Nyhedsbrev. Du kan til enhver tid framelde vores nyhedsbrev ved at sende en mail til

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev. Du kan til enhver tid framelde vores nyhedsbrev ved at sende en mail til vr.mgu@virker.dk."

Transkript

1 MG- UDVIKLING - Center for samtaler, der virker E - mail: Nyhedsbrev Nummer 3 J u l i Velkommen I dette nummer: Velkommen 1 God sommer 1 Velkommen til MG-Udviklings nyhedsbrev. MG-Udvikling udvikler sig hele tiden, og med dette nyhedsbrev, vil vi holde dig orienteret herom, ligesom vi vil fortælle de gode historier. Nyhedsbrevet udkommer 3-4 gange årligt. Du kan til enhver tid framelde vores nyhedsbrev ved at sende en mail til Nyhedsbrevene er naturligvis gratis, og vi garanterer, at din adresse ikke bliver videregivet eller brugt til andre formål. Certificering 1 God sommer! Første hold VækstVejledere er uddannet Den Systemiske Dialogbaserede Lederuddannelse Udviklings og sparringsrum MG-Udvikling holder lukket i hele juli måned, men vi besvarer henvendelser via . Vi ønsker alle vores kunder og samarbejdspartnere en fantastisk sommer, og vi glæder os til at tage fat på både de aftalte og nye udfordringer og skabe udvikling og masser af gode historier efter sommerferien! Certificering I MG-Udvikling er vi stolte over at kunne byde velkommen til Karin Ladefoged som certificeret underviser i VækstModellen i MG-Udvikling. Certificering, som underviser i VækstModellen, udstedes af MG-UDVIKLING til personer, som har uddannelsesbevis fra MG-UDVIKLING s Systemiske Lederuddannelse eller VækstVejleder uddannelsen og efterfølgende bestået praksiseksamen. Til lykke til Karin! Vi glæder os til fortsat at arbejde og udvikle sammen med dig!

2 MG-Udvikling har uddannet første hold VækstVejledere MG-Udvikling har netop uddannet det første hold VækstVejledere. Formålet med uddannelsen er at uddanne superbrugere i VækstModellen og relaterede dialogmodeller. Uddannelsen er en pendant til MG- Udviklings Lederuddannelse, men Vejleder i VækstModellen uddannelsen er for interne kommende vejledere og konsulenter og udpegede ressourcepersoner i organisationerne. Uddannelsen forløber over 1 år. Deltagerne er sideløbende opdelt i mindre supervisionsgrupper, som mødes i de forskellige deltageres organisationer. I supervisionerne øver deltagerne det, der er gennemgået i samlingen, og gør dermed teorien og de gennemgåede modeller til deres egen praksis. Uddannelsen afsluttes sammen med nærmeste leder og er en praksiseksamen, hvor deltagerne viser at de kan anvende alle de dialogmodeller, der er gennemgået på uddannelsen. Dette første års deltagere har alle bestået med glans, og i MG-Udvikling er vi stolte over at sende netop disse mennesker af sted som VækstVejledere. Deres organisationer kan nu anvende deres ressourcer, evner og talenter til at yde kollegial supervision, støtte til kolleger i svære samtaler, planlægge interne temadage med konkrete emner m.v. Deres ledere har alle haft det formål med at give dem uddannelsen, at de skal agere som superbrugere i VækstModellen og dermed være med til at skabe gode rammer for gode og udfordrende dialoger. Dermed er det sikkert, at de alle vil blive brugt som superbrugere i VækstModellen. Deltagernes baggrund og arbejdsområder er meget forskellige, men ens for dem er, at de alle har været interesserede i at uddanne sig til VækstVejledere. Forskelligheden har deltagerne kunnet anvende til at arbejde med forskellige baggrunde, forudsætninger, mål m.m., som ligner deres hverdag meget. Dermed har de kunnet være procesledere for hinanden og har udviklet deres syn på forskellighed. Det har været med til at højne deltagernes kompetencer som uddannede vejledere. Forskelligheden virkeliggøres via et af VækstModellens grundprincipper: der er altid mere end én sandhed, mennesker er forskellige i tanker og handlinger, mennesker har positive intentioner med det, de siger, det er tilladt at være uenig og det er muligt at tale om uenigheden og de forskellige positioneringer. Dette er samtidig grundlaget for en dialogbaseret organisation. Dermed er VækstVejlederne med til at styrke den dialogbaserede organisation via deres syn på forskellighed og med VækstModellen som deres konkrete redskab. Via deres kendskab til positionering og dens betydning, vil deres ledere kunne bede dem om at stå for udfordrende samtaler med deres kolleger. De vil kunne tage Vejleder-positionen og skabe gode dialoger om et konkret emne, en opgave eller en situation.

3 Formålet med VækstModellen er at skabe rum for samtaler, der udvikler emner og situationer i en positiv og konstruktiv retning og samtidig skaber nytænkning og udvikling. VækstModellen bruges til at afgrænse samtalerne til at handle om det mulige og skaber samtidig klarhed på det umulige, som ønskes gjort muligt. Og vigtigt er det at der skabes klarhed på aftaler om konkrete handlinger, der skaber de ønskede forandringer. VækstModellen er kendt i de organisationer, der nu har uddannet Vejledere i VækstModellen. Alle medarbejdere har fået en introduktion til VækstModellen. VækstVejlederne er nu superbrugere i VækstModellen og kan støtte op om anvendelsen af modellen i dagligdagen og i særligt vanskelige situationer eller samtaler og fastholde fokus på den dialog, som modellen giver rammen om, og som er grundlaget for al forandring i tankegange og i handlinger. Man kan sige, at VækstVejlederne er superbrugere i at omsætte de ønskede mål til konkrete handlinger via gode dialoger, som er grundlaget for al forandring. Nogle af dette års ny-uddannede VækstVejleder udtaler: At deltage i denne uddannelse er meget mere end en uddannelse det er et livssyn, en måde at leve på en livsstil! Det har ændret den måde, jeg tænker på i alle sammenhænge. Den har givet ro og et overskud rent mentalt. Jeg har fået et værktøj til dialoger, der sikrer udvikling og vækst, som er enkelt og nemt at bruge. Glæd dig til at få VækstModellen og Semantiske Polariteter ind under huden pas på, du kan blive afhængig. NYT HOLD: Et nyt hold starter op til November 2012, og vi ser frem til endnu et begejstret og aktivt hold. Datoer: 1. og 2. november 2012 (internat) 16. og 17. januar 2012 (eksternat) 20. og 21. marts 2012 (eksternat) 7. maj 2012 (afsluttende praksis-eksamen) Pris: DKK ekskl. moms. Prisen dækker undervisning, materialer og ophold. Beløbet betales inden uddannelsesstart og kan evt. deles i to rater. Tilmelding er bindende og sker pr. til Vibeke Rathmann på senest den 30. september Oplys navn, stilling, arbejdssted, adresse, telefonnummer om dagen og evt. EAN nummer. Kontakt os, hvis du ønsker mere information om uddannelsen.

4 Den Systemiske Dialogbaserede Lederuddannelse Endnu et hold har netop afsluttet ovennævnte uddannelse hos MG-Udvikling. Målet med uddannelsen har været at præsentere deltagerne for forskellige systemiske samtale- og dialogmodeller inden for ledelse. Deltagerne har igennem uddannelsen været i supervisor- og konsulentpositionen i forhold til hinandens problemstillinger, og derigennem opnået større færdigheder i at anvende modellerne i egen virksomhed og ledelsesstil. Uddannelsen er afsluttet med en eksamen i form af en praksis-opgave, hvor en ekstern ledergruppe har præsenteret en udfordring, som deltagerne har løst ved en proces med ledergruppen. TAK til Sølvi og Majbritt fra Gram Skole, som stillede eksamens opgaven og var med til at gøre dagen lærerig, udfordrende og spændende. En af deltagerne på dette års hold har udtalt følgende: Hvis du ønsker at udvikle dig som menneske og som leder, så må du hellere til at blive skrevet op på deltagerlisten, mens der stadig er pladser. I en verden, hvor meget handler om mennesker og om ledelse, klæder uddannelsen dig rigtigt godt på til at forstå dig selv og andre og til at forstå samtaler og processer bedre. Samtidig giver uddannelsen dig en række konkrete værktøjer, som er umiddelbart anvendelige i praksis. Alt i alt en super uddannelse, med højt udbytte i forhold til tidsforbruget. Meget anvendelig! NYT hold! Til efteråret starter et nyt hold, og DER ER KUN FÅ PLADSER tilbage. Undervisningen vil foregå over i alt 12 undervisningsdage fordelt med 6 undervisningsinternater over 1 år - efteråret 2012 og foråret De mellemliggende praksisperioder bruges af deltagerne til at afprøve og videreudvikle egen praksis. Den sidste samling indeholder en praksiseksamen, hvor deltagerne omsætter den nye viden i et konkret problemstilling, præsenteret af en konkret organisation. Kursusdatoer: september oktober december januar - 1. februar april juni 2013 Prisen er kr ekskl. moms. Prisen dækker undervisning, materialer og ophold. Beløbet indbetales inden uddannelsesstart og kan evt. deles i to rater. Tilmelding er bindende og sker pr. til senest den 19. august Oplys: Navn, stilling, arbejdssted, adresse, telefon om dagen, EAN nr. og evt. adresse.

5 Udviklings og Sparringsrum Hvis du har deltaget på MG-Udviklings lederuddannelse (Den systemiske lederuddannelse i dialogbaseret supervision og konsultation), skal du læse videre. MG-Udvikling er i sit 15 år, og lederuddannelsen har vi gennemført i 10 år. Alle hold har efterspurgt opfølgning og fortsat inspiration og udvikling af semantiske polariteter og VækstModellen. Vi vil derfor gerne være initiativtager til en sådan opfølgning, hvor deltagerne er aktive og sammen med MG- Udvikling bidrager med indhold; gode og udfordrende samtaler, der skaber grobund for nye tanker og udvikling. Derfor har vi en forventning om, at I kommer med gode og lærerige cases fra jeres forskellige verdener. MG-Udvikling er garant for at skabe et samtalerum med forpligtende samtaler for det vi mødes om: Ledelse via dialoger Endvidere at MG-Udvikling sørger for gode rammer og nye tanker/idéer i dialogbaseret ledelse samt laver en logbog efter mødet til alle deltagere. Derfor inviteres du hermed til at deltage i Udviklings- og sparringsrum for ledere. Indhold: 2 emner: bidrag fra deltagerne og tanker om dialogbaseret ledelse ved MG- Udvikling Sted: Aarøsund Badehotel Tid: 2 gange om året / hel dag Datoer: 2. oktober 2012 og 16. april 2013 kl Samlet pris: DKK ,00 eks. moms / inkl. forplejning Tilmelding: Til Vibeke på senest den 15. september 2012 Vores mål er at dagene bærer den etik og de unikke og forpligtende samtaler som uddannelsen også bæres og præges af. Hvis I ønsker mere information, er I velkomne til at kontakte os.

Nyhedsbrev. Velkommen. Nyt website

Nyhedsbrev. Velkommen. Nyt website MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 5 M a j 2 0 1 2 Velkommen I d e t

Læs mere

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G

Nyhedsbrev. Velkommen. De gode historier MG- U D V I K L I N G MG- U D V I K L I N G - C e n t e r f o r s a m t a l e r, d e r v i r k e r E - m a i l : v r. m g u @ v i r k e r. d k w w w. v i r k e r. d k Nyhedsbrev N u m m e r 1 2 J u l i 2 0 1 4 Velkommen I d

Læs mere

COACH-UDDANNELSE MED CERTIFICERING

COACH-UDDANNELSE MED CERTIFICERING COACH-UDDANNELSE MED CERTIFICERING Styrkebaseret Coaching din vej til resultater Udvikling af dine styrker og talenter Skab resultater gennem dine medarbejdere Certificeret coach Kend dine styrker og unikke

Læs mere

NYHEDSBREV. Team Consult Development

NYHEDSBREV. Team Consult Development NYHEDSBREV 14. JUNI 2010 Du må selv være den forandring, du ønsker at opleve i verden! Citat: M. Gandhi Nogle gange har vi brug for et lille eller et stort skub andre gange klarer vi det selv på arbejdspladsen

Læs mere

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed!

Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Det kræver fikse fingre at dyrke sin virksomhed! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset lederuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk!

Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Det kræver effektiv ledelse at lave godt håndværk! Gør som dine kollegaer i Danske Anlægsgartnere & Dansk Håndværk - ta en branchetilpasset formandsuddannelse, som sætter fokus på hvordan ledelse kan bruges

Læs mere

DELTAG I NYE MÅL 2014

DELTAG I NYE MÅL 2014 INVITATION TIL OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER DELTAG I NYE MÅL 2014 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER FLÆSKETORVET 68, 1 DK-1711 KØBENHAVN V T : +45 33 25 33 27 W: WWW.BJERGK.DK E : KONTAKT@BJERGK.DK

Læs mere

Nyhedsbrevet Årgang 3 - nr. 1-20. januar 2011

Nyhedsbrevet Årgang 3 - nr. 1-20. januar 2011 Nyhedsbrevet Årgang 3 - nr. 1-20. januar 2011 Klik på boksen for at læse artiklen Ledelsesakademiet godt fra start side 2 MUS-kurser til alle ledere i Fredericia Kommune side 3 LEDERKONFERENCEN også en

Læs mere

Mindjuice s Coachuddannelse

Mindjuice s Coachuddannelse Mindjuice s Coachuddannelse Mindjuice s Coachuddannelse er opstået ud af mange års erfaring med coaching kombineret med et voksende commitment om at skabe ekstraordinære coaches. Med ekstraordinær mener

Læs mere

DELTAG I NYE MÅL 2015

DELTAG I NYE MÅL 2015 INVITATION TIL OFFENTLIGE VIRKSOMHEDER DELTAG I NYE MÅL 2015 ET UDVIKLINGSPROJEKT OM KOMMUNIKATIONSMÅLINGER 1 INDHOLD 1. PROJEKTET KORT...4 2. HVEM HAR DELTAGET FØR?...4 3. BJERG K...6 4. HVAD FÅR DU UD

Læs mere

Coaching Grundlæggende Coaching I 41 Grundlæggende Coaching II 42 Ledelse og coaching 43 Teamcoaching 44

Coaching Grundlæggende Coaching I 41 Grundlæggende Coaching II 42 Ledelse og coaching 43 Teamcoaching 44 indholdsfortegnelse Interne virksomhedsforløb Virksomhedskurser 3 Ledernes VærdiSpil 4 HR-support nyt 5 Lederrollen ledelse af medarbejdere Fra kollega til leder 7 Kommende leder er ledelse noget for mig?

Læs mere

PKU - Proceskonsulentuddannelsen

PKU - Proceskonsulentuddannelsen PKU - Proceskonsulentuddannelsen Systemisk valgfagspakke på diplomniveau Proceskonsulentuddannelsen fra Go Proces - i daglig tale PKU - henvender sig til alle, der arbejder med mennesker og sociale processer.

Læs mere

Mindfulnessinstruktør

Mindfulnessinstruktør Mindfulnessinstruktør Bliv mindfulnessinstruktør for erhvervslivet Bag om uddannelsen som mindfulnessinstruktør MINDFULNESSINSTRUKTØR I ERHVERVSLIVET Vores instruktørprogram er for dig, som ønsker at gøre

Læs mere

PKU - Proceskonsulentuddannelsen

PKU - Proceskonsulentuddannelsen PKU - Proceskonsulentuddannelsen Valgmodulspakke med systemisk toning på diplomniveau Proceskonsulentuddannelsen fra Go Proces - i daglig tale PKU udbydes i samarbejde med UCC i København (Kbh hold) og

Læs mere

Systemisk leder- og konsulentuddannelse

Systemisk leder- og konsulentuddannelse Hold 45, København, 2016-2017 I særklasse den bedste lederuddannelse i mit meget lange lederliv. Mine møder er blevet langt mere effektive, og jeg har fået skærpet mine strategiske kompetencer. (Anker

Læs mere

NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300

NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 NYHEDSBREV OM LEDELSE December 2009 6. årgang Udsendes til flere end 5.300 Kære læser! Året er ved at være gået og der er ikke meget du kan gøre ud over at bruge den sidste lille rest af året til lidt

Læs mere

KONSULENT OG VEJLEDER

KONSULENT OG VEJLEDER LÆREREN SOM Social- og Sundhedssskolen, Århus KONSULENT OG VEJLEDER I DET PRAKSISNÆRE AMU VÆRKTØJSKASSE TUP-PROJEKT 4-20/106718 1 LÆREREN SOM KONSULENT OG VEJ- LEDER I DET PRAKSISNÆRE AMU Social- og Sundhedsskolen,

Læs mere

Bliv MasterMentor i Motivation

Bliv MasterMentor i Motivation Er du klar til at skabe overskud, motivation og målbare resultater? Bliv MasterMentor i Motivation Praksisuddannelsen for dig, der vil gøre en forskel for mennesker! JobEdu s MasterMentor uddannelse i

Læs mere

CHARA is collaborating with The Royal Library of Denmark to preserve and extend access to CHARA - Journal of Creativity, Spontaneity and Learning.

CHARA is collaborating with The Royal Library of Denmark to preserve and extend access to CHARA - Journal of Creativity, Spontaneity and Learning. Title:!Fra direktiv til dialog - gode ra!d er bedst for dem, der giver dem Author(s): Marianne Grønbæk Source: CHARA Journal of Creativity, Spontaneity and Learning, Vol. 1, No. 4 (2010) Pages: 587-595

Læs mere

NEW TOMORROW Forandringen i dag, skaber dagen i morgen.

NEW TOMORROW Forandringen i dag, skaber dagen i morgen. Coachuddannelsen BCSF* som 6 ugers selvvalgt kursus Nu har du mulighed for at tage en Coachuddannelse der ikke bare er en coachuddannelse som alle de andre! Det er Danmarks første og eneste coachuddannelse,

Læs mere

PKU - Proceskonsulentuddannelsen

PKU - Proceskonsulentuddannelsen PKU - Proceskonsulentuddannelsen Valgmodulspakke med systemisk toning på diplomniveau Proceskonsulentuddannelsen fra Go Proces - i daglig tale PKU udbydes i samarbejde med UCC i København (hold i København)

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte som deltager... 2 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 3 Seminarer... 3 Læringsform...

Læs mere

værdier - kompetencer - potentialer - kommunikation præsentation - troværdighed - integritet - personlighed kurser 2013 / 2014

værdier - kompetencer - potentialer - kommunikation præsentation - troværdighed - integritet - personlighed kurser 2013 / 2014 ValueLab værdier kompetencer potentialer kommunikation præsentation troværdighed integritet personlighed troværdig kommunikation kurser 2013 / 2014 ValueLab Hareskovvej 19 DK 4400 Kalundborg T: 23 10 44

Læs mere

KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2014

KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2014 KURSER OG NETVÆRK FORÅR 2014 VELKOMMEN TIL EN NY KURSUSSÆSON PRAKTISKE OPLYSNINGER I dette katalog præsenterer Center for frivilligt socialt arbejde sine tilbud af kurser, netværk og øvrige uddannelsesaktiviteter

Læs mere

KURSUS KATALOG 2014. Kurser og andre tilbud for frivillige. RødeKors.dk

KURSUS KATALOG 2014. Kurser og andre tilbud for frivillige. RødeKors.dk KURSUS KATALOG 2014 Kurser og andre tilbud for frivillige RødeKors.dk KURSUSOVERSIGT Kurser og andre tilbud for frivillige i 2014 Kursus Dato Sted Tilmeldingsfrist Februar Butikslederkursus 21.-23. feb.

Læs mere

KURSUS KATALOG 2015-2016. www.pcaps.dk

KURSUS KATALOG 2015-2016. www.pcaps.dk KURSUS KATALOG 2015-2016 www.pcaps.dk PsykologCentret, Skive afdelingen: Ågade 8, 1. sal, 7800 Skive Telefon: 8660 1171 E-mail: info@pcaps.dk Side 1 Indhold Kurser generelt... 4 KRAP Uddannelser... 6 KRAP

Læs mere

Coaching. Coach-Uddannelsen. Modul 1 Dit fokus som coach. Modul 2 Kommunikation som dit stærkeste værktøj i coaching

Coaching. Coach-Uddannelsen. Modul 1 Dit fokus som coach. Modul 2 Kommunikation som dit stærkeste værktøj i coaching Kursusstart, første modul d. 7.- 8. maj 2007 Hold 5, KBH ing -Uddannelsen Modul 1 Dit fokus som coach Modul 2 Kommunikation som dit stærkeste værktøj i coaching Modul 3 Forandringsledelse, motivation og

Læs mere

SEMINAR FOR ARBEJDSMILJØREPRÆSENTANTER 28. og 29. oktober 2014

SEMINAR FOR ARBEJDSMILJØREPRÆSENTANTER 28. og 29. oktober 2014 SEMINAR FOR ARBEJDSMILJØREPRÆSENTANTER 28. og 29. oktober 2014 6. august 2014 Program: 28. oktober: Verdens Bedste Arbejdsplads Indhold: Vil I gerne have mere arbejdsglæde? Slås I med forandringer og utryghed?

Læs mere

Workshops 2008. FranklinCovey ÅBNE WORKSHOPS I 2008

Workshops 2008. FranklinCovey ÅBNE WORKSHOPS I 2008 ÅBNE WORKSHOPS I 2008 Dato Workshop Pris Sted ekskl. moms 28. januar 6. februar 27. februar De 4 EksekveringsDiscipliner - 1 dag De 4 EksekveringsDiscipliner - 1 dag Fredericia FranklinCovey 4. - 6. marts

Læs mere

DELTAGERENS VÆRKTØJER TIL ET GODT KOMPETENCE- UDVIKLINGSFORLØB Anvendelse i praksis = effektiv læring

DELTAGERENS VÆRKTØJER TIL ET GODT KOMPETENCE- UDVIKLINGSFORLØB Anvendelse i praksis = effektiv læring DELTAGERENS VÆRKTØJER TIL ET GODT KOMPETENCE- UDVIKLINGSFORLØB Anvendelse i praksis = effektiv læring DELTAGERENS >> Værktøjer til et godt kompetenceudviklingsforløb Arbejdshæftet er udviklet i forbindelse

Læs mere