Vi kan ikke komme med resultater og love tiltag her og nu. Men vi vil meget gerne tage alle ideer med tilbage til kontoret og bestyrelsesarbejdet, og

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vi kan ikke komme med resultater og love tiltag her og nu. Men vi vil meget gerne tage alle ideer med tilbage til kontoret og bestyrelsesarbejdet, og"

Transkript

1 Hee skole Velkommen - til information og en slags brainstorming hvad er det lige vi gør, for at gøre vores skole endnu mere attraktiv, så alle synes den er værd at bevare? Vi vil gerne fortælle jer lidt om, hvad vi gør, og hvilke muligheder vi har. Og så ikke mindst vil vi gerne invitere jer forældre til at komme med gode input vi tager imod alle ideer, nogle ideer har vi måske allerede brugt, andre af vores ideer kan måske trænge til en opfriskning og så vil vi meget gerne høre, hvis nogle brænder inde med gode ideer.

2 Vi kan ikke komme med resultater og love tiltag her og nu. Men vi vil meget gerne tage alle ideer med tilbage til kontoret og bestyrelsesarbejdet, og der diskutere muligheder og ideer. Vi håber, vi får en god og konstruktiv aften med masser af input nogle har vi fået, men vi tager gerne imod flere positive og fremadrettede. Da vi har med mennesker at gøre, vil vi gerne henstille til, at vi ikke nævner navne. Tavshedspligten betyder, at man som forældre skal kunne føle sig tryg ved, at hverken de eller deres børn bliver eller føler sig hængt ud.

3 Skoleinspektøren Info og status om skolens nuværende situation.

4

5 S (styrker) W (svagheder) O (muligheder) T (trusler)

6 S (styrker) W (svagheder) Gode fysiske rammer God lærerstab God bestyrelse Forældrebank Fleksibilitet - Nærhed O (muligheder) T (trusler)

7 S (styrker) Gode fysiske rammer God lærerstab God bestyrelse Forældrebank Fleksibilitet - Nærhed W (svagheder) Økonomi Nedslidt inventar Forældet undervisningsmateriel Små team (6. 7. kl.) O (muligheder) T (trusler)

8 S (styrker) Gode fysiske rammer God lærerstab God bestyrelse Forældrebank Fleksibilitet - Nærhed W (svagheder) Økonomi Nedslidt inventar Forældet undervisningsmateriel Små team (6. 7. kl.) O (muligheder) T (trusler) Kulturcenter Samarbejde med børnehuset

9 S (styrker) Gode fysiske rammer God lærerstab God bestyrelse Forældrebank Fleksibilitet - Nærhed W (svagheder) Økonomi Nedslidt inventar Forældet undervisningsmateriel Små team (6. 7. kl.) O (muligheder) Kulturcenter Samarbejde med børnehuset T (trusler) Frit skolevalg Ansættelse og fastholdelse af lærere Arbejdsmiljø Mange ressourcekrævende elever Fordeling af elever (køn, klasser) Sladder

10 Pres oppefra UVM (styring, kontrol & dokumentation) Dokumentation Pres indefra (organisationsudvikling) Skolen Læring Pres nedefra (forældre, frit skolevalg) Gennemsigtighed Mayland og Kølsen

11 Skolebestyrelsen Der bliver valgt ny skolebestyrelse hvert 4. år der er 2 år tilbage af denne periode. Alle forældre, der har børn i skolen, er valgbare. I skolebestyrelsen kan man være med til at præge udviklingen på skolen i hvert fald. Det er udfordrende, spændende og krævende..

12 Skolebestyrelsen Hvad skal vi? Hvad kan vi? og hvad gør vi så? - En skolebestyrelse er på nogle punkter ligesom så mange andre bestyrelser. Man laver politikker og retningslinier for, hvordan man synes skolen skal køre.

13 Hvad skolebestyrelsen skal føre tilsyn med skolens virksomhed f.eks. fastsættelse af faglige mål m.m. fastsætte principper for skolens virksomhed skal beskrive de mål og rammer, bestyrelsen har for skolen godkende budget sørge for udarbejdelse af ordensregler svare på spørgsmål, byrådet sender i høring. (Høringssvar) m.m.

14 Hvad skolebestyrelsen kan Komme med tiltag for fremme af forældresamarbejde. Afholde temamøder/foredrag. Deltage i forældremøder Nedsætte fokusgrupper Komme med udtalelse vedr. læreransættelse m.m Vi kan IKKE blande os i personsager.

15 - Og hvad vi gør

16

17 Anti moppeplan: Foredrag om mobning udvalg: 2 bestyrelsesmedlemmer, 4 elever, 2 lærere De læste bøger og startede efter sommerferien. Bestemte struktur, uddelegerede opgaverne og lavede udkast til forskellige afsnit. Halv- og hel færdigt blev antimoppeplanen godkendt i både pædagogisk råd og skolebestyrelsen og nu ligger den på nettet og meningen er, at klasserne tager den frem ved behov og bruger de redskaber, den foreslår. De 10 forældreråd, som alle har fået udleveret, kan bruges derhjemme forebyggende. For at holde gryden i kog vil vi gerne invitere forældre til at give et puf, hvis de ser behov for at tage planen op på klassen (jvf. skolens forventninger til forældre.)

18 Vi deltager i mange møder udover bestyrelsesmøderne: Vi har nedsat en fokusgruppe sammen med Børnehuset, hvor vi ser på øget samarbejdsmuligheder. Vi havde også et trafikudvalg, som vi har lagt over i et udvalg på tværs i hele sognet men vi er to fra skolebestyrelsen også. Jeg sidder i Folkeskolernes samråd, hvor alle skolebestyrelses formænd deltager. Det er 2 gange årligt, hvor forvaltningen deltager og orienterer om, hvad der kommer fra kommunens side af krav, tiltag m.m. I tirsdags var Anette og jeg i Højmark, hvor man diskuterede netværk de små skoler og institutioner imellem. I aften var vi alle inviterede til Skole og Samfunds møde i Skjern, hvor vi bl.a. skulle have hørt om: Når forældre tager medansvar for skolens trivsel.

19 Økonomi vi kommer ikke udenom det. Vi har 2 knappe faktorer: timetildelingen og budgettet. Timetildelingen: vi får et vist antal timer tildelt, afhængigt af antal elever i klasserne. I år var alle klasser indenfor normalklassen elever. Har man flere, får man + 25%, færre - 25% Dernæst har vi et ret stramt budget, som så længe jeg kan huske bare er blevet strammere, og nu langt under smertegrænsen, hvilket gør at vores prioritering kun kan omfatte det, vi skal. Vi har mange gode ideer til lektiecafe, 2 lærerordning (en drøm) og andre sjove ting men vi har hverken penge eller timer

20 Vi har meget fokus på vores svage børn. Vi bruger de muligheder, som vi kan se, til at gøre opmærksom på, at vi her i Hee har forholdsvis mange lidt mere krævende børn. Det tager rigtig mange ressourcer at få det hele til at fungere i en klasse med krævende elever Godt nok er vi også dødtrætte af vores anstrengte økonomi, men det hænger sammen, og vi er nødt til at prioritere ud fra de midler, vi har. Så derfor bruger vi enhver lejlighed til at gøre politikerne og andre opmærksomme på problemet: læserbreve, brev til hele byrådet og artikel i avisen. For vi HAR brug for flere midler til disse børn. Familiecentret og PPR kan fortælle, hvor disse børn er

21 Da vi sidst lavede budget, prioriterede vi kerneydelsen undervisningen. Derfor kun 1 lærer med til Bornholm og 2 frivillige (bedstemødre) = 2 ekstra timer pr. uge hele året Ingen skolefest på budgettet. Vi bestemte straks, at skolefesten lavede vi vi byttede så med lærerne, så vi tog fredagen vi brugte forældrebanken og hvem vi ellers kunne finde. Og vi fik avisen herud for at gøre opmærksom på vores situation. Senere hørte vi så Bent Dyrvig udtale, at skolerne har råd til det sjove så nu er han inviteret og kommer til vores næste bestyrelsesmøde, så kan han hjælpe os med at finde pengene til det sjove påvores budget.

22 Trivsel Da vi fandt ud af, at i nogle klasser blev der ganske få piger eller drenge, nedsatte vi en fokusgruppe. Vi lavede nogle tiltag, så som ændringer i skemalægningen, så børnene var på tværs af klasserne og opdelt piger og drenge. Legeplads-dag, som også skulle give et større engagement og sammenhold blandt forældre og elever på tværs af klasser. Fortsat fokus på, at man kan være sammen på tværs af klasser.

23 Forældremøder Vi har tidligere i nogle klasser oplevet, at langt under ½ af børnene var repræsenteret et problem for lærerne, der skal formidle noget. Vi inviterede så børnene med og forældrene til en debat om værdier. Vi synes selv, det var vellykket der kom mange flere forældre. Der kan måske nok udvikles noget på konceptet og måske gør vi noget helt andet næste gang.

24 Forældrebanken - Den er vi meget glade for. Noget af det, vi gerne vil med den, er at skabe et tilhørsforhold til skolen. Et engagement blandt forældre. Der er mange steder, hvor man hvert år giver lærerne en fridag til andet faglig, og så overtager undervisningen. Mange steder er der også arbejdsweekend, hvor man maler, laver multibane eller legeplads Skolen kan også være med til at skabe sammenhold i sognet og omvendt

25 Klasseforældreråd: Hvis man vil, kan man via klasseforældrerådet være med til at præge udviklingen i en klasse. Forældrene spiller en stor rolle i klassens sociale liv. I de klasser, hvor forældrene snakker sammen, er det sværere ikke at være søde ved hinanden.

26 Information: Vi hører ofte, at man ønsker mere information fra skolen. Der ligger rigtigt meget på hjemmesiden, (under Information og Skolebestyrelsen) - der er også skolens data og Jens Jørgens mailadr., så ring eller skriv, hvis I vil vide mere. Vi har brug for at vide, hvad I mere vil vide. Vi lægger det ud, som vi tror, er dækkende. Mangler man tilbagemeldinger, så kontakt Jens Jørn eller klasselæreren igen alle kan tale forbi hinanden

27 En endnu mere attraktiv skole for alle. Vi vil her nævne udpluk fra spørgeskemaet, som man kan diskutere ved bordene Vi vil ikke komme med løsninger her og nu, men tage ideerne med tilbage til kontoret og skolebestyrelsen - en fair behandling kræver, at man sover på det og diskuterer det sagligt. - Hvad kræver det af:

28 Skolebestyrelsen Engagerede skal have fokus på hjælp til de klasser, der ikke fungerer.. Bakker ledelsen og forældrene op Der er brug for mere åbenhed..(flere store møder med forældre og lærere) Bestyrelsen skal handle Lydhør for forældrenes synspunkter.. Mere information

29 Skoleledelsen Er udviklingsorienteret, vil kæmpe for at bevare sine elever.. Lyttende, vågen og handlende.. Villig til at lytte og måske ændre indstilling.. Ingen undskyldninger, men handlinger. Ikke mere snak om dårlig økonomi Tage konflikter op til hurtig revision Give lærerne den nødvendige hjælp, hvis der er problemer i klassen. Inviter ind til en mere åben snak ved problemer.

30 Lærerne Er positive, lyttende og kan samarbejde med elever og forældre.. Lytter til eleverne og hjælper dem.. At lærerne også engagerer sig i børnesamvær uden for skolen.. Mere efteruddannelse/kompetence-udvikling.. Loyale. Konsekvent indgriben se børnenes indbyrdes spil. Ingen studenter. Brug forældrene ved problemløsning hurtigere udmelding. Søge hjælp tidligere ved problemer i klassen.

31 Forældrene Engagerede forældre, der kommer med både ris og ros. Mød op til møderne. Deltag aktivt i arrangementer og møder. Sørge for veludhvilede og velforberedte børn. Stop klynkeriet gå til skolen ved utilfredshed. Hvis vi ikke føler os hørt, må vi ikke give op, men indkalde andre forældre, handle. Bakke op om skolen, udvise loyalitet og medansvar, turde se egne fejl.

32 Eleverne Udhvilede og velforberedte Accepter en fælles beslutning Positiv holdning hjemmefra. At de er glade og motiverede via forældrenes indstilling og prægning. Et åbent sind, engagement og tolerance overfor andre et pænt sprog Være mod andre, som man selv ønsker at blive behandlet Respekter lærerne

33 Vi vil arbejde videre med inputtene (politiker svar..- men det vil vi). Nogle tiltag kan måske være sværere at få øje på end andre. Og det er jo en demokratisk proces, så der skal være et flertal i bestyrelsen for tiltag. Har I spørgsmål, eller andet I vil diskutere, så kontakt klasselæreren. Føler I ikke, at I bliver hørt, eller man misforstår hinanden, så gå til Jens Jørgen. I kan også gå til skolebestyrelsen, og vi kan bringe det videre. Og jo før problemer/konflikter kommer frem, jo bedre gå til hovedet og ikke halen. - Jo mere positiv opbakning, skolen og lærerne har, jo bedre skole og undervisning er der.

34 I mandags læste jeg i avisen, at det er en fornøjelse at være skolebestyrelsesformand i Borris Det er det også i Hee: Det er en fornøjelse med en aktiv bestyrelse, hvor alle har en mening og bidrager med nye ideer. Det er en fornøjelse med samarbejdsvillige og engagerede lærere og ledelse. Det er en fornøjelse at få en forældrebank, lave legepladsdag og sjov fredag at have engagerede forældre. Det er en fornøjelse at få en konkret henvendelse i stedet for at høre utilfredshed ude i byen. Det er mindre fornøjeligt, at skulle høre en masse træls sladder/rygter, som det er svært at forholde sig til. Det er mindre fornøjeligt, når rygterne går i selvsving - mange gange er det 3. og 4. hånds viden. Lad os sammen få det til at være en fornøjelse for alle på Hee skole

35 Så skal vi have kaffe! Og der er mulighed for at diskutere tingene ved bordene der vil være skolebestyrelsesmedlemmer ved hvert bord, som gerne vil være sekretær og skrive ned. Derefter bliver hvert bord spurgt, hvad de har snakket om God fornøjelse

Den usynlige klassekammerat

Den usynlige klassekammerat Den usynlige klassekammerat om forældres indflydelse på klassens trivsel Et dialogmateriale for skolebestyrelser og forældre i folkeskolen under Undervisningsministeriets projekt Udsatte Børn Netværk:

Læs mere

Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole

Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole Inspiration til arbejdet i klasseforældrerådet fra skolebestyrelsen September 2012. Velkommen i klasseforældrerådet... 2 Hvad er et klasseforældreråd?... 3

Læs mere

Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen

Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen Principper for samarbejde mellem skole og hjem på Præstelundsskolen Indledning og værdigrundlag Med følgende principper for skole-hjemsamarbejde ønsker vi at skabe forudsætninger for et godt og åbent samarbejde

Læs mere

Beders Skoles værdier og værdigrundlag

Beders Skoles værdier og værdigrundlag Beders Skoles værdier og værdigrundlag Udvikling, læring, trivsel, engagement og forpligtende fællesskaber Vi skaber rammer så børn og unge kan udvikle sig med henblik på at være fagligt og socialt kompetente,

Læs mere

Antimobbestrategi 2013

Antimobbestrategi 2013 God trivsel er en forudsætning for børns læring og udvikling På Nivå Skole arbejder vi bevidst med at skabe et godt læringsmiljø og en høj grad af trivsel. Skolen skal være et rummeligt sted hvor både

Læs mere

Den Gode Klasse på Tofthøjskolen

Den Gode Klasse på Tofthøjskolen Den Gode Klasse på Tofthøjskolen Formål Den Gode Klasse er en samarbejdsform, som sigter på at styrke kendskabet og samarbejdet mellem forældrene i skolens klasser. Formålet er at styrke dialogen i forældregruppen

Læs mere

Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole

Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole Til klasseforældrerådet på Dronninglund Skole Inspiration til arbejdet i klasseforældrerådet fra skolebestyrelsen Juni 2011. Velkommen i klasseforældrerådet...2 Hvad er et klasseforældreråd?...2 Skolebestyrelsen...3

Læs mere

HVAD ER EN GOD SKOLE. Østerbyskolen

HVAD ER EN GOD SKOLE. Østerbyskolen Østerbyskolen HVAD ER EN GOD SKOLE Hvad er en god lærer/god undervisning Hvad er en god kammerat/god klasse Hvad er god opdragelse Hvad er et godt forældresamarbejde HVAD ER EN GOD SKOLE Der er ikke i

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Trivselspolitik for Slangerup Skole. 1. Skolen. 2. Klassen. 3. Skole-hjem-samarbejde. Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole

Trivselspolitik for Slangerup Skole. 1. Skolen. 2. Klassen. 3. Skole-hjem-samarbejde. Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole Trivselspolitik for Slangerup Skole På Slangerup skole er trivsel en del af grundlaget for at sikre alle elever den bedst mulige læring. 1. Skolen Ordens- og samværsregler på Slangerup Skole Man kan sige,

Læs mere

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole

Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet på Rødovre Skole Skole-hjemsamarbejdet er afgørende for, at eleverne udvikler sig mest muligt. Derfor har Rødovre Skole udarbejdet følgende retningslinjer, der beskriver: 1. Princip

Læs mere

Langeskov SKOLE 5550 LANGESKOV

Langeskov SKOLE 5550 LANGESKOV Langeskov SKOLE 5550 LANGESKOV Principper/retningslinier vedrørende skolens forholdsregler i forbindelse med fysiske/psykiske overgreb/trusler om overgreb mod elever og medarbejdere på Langeskov Skole

Læs mere

Inspirationsmøde om arbejdet i SFOforældreråd. 1. Velkomst ved Morten Bowman, Formand for ÅFO

Inspirationsmøde om arbejdet i SFOforældreråd. 1. Velkomst ved Morten Bowman, Formand for ÅFO Inspirationsmøde om arbejdet i SFOforældreråd 1. Velkomst ved Morten Bowman, Formand for ÅFO ÅFO er interesseorganisation for forældre i Århus med børn i dagtilbud, SFO og klub. Vi varetager forældrenes

Læs mere

TRÆLLERUPSKOLENS ANTIMOBBESTRATEGI

TRÆLLERUPSKOLENS ANTIMOBBESTRATEGI Vores sted TRÆLLERUPSKOLENS ANTIMOBBESTRATEGI Formål Antimobbestrategien har til formål at understøtte vores daglige trivselsarbejde med at skabe inkluderende fællesskaber, hvor alle elever kan trives

Læs mere

Kerteminde Byskoles trivselspolitik

Kerteminde Byskoles trivselspolitik Kerteminde Byskoles trivselspolitik 1. Baggrund Kerteminde Byskoles trivselspolitik bygger på folkeskoleloven og loven om undervisningsmiljø samt Kerteminde Kommunes Børne-og ungepolitik. Folkeskoleloven:

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet på mellemtrinet på Sølvgades Skole 1 Velkommen til mellemtrinet på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

Lynge skolebestyrelse - Årsberetning mandag d Velkommen!

Lynge skolebestyrelse - Årsberetning mandag d Velkommen! 30-10-2017 Lynge skolebestyrelse - Årsberetning 2016-2017 mandag d.30-10-2017 Velkommen! Mit navn er Jørgen Skytte Jensen og jeg er formand for skolebestyrelsen på Lynge skole. Trivsel har været det helt

Læs mere

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING

ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING TARUP SKOLE ENGAGEMENT FÆLLESSKAB TRIVSEL UDVIKLING GENNEM LÆRING I en tid med forandringer omkring folkeskolen er det afgørende, at vi, som skole, har et fast fundament at bygge udviklingen og fremtiden

Læs mere

Den gode klasse på Ulsted Skole

Den gode klasse på Ulsted Skole Den gode klasse på Ulsted Skole På Ulsted Skole er målet, at alle elever skal gå i en god klasse. På Ulsted Skole tror vi på at: Kendskab giver venskab, som forebygger mobning og konflikter. Sammenhold

Læs mere

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem

Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Gensidige forventninger om samarbejde mellem skole og hjem Amager Fælled Skole er en skole med en vilje til at møde elever og forældre med respekt og en vilje til at dyrke mangfoldigheden. Men også en

Læs mere

Værdigrundlag for Galten / Låsby Dagtilbud Med Udgangspunkt i Skanderborg Kommunes værdier

Værdigrundlag for Galten / Låsby Dagtilbud Med Udgangspunkt i Skanderborg Kommunes værdier Værdigrundlag for Galten / Låsby Dagtilbud Med Udgangspunkt i Skanderborg Kommunes værdier Værdi: I forhold til børnene: I forhold til forældrene: I forhold til kollegerne: Åbenhed Vi lytter til hvad børnene

Læs mere

Skab den bedste skole for dit barn. Skolebestyrelsesvalg 2018

Skab den bedste skole for dit barn. Skolebestyrelsesvalg 2018 Skab den bedste skole for dit barn Et vigtigt valg I den kommende tid skal der vælges medlemmer til skolebestyrelserne i Lemvig Kommune. I denne folder kan du læse om, hvad en skolebestyrelse er, og hvordan

Læs mere

Sunds-Ilskov Skoles. kerneværdier

Sunds-Ilskov Skoles. kerneværdier Sunds-Ilskov Skoles kerneværdier Faglighed På Sunds-Ilskov Skole gør vi os umage med, at fagligheden er til stede i alle aspekter af skolens virke. Faglighed forstået som den faglighed eleverne møder i

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Søborg den 30. marts 2011 Kommunikationspolitik Kommunikation er omdrejningspunktet for at drive skole og undervise børn eller man kunne sige uden kommunikation ingen undervisning. Også samarbejdet mellem

Læs mere

Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen. Hvilebjergskolen juni 2018

Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen. Hvilebjergskolen juni 2018 Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen Hvilebjergskolen juni 2018 12 1 Trivselsstrategi for Hvilebjergskolen Hvordan vi forebygger og stopper mobning Hvilebjergskolen skal være et godt og trygt sted for

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN

SKOLEBESTYRELSEN SKOLEBESTYRELSEN 2018-2022 Lidt information fra skolebestyrelsen At sidde med i en skolebestyrelse handler mest af alt, om at danne nogle principper for skolens virksomhed. Principperne handler blandt

Læs mere

Velkommen til Nørre Aaby Skole

Velkommen til Nørre Aaby Skole Nørre Aaby Skole Skolevænget 9 5580 Nørre Aaby Telefonnummer: 88885560 E-mail: nraasko@middelfart.dk www.naas.dk Skolebestyrelsen byder Velkommen til Nørre Aaby Skole Nørre Aaby Skole er en folkeskole,

Læs mere

Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever

Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever LERBJERGSKOLEN Skolebestyrelsen Gensidige fælles forventninger til skole, forældre og elever Maj 2010 Indledning Skolebestyrelsens vision er, at Lerbjergskolen er attraktiv for lokalområdet, dvs. at Lerbjergskolen

Læs mere

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU

SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU GODT FORÆLDRESAMARBEJDE SOCIAL TRIVSEL I KLASSEN = GOD SKOLE MED HØJ FAGLIGT NIVEAU Hvorfor er et godt forældresamarbejde i skolen vigtigt? Al forskning viser, at godt socialt sammenhold og høj faglighed

Læs mere

DIALOG # 15. Skal man bruge ForældreIntra, når der er konflikter?

DIALOG # 15. Skal man bruge ForældreIntra, når der er konflikter? DIALOG # 15 Om trivsel på spil en god dialog De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt vanskelig situation, hvis den skulle opstå i virkeligheden.

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Uddannelsesudvalget 2009-10 UDU alm. del Bilag 137 Offentligt TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Tid og sted Åbent samråd UDU alm. del, samrådsspørgsmål Z-Ø Folketingets

Læs mere

Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus

Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus Forældrerådsarbejde i Thorsager Skole og Børnehus Kære forældreråd Børn er sociale i fællesskaber, hvis de voksne er det. Sammenhold omkring børnene giver sammenhold mellem børnene, og fællesskabet blandt

Læs mere

Erfaringer og ideer til skole-/hjemsamarbejde

Erfaringer og ideer til skole-/hjemsamarbejde Erfaringer og ideer til skole-/hjemsamarbejde - samlet blandt skolebestyrelsesmedlemmer og skoleledere i Skive Kommune Børne og Familieforvaltningen www.skive.dk Erfaringer og ideer til skole-/hjemsamarbejde

Læs mere

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Et godt sted at være Et godt sted at lære for alle Skolen arbejder til stadighed på, at styrke hvert barns selvtillid, samarbejdsevne og mellemmenneskelige forståelse.

Læs mere

DIALOG # 15 SKAL MAN BRUGE FORÆLDREINTRA, NÅR DER ER KONFLIKTER?

DIALOG # 15 SKAL MAN BRUGE FORÆLDREINTRA, NÅR DER ER KONFLIKTER? DIALOG # 15 SKAL MAN BRUGE FORÆLDREINTRA, NÅR DER ER KONFLIKTER? OM TRIVSEL PÅ SPIL EN GOD DIALOG De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt

Læs mere

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende

at medvirke til sikring af elevernes trivsel i klassen at medvirke til at klassens forældre lærer hinanden at kende Princip omkring trivselsgrupper og kontaktforældre på Stensballeskolen. Skolebestyrelsen har som konsekvens af konklusionerne på trivselsgruppe-undersøgelsen i 2013, truffet beslutning om at ændre på princippet

Læs mere

Udvikling. Bakkeskolens værdisæt

Udvikling. Bakkeskolens værdisæt Bakkeskolens værdisæt Bakkeskolens opgave er ifølge folkeskolelovens 1 og 3 bl.a. at støtte børnene i deres alsidige, personlige udvikling, samt forberede dem til medbestemmelse, medansvar, rettigheder

Læs mere

Børnehavens værdigrundlag og metoder

Børnehavens værdigrundlag og metoder Børnehavens værdigrundlag og metoder Det grundlæggende for os og basis i vores daglige pædagogiske arbejde, er at give børnene tryghed, omsorg og at være nærværende voksne. Vi prøver at skabe et trygt

Læs mere

Undersøgelse af forældrenes tilfredshed med Kollegievejens Skole

Undersøgelse af forældrenes tilfredshed med Kollegievejens Skole Undersøgelse af forældrenes tilfredshed med Kollegievejens Skole Kollegievejens Skoles skolebestyrelse ønsker at få foretaget en brugerundersøgelse blandt forældrene på Kollegievejens Skole. Brugerundersøgelsen

Læs mere

Inklusion. - Fordi børn og unge skal trives på Vesterkærets Skole

Inklusion. - Fordi børn og unge skal trives på Vesterkærets Skole Inklusion - Fordi børn og unge skal trives på Vesterkærets Skole 2 Inklusion - fordi børn og unge skal trives på Vesterkærets Skole Forord Inklusion handler grundlæggende om, at alle børn skal trives og

Læs mere

Medlemsundersøgelse 2011

Medlemsundersøgelse 2011 Medlemsundersøgelse 2011 September 2011 1 Indhold Sammenfatning..3 Hvordan ser det typiske skolebestyrelsesmedlem ud?...4 Skolerne 5 Skolebestyrelsernes virksomhed.7 Bistand fra Skole og Forældre 9 Hvor

Læs mere

VORES VÆRDIER OG DER ES BETYDNING. Dét forstår vi ved værdien: Vores værdier er:

VORES VÆRDIER OG DER ES BETYDNING. Dét forstår vi ved værdien: Vores værdier er: regelsæt for Gedsted Skole & Børnehus VORES VÆRDIER OG DER ES BETYDNING Vores værdier er: Dét forstår vi ved værdien: Læring Fællesskab Læring er tilegnelse af viden og kundskaber gennem processer, som

Læs mere

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger

Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag. Skolens Vision, Værdigrundlag & Målsætninger Forord til Ullerup Bæk Skolens Vision & Værdigrundlag Ullerup Bæk Skolen skal være en tryg og lærerig folkeskole, hvor børnenes selvværdsfølelse, fællesskab, selvstændighed, ansvarlighed, evne til at samarbejde

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i udskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til udskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

STIL OP TIL ÆLDRERÅDETI17

STIL OP TIL ÆLDRERÅDETI17 STIL OP TIL ÆLDRERÅDETI17 Der er valg til november Få indflydelse Tænker du af og til: Hvis bare jeg havde indflydelse på de beslutninger, som træffes om forhold, der vedrører 60+ årige i Odense? Så har

Læs mere

Herstedøster Skole Herstedøster Skole Herstedøster Skole

Herstedøster Skole Herstedøster Skole Herstedøster Skole Værdigrundlag oktober 2010 Herstedøster Skole Herstedøster Skole Værdigrundlag - oktober 2010 Herstedøster Skole Trippendalsvej 2 2620 Albertslund www.herstedosterskole.skoleintra.dk T 43 68 73 00 Herstedøster

Læs mere

Kommentarer/ beskrivelse

Kommentarer/ beskrivelse Deltagere: Formænd elevråd, Råbjerg, Jette Christiansen, Kirsten Resen, Sivanathan Arudchelvam, Sofie Mørch, Dagsorden Orientering (0), drøftelse (D) eller beslutning (B) 1. Godkendelse af dagsorden (B)

Læs mere

Kontaktforældrerolle, skolehjemsamarbejde og forældresamarbejde på Maglegårdskolen

Kontaktforældrerolle, skolehjemsamarbejde og forældresamarbejde på Maglegårdskolen Kontaktforældrerolle, skolehjemsamarbejde og forældresamarbejde på Maglegårdskolen Et frugtbart skolehjemsamarbejde er en vigtig forudsætning for børnenes trivsel og udvikling i skolen, idet det sikrer

Læs mere

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan

Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Hadbjerg skoles trivsels- og mobbeplan Et godt sted at være Et godt sted at lære for alle Skolen arbejder til stadighed på, at styrke hvert barns selvtillid, samarbejdsevne og mellemmenneskelige forståelse.

Læs mere

KONTAKTFORÆLDRE KATALOG

KONTAKTFORÆLDRE KATALOG KONTAKTFORÆLDRE KATALOG VINDERØD SKOLE SKOLEÅRET 2009-2010 Forord Kære kontaktforælder Den gode klasse skabes ikke af søde børn og dygtige lærere. Det er heller ikke nok med spændende bøger, flotte klasseværelser

Læs mere

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen

Læs om. Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Læs om Målet for indskolingen PALS Skolestartsaktiviteter i foråret Dagens gang i indskolingen Skole/hjemsamarbejde i indskolingen Seminarieskolen Mylius Erichsens Vej 127 9210 Aalborg SØ Tlf. 9814 0744

Læs mere

Kontaktforældrerollen på Munkegårdsskolen

Kontaktforældrerollen på Munkegårdsskolen Kontaktforældrerollen på Munkegårdsskolen Indhold Overvejer I at blive kontaktforældre i Jeres barns klasse?... 3 Fællesskab vi rækker hånden ud... 3 Hvorfor er kontaktforældrerollen vigtig?... 3 Hvilken

Læs mere

Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole. Senest revideret januar 2016

Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole. Senest revideret januar 2016 Om at være forælder til børn i indskolingen på Utterslev Skole Senest revideret januar 2016 1 Indhold Kære forældre... 3 Aktive forældre...4 Hverdagen...4 Skole/hjem samarbejdet... 5 Skolebestyrelsen...

Læs mere

Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole.

Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole. Side 1 Principper for skole-hjemsamarbejde på Marstal Skole. Hvad siger loven: Bekendtgørelse af lov om folkeskolen Kapitel 1 Folkeskolens formål 1. Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne

Læs mere

Trivsel vi har alle et ansvar.

Trivsel vi har alle et ansvar. Trivsel vi har alle et ansvar. På Holmsland Skole skal alle trives jo bedre trivsel, jo større glæde og læring. Vi har lavet en trivselsplan for at fremme et sundt, trygt og læringsrigt skolemiljø. Vores

Læs mere

Forældresamarbejdet på Dybbøl-Skolen

Forældresamarbejdet på Dybbøl-Skolen Forældresamarbejdet på Dybbøl-Skolen www.dybbol-skolen.dk Et godt sted at lære og være IDEER til forældremøder og forældrerådene: Se Dybbøl-Skolens hjemmeside www.dybbol-skolen.dk ( Information Mest for

Læs mere

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi

Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi Strategien inddeles i 1) Indledning og baggrund 2) Mål for Skolen på Sønderagers trivsels- og antimobbestrategi 3) Definition på mobning 4) Digital

Læs mere

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING?

Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Frederiksberg Skole HVAD ER MOBNING? Mobning er systematiske udstødelseshandlinger, der typisk opstår i fællesskaber, der mangler sammenhold eller har en lav tolerance. Konsekvensen bliver, at et barn

Læs mere

Privatinstitution oprettet efter friskolelovens 36 a. og dagtilbudslovens 20. Bilag til Vallekilde-Hørve friskoles vedtægt

Privatinstitution oprettet efter friskolelovens 36 a. og dagtilbudslovens 20. Bilag til Vallekilde-Hørve friskoles vedtægt Privatinstitution oprettet efter friskolelovens 36 a. og dagtilbudslovens 20 Bilag til Vallekilde-Hørve friskoles vedtægt 1 I henhold til 1 i Vallekilde-Hørve Friskoles vedtægter har friskolen efter godkendelse

Læs mere

Sammen om en bedre skole

Sammen om en bedre skole Sammen om en bedre skole Brug skolernes trivselsdag den 4. marts 2011 Skolernes primære opgave er elevernes læring og udvikling. Denne opgave løses bedst, hvis fundamentet er trivsel og tryghed for alle.

Læs mere

Værdigrundlag Ishøj Skole

Værdigrundlag Ishøj Skole Værdigrundlag Ishøj Skole Ishøj Skole er skolen for alle, præget af åbenhed, gensidig tillid og respekt for hinanden. Vi ønsker, at alle til stadighed skal være i en proces, der er kendetegnet ved videns-

Læs mere

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling

Antimobbestrategi. Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling Antimobbestrategi Fællesskab for trivsel forudsætning for læring og udvikling God undervisning er tæt forbundet med bl.a. et læringsfremmende og stimulerende klima i klassen. På Al Quds Skole arbejder

Læs mere

Skole-Hjem samarbejdet

Skole-Hjem samarbejdet Skole-Hjem samarbejdet Trivsel, læring og fællesskab HALGÅRD SKOLE Hovedindhold Kære forældre Samarbejdet mellem skole og hjem har en stor betydning for børnenes trivsel, læring og fællesskaber. Det vil

Læs mere

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE

MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE MÅL OG PRINCIPPER FOR SKOLE-HJEM SAMARBEJDET PÅ KARUP SKOLE Grundlæggende holdninger. Folkeskolen er et forpligtende fællesskab for både børn, forældre og personale. Det betyder, at alle parter på hver

Læs mere

Heibergskolen november 2018

Heibergskolen november 2018 Heibergskolen november 2018 Ledelsesgrundlag Ledelsesgrundlaget beskriver den ledelse vi ønsker, der arbejdes med på Heibergskolen. Skolens pædagogiske ledelse består af en skoleleder og en souschef, derudover

Læs mere

Skolebestyrelsesvalg 2014

Skolebestyrelsesvalg 2014 Skolebestyrelsesvalg 2014 Dit barn Din skole Dit valg Indhold: Et vigtigt valg... 3 Skolebestyrelsen har indflydelse....4 Skolebestyrelsens arbejdsområder:... 4 Skolebestyrelsens sammensætning... 5 Hvem

Læs mere

Fritidsklubbens. Pædagogiske værdier. Anerkendende fællesskab. Udfordrende udvikling. Positivt livssyn. April 2013

Fritidsklubbens. Pædagogiske værdier. Anerkendende fællesskab. Udfordrende udvikling. Positivt livssyn. April 2013 Fritidsklubbens Pædagogiske værdier Anerkendende fællesskab Udfordrende udvikling Positivt livssyn April 2013 Værdi: Anerkendende fællesskab Hvordan skal værdien komme til udtryk i Voksen - Voksen relationen

Læs mere

POLITIK FOR SKOLE/HJEM-SAMARBEJDE

POLITIK FOR SKOLE/HJEM-SAMARBEJDE POLITIK FOR SKOLE/HJEM-SAMARBEJDE Med baggrund i FOLKESKOLELOVEN Folkeskolelovens kapitel 1 om folkeskolens formål. I 1: Folkeskolen skal i samarbejde med forældrene give eleverne kundskaber og færdigheder,

Læs mere

Trivsels- og kontaktforældre. Hvad skal de - og hvad kan de?

Trivsels- og kontaktforældre. Hvad skal de - og hvad kan de? Trivsels- og kontaktforældre Hvad skal de - og hvad kan de? 1 2 God trivsel - godt samarbejde Den gode trivsel i klassen og det gode samarbejde mellem skole og forældre vægter vi højt på Sølvgades skole.

Læs mere

Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30

Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30 Referat af mødet: Bevar Rolfsted Skole 10. juni kl. 19-21.30 Da Faaborg-Midtfyn kommune skal spare penge i fremtiden, er der blevet udarbejdet et sparekatalog, som blev offentliggjort i maj måned. Af sparekataloget

Læs mere

FÆLLES OM ALBERTSLUND

FÆLLES OM ALBERTSLUND FÆLLES OM ALBERTSLUND En politik for fællesskab, medborgerskab og ligeværdig deltagelse 2. UDKAST 1 FORORD Fremtidens Albertslund er en by, hvor alle kan deltage i fællesskabet. En by, hvor mennesket kommer

Læs mere

VÆRDIREGELSÆT SYDSKOLENS VÆRDIER

VÆRDIREGELSÆT SYDSKOLENS VÆRDIER VÆRDIREGELSÆT SYDSKOLENS VÆRDIER Sydskolen har barnet i centrum og skal være et godt sted at være. Vi arbejder aktivt med både elevernes læring og trivsel Sydskolens hverdag er præget af tillid, gensidig

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR FORÆLDRERÅDET KKFO BØRNEHUSET RØDKILDEN RØDKILDEVEJ KØBENHAVN NV

FORRETNINGSORDEN FOR FORÆLDRERÅDET KKFO BØRNEHUSET RØDKILDEN RØDKILDEVEJ KØBENHAVN NV FORRETNINGSORDEN FOR FORÆLDRERÅDET KKFO BØRNEHUSET RØDKILDEN RØDKILDEVEJ 3 2400 KØBENHAVN NV 1 Rammer for forældrerådets virksomhed Stk. 1. Forældrerådet udøver deres virksomhed indenfor rammerne af den

Læs mere

KROGÅRDSKOLENS KONTAKTFORÆLDREFOLDER

KROGÅRDSKOLENS KONTAKTFORÆLDREFOLDER KROGÅRDSKOLENS KONTAKTFORÆLDREFOLDER 2011-2012 Vær med til at skabe trivsel i dit barns klasse Vær med til at sikre det gode samarbejde mellem Forældre og lærere/ pædagoger Få større indflydelse på dit

Læs mere

mere end blot en madpakke

mere end blot en madpakke Skal der mere end blot en madpakke v/ Roar Hylleberg med hjemmefra? www.skole-foraeldre.dk 33 26 17 21 Roar Hylleberg 41 år, gift med Eva Eik 7 år, Tone 9 år og Ask 11 år Skolebestyrelses erfaring: 4.

Læs mere

Principperne for skole-hjem samarbejdet tager sit udgangspunkt i Folkeskoleloven:

Principperne for skole-hjem samarbejdet tager sit udgangspunkt i Folkeskoleloven: Dronninggårdskolen Principper for skole-hjem samarbejdet 1. Formål med skole-hjem samarbejdet Skole-hjem samarbejdet har til formål at skabe en tæt kontakt mellem skole og hjem, således at der etableres

Læs mere

ANTIMOBBESTRATEGI FOR RUDOLF STEINER SKOLEN KVISTGÅRD

ANTIMOBBESTRATEGI FOR RUDOLF STEINER SKOLEN KVISTGÅRD ANTIMOBBESTRATEGI FOR RUDOLF STEINER SKOLEN KVISTGÅRD Hvad forstår vi ved trivsel? Trivsel er, når vi kan føle tryghed i fællesskabet ti l trods for vores forskelligheder. Hvad forstår vi ved mobning?

Læs mere

Generalforsamling d. 23. april 2013

Generalforsamling d. 23. april 2013 Generalforsamling d. 23. april 2013 Det har været en lidt mærkelig oplevelse at skulle skrive dette års beretning, og jeg har prøvet at udskyde den så længe som muligt, for tidligere år er jeg kommet ind

Læs mere

strategi for nærdemokrati

strategi for nærdemokrati strategi for nærdemokrati i Slagelse Kommune 2009 Slagelse Kommune Ledelsessekretariatet Rådhuspladsen 11, 4200 Slagelse Tlf. 58 57 36 00 slagelse@slagelse.dk Visionen brandmen.dk Slagelse Kommune vil

Læs mere

Den Gode Klasse. Hvad er Den Gode Klasse? Hvorfor? Formål

Den Gode Klasse. Hvad er Den Gode Klasse? Hvorfor? Formål Den Gode Klasse Hvad er Den Gode Klasse? Hvorfor? Formål Forældremøder Struktur og indhold Etik for møder i Den gode klasse Guide til ordstyrer Hvad er Den Gode Klasse? Den Gode Klasse er et forældrestyret

Læs mere

Sådan samarbejder vi

Sådan samarbejder vi Sådan samarbejder vi Skole-hjem samarbejdet i indskolingen på Sølvgades Skole 1 Velkommen til indskolingen på Sølvgades Skole På Sølvgades Skole ønsker vi et godt og tillidsfuldt samarbejde mellem skole

Læs mere

DIALOG # 9. Hvilke konsekvenser skal det have at komme for sent?

DIALOG # 9. Hvilke konsekvenser skal det have at komme for sent? DIALOG # 9 Hvilke konsekvenser skal det have at komme for sent? Om trivsel på spil en god dialog De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt

Læs mere

DIALOG # 11. Hvem skal læreren være mest loyal over for eleverne eller forældrene?

DIALOG # 11. Hvem skal læreren være mest loyal over for eleverne eller forældrene? DIALOG # 11 Hvem skal læreren være mest loyal over for Om trivsel på spil en god dialog De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt vanskelig

Læs mere

Informationsfolder fra Skolebestyrelsen på Frisholm Skole til nye medlemmer af forældreråd på skolen. Forældrerådsmedlem ved Frisholm Skole

Informationsfolder fra Skolebestyrelsen på Frisholm Skole til nye medlemmer af forældreråd på skolen. Forældrerådsmedlem ved Frisholm Skole Informationsfolder fra Skolebestyrelsen på Frisholm Skole til nye medlemmer af forældreråd på skolen. Forældrerådsmedlem ved Frisholm Skole Udarbejdet august 2008 Kære forældre ved Frisholm Skole. Folkeskolens

Læs mere

Inspiration til: Håndbog for KlasseForældre Råd

Inspiration til: Håndbog for KlasseForældre Råd Inspiration til: Håndbog for KlasseForældre Råd Hvad er et KlasseForældreRåd Et KlasseForældreRåd (KFR) er et frivilligt organ, der typisk består af 3-5 forældre, som i samarbejde med klasselæreren arrangerer

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse blandt forældrene på Nærum Skole Marts 2007

Tilfredshedsundersøgelse blandt forældrene på Nærum Skole Marts 2007 Tilfredshedsundersøgelse blandt forældrene på Nærum Skole Marts 2007 De forældrevalgte i skolebestyrelsen besluttede at gennemføre en tilfredsundersøgelsen blandt skolens forældre, for dermed at få forældrenes

Læs mere

Løsning Skoles antimobbestrategi

Løsning Skoles antimobbestrategi Løsning Skoles antimobbestrategi Løsning Skoles vision er, at vi i samarbejde med forældrene vil udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, som de kan. Løsning skoles profil er INNOVATION og ENTREPRENØRSKAB,

Læs mere

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet

Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet Hanssted Skoles principper for skole-hjem-samarbejdet [princip 1] Princip for kommunikation mellem skole og hjem Formål: Princippet for kommunikation mellem skole og hjem skal sikre, at skolen og forældrene

Læs mere

Forældre fremmer fællesskabet

Forældre fremmer fællesskabet Forældre fremmer fællesskabet Klasserådsmøde onsdag den 22. januar 2014. 60 klasserødder var mødt frem til fælles møde. Anne Gunnerud Mortensen (SSP-konsulent) indledte med et oplæg, som er vedhæftet i

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde Oddense Børneunivers. den 27. august 2018

Referat fra bestyrelsesmøde Oddense Børneunivers. den 27. august 2018 Ordstyrer: Anders Afbud: Elevrådet deltog ikke i bestyrelsesmødet 1. Godkendelse af dagsorden: Godkendt 2. Godkendelse af referat fra sidste møde: Godkendt 3. Konstituering: Jakob Sølyst blev valgt som

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. PIXI nr. 1/2015 FAMILIELIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER. PIXI nr. 1/2015 FAMILIELIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER PIXI nr. 1/2015 FAMILIELIV BØRNERÅDETS BØRNE- OG UNGEPANEL 1 Familieliv En undersøgelse blandt 8. klasses elever i Børnerådets Børne- og Ungepanel Udgivet af Børnerådet juni 2015

Læs mere

Principper for Furesø Fritidsordning

Principper for Furesø Fritidsordning Principper for Furesø Fritidsordning Baggrund Byrådet ønsker at etablere Furesø Fritidsordning (FFO), hvor fritidstilbuddene organiseres under Folkeskoleloven. Dato: 1. september 2010 Sagsnr.: 190-2010-10462

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen på

Forretningsorden for bestyrelsen på Århus Friskole Bilag til Vedtægter for Århus Friskole 1. Indkaldelse af generalforsamling Formanden indkalder til generalforsamlinger i henhold til skolens vedtægter. 2. Afholdelse af generalforsamling

Læs mere

Naturfaglig dag. Nye elever 0.årgang

Naturfaglig dag. Nye elever 0.årgang Kære læser Du sidder med version 2.0 af det nyhedsbrev/yoyo jeg startede op for 1½ år siden. Det nye i YoYo en, er at arbejdet omkring indholdet er blevet delt ud på mange. Ledelse, personale, elever,

Læs mere

Principper for trivsel

Principper for trivsel Principper for trivsel Indledning Skolens opgave er at skabe de bedst mulige rammer for elevernes faglige og sociale indlæring. Dagligdagen på Finderuphøj Skole skal være præget af tryghed, ligeværd, anerkendelse,

Læs mere

Trivselsplan Bedsted Skole 2012 1

Trivselsplan Bedsted Skole 2012 1 Trivselsplan 1 Trivselsplan Bedsted Skole er en skole, der lægger vægt på: Ansvar, omsorg og respekt Vi arbejder for: At der er plads til alle, og vi passer godt på hinanden. Hvor alle lærer at lytte til

Læs mere

DIALOG # 4. ForældreNE taler negativt om en elev skal man gribe ind?

DIALOG # 4. ForældreNE taler negativt om en elev skal man gribe ind? DIALOG # 4 ForældreNE taler negativt om en elev skal man gribe ind? Om trivsel på spil en god dialog De følgende sider er et redskab til at få talt om, hvordan I i fællesskab vil forholde jer til en potentielt

Læs mere

Trivselspolitik for elever

Trivselspolitik for elever Trivselspolitik for elever til SB-møde 26/5-05 Indhold: Værdigrundlag... 3 Skolens værdigrundlag... 3 Værdigrundlag for trivsel... 3 Læringssyn... 3 Definitioner... 3 Tryghed... 3 Respekt... 3 Ansvarlighed...

Læs mere

Skolebestyrelsesdagsorden Dato 21. juni 2016 Møde nr. 89

Skolebestyrelsesdagsorden Dato 21. juni 2016 Møde nr. 89 MØDETIDSPUNKT Tirsdag den 21. juni 2016 kl. 18.00 OG STED: I skolens mødelokale på kontoret. MEDLEMMER: Elevrepræsentanter: KOM.BESTYR.: LEDELSE: FRAVÆRENDE: Maj-Britt Lindeblad (ML), Jens Darket (JD),

Læs mere

SKOLEBESTYRELSEN skoleåret /1

SKOLEBESTYRELSEN skoleåret /1 SKOLEBESTYRELSEN skoleåret 2017-18/1 Tid: Tirsdag den 29. august 2017, kl. 19.00 21.30 Sted: Strøbyskolen 1. sal Fraværende: Jacob og Bjarne og Emil fra elevrådet Ordstyrer: Ulf og Ulla Referat Referatet

Læs mere