man læse, at maskiningeniører og faglærte inden for jern og metal er truede

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "man læse, at maskiningeniører og faglærte inden for jern og metal er truede"

Transkript

1 nyhedsbrev nr juni 2015 Formanden mener... Det er løfternes tid. Frem til på torsdag er den politiske gavebod åben. Men både vælgerne og politikerne selv ved jo godt, at efter valget venter den hårde virkelighed med et realpolitisk råderum, der ikke modsvarer valgkampens mere eller mindre gyldne løfter. Som formand for Erhverv Hjørring skal jeg nok afholde mig fra at lufte bestemte partipolitiske præferencer. Til gengæld vil jeg meget gerne pege på nogle af de områder af erhvervspolitisk vigtighed, som det nyvalgte Folketing og regeringen, hvad enten den bliver rød eller blå, meget gerne må beskæftige sig med. Kvalificeret arbejdskraft det bliver mere og mere vigtigt. I dette nyhedsbrev kan man læse, at maskiningeniører og faglærte inden for jern og metal er truede arter. Vi må og skal i dette land motivere flere til at uddanne sig på de områder, der kan sikre vækst og velstand. Infrastruktur er et andet vigtigt område. Den tredje Limfjordforbindelse er vigtig for at holde korridoren åben mellem Norden og kontinentet. Det er på tide, at snakken bliver til en forpligtende plan. Også den digitale infrastruktur er vigtig. Vi skal have bredbånd og god mobildækning også i de tyndt befolkede dele af Danmark. Udflytning af statslige arbejdspladser vil modvirke den stadige centralisering, der er ved at trække vores lille land skævt. Lad os få flere statslige arbejdspladser ud i landet. Redaktion: Claus Dindler. Telefon / Mail: cd@hjec.dk Afbureaukratisering er et begreb, som alle politikere i princippet støtter. Virkeligheden som blandt andet opleves ude i virksomhederne er, at det til stadighed går den anden vej. Alt for mange mennesker i dette land skal bruge alt for meget tid på ørkesløs rapportering og dokumentering. Gør nu noget ved det! Og så ser vi gerne, at planlovene bliver mindre strikse. Detailhandel, turisme og landbrug hæmmes for meget af snærende bånd. De kan godt løsnes, uden at vi ender i tivolisering og miljø-katastrofer. Henrik Willadsen, advokat. Formand, Erhverv Hjørring. 1.

2 nyhedsbrev nr juni 2015 Jubilerende Hydratech: Fremtiden afhænger af kompetent arbejdskraft Hydratech Industries fejrede sit 40 års jubilæum i fredags med bl. a. åbent hus i hovedsædet i Vrå. Vrå-virksomheden med det globale vingefang fejrer 40 års jubilæum i fin form Hydratech Industries i Vrå fejrede i fredags sin 40 års fødselsdag med reception, Åbent Hus-arrangement og fest for medarbejdere. Det kan konstateres, at fødselaren er i fin form efter nogle svære år under finanskrisen. Omsætningen var i mio. kr. og stiger i år til over 700 mio. kr. Driften gav i sidste regnskabsår et overskud (EBITDA) på 54 mio. kr. mod 22 mio. kr. året før og et underskud i 2013 på 8 mio. kr. Administrerende direktør Søren Kringelholt Nielsen ser med fortrøstning på fremtiden. Hydratechs markeds-situation er god. Vi oplever ganske vist, at der er stagnation i vores Fluid-virksomhed, der leverer til olie-branchen. Både offshore og onshore er aktiviteterne bremset voldsomt ned på grund af de lave oliepriser lige nu. Til gengæld stiger efterspørgslen efter vindkraft stærkt, og det gavner vores Wind-division. Netop det faktum, at Hydratech står med et ben i hver af disse to komplementære verdener, er en stor styrke. Søren Kringelholt er dog ikke i tvivl om, at der kommer mere fart på olieboringerne igen. Efterspørgslen på energi er støt stigende på verdensplan, og jeg forventer, at olieprisen snart vil stige til et niveau, hvor det bliver rentabelt at bore og producere også andre steder end i Mellemøsten. Som noget nyt satser Hydratech nu stærkt på service, og her ser Søren Kringelholt gode vækstmuligheder. For et par år siden havde vi 7-8 medarbejdere beskæftiget med service. I dag har vi omkring 30, og jeg forventer det dobbelte antal om et par år. Fortsættes næste side 2.

3 nyhedsbrev nr juni 2015 Fortsat fra forrige side Adm. dir. Søren Kringelholt Nielsen, Hydratech Industries Hydratechs serviceafdelinger er placeret i Vrå, USA og Kina. I denne måned åbnes et servicecenter i Singapore og i august i Kristianssund i Norge. Jeg synes, det må være meget attraktivt for unge mennesker at være ansat hos os. Her handler det ikke om ensformigt arbejde. Her bliver du aktivt involveret i at løse opgaverne og tilrettelægge produktionen. Vi er en global virksomhed med masser af muligheder for at arbejde over hele verden. Og vi giver tilmed en god løn. Koncernen har hovedkvarter i Vrå og desuden produktion i Silkeborg, USA, Kina og Indien samt salgskontorer i Singapore og Hongkong. 95 procent af omsætningen ligger i udlandet. Der er cirka 600 medarbejdere, heraf 180 i Vrå. Udfordringen for en virksomhed som Hydratech Industries i de kommende år er primært at skaffe kvalificeret arbejdskraft til udvikling og produktion i Danmark. Det er maskiningeniører og maskinarbejdere, der er kernen i Hydratech. Og der er stigende mangel på begge grupper, siger Søren Kringelholt. Han vil helst have danske medarbejdere. Ikke på grund af deres nationalitet, men fordi de er bedst. Hvad angår maskiningeniører, så uddanner vi alt for få i Danmark. Når vi skal Hydratech Industries har siden 2008 været ejet af investeringsselskabet Odin Equities, der har som formål at investere i mellemstore virksomheder, optimere driften og sælge igen efter 4 7 år. besætte et ingeniør-job, skal vi stort set altid stjæle en medarbejder fra en anden virksomhed. Det er både svært og dyrt. Et salg af Hydratech kan derfor tænkes inden længe. Det er dog ikke noget, Søren Kringelholt spekulerer meget over. Søren Kringelholt har også problemer med at finde maskinarbejdere. Også dem uddannes der for få af. Og det har han svært ved at forstå. Her i Vrå koncentrerer vi os om at optimere driften af virksomheden. Og det vil formentlig ikke ændre sig, selv om vi en dag skulle få en ny ejer. Info-tavler opsat i forbindelse med åbent hus-arrangementet i anledning af Hydratech Industries 40 års jubilæum. 3.

4 Arbejdskraft, jern- og metal-området Kilde: Danmarks Statistik, bearbejdet af Erhverv Hjørring årige årige årige Hjørring Frederikshavn Brønderslev Jammerbugt Aalborg Region Nordjylland Danmark Arbejdskraft-svind i jern og metal, det ser ud til at blive værre endnu Ikke en myte, når virksomhederne klager over mangel på maskinarbejdere I artiklen om Hydratech Industries her i nyhedsbrevet fortæller administrerende direktør Søren Kringelholt Nielsen, at virksomheden har svært med at få de maskinarbejdere, der er brug for. Over hele landet mangler der arbejdskraft på jern- og metal-området, fremgår det dagligt i medierne. Den udmelding er han ikke ene om. Andre virksomhedsledere fra metal-branchen har sagt det samme i tidligere artikler i nyhedsbrevet. Og naturligvis i andre medier. At der ikke er tale om nogen myte, dokumenteres af faktiske tal fra Danmarks Statistik, som Erhverv Hjørring har bearbejdet ud fra en lokal synsvinkel. Befolkningens højeste fuldførte uddannelse hedder det relevante afsnit i Statistikbanken. Statistikken løber fra 2006 til Vi har trukket de tal ud, der vedrører jern- og metal-branchen i henholdsvis 2006 og 2014 og samlet dem i to aldersgrupper, de 20 til 44 årige og de 45 til 69 årige. Tallene viser klart, at branchen får et forstærket problem, når den ældste gruppe i løbet af de næste 20 år gradvist forsvin- der fra arbejdsmarkedet. Tilgangen fra den yngste gruppe er nemlig stærkt faldende. I Hjørring er det totale arbejdskraftudbud inden for jern og metal faldet fra 2913 i 2006 til 2888 i Ikke noget dramatisk fald. Men ser man alene på gruppen årige, er den reduceret fra 1559 til En nedgang på 27 procent. Betragter man hele Vendsyssel samt Aalborg som et samlet arbejdskraftområde, er der ingen trøst at hente for metal-virksomhederne. I Frederikshavn er der således i dag 34 procent færre maskinarbejdere under 45 år, end der var i I hele Region Nordjylland er faldet på 25 procent, hvilket ganske nøje svarer til nedgangen på landsplan. Den aktuelle arbejdsstyrke på jern- og metalområdet i hele Danmark er i dag mod i 2006, en nedgang på 6 procent. 4.

5 Iværksættere fra GARAGEN i tv Virksomheden Intelligent Marking, der holder til i iværksætter-miljøet GARAGEN på Amtmandstoften i Hjørring, er blevet portrætteret i TV2Nord. Du kan se udsendelsen her: Guide om brug af crowdfunding Crowdfunding er en ny alternativ måde til at finansiere innovative iværksættere og vækstvirksomheder. Crowdfunding er stadig på et tidligt stadie i Danmark, men flere og flere virksomheder får øjnene op for denne nye finansieringsform, som er i kraftig vækst i hele verden. Tema: Lønsomhed i fiskeindustrien Nordsøen Forskerpark inviterer i samarbejde med Teknologisk Institut og Staalcentrum til temadag på onsdag den 17. juni om lønsomhed i fiskeindustrien. På temadagen er der mulighed for at få masser af inputs til smarte løsninger. Tilmelding foregår via link herunder: Hjørring Classic igen på lørdag Trio Nordfjord - et emsemble fra Aalborg Symfoniorkester - giver koncert på lørdag den 20. juni kl på P. Nørkjærs Plads i Hjørring. Det er den anden i rækken af Hjørring Classic-koncerter, som Erhverv Hjørring i samarbejde med en række andre aktører arrangerer med det formål at sætte yderligere liv i Hjørrings bymidte. Google tilgodeser mobilvenlige sider Mobilvenlige hjemmesider er mere brugervenlige, fordi de automatisk tilpasses den skærm, de vises på. Det har Google taget konsekvensen af, så mobilvenlige sider har fået en bedre placering i Googles søgemaskine. Test din hjemmesides mobilvenlighed her: Forventning om et godt turisme-år 2014 var rekordår for dansk turisme, og meget tyder på, at de positive tendenser fortsætter i De mange ekstra tyske feriehusovernatninger er hovedårsagen til en foreløbig samlet vækst i udenlandske overnatninger på 16,8 pct. i januar-marts Forventningerne til endnu et godt turisme-år styrkes yderligere, når man ser på antallet af bookede uger i feriehusene for resten af året Frist for registrering i Ejerregistret Senest den 15. juni 2015 skal alle danske selskaber have registreret deres ejerforhold i det nye Ejerregister. Det betyder, at alle A/S, P/S, ApS, og IVS er forpligtede til aktivt at gå ind og registrere deres ejerforhold i Ejerregistret. Entreprenør på vej mod stort overskud Forrige års tocifrede millionunderskud er afløst af et pænt plus hos Arne Andersen, Vrå. Og i år skal overskuddet fordobles. Både ordrebog og selvtillid bugner hos entreprenørvirksomheden, som netop har offentliggjort regnskabstallene for Omsætningen faldt ganske vist med 17 procent til 325 mio. kr. Til gengæld blev det negative driftsresultat på 12 mio. kr. i 2013 vendt til et plus på 12 mio. kr. i 2014, mens ordrebogen indeholder opgaver for omkring 750 mio. kr. Konference for forsvarsindustrien DEFEND - Danish Land Mobile Systems - inviterer den 24. juni til temadag på AAU om Defend, som er et netværksprojekt for nordjyske virksomheder, der har aktivitet inden for forsvarsindustrien. Interesserede virksomheder kan henvende sig til Hjørring ErhvervsCenter vedrørende deltagelse på temadagen. 5.

6 FiberHallen skal med sine 45 x 45 meter bruges som spisesal under Dana Cup, som rammer om møder, koncerter og andre events samt som en traditionel sportshal i dobbelt størrelse. Et vellykket offentligt/privat projekt til udvikling af Hjørring kommune FiberHallen bliver klar til Dana Cup trods stramt og hektisk forløb af byggeriet Det ligner fortsat mere en byggeplads end en færdig bygning. Det kunne deltagerne konstatere ved selvsyn, da medlemmer af ingeniørforeningen IDA og Erhverv Hjørring i sidste uge var på besøg i den renoverede Vendiahallen og den tilbyggede dobbelthal, FiberHallen. Men byggeriet bliver færdig til aftalt tid, lover projektleder Jesper Christensen fra HP Byg. Det har været et ufravigeligt krav til projektet, at byggeriet skulle stå klar til uge 30, hvor Dana Cup skal bruge hallerne til bespisning af cirka deltagerne i turneringen, der igen i år sætter rekord med over 1100 hold. Det ser nok lidt ufærdigt ud. Men af større opgaver mangler vi kun belægningen af vinyl på gulvene i de to haller. Resten af færdiggørelse af detaljer, oprydning og rengøring, forsikrede Jesper Christensen. Byggeriet er virkeliggjort i offentligt/ privat samarbejde med Hjørring Kommune og Fortuna Hjørring som partnere. Samme model er anvendt ved byggeriet af det nye Hjørring Stadion og har været brugt ved etableringen af Hirtshals Transportcenter. På det strategiske plan handler det om, at Hjørring Kommune i stigende grad involverer sig i udviklingsprojekter ud over, hvad der traditionelt er kommunale opgaver. Såvel Jesper Christensen som Fortunas formand, Jette Andersen, der deltog i præsentationen af byggeriet, har været overordnet godt tilfreds med forløbet af projektet, selv om det har stillet specielle krav, at der har været to bygherrer. Der har da godt nok været udfordringer undervejs, men vi er glade for og stolte over, at vi nu er ved at være i mål for dette projekt, som betyder meget for Fortuna og Dana Cup, sagde Jette Andersen. Det omfattende projekt er formelt set af en energirenovering af Vendiahallen og i tilslutning hertil opførelse af en ny dobbelthal på 45 gange 45 meter. Kommunen har finansieret renoveringen af Vendiahallen og en tredjedel af den nye hal. Fortuna finansierer to tredjedele af dobbelthallen blandt andet ved donationer fra Mærsk-fondene og fra ENV Fonden. Det er som kvittering for ENVtilskuddet, at hallen officielt for navnet FiberHallen og med Bredbånd Nord som en del af logoet. Udover at FiberHallen skal anvendes som spisesal under Dana Cup, skal den året rundt bruges til sportslige formål samt til møder og events. Hallen er derfor indrettet med moderne AV-udstyr, internet og storskærme. 6.

7 Informationsmøde Byggeprojekter og udbud i Hjørring kommune Tirsdag d. 23. juni kl , Amtmandstoften 1, Hjørring Erhverv Hjørring, Hjørring ErhvervsCenter og Hjørring Kommune inviterer til informationsmøde, hvor byggebranchen kan blive orienteret omkring kommunens igangværende og planlagte bygge- og anlægsprojekter og bl.a. få et indblik i, hvilke muligheder der ligger i forslaget til en ny udbudsstrategi og udbudslov. Arrangementet er gratis og for alle med interesse i emnet. Program Velkomst v. Bo Geertsen, direktør Hjørring ErhvervsCenter Tilmelding senest 19. juni på Orientering v. Andreas Duus, Direktør for teknik og miljø - Gang i Hjørring Kommune Igangværende og planlagte bygge- og anlægsprojekter - Forventninger til anlægsbudget i de kommende budgetår Kommunale byggeprojekter Kommunale anlægs- og infrastrukturprojekter Vandselskabets projekter AVV s og havnens investeringer - Forslag til ny udbudsstrategi for bygge- og anlægsopgaver i Hjørring Kommune - Forslag til udbudslov - nye muligheder og forenkling? - KL s udspil til ændringer af planloven - Danmark i vækst og balance Spørgsmål og dialog 7.

bliver forsøgskanin på området.

bliver forsøgskanin på området. NYHEDSBREV NR. 20, 5. NOVEMBER 2012 Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). Spændende kig bag Nordsøens kulisser side 2 Uge 46: Iværksætterpris og fremtidens vindere side 3 Gymnasiet vil

Læs mere

Regional Vækst- & Udviklingsstrategi

Regional Vækst- & Udviklingsstrategi [UDKAST] Regional Vækst- & Udviklingsstrategi 2019-2022 e mål og indsatsområder Region Sjælland Maj 2018 Styrke virksomhedernes konkurrencekraft Virksomhederne skal omstille sig til fremtidens måde at

Læs mere

Højeste beskæftigelse i byggebranchen i Aalborg siden 2008

Højeste beskæftigelse i byggebranchen i Aalborg siden 2008 Højeste beskæftigelse i byggebranchen i Aalborg siden 2008 Beskæftigelsen inden for bygge og anlæg faldt fra 2008 til 2011, hvorefter byggebeskæftigelsen i Aalborg siden har været stigende. Udvikling i

Læs mere

Et stort flertal på over 60 pct. siger, at kommunalvalget og borgmesterens partifarve er uden betydning. Det udlægges af ASE således:

Et stort flertal på over 60 pct. siger, at kommunalvalget og borgmesterens partifarve er uden betydning. Det udlægges af ASE således: Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen) Flere unge i Hjørring på offentlig forsørgelse side 2 Virksomhedsudvikling via AAU-samarbejde side 4 Stor interesse for inspirationsmøder side 5 Formanden

Læs mere

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten.

Jeg vil derfor også sige mange tak for opbakningen til denne konference med temaet Visioner for vandkanten. Det talte ord gælder [Åbningstale: Visioner for vandkanten] Først og fremmest vil jeg gerne sige tak til KU og VisitDenmark for, at vi i samarbejde har fået stablet denne konference på benene. Det er en

Læs mere

Vækstlaget i Syddanmark

Vækstlaget i Syddanmark Tænk Stort 22. sep. 08 Vækstlaget i Syddanmark Undersøgelse af mindre og mellemstore virksomheders rammevilkår og vejen til innovation Organisation for erhvervslivet DI er en privat arbejdsgiver- og erhvervsorganisation,

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Vækstoptimisme og udsigt til flere job i januar 2011

VÆKST BAROMETER. Vækstoptimisme og udsigt til flere job i januar 2011 VÆKST BAROMETER 20. januar 2011 Vækstoptimisme og udsigt til flere job i 2011 Når virksomhederne på tærsklen til 2011 kigger et år frem, er det for manges vedkommende med fornyet optimisme. Det gælder

Læs mere

Behovet for højtuddannede og faglærte og fremtidens kompetencer

Behovet for højtuddannede og faglærte og fremtidens kompetencer Vækstkonference i Thisted 21. november 2016 Behovet for højtuddannede og faglærte og fremtidens kompetencer Nanna Skovrup, Kontorchef Regional Udvikling, Region Nordjylland FremKom 3 FremKom-samarbejdet

Læs mere

Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen) Nytårskur med rekord-deltagelse. Ledelse med fokus på værdier. Borgmesterens nytårstale

Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen) Nytårskur med rekord-deltagelse. Ledelse med fokus på værdier. Borgmesterens nytårstale N Y H E D S B R E V N R. 2, 2 0. J A N UA R 2 0 1 4 Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen) Nytårskur med rekord-deltagelse side 2 Ledelse med fokus på værdier side 3 Borgmesterens nytårstale

Læs mere

i nyhedsbrevet i denne uge vil ledigheden i bygge- og anlægsbranchen bliver afløst af decideret mangel på arbejdskraft i Nordjylland.

i nyhedsbrevet i denne uge vil ledigheden i bygge- og anlægsbranchen bliver afløst af decideret mangel på arbejdskraft i Nordjylland. Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). Nordjylland får mangel på faglært arbejdskraft side 2 Alt for lille tilgang til erhvervsuddannelserne side 3 Bedre oplysning om muligheder som faglært

Læs mere

Formanden mener. Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). NYHEDSBREV NR. 16, 26. SEPTEMBER 2011. Hjørring i den bedste tredjedel side 2

Formanden mener. Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). NYHEDSBREV NR. 16, 26. SEPTEMBER 2011. Hjørring i den bedste tredjedel side 2 NYHEDSBREV NR. 16, 26. SEPTEMBER 2011 Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). Hjørring i den bedste tredjedel side 2 Boligmarkedet er ikke dødt, men heller ikke helt rask side 4 Boligpriser

Læs mere

Ejendomsdagene EJENDOMSDAGENE. - Risiko og rejsegilde

Ejendomsdagene EJENDOMSDAGENE. - Risiko og rejsegilde Ejendomsdagene - Risiko og rejsegilde Er du Platin-medlem af Estate More Club deltager du gratis på Ejendomsdagene 2016 - Læs mere om alle fordelene ved Estate More Club her - Risiko og rejsegilde Executive

Læs mere

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på:

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på: BEDRE Overblik Temperaturmåling på: Iværksætteri og nye virksomheder Fuldtidsbeskæftigede Ledighed Aktivitet i Aalborg Havn Passagertal i Aalborg Lufthavn Erhvervsturisme Befolkning nr. 2 2015 Nye virksomheder

Læs mere

Det er naturligvis legitimt med forskelle i politik. Men specielt i kommunalpolitik er den pragmatiske enighed som regel at foretrække.

Det er naturligvis legitimt med forskelle i politik. Men specielt i kommunalpolitik er den pragmatiske enighed som regel at foretrække. Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). Den ukendte koncern i Vrå side 2 Certificering for fremtiden side 3 Fremgang for Hirtshals Havn side 4 Morgenmøde om Norge side 5 Formanden mener

Læs mere

Uddannelse er vejen til vækst

Uddannelse er vejen til vækst Uddannelsespolitisk oplæg fra Dansk Metal - juni 2010 Uddannelse er vejen til vækst Industrien er en afgørende forudsætning for vækst i Danmark. Forestillingen om, at dansk produktionsindustri er døende

Læs mere

Privatiseringer for fremtiden. Salg af statslige selskaber til at sikre vækst og velstand i Danmark

Privatiseringer for fremtiden. Salg af statslige selskaber til at sikre vækst og velstand i Danmark Privatiseringer for fremtiden Salg af statslige selskaber til at sikre vækst og velstand i Danmark 1 Forslaget kort fortalt Det er ikke statens opgave at drive virksomhed. Statens skal i stedet fokusere

Læs mere

Økonomisk kvartalsoversigt. 1. kvartal 2019 Udgivet: juni 2019

Økonomisk kvartalsoversigt. 1. kvartal 2019 Udgivet: juni 2019 Økonomisk kvartalsoversigt 1. kvartal 2019 Udgivet: juni 2019 Introduktion Økonomisk kvartalsoversigt fra Danske Byggecentre giver et kort og koncentreret overblik over økonomiske forhold af betydning

Læs mere

20 Regional vækst. Figur 20.2 Befolkningsudvikling i Østdanmark,

20 Regional vækst. Figur 20.2 Befolkningsudvikling i Østdanmark, Den generelle udvikling i vækstvilkårene i Danmark dækker over en række regionale forskelle. Overordnet følger regionerne den samme udvikling hen over konjunkturerne, og mange af vækstudfordringerne er

Læs mere

Arbejdsmarkedsanalyse. For. Aabenraa Kommune

Arbejdsmarkedsanalyse. For. Aabenraa Kommune Arbejdsmarkedsanalyse For Kommune - 2019 Indledning: En gang årligt udarbejder jobcenteret en arbejdsmarkedsanalyse. Analysen har til formål at belyse udviklingen på arbejdsmarkedet, samt at beskrive forventningerne

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse. VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme 2014 foreløbig opgørelse VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: februar 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker

Læs mere

Danmark mangler investeringer

Danmark mangler investeringer Organisation for erhvervslivet April 21 Danmark mangler investeringer Af Økonomisk konsulent, Tina Honoré Kongsø, tkg@di.dk Fremtidens danske velstand afhænger af, at produktiviteten i samfundet øges,

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Konfliktrisikoen udskudt to uger mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Konfliktrisikoen udskudt to uger mere NØGLETAL UGE 16 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Konfliktrisikoen udskudt to uger mere Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom & Steen Bocian, cheføkonom. Den vigtigste økonomiske nyhed i den forgangne

Læs mere

Den lille mytedræber

Den lille mytedræber Den lille mytedræber 1 Nordjylland er befolket af fiskere, farmere og folkedansere. Forkert! Nok har vi meget vand og meget landbrugsjord, men det er ikke det vi beskæftiger os mest med. Faktisk har Nordjylland

Læs mere

TAC-RAPPORTEN 2008 UNDERSØGELSER BLANDT PROFESSIONELLE OG INDENDØRS-ANSATTE OM INDEKLIMA AUGUST 2008 KOMPAS KOMMUNIKATION

TAC-RAPPORTEN 2008 UNDERSØGELSER BLANDT PROFESSIONELLE OG INDENDØRS-ANSATTE OM INDEKLIMA AUGUST 2008 KOMPAS KOMMUNIKATION TAC-RAPPORTEN 2008 UNDERSØGELSER BLANDT PROFESSIONELLE OG INDENDØRS-ANSATTE OM INDEKLIMA AUGUST 2008 KOMPAS KOMMUNIKATION INDHOLDSFORTEGNELSE Om undersøgelserne side 3 Hovedkonklusioner side 4 PROFESSIONELLE

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Hut-li-hut for beskæftigelsen

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Hut-li-hut for beskæftigelsen NØGLETAL UGE 25 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Hut-li-hut for beskæftigelsen Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom I den forgangene uge fik vi tal, der bekræftede, at udviklingen i den danske

Læs mere

Formanden mener. Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). NYHEDSBREV NR. 13 2011

Formanden mener. Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). NYHEDSBREV NR. 13 2011 Indhold: (Klik på teksten og gå direkte til artiklen). FC Hjørring: Virksomhederne bør sponsore i egen interesse side 2 Vendsyssel Teater: Sponsering betyder mere satsning på kvalitet side 4 Nordjyske

Læs mere

Nyhedsbrev - Maj 2018

Nyhedsbrev - Maj 2018 Nyhedsbrev - Maj 2018 Nicklas, svendeprøve 2018 Masser af elevpoint til ELINDCO I forbindelse med Trepartsaftalen i 2016 indgik parterne en aftale om at skaffe flere praktikpladser, og man indførte det

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Vi skal være glade for 1 pct.

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Vi skal være glade for 1 pct. NØGLETAL UGE 39 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Vi skal være glade for 1 pct. Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom Den forgangne uge gav en bekræftelse på, at det økonomiske opsving ikke buldrer

Læs mere

Hver fjerde virksomhed ansætter i udlandet

Hver fjerde virksomhed ansætter i udlandet Organisation for erhvervslivet Juni 2010 Hver fjerde virksomhed ansætter i udlandet Af konsulent Maria Hove Pedersen, mhd@di.dk og konsulent Claus Andersen, csa@di.dk Når danske virksomheder frem til krisen

Læs mere

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER 12/11 2013 INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER INDHOLD: Fremtidens vækst går gennem bredbånd... 2 Højeste offentlige investeringer i 30 år... 3 Kan DI levere praktikpladserne?... 4 København: S, SF og

Læs mere

Nyhedsbrev om de politiske aftaler med vækstinitiativer samlet i pakken Danmark som vækstnation

Nyhedsbrev om de politiske aftaler med vækstinitiativer samlet i pakken Danmark som vækstnation Den 27. maj 2011 Nyhedsbrev om de politiske aftaler med vækstinitiativer samlet i pakken Danmark som vækstnation 1. Indledning I dag har regeringen, Dansk Folkeparti og Pia Christmas- Møller indgået aftale

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Hver anden syddansk virksomhed har forsat svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Februar 2015

VÆKST BAROMETER. Hver anden syddansk virksomhed har forsat svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Februar 2015 VÆKST BAROMETER Februar 2015 Hver anden syddansk virksomhed har forsat svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft Virksomhederne i Region Syddanmark har fortsat vanskeligt ved at finde de rette medarbejdere

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014. VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014. VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar oktober 2014 VisitDenmark, 2014 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: december 2014 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.

Læs mere

B E H O V F O R K VA L I F I C E R E T A R B E J D S K R A F T I N O R D J Y L L A N D M A J

B E H O V F O R K VA L I F I C E R E T A R B E J D S K R A F T I N O R D J Y L L A N D M A J BEHOV FOR KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT I NORDJYLLAND M AJ 2 0 1 8 STORE FORVENTNINGER I DE PRIVATE VIRKSOMHEDER 10.000 flere job på private arbejdspladser frem mod 2025. Offentlige arbejdspladser vil derimod

Læs mere

Af Mads Peter Klindt (lektor, ph.d.) og Rasmus Ravn (ph.d.-stipendiat) Center for Arbejdsmarkedsforskning (CARMA), Aalborg Universitet

Af Mads Peter Klindt (lektor, ph.d.) og Rasmus Ravn (ph.d.-stipendiat) Center for Arbejdsmarkedsforskning (CARMA), Aalborg Universitet ANALYSE Jyske kommuner er bedst til at opkvalificere ledige Tirsdag den 6. februar 2018 Det står sløjt til med indsatsen for at styrke lediges omstillingsevne via uddannelse og kompetenceløft. Men en række

Læs mere

Aarhus Vands arbejde for at fremme innovation og eksport af den danske vandmodel. Årsmøde - Intelligent Energi - november 2016 v/ Lars Schrøder

Aarhus Vands arbejde for at fremme innovation og eksport af den danske vandmodel. Årsmøde - Intelligent Energi - november 2016 v/ Lars Schrøder Aarhus Vands arbejde for at fremme innovation og eksport af den danske vandmodel Årsmøde - Intelligent Energi - november 2016 v/ Lars Schrøder Kort om Aarhus Vand A/S o o o o o Aarhus Vand er et aktieselskab

Læs mere

Strategiske muligheder og anbefalinger

Strategiske muligheder og anbefalinger Strategiske muligheder og anbefalinger Bilag 3, til Region Nordjyllands Regionale Vækst og Udviklingsstrategi (REVUS) - 2015 til 2018. Indledning I dette bilag gives anvisninger til erhvervspolitiske handlinger

Læs mere

Høje omkostninger og mangel på medarbejdere holder Danmark tilbage

Høje omkostninger og mangel på medarbejdere holder Danmark tilbage Allan Sørensen, chefanalytiker als@di.dk, 2990 6323 MAJ 2017 Høje omkostninger og mangel på medarbejdere holder Danmark tilbage Danmark rykker en plads tilbage og indtager nu syvendepladsen på IMD s liste

Læs mere

Forbundsformand Claus Jensen Høring om Vækstplan for Det Blå Danmark 24. januar 2013

Forbundsformand Claus Jensen Høring om Vækstplan for Det Blå Danmark 24. januar 2013 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 ERU Alm.del Bilag 130 Offentligt Forbundsformand Claus Jensen Høring om Vækstplan for Det Blå Danmark 24. januar 2013 Tak for invitationen. Jeg er glad for

Læs mere

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 FORORD Dansk Byggeri har udarbejdet en ny strategi. Efter en lang periode med krise og tilpasninger ser vi nu fremad og fokuserer på udvikling. Derfor

Læs mere

Gryende joboptimisme i Region Midtjylland

Gryende joboptimisme i Region Midtjylland 8. juni 2010 Gryende joboptimisme i Region Midtjylland Jobglidning. I kriseårene 2008-2010 forsvandt op mod 10 procent af stillingerne i de små og mellemstore virksomheder med 5-250 ansatte i Region Midtjylland

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Mangel på arbejdskraft koster på omsætningen. Maj 2015

VÆKST BAROMETER. Mangel på arbejdskraft koster på omsætningen. Maj 2015 VÆKST BAROMETER Maj 2015 Mangel på koster på omsætningen Det begynder at koste for de små- og mellemstore syddanske virksomheder, at det fortsat er svært at rekruttere kvalificeret. Hver fjerde virksomhed

Læs mere

Konkursanalyse 2012. 5456 konkurser i 2012 færre ansatte mister jobbet

Konkursanalyse 2012. 5456 konkurser i 2012 færre ansatte mister jobbet 5456 konkurser i 2012 færre ansatte mister jobbet 2012 ligner 2011, når man ser på antallet af konkurser. I modsætning til 2011 er der tabt 12 procent færre job i de konkursramte virksomheder og dermed

Læs mere

Byggeriet fortsætter frem de kommende år

Byggeriet fortsætter frem de kommende år Michael Meineche mime@di.dk, 3377 3454 MAJ Byggeriet fortsætter frem de kommende år Byggeriet er i fremgang, og investeringerne i byggeri og anlæg steg pænt i 16. DI tror på fortsat fremgang i byggeriet

Læs mere

Jagten på talent. Hvad gør årets gazeller rigtigt?

Jagten på talent. Hvad gør årets gazeller rigtigt? Jagten på talent Hvad gør årets gazeller rigtigt? Vi fungerer godt i en krisetid, da vi er svaret på krisen Gazelleejer Hvad kan vi lære af årets gazelleundersøgelse? Gazellerne har opskriften på at fordoble

Læs mere

Beskrivelse af arbejdsmarkedet i Ribe Amt 2006

Beskrivelse af arbejdsmarkedet i Ribe Amt 2006 Beskrivelse af arbejdsmarkedet i Ribe Amt 2006 Indhold Efterspørgslen efter arbejdskraft Udbudet af arbejdskraft Balancen på arbejdsmarkedet Efterspørgslen efter ufaglærte Efterspørgslen efter arbejdskraft

Læs mere

Region Midtjylland i en international verden

Region Midtjylland i en international verden 20. februar 2008 Region Midtjylland i en international verden Engelsk som hovedsprog i virksomhederne, industrier, der flytter til Asien, virksomheder, der vinder markeder i udlandet. Små og mellemstore

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar april VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse

Aktuel udvikling i dansk turisme Januar april VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Aktuel udvikling i dansk turisme Januar april 2015 VisitDenmark, 2015 Viden & Analyse Udgivet af: VisitDenmark Sidst opdateret: juni 2015 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m. :

Læs mere

Hvordan finder man den rigtige hjælp?

Hvordan finder man den rigtige hjælp? Hvordan finder man den rigtige hjælp? Hvor kan jeg henvende mig? Hvad kan jeg få hjælp til? Opfinderværkstedets tilbud er lige som alle tilbud til iværksættere og erhvervsfremme i Region Sjælland samlet

Læs mere

Turismen i Nordjylland Udvikling i kommunale og regionale overnatninger. Nordjysk turisme i tal. Overnatninger

Turismen i Nordjylland Udvikling i kommunale og regionale overnatninger. Nordjysk turisme i tal. Overnatninger Turismen i 2008 2016 - Udvikling i kommunale og regionale overnatninger Nordjysk turisme i tal Overnatninger 2008 2016 Visit Udarbejdet af: Visit April 2017 Adresse: Visit Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Fremtidens arbejdskraftsbehov. Fredag 29. april 2016 Horsens v. MEAmidt V. Chefanalytiker Mie Dalskov Twitter)

Fremtidens arbejdskraftsbehov. Fredag 29. april 2016 Horsens v. MEAmidt V. Chefanalytiker Mie Dalskov Twitter) Fremtidens arbejdskraftsbehov Fredag 29. april 2016 Horsens v. MEAmidt V. Chefanalytiker Mie Dalskov Pihl @MiePihl(på Twitter) Udvikling i arbejdsstyrken frem til 2025 Færre faglærte og flere med længere

Læs mere

Bygge og anlægsbranchen på Bornholm

Bygge og anlægsbranchen på Bornholm Bygge og anlægsbranchen på Bornholm 26. maj 2014 Formål med undersøgelse: At fremskaffe faktuel viden om sektoren Kort og godt hvordan står det til med bygge- og anlægsområdet på Bornholm? Hvorledes er

Læs mere

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020

KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 NOTAT KKR MIDTJYLLAND Den 16. september 2015 KKR Midtjyllands bemærkninger til udkast til Vækstplan 2016-2020 KKR Midtjylland har den 10. september 2015 drøftet første udkast til Vækstplan 2016-2020 Handlingsplan

Læs mere

Økonomisk kvartalsoversigt. 2. kvartal 2018 Udgivet: September 2018

Økonomisk kvartalsoversigt. 2. kvartal 2018 Udgivet: September 2018 Økonomisk kvartalsoversigt 2. kvartal 2018 Udgivet: September 2018 Introduktion Økonomisk kvartalsoversigt fra Danske Byggecentre giver et kort og koncentreret overblik over økonomiske forhold af betydning

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Stadig sværere at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Oktober 2014

VÆKST BAROMETER. Stadig sværere at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Oktober 2014 VÆKST BAROMETER Oktober 2014 Stadig sværere at skaffe kvalificeret arbejdskraft Gennem de seneste to år er det blevet vanskeligere for de syddanske virksomheder at finde de rette medarbejdere til arbejdsopgaverne.

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar - april 2017 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: juni 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: april

Læs mere

Konjunktur for 4. kvartal

Konjunktur for 4. kvartal Syddanske konjunkturer November 18 Konjunktur for 4. kvartal Det gode liv Syddansk erhvervsliv skal styrkes og udvikles i hele regionen, så Syddanmark er klar til fremtidens nationale og globale konkurrence.

Læs mere

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER

Springbræt til vækst. Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark PLATINSPONSORER GULDSPONSORER PLATINSPONSORER Springbræt til vækst GULDSPONSORER Fem fortællinger om virksomheder, der har fået hjælp til vækst af CONNECT Denmark CONNECT Denmark er en landsdækkende nonprofit-organisation, som samler

Læs mere

Kloge hænder og kloge hoveder - en mangelvare i det midtjyske

Kloge hænder og kloge hoveder - en mangelvare i det midtjyske August 2007 Kloge hænder og kloge hoveder - en mangelvare i det midtjyske Arbejdskraft. 3 ud af 4 direktører fra det midtjyske erhvervsliv har inden for det sidste halve år oplevet problemer med at skaffe

Læs mere

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

Turismen i Danmark. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismen i Danmark - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Turismens nøgletal Turismen er vigtig for dansk økonomi Den skaber omsætning for 94,7 mia. kr. Turismen er et stort eksporterhverv Den

Læs mere

AALBORG KYST PARTNER 2016

AALBORG KYST PARTNER 2016 AALBORG KYST PARTNER 2016 SAMMEN SKABER VI YDERLIGERE VÆKST I TURISMEN VELKOMMEN SOM AALBORGKYST PARTNER 2016 Vækst & Værtskab FOR PARTNERE FOR IKKE-PARTNERE BasisPartner ANNONCERING ANNONCERING StorbyPartner

Læs mere

Danmark rykker en plads frem men vi bør få mere ud af vores styrker

Danmark rykker en plads frem men vi bør få mere ud af vores styrker Allan Sørensen, chefanalytiker als@di.dk, 2990 6323 MAJ 2018 Danmark rykker en plads frem men vi bør få mere ud af vores styrker Danmark rykker én plads frem og indtager nu 6.-pladsen på IMD s liste over

Læs mere

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17

Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Oplæg 3 fyrtårne i erhvervshandlingsplanen for 2016-17 Erhvervsudviklingschef, Jette Rau www.ballerup.dk 3 nye fyrtårne 1. Klyngesamarbejde 2. Investeringsstrategi 3. Vækstiværksættere Målgruppen er i

Læs mere

Den Europæiske Patentdomstol. Fordele og ulemper for ingeniørvirksomheder

Den Europæiske Patentdomstol. Fordele og ulemper for ingeniørvirksomheder Den Europæiske Patentdomstol Fordele og ulemper for ingeniørvirksomheder April 2014 Den Europæiske Patentdomstol Resume Som optakt til afstemningen om den fælles patentdomstol har Ingeniørforeningen i

Læs mere

Konjunkturer for 3. kvartal

Konjunkturer for 3. kvartal Syddanske konjunkturer Juni 18 Konjunkturer for 3. kvartal Det gode liv Den syddanske udvikling skal styrkes i hele regionen, så Syddanmark er klar til fremtidens nationale og globale konkurrence. Udviklingsmuligheder

Læs mere

Overblik over programmet Faglært til vækst UNGE mellem 15 og 30 år er hverken i job eller har en erhvervskompetencegivende

Overblik over programmet Faglært til vækst UNGE mellem 15 og 30 år er hverken i job eller har en erhvervskompetencegivende Overblik over programmet Faglært til vækst Programmet Faglært til vækst er en del af den regionale vækst- og udviklingsstrategi, som regionsrådet og Vækstforum Hovedstaden vedtog i 2015. Visionen for strategien

Læs mere

ARBEJDSKRAFTMANGEL INDENFOR SEKTORER OG OVER TID

ARBEJDSKRAFTMANGEL INDENFOR SEKTORER OG OVER TID 16. oktober 28 ARBEJDSKRAFTMANGEL INDENFOR SEKTORER OG OVER TID Hovedudfordringen de kommende par år bliver ikke generel mangel på arbejdskraft i den private sektor, men nærmere mangel på job. Opgørelser

Læs mere

Hver anden virksomhed i Region Midtjylland regner med færre ansatte

Hver anden virksomhed i Region Midtjylland regner med færre ansatte 18. maj 2009 Hver anden virksomhed i Region Midtjylland regner med færre ansatte Erhvervskonjunkturer. Hver anden mindre virksomhed i Region Midtjylland forventer færre ansatte. I virksomheder med over

Læs mere

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark

TURISMEN I DANMARK. - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark TURISMEN I DANMARK - skaber vækst og arbejdspladser i hele Danmark Det er ikke kun os danskere, der er glade for at holde ferie herhjemme. Danmark er det mest populære rejsemål i Norden blandt udenlandske

Læs mere

estate VIDEN Udvikling af senior- og plejeboliger - byggeri til fremtidens beboere mod 2030

estate VIDEN Udvikling af senior- og plejeboliger - byggeri til fremtidens beboere mod 2030 estate VIDEN Udvikling af senior- og plejeboliger - byggeri til fremtidens beboere mod 2030 OVERTEGNET Der er desværre ikke flere ledige pladser. Hvis du ønsker at blive skrevet på venteliste, så skriv

Læs mere

Klimaforandringer er ikke en trussel, men en vækstmulighed for virksomhederne

Klimaforandringer er ikke en trussel, men en vækstmulighed for virksomhederne Klimaforandringer er ikke en trussel, men en vækstmulighed for virksomhederne Danske virksomheder kan gennem varer og serviceydelser både bidrage til en bedre bundlinje og til at imødegå klimaforandringerne.

Læs mere

Forslag til. model for partnerskab for drift af turistservice

Forslag til. model for partnerskab for drift af turistservice Forslag til model for partnerskab for drift af turistservice 9. juni 2010 Indhold: 1. Turismen i Hjørring Kommune...2 2. Partnerskab med lokale turismeoperatører...4 3. Model for partnerskab...5 4. Økonomi...7

Læs mere

Velkommen Early Warning landsmøde i Kolding.

Velkommen Early Warning landsmøde i Kolding. Velkommen Early Warning landsmøde i Kolding. Kolding, torsdag den 8. september 2016 Erhvervskundechef Mogens Andersen og Erhvervskundechef Marianne Jeppesen / Side 1 Om Vækstfonden Vækstfonden er en statslig

Læs mere

Hver femte virksomhed har udenlandsk arbejdskraft

Hver femte virksomhed har udenlandsk arbejdskraft 16. december 2010 Hver femte virksomhed har udenlandsk arbejdskraft Udenlandsk arbejdskraft. Hver femte virksomhed har udenlandsk arbejdskraft ansat, og den udenlandske arbejdskraft udgør omkring 3 procent

Læs mere

Hvorfor er ejerleder-agendaen vigtig? Thomas Hofman-Bang Adm. direktør Industriens Fond

Hvorfor er ejerleder-agendaen vigtig? Thomas Hofman-Bang Adm. direktør Industriens Fond Hvorfor er ejerleder-agendaen vigtig? Thomas Hofman-Bang Adm. direktør Industriens Fond SMV spiller en hovedrolle af Danmarks virksomheder er små og mellemstore virksomheder. af omsætningen i danske virksomheder

Læs mere

Præsentation af FremKom 3

Præsentation af FremKom 3 Præsentation af FremKom 3 1 Henning Christensen, Region Nordjylland Agenda Kort om FremKom 3 Gennemførelsen af analysen data og faser Behovet for arbejdskraft og uddannelser Kompetencebehov på det nordjyske

Læs mere

Er Danmarks produktion i krise? Et tilbageblik på 30 års udvikling i den danske produktion

Er Danmarks produktion i krise? Et tilbageblik på 30 års udvikling i den danske produktion Er Danmarks produktion i krise? Et tilbageblik på 30 års udvikling i den danske produktion Juni 2016 Opsummering 1 Opsummering Herhjemme såvel som i udlandet eksisterer et billede af Danmark som et rigt

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Sol, sommer og mangel på arbejdskraft hæmmer væksten

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Sol, sommer og mangel på arbejdskraft hæmmer væksten NØGLETAL UGE 35 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Sol, sommer og mangel på arbejdskraft hæmmer væksten Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom Den forgangne uge har budt på flere interessante nøgletal,

Læs mere

1.4 VIDEN, VÆKST OG VIRKSOMHEDER. Randers Kommune - Visionsproces 2020

1.4 VIDEN, VÆKST OG VIRKSOMHEDER. Randers Kommune - Visionsproces 2020 1.4 VIDEN, VÆKST OG VIRKSOMHEDER Randers Kommune - Visionsproces 2020 Viden, vækst og virksomheder Her beskrives en række udfordringer på arbejdsmarkeds- og erhvervsområdet Færre beskæftigede i industrien,

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar-december 2016 VisitDenmark, 2017 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Opdateret: februar 2017 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: december

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSANALYSE FOR RAR FYNS OMRÅDE. Oplæg på RAR-møde den 28. januar 2016 v/ Niels Kristoffersen, mploy

ARBEJDSMARKEDSANALYSE FOR RAR FYNS OMRÅDE. Oplæg på RAR-møde den 28. januar 2016 v/ Niels Kristoffersen, mploy 1 ARBEJDSMARKEDSANALYSE FOR RAR FYNS OMRÅDE Oplæg på RAR-møde den 28. januar 2016 v/ Niels Kristoffersen, mploy INDHOLD I MIT OPLÆG 2 Kort om formålet med og rammer for analysen Hovedresultater fra analysen

Læs mere

Program for BRN kick-off d. 27. marts

Program for BRN kick-off d. 27. marts Program for BRN kick-off d. 27. marts Del 1: Officielle kick-off kl. 08:30-10:30 Ordstyrer: Mikael Justesen, dir. Tv2Nord Business Region North Denmark fælles om vækst og udvikling v/borgmester og formand,

Læs mere

Det regionale arbejdsmarked med fokus på seniorerne. Oplæg v/palle Christiansen d. 12. april 2010 Regionsdirektør, Beskæftigelsesregion Midtjylland

Det regionale arbejdsmarked med fokus på seniorerne. Oplæg v/palle Christiansen d. 12. april 2010 Regionsdirektør, Beskæftigelsesregion Midtjylland Det regionale arbejdsmarked med fokus på seniorerne Oplæg v/palle Christiansen d. 12. april 2010 Regionsdirektør, Beskæftigelsesregion Midtjylland Disposition 1. Udviklingen på arbejdsmarkedet 2. Seniorer

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Bilag 100 Offentligt

Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Bilag 100 Offentligt Arbejdsmarkedsudvalget AMU alm. del - Bilag 100 Offentligt Beskæftigelsesministeriets arbejdsmarkedsbalance er misvisende Hovedpointerne i dette notat: Formandssekretariatet Januar 2009 AV/AW Beskæftigelsesregionernes

Læs mere

Oplæg SOSU-workshop Nordjylland

Oplæg SOSU-workshop Nordjylland A r b e j d s m a r k e d s k o n t o r M Arbejdsmarkedskontor Midt-Nord Amkmidt-nord@star.dk T 72 22 36 00 Oplæg SOSU-workshop Nordjylland Henrik Christensen 28. november 2018 Gårsdagens pressehistorie:

Læs mere

P R O F I L AN ALY S E AF V Æ K S T V I R K S OM H E D E R I N O R D J Y L L AN D

P R O F I L AN ALY S E AF V Æ K S T V I R K S OM H E D E R I N O R D J Y L L AN D DET NORDJYSKE VÆKSTLAG 2.0 P R O F I L AN ALY S E AF V Æ K S T V I R K S OM H E D E R I N O R D J Y L L AN D HVAD ER ET VÆKSTLAG OG HVORFOR INTERESSERE SIG FOR DET? Vækstlaget er en betegnelse for en gruppe

Læs mere

Iværksætteres udfordringer med at tiltrække udenlandske specialister

Iværksætteres udfordringer med at tiltrække udenlandske specialister Notat 14. marts 2017 Iværksætteres udfordringer med at tiltrække udenlandske specialister Danmark er internationalt ved at have et attraktivt brand med hensyn til at etablere teknologiiværksættervirksomhed

Læs mere

Orientering om Byg i Nord.

Orientering om Byg i Nord. Punkt 5. Orientering om Byg i Nord. 2014-39861. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen fremsender til Beskæftigelsesudvalgets orientering om Byg i Nord Sagsbeskrivelse I en rapport udarbejdet af COWI

Læs mere

Fremtidens mænd 2030: Ufaglærte og udkantsdanskere

Fremtidens mænd 2030: Ufaglærte og udkantsdanskere Fremtidens mænd 23: Ufaglærte og udkantsdanskere Mænd i 3 erne er allerede i dag overrepræsenteret i udkantsdanmark. En tendens som vil blive forstærket i fremtiden. I løbet af de næste 2 år vil kvinders

Læs mere

VÆKST OG ERHVERVSUDVIKLING PÅ BORNHOLM

VÆKST OG ERHVERVSUDVIKLING PÅ BORNHOLM VÆKST OG ERHVERVSUDVIKLING PÅ BORNHOLM INPUT TIL BORNHOLMS VÆKSTFORUMS ERHVERVSBIDRAG TIL EN NY VÆKST- OG UDVIKLINGSSTRATEGI FOR BORNHOLM V/KONTORCHEF SIGMUND LUBANSKI, ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTERIET ERHVERVS-

Læs mere

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på:

BEDRE Overblik. Temperaturmåling på: BEDRE Overblik Temperaturmåling på: Iværksætteri og nye virksomheder Fuldtidsbeskæftigede Ledighed Aktivitet i Aalborg Havn Passagertal i Aalborg Lufthavn Befolkning nr. 1 2016 Nye CVR-numre i Aalborg

Læs mere

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018

BilagKB_141216_pkt.19.01 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSPOLITIK 2015-2018 ERHVERVSKOMMUNEN HVIDOVRE I Hvidovre har vi mange virksomheder og arbejdspladser, både private og offentlige. Vi har et af Nordeuropas største erhvervsområder, Avedøre Holme,

Læs mere

Aktuel udvikling i dansk turisme

Aktuel udvikling i dansk turisme Aktuel udvikling i dansk turisme Januar 2019 VisitDenmark, 2019 Viden & Analyse Udgivet af VisitDenmark Sidst opdateret: Marts 2019 Overnatningsstatistikken fra Danmarks Statistik dækker t.o.m.: Januar

Læs mere

Arbejdsmarkedet i Faxe Kommune

Arbejdsmarkedet i Faxe Kommune Arbejdsmarkedet i Faxe Kommune Neden for er en beskrivelse af arbejdsmarkedet i Faxe Kommune. I forbindelse med beskrivelsen sammenlignes arbejdsmarkedet i kommunen med arbejdsmarkedet i hele landet og

Læs mere

Erhvervsstrategi

Erhvervsstrategi Erhvervsstrategi 2019-2022 Aalborg Erhvervsråd 7. Maj 2018 Erhvervsindsatsen i Aalborg Kommune Aalborg Erhvervsråd Bredt sammensat, Rådgivende for byrådet, Erhvervspuljen, Erhvervsstrategi Aalborg Byråd

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Beskæftigelsesopsvinget fortsætter!

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Beskæftigelsesopsvinget fortsætter! NØGLETAL UGE 17 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Beskæftigelsesopsvinget fortsætter! Af: Kristian Skriver, økonom & Jonas Meyer, økonom & Steen Bocian, cheføkonom. Den forgangne uge bød på (endnu) en rekord

Læs mere

MANGEL PÅ MEDARBEJDERE I HELE LANDET

MANGEL PÅ MEDARBEJDERE I HELE LANDET September 2015 MANGEL PÅ MEDARBEJDERE I HELE LANDET Tre ud af ti virksomheder har inden for det seneste år ledt forgæves efter medarbejdere. Tendensen er forstærket siden 2014, og det sker på et tidspunkt,

Læs mere

NBE Generalforsamling b) Valg af bestyrelsesmedlemmer Den nuværende bestyrelse

NBE Generalforsamling b) Valg af bestyrelsesmedlemmer Den nuværende bestyrelse b) Valg af bestyrelsesmedlemmer Den nuværende bestyrelse Private: Direktør Jørgen Rasmussen (Vrå Dampvaskeri A/S), Produktionschef Carsten Lanzky Jensen (Krone Vinduer A/S) Virksomhedsejer Jens Højer (Højer

Læs mere

Du gør en stor og flot indsats for at tilfredsstille

Du gør en stor og flot indsats for at tilfredsstille Formanden mener... Onsdag i sidste uge havde vi fornøjelsen af at fejre direktør Bo Geertsens 60 års fødselsdag med en reception på Amtmandstoften i Hjørring. Som formand for Hjørring ErhvervsCenters bestyrelse

Læs mere