DET DANSKE ENFAMILIEHUS. Indholdsfortegnelse. Den romantiske borgerlige villa, ca Historisme ca Nationalromantik

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DET DANSKE ENFAMILIEHUS. Indholdsfortegnelse. Den romantiske borgerlige villa, ca. 1860-1920. Historisme ca. 1850-1930. Nationalromantik 1850-1920"

Transkript

1 Indholdsfortegnelse Den romantiske borgerlige villa, ca Historisme ca Nationalromantik Murermester villaen, ca Funktionalismen Den funktionelle villa Statslånshuset Det modernistiske hus, Typehuset, ca.1960 Det energirigtige hus Den postmoderne villa Stilhistorie

2 Forbilledet for enfamiliehuset som vi kender det i dag, og som er danskernes mest foretrukne måde at bo på, er udviklet gennem de sidste ca.100 år Den romantiske borgerlige villa, ca I slutningen af 1800-tallet var det den velhavende del af befolkningen, der opførte store beboelseshuse, Borgerskabets huse, på store grunde i udkanten af, eller uden for de forurenede byer. Husenes planløsning var oftest snørklet, hvorved der fremkom kroge og nicher med plads til skabe, pulterrum etc., men samtidig med store opholds - og soverum, samt toilet-og badeværelser. Husene var som regel forsynet med indtil flere karnapper og altaner. Tagkonstruktionen var sadeltag eller mansardtag med kviste og store skorstenspiber. Husene var rent håndværksmæssigt i top, idet man benyttede de bedste materialer der kunne fremskaffes, gulve i oregion pine etc. Der blev heller ikke sparet på inventaret som fodpaneler, vægpaneler, og gerikter, ligesom lofterne var forsynet med smukke stukarbejder. Trappen fra hallen var ofte udført med klodstrin, og gelænderværk med sirlige detaljer. Friboes Hvile Plan og opstalt. Perspektiv af Friboes Hvile. Akvarel af Ole Sand Olesen Landarbejderhuse De mere ydmyge landarbejderhuse og landsbyhuse har ligeledes været med til at danne forbillede for det nutidige enfamiliehus. Arbejderhus for to familier. Inspiration fra England Det er først med inspiration fra Ebenezer Howards engelske have byer fra begyndelsen af tallet vi ser de første villakvarterer i Danmark. Landhus fra sydjyllandcountry. Bemærk symmetrien i facaden.

3 Bernstorff Slot, arkitekt N.-H. Jardin. Murstenshus i klassistisk stil, 1850, Anst. Hus i klassisk stil1890. Enfamiliehus i klassisk stil, bygget Water colour by Ole Sand Olesen.

4 Historisme ca Den historicistiske, senklassicistiske villa gør sig gældende i perioden fra midten af tallet til begyndelsen af tallet. Man kalder også perioden for stilefterligningsperioden eller stilforvirringsperioden. Historismen udtrykte på mange måder tidens ånd og var toneangivende for borgerskabets liberalistiske og romantiske kultur. Arkitekturen var præget af de forskellige klassiske symboler, der var tale om en slags katalog - arkitektur. Familiehus med sjove dekorationer og detaljer. Tagudhæng understøttet af knægte. Bemærk det nygotiske vindue. Åben balkon og karnap. Detalje af tagudhæng.

5 Nationalromantik Nationalromantikken er en efterløber af historismen. Man var stærkt optaget af den nordiske arkitektur arv, hvor traditionelt håndværksmæssige udførte konstruktioner og benyttelse af tegl, granit, kridtsten og træ var særdeles udpræget. Den røde håndstrøgne mursten blev flittigt benyttet i facaderne hvilket skulle ses som særlig nationalt. Udhæng og tagafslutninger kunne være tilført ornamenter fra de nordiske mytologi. Dobbelthus i nationalromantisk stil Arkitekt Vilhelm Dahlerup Brandts villa, Odense, built Enfamiliehus.

6 Arkitekt Hack Kampmann, Villa Kampen, 1901 Plan af den romantiske have. Vestfacade, villa Kampen. Detalje af skorstenen. Enfamiliehus. Akvarel af Hack Kampmann, Villa Kampen.

7 Murermester villaen, ca Murermestervillaen og foreningen Bedre Byggeskik fra omkring 1915 satte rigtig gang i udviklingen af det fritliggende enfamiliehus. Foreningen Bedre Byggeskik udgav bøger og hæfter med tegninger og beskrivelser af huse, som levede op til god byggeskik med simple velovervejede planløsninger, velproportionerede facader og detaljering, som ikke var prangende, men udført efter bedste håndværks-principper. Bedre byggeskik opstod efter en kampagne fra Akademisk Arkitektforening. Formålet med kampagnen var, at påvirke folk på landet til at få øjnene op for de eksisterende arkitektoniske værdier der fandtes. Arkitekten Martin Nyrop, som havde tegnet Københavns rådhus, var formand for det udvalg som organiserede tegnehjælpen, så også folk med små midler kunne få tegnet billige, funktionelle og sunde boliger, opført efter de bedste håndværkstraditioner. Grøndalsvænge bygget En haveby med traditionelle hustyper designet af arkitekt Jesper Tvede og Poul Holsøe. Efter 1910 afløstes Nationalromantikken af en nybarok strømning, der forenklede husets detaljer, udhænget forsvandt og blev erstattet af en muret gesims, og taget blev som oftest afsluttet med en halvvalm. Planløsningen var såre enkel og logisk. Den kvardratiske form var opdelt af en hovedskillevæg og tværvæg, og hvor disse mødtes havde man skorstenen. Huset havde som regel fuld udnyttet kælder, og udnyttet tagetage. Enfamiliehuset blev Interessant for arkitekterne med den stigende demokratisering og murermestervillaer blev opført helt op til ca Typisk murermesterbygget enfamiliehus. Situationsplanen med de romantisk kurvede stier inspireret af Camillo Sitte, den ledende arkitekt på den tid.

8 Funktionalismen I 1930 skete der en modernisering og opbrud inden for byggeriet i Danmark. Den Internationale modernisme opstod i 20`erne med inspiration fra arkitektenwalther Gropius og kunstskolen Bauhaus Dessau i Tysklend. samt i skrifter og arbejder af arkitekten Le Corbusier. I Danmark var det den norske arkitekt Edvard Heiberg der var en af pionererne. Funktionalismen var et opgør med tidligere tiders byggestil, hvor de klassiske arkitekturidealer havde spillet en fremtrædende rolle. Funktionalismens huse skulle kunne placeres med fuld udnyttelse af mulighederne i terrænet med henblik på sol og udsigt fra rummene. Bygningsformen var kubistisk, og bygningen kunne være opdelt i skarpt afskårne rene figurer i kube - eller cirkulær volumen. Arkitekturen var enkel og ren, renset for tidligere tiders pynt. Flade tage og vindues- og dørprofiler i stål skarpt placeret nærmest i flugt med ydervæg var typisk for byggestilen. Enfamiliehus. Plan and facade. Arkitekt Edvard Heiberg Funktionalistisk hus for to familier. Funktionalistisk hus i to etager. Typisk indgang med læskærm og baldakin.

9 Den funktionelle villa Den danske funktionelle villa er inspireret af den internationale funktionalisme fra 30 - erne. Villaen skulle indrettes funktionelt, så den kom til at denne en naturlig ramme for dagliglivet og tilpasset den danske tradition. Med ideerne fra funktionalismen, skabte man en forenklet byggestil i kubistisk form, hvor man undlod tagudhæng, tagrenden dannede gesims, eller huset havde en beskeden muret gesims. Ved nogle huse ser man en vandret støbt gesims eller den kunne være udført i træ. Huset kunne være sammensat af 2 eller 3 bygnings- kroppe i forskellige størrelser tilpasset byggegrunden. Den funktionelle villa var ambitiøs, man tilstræbte det enkle. Tidligere tiders pynt var fjernet, og vinduer og altaner blev placeret efter lys og udsigt og var ikke placeret symmetrisk. Karakteristisk for den funktionelle villa er hjørnevinduet. Udvendige mure var røde eller gule blødstrøgne tegl, udført med skrabefuge eller som pudset kalket overflade. Taghældningen kunne være forskellig, og tagbeklædning var oftest gul eller rød vingetegl. Til den funktionelle villa hører også Bungaloven ( ) Planen er kvadratisk, en etage med høj kælder. Lav taghældning med fald til 4 sider fra skorstenen. Tagdækning paptag. Huset har ofte hjørnevinduer. Bungaloven kan være pudset og kalket, eller opmuret i rød eller gul tegl, eller gul tegl med vandrette skifter i rød tegl. Tagrenden udgør gesimsen. Typisk funktionalistisk villa med lav taghældning, smal balkon og baldakin over indgangsdøren. Eksempel på et veldesignet hus. Arkitekt Karen og Mogens Black-Pedersen Bungalow med hjørnevindue og udkraget balkon.

10 Statslånshuset Murermestervillaen og Bedre Byggeskik Holdt sig op til erne, og billige statslån i årene fra omkring satte gang i byggeriet af små billige huse, de såkaldte statslånshuse. I særdeleshed i årene efter 2. verdenskrig kom der rigtig gang i småhusbyggeriet. Statslånshusene var opført efter bygningsreglement, der stillede krav til bygningens indretning. For at kunne få del i statslån, skulle huset opfylde en række krav: Statslånshus. 1 ) Stramme krav til økonomien 2 ) Separat køkken og bad med vandcloset 3 ) Krav til isolering af ydervægge 4 ) Isolering i tag/loft min. 20 mm mineraluld Kravene var med til at hæve den generelle boligstandard, og det gjaldt især på landet. Arkitekterne arbejdede ihærdigt på at udvikle et fornuftigt hus på ca.85 m2 i eet plan, det stejle tegltag blev erstattet af et gitterspærtag, hvor tagbeklædning oftest bestod af billig bølgeeternit. Kælderen blev også sparet væk, eller der blev projekteret med halv kælder. Statslånskravene blev lempet gradvist, så man kunne opnå større lån og dermed større standard i husene. Statslånene blev afskaffet i Eksempel på en side fra den nationale forening for bedre byggeskik. Statslånshus i god stand. Arkitekt Knud Krøll.

11 Det modernistiske hus, Efter anden verdenskrig blev der interesse og for hvad der rørte sig ude i verden, og særlig stor interesse for danske arkitekter, var hvad det skete i USA. De tyske arkitekter Mies van der Rohe og Walter Gropius var flygtet til USA, og havde der skabt en hel ny modernistisk arkitektur, bygninger med åbne planløsninger, flade tage og store vinduespartier fra gulv til tag var kendetegnede for den nye retning Herhjemme var pionererne inden for den nye arkitektur arkitekterne Jørn Utzon, Erik Chr. Sørensen og Friis & Moltke, som opførte de første villaer i 1950-erne. Arkitekt Jørn Utzons eget hus, Hellebæk 1952 Den nye moderne tid stiller større krav til enfamiliehuset. Livsstilen ændrer sig, folk har fået fjernsyn og bil i garagen, og i det hele taget tror befolkningen på fremtiden. Byggestilen bliver mere forfinet, husets planløsning blev åben, og lange ubrudte mure med små vinduer, samt store vinduesarealer i opholdsrummene var normen. Tagkonstruktionen var built-up tag, placeret på synlig tagrem og med stor tagudhæng. Den åbne pejs i opholdsstuen blev også et modefænomen for disse huse. Arkitekt Friis & Moltke. Arkitekt Friis og Moltke, Skåde bakker.

12 Typehuset, ca.1960 I 1960-erne bliver store arealer udstykket til enfamiliehuse. Mange arkitekter og byggefirmaer opfinder typehuset. Oftest var det små fornuftige huse, som vi i dag ville kalde kedelige, men folk med en almindelig indkomst fik deres eget hus. I mange tilfælde var bygherren stærkt involveret som medhjælper ved byggeriet for at kunne holde byggeprisen på et fornuftigt niveau. Typehus, Byggestilen var enkel og skrabet, ofte med lav taghældning, udhæng og billig bølgeeternit som tagbeklædning. Planløsningen var ofte med en såkaldt pistolgang, vinkelstue, køkken, toilet/bad, soverum og to små børneværelser. For at gøre alle disse mange huse tilsvarende, har der inden for de sidste år været afholdt adskillige arkitekt konkurrencer for en optimering af disse typehuse. Typehus med lav taghældning. Typehuset ca I begyndelsen af halvfjedserne fik folk råd til at opføre større huse, hvilket medførte en ny type huse i 11/2 etage I princippet et længehus, hvor tagkonstruktionens last via laminerede remmme føres ned til de langsgående parallelle mure. Et stort vandret tagudhæng beskytter murværk samt vinduer og døre. Planmæssigt var huset også en nytænkning, idet man separerede voksne og børn, så det ældste barn boede i underetagen. Opholdsrummet kunne være fordelt på to etager ofte med store vinduespartier i gavlene. Typehus, normal taghældning er 40 gr. Typehus forbundet med garage. Bemærk det horisontale tagudhæng samt den tagoverdækkede balkon.

13 Det energirigtige hus Oliekrisen i 1973 ændrede på en vis måde folks mentalitet til det at bygge og bo. Kollektiver og bofællesskaber var blevet moderne, og som følge af oliekrisen skete der en følgelig nedgang i byggeriet. De flade tage, built-up tagene som var en følge af modernismen blev erstattet til tagkonstruktioner med tagfald, dels fordi der tit var vandindtrængen i den underliggende konstruktion, samt den ringe isoleringstykkelse. Det energirigtige hus krævede tykkere mure med deraf bedre isolering, samt mindre vindueshuller for bedre at kunne holde på varmen. Materialevalget var groft og rustikt. Berappede vægge, ru trælofter og teglklinker på gulve var blevet moderne, ligesom brændeovnen var blevet in. Plan af et energirigtigt hus med smalle vinduesåbninger. Den overordnede plan for huset var ofte to parallelle bygnings- kroppe med ensidig taghældning. Perspektiv. Eksempel på et energirigtigt enfamiliehus. Bemærk taget uden udhæng og de små vinduer. Hovedindgang og garage.

14 Den postmoderne villa Den postmoderne villa tager sit udgangspunkt i tidligere tiders arkitektur idealer. Byggestilen var et opgør med modernismen, mod de horisontale og vertikale linjer. Postmodernisme arbejder ud fra en kompakt kerne, hvortil der hægtes rum med skæve former. De geometriske volumener er fællestræk for : Klassicisme, Funktionalisme og Postmodernisme Klassicisme : tyngde, med sokkel, murværk, gesims, tag og plastiske motiver. Funktionalisme : lethed, (med tynde skærme, ikke synligt tag, ornament linje, flade etc.). Postmodernisme : tyngde / lethed (med frie skærme, deformation, ornament abstraktion af klassiske motiver). Eksempel på et enfamiliehus i to etager. Ole Sand Olesen, arkitekt.

Stilblade. Temaer. Enfamiliehuse. Garager og carporte

Stilblade. Temaer. Enfamiliehuse. Garager og carporte Stilblade Temaer Enfamiliehuse Garager og carporte Stilblade-temaer Som supplement til stilbladene for enfamiliehuse er der i dette hæfte lavet stilblade for tværgående temaer, der er relevante for enfamiliehuse

Læs mere

Efterlysning af Bedre Byggeskik huse i Espergærde og Helsingør

Efterlysning af Bedre Byggeskik huse i Espergærde og Helsingør Bedre Byggeskik Efterlysning af Bedre Byggeskik huse i Espergærde og Helsingør Arkitekter MAA Per Godtfredsen og Jan Arnt Historisk Forening for Espergærde er gået ind i et samarbejde med By & Land Helsingør

Læs mere

S t i l b l a d e f o r k ø b s t a d e n s b e v a r i n g s v æ r d i g e b y g n i n g e r

S t i l b l a d e f o r k ø b s t a d e n s b e v a r i n g s v æ r d i g e b y g n i n g e r Stilbladene beskriver de arkitektoniske stilarter, der i forskellige perioder har præget byggeriet i de tre købstæder i Vordingborg Kommune, Stege, Præstø og Vordingborg. Stilbladene gennemgår de typiske

Læs mere

S t i l b l a d e f o r k ø b s t a d e n s b e v a r i n g s v æ r d i g e b y g n i n g e r

S t i l b l a d e f o r k ø b s t a d e n s b e v a r i n g s v æ r d i g e b y g n i n g e r Stilbladene beskriver de arkitektoniske stilarter, der i forskellige perioder har præget byggeriet i de tre købstæder i Vordingborg Kommune, Stege, Præstø og Vordingborg. Stilbladene gennemgår de typiske

Læs mere

ANALYSE OG GENTEGNING

ANALYSE OG GENTEGNING ANALYSE OG GENTEGNING 17-12-2014 Det arkitektoniske værk Schröder House blev bygget i 1924 i Utrecht af den hollandske arkitekt Gerrit Rietveld til Fru- Schröder-Schräder og hendes 3 børn. Efter hendes

Læs mere

S t i l b l a d e f o r k ø b s t a d e n s b e v a r i n g s v æ r d i g e b y g n i n g e r

S t i l b l a d e f o r k ø b s t a d e n s b e v a r i n g s v æ r d i g e b y g n i n g e r Stilbladene beskriver de arkitektoniske stilarter, der i forskellige perioder har præget byggeriet i de tre købstæder i Vordingborg Kommune, Stege, Præstø og Vordingborg. Stilbladene gennemgår de typiske

Læs mere

Dette dokument skal synliggøre og dokumentere vores valg, hvad har vi valgt og hvorfor.

Dette dokument skal synliggøre og dokumentere vores valg, hvad har vi valgt og hvorfor. Hanna Pedersen Morten Hede Kasper Schou UCN Business og Teknologi Bygningskontruktør 2. semester Projektjournal Oprettet 11/2-13 Senest redigeret 30/3-13 Dette dokument skal synliggøre og dokumentere vores

Læs mere

unika hus til tiden Fra boligdrøm til drømmebolig funkis gårdhave nordic

unika hus til tiden Fra boligdrøm til drømmebolig funkis gårdhave nordic unika funkis gårdhave nordic Fra boligdrøm til drømmebolig FBA A/ S hus til tiden 3 Vi har alle forskellige ønsker, drømme og behov. Sæt ord på jeres ideer og lad FBA HUSE hjælpe med at få ønskerne opfyldt.

Læs mere

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 4A. Huse med trempel/åbent udhæng Kategori 4A Skifertækkede tage

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 4A. Huse med trempel/åbent udhæng Kategori 4A Skifertækkede tage Hæfte 4A Huse med trempel/åbent udhæng Kategori 4A Skifertækkede tage Med indførelsen i 1890 erne af denne hustype afbrydes videreudviklingen og forfiningen af de traditionelle fagdelte længehuse. Husene

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R ØSTERGADE 9 GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 12.11.2010 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2010.7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund Kommune

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SLOTSGADE 13 NYBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 02.06.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/450-0001 Kommune: Nyborg Kommune Adresse: Slotsgade

Læs mere

HVIDØREVEJ 28 GENTOFTE KOMMUNE

HVIDØREVEJ 28 GENTOFTE KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R HVIDØREVEJ 28 GENTOFTE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 19.01.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/157-0001 Kommune: Gentofte Kommune Adresse:

Læs mere

GAMMEL KIRKESTI 8 FREDERIKSHAVN KOMMUNE

GAMMEL KIRKESTI 8 FREDERIKSHAVN KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R GAMMEL KIRKESTI 8 FREDERIKSHAVN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 13.09.2011 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011.7.82.07/813-0001 Kommune: Frederikshavn

Læs mere

CERESVEJ 19. enfamiliehus

CERESVEJ 19. enfamiliehus CERESVEJ 19 enfamiliehus Den eksisterende villa har ingen hoveddør ud til vej, men en nedkørsel til carport og høje mørke kældervinduer. Vinduerne er 70 er lavformats ruder og teglen er industriel i sit

Læs mere

Harresøvej 15 7323 Give Tlf.: 4055 4550 Fax: 7573 0407 e-mail: mail@lillelundhuse.dk www.lillelundhuse.dk

Harresøvej 15 7323 Give Tlf.: 4055 4550 Fax: 7573 0407 e-mail: mail@lillelundhuse.dk www.lillelundhuse.dk MedByg MedByg kan i princippet foregå i alle vores huse. Alt, der bygges i samarbejde med os, er individuelt. Prisen på et individuelt hus er naturligvis også lidt højere, men der er mange forhold, der

Læs mere

SAVE registrering Haslev midtby

SAVE registrering Haslev midtby SAVE registrering Haslev midtby Ringstedvej 9B Originalitet 4 Tilstand 4 Ejendomsnr.: 1985 Matrikelnr.: 17h Adresse: Ringstedvej 9B Byggeår: 1898 huset i 1½ plan er i blank mur af røde tefl. Der er isat

Læs mere

BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE

BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R BLEGDAMSGADE 7 NYBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 10.03.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/450-0001 Kommune: Nyborg Kommune Adresse: Blegdamsgade

Læs mere

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 2B. Huse med grundmur Kategori 2B Teglhængt heltag med spidsgavle

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 2B. Huse med grundmur Kategori 2B Teglhængt heltag med spidsgavle Hæfte 2B Huse med grundmur Kategori 2B Teglhængt heltag med spidsgavle Denne hustype fra 1840-60 erne adskiller sig - bortset fra tagformen - ikke væsenligt fra den grundmurede med halvvalmet tegltag eller

Læs mere

BYGNINGSDELSKATALOG FOR HAVEBOLIGFORENINGEN GRØNDALSVÆNGE

BYGNINGSDELSKATALOG FOR HAVEBOLIGFORENINGEN GRØNDALSVÆNGE BYGNINGSDELSKATALOG FOR HAVEBOLIGFORENINGEN GRØNDALSVÆNGE Katalog over udvendige bygningsdele omfattet af Lokalplanens og Foreningens bestemmelser. Lokalplan Grøndalsvænge nr. 297 af Maj 1999 Facaderegulativ

Læs mere

SAVEBygningsregistrering

SAVEBygningsregistrering SAVEBygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier IDENTIFIKATION Kommune Varde Kommune Adresse Skolegade Landsejerlav Kommune nr. 573 Hus nr. 11 Matrikel nr. 3BR Ølgod By Planoplysninger

Læs mere

SØLYSTVEJ 11 GENTOFTE KOMMUNE

SØLYSTVEJ 11 GENTOFTE KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R SØLYSTVEJ 11 GENTOFTE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 01.02.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/157-0001 Kommune: Gentofte Kommune Adresse:

Læs mere

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 3B

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 3B Hæfte 3B Huse med grundmur Kategori 3B Tegl- eller skiferdækket heltag med svungne hollandske gavlkamme Denne hustype fra 1865-90 erne adskiller sig kun ganske lidt fra typen med lige gavlkamme. Hustypen

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R LINDEGADE 11, CHRISTIANSFELD KOLDING KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 28.04.2015 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/621-0001 Kommune: Kolding Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R DET GULE HUS VEJEN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 30.06.2014 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/575-0001 Kommune: Vejen Kommune Adresse: Koldingvej

Læs mere

Ny gade- og fortovsbelægning skal følge principperne for belægning vist på Bilag B og udføres enten i brosten, chaussésten, betonfliser, bordursten, teglklinker, pigsten eller asfalt. Eksisterende brostensbelægning

Læs mere

idé Murermestervilla 157 + 96

idé Murermestervilla 157 + 96 Murermestervilla 157 + 96 Fuldmuret murermestervilla i høj kvalitet udført i vedligeholdelsesfrie kvalitetsmaterialer. Villaen har en klassisk dansk arkitektur, samt en optimal og moderne indretning. Desuden

Læs mere

Herunder følger et par eksempler på før og nu, som viser den forandring, der er sket gennem årene.

Herunder følger et par eksempler på før og nu, som viser den forandring, der er sket gennem årene. Bilag 2 I det følgende er vist en lang række eksempler på gode og dårlige facader, skilte, byinventar med mere. Alle eksemplerne på siderne 2-3 2-12 stammer fra Nørregade, mens de efterfølgende stammer

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SØLLINGE PRÆSTEGÅRD FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 06.11.2013 Besigtiget af: Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/430-0001 Kommune: Faaborg-Midtfyn

Læs mere

HVIDØREVEJ 24 GENTOFTE KOMMUNE

HVIDØREVEJ 24 GENTOFTE KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R HVIDØREVEJ 24 GENTOFTE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 24.01.2012 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/157-0001 Kommune: Gentofte Kommune Adresse:

Læs mere

Foreløbig helhedsvurdering

Foreløbig helhedsvurdering 1 - Foreløbig Helhedsvurdering TEKNIK OG MILJØ Foreløbig helhedsvurdering Vedr.: Ejendommen Østre Kirkevej 25A, 7400 Herning. Matrikel nr.: 547H, Herning Bygrunde Sagsnr.: 02.34.02-P19-583-16 Byggeri,

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SLOTSGADE 20 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 22.05.2012 Besigtiget af: Mia Kroer Ræbild Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse: Slotsgade

Læs mere

Forslag til. Stilblade til Lokalplan nr for Præstevænget, Blomstervænget og Ved Nordstien

Forslag til. Stilblade til Lokalplan nr for Præstevænget, Blomstervænget og Ved Nordstien Forslag til Stilblade til Lokalplan nr. 1.2-9 for Præstevænget, Blomstervænget og Ved Nordstien Historicisme STILBLADE TIL LOKALPLAN NR. 1.2-9 FOR PRÆSTEVÆNGET, BLOMSTERVÆNGET OG VED NORDSTIEN Historicismen

Læs mere

SKITSEPROJEKT TIL OBYGNING AF BYVILLA, SANKT KNUDSVEJ 4, 1904 FREDERIKSBERG C. YNDIGHEDSPROJEKT, 16. SEPTEBER 2013 A T: AIL: AIL: ANDERS.OLLER@KADK.DK V T: ANDERS.OLLER@KARCH.DK Beskrivelse af den påtænkte

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SLOTSGADE 22, NYKØBING GULDBORGSUND KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 27.10.2010 Besigtiget af: Nanna Secher Larsen Journalnummer: 2010-7.82.07/376-0001 Kommune: Guldborgsund

Læs mere

Projektbeskrivelse Rathsacksvej 29

Projektbeskrivelse Rathsacksvej 29 2 - Indsendelse: 4, Projektbeskrivelse Rathsacksvej 22 København d. 22.02.2017 Projektbeskrivelse Rathsacksvej 29 1.0 Indledning 1.1 Bygherre ønsker at opføre en ny villa i moderne formsprog, som i materialitet

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R GRØNNEGADE 23 SVENDBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 06.06.2013 Besigtiget af: Mia Kroer Ræbild, Sidse Martens Gudmand-Høyer Journalnummer: 2013-7.82.07/479-0001 Kommune:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R DEN BORGERLIGE VELGØRENHEDS STIFTELSE, PRÆSTØ VORDINGNBORG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 09.02.2011 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/390-0001

Læs mere

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet

LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet BYPLANKONSULENT ARKITEKT M.A.A. CLAUS LORANGE CHRISTENSEN APS Registrant udarbejdet for Faxe Kommune - Maj 2013 LYSHOLM SKOLE - Vurdering af bygningsbevaringskvalitet STED: Lysholm Skolevej 10, 4690 Haslev

Læs mere

Bygningers bevaringsværdi er en vurdering af fem forskellige forhold:

Bygningers bevaringsværdi er en vurdering af fem forskellige forhold: Bygningers bevaringsværdi er en vurdering af fem forskellige forhold: Arkitektonisk værdi - - - - Vurderingen af bevaringsværdien bygger på et helhedsindtryk af bygningens kvalitet og tilstand. Så hvad

Læs mere

Unikaplan. - 2 plan serien

Unikaplan. - 2 plan serien Unikaplan - 2 plan serien 84 Skråner jeres byggegrund? - Så er løsningen her: UnikaPlan serien 2 plan for indbygning til skrånende grunde er et spændende bekendtskab. Den moderne arkitektur står i stærk

Læs mere

HOTEL RINGKØBING RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE

HOTEL RINGKØBING RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R HOTEL RINGKØBING RINGKØBING-SKJERN KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 31.10.2014 Besigtiget af: Stefanie Høy Brink Journalnummer: 2013-7.82.07/760-0001 Kommune: Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Arealvejledning til BBR

Arealvejledning til BBR Arealvejledning til BBR Er du i tvivl om arealerne på BBR-meddelelsen for dit hus er korrekte, kan arealerne kontrolleres ved hjælp af denne arealvejledning for enfamiliehuse. Vejledningen er vejledende

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SLOTSGADE 33 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 05.2012 Besigtiget af: Mia Kroer Ræbild Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse: Slotsgade

Læs mere

Duoplan. - i Marselisborg stil

Duoplan. - i Marselisborg stil Duoplan - i Marselisborg stil 156 Pomp og pragt Duoplan Marselisborg i nærmest slots- og palæstil i 2 fulde plan. Huset har romantiske sidehængte vinduer, gesimser, og der er mulighed for vandskuring,

Læs mere

Hesselager Hotel (tv) og "porten til Østergade" (th).

Hesselager Hotel (tv) og porten til Østergade (th). kulturmiljø - beskrivelse og fotos 2011 Hesselager Hotel (tv) og "porten til Østergade" (th). Bymiljø med lukkede butikker i Østergade (tv) og boliger i Langgade (th). Karakteristiske småboliger fra 1930

Læs mere

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 1C. Huse med grundmur og murede gavltrekanter Kategori 1C Stråtækt heltag med spidsgavle

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 1C. Huse med grundmur og murede gavltrekanter Kategori 1C Stråtækt heltag med spidsgavle Hæfte 1C Huse med grundmur og murede gavltrekanter Kategori 1C Stråtækt heltag med spidsgavle Fra omkring år 1850 blev det almindeligt at mure gavltrekanterne fuldt op på nye huse. Facademurene er som

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R LINDEGADE 9 KOLDING KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 28.04.2015 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07-0001 Kommune: Kolding Kommune Adresse: Lindegade 9 Betegnelse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R LINDEGADE 8 KOLDING KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 30.11.2011 Besigtiget af: Troels Østergaard Jørgensen Journalnummer: 2011-7.82.07/621-0001 Kommune: Kolding Kommune Adresse:

Læs mere

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf Nye Huse i Sønderho. - en vejledning til lokalplan 19

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf Nye Huse i Sønderho. - en vejledning til lokalplan 19 Nye Huse i Sønderho Efter vedtagelsen af Sønderho lokalplaner, som bl.a. fastsætter, at der inden for lokalplanområdet kun må opføres stråtækt bebyggelse i gammel Fanø-stil, har Fanø kommunalbestyrelse

Læs mere

Nyvej 8-10, Frederiksberg.

Nyvej 8-10, Frederiksberg. Nyvej 8-10, Frederiksberg. Et fint eksempel på Frederiksbergs arkitektur: Ejendommen Nyvej 8-10 er opført i 1908, og er et fint eksempel på senhistoricistisk arkitektur, med elementer af nationalromantik

Læs mere

Det klassiske i det moderne

Det klassiske i det moderne Det klassiske i det moderne Nedenstående illustration viser entasis forslag til infi ll i Åbenrå 16. Husene i Åbenrå er klassisk udformede med facader opbygget i en fast rytme med pille-vindue-pille. Infi

Læs mere

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Stamoplysninger Adresse: Postnr: BBR-oplysninger BBR-nummer: Martrikel nr.: By: TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Besigtigelsesdato: Vejret: Følgende materiale forelå: BBR ejermeddelelse af: Andet: Andre dokumenter

Læs mere

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 4B. Huse med gesims/trempel og udhæng Kategori 4B Skifertækkede tage

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 4B. Huse med gesims/trempel og udhæng Kategori 4B Skifertækkede tage Hæfte 4B Huse med gesims/trempel og udhæng Kategori 4B Skifertækkede tage Husene af denne type fra omkring 1880-1900 fremtræder ret enkle i form og udstyr. Udsmykningen består af ret enkle, trukne (profilerede)

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SKOVGADE 20 THISTED KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 03.05.2011 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/787-0001 Kommune: Thisted Kommune Adresse: Skovgade 20,

Læs mere

Skipperhus Dalsgårdvej 22 Dalsgaard, 6300 Gråsten

Skipperhus Dalsgårdvej 22 Dalsgaard, 6300 Gråsten Skipperhus Dalsgårdvej 22 Dalsgaard, 6300 Gråsten Fredningsforslaget omfatter det tidligere skipperhus opført 1834 Østfacade Forslagsstiller: Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur på opfordring

Læs mere

Hjem til mere! hybelhuse.dk

Hjem til mere! hybelhuse.dk Hjem til mere! hybelhuse.dk Hjem til mere! Rummelige og individuelle huse. Hybel kan købe grunden for os Hybel kan tegne vores drømmehus Vi skal først betale, når vi får nøglen Bolig-dag-drømmer I? Rummelige

Læs mere

SØNDERSKOVVEJ, AABENRAA 4 BYNÆRE GRUNDE SÆLGES

SØNDERSKOVVEJ, AABENRAA 4 BYNÆRE GRUNDE SÆLGES SØNDERSKOVVEJ, AABENRAA 4 BYNÆRE GRUNDE SÆLGES 74 62 12 32 Idegrundlaget & Vision På det sydvendte areal ved Sønderskovvej kan der nu opføres 4 attraktive boliger med en fornem beliggenhed nær by, skov

Læs mere

Villa. Din drømmebolig? NORDIC. Pris eksklusiv byggegrund Villa Nordic Brochure. Forbehold for ændringer

Villa. Din drømmebolig? NORDIC. Pris eksklusiv byggegrund Villa Nordic Brochure. Forbehold for ændringer Villa NORDIC r Prise fra Din drømmebolig? 0.00 5 7.3 Kr. 1 rdig æ f le *) Nøg g i l bo *) Pris eksklusiv byggegrund Villa Nordic Brochure. Forbehold for ændringer Villa Nordics boligkoncept Villa Nordic

Læs mere

Stilblade [ Forstå dit hus ]

Stilblade [ Forstå dit hus ] Stilblade [ Forstå dit hus ] De følgende sider indeholder 12 stilblade med beskrivelse af de karakteristiske træk ved den pågældende stilart, og der gives anbefalinger til, hvordan man kan bygge om og

Læs mere

Trempelhus - serien 134

Trempelhus - serien 134 Trempelhus - Serien 134 Moderne linjer fra kælder til kvist Drømmer I om en moderne bolig lidt ud over det sædvanlige, er TrempelHus et spændende alternativ til de traditionelle 1½ -planhuse. Her får I

Læs mere

Madlejrskole giver nyt liv til historiske huse i Tøndermarsken

Madlejrskole giver nyt liv til historiske huse i Tøndermarsken Madlejrskole giver nyt liv til historiske huse i Tøndermarsken Den fredede marskgård, der fremover skal danne ramme om en madlejrskole for elever fra hele landet, er opført i 1823 og var for år tilbage

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R FREDERIKSBERG ALLÉ 104 FREDERIKSBERG KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: Besigtiget af: Journalnummer: 16.12.2013 Sidse Martens Gudmand-Høyer 2013-7.82.07/147-0001 Kommune: Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R LAPPEN 10 A-B HELSINGØR KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 16.05.2013 Besigtiget af: Jannie Rosenberg Bendsen Journalnummer: 2011-7.82.07/217-0001 Kommune: Helsingør Kommune Adresse:

Læs mere

SYDVESTJYSK KLASSICISME

SYDVESTJYSK KLASSICISME SYDVESTJYSK KLASSICISME Sydvestjysk klassicisme 13. august 2018 VARDE INDIVIDUEL BYGNINGSKULTUR Man ved ikke præcis, hvornår Varde opstod som by, men den har ligget der siden tidlig middelalder. Dette

Læs mere

Referat fra mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Økonomiudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Mandag den 26. maj 2014 Mødested: Mødelokale 505 Mødetidspunkt: Kl. 18:00-18:15 Medlemmer: Fraværende: Formand: Jacob Bjerregaard

Læs mere

By- og Kulturudvalget

By- og Kulturudvalget By- og Kulturudvalget Referat 19. juni 2018 kl. 08:30 Slottet, Salen, Indgang C, 1. sal Mødet hævet kl. 12.30. Indholdsfortegnelse B. Sager til afgørelse i udvalget 22 Sprogøvej 23 og 63 - Møllers Villaby

Læs mere

BÜLOWSVEJ 10 - NYE BOLIGER. Bülowsvej 10, Frederiksberg

BÜLOWSVEJ 10 - NYE BOLIGER. Bülowsvej 10, Frederiksberg BÜLOWSVEJ 10 - NYE BOLIGER INDLEDNING I det Frederiksbergske villakvarter omkring den sydlige del af Bülowsvej er det ønsket at nedrive en eksisterende gammel erhvervsbygning som er nedslidt og som arkitektonisk

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R ANNABORG HILLERØD KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 11.december 2013 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/219-0001 Kommune: Hillerød Kommune Adresse: Frederiksværksgade

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SVINKLØVVEJ 547 JAMMERBUGT KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 20.06.2011 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/849-0001 Kommune: Jammerbugt Kommune Adresse:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R LAPPEN 30 HELSINGØR KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 13.05.2013 Besigtiget af: Jannie Rosenberg Bendsen Journalnummer: 2011-7.82.07/217-0001 Kommune: Helsingør Kommune Adresse:

Læs mere

Fuglebjerg Kommune. Bevaringsvejledning for Vinstrup

Fuglebjerg Kommune. Bevaringsvejledning for Vinstrup Fuglebjerg Kommune Bevaringsvejledning for Vinstrup Indledning... 2 Bebyggelse generelt... 2 Husets tag...3 Stråtag... 3 Teglsten... 4 Skifer... 5 Cementsten... 5 Tjærepap... 5 Eternit... 5 Andre tagmaterialer...

Læs mere

Hashøj Kommune. Vejledning vedr. Sludstrup

Hashøj Kommune. Vejledning vedr. Sludstrup Hashøj Kommune Vejledning vedr. Sludstrup Indledning... 2 Bebyggelse generelt... 2 Husets tag... 3 Stråtag... 3 Teglsten... 4 Skifer... 5 Cementsten... 5 Tjærepap... 5 Eternit... 5 Andre tagmaterialer...

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SKIBBROGADE 14 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 02.05.2012 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse: Skibbrogade

Læs mere

HORSENS ALMINDELIGE HOSPITAL HORSENS KOMMUNE

HORSENS ALMINDELIGE HOSPITAL HORSENS KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R HORSENS ALMINDELIGE HOSPITAL HORSENS KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 04.11.2015 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/615-0001 Kommune: Horsens Kommune

Læs mere

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Stamoplysninger Adresse: Postnr: BBR-oplysninger BBR-nummer: Martrikel nr.: By: TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Besigtigelsesdato: Vejret: Følgende materiale forelå: BBR ejermeddelelse af: Forsikringspolicenr:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R MEYERCRONES STIFTELSE ROSKILDE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 06.07.2011 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2011-7.82.07/265-0001 Kommune: Roskilde Kommune Adresse:

Læs mere

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55

HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC. Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 HERNING HF & VUC HERNING HF & VUC Sagsnummer: 13068 www.arkitec.dk Arkitekter m.a.a. Tlf. 97 12 27 55 BESKRIVELSE Idegrundlaget Projektet tager udgangspunkt i at skabe funktionalitet såvel som fleksibilitet,

Læs mere

B må males sort, fremstå i naturtræ eller males i den valgte grundfarve, eller grundfarven

B må males sort, fremstå i naturtræ eller males i den valgte grundfarve, eller grundfarven RENDSAGERPARKEN Retningslinier for Rendsagerparken, side 6 A. LØKKETOFTEN 1-55 OG 2-60 SAMT RENDSAGERVEJ 102-170. DESITA-HUSENE Farve Husets gavl og rem A skal males i èn af de nedenstående grundfarver.

Læs mere

Basisplan. - Serien med udhæng

Basisplan. - Serien med udhæng Basisplan - Serien med udhæng 60 Overdækket med terrasse til begge sider BasisPlan med udhæng er 1-plans huset med stilrene linier, moderne arkitektur og et godt alternativ til det traditionelle 1-plans

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD

GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD GLADSAXE KOMMUNE NYBROGÅRD BOTILBUD ENERGIRENOVERING OG OMBYGNING AF BOLIGFLØJEN FRA 33 UTIDSSVARENDE VÆRELSER TIL 24 MODERNE ALMENE BOLIGER I forbindelse med omdannelsen af Nybrogård Botilbud fra utidssvarende

Læs mere

BARONESSENS HUS KØGE KOMMUNE

BARONESSENS HUS KØGE KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R BARONESSENS HUS KØGE KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 14.10.2016 Besigtiget af: Tine Meyling Journalnummer: 2011-7.82.07/259-0001 Kommune: Køge Kommune Adresse: Brogade 22,

Læs mere

SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier

SAVE-Bygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier SAVEBygningsregistrering Kortlægning og registrering af bevaringsværdier IDENTIFIKATION Kommune Varde Kommune Adresse Ølgodvej Landsejerlav 3303, Dejgård By, Horne Planoplysninger Kommuneplan 207 Betegnelse

Læs mere

Skifteretten i Randers, Tøjhushavevej 2, Randers

Skifteretten i Randers, Tøjhushavevej 2, Randers Skifteretten i Randers, Tøjhushavevej 2, Randers Fredningsforslaget omfatter: Skifteretten i Randers, tidl. Herredsretten, opført 1862. Skifteretten i Randers, facade mod Tøjhushavevej Forslagsstiller:

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R SKOVRIDERGÅRDEN HILLERØD KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 11.december 2013 Besigtiget af: Maria Wedel Søe Journalnummer: 2013-7.82.07/219-0001 Kommune: Hillerød Kommune Adresse:

Læs mere

Hvorfor vælge Briiso?

Hvorfor vælge Briiso? Fakta om Briiso Skal fastgøres op ad K 1 10 godkendt flade Kan fastgøres på beton flader Kan fastgøres på murstens flader Kan fastgøres på pudset overflader, hvis pudset er fastsiddende Brandgodkendt i

Læs mere

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 1A. Huse med bindingsværk Kategori 1A Stråtækt heltag med spidsgavle

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 1A. Huse med bindingsværk Kategori 1A Stråtækt heltag med spidsgavle Hæfte 1A Huse med bindingsværk Kategori 1A Stråtækt heltag med spidsgavle Den ældst kendte og endnu bevarede byggemåde i Odden er det lave, smalle fagdelte længehus med enkelt bindingsværk i facaderne,

Læs mere

DRONNINGLUND HOVEDGÅRD BRØNDERSLEV KOMMUNE

DRONNINGLUND HOVEDGÅRD BRØNDERSLEV KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R DRONNINGLUND HOVEDGÅRD BRØNDERSLEV KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 26.05.2011 Besigtiget af: Maria Wedel Gjelstrup Journalnummer: 2011-7.82.07/810-0001 Kommune: Brønderslev

Læs mere

Duoplan. - i wales stil

Duoplan. - i wales stil Duoplan - i wales stil 146 Elegant og præsentabelt Er drømmen at bo i pomp og pragt, kan denne drøm indfries i Frydkjærs DuoPlan i Wales stil det er nærmest en villa i palæ-stil. Et helt unikt 1½ plans

Læs mere

Lokalplan for Solbjærget & Soldraget

Lokalplan for Solbjærget & Soldraget Lokalplan for Solbjærget & Soldraget Baggrunden for arbejdet med lokalplanen er at vi ønsker at kunne fastholde kvarterets helhedsindtryk. Dette fremgår også af vores servitut, men grundet de beslutninger

Læs mere

Anbefalinger ved byggeri

Anbefalinger ved byggeri ved byggeri Facader De gamle huse er bl.a. karakteristiske ved, at facaderne fremstår som en flade, hvor vinduerne er rektangulære åbninger for lysindfald. Nyere huse har typisk større flader med glaspartier.

Læs mere

Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur, for By og Land Mariagerfjord, indsendt maj 2008. Beskrivelse side 3. Vedligeholdelsesstand side 5

Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur, for By og Land Mariagerfjord, indsendt maj 2008. Beskrivelse side 3. Vedligeholdelsesstand side 5 Betegnelse: Adresse: Identifikation: Nuv. ejer: Hadsund Gamle Politistation Tinggade 2-4, 9560 Hadsund Matrikel nr. 30cz, Hadsund by, Hadsund Sogn Slots- og Ejendomsstyrelsen Arkitekt: Morten Skøt (1887-1936)

Læs mere

VURDERING AF BEVARINGSVÆRDI. Tokkekøbvej 2, 3450 Lillerød. 5. juli 2019

VURDERING AF BEVARINGSVÆRDI. Tokkekøbvej 2, 3450 Lillerød. 5. juli 2019 Tokkekøbvej 2, 3450 Lillerød VURDERING AF BEVARINGSVÆRDI 5. juli 2019 Gennemgang af bygningen blev foretaget d. 2. juli 2019 af Center for Bygningsbevaring, Raadvad Arkitekt og bygningskonstruktør Troels

Læs mere

F R E D N I N G S V Æ R D I E R

F R E D N I N G S V Æ R D I E R F R E D N I N G S V Æ R D I E R TRESUREN AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 02.05.2012 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse: Vægterpladsen

Læs mere

Familieboliger Amtsvej 9-11, Allerød. Skitseforslag

Familieboliger Amtsvej 9-11, Allerød. Skitseforslag Familieboliger Amtsvej 9-11, Allerød Skitseforslag 2 25.04.2017 Områdekort Situationsplan 1:500 Arealbeskrivelse Arealet ligger på Amtsvej 11 i Allerød. Bebyggelsen i området er af meget forskellig karakter,

Læs mere

Funkisplan. - Serien - 2 plan

Funkisplan. - Serien - 2 plan Funkisplan - Serien - 2 plan 110 Kvadratisk og supermoderne FunkisPlan i 2 fulde plan i et supermoderne look. Helt kvadratisk med hjørnevinduer, fladt tag med skjult tagfald, store vinduespartier og optimalt

Læs mere

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 4C. Huse med trempel/gesims Kategori 4C Tegl- eller skiferdækkede heltage

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 4C. Huse med trempel/gesims Kategori 4C Tegl- eller skiferdækkede heltage Hæfte 4C Huse med trempel/gesims Kategori 4C Tegl- eller skiferdækkede heltage Husene fra 1890-1900 er stærkt præget af Esbjergs nybyggeri, og har mistet enhver påvirkning fra den lokale byggemåde. Flere

Læs mere

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 1B

Fanø Kommune Skolevej 5-7, 6720 Fanø - tlf. 76 660 660. Hæfte 1B Hæfte 1B Huse med grundmur og bræddebeklædte gavltrekanter Kategori 1B Stråtækt heltag med spidsgavle Fra omkring år 1800 gik man over til at grundmure de nye huse og modernisere de ældre huse, hvor bindingsværket

Læs mere

Bygning Furesø, Flagsøvej 7, bygning 1

Bygning Furesø, Flagsøvej 7, bygning 1 Bygning Furesø, Flagsøvej 7, bygning 1 BBR oplysninger BBR nummer: 190 9231 1 Kommune: Furesø Adresse: Flagsøvej 7, 3520 Farum Bygningsnummer: 1 Ejendomsnummer: 9231 Antal etager: 1 Bebygget areal: 285

Læs mere

KLINKBJERG 2 AABENRAA KOMMUNE

KLINKBJERG 2 AABENRAA KOMMUNE F R E D N I N G S V Æ R D I E R KLINKBJERG 2 AABENRAA KOMMUNE 2 Besigtigelsesdato: 22.05.2012 og 07.06.2012 Besigtiget af: Simon Harboe Journalnummer: 2012-7.82.07/580-0001 Kommune: Aabenraa Kommune Adresse:

Læs mere

VEDRØRENDE PRINCIPIEL ANSØGNING OM NY BEBYGGELSE NAVNLØS / SCT. NICOLAJ GADE I VIBORG

VEDRØRENDE PRINCIPIEL ANSØGNING OM NY BEBYGGELSE NAVNLØS / SCT. NICOLAJ GADE I VIBORG Dato J.nr. Assistent Dir. tlf. E-mail 24. juli 2014 116843-218725 Birthe Lindgaard/HNI +45 88 91 94 19 bil@dahllaw.dk Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8800 Viborg Att.: Ann Hamborg, Karl Johan Leegaard Jensen

Læs mere