Vi bakker Helle op. Ny hjemmeside: August 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi bakker Helle op. Ny hjemmeside: www.socialdemokraterne-holstebro.dk. August 2010"

Transkript

1 August 2010 Vi bakker Helle op Ny hjemmeside: Følg vore lokale politiker, se næste arrangement. Besøg vores nye hjemmeside.

2 Kære Socialdemokrat. Efter et flot forår, hvor man i den grad kunne se, at danskerne havde fået øjnene op for, at vi trænger til en ny regering og hvor meningsmålingerne steg og steg, kunne vi mønstre et rent rødt flertal. Så har sommeren været barsk og slået skår i glæden. Først Helles skattesag, som i første omgang hurtigt lagde sig. Er der ikke lavet noget ulovligt, er Helle underlagt samme skatteregler, som alle andre og skal ikke betale mere i skat pga. en politisk overbevisning. Det er op til Skat at afgøre dette spørgsmål og ikke dagbladene. De burde interessere sig for politikken, frem for at forfølge vore politiker med ukorrekte konklusioner. Herefter kom sagen om de modstridende svar til myndighederne. Det har på ingen måde været en køn sag, og ikke en sag der skal gentage sig. Men det er også en sag, der er blæst helt ud af proportioner. Det viser lidt om mediernes magt. Det ændrer ikke ved, at det har kostet troværdighed og der skal arbejdes hårdt for at genvinde danskernes tillid. Vi er midt i en valgkamp. Derfor er det vigtigt, at vi ikke begynder at vakle nu. Indtil videre har opbakningen i baglandet været massiv. Skal vi vinde regeringsmagten til næste valg, så er det vigtigt, at vi står sammen og viser, at vi er et samlet parti. Vi skal vise, at vi er her for danskerne og ikke bruger tiden på interne stridigheder. Bakker vi ikke Helle 100% op nu, vinder vi ikke næste valg. Det er nu op til vælgerne, om Helle er værdig som formand, og som vores næste statsminister. Begynder vi fra baglandet at tvivle på Helle, bliver det svært at overbevise danskerne, at de skal stemme på liste A. Vi kæmper for liste A. Vi kæmper for Annette Lind, som er vores kandidat. Vi kæmper for Helle, som stadigt er den mest seriøse statsministerkandidat der er. Derfor bakker vi Helle 100 % op. Vi har fået lanceret vores nye hjemmeside, den findes på Her kan du hele tiden været opdateret med, hvad der sker i partiforeningen, hvilke

3 arrangementer der er, hvad vores lokale politiker mener og hvornår vi går på gaden, samt meget andet. På hjemmesiden er der mulighed for at tilmelde sig nyhedsbrevet elektronisk. Jeg vil opfordre alle, der bruger de elektroniske medier, at tilmelder sig nyhedsbrevet. Fremover vil I få det tilsendt på . Der bliver brugt mange ressourcer på at sende nyhedsbreve ud. Disse midler kan bruges andetsteds. Så støt partiforeningen og meld jer til det elektroniske nyhedsbrev. Venlig hilsen Jan Therkelsen Formand for socialdemokratiet, Holstebro Nyt fra Kommunen: En kommune skal blandt andet kendes på, hvordan den tager sig af børnene, for børnene er kommunens fremtid. Derfor fylder børneområdet meget, og er hele tiden udsat for intens opmærksomhed.- Her og nu især på grund af de store besparelser, og økonomiske udfordringer vi står over for. Det er op ad bakke, og jeg kan sagtens forstå de bekymringer og frustrationer, som rører sig rundt om på skoler og institutioner, som ikke synes, der er for meget at gøre med. Jeg synes heller ikke, vi bruger for mange penge på børneområdet. Desværre bruger vi langt flere en vi har, og har gjort det et stykke tid. Der er ikke noget der tyder på, at det bliver bedre lige med det samme. Vi har en regering, som holder kommunen i et kvælertag, - med trusler om straf hvis budgettet ikke holdes. Spiller ud med nulvækst - endda over flere år. En regering som hellere vil give skattelettelser en velfærd. Vi slås med et borgerligt budget for 2010, som slet ikke hænger sammen, faldne børnetal, og fortsat øget pres på specialområdet. Budgetforslaget på børneområdet for 2011 har et klart formål: Vi skal væk fra den uro, som børneområdet har været udsat for de sidste år. Hverken børn, forældre, eller medarbejdere kan være tjent med, at økonomiske overraskelser år efter år skaber turbulens

4 og usikkerhed. Ro og stabilitet er forudsætningen for, at vi igen kan komme til at fokusere på kvalitet og indhold i børnenes hverdag. Det kræver meget hårde prioriteringer at komme så langt. Det er den skal-opgave, vi er i gang med. Så snart som muligt, skal der findes flere penge til børneområdet, for at modvirke at der opstår nye huller og sikre en god og stabil økonomi i fremtiden. Vi skal have en intens dialog med forældre, medarbejdere, ledere og organisationer. Ja, alle de parter, som har interesse i området og som har en viden, der kan bidrage til, at finde de rigtig løsninger. Det siger sig selv, at det er vigtigt med konstruktiv medspil hos alle dem, der er i daglig berøring med børneområdet. I sidste ende er det os politikere, der skal træffe beslutningerne. Vi Socialdemokrater har lovet forandringer på børneområdet. De forandringer kan vi kun levere, hvis vi holder fast i, at det skal være slut med at skubbe problemerne foran os. Derfor er det vigtigt at bemærke, at dialogen ikke handler om, hvorvidt vi skal i mål med besparelserne. Dialogen handler om, hvordan vi bedst mulig kommer i mål med besparelserne. Socialdemokraterne i Holstebro Kommune er parat til at tage et politisk ansvar for at sikre ro og stabilitet på børneområdet. Det er hverken en nem eller særlig populær opgave, fordi det kræver, at vi løser de problemer, som vi de seneste år har udskudt. Det kommer til at gøre ondt, uanset hvor store anstrengelser vi gør os for at finde de bedste løsninger. Vi håber de øvrige partier i byrådet vil være med til at løfte ansvaret for at komme ud af den dårlige spiral, hvor budgetlægningen hvert år byder på nye besparelser, og hvor økonomien også overrasker negativt i løbet af året. Jeg ved godt, vi har brugt grønthøsterbesparelser for, at få budgetterne i balance. Men det er bestemt ikke af det gode, og det skal vi helst væk fra. Den slags besparelser forholder sig ikke hensigtsmæssig og reelt til problemerne. Tværtimod rammer den også på steder, hvor det måske slet ikke er fornuftigt, at hente rationaliseringer.

5 Det er vigtigt at forstå at alternativet til budgetforslaget og besparelserne på børneområdet er, at vi fortsætter med at skubbe problemerne foran os. Selvfølgelig er det fristende - og det varmer måske også et kort øjeblik - men konsekvenserne sender vi videre til næste hold børn, og imens vokser regningen. Vi ønsker ikke, at sende regningen videre. Vi ønsker ordnede forhold og forsøger at gøre det med det fremlagte budgetforslag og besparelser. Vi vil ud af den negative spiral, så den fremtidige dialog med forældre, medarbejdere og organisationer ikke kommer til at handle om besparelser, men om udvikling, kvalitet og faglighed. Venlig hilsen Morten Flæng Formand børn og unge. Uddannelse uddannelse uddannelse Uddannelsesinstitutionerne i Midt- og Vestjylland melder om rekordstore optag denne sensommer. Gymnasier og Hf-kurser - uanset størrelse og geografisk placering - fyldes op, når skoleåret starter her i august. Man kunne forledes til at tro, at det skyldes, at flere og flere unge bevidst søger en boglig uddannelse. Der er imidlertid ingen tegn på, at færre ønsker en erhvervsuddannelse. Når der er begrænsning på dette felt, skyldes det mangel på praktikpladser. Den økonomiske krise, som tog fart i 2008, bevirkede mangel på ordrer i bøgerne i mange private firmaer, hvorved lysten og evnen til at have lærlinge faldt drastisk. Regeringens mærkværdige måde at imødegå krisen med skattelettelser til dem, der har meget i forvejen, bevirkede et hårdt pres kommunerne og de offentlige institutioner, hvorfor det også har knebet med praktikpladser der. Uden at det er gået ud over de egentlige gymnasiale uddannelser er tilstrømningen til Hf steget markant. Dette er i sig selv godt. Men det kræver en særlig opmærksomhed at sikre, at disse elever bliver i systemet og ikke dropper ud. Derfor har regionen på forsøgsbasis iværksat særlige programmer med lektielæsning, opgaveskrivning og forberedelse på udvalgte kurser.

6 Herudover arbejder Region Midtjylland med et EU-støttet program Hold Fast -, der bredt skal sikre, at unge forbliver i uddannelse, de har påbegyndt, eller at de kommer i gang med noget andet, hvis de alligevel af en eller anden grund dropper ud. Også til de videregående udannelser korte, mellemlange og lange ser man stor stigning i ansøgninger, og man har rundt om måttet optage ekstra mange studerende. Mange unge har erkendt, at tiden ikke er inde til fjumreår. Man kan ikke uden videre bare finde sig et job for en tid, og langt færre tager på lange rejser for at få oplevelser med i ballasten. Arbejdsmarkedsuddannelserne har fået en særlig betydning på grund af krisen og på grund af de mange fyringer i mange virksomheder og brancher. Vi har måttet erkende, at rigtig mange, der har mistet sit arbejde, ikke har mulighed for at vende tilbage til den type arbejde, som de kom fra. Hverken til det job, de havde før eller på en anden lignende virksomhed. Der er et enormt behov for omskoling, opkvalificering og erhvervelse af nye færdigheder eller kompetencer. Det store spørgsmål er selvsagt: Hvad skal der efteruddannes til? Og hvordan finder den enkelte medarbejder ud af, hvilken uddannelse passer bedst for hende eller ham? Hertil er der bestemt ikke noget klart svar. Men heldigvis var man allerede, inden krisen brød ud, i gang med at etablere kontakt til især små og mellemstore virksomheder for at få kortlagt netop deres og deres medarbejderes behov. Senest er AMU uddannelserne administrativt blevet samlet i tre voksenefteruddannelsescentre (VEU) i Region Midtjylland med placering i Århus, Viborg og Holstebro. Disse VEU ere skulle gerne sikre, at der er det fornødne udbud af efteruddannelse med nøje tilpasning til de aktuelle lokale behov. Det af Regionen nedsatte Kompetenceråd holder et vågent øje med udviklingen. Undertegnede er medlem af dette. Henning Gjellerod

7 Nyhedsbrevets støtter

Men hvad er det, der får os til at fare ud af fjerene, før solen står op? Hvad har I gang i, og så endda på en søndag vil nogen spørge?

Men hvad er det, der får os til at fare ud af fjerene, før solen står op? Hvad har I gang i, og så endda på en søndag vil nogen spørge? Elektronisk reprint fra www.socialdemokratiet.dk Socialdemokratiet formand Helle Thorning-Schmidts 1. maj-tale 2005 Medmenneskelighed og solidaritet er drivkraften og den røde tråd i Socialdemokraternes

Læs mere

Socialdemokraterne på Nordfyn Dato 12. januar 2013

Socialdemokraterne på Nordfyn Dato 12. januar 2013 Socialdemokraterne på Nordfyn Dato 12. januar 2013 Bestyrelsens beretning for året 2012 til generalforsamlingen den 12. januar 2013. Så er der gået et år igen, og vi er samlet for at prøve at lave status

Læs mere

Socialdemokraterne. S-nyt 2015.1. Region Sjælland. Redaktør: Knud Henning Nielsen, post@s-nyt.dk 6. januar 2015. 5 Manglende mobildækning kan koste

Socialdemokraterne. S-nyt 2015.1. Region Sjælland. Redaktør: Knud Henning Nielsen, post@s-nyt.dk 6. januar 2015. 5 Manglende mobildækning kan koste Socialdemokraterne S-nyt 2015.1 Region Sjælland s Redaktør: Knud Henning Nielsen, post@s-nyt.dk 6. januar 2015 2015 2 Året der gik og det nye der kommer Der er er sket meget i regionsrådet i 2014, og der

Læs mere

Socialdemokraterne på Nordfyn Dato 10. januar 2015

Socialdemokraterne på Nordfyn Dato 10. januar 2015 1 Socialdemokraterne på Nordfyn Dato 10. januar 2015 Bestyrelsens beretning for året 2014 til generalforsamlingen den 10. januar 2015. Indledning. Kære medlemmer. Det er nu 7. gang jeg står her på en ordinær

Læs mere

HOVEDBESTYRELSENS MUNDTLIGE BERETNING v/ formand Gita Grüning

HOVEDBESTYRELSENS MUNDTLIGE BERETNING v/ formand Gita Grüning HOVEDBESTYRELSENS MUNDTLIGE BERETNING v/ formand Gita Grüning Det talte ord gælder Kære deltagere på TL s repræsentantskabsmøde. Så mødes vi igen - alle i dejlige delegerede og jeres afdelingsbestyrelser

Læs mere

83. møde. Onsdag den 27. april 2011 (D) 1

83. møde. Onsdag den 27. april 2011 (D) 1 Onsdag den 27. april 2011 (D) 1 83. møde Onsdag den 27. april 2011 kl. 13.00 Dagsorden 1) Spørgsmål til ministrene til umiddelbar besvarelse (spørgetime). 2) Besvarelse af oversendte spørgsmål til ministrene

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts beretning på. Socialdemokraternes kongres 28. september 2013

Statsminister Helle Thorning-Schmidts beretning på. Socialdemokraternes kongres 28. september 2013 1 Statsminister Helle Thorning-Schmidts beretning på Socialdemokraternes kongres 28. september 2013 (Det talte ord gælder talen er klausuleret til den påbegyndes) Kære kongres. I ser helt og aldeles fantastiske

Læs mere

SOV TRYGT. Fælles lønforsikring. Så kan du klare dig, hvis du mister dit job. med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet

SOV TRYGT. Fælles lønforsikring. Så kan du klare dig, hvis du mister dit job. med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet Fælles lønforsikring Så kan du klare dig, hvis du mister dit job DAGLIGVARE BUTIKKEN SOV TRYGT med Socialpædagogernes lønforsikring har du råd til at miste jobbet Socialpædagogerne får fælles lønforsikring

Læs mere

Medlemsblad fra Odense Lærerforening Nr. 6 November 2013. TEMANUMMER Byrådsvalget 2013

Medlemsblad fra Odense Lærerforening Nr. 6 November 2013. TEMANUMMER Byrådsvalget 2013 Medlemsblad fra Odense Lærerforening Nr. 6 November 2013 TEMANUMMER Byrådsvalget 2013 Et valg - også om prioriteringer Folkeskolen I Odense prioriteres folkeskolen lavt i forhold til, hvor meget politikerne

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014. (Det talte ord gælder)

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014. (Det talte ord gælder) Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale ved Folkemødet 13. juni 2014 (Det talte ord gælder) Kære alle. Folkemødet er en succes. Og det viser, at bag al snakken om spin, politiske intriger og magtkampe

Læs mere

Danmark som udviklingsland

Danmark som udviklingsland (NB! De talte ord gælder klausuleret til kl. 14.00) Danmark som udviklingsland DI s formand Jesper Møllers tale ved DI's Erhvervspolitiske Topmøde 2010 Velkommen til DI's Erhvervspolitiske Topmøde 2010!

Læs mere

Generalforsamling Vejen Lærerkreds 13.2.13.

Generalforsamling Vejen Lærerkreds 13.2.13. Generalforsamling Vejen Lærerkreds 13.2.13. MUNDTLIG BERETNING: Jeg vil starte med at sige, at denne beretning jo burde være holdt af Birthe Cramon. Dette er desværre ikke muligt da hun, som de fleste

Læs mere

I: Hvilken funktion har du som byrådsmedlem i Lolland Kommune? L: Jamen først så kan jeg sige jeg har siddet i byrådet kun i den her periode vi er

I: Hvilken funktion har du som byrådsmedlem i Lolland Kommune? L: Jamen først så kan jeg sige jeg har siddet i byrådet kun i den her periode vi er I: Hvilken funktion har du som byrådsmedlem i Lolland Kommune? L: Jamen først så kan jeg sige jeg har siddet i byrådet kun i den her periode vi er inde i nu, så jeg er jo stadig lidt grøn i det politiske

Læs mere

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde

og for at have den menneskelige relation i mit arbejde Hvorfor ville I gerne være lærer? Det startede med min egen, da jeg ville være lærer. Jeg kom nok fra en familie der ikke var så struktureret, så havde jeg en lærer, som var meget god til at holde den

Læs mere

Mundtlig beretning 2012. På vej.

Mundtlig beretning 2012. På vej. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 Mundtlig beretning 2012. På vej. Vejlegården blev i løbet af sommeren det bedst kendte danske spisested

Læs mere

Tale til Folkemødet 2015. 14. juni 2015. (Det talte ord gælder)

Tale til Folkemødet 2015. 14. juni 2015. (Det talte ord gælder) Tale til Folkemødet 2015 14. juni 2015 (Det talte ord gælder) Det er dejligt at være på Bornholm. Det er femte gang, der er Folkemøde. For fire år siden stod jeg her i Allinge på en lille scene oppe ved

Læs mere

38. møde. Tirsdag den 18. december 2012 (D) 1

38. møde. Tirsdag den 18. december 2012 (D) 1 Tirsdag den 18. december 2012 (D) 1 38. møde Tirsdag den 18. december 2012 kl. 9.00 Dagsorden 1) Spørgsmål om fremme af forespørgsel nr. F 15: Forespørgsel til social- og integrationsministeren og ministeren

Læs mere

Beretning kreds 1, året marts 2009 til marts 2010. Kære kreds 1 tere

Beretning kreds 1, året marts 2009 til marts 2010. Kære kreds 1 tere Beretning kreds 1, året marts 2009 til marts 2010 Kære kreds 1 tere Sidste år på generalforsamlingen fik bestyrelsen opbakning til at lægge kursen efter den arbejdsplan, I kan se rundt om på bordene. Folderen

Læs mere

Nej til SU-nedskæringer

Nej til SU-nedskæringer Nej til SU-nedskæringer Nej til SU-nedskæringer Regeringen har meldt ud, at der skal spares 2 mia. kr. på SU en og at studerende skal hurtigere igennem deres uddannelser. Det betyder, at den kommende SU-reform

Læs mere

52. møde. Onsdag den 10. februar 2010 (D) 1

52. møde. Onsdag den 10. februar 2010 (D) 1 Onsdag den 10. februar 2010 (D) 1 52. møde Onsdag den 10. februar 2010 kl. 13.00 Dagsorden 1) Spørgsmål til ministrene til umiddelbar besvarelse (spørgetime). Undervisningsministeren og transportministeren

Læs mere

Referat af FFD s generalforsamling 6. juni 2013

Referat af FFD s generalforsamling 6. juni 2013 Referat af FFD s generalforsamling 6. juni 2013 Velkomst v/formand Helga Kolby Kristiansen Velkommen til alle og mange tak til Askov Højskole. Velkommen til Årsmøde 2013. Og selvfølgelig skal der lyde

Læs mere

Danske Malermestre, mundtlig beretning ved generalforsamling 2014.

Danske Malermestre, mundtlig beretning ved generalforsamling 2014. Danske Malermestre, mundtlig beretning ved generalforsamling 2014. Ved formand Per Vangekjær Mine damer og herrer, kære malermestre, kære gæster. Velkommen til Danske Malermestres generalforsamling. Velkommen

Læs mere

BETA-VERSION. Systime A/S

BETA-VERSION. Systime A/S 5 10 15 20 25 I 2012 udgiver Systime en temabog om Politisk Psykologi. Bogen er rettet mod psykologifaget, men andre må gerne læse med. 30 Bogen trækker tråde mellem psykologi og samfundsfag hvorfor beslutter

Læs mere

Faktum er jo, at vi i Danmark har fejluddannet flere generationer. VUs Thomas Banke i RÆSON:

Faktum er jo, at vi i Danmark har fejluddannet flere generationer. VUs Thomas Banke i RÆSON: VUs Thomas Banke i RÆSON: VI LEVER i en globaliseret verden. En verden hvor udfordringerne for et lille land som Danmark bliver større og større. Det industrielle erhvervsliv flytter arbejdspladser ud

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005

NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 NYHEDSBREV OM LEDELSE AUGUST 2005 Kære læser! Vi er nu oppe på mere end 1.200 abonnenter på nyhedsbrevet og vi vil gerne have flere. Derfor hvis du synes om nyhedsbrevet så anbefal det til en kollega eller

Læs mere

Lars Løkke Rasmussen, Landsmødetale 4. oktober 2014 **** DET TALTE ORD GÆLDER **** I dag er det præcis 1.115 dage siden, der sidst var folketingsvalg.

Lars Løkke Rasmussen, Landsmødetale 4. oktober 2014 **** DET TALTE ORD GÆLDER **** I dag er det præcis 1.115 dage siden, der sidst var folketingsvalg. Lars Løkke Rasmussen, Landsmødetale 4. oktober 2014 DET TALTE ORD GÆLDER I dag er det præcis 1.115 dage siden, der sidst var folketingsvalg. Venstre gik frem for første gang i 10 år men danskerne valgte

Læs mere

Velkommen som ung i Nykredit

Velkommen som ung i Nykredit Dig og dine penge Velkommen som ung i Nykredit Som ung i Nykredit har du en Ung Konto, som du kan beholde, indtil du fylder 36 år. Med den kan du få hjælp til at holde styr på økonomien, mens du er ung,

Læs mere

Varde kredsens Nyhedsbrev & A- NYT.

Varde kredsens Nyhedsbrev & A- NYT. Varde kredsens Nyhedsbrev & A- NYT. Februar 2014 Byrådsmedlem og Gruppeformand, Kjeld A. Espersen "Vi er i en tid hvor det er interessen for en bog, der sætter den landspolitiske dagsorden. Jeg tænker

Læs mere

36. møde. Torsdag den 19. januar 2012 (D) 1

36. møde. Torsdag den 19. januar 2012 (D) 1 Torsdag den 19. januar 2012 (D) 1 36. møde Torsdag den 19. januar 2012 kl. 9.00 Dagsorden 1) Spørgsmål om fremme af forespørgsel nr. F 15: Forespørgsel til transportministeren om betalingsringens konsekvenser.

Læs mere

Erfaringer fra lektiecaféen Risingskolen - kontaktpersoner

Erfaringer fra lektiecaféen Risingskolen - kontaktpersoner Indholdsfortegnelse Introduktion til den nye kontaktperson... 2 Gode råd til at undgå problemer... 2 Typiske problemstillinger... 2 Overordnet struktur... 3 Videregiv information... 3 Ramme og regler...

Læs mere