man læse, at maskiningeniører og faglærte inden for jern og metal er truede

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "man læse, at maskiningeniører og faglærte inden for jern og metal er truede"

Transkript

1 nyhedsbrev nr juni 2015 Formanden mener... Det er løfternes tid. Frem til på torsdag er den politiske gavebod åben. Men både vælgerne og politikerne selv ved jo godt, at efter valget venter den hårde virkelighed med et realpolitisk råderum, der ikke modsvarer valgkampens mere eller mindre gyldne løfter. Som formand for Erhverv Hjørring skal jeg nok afholde mig fra at lufte bestemte partipolitiske præferencer. Til gengæld vil jeg meget gerne pege på nogle af de områder af erhvervspolitisk vigtighed, som det nyvalgte Folketing og regeringen, hvad enten den bliver rød eller blå, meget gerne må beskæftige sig med. Kvalificeret arbejdskraft det bliver mere og mere vigtigt. I dette nyhedsbrev kan man læse, at maskiningeniører og faglærte inden for jern og metal er truede arter. Vi må og skal i dette land motivere flere til at uddanne sig på de områder, der kan sikre vækst og velstand. Infrastruktur er et andet vigtigt område. Den tredje Limfjordforbindelse er vigtig for at holde korridoren åben mellem Norden og kontinentet. Det er på tide, at snakken bliver til en forpligtende plan. Også den digitale infrastruktur er vigtig. Vi skal have bredbånd og god mobildækning også i de tyndt befolkede dele af Danmark. Udflytning af statslige arbejdspladser vil modvirke den stadige centralisering, der er ved at trække vores lille land skævt. Lad os få flere statslige arbejdspladser ud i landet. Redaktion: Claus Dindler. Telefon / Mail: Afbureaukratisering er et begreb, som alle politikere i princippet støtter. Virkeligheden som blandt andet opleves ude i virksomhederne er, at det til stadighed går den anden vej. Alt for mange mennesker i dette land skal bruge alt for meget tid på ørkesløs rapportering og dokumentering. Gør nu noget ved det! Og så ser vi gerne, at planlovene bliver mindre strikse. Detailhandel, turisme og landbrug hæmmes for meget af snærende bånd. De kan godt løsnes, uden at vi ender i tivolisering og miljø-katastrofer. Henrik Willadsen, advokat. Formand, Erhverv Hjørring. 1.

2 nyhedsbrev nr juni 2015 Jubilerende Hydratech: Fremtiden afhænger af kompetent arbejdskraft Hydratech Industries fejrede sit 40 års jubilæum i fredags med bl. a. åbent hus i hovedsædet i Vrå. Vrå-virksomheden med det globale vingefang fejrer 40 års jubilæum i fin form Hydratech Industries i Vrå fejrede i fredags sin 40 års fødselsdag med reception, Åbent Hus-arrangement og fest for medarbejdere. Det kan konstateres, at fødselaren er i fin form efter nogle svære år under finanskrisen. Omsætningen var i mio. kr. og stiger i år til over 700 mio. kr. Driften gav i sidste regnskabsår et overskud (EBITDA) på 54 mio. kr. mod 22 mio. kr. året før og et underskud i 2013 på 8 mio. kr. Administrerende direktør Søren Kringelholt Nielsen ser med fortrøstning på fremtiden. Hydratechs markeds-situation er god. Vi oplever ganske vist, at der er stagnation i vores Fluid-virksomhed, der leverer til olie-branchen. Både offshore og onshore er aktiviteterne bremset voldsomt ned på grund af de lave oliepriser lige nu. Til gengæld stiger efterspørgslen efter vindkraft stærkt, og det gavner vores Wind-division. Netop det faktum, at Hydratech står med et ben i hver af disse to komplementære verdener, er en stor styrke. Søren Kringelholt er dog ikke i tvivl om, at der kommer mere fart på olieboringerne igen. Efterspørgslen på energi er støt stigende på verdensplan, og jeg forventer, at olieprisen snart vil stige til et niveau, hvor det bliver rentabelt at bore og producere også andre steder end i Mellemøsten. Som noget nyt satser Hydratech nu stærkt på service, og her ser Søren Kringelholt gode vækstmuligheder. For et par år siden havde vi 7-8 medarbejdere beskæftiget med service. I dag har vi omkring 30, og jeg forventer det dobbelte antal om et par år. Fortsættes næste side 2.

3 nyhedsbrev nr juni 2015 Fortsat fra forrige side Adm. dir. Søren Kringelholt Nielsen, Hydratech Industries Hydratechs serviceafdelinger er placeret i Vrå, USA og Kina. I denne måned åbnes et servicecenter i Singapore og i august i Kristianssund i Norge. Jeg synes, det må være meget attraktivt for unge mennesker at være ansat hos os. Her handler det ikke om ensformigt arbejde. Her bliver du aktivt involveret i at løse opgaverne og tilrettelægge produktionen. Vi er en global virksomhed med masser af muligheder for at arbejde over hele verden. Og vi giver tilmed en god løn. Koncernen har hovedkvarter i Vrå og desuden produktion i Silkeborg, USA, Kina og Indien samt salgskontorer i Singapore og Hongkong. 95 procent af omsætningen ligger i udlandet. Der er cirka 600 medarbejdere, heraf 180 i Vrå. Udfordringen for en virksomhed som Hydratech Industries i de kommende år er primært at skaffe kvalificeret arbejdskraft til udvikling og produktion i Danmark. Det er maskiningeniører og maskinarbejdere, der er kernen i Hydratech. Og der er stigende mangel på begge grupper, siger Søren Kringelholt. Han vil helst have danske medarbejdere. Ikke på grund af deres nationalitet, men fordi de er bedst. Hvad angår maskiningeniører, så uddanner vi alt for få i Danmark. Når vi skal Hydratech Industries har siden 2008 været ejet af investeringsselskabet Odin Equities, der har som formål at investere i mellemstore virksomheder, optimere driften og sælge igen efter 4 7 år. besætte et ingeniør-job, skal vi stort set altid stjæle en medarbejder fra en anden virksomhed. Det er både svært og dyrt. Et salg af Hydratech kan derfor tænkes inden længe. Det er dog ikke noget, Søren Kringelholt spekulerer meget over. Søren Kringelholt har også problemer med at finde maskinarbejdere. Også dem uddannes der for få af. Og det har han svært ved at forstå. Her i Vrå koncentrerer vi os om at optimere driften af virksomheden. Og det vil formentlig ikke ændre sig, selv om vi en dag skulle få en ny ejer. Info-tavler opsat i forbindelse med åbent hus-arrangementet i anledning af Hydratech Industries 40 års jubilæum. 3.

4 Arbejdskraft, jern- og metal-området Kilde: Danmarks Statistik, bearbejdet af Erhverv Hjørring årige årige årige Hjørring Frederikshavn Brønderslev Jammerbugt Aalborg Region Nordjylland Danmark Arbejdskraft-svind i jern og metal, det ser ud til at blive værre endnu Ikke en myte, når virksomhederne klager over mangel på maskinarbejdere I artiklen om Hydratech Industries her i nyhedsbrevet fortæller administrerende direktør Søren Kringelholt Nielsen, at virksomheden har svært med at få de maskinarbejdere, der er brug for. Over hele landet mangler der arbejdskraft på jern- og metal-området, fremgår det dagligt i medierne. Den udmelding er han ikke ene om. Andre virksomhedsledere fra metal-branchen har sagt det samme i tidligere artikler i nyhedsbrevet. Og naturligvis i andre medier. At der ikke er tale om nogen myte, dokumenteres af faktiske tal fra Danmarks Statistik, som Erhverv Hjørring har bearbejdet ud fra en lokal synsvinkel. Befolkningens højeste fuldførte uddannelse hedder det relevante afsnit i Statistikbanken. Statistikken løber fra 2006 til Vi har trukket de tal ud, der vedrører jern- og metal-branchen i henholdsvis 2006 og 2014 og samlet dem i to aldersgrupper, de 20 til 44 årige og de 45 til 69 årige. Tallene viser klart, at branchen får et forstærket problem, når den ældste gruppe i løbet af de næste 20 år gradvist forsvin- der fra arbejdsmarkedet. Tilgangen fra den yngste gruppe er nemlig stærkt faldende. I Hjørring er det totale arbejdskraftudbud inden for jern og metal faldet fra 2913 i 2006 til 2888 i Ikke noget dramatisk fald. Men ser man alene på gruppen årige, er den reduceret fra 1559 til En nedgang på 27 procent. Betragter man hele Vendsyssel samt Aalborg som et samlet arbejdskraftområde, er der ingen trøst at hente for metal-virksomhederne. I Frederikshavn er der således i dag 34 procent færre maskinarbejdere under 45 år, end der var i I hele Region Nordjylland er faldet på 25 procent, hvilket ganske nøje svarer til nedgangen på landsplan. Den aktuelle arbejdsstyrke på jern- og metalområdet i hele Danmark er i dag mod i 2006, en nedgang på 6 procent. 4.

5 Iværksættere fra GARAGEN i tv Virksomheden Intelligent Marking, der holder til i iværksætter-miljøet GARAGEN på Amtmandstoften i Hjørring, er blevet portrætteret i TV2Nord. Du kan se udsendelsen her: Guide om brug af crowdfunding Crowdfunding er en ny alternativ måde til at finansiere innovative iværksættere og vækstvirksomheder. Crowdfunding er stadig på et tidligt stadie i Danmark, men flere og flere virksomheder får øjnene op for denne nye finansieringsform, som er i kraftig vækst i hele verden. Tema: Lønsomhed i fiskeindustrien Nordsøen Forskerpark inviterer i samarbejde med Teknologisk Institut og Staalcentrum til temadag på onsdag den 17. juni om lønsomhed i fiskeindustrien. På temadagen er der mulighed for at få masser af inputs til smarte løsninger. Tilmelding foregår via link herunder: Hjørring Classic igen på lørdag Trio Nordfjord - et emsemble fra Aalborg Symfoniorkester - giver koncert på lørdag den 20. juni kl på P. Nørkjærs Plads i Hjørring. Det er den anden i rækken af Hjørring Classic-koncerter, som Erhverv Hjørring i samarbejde med en række andre aktører arrangerer med det formål at sætte yderligere liv i Hjørrings bymidte. Google tilgodeser mobilvenlige sider Mobilvenlige hjemmesider er mere brugervenlige, fordi de automatisk tilpasses den skærm, de vises på. Det har Google taget konsekvensen af, så mobilvenlige sider har fået en bedre placering i Googles søgemaskine. Test din hjemmesides mobilvenlighed her: Forventning om et godt turisme-år 2014 var rekordår for dansk turisme, og meget tyder på, at de positive tendenser fortsætter i De mange ekstra tyske feriehusovernatninger er hovedårsagen til en foreløbig samlet vækst i udenlandske overnatninger på 16,8 pct. i januar-marts Forventningerne til endnu et godt turisme-år styrkes yderligere, når man ser på antallet af bookede uger i feriehusene for resten af året Frist for registrering i Ejerregistret Senest den 15. juni 2015 skal alle danske selskaber have registreret deres ejerforhold i det nye Ejerregister. Det betyder, at alle A/S, P/S, ApS, og IVS er forpligtede til aktivt at gå ind og registrere deres ejerforhold i Ejerregistret. Entreprenør på vej mod stort overskud Forrige års tocifrede millionunderskud er afløst af et pænt plus hos Arne Andersen, Vrå. Og i år skal overskuddet fordobles. Både ordrebog og selvtillid bugner hos entreprenørvirksomheden, som netop har offentliggjort regnskabstallene for Omsætningen faldt ganske vist med 17 procent til 325 mio. kr. Til gengæld blev det negative driftsresultat på 12 mio. kr. i 2013 vendt til et plus på 12 mio. kr. i 2014, mens ordrebogen indeholder opgaver for omkring 750 mio. kr. Konference for forsvarsindustrien DEFEND - Danish Land Mobile Systems - inviterer den 24. juni til temadag på AAU om Defend, som er et netværksprojekt for nordjyske virksomheder, der har aktivitet inden for forsvarsindustrien. Interesserede virksomheder kan henvende sig til Hjørring ErhvervsCenter vedrørende deltagelse på temadagen. 5.

6 FiberHallen skal med sine 45 x 45 meter bruges som spisesal under Dana Cup, som rammer om møder, koncerter og andre events samt som en traditionel sportshal i dobbelt størrelse. Et vellykket offentligt/privat projekt til udvikling af Hjørring kommune FiberHallen bliver klar til Dana Cup trods stramt og hektisk forløb af byggeriet Det ligner fortsat mere en byggeplads end en færdig bygning. Det kunne deltagerne konstatere ved selvsyn, da medlemmer af ingeniørforeningen IDA og Erhverv Hjørring i sidste uge var på besøg i den renoverede Vendiahallen og den tilbyggede dobbelthal, FiberHallen. Men byggeriet bliver færdig til aftalt tid, lover projektleder Jesper Christensen fra HP Byg. Det har været et ufravigeligt krav til projektet, at byggeriet skulle stå klar til uge 30, hvor Dana Cup skal bruge hallerne til bespisning af cirka deltagerne i turneringen, der igen i år sætter rekord med over 1100 hold. Det ser nok lidt ufærdigt ud. Men af større opgaver mangler vi kun belægningen af vinyl på gulvene i de to haller. Resten af færdiggørelse af detaljer, oprydning og rengøring, forsikrede Jesper Christensen. Byggeriet er virkeliggjort i offentligt/ privat samarbejde med Hjørring Kommune og Fortuna Hjørring som partnere. Samme model er anvendt ved byggeriet af det nye Hjørring Stadion og har været brugt ved etableringen af Hirtshals Transportcenter. På det strategiske plan handler det om, at Hjørring Kommune i stigende grad involverer sig i udviklingsprojekter ud over, hvad der traditionelt er kommunale opgaver. Såvel Jesper Christensen som Fortunas formand, Jette Andersen, der deltog i præsentationen af byggeriet, har været overordnet godt tilfreds med forløbet af projektet, selv om det har stillet specielle krav, at der har været to bygherrer. Der har da godt nok været udfordringer undervejs, men vi er glade for og stolte over, at vi nu er ved at være i mål for dette projekt, som betyder meget for Fortuna og Dana Cup, sagde Jette Andersen. Det omfattende projekt er formelt set af en energirenovering af Vendiahallen og i tilslutning hertil opførelse af en ny dobbelthal på 45 gange 45 meter. Kommunen har finansieret renoveringen af Vendiahallen og en tredjedel af den nye hal. Fortuna finansierer to tredjedele af dobbelthallen blandt andet ved donationer fra Mærsk-fondene og fra ENV Fonden. Det er som kvittering for ENVtilskuddet, at hallen officielt for navnet FiberHallen og med Bredbånd Nord som en del af logoet. Udover at FiberHallen skal anvendes som spisesal under Dana Cup, skal den året rundt bruges til sportslige formål samt til møder og events. Hallen er derfor indrettet med moderne AV-udstyr, internet og storskærme. 6.

7 Informationsmøde Byggeprojekter og udbud i Hjørring kommune Tirsdag d. 23. juni kl , Amtmandstoften 1, Hjørring Erhverv Hjørring, Hjørring ErhvervsCenter og Hjørring Kommune inviterer til informationsmøde, hvor byggebranchen kan blive orienteret omkring kommunens igangværende og planlagte bygge- og anlægsprojekter og bl.a. få et indblik i, hvilke muligheder der ligger i forslaget til en ny udbudsstrategi og udbudslov. Arrangementet er gratis og for alle med interesse i emnet. Program Velkomst v. Bo Geertsen, direktør Hjørring ErhvervsCenter Tilmelding senest 19. juni på Orientering v. Andreas Duus, Direktør for teknik og miljø - Gang i Hjørring Kommune Igangværende og planlagte bygge- og anlægsprojekter - Forventninger til anlægsbudget i de kommende budgetår Kommunale byggeprojekter Kommunale anlægs- og infrastrukturprojekter Vandselskabets projekter AVV s og havnens investeringer - Forslag til ny udbudsstrategi for bygge- og anlægsopgaver i Hjørring Kommune - Forslag til udbudslov - nye muligheder og forenkling? - KL s udspil til ændringer af planloven - Danmark i vækst og balance Spørgsmål og dialog 7.

Fra min side skal lyde en klar opfordring til, at så mange erhvervsfolk som muligt møder op.

Fra min side skal lyde en klar opfordring til, at så mange erhvervsfolk som muligt møder op. Formanden mener... Hjørring som Jyllands uddannelsesby nr. 3. Det er en vision, som Erhverv Hjørring deler. At virkeliggøre visionen er en proces, der kræver indsats fra mange sider. Også fra det lokale

Læs mere

Hjørring ErhvervsCenter

Hjørring ErhvervsCenter 2013 Hjørring ErhvervsCenter Stor interesse for vækstprogrammer Side 5 En ny æra for færgetrafikken Side 8-9 Drøm + Slid + Netværk... Side 1 1 Studerende bidrager til nytænkning Side 6 Alle iværksættere

Læs mere

Grund til forsigtig optimisme

Grund til forsigtig optimisme SIDE 1 Nr. 10 november 2013 nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland Salgets svære kunst: NemTilmeld har knækket koden. Nu har markedet fået øje på dem. Nordjysk fødevareerhverv: Fødevarer er

Læs mere

GABRIEL: Det globale eventyr

GABRIEL: Det globale eventyr Nr. 6 oktober 2011 nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland GABRIEL: Det globale eventyr INDBLIK: EFFEKTIVISERING Mød din nye robot TEMA: GLOBALISERING Her er Nordjyllands nye vækstmarkeder DUELLEN:

Læs mere

B E R E T N I N G 2 0 1 0

B E R E T N I N G 2 0 1 0 B E R E T N I N G 2 0 1 0 Hjørring ErhvervsCenter viser vejen til vækst og innovation Direktør Ole Peter Christensen Grib chancen og lad erhvervscentret guide din virksomhed til nye udviklingsmuligheder.

Læs mere

Dels har lokale virksomheder ikke altid den ekspertise, som er nødvendig, for at udarbejde kvalificerede tilbud på komplicerede

Dels har lokale virksomheder ikke altid den ekspertise, som er nødvendig, for at udarbejde kvalificerede tilbud på komplicerede Formanden mener... Bør Hjørring Kommune handle lokalt og derved styrke kommunens eget erhvervsliv? Spørgsmålet er blevet aktuelt igen igen i forbindelse med, at kommunens sundheds-, ældre og handicapudvalg

Læs mere

Udkantsdanmark flytter rundt

Udkantsdanmark flytter rundt #10 7.-9. august 2013 MEDLEMSAVIS FOR 17.000 VIRKSOMHEDER OG 100 BRANCHEFORENINGER I DANSK ERHVERV konferenen ivæ-ce 2013 rksætters vej til kapital Arrangeret af: Hvorfor lykkedes det for nogle iværksættere

Læs mere

Byrådet har da også fornuftigvis sat en sparekampagne

Byrådet har da også fornuftigvis sat en sparekampagne NYHEDSBREV NR. 14, 2012 Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). Der bygges forholdsvis mere i Hjørring end i Aalborg side 2 Vi får stadigt længere mellem hjem og arbejde side 3 Sæt kryds

Læs mere

Danske Landsbyer. Ud af bankens skygge. Af Hans Jørgen Dalum

Danske Landsbyer. Ud af bankens skygge. Af Hans Jørgen Dalum Danske Landsbyer Februar 2012 2. årg. nr. 1 Landdistrikternes Fællesråd Ud af bankens skygge Af Hans Jørgen Dalum Hans Jørgen Dalum Det er en mærkelig og vanskelig tid vi lever i, når man ser på den økonomiske

Læs mere

MARKEDSLEDER I BIRKERØD

MARKEDSLEDER I BIRKERØD RHVERVSINFO Erhvervsmagasin fra Rudersdal Kommune no 1 / 2015 MARKEDSLEDER I BIRKERØD Tyskejet familie-virksomhed styrer sin nordiske salgsorganisation fra Birkerød s 4-7 Mere fokus på energi og ressourcer

Læs mere

Grøn Erhvervsvækst En engageret kommunaldirektør Ny mulighed for medarbejderudvikling Middelfart byder på gratis ferie

Grøn Erhvervsvækst En engageret kommunaldirektør Ny mulighed for medarbejderudvikling Middelfart byder på gratis ferie nr. 21 april 2012 middelfart erhvervscenter Grøn Erhvervsvækst En engageret kommunaldirektør Ny mulighed for medarbejderudvikling Middelfart byder på gratis ferie + Virksomhedsportræt + Golfdag + Nye cafémøder

Læs mere

Formanden mener... nyhedsbrev nr. 1 12. januar 2015. På Erhverv Hjørrings vegne ønsker jeg hermed alle vore medlemmer et godt nytår.

Formanden mener... nyhedsbrev nr. 1 12. januar 2015. På Erhverv Hjørrings vegne ønsker jeg hermed alle vore medlemmer et godt nytår. Formanden mener... På Erhverv Hjørrings vegne ønsker jeg hermed alle vore medlemmer et godt nytår. Og selvfølgelig ønsker jeg også et godt nytår til de mange ikke-medlemmer, som modtager dette nyhedsbrev.

Læs mere

Offentligt byggeri er balsam på såret

Offentligt byggeri er balsam på såret Februar 2013 Januar Januar 2. årgang Nr. 2 4. årgang Nr. 1 2 Illustration Jørgen Stamp TEMA KO N J U N K T U R A N A LY SE Offentligt byggeri er balsam på såret Dansk Byggeri glæder sig over de politiske

Læs mere

B-jobs. En vej til mindre arbejdsløshed og mindre krise?

B-jobs. En vej til mindre arbejdsløshed og mindre krise? Version 11-05-2012 Efterfølgende forslag har i forskellige faser under udviklingen været præsenteret for / konfereret med bl.a. Anna Kirsten Olesen, formand for LO Aalborg, Dennis Christensen, FOA, Bente

Læs mere

Generalforsamling i Hirtshals Turistforening den 17. marts 2015

Generalforsamling i Hirtshals Turistforening den 17. marts 2015 Generalforsamling i Hirtshals Turistforening den 17. marts 2015 Beretning 2014 Første regnskabsår som følger kalenderåret På generalforsamlingen i november 2012 blev vedtægterne ændret, så Hirtshals Turistforening

Læs mere

Thy windpower. Blæser til vækst med små møller. nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland. Uartige virksomheder trumfer konkurrenterne

Thy windpower. Blæser til vækst med små møller. nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland. Uartige virksomheder trumfer konkurrenterne nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland Nr. 5 april 2011 Thy windpower Blæser til vækst med små møller INDBLIK: GLOBALISERING DUELLEN: INNOVATION: Drømmen om nye højder Nordjylland i rødt eller

Læs mere

Årsberetning 2012 F ORENINGEN AF R ÅDGIVENDE I NGENIØRER FRI

Årsberetning 2012 F ORENINGEN AF R ÅDGIVENDE I NGENIØRER FRI Årsberetning 2012 F ORENINGEN AF R ÅDGIVENDE I NGENIØRER FRI Indholdsfortegnelse Formandens beretning: FRI s strategi virker..................2 Pejlemærker for FRI i 2013...............................5

Læs mere

Wind Power vælger Vejle Siemens Wind Power er klar med nyt kompetencecenter i Vejle, der får 650 nye arbejdspladser. Green Tech

Wind Power vælger Vejle Siemens Wind Power er klar med nyt kompetencecenter i Vejle, der får 650 nye arbejdspladser. Green Tech vinter 2011/12 10 Green Tech Center Vejle Nyt klyngehus for fremtidens vedvarende energiløsninger Visioner Vækst Viden 16 Vejle vinder! Vejles nye erhvervspolitik, som tegner et visionært billede frem

Læs mere

Norge here we come! Gandrup Element har taget et modigt spring ind på det norske marked. nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland

Norge here we come! Gandrup Element har taget et modigt spring ind på det norske marked. nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland Nr. 11 april 2014 nordjysk erhvervsmagasin fra væksthus nordjylland Norge here we come! Gandrup Element har taget et modigt spring ind på det norske marked. Yderlig Vækst: Strategiarbejde i øjenhøjde GLOBALT

Læs mere

Som hidtil i Erhverv Hjørrings nyhedsbrev vil du på denne plads finde aktuelle erhvervspolitiske holdninger og kommentarer.

Som hidtil i Erhverv Hjørrings nyhedsbrev vil du på denne plads finde aktuelle erhvervspolitiske holdninger og kommentarer. FREDELIGE HJØRRING: KRIMINALITETEN ER LANGT LAVERE END I STORBYERNE SIDE 4 Formanden orienterer... Nyhedsbrevet ser anderledes ud denne gang. Designet er nyt, indholdet er bredere, og læsergruppen er vokset.

Læs mere

Kampe er til for at vindes

Kampe er til for at vindes Nr. 4 december 2008 Den gammeldags sælger er populær... Tæt på»udsolgt«på Kontorhotellet... Færre tør tage springet... Færre iværksættere ønsker at låne penge... Arbejdsstyrken på vej ned i Holbæk... 1

Læs mere

Nr. 11 september 2010

Nr. 11 september 2010 Nr. 11 september 2010 Der er mennesker bag millionerne... Vi skal ikke ud og kapre nye kunder... Borgmesteren lover hurtigere sagsbehandling... En kæmpe, der er let på tå... Det er dårlig stil at sige

Læs mere

Håndværkerfradraget virker

Håndværkerfradraget virker 2. Nr. årgang 4 5. årgang Nr. 1 Januar Maj Januar / juni 2010 2010 2014 2 Foto Ricky John Molloy TEMA BOLIGJOB-ORDNINGEN Håndværkerfradraget virker BoligJob-ordningen er den gulerod, der får danskerne

Læs mere

Evaluering af informationsmøder om Arbejdsmiljø. til udførelse. Branchearbejdsmiljørådet for Bygge & Anlæg

Evaluering af informationsmøder om Arbejdsmiljø. til udførelse. Branchearbejdsmiljørådet for Bygge & Anlæg Evaluering af informationsmøder om Arbejdsmiljø i byggeri og anlæg fra projektering til udførelse. Branchearbejdsmiljørådet for Bygge & Anlæg UDARBEJDET AF: FLEMMING PEDERSEN OG STUDENTERMEDHJÆLPERE JENNY

Læs mere

SUCCES FOR PRAKTIKPLADSKAMPAGNE

SUCCES FOR PRAKTIKPLADSKAMPAGNE SUCCES FOR PRAKTIKPLADSKAMPAGNE Praktikpladskampagnen har skaffet flere lærlinge- og elevpladser og haft flere positive sidegevinster Af Dorthe Kragh Der er blevet plads til 142 ekstra lærlinge og elever,

Læs mere

GARAGEN VENTER PÅ IVÆRKSÆTTERE

GARAGEN VENTER PÅ IVÆRKSÆTTERE nyhedsbrev nr. 9 28. april 2014 GARAGEN VENTER PÅ IVÆRKSÆTTERE Side 2 Formanden mener... Produktivitetskommissionen har anbefalet, at det offentlige lægger flere opgaver ud i konkurrence. Et flertal af

Læs mere

Mikkel Nielsen. Nanna Pedersen. Thomas Beck. Sabrina Langvad. Betina Joy Asmussen. DS-Flexhal

Mikkel Nielsen. Nanna Pedersen. Thomas Beck. Sabrina Langvad. Betina Joy Asmussen. DS-Flexhal Mikkel Nielsen Nanna Pedersen Thomas Beck Sabrina Langvad Betina Joy Asmussen DS-Flexhal 26. april 2012 Koncept Konceptbeskrivelse Formålet med vores koncept er at forbedre DS-Flexhals online markedsføring

Læs mere

- Et brugerdrevent innovationsprojekt

- Et brugerdrevent innovationsprojekt - Et brugerdrevent innovationsprojekt Viden om demens i hjemmet Hands-on erfaringer er bedre end 100 PowerPointslides Vi vil gerne være med! En øjenåbner for demens koordinatoren Deltagere og partnere

Læs mere

ESTATE MAGASIN. Magasinet Ejendom skifter navn til Estate Magasin. Erfarne spillere vil tage Asset Management seriøst Læs side 28

ESTATE MAGASIN. Magasinet Ejendom skifter navn til Estate Magasin. Erfarne spillere vil tage Asset Management seriøst Læs side 28 Industriens Pension sender 5 mia. kr. ud i ejendom Jan Østergaard forklarer hvordan på side 10 ESTATE MAGASIN MAGASIN OM BYGGERI, EJENDOM OG INVESTERING udgives i samarbejde med Byggesocietetet Nr. 7 september

Læs mere