Matematik i børnehøjde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Matematik i børnehøjde"

Transkript

1 Matematik i børnehøjde Uglerne 2009 Hættegården

2 Vi spillede kryds og bolle Det begyndte nærmest ved en tilfældighed. Et par piger gik rundt med en kurv med murerværktøj i plastik og vi faldt i snak om, hvad det kunne bruges til og hvordan. Et pudsebrædt var godt til at glatte jorden med, og til at tegne lige streger med. Det var heraf ideen om at spille kryds og bolle udsprang. Vi glattede jorden, lavede kvadratnet til kryds og bolle og begyndte at spille. Det blev meget populært og snart var der en flok på 5-6 børn, der var i gang med at spille. Alle ville gerne til og fandt fornøjelse i spillet. Først spillede de to ad gangen mod hinanden; men efterhånden blev det til, at det var kryds, der spillede mod bolle. To - tre børn foreslog på skift, hvor krydsene skulle sættes og tilsvarende foreslog en gruppe, hvor bollerne skulle sættes. Nogle gik meget op i at vinde, andre syntes bare det var sjovt at være med.

3 Vi lavede en primitiv vægt Sidste onsdag kom ideen med den primitive vægt på bordet. En dreng løftede på en cementflise, og han mente nu godt nok, at den var tung. Meget tungere end ham selv. Var den nu også det? Hvordan kunne vi finde ud af det? Kunne man ikke lave en eller anden form for vægt? Et medbragt brædt, træklodser, skruer og værktøj burde være nok til at vi kunne fremstille af en primitiv vægt. Der var hurtigt en stor flok i gang. Først fandt vi midten af brættet. Nogle børn pegede midten ud, ret præcist, og vi målte efter med målebånd. Målt fra den ene ende var der 81 cm. Ved at tælle ti, tyve tredive fandt vi ud af, at der var 81 cm til det punkt der var funder frem til. Derefter målte vi fra den anden ende, der var 82 cm. Hvor var midten?. Det måtte være midt mellem de to streger. På den måde fandt vi frem til, at midten lå ved 81,5 cm. Nu skulle midten i forhold til brættets bredde findes. Vi målte bredden til 12 cm. Hvad er halvdelen af 12? En pige talte 12 skruer op og delte dem med en anden pige. De talte nu hver især, hvor mange de havde og nåede frem til 6. Halvdelen af 12 er altså 6.Nu skulle der skrues midterklods på. Først med en skrue i midten og derefter to til, hver i sit midtpunkt i forhold til kanten og brættets midte. Hvad er halvdelen af 6? Et af børnene talte sig frem til midten ved hjælp af målebåndet. Efter tur skruede de skruerne i, og til sidst havde vi en

4 vægt, hvorefter vejningerne kunne begynde. Hvem vejer mest? To og to sammenlignede de hinandens vægt. Det blev til mange vejninger. Senere prøvede vi også at sammenligne med cementfliserne. Selv ikke to fliser kunne opveje de mindste af børnene. Det var tæt på; men ikke nok. En fik den ide, at sammenligne gryder og spande med grus. En meget stor gryde blev anbragt på den ene side, og det viste sig, at der skulle adskillige spande og gryder til for at opveje den store gryde. Der kom mange aktiviteter ud af den primitive vægt; men ind imellem var der et par stykker, der gerne ville nå at spille kryds og bolle. Også det nåede vi, og et par af pigerne begyndte efterhånden at blive betydeligt mere opmærksomme på, hvor krydser og boller skulle anbringes. De første par gange blev mærkerne bare sat på må og få, indtil alle felter var fyldt ud; men til sidst begyndte begge at blive opmærksomme på, at de skulle have tre på stribe.

5 Da vi lavede et pindespil Uglerne havde været i skoven, og de havde medbragt værktøj og lister, så de hver især kunne lave en træstok, der var lige så lang som dem selv. En målte en meter og 17 cm, så hans stok blev 117 cm. lang. En andens var på 112 cm og de fandt hurtigt frem til, at der var 5 cm. forskel på deres højder. Udover længdemålene m og cm er regnearterne addition og subtraktion i spil: = 5 eller = 117 Tilbage på Hættegården skulle de bruges til at spille Mikado med. Hver stok havde sit eget pointtal, og man måtte selv tælle sine point. Et af børnene var helt god til at samle pinde op, uden at de andre bevægede sig. Da spillet var forbi, talte han sikkert op til 57 point, han havde fået samlet. Motorikken styrkes og der bruges matematiske emner. Der er på den måde aktiviteter for både krop og hoved. Beskrivelse af Mikado-spillet Til samling på stuen snakkede vi med børnene om højde, vægt og størrelser. Vi læste bogen kongen som elskede store ting således, at børnene blev sporet ind på hvad vi skulle arbejde med. Alle havde noget, at byde ind med men det der var svært for dem var, at det med alder og størrelse ikke nødvendigvis hang sammen. Vi tapede en tommestok på væggen og bad hver enkelt barn om, at komme hen for, at blive målt. Barnet hørte hvor højt det var med tal-ord og kunne derefter ved selvsyn se, hvor på tommestokken han/hun nåede til. Derefter skrev vi højden på et stykke papir udfor deres navn, så de derved også, så hvordan deres højde blev skrevet (eks. 1 m 17 cm). Da alle var blevet målt incl. De voksne kunne de så småt begynde, at sammenligne sig selv med hinanden hvem var høj og hvem var lille/mindre derved opstod der også en snak omkring alder og vægt.. Jane og jeg forklarede børnene hvad det var vi skulle bruge tallene, deres højde til. Vi tog udgangspunkt i

6 pindespillet som børnene kalder det (MIKADO) at vi skulle selv lave et spil, hvor pindene skulle symbolisere hvert enkelt barn med navn, højde og point. Dette var svært, da børnene ikke kunne visualiserer hvad det var deres stue-pædagoger havde i tankerne. Ugen efter pakkede vi Lister som skulle saves ud efter børnenes mål vi brugte kvadratiske lister (0,5 cm x 2,0 cm) da disse ikke ville rulle når der bliver spillet spille skal bruges udendørs og i vores tilfælde i vores skov. Samtidig vil det være lettere, at tage pindene og derved måske øge eller fastholde interessen for spillet. I skoven fik børnene lov til, at save deres egne pinde til Pindene svarer til deres mål og kan derved både før spillet og under spillet visualiserer hvem der er højere elle mindre end kammeraten. Pinden er udstyret med deres navn/højde/point Alle pinden er markeret ved 1 m mærket og de er forsynet med cm op til deres højde. Alle børnene har derved et personligt forhold til spillet og til deres egen pind de kunne se bunken med pinde vokse og kunne sammenligne deres højder men det var først da hele spille var færdigt, at de opdagede selve spillet. Vi forklarede, at pindene ikke var deres personlig og, at de ikke måtte få dem med hjem, som de er vant til fra andre børnehave projekter, vi indskærpede, at pindene ikke var til at fægte med men, at hver enkel pind var en del af spillet og skulle blive samlet spillet er forsat intakt og blive behandlet med omtanke og er meget værdsat blandt børnene. Børnene kastede sig over spillet da det var færdigt og der blev talt, sammenlignet, målt og konkurreret på livet løs. Da børnene har et personligt forhold til spillets enkelt dele og samtidig kan trække kammeratens pind for derefter, at måle har det gjort spillet uhyrer interessant og nærværende.

7 En dag med en hinkerude En hinkerude blev tegnet på fliserne. I starten var alle lidt tilbageholdende; men der var også både en journalist og en pressefotograf på besøg. Efter et kort øjeblik, var der alligevel en, der havde lyst til at prøve, og hun kunne tælle både forlæns og baglæns. Nu var der hurtigt flere, der også skulle prøve og efterhånden udviklede det sig til, at der også skulle tegnes flere hinkeruder. Helt op ad indgangsplanken til udhuset, ja selv den blev forsynet med ruder og tal. Fysisk aktivitet blev på en god måde koblet sammen med tallene. Endnu senere, blev det medbragte kridt for alvor populært. Navne og tal skulle skrives ned. "Vil du skrive mit navn for mig?" Selvfølgelig ville jeg det, og det blev efterhånden til hele familiens. Jeg besluttede mig for, at næste gang ville jeg tage en kasse kulørte kridt, til at tegne på fliser med.

8 50m løbet Vi har lavet en løbebane på 50m og lagt fliser for hver 10ende m. Allerede ved indvielsen, blev den en succes. Et par drenge løb frem og tilbage adskillige gange, og da de fik at vide, at nu havde de løbet 300m, blev de meget stolte, og farten fik en ekstra tand. "Nøj! 300m, det er vel nok meget"

9 Da vi flyttede en træstamme Trisse i skoven. Peter A ankommer til skoven og har medbragt en trisse, som består af 2 dele. Den ene del har 2 hjul og den anden del har 3 hjul, derved bliver der 5 omviklinger og vi skal se hvor meget eller hvor tunge ting vi kan flytte. Trissen bliver solidt bundet fast til et træ og vi slår en lykke om en træstamme for, at se om den i første omgang kan vendes - bagefter vil vi se om den samme træstamme kan flyttes.

10 Til at starte med har vi 4 børn som prøver, at trække i rebet - men dels er det svært for dem, at finde plads og fodfæste og koordinationen i trækkene mangler. Vi finder 2 lægter som bliver bundet fast i enden af tovet, på midten så der kan stå 2 børn ved siden af hinanden på den ene side af tovet og 2 børn på den anden side af tovet - vi har nu 8 børn til, at trække. Det lykkes ikke i første forsøg -da de forsat mangler koordinationen i, at trække på samme tid. Jeg tager fat i tovet med front mod børnene og tæller, men viser samtidig med kroppen hvornår de skal trække. Og nu flytter træstammen sig. Da den er trukket på linje og nu peger mod trissen, gør vi forsøget med, at flytte den. Det lykkes ganske enkelt, de 8 børn, at flytte/slæbe træstammen ca. 1 m. Herefter har børnene selv fået organiseret sig, så de uden voksenhjælp nu kan trække den store stamme - samtidig bliver der fra børnenes side hentet en tommestok, så vi nu kan måle præcis hvor langt stammen bliver flyttet. Børnene er meget stolte og fulde af forundring over, at de kunne flytte noget så stort og tungt. Vi er som voksne tilskuere mest benovet over hvor hurtigt børnene fik organiseret sig og koordineret selve trækkene.

11

12 Børnehavebørn leger matematik Ringe: De fleste af dem tæller stadig på fingre. Alligevel har de ældste børn i børnehaven Hættegården siden årsskiftet været forsøgsbørn i et pilotprojekt, der handler om at give børn bedre forudsætninger for at lære og forstå matematik, når de starter i skole. Matematiklærer fra Nordagerskolen Peter Albrekt har i samarbejde med pædagogerne Jane Maarup og Lasse Rasmussen leget matematik med børne Børnehavebørn leger matematik 21. april :30 Af JULIE RUBY BØDIKER Børnene i børnehaven Hættegården har blandt andet lavet pinde savet af i i nøjagtigt samme højde som dem selv. Ud over navn og højde er pindene udstyrret med pointangivelse, så de kan bruges til at spille mikado med. Foto: YILMAZ POLAT Ringe: De fleste af dem tæller stadig på fingre. Alligevel har de ældste børn i børnehaven Hættegården siden årsskiftet været forsøgsbørn i et pilotprojekt, der handler om at give børn bedre forudsætninger for at lære og forstå matematik, når de starter i skole. Matematiklærer fra Nordagerskolen Peter Albrekt har i samarbejde med pædagogerne Jane Maarup og Lasse Rasmussen leget matematik med børnene blandt andet ved at bygge en vægt og ladet børnene eksperimentere med vejning af forskellige ting og lært dem strategisk tænkning med kryds og bolle-spillet. Ifølge Peter Albrekt, der over tre år har udviklet projektet i to børnehaveklasser på Nordagerskolen, får børnene opbygget en referenceramme, som de vil kunne bruge til bedre at forstå regning og matematik, når de kommer i skole. Projektet kører på Hættegården indtil midten af juni. Herefter skal det udbredes til først ti andre børnehaver og siden alle børnehaver i kommunen.

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem

ADHD. øvelser. Viden om. Gennem ADHD Viden om øvelser Gennem &Leg Forord Med dette hæfte ønsker ADHD-foreningen at sætte fokus på ADHD på en ny og positiv måde. Vi ønsker, at eleverne i fællesskab prøver de udfordringer, som ADHD giver,

Læs mere

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune

Bamse Polle. i 3. klasse. Bamse Polle Projekt v. Anne-Marie Meller, Ringkøbing-Skjern Kommune Bamse Polle i 3. klasse Personer Polle Noller Sigurd Søren Lasse Maren Snella Lise Hanne Projektet Bamse Polle bygger på ideer til den kriminalpræventive undervisning for 0. - 3. klasse og er støttet af

Læs mere

Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold

Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold Sløjdforløb målrettet til en 6.klasse, eller et udskolingsvalghold Jeg har i år fået mulighed for at få sløjd i 7.klasse, så denne klasse nu har haft sløjd siden 5.klasse. Tidligere havde de kun i 5-6

Læs mere

Hvordan høre Gud tale?

Hvordan høre Gud tale? Hvordan høre Gud tale? Forord til læreren For flere år siden sad jeg sammen med en gruppe børn i 10-11 års alderen. Vi havde lige hørt en bibeltime, der handlede om at have et personligt forhold til Jesus.

Læs mere

Navn: Janni Alder: 34 år By: København Børn: To piger på seks og 11 år Job: Konsulent Beskrivelse: Har boet sammen med Bo i ti år og har været

Navn: Janni Alder: 34 år By: København Børn: To piger på seks og 11 år Job: Konsulent Beskrivelse: Har boet sammen med Bo i ti år og har været Navn: Janni Alder: 34 år By: København Børn: To piger på seks og 11 år Job: Konsulent Beskrivelse: Har boet sammen med Bo i ti år og har været kæreste med Mette i to år. 1 Jeg kendte ikke noget til lesbiske,

Læs mere

Bamse Polle i 3. klasse

Bamse Polle i 3. klasse 102 Bamse Polle i 3. klasse I elevhæftet er der historier, tegninger til historierne samt små opgaver til hver historie. Der er her i lærervejledningen forslag til et forældrebrev, (se s. 18) så man på

Læs mere

Krop og Hoved. Matematik MELLEMTRIN

Krop og Hoved. Matematik MELLEMTRIN => Krop og Hoved Matematik + MELLEMTRIN Matematik og bevægelse slå to fluer med et smæk! Indledning En stigende andel af nutidens børn og unge bevæger sig for lidt, har dårlige motoriske færdigheder, spiser

Læs mere

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010.

Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. Børnebrugerundersøgelse i klub Diget 2010. I juni 2010 udførte klub Diget, i samarbejde med udefrakommende konsulent 10 børneinterview. Børnebrugerundersøgelsen er en del af et 3 årigt udviklingsprojekt,

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 2. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 2 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 2 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge2_herborjeg.indd 1 06/07/10 11.20 Uge 2 l Her bor jeg Første gang, Hipp og Hopp

Læs mere

Hjælp dit barn med at lære

Hjælp dit barn med at lære Lidt om dit barns sprog når det er 6 måneder Dit barn viser hvad det føler og gerne vil ved at bruge lyde, ansigtsudtryk og bevægelser. Nogle børn begynder at sige lyde, der ligner ord, som da og ma Dit

Læs mere

Tal om tal. Et inspirationshæfte til tidlig talindlæring

Tal om tal. Et inspirationshæfte til tidlig talindlæring Tal om tal Et inspirationshæfte til tidlig talindlæring Tal om tal Et inspirationshæfte til tidlig talindlæring. Dette hæfte giver inspiration til arbejdet med børns kendskab til tal i hjemmet, i børnehaven

Læs mere

Spils muligheder og begrænsninger i. matematikundervisningen - 1\\ Professionsbacheloropgave ~~~

Spils muligheder og begrænsninger i. matematikundervisningen - 1\\ Professionsbacheloropgave ~~~ p Spils muligheder og begrænsninger i matematikundervisningen - 1\\,, Professionsbacheloropgave Skrevet i liniefaget matematik Liniefagslærer: Steen Grode Lærer fra den pædagogiske faggruppe: Ebbe Kromann

Læs mere

Ideer til matematik-aktiviteter i yngstetrinet

Ideer til matematik-aktiviteter i yngstetrinet Ideer til matematik-aktiviteter i yngstetrinet Følgende ideer er ment som praktiske og konkrete ting, man kan bruge i matematik-undervisningen i de yngste klasser. Nogle af aktiviteterne kan bruges til

Læs mere

Kate Dyg Johansen Bachelor eksamen 16-01-2015

Kate Dyg Johansen Bachelor eksamen 16-01-2015 Indhold Bilag 1... 2 Observation 1 2-3 Skole 1... 2 Bilag 2... 5 Det kvalitative Semistrukturerede Interview - skole 1... 5 Bilag 3... 9 Observation 1-2-3 Skole 2... 9 Bilag 4... 13 Det kvalitative Semistrukturerede

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 12. Emne: Her bor jeg HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 Kursusmappe Uge 12 Emne: Her bor jeg Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 12 Emne: Her bor jeg side 1 HIPPY HippHopp Uge12_herborjeg.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 12 l Her bor jeg Hopp er på vej hen

Læs mere

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT

ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR. Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT ALLE BØRN HAR RETTIGHEDER 8-11 ÅR Når du ikke kan bo derhjemme OM AT VÆRE ANBRAGT 2 3 NÅR DU IKKE KAN BO DERHJEMME 6 OM DE VOKSNE, DER KAN HJÆLPE DIG 12 OM AT SIGE SIN MENING OG FÅ AT VIDE, HVAD DER SKAL

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere

Hvorfor tage i Kærehave Skov med udviklingshæmmede elever?

Hvorfor tage i Kærehave Skov med udviklingshæmmede elever? Hvorfor tage i Kærehave Skov med udviklingshæmmede elever? Af Lars Jensen, Lars Kjær, Jacob Svarre, Mie Hersted, lærere og pædagoger på Ådalsskolen i Ringsted. Flere klasser på specialskolen Ådalskolen

Læs mere

en historie om børns forventninger til skolen

en historie om børns forventninger til skolen Jytte Sidelmann en historie om børns forventninger til skolen Udgivet af Danmarks Lærerforening i samarbejde med Gyldendal Kære Forældre Nu nærmer skolestarten sig for jeres barn, og forventningerne er

Læs mere

Tag jer lidt tid sammen med jeres børn, spørg dem interesseret i hvad de bruger tiden til foran computeren.

Tag jer lidt tid sammen med jeres børn, spørg dem interesseret i hvad de bruger tiden til foran computeren. Uge 10 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt I det sidste nye Friskoleblad

Læs mere

Bilagshæfte. Med børn på museum - analyse af børns oplevelser af udstillingen Danmarkshistorier. til

Bilagshæfte. Med børn på museum - analyse af børns oplevelser af udstillingen Danmarkshistorier. til Bilagshæfte til Med børn på museum - analyse af børns oplevelser af udstillingen Danmarkshistorier Side 2 Side 6 Side 8 Side 9 Side 19 Side 28 Side 29 Side 47 Side 49 Side 50 Side 62 Side 71 Side 72 Side

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Bodil Nygaard. Nadia og Magnus flytter hjemmefra

Bodil Nygaard. Nadia og Magnus flytter hjemmefra Bodil Nygaard Nadia og Magnus flytter hjemmefra 1 2 Bodil Nygaard Nadia og Magnus flytter hjemmefra Nadia skal ikke bo hjemme mere. Hun skal flytte. Først til et børnehjem og så til en plejefamilie, som

Læs mere

Projekt Bamse Polle. Lærervejledning. For børn i førskolealderen samt elever i 0. klasse 3. klasse. www.bamsepolle.dk

Projekt Bamse Polle. Lærervejledning. For børn i førskolealderen samt elever i 0. klasse 3. klasse. www.bamsepolle.dk Projekt Bamse Polle For børn i førskolealderen samt elever i 0. klasse 3. klasse Lærervejledning 1 www.bamsepolle.dk Polle Noller Sigurd Søren Lasse (2. - 3. kl.) Maren Snella Lise Helle Børnehaven Jytte

Læs mere

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik?

jeg sgu bare, at det var sidste gang, sidste fest på gymnasiet, så den skulle bare have fuld spade og bare den skulle bare fyres af ik? Interview nr. 3 Bilag 10: Transskription af interview ung mand, hjemmeboende Sted: Egedal Gymnasium & HF Tidspunkt: Fredag den 15. marts 2013 kl. 10-11 Interviewperson (IP): Ung mand, hjemmeboende Interviewer

Læs mere

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014

Sille og Sigurd. får besøg fra Uganda. Maj 2014 Sille og Sigurd Lederhæfte får besøg fra Uganda Maj 2014 2 Kære Leder Selv om man er lille, kan man godt udrette noget stort. Det lærer Sille og Sigurd af deres venner Rebecca og David, der er på besøg

Læs mere

R: Jeg er øh idrætslærer, underviser i idræt, og i dansk så er jeg støttelærer og så har jeg dansk som andet sprog.

R: Jeg er øh idrætslærer, underviser i idræt, og i dansk så er jeg støttelærer og så har jeg dansk som andet sprog. Bilag 3 Interview Ditte I: Må jeg starte med at høre hvor gammel du er? R: Jeg er 33. I: 33, så er vi jo lige gamle. Og hvilke fag underviser du i R: Jeg er øh idrætslærer, underviser i idræt, og i dansk

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Historien om Dragen Magnus. Storyline af Lotte Støve

Historien om Dragen Magnus. Storyline af Lotte Støve Historien om Dragen Magnus Storyline af Lotte Støve Forord Målgruppen er udviklingshæmmede børn ( fra 8 år og op) uden, eller med kun lidt, fysiske vanskeligheder og med nogenlunde forståelig sprog. Børn,

Læs mere

Ugebrev 16 Indskolingen 2015

Ugebrev 16 Indskolingen 2015 Ugebrev 16 Indskolingen 2015 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Det ser ud til at foråret endelig har fundet Odsherred herligt, herligt. Det betyder bl.a., at der skal skiftes lidt ud i garderoben.

Læs mere