The New Leaders Kap. 3&4

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "The New Leaders Kap. 3&4"

Transkript

1 Side 1 af 6 The New Leaders Kap. 3&4 Daniel Goleman Fag: HRM Indholdsfortegnelse: Generelt indtryk af bogen: Bogen er noget langhåret, men bliver hurtigt interessant. Helt klart en bog jeg gerne vil læse helt, når jeg igen får tid til at læse fordi jeg har lyst til det. Den kan være lidt tung at læse, men det hjælper når man kommer ind i Golemans sprog. Bogen byder på mange konkrete modeller og metoder, og er samtidig videnskabeligt set veldokumenteret. Der er mange gode, konkrete eksempler på hvordan det der omtales i teksten har været anvendt i praksis. Goleman-teksten Leadership that gets results er et sammenkog af stort set de samme kapitler, og teksten kan derfor droppes uden problemer. Kapitel 3: The Neuroanatomy of Leadership Bogens første del har overskriften The Power of Emotional Intelligence eller på godt dansk: Den følelsesmæssige intelligens kraft. Titlen på kapitel 3 henviser til, at kapitlet blandt andet fortæller, i hvilke dele af hjernen de forskellige processer der udgør den følelsesmæssige intelligens finder sted. Ifølge bogen, er venstre hjernehalvdel den optimistiske mens højre hjernehalvdel er den pessimistiske. Et begreb som motivation hører hjemme i den forreste, venstre del af hjernen. Samtidig dæmper denne del af hjernen følelser som bekymring og frustration. Ubevidst læring eller livserfaring gemmes i en primitiv del af hjernen, placeret oven over rygraden. Denne del arbejder ikke i en sproglig dimension, men sender signaler til mave/tarm regionen. Heraf kommer udtrykket gut sense, der vel nærmest kan oversættes til mellemgulvs- eller mavefornemmelse. Denne fornemmelse gør, at man kan mærke om noget føles rigtigt eller ej. Den er styret af en ubevidst brug af erfaringer, som bliver udløst af et foreliggende problem eller spørgsmål. Det betyder, ifølge Goleman, at følelser er en del af rationaliteten, og ikke i modstrid med den.

2 Side 2 af 6 Et par centrale begreber i bogen er henholdsvis resonans og dissonans, hvor resonans svarer til at man svinger sammen, mens dissonans betyder at man er ude af takt med hinanden. Forskningen omfatter blandt andet en undersøgelse i en division af Siemens med 400 afdelinger i 56 lande. En gruppe af stjerne ledere, de 10-15% der havde haft størst vækst i omsætningen, blev udvalgt. En kontrolgruppe, bestående af ledere hvis omsætningsvækst lå på gennemsnittet, blev derefter udvalgt. Begge grupper undergik intensive interviews for at kortlægge deres kompetencer. Fire kompetencer associeret med følelsesmæssig intelligens men ikke en eneste teknisk eller kognitiv kompetence trådte frem som unikke styrker blandt stjernerne : Behovet for at opnå resultater, evnen til at tage initiativ, evner til samarbejde og teamwork samt evnen til at lede teams. Med denne klare opfattelse af, hvilke kompetencer der skulle dyrkes, blev en tredje gruppe af afdelingsledere udvalgt. Denne gruppe blev trænet i at udvikle deres styrke i disse kompetencer. Der blev løbende sat mål for deres kompetenceudvikling og denne blev målt løbende. Gruppen øgede deres effektivitet, og opnåede 50% større vækst end en kontrolgruppe der ikke fik træning. Dette er bekræftet af en lignende undersøgelse hos den globale medicinalvirksomhed Johnson & Johnson, hvor 358 ledere midtvejs i deres karriere blev evalueret. Halvdelen blev karakteriseret som ledere med højt potentiale. Denne gruppe viste sig at score højt i kompetencer associeret med følelsesmæssig intelligens, mens restgruppen havde betydeligt lavere score. Forskningen er endnu ikke stødt på ledere med styrker i alle kompetencerne. Høj-effektive ledere viser typisk styrker i omkring seks af de 18 kompetencer nævnt nedenfor. Forskningen opdeler den følelsesmæssige intelligens i fire dimensioner med 18 tilhørende kompetencer: Følelsesmæssige intelligens dimensioner og tilhørende kompetencer Personlig kompetence: Disse evner bestemmer hvordan vi leder os selv. selvforståelse Følelsesmæssig selvforståelse: Aflæse ens egne følelser og kende deres effekt; bruge gut sense til at styre beslutninger. Nøjagtig selv-bedømmelse: At kende egne styrker og begrænsninger. Selvtillid: En sund forståelse af ens selv-værd og evner. selvkontrol Følelsesmæssig selvkontrol: At holde forstyrrende følelser og impulser under kontrol. Gennemsigtighed: Udvise ærlighed og integritet; troværdighed. Tilpasningsevne: Fleksibilitet til at tilpasse sig foranderlige situationer og overvinde forhindringer. Ambition: Behov for at forbedre sin ydelse for at højne egen standard. Initiativ: Parathed til at handle og udnytte muligheder. Optimisme: At kunne se det positive i hændelser. Social kompetence: Disse evner bestemmer hvordan vi interagerer med andre.

3 Side 3 af 6 social forståelse Empati: At opfatte andres følelser og forstå deres perspektiv, samt at tage aktiv del i deres bekymringer. Organisationsmæssig forståelse: Aflæse strømninger, beslutningsnetværk og politik på det organisationsmæssige niveau. Service: At kende og opfylde tilhængere, klienter eller kunders behov. interaktions styring Inspirerende lederskab: Lede og motivere med en medrivende vision. Indflydelse: Fremdrage en række taktikker for overtalelse. Udvikle andre: Forstærke andres evner gennem feedback og vejledning. Forandrings katalysator: Opstartende, ledende og styrende i en ny retning. Konflikt styring: Afklare uenigheder. Netværks bygning: Opdyrke og vedligeholde et netværk af bekendtskaber. Teamwork og samarbejde: Team building. Kilde: D. Goleman: The New Leaders, s. 39. Originalteksten er gengivet i Appendiks A. Behovet for selvkontrol er af stor betydning, fordi følelser smitter, især lederes følelser. Ledere der udstråler negative følelser virker ikke inspirerende på medarbejderne, men en leder der udstråler ro og sikkerhed kan virke beroligende eller afvæbnende på bekymrede eller aggressive medarbejdere. I det hele taget er den mest synlige dimension af følelsesmæssig intelligens den sociale forståelse. De fleste har oplevet en engageret, empatisk lærer eller ven, og mange har oplevet en kold og uforstående chef eller leder. Empati er ikke en gang Jeg er OK du er OK, lad os sidde på et vattæppe og komme hinanden ved lilla ble pædagogik. Det betyder ikke at man skal overtage folks følelser og forsøge at gøre alle glade. Det betyder, at man skal tage andres følelser med i betragtning og derefter tage en beslutning, der så enten kan tage hensyn til disse følelser, eller forklare hvorfor det ikke kan lade sig gøre. Kapitel 4: The Leadership Repertoire I dette kapitel opregnes kort og godt seks specifikke former for ledelse: Visionær, Coaching, Samarbejdende, Demokratisk, Fremdrivende og Kommanderende. De første fire er generelt positive ledelsesformer, mens de sidste to oftest ses som negative. I de tilfælde, hvor det er nødvendigt at gøre brug af en af de sidste to ledelsesformer, bør dette gøres med forsigtighed. Forskningen viser, at ledere der anvender de positive ledelsesformer alt andet lige opnår betydeligt bedre økonomiske resultater en de der anvender de negative ledelsesformer. De seks ledelsesformer er listet i et skema, hvor nogle af deres karakteristika kan sammenlignes. Ledelsesformerne i en nøddeskal: Visionær Hvordan det bygger resonans: Leder folk/medarbejdere frem mod fælles drømme. Betydning for klimaet: Meget stærkt positivt. Hvornår skal den anvendes: Når forandringer kræver en ny vision, eller når der er behov for en klar retning. Coaching Hvordan det bygger resonans: Forbinder den enkelte persons behov med organisationens mål. Betydning for klimaet: Stærkt positivt.

4 Side 4 af 6 Hvornår skal den anvendes: For at hjælpe en ansat med at forbedre sin ydelse ved at opbygge langtids-virkende færdigheder. Samarbejdende Hvordan det bygger resonans: Skaber harmoni ved at forbinde mennesker med hinanden. Betydning for klimaet: Positivt. Hvornår skal den anvendes: For at hele skrammer i et team, at motivere i tider med modgang eller til at styrke forbindelser. Demokratisk Hvordan det bygger resonans: Værdsætter folks input og skaber commitment gennem deltagelse. Betydning for klimaet: Positivt. Hvornår skal den anvendes: For at skabe medejerskab eller konsensus, eller for at få værdifulde input fra medarbejdere. Fremdrivende Hvordan det bygger resonans: Opnår udfordrende og spændende mål. Betydning for klimaet: Ofte stærkt negativ, fordi det for ofte udføres dårligt. Hvornår skal den anvendes: For at få kvalitetsresultater fra et motiveret og kompetent team. Kommanderende Hvordan det bygger resonans: Dæmper bekymringer ved at give klare retningslinier i en nødsituation. Betydning for klimaet: Stærkt negativ, fordi den så ofte misbruges. Hvornår skal den anvendes: I krisesituationer, for at kick-starte en kursændring eller over for problematiske medarbejdere. Kilde: D. Goleman: The New Leaders, s. 55. Originalteksten er gengivet i Appendiks B. Visionære ledere fortæller hvor en organisation skal hen, men ikke hvordan den skal nå derhen, hvilket giver organisationens medlemmer frihed til at tænke, eksperimentere og tage kalkulerede risici. Det giver et betydeligt medejerskab blandt organisationens medlemmer. Med baggrund i forskningen, betragter Goleman visionær ledelse som den mest effektive blandt de seks. Coachende ledere er gode til at delegere og give medarbejdere udfordrende opgaver, der får dem til at give den en ekstra tand, frem for standard opgaver. Coachende ledere er som regel mere tolerante over for kortsigtede flop, ud fra en betragtning om, at selv det at mislykkes, kan motivere medarbejderen til at få tingene til at lykkes. Coachende ledelse lyder ikke umiddelbart som en succes på bundlinien, men på en overraskende, indirekte måde sker det alligevel. Den samarbejdende ledelsesform rummer en fare, og bør ikke anvendes alene. Ledelsesformens fokuseren på det positive, kan tillade at dårlige resultater ikke bliver korrigerede, og at medarbejderne får en opfattelse af at middelmådighed er acceptabel. Demokratisk ledelse medfører, at medarbejderne har et betydeligt medejerskab af de beslutninger der tages. Omvendt er der en risiko for, at beslutninger kan trækkes i langdrag, fordi det er svært at opnå enighed. Det kan føre til mangel på retning og følgende forvirring af medarbejderne.

5 Side 5 af 6 Appendiks A Emotional Intelligence Domains and Associated Competencies PERSONAL COMPETENCE: These capabilities determine how we manage ourselves. SELF-AWARENESS Emotional self-awareness: Reading one s own emotions and recognizing their impact; using gut sense to guide decisions. Accurate self-assessment: Knowing one s strengths and limits. Self-confidence: A sound sense of one s self-worth and capabilities. SELF-MANAGEMENT Emotional self-control: Keeping disruptive emotions and impulses under control. Transparency: Displaying honesty and integrity; trustworthiness. Adaptability: Flexibility in adapting to changing situations or overcoming obstacles. Achievement: The drive to improve performance to meet inner standards of excellence. Initiative: Readiness to act and seize opportunities. Optimism: Seeing the upside in events. SOCIAL COMPETENCE: These capabilities determine how we manage relationships. SOCIAL AWARENESS Empathy: Sensing others emotions, understanding their perspective, and taking active interest in their concerns. Organizational awareness: Reading the currents, decision networks, and politics at the organizational level. Service: Recognizing and meeting follower, client or customer needs. RELATIONSHIP MANAGEMENT Inspirational leadership: Guiding and motivating with a compelling vision. Influence: Wielding a range of tactics for persuasion. Developing others: Bolstering others abilities through feedback and guidance. Change catalyst: Initiating, managing, and leading in a new direction. Conflict management: Resolving disagreements. Building bonds: Cultivating and maintaining a web of relationships. Teamwork and collaboration: Cooperation and team building. Kilde: D. Goleman: The New Leaders, s. 39. Appendiks B The Leadership Styles in a Nutshell Visionary How it builds resonance: Moves people toward shared dreams. Impact on climate: Most strongly positive When appropriate: When changes require a new vision, or when a clear direction is needed. Coaching How it builds resonance: Connects what a person wants with the organizations goals. Impact on climate: Highly positive.

6 Side 6 af 6 When appropriate: To help an employee improve performance by building long-term capabilities. Affiliative How it builds resonance: Creates harmony by connecting people to each other. Impact on climate: Positive. When appropriate: To heal rifts in a team, motivate during stressful times, or strengthen connections. Democratic How it builds resonance: Values people s input and gets input and gets commitment through participation. Impact on climate: Positive. When appropriate: To build buy-in or consensus, or to get valuable input from employees. Pacesetting How it builds resonance: Meets challenging and exciting goals. Impact on climate: Because too frequently poorly executed, often highly negative. When appropriate: To get high-quality results from a motivated and competent team. Commanding How it builds resonance: Soothes fears by giving clear direction in an emergency. Impact on climate: Because so often misused, highly negative. When appropriate: In a crisis, to kick-start a turnaround, or with problem employees. Kilde: D. Goleman: The New Leaders, s. 55.

SÅDAN KICKSTARTER DU DIT LEDERSKAB. Tina Gaarn Christensen

SÅDAN KICKSTARTER DU DIT LEDERSKAB. Tina Gaarn Christensen SÅDAN KICKSTARTER DU DIT LEDERSKAB Tina Gaarn Christensen Velkommen og introduktion Social- og følelsesmæssig intelligens og ledelse Resultater af lederundersøgelse Største udfordringer som ny leder Hvad

Læs mere

Før-leder-forløb 2013 modul 4. Gentofte Centralbibliotek Den 30. august 2013

Før-leder-forløb 2013 modul 4. Gentofte Centralbibliotek Den 30. august 2013 Før-leder-forløb 2013 modul 4 Gentofte Centralbibliotek Den 30. august 2013 Program formiddag: 08.45-09.00: Kaffe og morgenmad 09.00-09.30: Velkomst og siden sidst 09.30-09.40: Genetablering af Scrumboard

Læs mere

Hvad består god ledelse af? v. Berit Sander, konsulent, cand. psych. aut.

Hvad består god ledelse af? v. Berit Sander, konsulent, cand. psych. aut. Hvad består god ledelse af? v. Berit Sander, konsulent, cand. psych. aut. www.sander.ac Hvad er ledelse? Ledelse er at balancere mellem at styre og støtte struktur og fleksibilitet administrere og motivere

Læs mere

Hvad består god ledelse af? v. Berit Sander, konsulent, cand. psych. aut.

Hvad består god ledelse af? v. Berit Sander, konsulent, cand. psych. aut. Hvad består god ledelse af? v. Berit Sander, konsulent, cand. psych. aut. www.sander.ac Hvad er god ledelse? Tænk på detaljerne i en god ledelsessituation - hvilken adfærd lå bag at det gik godt? - Profil

Læs mere

Fold din faglighed ud Fokus på den dobbelte faglighed

Fold din faglighed ud Fokus på den dobbelte faglighed Fold din faglighed ud Fokus på den dobbelte faglighed Hvad er det og hvordan sætter du den i spil? 12. Marts 2014 Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.dk Hvad er dobbelt faglighed (1)? - Såvel bredde

Læs mere

Byg din informationsarkitektur ud fra en velafprøvet forståelsesramme The Open Group Architecture Framework (TOGAF)

Byg din informationsarkitektur ud fra en velafprøvet forståelsesramme The Open Group Architecture Framework (TOGAF) Byg din informationsarkitektur ud fra en velafprøvet forståelsesramme The Open Group Framework (TOGAF) Otto Madsen Director of Enterprise Agenda TOGAF og informationsarkitektur på 30 min 1. Introduktion

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, 27.9.13. Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.dk

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, 27.9.13. Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.dk Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, 27.9.13. Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.dk Hvem er jeg? En forandringsleder der igennem de seneste 18 år har arbejdet

Læs mere

Danske Bank Leadership Communication

Danske Bank Leadership Communication Danske Bank Leadership Communication Morten Dal - Chief Communications Advisor Info-netværkskonferencen 7.- 8. oktober Munkebjerg Hotel Vejle 09-10-2013 2 3 3 Agenda slide Background MOVE Feedback reports

Læs mere

Fra konsensus- til performancekultur

Fra konsensus- til performancekultur Fra konsensus- til performancekultur Erfaringer med at udvikle en organisation November 2012 Forretningsområder Parallelimport af medicin i EU Salg af generiske lægemidler i EU Orifarm - en international

Læs mere

DENCON ARBEJDSBORDE DENCON DESKS

DENCON ARBEJDSBORDE DENCON DESKS DENCON ARBEJDSBORDE Mennesket i centrum betyder, at vi tager hensyn til kroppen og kroppens funktioner. Fordi vi ved, at det er vigtigt og sundt jævnligt at skifte stilling, når man arbejder. Bevægelse

Læs mere

Hvordan forstår vi den styringsudfordring, vi står over for? Holger Højlund, MDI, 23. oktober

Hvordan forstår vi den styringsudfordring, vi står over for? Holger Højlund, MDI, 23. oktober Hvordan forstår vi den styringsudfordring, vi står over for? Holger Højlund, MDI, 23. oktober Styring i det moderne samfund Høj kompleksitet vanskeliggør tillid (Luhmann) Organisationer (Beslutninger,

Læs mere

TEAMET/GRUPPEN SOM MOTOR I

TEAMET/GRUPPEN SOM MOTOR I TEAMET/GRUPPEN SOM MOTOR I UDVIKLING AF ORGANISATIONEN -hvad skal der til for at få teamet/gruppen til at fungere? LEDELSE ER OFTE DEN ØMME TÅ I TEAMET/GRUPPEN Et team/en gruppe kan ikke arbejde uden ledelse

Læs mere

Executives. Changing. the Game. Mannaz Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com

Executives. Changing. the Game. Mannaz Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com Changing Executives the Game Mannaz Lederudviklingsprogram www.mannaz.com i forandring. Verden er Er du? Som en del af virksomhedens øverste ledelse oplever du i højere grad end nogensinde, hvordan de

Læs mere

Internal Surveys How We Created The Most Engaged Team

Internal Surveys How We Created The Most Engaged Team Internal Surveys How We Created The Most Engaged Team In no ones pocket Work with clinics no matter if they are corporates or not On good terms with most clinics, companies and corporates Not on

Læs mere

playmaker program Samfundsniveauet Det sociale niveau Det individuelle niveau Identitet Nysgerrighed og refleksion Konflikthåndtering Demokrati

playmaker program Samfundsniveauet Det sociale niveau Det individuelle niveau Identitet Nysgerrighed og refleksion Konflikthåndtering Demokrati Empowerment Niveauer Empowerment Idræt er vigtig i unges udvikling, fordi det styrker fysisk og mental sundhed samtidig med, at det skaber vigtige, sociale relationer. Idræt er en mulighed for leg, deltagelse

Læs mere

Marketing brochure - CV

Marketing brochure - CV EXECUTIVE CV Marketing brochure - CV Hvad er formålet med en brochure / CV? Identifikation af hvilke værdier produktet / personen kan tilføre en given virksomhed. forretningsmæssig værdiforøgelse Budskabet

Læs mere

Internationalisering gennem co-branding og strategiske samarbejder med kulturen

Internationalisering gennem co-branding og strategiske samarbejder med kulturen Internationalisering gennem co-branding og strategiske samarbejder med kulturen WHAT S NEXT?, INTERNATIONALISERINGSKONFERENCE, KØGE 1 DAGENS TEMA Hvad skal vi tale om i dag? Tiger har udviklet en ny platform,

Læs mere

NÅR KUNDERNES FORVENTNINGER UDFORDRER HR S VANETÆNKNING SØREN CARLSEN, RAMBOLL

NÅR KUNDERNES FORVENTNINGER UDFORDRER HR S VANETÆNKNING SØREN CARLSEN, RAMBOLL NÅR KUNDERNES FORVENTNINGER UDFORDRER HR S VANETÆNKNING SØREN CARLSEN, RAMBOLL RAMBOLL GROUP Leading engineering, design and consultancy company Founded in Denmark in 1945 13,000 experts 300 offices in

Læs mere

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder:

I denne rapport kan du se, hvordan du har vurderet dig selv i forhold til de tre kategoriserede hovedområder: - Mannaz Ledertest Dette er din individuelle rapport, som er baseret på dine svar i ledertesten. I rapporten får du svar på, hvilke ledelsesmæssige udfordringer der er de største for dig. Og du får tilmed

Læs mere

Systemic Team Coaching

Systemic Team Coaching Systemic Team Coaching Styrk og udvikle lederteamets, ledernes og forretningens potentiale Systemic team coaching er en meget effektiv proces til at optimere performance af individuelle team medlemmer,

Læs mere

Ledersession for ældreomsorgs-,

Ledersession for ældreomsorgs-, Ledersession for ældreomsorgs-, sundhedschefer Agenda High Impact Leadership Behaviors Self-Assessment Tool Which of these factors do you want to focus on? Which do you not find important? Improvement

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Tromsø 23. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.

Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Tromsø 23. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse. Strategisk kompetenceudvikling med effekt! Sammen om en bedre kommune, Tromsø 23. april Hanne Dorthe Sørensen, Dorthe@Lederskabelse.dk Hvem er jeg? En forandringsleder der igennem de seneste 20 år har

Læs mere

Seminar d. 19.9.2013. Klik for at redigere forfatter

Seminar d. 19.9.2013. Klik for at redigere forfatter Seminar d. 19.9.2013 Klik for at redigere forfatter M_o_R En risiko er en usikker begivenhed, der, hvis den indtræffer, påvirker en målsætning Risici kan dele op i to typer Trusler: Der påvirker målsætningen

Læs mere

Præstation vs. Resultat

Præstation vs. Resultat Drømmen We want to be competitive at the highest international level, and by that achieve the opportunity to play against the best players in the world. Præstation vs. Resultat Inflection Point 10x change

Læs mere

LEADERSHIP PIPELINE 1

LEADERSHIP PIPELINE 1 LEADERSHIPPIPELINE 1 LEADERSHIP PIPELINE TRE CENTRALE ANTAGELSER 1. Succesfuld ledelse kræver forskellige kompetencer og færdigheder på forskellige ledelsesniveauer 2. Transitioner (dvs. overgange der

Læs mere

KEA The sky is the limit 20. November 2013

KEA The sky is the limit 20. November 2013 KEA The sky is the limit 20. November 2013 Agenda Kort om Dansk Standard og standarder Dansk Standard er den nationale standardiseringsorganisation i Danmark Omsætning DKK 194 mio.kr. 160 medarbejdere

Læs mere

Best - Next - Practice i rådgivningsbranchen! Flemming Poulfelt 6. november, 2014 poulfelt@cbs.dk

Best - Next - Practice i rådgivningsbranchen! Flemming Poulfelt 6. november, 2014 poulfelt@cbs.dk Best - Next - Practice i rådgivningsbranchen! Flemming Poulfelt 6. november, 2014 poulfelt@cbs.dk Rådgivningsvirksomheders vilkår Rådgivningsbranchen Der er fornuftige tider Hvordan udnytte dette proaktivt?

Læs mere

Strategi, vækst og lederskab

Strategi, vækst og lederskab Strategi, vækst og lederskab Strategi, vækst og lederskab Virkelighedsnær sparring på dit lederskab og fokus på strategisk ledelse Selv de dygtigste ledere kan blive bedre Trænger du til ny inspiration

Læs mere

Det brændende spørgsmål

Det brændende spørgsmål Det brændende spørgsmål Hvordan har vi trænet personalet på Kolding Sygehus, P3 i en dyb, rummelig og nærværende kommunikation med patienter, pårørende og kollegaer? Med det formål, at patienten, de pårørende

Læs mere

Feedback Informed Treatment

Feedback Informed Treatment Feedback Informed Treatment Feedback Informed Treatment Principles: Couples, Families, Groups, and Mandated Clients Where is the distress? To whom does the feedback refer? Multiple voices in the room Systemic

Læs mere

Nyt om ISO-standarder ISO 14001:2015 ISO 9001:2015 ISO 45001:2016. Jan Støttrup Andersen. Lidt om mig:

Nyt om ISO-standarder ISO 14001:2015 ISO 9001:2015 ISO 45001:2016. Jan Støttrup Andersen. Lidt om mig: Velkommen til Nyt om ISO-standarder ISO 14001:2015 ISO 9001:2015 ISO 45001:2016 1 Lidt om mig: Jan Støttrup Andersen Force Technology; Audit og Forretningsudvikling Konsulent indenfor ledelsessystemer

Læs mere

MIDT I EN VIDENSEKSPLOSION

MIDT I EN VIDENSEKSPLOSION IMAGINE SCHOOL En global virkelighed i hastig forandring Mange veje til succes og størstedelen af deres jobs ikke skabt endnu Connectors, not content; deleøkonomi; personalisering Globale kriser Internettet

Læs mere

50 ÅR MED SOCIALT ANSVAR

50 ÅR MED SOCIALT ANSVAR 50 ÅR MED SOCIALT ANSVAR I DANMARK ER VI GODE TIL CSR MEN!!! Anne Ellerup Nielsen, Professor, PhD Århus Universitet Business & Social Sciences aen@mgmt.au.dk DER ER BÅDE FORDELE OG ULEMPER FORBUNDET MED

Læs mere

Beyond Project Leadership. - Create succes and pride in your team. Achieve your most ambitious goals!

Beyond Project Leadership. - Create succes and pride in your team. Achieve your most ambitious goals! Beyond Project Leadership - Create succes and pride in your team. Achieve your most ambitious goals! Tag skridtet videre fra traditionel projekt ledelse. Vær proaktiv, skab resonans og proces dit team

Læs mere

Fra kollega til leder

Fra kollega til leder Fra kollega til leder At træde ind i rollen og få følgeskab De har valgt dig så selvfølgelig bliver du en god leder! Ledelse er på den ene side ikke svært, på den anden side skal du være ydmyg overfor

Læs mere

Coaching og beskrivende kommentarer

Coaching og beskrivende kommentarer Coaching og beskrivende kommentarer Forældre vil gerne hjælpe deres børn på vej i den rigtige retning, og et redskab der egner sig godt til dette er coaching. Man coacher ved at bruge beskrivende kommentarer,

Læs mere

Strategisk kompetenceudvikling Modul 7

Strategisk kompetenceudvikling Modul 7 Strategisk kompetenceudvikling Modul 7 jari@kea.dk Tlf: 2344 4682 Vi starter op med 15 min. summen om sidste gang og litteratur til denne gang Oplæg fra jer! Litteratur til i dag Vigtigt? Spørgsmål? Refleksioner?

Læs mere

CONNECTING PEOPLE AUTOMATION & IT

CONNECTING PEOPLE AUTOMATION & IT CONNECTING PEOPLE AUTOMATION & IT Agenda 1) Hvad er IoT 2) Hvilke marked? 1) Hvor stor er markedet 2) Hvor er mulighederne 3) Hvad ser vi af trends i dag Hvad er IoT? Defining the Internet of Things -

Læs mere

Dean's Challenge 16.november 2016

Dean's Challenge 16.november 2016 O Dean's Challenge 16.november 2016 The pitch proces..with or without slides Create and Practice a Convincing pitch Support it with Slides (if allowed) We help entrepreneurs create, train and improve their

Læs mere

PEOPLE, CULTURE & LEADERSHIP HUMI. DIN SAMARBEJDSPARTNER...til succes. Organisation Uddannelse Coaching Foredrag

PEOPLE, CULTURE & LEADERSHIP HUMI. DIN SAMARBEJDSPARTNER...til succes. Organisation Uddannelse Coaching Foredrag PEOPLE, CULTURE & LEADERSHIP HUMI DIN SAMARBEJDSPARTNER...til succes Organisation Uddannelse Coaching Foredrag Alle ydelser er baseret på Emotionel Intelligens (EI), kommunikation og selvledelse. Organisation

Læs mere

Agenda. The need to embrace our complex health care system and learning to do so. Christian von Plessen Contributors to healthcare services in Denmark

Agenda. The need to embrace our complex health care system and learning to do so. Christian von Plessen Contributors to healthcare services in Denmark Agenda The need to embrace our complex health care system and learning to do so. Christian von Plessen Contributors to healthcare services in Denmark Colitis and Crohn s association Denmark. Charlotte

Læs mere

COACH NETWORK MEETING

COACH NETWORK MEETING COACH NETWORK MEETING Tommerup d. 1 The presentation: Split into 4 parts: Who am i? Pre Post Ask questions anytime 2 Who am i? 23 years old Started my career in Vildbjerg Svømmeklub in 2010 Became assistant

Læs mere

Totally Integrated Automation. Totally Integrated Automation sætter standarden for produktivitet.

Totally Integrated Automation. Totally Integrated Automation sætter standarden for produktivitet. Totally Integrated Automation Totally Integrated Automation sætter standarden for produktivitet. Bæredygtighed sikrer konkurrenceevnen på markedet og udnytter potentialerne optimalt. Totally Integrated

Læs mere

EMOTIONEL INTELLIGENS TIL AT IDENTIFICERE OG HÅNDTERE EGNE OG ANDRES FØLELSER Hogan Assessment Systems Inc.

EMOTIONEL INTELLIGENS TIL AT IDENTIFICERE OG HÅNDTERE EGNE OG ANDRES FØLELSER Hogan Assessment Systems Inc. EQ EVNEN EMOTIONEL INTELLIGENS TIL AT IDENTIFICERE OG HÅNDTERE EGNE OG ANDRES FØLELSER Rapport for John Doe ID UH555936 Dato 06 Juli 2016 2013 Hogan Assessment Systems Inc. Introduktion Hogan EQ vurderer

Læs mere

Decision Dynamics Karrieremodel. CareerView Kulturmatch profil 22 januar 2018

Decision Dynamics Karrieremodel. CareerView Kulturmatch profil 22 januar 2018 Decision Dynamics Karrieremodel CareerView Kulturmatch profil 1983-2017 Decision Dynamics Alle rettigheder forbeholdt. www.decisiondynamics-int.com Decision Dynamics er førende i metoder og værktøjer til

Læs mere

Læring i Folkebiblioteket Erfaringer fra et projekt

Læring i Folkebiblioteket Erfaringer fra et projekt Læring i Folkebiblioteket Erfaringer fra et projekt Dagens program Hvad var projekt Hybride Læringsmiljøer? Hvordan kommer man i gang med læring på et folkebibliotek? Læring på udlånsvagterne Indretning

Læs mere

Demo rapport. Rapporten genereret den: 8-10-2011 Powered by. Demo rapport - 1 / 42

Demo rapport. Rapporten genereret den: 8-10-2011 Powered by. Demo rapport - 1 / 42 Demo rapport Rapporten genereret den: 8-10-2011 Powered by Demo rapport - 1 / 42 Få udbytte af din feedback Det er almindelig kendt at arbejdsglæde og høj performance ofte er sammenhængende. UdviklingsKompas

Læs mere

MOTIVATION AT MOTIVERE SIG SELV OG ANDRE ANNA MARGRETHE NEBEL, ATTRACTOR-RAMBØLL MANAGEMENT, AWN@RAMBOLL.COM

MOTIVATION AT MOTIVERE SIG SELV OG ANDRE ANNA MARGRETHE NEBEL, ATTRACTOR-RAMBØLL MANAGEMENT, AWN@RAMBOLL.COM MOTIVATION AT MOTIVERE SIG SELV OG ANDRE ANNA MARGRETHE NEBEL, ATTRACTOR-RAMBØLL MANAGEMENT, AWN@RAMBOLL.COM VI VIL EN MASSE MED FOLK. Hvordan får vi borger inddraget? Hvordan motiverer vi borger? Hvordan

Læs mere

Faglig udvikling og strategisk ledelse utopi eller nødvendighed?

Faglig udvikling og strategisk ledelse utopi eller nødvendighed? Faglig udvikling og strategisk ledelse utopi eller nødvendighed? Danske Gymnasiers ledelseskonference Den 15. april 2015 Søren Barlebo Rasmussen (sbr@cbs-simi.dk, barlebokon.dk) Perspektiv/erfaringer:

Læs mere

Det gode V Æ R T S KA B. Kursus for Campingværter Billund 16-17. 17. jan. 2006 JEG HAR VALGT DET 3UDVIKLE VÆRTSKABETS VÆRTSKAB LEDERSKAB VÆRTSKAB

Det gode V Æ R T S KA B. Kursus for Campingværter Billund 16-17. 17. jan. 2006 JEG HAR VALGT DET 3UDVIKLE VÆRTSKABETS VÆRTSKAB LEDERSKAB VÆRTSKAB Det gode V Æ R T S KA B Kursus for Campingværter Billund 16-17. 17. jan. 2006 JEG HAR VALGT DET 1 2 VÆRTSKABETS VÆRTSKAB LEDERSKAB VÆRTSKAB 3UDVIKLE 1 1 VÆRTSKAB Hvorfor værtskab? Fra produkt til at opfylde

Læs mere

Lederskab i Praksisnært perspektiv - Hvad, hvordan og hvorfor? Berit Weise Partner i PS4 A/S d.20.maj 2015 Fagkongres lederforeningen DSR

Lederskab i Praksisnært perspektiv - Hvad, hvordan og hvorfor? Berit Weise Partner i PS4 A/S d.20.maj 2015 Fagkongres lederforeningen DSR Lederskab i Praksisnært perspektiv - Hvad, hvordan og hvorfor? Berit Weise Partner i PS4 A/S d.20.maj 2015 Fagkongres lederforeningen DSR Lederskab i praksis? Hvad er vanskeligt? Hvad er det vigtigste?

Læs mere

Wordcloudofthe50mostfrequentlyusedwords-online submisions. right. strong. leader. reputation. needs. students. need. sexual. nassar.

Wordcloudofthe50mostfrequentlyusedwords-online submisions. right. strong. leader. reputation. needs. students. need. sexual. nassar. Wordcloudofthe0mostfrequentlyusedwords-online submisions Figure1:Wordcloudofthe0mostfrequentlyappearingwordsfrom individualresponses submi edthroughtheonlineform togatherinputfrom faculty,staff,student,andalumni.

Læs mere

Den bibliotekariske faglighed. der gik fløjten til fordel for?

Den bibliotekariske faglighed. der gik fløjten til fordel for? Den bibliotekariske faglighed der gik fløjten til fordel for? 1 stevns kommune Stevns 2 stevns kommune Lidt om May-Britt 8 års bibliotekserfaring 17 års ledelseserfaring Cand. Polit. 1996, LEAN ledelse

Læs mere

Mening og ledelse i forandring?

Mening og ledelse i forandring? Workshop i Middelfart På lederkonference for ledende fysioterapeuter. D. 2. november 2006 kl. 10-13 Mening og ledelse i forandring? Når forandring er blevet en tilstand, skal meningen skabes i håndteringen

Læs mere

Vidensdeling. om - og med - IKT. Bo Grønlund

Vidensdeling. om - og med - IKT. Bo Grønlund Vidensdeling om - og med - IKT Denne workshop vil give indblik i, hvordan lærere på gymnasiet kan fremme og systematisere vidensdeling omkring brug af IKT i undervisningen, samt hvordan gymnasiers ledelser

Læs mere

Hvordan skabes positiv opmærksomhed på arbejdsmiljøet?

Hvordan skabes positiv opmærksomhed på arbejdsmiljøet? DANMARK SOM INDVANDRINGSLAND Hvordan skabes positiv opmærksomhed på arbejdsmiljøet? Lektor, ph.d. Michael Nørager Aarhus Universitet Business and Social Sciences AU Herning The neuroleader Laurie Ellington

Læs mere

SESSION 2: SAMMENHÆNG I LEDELSESKÆDEN

SESSION 2: SAMMENHÆNG I LEDELSESKÆDEN LOKALE 1 LEDERTRÆF 2018 SESSION 2: SAMMENHÆNG I LEDELSESKÆDEN Claus Elmholdt Stefan Birkebjerg Andersen Sammenhæng i ledelseskæden v/ Claus Elmholdt, lektor, Aalborg Universitet, Faglig direktør, LEAD,

Læs mere

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com

Strategi, vækst. og lederskab. Executive Lederudviklingsprogram. www.mannaz.com vækst Strategi, og lederskab Executive Lederudviklingsprogram www.mannaz.com En deltager udtaler: Arbejdet med egne cases og konsulenternes inddragelse af praksiseksempler skabte en meget virkelighedsnær

Læs mere

Sport for the elderly

Sport for the elderly Sport for the elderly - Teenagers of the future Play the Game 2013 Aarhus, 29 October 2013 Ditte Toft Danish Institute for Sports Studies +45 3266 1037 ditte.toft@idan.dk A growing group in the population

Læs mere

DevOps Professional: Enable and Scale

DevOps Professional: Enable and Scale Kursus 2 dage DKK 10.999 Nr. 90386 A ekskl. moms Dato Sted 22-10-2019 Taastrup På dette 2 dageskursus får du fuld forståelse for, hvordan du opnår succesfulde DevOps resultater. Kurset bygger ovenpå Fundamentals

Læs mere

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune

Ledelse når det er bedst. Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune Ledelse når det er bedst Ledelsesgrundlag for Glostrup Kommune INTRODUKTION hvad er et ledelsesgrundlag? Fælles principper for god ledelse Som ledere i Glostrup Kommune er vores fornemste opgave at bidrage

Læs mere

Rekruttering af fremtidens talenter

Rekruttering af fremtidens talenter Rekruttering af fremtidens talenter Administratorkonference 2017 Jesper Volk Hvorfor er vi her? Rekruttering af fremtidens talenter! Hvad er talent? Hvordan spotter vi talent? Tiltrækning af fremtidens

Læs mere

hits. Instrumentel ambition? Trivialisering.? Kontrol i det stille..?

hits. Instrumentel ambition? Trivialisering.? Kontrol i det stille..? Instrumentel ambition? Trivialisering.? Kontrol i det stille..? 94.600 hits 1 Instrumentel ambition? 2 Instrumentel ambition? 3 Instrumentel ambition? For hvem giver det her mening????? LEADING WORK MEANINGFULNESS

Læs mere

KundeCenter Privat FRA KPI TIL FORMÅL

KundeCenter Privat FRA KPI TIL FORMÅL KundeCenter Privat FRA KPI TIL FORMÅL IF KUNDECENTER PRIVAT DANMARK Stamholmen / Hvidovre Kolding Hvorfor Eksisterer If? Rolig, vi hjælper dig Vores formål: Sikre at vores kunder Er korrekt forsikret og:

Læs mere

PARADOKSLEDELSE VOL. 2

PARADOKSLEDELSE VOL. 2 NY UDDANNELSE PARADOKSLEDELSE VOL. 2 HVORDAN DU KAN BRUGE PARADOKSLEDELSE I DET STRATEGISKE OG PERSONLIGE LEDERSKAB Clavis ApS Klostergade 60 8000 Århus C Tlf.: 2426 1611 Kontakt@clavis.dk 2 www.clavis.dk

Læs mere

Vækst gennem eksport Benelux, Irland og UK (Brexit)

Vækst gennem eksport Benelux, Irland og UK (Brexit) TEMADAG Vækst gennem eksport Benelux, Irland og UK (Brexit) Faxe Peter Rosenkrands Slide 1 NØGLETAL Aktivitet: Placering: Etableret: 1959 Ejerskab: Ansatte: 42 Produktion: Kunder: > 300 Ordre produktion

Læs mere

Den vanskelige samtale

Den vanskelige samtale Den vanskelige samtale Et arbejdsmateriale til den vanskelige samtale 1 Hvorfor er samtalen vanskelig? Din selvtillid Metoden Din fantasi Manglende tro på, at tingene bliver ændret Ingen klare mål for,

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

Status på det trådløse netværk

Status på det trådløse netværk Status på det trådløse netværk Der er stadig problemer med det trådløse netværk, se status her: http://driftstatus.sdu.dk/?f=&antal=200&driftid=1671#1671 IT-service arbejder stadig med at løse problemerne

Læs mere

Matchrace: Billederne i folderen er fra september 2018, hvor lederne i Djurslands Bank prøvede kræfter med at sætte kurs, at arbejde sammen og med at

Matchrace: Billederne i folderen er fra september 2018, hvor lederne i Djurslands Bank prøvede kræfter med at sætte kurs, at arbejde sammen og med at Ledelsesværdier Matchrace: Billederne i folderen er fra september 2018, hvor lederne i Djurslands Bank prøvede kræfter med at sætte kurs, at arbejde sammen og med at koordinere den samlede indsats. Billederne

Læs mere

E-sundhedskompetence - et redskab til at skabe bro mellem borgere, patienter og vores digitale sundhedstilbud

E-sundhedskompetence - et redskab til at skabe bro mellem borgere, patienter og vores digitale sundhedstilbud E-sundhedskompetence - et redskab til at skabe bro mellem borgere, patienter og vores digitale sundhedstilbud Lars Kayser Institut for Folkesundhedsvidenskab Københavns Universitet Andre Kushniruk, Richard

Læs mere

Udforskende og Eksperimenterende Læring med LEGO (UE2L)

Udforskende og Eksperimenterende Læring med LEGO (UE2L) Udforskende og Eksperimenterende Læring med LEGO (UE2L) Australia, China, Denmark, Germany, India, Japan, Malaysia, Mexico, New Zealand, Norway, Singapore, Sweden, Switzerland, Taiwan, Saudi Arabia, Germany,

Læs mere

LEDELSE SOM DET 18. VERDENSMÅL. Tina Moe M.Sc., Ph.D., C-level leader in tech board member, executive coach, speaker

LEDELSE SOM DET 18. VERDENSMÅL. Tina Moe M.Sc., Ph.D., C-level leader in tech board member, executive coach, speaker LEDELSE SOM DET 18. VERDENSMÅL Tina Moe M.Sc., Ph.D., C-level leader in tech board member, executive coach, speaker VERDENS STØRSTE UDFORDRINGER - SKAL LØSES INDEN 2030 HVAD ER DEN STØRSTE FORHINDRING

Læs mere

Jakob Lauring. Ledelse af kreativitet stiller nye krav til ledere

Jakob Lauring. Ledelse af kreativitet stiller nye krav til ledere Ledelse af kreativitet stiller nye krav til ledere Oversigt Præsentation Innovation i komplekse organisationer Ledelsesformer Præsentation Jakob Lauring, Professor, Forskningsleder Tidligere projekter

Læs mere

Teknologispredning i sundhedsvæsenet DK ITEK: Sundhedsteknologi som grundlag for samarbejde og forretningsudvikling

Teknologispredning i sundhedsvæsenet DK ITEK: Sundhedsteknologi som grundlag for samarbejde og forretningsudvikling Teknologispredning i sundhedsvæsenet DK ITEK: Sundhedsteknologi som grundlag for samarbejde og forretningsudvikling 6.5.2009 Jacob Schaumburg-Müller jacobs@microsoft.com Direktør, politik og strategi Microsoft

Læs mere

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater!

Fra god til fantastisk. Skab hurtige og målbare resultater! Fra god til fantastisk Skab hurtige og målbare resultater! Team med solid erfaring Step-up blev etableret i 2003 og har lige siden arbejdet med at udvikle mennesker. Vi er i dag mest kendt som dem, der,

Læs mere

Brug af Educational IT i undervisningen: PollEverywhere. Associate Professor Carsten Bergenholtz

Brug af Educational IT i undervisningen: PollEverywhere. Associate Professor Carsten Bergenholtz Brug af Educational IT i undervisningen: PollEverywhere Associate Professor Carsten Bergenholtz (cabe@mgmt.au.dk) Department of Management / Institut for Virksomhedsledelse TATION Agenda Hvad er PollEverywhere?

Læs mere

Selvværdsbaseret talentudvikling

Selvværdsbaseret talentudvikling SCANLEAD - Scandinavian Leadership development Selvværdsbaseret talentudvikling - om selvværdsbaseret ledelse - om udviklende relationer og resultater Præsentation med diskussion undervejs November 2011

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Program for Workshop The Butterfly Effect

Program for Workshop The Butterfly Effect Program for Workshop The Butterfly Effect Skab virksomheden i balance, der sikrer økonomisk, bæredygtig og social vækst En lille indsats har en kæmpe effekt www.mediationcenter.dk Indhold i The Butterfly

Læs mere

Hvis incidents er dyre og besværlige...

Hvis incidents er dyre og besværlige... Hvis incidents er dyre og besværlige... 2013-03 DKKNS Page 1 Transition Management Agenda Hvem er Coloplast? Hvem er jeg? Transition management basics Transition i Coloplast Ifølge Gartner er årsagen til

Læs mere

Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15 onsdag 11:40 3 36 41

Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15 onsdag 11:40 3 36 41 Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15 onsdag 11:40 3 36 41 BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15

Læs mere

Jeg kan. Artwork by Ruth Crone Foster

Jeg kan. Artwork by Ruth Crone Foster Artwork by Ruth Crone Foster Jeg kan Jeg kan Vores psykologiske kapacitet afhænger bl.a. af vores tro på egen formåen. Hvis ikke vi er i besiddelse af denne følelse af at kunne risikerer vi ikke at kunne

Læs mere

Fremtidens ledelse. - et paradigmeskift er på vej. Mette Rosa Esbensen Konsulent HR Consult Helle Høyen VP Head of HR Telia Danmark

Fremtidens ledelse. - et paradigmeskift er på vej. Mette Rosa Esbensen Konsulent HR Consult Helle Høyen VP Head of HR Telia Danmark . Fremtidens ledelse - et paradigmeskift er på vej Mette Rosa Esbensen Konsulent HR Consult Helle Høyen VP Head of HR Telia Danmark Fremtidens ledelse - et paradigmeskift er på vej Kundeservicefunktionen

Læs mere

Susanne Teglkamp Ledergruppen

Susanne Teglkamp Ledergruppen Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt Susanne Teglkamp Ledergruppen det dynamiske omdrejningspunkt LEDERGRUPPEN det dynamiske omdrejningspunkt Copyright 2013 Susanne Teglkamp All

Læs mere

Positiv psykologi. Positiv psykologi. Spontant aktive. Det videnskabelige studie af, hvad der gør personer og samfund i stand til at trives

Positiv psykologi. Positiv psykologi. Spontant aktive. Det videnskabelige studie af, hvad der gør personer og samfund i stand til at trives Positiv psykologi 1954 A. Maslow Motivation & Personality 1998 Positiv psykologi M. Seligman, formand APA M. Csikszentmihalyi Brugbar viden om, hvad der gør livet værd at leve Positiv psykologi Det videnskabelige

Læs mere

Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15onsdag 11:40 3 36 41

Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15onsdag 11:40 3 36 41 Aktivitet Dag Start Lektioner Uge BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15onsdag 11:40 3 36 41 BASP0_V1006U_International Human Resource Management/Lecture/BASP0V1006U.LA_E15tirsdag

Læs mere

Dagens program. Incitamenter 4/19/2018 INCITAMENTSPROBLEMER I FORBINDELSE MED DRIFTSFORBEDRINGER. Incitamentsproblem 1 Understøttes procesforbedringer

Dagens program. Incitamenter 4/19/2018 INCITAMENTSPROBLEMER I FORBINDELSE MED DRIFTSFORBEDRINGER. Incitamentsproblem 1 Understøttes procesforbedringer INCITAMENTSPROBLEMER I FORBINDELSE MED DRIFTSFORBEDRINGER Ivar Friis, Institut for produktion og erhvervsøkonomi, CBS 19. april Alumni oplæg Dagens program 2 Incitamentsproblem 1 Understøttes procesforbedringer

Læs mere

Diffusion of Innovations

Diffusion of Innovations Diffusion of Innovations Diffusion of Innovations er en netværksteori skabt af Everett M. Rogers. Den beskriver en måde, hvorpå man kan sprede et budskab, eller som Rogers betegner det, en innovation,

Læs mere

Vores værdier. Associated Danish Ports A/S ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart.

Vores værdier. Associated Danish Ports A/S ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart. Vores værdier Associated Danish Ports A/S ejer og driver havnene i Fredericia, Nyborg og Middelfart. rundlag Et fælles I Associated Danish Ports A/S har vi et fælles værdigrundlag, som er det fundament,

Læs mere

Teams 7 bevidsthedsniveauer

Teams 7 bevidsthedsniveauer Teams 7 bevidsthedsniveauer Af Richard Barrett Oversat til dansk af Benjamin Lindquist og Thobias Laustsen Teams vækster og udvikler sig ved at mestre de syv niveauer af team bevidsthed. De syv forskellige

Læs mere

Feedback Informed Treatment

Feedback Informed Treatment Feedback Informed Treatment Talk in your work groups: Discuss how FIT can make sense in your work context. Discuss benefits and challenges of using FIT in your work place. Generate questions for Susanne

Læs mere

Dansk Change Management Konference

Dansk Change Management Konference Dansk Change Management Konference 6. april 2017 Side 1 Hvem er vi? Vi tror At god og dygtig ledelse gør hele forskellen Lone Thornberg Direktør, Cand.psych.aut. Karsten Søderberg Administrerende direktør,

Læs mere

den samlede forretning Side 6

den samlede forretning Side 6 & Tema Coaching Coaching for 2015 1 Værktøjskassen: Hvorfor (kun) måle, når man kan lære? Side 29 den samlede forretning Side 6 Coaching hos British American Tobacco Side 10 Gør bundlinjen en tjeneste

Læs mere

Indhold 1. INDLEDNING...4

Indhold 1. INDLEDNING...4 Abstract This thesis has explored the hypothesis that emotional dysregulation may be involved in problems with non response and high dropout rates, which are characteristicofthecurrenttreatmentofposttraumatic,stressdisorder(ptsd).

Læs mere

Vendor Management Strategies for Managing Your Outsource Relationships

Vendor Management Strategies for Managing Your Outsource Relationships Vendor Management Strategies for Managing Your Outsource Relationships Scott C. Lessard Sr. Program Manager, Global Support Agenda 2008 NetApp. All rights reserved. 2 Vendor Selection 4 Steps to Vendor

Læs mere

Forventer du at afslutte uddannelsen/har du afsluttet/ denne sommer?

Forventer du at afslutte uddannelsen/har du afsluttet/ denne sommer? Kandidatuddannelsen i Informationsarkitektur - Aalborg 3 respondenter 10 spørgeskemamodtagere Svarprocent: 30% Forventer du at afslutte uddannelsen/har du afsluttet/ denne sommer? I hvilken grad har uddannelsen

Læs mere

Vinderholdet. - hemmeligheden bag. Inspiration, videndeling og forandringsproces. Vinderholdets anatomi Spring ud som Vinderhold.

Vinderholdet. - hemmeligheden bag. Inspiration, videndeling og forandringsproces. Vinderholdets anatomi Spring ud som Vinderhold. Vinderholdet - hemmeligheden bag Kaj Bach Petersen Inspiration, videndeling og forandringsproces Vinderholdets anatomi Spring ud som Vinderhold Findes der en vinderanatomi? Anno 2010 Hvilket flyselskab

Læs mere

jari@kea.dk Tlf: 2344 4682

jari@kea.dk Tlf: 2344 4682 jari@kea.dk Tlf: 2344 4682 STØRRELSE UDVÆLGELSE LEDELSE ARBEJDSSTIL TILGANG FORM TEAM Begrænset Afgørende Delt eller skiftende Dialog og vidensdeling Mangfoldighed Koordinering Dynamik og interaktion

Læs mere

EN I KØBENHAVNS- OG SJÆLLANDSKREDSEN LEDELSKONFERENCE DEN 4. OG 5. MAJ "LEDELSE MED FOKUS PÅ EFFEKT"

EN I KØBENHAVNS- OG SJÆLLANDSKREDSEN LEDELSKONFERENCE DEN 4. OG 5. MAJ LEDELSE MED FOKUS PÅ EFFEKT ØKONOMIDIREKTØRFORENING EN I KØBENHAVNS- OG SJÆLLANDSKREDSEN LEDELSKONFERENCE DEN 4. OG 5. MAJ "LEDELSE MED FOKUS PÅ EFFEKT" HOVEDPOINTER FRA INDLÆGGET Overordnet forståelse for begreberne management og

Læs mere