Love for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom. Vedtaget på kongressen 2012

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Love for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom. Vedtaget på kongressen 2012"

Transkript

1 Love for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom Vedtaget på kongressen 1

2 Forbundslovene Formål 1 Stk.1 Danmarks Socialdemokratiske Ungdom er landsorganisation for arbejderbevægelsens politiske og faglige ungdomsarbejde. Stk. DSUs formål er at skabe et demokratisk socialistisk samfund i samarbejde med den øvrige arbejderbevægelse. Dette mål søges opnået ved at kæmpe for, at de socialistiske ideer og mål, som er vedtaget på kongressen, udbredes blandt unge, og DSU derigennem samler unge til kamp for politisk, økonomisk og kulturel frigørelse. Struktur DSUs landsforbund er opdelt i distrikter, efter storkredsgrænserne, og består af lokale DSU-afdelinger. Frit Forum- afdelinger har status som DSU-afdelinger. Hvor der er flere afdelinger i én kommune, indgår disse i et kommunesamarbejde. Fællesledelse af flere afdelinger kan finde sted efter Forretningsudvalgets godkendelse. Fællesledelse af flere Distrikter kan finde sted efter Forretningsudvalgets godkendelse. Medlemskab Som medlemmer kan optages enhver under 0 år, der tilslutter sig forbundets formål. Hovedbestyrelsen kan dispensere såfremt en person over 0 år ønsker medlemskab. Efter det fyldte 0. år overflyttes medlemmet automatisk til den støtteforening, der hører til den DSU-afdeling medlemmet tilhører, hvis intet andet er besluttet. Personer, der tilslutter sig andre partier end Socialdemokratiet eller andre politiske organisationer/grupper, der strider mod DSUs formål, kan ikke være medlem. Medlemskab sker gennem DSU-afdelingerne. Ingen kan have medlemsrettigheder i mere end én DSU-afdeling på samme tid. En undtagelse herfra er medlemskab af Frit Forum. Stk. Som medlem af DSU har man ret til: at få medlemsbladet at få viden om og påvirke DSUs politik, at få viden om og deltage i DSUs aktiviteter, at deltage på DSUs kurser og konferencer.

3 Ved beregning af delegerede til distrikts- og kommunerepræsentantskab og kongres gælder medlemskabet kun ét sted efter medlemmets eget valg. Meddelelse om i hvilken afdeling medlemmet udøver sine medlemsrettigheder indgår i forbindelse med, at kongres-, distrikts- og kommunerepræsentantskabsfordeling tilgår forretningsudvalget og distriktsorganisationen. Hvis medlemmet ved indmeldelse i Frit Forum er medlem af DSU, eller ved indmeldelse i DSU er medlem af Frit Forum, spørges medlemmet skriftligt om, hvor medlemsrettighederne ønskes udøvet Foretager medlemmet ikke dette valg, regnes medlemmet for hørende til den geografiske DSU-afdeling. Stk. Medlemmer, som har betalt fuldt medlemskontingent, har ret til at deltage i alle arrangementer indenfor DSU- afdelingernes, -kommunernes, -distrikternes og landsforbundets rammer. Stk. Medlemmet skal for at have stemmeret, for at tælle med i delegeretberegninger og for at være valgbar i besluttende forsamlinger: - Mindst have været medlem i dage. - Fuldt ud have betalt det af landsforbundet opkrævede medlemskontingent - Ikke have haft mulighed for at stemme og været valgbar ved en anden besluttende forsamling på samme organisationsniveau i de forgangne måneder. Forretningsudvalget kan i særlige tilfælde dispensere fra dette. Undtaget fra disse bestemmelser er Frit Forum afdelinger. Kontingent Medlemskab af en DSU-afdeling medfører forpligtelse til at betale det af afdelingen fastsatte medlemskontingent. Landsforbundet har pligt til helårligt at opkræve det af afdelingen fastsatte medlemskontingent direkte hos det enkelte medlem. Hovedbestyrelsen fastsætter et minimumskontingent. Forbundet har pligt til halvårligt at udbetale det af medlemmerne indbetalte medlemskontingent til afdelingernes giro- eller bankkonto. Forretningsudvalget kan vælge at sætte udbetalingerne i bero, hvis ikke forpligtigelserne i stk. overholdes. Hovedbestyrelsen fastsætter de nærmere retningslinier for kontingent- og restancepolitikken. Stk. DSU-afdelingerne har pligt til én gang om året at indbetale det til enhver tid fastsatte forbunds- og distriktskontingent. Stk. Hovedbestyrelsen fastsætter et forbundskontingent. Stk. Hovedbestyrelsen godkender et evt. distrikts og kommunekontingent. Eksklusion Intet medlem eller støttemedlem kan ekskluderes uden at DSU-afdelingens generalforsamling eller Forretningsudvalget har besluttet det.

4 Bliver eksklusionen behandlet af afdelingsgeneralforsamlingen, træder den i kraft straks ved beslutningen på afdelingsgeneralforsamlingen. Eksklusionen skal efterfølgende godkendes af Forretningsudvalget. Forretningsudvalget kan ved / dels flertal blandt alle forretningsudvalgsmedlemmer foretage øjeblikkelige eksklusioner. Eksklusion kan ske såfremt et medlem Ikke tilslutter sig DSUs formål Ikke efterlever DSUs love Groft skader DSUs omdømme og virke Er medlem af en IKKE DSU anerkendt fagforening Afdelingerne Oprettelse af nye afdelinger skal godkendes af forretningsudvalget. For at kunne godkendes som afdeling, skal afdelingen bestå af mindst personer. Forretningsudvalget kan dispensere fra antallet af medlemmer for at afdelingen kan opnå godkendelse som afdeling. Fællesledelse af flere afdelinger kan finde sted efter godkendelse i Forretningsudvalget. Afdelingslovene træder i kraft ved beslutning på afdelingens generalforsamling, medmindre andet fremgår af beslutningen. Afdelingslovene skal efterfølgende godkendes af forretningsudvalget. Forefindes der ikke godkendte love, gælder standardlovene for afdelinger. Forretningsudvalget har ret til at indhente og revidere afdelingernes regnskaber. Afdelingen har pligt til årligt at indlevere revideret regnskab, aktivitetsplan samt generalforsamlingsreferat til DSU s Landsforbund senest dage efter generalforsamlingens afholdelse. Forretningsudvalget har ret til at indkalde afdelingens generalforsamling. Kommunesamarbejder Kommunesamarbejdets love træder i kraft ved beslutning på kommunerepræsentantskabsmødet/generalforsamlingen, med mindre andet fremgår af beslutningen. Kommunelovene skal efterfølgende godkendes af forretningsudvalget.

5 Forefindes der ikke godkendte love, gælder standardlovene for kommunesamarbejder ved brug af generalforsamling. Forretningsudvalget har ret til at indhente og revidere kommunesamarbejdernes regnskaber. Stk. Kommunesamarbejdet har pligt til årligt at indlevere revideret regnskab samt generalforsamlingsreferat til DSU s Landsforbund senest dage efter generalforsamlingens afholdelse. Distriktsorganisationer DSU-afdelingerne i et distrikt indgår i et distriktssamarbejde. Distriktsorganisationerne er underlagt forbundets program og love. Distriktsorganisationernes love træder i kraft ved beslutningen på repræsentantskabsmødet/generalforsamlingen med mindre andet fremgår af beslutningen. Distriktsorganisationens love samt love for en eventuel fællesledelse skal efterfølgende godkendes af forrentningsudvalget. Stk. Forefindes der ikke godkendte love, gælder standardlovene for distriktsorganisationer. Stk. Forretningsudvalget har ret til at indhente og revidere distriktsorganisationernes regnskaber. Stk. Distriktsorganisationerne har pligt til årligt at indlevere revideret regnskab samt repræsentantskabsmødereferat/generalforsamlingensreferat til DSUs Landsforbund senest dage efter repræsentantskabsmødet/generalforsamlingens afholdelse. Stk. Distrikternes Hovedbestyrelsesmedlemmer i en region vælger en repræsentant til socialdemokratiets regionsbestyrelse. Ved stemmelighed henvises til stk. Stk. Forretningsudvalget har ret til at indkalde distriktsorganisationernes repræsentantskabsmøde/ generalforsamling Kongressen DSUs øverste myndighed er kongressen. Ordinær kongres afholdes hvert andet år (i lige årstal) og indkaldes af Hovedbestyrelsen med fem måneders varsel. Ekstraordinær kongres indkaldes, med angivelse af forhandlingsemne, af Hovedbestyrelsen eller distrikter i fællesskab eller i fællesskab af 1/ af DSUs afdelinger med eller flere betalende medlemmer. Ekstraordinær kongres indkaldes med én måneds varsel. Mellem kongresserne er Hovedbestyrelsen den øverste myndighed.

6 Kongressen sammensættes af delegerede: Hovedbestyrelsen Afdelingsdelegerede I alt De afdelingsdelegerede fordeles med forlods til hvert distrikt, i alt. De resterende fordeles efter en modifikation af den D'hondtske metode, hvor man benytter divisorerne 1,, og fremdeles med et interval på imellem hver divisor, mellem distrikterne, på baggrund af antallet af fuldt betalende medlemmer per 1/ året før kongressen, der i øvrigt opfylder. Distriktsorganisationerne fordeler det opnåede antal afdelingsdelegerede blandt deres afdelinger efter en modifikation af den D'hondtske metode, hvor man benytter divisorerne 1,, og fremdeles med et interval på imellem hver divisor, på baggrund af antallet af fuldt betalende medlemmer per 1/ året før der i øvrigt opfylder. Undtaget herfra er de forlods delegerede, der fordeles efter en af distriktsrepræsentantskabsmødet/distriktsgeneralforsamlingens nærmere bestemmelse. Fordelingen skal være indsendt senest uger før kongressens afholdelse og skal efterfølgende godkendes af forretningsudvalget. Underkender forretningsudvalget den vedtagne fordelingsmodel for de tre forlods tildelte eller indkommer der ingen model rettidigt, indgår de forlods delegerede i den D honske fordeling internt i distriktet. Stk. Delegerede, observatører og suppleanter til kongressen skal være anmeldt til forretningsudvalget senest seks uger for kongressen. Afdelingsdelegerede og afdelingssuppleanter skal vælges på en generalforsamling. Stk. Som observatører til kongressen kan alle medlemmer af forbundets kongresudvalg og forbundets ansatte deltage. Stk. Endvidere har alle afdelinger, der ikke har opnået en delegeret, ret til at deltage på kongressen med en observatør. Stk. Observatører har tale-, men ikke stemmeret på kongressen. Forslag, der ønskes behandlet på kongressen, må vedtages af en kompetent forsamling og må være indsendt senest fem uger før kongressen. Forretningsudvalget foranstalter, at samtlige forslag udsendes til drøftelse i de kompetente forsamlinger senest tre uger før kongressen. Forretningsudvalget udsender 1. forhandlingsoplæg senest uger før kongressen til alle afdelinger. Alle forslag tilsendes de delegerede og observatører, når disse er tilmeldt.

7 På kongressen fremlægges politisk og organisatorisk beretning samt regnskab. Hvad angår disse punkter, har forretningsudvalget ikke stemmeret. Stk. Kongressen reviderer DSUs love, vedtager politiske vedtagelser og et arbejdsprogram. Kongressen vælger særskilt forbundsformand, forbundssekretær samt næstformand, som modtager et fast vederlag For at blive valgt efter stk. 1 kræves mindst 0 % af de gyldige afgivne stemmer. Blanke og ugyldige stemmer tæller ikke med. Får alle kandidater under 0 % af stemmerne, foretages der omvalg mellem de kandidater med flest stemmer i 1. runde. Kongressen vælger yderligere forretningsudvalgsmedlemmer på én gang - forretningsudvalgsmedlemmer, som er bosat øst for Storebælt og forretningsudvalgsmedlemmer, som er bosat vest for Storebælt. Der skal stemmes på det antal kandidater, der skal vælges fra hvert område. Stk. Hvis to eller flere kandidater ved valg på kongressen opnår samme stemmetal og hvis deres stemmetal er afgørende for om de opnår valg foretages omvalg mellem disse kandidater. Ved stemmelighed i anden valgrunde, foretages omvalg mellem de kandidater, der har opnået samme stemmetal, såfremt deres stemmetal er afgørende for om de opnår valg. Hvis der efter tredje valgrunde stadig er stemmelighed mellem to eller flere kandidater og deres stemmetal er afgørende for om de opnår valg, foretages lodtrækning. Stk. Kongressen vælger en statsautoriseret revisor, der reviderer landsforbundets regnskaber. Stk. Kongressen vælger to kritiske revisorer, som har pligt til at gennemgå regnskabsmaterialet mindst én gang halvårligt og efterfølgende foreligger revisionsprotokollatet for forretningsudvalget. De kritiske revisorer behøver ikke nødvendigvis at være medlemmer af DSU. Landsmøde Landsmøde afholdes hvert år i. kvartal. Til landsmødet har alle medlemmer af DSU stemmeret. Landsmødet vedtager en eller flere politisk udtalelser, samt aktivitetsplanen. Landsmødet indkaldes af forretningsudvalget med tre måneders varsel. Hovedbestyrelsen

8 Hovedbestyrelsen består af personer. Medlemmer er forretningsudvalget og distriktsformændene og en repræsentant for Socialdemokraterne. Herudover indgår de resterende medlemmer i en d honsk fordeling på baggrund af antallet af betalende medlemmer pr. 1/. Pladserne fordeles mellem distrikterne hvert år pr. ½. Fordelingen af pladserne skal offentliggøres så snart antallet af betalende medlemmer pr. 1/ er opgjort. DUI-LEG og VIRKE og studentersekretariatet har hver én repræsentant med observatørstatus.. Formålet med Hovedbestyrelsens virksomhed er, inden for de af DSUs kongres fastlagte rammer, at løse følgende opgaver: Gennemføre og løbende evaluere den af kongressen vedtagne organisatoriske vedtagelse Varetage og udvikle DSUs organisatoriske virke Lægge den politiske linie Varetage det øverste ansvar for DSUs økonomi Hovedbestyrelsesvalgene, der foregår for ét år af gangen, finder sted på distriktsorganisationernes repræsentantskabsmøder/generalforsamlinger, der ligeledes vælger suppleanter for Hovedbestyrelsesmedlemmerne, der deltager på Hovedbestyrelsesmøderne, dersom de ordinære Hovedbestyrelsesmedlemmer for det pågældende distrikt må melde afbud. Distriktet skal skriftligt meddele forretningsudvalget, hvem der er valgt som distriktsformand og Hovedbestyrelsesmedlemmer, samt suppleanter. Distriktet skal meddele om suppelanterne er personlige suppleanter eller i hvilken rækkefølge de indtræder i Hovedbestyrelsen. Der afholdes minimum Hovedbestyrelsesmøder om året. Hovedbestyrelsen kan pr. korrespondance afgøre eventuelle spørgsmål. Ekstraordinært Hovedbestyrelsesmøde indkaldes af forretningsudvalget, eller hvis fem distriktsorganisationer fremsætter ønske herom med angivelse af forhandlingsemne. Alle medlemmer af DSU har adgang til Hovedbestyrelsens møder, med mindre særlige forhold gør sig gældende efter Hovedbestyrelsens beslutning. Ethvert forslag fra et Hovedbestyrelsesmedlem skal, om det ønskes, straks tilsendes Hovedbestyrelsen til drøftelse. Hovedbestyrelsen reviderer aktivitetsplanen efter behov. Hovedbestyrelsen vedtager årligt et budget, som revideres når der skønnes behov derfor. Hovedbestyrelsen fastsætter ansættelsesvilkår for forbundsformand, forbundssekretær og næstformand, samt fastsætter ansættelsesvilkår og ansættelsesprocedure for forbundets personale.

9 Hovedbestyrelsen kan til enhver tid gribe ind overfor forbundets tillidsvalgte og træffe beslutninger om suspensioner, hvis dette skønnes nødvendigt. Hovedbestyrelsen vælger nyt forretningsudvalgsmedlem såfremt et af de kongresvalgte medlemmer træder tilbage. Dog skal det nye forretningsudvalgsmedlem vælges fra den side af Storebælt, hvor det afgående medlem er fra. Udvalgsformændene vælges af Hovedbestyrelsen. Hovedbestyrelsen nedsætter permanente udvalg og ad-hoc-udvalg. Udvalgene er ansvarlige overfor Hovedbestyrelsen. Forretningsudvalget Forretningsudvalget består af forbundsformand, forbundssekretær og næstformand samt de kongresvalgte medlemmer. Efter kongressen konstituerer forretningsudvalget sig og forelægger dette til Hovedbestyrelsens orientering. Forretningsudvalget beslutter selv, hvem der kan deltage i forretningsudvalgsmøderne. Forretningsudvalgsmedlemmerne kan ikke samtidig bestride tillidshverv i distriktsorganisationer eller afdelinger. Man kan dog opnå forudgående despensation. Stk. Forretningsudvalget afholder mindst møder om året. Forretningsudvalget forestår forbundets administration. Forretningsudvalget har ansvaret for DSUs regnskaber på grundlag af budgetter vedtaget af Hovedbestyrelsen, der ligeledes får forelagt de reviderede regnskaber hvert år i 1. halvår. Forbundets regnskaber skal revideres af en statsautoriseret revisor valgt af DSUs kongres. Kongressen vælger to kritiske revisorer, som har pligt til at gennemgå regnskabsmaterialet mindst én gang halvårligt og efterfølgende foreligge revisionsprotokolat for forretningsudvalget. Afstemningsregler

10 Der kan ikke i nogen DSU-forsamlinger stemmes med skriftligt mandat. Stemmeberettigede er kun personer, der er mødt frem til mødet, og som opfylder kriterierne i forbundslovenes.. Alle afstemninger afgøres ved almindeligt stemmeflertal, dog undtaget visse personvalg jvf. Forbundslovenes, og. Tegningsregler Efter beslutning i forretningsudvalget og / eller Hovedbestyrelsen forpligtes DSUs landsforbund af forbundsformand og forbundssekretær i fællesskab. Herunder køb, salg, leje eller pantsætning af fast ejendom eller andre større engagementer. Overgangsregler Disse love træder i kraft efter afslutningen af DSUs kongress i maj Forslag til standardvedtægter for DSUs distriktsorganisationer 1 DSU, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, i distrikt omfatter DSU-afdelingerne i distrikt, og er undergivet forbundets program og love. Formål Formålet med distriktsorganisationens virksomhed er: at virke for oprettelse af nye afdelinger. at sikre et fortsat arbejde i afdelingerne. at formidle kontakten til og samarbejdet mellem afdelingerne. at være forum for politisk debat. at udbrede information til medlemmerne/afdelingerne om udviklingen indenfor arbejderbevægelsen. at varetage kontakten til andre organisationer indenfor distriktet - specielt arbejderbevægelsen. at være kommunikationsled mellem Hovedbestyrelsen og medlemmerne. Det kan ske ved: at være nye eller bestående DSU-afdelinger behjælpelige med tilrettelæggelsen af aktiviteter, herunder økonomien. at være koordinator for de forskellige afdelingers virksomhed. at samarbejde med andre af arbejderbevægelsens organisationer om styrkelsen af det socialdemokratiske ungdomsarbejde. at styrke det faglige og tværfaglige ungdomsarbejde indenfor distriktet, eksempelvis gennem en faglig sekretær. at styrke det uddannelsespolitiske arbejde indenfor distriktet, eksempelvis gennem en uddannelsessekretær. at styrke kursusarbejdet gennem en kursussekretær. Generalforsamlingen

11 Distriktsorganisationens øverste myndighed er distriktsgeneralforsamlingen. Mellem distriktsgeneralforsamlingen er distriktsforretningsudvalget den øverste myndighed. Enhver distriktsgeneralforsamling er beslutningsdygtigt uanset de fremmødtes antal. Ordinær distriktsgeneralforsamlingafholdes hvert år i 1. kvartal og indkaldes med to ugers varsel ved skriftlig henvendelse til samtlige afdelinger. Alle medlemmer har adgang til distriktsgeneralforsamlingen. Med stemmeret deltager alle medlemmer, som opfylder bestemmelserne i forbundslovene Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen skal være indsendt syv dage for mødet til distriktsforretningsudvalget. På mødet aflægger distriktsformanden beretning for virksomheden i distriktsorganisationen og distriktskassereren forelægger det reviderede regnskab. Hvad angår disse punkter har distriktsforretningsudvalget ikke stemmeret. Distriktsorganisationens love skal efterfølgende godkendes af forbundets styrelse. Forefindes der ikke godkendte love, gælder standardlovene for Distriktsorganisationer. Stk. Landsforbundets forretningsudvalg har ret til at indhente og revidere Distriktsorganisationernes regnskaber. Stk. Distriktsorganisationerne har pligt til årligt at indlevere revideret regnskab samt generalforsamlingsreferat til DSU s Landsforbund senest dage efter Generalforsamlingens afholdelse. Stk. Landsforbundets forretningsudvalg har endvidere ret til at indkalde Distriktsorganisationernes generalforsamling. Generalforsamlingen vælger særskilt distriktsformand, næstformand, distriktskasserer og kursussekretær. Herefter vælges tre forretningsudvalgsmedlemmer på én gang. Der vælges Hovedbestyrelsesmedlemmer udover Distriktsformanden, alt efter hvor mange repræsentanter der tilfalder distrikt. Herudover vælges to Hovedbestyrelsessuppleanter.

12 Der vælges to suppleanter til distriktsforretningsudvalget, to kritiske revisorer samt to revisorsuppleanter. Kritiske revisorer og revisorsuppleanter skal ikke nødvendigvis være medlem af DSU. Ekstraordinær generalforsamling holdes når distriktsforretningsudvalget finder det nødvendigt eller når mindst 1/ af distriktets DSU- afdelinger skriftligt til distriktsforretningsudvalget forlanger det med angivelse af forhandlingsemne. Ekstraordinær generalforsamling indkaldes med syv dages varsel ved skriftlig henvendelse til samtlige DSU-afdelinger i distriktet. Distriktsforretningsudvalget Distriktsforretningsudvalget består af distriktsformand, næstformand, distriktskasserer, kursussekretær og tre forretningsudvalgsmedlemmer. Distriktsforretningsudvalget konstituerer sig efter generalforsamling i en arbejdsdeling efter eget ønske. Distriktsforretningsudvalget har pligt til at føre tilsyn med afdelingernes økonomiske og administrative forhold. Distriktsforretningsudvalget skal afholde mindst møder årligt. En repræsentant fra landsforbundets forretningsudvalg samt en repræsentant fra Socialdemokratiets regionsorganisation har ret til at deltage i møderne. Distriktsforretningsudvalget beslutter selv, hvem der i øvrigt kan deltage i distriktssforretningsudvalgsmøderne. Distriktsforretningsudvalget har ret til at afgøre mindre, rent administrative sager, men kan ikke bevilge pengebeløb, der overstiger det af distriktsgeneralforsamling fastsatte. Distriktsbestyrelsen Distriktsbestyrelsen skal afholde mindst fem Distriktsbestyrelsesmøder om året. Distriktsbestyrelsen består af distriktsforretningsudvalget og én repræsentant fra hver DSU-afdeling i distriktet. Formålet med distriktsbestyrelsens møder er: Sikre lokalt forankring og ejerskab til distriktets aktiviteter Sikre forbindelsen mellem distriktet og de lokale afdelinger Diskutere og udvikle DSUs organisatoriske virke i distriktet

13 Diskutere og evaluere distriktets aktivitetsplan Distriktsforretningsudvalget indkalder distriktsbestyrelsen. Alle medlemmer i distriktet har adgang til distriktsbestyrelsesmøderne. Desuden kan distriktsforretningsudvalget efter eget valg invitere repræsentanter fra fagbevægelsen eller andre eksterne samarbejdspartnere. Stk. Distriktsforretningsudvalget og afdelingerne i fællesskab har en forpligtigelse til at udbrede distriktsbestyrelsens diskussioner til alle DSUs medlemmer i distriktet. Stk. Ekstraordinært distriktsbestyrelsesmøde holdes når forretningsudvalget finder det nødvendigt, eller når af distriktets DSU-afdelinger skriftligt forlanger det med angivelse af forhandlingsemne. Stk. Ekstraordinært distriktsbestyrelsesmøde indkaldes med dages varsel ved skriftlig henvendelse til samtlige DSU-afdelinger i distriktet. Økonomi Distriktsorganisationerne er pligtige til at føre helårsregnskab. Distriktsorganisationens valgte revisorer har pligt til at gennemgå regnskabet hvert halve år og skal umiddelbart herefter tilsende distriktsbestyrelsen et revisionsprotokollat. Det reviderede regnskab forelægges det ordinære distriktsgeneralforsamling til godkendelse. Hvis kassebeholdningen overstiger 00,- kr., skal beholdningen indsættes på en bank- eller girokonto, således at den kun kan hæves mod kasserens og formandens kvittering. Regnskab skal forelægges af kassereren på de ordinære distriktsforretningsudvalgsmøder og distriktsbestyrelsesmøder. Stk. De valgte revisorer skal mindst to gange årligt foretage uanmeldt kasseeftersyn. Stk. Landsforbundets forretningsudvalg godkender et evt. distriktskontingent. Forpligtigelse Distriktsorganisationen kan ikke uden Landsforbundets forretningsudvalgs godkendelse forpligte sig udover det beløb, der rent faktisk forefindes. Landsforbundets forretningsudvalg skal medvirke ved og godkende alle handler, der foretages med jord eller fast ejendom. Landsforbundets forretningsudvalg skal også godkende indgåelse af leasing- aftaler.

14 0 1 Distriktsformand og Distriktskasserer tegner i forening distriktet ved økonomiske dispositioner, herunder i forhold til bank- og girokonti. Afstemningsregler Der kan ikke stemmes med skriftligt mandat. Stemmeberettigede er kun personer, der er mødt frem til mødet, og som har betalt fuldt medlemskontingent jvf. forbundslovenes. Alle afstemninger om personspørgsmål skal ske skriftligt. Sager kan sendes ud til skriftlig afstemning. Almindeligt flertal er gældende i alle spørgsmål. Ændringer af lovene Ændringer i lovene vedtages af distriktsgeneralforsamlingen og træder i kraft ved beslutningen på distriktsgeneralforsamlingen med mindre andet fremgår af beslutningen. Distriktslovene skal efterfølgende godkendes af Landsforbundets forretningsudvalg. Ophør af distriktsorganisationen Distriktsorganisationen kan ikke ophøre med at eksistere så længe der findes DSU- afdelinger i distriktet. Ophører distriktsorganisationen opbevares distriktsorganisationens ejendele hos landsforbundet Forslag til standardvedtægter for DSU s kommunesamarbejder 1 DSU, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, i kommune er et samarbejde mellem alle DSU-afdelinger i kommunen og er undergivet forbundets program og love. Frit Forum-afdelinger har status som DSU-afdelinger. Formål Formålet med kommunesamarbejdet er:

15 at koordinere DSU-afdelingernes politiske og organisatoriske initiativer. at varetage DSU-afdelingernes interesser i forhold til arbejderbevægelsen, den socialdemokratiske byrådsgruppe, de offentlige myndigheder, m.fl. Generalforsamlingen Kommunesamarbejdets øverste myndighed er generalforsamlingen. Mellem generalforsamlingerne er kommunebestyrelsen den øverste myndighed. Distriktsorganisationen skal inviteres til kommunesamarbejdets generalforsamlinger. Ordinær generalforsamling afholdes hvert år i. kvartal. Forretningsudvalget indkalder mødet med mindst dages varsel ved skriftlig henvendelse til samtlige afdelinger. Stk. Kommunesamarbejdets love træder i kraft ved beslutning på generalforsamlingen dog jf. stk., med mindre andet fremgår af beslutningen. Stk. Kommunelovene skal efterfølgende godkendes af Landsforbundets forretningsudvalg. Stk. Forefindes der ikke godkendte love, gælder standardlovene for kommunesamarbejder. Stk. Landsforbundets forretningsudvalg har ret til at indhente og revidere kommunesamarbejdernes regnskaber. Stk. Kommunesamarbejdet har pligt til årligt at indlevere revideret regnskab samt generalforsamlingsreferat til DSU s Landsforbund senest dage efter generalforsamlingens afholdelse. 0 Landsforbundets forretningsudvalg kan indkalde generalforsamlingen. Alle medlemmer i kommunen har adgang til generalforsamlingen. Til generalforsamlingen har alle medlemmer, som har betalt fuldt medlemskontingent, stemmeret jvf. forbundslovenes Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen skal være indsendt syv dage før mødet. På generalforsamlingen aflægger forretningsudvalget beretning og kassereren forelægger det reviderede regnskab. Hvad angår disse punkter har forretningsudvalget ikke stemmeret.

16 Generalforsamlingen vælger kommuneformand, næstformand og kasserer. Herudover vælges fire forretningsudvalgsmedlemmer på én gang. Der vælges to forretningsudvalgssuppleanter, to revisorer samt to revisorsuppleanter. Kritiske revisorer og revisorsuppleanter skal ikke nødvendigvis være medlem af DSU. Ekstraordinær generalforsamling holdes når forretningsudvalget finder det nødvendigt, eller når én af kommunens afdelinger skriftligt forlanger det til kommuneforretningsudvalget, med angivelse af forhandlingsemne. Ekstraordinær generalforsamling indkaldes med syv dages varsel ved skriftlig henvendelse til samtlige afdelinger. Kommuneforretningsudvalget Kommuneforretningsudvalget består af kommuneformand, næstformand, kasserer og fire forretningsudvalgsmedlemmer. Forretningsudvalget konstituerer sig efter generalforsamlingen med en sekretær. Forretningsudvalget bestemmer selv, hvem der kan deltage i forretningsudvalgsmøderne. Forretningsudvalget har ret til at afgøre mindre rent administrative sager, men kan ikke bevilge pengebeløb, der overstiger det af generalforsamlingen fastsatte beløb kr.. Kommunebestyrelsen Kommunebestyrelsen skal afholde mindst to kommunebestyrelsesmøder om året. Kommunebestyrelsen består af kommuneforretningsudvalget samt to repræsentanter fra hver afdeling. Kommuneforretningsudvalget indkalder kommunebestyrelsen. Alle medlemmer i kommunen har adgang til kommunebestyrelsesmøderne. Stk. Mellem kommunebestyrelsesmøderne varetager forretningsudvalget den daglige ledelse af kommunesamarbejdet. Stk.

17 En repræsentant fra distriktsforretningsudvalget samt Socialdemokratiets fællesledelse har ret til at deltage i såvel kommunebestyrelses- som forretningsudvalgsmøderne. Økonomi Kommunesamarbejdet er pligtig til at føre helårsregnskab. Kommunesamarbejdets valgte revisorer har pligt til at gennemgå regnskabet hvert halve år og skal umiddelbart herefter tilsende kommunebestyrelsen et revisionsprotokollat. Det reviderede regnskab forelægges den ordinære generalforsamling til godkendelse. De valgte revisorer skal mindst to gange årligt foretage uanmeldt kasseeftersyn. Stk. Hvis kassebeholdningen overstiger kr ,00 skal beholdningen indsættes på en bank- eller girokonto, således at der kun kan hæves mod formandens eller kassererens kvittering. Stk. Regnskab skal forelægges af kassereren på de ordinære kommuneforretningsudvalgs- og kommunebestyrelsesmøder. Stk. Landsforbundets forretningsudvalg skal godkende et evt. kommunekontingent Kommunesamarbejdet opkræver en gang om året det af generalforsamlingen fastsatte kontingent. Forpligtigelse Kommunesamarbejdet kan ikke uden Landsforbundets forretningsudvalgs godkendelse forpligte sig udover beløb, der rent faktisk forefindes. Kun kommunesamarbejdet hæfter økonomisk og juridisk for egne dispositioner. Landsforbundets forretningsudvalg skal medvirke ved og godkende alle handler, der foretages med jord eller fast ejendom. Landsforbundets forretningsudvalg skal også godkende indgåelse af leasing- aftaler. Kun kommunesamarbejdet hæfter økonomisk og juridisk for egne dispositioner. Formand og kasserer tegner i forening kommunesamarbejdet ved økonomiske dispositioner, herunder i forhold til bank- og girokonti. Afstemningsregler

18 Der kan ikke stemmes med skriftligt mandat. Stemmeberettigede er kun personer, der er mødt frem til mødet og som har betalt fuldt medlemskontingent jvf. forbundslovenes Alle afstemninger om personspørgsmål skal ske skriftligt. Sager kan sendes ud til skriftlig afstemning. Ændringer i lovene Ændringer i kommunelovene skal vedtages af generalforsamlingen og træder i kraft ved beslutningen på generalforsamlingen medmindre andet fremgår af beslutningen. Kommunelovene skal efterfølgende godkendes af Landsforbundets forretningsudvalg Forefindes der ikke godkendte love gælder standardlovene. Ophør af kommunesamarbejdet Ophører kommunesamarbejdets virksomhed, administreres kommunesamarbejdets ejendel af landsforbundet. Kommunesamarbejdet kan ikke ophøre med at eksistere så længe, der findes mere end én DSU-afdeling i kommunen. Forslag til standardvedtægter for DSUs afdelinger 1 Afdelingens navn er Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og dækker følgende område. Formål Afdelingen er underlagt Danmarks Socialdemokratiske Ungdoms Landsforbund og er underlagt dennes love og formål. Formålet med afdelingens virksomhed er at lave almennyttigt, idébetonet arbejde for afdelingens medlemmer. Medlemskab Som medlemmer kan optages enhver under 0 år, der tilslutter sig forbundets formål. Efter det fyldte 0. år overflyttes medlemmet automatisk til den støtteforening, der hører til DSU-afdelingen. Personer, der tilslutter sig andre partier end socialdemokratiet eller andre politiske organisationer/grupper, der strider mod DSUs formål, kan ikke være medlem

19 Medlemskab sker gennem DSU- afdelingerne. Ingen kan være medlem af mere end én DSU-afdeling på samme tid. En undtagelse herfra er medlemskab af Frit Forum. Stk. Som medlem af DSU har man ret til: at få medlemsbladet, at få viden om og påvirke DSUs politik, at få viden om og deltage i DSUs aktiviteter, at deltage på DSUs kurser og konferencer. Ved beregning af delegerede til distrikts- og kommunerepræsentantskab og kongres gælder medlemskabet kun ét sted efter medlemmets eget valg. Meddelelse om i hvilken afdeling medlemmet udøver sine medlemsrettigheder indgår i forbindelse med, at kongres-, distrikts- og kommunerepræsentantskabsfordeling tilgår Landsforbundets forretningsudvalg og distriktsorganisationen. Foretager medlemmet ikke dette valg, regnes medlemmet for hørende til den geografiske DSU-afdeling. Stk. Medlemmer, som har betalt fuldt medlemskontingent, har ret til at deltage i alle arrangementer indenfor DSU-afdelingernes, -kommunernes, -distrikternes og forbundets rammer. Stk. Medlemmet skal for at have stemmeret, for at tælle med i delegeretberegninger og for at være valgbar i besluttende forsamlinger: - Mindst have været medlem i dage. - Fuldt ud have betalt det af landsforbundet opkrævede medlemskontingent. - Ikke have haft mulighed for at stemme, og været valgbar ved en anden besluttende forsamling på samme organisationsniveau i de forgangne måneder. Undtaget fra bestemmelserne om valgbarhed og stemmeret er medlemmer af Frit Forum afdelinger. Stk. Udmeldelse af afdelingen sker skriftligt til forbundet. Kontingent Medlemskab af en DSU-afdeling medfører forpligtelse til at betale det af afdelingen fastsatte medlemskontingent. Eksklusion Afdelinger kan på generalforsamlingen ved / dels flertal eksludere et medlem eller støttemedlem. Eksklusion kan ske såfremt et medlem eller støttemedlem: - Ikke tilslutter sig DSUs formål. - Ikke efterlever DSUs love. - Groft skader DSUs omdømme og virke. Generalforsamlingen

20 Afdelingens øverste myndighed er generalforsamlingen. Mellem generalforsamlingerne er bestyrelsen øverste myndighed. Ordinær generalforsamling holdes én gang årligt i 1. kvartal og indkaldes med dages varsel skriftligt til samtlige medlemmer. Enhver generalforsamling er beslutningsdygtig, uanset de fremmødtes antal. Distriktsorganisationen skal inviteres til afdelingens generalforsamling. Stk. Afdelingslovene træder i kraft ved beslutning på afdelingens generalforsamling, medmindre andet fremgår af beslutningen. Stk. Afdelingen har pligt til årligt at indlevere revideret regnskab samt generalforsamlingsreferat til DSU s Landsforbund senest dage efter generalforsamlingens afholdelse. Forslag, der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være indsendt syv dage før generalforsamlingen. På generalforsamlingen aflægger afdelingsformanden og øvrige tillidsvalgte beretning for deres respektive ansvarsområder og kassereren foreligger det reviderede regnskab. Generalforsamlingen vælger en bestyrelse, som består af minimum personer. På generalforsamlingen vælges formand, kasserer og tre bestyrelsesmedlemmer. Generalforsamlingen vælger to suppleanter til bestyrelsen, to revisorer og to revisorsuppleanter. Kritiske revisorer og revisorsuppleanter skal ikke nødvendigvis være medlemmer. Generalforsamlingen godkender en indstillet kontaktperson fra støtteforeningen. Ekstraordinær generalforsamling holdes når bestyrelsen finder det nødvendigt eller når fem af afdelingens medlemmer skriftligt forlanger det med angivelse af forhandlingsemne. Ekstraordinær generalforsamling indkaldes med fem dages varsel af bestyrelsen ved skriftlig henvendelse til alle medlemmer. Bestyrelsen

21 Bestyrelsen består af formand, kasserer samt tre bestyrelsesmedlemmer. Bestyrelsen konstituerer sig efter generalforsamlingen med næstformand og sekretær. Bestyrelsen beslutter selv, hvem der kan deltage i bestyrelsesmøderne. Stk. Bestyrelsen godkender en indstillet kontaktperson fra støtteforeningen Økonomi Bestyrelsen har ret til at afgøre mindre rent administrative sager, men kan ikke bevilge beløb, der overstiger det af generalforsamlingen fastsatte kr.. Afdelingens regnskabsperiode løber fra 1. januar til 1. december. Afdelingens revisorer har pligt til at gennemgå regnskabet hvert halve år og skal umiddelbart herefter tilsende afdelingsbestyrelsen et revisionsprotokollat. Det reviderede regnskab forelægges den ordinære generalforsamling til godkendelse. Revisorerne skal mindst to gang om året foretage uanmeldt kasseeftersyn. Stk. Regnskab skal forelægges på bestyrelsesmøderne af kassereren. Hvis kassebeholdningen overstiger kr. 00,00 skal beholdningen indsættes på en bank- eller girokonto, således at der kun kan hæves mod formandens og kassererens kvittering. Forpligtelse Afdelingen kan ikke forpligte sig udover beløb, der rent faktisk forefindes. Kun afdelingen hæfter økonomisk og juridisk for egne dispositioner. Afdelingen er ansvarlig for de af bestyrelsen trufne dispositioner. Formand og afdelingskasserer tegner i forening afdelingen ved økonomiske dispositioner, herunder i forhold til bank- og girokonti. Kongres

22 Afdelingsdelegerede, suppleanter og observatører skal vælges på en generalforsamling, forslag og ændringsforslag skal godkendes af en kompetent forsamling. Afstemningsregler Der kan ikke stemmes ved skriftligt mandat. Stemmeberettigede er kun personer, der er mødt frem til mødet og som har betalt fuldt medlemskontingent jvf. forbundslovenes Sager og personvalg kan dog efter beslutning på en generalforsamling sendes til urafstemning. Alle afstemninger om personspørgsmål skal ske skriftligt. Almindeligt flertal er afgørende i alle spørgsmål. Ændringer i lovene Ændringer i afdelingslovene skal vedtages på en generalforsamling og træder i kraft ved beslutningen på generalforsamlingen medmindre andet fremgår af beslutningen. Afdelingslovene skal efterfølgende godkendes af Landsforbundets forretningsudvalg. Forefindes der ikke godkendte love er standardlovene gældende. Ophør af afdelingen Afdelingen kan kun opløses når medlemstallet er under eller når det er vedtaget af en generalforsamling med / af de fremmødte stemmer. Ophører afdelingen administreres afdelingens ejendele af landsforbundet. Sammenlægning af afdelinger kan ske ved beslutning på de pågældende afdelingers generalforsamlinger med / flertal. Ved sammenlægning overgår alle aktiver og passiver i de respektive afdelinger til den nye afdeling. 0 1 DSUs støtteforeninger 1 Danmarks Socialdemokratiske Ungdoms støtteforening i fungerer som afdeling under DSUs Landsforbund, er undergivet forbundets og afdelingens program og love, og dækker følgende område:.

23 Formål Formålet med støtteforeningens virke er at bistå med aktiviteter for den lokale DSU afdeling hvortil den er tilknyttet og underlagt. En støtteforening kan ikke oprettes uden tilknytning til en DSU afdeling. Medlemskab Som medlemmer optages enhver enkeltperson eller forening, som tilslutter sig DSU forbundets formål. Man har som medlem af støtteforeningen hverken stemmeret eller valgbarhed i DSU regi. Som medlem har man ret til: at få medlemsbladet DSU eren, at få viden om DSUs politik, at få viden om DSUs aktiviteter, både centralt og lokalt, at deltage i DSUs arrangementer som observatør. Personer, der tilslutter sig andre politiske organisationer, der strider mod DSUs formål, kan ikke være medlem. Medlemskab sker gennem afdelingen. Stk. Udmeldelse af foreningen sker skriftligt til DSUs Landsforbund. Kontingent Medlemmer i en støtteforening er forpligtet til at betale det af afdelingen, hvortil foreningen er knyttet, fastsatte kontingent. Forbundet har pligt til at opkræve det af afdelingen fastsatte kontingent direkte hos det enkelte støttemedlem idet minimumskontingentet fastsættes til 0 kr. for enkeltpersoner og 00 kr. for foreninger. Forbundet har pligt til halvårligt at udbetale det af støttemedlemmer indbetalte medlemskontingent til den DSU-afdeling, hvortil støtteforeningen er tilknyttet. Støtteforeningen har ingen krav på kontingentindbetalingerne. Eksklusion Intet medlem eller støttemedlem kan ekskluderes uden at DSU-afdelingens generalforsamling eller Landsforbundets forretningsudvalg har besluttet det.

24 Bliver eksklusionen behandlet af afdelingsgeneralforsamlingen, træder den i kraft straks ved beslutningen på afdelingsgeneralforsamlingen. Eksklusionen skal efterfølgende godkendes af Landsforbundets forretningsudvalg. Landsforbundets forretningsudvalg kan ved / dels flertal blandt alle forretningsudvalgsmedlemmer foretage øjeblikkelige eksklusioner. Eksklusion kan ske såfremt et medlem eller støttemedlem - Ikke tilslutter sig DSUs formål - Ikke efterlever DSUs love - Groft skader DSUs omdømme og virke Daglig ledelse Den daglige ledelse af støtteforeninger kan bestå af en kontaktperson. Denne person vælges af den DSUafdeling, hvortil støtteforeningen er tilknyttet. Den udvalgte kontaktperson skal opfylde medlemskravene til støtteforeningen. Den daglige ledelse af støtteforeningen skal foregå i samarbejde/overensstemmelse med den DSUafdeling, hvortil støtteforeningen er tilknyttet. Økonomi Støtteforeningen har ingen selvstændig økonomi. Ændringer af love Ændringer i lovene for støtteforeningens virke skal vedtages på en generalforsamling i den DSU-afdeling, hvortil støtteforeningen er tilknyttet og træder i kraft umiddelbart efter beslutningen er foretaget på generalforsamlingen, med mindre andet er vedtaget. Lovene for støtteforeningen skal efterfølgende godkendes af DSUs forretningsudvalg Ophør af afdelingen Støtteforeningen kan kun opløses hvis den DSU-afdeling hvortil støtteforeningen er tilknyttet opløses. Opløses den DSU-afdeling hvortil støtteforeningen har været tilknyttet ophører foreningen. Støtteforeningens medlemmer overgår da til den/de støtteforeninger som inden for distriktsgrænsen geografisk ligger tættest på de enkelte medlemmer af den nedlagte støtteforening.

Vedtægter for Frit Forum København (Vedtaget den 27. marts 2010)

Vedtægter for Frit Forum København (Vedtaget den 27. marts 2010) ------------ Vedtægter for Frit Forum København ------------ (Vedtaget den 27. marts 2010) Navn 1 Foreningens navn er Frit Forum København Socialdemokratiske Studerende, eller Frit Forum København. Foreningen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LIBERAL ALLIANCES UNGDOM

VEDTÆGTER FOR LIBERAL ALLIANCES UNGDOM VEDTÆGTER FOR LIBERAL ALLIANCES UNGDOM Navn og formål 1 Foreningens navn er Liberal Alliances Ungdom. 2 Det er Liberal Alliances Ungdoms formål at engagere og mobilisere unge, som tilslutter sig Liberal

Læs mere

Vedtægter for Møllebakkens Rideklub

Vedtægter for Møllebakkens Rideklub Vedtægter for Møllebakkens Rideklub 1 Klubbens navn er Møllebakkens Rideklub forkortet MBRK Klubbens hjemsted er Slagelse Kommune 2 Det er klubbens formål: - At iværksætte ridesportslige aktiviteter på

Læs mere

Vedtægter for. Søften Gymnastikforening 8382 Hinnerup

Vedtægter for. Søften Gymnastikforening 8382 Hinnerup Vedtægter for 8382 Hinnerup Side 1 af 6 sider Vedtægter for 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er, (SGF). Foreningen er stiftet i 1903 i Søften. Foreningen har hjemsted i Søften i Favrskov kommune. 2.

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 Vedtægter Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Landboforeningen Odder - Skanderborg Foreningens hjemsted er Odder kommune. Foreningen er dannet ved

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol (Godkendt på Studenterrådet Metropols stiftende generalforsamling d. 8. oktober 2009, senest ændret på ordinær generalforsamling

Læs mere

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Studenterforum Metropol Afdeling for studenterpolitisk aktivitet Sigurdsgade 26 2200 København N www.phmetropol.dk Godkendt på Studenterforum

Læs mere

At fremme og vedligeholde medlemmernes interesse for hækmotoriserede Fiat biler af modellerne (incl. Abarth/Steyer Puch): - 500, - 126, 600 og - 850,

At fremme og vedligeholde medlemmernes interesse for hækmotoriserede Fiat biler af modellerne (incl. Abarth/Steyer Puch): - 500, - 126, 600 og - 850, Vedtægter 1. NAVN Klubbens navn: FIAT 500 KLUB DANMARK 2. FORMÅL Klubbens formål er: At fremme og vedligeholde medlemmernes interesse for hækmotoriserede Fiat biler af modellerne (incl. Abarth/Steyer Puch):

Læs mere

Klublove for Vestegnens Rideklub

Klublove for Vestegnens Rideklub Klublove for Vestegnens Rideklub Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 23. februar 1967 og senest ændret på den ordinære generalforsamling den 25. februar 2019 1 Navn og hjemsted Klubbens navn

Læs mere

V E D T Æ G T E R for Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører

V E D T Æ G T E R for Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører V E D T Æ G T E R for Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører Navn 1 Foreningens navn er Foreningen af Selvstændige Førstehjælps-Instruktører i Danmark" - i daglig tale kaldet "FSFI. Stk.

Læs mere

Vedtægter for SIND Ungdom

Vedtægter for SIND Ungdom SIND Ungdom Sølvgade 34, kld. 1307 København K Tlf.: 35 24 07 50 www.sindungdom.dk Vedtægter for SIND Ungdom Marts 2015 1 NAVN OG HJEMSTED Aktivitetens navn er SIND Ungdom Dens hjemsted er Sølvgade 34,

Læs mere

Vedtægter. Partiforeningens navn er Socialistisk Folkeparti, Aalborg. Foreningen er hjemmehørende i Aalborg Kommune.

Vedtægter. Partiforeningens navn er Socialistisk Folkeparti, Aalborg. Foreningen er hjemmehørende i Aalborg Kommune. Vedtægter 1 Navn og hjemsted Partiforeningens navn er Socialistisk Folkeparti, Aalborg. Foreningen er hjemmehørende i Aalborg Kommune. 2 Formål Foreningens formål er at arbejde for tilslutning til Socialistisk

Læs mere

Foreningen Hørsholm Rungsted løbeklub er stiftet den 21. september 2011 og har hjemsted i Hørsholm kommune.

Foreningen Hørsholm Rungsted løbeklub er stiftet den 21. september 2011 og har hjemsted i Hørsholm kommune. Vedtægter for Hørsholm Rungsted løbeklub 1 Navn og hjemsted Foreningen Hørsholm Rungsted løbeklub er stiftet den 21. september 2011 og har hjemsted i Hørsholm kommune. 2 Formål Hørsholm Rungsted løbeklub

Læs mere

VEDTÆGTER for vælgerforeningen Det Konservative Folkeparti i Helsingør

VEDTÆGTER for vælgerforeningen Det Konservative Folkeparti i Helsingør VEDTÆGTER for vælgerforeningen Det Konservative Folkeparti i Helsingør Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Helsingør Kommune, i daglig tale Konservative i Helsingør. Herefter benævnt vælgerforeningen.

Læs mere

Vedtægter for Nye Borgerlige

Vedtægter for Nye Borgerlige Vedtægter for Nye Borgerlige Navn og hjemsted 1. Partiets navn er Nye Borgerlige. Partiet har hjemsted i Hørsholm Kommune. Formål 2. Nye Borgerliges formål er at organisere alle vælgere, som støtter partiets

Læs mere

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer

Vedr. Forslag til vedtægtsændringer Vedr. Forslag til vedtægtsændringer På den nys overståede generalforsamling, var der ikke mødt de nødvendige 2/3 af medlemmerne frem, så forsamlingen var ikke beslutningsdygtig. Forslaget til vedtægter

Læs mere

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 NAVN OG FORMÅL... 3 2 MEDLEMMER... 3 3 MYNDIGHEDER... 4 4 LANDSMØDE... 4 5 EKSTRAORDINÆRT LANDSMØDE... 6 6 VALG AF BESTYRELSE... 7 7 BESTYRELSEN...

Læs mere

VEDTÆGTER SKIVERIDEKLUB JANUAR 2018

VEDTÆGTER SKIVERIDEKLUB JANUAR 2018 VEDTÆGTER SKIVERIDEKLUB JANUAR 2018 1 NAVN OG HJEMSTED Klubbens navn: Forkortelse: Klubbens hjemsted: Skive Rideklub SKRK Flyvej 18 7800 Skive Klubbens stiftelsesdato: 20.11-1975 2 FORMÅL Klubbens formål

Læs mere

Foreningen Søby Forsamlingshus

Foreningen Søby Forsamlingshus Foreningen Søby Forsamlingshus Hønebjergvej 18, Søby, 8543 Hornslet Vedtægter 1 Indholdsfortegnelse. 01: Navn 02: Hjemsted 03: Formål 04: Optagelse som aktivt eller passivt medlem 05: Hæftelse, forpligtigelser.

Læs mere

SJOV SENIOR MOTION VEDTÆGTER

SJOV SENIOR MOTION VEDTÆGTER 1: Foreningens navn, hjemsted og stiftelse. Foreningens navn er Sjov Senior Motion med hjemsted i Lejre kommune. Foreningen er stiftet den 29. august 2000. 2: Foreningens formål. Foreningens formål er

Læs mere

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER

ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER ADVOKATFIRMA RED BARNET UNGDOM VEDTÆGTER INDHOLDSFORTEGNELSE 1 NAVN OG FORMÅL... 3 2 MEDLEMMER... 3 3 MYNDIGHEDER... 4 4 LANDSMØDE... 4 5 EKSTRAORDINÆRT LANDSMØDE... 6 6 VALG AF BESTYRELSE... 7 7 BESTYRELSEN...

Læs mere

VEDTÆGTER FOR STØTTEFORENINGEN for KELLERS MINDE

VEDTÆGTER FOR STØTTEFORENINGEN for KELLERS MINDE VEDTÆGTER FOR STØTTEFORENINGEN for KELLERS MINDE 1 Foreningen navn er Støtteforeningen for Kellers Minde. Foreningens hjemsted er H.O.Wildenskovsvej 10,7080 Børkop. 2 Foreningens formål er.: 1. at udbrede

Læs mere

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer vedr. 3 og 6

Bestyrelsens forslag til vedtægtsændringer vedr. 3 og 6 Vedtægter for Danmarks Charolaisforening 1 Foreningens navn 1. Foreningens navn er Danmarks Charolaisforening 2. Foreningens hjemsted er foreningens bogholderi 2 Formål 1. Foreningens formål er at varetage

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

Vedtægter for Støtteforeningen for Sæby Svømmebad i Sæby

Vedtægter for Støtteforeningen for Sæby Svømmebad i Sæby Vedtægter for Støtteforeningen for Sæby Svømmebad i Sæby 1. Foreningens navn, formål og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Støtteforeningen for Sæby Svømmebad. Stk. 2. Foreningens formål er at give folkelig

Læs mere

Vedtægter for Det Konservative Folkeparti i Middelfart

Vedtægter for Det Konservative Folkeparti i Middelfart Vedtægter for Det Konservative Folkeparti i Middelfart 1 Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Middelfart Kommune, i daglig tale Konservative i Middelfart. Herefter benævnt vælgerforeningen.

Læs mere

Vedtægter for KILDEMOSENS BOLDKLUB. Februar 2013

Vedtægter for KILDEMOSENS BOLDKLUB. Februar 2013 Vedtægter for KILDEMOSENS BOLDKLUB. Februar 2013 1. Klubbens navn er Kildemosens Boldklub, som er en sammenslutning af Åløkke Boldklub og boldklubben Frem. Dens hjemsted er Odense kommune. 2. Klubbens

Læs mere

Vedtægter for Nye Borgerlige

Vedtægter for Nye Borgerlige Vedtægter for Nye Borgerlige Navn og hjemsted 1. Partiets navn er Nye Borgerlige. Partiet har hjemsted i Hørsholm Kommune. Formål 2. Nye Borgerliges formål er at organisere alle vælgere, som støtter partiets

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HERLUFSHOLM GYMNASTIKFORENING. Stk. 1.

VEDTÆGTER FOR HERLUFSHOLM GYMNASTIKFORENING. Stk. 1. VEDTÆGTER FOR HERLUFSHOLM GYMNASTIKFORENING HOVEDAFDELINGEN 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved Kommune. 2,

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug LOVE og STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug Dansk Vandrelaug, Kultorvet 7, 1., 1175 København K Tlf: 33 12 11 65 E-mail: dvl@dvl.dk Hjemmeside: www.dvl.dk Love for Dansk Vandrelaug Almindelige bestemmelser

Læs mere

Vedtægter for Nye Borgerlige

Vedtægter for Nye Borgerlige Vedtægter for Nye Borgerlige Navn 1. Partiets navn er Nye Borgerlige. Partiet har hjemsted i Hørsholm Kommune. Formål 2. Nye Borgerliges formål er at organisere alle vælgere, som støtter partiets politik.

Læs mere

Vedtægter for Motionsklubben Amager

Vedtægter for Motionsklubben Amager Vedtægter for Motionsklubben Amager 1. Foreningens navn Foreningens navn er Motionsklubben Amager. Initialer: MA Stiftelse: 13. september 2001 2. Foreningens hjemsted Foreningen er hjemmehørende i Tårnby

Læs mere

Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017

Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017 Ændringsforslag fra bestyrelsen 12. marts 2017 Vedtægter for foreningen Danske Solcelleejere 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Solcelleejere herefter kaldet DSE Foreningens hjemsted er Viborg

Læs mere

Vedtægter for Helle Rideklub Revideret 24. marts 2015

Vedtægter for Helle Rideklub Revideret 24. marts 2015 Vedtægter for Helle Rideklub Revideret 24. marts 2015 Indholdsfortegnelse 1 Navn og hjemsted... 1 2 Formål... 1 3 Medlemskab... 1 4 Indmeldelse... 1 5 Udmeldelse... 1 6 Kontingent... 2 7 Restance... 2

Læs mere

Vedtægter for TISVILDE HEGN OK gældende pr. 16. 3. 2011. Klubben er medlem af Dansk Orienteringsforbund og Gribskov Kommunes Idrætsunion.

Vedtægter for TISVILDE HEGN OK gældende pr. 16. 3. 2011. Klubben er medlem af Dansk Orienteringsforbund og Gribskov Kommunes Idrætsunion. Vedtægter for TISVILDE HEGN OK gældende pr. 16. 3. 2011 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er TISVILDE HEGN OK. Klubben er medlem af Dansk Orienteringsforbund og Gribskov Kommunes Idrætsunion. Klubbens hjemsted

Læs mere

Liberal Alliances Ungdom består af Landsforeningen og Lokalforeningerne.

Liberal Alliances Ungdom består af Landsforeningen og Lokalforeningerne. VEDTÆGTER NAVN OG FORMÅL 1 Foreningens navn er Liberal Alliances Ungdom. 2 Det er Liberal Alliances Ungdoms formål at engagere og mobilisere unge, som tilslutter sig Liberal Alliances Ungdoms politiske

Læs mere

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1.

VEDTÆGTER. Stk. 1. Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved 2, FORMÅL. Stk. 1. VEDTÆGTER FOR HERLUFSHOLM GYMNASTIKFORENING HOVEDAFDELINGEN 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Herlufsholm Gymnastikforening (i det efterfølgende kaldet HG), og dens hjemsted er Næstved Kommune. 2,

Læs mere

Vedtægter for Socialdemokratiet i Viby

Vedtægter for Socialdemokratiet i Viby Vedtægter for Socialdemokratiet i Viby 1 Foreningens navn og tilhørsforhold Foreningens navn er: Socialdemokratiet i Viby Foreningen organiserer socialdemokraterne i: Socialdemokratiet i Aarhus kommune,

Læs mere

Vedtægter. Navn og hjemsted for VROR. Klubbens navn er Vrensted og Omegns Rideklub. Klubbens hjemsted er: Hjørring kommune.

Vedtægter. Navn og hjemsted for VROR. Klubbens navn er Vrensted og Omegns Rideklub. Klubbens hjemsted er: Hjørring kommune. Vedtægter 1. Navn og hjemsted for VROR. Klubbens navn er Vrensted og Omegns Rideklub. Klubbens hjemsted er: Hjørring kommune. Formål: Klubbens formål er at fremme interessen for ridesporten og at samle

Læs mere

Fløng-Hedehusene Idræts Vedtægter

Fløng-Hedehusene Idræts Vedtægter 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Fløng-Hedehusene Idræt, forkortet FHI. FHI er hjemmehørende i Høje-Taastrup Kommune. FHI s lokalområde er Hedehusene og Fløng. 2. Formål. FHI vil styrke medlemmers

Læs mere

VEDTÆGTER. 1. Navn og hjemsted: 2. Formål: 3. Dansk Ride Forbund: 4. Medlemmer: 4.A. Æresmedlemmer: 4.B. Stemmeret:

VEDTÆGTER. 1. Navn og hjemsted: 2. Formål: 3. Dansk Ride Forbund: 4. Medlemmer: 4.A. Æresmedlemmer: 4.B. Stemmeret: VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted: Klubbens navn er: Hammerum Rideklub Forkortes: HOKR Klubbens hjemsted er: Herning Kommune Klubbens stiftelses dato er: 25. juni 1973 2. Formål: Klubbens formål er fremme

Læs mere

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3

Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtægter for Kredsrådet i Kreds 3 Vedtaget på kredsgeneralforsamlingen Den. 16. februar 2015 1 Kredsrådet Kredsrådets medlemmer er de enkelte lokalforeninger i kredsen. Kredsrådets opgave er at - samle

Læs mere

Vedtægter Tankefuld Rideklub

Vedtægter Tankefuld Rideklub Vedtægter Tankefuld Rideklub 1. Navn: Tankefuld Rideklub Fork: TFR Klubbens hjemsted: Svendborg Kommune. 2. Klubbens formål er: - At skabe et miljø med fællesskab, frivillighed og passion for heste - At

Læs mere

Fredericia april 2014. Indstilling. Bestyrelsen indstiller følgende vedtægtsændringer til vedtagelse på førstkommende generalforsamling:

Fredericia april 2014. Indstilling. Bestyrelsen indstiller følgende vedtægtsændringer til vedtagelse på førstkommende generalforsamling: Fredericia april 2014 Indstilling Bestyrelsen indstiller følgende vedtægtsændringer til vedtagelse på førstkommende generalforsamling: 1. Klubbens navn er Fredericia Sportsrideklub. Fork: FSRK Klubbens

Læs mere

Socialdemokratiet for Rødekro og Omegn

Socialdemokratiet for Rødekro og Omegn Socialdemokratiet for Rødekro og Omegn Vedtægt for Socialdemokratiet for Rødekro og Omegn. Vedtægten er vedtaget på den ordinære generalforsamling den 5. marts2003. Revideret på generalforsamlingen i 2005,

Læs mere

Vedtægter for Netværket af Ungdomsråd

Vedtægter for Netværket af Ungdomsråd Vedtægter for Netværket af Ungdomsråd Kapitel 1: Navn og formål 1 Foreningens navn er Netværket af Ungdomsråd Stk. 2 Foreningens navn forkortes officielt NAU 2 Netværket af Ungdomsråd er et landsdækkende,

Læs mere

Vedtægter for HØRNING IDRÆTSFORENING - HIF

Vedtægter for HØRNING IDRÆTSFORENING - HIF Vedtægter for HØRNING IDRÆTSFORENING - HIF 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Hørning Idrætsforening HIF, og dens hjemsted er 8362 Hørning by, Skanderborg Kommune. Foreningen er stiftet den 27. maj

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Enhedslisten Varde. Foreningen er en lokalafdeling af foreningen Enhedslisten De Rød-Grønne. Foreningens hjemsted er Varde

Læs mere

Gadstrup Idrætsforening Gadstrup Motion

Gadstrup Idrætsforening Gadstrup Motion Gadstrup Idrætsforening Gadstrup Motion Opbygget efter vejledning fra om idrætsforeningers vedtægter. 1 Foreningen Gadstrup Motion, er en afdeling af Gadstrup Idrætsforening (GIF), der har hjemsted i Roskilde

Læs mere

Vedtægter for Ringkøbing og Omegns Rideklub - ROK

Vedtægter for Ringkøbing og Omegns Rideklub - ROK Vedtægter for Ringkøbing og Omegns Rideklub - ROK 2015 1 Klubbens navn er Ringkøbing og Omegns Rideklub, forkortet ROK. Klubbens hjemsted er Ringkøbing-Skjern kommune. Klubben er stiftet 1965 og fusioneret

Læs mere

Vedtægter for Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk.

Vedtægter for Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk. Vedtægter for Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk. 1. Foreningens navn. Foreningens navn er: Landsklubben For Deltidsansatte Brandfolk (L.F.D.B.). Foreningens formål er at arbejde for fælles regler

Læs mere

Klublove for Sportsrideklubben Vallensbæk. Vedtaget på den ordinære generalforsamling Side 1 af 7

Klublove for Sportsrideklubben Vallensbæk. Vedtaget på den ordinære generalforsamling Side 1 af 7 Klublove for Sportsrideklubben Vallensbæk Vedtaget på den ordinære generalforsamling 2019 Side 1 af 7 SPORTSRIDEKLUBBEN VALLENSBÆK S KLUBLOVE Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 28. juli 1989

Læs mere

generalforsamlingen ) 3. lokalafdelingsbestyrelsens beretning om lokalafdelingens virksomhed i det forløbne år fremlægges til debat og godkendelse.

generalforsamlingen ) 3. lokalafdelingsbestyrelsens beretning om lokalafdelingens virksomhed i det forløbne år fremlægges til debat og godkendelse. SIND Ringsted / Sorø Lokalafdelingsvedtægter 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1 lokalafdelingens navn er SIND, Ringsted / Sorø lokalafdelingen stk. 2 lokalafdelingens hjemsted er formandens

Læs mere

Vedtægter for Danske Mediestuderende

Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtaget på seminaret d. 5.-6. november 2016. 1 Formål Stk. 1: Navn Foreningens navn er Danske Mediestuderende. Stk. 2: Formål Foreningen er en samarbejdsforening for

Læs mere

Vedtægter for Coop Alliancen, Danmark

Vedtægter for Coop Alliancen, Danmark Vedtægter for Coop Alliancen, Danmark 1 NAVN: Foreningens navn er: Coop Alliancen. Initialer: Coop Alliancen, Danmark. 2 HJEMSTED: Foreningen er landsdækkende og har sit udvirke fra Albertslund. 3 FORMÅL:

Læs mere

Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vedtægter

Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune. Vedtægter Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune Vedtægter VEDTÆGTER for Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune 1 Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Lyngby-Taarbæk Kommune,

Læs mere

Vedtægter for idrætsforeningen Lavia København

Vedtægter for idrætsforeningen Lavia København Vedtægter for idrætsforeningen Lavia København Oversigt: 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Idrætten 4 Medlemskab 5 Indmeldelse 6 Udmeldelse 7 Udelukkelse og eksklusion 8 Lavia Nyt 9 Generalforsamling 10 Ordinær

Læs mere

VEDTÆGTER. LANDSKLUBBEN af TAGDÆKKERE. Faglig Fælles Forbund 3F.

VEDTÆGTER. LANDSKLUBBEN af TAGDÆKKERE. Faglig Fælles Forbund 3F. VEDTÆGTER for LANDSKLUBBEN af TAGDÆKKERE under Faglig Fælles Forbund 3F. 1 Landsklubbens formål er, at samle alle tagdækkere i Danmark til fælles optræden i forbindelse med de sikkerheds og miljømæssige

Læs mere

Vedtægter for FodboldHoldet Herning.

Vedtægter for FodboldHoldet Herning. Vedtægter for FodboldHoldet Herning. 1 Navn og hjemsted: Foreningen FodboldHoldet Herning er stiftet den 1-1-2015 og har hjemsted i Herning kommune. Foreningen er tilsluttet DBU/JBU under, Danmarks Idræts-Forbund

Læs mere

Kære medlem af Søllerød Skytteforening

Kære medlem af Søllerød Skytteforening Kære medlem af Søllerød Skytteforening Der indkaldes hermed til foreningens årlige ordinære generalforsamling tirsdag d. 24. april 2018 kl. 19.00 på Rundforbi Stadion i klublokalet. Dagsorden for den ordinære

Læs mere

VEDTÆGTER. for foreningen Pårørende i Danmark

VEDTÆGTER. for foreningen Pårørende i Danmark VEDTÆGTER for foreningen Pårørende i Danmark Vedtaget på den stiftende generalforsamling 31. maj 2014 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Pårørende i Danmark. Stk. 2. Foreningen arbejder for

Læs mere

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening

Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Vedtægter for Rødovre og Omegns Gymnastikforening Stiftet 24. oktober 1924 Navn, hjemsted og bomærke 1. Foreningens navn er Rødovre og Omegns Gymnastikforening. Hjemstedet er Rødovre Kommune. Foreningens

Læs mere

Klubbens vedtægter for Gauerslund IF Fodbold

Klubbens vedtægter for Gauerslund IF Fodbold 27. Februar 2018 Side 1 af 5 Klubbens vedtægter for Gauerslund IF Fodbold 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er Gauerslund IF Fodbold dens hjemsted er Gauerslund, Vejle Kommune. 2: Formål Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Assens Dykkerklub

Vedtægter for Assens Dykkerklub K L U B B E N 1: Klubbens navn er ASSENS DYKKERKLUB. Den er stiftet den 14. september 1989. Klubben er hjemmehørende i Assens kommune. 2: Klubbens formål er at fremme dykningen og sikkerheden under dens

Læs mere

Vedtægter for Vestjysk Sports- og Terræn Rideklub (VEST) Med ændringer, vedtaget på generalforsamlingen d. 24/

Vedtægter for Vestjysk Sports- og Terræn Rideklub (VEST) Med ændringer, vedtaget på generalforsamlingen d. 24/ Vedtægter for Vestjysk Sports- og Terræn Rideklub (VEST) Med ændringer, vedtaget på generalforsamlingen d. 24/2 2016. 1. Navn og Hjemsted: Klubbens navn: Vestjysk Sports- og Terrænrideklub Forkortelse:

Læs mere

Vedtægter for Idrætsforeningen AIA-TRANBJERG

Vedtægter for Idrætsforeningen AIA-TRANBJERG 1. Navn Foreningens navn er Idrætsforeningen AIA-TRANBJERG eller AIA-Tranbjerg og har hjemsted i Århus Kommune. Foreningen er stiftet 10. juni 1974. Foreningens adresse er Grønløkke Alle 7A, 8310 Tranbjerg,

Læs mere

Vedtægter for Skole og Forældre

Vedtægter for Skole og Forældre Vedtægter for Skole og Forældre 1. Navn Foreningens navn er Skole og Forældre. 2. Formål og opgave Det er Skole og Forældres formål: at styrke samarbejdet mellem hjem, skole og samfund at styrke skolebestyrelsernes

Læs mere

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug LOVE og STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug Dansk Vandrelaug, Kultorvet 7, 1., 1175 København K Tlf: 33 12 11 65 E-mail: dvl@dvl.dk Hjemmeside: www.dvl.dk Love for Dansk Vandrelaug Almindelige bestemmelser

Læs mere

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969.

Klejtrup Boldklub. Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. Klejtrup Boldklub Vedtægter for Klejtrup Boldklub Stiftet den 15. december 1969. 1. Klubbens navn og hjemsted. Klubbens navn er Klejtrup Boldklub. Dens hjemsted er Viborg Kommune. 2. Klubbens formål. Klubbens

Læs mere

Vedtægter SIND Ungdom

Vedtægter SIND Ungdom Vedtægter SIND Ungdom 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Foreningens navn er SIND Ungdom. SIND Ungdoms hjemsted er København. SIND Ungdom er en selvstændig og landsdækkende ungdomsorganisation uden religiøse eller

Læs mere

Foreningen Søby Forsamlingshus Hønebjergvej 18, Søby, 8543 Hornslet. Forslag til fremlæggelse på generalforsamling februar 2014.

Foreningen Søby Forsamlingshus Hønebjergvej 18, Søby, 8543 Hornslet. Forslag til fremlæggelse på generalforsamling februar 2014. Foreningen Søby Forsamlingshus Hønebjergvej 18, Søby, 8543 Hornslet Forslag til fremlæggelse på generalforsamling februar 2014 Vedtægter Indholdsfortegnelse. 01: Navn 02: Hjemsted 03: Formål 04: Optagelse

Læs mere

HVIDOVRE-AVEDØRE RIDEKLUB

HVIDOVRE-AVEDØRE RIDEKLUB HVIDOVRE-AVEDØRE RIDEKLUB LOVE OG VEDTÆGTER Love og vedtægter Love for Hvidovre-Avedøre Rideklub Navn og hjemsted 1 Klubbens navn er: Hvidovre-Avedøre Rideklub. Forkortelse: HVR. Klubbens hjemsted er:

Læs mere

STANDARDVEDTÆGTER for Det Konservative Folkepartis. Vælgerforeninger

STANDARDVEDTÆGTER for Det Konservative Folkepartis. Vælgerforeninger STANDARDVEDTÆGTER for Det Konservative Folkepartis Vælgerforeninger Foreningens navn er: Det Konservative Folkeparti i Ringkøbing-Skjern kommune, i daglig tale Konservative Ringkøbing Fjord. Herefter benævnt

Læs mere

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Enhedslisten Middelfart. Foreningen

Læs mere

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse 1 Navn Kredsens navn er: Epilepsiforeningen Kredsen er stiftet den under navnet: Kredsens geografiske område er kommuner Kredse under Epilepsiforeningen er

Læs mere

Vedtægter for Hobro Firma & Familie Idræt

Vedtægter for Hobro Firma & Familie Idræt Vedtægter for Hobro Firma & Familie Idræt Vedtægter for Hobro Firma & Familie Idræt 1. Foreningens navn: Foreningens navn er Hobro Firma & Familie Idræt. Signatur HFFI. 2. Foreningens hjemsted: Foreningen

Læs mere

Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011

Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011 Vedtægter for Østjysk Landboforening Gældende fra 10. marts 2011 Vedtægter for Østjysk Landboforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Østjysk Landboforening. Foreningens hjemsted er Horsens kommune.

Læs mere

Forslag til vedtægter for Horsens Bridgeklub af 2017

Forslag til vedtægter for Horsens Bridgeklub af 2017 Forslag til vedtægter for Vedtægter for 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er og er dannet ved en sammenlægning af Horsens Bridgeklub af 1931, stiftet den 4. september 1931, og bridgeklubben Ruder Es,

Læs mere

B 52/ Aalborg Fodbold Club

B 52/ Aalborg Fodbold Club B 52/ Aalborg Fodbold Club VEDTÆGTER: 1. Foreningens navn er B 52/Aalborg Fodbold Club. Foreningen er medlem af Jysk Boldspil Union under Dansk Boldspil Union under Dansk Idræts Forbund. 2. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for Hylke og Omegns Rideforening

Vedtægter for Hylke og Omegns Rideforening Vedtægter for Hylke og Omegns Rideforening 1. Foreningens navn er Hylke og Omegns Rideforening. Fork.: HYOR Foreningens hjemsted er Skanderborg kommune 2. Foreningens formål er at fremme interessen for

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Sejlklub

Vedtægter for Aarhus Sejlklub Vedtægter for Aarhus Sejlklub 1. Sejlklubbens navn og hjemsted. 1. Klubbens navn er Aarhus Sejlklub og dens hjemsted er Aarhus Kommune; som international betegnelse anvendes Aarhus Sailing Club. 2. Klubbens

Læs mere

Vedtægter for Haarby Boldklub

Vedtægter for Haarby Boldklub Vedtægter for Haarby Boldklub REPRÆSENTANTSKABET Navn 1 Klubbens navn er Haarby Boldklub (H.B.). Stiftet den 6. juni 1918. Klubben har følgende specialafdelinger: Fodboldafdelingen Håndboldafdelingen Volleyballafdelingen

Læs mere

DANMARKS BRIDGEFORBUND

DANMARKS BRIDGEFORBUND Vedtægter for Bridgeklub 1. Navn og hjemsted. Klubbens navn er og klubben er hjemmehørende i kommune. Klubben er stiftet den 2. Formål. Klubbens formål er at samle bridgeinteresserede til regelmæssige

Læs mere

Foreningens vedtægter som de blev vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 15.3.2006

Foreningens vedtægter som de blev vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 15.3.2006 Foreningens vedtægter som de blev vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 15.3.2006 1 Navn og hjemsted Foreningen Sejs-Svejbæk Idrætsforening (SSIF), der har hjemsted i Silkeborg Kommune, er stiftet

Læs mere

VEDTÆGTER for BJERRINGBRO ATLETIK & MOTION

VEDTÆGTER for BJERRINGBRO ATLETIK & MOTION VEDTÆGTER for BJERRINGBRO ATLETIK & MOTION 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Bjerringbro Atletik & Motion. Foreningens hjemsted er 8850 Bjerringbro. 2. Medlemmer Som medlemmer kan optages personer,

Læs mere

UDKAST TIL NYE Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn, hjemsted og samarbejdspartnere

UDKAST TIL NYE Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn, hjemsted og samarbejdspartnere Vedtægter for Netværk Modermærkekræft (NeMo) 1 Navn, hjemsted og samarbejdspartnere Stk. 1. Foreningens navn er Netværk Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er den til enhver tid værende formands

Læs mere

Vedtægter. Fork: HRR. Klubbens stiftelsesdato xx.xx.1902

Vedtægter. Fork: HRR. Klubbens stiftelsesdato xx.xx.1902 Vedtægter - for Horsens Rideklub efter fusion mellem Horsens Rideklub og Kværnbækgaard Rideklub, vedtægter ændret den 12. marts 1996 ændret den xx.xx.2014 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er Horsens Rideklub

Læs mere

Roskilde Damebridgeklub Vedtægter

Roskilde Damebridgeklub Vedtægter Roskilde Damebridgeklub Vedtægter 1. Navn og hjemsted Klubbens navn er Roskilde Damebridgeklub med hjemsted i Roskilde kommune. Klubbens er stiftet den 7. januar 1937. 2. Formål Stk. 1. klubbens formål

Læs mere

Vedtægter for Ry Cycle Club

Vedtægter for Ry Cycle Club Vedtægter for Ry Cycle Club 1 Navn og hjemsted Foreningen Ry Cycle Club. (RyCC), der har hjemsted i Skanderborg kommune, er stiftet den 14. oktober 2010. Foreningen er tilsluttet Danmarks Cykelunion (DCU-

Læs mere

Vedtægter for NBC Frederikshavn

Vedtægter for NBC Frederikshavn Vedtægter for NBC Frederikshavn Stiftet 1956. 1. Foreningens navn og hjemsted. Foreningens navn, Nordjysk Bicycle Club har hjemsted i Frederikshavn Kommune. Foreningen er medlem af Danmarks cykel union

Læs mere

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet:

Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er JORD - ARBEJDE - KAPITAL - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse forkortet: Vedtægter for JAK DANMARK 1 Navn Foreningens navn er "JORD - ARBEJDE - KAPITAL" - Landsforeningen for menneskelig og økonomisk frigørelse" forkortet: "JAK DANMARK". 2 Hjemsted Foreningens hjemsted er JAK

Læs mere

Vedtægter for Poulstrup/ Vrejlev Sport 81

Vedtægter for Poulstrup/ Vrejlev Sport 81 Vedtægter for Poulstrup/ Vrejlev Sport 81 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er, Poulstrup Vrejlev Sport 81, stiftet den 7. april 1981 og har hjemsted i Hjørring kommune 2 Formål Foreningens formål er

Læs mere

Vedtægter for Varde Svømmeklub

Vedtægter for Varde Svømmeklub Vedtægter for Varde Svømmeklub 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Varde Svømmeklub. Foreningen er stiftet den 31. august 2005, og har hjemsted i Varde Kommune. Foreningen er medlem af DGI og Dansk

Læs mere

3. at oplyse offentligheden om det ateistiske synspunkt og derved mindske fordommene imod ateister

3. at oplyse offentligheden om det ateistiske synspunkt og derved mindske fordommene imod ateister Vedtægter Navn, hjemsted og formål 1 Foreningens navn er Ateistisk Selskab (på engelsk: "Danish Atheist Society") Foreningens hjemsted afgøres af bestyrelsen 2 Foreningens formål er: 3 1. at være en forening

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LANDSFORBUNDET DUI-LEG OG VIRKE

VEDTÆGTER FOR LANDSFORBUNDET DUI-LEG OG VIRKE VEDTÆGTER FOR LANDSFORBUNDET DUI-LEG OG VIRKE Vedtaget på landsmødet 27. 28. oktober 2018 1: LANDSFORBUNDETS FORMÅL DUI-LEG og VIRKE er en selvstændig idébetonet børne- og ungdomsorganisation, der på arbejderbevægelsens

Læs mere

Vedtægter for Indre Mission i Herlev.

Vedtægter for Indre Mission i Herlev. Indre Mission i Herlev Bethania Herlevgårdsvej 28 2730 Herlev Vedtægter for Indre Mission i Herlev. 1 Navn og hjemsted. 1.1 Indre Mission i Herlev er en forening, der driver sit arbejde ud fra Missionshuset

Læs mere

Vedtægter for Gadstrup Gymnastik Forening

Vedtægter for Gadstrup Gymnastik Forening Vedtægter for Gadstrup Gymnastik Forening 1 Foreningen Gadstrup Gymnastik Forening (GIFG) er en afdeling af Gadstrup Idrætsforening (GIF), der har hjemsted i Roskilde Kommune. Gadstrup IF er tilsluttet

Læs mere

Vedtægt for Rytmekoret Slagelse

Vedtægt for Rytmekoret Slagelse Vedtægt for Rytmekoret Slagelse Foreningens navn er Rytmekoret Slagelse. Foreningens hjemsted er Slagelse Kommune. 1 Navn og hjemsted 2 Foreningens formål Foreningens formål er, at udøve rytmisk kormusik

Læs mere