TYG TIL HUNDEN ET SORTIMENT MED BREDDE OG VARIATION

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "TYG TIL HUNDEN ET SORTIMENT MED BREDDE OG VARIATION"

Transkript

1 TYG TIL HUNDEN ET SORTIMENT MED BREDDE OG VARIATION

2 Tyg til hunden er en stor og vigtig produktgruppe hos alle dyrehandlere. Tyg elskes af de fleste hunde og gør derudover også stor nytte når de tygges. Derfor satser Dogman på at kunne tilbyde et bredt sortiment med stor variation når det kommer til tygstyrke, form og smag. Vores stræben efter at videreudvikle produktgruppen har resulteret i en række nye storsælgere, som f.eks. kyllinge- og andetyg, storpak samt en helt ny naturtygserie. Dogmans tyggevarianter Traditionelt råhudstyg Det traditionelle råhudstyg i form af ben, knuder, ringe, pinde osv. er produceret af råhud fra kvæg. De opdeles i tre grupper ud fra hvordan de er produceret og hvilket tyggemodstand de har. Rullet hundetyg er tørret råhud som rulles sammen for at give et porøst tyg med middel tyggemodstand. Presset tyg er produceret af flere lag af tørret råhud som presses sammen for at give et kompakt og massivt tyg. Det giver større tyggemodstand og tyggetiden bliver derfor også længere end det rullede tyg. Malet tyg er tørret råhud som males i stykker og blandes med ris for at give hunden et tyg som er let at tygge også til mindre og ældre hunde. Hvidt tyg efterspørges hos mange konsumenter. Flere af det rullede og pressede tyg findes derfor også som hvide, dvs. blegede. Blegningen sker ved hjælp af hydrogenperoxid som efter blegningsprocessen nøje skylles ud ud af produktet ved hjælp af vand.

3 Smagstilsat tyg Duft og lækker smag kan hundende lide, hvilket har gjort at det smagstilsatte tyg er blevet en stor succes. Det smagstilsatte tyg kan opdeles i to grupper. De som har en anden råvare tilsat, som f.eks. rent kyllingekød og de som som udelukkende er tilsat med et kunstigt aromaemne, som eks. bøf- eller kyllingearoma. I Dogmans sortiment findes et stort udvalg af kyllingetyg. I Prime Hide sortimentet findes de smagsfulde 3-i-1 tyg med oksehud som basis, kompletteret med strimler af både grisehud og kylling. Naturtyg Råvaren til naturtyg kommer fra godkendte slagteribiprodukter af f.eks. oksekød, gris, lam eller fugl. De er altid 100% og helt uden tilsætningsstoffer. De lufttørres nøje for at smag og duft skal bevares. Farvekombinationen mellem de forskellige artikler kan bero på forskellige slagtemetoder hos de forskellige leverandører. Hundestørrelse Smagssætning Vi lægger stor vægt på mærkningen af vores tyg. Enkel og tydelig mærkning gør det let for konsumenten at finde det produkt der passer til deres hund. Dyreart på råvaren Farvekode Tyggestyrke Sådan her er Dogmans tyg mærket Dyreart Alt tyg er eller vil blive tydeligt mærket med den dyreart som råvaren kommer fra. Mærkningen gøres både med symbol på dyret og en farvekode, som f.eks. brun for oksehud og rosa for grisehud. Smagen, f.eks. kylling, fremgår også af mærkningen i form af et symbol på dyret og en farvekode. Tyggestyrke Alt rullet, presset og malet tyg er mærket med den tyggemodstand det respektive tyg har. Vores nye naturtyg er mærket efter samme princip. En lammelunge mærkes f.eks. med et lavt tyggemodstand og en oksehudsrulle med højt tyggemodstand. Hundestørrelse De traditionelle tyg er mærket med den størrelse hund, de anbefales til - small (S), medium (M) og large (L). Mærkning efter EU- lovgivning Alt tyg er mærket efter det svenske Jordbruksverkets regler, ligesom alle andre artikler under varemærket Dogman. Tyg som sælges i løs vægt har også en etiket om hvert enkelt tyg.

4 Fra slagteri til færdigt produkt I slagteriet Salt (NaCI) tilsættes for at konservere og forlænge holdbarheden på råvaren. I garveriet 1 Hår fjernes mekaniskt ved tilsætning af kaliumoxid (K2O). 2 Huden vaskes med vand og deles i to lag. Det nederste lag bruges til produktion (spaltes) af hundetyg. (det andet lag garves og bruges til produktion af tasker og sko samt indenfor bilindustrien). I produktionen 1 Råhuden som skal bruges til produk tion af presset naturtyg, tørres. Råhud til det hvide tyg bleges først og vaskes derefter ved hjælp af hydrogenperoxid og vaskes derefter nøje med vand, inden de lægges til tørre. 2 Huden får til sidst sin endelige form i produktionen - som rullet, presset eller malet tyg - og tørres derefter i ovne.

5 Tyggets oprindelse Dogmans traditionelle tyg produceres i Asien, ligesom majoriteten af tyggeben som sælges på det nordiske marked. Fra Prime Hide har vi også taget columbianskt tyg hjem, som også har den høje kvalitet. Naturtygget kommer i største del fra svenske og europæiske leverandører. Veterinærkontrol af tyg Allerede inden tygget sendes fra afsendingslandet, gøres en veterinærkontrol af tygget og et såkaldt sundhedscertifikat tages frem. En salmonellakontrol gøres derefter af veterinær, tilsat af Statens Jordbruksverk, så snart tygget ankommer til Sverige. Hver container med tyg kontrolleres og forlader ikke Helsingborgs havn før en sådan kontrol er gjort. Dogman gør også kontinuerligt egne test af tygget på uafhængige testinstitut for at sikre at de ikke indeholder ej tilladte emner. Dogman besøger leverandørerne Dogman har i mange år regelmæssigt besøgt vores tygfabrikker. Dels for at de fysiske møder med vores leverandører skaber bedre samarbejds- og forhandlingsmuligheder, men også for at vi ved disse møder kan forsikre os om at vores code of conduct efterleves når det gælder etiskt, socialt og miljømæssigt ansvar.

6 Herunder findes et udvalg af Dogmans tygprodukter. Se dogman.dk for komplet sortiment af tyg. BRUNT TYG NATURTYG Tyggepinde presset 10-pak Tuggknut 10-pack Tyggerulle rullet, S, 10-pak Kyllingefilet Okseskiver 200 gr Tyggepinde malet 10-pak Tyggeknude rullet Tyggeben presset 10-p 12cm Kyllingemedaljoner Okseskiver 100 gr Tyggestrips 12 stk, S 3031 Tyggering presset, M Tyggeben presset, 5-p 26cm Kyllingeterninger Oksestrips 100 gr Tyggesko, S Tyggepinde malet 100-pak Tyggeben presset, 5-p 21cm Hundfisk delikatess 200 gr Oksehudsrulle 100 gr HVIDT TYG 3093 Tyggeknude presset, L Tyggerulle rullet, M Griseøre stykker 200 gr Nakke af kvæg 200 gr Tyggerulle rullet, L 3094 Tyggeknude presset, M Tyggeknude 4-pak, S Strimledt griseøre 130 gr Lammeører 75 gr Tyggeknude 4-pak, S Tuggknut 10-pack Svinrygsruller 3 st Lammerulle 125 gr Dette er ikke en komplet produktpræsentation af tyg, men et udvalg af Dogmans mest populære.

7 SMAGSSAT TYG Lunge fra lam 100 gr Oksehudsrulle ca 70cm Tuggpinnar m.kyckling 6-p 12cm Tyggepinde med kylling 2-p Knotted bone 2-p Kaninører 60 gr Oksehudsrulle ca 45cm Tuggknut med kyckling 2-p 10cm Tyggepinde med and Twists 3-p Lunge fra kvæg 120 gr Falsk oksemuskel 50-60cm Tyggepinde med kylling 30-p Twists 10-p Tuggknut med kyckling 15cm Oksehudsrulle 200 gr Små grisehaler Miniribs med kylling Pressed Bone 7-p Tuggknut med kyckling 23cm PRIME HIDE Strimledt griseøre 500 gr Griseører tørret 250 g Chicken Chips Tuggrulle m.kyckling 3-p 10cm Knotted bone 7-p Okse- og grismiks 500 gr Røget okseøre 3-pak Chicken Twists Tuggknut med kyckling 6-p 6cm Knotted bone 3-p Oksemiks 500 gr Chicken & Rice Combo Dette er ikke en komplet produktpræsentation af tyg, men et udvalg af Dogmans mest populære.

8 Overskuelig i butikken For at gøre konsumentens valg i butikken lettere og for at gøre eksponeringen så tydelig som mulig, kan tygget, uanset eksponeringens størrelse, deles op efter de forskellige varianter - det traditionelle brune og hvide tyg, de smagsatte tyg og naturtyg.

Pelspleje og generel hygiejne

Pelspleje og generel hygiejne Pelspleje og generel hygiejne Uanset om din hund er kort- eller langpelset har hunden behov for regelmæssig pleje af pelsen. Pelspleje er ikke kun nødvendigt for at hundens pels ser godt ud, men også en

Læs mere

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen.

Steensgaard rundt. Alle skal have det godt her både dyrene, menneskene og naturen. Steensgaard rundt Mød vores lokale guide Regnormen Steno der har boet på Steensgaard hele sit liv, og som vil tage dig og dine voksne med på en spændende rejse fra hans jord til vores bord. Derfor er hele

Læs mere

Her vil jeg gerne være Det er sådan dine kunder skal tænke

Her vil jeg gerne være Det er sådan dine kunder skal tænke Her vil jeg gerne være Det er sådan dine kunder skal tænke I denne gennemgang lægger vi vægt på hjemmesidens opbygning. For at få det optimale udbytte af en hjemmeside skal mange elementer spille sammen.

Læs mere

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED

LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED LEDSAGEORDNINGEN GIVER DIG FRIHED MED TRYGHED Læs her i folderen om de muligheder du har som bruger med ledsageordningen hos Bruger - Hjælper Formidlingen DET ER DINE ØNSKER, DER TÆLLER Er du mellem 12

Læs mere

Erhvervslivet imod tvungen adskillelse af revision og rådgivning

Erhvervslivet imod tvungen adskillelse af revision og rådgivning Erhvervslivet imod tvungen adskillelse af revision og rådgivning Det diskuteres i øjeblikket at ændre reglerne for revisorer for at skabe en større adskillelse imellem revisor og kunder. Et forslag er

Læs mere

Bosch/Siemens de to bedste mærker De identiske modeller fra Bosch og Siemens klarer sig næsten altid bedre end gennemsnittet for opvaskemaskiner. De vasker og tørrer godt med lavt forbrug af vand og strøm.

Læs mere

Naturlig mad hvad er det?

Naturlig mad hvad er det? Naturlig mad hvad er det? Af Birgitte Nymann www.birgittenymann.dk Vidste du at mangel på naturlig mad, øger din insulinproduktion og dermed fedtlagringen på maven? Vidste du at mangel på naturlig mad,

Læs mere

Lærdansk. Velkommen til Lærdansk

Lærdansk. Velkommen til Lærdansk Lærdansk Velkommen til Lærdansk 2 Kære kursist Vi er glade for at byde dig velkommen hos Lærdansk, og vil gøre vores til, at du får et godt forløb hos os. Pjecen her indeholder en række informationer,

Læs mere

Dig og de andre fordele

Dig og de andre fordele Indkøb med omtanke Skal vi passe på miljøet samm en? Dig, mig & miljøet Vi har alle et fælles ansvar for at passe på naturen, miljøet og ressourcerne, og derfor har vi udviklet konceptet Indkøb med omtanke.

Læs mere

Erhvervscase: Fur Bryghus

Erhvervscase: Fur Bryghus Erhvervscase: Fur Bryghus Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Virksomhedsbeskrivelse... 3 Problemstillinger... 3 Problemstilling 1: For upræcis målgruppe... 3 Løsning... 4 Konsekvensen.... 4 Problemstilling

Læs mere

Din personlige linseguide

Din personlige linseguide Gode råd om linser: 1. Vælg de linser der er sundest for dine øjne, passer bedst til din døgnrytme, dit arbjde og dine fritidsinteresser. 2. Brug kun anbefalede kontaktlinsevæsker. 3. Genbrug aldrig væsker.

Læs mere

DI Fødevarer takker for muligheden for at kommentere på udkast til ny bekendtgørelse om anvendelse af Nøglehulsmærket.

DI Fødevarer takker for muligheden for at kommentere på udkast til ny bekendtgørelse om anvendelse af Nøglehulsmærket. 28. marts 2014 meps Deres sagsnr: J.nr.: 2013-27-2301-001399 Fødevarestyrelsen Fuldmægtig, Cand. Jur. Marianne Øhlenschäger Sendt pr. e-mail til: maola@fvst.dk Og hoering@fvst.dk Høringssvar: Udkast til

Læs mere

En T-shirts livscyklus

En T-shirts livscyklus En T-shirts livscyklus Når du køber en ny bomulds T-shirt, har den allerede været på en lang rejse og krævet en masse ressourcer. Måske er bomulden, som T-shirten er lavet af, dyrket i Afrika, spundet

Læs mere

Her finder du en række gode råd om, hvad du bør tænke på, før du køber hund.

Her finder du en række gode råd om, hvad du bør tænke på, før du køber hund. Før du køber hund 1 Hvis du anskaffer dig en hund, skal du leve sammen med den i de næste 8-15 år. Du bør derfor grundigt overveje, om du kan opfylde en hunds behov for aktivitet og samvær. Desuden skal

Læs mere

Gourmet express. Sønderjyske entusiaster med international erfaring Måske ved du ikke præcist hvem DENCON FOODS er, så her får du lige hele historien.

Gourmet express. Sønderjyske entusiaster med international erfaring Måske ved du ikke præcist hvem DENCON FOODS er, så her får du lige hele historien. Nyhed Farm House grillsortiment 6 Irsk lammekød - Varer til tiden 13 14 Det perfekte valg Gourmet express Om Dencon Foods Sønderjyske entusiaster med international erfaring Måske ved du ikke præcist hvem

Læs mere

Parat til en fremtid, der er begyndt.

Parat til en fremtid, der er begyndt. Intro Parat til en fremtid, der er begyndt. Møder man ID i dag, er vi en virksomhed, der på mange måder udlever både vores navn og vores mission om at levere profilbeklædning, der understreger virksomheders

Læs mere

Produktkatalog 2009. Bowltech Danmark A/S Gejlhavegård 8 6000 Kolding Tlf: +45 76 30 11 99 Fax: +45 76 30 03 88 www.bowltech.dk info@bowltech.

Produktkatalog 2009. Bowltech Danmark A/S Gejlhavegård 8 6000 Kolding Tlf: +45 76 30 11 99 Fax: +45 76 30 03 88 www.bowltech.dk info@bowltech. Produktkatalog 2009 Side 1 Alt i udstyr til dit bowlingcenter Bowltech Danmarks Produktkatalog 2009 Dette katalog henvender sig primært til bowlingcentre i Danmark. Vi har i kataloget valgt at vise et

Læs mere

Lad os hjælpe dig på vej

Lad os hjælpe dig på vej miljöbroschyr_dk_081112:layout 1 08-11-12 13.52 Sida 1 Lad os hjælpe dig på vej Miljøspørgsmål er ikke altid lette at håndtere eller forstå. Der er mange aspekter at tage hensyn til, når man vil gøre miljøvenlige

Læs mere

Kom godt i gang med DanaShop

Kom godt i gang med DanaShop Kom godt i gang med DanaShop Tillykke med jeres nye webshop I din webshop fra DanaWeb findes der utroligt mange muligheder for at tilpasse den til lige netop jeres behov. DanaWeb har opsat alle shoppens

Læs mere

At sige, at alle er velkomne, er lettere sagt end gjort.

At sige, at alle er velkomne, er lettere sagt end gjort. At sige, at alle er velkomne, er lettere sagt end gjort. 1 2 Der findes mange former for handicap. Da vi gik i gang med at drøfte tilgængelighedsspørgsmål, var vi ikke klar over, hvordan vores hoteller

Læs mere

økologisk HOST MARKED 5. & 6. september 2015 VELKOMMEN TIL ØKOLOGISK HØSTMARKED SÆSON 2015

økologisk HOST MARKED 5. & 6. september 2015 VELKOMMEN TIL ØKOLOGISK HØSTMARKED SÆSON 2015 økologisk HOST MARKED 5. & 6. september 2015 VELKOMMEN TIL ØKOLOGISK HØSTMARKED SÆSON 2015 Tak til alle jer, der har meldt jer som værter til Økologisk Høstmarked, der i år afholdes den 5. og 6. september.

Læs mere

Cykelhandler projekt KOM / IT

Cykelhandler projekt KOM / IT 2015 Cykelhandler projekt KOM / IT Indhold Indledning... 2 Tidsplan... 2 Fase 1 - Problemanalyse... 3 Informations problem... 3 Markedsundersøgelse... 3 Analyse af deres eksisterende medieprodukter...

Læs mere

Indledning... 2. Problemformulering... 2. Problemstilling... 2. Spørgeundersøgelse... 2. Projektstyring... 4. Projektgruppe... 5

Indledning... 2. Problemformulering... 2. Problemstilling... 2. Spørgeundersøgelse... 2. Projektstyring... 4. Projektgruppe... 5 Indhold Indledning... 2 Problemformulering... 2 Problemstilling... 2 Spørgeundersøgelse... 2 Projektstyring... 4 Projektgruppe... 5 Paramenter på 3 eksisterende teater hjemmesider... 6 Om os... 7 Konkurrencer...

Læs mere

Der kan være stor forskel på, hvordan man handler fra barn til barn fra situation til situation.

Der kan være stor forskel på, hvordan man handler fra barn til barn fra situation til situation. Sorg- og kriseplan - godkendt i MIO oktober 2013 Principper for børn og personale i krise: Der kan være stor forskel på, hvordan man handler fra barn til barn fra situation til situation. Skilsmisse, alvorlig

Læs mere

Drejebog: Kampen om vandet. Stop konflikten!

Drejebog: Kampen om vandet. Stop konflikten! Forår 2013 Drejebog: Kampen om vandet. Stop konflikten! Formålet med denne dag er, at give eleverne en oplevelse af de dilemmaer og valg, som skal træffes, når Røde Kors er på arbejde i krige og konflikter.

Læs mere

Kostpolitik for Helsted Børnehus

Kostpolitik for Helsted Børnehus Kostpolitik for Helsted Børnehus Hvorfor en kostpolitik? Der er fart på i børnenes dagligdag der skal, lege og lærer en masse nyt. Børnene skal vokse og udvikle sig og det er derfor vigtigt at de får,

Læs mere

Fairtrade Mærket kommunikationsguide

Fairtrade Mærket kommunikationsguide Mærket kommunikationsguide Farver Former Tekster 2 Kommunikationsguide Velkommen MÆRKET Nørregade 15, 4. sal 1165 København K Tlf. 7023 1345 www.fairtrade-maerket.dk Illustrationer Alle tegnede illustrationer

Læs mere

På besøg hos butiksslagteren. Rengøringstjek og mulige smitteveje

På besøg hos butiksslagteren. Rengøringstjek og mulige smitteveje På besøg hos butiksslagteren Rengøringstjek og mulige smitteveje Udarbejdet af Peter Mortensen, Eksamensopgave i AU Hygiejne og Rengøringsteknik, modul 1. marts april 2015 1 Indholdsfortegnelse Indledning.Side

Læs mere

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering.

Socialisering. - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt. Hunden har et medført socialt behov. Racens betydning for socialisering. Socialisering - Hvordan og hvorfor det er så vigtigt Skrevet af Eksamineret Hundeadfærdsinstruktør & -specialist Ane Weinkouff WEINKOUFF HUNDEADFÆRDSCENTER Hunden har et medført socialt behov Socialisering

Læs mere

ZEBRADESIGN 01 /DESIGN 2013 / Zebra-collection

ZEBRADESIGN 01 /DESIGN 2013 / Zebra-collection ZEBRADESIGN På omslaget: Viggo fodskammel i hvid med sort siddepude i øko-læder 02 / DESIGN / Zebra Collection VELKOMMEN TIL ZEBRA COLLECTION En drøm. Alle mennesker har drømme, de begynder når vi er små

Læs mere