for pædagoger og børn Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 10 sep Motivation for lærere Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 10 okt Motivation er nøglen.: Hvordan inddrages forældre og pædagoger. Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 30 nov Motivation for fysisk aktivitet Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 4 mar Motivation for fysisk aktivitet Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 14 mar Motivation for fysisk aktivitet Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 22 mar. 2011

7 21. Motivation for pædagoger Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 5 sep Hvad er sundhed? Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 10 okt Motivation for lærere Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 13 okt Motivation for lærere Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 13 okt Motivation for lærere Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 10 nov Motivation for pædagoger og børn Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 18 nov Sundhed, motivation og fysisk aktivitet Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 6 jan Sundhed, fysisk aktivitet, motivation og målsætning Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 13 jan Motivation for Fysisk Aktivitet Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 11 aug Erfaringer med Motion på Recept Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 11 sep Motivation til Fysisk Aktivitet Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 2 sep Sundhed i Bevægelse Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 12 mar Fra Psykisk til Fysisk Bevægelse Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 10 apr Motivation til motion Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 12 jun The Danish Version of Exercise on Prescription (EoP) -The Patient Perspective Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 15 mar Motion på Recept: Resultater fra den afsluttende evaluering i Region Syddanmark Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Foredragsholder), 20 aug Psykologisk Patientevaluering - Erfaringer fra Fyns Amt og Frederiksberg Kommune Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Oplægsholder), 9 maj 2006 Forskningsformidling i medier 1. Ledelsens opbakning til fysisk træning i arbejdstiden er afgørende Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Arbejdsmiljoforskning.dk, 3 feb Vi cykler til arbejde udklækker nye cyklister Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), 12 mar. 2014

8 3. Arbejdspladskultur essentiel for at få medarbejdere til at træne Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Arbejdsmiljøviden.dk, 3 jun Nå dit Nytårsfortsæt Her er din guide til at skabe forandring Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Løbemagasinet Magasinet til den seriøse motionsløber, 1 okt jan tricks til at vinde over sofaen Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), I Form, jan fordele ved at træne med en makker Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), I Form, feb Vi flytter grænser hver eneste gang vi mødes Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), I Form, feb Novo nordisk "fedmepille" Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Radio 24syv morgen, 21 mar Aktivitet: Forskningsformidling i massemedier Deltagelse i radioprogram 9. Kickstart din motivation Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Løbebog, 11 apr måder at holde træningsmotivationen 1 Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Alive.dk, 2 feb måder at holde træningsmotivationen 2 Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), fnp.dk, 2 feb Få et mere aktivt liv: Det er aldrig for sent Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Aktiv Træning Nr. 3, mar Hold motivationen kørende Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Cyklister vi cykler til arbejde 14. årgang, maj Fællesskabet som motivation til træning hos ældre Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), P4 Syd, 21 okt Aktivitet: Forskningsformidling i massemedier Deltagelse i radioprogram 15. Ekspert: Et godt skridt i den rigtige retning Idrætsforsker roser kommunens sundhedsspor. Skøn natur og konkurrence får folk til at motionere: Skøn natur og konkurrence får folk til at motionere Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Fyens Stiftsttidende, 23 nov Hård og Kort træning Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Fyens Stiftstidende, 9 jan Genvind maraton-drøm efter hård vinter Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Børsen.dk, 4 mar Foredrag om Motion og Motivation på Mulernes Legatskole Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Vollmose TV, 5 maj 2010 Aktivitet: Forskningsformidling i massemedier Deltagelse i TV-program 19. Sæt realistiske mål Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), vorespuls.dk, 20 jul Fem faser til at ændre din livsstil Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), vorespuls.dk, 30 jul Hold fast i din motivation Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), vorespuls.dk, 30 jul. 2010

9 22. Det siger forskeren: Det er lysten, der driver værket Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Pensionistavisen, Vejle Kommune, 20 dec Vi dyrker Fitness af lyst Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Politiken, 10 jan Fitnesscentre satser på personlig træning Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Politiken, 19 jan Ny i fitnesscenteret: Pas på skader Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Politiken, 19 jan Fitnesscentre bruger sundhedstest i kamp om kunderne Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Børsen, 12 feb Fitnesscentre lokker med sundhedstest Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Jyllandsposten, 12 feb Motivation Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Radionyhederne, 12 feb Aktivitet: Forskningsformidling i massemedier Deltagelse i radioprogram 29. Lidt træning har også ret Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Ekstrabladet, 22 feb Konkurrence får dig frem i løbeskoene Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Politiken, 31 mar Bliv gift - og kom ud af form Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Jyllands Posten, 26 aug Vi er for dovne til at være sunde Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Berlingske on-line, 19 okt julegaver Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Aktiv Træning, 1 dec Det er så yndigt... men knap så sundt Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Metroexpress On-line, 17 dec Parforhold feder Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Jyllandsposten, 17 dec Parforhold gør os tykke Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Jyllandsposten, 18 dec Kom godt i gang med motion - Motivation og planlægning er nøgleordene, hvis du vil i gang med at træne Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Ekstrabladet, 2 aug Kom i form på rekordtid - Stram musklerne op efter ferien med blot en times træning om ugen Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Ekstrabladet, 2 aug Uddannelse afgør motionsmotivation Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), DGI Nyheder, 7 aug Flexibel Motion er in Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Jyllands Posten, 25 aug Motion er en pligt Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Jyllandsposten, 28 aug. 2008

10 42. Sådan kommer du i gang Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Jyllandsposten, 29 aug Små skridt er store sejre Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Jyllandsposten, 29 aug Ha det godt Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Danmarks Radio DR1, 23 sep Aktivitet: Forskningsformidling i massemedier Deltagelse i TV-program 45. Ha det godt Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Danmarks Radio DR1, 30 sep Aktivitet: Forskningsformidling i massemedier Deltagelse i TV-program 46. Når pulsen stiger, falder meningsløsheden Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Kristeligt Dagblad, 1 okt Elektronik på Svedeturen - Motionsudstyr fra teknologiens verden gør det sjovere og mere fleksibelt at tabe sig Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Søndagsavisen, 4 okt Ægteskab er en motionsdræber Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), DGI nyheder, 11 dec Skovmotion Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Redaktør), Børsen, 12 dec Ekstern undervisning og Internationalisering 1. Post-Graduate level Training of Trainers Program in Physical Education and Sport (ToT). Faculty of Sport Science, Pristina, Kosovo Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Human Dynamics, EU,, 2 apr apr Aktivitet: Andre forsknings- og formidlingsaktiviteter Rådgivnings- og konsulentvirksomhed 2. PALC Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Escola Superior de Desporto de Rio Maior, Portugal, 22 maj maj 2013 Aktivitet: Andre forsknings- og formidlingsaktiviteter Gæsteophold ved andre institutioner 3. Post-Graduate level Training of Trainers Program in Physical Education and Sport (ToT). Faculty of Sport Science, Pristina, Kosovo Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Human Dynamics, EU,, 20 nov nov Aktivitet: Andre forsknings- og formidlingsaktiviteter Rådgivnings- og konsulentvirksomhed 4. Klar, Parat, Husum Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune, 8 sep nov Aktivitet: Andre forsknings- og formidlingsaktiviteter Rådgivnings- og konsulentvirksomhed 5. Sport and Recreational New Zealand (SPARC) Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Deltager), New Zealand Ministry of Health and Sport and Recreational New Zealand (SPARC), 7 feb apr Aktivitet: Andre forsknings- og formidlingsaktiviteter Gæsteophold ved andre institutioner Medlemsskab af styrelser, råd og nævn 1. Censorkorpset for Folkesundhed og relaterede uddannelser Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Medlem), 1 maj 2014 Aktivitet: Medlemskab af styrelser, råd, nævn, udvalg og netværk Medlemskab af udvalg, råd og nævn 2. Censorkorpset for Idrætsuddannelserne i Danmark Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Medlem), 1 maj 2014 Aktivitet: Medlemskab af styrelser, råd, nævn, udvalg og netværk Medlemskab af udvalg, råd og nævn 3. Studienævnet for Idræt og Sundhed Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Medlem), 1 aug Aktivitet: Medlemskab af styrelser, råd, nævn, udvalg og netværk Medlemskab af udvalg, råd og nævn

11 4. Syddansk Idrætslederakademi DIF uddannelsescenter Syd Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Medlem), 10 apr Aktivitet: Medlemskab af styrelser, råd, nævn, udvalg og netværk Medlemskab af styrelse i virksomhed eller organisation 5. Dansk Idrætspsykologisk Forum (DIFO) Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl (Medlem), 20 mar Aktivitet: Medlemskab af styrelser, råd, nævn, udvalg og netværk Medlemskab af styrelse i virksomhed eller organisation Ansættelser 2013 (aug) - Studielektor i Fysisk Aktivitet og Sundhedsfremme v. Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet 2011 (maj) (Juli) 2010 (jan) (apr) 2005 (maj) (dec) Studieadjunkt i Fysisk Aktivitet og Sundhedsfremme v. Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet Post. Doc. i Fysisk Aktivitet og Sundhedsfremme v. Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet, Odense Ph.d. Stipendiat ved Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet 2004 Cand. Scient. i Idræt og Sundhed v. Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet Uddannelse og Virke som Officer af Reserven v. Jyske Trænregiment i Aalborg

Publikationer. Quality of life threats in recreational and competitive sport Støckel, J. T. 31 aug. 2013

Publikationer. Quality of life threats in recreational and competitive sport Støckel, J. T. 31 aug. 2013 Jan Toftegaard Støckel Lektor Institut for Idræt og Biomekanik Active Living Postaddresse: Campusvej 55 5230 Odense M Danmark Postaddresse: Campusvej 55 5230 Odense M Danmark E-mail: jtoftegaard@health.sdu.dk,

Læs mere

Christensen R, Christensen JR, Justesen JB, Bredahl TVG. Adherence to physical activity in a workplace setting a casestudy. B M J Open. 2015.

Christensen R, Christensen JR, Justesen JB, Bredahl TVG. Adherence to physical activity in a workplace setting a casestudy. B M J Open. 2015. Studieadjunkt Fysisk Aktivitet og Sundhed i arbejdslivet Institut for Idræt og Biomekanik E-mail: jrchristensen@health.sdu.dk, jrchristensen@health.sdu.dk Mobil: 93507088, 93507088 Publikationer Christensen

Læs mere

Psykotraumatologi: Seksuelle overgreb, voldtægt, vold mod kvinder, PTSD og sundhed Sundhedspsykologi: Overvægt, spiseforstyrrelser, brystkræft

Psykotraumatologi: Seksuelle overgreb, voldtægt, vold mod kvinder, PTSD og sundhed Sundhedspsykologi: Overvægt, spiseforstyrrelser, brystkræft Nina Beck Hansen Ph.d. studerende, Ph.d.-studerende Videnscenter for Psykotraumatologi Institut for Psykologi E-mail: nbeck@health.sdu.dk Telefon: 65502766 Akademiske kvalifikationer/uddannelse 2013: Ph.d.

Læs mere

Curriculum. Publications

Curriculum. Publications Kirubakaran Balasubramaniam PhD Student Research Unit of General Practice J.B. Winsløws Vej 9, indgang B, 1. Sal 5000 Odense C Denmark E-mail: kiruba@health.sdu.dk Direct phone: 65503739 Curriculum Født

Læs mere

Publikationer. Født 1983. Uddannelse: 2009 Cand. med. Syddansk Universitet

Publikationer. Født 1983. Uddannelse: 2009 Cand. med. Syddansk Universitet Kirubakaran Balasubramaniam Ph.d.-studerende, læge Forskningsenheden for Almen Praksis J.B. Winsløws Vej 9, indgang B, 1. Sal 5000 Odense C Danmark E-mail: kiruba@health.sdu.dk Direkte telefon: 65503739

Læs mere

Projekter. Organisation af konferencer, workshops, kurser og seminarer

Projekter. Organisation af konferencer, workshops, kurser og seminarer Marie Østergaard Møller Lektor Institut for Statskundskab Bartholins Allé 7, 1331, 230 8000, Aarhus C Danmark E-mail: marie@ps.au.dk Telefon: 87165586 Mobil: 28403379 PERSONLIG INFORMATION Fødselsdato:

Læs mere

Sund i et godt arbejdsliv

Sund i et godt arbejdsliv Sund i et godt arbejdsliv Charlotte Rasmussen og Mette Korshøj Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø Program Fysisk aktivitet i arbejde og fritid Måling af fysisk aktivitet PAUSE Muskelskeletbesvær

Læs mere

Education: Dr. Merc. Copenhagen Business School 1996; PhD (Sociology): Copenhagen University 1983

Education: Dr. Merc. Copenhagen Business School 1996; PhD (Sociology): Copenhagen University 1983 Torben Bager Professor, Head of Centre, Professor IDEA Entrepreneurship Centre Department of Entrepreneurship and Relationship Management Postal address: Universitetsparken 1 6000 Kolding Denmark Postal

Læs mere

En livline der forbinder nybagte forældre med hospitalet!

En livline der forbinder nybagte forældre med hospitalet! En livline der forbinder nybagte forældre med hospitalet! Udvikling og test af en app for forældre udskrevet tidligt efter fødsel, et Participatory Design projekt. 1 BAGGRUND FOR PROJEKTET 3 Problemstillingen

Læs mere

AM:2014 Mellem forskningsformidling og facilitering - et indblik i rejseholdets metode

AM:2014 Mellem forskningsformidling og facilitering - et indblik i rejseholdets metode AM:2014 Mellem forskningsformidling og facilitering - et indblik i rejseholdets metode Inge Larsen, VFAs rejsehold Det sagde deltagerne på WAW Det har en kæmpe betydning hvordan viden bliver formidlet

Læs mere

Klar tale med patienterne

Klar tale med patienterne Klar tale med patienterne Hvad skal der til for at optimere kommunikationen og patienternes udbytte? Årsmøde for Gastroenterologiske sygeplejersker. Kolding den 21. november 2014 Jette Ammentorp Professor,

Læs mere

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager?

Teamledelse. På kurset arbejder du med: Giv dit team god grund til at følge dig. Hvem deltager? Teamledelse Teamledelse Skab optimale rammer for dit team, og opnå bedre resultater Giv dit team god grund til at følge dig Fysiske teams, teams på distancen, nationale og globale teams skal ikke bare

Læs mere

Nyhedsbrev fra dchi. s. 6 kommende arrangementer. www.dchi.aau.dk

Nyhedsbrev fra dchi. s. 6 kommende arrangementer. www.dchi.aau.dk Nyhedsbrev fra dchi s. 2 Inflation i interessen for sundhedsøkonomi s. 3 workshop: Public health, healthcare evaluations and labor markets s. 4 DChi s ph.d projekter s. 5 DCHI medsponsor for minikonference

Læs mere

Bergen sep. 2011 Helse: Storbyens Hjerte og smerte. Projekt 3A Aktivitet og Ansvar for Alle

Bergen sep. 2011 Helse: Storbyens Hjerte og smerte. Projekt 3A Aktivitet og Ansvar for Alle Bergen sep. 2011 Helse: Storbyens Hjerte og smerte Projekt 3A Aktivitet og Ansvar for Alle Morten Ubbesen Projektleder Aalborg Kommune Skole- og Kulturforvaltning Cand. Scient. Soc. Sociologisk samfundsanalyse

Læs mere

Fysisk aktivitet på arbejdspladsen

Fysisk aktivitet på arbejdspladsen IDRÆT OG SUNDHED, SYDDANSK UNIVERSITET Fysisk aktivitet på arbejdspladsen Case - Rigspolitiet 19-01-2012 Antal anslag: 16.794 Eksklusiv forside, indholdsfortegnelse og litteraturliste Eksamensnummer: 300803

Læs mere

Ældre mennesker og alkohol

Ældre mennesker og alkohol Version: 12.07.12 Ældre mennesker og alkohol Alkoholfokus i ældreindsatsen I perioden august 2009 til august 2013 løber projektet Alkoholfokus i ældreindsatsen, som et samarbejde mellem Sundhed og Omsorg

Læs mere

resultatopsamling af motion på recept i Danmark

resultatopsamling af motion på recept i Danmark resultatopsamling af motion på recept i Danmark 2010 Resultatopsamling af Motion på Recept i Danmark Sundhedsstyrelsen, 2010 Sundhedsstyrelsen Islands Brygge 67 2300 København S URL: http://www.sst.dk

Læs mere

CARSTEN HVID LARSEN. Workshop Samtaletræning og udviklingsplaner

CARSTEN HVID LARSEN. Workshop Samtaletræning og udviklingsplaner CARSTEN HVID LARSEN Workshop Samtaletræning og udviklingsplaner Carsten Hvid Larsen Sportspsykologisk konsulent i Team Danmark Underviser og forsker i talentudvikling og sportspsykologi, Ins:tut for Idræt

Læs mere

Copenhagen, Copenhagen, Denmark; Clinical Biomechanics, University of Southern Denmark, Odense, Denmark. Frederiksberg, Copenhagen, Denmark.

Copenhagen, Copenhagen, Denmark; Clinical Biomechanics, University of Southern Denmark, Odense, Denmark. Frederiksberg, Copenhagen, Denmark. The Copenhagen Hip and Groin Outcome Score (HAGOS): development and validation according to the COSMIN checklist K Thorborg, 1 P Hölmich, 1 R Christensen, 2,3 J Petersen, 1 EM Roos, 2 1 Arthroscopic Centre

Læs mere

KLAR TIL KLYNGE FACILITATOR TRÆNING 2.0 3.-5. SEPTEMBER 2012 & 1.-3. OKTOBER 2012. REG X - Det Danske Klyngeakademi www.regx.dk

KLAR TIL KLYNGE FACILITATOR TRÆNING 2.0 3.-5. SEPTEMBER 2012 & 1.-3. OKTOBER 2012. REG X - Det Danske Klyngeakademi www.regx.dk KLAR TIL KLYNGE FACILITATOR TRÆNING 2.0 3.-5. SEPTEMBER 2012 & 1.-3. OKTOBER 2012 REG X - Det Danske Klyngeakademi www.regx.dk OM PROGRAMMET I dag betragtes udvikling af klynger som en af de vigtigste

Læs mere

BÆREDYGTIG KAFFE + + KONTAKT + PRESSE + SPONSORER. Danmarks største festival for global retfærdighed. 21. maj 2011 OM NETVÆRKET BLIV MEDLEM

BÆREDYGTIG KAFFE + + KONTAKT + PRESSE + SPONSORER. Danmarks største festival for global retfærdighed. 21. maj 2011 OM NETVÆRKET BLIV MEDLEM OM NETVÆRKET + KONTAKT + PRESSE + SPONSORER BÆREDYGTIG KAFFE + Danmarks største festival for global retfærdighed PRODUKTER 21. maj 2011 NYHEDER tel 2487 3836 mail info@kaffetekakao.dk ARRANGEMENTER åbningstider

Læs mere

Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet. Kort sagt 28. maj 2013

Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet. Kort sagt 28. maj 2013 Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet Kort sagt 28. maj 2013 Syddansk Universitet Facts Oprettet i 1966 Indtægter: 2.800 mill. kr. 5 fakulteter: Det Tekniske Fakultet Det Naturvidenskabelige Fakultet

Læs mere

Motivation for ændring af vaner. Fysioterapeut, Master of Public Health og Specialist i Sundhedsfremme og Forebyggelse

Motivation for ændring af vaner. Fysioterapeut, Master of Public Health og Specialist i Sundhedsfremme og Forebyggelse Motivation for ændring af vaner Af Sven Dalgas Casper Sven Dalgas Casper Fysioterapeut, Master of Public Health og Specialist i Sundhedsfremme og Forebyggelse Motivation for ændring af vaner Min Baggrund:

Læs mere

Midtvejsevaluering af Nordjyllands Amts projekt Motion på Recept 2006

Midtvejsevaluering af Nordjyllands Amts projekt Motion på Recept 2006 BILAG TIL MØDE I: SU 2006-12-04, pkt. 3,1 SU 2007-01-22, pkt. 4 Midtvejsevaluering af Nordjyllands Amts projekt Motion på Recept 2006 Udarbejdet af Thomas Gjelstrup Bredahl Center for Anvendt og Klinisk

Læs mere

SPRING UD I NATUREN. bsc@friluftsraadet.dk. Fakta: Børn lærer gennem kroppen!

SPRING UD I NATUREN. bsc@friluftsraadet.dk. Fakta: Børn lærer gennem kroppen! SPRING UD I NATUREN Bjørn S. Christensen Konsulent Grønne Spirer og Spring ud i naturen Friluftsrådet Cand. Scient. Idræt og Sundhed, BA Nordisk Friluftsliv bsc@friluftsraadet.dk En quiz Fakta: Børn lærer

Læs mere

DSPM nyhedsbrev/ februar 2008

DSPM nyhedsbrev/ februar 2008 DSPM nyhedsbrev/ februar 2008 Kære medlemmer, Hermed en påmindelse om vores to næste medlemsmøder i DSPM. På næste mandag den 25. februar 2008 kl. 13-16 afholder vi som tidligere udmeldt et møde i samarbejde

Læs mere

Dansk Energi F:\Statistikdata\Uddata\Energipriser\Elpris-sammensætning-måned-4000kWh.xlsx/Elpris Side 1 af 6

Dansk Energi F:\Statistikdata\Uddata\Energipriser\Elpris-sammensætning-måned-4000kWh.xlsx/Elpris Side 1 af 6 Denne opgørelse viser den gennemsnitlige elpris pr. kwh - abonnement er indregnet. Øre/kWh jan-13 feb-13 mar-13 apr-13 maj-13 jun-13 jul-13 aug-13 sep-13 okt-13 Kommerciel el (fpligt) 38,43 38,43 38,43

Læs mere

guide livsstilsændring Skab en varig sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide livsstilsændring Skab en varig sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. guide Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 8 sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Skab en varig livsstilsændring Varig livsstilsændring INDHOLD I DETTE HÆFTE: Skab en varig livsstilsændring...

Læs mere

FODBOLD FITNESS DIN SUNDE OG FLEKSIBLE MULIGHED MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT DBU.

FODBOLD FITNESS DIN SUNDE OG FLEKSIBLE MULIGHED MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT DBU. DIN SUNDE OG FLEKSIBLE MULIGHED MINDRE BANER OG ALTID MED BOLD SPIL NÅR DU HAR TID OG LYST SUNDT, SJOVT OG SOCIALT DBU.DK/ KOLOFON: Udgiver: Dansk Boldspil-Union DBU Allé 1, 2605 Brøndby Tekst: DBU Kommunkation

Læs mere

BibZoom.dk. Perspektiv 2012. BibZoom.dk Herning Bibliotekerne ; Odense Centralbibliotek, Statsbiblioteket & Det Kongelige Bibliotek

BibZoom.dk. Perspektiv 2012. BibZoom.dk Herning Bibliotekerne ; Odense Centralbibliotek, Statsbiblioteket & Det Kongelige Bibliotek BibZoom.dk Perspektiv 2012 2012 mål En massiv vækst i antal brugere Næsten alle kommuner i DK med Massiv vækst i antal downloads Massiv positiv medieomtale Markant Skandinavisk salg Hvad skal gøre det

Læs mere

Publications. TENLAW: Tenancy Law and Housing Policy in Multi-level Europe - National Report for Denmark Juul-Sandberg, J. 9 May 2014 134 p.

Publications. TENLAW: Tenancy Law and Housing Policy in Multi-level Europe - National Report for Denmark Juul-Sandberg, J. 9 May 2014 134 p. Jakob Juul-Sandberg Professor WSR Department of Law Postal address: Campusvej 55 5230 Odense M Denmark Email: jju@sam.sdu.dk Mobile: 50804535 Phone: 65503051 Publications Inhabilitet hos advokater, der

Læs mere

Get Instant Access to ebook Udleveret PDF at Our Huge Library UDLEVERET PDF. ==> Download: UDLEVERET PDF

Get Instant Access to ebook Udleveret PDF at Our Huge Library UDLEVERET PDF. ==> Download: UDLEVERET PDF UDLEVERET PDF ==> Download: UDLEVERET PDF UDLEVERET PDF - Are you searching for Udleveret Books? Now, you will be happy that at this time Udleveret PDF is available at our online library. With our complete

Læs mere

Fysisk aktivitet blandt børn og unge: hvad fremmer og hæmmer aktivitetsniveauet?

Fysisk aktivitet blandt børn og unge: hvad fremmer og hæmmer aktivitetsniveauet? Fysisk aktivitet blandt børn og unge: hvad fremmer og hæmmer aktivitetsniveauet? Hjerteforeningens konference om forskning i fysisk aktivitet og hjertesundhed Bjørn Holstein Institut for Folkesundhedsvidenskab

Læs mere

Effektiv træning. Hvorledes designer man effektive læringsprogrammer (f.eks. i Den Motiverende Samtale) Gå hjem møde 1.

Effektiv træning. Hvorledes designer man effektive læringsprogrammer (f.eks. i Den Motiverende Samtale) Gå hjem møde 1. Effektiv træning Hvorledes designer man effektive læringsprogrammer (f.eks. i Den Motiverende Samtale) Gå hjem møde 1. december 2010 Dean Fixsen Dean Fixsen er leder af The National Implementation Research

Læs mere

Til lærere, som skal gennemføre Unge og PlaySpots. Fysisk aktivitet. - hvad er det og hvorfor skal vi være fysisk aktive?

Til lærere, som skal gennemføre Unge og PlaySpots. Fysisk aktivitet. - hvad er det og hvorfor skal vi være fysisk aktive? Til lærere, som skal gennemføre Unge og PlaySpots Fysisk aktivitet - hvad er det og hvorfor skal vi være fysisk aktive? 1. Baggrund Fysisk aktivitet har betydning for indlæring, trivsel og selvværd blandt

Læs mere

recepten på motivation

recepten på motivation BS& recepten på motivation Alle - også BS - har kun fået én krop udleveret til hele livet, og den skal der passes på. Det gøres bedst ved bl.a. at lade motivationen drive én. BS Christiansen giver sin

Læs mere

Gør arbejdspladsvurdering mere effektiv -brug ArbejdsMiljøSundhedsKredse (AMSK)

Gør arbejdspladsvurdering mere effektiv -brug ArbejdsMiljøSundhedsKredse (AMSK) Arbejdsmiljøkonferencen 20.-21.10.2008, Nyborg Strand Gør arbejdspladsvurdering mere effektiv -brug ArbejdsMiljøSundhedsKredse (AMSK) Birgit Aust Annett Finken Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø

Læs mere

Evaluering af et projekt om sundhedsformidlere med anden etnisk baggrund i Københavns Kommune

Evaluering af et projekt om sundhedsformidlere med anden etnisk baggrund i Københavns Kommune Evaluering af et projekt om sundhedsformidlere med anden etnisk baggrund i Københavns Kommune Oktober 2006 EVALUERING AF SUNDHED PÅ DIT SPROG Politikerne i København har besluttet, at der skal gøres en

Læs mere

Kommunikationsstrategi - Kampagnen Børn og bevægelse 2005

Kommunikationsstrategi - Kampagnen Børn og bevægelse 2005 Kommunikationsstrategi - Kampagnen Børn og bevægelse 2005 Indholdsfortegnelse Baggrund 3 1 Formål 4 2 Målgruppen 5 3 Budskab 6 4 Medievalg 7 4.1 TV-spots 7 4.2 Dagblade, fagblade og magasiner 7 4.3 Interpersonel

Læs mere

dårlig fysisk form og stillesiddende livsstil det gælder på individ- og befolkningsniveau Vi bør som samfund søge at fremme Motion for alle

dårlig fysisk form og stillesiddende livsstil det gælder på individ- og befolkningsniveau Vi bør som samfund søge at fremme Motion for alle Motion på Recept Bundlinjen Vi taber rigtig mange menneskelige ressourcer på grund af dårlig fysisk form og stillesiddende livsstil det gælder på individ- og befolkningsniveau Vi bør som samfund søge at

Læs mere

Fakta om ensomhed. Undervisningsmaterialet om ensomhed er produceret af DR Skole med støtte fra TrygFonden

Fakta om ensomhed. Undervisningsmaterialet om ensomhed er produceret af DR Skole med støtte fra TrygFonden Fakta om ensomhed Undervisningsmaterialet om ensomhed er produceret af DR Skole med støtte fra TrygFonden 1 ensomhed Fakta om ensomhed Ensomhed er en subjektiv følelse, der udspringer af savnet af meningsfulde

Læs mere

Idrætsuddannelsen ved Aalborg Universitet (AAU)

Idrætsuddannelsen ved Aalborg Universitet (AAU) Idrætsuddannelsen ved Aalborg Universitet (AAU) Jesper Franch Studieleder Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, AAU Idrætsuddannelsen i Aalborg overordnet kompetenceprofil: Uddannelsen fokuserer på den

Læs mere

En kort og sigende overskrift (Overskrift 1) Arial 16 + fed

En kort og sigende overskrift (Overskrift 1) Arial 16 + fed En kort og sigende overskrift (Overskrift 1) Arial 16 + fed - eventuelt en uddybende undertitel (Undertitel) Arial 14, mellemrum før: 6 pkt, mellemrum efter: 3 pkt (bemærk at undertitler er venstrejusteret)

Læs mere

Krop og Sind Kroppen som subjekt. Fysisk aktivitet som led i psykosocial rehabilitering og behandling for mennesker med psykisk sårbarhed

Krop og Sind Kroppen som subjekt. Fysisk aktivitet som led i psykosocial rehabilitering og behandling for mennesker med psykisk sårbarhed Krop og Sind Kroppen som subjekt Fredag d. 18. sept. 2015 Oslo Universitetssykehus Fysisk aktivitet som led i psykosocial rehabilitering og behandling for mennesker med psykisk sårbarhed 1 Min baggrund

Læs mere

Projektplan for PDA-projektets 2. og 3. fase (1. maj 2006 31. oktober 2007)

Projektplan for PDA-projektets 2. og 3. fase (1. maj 2006 31. oktober 2007) Projektplan for PDA-projektets 2. og 3. fase (1. maj 2006 31. oktober 2007) Introduktion: Som et led i PDA-projektets 1. fase skal der udarbejdes en handleplan for projektets videre gennemførelse. Nedenstående

Læs mere

Udgivet af: Sundhed og Trivsel Pædagogisk Afdeling. min. bevægelse i skolen. kom godt i gang!

Udgivet af: Sundhed og Trivsel Pædagogisk Afdeling. min. bevægelse i skolen. kom godt i gang! 45 min bevægelse i skolen Udgivet af: Sundhed og Trivsel Pædagogisk Afdeling kom godt i gang! 3 Introduktion 9 Fysiske Rammer 4 Lovkrav 9 10 Udskoling Inklusion 4 Bevægelse på skolerne i Aarhus 10 Kompetenceudvikling

Læs mere

Anbefalinger til sportsfysiologiske kvalifikationskrav i forbindelse med ansættelse af ernæringsfaglige konsulenter i elitekommuner

Anbefalinger til sportsfysiologiske kvalifikationskrav i forbindelse med ansættelse af ernæringsfaglige konsulenter i elitekommuner Anbefalinger til sportsfysiologiske kvalifikationskrav i forbindelse med ansættelse af ernæringsfaglige konsulenter i elitekommuner Følgende kvalifikationskrav kan anvendes ved ansættelse af ernæringsfaglige

Læs mere

Marie Louise Schultz-Nielsen Curriculum Vitae

Marie Louise Schultz-Nielsen Curriculum Vitae Marie Louise Schultz-Nielsen Curriculum Vitae Home Adress: Work Adress: Tordenskjoldsvej 39 The Rockwool Foundation Research Unit DK-3000 Elsingore Sølvgade 10, 2 tv. Denmark DK-1307 Copenhagen K +45 41

Læs mere

Hvad er nedslidning, hvordan kan vi måle det og kan det forebygges? Arbejdsmiljøkonferencen 2011 Andreas Holtermann & Karen Søgaard

Hvad er nedslidning, hvordan kan vi måle det og kan det forebygges? Arbejdsmiljøkonferencen 2011 Andreas Holtermann & Karen Søgaard Hvad er nedslidning, hvordan kan vi måle det og kan det forebygges? Arbejdsmiljøkonferencen 2011 Andreas Holtermann & Karen Søgaard Hovedelementer i foredrag Hvad er nedslidning? Dokumentation for nedslidning

Læs mere

Problembaseret læring som sin egen fagdidaktik

Problembaseret læring som sin egen fagdidaktik Problembaseret læring som sin egen fagdidaktik Mads Hovgaard, Enheden for Uddannelsesudvikling, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet; Institut for Idræt og Biomekanik, Syddansk Universitet. DUN Konference

Læs mere

Publikationer. Sisse Grøn

Publikationer. Sisse Grøn Sisse Grøn Publikationer Nationale forskelle i sikkerhed: Den afsluttende rapport fra SADIS - Sikkerhedskultur og anmeldepraksis på danske skibe i Dansk International Skibsregister Rasmussen, H. B., Ádám,

Læs mere

Nedenstående kurser er blevet godkendt som valgfag på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse.

Nedenstående kurser er blevet godkendt som valgfag på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse. Nedenstående kurser er blevet godkendt som valgfag på den sundhedsfaglige kandidatuddannelse. Listen kan kun betragtes som vejledende, da godkendelsen af enkelte kurser i høj grad har været afhængig af

Læs mere

LANGTIDSFRISKE MEDARBEJDERE. Det er ikke for sjov, at vi går på arbejde men det må gerne være sjovt, at gå på arbejde

LANGTIDSFRISKE MEDARBEJDERE. Det er ikke for sjov, at vi går på arbejde men det må gerne være sjovt, at gå på arbejde LANGTIDSFRISKE MEDARBEJDERE Det er ikke for sjov, at vi går på arbejde men det må gerne være sjovt, at gå på arbejde Hvem er jeg Lars Kjær Johansen Tidligere sundhedskonsulent i Viborg Kommune Idrætskonsulent

Læs mere

BØRN OG FYSISK AKTIVITET. Et baggrundsnotat

BØRN OG FYSISK AKTIVITET. Et baggrundsnotat BØRN OG FYSISK AKTIVITET 2006 Et baggrundsnotat Børn og fysisk aktivitet Et baggrundsnotat Juni 2006 Indhold 1 Børn og unges aktivitetsniveau 3 1.1 Polarisering 4 2 Stillesiddende aktiviteter 5 3 Motivation

Læs mere

AR N 99 110 AR N 99 110. Hovedprojekt

AR N 99 110 AR N 99 110. Hovedprojekt AR N 99 110 Etapeplanerne følger på de efterfølgende 28 sider: Etape 1 Etape 1+2 Etape 2 Etape 2+3 Etape 3 Etape 3+4 Etape 4 Etape 4+5 Etape 5 Etape 5+6 Etape 6 Etape 6+7 Etape 7 Etape 7+8 Etape 8 Etape

Læs mere

Sund kurs. Hvad vil vi? og hvor langt skal vi gå?

Sund kurs. Hvad vil vi? og hvor langt skal vi gå? Sund kurs Hvad vil vi? og hvor langt skal vi gå? Sæt en sund kurs Sundhed er ikke kun den enkeltes ansvar. Arbejdspladsen spiller en væsentlig rolle ved at fastlægge regler, rammer og muligheder og ved

Læs mere

Wednesday, April 17, 13

Wednesday, April 17, 13 Agenda 1. Om Airbnb 2. Airbnb i Danmark 3. Lokale fordele 4. Potentielt samarbejde Airbnb / Januar, 2013 / Aja Guldhammer Henderson 2 Om Airbnb Airbnb / Januar, 2013 / Aja Guldhammer Henderson 3 Airbnb

Læs mere

Styringsparadigmer i staten V. Leon Lerborg

Styringsparadigmer i staten V. Leon Lerborg Styringsparadigmer i staten V. Leon Lerborg FLIS konference 23 marts 2015 Min baggrund COWI Institutional planner 1986-7 SDU Adjunkt 2006-09 Finansministeriet Modernisering af den offentlige sektor 1987-95

Læs mere

Medarbejderinddragelse på arbejdspladsen: Skræddersyede spørgeskemaer til kortlægning af arbejdsmiljøet

Medarbejderinddragelse på arbejdspladsen: Skræddersyede spørgeskemaer til kortlægning af arbejdsmiljøet Medarbejderinddragelse på arbejdspladsen: Skræddersyede spørgeskemaer til kortlægning af arbejdsmiljøet Johan Simonsen Abildgaard Forsker, Cand. Psych, Ph.d. Bygger på resultater fra projektet Participatorisk

Læs mere

EN FRISK START. En gentænkning af asyl og integration i Danmark

EN FRISK START. En gentænkning af asyl og integration i Danmark EN FRISK START En gentænkning af asyl og integration i Danmark 5 grunde til succes Det er sjovere at være 1 i huset end udenfor Vi gør inklusion til et fælles ansvar, som deles af medborgere og nytilkommere.

Læs mere

Kortlægning af PS-mediers brug af internettet som platform for publikation af nyheder

Kortlægning af PS-mediers brug af internettet som platform for publikation af nyheder Kortlægning af PS-mediers brug af internettet som platform for publikation af nyheder Af journalistisk lektor Filip Wallberg Center for Journalistik, Syddansk Universitet Odense, marts 213 1 af 5 Forord

Læs mere

Politisk korrekthed eller styrkelse af kvalitetsarbejdet

Politisk korrekthed eller styrkelse af kvalitetsarbejdet Bobby Professor, dr.med Enhed for Psykoonkologi og Sundhedspsykologi Onkologisk Afd. D Aarhus Universitetshospital Politisk korrekthed eller styrkelse af kvalitetsarbejdet Årsmøde, 2015 Sundhedsvæsenet

Læs mere

Grunduddannelse i Kranio-Sakral Terapi

Grunduddannelse i Kranio-Sakral Terapi Revid. d. 20. apr. 15 Grunduddannelse i Kranio-Sakral Terapi Kurserne Basis, KST I, II, III, III+, Børn 0-2 år, Børn 3-14 år og Rosenberg Teknik udgør vores grunduddannelse inden for Kranio-SakralTerapi.

Læs mere

LANGTIDSFRISK. Kontor motion Trappetræning Affalds motion

LANGTIDSFRISK. Kontor motion Trappetræning Affalds motion LANGTIDSFRISK Kontor motion Trappetræning Affalds motion Hvem er jeg Lars Kjær Johansen Bachelor i idræt og sundhed, diplomuddannelse i projektledelse, ICF certificeret coach, sport management, personlig

Læs mere

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER CLEARINGHOUSE

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER CLEARINGHOUSE Kursus for bedømmere af kliniske retningslinjer ECTS: Kurset er postgraduat og ækvivalerer 5 ECTS point ved bestået eksamen. Der udstedes eksamensbevis. Formål: Kurset giver kompetence til at fungere som

Læs mere

Bilag. Resume. Side 1 af 12

Bilag. Resume. Side 1 af 12 Bilag Resume I denne opgave, lægges der fokus på unge og ensomhed gennem sociale medier. Vi har i denne opgave valgt at benytte Facebook som det sociale medie vi ligger fokus på, da det er det største

Læs mere

Bilag 2: Analysevariabler ved økonomisk handleplan

Bilag 2: Analysevariabler ved økonomisk handleplan Område: Administrationen Afdeling: Økonomi Journal nr.: 12/20026 Dato: 27. februar 2013 Udarbejdet af: Julia Egebæk E-mail: Julia.Egebaek@psyk.regionsyddanmark.dk Telefon: 30552904 Notat Bilag 2: Analysevariabler

Læs mere

Livsstilsændringer blandt medarbejdere i danske kommuner

Livsstilsændringer blandt medarbejdere i danske kommuner Livsstilsændringer blandt medarbejdere i danske kommuner Om Mobile Fitness Mobile Fitness er stiftet i 2005 og ejet af Institut for Human Ernæring på Det Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Læs mere

VIDENREGNSKAB. Velkommen til professionshøjskolernes videnregnskab for 2013 som samtidig er professionshøjskolernes første videnregnskab

VIDENREGNSKAB. Velkommen til professionshøjskolernes videnregnskab for 2013 som samtidig er professionshøjskolernes første videnregnskab VIDENREGNSKAB Velkommen til professionshøjskolernes videnregnskab for 2013 som samtidig er professionshøjskolernes første videnregnskab VIDENREGNSKAB 2013 Professionshøjskolerne modtog i 2013 for første

Læs mere

Uddannelse i implementering af kliniske retningslinjer

Uddannelse i implementering af kliniske retningslinjer Uddannelse i implementering af kliniske retningslinjer Kursusbeskrivelse: Kliniske retningslinjer er et væsentligt element i den danske model for kvalitetsudvikling. Formålet med kliniske retningslinjer

Læs mere

! " #$% &#% ' (% ' # )# *

!  #$% &#% ' (% ' # )# * ! " #$% &#% ' (% ' # )# *!+,% ) 31-05-2006 Kontaktmøde med folkebibliotekerne den 18. maj 2006 Dias 1 ) Statsbiblioteket vil være en markant aktør i vidensamfundet ved at skabe attraktive rum for forskning,

Læs mere

Elbiler i distributionsnettene

Elbiler i distributionsnettene Elbiler i distributionsnettene Et case study af 2 lavspændingsradialer og mulighederne for tilslutning af elbiler v/ Allan Norsk Jensen, DEFU Dansk Energi Net temadag, Vejle 24.november 2009 Fleksibelt

Læs mere

Patienten I eget hjem anno 2025 Er teknikeren vigtigere end klinikeren?

Patienten I eget hjem anno 2025 Er teknikeren vigtigere end klinikeren? Patienten I eget hjem anno 2025 Er teknikeren vigtigere end klinikeren? Jane Clemensen Lektor, CIMT, Odense University Hospital, SDU, University College Lillebælt Agenda Bevægelser i sundhedssektoren.

Læs mere

Behandling af akne i graviditeten Hedegaard, U., Larsen, J. & Damkier, P. 2008 I : Syddanske Læger. 1, s. 20 1 s.

Behandling af akne i graviditeten Hedegaard, U., Larsen, J. & Damkier, P. 2008 I : Syddanske Læger. 1, s. 20 1 s. Ulla Hedegaard Klinisk farmaceut, Ph.d.-studerende Klinisk Farmakologi Afd. for Klinisk Biokemi og Farmakologi Postaddresse: J. B. Winsløws Vej 19, 2. 5000 Odense C Danmark Postaddresse: J. B. Winsløws

Læs mere

Er implementeringsforskning relevant i forskningstræning?

Er implementeringsforskning relevant i forskningstræning? Morten Steensen: Hvordan opnår man "forskningsforståelse? Hvordan integreres forskning(stræning) bedst i videreuddannelsen? Er implementeringsforskning relevant i forskningstræning? Hvordan implementeres

Læs mere

Hvorfor skulle fysisk aktivitet have effekter på hukommelse og indlæring?

Hvorfor skulle fysisk aktivitet have effekter på hukommelse og indlæring? Hvorfor skulle fysisk aktivitet have effekter på hukommelse og indlæring? Jesper Lundbye-Jensen Lektor, PhD Institut for Idræt & Ernæring Institut for Neurovidenskab & Farmakologi Københavns Universitet...

Læs mere

Fascinationen ved idræt

Fascinationen ved idræt Fascinationen ved idræt Doping blandt danske -Eller cykelryttere Cykelsportens paradoksale attraktion - Et humanistisk perspektiv ph.d. stipendiat, cand.scient. Institut for Idræt og Biomekanik, cand.

Læs mere

25. marts 2010. Professionshøjskolerne UCC, UC Syddanmark og VIA UC. Indbyder til Konference om e-læring

25. marts 2010. Professionshøjskolerne UCC, UC Syddanmark og VIA UC. Indbyder til Konference om e-læring Professionshøjskolerne UCC, UC Syddanmark og VIA UC Indbyder til Konference om e-læring juridiske, didaktiske og teknologiske udfordringer 25. marts 2010 Professionshøjskolen UCC Buddinge Hovedgade 80

Læs mere

Ekstern lektor ved Syddansk Universitet ( Cand.negot.studiet & Center for Kulturstudier)

Ekstern lektor ved Syddansk Universitet ( Cand.negot.studiet & Center for Kulturstudier) Lektor Kommunikation, Journalistik og Social Forandring Institut for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier Magt, Medier og Kommunikation Postaddresse: Universitetsvej 1 40.3 DK4000 Roskilde

Læs mere

Hvad træning kan føre til

Hvad træning kan føre til Hvad træning kan føre til Rehabilitering Hvad sker der med KOL-patienten? Dyspnoe Angst Depression Tab af muskelmasse Immobilitet Social isolation Hvad er KOL-patientens problem? Reduktionen i muskelstyrke

Læs mere

Fysisk Form i Specialskolen

Fysisk Form i Specialskolen Fysisk Form i Specialskolen Wium, Anne-Marie; Friis,Kamilla; Valentiner-Branth,Dorte (PUC) Rødovre Kommune ELEVERNE I SPECIALSKOLEN Generelle indlæringsvanskeligheder, alder 6 18 uspecifikke diagnoser

Læs mere

KEA The sky is the limit 20. November 2013

KEA The sky is the limit 20. November 2013 KEA The sky is the limit 20. November 2013 Agenda Kort om Dansk Standard og standarder Dansk Standard er den nationale standardiseringsorganisation i Danmark Omsætning DKK 194 mio.kr. 160 medarbejdere

Læs mere

CURRICULUM VITAE. McKenzie Credentialling Examination, april 1996 (Cert. MDT) Manuel Terapi- eksamen, Del 1, 25. maj 1997.

CURRICULUM VITAE. McKenzie Credentialling Examination, april 1996 (Cert. MDT) Manuel Terapi- eksamen, Del 1, 25. maj 1997. CURRICULUM VITAE PERSONLIGE DATA Navn Inge Merete Husum Bopæl: Jagtvej 15, 9000 Aalborg Telefon: 98124484/20974484 Mail: jagtvej-15@stofanet.dk UDDANNELSE OG EKSAMINER Autorisation som fysioterapeut fra

Læs mere

Lederuddannelse. Den Grundlæggende Lederuddannelse. Den grundliggende lederuddannelse er udviklet i samarbejde med LEDERNE

Lederuddannelse. Den Grundlæggende Lederuddannelse. Den grundliggende lederuddannelse er udviklet i samarbejde med LEDERNE Lederuddannelse Den Grundlæggende Lederuddannelse Den grundliggende lederuddannelse er udviklet i samarbejde med LEDERNE Styrk dine lederkompetencer for din egen og virksomhedens skyld God ledelse er vigtig

Læs mere

Disposition for dette oplæg:

Disposition for dette oplæg: Muligheder for at aktivere de inaktive Præsenteret på Idræt, fysisk aktivitet og kommunal velfærd 2009 Laila Ottesen, lektor, ph.d. Dias 1 Disposition for dette oplæg: 1. Indledende betragtninger om idræt,

Læs mere

Tværgående indsatser 2009

Tværgående indsatser 2009 Tværgående indsatser 2009 Brugerundersøgelser og medlemsindflydelse Mål: Indsatsområdets overordnede mål er at øge brugerindflydelsen på Levuk. Tilfredshedsundersøgelsen fra 2008 viste at 48% ikke oplever

Læs mere

Online kundeservice som konvertering. Morten Busk, Partner ecapacity

Online kundeservice som konvertering. Morten Busk, Partner ecapacity Online kundeservice som konvertering Morten Busk, Partner ecapacity Hvad bidrager online kundeservice til på bundlinien? Udfordring: Hvad bidrager online kundeservice til på bundlinien? Den samlede direkte

Læs mere

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen

Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Børn & Kultur Skoleadministration Kompetenceudviklingsplan for 2014 2020 Esbjerg kommunale Skolevæsen Kompetenceudviklingsplanen er baseret på publikationen fra ministeriet: Pejlemærker for kompetenceudvikling

Læs mere

Knud s. e:6. Crypt ography. September 2013

Knud s. e:6. Crypt ography. September 2013 Knud s Crypt ography C e:6 September 2013 Lederen Skrevet af Mikkel Elliot, JCI Sct. Knud Sen udgave. Meget sen udgave. Resultatet af frivillighed er ofte at andre ting kommer foran. Denne udgave af bladdet

Læs mere

Sikkerhed gennem linjen -et projekt om sikkerhedskultur og transformationsledelse Senior Director, Group QHSE Per Kampp, DONG Energy

Sikkerhed gennem linjen -et projekt om sikkerhedskultur og transformationsledelse Senior Director, Group QHSE Per Kampp, DONG Energy Sikkerhed gennem linjen -et projekt om sikkerhedskultur og transformationsledelse Senior Director, Group QHSE Per Kampp, DONG Energy 1 Sikkerhed gennem linjen -et projekt om sikkerhedskultur og transformationsledelse

Læs mere

De vigtigste teknikker. Metode. Af Ulla Schade og Ebbe Lavendt

De vigtigste teknikker. Metode. Af Ulla Schade og Ebbe Lavendt Fokus på sundhed og livsstil er med til at forstærke menneskers ønske om og behov for forandring. Men hvad med motivationen? Den motiverende samtale har som metode i coaching dokumenteret effekt i forhold

Læs mere

COACHING DYNAMICS COACH UDDANNELSEN FRA DECISION. Bliv uddannet i det bedste - af de bedste

COACHING DYNAMICS COACH UDDANNELSEN FRA DECISION. Bliv uddannet i det bedste - af de bedste COACHING DYNAMICS COACH UDDANNELSEN FRA DECISION Bliv uddannet i det bedste - af de bedste EARLY BIRD TILMELDING! Tilmeld dig SENEST d. 31. august og spar kr. 2.500 COACHING DYNAMICS UDDANNELSEN FRA DECISION

Læs mere

Kiropraktikkens historie i Danmark

Kiropraktikkens historie i Danmark Per Jørgensen Kiropraktikkens historie i Danmark UNIVtRSITÅl SBISLiO) HCK Klél. - ZENTRAL6I5UGTHEK - Syddansk Universitetsforlag 2014 Indhold Formandens forord 10 Forord 11 1. del: "Kiropraktikkens rødder"

Læs mere

NGO virksomhedspartnerskaber: Muligheder og udfordringer i samarbejde på tværs af sektorer

NGO virksomhedspartnerskaber: Muligheder og udfordringer i samarbejde på tværs af sektorer NGO virksomhedspartnerskaber: Muligheder og udfordringer i samarbejde på tværs af sektorer Frivilligrådet: Foreningsliv & Erhvervsliv Nærmere hinanden! Odense den 30. april 2014 Ph.d. stipendiat og centerleder

Læs mere

UNGES MEDIEKULTUR - Pædagogisk problem eller mulighed? KONFERENCE D. 29. MAJ 2013, KL 9.30-16.00

UNGES MEDIEKULTUR - Pædagogisk problem eller mulighed? KONFERENCE D. 29. MAJ 2013, KL 9.30-16.00 UNGES MEDIEKULTUR - Pædagogisk problem eller mulighed? KONFERENCE D. 29. MAJ 2013, KL 9.30-16.00 UNGES MEDIEKULTUR -Pædagigisk problem eller mulighed? Hallo hører du efter, hvad jeg siger?. Har du ikke

Læs mere

Friske ældre. Har overskud: tid penge- godt helbred. Kan selv mestre og tage ansvar for egen sundhed

Friske ældre. Har overskud: tid penge- godt helbred. Kan selv mestre og tage ansvar for egen sundhed Har overskud: tid penge godt helbred Kan selv mestre og tage ansvar for egen sundhed Har mulighed for at hjælpe andre frivilligt arbejde? Friske ældre Eksempler på emner til Temamøder Forebyggelse af fald

Læs mere

Søger personer med nyopdaget type 2 diabetes til et nationalt videnskabeligt projekt.

Søger personer med nyopdaget type 2 diabetes til et nationalt videnskabeligt projekt. Deltagerinformation Projekttitel: DD2 - Dansk center for strategisk forskning i type 2 diabetes Godkendt af Den Videnskabsetiske Komité for Region Syddanmark, journal nr. S-201000082. Søger personer med

Læs mere

Hvordan påvirkes det fysiske aktivitetsniveau ved en højrisikostrategi? Resultater fra Inter99

Hvordan påvirkes det fysiske aktivitetsniveau ved en højrisikostrategi? Resultater fra Inter99 Hvordan påvirkes det fysiske aktivitetsniveau ved en højrisikostrategi? Resultater fra Inter99 Hjertekonference - om forskning i fysisk aktivitet og hjertesundhed Torsdag 28. oktober 2008, Store auditorium,

Læs mere

Valgmodul 13 er et 6 ugers forløb. På Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens udbydes følgende valgmodulspakke:

Valgmodul 13 er et 6 ugers forløb. På Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens udbydes følgende valgmodulspakke: Kære studerende Valgmodul 13 er et 6 ugers forløb. På udbydes følgende valgmodulspakke: Uge 1-3 Uge 4 og 5 Uge 6 Teori: Kvalitative og kvantitative metoder med sundhedsteknologi/ telemedicin som eksempel,

Læs mere

BILAG 3_Tabel Komparativ Analyse 4 Maritime Kilder omsat i Tabelform Præsentation6 Inspiration Komparativ Analyse 4 Maritime Kilder

BILAG 3_Tabel Komparativ Analyse 4 Maritime Kilder omsat i Tabelform Præsentation6 Inspiration Komparativ Analyse 4 Maritime Kilder BILAG 3_Tabel Komparativ Analyse 4 Maritime Kilder omsat i Tabelform Præsentation6 Inspiration Komparativ Analyse 4 Maritime Kilder CMA: California Maritime Academy Library KMRC: MERIKOTA/Kotka Maritime

Læs mere