Plads og Flyveregler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Plads og Flyveregler"

Transkript

1 Plads og Flyveregler - April Definitioner Motorfly: Fastvingede fly med el- eller forbrændingsmotor. Svævefly: Fastvingede fly for termikflyvning, og evt. forsynet med el-motor. Helikopter: Fly med rotorblade, der drives af el- eller forbrændingsmotor. Multirotorer: Der skelnes mellem fotodroner og FPV styrede droner 2. Forsikringsforhold Kun medlemmer af Modelflyvning Danmark ( MDK ) må flyve på NFK s flyveplads i Langstrup mose, dette med baggrund i krav til at alle piloter skal være dækket af ansvarsforsikring jf. foreningens vedtægter. Gæstepiloter med A-certifikat, kan lejlighedsvis få lov at flyve på NFK s flyveplads, dog kun i selskab og per invitation af et NFK medlem med A-Certifikat. Gæstepiloter uden certifikat, må kun flyve under opsyn af en af klubbens instruktører. 3. Sendere Sendere på 35 Mhz, skal være forsynet med frekvensflag. Hvert medlem, der bruger FM35 Mhz får tildelt én frekvens, og må ikke ændre denne uden tilladelse. Kun klubbens frekvensliste gælder, og den skal være udleveret til alle medlemmer, samt være ophængt i klubhuset. Distancecheck må kun foregå i samråd med piloter på samme frekvens. 35 MHz sendere må ikke tændes uden at være forsynet med frekvensklemme. Nye sendere skal checkes af instruktøren for korrekt krystal, inden piloten tænder senderen. Frekvensklemme på 35 Mhz skal altid benyttes, når der er mere end én pilot på pladsen. Frekvensklemme skal hænges på plads efter endt flyvning og det sikres, at senderen er slukket. Undtaget er 2,4 GHz sender anlæg, som ikke behøver brug af klemme. 4. Modeller Modellerne og det samlede sender/modtager-anlæg skal være i god stand, samt overholde Tele & Internet Styrelsens til enhver tid gældende regler og love. I modsat fald, vil der blive udstedt flyveforbud, indtil fejlen(e) er rettet. Ved skødesløs benyttelse af sender, udstyr eller model som ikke lever op til ovenstående krav, vil skade på andre modeller m.m. medføre personligt økonomisk ansvar for tredjeparts følgeskader.

2 5. Flyveleder I forbindelse med stævner, arrangementer og travle dage på pladsen udpeges en flyveleder/sikkerhedsansvarlig for en flyvedag, såfremt det skønnes nødvendigt. Flyvelederens ansvar består alene i at sikre en effektiv afvikling af flyvninger for dermed at få en sikker og ordnet afvikling af aktiviteterne. 6. Begyndere Begyndere må uanset flytype kun flyve under opsyn, indtil den fornødne sikkerhed er opnået. Nybegyndere skal godkendes til soloflyvning af en instruktør. Til brug for godkendelsen, skal begyndere have udleveret og følge klubbens oplæringsskema. Oplæringen forestås af klubbens instruktører. Liste over instruktører, er anbragt forrest i logbogen, samt på NFK s hjemmeside. Nybegyndere som ønsker ar flyve brændstofmotorfly, skal gennemgå klubbens oplæringsprogram med klubbens skolefly, inden egne modeller må anvendes. Når nybegynderen har opnået tilstrækkelig sikkerhed, kan eget fly anvendes. Det er udelukkende instruktøren, der tager afgørelsen om dette! Det er muligt efter påbegyndt oplæring at flyve/træne med eget fly med elmotor med en vægt på under 1,5kg. Men første start skal overvåges og flyet gennemgås af en instruktør, som kontrollerer opsætningen. Ved køb af nye modeller med større vægt skal flyvning godkendes af instruktør eller godkendes via skoleflyvning. 6. Uheld og styrt I tilfælde af styrt eller andet uheld, skal dette oplyses til bestyrelsen via logbogen. Årsagen skal findes, således at der kan foretages skridt til at undgå gentagelser. Uheldet skal noteres i logbog under bemærkninger. Haveri, pilotfejl eller lignende 7. Støj regler Alle fly med motor, skal støjmåles jævnfør klubbens støjmåleblad, og må ikke flyve, før støjmåling er foretaget, og modellen er forsynet med mærkat for godkendelse. Modellen må maksimalt have et lydniveau på 91 dba på 3 meters afstand, svarende til 80 dba på 10 meters afstand. Dette gælder hverdage indtil kl , samt lørdag indtil kl Efter kl på hverdage, efter kl om lørdagen, og på søn- og helligdage, må lydniveauet ikke overstige 88 dba på

3 3 meters afstand, svarende til 77 dba på 10 meter. Uddybende regler fremgår af klubbens støjmåleblad. Mindre motorfly med el-motor, skal overholde en støjgrænse på mindst 6 dba under ovennævnte grænseværdier, for at opnå tilladelse til at flyve efter svæveflyvetider. Dette gælder også slæbefly uanset vægten. Er en svævemodel forsynet med el-motor, skal den høje støjgrænse overholdes. Det forudsættes, at motoren kun bruges kortvarigt til stig. Hvis der er risiko for skader på modellens elektronik, såfremt støjmåling foretages på jorden, typisk F5B modeller, skal støjen i stedet bedømmes subjektivt under flyvning med modellen.fly med flere motorer skal bedømmes subjektivt under flyvning med modellen, der udføres støjmåling fra jorden for at bedømme støjniveau. Selv om en model kan overholde støjgrænserne, kan bestyrelsen subjektivt bedømme støjen til at være generende. Inden der kan flyves med modellen, skal der foretages ændringer, som afhjælper generne. Jetturbine må ikke benyttes i motorfly og svævefly. Bestyrelsen kan give dispensation til at jetturbiner må benyttes i helikoptere og fly med turboprop motorer, dvs. propel eller rotor drevet af en turbine i stedet for en konventionel brændstof- eller el-motor. Dispensation udstedes kun såfremt at den aktuelle model overholder klubbens støjregler. Dispensationer vedr. støjforhold: Bestyrelsen kan lejlighedsvis vælge udstede dispensationer for støjregler I forbindelse med afvikling af stævner og opvisnings arrangementer. 8. Flyvetider: Motorfly Mandag: kl til > 16:00 til 21:00 fortrinsvis helikopter & multirotorer *) Tirsdag: kl til > 16:00 til 21:00 fortrinsvis motorfly *) Torsdag: kl til Lørdag: kl til (Ved vintertid fra kl til 15.00) Søndag: kl til (ved vintertid fra kl til 15.00) *) Med fortrinsvis menes at alle relevante fly typer må flyve på disse flyvedage, men flytyper betegnet som fortrinsvis har førsteret til plads og luftrum i det angivne tidsrum. Denne ordning har fungeret perfekt og er etableret for at skabe en større udnyttelse af klubbens faciliteter. Såfremt en flyvedag falder på en helligdag, er flyvetiden som om søndagen. Større modeller, som F3A og stormodeller, må først flyve fra kl , lørdag og søndag. Mindre motorfly med el-motor som overholder krav i punkt. 7 omkring støjgrænse, kan flyve alle dage.

4 Svæveflyvetider Svæveflyvning må finde sted alle ugens dage, fra solopgang til solnedgang. Men onsdag, fredag samt lørdag og søndag eftermiddage er reserveret som fortrinsvis til svæveflyvning. Se punkt. 13. Helikopter flyvetider Mandag: kl til > 16:00 til 21:00 fortrinsvis helikopter & multirotorer *) Tirsdag: kl til > 16:00 til 21:00 fortrinsvis motorfly *) Torsdag, lørdag og søndag, er flyvetiderne som for motorfly. *) Fortrinsvis skal tolkes som der kan flyves med både helikopter og motorfly disse dage med gensidig respekt. Multirotor droner Multirotorer må flyve alle ugens dage, se almindelige flyvetider. Fotodroner/Multorotor fly skal flyves fra startfelt ved afslutningen af standplads og mod vest. Fotodroner må ikke overflyve pladsen for fastvingefly. Undtagelse: Er dronepiloten alene på pladsen må hele arealet benyttes. Såfremt der flyves med fastvingefly på øst vest retning har multirotor piloten ubetinget vigepligt. 9. Logbog Ved ankomst, skal alle piloter, udfylde logbogen (Mappen ligger I klubhus) med navn, medlemsnummer, kanal, model, motor og ankomsttidspunkt. Her er ingen undtagelser, da alle medlemmer har koden til klubhuset. Når pladsen forlades, noteres hvor mange runder man har fløjet, og afgangstidspunkt. Sidste mand på pladsen låser og slukker for el, samt hænger kæden ved indkørsel på tværs og lukker låsen. 10. Generelle flyveregler Modelfly skal ALTID VIGE for et full size luftfartøj uanset type, højde, flyvemønster. Modelflyet skal vige eller søge ned øjeblikkeligt, og om fornødent lande såfremt der er risiko for sammenstød.

5 11. Flyveregler for motorfly Al flyvning med motorfly og helikoptere ( fritflyvende ), skal ske fra pilotfeltet. (Se tegning ophængt i klubhus.) Der må max være 6 fly i luften samtidig heraf 3 brændstofmotorfly og op til 3 svævefly, eller små elfly under 1,5 kg. Alle piloter skal stå og flyve fra samme standplads. Flyveretning vælges efter vindretning for start og landing. Flyveretning bestemmes af den mest erfarne pilot ved ankomst, og vælges afhængig af vindretning og styrke, dette skal respekteres af alle dagens piloter uden undtagelse. Start og landing skal altid foregå mod vindretningen og i sikker afstand fra pilot feltet. Under flyvning skal piloterne, (max 3x motorfly + 3x støjsvage elfly eller svævefly) opholde sig samlet i pilot feltet, dette med baggrund i at sikre mulighed for verbal kommunikation mellem piloter i forhold til de grundlæggende sikkerheds regler på pladsen. Undtagelse fra standpladsregler: Svæveflysaktivitet i deres tildelte flyvetider. SIKKERHED : Start adviseres, ved højt at råbe JEG STARTER Landing adviseres, ved højt at råbe LANDING Landende fly har fortrinsret, frem for andre fly. Såfremt flere fly ønske landing samtidig, skal fly med fejl eller motorstop gives fortrinsret. Landing skal altid foregå foran piloterne, som skal stå med ryggen til opholdsområdet. Landende piloter har pligt til at sikre sig, at pladsen er fri inden landing. Ved svigtende kontrol, skal piloten straks råbe en advarsel. NØDLANDING Såfremt det er nødvendigt, at bevæge sig ud på banen for at starte eller hente et fly, skal man advisere dette ved at råbe MAND PÅ BANEN Ved mand på banen skal alle fly I luften respektere at holde sikkerhedsafstand indtil der meldes BANEN FRI Ovenstående verbale termer er gældende ved alle former for flyvning på pladsen Ud over de fritflyvende modeller, kan indtil 2 helikopterpiloter/multirotor træne hover på helikopter standpladsen samtidigt med at op til 6 fly er I luften jf. punkt.7 No fly zoner skal overholdes, se kort opsat i klubhus, specielt overflyvning af hundeklubbens areal mod nordøst, er forbudt og skal altid undgås. Vis hensyn! 12.Brændstof: Da modelbrændstof indeholder syntetisk olie, og andre tilsætningsstoffer, skal der tages hensyn

6 til græsset og miljøet i øvrigt. Ved op- og aftankning skal spild umuliggøres. F.eks. med returslange til ekstra tank, bakke eller andet. 12A. Tilkørsel af brændstofmotorer Tilkøring og test af brændstofmotorer må ikke foretages bag piloter der flyver, men skal finde sted alene på helikopter standpladsen under hensyntagen til de piloter som flyver. 13.Flyveregler for svævefly Hvis der flyves med svævefly på dage hvor motorfly har fortinsret, aftales det med svæverne hvor de flyver I luftrummet og de flyver fra samme pilotfelt. Uden for motorflyvetider kan hele arealet samt luftrum benyttes. Frit antal fly i luften. Såfremt der flyves med slæbefly med forbrændingsmotor, skal dette ske inden for tiderne for motorflyvning. Slæbefly med el-motor, der overholder den lave støjgrænse (se punkt 7), kan flyve efter svæveflyvetider. Ved anvendelse af spil, skal den/de piloter der opsætter spillet, sikre sig, at omløber er forsvarligt fastgjort. Området fra omløber, og 100 m frem mod spillet, er sikkerhedszone, hvor man ikke må opholde sig. Uddybende retningslinier for spilstart, vil være ophængt i klubhuset. Hvis der foretages spilstart i motorflyvetiden, er det spillets bruger, der har ansvaret for, at koordinere start med de øvrige piloter. GENERELT Der må ikke flyves over parkerings- og opholdsområdet, ligesom manøvrer skal udføres i sikker højde og afstand fra nævnte områder. Der må ikke flyves ind over skyde baneområde mod vest. 14. Ophold og færdsel Parkering skal ske langs grøften mod vest, og langs hegn, som angivet på tegning over pladsen. Kørsel med biler uden for parkeringsarealet, må ikke finde sted. 15. Gæster Gæster må ikke færdes uden for de markerede afgrænsninger, i form af græs og hegn. 16. Social adfærd NFK er medlemmernes klub og alle kommer for at hygge, husk det! Hold en god tone på pladsen, alle er velkomne. Tag godt imod nysgerrige gæster på pladsen, vær åben og dialogsøgende.

7 Sikkerhed på pladsen er alle medlemmers ansvar. Oplever et medlem noget som ikke lever op til klubbens regelsæt omkring sikkerhed er det en medlemspligt at påtale hændelsen overfor personen, som har overset eller misforstået noget; men husk den gode tone, det er jo sjældent med vilje at nogen bryder reglerne, men måske blot på baggrund af mangel på oplysning. Bestyrelsen NFK April 2019

Plads- og Flyveregler

Plads- og Flyveregler Plads- og Flyveregler 1. Definitioner Motorfly: Fastvingede fly med el-motor eller forbrændingsmotor. Svævefly: Fastvingede fly for termikflyvning, og evt. forsynet med el-motor. Helikopter: Fly med rotorblade,

Læs mere

Alle medlemmer og gæster, der flyver, skal skrive sig i logbogen, som ligger i klubhuset.

Alle medlemmer og gæster, der flyver, skal skrive sig i logbogen, som ligger i klubhuset. Flyvepladsregler Adgang og parkering Færdsel af enhver form, der kan beskadige flyvepladsen er forbudt. Ved nedkørslen til pladsen er anbragt en aflåselig bom. Denne bom lukkes op af det første medlem,

Læs mere

Flyvepladsregler. Forord

Flyvepladsregler. Forord Flyvepladsregler Forord Disse regler kan ændres på generalforsamlingen, eller af bestyrelsen, når den finder behov herfor. Sådanne ændringer skal udsendes skriftligt til samtlige medlemmer, samt opslås

Læs mere

Velkommen til Esbjerg Model Flyveklub

Velkommen til Esbjerg Model Flyveklub Velkommen til Esbjerg Model Flyveklub Sikkerhedsregler Ordensreglement for EMF / Dec. 2013. Generelle ordensregler for Esbjerg Modelflyveklub også for takt og tone! Så både du og andre kan færdes behageligt

Læs mere

RC Flyveklubben HANGAR 4800

RC Flyveklubben HANGAR 4800 Vedtægter for RC Flyveklubben Hangar 4800. 1 Navn og hjemsted RC Flyveklubben har hjemsted i Guldborgsund kommune. Stk. 2 Klubben er medlem i Modelflyvning Danmark. 2 Formål Stk. 1 Formålet for klubben

Læs mere

Modelflyvning Danmark

Modelflyvning Danmark Regler for stormodeller og jet Formål 1 Formålet med dette regelsæt er at fastlægge MDK s regler for flyvning med modeller i følgende kategorier, som samlet omtales som stormodeller a) Stormodel motorfly

Læs mere

Unionshåndbog ORGANISATION TRAFIK- OG ORDENSREGLER PÅ SVÆVEFLYVECENTER ARNBORG

Unionshåndbog ORGANISATION TRAFIK- OG ORDENSREGLER PÅ SVÆVEFLYVECENTER ARNBORG Side nr.: 1 af 12 PÅ 1. GENERELT Svæveflyvecenter Arnborg tilhører alle danske svæveflyvere og besøges ofte af mange. Derfor er det nødvendigt, at brugerne viser hensyn og selvdisciplin. Vores sport er

Læs mere

FLYVEREGLEMENT for POLYTEKNISK FLYVEGRUPPE

FLYVEREGLEMENT for POLYTEKNISK FLYVEGRUPPE FLYVEREGLEMENT for POLYTEKNISK FLYVEGRUPPE Indholdsfortegnelse 1. Generelt 2. Omskolingsregler 3. Passagertilladelse 4. Sikkerhedspilot 5. Brug af motoren i Discus bt og Duo Discus T 6. Soloflyvning 7.

Læs mere

Modelflyvning Danmark. Flyveplads håndbogen. Rev. 4

Modelflyvning Danmark. Flyveplads håndbogen. Rev. 4 Modelflyvning Danmark Flyveplads håndbogen Rev. 4 Redaktion MDK Bestyrelsen. 09-03-2010 Flyvepladshåndbogen Rev. 4 Marts 2010 Alle afskrifter og citater fra samt referencer til lov dokumenter skal betragtes

Læs mere

M-certifikat. Retningslinjer ved erhvervelse af M-certifikat. Formål. Gentagelse af manøvrer / prøve. Udførelse. Nervøsitet. Radioudstyr.

M-certifikat. Retningslinjer ved erhvervelse af M-certifikat. Formål. Gentagelse af manøvrer / prøve. Udførelse. Nervøsitet. Radioudstyr. Retningslinjer ved erhvervelse af M-certifikat Formål M-certifikatets formål er at vise at en given aspirant, som er indehaver af et sådant certifikat, på tilfredsstillende måde har bevist at være i stand

Læs mere

Færdig udarbejdet Juni Håndbog for flyvning med turbine Jets på Flyvestation Værløse inden for rammerne af BL9.4

Færdig udarbejdet Juni Håndbog for flyvning med turbine Jets på Flyvestation Værløse inden for rammerne af BL9.4 Færdig udarbejdet Juni 2016 Håndbog for flyvning med turbine Jets på Flyvestation Værløse inden for rammerne af BL9.4 Introduktion Områder der er dækket af håndbogen Generelle betingelser Opsætning af

Læs mere

PPL(A) Love og bestemmelser. 16 spørgsmål, 30 minutter. Elevsæt: 5994 Masterset: 7075

PPL(A) Love og bestemmelser. 16 spørgsmål, 30 minutter. Elevsæt: 5994 Masterset: 7075 16 spørgsmål, 30 minutter Elevsæt: 5994 Masterset: 7075 Tekst7 Spørgsmål1 point: 1 ID: 81 Det aktuelle vejr i EKAH lufthavn angiver en meteorologisk sigtbarhed på mere end 10 kilometer og overskyet i 2100

Læs mere

A-certifikat. Retningslinjer ved erhvervelse af A-certifikat. Formål. Nervøsitet. Udførelse. Gentagelse af manøvrer / prøve. Brug af gaskontrol

A-certifikat. Retningslinjer ved erhvervelse af A-certifikat. Formål. Nervøsitet. Udførelse. Gentagelse af manøvrer / prøve. Brug af gaskontrol Retningslinjer ved erhvervelse af A-certifikat Formål A-certifikatets formål er at vise at en given pilot, som er indehaver af et sådant certifikat, på tilfredsstillende måde har bevist at han er i stand

Læs mere

M-certifikat. Retningslinjer ved erhvervelse af M-certifikat. Formål. Gentagelse af manøvrer / prøve. Udførelse. Nervøsitet. Radioudstyr.

M-certifikat. Retningslinjer ved erhvervelse af M-certifikat. Formål. Gentagelse af manøvrer / prøve. Udførelse. Nervøsitet. Radioudstyr. Retningslinjer ved erhvervelse af M-certifikat Formål - i- tilfredsstil at føre en multirotor, med en startvægt ove, konkurrencer og andre arrangementer, hvor en større folkemængde er samlet. Aspiranten

Læs mere

H-certifikat. Retningslinjer ved erhvervelse af H-certifikat. Formål. Udførelse. Nervøsitet. Radio

H-certifikat. Retningslinjer ved erhvervelse af H-certifikat. Formål. Udførelse. Nervøsitet. Radio Retningslinjer ved erhvervelse af H-certifikat Formål H-certifikatets formål er at vise at en given pilot, som er indehaver af et sådant certifikat, på tilfredsstillende måde har bevist at han er i stand

Læs mere

Regler for privat- og erhvervsmæssig droneflyvning

Regler for privat- og erhvervsmæssig droneflyvning Regler for privat- og erhvervsmæssig droneflyvning I nedenstående oversigt er de grundlæggende regler for henholdsvis privat- og erhvervspersoner skitseret. Område Privat / udenfor bymæssigt område Erhverv

Læs mere

Uffe Pilegård Larsen Driftsleder. Inst. for Agroøkologi Aarhus Universitet Forsøgsvej Slagelse

Uffe Pilegård Larsen Driftsleder. Inst. for Agroøkologi Aarhus Universitet Forsøgsvej Slagelse Uffe Pilegård Larsen Driftsleder Inst. for Agroøkologi Aarhus Universitet Forsøgsvej 1 4200 Slagelse Hvorfor Drone regler? 150 m Regler Droneflyvning Droneloven / Tilføjelse til Loven om Luftfart / 126b

Læs mere

Har du brug for flyvetræning eller en snak om reglerne, kan du kontakte en af disse instruktører:

Har du brug for flyvetræning eller en snak om reglerne, kan du kontakte en af disse instruktører: Ver.11 15-03-2011 For det første velkommen til EFK87! Her har du lidt forskellige praktiske oplysninger: På grund af vores beliggenhed på Albatros`s flyveplads og tæt ved togbanen er vi nødt til at have

Læs mere

Flyvereglement for. Aarhus Svæveflyveklub. Instruktørgruppen. Aarhus Svæveflyveklub 01-01- 2014

Flyvereglement for. Aarhus Svæveflyveklub. Instruktørgruppen. Aarhus Svæveflyveklub 01-01- 2014 2014 Flyvereglement for Aarhus Svæveflyveklub Instruktørgruppen Aarhus Svæveflyveklub 01-01- 2014 Klubbens flyvereglement er reglerne for hvad medlemmerne må og ikke må i forhold til den daglige gang i

Læs mere

December Standerstrygning: Oves tale Nye pladsregler Fodboldbanerne må nu overflyves. Vi holder modelflyveudstilling igen

December Standerstrygning: Oves tale Nye pladsregler Fodboldbanerne må nu overflyves. Vi holder modelflyveudstilling igen f December 2013 Invitation til gløggaften Indkaldelse til generalforsamling Invitationer til skrænt og bjerg MFA en klub i forandring Standerstrygning: Oves tale Nye pladsregler Fodboldbanerne må nu overflyves.

Læs mere

Unionshåndbog. Omskolingskrav m.v.

Unionshåndbog. Omskolingskrav m.v. Side nr.: 1 af 9 Omskolingsregler - Unionens fly HB har besluttet flg. flyvetidskrav for flyvning på DSvU s fly. De vil fra sæson 2014 være således: Flyvetidskrav: Puchacz: Discus: LS-8: Duo Discus: Rotax

Læs mere

LUFTTRAFIKHÆNDELSE. Generelt. UTC dato: UTC tid: 08:46. Over Holmen, indre København. Notifikation

LUFTTRAFIKHÆNDELSE. Generelt. UTC dato: UTC tid: 08:46. Over Holmen, indre København. Notifikation LUFTTRAFIKHÆNDELSE Generelt HCLJ sagsnummer: HCLJ510-2013-202 UTC dato: 02-05-2013 UTC tid: 08:46 Begivenhed: Major incident Sted: Over Holmen, indre København Klassifikation: B) Safety not assured Notifikation

Læs mere

eksp 050550z 0506/0515 30010kt 9999 sct035 becmg 0513/0514 26011kt 9000 bkn070 becmg 0514/0515 19013kt 7000 bkn025 ra

eksp 050550z 0506/0515 30010kt 9999 sct035 becmg 0513/0514 26011kt 9000 bkn070 becmg 0514/0515 19013kt 7000 bkn025 ra Der skal være ICAO-kort til rådighed ved løsningen af spørgsmålene. Derudover kan der være behov for andre hjælpemidler herunder adgang til internettet. Flyvningen forudsættes at foregå den 5.6.2015, og

Læs mere

HAVARI. Luftfartsenheden i Havarikommissionen modtog meddelelse om havariet fra lufthavnens beredskabsleder d. 03-05-2013 kl. 08:20 UTC.

HAVARI. Luftfartsenheden i Havarikommissionen modtog meddelelse om havariet fra lufthavnens beredskabsleder d. 03-05-2013 kl. 08:20 UTC. HAVARI Generelt HCLJ sagsnummer: HCLJ510-2013-203 UTC dato: 03-05-2013 UTC tid: 08:07 Begivenhed: Accident Sted: EKAH Personskade: Minor Notifikation Luftfartsenheden i Havarikommissionen modtog meddelelse

Læs mere

Svævethy. Flyvereglement for Svævethy Nordvestjyllands Center For Fritidsflyvning

Svævethy. Flyvereglement for Svævethy Nordvestjyllands Center For Fritidsflyvning Svævethy Nordvestjyllands Center For Fritidsflyvning Flyvereglement for Svævethy 2015 1. Indledning: De til enhver tid gældende regler og bestemmelser for svæveflyvning samt dette reglement skal altid

Læs mere

S-certifikat. Retningslinjer ved erhvervelse af S-certifikat. Formål. Gentagelse af manøvrer / prøve. Udførelse. Brug af ror funktioner.

S-certifikat. Retningslinjer ved erhvervelse af S-certifikat. Formål. Gentagelse af manøvrer / prøve. Udførelse. Brug af ror funktioner. Retningslinjer ved erhvervelse af S-certifikat Formål S-certifikatets formål er at vise at en given pilot, som er indehaver af et sådant certifikat, på tilfredsstillende måde har bevist at han er i stand

Læs mere

PFT. TEORI 2016 HERNING SVÆVEFLYVEKLUB

PFT. TEORI 2016 HERNING SVÆVEFLYVEKLUB PFT. TEORI 2016 HERNING SVÆVEFLYVEKLUB NAVN: PILOT NR.: DATO: SIDSTE 3 MDR. SIDSTE 12 MDR. TOTAL STARTER TIMER INDSÆT DIN TRÆNINGSTILSTAND I BAROMTERET PFT. TEORI OK INSTRUKTØR: I- NUMMER: PFT Spørgsmål!

Læs mere

Center for Teknik & Miljø

Center for Teknik & Miljø Center for Teknik & Miljø Haslev Modelflyveklub att.: Uffe Bindzus e-mail: bubhaslev@gmail.com Postadresse: Natur & Miljø Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon: 56 20 30 00 Telefax : 56 20 30 01 www.faxekommune.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om flyvning med droner uden for bymæssigt område 1

Bekendtgørelse om flyvning med droner uden for bymæssigt område 1 Bekendtgørelse om flyvning med droner uden for bymæssigt område 1 1 I bekendtgørelsen er der medtaget visse bestemmelser fra Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EF) nr. 785/2004 af den 21. april

Læs mere

Dansk Svæveflyver Union

Dansk Svæveflyver Union Dansk Svæveflyver Union Radiofrekvenser Arnborg trafikleder 122,650 MHz skal anvendes tæt på pladsen Afgangsmelding 130,750 MHz senest 30 min. efter afgang Arnborg ankomst 122,650 MHz opkald senest 10

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND SELVEVALUERINGS- og BESØGSSKEMA 2019 S-kontrollantvirksomhed jfr. UHB 570, afsnit 2.2. og 3.6. Klub: Antal to-sædede

Læs mere

SVÆVEFLYVNING I LEMVIG SVÆVEFLYVEKLUB

SVÆVEFLYVNING I LEMVIG SVÆVEFLYVEKLUB SVÆVEFLYVNING I LEMVIG SVÆVEFLYVEKLUB Er svæveflyvning i Lemvig Svæveflyveklub noget for dig? Svæveflyvning er en fantastisk sport, der både giver spændende udfordringer og store oplevelser. Svæveflyvning

Læs mere

Hvad er en drone? Må jeg flyve med drone? Hvad skal jeg bruge en drone til? - og hvilken type drone skal jeg vælge? Hvad koster det?

Hvad er en drone? Må jeg flyve med drone? Hvad skal jeg bruge en drone til? - og hvilken type drone skal jeg vælge? Hvad koster det? Hvad er en drone? Må jeg flyve med drone? Hvad skal jeg bruge en drone til? - og hvilken type drone skal jeg vælge? Hvad koster det? Hvad er en drone? Med drone forstås en hanlig arbejdsbi - men er også

Læs mere

UDDANNELSESLOGBOG FOR TIPHOLDER, FLYHENTER, WIREHENTER OG SPILFØRER

UDDANNELSESLOGBOG FOR TIPHOLDER, FLYHENTER, WIREHENTER OG SPILFØRER UDDANNELSESLOGBOG FOR TIPHOLDER, FLYHENTER, WIREHENTER OG SPILFØRER Navn: Dette er en slags uddannelseslogbog for de praktiske opgaver der er i forbindelse med afvikling af flyvningen. For at vi kan afvikle

Læs mere

Dronetegn. Lær de vigtigste regler på 4 minutter

Dronetegn. Lær de vigtigste regler på 4 minutter Dronetegn Lær de vigtigste regler på 4 minutter Bemærk! I det efterfølgende ses en forenklet gengivelse af reglerne i Bekendtgørelse om flyvning med droner udenfor bymæssigt område. Det skal bemærkes,

Læs mere

Unionshåndbog KONKURRENCE. 1.1 GPS-loggere skal aktiveres mindst 2 minutter før start (=take off) og være tændt til efter landing.

Unionshåndbog KONKURRENCE. 1.1 GPS-loggere skal aktiveres mindst 2 minutter før start (=take off) og være tændt til efter landing. Side nr.: 1 af 5 NATIONALE R 1. GPS-LOGNINGSPROCEDURE 1.1 GPS-loggere skal aktiveres mindst 2 minutter før start (=take off) og være tændt til efter landing. 1.2 Piloterne afleverer IGC-filen til konkurrenceledelsen

Læs mere

PPL(A) Love og bestemmelser. 16 spørgsmål, 30 minutter

PPL(A) Love og bestemmelser. 16 spørgsmål, 30 minutter / / ~ Trafilestyrelsen Oonish Tronsport Authority PPL(A) Love og bestemmelser 16 spørgsmål, 30 minutter Elevsæt: Masterset: 6390 7567 ~Transportministeriet Spørgsmål l point: l ID: 69 Angiv kravene med

Læs mere

Retningslinjer for flyvning ved True Svæveflyveplads Version: marts. 2016

Retningslinjer for flyvning ved True Svæveflyveplads Version: marts. 2016 2016 Retningslinjer for flyvning ved True Svæveflyveplads Version: marts. 2016 Instruktørgruppen Aarhus Svæveflyveklub 1. marts 2016 / LAJ Formål Formålet med dette dokument er at give et fælles udgangspunkt

Læs mere

Skanderborg Vandski Klub. Arrangementer

Skanderborg Vandski Klub. Arrangementer Skanderborg Vandski Klub Arrangementer Skanderborg Vandski Klub Alpinavej 13 Stilling - 8660 Skanderborg Tlf. 86 57 17 95 Email: info@skvk.dk Hjemmeside: www.skvk.dk Indhold Skanderborg Vandski Klub...

Læs mere

DSvU PFT spørgsmål 2017

DSvU PFT spørgsmål 2017 Forord Disse spørgsmål er stillet klubberne til rådighed, som grundlag for PFT-teori med fokus på flysik og holdninger. Klubberne kan selv klippe i spørgsmålene eller tilføje yderligere, for dermed at

Læs mere

1.1 Ethvert medlem, der ikke er i restance for kontingent, gebyrer eller afgifter til FFF, kan deltage i flyvningen.

1.1 Ethvert medlem, der ikke er i restance for kontingent, gebyrer eller afgifter til FFF, kan deltage i flyvningen. Flyvereglement for Frederikssund-Frederiksværk Flyveklub Gældende fra 01-01-2019 1 Deltagelse i flyvning 1.1 Ethvert medlem, der ikke er i restance for kontingent, gebyrer eller afgifter til FFF, kan deltage

Læs mere

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart

Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart Statens Luftfartsvæsen Bestemmelser for Civil Luftfart BL 5-3 Bestemmelser om civile flyveopvisninger Udgave 4, 31. januar 1990 I medfør af 75, stk. 3, 130, stk. 3, 149, stk. 10, og 151 i lov om luftfart,

Læs mere

AB Merlegårdsparken II

AB Merlegårdsparken II Loftsrum: AB Merlegårdsparken II Husorden Loftsrummene må ikke benyttes som opholds- eller soverum, og der må ikke opbevares brandbare væsker. Brug af ild eller anden adfærd, der kan beskadige andelsforeningens

Læs mere

Tirsdag den 26. februar 2013 Borerig II foretager grouting en stor del af dagen ca. 15 meter fra støjmåleren. Borerig I borer sekantpæle ca.

Tirsdag den 26. februar 2013 Borerig II foretager grouting en stor del af dagen ca. 15 meter fra støjmåleren. Borerig I borer sekantpæle ca. MAX" støjbelastning: Den højeste lyd der forekommer på dagen på under ét minut. Den lodrette streg: viser den højeste støj over ét minut den pågældende dag. Den midlede værdi - der må ikke overstige 83

Læs mere

Uddannelseslogbog til tipholder flyhenter wirehenter radiovagt

Uddannelseslogbog til tipholder flyhenter wirehenter radiovagt 2009 Uddannelseslogbog til tipholder flyhenter wirehenter radiovagt Navn Af Jens C. Jakobsen Århus Svæveflyveklub 12-09-2009 Indledning Denne logbog er et tillæg til hæftet Til nye elever i ASvK, som det

Læs mere

RC Parken SPONSOR MAPPE. RC Parkens Bestyrelse

RC Parken SPONSOR MAPPE. RC Parkens Bestyrelse RC Parken SPONSOR MAPPE 2011 RC Parkens Bestyrelse Indholdsfortegnelse Formål side 3 Beskrivelse af RC Parken side 4 RC Parkens styring, ledelse og repræsentation side 5 Beliggenhed side 5 Begrundelse

Læs mere

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND

DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND DANSK SVÆVEFLYVER UNION TILSLUTTET KONGELIG DANSK AEROKLUB OG DANMARKS IDRÆTS-FORBUND Til Svæveflyveklubberne MEDDELELSE NR. 25 FLYVNING NR. 04 DATO: 14.07.04 Vedr.: Diverse ændringer til uddannelsesnormer

Læs mere

Unionshåndbog Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg

Unionshåndbog Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg Side nr.: 1 af 6 BESTEMMELSER FOR FØLGENDE DOKUMENTER: 1. Pladsens godkendelsesbevis. 2. Startspillets godkendelsesbevis og spiljournal. 3. Returspillets godkendelsesbevis og tilsynsoversigt. 4. Radioudstyr.

Læs mere

LUFTTRAFIKHÆNDELSE. Luftfartsenheden i Havarikommissionen modtog d kl. 20:00 UTC meddelelse om hændelsen fra piloten i OY-JED.

LUFTTRAFIKHÆNDELSE. Luftfartsenheden i Havarikommissionen modtog d kl. 20:00 UTC meddelelse om hændelsen fra piloten i OY-JED. LUFTTRAFIKHÆNDELSE Generelt HCLJ sagsnummer: HCLJ510-2013-195 UTC dato: 04-04-2013 UTC tid: 13:37 Begivenhed: Major incident Sted: EKRK Klassifikation: B) Safety not assured Notifikation Luftfartsenheden

Læs mere

Åbent høringsmøde om Aarhus Lufthavn på rådhuset. 9. juni 2015

Åbent høringsmøde om Aarhus Lufthavn på rådhuset. 9. juni 2015 Åbent høringsmøde om Aarhus Lufthavn på rådhuset. 9. juni 2015 - Luftrumsudvalget Per Givskov Kristensen per.givskov@lenticularis.dk Formand for Luftrumsudvalget i (www.dsvu.dk) Formand for Vejle Svæveflyveklub

Læs mere

Tilladelse til særlig råden i forbindelse med Køge Festuge 2018

Tilladelse til særlig råden i forbindelse med Køge Festuge 2018 Returadresse: Køge Kommune, Anlægsafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Foreningen Køge Festival Att: Per Stenberg Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Anlægsafdelingen Tilladelse til særlig råden i forbindelse

Læs mere

REDEGØRELSE. Havari med OY-TFT

REDEGØRELSE. Havari med OY-TFT REDEGØRELSE Havari 21-7-2013 med OY-TFT Visse rapportdata er genereret via EU-kommissionens fælles database FORORD Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) er en uafhængig

Læs mere

Den 1. juli træder en lovændring i kraft og den betyder en ændring i Havarikommissionens undersøgelsesforpligtigelse.

Den 1. juli træder en lovændring i kraft og den betyder en ændring i Havarikommissionens undersøgelsesforpligtigelse. Nyhedsbrev Ændring af lov om luftfart pr. 1. juli 2013 Den 1. juli træder en lovændring i kraft og den betyder en ændring i Havarikommissionens undersøgelsesforpligtigelse. Overordnet bliver luftfartsenhedens

Læs mere

Unionshåndbog FLYVEVIRKSOMHED Gruppen om signalregler angiver de signalmidler og fraseologi, der skal anvendes ved signalering.

Unionshåndbog FLYVEVIRKSOMHED Gruppen om signalregler angiver de signalmidler og fraseologi, der skal anvendes ved signalering. Side nr.: 1 (10) 1. GENERELT 1.1. Gruppen om signalregler angiver de signalmidler og fraseologi, der skal anvendes ved signalering. Endvidere indeholder gruppen SIGNALER FOR FLYVEPLADSTRAFIK, jf. TILLÆG

Læs mere

Tillægshusorden Boligforeningen Neptun

Tillægshusorden Boligforeningen Neptun Tillægshusorden Boligforeningen Neptun Indholdsfortegnelse Afd. 3 Ryttervej. Afd. 4 Nedre Mosevej. Afd. 6 Hede-, Lyng- og Porsevej. Afd. 7 Skarpæs- og Parkvej. Afd. 9 Mosegårds og Skarpæsvej. Afd. 10/12

Læs mere

Generelt: 1. Modelflyvepladsen må kun benyttes til modelsvævefly og eldrevne modelfly.

Generelt: 1. Modelflyvepladsen må kun benyttes til modelsvævefly og eldrevne modelfly. Landzonetilladelse til etablering af modelflyveplads på Flyvestationen Som formand for Elektroflyveklubben af 1987 (EFK87) har du på vegne af klubben søgt om tilladelse til at etablere en modelflyveplads

Læs mere

Siden sidst på stormodelkontrollant området.

Siden sidst på stormodelkontrollant området. Siden sidst på stormodelkontrollant området. Regelændringer, opdateringer, præciseringer og generel info fra det forgangne år. Præsenteret på seminaret 2013 af Claus Tønnesen Jubilæum! Vi har nu haft stormodeller

Læs mere

START- 1.1. ding. 1.2. godkendt 1.3 1.3.1 1.3.2 2.1. Generelt 2.1.1 2.1.2 2.1.3 2.1.4. ligaen.dk). 2.1.5. et tilbudt opslæb. 2.1.6. briefing. 2.1.

START- 1.1. ding. 1.2. godkendt 1.3 1.3.1 1.3.2 2.1. Generelt 2.1.1 2.1.2 2.1.3 2.1.4. ligaen.dk). 2.1.5. et tilbudt opslæb. 2.1.6. briefing. 2.1. Side nr.: 1 af 5 START- OG VENDEPUNKTSREGLER 1. GPS-LOGNINGSPROCEDURE 1.1 1.2 1.3 GPS-loggere skal aktiveres mindst 2 minutter før start (= take off) og ding. Piloterne afleverer IGC-filen til konkurrenceledelsen

Læs mere

ekrk 110550z 1106/1115 30008kt 9999 sct035 becmg 1113/1116 31008kt 9999 bkn035

ekrk 110550z 1106/1115 30008kt 9999 sct035 becmg 1113/1116 31008kt 9999 bkn035 Der skal være ICAO-kort til rådighed ved løsningen af spørgsmålene. Derudover kan der være behov for andre hjælpemidler herunder adgang til internettet. Flyvningen forudsættes at foregå den 11.6.2016.

Læs mere

Bestyrelsen. - Regnskab - Budget - Medlemsliste - Udsender giro kort. - Referat fra møder - Kontakt med webmaster (CIF.dk) - Møde ordstyrer.

Bestyrelsen. - Regnskab - Budget - Medlemsliste - Udsender giro kort. - Referat fra møder - Kontakt med webmaster (CIF.dk) - Møde ordstyrer. Bestyrelsen Navn Formand Bjarne Andersen Tromsøgade 8 8200 Århus N Tlf: 86165889 trom8@webspeed.dk Kasser Peter Iversen Laurvigsgade 16 8200 Århus N Tlf: 86101046 PeterIversen@Get2net.dk Sekretær Poul

Læs mere

Unionshåndbog. Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg FLYVEVIRKSOMHED

Unionshåndbog. Ansvarlig: Flysikudvalg og Uddannelsesudvalg FLYVEVIRKSOMHED Side nr.: 1 af 6 ANVENDES TIL SVÆVEFLYVNING 1. GENERELT Svæveflyvepladser, der benyttes til uddannelsesflyvning og/eller flyslæb samt selvstartende svævefly, skal godkendes inden ibrugtagning. Sådanne

Læs mere

Bekendtgørelse om flyvning med droner uden for bymæssigt område 1)

Bekendtgørelse om flyvning med droner uden for bymæssigt område 1) BEK nr 788 af 14/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juli 2017 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

PRAKTISKE OPLYSNINGER

PRAKTISKE OPLYSNINGER 1 2 Vejle Svømmeklub og Dansk Svømmeunion byder hermed velkommen til DM på kortbane (åben klasse), som finder sted fra den 1. til og med den 4. november 2018 i Vejle. Formanden for Vejle Svømmeklub Lars

Læs mere

ESKY LAMA 2. Tillykke med din nye helikopter. 1. Justering

ESKY LAMA 2. Tillykke med din nye helikopter. 1. Justering ESKY LAMA 2 Tillykke med din nye helikopter Der er et væld af muligheder med en RC helikopter, som du ikke kan få andre steder med øvelse vil du være i stand til at hover (hænge stille i luften), flyve

Læs mere

PIPER PA32 301XTC OY-GUN

PIPER PA32 301XTC OY-GUN 07.08.2014 REDEGØRELSE Havari 1-6-2014 med PIPER PA32 301XTC OY-GUN Visse rapportdata er genereret via EU-kommissionens fælles database Side 1 af 6 FORORD Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane

Læs mere

FLYVEREGLEMENT FOR LOLLAND FALSTER SVÆVEFLYVEKLUB

FLYVEREGLEMENT FOR LOLLAND FALSTER SVÆVEFLYVEKLUB FLYVEREGLEMENT FOR LOLLAND FALSTER SVÆVEFLYVEKLUB FR marts 2007 Indholdsfortegnelse: TILRETTELÆGGELSE OG LEDELSE...3 BRIEFING OG MARKORGANISATION...3 JORDLEDER...4 FLYVEDAGENS START...4 STARTRÆKKEFØLGE...4

Læs mere

HUSORDEN Dannerhøj. 1 Bygninger

HUSORDEN Dannerhøj. 1 Bygninger Husorden afd.17 HUSORDEN Dannerhøj Denne husorden skal ses i sammenhæng med nødvendigheden af at opretholde faste regelsæt i en fælles bebyggelse som Dannerhøj, hvor mange mennesker bor så tæt sammen som

Læs mere

Bestemmelser for Civil Luftfart BL 7-100

Bestemmelser for Civil Luftfart BL 7-100 Bestemmelser for Civil Luftfart BL 7-100 Bestemmelser, der supplerer EU-forordning nr. 923/2012 (SERAforordningen) mm. I medfør af 153, stk. 1, jf. 52 og 149, stk. 10, i lov om luftfart, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Anvendelse af klubbens fly er underlagt betingelser, som den enkelte pilot skal skrive under på.

Anvendelse af klubbens fly er underlagt betingelser, som den enkelte pilot skal skrive under på. Pilotaftale 2015 Mellem Aeronautisk Aktivitetscenter Avedøre og nedenstående pilot er følgende aftalt. Anvendelse af klubbens fly er underlagt betingelser, som den enkelte pilot skal skrive under på. Følgende

Læs mere

2007 Status fra Havarigruppen.

2007 Status fra Havarigruppen. 2007 Status fra Havarigruppen. Flyveåret 2007 kunne vejrmæssigt ikke måle sig med 2006. Foråret startede fornuftigt, men blev afløst af en våd og blæsende sommer, og det endte med dårligt sigte i store

Læs mere

ALVORLIG HÆNDELSE. Final runway 29 at Copenhagen, Roskilde (EKRK)

ALVORLIG HÆNDELSE. Final runway 29 at Copenhagen, Roskilde (EKRK) ALVORLIG HÆNDELSE Generelt HCLJ sagsnummer: HCLJ5102013252 UTC dato: 17112013 UTC tid: 13:57 Begivenhed: Serious incident Sted: Final runway 29 at Copenhagen, Roskilde (EKRK) Klassifikation: A) Risk of

Læs mere

AMC generalforsamling 25. februar 2015

AMC generalforsamling 25. februar 2015 AMC generalforsamling 25. februar 2015 Ref. Helge Laursen Dagsorden i flg. Vedtægterne: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens årsberetning ved formanden. 3. Godkendelse af regnskabet 4. Fremlæggelse af budget.

Læs mere

SCHEIBE SF-25 C OY-XRI

SCHEIBE SF-25 C OY-XRI 07.08.2014 REDEGØRELSE Havari 9-3-2014 med SCHEIBE SF-25 C OY-XRI Visse rapportdata er genereret via EU-kommissionens fælles database Side 1 af 7 FORORD Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane

Læs mere

Bekendtgørelse om flyvning med droner uden for bymæssigt område 1

Bekendtgørelse om flyvning med droner uden for bymæssigt område 1 Bekendtgørelse om flyvning med droner uden for bymæssigt område 1 I medfør af 126 b, stk. 3 og 4, 126 c, stk. 3-5, 126 d, stk. 4 og 5, 126 f, stk. 2, 126 h, 126 i, stk.1, og 149, stk. 10, i lov om luftfart,

Læs mere

Sikkerhedsbestemmelser og ordensregler m.m. for Kajakklubben Strømmen -gældende fra februar 2006-1. Sikkerhedsregler 2. Ordensregler 3.

Sikkerhedsbestemmelser og ordensregler m.m. for Kajakklubben Strømmen -gældende fra februar 2006-1. Sikkerhedsregler 2. Ordensregler 3. Sikkerhedsbestemmelser og ordensregler m.m. for Kajakklubben Strømmen -gældende fra februar 2006-1. Sikkerhedsregler 2. Ordensregler 3. Kursus Sikkerhedsbestemmelser: 1.1 Alle aktive medlemmer skal orienteres

Læs mere

PPL(H) Love og bestemmelser. 16 spørgsmål, 30 minutter. Elevsæt: 4991 Masterset: 6151

PPL(H) Love og bestemmelser. 16 spørgsmål, 30 minutter. Elevsæt: 4991 Masterset: 6151 16 spørgsmål, 30 minutter Elevsæt: 4991 Masterset: 6151 Tekst7 Spørgsmål1 point: 1 ID: 70 Angiv minimumsflyvehøjden over et område, hvor et større antal mennesker er samlet i fri luft. a) b) c) d) Mindst

Læs mere

Generelt 1. Forskriften gælder al restaurationsvirksomhed på Bornholm.

Generelt 1. Forskriften gælder al restaurationsvirksomhed på Bornholm. Forskrift udarbejdet i henhold til 18 i Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 944 af 16. september 2004 om miljøregulering af visse virksomheder. Generelt 1. Forskriften gælder al restaurationsvirksomhed

Læs mere

HUSORDEN VIBO AFDELING 350 KROGTOFTEN

HUSORDEN VIBO AFDELING 350 KROGTOFTEN BOLIGFORENINGEN VIBO HUSORDEN VIBO AFDELING 350 KROGTOFTEN GODKENDT PÅ AFDELINGSMØDET DEN 13. SEPTEMBER 2004 REV. PÅ BEBOERMØDET DEN 26. FEBRUAR 2013 1. Anlægget Skån de grønne områder - alle vil gerne

Læs mere

ESBJERG 2A - Thulevej - Spangsbjerg - Bybusterminalen - Sædding - Sdr. Tobølvej - Hjerting - K18K19 - SYDTRAFIK

ESBJERG 2A - Thulevej - Spangsbjerg - Bybusterminalen - Sædding - Sdr. Tobølvej - Hjerting - K18K19 - SYDTRAFIK 5. 5.21 5. 5.25 5.26 5.28 5.29 5. 5.31 5. 5.38 5.40 5.47 5.53 5.58 6.01 6.03 6.07 6.12 5. 5.52 5.58 5.59 6.01 6.08 6. 6. 6.23 6.28 6. 6.39 6.42 6. 6. 6.26 6.28 6.29 6.38 6.40 6.47 6.51 6.53 7.01 7.03 7.05

Læs mere

ESBJERG 1A - Umanakparken - Spangsbjerg - Bybusterminalen - Sædding - Sanatorievej - Hjerting - K18K19 - SYDTRAFIK

ESBJERG 1A - Umanakparken - Spangsbjerg - Bybusterminalen - Sædding - Sanatorievej - Hjerting - K18K19 - SYDTRAFIK 5. 5. 5.37 5. 5. 5. 5.44 5. 5. 5. 5. 5. 6.02 6.08 6.21 6.26 6.27 6. 6. 6. 6. 6.37 6.44 7.02 7.08 7. 7.21 7. 7.26 7.27 7. 7. 7. 7. 7. 7. 7. 7. 7. 7.37 7. 7.44 7. 7. 8.02 8. 8.08 8. 8. 8. 8. 8. 8.21 8. 8.

Læs mere

Havarirapporter Havari Dato og tid: Fly: Aeroprakt A-22 Motor: Rotax 912. Pilot: Mand 54 år

Havarirapporter Havari Dato og tid: Fly: Aeroprakt A-22 Motor: Rotax 912. Pilot: Mand 54 år rapporter 2013 I 2013 blev der indberettet 12 havarier og 1 hændelse til DULFU s havarigruppe. Der har været ét tilfælde med svær personskade. I det følgende er havarierne gengivet i forkortet og anonymiseret

Læs mere

DANSK GYROKOPTER UNION

DANSK GYROKOPTER UNION Side: 1 af 1 DANSK GYROKOPTER UNION KLASSEOMSKOLING for Ultralet Gyroplan, klasse C Samt UDVIDELSE AF ANDET CERTIFIKAT (ikke Ultralet Gyroplan-certifikat). Side: 2 af 2 Denne Omskolings uddannelse på ultralet

Læs mere

Havetraktortræk til Å-Festival 2017 I forbindelse med Å-Festival (som er en alkoholfri festival) arrangeres der et havetraktortræk.

Havetraktortræk til Å-Festival 2017 I forbindelse med Å-Festival (som er en alkoholfri festival) arrangeres der et havetraktortræk. Havetraktortræk til Å-Festival 2017 I forbindelse med Å-Festival (som er en alkoholfri festival) arrangeres der et havetraktortræk. Vi trækker lørdag d. 3.Juni 2017 Stævnet afholdes på Sdr. Felding Stadion,

Læs mere

Unionshåndbog TEORIPRØVE TIL A-DIPLOM

Unionshåndbog TEORIPRØVE TIL A-DIPLOM Side nr.: 1 (8) / MINIPRØVE. GENERELT. 1. Hvem kan give tilladelse til begrænset eneflyvning?. a) Dansk Svæveflyver Union. b) En materielkontrollant. c) En indehaver af gyldigt førsteinstruktørbevis (FI-bevis)

Læs mere

Bekendtgørelse om flyvning med droner uden for bymæssigt område 1)

Bekendtgørelse om flyvning med droner uden for bymæssigt område 1) BEK nr 1257 af 24/11/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 29. november 2017 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transport-, Bygnings- og Boligmin., Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen,

Læs mere

Hvordan bliver jeg pilot?

Hvordan bliver jeg pilot? ? Måske er du en af de mange, der tit har tænkt på, at det ville være vidunderligt at dyrke en flyves Hvem kan lære at svæveflyve? Stort set alle, der kan lære at køre bil, kan også lære at svæveflyve.

Læs mere

134 | Kolding - Christiansfeld - Haderslev | Gyldig 30~06~19 | SYDTRAFIK

134 | Kolding - Christiansfeld - Haderslev | Gyldig 30~06~19 | SYDTRAFIK 5.00 5.00 5.02 5.03 5.07 5.14 5.19 5.26 5.28 5.35 5.35 5.43 5.40 5.40 5.42 5.43 5.49 5.57 6.02 6.16 6.17 6.25 6.40 6.40 6.41 6.57 6.58 7.05 7.30 7.34 7.38 7.48 8.00 8.00 8.02 8.09 8.17 8.22 8.30 8.33 8.36

Læs mere

Klubhåndbog Side: 1 af 9 DIMONA OY-NFX BOOKING SYSTEM Klubhåndbog Side: 2 af 9 1. Velkomstsiden 1.1. Af side 1 s velkomstside fremgår diverse bookinger som følger: 1.1.1. 08:00 10:00: Farve irgrøn. Her

Læs mere

LOGBOG. Upgrade NAVN:

LOGBOG. Upgrade NAVN: LOGBOG Upgrade NAVN: De syv karaktertræk Selvkontrol Engagement Vedholdenhed Social intelligens Taknemmelighed Optimisme Nysgerrighed 2 Introduktion til din Logbog HVAD SKAL DU BRUGE DIN LOGBOG TIL? På

Læs mere

Forslag 801 Gebyrreglement 2018 v.0.i.docx. Gebyrreglement 2018

Forslag 801 Gebyrreglement 2018 v.0.i.docx. Gebyrreglement 2018 1. Indskud. Nordsjællands Svæveflyveklub Gruppe: 801 Klubhåndbog Side: 1 af 7 Gebyrreglement 2018 Gebyrreglementet er gældende fra og med 1. april 2018 til og med 31. marts 2019. Gebyrreglementet er godkendt

Læs mere

Dom 2/12 Overtrædelse af luftfartslovens 149, stk. 8, jf. bl.a. Bestemmelser

Dom 2/12 Overtrædelse af luftfartslovens 149, stk. 8, jf. bl.a. Bestemmelser Ved Bestemmelser for Civil Luftfart, BL 8-10 om obligatorisk indberetning, er der udarbejdet et katalog over, hvilke typer flyvesikkerhedsmæssige begivenheder der er straffrie ved indberetning. Der er

Læs mere

Dispensation fra støjgrænser og arbejdstider i forbindelse med etablering af dækmoler i perioden fra den 1. oktober 2014 til den 1.

Dispensation fra støjgrænser og arbejdstider i forbindelse med etablering af dækmoler i perioden fra den 1. oktober 2014 til den 1. Returadresse: Køge Kommune, Miljø Torvet 1, 4600 Køge Køge Havn Baltic Kaj 1 4600 Køge Att.: Thomas Elm Kampmann, tek@stc-koege.dk Teknik- og Miljøforvaltningen Dato Dokumentnummer Sagsnummer Miljø 23-09-2014

Læs mere

223 | Gråsten - Sønderborg - Augustenborg - Nordborg | Gyldig 30~06~19 | SYDTRAFIK

223 | Gråsten - Sønderborg - Augustenborg - Nordborg | Gyldig 30~06~19 | SYDTRAFIK 5.15 5.16 5.19 5.20 5.22 5.28 5.35 5.38 5.45 5.53 5.58 6.05 6.13 6.29 6.31 6.33 6.39 5.22 5.27 5.34 5.39 5.42 5.45 5.51 5.53 5.58 6.00 6.02 6.08 6.20 6.21 6.25 6.27 6.33 6.40 6.50 6.55 7.18 7.21 7.35 7.37

Læs mere

PRAKTISKE OPLYSNINGER

PRAKTISKE OPLYSNINGER 1 2 Vejle Svømmeklub og Dansk Svømmeunion byder hermed velkommen til DM Junior på kortbane (åben klasse), som finder sted fra torsdag den 31. oktober til og med søndag den 3. november 2019 i Vejle. PRAKTISKE

Læs mere

De- & Anti-icing af fly 01 OKT 14 30 APR 15.

De- & Anti-icing af fly 01 OKT 14 30 APR 15. De- & Anti-icing af fly 01 OKTT 14 30 APR 15. 6. DA/Brugervejledning de/anti-icing af fly. 1. Generelle vilkår Denne vejledning omhandler operationelle retningslinjer for de/anti-icing i Københavns Lufthavn.

Læs mere

HUSORDEN. VIBO afdeling 350, Krogtoften

HUSORDEN. VIBO afdeling 350, Krogtoften VIBO afdeling 350, Krogtoften Vedtaget på beboermøde Revideret 13. september 2004 7. februar 2019 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Anlægget... 2 2. Færdsel på området... 2 3. Parkering... 2 4. Cykler, knallerter

Læs mere

Intern transport af slam for Faxe Spildevandscenter

Intern transport af slam for Faxe Spildevandscenter Rev.20 juni 2017 Faxe Spildevandscenter A/S CVR-nr. 34 88 53 03 Jens Chr. Skous Vej 1 4690 Haslev Tlf.: 70 26 02 07 Fax: 56 37 34 99 post@faxeforsyning.dk www.faxeforsyning.dk Intern transport af slam

Læs mere

FÆLLESHUSET, Kystvejen 7B, Strøby Egede

FÆLLESHUSET, Kystvejen 7B, Strøby Egede Foreninger i Stevns Kommune Strøby Egede, maj 2016 Ordensreglement for, og instruktion i brug af FÆLLESHUSET i Strøby Egede Kære Lejer/Bruger af Fælleshuset, FÆLLESHUSET er udviklet af OLC Ejendomme i

Læs mere

Korsør Lystfiskerforening STOREBÆLTSMAPPEN

Korsør Lystfiskerforening STOREBÆLTSMAPPEN Mappen indeholder vigtige oplysninger vedrørende brugen af MAKRELLEN, så gør dig bekendt med indholdet i denne mappe før du sejler ud! Afprøve din viden om sikkerhed til søs på: www.sejlsikkert.dk INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

PPL(A) Menneskelig ydeevne og begrænsning. 16 spørgsmål, 30 minutter. Elevsæt: 6010 Masterset: 7109

PPL(A) Menneskelig ydeevne og begrænsning. 16 spørgsmål, 30 minutter. Elevsæt: 6010 Masterset: 7109 16 spørgsmål, 30 minutter Elevsæt: 6010 Masterset: 7109 Tekst7 Spørgsmål1 point: 1 ID: 17 Hvad skal du bl.a. være opmærksom på, ved landing på en plads med en markant bredere bane, end du er vant til?

Læs mere