MARKETING I EN GLOBAL VERDEN

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MARKETING I EN GLOBAL VERDEN"

Transkript

1 1 MARKETING I EN GLOBAL VERDEN Novo Nordisk er dansk og global I løbet af de seneste år er Novo Nordisk blevet den mest værdifulde danske virksomhed med en markedsværdi på mere end 300 mia. kr. Antallet af ansatte er over med ca. 45 % i Danmark og 55 % i den øvrige del af verden. Novo Nordisk har over 50 % markedsandel på verdensmarkedet for insulin. Omsætningen fordeler sig globalt med Europa og Nordamerika som de største markeder, men med Asien som det største vækstmarked. Hele 99,2 % af salget finder sted uden for Danmark. Ligeledes har Novo Nordisk produktion i en række lande i hele verden og datterselskaber i over 80 lande. Så man kan med rette betegne Novo Nordisk som en global virksomhed. Gennem hele virksomhedens historie har der været tale om et udbredt samarbejde med brugerne, dvs. både behandlere og patienter. I Novo Nordisks vision står udtrykkeligt:»vi vil arbejde aktivt for at fremme samarbejdet mellem alle parter i behandlingssystemet, for derigennem at nå vores fælles mål.«foto: Scanpix Fortsættes side 33 Novo Nordisk har klaret sig markant bedre end andre virksomheder gennem de senere år ved bl.a. at være dygtige til: Strategisk planlægning og styring Koordineret markedsføring Kundeorientering CSR Innovation I dette kapitel vil vi se på vigtige begreber og tendenser inden for international markedsføring som grundlag for resten af bogen, se fig. 1.1 nedenfor. Markedsføringsbegreber Struktur for en virksomheds markedsføring (1) Virksomhedens planlægningsniveauer (2) Grundlæggende markedsføringsbegreber (3) Virksomhedens orientering mod markedet (4) Fra lokal til global markedsføring (5) Fig. 1.1 Strukturen i kapitel 1.

2 18 KAPITEL 1 1. Struktur for en virksomheds markedsføring Det er vigtigt for en virksomhed at have overblik over de forskellige opgaver, der er i forbindelse med planlægning og gennemførelse af markedsføring. Dette er en omfattende proces, som kan inddeles i forskellige hovedområder, se fig. 1.2 nedenfor. Figuren udgør samtidig en oversigt over bogens struktur. Overblik over virksomhedens markedsføring Marketing i en global verden (Kapitel 1) Intern analyse Værdikæde/SCM, mission, vision, værdier, PLC og porteføljeanalyse (Kapitel 2 og 3) SWOT-analyse TOWS-analyse (Kapitel 4) Mål og strategier Mål Strategier (Kapitel 5) Ekstern analyse Omverden, B2C, B2B, branche- og konkurrentanalyse (Kapitel 6, 7, 8 og 9) Markedsinformation Markedsundersøgelse, prognose og forecast (Kapitel 10 og 11) Segmentering, målgruppevalg og positionering, internationalisering, markedsudvælgelse, indtrængningsstrategi (Kapitel 12, 13, 14, 15 og 16) Parametermix Produkt og branding, service, pris, national distribution, kommunikationsprocessen, kommunikationsparametrene, international parameter strategi (Kapitel 17, 18, 19, 20, 21, 22 og 23) Markedsføringsstrategi Markedsføringsplan International markedsføringsplanlægning (Kapitel 24) Fig. 1.2 Oversigt over bogens kapitler.

3 MARKETING I EN GLOBAL VERDEN 19 Fig. 1.2 på foregående side giver et overblik over den proces, der foregår i forbindelse med planlægning af virksomhedens markedsføringsaktiviteter. Samtidig illustreres de mange elementer, der indgår i gennemførelse af markedsføringen. 2. Virksomhedens planlægningsniveauer Det er nødvendigt at gennemføre en effektiv styring af virksomhedens ressourcer og kompetencer i forbindelse med planlægning af markedsføringen. Denne styring finder grundlæggende sted på 3 styringsniveauer: Strategisk, taktisk og operativt niveau. I nedenstående fig. 1.3 er sammenhængen mellem de 3 styringsniveauer og virksomhedens organisation illustreret. Sammenhæng mellem styringsniveauer og organisation Styringsniveau Organisation Bestyrelse Strategisk niveau Direktion Taktisk niveau SCM og produktion Markedsføring og salg Økonomi Operativt niveau Fig. 1.3 Sammenhængen mellem de 3 styringsniveauer og virksomhedens organisation. Strategisk styring På det strategiske styringsniveau beskæftiger man sig med beslutninger omkring f.eks. udvikling af nye produkter, internationalisering, valg af distributionskanaler og fastlæggelse af prispolitik. Overvejelser om strategiske alliancer og opkøb af andre virksomheder, er ligeledes eksempler på beslutninger på det strategiske niveau. På det strategiske styringsniveau foregår den overordnede styring og ledelse. Styringen retter sig mod fastlæggelse og realisering af langsigtede mål. Planlægningshorisonten er som regel 2-5 år.

4 20 KAPITEL 1 Taktisk styring Den taktiske styring udgør linket mellem den strategiske styring og den operative styring. På det taktiske styringsniveau arbejdes der mere konkret og målrettet end på det strategiske niveau. På det taktiske niveau udarbejdes de konkrete planer for, hvordan virksomheden på kortere sigt kan sikre, at de opstillede mål realiseres. Planlægningshorisonten ligger typisk i intervallet 1-2 år. På det taktiske styringsniveau beskæftiger man sig med den specifikke planlægning af de enkelte handlingsparametre, f.eks. reklamekampagner, salgsplaner, sortimentssammensætning og prisfastsættelse. Overvejelser om basale forbedringer af virksomhedens website finder også sted på det taktiske styringsniveau. Operativ styring På det operative styringsniveau beskæftiger man sig f.eks. med opdatering af virksomhedens website, personligt salg, servicering af kunder og udsendelse af brochurer. På det operative styringsniveau arbejdes der med planlægning, der knytter sig til de nærmeste måneder, uger og dage. Planlægningshorisonten strækker sig typisk fra få dage op til et år. 3. Grundlæggende markedsføringsbegreber I det følgende vil der blive redegjort for grundlæggende markedsføringsbegreber. 3.1 Markedsføringsprocessen Markedsføring betyder bogstavelig talt at»føre noget ind på et marked«. I gamle dage kørte man sin hestevogn fyldt med varer ind på markedet i byen og mødte potentielle købere og udvekslede varer mod betaling i penge. Ved et marked forstås en samling af sælgere, der udbyder et bestemt produkt og et antal købere, der efterspørger de pågældende produkter. I dag kan man starte en ny virksomhed på internettet uden fysisk at have varerne til stede på et marked eller i en butik, men der er stadig tale om markedsføring. Markedsføring (marketing) omfatter de processer i en virksomhed, der har til formål at udvikle, kommunikere, sælge og levere produkter til private personer og virksomheder.

5 MARKETING I EN GLOBAL VERDEN 21 Der findes forskellige definitioner af begrebet markedsføring. Men sammenfaldende kan man sige, at markedsføringsprocessen omfatter en udveksling af et produkt mellem minimum to aktører, en sælger og en køber. Disse aktører deltager i en indbyrdes transaktion med henblik på at få tilgodeset specifikke behov og ønsker hos køberen. Et behov er udtryk for en situation, hvor man føler sig i en tilstand af mangel på et givent område, mens et ønske er udtryk for en specifik behovsdækning. Man diskuterer ofte, om man kan skabe et behov? Svaret er nej. Behovene er som udgangspunkt til stede, men man kan dække et latent behov på en ny måde en evig udfordring inden for markedsføring. 3.2 Produktbegrebet Hvad er et produkt? Produktbegrebet kræver en uddybning. Et produkt er en løsning, der tilbydes et marked, og som opfylder et behov hos en målgruppe. Da et produkt defineres som en»løsning«, er det vigtigt at pointere, at et produkt kan antage mange forskellige former, se fig nedenfor. Produktvarianter Fysisk produkt Serviceydelse Person Event Oplevelse Sted Organisation Idé Fig. 1.4 Et produkt kan optræde i mange forskellige former. I det følgende opfatter vi produkt i en bred forstand, dvs. både fysiske produkter, serviceydelser og andre former. At en person også kan være et produkt og et brand fremgår med al ønskelig tydelighed af minicase 1.1 på næste side.

6 22 KAPITEL 1 MINICASE 1.1 Oprah er et megabrand Den amerikanske talkshowværtinde Oprah Winfrey er verdens mest succesrige, kvindelige kultur- og erhvervspersonlighed. Siden 1984 har hun haft sit eget tv-show, som siden 1986 har heddet»oprah Winfrey Show«. Oprah stiftede sit eget produktionsselskab og vurderes at have tjent over 15 milliarder kroner. Udover showet har Oprah også skabt sit eget blad, slet og ret kaldet»o«, ligesom hun har lanceret produktlinjer inden for fødevarer, fitnesstøj og en særlig babytøjslinje, også kaldet»o«. Det hele kan købes i onlinebutikken Oprahstore.com. Desuden har Oprah sit eget website Oprah.com, hvor man kan få gode råd til at få et lykkeligt liv, foruden informationer om personen Oprah, bøger, underholdning og Oprahs egen TV-kanal, kaldet»own«, the Oprah Winfrey Network og Oprah Radio«. Oprah Winfrey har også optrådt som skuespiller i Steven Spielbergs»Farven Lilla«, hvor hun blev nomineret til en Oscar for bedste birolle som Sofia. I dag regnes Oprah for verdens mest indflydelsesrige kvinde ifølge Time Magazine. Samtidig er hun den bedst betalte TV-stjerne og den rigeste, sorte kvinde i USA s historie. Alle amerikanere kender og elsker hende for den måde, hun har kæmpet sig op fra den yderste fattigdom i Mississippi og senere Wisconsin. Foto: Scanpix Oprah og»o«er således verdenskendte brands. Ligeledes har Oprah adopteret sin egen farve, som ikke så underligt er lilla. Kilder: Baseret på Politiken, 5. januar 2011 og Mærkevarer og branding I forbindelse med produktbegrebet er det ligeledes vigtigt at komme ind på mærkevarer, også kaldet branding. Ordet»brand«kommer af, at man giver varen et særpræg. Bogstaveligt talt brændte cowboys på prærien i USA et brændemærke på skindet af kvæget, så man kunne se, hvilken ranch den pågældende okse kom fra. Mærkevarer og branding er opstået, fordi der er behov for, at forbrugerne kan genkende et produkt, således at man kan opbygge et sæt af værdier og image omkring det. Branding er senere blevet udbygget til at være et overordnet koncept for en virksomhed, både virksomhedskulturen, medarbejderne og produkterne. Corporate Branding-tankegangen vil blive nærmere belyst i kapitel 17. Mærkevarebegrebet er kendt fra bl.a. Coca-Cola, som har været solgt siden Andre pionerer inden for mærkevarer er Procter & Gamble og Gillette. I Danmark findes der ligeledes en række stærke mærkevarer som Toms med bl.a. Guld Barre og Yankee Bar eller DSB med Wildcard og Orange.

7 3.3 Virksomhedens parametermix MARKETING I EN GLOBAL VERDEN 23 I det følgende ses på faktorer af betydning for virksomhedens markedsføring. Nogle forhold er givet udefra, f.eks. lovgivning og udviklingen i verdensøkonomien (makroforhold) ligesom forbrugernes købekraft eller konkurrenternes indsats på markedet (mikroforhold). Forhold i virksomhedens omverden beskrives nærmere i kapitel 6. Andre faktorer kan virksomheden selv fastlægge, f.eks.: Hvilken type produkter skal man udbyde? Hvordan skal man fastsætte prisen? Hvilke distributionskanaler skal man benytte? Hvordan kan man tiltrække kunder? Disse faktorer kaldes for virksomhedens handlingsparametre eller marketingmix. En handlingsparameter er en faktor, som virksomheden selv kan fastsætte, og som er af betydning for virksomhedens afsætning. For at få overblik over virksomhedens handlingsparametre inddeler man dem i 4 overordnede parametre, også kaldet de 4 P er (Product, Price, Place (distribution) og Promotion (kommunikation)). Fig. 1.5 nedenfor viser eksempler på delparametre, der kan indgå i hver af de 4 P er. Hver parameter behandles i dybden i kapitlerne Virksomhedens parametermix Produktet Selve produktet: funktion, kvalitet, design, mærkenavn, emballage, størrelse Sortiment Service Garanti Pris Listepris Rabat Kredit Betalingsbetingelser Målgruppe Promotion Reklame Sales promotion PR Personligt salg Direct marketing On-line marketing Distribution Kanaltype Antal kanaler Kanalintensitet Beliggenhed Lager Transport Fig. 1.5 Marketingmix et (4 P er) rettes mod en bestemt målgruppe.

8 24 KAPITEL 1 Som det fremgår af fig. 1.5 henvender virksomhedens parameter-mix sig til en bestemt målgruppe. Det skal bemærkes, at en virksomhed sagtens kan have flere forskellige målgrupper. Målgruppebegrebet vil blive behandlet nærmere i kapitel 12. En målgruppe er de kunder, som virksomheden har valgt at rette sit parameter mix mod. En opdeling i virksomhedens indsats i 4 hovedområder er en god, overskuelig måde at få overblik over markedsføringen, men naturligvis også en grov forenkling. Der har været rejst kritik mod de 4 P er i kraft af, at der tages udgangspunkt i virksomheden i stedet for at tage udgangspunkt i kunderne og deres behov. I den forbindelse kan man vælge at vende de 4 P er om ved at se på markedsføringen fra kundernes synspunkt i stedet for virksomhedens, se nedenfor i fig De 4 P er set fra to synspunkter 4 P er (virksomheden) 4 C er (kunden) Product Price Place Promotion Customer Solution Customer Cost Convenience Communication Fig. 1.6 Handlingsparametrene set fra virksomhedens og kundes synspunkt. Ideen med at se på handlingsparametrene i fig. 1.6 ud fra kundens synspunkt er, at man skal se markedsføringen ud fra kundens behov, købekraft, købsadfærd og kommunikationsvaner. I øvrigt taler man også nogle gange om de 7 P er, som er omtalt under kapitel 18 om service. 3.4 S-O-R model Når vi taler om markedsføring, taler vi også om kommunikation. En generel model for, hvad der påvirker en forbruger, er den såkaldte S-O-R model. (S = Stimuli, O = Organisme, R = Respons). HIGHLIGHT En S-O-R model skal forstås på den måde, at forbrugeren modtager nogle stimuli (påvirkninger) (S) fra virksomheden, f.eks. i form af et produkt, en pris eller en annonce, samt påvirkninger fra den øvrige omverden. Hvis forbrugeren (organisme) (O) vurderer disse stimuli som interessante, vil forbrugeren bearbejde disse. Denne bearbejdning af de modtagne stimuli vil udløse en eller anden form for respons (adfærd) (R). Forbrugerens respons kan variere, f.eks. kan der blive tale om at overveje et køb, eller måske forkaster forbrugeren virksomhedens tilbud. Modellen i fig. 1.7 på næste side er et eksempel på en S-O-R model.

Virksomhedens metode, informationsindsamling. Virksomhendes købsadfærd på konsumentmarkedet. Side 1 af 5

Virksomhedens metode, informationsindsamling. Virksomhendes købsadfærd på konsumentmarkedet. Side 1 af 5 Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug-juni 2017/18 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold BCSyd EUD/EUX EUXSF Afsætning B Luise

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2013-juni 2015 Institution Vejen Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

UndervisningsPLAN. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

UndervisningsPLAN. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb UndervisningsPLAN Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August december 2008, 1. semester af 1. Institution CEU Uddannelsescenter Herning Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 09/10 Institution Holstebro Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hhx Afsætning A Georg

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2018

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2018 Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2018 Thisted

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Skoleåret 2016-17...2 Skoleåret 2017-18...5 Side 1 af 8 Skoleåret 2016-17 Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2017 Institution Uddannelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2017 Institution Skanderborg-Odder Center for Uddannelse Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2019 Thisted Handelsgymnasium EUC Nordvest, Thisted

Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2019 Thisted Handelsgymnasium EUC Nordvest, Thisted Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2019 Thisted

Læs mere

Virksomhedens metode, informationsindsamling. Virksomhedens interne forhold, virksomhedens stærke og svage sider

Virksomhedens metode, informationsindsamling. Virksomhedens interne forhold, virksomhedens stærke og svage sider Undervisningsbeskrivelse Stam til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Aug-juni 2015/17 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold BCSyd Sønderborg Handelsgymnasium EUXSF Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Skoleåret 2016-17...2 Skoleåret 2017-18...6 Side 1 af 9 Skoleåret 2016-17 Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2017 Institution Uddannelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2019 Institution Business College Syd Sønderborg Uddannelse Hhx Det Blå Gymnasium Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2018/19 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Haderslev Handelsskole EUX Afsætning B Majbritt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj 2017 Institution Skanderborg-Odder Center for Uddannelse Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2019 Institution Business College Syd Sønderborg Uddannelse Hhx Det Blå Gymnasium Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Studieretning: Matematik. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2016/18

Studieretning: Matematik. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2016/18 Undervisningsbeskrivelse Stam til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2016/18 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Det Blå Gymnasium HHX, 2.år Afsætning B Kenneth Wellan

Læs mere

Tværgående forløb Markedet for plantebaseret mad i Danmark

Tværgående forløb Markedet for plantebaseret mad i Danmark Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2019 Institution EUC Nordvest/Thisted handelsgymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommereksamen 2013 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold HHX Afsætning, niveau B Jette

Læs mere

Konkurrenceforhold og konkurrencemæssig position

Konkurrenceforhold og konkurrencemæssig position Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni, 2018 EUC

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni, 2017

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni, 2017 Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni, 2017 EUC Nordvest,

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2013 Institution Frederikshavn Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Afsætning B

Læs mere

Klasseundervisning Skriftlige øvelsesopgaver Parvise opgaver

Klasseundervisning Skriftlige øvelsesopgaver Parvise opgaver Termin August 2013 til juni 2016 Institution Handelsgymnasiet Ribe Uddannelse Fag og niveau Lærer e-mailadresse Hold HHX Afsætning Niveau A Anders Smedegaard Jensen aj@handelsgymnasietribe.dk Hh3b Beskrivelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Campus Vejle HHX Afsætning A Per Tornby HH16INNOD15

Læs mere

Afsætning, A k0 8 h h x b 3

Afsætning, A k0 8 h h x b 3 Afsætning, A k0 8 h h x b 3 Termin 09 10 11 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærere Hold Beskrivelse Tradium Mariager Fjord HHX Afsætning, A Preben Schønning Madsen Afsætning Undervisningen har været

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse for HH1C

Undervisningsbeskrivelse for HH1C Undervisningsbeskrivelse for HH1C Lærernavn og initialer Klasse Fag Martin Lykke Bach, MLB HH1C Afsætning A + B Introforløb til Afsætning Introduktion til faget. Virksomhedstyper, koncepter, markeder,

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser UndervisningsPLAN Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August december 2009, 3. semester af 6. Institution CEU Uddannelsescenter Herning Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2016 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2016 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2016 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hhx Afsætning A Julie

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2013: Institution Varde Handelsskole og Handelsgymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer e-mailadresse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 - Juni 2019 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætningsøkonomi

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Campus Vejle HHX Afsætningsøkonomi B Morten

Læs mere

Virksomhedens samlede parametermix og markedsføringsplan

Virksomhedens samlede parametermix og markedsføringsplan Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin sommer 2019 Institution Tønder Handelsgymnasium & Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni skoleåret 2012-2013 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Trin 1 Situationsanalyse. Trin 2 Målsætninger. Trin 3 Målgruppevalg. Trin 4 Butikskoncept Strategisk. Trin 5 Butikskoncept Taktisk

Trin 1 Situationsanalyse. Trin 2 Målsætninger. Trin 3 Målgruppevalg. Trin 4 Butikskoncept Strategisk. Trin 5 Butikskoncept Taktisk KONCEPT MODELLEN Trin 1 Situationsanalyse Trin 2 Målsætninger Trin 3 Målgruppevalg Trin 4 Butikskoncept Strategisk Trin 5 Butikskoncept Taktisk Trin 6 Butikskoncept Operativt Trin 7 Kontrol og tilpasning

Læs mere

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2018.

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2018. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer E-mailadresse Hold Handelsgymnasiet Ribe HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2015 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning B Jacob Lund HH16busa14

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Campus Vejle HHX Afsætning B Per Tornby HH17Bus

Læs mere

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2013 Juni 2015 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer e-mailadresse Hold Handelsgymnasiet Ribe

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2018 - Juni 2019 Institution Vejen Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Studieplan. Stamoplysninger. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Periode August 2015-juni 2016. Institution. Vejen Business College

Studieplan. Stamoplysninger. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Periode August 2015-juni 2016. Institution. Vejen Business College Studieplan Stamoplysninger Periode August 2015-juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Vejen Business College Hhx Afsætning B Lisbeth Storm Christiansen STU-AfsætningBhh1314-F16-VØ

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2017 Institution Skanderborg Odder Center for Uddannelse Uddannelse Fag og niveau HHX Afsætning A

Læs mere

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin maj-juni 2015, undervisning 1-4. semester forår 2015 Institution Handelsgymnasiet Ribe Uddannelse Fag

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 juni 2019 Institution Niels Brock Innovationsgymnasiet Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2013-juni 2014 Institution Vejen Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Sommer Erhvervsgymnasiet Grindsted.

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Sommer Erhvervsgymnasiet Grindsted. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Erhvervsgymnasiet Grindsted HHX Afsætning A

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Maj-juni 2017 Tønder

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommereksamen 2017 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold HHX Afsætning, niveau B Jette

Læs mere

Virksomhedens strategiske planlægning. Virksomhedens internationalisering. Sammenhængende forløb om virksomheden Helawine

Virksomhedens strategiske planlægning. Virksomhedens internationalisering. Sammenhængende forløb om virksomheden Helawine Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: Januar 2013 International

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Januar 2014 juni 2016 Institution Niels Brock, JTP Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning A

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2015 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold CampusVejle HHX Afsætning A Lars Skyum HH15innd14

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin December 2016 / januar 2017 Institution Uddannelsescenter Holstebro, Døesvej 76 Uddannelse Fag og niveau Lærer

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin April 2018 Institution Haderslev Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afaætning B Finn

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin januar 2018 juni 2019 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2018 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2018 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2018 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hhx Afsætning A Julie

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2018 Institution Uddannelsescenter Holstebro, Døesvej 76 Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold EUX Afsætning

Læs mere

Beskrivelse af det enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb) Titel 1 Strategi (kap. 12)

Beskrivelse af det enkelte undervisningsforløb (1 skema for hvert forløb) Titel 1 Strategi (kap. 12) Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2016/2017 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Herning hf og VUC HF2 Afsætning B Klemen Skaarup Damgaard

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2012 Institution Vejen Handelsskole & Handelsgymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHx Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin hvori undervisningen afsluttes: Sommer 2018 Institution Tønder Handelsgymnasium & Handelsskole Uddannelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2011 Institution ZBC Næstved Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning A Helle Back Kruse

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Erhvervsgymnasiet Grindsted Hhx Afsætning A Julie Grønborg Hold Klasse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 2015/2016 Institution Silkeborg Business College, Handelsskolen Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

STRATEGISK MARKEDSFØRING SKABER VINDERPOSITIONER

STRATEGISK MARKEDSFØRING SKABER VINDERPOSITIONER STRATEGISK MARKEDSFØRING SKABER VINDERPOSITIONER Innovation X den 26. januar 2012 Jens-Ole Nielsen - EMPATICO Jeg hedder Jens-Ole Indehaver af EMPATICO 25 år i marketingbranchen som projektleder, kontaktchef,

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2019 Institution Uddannelsescenter Holstebro, Døesvej 76 Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold EUX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2012 Institution Frederikshavn Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Markedskommunikation

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2018 Juni 2019 Institution Erhvervsgymnasiet Grindsted Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) EUX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer e-mailadresse Hold Termin hvori undervisningen afsluttes: maj-juni

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni 13/14 Institution IBC Fredericia Middelfart Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin maj-juni skoleåret 2012-2013 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj - Juni 2014 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning, niveau

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUC Nordvest - Fjerritslev Handelsgymnasium

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2018 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Skanderborg Odder Center for Uddannelse HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Juni 119 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Vejen Business College hhx Afsætning A Laila Thim (LT) Hold 18-hh23 HH 23 Forløbsoversigt (11) Forløb 1 Forløb 2 Forløb

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2014 Institution Vid Gymnasier/HHX Grenaa Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætningsøkonomi

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2019 Institution Vid Gymnasier/HHX Rønde Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning niv.

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Termin Juni 2019 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer Vejen Business College hhx Afsætning A Laila Thim (LT) Hold 18-hh23 HH 23 soversigt (10) 1 Grundlæggende marketingbegreber

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin 2012-2013 Institution Handelsskolen Silkeborg Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold hhx Afsætning A Niels

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 juni 2019 Institution Niels Brock Innovationsgymnasiet Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse 1. år

Undervisningsbeskrivelse 1. år Undervisningsbeskrivelse 1. år Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2015 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning B Michael

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2012 Institution Vejen Handelsskole & Handelsgymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHx Afsætning

Læs mere

Studieplan. Stamoplysninger. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Periode Eks.: August 15 december 15 Institution Vejen Business College

Studieplan. Stamoplysninger. Oversigt over planlagte undervisningsforløb. Periode Eks.: August 15 december 15 Institution Vejen Business College Studieplan Stamoplysninger Periode Eks.: August 15 december 15 Institution Vejen Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Afsætning A Carsten Sørensen STU-AfsætningAhh1214-F16-MAR Oversigt

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/Juni 2017 Institution Haderslev Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) HHX Afsætning A Finn Lund

Læs mere

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Studieplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2010 maj 2011 Institution Herningsholm Erhvervsskole, Handelsgymnasiet i Ikast Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Del 1 Salgets forudsætninger. Til gennemsyn Forlaget 94

Del 1 Salgets forudsætninger. Til gennemsyn Forlaget 94 Del 1 Salgets forudsætninger Til gennemsyn Forlaget 94 2 g r u n d b o g i salg Salgets forudsætninger en introduktion Emnerne i bogens første del har relation til virksomhedens placering, branche, konkurrencesituation,

Læs mere

Velkommen. Hvem er jeg? HVORFOR MARKETING? HVORFOR VÆKST?

Velkommen. Hvem er jeg? HVORFOR MARKETING? HVORFOR VÆKST? Velkommen Hvem er jeg? Claus Pedersen Erhvervskonsulent Danske Fysioterapeuter Uddannet Cand. Merc. 22 år selvstændig ledelses- og erhvervskonsulent Partner i Units-dd.dk Ekstern lektor på CBS Primære

Læs mere

Kapitel 18 Standardisering eller differentiering af parametermixet

Kapitel 18 Standardisering eller differentiering af parametermixet Kapitel 18 eller differentiering af parametermixet Opgave18.1 1. Opstil nedenstående produkter i rækkefølge efter samme princip som fig. 18.3 side 488 i lærebogen. 100 % 100 % standardiseret differentieret

Læs mere

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2016.

Side 1 af 7. Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Termin Maj-juni 2016. Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-juni 2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer E-mailadresse Hold Handelsgymnasiet Ribe HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 maj 2019 Institution Innovationsgymnasiet Niels Brock Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2018 Institution Videndjurs Vid Gymnasier Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætningsøkonomi

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2013 Institution Frederikshavn Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Hhx Afsætning B

Læs mere

/Undervisningsbeskrivelse

/Undervisningsbeskrivelse /Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold maj-juni, skoleår 09/10 Holstebro Handelsgymnasium Hhx

Læs mere

Afsætning B har desuden medvirket i SO2 og SO5 samt erhvervscase

Afsætning B har desuden medvirket i SO2 og SO5 samt erhvervscase Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommer 2019 Institution EUC Nordvest/Thisted Handelsgymnasium Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj-Juni 2019 Institution SCU - Skanderborg Odder Center for Uddannelse Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2011/juni 2012 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2018 juni 2019 August 2019 juni 2020 Januar 2020 juni 2021 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e)

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj juni 2012 Institution Roskilde Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning, niveau

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2016 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning A Lars Skyum HH16innb15

Læs mere

Analyse og rapport af: Thit Hansgaard. Institution: Erhvervsakademiet Lillebælt Multimediedesigner, Odense. Afleveringsdato: 7.

Analyse og rapport af: Thit Hansgaard. Institution: Erhvervsakademiet Lillebælt Multimediedesigner, Odense. Afleveringsdato: 7. Institution: Erhvervsakademiet Lillebælt Multimediedesigner, Odense Afleveringsdato: 7. februar 2016 Analyse og rapport af: Thit Hansgaard MMD 2. semester, 2016 Vejledere: Jesper F. Jensen, Karen Malene

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 Maj 2017 Institution Silkeborg Business College Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUX Merkantil

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser

Undervisningsbeskrivelse. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Termin hvor undervisningen afsluttes: Sommer 2018 Institution Tønder Handelsgymnasium & Handelsskole Uddannelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Sommereksamen 2014 Institution Campus Vejle Uddannelse Fag og niveau Lærer Hold HHX Afsætning, niveau B Jette

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/Juni 2013 Institution IBC Aabenraa Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning niveau A Titel

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Juni 2013 Institution Frederikshavn Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HHX Afsætning A Kurt

Læs mere