Årsberetning for Interdisciplinære Kulturstudier / Interdisciplinary Research Group in Culture

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsberetning for Interdisciplinære Kulturstudier / Interdisciplinary Research Group in Culture"

Transkript

1 Årsberetning for Interdisciplinære Kulturstudier / Interdisciplinary Research Group in Culture Forskningsgruppen har i bestået af følgende 14 medlemmer, nemlig Gunhild Agger, Klaus Bohnen, Steen Ledet Christiansen, Anker Gemzøe, Jens Kirk, Peter Stein Larsen, Tore Mortensen, Louise Mønster, Peder Kaj Pedersen, Lene Yding Pedersen, Ernst-Ullrich Pinkert, Bent Sørensen, Peter Kirkegaard og Kim Toft Hansen. I løbet af året har Ben Dorfman, Kirsten Jæger og Pablo Christoffanini forladt gruppen, mens Louise, Kim og Steen er blevet medlemmer af den. Hovedaktiviteten i gruppen i året 2008 har været udgivelsen af antologien Interaktioner. Om kunstarternes produktive mellemværender, der udkom på Aalborg Universitetsforlag. Antologien udsprang af seminaret Det interartielle og det intermedieale, som blev afholdt af gruppen januar Interaktioner. Om kunstarternes produktive mellemværender beskæftiger sig med sammensmeltninger og sammenstød mellem genrer, kunstarter og medier. Bogen diskuterer klassiske, veldefinerede relationer mellem billedkunst, litteratur og musik, men omhandler også moderne medier såsom tegneserie, film, tv og internet, hvor genrer og kunstarter interagerer i yderst komplekse relationer. Antologiens 11 bidrag giver hver for sig og som helhed anledning til nye overvejelser over det interartielle og det intermediale. Planlægningen og det øvrige overordnede arbejde med antologien er foretaget af en redaktionsgruppe fra IRGIC bestående af Peder Kaj Pedersen, Ernst-Ullrich Pinkert, Bent Sørensen og Peter Stein Larsen, der også udgør bestyrelsen i IRGIC. De fire redaktions- og bestyrelsesmedlemmer har repræsenteret de hovedfaggrupper, som har været i forskningsgruppen, nemlig henholdsvis dansk, engelsk og tysk litteratur, kultur og medier samt musikvidenskab. I forlængelse heraf kan det påpeges, at bogen med Ullis formulering er resultatet af et samarbejde mellem 12 kulturforskere fra Institut for Sprog og Kultur ved Aalborg Universitet, og at den ikke kun belyser kunstarternes produktive mellemværender, men også vidner om det produktive samarbejde mellem forskere på et humanistisk institut. Bidragyderne til bogen er således med enkelte undtagelser samtlige medlemmer af IRGIC. Bogen har endvidere udviklet sig i samklang med internationale forskningsnetværk, idet der er foregået peer reviewing af antologiens artikler fra forskere med speciale i de emner, antologien beskæftiger sig med, og tilknytning til centrale forskningsmiljøer ved universiteter i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland og USA.

2 Udover planlægningen, redaktionen og markedsføringen af ovennævnte videnskabelige antologi har der i 2008 været afholdt en række møder i Interdisciplinære Kulturstudier. Disse har udover fire bestyrelsesmøder (februar, april, september, november), hvor aktiviteter, videnskabelige udgivelser, økonomi og andet er blevet diskuteret, omfattet fire faglige møder for hele gruppen. Intentionen med gruppemøderne har været, dels at tilgodese det vidtspændende faglige spektrum, der findes inden for IRGIC, ved at repræsentere så mange forskellige faglige orienteringer som muligt, dels at vælge interdisciplinære emner, der kunne interessere alle medlemmer. Årets fire store faglige arrangementer har været oplæg og diskussioner med henholdsvis 1) lektor Niels Brügger (Center for Internetforskning, Institut for Informations- og medievidenskab, AU): Medieteori og webhistorie, med dr.dk som eksempel (25. april) med respondentindlæg af Ben Dorfman og Jens Kirk, 2) lektor Morten Michelsen (Musikvidenskabeligt Institut, KU) om Just a little bit of history repeating"? Kulturforskning som baggrund for populærmusikhistoriografi (30. maj) og respondentindlæg af Peder Kaj Pedersen 3) lektor Anker Gemzøe (Institut for Sprog og Kultur, AAU) om "På stationen. Modernitet og æstetik med særligt henblik på stationen som modernistisk motiv og kronotop" (29. oktober) 4) Forfatteren Lene Andersen om Bøgerne om alt kan man det?? (30. oktober) det sidste arrangement i samarbejde med Kulturkapellet og Arnold Buscks Boghandel. Udover de faglige oplæg om interdisciplinære emner inden for kulturforskningen, som i tilfældet med ovenstående fire oplæg har aktiviteten ved gruppemøderne i løbet af året også bestået af diskussioner af principielle emner som den nye forskningsgruppestruktur på instituttet, nye regler for registrering af videnskabelige publikationer (bibliometriske indikatorer) og ansøgninger fra forskningsgruppens medlemmer (f.eks. til Velux-fonden). Hvad angår ansøgninger om eksterne forskningsmidler, var en hovedindsats fra IRGIC Velux-fondens Humanvidenskabelige Satsning. På et forskningsledermøde (11. september) blev det besluttet, at to forslag, begge fra IRGIC, skulle repræsentere instituttets ansøgninger til Velux-fonden. De to forskningsprojekter var Bent Sørensens "Den hypervisuelle vending" (sammen med bl.a. Steen Christiansen) og Tore Mortensens "Jazzen som del af dansk kulturarv" (sammen med bl.a. Peter Kirkegaard). De to projektforslag blev i samarbejde med Lisbeth Amos yderligere udviklet og formuleret som interessetilkendegivelser frem til fristen for indleveringer af sådanne til Velux-fonden (27. oktober), og Bent Sørensen blev senere i 2009 inviteret til at sende en egentlig ansøgning.

3 Forskningen af medlemmer af IRGIC har som i tilfældet med de to ovennævnte projekter desuden som hovedregel været organiseret i henhold til den inkubator-ordning, som Paul McIlvenny skitserede, og som blev diskuteret og lanceret som en konstruktiv model for forskningsudvikling inden for institut 12 på et forskningsledermøde (22. maj). En fraktion inden for IRGIC, bestående af Gunhild Agger, Peter Kirkegaard og Kim Toft Hansen, har sammen med en række forskere fra AU, SDU og KU arbejdet på det FKKfinansierede forskningsprojekt Krimi og kriminaljournalistik i Skandinavien, der afsluttes i Gunhild og Kim har i denne sammenhæng desuden ansøgt om fondsmidler fra EU i det større transnationale projekt TRACES, hvorfra der endnu ikke foreligger afklaring. Krimi-gruppen har i løbet af 2008 produceret en lang række arbejdspapirer, konferenceforedrag og artikler og har deltaget i og arrangeret konferencer og seminarer såsom arbejdspapirer, konferenceforedrag og mindre artikler. Her kan nævnes et seminar i Ystad. (2.-3. april) om Den skandinaviske krimiindustri og to interne seminarer. Louise Mønster og Peter Stein Larsen har været involveret i det nordiske forskningsnetværk Modernistisk nordisk lyrik, der består af 11 forskere fra universiteter i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island. Netværket udgav i 2008 antologien Stedet. Modernisme i nordisk lyrikk 2, der er redigeret af ovennævnte to IRGIC-medlemmer. De har i forbindelse med dette forskningsnetværk deltaget i to seminarer og været medansøgere til fondsmidler i Norge og Sverige. Ernst-Ullrich Pinkert har arbejdet med to forskningsprojekter med nær relation til forskningsmiljøer ved universiteterne i Leipzig og Braunschweig. Der er som i tilfældet med den af Ulli redigerede Deutschstunde. Tysk kulturimport i Danmark efter 1945 (2007) tale om forskningsprojekter med en interkulturel dansk-tysk-dimension. Anker Gemzøe har deltaget i internationale forskningsnetværk i forbindelse med bl.a. Kaj Munk Centret ved AAU, Nordisk Bachtin-dialog og International Association of Scandinavian Studies, hvor han siddet i bestyrelsen. I forbindelse med de sidstnævnte to netværk har også Gunhild Agger, Peter Kirkegaard, Louise Mønster og Peter Stein Larsen bidraget. Lene Yding deltager i et internationalt netværk om irske studier og var i 2008 med i et forskningsprojekt om Cross-Cultural Encounters, der både har omfattet konferencer og arbejdet med en peer-reviewed bog, som forventes at udkomme på Cork University Press i Gunhild Agger og Lene Yding har endvidere været involveret i redaktionen af et Medie- og kommunikationsleksikon (forlaget Samfundslitteratur) Gunhild som bidragyder og redaktør, og

4 Lene som bidragyder og områderedaktør som udkommer i Lignende inkubator -agtige strukturer gælder også for andre IRGIC-forskeres aktiviteter, som også er kortlagt i VBN. Forskningsgruppen Interdisciplinære Kulturstudier har i løbet af 2008 produceret i alt 54 forskningsartikler (og 83 formidlingsartikler). Dette regner vi for at være et betydeligt tal, der vidner om en høj produktivitet og vilje til at formidle vor forskning. Platforme til formidling af gruppens forskning har der ud over mere snævre faglige tidsskrifter været adskillige af. Kim Toft Hansen har været redaktør af Kulturkapellet, som har publiceret forskning af 6 af IRGIC s medlemmer. Desuden vil Kim - sammen med Jørgen Riber Christensen - fungere som redaktør af et fælleshumanistisk peer-reviewed tidsskrift (stadig uden titel), hvis første nummer med al sandsynlighed udkommer foråret En anden forskningsformidlingskanal har været NUF (Netværk for Undervisning og Formidling), der blev oprettet i 2008, og som har nær relation til den forskning, der bedrives af medlemmer af IRGIC. Blandt disse er bl.a. Jens Kirk og Steen Christiansen blevet inviteret til at præsentere resultater af deres forskning med interesse for undervisere på gymnasier, seminarier og handelsskoler. I NUF s bestyrelse sidder to personer, der også er medlemmer af Interdisciplinære Kulturstudier. Hvad angår finansiering af forskning og publikation har medlemmer af IRGIC sendt en række ansøgninger i løbet af Det gælder fonde som Augustinus Fonden, Beckett-Fonden, Dr. phil. Leif Nedergaards Fond, Landsdommer V. Gieses Legat, Konsul Georg Jorck og hustru Emma Jorcks Fond, Den Raben-Levetzauske Fond, Møllerens Fond, Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat, C.E.C. Gads Fond, Lillian og Dan Finks Fond, C. W. Obels Fond, Velux Fonden og FKK. Alle de nævnte ansøgninger er endnu ikke afklarede, men en del afslag er indkommet. At det forholder sig sådan, har dog ikke taget modet fra folk, da det jo er en kendt sag, at der er usædvanlig mange ansøgere til få bevillinger inden for de forskningsområder, som IRGIC s forskere står for. IRGIG deltog i 2008 i udvikling af forskerskoleprogrammet Diskurs og kultur, og der blev i programudvalget afholdt tre møder i løbet af året (5. marts, 22. maj og 11. september). På disse møder blev der bl.a. diskuteret budget for forskningsprogrammet, rekruttering af ph.d.- studerende, arrangementer for kommende ph.d.-studerende og udarbejdelse af en hjemmeside for programmet. Interdisciplinære Kulturstudier indstillede én kandidat til ansøgningsrunden om ph.d.- stipendier ved FKK i efteråret Det blev dog som for forskningsprogrammets øvrige kandidater et afslag, men vi tror og håber på bedre held i fremtiden.

5 Forskningsgruppens økonomi har været i balance i Af de kr, som blev tilført gruppen fra instituttet, er kr. (plus kr. i ekstra tilskud) blevet brugt til udgivelsen af Interaktioner, mens de resterende kr. er gået til de 3 arrangementer med eksterne oplægsholdere i 2008 (Niels Brügger, Morten Michelsen og Lene Andersen). Der er tilført kr. til gruppen for 2009 fra instituttet. Med hensyn til året 2009 som vi er langt inde i er de efter vor opfattelse gode takter fra 2008 fortsat. Der har i indeværende år været afholdt to bestyrelsesmøder (7. januar og 25. marts), hvor hovedemner har været planlægning af aktiviteter for 2009, forskningsgruppens økonomi, fornyelse af gruppens bestyrelse samt gruppens relation til forskningsskoleprogrammet Diskurs og kultur (og i denne forbindelse: rekruttering af nye ph.d.-studerende inden for vore fagområder). Desuden har vi afholdt tre faglige arrangementer med oplæg om og diskussioner af emner af interdisciplinær kulturel art, nemlig Steen Christiansen om Hauntology og det gotiske (20. februar), Louise Mønster om Stedet (29. april) og Mark Shackleton, Helsinki om Trickster Literature - Trickster Theory and Native North American and Caribbean writers (25. maj). Endelig planlægger vi til efteråret at afholde et seminar for forskningsgruppen samt andre om kulturimport (28. og 29. oktober), som i fremtiden vil kunne munde ud i en antologi af lignende karakter som Interaktioner. Overordnet set har vi i 2008 draget den erfaring, at vi i forskningsgruppen ikke udgør nogen fasttømret enhed, men at vi som i tilfældet med Interaktioner og årets faglige seminarer absolut er i stand til at kunne inspirere og drage nytte af hinandens forskningserfaringer på kryds og tværs i gruppen, og at vi generelt fungerer godt som forskere i en lang række mindre inkubatorgrupper. Vi synes, at vi i IRGIC har fundet et fornuftigt ambitionsniveau med 4-5 årlige faglige arrangementer og et antal bestyrelsesmøder. Og vi synes set på den lange bane at forskningsgruppen IRGIC har været en vigtig brik med hensyn til etableringen af et samarbejde mellem de fag, der for tre år siden blev forenet i institut 12, hvor specielt Dansk og Musik var nye i sammenhængen. Vi vil derfor fremover videreudvikle den mangfoldighed af forskningsaktiviteter og -initiativer, som der er blevet gjort rede for i denne fremstilling. På gruppens vegne 8. juni 2009

6 Peter Stein Larsen

Årsberetning for Interdisciplinære Kulturstudier 2010

Årsberetning for Interdisciplinære Kulturstudier 2010 Årsberetning for Interdisciplinære Kulturstudier 2010 Forskningsgruppen har i løbet af 2009-10 bestået af følgende 13 medlemmer, nemlig Gunhild Agger, Klaus Bohnen, Steen Christiansen, Anker Gemzøe, Jens

Læs mere

Forskning, monitorering og incitamenter

Forskning, monitorering og incitamenter Institut for Kultur og Globale Studier Kroghstræde 3 9220 Aalborg Øst Marianne Rostgaard Institutleder Telefon: 9940 9924 Email: rostgard@cgs.aau.dk Forskning, monitorering og incitamenter Opdateret august

Læs mere

BESTEMMELSE FOR FAK FORSKNINGSPUBLIKATION. Revideret maj 2016.

BESTEMMELSE FOR FAK FORSKNINGSPUBLIKATION. Revideret maj 2016. BESTEMMELSE FOR FAK FORSKNINGSPUBLIKATION Revideret maj 2016. Ref.: a. FAKPUB DE.990-1 Forsvarsakademiets forskningsstrategi b. Vejledning vedrørende FAK eksterne digitale magasin, bilag 2 til FAKDIR 340-1

Læs mere

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET JURIDISKE FAKULTET Retningslinjer for etablering, forlængelse og nedlæggelse af Forskningscentre og forskningsgrupper 1 ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet Fastsat

Læs mere

Status oplysninger for ansøger til professorstilling i XX indenfor XX fagområde ved Institut for XX, Health, Aarhus Universitet

Status oplysninger for ansøger til professorstilling i XX indenfor XX fagområde ved Institut for XX, Health, Aarhus Universitet Status oplysninger for ansøger til professorstilling i XX indenfor XX fagområde ved Institut for XX, Health, Aarhus Universitet Denne skabelon udfyldes af ansøger og skal bruges af bedømmelsesudvalget

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET PURE INFORMATIONSMØDE med fokus på indikatorprojektet STEFFEN LONGFORS OMRÅDELEDER. versitet

AARHUS UNIVERSITET PURE INFORMATIONSMØDE med fokus på indikatorprojektet STEFFEN LONGFORS OMRÅDELEDER. versitet PURE INFORMATIONSMØDE 2011 - med fokus på indikatorprojektet STEFFEN LONGFORS OMRÅDELEDER Uni Aarhus versitet PROGRAM Gennemgang af principperne i den bibliometriske forskningsindkator Udfordringer for

Læs mere

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af bacheloruddannelsen i musik- og lyddesign ved Aalborg Universitet

Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af bacheloruddannelsen i musik- og lyddesign ved Aalborg Universitet Akkrediteringsrådet har givet afslag på akkreditering af bacheloruddannelsen i musik- og lyddesign ved Aalborg Universitet Akkrediteringsrådet har truffet afgørelsen på baggrund af universitetets ansøgning,

Læs mere

Center for Interventionsforskning. Formål og vision

Center for Interventionsforskning. Formål og vision Center for Interventionsforskning Formål og vision 2015-2020 Centrets formål Det er centrets formål at skabe et forskningsbaseret grundlag for sundhedsfremme og forebyggelse på lokalt såvel som nationalt

Læs mere

Publikationer - Hvilke data skal du aflevere til os?

Publikationer - Hvilke data skal du aflevere til os? Publikationer - Hvilke data skal du aflevere til os? Bidrag til tidsskrift/konferencebidrag i tidsskrift Publikationstype (Tidsskriftartikel, Konferenceartikel, Letter, Review, Anmeldelse, Leder, Kommentar/debat,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET PURE INFORMATIONSMØDE for Superbrugere STEFFEN LONGFORS OMRÅDELEDER. versitet

AARHUS UNIVERSITET PURE INFORMATIONSMØDE for Superbrugere STEFFEN LONGFORS OMRÅDELEDER. versitet PURE INFORMATIONSMØDE 2012 - for Superbrugere STEFFEN LONGFORS OMRÅDELEDER Uni Aarhus versitet PROGRAM Gennemgang af principperne i : Den bibliometriske forskningsindkator (BFI) Myndighedsrådgivningsindikatorerne

Læs mere

TILBLIVELSER. Aktuelle kulturanalyser

TILBLIVELSER. Aktuelle kulturanalyser TILBLIVELSER Aktuelle kulturanalyser TILBLIVELSER Aktuelle kulturanalyser Redigeret af Erik Granly Jensen og Anne Scott Sørensen SYDDANSK UNIVERSITETSFORLAG 2018 Forfatterne og Syddansk Universitetsforlag

Læs mere

Materialiseringer. Nye perspektiver på materialitet og kulturanalyse. Redaktion. Tine Damsholt. Dorthe Gert Simonsen. Aarhus Universitetsforlag

Materialiseringer. Nye perspektiver på materialitet og kulturanalyse. Redaktion. Tine Damsholt. Dorthe Gert Simonsen. Aarhus Universitetsforlag Materialiseringer Nye perspektiver på materialitet og kulturanalyse Redaktion Tine Damsholt Dorthe Gert Simonsen Aarhus Universitetsforlag Camilla Mordhorst Materialiseringer Materialiseringer Nye perspektiver

Læs mere

Generalforsamling DUN 7. maj 2015 FORMANDENS BERETNING

Generalforsamling DUN 7. maj 2015 FORMANDENS BERETNING Generalforsamling DUN 7. maj 2015 FORMANDENS BERETNING Bestyrelsen Bestyrelsesmedlemmer Hanne Leth Andersen, RUC (formand) Lotte Rienecker, Freelance Rie Troelsen, SDU Anker Helms Jørgensen, ITU Jens Tofteskov,

Læs mere

Strategi for Forskning Juridisk Institut, Syddansk Universitet

Strategi for Forskning Juridisk Institut, Syddansk Universitet Strategi for Forskning 2011-2015 Juridisk Institut, Syddansk Universitet 1. Indledning I 1999 begyndte de første studerende på HA(jur.)-uddannelsen på SDU. Juridisk Institut blev selvstændigt den 1. januar

Læs mere

Open access. Open Access på Aarhus Universitet. Gør dine publikationer mere synlige og tilgængelige på nettet

Open access. Open Access på Aarhus Universitet. Gør dine publikationer mere synlige og tilgængelige på nettet Open access Gør dine publikationer mere synlige og tilgængelige på nettet 2 (OA) spiller en vigtig rolle, hvis du ønsker at gøre dine videnskabelige publikationer mere synlige og tilgængelige online handler

Læs mere

Lektionskatalog Teoretisk undervisning Bachelor i sygepleje

Lektionskatalog Teoretisk undervisning Bachelor i sygepleje Peqqisaanermik Ilisimatusarfik. Institut for sygepleje og sundhedsvidenskab. Sygeplejestudiet Lektionskatalog Teoretisk undervisning Bachelor i sygepleje 8. semester Hold 2010 Indholdsfortegnelse Indhold

Læs mere

2002-2004 Deltager i det SHF-finansierede forskningsnetværk Avantgardens genkomst og aktualitet (Nationalt forskningsnetværk)

2002-2004 Deltager i det SHF-finansierede forskningsnetværk Avantgardens genkomst og aktualitet (Nationalt forskningsnetværk) Anne Borup (f. 1959) CURRICULUM VITAE Uddannelse og ansættelse Cand.mag i nordisk og filosofi fra Center for Nordiske Studier, SDU, 1996. Ph.d. fra Institut for Litteratur, Kultur og Medier, SDU, 2000.

Læs mere

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Ambitionen Det er MacMann Bergs vision at være dagsordensættende

Læs mere

MONA Matematik- og Naturfagsdidaktik tidsskrift for undervisere, forskere og formidlere

MONA Matematik- og Naturfagsdidaktik tidsskrift for undervisere, forskere og formidlere MONA Matematik- og Naturfagsdidaktik tidsskrift for undervisere, forskere og formidlere 2007-1 MONA Matematik- og Naturfagsdidaktik tidsskrift for undervisere, forskere og formidlere MONA udgives af Det

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Alle ansatte i stillinger med forskningsforpligtelse ved AU Herning. Forskningsproduktionsforventninger ved AU Herning

AARHUS UNIVERSITET. Alle ansatte i stillinger med forskningsforpligtelse ved AU Herning. Forskningsproduktionsforventninger ved AU Herning Alle ansatte i stillinger med forskningsforpligtelse ved AU Herning Forskningsproduktionsforventninger ved AU Herning Af mange forskellige grunde er det vigtigt, at AU Herning opbygger et robust forskningsmiljø,

Læs mere

Institutmøde 15. april 2005. Michael Christensen

Institutmøde 15. april 2005. Michael Christensen Institutmøde 15. april 2005 Michael Christensen Organisation AC medarbejder NN Institutleder Michael Christensen Sparringsgruppe Claus Holm Jens Lysgaard gruppeledere Uddannelseskoordinatorer Forsknings-

Læs mere

Idræt i skolen, på eliteniveau og i historisk perspektiv

Idræt i skolen, på eliteniveau og i historisk perspektiv Idræt i skolen, på eliteniveau og i historisk perspektiv FORUM FOR IDRÆT 31. ÅRGANG, NR. 1 2015 REDIGERET AF RASMUS K. STORM, SIGNE HØJBJERRE LARSEN, MORTEN MORTENSEN OG PETER JUL JACOBSEN SYDDANSK UNIVERSITETSFORLAG

Læs mere

Formidlingsplan for PhD-projekt

Formidlingsplan for PhD-projekt Formidlingsplan for PhD-projekt Opdateret 20. februar 2019 Dette notat giver et overblik over de formidlingsaktiviteter, der gennemføres i forbindelse med PhD-studiet om samarbejder mellem frivillige foreninger

Læs mere

1. Publikationstyper S&L s vejledning til PURE (Udarbejdet af HNR og KRR, 09-01-2006)

1. Publikationstyper S&L s vejledning til PURE (Udarbejdet af HNR og KRR, 09-01-2006) Centerberetning 2005 for Skov & Landskab Underbilag A03-2 S&L s supplerende vejledningsmateriale til PURE PHH 22-08-2006 Som supplement til DVJB s vejledningsmateriale, jf. underbilag A03-1, har Skov &

Læs mere

Publikationer - Hvilke data skal du aflevere til os?

Publikationer - Hvilke data skal du aflevere til os? Publikationer - Hvilke data skal du aflevere til os? Bidrag til tidsskrift/konferencebidrag i tidsskrift/ Bidrag til avis Publikationstype (Tidsskriftartikel, Konferenceartikel, Letter, Review, Anmeldelse,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Sociologiforening d. 27. november 2017 kl , KU, lokale

Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Sociologiforening d. 27. november 2017 kl , KU, lokale Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Sociologiforening d. 27. november 2017 kl. 17-19, KU, lokale 16.1.62 Til stede: Lene El Mongy, Kirsten Meyer, Emma Steffensen Bach, Alberte Alsø Dokkedal, Elisabeth Hultcrantz,

Læs mere

STILLINGSSTRUKTUR FOR FORSKNINGS- OG ANALYSEMEDARBEJDERE I VIVE

STILLINGSSTRUKTUR FOR FORSKNINGS- OG ANALYSEMEDARBEJDERE I VIVE NOTAT STILLINGSSTRUKTUR FOR FORSKNINGS- OG ANALYSEMEDARBEJDERE I VIVE 7. juni 2018 VIVEs stillingsstruktur skal understøtte vores strategi: Vi skal levere forskning og analyse af høj faglig kvalitet, der

Læs mere

Generelle oplysninger AARH Hjælp og vejledning

Generelle oplysninger AARH Hjælp og vejledning US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Engelsk Navn på universitet i udlandet: Queen s University of Belfast Land: Nord Irland Periode: Fra:29/1-2014 Til:14/6-2014 Udvekslingsprogram:

Læs mere

ISBN: 978 87 7674 858 6. Et lyst værelse er trykt med støtte fra Landsdommer V. Gieses Legat og Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat

ISBN: 978 87 7674 858 6. Et lyst værelse er trykt med støtte fra Landsdommer V. Gieses Legat og Overretssagfører L. Zeuthens Mindelegat ET LYST VÆRELSE ET LYST VÆRELSE Empati, rumopfattelse, kunstnerisk selvspejling og æstetik i kvindelige danske forfatteres og billedkunstneres værker i perioden 1930-90 Forfatteren og Syddansk Universitetsforlag

Læs mere

Når Bevægelse Bevæger En invitation til bud på et forskningsprojekt

Når Bevægelse Bevæger En invitation til bud på et forskningsprojekt 20. december 2018 Når Bevægelse Bevæger En invitation til bud på et forskningsprojekt Helsefonden og Bevica Fonden inviterer hermed videns- og forskningsinstitutioner til i første omgang at skitsere en

Læs mere

Christian Helms Jørgensen (red.)

Christian Helms Jørgensen (red.) Det har givet anledning til, at drenges problemer i uddannelsessystemet er kommet stærkt i fokus de seneste år, ofte med ret forenklede budskaber. ISBN 978-87-7867-397-8 Drenge og maskuliniteter i ungdomsuddannelserne

Læs mere

Strategi for Institut for Kulturvidenskaber november november 2017

Strategi for Institut for Kulturvidenskaber november november 2017 Strategi for Institut for Kulturvidenskaber november 2014 - november 2017 IKV s strategi forholder sig til SDU s overordnede ambitioner i universitetets Strategi- og ledelsesgrundlag. Den indeholder fem

Læs mere

Målemetoder i forebyggelse, behandling og rehabilitering

Målemetoder i forebyggelse, behandling og rehabilitering Målemetoder i forebyggelse, behandling og rehabilitering 1 Vil du vide, når der udkommer en bog inden for dit fag- og interesseområde? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev på munksgaard.dk 2 Målemetoder i forebyggelse,

Læs mere

Forsknings- og Innovationsstyrelsen Bredgade 40 1260 København K Att.: Grete M. Kladakis D. 01.07.2010. Høring over Open Access

Forsknings- og Innovationsstyrelsen Bredgade 40 1260 København K Att.: Grete M. Kladakis D. 01.07.2010. Høring over Open Access Forsknings- og Innovationsstyrelsen Bredgade 40 1260 København K Att.: Grete M. Kladakis J.NR.: 2009-1-0280 Ref.: mv D. 01.07.2010 Høring over Open Access Professionshøjskolernes Rektorkollegium University

Læs mere

Positiv effekt af omstridt pointsystem på dansk forskningsproduktion Ingwersen, Peter; Larsen, Birger

Positiv effekt af omstridt pointsystem på dansk forskningsproduktion Ingwersen, Peter; Larsen, Birger university of copenhagen University of Copenhagen Positiv effekt af omstridt pointsystem på dansk forskningsproduktion Ingwersen, Peter; Larsen, Birger Published in: Videnskab.dk Publication date: 2014

Læs mere

Velkommen til FORSA generalforsamling 2015

Velkommen til FORSA generalforsamling 2015 Velkommen til FORSA generalforsamling 2015 FORSA Generalforsamling 2015 (Kl. 16.15-18.00) Dagsorden Valg af dirigent og referent Bestyrelsens beretning Indkomne forslag Regnskab 2014 Kommentarer fra kritisk

Læs mere

Vidensoverførsel - fra lab til landmand

Vidensoverførsel - fra lab til landmand Vidensoverførsel - fra lab til landmand Christian Fink Hansen Institut for Produktionsdyr og Heste Produktion og Sundhed cfh@life.ku.dk Dias 1 Disposition Hvem er jeg? Baggrund, barrierer og problemer

Læs mere

Statut for Center for Militære Studier

Statut for Center for Militære Studier C E N T E R F O R M I L I T Æ R E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Statut for Center for Militære Studier 11. JANUAR 2014 Statut for Center for Militære Studier NAVN CENTER FOR MILITÆRE

Læs mere

FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER

FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER FRA FORMULERING TIL FORANKREDE INDSATSER I N T E R N A T I O N A L A N E R K E N D E L S E A F P R O B L E M - O G P R O J E K T B A S E R E T L Æ R I N G O G D E D O K U M E N T E R E D E R E S U L T

Læs mere

02-11-2009. Universitetsloven:

02-11-2009. Universitetsloven: FORSKNINGSREGISTRERING: formidlingsstrategisk tiltag, kvalitetssikringsredskab eller vejen mod forskningsstyring? Forskningsevaluering g og forskningsbiblioteker, Danmarks Biblioteksskole, 29. oktober,

Læs mere

præsenterer En Begynders Guide til Forskning

præsenterer En Begynders Guide til Forskning præsenterer En Begynders Guide til Forskning Hvad vi dækker i dag? Hvorfor skal man forske? De første skridt af idé processen Kort oversigt af den fortsatte forksningsproces Hvad PUFF kan hjælpe med Stil

Læs mere

Parallelsprogspolitik hvad kan det være? CIPs jubilæumskonference Frans Gregersen

Parallelsprogspolitik hvad kan det være? CIPs jubilæumskonference Frans Gregersen Parallelsprogspolitik hvad kan det være? CIPs jubilæumskonference 2.11 2017 Frans Gregersen Overblik Baggrund: Internationalisering og nordisk sprogpolitik Forløb: Hvad gjorde vi i parallelsprogsgruppen?

Læs mere

Definitioner på publikationstyper i PURE

Definitioner på publikationstyper i PURE Definitioner på publikationsr i PURE Definition Bidrag til tidsskrift/avis Artikel, peer reviewed Artikel Letter Kommentar / debat Review Videnskabelig anmeldelse Editorial Tidsskriftsartikel Anmeldelse

Læs mere

Årskonference 2019: Psykisk arbejdsmiljø. Hvad er det vi (stadig) ikke forstår?

Årskonference 2019: Psykisk arbejdsmiljø. Hvad er det vi (stadig) ikke forstår? Årskonference 2019: Psykisk arbejdsmiljø Hvad er det vi (stadig) ikke forstår? Hvad er Center for Studier i Arbejdsliv? En forening og et tidsskrift Bestyrelse Redaktion Siden 1994 CSA s formål Arbejder

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur. Navn på universitet i udlandet: University college London

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur. Navn på universitet i udlandet: University college London US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Nordisk sprog og litteratur Navn på universitet i udlandet: University college London Land: England Periode: Fra:24 sep 2012 Til:2/1-2013 Udvekslingsprogram:

Læs mere

Filen indeholder: - PowerPoint fra oplæg ved ph.d. cand.scient.bibl. Jens Peter Andersen, Medicinsk Bibliotek om Publiceringsstrategi (gennemført

Filen indeholder: - PowerPoint fra oplæg ved ph.d. cand.scient.bibl. Jens Peter Andersen, Medicinsk Bibliotek om Publiceringsstrategi (gennemført Filen indeholder: - PowerPoint fra oplæg ved ph.d. cand.scient.bibl. Jens Peter Andersen, Medicinsk Bibliotek om Publiceringsstrategi (gennemført november 2014 i relation til FU-møde) + Referat fra oplæg,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 3. februar 2015 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Sekretariatet orienterer 3. Bestyrelsens arbejde i 2015 4. Årsrapport 5. Symposium 2015 6. Kendskab

Læs mere

Videncenter for diakoni og pædagogikp. Diakonhøjskolen i Århus, Lyseng Alle 15, DK-8270 Højbjerg

Videncenter for diakoni og pædagogikp. Diakonhøjskolen i Århus, Lyseng Alle 15, DK-8270 Højbjerg Videncenter for diakoni og pædagogikp Diakonhøjskolen i Århus, Lyseng Alle 15, DK-8270 Højbjerg g Oversigt Hvorfor et videncenter? Formål Centrale aktiviteter Struktur Aktører Hvorfor et videncenter? Uddannelse

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Vedtægter for forskerskolen Danish Cardiovascular Research Academy (DaCRA) ved Københavns Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Med deltagelse af De Sundhedsvidenskabelige Fakulteter ved Aarhus

Læs mere

En fagperson fa r ordet: Interview med Hans Basbøll

En fagperson fa r ordet: Interview med Hans Basbøll En fagperson fa r ordet: Interview med Hans Basbøll Kort faglig baggrund: Hans Basbøll er uddannet cand.mag. fra Københavns Universitet i dansk og fonetik 1969. Herudover har han læst fransk og lingvistik

Læs mere

Hvad er kunst og kultur af høj kvalitet og hvornår ved vi, at kvaliteten er høj?

Hvad er kunst og kultur af høj kvalitet og hvornår ved vi, at kvaliteten er høj? Hvad er kunst og kultur af høj kvalitet og hvornår ved vi, at kvaliteten er høj? Gitte Ørskou Formand for Statens Kunstfonds Bestyrelse Formand for Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Billedkunst

Læs mere

Status og mål. Status og udviklingsplan for Spor F: Videngrundlag DEL I: STATUS

Status og mål. Status og udviklingsplan for Spor F: Videngrundlag DEL I: STATUS DEL I: STATUS Udfyldt af niveau 3-leder: ILNI Udfyldt: 08-12-2017 Status og mål Udbuddets aktiviteter til understøttelse af videngrundlaget i det forgangne år: a) FoU-projekter initieret af udbuddet/uddannelsen:

Læs mere

Følge udviklingen inden for de enkelte forskningsområder, herunder særligt de prioriterede forskningsområder

Følge udviklingen inden for de enkelte forskningsområder, herunder særligt de prioriterede forskningsområder Bilag 1 Uddybende information omkring Forskningsevalueringen Forskningsevaluering 2018 (2017 data) har til formål at skabe et datagrundlag, der kan bruges aktivt i samarbejde med og som understøttelse

Læs mere

Forskningsformidling i bogform

Forskningsformidling i bogform NORDICOM-INFORMATION 39 (2017) 1: 92-95 Henrik Schjerning Forskningsformidling i bogform Et forlagssyn på videnskabelig publicering Hvordan oplever en forlagsredaktør på et dansk lærebogs- og akademisk

Læs mere

Stipendier efterår Et antal stillinger som lønnet ph.d.-stipendiat er ledige til besættelse pr. 1. januar 2010 eller snarest herefter.

Stipendier efterår Et antal stillinger som lønnet ph.d.-stipendiat er ledige til besættelse pr. 1. januar 2010 eller snarest herefter. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Stipendier efterår 2009 Et antal stillinger som lønnet ph.d.-stipendiat er ledige til besættelse pr. 1. januar 2010 eller snarest herefter. Nedenfor er nævnt de typer

Læs mere

Klinisk Forskning set fra Gulvhøjde

Klinisk Forskning set fra Gulvhøjde Klinisk Forskning set fra Gulvhøjde DMS Årsmøde 29. Januar 2010 Sten Madsbad Endokrinologisk afdeling Hvidovre hospital Klinisk forskning Bør være en naturlig del af en hver universitetsafdeling (ligesom

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Dansk Sociologforening d. 24. februar 2007

Referat fra Generalforsamling i Dansk Sociologforening d. 24. februar 2007 Referat fra Generalforsamling i Dansk Sociologforening d. 24. februar 2007 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Formandens beretning 4. Kassererens beretning 5. Budget for foreningen 2005,

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del Bilag 77 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del Bilag 77 Offentligt Forskningsudvalget 2015-16 UFU Alm.del Bilag 77 Offentligt Ministeren Forskningsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K 20. januar 2016 Til udvalgets orientering fremsendes hermed mit talepapir

Læs mere

2 nye bøger om Facilities Management

2 nye bøger om Facilities Management Artikel til Facilities 2 nye bøger om Facilities Management Per Anker Jensen Lektor, Civilingeniør, PhD, MBA Leder af Center for Facilities Management Realdania Forskning DTU Management, Danmarks Tekniske

Læs mere

Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016

Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016 Ansøgningsskema til Ud-over-KANten-Puljen Udgave 2015-2016 Ansøgningsskemaet mailes til sine.dam.moeller@hjoerring.dk Der kan max. vedhæftes ét bilag til ansøgningen Titel på projektet Kragetær i kor Beløb,

Læs mere

Bogserier i den bibliometriske forskningsindikator

Bogserier i den bibliometriske forskningsindikator Bogserier i den bibliometriske forskningsindikator Oversigt 1.Baggrund 2.Hvorfor bogserier? 3.Hvad er bogserier? Kriterier fra Fagligt Udvalg 4.Autoritetsliste og niveauinddeling 5.Den videre proces Baggrund

Læs mere

Museum Lolland-Falster

Museum Lolland-Falster Museum Lolland-Falster Forskningsstrategi Version: Oktober 2014 Indledning Museum Lolland-Falster er Guldborgsund og Lolland Kommunes statsanerkendte kulturhisto-riske museum med forskningsforpligtelse

Læs mere

Sygehus Lillebælts forskningsstrategi Forskning for og med patienterne

Sygehus Lillebælts forskningsstrategi Forskning for og med patienterne Sygehus Lillebælts forskningsstrategi 2014-2018 Forskning for og med patienterne Indholdsfortegnelse Forord... 3 Vision... 4 Sygehus Lillebælt - en rejse værd... 4 Fem klare mål på fem år!... 5 1. Patienter

Læs mere

Forskningsevaluering og Forskningsstøtte på CBS. Oplæg på Danmarks Biblioteksskole: Temadag om forskningsevaluering og forskningsbiblioteker

Forskningsevaluering og Forskningsstøtte på CBS. Oplæg på Danmarks Biblioteksskole: Temadag om forskningsevaluering og forskningsbiblioteker . Oplæg på Danmarks Biblioteksskole: Temadag om forskningsevaluering og forskningsbiblioteker 29. oktober, 2009 Temaer til diskussion: Forskningsregistrering, forskningsanalyse & Research@CBS Experts@CBS

Læs mere

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER September 2013 Center for Kliniske Retningslinjer - Clearinghouse Efter en konsensuskonference om sygeplejefaglige kliniske retningslinjer, som Dokumentationsrådet under Dansk Sygeplejeselskab (DASYS)

Læs mere

Inden for denne struktur er de planlagte aktiviteter blevet gennemført:

Inden for denne struktur er de planlagte aktiviteter blevet gennemført: Modinet Center for medier og demokrati i netværkssamfundet Afrapportering 1/1-31/12 2004 Bilag 1 MODINET har i den forløbne periode gennemført hovedparten af sin empiriske indsats, videreført de teoretiske

Læs mere

Center for Maritim Sundhed og Samfund Strategiplan 2015-2019

Center for Maritim Sundhed og Samfund Strategiplan 2015-2019 Center for Maritim Sundhed og Samfund Strategiplan 2015-2019 Indhold Center for Maritim Sundhed og Samfund, CMSS... 2 1 Mission og vision... 2 1.1 Mission... 2 1.2 Vision... 2 1.3 Mål 2015-2019... 3 2

Læs mere

Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014

Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Politik for anvendelse af dansk og engelsk som arbejdssprog ved Syddansk Universitet Januar 2014 Syddansk Universitet er et internationalt orienteret universitet, som ønsker at tiltrække og fastholde såvel

Læs mere

Bedømmelseskriterier og retningslinjer 2014

Bedømmelseskriterier og retningslinjer 2014 Bedømmelseskriterier og retningslinjer 2014 Formål Nordisk Kulturfond har til formål at fremme det kulturelle samarbejde mellem de nordiske lande Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige samt Færøerne,

Læs mere

Hvilke problemstillinger har det videnskabelige råd været inde på?

Hvilke problemstillinger har det videnskabelige råd været inde på? Hvilke problemstillinger har det videnskabelige råd været inde på? Hans Gregersen Formand for det videnskabelige råd kommissorium (1) Center for Kliniske Retningslinjer er en institution, der samler, organiserer,

Læs mere

Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK)

Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) Retningslinjer for finansiel støtte fra Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) 1 - Formål Nordisk Samarbejdsråd for Kriminologi (NSfK) kan yde finansiel støtte til forskningsprojekter, arbejdsgruppemøder,

Læs mere

Afsluttende afrapportering til: Fonden for ENTREPRENØRSKAB vedr. projekt:

Afsluttende afrapportering til: Fonden for ENTREPRENØRSKAB vedr. projekt: Afsluttende afrapportering til: Fonden for ENTREPRENØRSKAB vedr. projekt: Entreprenørskab i den ergoterapeutiske profession og uddannelse - styrkelse af entreprenante og innovative processer i grunduddannelsen.

Læs mere

Kommunikation og it. Tværfaglig bachelor- og kandidatuddannelse på Københavns Universitet. det humanistiske fakultet københavns universitet

Kommunikation og it. Tværfaglig bachelor- og kandidatuddannelse på Københavns Universitet. det humanistiske fakultet københavns universitet det humanistiske fakultet københavns universitet Kommunikation og it Tværfaglig bachelor- og kandidatuddannelse på Københavns Universitet det humanistiske fakultet 1 Vil du udvikle det nye Twitter? Vil

Læs mere

Vidensmedier på nettet

Vidensmedier på nettet Vidensmedier på nettet En sociokulturel forståelse af læring kan bringe os til at se bibliotekernes samlinger som læringsressourcer og til at rette blikket mod anvendelsespotentialerne. fra Aarhus Universitet

Læs mere

NYT FRA AAU INSTITUT FOR PLANLÆGNING BENT HULEGAARD JENSEN

NYT FRA AAU INSTITUT FOR PLANLÆGNING BENT HULEGAARD JENSEN NYT FRA AAU INSTITUT FOR PLANLÆGNING BENT HULEGAARD JENSEN Kort om - Rammerne - Aalborg Universitet - Forskning forskningsgruppe Arealforvaltning og Geoinformatik - Uddannelse - Landinspektøruddannelsen

Læs mere

Samfundsudfordringer kræver interdisciplinær forskning, men hvordan? Metode og resultater

Samfundsudfordringer kræver interdisciplinær forskning, men hvordan? Metode og resultater Samfundsudfordringer kræver interdisciplinær forskning, men hvordan? Metode og resultater Ved Maria Theresa Norn Chefkonsulent, PhD DAMVAD 1 Hvad ville vi (og hvorfor) Udgangspunktet: Interdisciplinær

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 15. maj Sted: Engerom lokale

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 15. maj Sted: Engerom lokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk M Ø D E R E F E R A T 4. JUNI 2013 Forum Studienævnsmøde

Læs mere

Øvrige: Kamille Smidt Rasmussen (substitut for Lise Wogensen Bach), Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent)

Øvrige: Kamille Smidt Rasmussen (substitut for Lise Wogensen Bach), Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent) Møde den: 28. maj 2015 Mødelokale 238, Victor Albeck-bygningen Ph.d.-udvalgsmøde Dagsorden Deltagere: Christian Kanstrup Holm, Birgitte Mønster Christensen, Cai Grau, Anne- Mette Hvas, Ole Ingemann Hansen,

Læs mere

Kultur! iskolebiblioteket?

Kultur! iskolebiblioteket? Kultur! iskolebiblioteket? Tom Jørgensen Kultur! iskolebiblioteket? En undersøgelse af skolebibliotekarers kulturopfattelse Roskilde Universitetsforlag Tom Jørgensen Kultur! i skolebiblioteket? En undersøgelse

Læs mere

Informationsmøde om ph.d. i uddannelsesforskning

Informationsmøde om ph.d. i uddannelsesforskning Informationsmøde om ph.d. i uddannelsesforskning Samarbejde mellem UNI og UC er Udvikling af tværgående miljøer for forskning og udvikling fokus på relevans og videnomsætning Styrkelse af den nationale

Læs mere

Retningslinjer og formelle krav for tildeling af udmærkelser pa eksamensbeviset

Retningslinjer og formelle krav for tildeling af udmærkelser pa eksamensbeviset Bilag 2.1 September 2017 Retningslinjer og formelle krav for tildeling af udmærkelser pa eksamensbeviset Dette dokument er henvendt til undervisningsudvalg og akademisk råd, som rettesnor for bedømmelser

Læs mere

TOUR DE FORCE I UNGDOMSFORSKNINGEN 2017

TOUR DE FORCE I UNGDOMSFORSKNINGEN 2017 TOUR DE FORCE I UNGDOMSFORSKNINGEN 2017 Perspektiver på unges hverdagsliv og mødet med professionelle Netværkskonference på Center for Ungdomsforskning 29. marts 2017 TOUR DE FORCE I UNGDOMSFORSKNINGEN

Læs mere

FORUM FOR KOORDINATION AF UDDANNELSESFORSKNING

FORUM FOR KOORDINATION AF UDDANNELSESFORSKNING - SAMSKABELSE OM VIDENSINFORMERET SKOLEUDVIKLING VIA University College VIA University College 1 2015 Analyse af videnspredning Spredning af forsknings- og udviklingsviden med relevans for grundskolens

Læs mere

Beretning: A semester exchange program at University of Tsukuba, Japan

Beretning: A semester exchange program at University of Tsukuba, Japan Beretning: A semester exchange program at University of Tsukuba, Japan Da jeg ansøgte, The Scandanavia- Sasakawa foundation om et legat, var at mindske det lån, jeg har været nødt til at tage for at dække

Læs mere

Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019

Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019 Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019 Indledning Som Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum indtager Nationalmuseet rollen som central forsknings- og formidlingsinstitution,

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i idræt ved Aarhus Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i idræt ved Aarhus Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelsen i idræt ved Aarhus Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets- & Bygningsstyrelsens

Læs mere

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET

K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T REG L E R V E D R Ø R E N D E F O R S K N I N G S - B E V I L L I N G E R O G D E L E S T I L

Læs mere

Valgmodul 13 er et 6 ugers forløb. På Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens udbydes følgende valgmodulspakke:

Valgmodul 13 er et 6 ugers forløb. På Sygeplejerskeuddannelsen i Horsens udbydes følgende valgmodulspakke: Kære studerende Valgmodul 13 er et 6 ugers forløb. På udbydes følgende valgmodulspakke: Uge 1-3 Uge 4 og 5 Uge 6 Teori: Kvalitative og kvantitative metoder med sundhedsteknologi/ telemedicin som eksempel,

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Jurforsk.

Bestyrelsesmøde i Jurforsk. Bestyrelsesmøde i Jurforsk. Tidspunkt: 8. maj 2013, kl. 10.30-13.30. Sted: Syddansk Universitet, Odense. Deltagere: Julia Ballaschk (KU), Louise Hauberg Wilhelmsen (CBS), Peter Nick Stausholm- Møller (AU),

Læs mere

Forskningsområdet: Informatik. Lektor Pernille Kræmmergaard, cand.merc., Ph.d. AFL, Handelshøjskolen i Aarhus

Forskningsområdet: Informatik. Lektor Pernille Kræmmergaard, cand.merc., Ph.d. AFL, Handelshøjskolen i Aarhus Forskningsområdet: Informatik Lektor Pernille Kræmmergaard, cand.merc., Ph.d. AFL, Handelshøjskolen i Aarhus Forskningsområdet: Informatik Informatikgruppen forsker i ledelse af udvikling, implementering

Læs mere

Bilag 3.1: Videnregnskab for Indholdsfortegnelse

Bilag 3.1: Videnregnskab for Indholdsfortegnelse J.NR.: 2015-0026/160726 Bilag 3.1: Videnregnskab for 2017 Professionshøjskolernes forskning og udvikling er et væsentligt bidrag til uddannelsernes kvalitet. I videnregnskabet 2017 opgøres en række nøgletal

Læs mere

Institutternes behov for synlighed og samspil med samfundet

Institutternes behov for synlighed og samspil med samfundet Institutternes behov for synlighed og samspil med samfundet Hvad skal der til, for at forskningen fra Arts kan gøre sig gældende i relevante sammenhænge? Hanne Knudsen Forskellige medier/kanaler Forskning

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 24. august 2014

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 24. august 2014 Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 24. august 2014 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Diverse orienteringer fra Sekretariatet 3. Fondsmidler 2015 4. Fondsmidler 2014 5. Symposium

Læs mere

PURE INFORMATIONSMØDER 2014

PURE INFORMATIONSMØDER 2014 15. JANUAR 2011 SPECIALKONSULENT VED AU LIBRARY Au library PRESENTATION TITLE AUTHOR NAME PROGRAM Introduktion Publikationer: Den bibliometriske forskningsindikator Principper for klassifikation Principper

Læs mere

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Kamille Smidt Rasmussen, Torben Sigsgaard, Thomas Vorup-Jensen, Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent)

Øvrige: Lise Wogensen Bach, Kamille Smidt Rasmussen, Torben Sigsgaard, Thomas Vorup-Jensen, Lise Terkildsen, Sidsel Lindberg Tefre (referent) Møde den: 9. december 2015, kl. 14.00-17.00 Mødelokale 1.1, AU Konference center, Fredrik Nielsens Vej 2-4 Ph.d.-udvalgsmøde Dagsorden Deltagere: Christian Kanstrup Holm, Birgitte Mønster Christensen,

Læs mere

Danske lærebøger på universiteterne

Danske lærebøger på universiteterne Danske lærebøger på universiteterne Dansk Universitetspædagogisk Netværk (DUN) og Forlæggerforeningen har gennemført en undersøgelse blandt studielederne på landets otte universiteter om danske lærebøger

Læs mere

Ansøgningsskema. Bemærk venligst:

Ansøgningsskema. Bemærk venligst: Ansøgningsskema Bemærk venligst: Det udfyldte ansøgningsskema skal uploades online på www.framevoicereport.org. Hjemmesiden og ansøgningsmodulet vil være tilgængeligt fra den 15.04.2018. Indtil da vil

Læs mere

AUGUSTINUS FONDENS STØTTESTRATEGI

AUGUSTINUS FONDENS STØTTESTRATEGI AUGUSTINUS FONDENS STØTTESTRATEGI Augustinus Fondens støttestrategi tager udgangspunkt i fondens fundats: Fondens formål er at virke for almenvelgørende og humane, kunstneriske, videnskabelige eller deslige

Læs mere