Litteraturreview om professionsbachelorprojektet foretaget i Netpunkt 7. marts 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Litteraturreview om professionsbachelorprojektet foretaget i Netpunkt 7. marts 2014"

Transkript

1 Litteraturreview om professionsbachelorprojektet foretaget i Netpunkt 7. marts Så løfter vi AVISARTIKEL: Weekendavisen Pernille Stensgaard Henvisning til debat Emne: læreruddannelse ; uddannelse ; lærere Der er et opbrud på vej indenfor uddannelseskravene og i fremtiden vil læreruddannelsen ændres til at indeholde færre fag og mere viden, hvilket vil sige at den enkelte lærer skal specialiseres evt. i kraft af en bachelorgrad 2 Bacheloropgaven i idræt - set udefra TIDSSKRIFTSARTIKEL: Tidsskrift for idræt. - Årg. 67, nr. 4 (2002). - S Lars Elbæk Emne: idræt ; læreruddannelse ; uddannelse ; lærere ; opgaveskrivning 3 Uddannelse: viden, vækst og velfærd : et debatoplæg til Sorø-mødet 2003 BOG: 1. udgave, 1. oplag. - Kbh., Undervisningsministeriet, sider, illustreret Undervisningsministeriet ISBN: Pris ved udgivelsen: kr. 40,00 Emne: uddannelse ; videregående uddannelser ; uddannelsesinstitutioner Niveau: fagligt niveau DK5: 37.6 Der fokuseres på de korte og mellemlange videregående uddannelser, som i de senere år har undergået reformer både på den institutionelle og den indholdsmæssige side 4 Barrierer i bacheloropgaven TIDSSKRIFTSARTIKEL: Unge pædagoger , nr S Jette Gottschau, Lars Grønbæk Emne: folkeskolen ; lærere ; lærerrollen ; elever ; lærer-elev forholdet DK5: Med baggrund i studier af 2002 bacheloropgaven i læreruddannelsen overvejer forfatterne, om undervisningen giver de studerende indtryk af, at forholdet mellem elev og viden er uproblematisk, når læreren kan sit fag 5 Kan professionsuddannelserne rumme det videnskabelige og personlige? TIDS- SKRIFTSARTIKEL: Uddannelse. - Årg. 37, nr. 3 (2004). - S Per Fibæk Laursen Serie: Professionsbachelor Findes også på internet Emne: professionsbacheloruddannelser ; bacheloruddannelse ; læreruddannelse ; lærere ; uddannelse ; professionsbachelorer

2 6 Måske er det slet ikke så enkelt : - om professionsbacheloren fra den studerendes perspektiv TIDSSKRIFTSARTIKEL: Uddannelse. - Årg. 37, nr. 3 (2004). - S Kamille Wind Serie: Professionsbachelor Findes også på internet Emne: professionsbacheloruddannelser ; bacheloruddannelse ; professionsbachelorer ; læreruddannelse ; lærere ; uddannelse For en lærerstuderende med godt kendskab til praksis kan diskussionerne om udviklingen af uddannelserne ofte virke abstrakteserie: Unge Pædagogers serie ; B 71 ISBN: Pris ved udgivelsen: kr. 120,00 Emne: opgaveskrivning ; læreruddannelse ; skriftligt arbejde ; DPLI Niveau: fagligt niveau I en række artikler undersøges, hvad der sker med læreruddannelsen og med skriftligheden i den, når krav om akademiske skrivenormer overføres til en professionsuddannelse Indhold: Erfaringer med at etablere et skrivecenter / Lene Storgaard Brok, Charlotte Skafte-Holm og Signe Skov. Charlotte Skafte Holm: Skrivegrupper. Signe Skov: Opgavetyper i professionsuddannelserne. Lene Storgaard Brok: Respons på tekstkvalitet i en lærerstuderendes bacheloropgave. Hanne Møller: Bacheloropgaven i læreruddannelsen 7 Henriksen, John, f Opgavemanualen : skriveprocessens problemformulering, konklusion og formidling BOG: 1. udgave, 1. oplag. - Kbh., Frydenlund, sider ISBN: Pris ved udgivelsen: kr. 198,00 Emne: opgaveskrivning ; specialeskrivning ; problemformulering Form: vejledninger Målgruppe: ; for studerende DK5: 19.1 Om at skrive og få struktur på en større skriftlig opgave eller et speciale 8 Bacheloropgaven i læreruddannelsen : muligheder, perspektiver, anbefalinger : lærerens bog Lotte Rienecker; Peter Stray Jørgensen BOG: 1. udgave. - Frederiksberg, Samfundslitteratur, sider Lotte Rienecker og Peter Stray Jørgensen ISBN: Pris ved udgivelsen: kr. 230,00 Emne: læreruddannelse ; bacheloruddannelse ; opgaveskrivning ; læreruddannelse ; opgaveskrivning ; vejledning ; vurdering ; DPLI Niveau: fagligt niveau Den studerendes bog med titel: Lærerbacheloropgaven

3 9 Lærerbacheloropgaven : den studerendes bog Lotte Rienecker; Peter Stray Jørgensen BOG: 1. udgave. - Frederiksberg, Samfundslitteratur, sider Lotte Rienecker og Peter Stray Jørgensen ISBN: Pris ved udgivelsen: kr. 160,00 Emne: læreruddannelse ; bacheloruddannelse ; opgaveskrivning ; DPLI Niveau: fagligt niveau Lærerens bog med titel: Bacheloropgaven i læreruddannelsen 10 Vejledning : en brugsbog for opgave- og specialevejledere på videregående uddannelser Lotte Rienecker; Peter Stray Jørgensen; Thomas Harboe BOG: 1. udgave. - Frederiksberg, Samfundslitteratur, sider Lotte Rienecker, Thomas Harboe og Peter Stray Jørgensen ISBN: Pris ved udgivelsen: kr. 348,00 Emne: DPLI DK5: 19.1 og internetadresser 11 Læreruddannelsen BOG: Kbh., Danmarks Evalueringsinstitut, sider Danmarks Evalueringsinstitut ISBN: Pris ved udgivelsen: kr. 40,00 12 Hvor bliver barnet af i bacheloropgaverne? TIDSSKRIFTSARTIKEL: Unge pædagoger , nr. 1/2. - S : ill. Jette Gottschau, Lars Grønæk Emne: læreruddannelse ; uddannelse ; lærere ; bacheloruddannelse Lærerbacheloropgaven mangler elevperspektivet og fokuserer for meget på at samtænke pædagogiske teorier og færdigheder 13 Lærerbacheloropgaven - i den bedste af alle pædagogiske verdener TIDSSKRIFTSAR- TIKEL: Unge pædagoger , nr. 1/2. - S : ill. Lotte Rienecker, Peter Stray Jørgensen Emne: læreruddannelse ; uddannelse ; lærere ; bacheloruddannelse ; opgaveskrivning Lærerbacheloropgaven vurderes som en god opgave og en god eksamensform. Gennem fire opgaveeksempler demonstreres de muligheder og kvaliteter opgaven har 14 De pædagogiske professioners autonomi TIDSSKRIFTSARTIKEL: Uddannelse. - Årg. 37, nr. 3 (2004). - S Martin Bayer Serie: Professionsbachelor Findes også på internet

4 Emne: professionsbacheloruddannelser ; bacheloruddannelse ; professionsbachelorer ; pædagogisk uddannelse; pædagoger ; læreruddannelse ; lærere ; uddannelse DK5: Noget tyder på at de pædagogiske professioners autonomi er truet, idet de bliver presset fra uddannelses- og socialpolitisk side 15 Professionsuddannelsen : akademisering: fup eller fakta? TIDSSKRIFTSARTIKEL: Dansk pædagogisk tidsskrift , nr S : ill. Tine Rask Eriksen Emne: professionsbacheloruddannelser ; professionsbachelorer ; bacheloruddannelse ; læreruddannelse ; lærere ; uddannelse ; akademisering Et reelt bud på hvilke ændringer, der (evt.) er sket med indførelsen af professionsbacheloruddannelsen 16 Genvejstaster : til opgaveskrivning og faglig formidling på bacheloruddannelserne forfatter: Johannes Fibiger ; forfatter: Søren Søgaard BOG: 1. udgave, 1. oplag. - Århus, Academica, sider, illustreret forfatter: Johannes Fibiger ; forfatter: Søren Søgaard ; redaktør: Jørgen Asmussen ISBN: Pris ved udgivelsen: kr. 240,00 Emne: opgaveskrivning ; rapportskrivning ; skriftlig fremstilling ; bacheloruddannelse ; videregående uddannelser Form: vejledninger Målgruppe: ; for studerende DK5: 19.1 Om at skrive funktionelt i genrer som bachelorprojekter, synopser, praktikrapporter og faglige artikler med fokus på bl.a. skriveprocessens arbejdsfaser, skrivecoaching og -blokering, opgaveskrivningens retorik og argumentation samt præsentation og performance 17 På sporet af den studerende, der skal være lærer TIDSSKRIFTSARTIKEL: Unge pædagoger , nr. 3/4. - S Jørgen Kuhlmann Emne: læreruddannelse ; uddannelse ; lærere ; praktik ; bachelorgrad En ny forståelse for praktikforløbet på 4. studieår, hvor praktik og bacheloropgave får mulighed for at blive tænk sammen i et tæt samarbejde mellem et lærerteam på en skole og de studerende 18 Gröntved, Susanne Nye sygeplejerskers parathed til at anvende forskningsarbejder i relation til den evidensbaserede sygepleje - belyst ud fra deres bachelorprojekter BOG: Aarhus, Institut for Sygeplejevidenskab, Aarhus Universitet, IV, 107 sider. - (Publikation fra Afdeling for Sygeplejevidenskab, Aarhus Universitet, nr. 89/2005) Serie: Publikation fra Afdeling for Sygeplejevidenskab, Aarhus Universitet ; nr. 89/2005 ISBN:

5 ISBN: Pris ved udgivelsen: kr. 90,00 net. Niveau: fagligt niveau DK5: Med resumé på engelsk Øverst på titelsiden: Specialeafhandling i sygeplejevidenskab 19 Skrifter 2004 : om læreruddannelse og lærerprofession Andreas Striib; Benny Bang Carlsen; Kuhlmann h Jørgen BOG: 1. udgave. - Århus, Århus Dag- og Aftenseminarium, sider red. Andreas Striib, Benny Bang Carlsen og Jørgen Kuhlmann Per Fibæk Laursen: Hvad kan vi bruge professions- og bachelorbegreberne til?. Jørgen Kuhlmann: Når den studerende kommer i skole. Kjeld Sten Iversen: Lærer i erfaringsgrupper. Vibeke Enemark og Solveig Troelsen: Studiestart. Elsebeth Jensen: Ledelse af undervisning og samarbejde med eleverne. Benny Bang Carlsen: Det flerkulturelle klasserum. Claus Nelson: Unges medier og medborgerskab, en udfordring til folkeskolen og læreruddannelsen. Elsebeth Jensen: At lede og inddrage - et udviklingsarbejde, en empirisk undersøgelse og et ph.d. projekt. Benny Bang Carlsen: Heltens metamorfoser. Gurli Bjørn Iversen: Om viden og vidensskabelse på den pædagogiske diplomuddannelse. Kirsten Krogh-Jespersen: Lærerprofessionalitet - illusion og vision. Claus Nelson: Læring, identitet og nye medier - børn og unges læring og dannelse med IT og digitale medier. Bibliografisk oversigt over udviklingsarbejder ved ÅDAS Skrifter 2006 : om læreruddannelse og lærerprofession Andreas Striib; Benny Bang Carlsen; Kuhlmann h Jørgen BOG: 1. udgave. - Århus, Århus Dag- og Aftenseminarium, sider red. Andreas Striib, Benny Bang Carlsen og Jørgen Kuhlmann Martin Bayer: Praktikken i spændingsfeltet mellem forskningstilknytning og professionsorientering - et professionsdidaktisk perspektiv. Peter Fregerslev: Den lærerstuderende og den danskfaglige kompetence. Peter Hougaard Madsen: Progression i læreruddannelsen. Mette Rydén Rosenlund og Solveig Troelsen: Danskfaglighed og professionsdidaktik. Ole Løw: Fortællinger i gruppevejledning - Forskellige perspektiver på vejledning og særligt om brug af genfortællende og reflekterende positioner i praktikvejledning. Kirsten Bangsgaard Thomsen, Irma Petersen og Kjeld Sten Iversen: Vejledning af bachelorstuderende i læreruddannelsen - en enkelt sag eller? Benny Bang Carlsen: Heltens metamorfoser - ny ph.d.-afhandling. Bibliografisk oversigt over udviklingsarbejder udarbejdet i tilknytning til EFUenheden ved Århus Dag- og Aftenseminarium Møller, Hanne Diskursiv praksis i læreruddannelsen : en empirisk undersøgelse af bacheloropgavens positioner og udsigelse : ph.d.-afhandling BOG: Kbh., Danmarks Pædagogiske Universitet, Institut for Pædagogisk Antropologi,, sider ISBN: Opstilling i folkebiblioteker: FAUSTNR.: Katalogkoder: DBF DAT DBF DAT Anskaffelsesvilkår: ikke i bogh. Niveau: forskningsniveau Med resumé på engelsk

6 22 Projekt bachelor : vejledning, professionslæring og værdier : et forskningsudviklingssamarbejde mellem Roskilde Universitets Center, Institut for Uddannelsesforskning, og Center for Videregående Uddannelser, CVU Sjælland, Udviklingsenheden, Hindholm Hanne Ginger-Mortensen BOG: 1. udgave, 1. oplag. - Roskilde, Roskilde Universitetscenter ; Fuglebjerg, CVU Sjælland, sider Hanne Ginger-Mortensen m. fl. Anskaffelsesvilkår: pris og eksp. ikke oplyst DK5: Sollann Sørensen, Anna-Louise Knoth Disciplinering under vejledningssamtaler : en undersøgelse af disciplinering af sygeplejestuderende under vejledningssamtaler på basis af Foucaults magtbegreber BOG: Århus, Institut for Sygeplejevidenskab, Aarhus Universitet, rekvireres...: Medicinerladen, sider. - (Publikation fra Afdeling for Sygeplejevidenskab, Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet, nr. 117/2006) Serie: Publikation fra Afdeling for Sygeplejevidenskab, Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet ; nr. 117/2006 ISBN: ISBN: Pris ved udgivelsen: kr. 90,00 net. Niveau: fagligt niveau DK5: Med resumé på engelsk Øverst på titelsiden: Kandidatuddannelsen i sygepleje og internetadresser 24 Vurderingskriterier i et professionsperspektiv for vejledning og bedømmelse af lærerbacheloropgaver : anbefalinger Niels Mølgaard, f BOG: 2. oplag. - Silkeborg, Silkeborg Seminarium, sider, illustreret forfatterne: Niels Mølgaard m. fl. ; foto: Søren Wilhelmsen ISBN: Pris ved udgivelsen: kr. 30,00 På omslaget: Bacheloropgaven i læreruddannelsen Tidligere: 1. udgave Professionsbachelor Henrik Friediger BOG: Kbh., Undervisningsministeriet, sider, illustreret. - (Uddannelse, 3 (marts 2004)) redaktion Henrik Friediger m. fl. Serie: Uddannelse ; 3 (marts 2004) Emne: professionalisering ; professionsbachelorer ; uddannelse ; bacheloropgaven ; professionsbachelor Form: Tidsskrift DK5: 37.6 Indhold: Hans Stige Hansen: At skabe forandring i praksis. Martin Bayer: De pædagogiske professioners autonomi. Ulrik Jørgensen: Fra forskellighed til professionsbachelor. Hanne Helleshøj: Profession og professionalitet. Kamille Wind: Måske er det slet

7 ikke så enkelt. Per Fibæk Laursen: Kan professionsuddannelserne rumme det videnskabelige og personlige? Indhold: Hans Stige Hansen: At skabe forandring i praksis. Martin Bayer: De pædagogiske professioners autonomi. Ulrik Jørgensen: Fra forskellighed til professionsbachelor. Hanne Helleshøj: Profession og professionalitet. Kamille Wind: Måske er det slet ikke så enkelt. Per Fibæk Laursen: Kan professionsuddannelserne rumme det videnskabelige og personlige? 26 Bacheloropgaven i læreruddannelsen Ole Gade; René Christiansen BOG: Kbh., Unge Pædagoger, sider, illustreret. - (Unge pædagoger, nr. 1/2, 2004) redigeret af Ole Gade og René Christiansen Serie: Unge pædagoger ; nr. 1/2, 2004 Emne: læreruddannelse ; vejledning ; evaluering ; vurdering ; DPLI Lokal klassifikation: tvh0409; pep Temanummer Indhold: Frits Hedegaard Eriksen: Den danske model og bacheloropgaven. Lærerbacheloropgaven: i den bedste af alle verdener / Peter Stray Jørgensen og Lotte Rienecker. Hvor bliver barnet af i bacheloropgaverne? / Jette Gottschau & Lars Grønbæk. Jens Skov Jørgensen: Børn og Unges forbrug : reflektioner over en professionsbacheloropgave. Dennis Astrup: Ensomhed, forvirring og filosofisk samtale : reflektioner over en professionsbacheloropgave. Hanne Møller: Hvor kommer meninger fra?: en analyse af diskursiv praksis i forbindelse med bachelorvejledning og -skrivning 27 Nielsen, Bodil, f Praktik og dansk : lærerkompetencer i praksis BOG: 1. udgave, 1. oplag. - Kbh., Dansklærerforeningen, sider, illustreret. - (Studieserien) Serie: Studieserien ISBN: Pris ved udgivelsen: kr. 200,00 Emne: praktik ; læreruddannelse ; lærere ; uddannelse ; danskfaget ; danskundervisning Niveau: fagligt niveau Målgruppe: for læreruddannelse Om praktik til lærerstuderende med linjefaget dansk, med forbindelseslinier fra praktik til lærerfaglige problemstillinger og bachelorprojekt 28 Pædagoguddannelsen på tværs Bodil Høyer, f. 1969; Bjørn Hamre BOG: Kbh., Frydenlund, sider, illustreret Bodil Høyer og Bjørn Hamre (red.) ISBN: Seneste oplag: 4. oplag, 2013 Emne: pædagoguddannelse ; pædagogik Niveau: fagligt niveau Målgruppe: for pædagoguddannelse På omslaget: Dannelse i en verden af foranderlighed og internetadresser Indhold: Praksis i pædagoguddannelsen (Introduktion / af Bjørn Hamre og Bodil Høyer. Bjørn Hamre: Praktikken som læringsrum. Lone Cantio: Pædagogens arbejdsfelter. Ida Kornerup: Børn og unge. Mennesker med nedsat funktionsevne / af Birgit Kirkebæk og Ditte Sørensen. Benny Lihme: Mennesker med sociale problemer. Johny Lauritsen: Professioner på tværs. Jens Willer: Pædagogisk udviklingsarbejde og dokumentation. Bachelorprojektet - praksis i uddannelsen til professionsbachelor / af

8 Maria Wahlgreen og Bodil Høyer). Pædagogik (Bjørn Hamre: Introduktion). De faglige discipliners blikke på pædagogik (Bjørn Hamre: Et filosofisk blik på pædagogik. Johny Lauritsen: Et sociologisk blik på pædagogik. Trine Rasmussen: Et antropologisk blik på pædagogik. Jonas Svane: Et psykologisk blik på pædagogik. Jens Willer: Sundhedspædagogik). Livsfasernes betydning for den enkeltes selvdannelse (Jonas Svane: Barndommen - psykologiske perspektiver og pædagogiske udfordringer ; Ungdomslivet - psykologiske perspektiver og pædagogiske udfordringer ; Voksenlivet - psykologiske perspektiver og pædagogiske udfordringer. Anna K. Andreasen: Dannelse af selvet i det sociale samspil). Senmoderne pædagogiske strategier (Lotte Hedegaard- Sørensen: Special- og socialpædagogik i et inkluderende perspektiv. Ida Kornerup: Pædagogiske læreplaner og læring. Jens Willer: Empowerment i et sundhedspædagogisk perspektiv. Vibe Larsen: Interkulturel pædagogik. Johnny Lauritsen: Eksistens og pædagogik). Dansk, kultur og kommunikation (Introduktion / af Maria Wahlgreen og Niels Mors. Niels Mors: Sprog i brug, sproglig udvikling og sprogets mange funktioner. Vivi Andersen: Tegnstøttet kommunikation. Lene Storgaard Brok: Dansk som skriftlig formidling. Maria Wahlgreen: Kommunikation i den pædagogiske praksis. Vibe Larsen: Den flerkulturelle mangfoldighed. Trine Rasmussen: Kulturforstårelse i det pædagogiske arbejde. Niels Mors: Kultur som ramme og værktøj i pædagogisk arbejde. Anna Poulsen: Barnesyn svinklen i bøger og film for børn. Mette Siersted: Fortællinger og æstetisk gods. Bodil Høyer: Livsfortællinger i det pædagogiske arbejde). Individ, institution og samfund (Introduktion / af Maria Wahlgreen og Bodil Høyer. Bodil Høyer: Det pædagogiske arbejde i en offentlig sektor i udvikling ; Identitet og medborgerskab i et samfund i bevægelse. Social arv - et begreb til debat / af Kaj Storgaard Jensen og Helle Kildevang. Ida Kornerup: Internationale konventioner i pædagogisk praksis. Maria Wahlgreen: Institutioner under forandring ; Organisationskulturer i det pædagogiske felt ; Ledelse i pædagogiske institutioner. Jens Willer: Arbejdsmiljø som en integreret del af det pædagogiske arbejde). Linjefagene (Gitte Ladegaard: Linjefagene. Værksted, natur og teknik / af Susanne Østerlund, Lene Hassig Vilslev og Anna K. Andreasen. Susanne Østerlund: Mennesket af, med og mod naturen. Hulen i skoven, konstruktion, magi og udsmykning / af Susanne Østerlund og Lene Hassig Vilslev. Len e Hassig Vilslev: Ritualer - performances indlejrede i større kulturevents. Anna K. Andreasen: Kunstnerisk billedarbejde med de små børn. Udtryk, musik og drama / af Karen Rønne og Mette Siersted. Karen Rønne: Protosprog og performitet. Mette Sierstad: Æstetiske læreprocesser. Sundhed, krop og bevægelse / af Anne Bahrenscheer, Jens Hansen og Jens Willer). Perspektivering (Pædagogens udfordringer i en verden af foranderlighed /af Bodil Høyer og Bjørn Hamre) 29 Koefoed, Lise Sygeplejestuderendes positioneringer mellem akademisering og erhvervsudøvelse, selvstændiggørelse og dominans : en sociologisk undersøgelse af sygeplejestuderendes bacheloropgaver NETDOKUMENT: Afdeling for Sygeplejevidenskab, Aarhus Universitet, (Kandidatspeciale, nr. 192) forfatter: Lise Koefoed Serie: Kandidatspeciale ; nr. 192 ISBN: FAUSTNR.: Katalogkoder: IDO ARK DIT DIT DAT IDO ARK DIT DIT DAT Adgang via internet (PDF-format) Niveau: fagligt niveau DK5: Med resumé på engelsk På andet titelskærmbillede: Kandidatuddannelsen i sygepleje 30

9 Hvad er akademisk og lærerfaglig kvalitet i lærerbacheloropgaven? TIDSSKRIFTSAR- TIKEL: Unge pædagoger , nr S : ill. Signe Ravn, Bine Nass Emne: læreruddannelse ; uddannelse ; lærere ; opgaveskrivning ; kvalitet ; faglighed ; bacheloruddannelse 31 Professionsbacheloropgaven i læreruddannelsen forfatter: Gorm B. Andersen ; forfatter: Jesper Boding BOG: 1. udgave, 1. oplag. - Frederikshavn, Dafolo, sider forfatter: Gorm B. Andersen ; forfatter: Jesper Boding ISBN: Pris ved udgivelsen: kr. 138,00 Emne: opgaveskrivning ; skriftlig fremstilling Niveau: fagligt niveau Målgruppe: for professionsbacheloruddannelse ; for læreruddannelse og links Indhold: Hvad er en professionsbacheloropgave? ; Struktur og videnskabelighed i opgaven ; Videnskabelig metode ; Indledningen ; Problemformuleringen ; Læsevejledningen ; Teoriafsnittet ; Empiriafsnittet ; Analysen ; Konklusion, handleperspektiv og perspektivering ; Formaliakrav til opgaven ; Brug af vejledere ; Vurdering af bacheloropgaven ; Den gode professionsbacheloropgave Bacheloropgaven - en guide til lærerstuderende forfatter: Bine Nass ; forfatter: Signe Ravn BOG: 1. udgave, 1. oplag. - Kbh., Gyldendal, sider, illustreret. - (Seminarieserien) forfatter: Bine Nass ; forfatter: Signe Ravn Serie: Seminarieserien ISBN: Pris ved udgivelsen: kr. 175,00 Emne: opgaveskrivning ; skriftlig fremstilling Niveau: fagligt niveau Målgruppe: for læreruddannelse En guide til skriveprocessen i forbindelse med udarbejdelse af bacheloropgave, fra den første ide til den endelige finpudsning og links 32 Tema: Professionsdidaktiske synsvinkler Andreas Striib; Benny Bang Carlsen; Jørgen Kuhlmann BOG: 1. udgave. - Århus, Århus Dag- og Aftenseminarium, sider, illustreret i farver. - (Skrifter om læreruddannelse og lærerprofession, 3. årgang, 2006) red.: Benny Bang Carlsen, Jørgen Kuhlmann og Andreas Striib Serie: Skrifter om læreruddannelse og lærerprofession ; 3. årgang, 2006 ISBN: Emne: læreruddannelse ; profession ; didaktik ; forsøg ; Danmark ; DPLI Martin Bayer: Praktikken i spændingsfeltet mellem forskningstilknytning og professionsorientering - et professionsdidaktisk perspektiv. Peter Fregerslev: Den lærerstuderende og den danskfaglige kompetence. Peter Hougaard Madsen: Progression i læreruddannelsen. Mette Rydén Rosenlund og Solveig Troelsen: Danskfaglighed og professionsdidaktik. Ole Løw: Fortællinger i gruppevejledning - Forskellige perspektiver på vejledning og særligt om brug af genfortællende og reflekterende positioner i praktikvejledning. Kirsten Bangsgaard Thomsen, Irma Petersen og Kjeld Sten Iversen: Vejledning af bachelorstuderende i læreruddannelsen - en enkelt sag eller? Benny Bang Carlsen: Heltens metamorfoser - ny ph.d.-afhandling. Bibliografisk oversigt over udviklingsarbejder udarbejdet i tilknytning til EFUenheden ved Århus Dag- og Aftenseminarium

10 33 Projekt Bachelor : vejledning, professionslæring og værdier BOG: Roskilde, Roskilde Universitetscenter, Institut for Uddannelsesforskning, s. Hanne Ginger-Mortensen - Stinne Glasdam - Søren Hegstrup - Johny Lauritsen (red.) - Jens Pietras - Søren Smidt- Bjarke Solkær - Helle Storm Emne: vejledning ; professionsbachelor ; uddannelsespolitik DK5: 37.6 Pro Et forsknings-udviklingssamarbejde mellem Roskilde Universitetscenter, Institut for Uddannelsesforskning og Center For Videregående Uddannelser, CVU Sjælland, Udviklingsenheden, Hindholm Bacheloropgaven i læreruddannelsen - i tilknytning til religionsfaget BOG: Kbh., Religionspædagogisk Forlag, sider. - (Religionspædagogisk forum, 2008:nr. 3) Serie: Religionspædagogisk forum ; 2008:nr. 3 DK5: Indhold: Gode bacheloropgaver - overvejelser ud fra et kvalitetsudvalg / Michael Riis. Fortælling i kristendomsundervisning - en senmoderne mulighed / Louise Klyvø. Dannelse, forkyndelse og læring / Ellen Olesen Noe. Dannelsesidealet i den moderne folkeskole - og i religionsfaget / Sidsel Rosa Just. Bacheloropgaven set fra klasseværelset / Preben Medom Hansen. Bacheloropgaven som udfoldelse af fagligt kvalificeret refleksion over dannelse / Hans Dorf. Religionsfaglighed og dannelse / Jørn Borup. Bacheloropgaven og professionssvigtet / Jan Oskar Rønnow og Ove Steiner Rasmussen 35 Anvendt teori BOG: Århus, Socialrådgiveruddannelsen i Århus, VIA University College, sider. - (Social skriftserie, nr. 16) Elof Nellemann Nielsen, Jens Eistrup, Steen Juul Hansen, Michael Adam Guul, Svend Aage Andersen ; i samarbejde med Maria Haubjerg, Dorthe Mørch Mikkelsen, Liv Stikling Hermansen Serie: Social skriftserie ; nr. 16 ISBN: Adgang via internet. - Findes også på nettet Emne: bacheloropgave ; opgaveskrivning ; teori i socialt arbejde ; sociologisk teori ; neoinstitutionel organisationsteori ; kritisk teori ; psykologiske teorier ; systemteori ; humanøkologi DK5: Antologiens sigte er at give studerende, der skal i gang med projekter eller større skriftlige opgaver, inspiration til, hvad teorier anvendes til, når det drejer sig om at forstå sociale problemstillinger Indhold: Elof Nellemann Nielsen: Bourdieu. Jens Eistrup: Max Weber - bedaget og aktuel. Steen Juul Hansen: Neoinstitutionel organisationsteori. Michael Adam Guul: Human udviklingsøkologisk systemteori. Svend Aage Andersen: Kritisk teori. 36 Professionsdidaktik : grundlag for undervisning i professionsrettet uddannelse redaktør: Karen Marie Hedegaard ; redaktør: Kirsten Krogh-Jespersen BOG: 1. udgave. - Århus, Klim, sider. - (Didaktiske bidrag) redaktør: Karen Marie Hedegaard ; redaktør: Kirsten Krogh-Jespersen Serie: Didaktiske bidrag ISBN: Pris ved udgivelsen: kr. 299,00 Niveau: fagligt niveau

11 DK5: 37.1 og links 37 Bachelorprojekter inden for det sundhedsfaglige område : indblik i videnskabelige metoder redaktør: Stinne Glasdam ; bidrag: Kirsten Beedholm... [et al.] BOG: 1. udgave. - Kbh., Dansk Sygplejeråd, Nyt Nordisk Forlag (eksp.), sider, illustreret redaktør: Stinne Glasdam ; bidrag: Kirsten Beedholm... [et al.] ; tegner: Birgitte LercheDansk Sygeplejeråd ISBN: Seneste oplag: 3. oplag, 2013 Emne: sundhedsuddannelser ; metodelære ; forskningsmetodik ; videnskabelig metode ; opgaveskrivning Form: vejledninger Niveau: fagligt niveau Målgruppe: ; for sygeplejerskeuddannelse ; for fysioterapeutuddannelse ; for ergoterapeutuddannelse ; for jordemoderuddannelse ; for radiografuddannelse ; for diplomuddannelse DK5: og links Indhold: Stinne Glasdam: At komme i gang med et sundhedsfagligt (professions)bachelorprojekt ; Jura og etik - ved studier af og på mennesker inden for sundhedsområdet. Forskellige metodiske tilgange (Studier af litteratur (Ester Hørmann: Litteratursøgning. Litteraturreview ; Diskursanalyse ; Analyse af forskellige former for tekstmateriale / Kirsten Frederiksen og Kirsten Beedholm. Stinne Glasdam: Narrative litteraturreviews gennemført inden for en given teoretisk ramme. Karen Hvidtfeldt Madsen: Selvbiografier som empiri) ; Interview og observation (Stine Glasdam: Semistrukturerede interviews af enkeltpersoner. Jeanette Præstegaard: Fokusgruppeinterview. Gitte Wind: Antropologisk feltarbejde. Linda Kragelund: Obser-views : metode til at generere data og lærerum for undersøger og informant. Malene Kjær Jeppesen: Fotografier og videooptagelser) ; Narrativer ( Birthe D. Pedersen: Fortælling som empirisk materiale. Birte Hedegaard Larsen: Livshistoriske forskningsmetoder. Ingrid Egerod: Narrativer i patientdagbøger. Biografier som narrativer / Kirsten Beedholm og Kirsten Frederiksen. Helle Winther: Praksisfortællinger) ; Spørgeskemaundersøgelser (Ingrid Poulsen: Anvendelse af standardiserede spørgeskemaer. Marianne Høyen: Konstruktion af eget spørgeskema) ; Studier med intervention som sigte (Det klinisk kontrollerede forsøg / Helle Vagner og Anne Holm Nyland. Helle Terkildsen Maindal: Interventionsstudier. Auditmetoden / Jan Mainz og Mette Mainz Rode)). Stinne Glasdam: Afslutning af bachelorprojektet 38 Professionsretning i praksis : professionsbachelorprojektet i brydninger mellem arbejde, uddannelse og politik redaktør: Randi Andersen ; redaktør: Finn M. Sommer BOG: 1. udgave. - Roskilde, Roskilde Universitetscenter ; Sorø, University College Sjælland, sider redaktør: Randi Andersen ; redaktør: Finn M. SommerUniversity College Sjælland, Roskilde Universitet ISBN: Niveau: fagligt niveau DK5: 37.6 og links 39 Toft, Trine Informationssøgning til bachelorprojektet : for professionsbachelorer BOG: 1. udgave. - Frederiksberg, Samfundslitteratur, sider, illustreret. - (Studieteknikserien) forfatter: Trine Toft Serie: Studieteknikserien ISBN:

12 Emne: informationssøgning ; bacheloruddannelse ; litteratursøgning Niveau: fagligt niveau Målgruppe: for studerende DK5: og links Indhold: Informationssøgning ; Emnet ; Problemformulering ; Fra problemformulering til informationssøgning ; Dataindsamling ; Folkebiblioteket ; Bibliotek.dk ; Internettet ; Databaser ; Spørg dem, der ved det! ; Referencer ; Sådan kan du lave en litteraturliste ; Anbefalet litteratur 40 Metode og oppgaveskriving for studenter Olav Dalland, BOG: 5. utg. - Oslo, Gyldendal akademisk, s., portr. Olav Dalland ISBN: Emne: hovedoppgave ; faglig ; forfatterskap ; oppgaveskriving ; metode ; prosjektarbeid ; forskningsmetoder ; oppgaver ; skriving ; faglitteratur ; helsefag ; sosialfag ; kvalitativ ; intervju ; observasjon ; prosjektoppgave ; metoder ; studenter ; sykepleie ; spørreskjema ; etikk ; metodologi ; samfunnsforsking ; oppgåveskriving ; samfunnsvitskapleg ; samfunnsvitenskapelig ; methods ; writing ; etics ; fagleg ; forfattarskap ; oppgaveskrivning ; forskningsetikk ; kildekritikk ; høyere ; utdanning NLM: H NLM: WZ 345 UDK: UDK: UDK: UDK: Lokal klassifikation: utg. Oslo : Universitetsforl., 1993 Omslagstittel: Metode og oppgaveskriving 41 Bachelorvinkler på lærerprofessionen *B* NETDOKUMENT: Risskov, Videncenter for Didaktik, VIA University College, VIA University College. Videncenter for Didaktik Nr. 1 (2013)- ISSN: FAUSTNR.: Katalogkoder: DPF DAT DPF DAT Adgang via internet. - Link til elektronisk udgave Dewey: DDC: 21 Årspublikation Også i papirform: Bachelorvinkler på lærerprofessionen 42 Bachelorprojekter inden for det sundhedsfaglige område : indblik i videnskabelige metoder redaktør: Stinne Glasdam ; bidrag: Kirsten Beedholm... [et al.] TIDSSKRIFTSARTIKEL: 1. udgave. - Kbh., Dansk Sygplejeråd, Nyt Nordisk Forlag (eksp.), sider, illustreret sider : ill. Busch, Tor Akademisk skriving : for bachelor- og masterstudenter BOG: Oslo, Fagbokforlaget, sider forfatter: Tor Busch ISBN: FAUSTNR.: DK5: Uden klassemærke 43

13 Dalland, Olav, Profesjonsutdanning og dannelse : bacheloroppgavens muligheter BOG: Oslo, Gyldendal akademisk, s. ISBN: Emne: dannelse ; bacheloropgaver ; opgaveskrivning ; professionsbacheloruddannelser ; professionskompetencer Niveau: fagligt niveau DK5: Skriftlighed i læreruddannelsen : med udgangspunkt i bacheloropgaven Lene Storgaard Brok BOG: Kbh., Unge Pædagoger, sider. - (Unge Pædagogers serie, B 71) redigeret af Lene Storgaard Brok ; med bidrag af Lene Storgaard Brok m. fl. ; redaktionel tilrettelæggelse: Ole Gade Serie: Unge Pædagogers serie ; B 71 ISBN: Pris ved udgivelsen: kr. 120,00 Emne: opgaveskrivning ; læreruddannelse ; skriftligt arbejde ; DPLI Niveau: fagligt niveau I en række artikler undersøges, hvad der sker med læreruddannelsen og med skriftligheden i den, når krav om akademiske skrivenormer overføres til en professionsuddannelse Indhold: Erfaringer med at etablere et skrivecenter / Lene Storgaard Brok, Charlotte Skafte-Holm og Signe Skov. Charlotte Skafte Holm: Skrivegrupper. Signe Skov: Opgavetyper i professionsuddannelserne. Lene Storgaard Brok: Respons på tekstkvalitet i en lærerstuderendes bacheloropgave. Hanne Møller: Bacheloropgaven i læreruddannelsen 45 Vejledning : en brugsbog for opgave- og specialevejledere på videregående uddannelser Lotte Rienecker; Peter Stray Jørgensen; Thomas Harboe BOG: 1. udgave. - Frederiksberg, Samfundslitteratur, sider Lotte Rienecker, Thomas Harboe og Peter Stray Jørgensen ISBN: Pris ved udgivelsen: kr. 348,00 Emne: DPLI DK5: 19.1 og internetadresser 46 Skriv en artikel : om videnskabelige, faglige og formidlende artikler Lotte Rienecker; Peter Stray Jørgensen; Morten Gandil BOG: 1. udgave. - Frederiksberg, Samfundslitteratur, sider, illustreret Lotte Rienecker, Peter Stray Jørgensen, Morten Gandil ISBN: Pris ved udgivelsen: kr. 168,00 DK5: 19.1 og internetadresser 47 Hvor kommer meninger fra? TIDSSKRIFTSARTIKEL: Unge pædagoger , nr. 1/2. - S Hanne Møller Emne: læreruddannelse ; uddannelse ; lærere ; bacheloruddannelse ; opgaveskrivning

14 En analyse af diskursiv praksis i læreruddannelsen i forbindelse med bachelorvejledning og - skrivning 48 Ensomhed, forvirring og filosofisk samtale - reflektioner over en professionsbacheloropgave TIDSSKRIFTSARTIKEL: Unge pædagoger , nr. 1/2. - S : ill. Dennis Astrup Emne: læreruddannelse ; uddannelse ; lærere ; bacheloruddannelse ; opgaveskrivning En ny lærer reflekterer over forløbet af hans egen bacheloropgave og påpeger at arbejdsprocessen styrker tilliden til egen professionalitet 49 Børns og unges forbrug - reflektioner over en bacheloropgave TIDSSKRIFTSARTI- KEL: Unge pædagoger , nr. 1/2. - S : ill. Jens Skov Jørgensen Emne: læreruddannelse ; uddannelse ; lærere ; bacheloruddannelse ; opgaveskrivning En ny lærer reflekterer over forløbet af sin bacheloropgave og hævder at opgaven giver bedre mulighed for at begrunde praksis udfra eget syn på samfund, børn og skole 50 Lærerbacheloropgaven - i den bedste af alle pædagogiske verdener TIDSSKRIFTSAR- TIKEL: Unge pædagoger , nr. 1/2. - S : ill. Lotte Rienecker, Peter Stray Jørgensen Emne: læreruddannelse ; uddannelse ; lærere ; bacheloruddannelse ; opgaveskrivning Lærerbacheloropgaven vurderes som en god opgave og en god eksamensform. Gennem fire opgaveeksempler demonstreres de muligheder og kvaliteter opgaven har 51 Jensen, Noona Elisabeth Metodebogen : pædagogstuderende mellem profession og akademisering BOG: 1. udgave. - Kbh., Hans Reitzel, sider, illustreret. - (Socialpædagogisk bibliotek) forfatter: Noona Elisabeth Jensen ; redaktør: Kamma Lund Jensen Serie: Socialpædagogisk bibliotek ISBN: Seneste oplag: 4. oplag, 2013 Emne: pædagoguddannelse Niveau: fagligt niveau Målgruppe: for pædagoguddannelse Indhold: Pædagoguddannelsens placering i spændingsfeltet mellem profession og akademisering ; Social læring i pædagoguddannelsen ; Faglig læsning skaber viden ; At skabe viden om pædagogisk faglighed gennem skriftlighed ; Hvad lærer man gennem samarbejde? ; Undersøgelser og empiri - at skabe viden om pædagogisk praksis ; Opgaveskrivning - at balancere mellem læring og kontrol ; At formidle pædagogisk faglighed ; Undervisning på pædagoguddannelsen 52 Hvad er akademisk og lærerfaglig kvalitet i lærerbacheloropgaven? TIDSSKRIFTSAR- TIKEL: Unge pædagoger , nr S : ill. Signe Ravn, Bine Nass Emne: læreruddannelse ; uddannelse ; lærere ; opgaveskrivning ; kvalitet ; faglighed ; bacheloruddannelse

15 53 Bacheloropgaven - en guide til lærerstuderende forfatter: Bine Nass ; forfatter: Signe Ravn BOG: 1. udgave, 1. oplag. - Kbh., Gyldendal, sider, illustreret. - (Seminarieserien) forfatter: Bine Nass ; forfatter: Signe Ravn Serie: Seminarieserien ISBN: Pris ved udgivelsen: kr. 175,00 Emne: opgaveskrivning ; skriftlig fremstilling Niveau: fagligt niveau Målgruppe: for læreruddannelse En guide til skriveprocessen i forbindelse med udarbejdelse af bacheloropgave, fra den første ide til den endelige finpudsning og links 54 Den sundhedsvidenskabelige opgave - vejledning og værktøjskasse forfatter: Marianne Lindahl ; forfatter: Carsten Juhl BOG: 2. udgave. - Kbh., Munksgaard Danmark, sider, illustreret forfatter: Marianne Lindahl ; forfatter: Carsten Juhl ; redaktør: Liva Skogemann ISBN: Seneste oplag: 4. oplag, 2013 Emne: opgaveskrivning ; sundhedsuddannelser Form: vejledninger Niveau: fagligt niveau Målgruppe: ; for social- og sundhedsuddannelse ; for sundhedsfaglig uddannelse DK5: Tidligere: 1. udgave Faustnr.: ISBN.: Anvendt teori BOG: Århus, Socialrådgiveruddannelsen i Århus, VIA University College, sider. - (Social skriftserie, nr. 16) Elof Nellemann Nielsen, Jens Eistrup, Steen Juul Hansen, Michael Adam Guul, Svend Aage Andersen ; i samarbejde med Maria Haubjerg, Dorthe Mørch Mikkelsen, Liv Stikling Hermansen Serie: Social skriftserie ; nr. 16 ISBN: Adgang via internet. - Findes også på nettet Emne: bacheloropgave ; opgaveskrivning ; teori i socialt arbejde ; sociologisk teori ; neoinstitutionel organisationsteori ; kritisk teori ; psykologiske teorier ; systemteori ; humanøkologi DK5: Antologiens sigte er at give studerende, der skal i gang med projekter eller større skriftlige opgaver, inspiration til, hvad teorier anvendes til, når det drejer sig om at forstå sociale problemstillinger Indhold: Elof Nellemann Nielsen: Bourdieu. Jens Eistrup: Max Weber - bedaget og aktuel. Steen Juul Hansen: Neoinstitutionel organisationsteori. Michael Adam Guul: Human udviklingsøkologisk systemteori. Svend Aage Andersen: Kritisk teori. 56 Bachelorboka BOG: Oslo, Universitetsforlaget, s., ill

16 Dag Asbjørnsen og Arnt Maasø ; redaksjon: Kjell-Olav Hovde, Marte Stapnes og Magnus Torgersen ; illustrasjoner: Bjørn Rune Lie ISBN: Anskaffelsesvilkår: 149,00 nkr. Emne: Writing ; Students ; Learning ; Interview ; Education, Graduate ; studerende ; universitetsstudier ; undergraduate studerende ; højere uddannelse ; Norge ; studieteknik ; skriftligt arbejde ; eksamen ; uddannelsesstøtte ; bolig ; studenterliv ; bacheloruddannelse ; opgaveskrivning ; velfærd ; jobsøgning Form: håndbøger DK5: ; Lokal klassifikation: Lokal klassifikation: ; DDK-5 Indhold: En ny verden (Oppbygningen av bachelorstudiet ; Studier i utlandet ; Hvem er hvem? og hva kan de gøre for deg? ; Mer bakgrunn om utdanningssystemet før og nå). Studieteknikk (Å være student ; Studieteknikk ; Forelesning ; Å lese pensum). Stå på eksamen (Eksamen i en større sammenheng ; Eksamensplanlegging og tidsbruk ; Eksamensformer ; Noen råd for å skrive bedre besvarelser ; Karaktersystemet ; Regler og rettigheter). Studentliv (Hva skal jeg leve av? ; Hvor skal jeg bo? ; Studentvelferd ; Studentdemokrati ; Fritid). Og så da -- veien videre (Mastergraden ; Jobbsøking ; Jobbintervju ; Universiteter og høyskoler i Norge ; Akademisk ordliste) 57 Metode og oppgaveskriving for studenter Olav Dalland, BOG: 5. utg. - Oslo, Gyldendal akademisk, s., portr. Olav Dalland ISBN: Emne: hovedoppgave ; faglig ; forfatterskap ; oppgaveskriving ; metode ; prosjektarbeid ; forskningsmetoder ; oppgaver ; skriving ; faglitteratur ; helsefag ; sosialfag ; kvalitativ ; intervju ; observasjon ; prosjektoppgave ; metoder ; studenter ; sykepleie ; spørreskjema ; etikk ; metodologi ; samfunnsforsking ; oppgåveskriving ; samfunnsvitskapleg ; samfunnsvitenskapelig ; methods ; writing ; etics ; fagleg ; forfattarskap ; oppgaveskrivning ; forskningsetikk ; kildekritikk ; høyere ; utdanning NLM: H NLM: WZ 345 UDK: UDK: UDK: UDK: Lokal klassifikation: utg. Oslo : Universitetsforl., 1993 Omslagstittel: Metode og oppgaveskriving 58 Busch, Tor Akademisk skriving : for bachelor- og masterstudenter BOG: Bergen, Fagbokforlaget, sider, illustreret forfatter: Tor Busch ISBN: Opstilling i folkebiblioteker: 19.1 FAUSTNR.: Emne: opgaveskrivning ; skriftlig fremstilling ; specialeskrivning Form: vejledninger Niveau: fagligt niveau Målgruppe: ; for studerende DK5: 19.1 Bogen er rettet mod udarbejdelse af bachelor- og masteropgaver, men er også relevant for skrivning af mindre opgaver 59 Dalland, Olav, 1940-

17 Profesjonsutdanning og dannelse : bacheloroppgavens muligheter BOG: Oslo, Gyldendal akademisk, s. ISBN: Emne: dannelse ; bacheloropgaver ; opgaveskrivning ; professionsbacheloruddannelser ; professionskompetencer Niveau: fagligt niveau DK5: 19.1

Uge 7 10 Grundfag: PÆD - Undervisningsplan F14-5

Uge 7 10 Grundfag: PÆD - Undervisningsplan F14-5 Uge 7 10 Grundfag: PÆD - Undervisningsplan F14-5 Læringsmål: Mål for læringsudbytte i pædagogik 1. semester: Den pædagogiske relation med fokus på det personlige vs. det professionelle Målene for dit læringsudbytte

Læs mere

Studieplan for Kvalitativ metode - modul 14 efteråret 2016

Studieplan for Kvalitativ metode - modul 14 efteråret 2016 Studieplan for Kvalitativ metode - modul 14 efteråret Undervisningen tager primært udgangspunkt i bøgerne: Interview. Det kvalitative forskningsinterview som håndværk af Steinar Kvale og Svend Brinkmann

Læs mere

Lektionskatalog Teoretisk undervisning Bachelor i sygepleje

Lektionskatalog Teoretisk undervisning Bachelor i sygepleje Peqqisaanermik Ilisimatusarfik. Institut for sygepleje og sundhedsvidenskab. Sygeplejestudiet Lektionskatalog Teoretisk undervisning Bachelor i sygepleje 8. semester Hold 2010 Indholdsfortegnelse Indhold

Læs mere

Praktik i pædagoguddannelsen

Praktik i pædagoguddannelsen Pædagoguddannelsen i fokus Tina Düsterdich Birgitte Højberg Susanne Poulsen Charlotte Skafte-Holm Sara Vafai-Blom Praktik i pædagoguddannelsen Redaktion: Peter Mikkelsen og Signe Holm-Larsen Tina Düsterdich,

Læs mere

Dato Uge 34. Lokale Tidspunkt Emne Underviser Litteratur. Inge Rasmussen

Dato Uge 34. Lokale Tidspunkt Emne Underviser Litteratur. Inge Rasmussen KLINISK VEJLEDERUDDANNELSE Skema og studieplan - HOLD 567 Efteråret 2015 Undervisningen foregår på Blangstedgårdsvej 4, 5220 Odense SØ, hvor intet andet er nævnt Dato Uge 34 Lokale Tidspunkt Emne Underviser

Læs mere

Kompetencer til At analysere og vurdere, hvordan kultur, litteratur og sprog anvendes i og har betydning for brugeres liv og udtryksformer.

Kompetencer til At analysere og vurdere, hvordan kultur, litteratur og sprog anvendes i og har betydning for brugeres liv og udtryksformer. Uge 7 10 Grundfag: DKK og PÆD-SUND - Undervisningsplan F14-2 DKK: Dansk, kultur og kommunikation med Julie Hjejle (JUHJ) Læringsmål: Fokus på fortælling, sprog og æstetiske læreprocesser Viden om Sproglig

Læs mere

Professionsbacheloropgaven

Professionsbacheloropgaven GORM BAGGER ANDERSEN & JESPER BODING Professionsbacheloropgaven i læreruddannelsen I n d h o l d Indhold 7 Forord 9 Hvad er en professionsbacheloropgave? 9 Særlig genre, særlige krav 10 Praksis som omdrejningspunkt

Læs mere

KLIISK VEJLEDERUDDAELSE Undervisningsplan HOLD 269 Forår 2012 Lokale: C1.05 Alle dage

KLIISK VEJLEDERUDDAELSE Undervisningsplan HOLD 269 Forår 2012 Lokale: C1.05 Alle dage KLIISK VEJLEDERUDDAELSE HOLD 269 Forår 2012 Lokale: C1.05 Alle dage Dato Lokale Tidspunkt Emne Underviser 19.03 C1.05 9.15-11.00 11.15 12.00 12.00-12.30 Præsentation Introduktion til uddannelsens formål,

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen Aalborg

Sygeplejerskeuddannelsen Aalborg Sygeplejerskeuddannelsen Aalborg Modulbeskrivelse Modul 14 Bachelorprojekt: Sygeplejeprofession, kundskabsgrundlag og metoder Hold S10V Uge 12 Uge 26, 2013 Indholdsfortegnelse 1.0 Hensigt med beskrivelsen

Læs mere

KLM i læreruddannelsen LÆRERUDDANNELSEN I FOKUS. Redaktion: Gorm Bagger Andersen Lis Pøhler

KLM i læreruddannelsen LÆRERUDDANNELSEN I FOKUS. Redaktion: Gorm Bagger Andersen Lis Pøhler LÆRERUDDANNELSEN I FOKUS Redaktion: Gorm Bagger Andersen Lis Pøhler Pia Rose Böwadt René B. Christiansen Jørgen Gleerup Claus Haas Leo Komischke-Konnerup Connie Stendal Rasmussen Henrik Sommer Alexander

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen Aalborg

Sygeplejerskeuddannelsen Aalborg Teoretisk undervisning. Modulbeskrivelse Modul 14 - Bachelorprojekt: Sygeplejeprofession, kundskabsgrundlag og metoder Hold S12Sx+y Uge 41, 2015 uge 4, 2016 Indholdsfortegnelse 1.0 Hensigt med beskrivelsen

Læs mere

Valgmodul 13 er et 6 ugers forløb. På Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens udbydes følgende valgmodulspakke:

Valgmodul 13 er et 6 ugers forløb. På Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens udbydes følgende valgmodulspakke: Kære studerende Valgmodul 13 er et 6 ugers forløb. På udbydes følgende valgmodulspakke: Uge 1-3 Uge 4 og 5 Uge 6 Teori: Kvalitative og kvantitative metoder med sundhedsteknologi/ telemedicin som eksempel,

Læs mere

Valgmodul 13 er et 6 ugers forløb. På Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens udbydes 2 valgmodulspakker:

Valgmodul 13 er et 6 ugers forløb. På Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens udbydes 2 valgmodulspakker: Valgfag modul 13 Kære studerende Valgmodul 13 er et 6 ugers forløb. På Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens udbydes 2 valgmodulspakker: Valgmodulpakke 1: 3 x 2 uger: Uge 1 og 2 Kvalitative og kvantitative

Læs mere

Pædagogik og pædagoger

Pædagogik og pædagoger Pædagoguddannelsen i fokus Thomas Gregersen Lotte Hedegaard-Sørensen Grethe Kragh-Müller Suzanne Krogh Unni Lind Peter Mikkelsen Anders Elof Nielsen Søren Smidt Pædagogik og pædagoger Redaktion: Peter

Læs mere

LÆRERUDDANNELSEN I FOKUS

LÆRERUDDANNELSEN I FOKUS LÆRERUDDANNELSEN I FOKUS Redaktion: Gorm Bagger Andersen Lis Pøhler Gorm Bagger Andersen Karen B. Braad Dorte Kamstrup Lis Madsen Ane Panfil Marianne Thrane Dansk i læreruddannelsen Gorm Bagger Andersen,

Læs mere

Forord... 9 Indledning...11

Forord... 9 Indledning...11 Indhold Forord................................................ 9 Indledning.............................................11 Kapitel 1 At være pædagog At være studerende.................... 13 At være pædagog......................................14

Læs mere

Et refleksivt og pædagogik analyseredskab til vurdering af faglige ressourcer i professionsuddannelserne til lærer, pædagog og sygeplejerske

Et refleksivt og pædagogik analyseredskab til vurdering af faglige ressourcer i professionsuddannelserne til lærer, pædagog og sygeplejerske Et refleksivt og pædagogik analyseredskab til vurdering af faglige i professionsuddannelserne til lærer, pædagog og sygeplejerske Projektleder Britta Hørdam bho@ucsj.dk Projektmedarbejder Anja Richter

Læs mere

Retningslinjer for opgaveskrivning

Retningslinjer for opgaveskrivning ORIENTERING Retningslinjer for opgaveskrivning Sygeplejerskeuddannelsen Nordsjælland Juni 2014 De følgende retningslinjer gælder for alle skriftlige opgaver, der udarbejdes af studerende på Sygeplejerskeuddannelsen

Læs mere

til studerende: på sygeplejerskeuddannelsen Odense University College Lillebælt - spørgsmål og svar

til studerende: på sygeplejerskeuddannelsen Odense University College Lillebælt - spørgsmål og svar til studerende: på sygeplejerskeuddannelsen Odense University College Lillebælt - spørgsmål og svar Forord Denne pjece er tænkt som en guide til studerende ved sygeplejerskeuddannelsen i Region Syddanmark

Læs mere

Mundtlighed og Retorik i Dansk ugerne 47-51

Mundtlighed og Retorik i Dansk ugerne 47-51 Mundtlighed og Retorik i Dansk ugerne 47-51 Introduktion Det mundtlige i dansk fylder meget i den daglige undervisning rundt omkring på skolerne. Eleverne bliver bedt om at tage stilling, diskutere, analysere

Læs mere

Professionslæring og læremidler. DADI Danskfagenes didaktik Læreruddannelsen og forskningen SDU 14. juni 2012 Jens Jørgen Hansen hansen@sitkom.sdu.

Professionslæring og læremidler. DADI Danskfagenes didaktik Læreruddannelsen og forskningen SDU 14. juni 2012 Jens Jørgen Hansen hansen@sitkom.sdu. Professionslæring og læremidler DADI Danskfagenes didaktik Læreruddannelsen og forskningen SDU 14. juni 2012 Jens Jørgen Hansen hansen@sitkom.sdu.dk Hvor får vi viden fra? Hvilke pædagogiske eksperimenter

Læs mere

Studieplan modul 13 efterår2015: Fra idé til problemformulering i dit bachelorprojekt.

Studieplan modul 13 efterår2015: Fra idé til problemformulering i dit bachelorprojekt. ITRODUKTIO TILVALGFAGET: Velkommen til modul 13. Som I kan se er der skemalagt samtlige dage og også mange tider uden underviser. Dette er gjort med vilje og skal forstås som en hjælp for jer til at få

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS SEMESTERPLAN. 7. semester. Hold Februar 07. Gældende for perioden

SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS SEMESTERPLAN. 7. semester. Hold Februar 07. Gældende for perioden SYGEPLEJERSKEUDDANNELSEN I RANDERS SEMESTERPLAN 7. semester Hold Februar 07 Gældende for perioden 01.02.10-30.06.10 Indholdsfortegnelse Forord...3 Semesterets hensigt, mål og tilrettelæggelse...4 Indhold...5

Læs mere

Ekspert i at undervise

Ekspert i at undervise september 2008 LÆRERUDDANNELSEN I SILKEBORG Ekspert i at undervise Kære alle Hermed nogle informationer omkring projekt Ekspert i at Undervise. Dette er en pixi udgave, hvor jeg har lagt vægt på at beskrive

Læs mere

Retningslinjer for opgaveskrivning

Retningslinjer for opgaveskrivning Sygeplejerskeuddannelsen November 2015 Professionshøjskolen UCC Retningslinjer for opgaveskrivning Sygeplejerskeuddannelsen i Nordsjælland Indholdsfortegnelse 1. Generelle krav... 2 2. Opgavens tekniske

Læs mere

Kongebro Fovslet Gyttegård Damgård Højen. 27. feb Klub Tid Points Tid Points Tid Points Tid Points Tid Points Samlet. 14. nov 21. nov 15. dec 6.

Kongebro Fovslet Gyttegård Damgård Højen. 27. feb Klub Tid Points Tid Points Tid Points Tid Points Tid Points Samlet. 14. nov 21. nov 15. dec 6. Maxi 1 Damer 14. nov 21. nov 15. dec 6. Ulrika Örnhagen Jørgensen OK Snab 60,49 100 57,53 100 200 Hedvig Gydesen OK Melfar 70,00 100 100 Josefine Lind Disk 0 0 Anette Lund Disk 0 0 Maxi 1 Herrer Martin

Læs mere

Sundhed, krop og bevægelse

Sundhed, krop og bevægelse Pædagoguddannelsen i fokus Anne Brus Charlotte Sandberg Christensen Karin Siff Munck Charlotte Eli Pedersen Eva Rose Rechhagel Sundhed, krop og bevægelse Redaktion: Peter Mikkelsen og Signe Holm-Larsen

Læs mere

Valgfagets titel Forskning i og udvikling af professionspraksis

Valgfagets titel Forskning i og udvikling af professionspraksis Valgfagets titel Forskning i og udvikling af professionspraksis ECTS point 31/3 ECTS point Valgfaget afholdes University College Lillebælt Blangstedgårdsvej 4 5220 Odense NØ Valgfagsansvarlig uddannelse

Læs mere

Trivselsrådgivning. Et kort referat af artiklen Værsgo at blive et helt menneske. Af Janne Flintholm Jensen

Trivselsrådgivning. Et kort referat af artiklen Værsgo at blive et helt menneske. Af Janne Flintholm Jensen Trivselsrådgivning Et kort referat af artiklen Værsgo at blive et helt menneske Af Janne Flintholm Jensen Roskilde Universitet Arbejdslivsstudier K1 August 2011 Det følgende indeholder et kort referat

Læs mere

Projektbeskrivelse Nordisk projekt om samarbejdsflader mellem lærer- og pædagoguddannelsen.

Projektbeskrivelse Nordisk projekt om samarbejdsflader mellem lærer- og pædagoguddannelsen. Projektbeskrivelse Nordisk projekt om samarbejdsflader mellem lærer- og pædagoguddannelsen. Udgangspunkt for projektet: Baggrunden for dette projekt er treleddet: For det første er der i disse år en uddannelsespolitisk

Læs mere

Forskning i og udvikling af professionspraksis

Forskning i og udvikling af professionspraksis Forskning i og udvikling af professionspraksis Valgfagets titel: Forskning i og udvikling af professionspraksis 31/3 ECTS point Valgfaget afholdes: University College Lillebælt Blangstedgårdsvej 4 5220

Læs mere

RESULTATLISTE Vejle stævne 15m 2014

RESULTATLISTE Vejle stævne 15m 2014 RESULTATLISTE Vejle stævne 15m 2014 DDS SP v.3.14.4.1 Gevær, 15m. - Mesterskab BK1 1 101491 Gustav Røjkjær 10-006 Klejs-Juelsminde Skytteforening 200/11 200/14 400/25 2 20564 Silas Højfeldt Kildehøj 10-456

Læs mere

LÆRERUDDANNELSEN I FOKUS

LÆRERUDDANNELSEN I FOKUS LÆRERUDDANNELSEN I FOKUS Redaktion: Gorm Bagger Andersen Lis Pøhler Michael Wahl Andersen Hans Jørgen Beck Karen B. Braad Lotte Skinnebach Marianne Thrane Peter Weng Matematik i læreruddannelsen Michael

Læs mere

1. PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE: Børnehaven Sct. Georgs Gården

1. PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE: Børnehaven Sct. Georgs Gården 1. PRAKTIKSTEDSBESKRIVELSE: Bekendtgørelsens tekst 14: Praktikstedet udarbejder en praktikstedsbeskrivelse, der skal indeholde følgende: 1)Beskrivelse af praktikstedet, herunder formål, karakteristik af

Læs mere

Døstrup IF Svinget Hobro Klublotto vinderne

Døstrup IF Svinget Hobro  Klublotto vinderne Klublotto vinderne 2009 25 Rigmor Madsen 58 Lisbeth Sørensen 66 Lars Pedersen (LP) 24 Klaus Rasmussen 14 Michael Nielsen 51 Familien Pedersen 9 Jørgen Hedemand 55 Henrik Nielsen 60 Døstrup kortklub 49

Læs mere

Aarhus Brandvæsen, Januar 2015. Ledelsen. Staben. Beredskabschef Lars Hviid. Afdelingsleder Per Dyrvig Forebyggende Afdeling

Aarhus Brandvæsen, Januar 2015. Ledelsen. Staben. Beredskabschef Lars Hviid. Afdelingsleder Per Dyrvig Forebyggende Afdeling Ledelsen Beredskabschef Lars Hviid Sekretariatsleder Karina Gregersen Sekretariatet Per Dyrvig Forebyggende Afdeling Lene Ø. Hansen Salg & Service Anders Rathcke Operativ Afdeling Staben Stabsmedarbejder

Læs mere

RESULTATLISTE DDSN 15m Pistolturnering Individuelle resultater

RESULTATLISTE DDSN 15m Pistolturnering Individuelle resultater RESULTATLISTE DDSN 15m Pistolturnering 2013-14 Individuelle resultater Standardpistol BK Runde 1 Runde 2 Runde 3 Runde 4 SUM 1 103691 Mikkel H. Wendell 251 0 0 0 251 Standardpistol Junior Runde 1 Runde

Læs mere

Fordeling af timer i Emdruphallen 2005/06

Fordeling af timer i Emdruphallen 2005/06 Fordeling af timer i Emdruphallen 2005/06 Medl.nr Navn Tlf. Mail Tildel tid Rasmus Bie Olsen Mandage kl. 7-8 7690 Christian Ohm 6073 Peter Thyregod 4587 4528 pthy@novozymes.com Mandage kl. 8-9 6630 Bo

Læs mere

Praksisfortælling. Et pædagogisk redskab til udvikling af handlekompetence

Praksisfortælling. Et pædagogisk redskab til udvikling af handlekompetence Praksisfortælling Et pædagogisk redskab til udvikling af handlekompetence Udarbejdet af Hanne Bruhn/Marianne Gellert Juni 2009 og redigeret marts 2010 1 Indholdsfortegnelse 1. Baggrund... 3 2. Formål...

Læs mere

CARSTEN ELBRO L ÆSEVANSKELIGHEDER GYLDENDAL

CARSTEN ELBRO L ÆSEVANSKELIGHEDER GYLDENDAL CARSTEN ELBRO L ÆSEVANSKELIGHEDER GYLDENDAL I Seminarieserien foreligger Elisabeth Arnbak: Faglig læsning fra læseproces til læreproces Louise Bjar og Caroline Liberg (red.): Børn udvikler deres sprog

Læs mere

Matcher. Stilling. Gruppe H1

Matcher. Stilling. Gruppe H1 Matcher 1 : Køge OK - O-63/NFR/Maribo : 55-64 2 : Køge OK - OK Skærmen Værløse : 66-50 3 : Køge OK - DSR/Fredensborg/Vinderød : 66-47 4 : O-63/NFR/Maribo - OK Skærmen Værløse : 60-47 5 : O-63/NFR/Maribo

Læs mere

Dansk, kultur og kommunikation

Dansk, kultur og kommunikation Pædagoguddannelsen i fokus Dorthe Bleses Nina Christensen Thomas O. Madsen Hans Månsson Anna Poulsen Hans Vejleskov Dansk, kultur og kommunikation Redaktion: Peter Mikkelsen og Signe Holm-Larsen Kroghs

Læs mere

Uge 7 9 Grundfag: DKK - Undervisningsplan F14-6

Uge 7 9 Grundfag: DKK - Undervisningsplan F14-6 Uge 7 9 Grundfag: DKK - Undervisningsplan F14-6 Kære studerende I denne plan kan I få et overblik over DKK faget på 1. semester samt de tre første blokke (1 blok er 2 lektioner) om studiemetodik. Den sidste

Læs mere

Døstrup IF Svinget 11 9500 Hobro www.dostrupif.dk Klublotto vinderne

Døstrup IF Svinget 11 9500 Hobro www.dostrupif.dk Klublotto vinderne Klublotto vinderne 2009 25 Rigmor Madsen 58 Lisbeth Sørensen 66 Lars Pedersen (LP) 24 Klaus Rasmussen 14 Michael Nielsen 51 Familien Pedersen 9 Jørgen Hedemand 55 Henrik Nielsen 60 Døstrup kortklub 49

Læs mere

PROBLEMFORMULERING. på videregående uddannelser LOTTE RIENECKER STUDIETEKNIKSERIEN 4. UDGAVE

PROBLEMFORMULERING. på videregående uddannelser LOTTE RIENECKER STUDIETEKNIKSERIEN 4. UDGAVE STUDIETEKNIKSERIEN 4. UDGAVE LOTTE RIENECKER PROBLEMFORMULERING på videregående uddannelser Her er hjælp til at problemformulere en opgave, et projekt eller speciale på en lang eller mellemlang videregående

Læs mere

Personaleoversigt - Ansatte på Rådhuset i Dronninglund Kommune

Personaleoversigt - Ansatte på Rådhuset i Dronninglund Kommune DIREKTION Ove Thomsen Kommunaldirektør (ordførende) TJ Kristian Østergaard Direktør for Borgerbetjening TJ Lene D. Faber Vicekommunaldirektør OK SEKRETARIAT Else Larsen Ekspeditionssekretær 37t. TJ Britta

Læs mere

Herreklub torsdagsmatch 6. juni 2013, frit valg af teested

Herreklub torsdagsmatch 6. juni 2013, frit valg af teested Herreklub torsdagsmatch 6. juni 2013, frit valg af teested Tee 1 Rasmus Jønson 6 9 41 hvid 2 Kim Nielsen 9,3 13 38 hvid 3 Dan Christensen 12,2 14 37 gul 4 Lars Peter Mølvang 4,9 6 36 gul 5 Kurt Pedersen

Læs mere

Den lærende pædagog. Pædagogiske kompetencer i praksis. Redaktion: Fl. Andersen og Klaus G. Henriksen. a r e n a e e r r

Den lærende pædagog. Pædagogiske kompetencer i praksis. Redaktion: Fl. Andersen og Klaus G. Henriksen. a r e n a e e r r Den lærende pædagog Pædagogiske kompetencer i praksis Redaktion: Fl. Andersen og Klaus G. Henriksen a r e n a e e r r Den lærende pædagog Pædagogiske kompetencer i praksis Redaktion: Flemming Andersen

Læs mere

Fynsk Sprint Cup - 1 etape 26-05-2012, Faaborg By, Fa Allerød OK. H-55 14:57 86801 L Gert Nielsen

Fynsk Sprint Cup - 1 etape 26-05-2012, Faaborg By, Fa Allerød OK. H-55 14:57 86801 L Gert Nielsen Allerød OK H-55 14:57 86801 L Gert Nielsen Ballerup OK H-21 14:16 443885 Lars Bukkehave D-50 14:29 151495 Annette Bonde D-55 14:33 139370 Johanne Lind D-35 14:37 86804 L Mette Rich H-45 14:47 86799 L Jakob

Læs mere

Projektbeskrivelse. IKT på bioanalytiker-, fysioterapeut-, radiograf- og ergoterapeutuddannelsen

Projektbeskrivelse. IKT på bioanalytiker-, fysioterapeut-, radiograf- og ergoterapeutuddannelsen Projektbeskrivelse IKT på bioanalytiker-, fysioterapeut-, radiograf- og ergoterapeutuddannelsen Baggrund for projektet: Projektet er opstået på baggrund af UCL s vision 2015 om at være State of the Art

Læs mere

RESULTATLISTE Randers Åben 50m 2016

RESULTATLISTE Randers Åben 50m 2016 21-05-2016 18:18:48 - DDS SP v.3.16.4.1 RESULTATLISTE Randers Åben 50m 2016 Gevær, 50m. - Mesterskab Børn 1 1 114483 Thomas Marding Thorsen-Poulse09-116 Midtdjurs Skytteforening 199/13 196/09 395/22 2

Læs mere

Aarhus Brandvæsen, August Ledelsen. Staben. Beredskabschef Lars Hviid. Afdelingsleder Per Dyrvig Forebyggende Afdeling

Aarhus Brandvæsen, August Ledelsen. Staben. Beredskabschef Lars Hviid. Afdelingsleder Per Dyrvig Forebyggende Afdeling Ledelsen Beredskabschef Lars Hviid Sekretariatsleder Karina Gregersen Sekretariatet Per Dyrvig Forebyggende Afdeling Lene Ø. Hansen Salg & Service Anders Rathcke Operativ Afdeling Staben Stabsmedarbejder

Læs mere

revideret udgave pr. 06-08-2015 Side 1 af 5

revideret udgave pr. 06-08-2015 Side 1 af 5 Lørdag d. 8. august 2015 min. 1 O Overordnet kl. 10.30-14.00 1 Ø Økonomi O Susanne Dalmose 1 5 2 F Fastbar Ø Tove Bach Pedersen 1 3 1 T Tappe T Karin Jespersen T1 1 4 1 R Rullebar F Lone Steen F1 R3 B2

Læs mere

Professionsidentitet. i forandring. Redigeret af Tine Rask Eriksen og Anne Mette Jørgensen

Professionsidentitet. i forandring. Redigeret af Tine Rask Eriksen og Anne Mette Jørgensen Professionsidentitet i forandring Redigeret af Tine Rask Eriksen og Anne Mette Jørgensen Professionsidentitet i forandring 2 Professionsidentitet i forandring Redigeret af Tine Rask Eriksen og Anne Mette

Læs mere

3. Ægteparturnering den 29. august SUM Placering. 1. Ægteparturnering den 19. april. 2. Ægteparturnering den 7. juni. Navn Judith & Harry Jensen

3. Ægteparturnering den 29. august SUM Placering. 1. Ægteparturnering den 19. april. 2. Ægteparturnering den 7. juni. Navn Judith & Harry Jensen 1. ægteparturnering - resultater Længste drive hul 4 - Christina Christiansen Tættest flaget på hul 2 - Ole Christoffersen Tættest flaget på hul 7 - Ole Frølich-Hansen Tættest flaget på hul 12 - Se tættest

Læs mere

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 14 Sygeplejeprofession kundskabsgrundlag og metoder

Professionsbachelor i Sygepleje. Modulbeskrivelse. Modul 14 Sygeplejeprofession kundskabsgrundlag og metoder Professionsbachelor i Sygepleje Modulbeskrivelse Modul 14 Sygeplejeprofession kundskabsgrundlag og metoder Hold BoSF13 foråret 2016 Revideret 5/2 2016 Indhold Tema: Sygeplejeprofession - kundskabsgrundlag

Læs mere

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering 2014 - Senior

Dansk Skytte Union 50m Hjemmebaneturnering 2014 - Senior 60 liggende 5. omgang total 1. division 1 Ballerup 1 1872,6 10 9378,1 50 2 Kolding 1 1865,0 7 9277,0 31 3 DSB/ASF 1 1865,2 7 7431,0 29 4 Viborg 1 1852,7 4 9247,6 22 5 Bredstrup-Pjedsted 1 1843,9 0 9195,7

Læs mere

KORSØRLØBET 2003. Piger indtil 10 år

KORSØRLØBET 2003. Piger indtil 10 år KORSØRLØBET 2003 Piger indtil 10 år 1 MATHILDE THORSEN 0.10.08,6 2 ANNE KNUDSEN 0.10.10,8 3 SABINE OLSEN 0.10.16,4 4 PERNILLE HANSEN 0.10.36,0 5 ELINE KRISTIANSEN 0.11.19,9 6 JOSEFINE MIKKELSEN 0.11.32,8

Læs mere

Herresingle JM-Veteraner - +35M/40M. Herredouble JM-Veteraner - +35M/40M. Damesingle JM-Veteraner - +35M/40M Pulje 1

Herresingle JM-Veteraner - +35M/40M. Herredouble JM-Veteraner - +35M/40M. Damesingle JM-Veteraner - +35M/40M Pulje 1 Herresingle JM-Veteraner - +35M/40M Randers Badminton Klub 1 1 Martin Quist Olesen Ikast 3 Jesper Sørensen 4 Anders Buss Jensen Triton 5 Per Busted 6 Erik Pedersen Snejbjerg 7 Jørgen Andersen 8 Michael

Læs mere

Resultater. for Hanstholm løbet 2005

Resultater. for Hanstholm løbet 2005 Resultater for Hanstholm løbet 2005 RESULTATER - : KVINDER 4.2 KM 327 EMMA LEU HANSTHOLM 20.40 11 0.00 3 424 LINETTE K LARSEN HANSTHOLM 24.36 9 0.00 8 336 KRISTINA MADSEN THISTED 29.39 12 0.00 24 426 KATHARINA

Læs mere

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE. Ekstern teoretisk prøve. Bachelorprojekt

SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE. Ekstern teoretisk prøve. Bachelorprojekt SYGEPLEJERSKEUDDAELSE ODESE Ekstern teoretisk prøve Bachelorprojekt Titel: Ekstern teoretisk prøve Fag: Sygepleje Opgavetype: Kombineret skriftlig og mundtlig prøve Form og omfang: Prøven består af et

Læs mere

Lærerbacheloropgaven

Lærerbacheloropgaven Lærerbacheloropgaven Lotte Rienecker og Peter Stray Jørgensen Lærerbacheloropgaven DEN STUDERENDES BOG Forlaget Samfundslitteratur Lotte Rienecker og Peter Stray Jørgensen Lærerbacheloropgaven. Den studerendes

Læs mere

LÆRING OG IT. kompetenceudvikling på de videregående uddannelser REDIGERET AF HELLE MATHIASEN AARHUS UNIVERSITETSFORLAG

LÆRING OG IT. kompetenceudvikling på de videregående uddannelser REDIGERET AF HELLE MATHIASEN AARHUS UNIVERSITETSFORLAG Læring og it LÆRING OG IT kompetenceudvikling på de videregående uddannelser REDIGERET AF HELLE MATHIASEN AARHUS UNIVERSITETSFORLAG LÆRING OG IT kompetenceudvikling på de videregående uddannelser Forfatterne

Læs mere

Af lektor Katrine Schumann og lektor Anni S. Pedersen, pædagoguddannelsen, UCN

Af lektor Katrine Schumann og lektor Anni S. Pedersen, pædagoguddannelsen, UCN Portfoliomodellen: - Læring mellem praksis og teori i diplomuddannelserne Af lektor Katrine Schumann og lektor Anni S. Pedersen, pædagoguddannelsen, UCN - Jeg forventer at få noget teori koblet på det,

Læs mere

DELTAGERE / PARTICIPANTS

DELTAGERE / PARTICIPANTS Anders Johansen Anders Lund Andrea Luth Anette Pedersen Annemarie H. Kristensen Axel Grønkjær Bente Skovgaard Kristensen Berit Puggaard Birgitte Nielsen Bo Vestergaard Bodil Halkjær Kristensen Brian Askvig

Læs mere

Litteraturhistorie i en kanontid

Litteraturhistorie i en kanontid Litteraturhistorie i en kanontid Klassiske tekster praksis i undervisningen Redaktion: Hans Henrik Møller og Mette Siersted Alinea Litteraturhistorie i en kanontid Klassiske tekster praksis i undervisningen

Læs mere

Nedslag i børnelitteraturforskningen 3

Nedslag i børnelitteraturforskningen 3 Nedslag i børnelitteraturforskningen 3 Tom Jørgensen, Henriette Romme Thomsen, Emer O Sullivan, Karín Lesnik-Oberstein, Lars Bøgeholt Pedersen, Anette Øster Steffensen og Nina Christensen Nedslag i børnelitteraturforskningen

Læs mere

Navn Billettype Vælg 7 kl. årgang

Navn Billettype Vælg 7 kl. årgang Kasper Grotrian Andersen Elev 7. Kl. årgang 06/07 Sandie Haubro Gedsted Hansen Elev 7. kl. årgang 06/07 Christina Mathilde Hougaard Elev 7. kl. årgang 06/07 Tobias Krogh Sæderup Elev 7. kl. årgang 06/07

Læs mere

Cooperative Learning. tidsskrift for sprogog kulturpædagogik. aarhus universitetsforlag. sprogforum. nummer 53. december 2011

Cooperative Learning. tidsskrift for sprogog kulturpædagogik. aarhus universitetsforlag. sprogforum. nummer 53. december 2011 tidsskrift for sprogog kulturpædagogik nummer 53. december 2011 Cooperative Learning» Man kan med brug af CL-strukturer videreudvikle den kommunikative sprogundervisning, men det forudsætter at CL-strukturernes

Læs mere

Undervisningsprogram: Anvendt Videnskabsteori

Undervisningsprogram: Anvendt Videnskabsteori Socialrådgiveruddannelsen Institut for Sociologi, Socialt arbejde og Organisation Undervisningsprogram: Anvendt Videnskabsteori Fagområdets/modulets titel: Videnskabsteori, projektarbejde og metode Semester:

Læs mere

Veter an bedste m M30 M35 M40 M45 M50

Veter an bedste m M30 M35 M40 M45 M50 100 m Frank Engmark, 57 12,7s 1987 Søren K Jacobsen, 70 13,5s 2002 Jens Holm, 51 13,5s 1983 Claus Berentsen, 57 13,6s 1991 Erik G Olsen, 70 13,7s 2000 Carsten Theilgaard, 58 15,6s 1989 Kurt Brandt, 46

Læs mere

Hovedrengøring Område Navn Telefon Formænd Deadline Rengøringsmateriel Ruth Visby X Indkøb. Ruth Visby X. Område

Hovedrengøring Område Navn Telefon Formænd Deadline Rengøringsmateriel Ruth Visby X Indkøb. Ruth Visby X. Område Område Navn Telefon Formænd Deadline Rengøringsmateriel Ruth Visby 97971156 X Indkøb. Ruth Visby 97971156 X Område 1 12-07-2015 Dorte & Michael Christiansen 41 29 59 44 X Bettina & Lars Grønkjær 23 64

Læs mere

5-årig læreruddannelse. Principper for en 5-årig læreruddannelse på kandidatniveau

5-årig læreruddannelse. Principper for en 5-årig læreruddannelse på kandidatniveau 5-årig læreruddannelse Principper for en 5-årig læreruddannelse på kandidatniveau Indledning Der er bred enighed om, at der er behov for at styrke lærernes kompetencer og vidensgrundlag markant. Kravene

Læs mere

Modulbeskrivelse Modul 13

Modulbeskrivelse Modul 13 Modulbeskrivelse Modul 13 Modulets tema og læringsudbytte Tema: Sygepleje Praksis-, udviklings og forskningsviden Valgmodulet retter sig mod sygeplejefaglig udvikling inden for patient- og borgerrettet

Læs mere

Faglig netværksgruppe - Billedkunst

Faglig netværksgruppe - Billedkunst Billedkunst Skole Faglærere Mailadresse - samlet mailliste nederst i dokumentet Tovholder Højboskolenskolen Mette Weber Formand mette.weber.madsen@skolekom.dk Bakkeskolen Bjedstrup Skole Anette Christensen

Læs mere

Hold A - Michael Jensen. Hold B - Kim Morton

Hold A - Michael Jensen. Hold B - Kim Morton Hold A - Michael Jensen 1 Carina Brenøe 0 61225785 cbrenoe29@gmail.com 2 Dorte Jacobsen 43907959 24247127 dorte.jak@gmail.com 3 Lisbeth Seierø 43900809 26830809 lisbeth.seiero@gmail.com 4 Helle Wiil 0

Læs mere

UNDERSØGELSES METODER I PROFESSIONS- BACHELORPROJEKTET

UNDERSØGELSES METODER I PROFESSIONS- BACHELORPROJEKTET UNDERSØGELSES METODER I PROFESSIONS- BACHELORPROJEKTET KREATIVITET OG VEJLEDNING OPLÆG V. LARS EMMERIK DAMGAARD KNUDSEN, LEK@UCSJ.DK PROGRAM 14.45-15.30: Præsentation af de mest centrale kvalitative metoder

Læs mere

Plads Score Medl.nr. Navn Præmie

Plads Score Medl.nr. Navn Præmie Topplaceringer for måned: 2016-05. Foreløbig! Præmie = Ja spilleren står til en Månedspræmie. Præmie = X En bedre præmie i måneden / Utilstrækkeligt antal præmier. 18 Huller: Damer A HCP max 29,0. Herrer

Læs mere

Indholdsfortegnelse INDLEDNING...2 PROBLEMSTILLING...2 AFGRÆNSNING...2 METODE...3 ANALYSE...3 DISKUSSION...6 KONKLUSION...7 PERSPEKTIVERING...

Indholdsfortegnelse INDLEDNING...2 PROBLEMSTILLING...2 AFGRÆNSNING...2 METODE...3 ANALYSE...3 DISKUSSION...6 KONKLUSION...7 PERSPEKTIVERING... Indholdsfortegnelse INDLEDNING...2 PROBLEMSTILLING...2 AFGRÆNSNING...2 METODE...3 ANALYSE...3 SAMFUNDSUDVIKLING.... 3 ÆSTETISKE LÆREPROCESSER... 4 DEN SKABENDE VIRKSOMHED... 4 SLÅSKULTUR... 5 FLOW... 5

Læs mere

FASTE TIMER I ØTK TENNISHAL

FASTE TIMER I ØTK TENNISHAL FASTE TIMER I ØTK TENNISHAL 2007-2008 MANDAG 9.00-9.30 9.30-10.00 10.00-10.30 10.30 1100 11.00 1130 11.30 1200 14.30-15.00 15.30-16.00 16.30-17.00 Frederikssund Frederikssund 17.30-18.00 18.30-19.00 19.00-19.30

Læs mere

Idealstudieplan for modul 12. Modulbeskrivelse for modul 12 Retningslinjer for klinisk undervisning

Idealstudieplan for modul 12. Modulbeskrivelse for modul 12 Retningslinjer for klinisk undervisning Uge Lektions nr. Fag Emne Litteratur og materialer Tilrettelæggelsesformer 1 1 Introduktion til modul 1 Introduktion til klinisk undervisning - etablering af sparringsgrupper Modulbeskrivelse for modul

Læs mere

KLINISK VEJLEDERUDDANNELSE Skema og studieplan - HOLD 465 Efteråret 2014 Undervisningen foregår på Blangstedgårdsvej 4, 5220 Odense SØ

KLINISK VEJLEDERUDDANNELSE Skema og studieplan - HOLD 465 Efteråret 2014 Undervisningen foregår på Blangstedgårdsvej 4, 5220 Odense SØ KLINISK VEJLEDERUDDANNELSE Skema og studieplan - HOLD 465 Efteråret 2014 Undervisningen foregår på Blangstedgårdsvej 4, 5220 Odense SØ Dato Uge 44 27.10 Tidspunkt Emne Underviser Litteratur Kl. 9.15 15.00

Læs mere

Danske sygeplejersker igangværende på ph.d.-studiet

Danske sygeplejersker igangværende på ph.d.-studiet Side 1 af 5 Danske sygeplejersker igangværende på ph.d.-studiet 2016 Hanne Mørkenborg Bove Kathrine Håland Jeppesen Ingrid Villadsen Kristensen Helle Nygård Kristensen 2015 Annette Pedersen Ellen B. Tingleff

Læs mere

Bilag 4: Professionsbachelorprojektet

Bilag 4: Professionsbachelorprojektet Bilag 4: Professionsbachelorprojektet (Lokal modulbeskrivelse for BA-modulet på 8. semester er under udarbejdelse) BA1: At undersøge lærerfaglige problemstillinger i grundskolen... 2 BA1: At undersøge

Læs mere

Tema Læring: Portfolio som metode

Tema Læring: Portfolio som metode Tema Læring: Portfolio som metode Hvis man ønsker at arbejde med portfolio som metode for derved at styrke elevernes læreproces, er der en lang række forhold, der bør overvejes. Nedenfor gives der et bud

Læs mere

Mellem skole og praktik

Mellem skole og praktik Mellem skole og praktik 1 Vibe Aarkrog Mellem skole og praktik Fire teoretiske forståelsesrammer til belysning af sammenhængen mellem skole og praktik i erhvervsuddannelserne Ph.d.-afhandling Danmarks

Læs mere

Rekorder for damer 12 år og yngre Kortbane Navn: Tid: Dato: Navn: Tid: Dato: Navn: Tid: Dato: Navn: Tid: Dato: Navn: Tid: Dato: Navn: Tid: Dato:

Rekorder for damer 12 år og yngre Kortbane Navn: Tid: Dato: Navn: Tid: Dato: Navn: Tid: Dato: Navn: Tid: Dato: Navn: Tid: Dato: Navn: Tid: Dato: Rekorder for damer 12 år og yngre 50 Fri Navn: Frederikke Hedegaard Tid: 0.30.34 Dato: 19.11.05 100 Fri Navn: Julie Søgaard Tid: 1.06.65 Dato: 30.11.13 200 Fri Navn: Julie Søgaard Tid: 2.27.23 Dato: 01.12.13

Læs mere

RESULTATLISTE FOR Byskyttestævne 2009

RESULTATLISTE FOR Byskyttestævne 2009 Side 1 af 8 StævneProgram 24-08-2009 16:54 De Danske Skytteforeninger DDS SP v.2.4.7 Juni 2008 RESULTATLISTE FOR Byskyttestævne 2009 200m Gevær - Mesterskab Klasse BK 1 05-79949 Mathias Nielsen 930-VBFs

Læs mere

Faglig netværksgruppe Specialpædagogik

Faglig netværksgruppe Specialpædagogik Specialpædagogik Skole Faglærere Mailadresse - samlet mail liste sidst i dokumentet Tovholder Låsby Skole Skole Dorte Bøg Kongsbach - Tovholder dorte.kongsbach@skanderborg.dk Bakkeskolen Bjedstrup Skole

Læs mere

Konkurrencestatens pædagogik en kritik og et alternativ

Konkurrencestatens pædagogik en kritik og et alternativ Konkurrencestatens pædagogik en kritik og et alternativ Lærerrollen og de etiske dilemmaer SL, Vejle Marts2016 Faglig baggrund Brian Degn Mårtensson Lektor på University College Sjælland Tidl. lærer, konsulent

Læs mere

RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR

RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR RESULTATLISTE FOR FINALEN - SENIOR Skyttens Navn Bane 1. 2. 3. 4. 5. mel / 1 6. 7. 8. mel /2 9. 1. slut e 1. e 2. e 3. e 4 Kim Jensen 12 12,3 Susanne poulsen 96,9 96,9 Stig Bjerregård 95,6 95,6 Peter skov

Læs mere

Modul 13. Ergoterapeutiske professionsfærdigheder og professionsudøvelse. Valgfag. Create the future! Nye måder at tænke tværprofessionalitet på

Modul 13. Ergoterapeutiske professionsfærdigheder og professionsudøvelse. Valgfag. Create the future! Nye måder at tænke tværprofessionalitet på Modul 13 Ergoterapeutiske professionsfærdigheder og professionsudøvelse Valgfag Create the future! Nye måder at tænke tværprofessionalitet på Create the future! New ways of thinking Inter-professionally

Læs mere

Vejledning i bedømmelse af Professionsbachelorprojektet

Vejledning i bedømmelse af Professionsbachelorprojektet Vejledning i bedømmelse af Professionsbachelorprojektet Professionsbachelorprojektet er uddannelsens afsluttende projekt. Der er overordnet to mål med projektet. For det første skal den studerende demonstrere

Læs mere

Faglig netværksgruppe Natur/teknik

Faglig netværksgruppe Natur/teknik N/T Skole Faglærere Mailadresse - samlet mail liste sidst i dokumentet Tovholder MBS Bente Mathiesen Tovholder bente@gefibermail.dk Bakkeskolen Bjedstrup Skole Ejer Bavnehøj Skolen Gl.Rye Skole Gyvelhøjskolen

Læs mere

Rammer og kriterier for bachelorprojekt Radiografuddannelsen modul december 2014

Rammer og kriterier for bachelorprojekt Radiografuddannelsen modul december 2014 Rammer og kriterier for bachelorprojekt Radiografuddannelsen modul 14 9. december 2014 Radiografuddannelsen University College Lillebælt University College Nordjylland Professionshøjskolen Metropol Indholdet

Læs mere

Inspirationsmateriale til undervisning

Inspirationsmateriale til undervisning EFTERUDDANNELSESUDVALGET FOR DET PÆDAGOGISKE OMRÅDE OG SOCIAL- OG SUNDHEDSOMRÅDET - Inspirationsmateriale til undervisning Forebyggende arbejde for og med udsatte unge 42172 Udviklet af: Puk Kejser UCC,

Læs mere

Studieguide for Sommeruniversitet 2014. MR13 Uge 34 2014, Mandag den 18. august kl. 10.00 til fredag den 22. august kl. 16.00

Studieguide for Sommeruniversitet 2014. MR13 Uge 34 2014, Mandag den 18. august kl. 10.00 til fredag den 22. august kl. 16.00 Studieguide for Sommeruniversitet 2014 MR13 Uge 34 2014, Mandag den 18. august kl. 10.00 til fredag den 22. august kl. 16.00 Frederik VI s Hotel Rugårdsvej 590 5210 Odense NV Tlf.: 6594 1313 1. De studerendes

Læs mere

Greve Kommune. Forældreinddragelse. - Forældre som medspillere i inklusionsindsatsen. En håndsrækning fra inklusionsværktøjskassen

Greve Kommune. Forældreinddragelse. - Forældre som medspillere i inklusionsindsatsen. En håndsrækning fra inklusionsværktøjskassen Greve Kommune Forældreinddragelse - Forældre som medspillere i inklusionsindsatsen En håndsrækning fra inklusionsværktøjskassen Indhold Indhold...2 Hvorfor have fokus på forældresamarbejdet?...3 Relationen

Læs mere

Metodekursus for kommunikation og medier

Metodekursus for kommunikation og medier 1 Krogstrup, Hanne Kathrine; Kristiansen, Søren: "Observationsmetoden og dens former" 1 Kilde: Deltagende observation. Introduktion til en samfundsvidenskabelig metode Hans Reitzel, 2004 ISBN: 8741227085

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen. Opgavetyper og akademiske fremstillingsformer i opgaveskrivning.

Sygeplejerskeuddannelsen. Opgavetyper og akademiske fremstillingsformer i opgaveskrivning. Sygeplejerskeuddannelsen Opgavetyper og akademiske fremstillingsformer i opgaveskrivning. Teoretisk undervisning. August 2010 1 Indholdsfortegnelse 1.0 Indhold og formål... 3 2.0 Generelt om professionsbacheloruddannelsen...

Læs mere