LÆKRE JULEOPSKRIFTER DER SMAGER SÅ FUGLENE SYNGER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "LÆKRE JULEOPSKRIFTER DER SMAGER SÅ FUGLENE SYNGER"

Transkript

1 INSPIRATION TIL DEN GODE JULESMAG SMAGER SÅ FUGLENE SYNGER LÆKRE JULEOPSKRIFTER DER SMAGER SÅ FUGLENE SYNGER

2 FISKE sennep hedder nu GROv SENNEP Vi har fået nye glas... ellers er alt ved det gamle Nu får du 30 % ekstra af den gode smag i flotte, stilrene glas, der er lige til at sætte på frokost- og middagsbordet.

3 INGEN jul uden BähncKE Sennep er en klassisk og vigtig smagsgiver i dansk madkultur. Det gælder også i den traditionsrige julemad med dens mange kolde og varme retter. I denne folder viser vi, hvordan vores sennepsvarianter kan bruges til at forstærke smagsoplevelsen og til at give et ekstra pift til højtidens måltider. Vi har også to opskrifter på julemad med vores fiske dressinger. Til sidst viser vi, hvordan vores nye, flotte glas kan genanvendes på en kreativ og dekorativ måde.

4 TIPS opbevaring Opbevar sennepssildene i køleskabet i op til 5 dage. Du kan også komme æbletern i sennepslagen, det giver den en god sødme. Rør de tre varianter af sennep sammen. Opløs sukkeret i hvidvinseddiken og rør det med honning og cremefraiche. Rør sennepsblandingen i og dryp dernæst olien i lidt ad gangen under omrøring. Skær sildefileterne i mindre stykker, vend dem i sennepsdressingen og smag til med hakket dild, salt og peber. Skyl æblet, fjern kernehuset og skær æblet i tern. Pil rødløget og skær det i tern. Kog vagtelæggene i 5 minutter. Anret sennepssildene på rugbrød, pynt med æbletern og hakket rødløg og server de lune vagtelæg til. Værtindegave Lav dobbeltportion af sennepssildene og kom dem på rene tomme Atamon skyllede sennepsglas. Så har du en god værtindegave til julens fester og komsammen. MARMOREREDE juleæg Bank æggeskallen let hele vejen rundt, men ikke så den går helt i stykker. Kog derefter æggene hårdkogte i rigeligt vand tilsat rødbedesaft/frisk rødbede (pink) eller frisk rødkål (blå). Lad dem afkøle og pil dem. Du har nu de smukkeste pink eller blå marmorerede æg til julebordet. Du kan både bruge almindelige æg eller vagtelæg festligt og dekorativt! Sennepssild med æbletern 2 spsk ARFFMANNS Sennep 3 spsk GROV Sennep (tidl. FISKE Sennep) 1 spsk SØD Sennep 2 spsk sukker 1 spsk hvidvinseddike 3 spsk flydende honning 3 spsk cremefraiche 38 % 1 dl solsikkeolie 6 kryddersildefileter, ca. 500 g 1 bdt frisk dild salt og peber 1 æble ½-1 rødløg 12 vagtelæg

5 Orange sennepsand med julesalat og figner 4 appelsiner 1 spsk TAFFEL Sennep 2 spsk solsikkeolie 2 andebryster salt og peber smør ½ rødkål 1 spsk sukker 1 spsk hvidvinseddike 1½ dl hasselnødder 4-6 friske figner 1-2 æbler 1 dl rosiner evt. ekstra TAFFEL Sennep TIPS opbevaring Brug det tomme sennepsglas til opbevaring af nødder eller andet sundt guf. Pres saften af to appelsiner og rør 1 dl appelsinsaft med sennep og solsikkeolie. Puds andebrysterne og rids skindet. Læg andebrysterne i en frysepose og hæld marinaden ved. Lad andebrysterne marinere i køleskabet i et par timer eller natten over. Tag andebrysterne op af marinaden, gnid dem med salt og peber og steg dem på en pande i smør i 7 minutter på hver side. Start med skindsiden. Lad dem efterfølgende trække i 5 minutter inden de skæres i skiver. Snit rødkålen fint og kom den i en lille gryde med 2 spsk smør, sukker, hvidvinseddike og resten af appelsinsaften. Lad kålen simre i gryden i et par minutter. Tag kålen af varmen. Den skal stadig være sprød og må ikke koge helt ud. Rist hasselnødderne på en tør pande til skallen smuldrer. Nul r dem fri fra skallen i et rent viskestykke og hak nødderne groft. Skær fignerne i kvarte og rist dem i lidt smør i et par minutter på panden. Skær top og bund af de sidste to appelsiner og skræl dem med en skarp kniv, så den hvide hinde fjernes. Skær appelsinkødet i fileter. Skær kernehuset fra æblerne og skær æblerne i tynde skiver. Vend den lune rødkål med appelsinfileter, æbler, rosiner og server julesalaten til andebryst og ristede figner. Drys med ristede hasselnødder og server lidt sennep til. andesalat Kom evt. rester af and i julesalaten og kom den på rene sennepsglas. Tag den farverige andesalat med på arbejde dagen efter. Hjemmelavet knas Rist 1 dl hakkede hasselnødder/mandler på panden ved svag varme med 2 dl grove havregryn, ½ dl kokosmel, 3 spsk smør og 1½ spsk flydende honning til det bliver gyldent. Sluk for varmen og lad det køle helt af på panden. Vend den hjemmelavede müsli med rosiner eller hakkede tørrede bær og kom blandingen på rene tomme sennepsglas. Den bedste hjemmelavede julegave til store og små.

6 Brun kyllingebrysterne på panden i smør, tilsæt 1½ dl vand og lad kyllingerne simre i vandet i 5 minutter på hver side. Spæd evt. til med mere vand. Lad kyllingebrysterne trække på panden i 5 minutter og lad dem køle af. Rør mayonnaisen med 2 slags sennep, presset hvidløg, Worcestersauce og revet parmesan. Steg baconskiverne sprøde på panden og læg dem på et stykke køkkenrulle. Findel kyllingen i mindre stykker og vend dem i sennepsdressingen. Smag kyllingesalaten til med hakket persille, salt og peber. Anrettes med den sprødstegte bacon og ristet brød. Sennepskyllingesalat med bacon 4 kyllingebryster smør 1½ dl god mayonnaise 1 spsk GROV Sennep (tidl. FISKE Sennep) 1 spsk TAFFEL Sennep 1 fed hvidløg ½-1 spsk Worcestersauce 3 spsk revet parmesan persille salt og peber 1 pakke bacon 150 g brød TIPS wraps eller pita? Kyllingesalaten er også lækker i wraps eller pitabrød med salat og agurk eller som smørrebrød til julebordet. Sennepskylling med ris Brug kogevandet fra kyllingerne og kog det op med sennep og fløde til en cremet sauce. Tilsæt porreskiver, presset hvidløg og kyllingestykker. Smag sennepskyllingen til med hakket estragon, salt og peber. Serveres med ris eller brød og en grøn salat.

7 Knasende sennepsskinke med Waldorfsalat 1 løg 1 persillerod 1 gulerod top fra 3 stængler bladselleri (resten i Waldorfsalaten) 3 dl hvidvin 3 laurbærblade 15 peberkorn 1 kg røget skinke ½ dl Arffmanns Sennep 1½ dl brun farin 1½ dl rasp Pil løget og skær det i kvarte. Skræl persille- og gulerod og skær dem i grove stykker. Rens selleristænglerne og skær top og bund fra. Kog en gryde op med 2-3 l vand og tilsæt løg, persillerod, gulerod, hvidvin, laurbærblade, peberkorn og selleritoppe. Kom skinken i gryden og kog den i 45 minutter med låg. Sluk for gryden, og lad skinken trække i den varme lage i yderligere 45 minutter. Tag skinken op og dup den med køkkenrulle. Tænd ovnen på 220 grader. Rør sennep med den brune farin og smør skinken ind i sennepsblandingen. Rul skinken i rasp, læg den i et ovnfast fad og steg den i ovnen i ca minutter til glaseringen smelter og raspen er sprød. Lad skinken hvile på køkkenbordet i 15 minutter inden den skæres i skiver. Waldorfsalat g stenfri vindruer (blå/grønne), 3 stængler bladselleri, 1 æble, 1½ dl piskefløde, 50 g mayonnaise, ½-1 spsk TAFFEL Sennep, citronsaft, ½ tsk sukker, salt og peber, 75 g valnøddekerner. Skyl druerne og halver dem. Skær selleristænglerne i lange strimler og snit dem på tværs i fine små tern. Skyl æblet og skær det i tern. Pisk fløden til skum og vend den med mayonnaise og sennep. Tilsæt vindruer og selleri og smag til med citronsaft, sukker, salt og peber. Drys salaten med hakkede valnøddekerner og server til den sprøde sennepsskinke. JULESKINKEN Når du nu er i gang med at koge og glasere skinke, så lav gerne en stor skinke på ca. 2 kg. Husk at lave ekstra sennepsglasering og at skinken ca. skal koge i minutter pr. kilo ved 2-3 kg. Skinken skal hvile i vandet lige så længe, som den er blevet kogt. Den julede sennepskinke holder sig frisk i 3-4 dage i køleskabet og smager himmelsk på rugbrød med sennep eller til kold kartoffelsalat. TIPS SKINKESALAT Brug evt. resten af skinken i en hjemmelavet skinkesalat. Skær skinkekødet i fine små tern og vend dem i en dressing af mayonnaise, Taffel/ Jubilæum Sennep, cremefraiche, hakkede forårsløg, purløg, salt og peber.

8 Kog eddiken op i en gryde med sukker og enebær i 3-5 minutter til sukkeret er opløst. Lad eddikelagen køle af på køkkenbordet. Skræl rødløgene og skær dem i papirtynde skiver evt. på en mandolin eller skæreplade. Kom løgringene i eddikelagen og sæt dem på køl. Skær rygfinnerne af sildene og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. Smør sildefileterne med sennep og kom et par dildkviste på hver side. Vend sildene i rugmel og steg dem på panden i smør i ca. 4 minutter på hver side til de er gennemstegte. Server de stegte sild med de smukke marinerede løg, ekstra sennep og ristet rugbrød. Stegte dildsild med pinky løg 1½ dl eddike, lys 1½ dl sukker 6 enebær 3 rødløg 4 sildefileter, evt. frost 3 spsk TAFFEL Sennep 1 bdt dild 1½ dl rugmel smør 4 skiver rugbrød TIPS sild med dild-kartofler Server evt. sildene med små stegte kartofler vendt i friskhakket dild. gammeldags stegte sild Du kan også lægge de stegte sild i marinaden i et par timer og lave gammeldags stegte sild i eddike. Lav evt. de marinerede rødløg dagen inden. Løgene holder sig i en uge i køleskabet. Brug evt. et tomt sennepsglas skyllet med Atamon.

9 Wraps 150 g flødeost 2 spsk TAFFEL Sennep salt og peber 1 salathoved 4 tortillas, grove 2 avocado 1 rødløg 250 g gravad kød ½-1 dl Dild Dressing Rør flødeosten med sennep og smag til med salt og peber. Bræk bladene af salaten, skyl dem og lad dem afdryppe. Dryp tortillaerne med lidt vand og varm dem i en bunke på panden i et par minutter. Byt om på dem undervejs, så de alle varmes op. Halver avocadoerne, fjern stenen og skrab kødet ud med en ske. Skær avocadokødet i skiver. Pil løget og skær det i tynde skiver. Smør tortillaerne med sennepsflødeosten og fordel salat, avocado, løg, gravad kød og dilddressing på hver. Rul dem sammen og server enten hele eller i skiver. TIPS forskelligt fyld Du kan også bruge andet salt kødpålæg, røget laks eller hellefisk. take away De smagsfulde wraps er gode at tage med en tur i skoven eller som madpakker. Pak dem ind i bagepapir og bind et stykke farvet bånd om enderne.

10 Rør skaldyrsdressingen med cremefraiche og sennep og smag til med salt og peber. Pil løget og hak det fint. Skær laksen i små stykker. Vend laksen i dressingen og tilsæt rejer og hakket dild. Smag rejesalaten til med salt og peber. Drys med hakket rødløg og server til groft brød. Røget lakseog rejesalat 3 spsk skaldyr Dressing 2 spsk cremefraiche 18 % ½ tsk Arffmanns Sennep salt og peber 1 rødløg 200 g røget laks 200 g rejer 3 spsk dild groft brød lakse- og rejesalat SANDwich Salaten holder sig i køleskabet i 3 dage og er god i sandwichboller, som forret eller som en uundværlig del af julefrokosten. TIPS aspargesfyld Du kan også koge et par grønne asparges, skære dem i skiver og komme dem i skaldyrssalaten.

11 nye Bähncke glas De nye sennepsglas har skruelåg, som gør at glasset kan anvendes til rigtig mange ting efterfølgende. Glassene er mere fyldige og gør dem oplagte som gavemuligheder eller værtindegaver til julens fester og komsammener. TIPS og tricks MED de nye BähncKE glas Glassene med skruelåget er gode til opbevaring af madvarer, hjemmelavet sennepssild, marinerede rødløg eller andre af julens gode sylter eller marmelader. Husk at skylle glas og låg i 1 dl varmt vand tilsat 2 tsk Atamon. Det nye sennepsglas er som skabt til de små julelys som pynter juletræet. Brug glassene som opbevaring, så lysene ikke knækker eller bliver stødt mellem resten af julepynten eller giv dem væk med en pakke tændstikker og et flettet julehjerte. Lav din egen julede sennep ved at røre en af Bähnckes sennepper op med meget finthakkede nødder, rosiner, tørrede bær, salt og peber og server den til julemaden eller forær den væk som gave. Fyld glasset med hjemmelavet konfekt eller fyldt chokolade. Bind bånd om og skrive et sødt kort til en du holder af.

12 SMAGER SÅ FUGLENE SYNGER GLÆDELIG jul derude!

Ungkvægsculotte med cremet peberrod, saltbagte løg og kartofler. Rødvinsbøf med grillede asparges, citronsmør og couscoussalat. Opskrift 1 Opskrift 2

Ungkvægsculotte med cremet peberrod, saltbagte løg og kartofler. Rødvinsbøf med grillede asparges, citronsmør og couscoussalat. Opskrift 1 Opskrift 2 Ungkvægsculotte med cremet peberrod, saltbagte løg og kartofler Opskrift 1 Opskrift 2 Rødvinsbøf med grillede asparges, citronsmør og couscoussalat 1 stk. ungkvægsculotte på ca. 1 kg 1 tsk. rapsolie Saltbagte

Læs mere

Rødvinsbøf med grillede asparges, citronsmør og couscous salat. Ungkvægsculotte med cremet peberrod, saltbagte løg og kartofler. Opskrift 1 Opskrift 2

Rødvinsbøf med grillede asparges, citronsmør og couscous salat. Ungkvægsculotte med cremet peberrod, saltbagte løg og kartofler. Opskrift 1 Opskrift 2 Ungkvægsculotte med cremet peberrod, saltbagte løg og kartofler Opskrift 1 Opskrift 2 Rødvinsbøf med grillede asparges, citronsmør og couscous salat 1 culotte af ungkvæg på ca. 1 kg 1 tsk. rapsolie 6 alm.

Læs mere

Madlavning for finere mænd. Tilbehør

Madlavning for finere mænd. Tilbehør Tilbehør Tilbehør Agurk i gelé... 5 Agurker i kølig flødedressing med dild... 5 Appelsin ris... 5 Appelsinsalat... 6 Appelsinsalat med ristede valnødder... 6 Bagt kartoffelmos... 6 Bagte rodfrugter med

Læs mere

Opskrifter Ædedolkepakker - tortilla med kylling og grønt Æg- freestyle Hjemmelavet pastasalat Madmuffins med spinat, broccoli og parmaskinke

Opskrifter Ædedolkepakker - tortilla med kylling og grønt Æg- freestyle Hjemmelavet pastasalat Madmuffins med spinat, broccoli og parmaskinke Opskrifter Ædedolkepakker - tortilla med kylling og grønt Æg- freestyle Hjemmelavet pastasalat Madmuffins med spinat, broccoli og parmaskinke Madpakke- sandwich med tunsalat Madpakkesandwich med æggesalat

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Himmelsk Kylling. R Special udgave: Lækre mælkefri opskrifter N. Bliv inspireret med Himmerland Kylling

Himmelsk Kylling. R Special udgave: Lækre mælkefri opskrifter N. Bliv inspireret med Himmerland Kylling Himmelsk Kylling R Special udgave: Lækre mælkefri opskrifter N Bliv inspireret med Himmerland Kylling R VELKOMMEN N Velkommen til et stort udvalg af gode retter med kylling. Vi har samlet en lang række

Læs mere

Madopskrifter til familier med aktive børn

Madopskrifter til familier med aktive børn Madopskrifter til familier med aktive børn Linda Lund Tietze november 2011 Indhold Supper: Super-suppe Rejesuppe Fiskesuppe Hokaidosuppe med bagt torsk Kokus-Lime suppe Salater Grøn vitaminsalat Bulgursalat

Læs mere

1/2 løg, skåret i tern på 1x1 cm 1/2 bundt friske koriander (eller anden krydderurt) 1 lime. 2 blodgrape (elle pinkgrape) ½ rødløg 0,5 dl soja

1/2 løg, skåret i tern på 1x1 cm 1/2 bundt friske koriander (eller anden krydderurt) 1 lime. 2 blodgrape (elle pinkgrape) ½ rødløg 0,5 dl soja Go Kur 2011 Opskrifter uge 6 Mandag Morgen: Nem hjemmelavet mysli Til din skyr eller yoghurt naturel kan du bruge end god mysli fra supermarkedet, men du kan også lave den selv her er en nem en af slagsen:

Læs mere

Smag for hverdagen Smag for hverdagen Udarbejdet af Vibeke Lehn for K-Salat Fotograf Jes Buusmann

Smag for hverdagen Smag for hverdagen Udarbejdet af Vibeke Lehn for K-Salat Fotograf Jes Buusmann Smag for hverdagen Copyright K-Salat 2007 Opskrifter og tilberedning: Vibeke Lehn Mad fotos: Jes Buusmann Julehjerte-, grillfamilie- og Anemonefoto: 1001ideas.dk Skt. Hans foto: Polfoto Græskarmand- og

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag madplan uge 2 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Rugbrød med ost og spejlæg Havregrød med power Ostemad Ruggrød med solbær Morgenmad: Rugbrødsklapsammen med ost og æg på siden Spinatomelet

Læs mere

"Mad kan sagtens være nemt og hurtigt" KOGEBOG FOR DIG PÅ SU. - med kød, fjerkræ og æg

Mad kan sagtens være nemt og hurtigt KOGEBOG FOR DIG PÅ SU. - med kød, fjerkræ og æg "Mad kan sagtens være nemt og hurtigt" KOGEBOG FOR DIG PÅ SU - med kød, fjerkræ og æg Hurtige og nemme opskrifter med kød, fjerkræ og æg Opskrifterne er fra voresmad.dk. Det er testede opskrifter, hvor

Læs mere

Sundere pålæg. Inspirerende alternativer. Tip: Hvis du ikke er vild med hvidløg i dressingen, kan du erstatte det med 1 tsk frisk eller tørret timian.

Sundere pålæg. Inspirerende alternativer. Tip: Hvis du ikke er vild med hvidløg i dressingen, kan du erstatte det med 1 tsk frisk eller tørret timian. Kyllingesalat med fennikel 200 g kogt eller stegt kyllingekød 1 lille fintsnittet fennikel 1 håndfuld fintskårne sukkerærter 1 lille fintsnittet rødløg Dressing: 1 dl mager surmælksprodukt fx fromage fraiche

Læs mere

Lækre opskrifter fra Korsagergårds køkken

Lækre opskrifter fra Korsagergårds køkken Lækre opskrifter fra Korsagergårds køkken Vi bruger altid ca. et iceberg salathoved i strimler, som salatbund i alle salaterne. Hjertesalat med rejer, dild og rygeost. 2-3 hoveder hjertesalat 4 forårsløg

Læs mere

- opskrifter til dig og din familie

- opskrifter til dig og din familie - opskrifter til dig og din familie Kære forælder Mad eller hvad? Vi kan lide forskellige ting, og noget mad kræver tilvænning man skal måske smage det flere gange, før man kan lide det. Det er noget af

Læs mere

- flere grundopskrifter Så hvis et måltid har en lavere ratio end 0,5, Bitz kur 2014

- flere grundopskrifter Så hvis et måltid har en lavere ratio end 0,5, Bitz kur 2014 gennemsnittet af dine måltider for en dag. - flere grundopskrifter Så hvis et måltid har en lavere ratio end 0,5, Bitz kur 2014 kan du med fordel sørge for, at dagens øvrige måltider har en højere ratio

Læs mere

Morgenmad og mellemmåltid

Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad og mellemmåltid Morgenmad Vælg mellem Skyr med æblemost kanel og nødder Skyr med ingefær og rugbrød Ristet rugbrød med ost og et blødkogt æg Æggepandekage med skinke og ost Knækbrød med ost Spinat

Læs mere

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag

Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag madplan uge 1 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Morgenmad: Ruggrød Omelet Skyr med æble og mysli Ruggrød ala solbær Sandwich Ristet råkost toast Syrnet mysli Mellem: Gulerødder med skyrcreme

Læs mere

Tunge. Økologisk indmad. Indmad er in. Sprængt oksetunge. Kogt oksetunge 8.1. 1 kg tunge. Saltlage: 20 g sukker 60 g salt 1 l vand

Tunge. Økologisk indmad. Indmad er in. Sprængt oksetunge. Kogt oksetunge 8.1. 1 kg tunge. Saltlage: 20 g sukker 60 g salt 1 l vand Økologisk indmad. Tunge Sprængt oksetunge 1 kg tunge lage: 20 g sukker 60 g salt 1 l vand Sprængning af kød er en mild saltning, som tilfører kødet saftighed og smag. Kog saltlagen sammen, køl ned og læg

Læs mere

Stenbiderrogn. Stenbideren er med rogn i perioden fra slutningen af januar til april, så frisk stenbiderrogn er en lækker og fornøjelig forårsspise.

Stenbiderrogn. Stenbideren er med rogn i perioden fra slutningen af januar til april, så frisk stenbiderrogn er en lækker og fornøjelig forårsspise. Stenbiderrogn Rensning af stenbiderrogn Stenbideren er med rogn i perioden fra slutningen af januar til april, så frisk stenbiderrogn er en lækker og fornøjelig forårsspise. Sådan gør du: Fjern de største

Læs mere

Den RIGTIGE MAD Kogebog

Den RIGTIGE MAD Kogebog 1 Den RIGTIGE MAD Kogebog Om morgenen Banan omelet (2 pers.) 4-5 økologiske æg 1 økologisk banan Lidt vaniljepulver Lidt kanel Smør og kokos olie til at stege i Rør æggene sammen, smelt smørret og kokos

Læs mere

Elevernes favoritter har fået et sundt twist

Elevernes favoritter har fået et sundt twist Opskrifter på skolemåltider Bestil. nr. 2009211 Elevernes favoritter har fået et sundt twist I begyndelsen af 2008 bad Fødevarestyrelsen en lang række skoler om at sende opskrifter på frokostretter, der

Læs mere

Panforte eller postej

Panforte eller postej Ingen jul uden Panforte eller postej JUL I ALT FOR DAMERNE Adam Aamann er manden, der har genopdaget det klassiske smørrebrødskøkken. Derfor står den også mest på danske klassikere, når han skal definere

Læs mere

Julemad Julemad december 2012

Julemad Julemad december 2012 Julemad Menu Tilbehør Linsesalat Waldorf med selleri, valnødder, druer og mormor dressing Brune kartofler med honning og rosmarin fennikelsalat, estragon, pink grape og ristede mandler grønkålssalat med

Læs mere

Vol. I Hverdagsmad med hjerne

Vol. I Hverdagsmad med hjerne Vol. I Hverdagsmad med hjerne Vi kan alle sammen blive klogere Opskrifter af Nikolaj Kirk og Mikkel Maarbjerg Vol. I Hverdagsmad med hjerne Ingredienser, der er vigtige for hjernen Gurkemeje Styrker og

Læs mere

Hjertevenlige opskrifter

Hjertevenlige opskrifter FORÅR SOMMER Hjertevenlige opskrifter Menu Tunmousse med grønt pynt Laksegryde med rejer Frikadeller med ovnbagte rodfrugter og kartofler Kold kartoffelsalat og kartoffelsalat med forårsgrønt Coleslaw

Læs mere

Uge 2 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag. Grønne æggemuffins* Müsli med liv i* Olie-shot Vand Multivitamin

Uge 2 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag. Grønne æggemuffins* Müsli med liv i* Olie-shot Vand Multivitamin Uge 2 Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag Søndag Morgen Avocado-drøm* +grønsagsbrød Olie-shot multivitamin 2 dl Skyr og 50 g blåbær+1 æble+20 g mandler Olie-shot Multivitamin Grønne æggemuffins*

Læs mere

Den lækre. Kartoffel. Opskrifter & inspiration

Den lækre. Kartoffel. Opskrifter & inspiration Den lækre Kartoffel Opskrifter & inspiration Grov kartoffelmos med selleri Til hverdag og fest Den taknemlige kartoffel kan bruges til både hverdag og fest i mange variationer. Kartoflen er og har siden

Læs mere

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02

Vinter 2013. De kliniske diætister 2013-01-02 Vinter 2013 - Blomkålssuppe - Torsk i øldej med urteremoulade - Kylling med kikærter - Linsesalat - Broccoli salat - Klatboller - Rødbedekage med skyr creme Blomkålssuppe - 4 personer 1 lille blomkålshoved

Læs mere

Klubbernes kogebog - Gode råd til børn og klubberne om kost. med hjælp fra Ungdomsringen København samt Kirsten Mikkelsen Ravnbøl

Klubbernes kogebog - Gode råd til børn og klubberne om kost. med hjælp fra Ungdomsringen København samt Kirsten Mikkelsen Ravnbøl /Frederiksberg & s Amt Lærkevej 15, st.tv, 2400 Kbh.NV. www.ungdomsringen-kbh.dk E-mail: mks@ur-kbh.dk Tlf. 38108136 / 40268056 Klubbernes kogebog - Gode råd til børn og klubberne om kost - Opskrifter

Læs mere

Lise Faurschou Hastrup. Opskrifter og tips. Klimavenlig økologisk mad

Lise Faurschou Hastrup. Opskrifter og tips. Klimavenlig økologisk mad Lise Faurschou Hastrup Opskrifter og tips Klimavenlig økologisk mad Marts 2009 Koldhævede små rugbrød (ca. 30 stk.) 1 l koldt vand 2,5 dl yoghurt 1/2 pakke gær ca. 750 g rugmel ca. 750 g sigtet spelt /godt

Læs mere