Modelflyvning Danmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Modelflyvning Danmark"

Transkript

1 Regler for stormodeller og jet Formål 1 Formålet med dette regelsæt er at fastlægge MDK s regler for flyvning med modeller i følgende kategorier, som samlet omtales som stormodeller a) Stormodel motorfly (A) b) Stormodel svævefly (S) c) Stormodel helikopter (H) d) Jet turbine drevne modeller (J) Piloten 2 For at føre en stormodel skal piloten opfylde følgende a) Piloten skal have gyldigt stormodelcertifikat til den pågældende kategori b) For at opnå stormodelcertifikat til en kategori, skal piloten opfylde følgende i. Være medlem af Modelflyvning Danmark.* ii. Have færdighedscertifikat i den tilsvarende kategori (a, h, j, s). iii. Have udført en prøveflyvning med en model hørende til den pågældende kategori. Prøveflyvningen skal godkendes af en stormodelkontrollant. * ved evt. ophør af medlemskabet ophører også retten til at føre stormodel Modellen 3 Før en stormodel kan flyve lovligt, skal den opfylde følgende: a) Efterset, kontrolleret og godkendt af en stormodelkontrollant b) Ejer af stormodellen skal have udført en prøveflyvning* godkendt af en stormodelkontrollant. c) Bære registrerings kort fra MDK (så snart dette er modtaget) d) Ved større reparationer mister modellen sin godkendelse Stk. 2 En kontrollant eller en sikkerhedsansvarlig kan, med given begrundelse, fratage en godkendelse af en stormodel. * I særlige tilfæle kan MDKs bestyrelse give dispensation til at, ejeren af stormodellen, overdrager prøveflyvningen til en anden stormodelpilot med korrekt certifikat indefor den gældende kategori. Flyvepladsen 4 Stormodeller må kun flyve fra flyvepladser godkendt til stormodeller af MDK. Kontrollanten 5 For at kunne agere som stormodelkontrollant for MDK, skal kontrollanten opfylde følgende a) Være godkendt pilot i den pågældende kategori. b) Være aktiv pilot i den pågældende kategori c) Indstillet af bestyrelsen i en klub/interessegruppe eller af hobbyudvalget. d) Have deltaget min. 1 stormodelseminar indenfor de sidste 2 år.

2 Stormodelseminar 6 Tilstræbes afholdt årligt. Stk. 2 Hobbyudvalget står for det praktiske. Stk. 3 Kontrollantudvalget står for indholdet. Prøveflyvning for ikke godkendte stormodelpiloter 7 Prøveflyvning er tilladt hvis a) instruktøren har stormodelcertifikat i den pågældende kategori b) modellen er godkendt jf. 3 c) to sendere er sammenkoblet således at instruktøren til enhver tid kan overtage kontrollen d) aspiranten har færdighedscertifikat i den pågældende kategori. Sanktioner 8 Ved overtrædelse af dette regelsæt kan retten til at flyve stormodel inddrages. Stk. 2 Som følge heraf vil manglende overholdelse af reglerne medføre, at foreningen vil tilbagekalde din og eventuelt modellens godkendelse. I særligt grove eller gentagne tilfælde kan der blive tale om karantæne eller, om ophævelse af medlemskabet.

3 Vejledning og regler for stormodeller og jet Følgende tekst er en vejledning til MDK s regler for stormodeller og jet. Baggrund I henhold til dansk luftfartslovgivning kræves der særlig tilladelse til at flyve med modelfly der vejer mere end 7 kg i startklar tilstand. Desuden kræves der særlig tilladelse til at flyve med modelfly drevet af jet-turbine uanset flyets startvægt. Modelfly med en startvægt over 7 kg samt modelfly drevet af en jet-turbine uanset startvægt, benævnes i det følgende under ét som stormodeller. Elektrisk ducted fan betragtes ikke som jet-turbine i denne sammenhæng. Modelflyvning Danmark er en organisation godkendt af Trafikstyrelsen til at certificere stormodelpiloter samt at godkende stormodeller. Modelflyvning Danmark er desuden bemyndiget til at godkende modelflyvepladser til brug for stormodeller. Godkendelse af stormodeller og certificering af stormodelpiloter foretages af Modelflyvning Danmarks stormodel kontrollantkorps. Godkendelse af flyvepladser til brug for stormodeller foretages af Modelflyvning Danmarks Flyvepladsudvalg. Flyvepladsudvalget udgiver Klubhåndbogen, hvoraf der blandt andre informationer fremgår om en modelflyveplads er godkendt til brug for stormodeller. Det er en forudsætning for at opnå og vedligeholde tilladelse til at flyve med stormodel, at du er aktivt medlem af Modelflyvning Danmark, at du har det relevante færdighedscertifikat for modeltypen (a, h, j og s) udstedt af Modelflyvning Danmark. Kategorier For at blive godkendt som stormodelpilot, skal du tage kontakt med en stormodelkontrollant. Stormodeller og kontrollanter opdeles i følgende 4 grupper: Motormodel (A) Helikopter (H) Svævemodel (S) og Turbine-jet (J). Kontrollanter kan kun virke indenfor deres modelkategori(er). Stormodelcertifikat Første gang du skal have en stormodel godkendt, tager du som pilot samtidig stormodel certifikat( se Godkendelse af modellen) til den pågældende stormodels kategori. Prøven består af en teknisk gennemgang af den pågældende model, samt en flyveprøve. Under flyveprøven er du dækket af kontrollantens ansvarsforsikring, forudsat at du har kontrollanten ved din side under flyvningerne. Du må ikke på egen hånd prøveflyve modellen forud for godkendelsen. Er en prøveflyvning nødvendig skal du søge hjælp hos en kontrollant. En anden stormodelpilot kan/må ikke hjælpe dig. Du er først forsikret når du er registreret som stormodelpilot hos Modelflyvning Danmark. Derfor må du ikke på egen hånd flyve med modellen, før du har modtaget nyt medlemskort fra Modelflyvning Danmark. Ved godkendelse af efterfølgende modeller, er du allerede i besiddelse af dit stormodelcertifikat, og er dermed forsikret. Du må derfor flyve med modellen så snart en kontrollant har godkendt modellen. Godkendelsesformularen skal indsendes til sekretariatet inden en uge efter godkendelsen.

4 Godkendelse af modellen Kontrollanten vil efterse og kontrollere din model efter en given tjekliste og såfremt modellen godkendes som luftdygtig, skal du aflægge en flyveprøve for kontrollanten. Det er flyets ejer der flyver flyet til godkendelsen. I særlige tilfælde kan der gives dispensation til at ejeren overlader godkendelsen til en anden stormodelpilot. her tænkes primært på de af MDKs medlemmer der kun bygger fly og ikke selv er aktive piloter. Modellen kan tåle de belastninger, som den må forudsættes at skulle kunne ud fra sin type og flyvemønster. Til stormodeller tillades kun radioudstyr der arbejder på 35Mhz eller 2,4GHz. Der gennemføres rækkevidde- og funktionstest under prøven. Efter større reparationer og ændringer, skal modellen godkendes på ny af en kontrollant. Er du i tvivl om hvad en større ændring er, så kontakt en kontrollant for en vurdering. Efter godkendelsen er det pilotens ansvar at holde stormodellen i forsvarlig stand, og udføre eftersyn og vedligehold i nødvendigt omfang. Ejerskifte og skrotning af stormodeller Når en stormodel handles mister den sin godkendelse. Dvs. at modellen på ny skal godkendes af en stormodelkontrollant. Det er vigtigt at afmelde din stormodel til MDK s sekretariat ved større havarier og hvis du skrotter modellen. Det er særlig vigtigt at melde til MDK s sekretariat hvis du sælger en godkendt stormodel, for at undgå at modellen flyver videre i dit navn. Generelt En stormodelkontrollant eller den sikkerhedsansvarlige ved et stævne, kan, med given begrundelse, kræve en allerede godkendt stormodel fremstillet til ny godkendelse. Indtil ny godkendelse foreligger, må modellen ikke benyttes. Kan modellen ikke godkendes uanset årsagen hertil, orienteres Modelflyvning Danmark som registrerer at godkendelsen er inddraget. I de fleste andre lande findes mere eller mindre lignende regler for stormodeller, ligesom der mange steder i udlandet også er forsikringspligt. Det er derfor nødvendigt, at du sætter dig ind i det pågældende lands regler, før du flyver med en stormodel i udlandet. En pilot som er godkendt til at flyve med en given stormodel, må give "prøveture" til en pilot som ikke er godkendt til den pågældende model, forudsat at dette sker ved anvendelse af lærer/elev kabel, og at "elev" piloten er i besiddelse af et A certifikat for motorfly/jet, H certifikat for helikopter, eller S certifikat for svævefly. Er du i tvivl om noget vedrørende de her nævnte punkter, så lad være med at gætte, tro eller tolke. Spørg i stedet en kontrollant eller Modelflyvning Danmarks hobbyudvalg afhængig af tvivlens art. Hold dig orienteret på MDKs hjemmeside under Hobbyudvalget/stormodel og jet. Her finder du siden: Opdateringer for kontrollanter.

5 Stormodelkontrollanten har ingen særlige beføjelser eller tilladelser undtaget præcis i den situation hvor han skal godkende en anden pilots stormodel. INGEN må flyve en stormodel hørende til en kategori som de ikke har certifikat til og INGEN må flyve en stormodel, der ikke er godkendt - i sidstnævnte tilfælde selvfølgelig undtaget prøveflyvningen ifm. selve godkendelsen. Modelflyvning Danmark er af Trafikstyrelsen blevet pålagt at stå inde for, at du overholder ovenstående vejledning. Som følge heraf vil manglende overholdelse af reglerne medføre, at foreningen vil tilbagekalde din og evt. modellens godkendelse. I særligt grove eller gentagende tilfælde kan der blive tale om karantæne eller om ophævelse af medlemskabet. Besluttet af MDK bestyrelse den , revideret 7. Aug. 2015

Siden sidst på stormodelkontrollant området.

Siden sidst på stormodelkontrollant området. Siden sidst på stormodelkontrollant området. Regelændringer, opdateringer, præciseringer og generel info fra det forgangne år. Præsenteret på seminaret 2013 af Claus Tønnesen Jubilæum! Vi har nu haft stormodeller

Læs mere

RC Flyveklubben HANGAR 4800

RC Flyveklubben HANGAR 4800 Vedtægter for RC Flyveklubben Hangar 4800. 1 Navn og hjemsted RC Flyveklubben har hjemsted i Guldborgsund kommune. Stk. 2 Klubben er medlem i Modelflyvning Danmark. 2 Formål Stk. 1 Formålet for klubben

Læs mere

S-certifikat. Retningslinjer ved erhvervelse af S-certifikat. Formål. Gentagelse af manøvrer / prøve. Udførelse. Brug af ror funktioner.

S-certifikat. Retningslinjer ved erhvervelse af S-certifikat. Formål. Gentagelse af manøvrer / prøve. Udførelse. Brug af ror funktioner. Retningslinjer ved erhvervelse af S-certifikat Formål S-certifikatets formål er at vise at en given pilot, som er indehaver af et sådant certifikat, på tilfredsstillende måde har bevist at han er i stand

Læs mere

A-certifikat. Retningslinjer ved erhvervelse af A-certifikat. Formål. Nervøsitet. Udførelse. Gentagelse af manøvrer / prøve. Brug af gaskontrol

A-certifikat. Retningslinjer ved erhvervelse af A-certifikat. Formål. Nervøsitet. Udførelse. Gentagelse af manøvrer / prøve. Brug af gaskontrol Retningslinjer ved erhvervelse af A-certifikat Formål A-certifikatets formål er at vise at en given pilot, som er indehaver af et sådant certifikat, på tilfredsstillende måde har bevist at han er i stand

Læs mere

Plads- og Flyveregler

Plads- og Flyveregler Plads- og Flyveregler 1. Definitioner Motorfly: Fastvingede fly med el-motor eller forbrændingsmotor. Svævefly: Fastvingede fly for termikflyvning, og evt. forsynet med el-motor. Helikopter: Fly med rotorblade,

Læs mere

M-certifikat. Retningslinjer ved erhvervelse af M-certifikat. Formål. Gentagelse af manøvrer / prøve. Udførelse. Nervøsitet. Radioudstyr.

M-certifikat. Retningslinjer ved erhvervelse af M-certifikat. Formål. Gentagelse af manøvrer / prøve. Udførelse. Nervøsitet. Radioudstyr. Retningslinjer ved erhvervelse af M-certifikat Formål - i- tilfredsstil at føre en multirotor, med en startvægt ove, konkurrencer og andre arrangementer, hvor en større folkemængde er samlet. Aspiranten

Læs mere

Alle medlemmer og gæster, der flyver, skal skrive sig i logbogen, som ligger i klubhuset.

Alle medlemmer og gæster, der flyver, skal skrive sig i logbogen, som ligger i klubhuset. Flyvepladsregler Adgang og parkering Færdsel af enhver form, der kan beskadige flyvepladsen er forbudt. Ved nedkørslen til pladsen er anbragt en aflåselig bom. Denne bom lukkes op af det første medlem,

Læs mere

M-certifikat. Retningslinjer ved erhvervelse af M-certifikat. Formål. Gentagelse af manøvrer / prøve. Udførelse. Nervøsitet. Radioudstyr.

M-certifikat. Retningslinjer ved erhvervelse af M-certifikat. Formål. Gentagelse af manøvrer / prøve. Udførelse. Nervøsitet. Radioudstyr. Retningslinjer ved erhvervelse af M-certifikat Formål M-certifikatets formål er at vise at en given aspirant, som er indehaver af et sådant certifikat, på tilfredsstillende måde har bevist at være i stand

Læs mere

Plads og Flyveregler

Plads og Flyveregler Plads og Flyveregler - April 2019-1. Definitioner Motorfly: Fastvingede fly med el- eller forbrændingsmotor. Svævefly: Fastvingede fly for termikflyvning, og evt. forsynet med el-motor. Helikopter: Fly

Læs mere

H-certifikat. Retningslinjer ved erhvervelse af H-certifikat. Formål. Udførelse. Nervøsitet. Radio

H-certifikat. Retningslinjer ved erhvervelse af H-certifikat. Formål. Udførelse. Nervøsitet. Radio Retningslinjer ved erhvervelse af H-certifikat Formål H-certifikatets formål er at vise at en given pilot, som er indehaver af et sådant certifikat, på tilfredsstillende måde har bevist at han er i stand

Læs mere

22. maj 2015. Høringssvar fra Modelflyvning Danmark på Fremtidens regulering af civile droner

22. maj 2015. Høringssvar fra Modelflyvning Danmark på Fremtidens regulering af civile droner 22. maj 2015 Høringssvar fra Modelflyvning Danmark på Fremtidens regulering af civile droner Forord. Vi har fra Modelflyvning Danmarks side med interesse læst Fremtidens regulering af civile droner, som

Læs mere

Modelflyvning Danmark. Flyveplads håndbogen. Rev. 4

Modelflyvning Danmark. Flyveplads håndbogen. Rev. 4 Modelflyvning Danmark Flyveplads håndbogen Rev. 4 Redaktion MDK Bestyrelsen. 09-03-2010 Flyvepladshåndbogen Rev. 4 Marts 2010 Alle afskrifter og citater fra samt referencer til lov dokumenter skal betragtes

Læs mere

BILAG TIL EASA'S UDTALELSE 07/2013. KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) nr. /.. af XXX

BILAG TIL EASA'S UDTALELSE 07/2013. KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) nr. /.. af XXX EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den XXX [...](2013) XXX udkast BILAG TIL EASA'S UDTALELSE 07/2013 KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) nr. /.. af XXX om ændring af Kommissionens forordning (EF) nr. 748/2012 af

Læs mere

Vedtægter vers Vedtægter vers Vedtægter vers Vedtægter vers Vedtægter vers

Vedtægter vers Vedtægter vers Vedtægter vers Vedtægter vers Vedtægter vers Vedtægter for Modelflyvning DK 1 Navn, formål og fundering Foreningens navn er Modelflyvning Danmark. Foreningens navn må forkortes til Modelflyvning DK og i interne sammenhænge til MDK. MDK s formål er

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I DANSK GYROKOPTER UNION, DGU

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I DANSK GYROKOPTER UNION, DGU REFERAT AF BESTYRELSESMØDE I DANSK GYROKOPTER UNION, DGU Dato: 11. februar 2012 Sted: Philip Nathansen, Aarhus Deltagere: Brian Mollerup, Mikkel Palmbo, Philip Nathansen, Carsten Svendsen, Peter Palmbo,

Læs mere

Har du brug for flyvetræning eller en snak om reglerne, kan du kontakte en af disse instruktører:

Har du brug for flyvetræning eller en snak om reglerne, kan du kontakte en af disse instruktører: Ver.11 15-03-2011 For det første velkommen til EFK87! Her har du lidt forskellige praktiske oplysninger: På grund af vores beliggenhed på Albatros`s flyveplads og tæt ved togbanen er vi nødt til at have

Læs mere

FLYVEREGLEMENT for POLYTEKNISK FLYVEGRUPPE

FLYVEREGLEMENT for POLYTEKNISK FLYVEGRUPPE FLYVEREGLEMENT for POLYTEKNISK FLYVEGRUPPE Indholdsfortegnelse 1. Generelt 2. Omskolingsregler 3. Passagertilladelse 4. Sikkerhedspilot 5. Brug af motoren i Discus bt og Duo Discus T 6. Soloflyvning 7.

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Søndag den 18. november, kl. 10.00. Fjelsted Skov Kro. Referat fra mødet:

Bestyrelsesmøde. Søndag den 18. november, kl. 10.00. Fjelsted Skov Kro. Referat fra mødet: Bestyrelsesmøde Søndag den 18. november, kl. 10.00 Fjelsted Skov Kro Deltagere: Allan Feld, Steen Høj, Marttin Stuart Nielsen, Jørgen Mouritzen, Søren Vestermarken, Anders Hansen, Peter Rasmussen, Søren

Læs mere

Flyvepladsregler. Forord

Flyvepladsregler. Forord Flyvepladsregler Forord Disse regler kan ændres på generalforsamlingen, eller af bestyrelsen, når den finder behov herfor. Sådanne ændringer skal udsendes skriftligt til samtlige medlemmer, samt opslås

Læs mere

Færdig udarbejdet Juni Håndbog for flyvning med turbine Jets på Flyvestation Værløse inden for rammerne af BL9.4

Færdig udarbejdet Juni Håndbog for flyvning med turbine Jets på Flyvestation Værløse inden for rammerne af BL9.4 Færdig udarbejdet Juni 2016 Håndbog for flyvning med turbine Jets på Flyvestation Værløse inden for rammerne af BL9.4 Introduktion Områder der er dækket af håndbogen Generelle betingelser Opsætning af

Læs mere

Unionshåndbog FLYVEVIRKSOMHED

Unionshåndbog FLYVEVIRKSOMHED Side nr.: 1 (6) 1. ALMENT Indstilling af S-kontrollanter foretages af hovedbestyrelsen. S-kontrollanter udvælges blandt aktive førsteinstruktører og sker på baggrund af vedkommendes erfaring i svæveflyveuddannelse,

Læs mere

Anvendelse af klubbens fly er underlagt betingelser, som den enkelte pilot skal skrive under på.

Anvendelse af klubbens fly er underlagt betingelser, som den enkelte pilot skal skrive under på. Pilotaftale 2015 Mellem Aeronautisk Aktivitetscenter Avedøre og nedenstående pilot er følgende aftalt. Anvendelse af klubbens fly er underlagt betingelser, som den enkelte pilot skal skrive under på. Følgende

Læs mere

Unionshåndbog. Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg FLYVEVIRKSOMHED

Unionshåndbog. Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg FLYVEVIRKSOMHED Side nr.: 1 (6) 1. ALMENT Indstilling af S-kontrollanter foretages af hovedbestyrelsen. S-kontrollanter udvælges blandt aktive førsteinstruktører og sker på baggrund af vedkommendes erfaring i svæveflyveuddannelse,

Læs mere

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3

Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: Udg. 3 Generelle bestemmelser for certificering af ledelsessystemer Dato 2008-10-16 Side 1 af 5 Sign: 1. Definitioner Dancerts bestemmelser for certificering af ledelsessystemer omfatter: - Alm. vilkår for certificerings,

Læs mere

DRAGSHOLM MODELFLYVEKLUB Vedtægter. 1. Navn Klubbens navn er Dragsholm Modelflyveklub og er hjemmehørende i Odsherred kommune.

DRAGSHOLM MODELFLYVEKLUB Vedtægter. 1. Navn Klubbens navn er Dragsholm Modelflyveklub og er hjemmehørende i Odsherred kommune. DRAGSHOLM MODELFLYVEKLUB Vedtægter 1. Navn Klubbens navn er Dragsholm Modelflyveklub og er hjemmehørende i Odsherred kommune. 2. Formål At udvikle og fremme mulighederne for udøvelse af modelflyvning.

Læs mere

RC Parken SPONSOR MAPPE. RC Parkens Bestyrelse

RC Parken SPONSOR MAPPE. RC Parkens Bestyrelse RC Parken SPONSOR MAPPE 2011 RC Parkens Bestyrelse Indholdsfortegnelse Formål side 3 Beskrivelse af RC Parken side 4 RC Parkens styring, ledelse og repræsentation side 5 Beliggenhed side 5 Begrundelse

Læs mere

PFT. TEORI 2016 HERNING SVÆVEFLYVEKLUB

PFT. TEORI 2016 HERNING SVÆVEFLYVEKLUB PFT. TEORI 2016 HERNING SVÆVEFLYVEKLUB NAVN: PILOT NR.: DATO: SIDSTE 3 MDR. SIDSTE 12 MDR. TOTAL STARTER TIMER INDSÆT DIN TRÆNINGSTILSTAND I BAROMTERET PFT. TEORI OK INSTRUKTØR: I- NUMMER: PFT Spørgsmål!

Læs mere

Klubhåndbog Side: 1 af 9 DIMONA OY-NFX BOOKING SYSTEM Klubhåndbog Side: 2 af 9 1. Velkomstsiden 1.1. Af side 1 s velkomstside fremgår diverse bookinger som følger: 1.1.1. 08:00 10:00: Farve irgrøn. Her

Læs mere

Som led i det samarbejde mellem de to unioner, som begge unioner ønsker, er der indgået følgende. Samarbejdsaftale

Som led i det samarbejde mellem de to unioner, som begge unioner ønsker, er der indgået følgende. Samarbejdsaftale Som led i det samarbejde mellem de to unioner, som begge unioner ønsker, er der indgået følgende Samarbejdsaftale mellem Dansk Svæveflyver Union (DSvU) og Dansk UL-flyver Union (DULFU). Dækningsområde.

Læs mere

E-MÆRKETS RETNINGSLINJER

E-MÆRKETS RETNINGSLINJER Formål og anvendelsesområde Enhver e-mærket webshop er forpligtet til at overholde e-mærkets retningslinjer samt gældende ret. e-mærket påser, at retningslinjerne samt intentionerne bag mærket overholdes

Læs mere

DULFU og Dansk Svæveflyver Union har den 16. september 2014 indgået en samarbejdsaftale.

DULFU og Dansk Svæveflyver Union har den 16. september 2014 indgået en samarbejdsaftale. Formand Per Horn Gyvelvej 8, 7700 Thisted Tlf: +45 97923243 / Mobil: +45 23720044 Email: perhorn@hotmail.com Dato: 19.11.2014 DULFU og Dansk Svæveflyver Union har den 16. september 2014 indgået en samarbejdsaftale.

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne MEDDELELSE NR. 25 FLYVNING NR. 04 DATO: 14.07.04 Vedr.: Diverse ændringer til uddannelsesnormer

Læs mere

Indkaldelse til generalforsamling Det var kattens Modeludstilling Fra standerstrygning Fra festugeflyvning. December 2014

Indkaldelse til generalforsamling Det var kattens Modeludstilling Fra standerstrygning Fra festugeflyvning. December 2014 f December 2014 Indkaldelse til generalforsamling Det var kattens Modeludstilling 2015 Fra standerstrygning Fra festugeflyvning Henrik Jørgensens Beast, som fik godt med gas under opvisningen. Her fotograferet

Læs mere

DSvU. (d) Instruktioner om at taxi ind på en bane eller lande på en bane.

DSvU. (d) Instruktioner om at taxi ind på en bane eller lande på en bane. Antal spørgsmål i prøven Beståelseskrav Til til rådighed Bilag Navn: 75% = 18 spørgsmål 30 minutter Visual Approach Chart for EKSN 1. Hvad er betingelsen for N-BEG certifikatets fortsatte gyldighed? (a)

Læs mere

Lovregulativ III - Licens, rangliste og klubskifte

Lovregulativ III - Licens, rangliste og klubskifte Lovregulativ III - Licens, rangliste og klubskifte 05/2019 Indhold 1. Formål, hjemmel og ændring af lovregulativet... 2 1 Formål... 2 2 Ændring af lovregulativet... 2 2. Udstedelse, fornyelse og inddragelse

Læs mere

Udlejningskontrakt. Lejers Data. Luftfartøj data 1. CAVOK ApS Birkemosevej 1C, DK-8361 Hasselager tlf: +45 8744 1414 www.cavokflying.

Udlejningskontrakt. Lejers Data. Luftfartøj data 1. CAVOK ApS Birkemosevej 1C, DK-8361 Hasselager tlf: +45 8744 1414 www.cavokflying. Udlejningskontrakt Indhold Udlejningskontrakt... 1 Lejers Data... 1 Luftfartøj data... 1 Kontraktvilkår... 2 Særlige aftaler... 3 Lejeperiode... 3 Underskrifter... 3 Udlejningsbetingelser... 4 Lejers Data

Læs mere

Lovregulativ III - Licens, klassificering og klubskifte

Lovregulativ III - Licens, klassificering og klubskifte Lovregulativ III - Licens, klassificering og klubskifte 05/2016 Indhold 1. Formål, hjemmel og ændring af lovregulativet... 2 1 Formål... 2 2 Ændring af lovregulativet... 2 2. Udstedelse, fornyelse og inddragelse

Læs mere

Lovregulativ III - Licens, klassificering og klubskifte

Lovregulativ III - Licens, klassificering og klubskifte Lovregulativ III - Licens, klassificering og klubskifte 05/2015 Indhold 1. Formål, hjemmel og ændring af lovregulativet... 2 1 Formål... 2 2 Ændring af lovregulativet... 2 2. Udstedelse, fornyelse og inddragelse

Læs mere

Unionshåndbog Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg

Unionshåndbog Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg Side nr.: 1 af 6 BESTEMMELSER FOR FØLGENDE DOKUMENTER: 1. Pladsens godkendelsesbevis. 2. Startspillets godkendelsesbevis og spiljournal. 3. Returspillets godkendelsesbevis og tilsynsoversigt. 4. Radioudstyr.

Læs mere

Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål B i samråd den 4. oktober 2007

Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål B i samråd den 4. oktober 2007 Trafikudvalget TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 25 Offentligt Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål B i samråd den 4. oktober 2007 Ministeren bedes redegøre for, hvorvidt kravene til sikkerheden

Læs mere

December Sami Jarrar (th) hjælper Henrik Jørgensen med at klargøre hans F-100 Super Sabre EDF-jager

December Sami Jarrar (th) hjælper Henrik Jørgensen med at klargøre hans F-100 Super Sabre EDF-jager December 2010 INDHOLD Invitation til Gløgg-aften Indkaldelse til generalforsamling Redaktionelt AMC-nyt på papir igen Måling af motorstøj moderniseres Festugeflyvningen Festugeflyvningen Indendørssæsonen

Læs mere

Modifikationer i forhold til den gældende lovtekst i Danmark er desuden vist i anordningsudkastet med ændringsmarkeringer.

Modifikationer i forhold til den gældende lovtekst i Danmark er desuden vist i anordningsudkastet med ændringsmarkeringer. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 pers@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat om kgl. anordning for Grønland Dette notat danner baggrund for et udkast til kgl. anordning

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne. MEDDELELSE NR. 05 FLYVNING NR. 04 Instruktørkurser 2019. DATO: 06. februar 2019 Hermed fremsender

Læs mere

Love & Vedtægter. Side 1 af 6

Love & Vedtægter. Side 1 af 6 Love & Vedtægter Forening og formål 1 Foreningen navn er Kastrup Gymnastik Forening af 1966 (KG66) herefter kaldet foreningen. Foreningens hjemsted er Tårnby Kommune. Foreningen er stiftet den 9. november

Læs mere

Bekendtgørelse om hejseredskaber og spil

Bekendtgørelse om hejseredskaber og spil Side 1 af 5 Bekendtgørelse om hejseredskaber og spil Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1101 af 14. december 1992 med senere ændringer - ikke autoriseret sammenskrivning SAMMENSKRIVNINGEN omfatter bekendtgørelse

Læs mere

Unionshåndbog. Omskolingskrav m.v.

Unionshåndbog. Omskolingskrav m.v. Side nr.: 1 af 9 Omskolingsregler - Unionens fly HB har besluttet flg. flyvetidskrav for flyvning på DSvU s fly. De vil fra sæson 2014 være således: Flyvetidskrav: Puchacz: Discus: LS-8: Duo Discus: Rotax

Læs mere

Den 1. juli træder en lovændring i kraft og den betyder en ændring i Havarikommissionens undersøgelsesforpligtigelse.

Den 1. juli træder en lovændring i kraft og den betyder en ændring i Havarikommissionens undersøgelsesforpligtigelse. Nyhedsbrev Ændring af lov om luftfart pr. 1. juli 2013 Den 1. juli træder en lovændring i kraft og den betyder en ændring i Havarikommissionens undersøgelsesforpligtigelse. Overordnet bliver luftfartsenhedens

Læs mere

PIPER PA32 301XTC OY-GUN

PIPER PA32 301XTC OY-GUN 07.08.2014 REDEGØRELSE Havari 1-6-2014 med PIPER PA32 301XTC OY-GUN Visse rapportdata er genereret via EU-kommissionens fælles database Side 1 af 6 FORORD Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane

Læs mere

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart BL 6-53 Bestemmelser om typeuddannelse af piloter på søflyvemaskine, herunder PFT og instruktørbevis/søflyvemaskine Udgave 1, 26. marts 1993 I medfør

Læs mere

Velkommen til Esbjerg Model Flyveklub

Velkommen til Esbjerg Model Flyveklub Velkommen til Esbjerg Model Flyveklub Sikkerhedsregler Ordensreglement for EMF / Dec. 2013. Generelle ordensregler for Esbjerg Modelflyveklub også for takt og tone! Så både du og andre kan færdes behageligt

Læs mere

1.1 Ethvert medlem, der ikke er i restance for kontingent, gebyrer eller afgifter til FFF, kan deltage i flyvningen.

1.1 Ethvert medlem, der ikke er i restance for kontingent, gebyrer eller afgifter til FFF, kan deltage i flyvningen. Flyvereglement for Frederikssund-Frederiksværk Flyveklub Gældende fra 01-01-2019 1 Deltagelse i flyvning 1.1 Ethvert medlem, der ikke er i restance for kontingent, gebyrer eller afgifter til FFF, kan deltage

Læs mere

UDTALELSE nr. 02/2007 FRA DET EUROPÆISKE LUFTFARTSSIKKERHEDSAGENTUR

UDTALELSE nr. 02/2007 FRA DET EUROPÆISKE LUFTFARTSSIKKERHEDSAGENTUR UDTALELSE nr. 02/2007 FRA DET EUROPÆISKE LUFTFARTSSIKKERHEDSAGENTUR om forslag til Kommissionens forordning om ændring af Kommissionens forordning (EF) nr. 1702/2003 om gennemførelsesbestemmelser for luftdygtigheds-

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

UDKAST. Forslag. til. (Ændring af bødesatser) I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring: UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om godskørsel og lov om buskørsel (Ændring af bødesatser) 1 I lov om godskørsel, jf. lovbekendtgørelse nr. 1051 af 12. november 2012, foretages følgende ændring:

Læs mere

Flyvereglement for. Aarhus Svæveflyveklub. Instruktørgruppen. Aarhus Svæveflyveklub 01-01- 2014

Flyvereglement for. Aarhus Svæveflyveklub. Instruktørgruppen. Aarhus Svæveflyveklub 01-01- 2014 2014 Flyvereglement for Aarhus Svæveflyveklub Instruktørgruppen Aarhus Svæveflyveklub 01-01- 2014 Klubbens flyvereglement er reglerne for hvad medlemmerne må og ikke må i forhold til den daglige gang i

Læs mere

GRUNDUDDANNELSE. 1. Ved grunduddannelse forstås uddannelse frem til erhvervelse af C-certifikat.

GRUNDUDDANNELSE. 1. Ved grunduddannelse forstås uddannelse frem til erhvervelse af C-certifikat. DFU UB UB nr. 50 Uddannelsesbestemmelser 2. udg. SEP 2009 Hele UB nr. 50 er driftshåndbog. GRUNDUDDANNELSE DEFINITION 1. Ved grunduddannelse forstås uddannelse frem til erhvervelse af C-certifikat. GENERELT

Læs mere

August AMC open F5J Pingvin flyvning Onsdags klubaftener Næste halvleg Referat af bestyrelsesmøder Nye medlemmer Opdateret kalender

August AMC open F5J Pingvin flyvning Onsdags klubaftener Næste halvleg Referat af bestyrelsesmøder Nye medlemmer Opdateret kalender f August 2014 Situationen omkring vores flyveplads Invitation til festugeflyvning Fra standerhejsning og pladsdag Sådan gik turen til Hanstholm Sådan gik turen til Wasserkuppe Sådan gik udstillingen

Læs mere

December Standerstrygning: Oves tale Nye pladsregler Fodboldbanerne må nu overflyves. Vi holder modelflyveudstilling igen

December Standerstrygning: Oves tale Nye pladsregler Fodboldbanerne må nu overflyves. Vi holder modelflyveudstilling igen f December 2013 Invitation til gløggaften Indkaldelse til generalforsamling Invitationer til skrænt og bjerg MFA en klub i forandring Standerstrygning: Oves tale Nye pladsregler Fodboldbanerne må nu overflyves.

Læs mere

UNGE FLYVNING. Udbytte fra KDAs Ungdomsgruppes

UNGE FLYVNING. Udbytte fra KDAs Ungdomsgruppes UNGE & FLYVNING Udbytte fra KDAs Ungdomsgruppes Møde 18/1 2011 Hvorfor er det så vigtigt at støtte ungdomsarbejdet!!! Arbejdekan give flere medlemmer og grundstof til fremtidens eliteudøver, instruktører

Læs mere

Skema til brug for høringssvar til BL-udkast og bemærkninger hertil (Comment response sheet)

Skema til brug for høringssvar til BL-udkast og bemærkninger hertil (Comment response sheet) Skema til brug for høringssvar til BL-udkast og bemærkninger hertil (Comment response sheet) Udkast til BL (titel): BL 7-15, Bestemmelser om særligt støjfølsomme naturområder i Danmark Bestemmelse: Høringssvar:

Læs mere

REDEGØRELSE. Havari med OY-TFT

REDEGØRELSE. Havari med OY-TFT REDEGØRELSE Havari 21-7-2013 med OY-TFT Visse rapportdata er genereret via EU-kommissionens fælles database FORORD Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) er en uafhængig

Læs mere

Fjelsted den 17. marts 2013

Fjelsted den 17. marts 2013 Fjelsted den 17. marts 2013 Referat fra repræsentantskabsmødet i Modelflyvning Danmark 2013 Dato: Søndag den 17. marts 2013 kl. 10.00 Sted: Fjelsted Skov Kro, Store Landevej 92, 5592 Ejby Mødetype: Repræsentantskabsmøde

Læs mere

29 klubber repræsenteret, 82 deltagere, 96 stemmer ud af 206 mulige stemmer til repræsentantskabsmødet.

29 klubber repræsenteret, 82 deltagere, 96 stemmer ud af 206 mulige stemmer til repræsentantskabsmødet. Brønderslev den 30.03.2010 Referat fra Repræsentantskabsmøde 21.03.2010 Deltagere 29 klubber repræsenteret, 82 deltagere, 96 stemmer ud af 206 mulige stemmer til repræsentantskabsmødet. Fra bestyrelsen

Læs mere

Om at stå til rådighed

Om at stå til rådighed Arbejdsdirektoratet August 2009 Om at stå til rådighed INDHOLD 1. INDLEDNING...3 2. BEKRÆFTET ARBEJDSSØGNING...3 3. DIT CV...3 4. SAMTALER MV. HOS JOBCENTERET OG ANDEN AKTØR...4 5. KONTAKTEN MED DIN A-KASSE...4

Læs mere

Bestemmelser om drift af lufttrafiktjenesteenheder på Færøerne

Bestemmelser om drift af lufttrafiktjenesteenheder på Færøerne Bestemmelser for Civil Luftfart BL 7-8 Bestemmelser om drift af lufttrafiktjenesteenheder på Færøerne og i Grønland Udgave 6, 27. oktober 2016 I medfør af 54 og 149, stk. 10, i luftfartsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som. indsamlingsvirksomhed 1)

Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som. indsamlingsvirksomhed 1) Udkast til bekendtgørelse om Affaldsregistret og om godkendelse som indsamlingsvirksomhed 1) I medfør af 7 b, 44, stk. 1, 4 og 5, 45 d, 73, 79 b, stk. 1, 80, stk. 1 og 2, 88, 89 b, 92 og 110, stk. 3, i

Læs mere

juli 2013 Invitation til modelflyvningens dag Ekstra pladsdag kom og giv et nap En festlig markering af jubilæet Et formandsskifte er i sigte igen

juli 2013 Invitation til modelflyvningens dag Ekstra pladsdag kom og giv et nap En festlig markering af jubilæet Et formandsskifte er i sigte igen f juli 2013 Invitation til modelflyvningens dag Ekstra pladsdag kom og giv et nap En festlig markering af jubilæet Et formandsskifte er i sigte igen Vores flyveplads skal godkendes igen Vi har fået et

Læs mere

Takstregulativ. for. Stauning Lufthavn

Takstregulativ. for. Stauning Lufthavn Takstregulativ for Stauning Lufthavn A. almindelige bestemmelser Stk. 1. For luftfartøjer, der benytter Stauning Lufthavn betales afgifter efter dette takstregulativ. Stk. 2. Alle afgifter er angivet excl.

Læs mere

Aalborg Modelflyveklub. Vedtægter

Aalborg Modelflyveklub. Vedtægter Aalborg Modelflyveklub Vedtægter 1 Status og navn I 1964 blev modelflyveklubben grundlagt under navnet NRC, Nordjysk Radiostyrings Center, som er en selvejende institution. I 1967 blev den nuværende modelflyveplads

Læs mere

Forslag 801 Gebyrreglement 2018 v.0.i.docx. Gebyrreglement 2018

Forslag 801 Gebyrreglement 2018 v.0.i.docx. Gebyrreglement 2018 1. Indskud. Nordsjællands Svæveflyveklub Gruppe: 801 Klubhåndbog Side: 1 af 7 Gebyrreglement 2018 Gebyrreglementet er gældende fra og med 1. april 2018 til og med 31. marts 2019. Gebyrreglementet er godkendt

Læs mere

April 2014 Leder: Ny formand nye vinde? Flyvning på årets sidste dag Invitation til pladsdag og standerhejs Protokol fra generalforsamling

April 2014 Leder: Ny formand nye vinde? Flyvning på årets sidste dag Invitation til pladsdag og standerhejs Protokol fra generalforsamling fsf April 2014 Leder: Ny formand nye vinde? Invitation til pladsdag og standerhejs Invitation til Wedelslund opvisning Forårets kommende udflugter Nye støjregler og flyvetider Fra modelflyveudstillingen

Læs mere

Unionshåndbog Ansvarlig: Uddannelsesudvalg

Unionshåndbog Ansvarlig: Uddannelsesudvalg Side nr. : 1 af (6) Uddannelse af slæbepiloter / svævefly Indledning: Indehaver af gyldigt EASA PPL certifikat, skal uddannes iht EASA FCL.805 1178/2011. ATO er i Danmark midlertidig defineret som DSvU

Læs mere

Om at stå til rådighed

Om at stå til rådighed Om at stå til rådighed Direktoratet for Arbejdsløshedsforsikringen November 1999 Hvordan og hvornår? Hvis du er medlem af en arbejdsløshedskasse (a-kasse) og bliver ledig, har du mulighed for at få dagpenge.

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Udkast. KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) nr.../..

KOMMISSIONEN FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Udkast. KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) nr.../.. DA DA DA KOMMISSIONEN FOR DEN EUROPÆISKE UNION Udkast Bruxelles, den, C KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) nr..../.. af [ ] om fastsættelse af krav og administrative procedurer vedrørende flyveoperationer i

Læs mere

Referat fra repræsentantskabsmødet i Modelflyvning Danmark

Referat fra repræsentantskabsmødet i Modelflyvning Danmark Referat fra repræsentantskabsmødet i Modelflyvning Danmark Dato: Søndag den 20. marts 2011 kl. 10.00 Sted: Fjelsted Skov Kro, Store Landevej 92, 5592 Ejby Mødetype: Repræsentantskabsmøde Deltagere: 28

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 10.1.2019 L 8 I/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) 2019/26 af 8. januar 2019 om supplering af EU-typegodkendelseslovgivningen for så vidt

Læs mere

Bekendtgørelse om krav til lastbiler og busser i kommunalt fastlagte miljøzoner m.v. 1)

Bekendtgørelse om krav til lastbiler og busser i kommunalt fastlagte miljøzoner m.v. 1) BEK nr 700 af 24/06/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-52520-00002 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Kvalitetskontrol for energimærkninger fra 2016

Kvalitetskontrol for energimærkninger fra 2016 Kvalitetskontrol for energimærkninger fra 2016 Kvalitetstal for energimærkninger 66.637 Energimærkninger 69 % Korrekte energimærker 88 % Energimærkninger med velbeskrevne besparelsesforslag Energistyrelsen

Læs mere

BL 9-6. Bestemmelser om ultralette flyvemaskiner. Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart. Udgave 5, 2. juni 2008

BL 9-6. Bestemmelser om ultralette flyvemaskiner. Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart. Udgave 5, 2. juni 2008 Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart BL 9-6 Bestemmelser om ultralette flyvemaskiner Udgave 5, 2. juni 2008 I medfør af 32, stk. 2, 34, 82, 82 a, 149, stk. 10, 151, stk. 1, 152, stk.

Læs mere

EJERFORENINGEN MARIE ANDERSENS KLIT

EJERFORENINGEN MARIE ANDERSENS KLIT J.nr. 361849 / /LF 01.07.2015 VEDTÆGTSÆNDRINGER i EJERFORENINGEN MARIE ANDERSENS KLIT 9480 LØKKEN - 2 - vedtaget på den ordinære generalforsamling i juni 2014 ( 4, stk. 2) og på den ordinære generalforsamling

Læs mere

Bestemmelser om godkendelse af luftfartsforetagender til at udføre erhvervsmæssig lufttransport, som ikke er omfattet af EU-AIR-OPS 1

Bestemmelser om godkendelse af luftfartsforetagender til at udføre erhvervsmæssig lufttransport, som ikke er omfattet af EU-AIR-OPS 1 Bestemmelser for Civil Luftfart BL 5-50 Bestemmelser om godkendelse af luftfartsforetagender til at udføre erhvervsmæssig lufttransport, som ikke er omfattet af EU-AIR-OPS 1 Udgave 5, 6. juni 2014 I medfør

Læs mere

Udkast. Bekendtgørelse om periodiske syn af køretøjer registreret i Grønland

Udkast. Bekendtgørelse om periodiske syn af køretøjer registreret i Grønland 1 Udkast Bekendtgørelse om periodiske syn af køretøjer registreret i Grønland I medfør af 6a, 6 c og 7 i færdselslov for Grønland, jf. lovbekendtgørelse nr. 995 af 26. oktober 2009, som ændret ved lov

Læs mere

Oktober Moderne støjregler vi prøver igen Der blæser nye vinde for svæverne Referat af bestyrelsesmøder Opdateret vinterkalender Og meget andet

Oktober Moderne støjregler vi prøver igen Der blæser nye vinde for svæverne Referat af bestyrelsesmøder Opdateret vinterkalender Og meget andet f Oktober 2013 Fru Grauco går i enge. Så er fodboldbanerne omsider væk Modelflyvningens dag og festugen Ekstra pladsdag gav fine forbedringer Moderne støjregler vi prøver igen Der blæser nye vinde for

Læs mere

Om at stå til rådighed

Om at stå til rådighed Om at stå til rådighed Arbejdsdirektoratet Juli 2003 Hvordan og hvornår? Hvis du er medlem af en arbejdsløshedskasse (a-kasse) og bliver ledig, har du mulighed for at få dagpenge. For at få dagpenge skal

Læs mere

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart BL 7-8 Bestemmelser om drift af lufttrafiktjenesteenheder Udgave 5, 21. november 2003 I medfør af 54 i lov om luftfart, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 I medfør af 21 h, stk. 1, 1. pkt., 21 u, stk. 8, og 24 c, stk. 24, og 26, stk. 1, 1.pkt., i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde

Kapitel 1 Anvendelsesområde Bekendtgørelse for Færøerne om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som psykolog samt til anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer I medfør af 19 i lov om psykologer m.v. som

Læs mere

eksp 050550z 0506/0515 30010kt 9999 sct035 becmg 0513/0514 26011kt 9000 bkn070 becmg 0514/0515 19013kt 7000 bkn025 ra

eksp 050550z 0506/0515 30010kt 9999 sct035 becmg 0513/0514 26011kt 9000 bkn070 becmg 0514/0515 19013kt 7000 bkn025 ra Der skal være ICAO-kort til rådighed ved løsningen af spørgsmålene. Derudover kan der være behov for andre hjælpemidler herunder adgang til internettet. Flyvningen forudsættes at foregå den 5.6.2015, og

Læs mere

Takstregulativ. Udgivet september 2010

Takstregulativ. Udgivet september 2010 Takstregulativ F Udgivet september 2010 Tak str egulativ Gyldig fra 1. november 2010 Godkendt af Statens Luftfartsvæsen, november 2000 Approved by the Civil Aviation Administration, November 2000 Den særlige

Læs mere

Bekendtgørelse om flyvning med droner uden for bymæssigt område 1

Bekendtgørelse om flyvning med droner uden for bymæssigt område 1 Bekendtgørelse om flyvning med droner uden for bymæssigt område 1 1 I bekendtgørelsen er der medtaget visse bestemmelser fra Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 785/2004 af den 21. april

Læs mere

Legepladscertificeringen

Legepladscertificeringen Side 1 af 6 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Legepladscertificeringens formål og grundlag... 2 1.1. Formål.... 2 1.2. Organisation... 2 1.3. Certificeringsgrundlag og kontrolomfang... 2 1.4. Vilkår og ansvarsforhold...

Læs mere

Luftfartsenheden i Havarikommissionen modtog meddelelse om hændelsen den 13.5.2012 kl. 1045.

Luftfartsenheden i Havarikommissionen modtog meddelelse om hændelsen den 13.5.2012 kl. 1045. REDEGØRELSE HCLJ520-2012-18 Havari Luftfartøj: I.C.P. MXP-740 Registrering: 9-385 Savannah VG Motor: Jabiru 2200 Flyvning: Privatflyvning, VFR Besætning: 1 ingen tilskadekomst Passagerer: Ingen Sted: 5

Læs mere

ROBINSON R22 BETA II OY-HPC

ROBINSON R22 BETA II OY-HPC REDEGØRELSE Alvorlig hændelse 13-01-2015 med ROBINSON R22 BETA II OY-HPC Visse rapportdata er genereret via EU-kommissionens fælles database Side 1 af 8 FORORD Havarikommissionen for Civil Luftfart og

Læs mere

J.nr.: ilpligtes at overdrage domænenavnet vvspriser.dk til klageren. Registreringen af domænenavnet vvspriser.dk slettes.

J.nr.: ilpligtes at overdrage domænenavnet vvspriser.dk til klageren. Registreringen af domænenavnet vvspriser.dk slettes. J.nr.: 2016 0071 A, 1. th. ilpligtes at overdrage domænenavnet vvspriser.dk til klageren. Registreringen af domænenavnet vvspriser.dk slettes. 1 Domænenavnet vvspriser.dk er registreret den 21. december

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. maj 2012 (J.nr. 2011-0026122) Afgift som følge

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER. Samråd den 16. december 2010 om flytning af flyværksted fra Aalborg og reorganiseringen af Forsvarets Personeltjeneste

DET TALTE ORD GÆLDER. Samråd den 16. december 2010 om flytning af flyværksted fra Aalborg og reorganiseringen af Forsvarets Personeltjeneste Forsvarsudvalget 2010-11 FOU alm. del Svar på Spørgsmål 137 Offentligt DET TALTE ORD GÆLDER Samråd den 16. december 2010 om flytning af flyværksted fra Aalborg og reorganiseringen af Forsvarets Personeltjeneste

Læs mere

MODELFLYVNING DANMARK ÅRSREGNSKAB 01-01-2009 31-12-2009

MODELFLYVNING DANMARK ÅRSREGNSKAB 01-01-2009 31-12-2009 MODELFLYVNING DANMARK ÅRSREGNSKAB 01-01-2009 31-12-2009 Budget Regnskab Regnskab Regnskab Regnskab 2009 2009 2008 2007 2006 INDTÆGTER Kontingent 1.785 1.794.278 1.765.250 1.724.600 1.717.150 Salg af tegninger

Læs mere

For luftfartøjer, der benytter Aarhus Airport, betales afgifter efter dette regulativ.

For luftfartøjer, der benytter Aarhus Airport, betales afgifter efter dette regulativ. Takstregulativ 2015 A. Almindelige bestemmelser 1 For luftfartøjer, der benytter Aarhus Airport, betales afgifter efter dette regulativ. Regulativet indeholder bestemmelser om startafgift, passagerafgift,

Læs mere

Vedtægter for Dansk Svømmetræner Sammenslutning, stiftet 1. maj 1976

Vedtægter for Dansk Svømmetræner Sammenslutning, stiftet 1. maj 1976 Vedtægter for Dansk Svømmetræner Sammenslutning, stiftet 1. maj 1976 1. Navn og Adresse Sammenslutningens navn er Dansk Svømmetræner Sammenslutning. Den officielle forkortelse er DSTS. Adressen er den

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Udkast. KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr.../2011

KOMMISSIONEN FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Udkast. KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr.../2011 KOMMISSIONEN FOR DEN EUROPÆISKE UNION Udkast Bruxelles, den C KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr..../2011 af [ ] om ændring af Kommissionens forordning (EF) nr. 2042/2003 om vedvarende luftdygtighed af luftfartøjer

Læs mere

BESTEMMELSE AF FLYSTØJ ANALYSE AF METODER TIL BESTEMMELSE AF STØJTAL FOR ULTRALETTE LUFTFARTØJER

BESTEMMELSE AF FLYSTØJ ANALYSE AF METODER TIL BESTEMMELSE AF STØJTAL FOR ULTRALETTE LUFTFARTØJER D A N S K U L T R A L E T F L Y V E U N I O N BESTEMMELSE AF FLYSTØJ ANALYSE AF METODER TIL BESTEMMELSE AF STØJTAL FOR ULTRALETTE LUFTFARTØJER 1 1. S E P T E M B E R 2 0 1 3 RESUMÉ En række forskellige

Læs mere