SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION"

Transkript

1 SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST 1 MØDEREFERAT Det Regionale Råd i Uddannelsesregion Øst REGION HOVEDSTADEN REGION SJÆLLAND REGION HOVEDSTADEN CENTER FOR HR, SEKTION 3.5 SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUD- DANNELSE ØST GENTOFTE HOSPITAL NIELS ANDERSENS VEJ 65, OPGANG 10 B 2900 HELLERUP SAGSBEH.: Lise Møller SAGSNR.: TLF.: DIREKTE TLF.: SAGSGRP.: LAEGEUDDANNELSEN@REGIONH.DK Lise.m@regionh.dk DERES J. NR./REF.: DATO: 2. november Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse ØST Deltagere: Preben Cramon (formand) Søren Rask Bredkjær (Region Sjælland) Peder Klement Jensen (Uddannelsesgivende Region Hovedstaden) Kim Holck (Uddannelsesgivende Region Hovedstaden) Klaus Klausen (Uddannelsesgivende Region Sjælland - FAS) Karen Hansen (uddannelsesgivende almen praksis Region Hovedstaden - PLO) Helge Madsen (Uddannelsesgivende almen praksis Region Sjælland) Line Engelbrecht Jensen (Uddannelsessøgende Region Sjælland) Lise Mouritzen (Uddannelsessøgende Region Sjælland) Cæsilie Trier (Uddannelsessøgende Region Hovedstaden - YL) Helene Hvidman (Uddannelsessøgende Region Hovedstaden) Doris Østergaard (Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet - Københavns Universitet) Jette Led Sørensen (PKL) Lise Møller (Sekretariatet for Lægers Videreuddannelse) Birgitte Rønn (Sekretariatet for Lægers Videreuddannelse) Afbud: Lars Juhl Petersen (Region Hovedstaden), Vagn Bach (Region Sjælland), Jørgen Nystrup (Uddannelsesgivende Region Sjælland - psykiatri), (Landssygehuset Færøerne), Lægelig konsulent Hanne Bække Borgeskov (Kvalitet og Udvikling, Region Sjælland), Tobias Kongstad Hansen (Sekretariatet for Lægers Videreuddannelse)

2 Møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse 2 Ad. dagsordenspunkt 1: Godkendelse af dagsorden Dagsordenen er fremsendt til Rådets medlemmer den 9. september Sekretariatet indstiller, at dagsordenen godkendes. Dagsordenen er godkendt Ad. dagordenspunkt 2: Indstilling fra Psykiatri (og Patologisk Anatomi) Uddannelsesrådet i Psykiatri har udarbejdet forslag til ny sammensætning og ny fordeling af h- forløbene i Psykiatri. Forslaget sikrer at uddannelsesforløbene så vidt muligt omfatter ansættelse i begge regioner samt at fordelingen af årsværk er bedre i overensstemmelse med befolkningsantallet. Forslaget er tiltrådt af begge driftsregioner. Uddannelsesrådet for Patologisk Anatomi & Cytologi har også færdiggjort indstilling om ændret forløbssammensætning. Da der viste sig behov for yderligere justering, vil denne blive udsendt til skriftlig høring i oktober måned. Det indstilles, at Det Regionale Råd tiltræder Uddannelsesrådets indstilling. Vedrørende indstilling for Psykiatri. Region Sjælland udtrykte stor tilfredshed med de nye forløb, da alle forløb fremadrettet omfatter ansættelse i begge regioner. YL spurgte til, om der var taget stilling til, om de afdelinger, der fik uddannelsen, også kunne løfte opgaven, set ud fra om der var tilstrækkelig speciallægedækning til at til at løfte opgaven. Preben Cramon svarede, at denne vurdering er et af de elementer, der indgår i uddannelsesrådenes arbejde. Der er tillige enighed mellem de to regioner om, at uddannelsesstillingerne såfremt særlige forhold ikke taler imod - fordeles i henhold til befolkningsgrundlaget altså 2/3 til Region H og 1/3 til Region S. Indstillingen for Psykiatri blev godkendt. Vedrørende indstilling for Patologisk Anatomi. Den af uddannelsesrådet udarbejdede indstilling er ikke tiltrådt af Region S, hvorfor uddannelsesrådet er ved at udarbejde ny indstilling. Denne kommer enten i mailhøring eller medtages på næste møde. Lise Møller orienterede om uddannelsesrådenes proces i forbindelse med udarbejdelse af indstillinger. Der søges altid konsensus både i uddannelsesrådet som blandt de respektive afdelingsledelser.

3 3 På trods af dette sker det, at en indstilling underkendes, ligesom det ikke altid lykkes at få alle afdelinger til at indgå i de uddannelsesforløb, de uddannelsesmæssigt burde have kapacitet til. Ad. dagordenspunkt 3: Sundhedsplatformen og udfordringer i relation til lægelig videreuddannelse De uddannelsessøgende i Rådet har anmodet om en drøftelse af de uddannelsesmæssige udfordringer i forbindelse med implementering af Sundhedsplatformen. Dels er det en udfordring at al faglig undervisning er suspenderet over en meget lang periode. Dels kan den øgede arbejdsbelastning og frustrationer forbundet med implementeringen være en hindring for et ordentligt undervisningsmiljø - specielt tid og overskud til at sikre ordentlig supervision. Endelig udgør funktionen som superbruger potentielt en udfordring for yngre læger under uddannelse, idet mængden af tid med relevant klinisk arbejde reduceres. Det skal bemærkes at nogle uddannelsessøgende vil være en del af Go live på flere matrikler. Det indstilles, at Det Regionale Råd drøfter problemstilling på baggrund af oplæg fra Helene Hvidman. Drøftelse Helene præsenterede et oplæg, om de uddannelsesmæssige udfordringer, der havde været i relation til implementeringen af SP på Herlev-Gentofte Hospital. Oplægget vedlagt. Hovedproblemstillingerne var, Aflysning at fagspecifik undervisning på mange afdelinger i implementeringsperioden. Nedsat operativ og ambulant aktivitet. Flytning af opgaver til andre hospitaler. Mindre mulighed for supervision pga. kurser i SP. Tilfælde af inddragelse af returdage for læger under h-forløb i Almen Medicin. Fortsat nedsat aktivitet og mulighed for supervision efter go live At uddannelseslæger hyppigt kan rammes af SP-implementering pga. stillingsskift Der var stor forskel på, i hvilken grad implementeringen af SP havde påvirket de enkelte afdelinger. For at belyse dette nærmere er der af Overlægeforeningen iværksat en arbejdsmiljøundersøgelse, hvis resultater vil foreligge omring månedsskiftet oktober/november. Vedr. funktion af uddannelseslæger som superbruger, Generelt er det anbefalingen, uddannelseslæger ikke bliver superbrugere, da tidsforbruget er relativt stort. På den anden side kan en meget rigoristisk holdning føre til mangel på superbrugere og/eller speciallæger til supervision. Uddannelsesstillinger kan forlænges, men for i- og KBU-stillinger kan det påvirke 5-års- fristen. Desuden kan en evt. forlængelse være en økonomisk byrde for de enkelte afdelinger. Specialerne har set lidt forskelligt på, i hvilken grad det et meriterende at være superbruger i sundhedsplatformen, når det skal vurderes i forhold til ansøgning om H-forløb,

4 4 Der udarbejdes af Sekretariatet og formanden et kort notat til hospitals- og sygehusledelser vedr. de uddannelsesmæssige problemstillinger og udfordringer ved implementering af SP. Uddannelseslæger kan kun efter aftale udpeges til at være superbruger. Da uddannelsen er både tidsog kompetencestyrret, skal der laves individuel vurdering i hvert enkelt tilfælde i forhold til forlængelse af uddannelseselementer. Uddannelseslæger bør som hovedregel maximalt være superbruger én gang i uddannelsesforløbet. Evt. funktion som superbruger skal ved ansøgning om hoveduddannelse indgå i forhold til de konkrete opgaver, lægen har varetaget, og det udbytte lægen har fået. Det ville være godt, hvis det kan opgøres hvor mange af de uddannelsessøgende, der rammes uddannelsesmæssigt af implementering af SP. Preben og Søren vil bringe de nævnte problemstillinger videre til styregruppen for SP, herunder også om der ved evt. forlængelser af ansættelser for superbrugere skulle være et regionalt (økonomisk) ansvar. Preben sidder også med i gruppen af ansvarlige for implementeringen og vil også der adressere Rådets drøftelser. Bilag: Helene Hvidman s præsentation Ad. dagordenspunkt 4: Ansættelsesudvalg til besættelse af PKL Ansøgningsfristen for op til 28 PKL stillinger i Videreuddannelsesregion Øst udløb den 6. september. Til orientering kan det oplyses at det landsdækkende lektorat i Retsmedicin, der er blevet ledigt pr. 1. juli 2016, opslås og finansieres af Videreuddannelsesregion Nord. Der er ikke indkommet ansøgninger til lektoraterne i Arbejdsmedicin, Børne- & Ungdomspsykiatri (der i forvejen er vakant), Klinisk Mikrobiologi samt Psykiatri. De nuværende ansatte 3 lektorer er kontaktet. De ønsker alle at ophøre ved deres ansættelsesperiodes udløb grundet andre opgaver. Sekretariatet har ved dagsordenens udsendelse ikke modtaget en oversigt over ansøgere og fordeling på specialer. Der er nedsat et ansættelsesudvalg bestående af professor Doris Østergård, PKL Jette Led Sørensen, centerdirektør Lars Juhl Petersen, professor Lars Bo Nielsen (KU), sekretariatschef Lise Møller samt 2 repræsentanter for Rådet (en uddannelsesgivende samt en uddannelsessøgende). Herudover skal det overvejes om der til samtaler om lektorater i Almen Medicin skulle være deltagelse af en af Rådets praktiserende læger. Ansættelsessamtaler afholdes den 8. og 9. december på Panum. Det indstilles, at Det Regionale Råd beslutter ansættelsesudvalgets endelige sammensætning herunder, om en af Rådets praktiserende læger skal deltage i ansættelsessamtalerne vedr. lektoratet i Almen Medicin.

5 5 Karen Hansen deltager i samtaler vedr. PKL i Almen medicin. Disse samtaler søges placeret fredag (tidligt eller sent). YL melder snarest deres repræsentant. Kim Holk repræsenterer de uddannelsesgivende. Er dog inhabil i forhold til besættelse af stilling i eget speciale. Lise oplyste, at der er 4 specialer uden ansøgere. Specialerne er Arbejdsmedicin, Børne-og Ungdomspsykiatri, Klinisk mikrobiologi og Psykiatri. Der arbejdes i alle specialer på at finde egnede kandidater til at vikariere indtil næste ordinære opslag. Ad. dagordenspunkt 5: Indkomne inspektorrapporter mm. siden sidste møde Der er siden mødet i marts indkommet 8 inspektorrapporter heraf 2 rosværdige. Allerede på sidste møde blev det gennemførte inspektorbesøg på Neurologisk Afdeling, Slagelse Sygehus drøftet, hvorfor der på dette møde ønskes en status. Da der har været en del negativ presseomtale af Kirurgisk Afdeling, Nykøbing F ønskes tillige en status for uddannelsesforløbene her. Den ansatte h-læge blev flyttet pr. 1. august Sekretariatet har desuden modtaget en henvendelse fra Sundhedsstyrelsen vedr. uddannelsesforholdene på KNEA i Frederikssund Rosværdige rapporter: Inspektorrapporten fra rutine besøg den 10. maj 2016 på Klinisk Biokemisk Afdeling, Herlev og Gentofte Hospital (bilag 5.1) Inspektorrapporten fra rutine besøg den 12. maj 2016 på Ortopædkirurgisk Afdeling, Bispebjerg Hospital (bilag 5.2) Gode rapporter: Inspektorrapporten fra et opfølgende besøg den 20. januar 2016 på Hjerteafdelingen, Herlev Hospital (bilag 5.3) Inspektorrapporten fra et rutine besøg den 6. april 2016 på Psykiatrien Vest, Psykiatrien Region Sjælland (bilag 5.4) Inspektorrapporten fra et rutine besøg den 2. maj 2016 på Ortopædkirurgisk Afdeling, Hvidovre Hospital (bilag 5.5) Inspektorrapporten fra et rutine besøg den 19. maj 2016 på Ortopædkirurgisk Afdeling, Nordsjællands Hospital (bilag 5.6) Inspektorrapporten fra et opfølgende besøg den 8. juni 2016 på Afd. M, Psykiatrisk Center Sct. Hans (bilag 5.7) Ikke god rapport: Inspektorrapporten fra et opfølgende besøg den 16. juni 2016 på Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Rigshospitalet (bilag 5.8) Afdelingsledelsen har den 26. august svaret Sundhedsstyrelsen direkte: Vedr. styrelsens mail af 24. juni 2016 vedrørende inspektorrapport fra besøg på Klinisk Mikrobiologisk afdeling, Rigshospitalet Som opfølgning på inspektorrapporten har styrelsen anmodet om en tilkendegivelse af, at alle uddannelseslæger pr. 1. september har modtaget en individuel uddannelsesplan.

6 Jeg kan oplyse, at alle uddannelsessøgende pr. 1. september i samarbejde med deres kliniske vejleder vil have udarbejdet en individuel uddannelsesplan. I forhold til de øvrige indsatsområder vil der i samarbejde med centret og direktionen blive iværksat en handlingsplan med henblik på hurtigst muligt at rette op på de mangler, som inspektorerne har peget på. Vi ser frem til inspektorernes genbesøg ultimo Med venlig hilsen Niels Frimodt-Møller Klinikchef, professor, overlæge dr.med. Opfølgning vedr. Neurologisk afdeling, Slagelse Sygehus Inspektorrapporten fra besøg den 27. maj 2016 vedlægges som bilag 5.9 Der er pt. kun 2 introlæger tilknyttet afdelingen. De afslutter begge i løbet af efteråret. Den ene vil have behov for forlængelse på anden afdeling for at opnå kompetencerne. De 2 h-læger blev omplaceret pr. 1. juni Uddannelsesrådet følger løbende situationen på afdelingen og håber, at der kommer en snarlig afklaring i forhold til h-lægerne, der er planlagt til at starte på afdelingen i foråret Uddannelsesrådet og PKL er meget velvillige overfor at hjælpe, når afdelingen er ved at komme på benene igen. KNEA Frederikssund Sekretariatet har modtaget en henvendelse fra Sundhedsstyrelsen ang. denne afdeling. Sekretariatet har skrevet vedlagte mail til afdelingsledelsen den 26. august 2016 og har rykket for svar den 9. september. Svaret vil blive eftersendt eller medtaget på mødet. At de indkomne rapporter evt. kommenteres samt, at der tages stilling til om Rådet skal foretage sig yderligere i forhold til Klinisk Mikrobiologisk Afdeling, Rigshospitalet. Vagn Bach og Preben Cramon bedes give en status for såvel Neurologisk Afdeling, Slagelse Sygehus som Kirurgisk Afdeling, Nykøbing F Sygehus. På baggrund af svaret fra KNEA, Nordsjællands Hospital bedes evt. yderligere tiltag drøftes. Neurologisk afd. Slagelse Afdelingen er aktuelt ikke fungerende pga. manglende ledelse og mangel på speciallæger.. Indtil videre kan afdelingen ikke modtage uddannelseslæger. Kirurgisk afd. Nyk. F, Der er aktuelt lukket for akut kirurgi samt visse elektive indgreb. Der arbejdes på hurtig normalisering af alle funktioner. Den nuværende h-læge er flyttet. De 2 i-læger har ikke ønsket at lade sig flytte. Der er lavet aftale om, hvordan de får alle relevante kompetencer. Der opslås ikke nye i-forløb aktuelt. KBU lægerne kan opnå de krævede kompetencer ved at være i akutafdelingen. Line Engelbrecht Jensen havde været i kontakt med YL på afdelingen. Uddannelseslægerne fandt forholdene på afdelingen stærkt problematiske. KBU-lægerne mener, at de har forsøgt at kontakte regionen, men pga. ledelsens svar, oplever de, at de at de render panden mod muren Preben Cramon havde modtaget diametralt modsatte oplysninger fra sygehusledelsen og undrede sig over oplysningerne fra Line. 6

7 For at få klarhed aftaltes det, at Line Engelbrecht Jensen skulle indhente tilladelse fra KBU lægerne til at kunne fremsende deres oplysninger til Preben Cramon. Preben Cramon skal tage kontakt til sygehusledelsen igen. Der var enighed om, at hurtig opfølgning er nødvendig. Der aftaltes en frist på 14 dage. Klinisk Mikrobiologisk afd. RH, Blegdamsvej De individuelle planer er på plads, de øvrige forhold rettes der op på sammen med uddannelsesrådet, Videre opfølgning inden inspektorbesøg i 2017 KNEA, Frederikssund To tidligere KBU læger har kontaktet SST, som har sendt henvendelsen videre til os. De nuværende ansatte uddannelseslæger er ikke enige i de fremførte klager. Problemstillingerne omhandler utilstrækkelig feedback og vejledning, supervision under arbejdet i akutafdelingen samt under vagt i weekenderne. De nuværende uddannelseslæger har svaret, at der arbejdes med de rejste problemstillinger. Dette svar finder Rådet uacceptabelt. Rådet efterspørger konkrete tiltag, da de rejste problemer er i direkte strid med Rådets anbefalinger om især KBU-lægers uddannelses- og vagt forhold. Afdelingen skal til starten af november fremsende en konkret beskrivelse af at problemerne er håndteret. 7 Ad. dagordenspunkt 6: Orienteringspunkter a. Referat og præsentationer fra NRLV den 15. juni 2016 (bilag ) b. Dagsorden FU-NRLV den 7. september 2016 (bilag 6.9) c. Referat VUSAM den 12. maj 2016 (bilag 6.10) d. Status for høring i forhold til Lægeprognosen samt dimensionering e. Brev til direktioner / ledelser vedr. nye specialer i KBU (bilag 6.11) f. Evalueringsrapport for projektet logbog.net (bilag 6.12) Vedr. d) kan det oplyses at DR på opfordring fra regionssundhedsdirektørerne forsøger at udarbejde et fælles høringssvar. Høringsperioden afsluttes med udgangen af oktober måned. Punkterne behandles på anmodning. Orienteringen blev taget til efterretning. Ad. dagordenspunkt 7: Nyt fra Region Sjælland og Region Hovedstaden De to regioner orienterer kort om nyheder. Sundhedsplatformen er hovedemnet.

8 8 Ad. dagordenspunkt 8: Ny udpegning af medlem repræsenterende Psykiatri samt medlem repræsenterende Region Hovedstaden I henhold til 3 litra 2 i BEK 1706 af 20. december 2006 skal én af de uddannelsesgivende medlemmer repræsentere Psykiatri eller B & U Psykiatri. Jørgen Nystrup har skiftet ansættelse fra Region Sjælland til Region Hovedstaden. Der skal derfor enten udpeges nyt medlem fra Region Sjælland repræsenterende psykiatrien eller såfremt Jørgen Nystrup fortsætter - ét af medlemmerne fra Region Hovedstaden skal ophøre. I sidstnævnte tilfælde skal der udpeges andet uddannelsesgivende medlem fra Region Sjælland. Søren Hartz er fratrådt sin stilling, hvorfor Region Hovedstaden skal udpege ny repræsentant. Lise Møller arbejder på denne opgave. At det afklares hvem der er de uddannelsesgivende medlemmer fremadrettet. Region H har udpeget direktør Martin Magelund Rasmussen til afløser for Søren Hartz. Region S har udpeget UAO ved Psykiatrien Vest Sidse Arnfred til afløser for Jørgen Nystrup.. Ad. dagordenspunkt 9: Planlægning af mødet den 30. november 2016 Mødet er planlagt som ordinært møde i tidsrummet kl til senest Rådet kan komme med forslag til dagsordenspunkter / emner. Følgende emner blev foreslået: Dimensioneringsplan , arbejdet i Lægedækningsudvalget samt orientering om planlagt møde vedr. uddannelsen af især fase-2 og -3 læger i 1813 Ad. dagordenspunkt 10: Eventuelt Ordet er frit Rådet ser gerne at mødeindkaldelser sker elektronisk via mailsystemet. Kommende møder Onsdag den 30. november 2016 kl (NRLV 14. december) Onsdag den 8. marts 2017 kl (NRLV 15. marts 2017) Torsdag den 1. juni 2017 kl (NRLV 8. juni 2017)

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST Referat Det Regionale Råd i Uddannelsesregion Øst Møde d. 18. december 2008 REGION HOVEDSTADEN REGION SJÆLLAND LEDREBORG ALLÉ 40, ST. DK-2820 GENTOFTE

Læs mere

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST Referat fra møde i Det Regionale Råd. Møde afholdt på Gentofte Hospital onsdag den 26. februar kl. 14-17. REGION HOVEDSTADEN REGION SJÆLLAND REGION

Læs mere

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST MØDEREFERAT Det Regionale Råd i Uddannelsesregion Øst REGION HOVEDSTADEN REGION SJÆLLAND REGION HOVEDSTADEN CENTER FOR HR, SEKTION 3.5 SEKRETARIATET

Læs mere

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST Referat fra møde i Det Regionale Råd. Møde afholdt på Gentofte Hospital mandag den 29. september kl. 14-17. REGION HOVEDSTADEN REGION SJÆLLAND REGION

Læs mere

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST REFERAT AF MØDE I Det Regionale Råd i Uddannelsesregion Øst REGION HOVEDSTADEN REGION SJÆLLAND REGION HOVEDSTADEN CENTER FOR HR, SEKTION 3.5 SEKRETARIATET

Læs mere

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST 1 MØDEREFERAT Det Regionale Råd i Uddannelsesregion Øst REGION HOVEDSTADEN REGION SJÆLLAND REGION HOVEDSTADEN CENTER FOR HR, SEKTION 3.5 SEKRETARIATET

Læs mere

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse. Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S Mødelokale 501

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse. Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S Mødelokale 501 D A G S O R D E N BILAG NR18-18 Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 3. oktober 2018, kl. 15-18 Sted Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S Mødelokale 501

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl REFERAT FU 12/11 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 7. september kl. 13.30-16.00 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale C Cheflæge, dr.med.

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september Sted Deltagere R E F E R A T Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5.september 14.30-17.00 Sted Deltagere Afbud Mødecenter, lokale C Lone Winther Jensen, formand

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse REFERAT FU 08/10 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag den 10. november kl. 13.30-16.00 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale B Cheflæge, dr.med.

Læs mere

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST Sundhedsstyrelsen Enhed for Evidens, Uddannelse og Beredskab Axel Heides Gade 1 2300 København S REGION HOVEDSTADEN REGION SJÆLLAND REGION HOVEDSTADEN

Læs mere

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST REFERAT AF MØDE DEN 18. SEPTEMBER 2008 Det Regionale Råd i Uddannelsesregion Øst REGION HOVEDSTADEN REGION SJÆLLAND LEDREBORG ALLÉ 40, ST. DK-2820

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET Uddannelsesudvalg i klinisk mikrobiologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 21. september 2016 Rasmus Elgaard Petersen Rasmus.petersen@stab.rm.dk 1-30-72-8-15 Uddannelsesudvalgsmøde i Klinisk Mikrobiologi

Læs mere

Referat. til Klinisk Biokemi - uddannelsesudvalg 16. maj 2018 kl. 13:00 i Konferencerum C3.15, C312, AUH Øst

Referat. til Klinisk Biokemi - uddannelsesudvalg 16. maj 2018 kl. 13:00 i Konferencerum C3.15, C312, AUH Øst Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr. 8. juni 2018 Kasper Clausen Kascla@rm.dk Referat til Klinisk

Læs mere

Referat. 17. møde i Det Centrale Videreuddannelsesråd Region Sjælland, 13. december 2011, kl. 14 17. Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Mødelokale 7

Referat. 17. møde i Det Centrale Videreuddannelsesråd Region Sjælland, 13. december 2011, kl. 14 17. Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Mødelokale 7 Referat 17. møde i Det Centrale Videreuddannelsesråd Region Sjælland, 13. december 2011, kl. 14 17 Regionshuset, Alleen 15, 4180 Sorø Mødelokale 7 Medlemmer: Psykiatrien Vicedirektør Søren Rask Bredkjær

Læs mere

Referat til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg 7. februar 2018 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24

Referat til møde i Klinisk fysiologi og nuklearmedicin, uddannelsesudvalg 7. februar 2018 kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24 22. februar 2018 /THOCHT Referat til møde i kl. 10:00 i Regionshospitalet Viborg, mødelokale 24 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Deltagere 1 2 Referat fra 4. oktober 2017 - til orientering 2 3 Bordet

Læs mere

Indkaldelse til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Indkaldelse til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord 13. februar 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk! Indkaldelse til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Til medlemmerne af Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 23. april 2012 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 3. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse REFERAT NR 15/12 Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag d. 7. marts, kl. 16 18 Sted First Hotel Copenhagen, Molestien 11,

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREU. . Sagsnr. 17. juni 2013 Helene S. Kristensen

VIDEREUDDANNELSE VIDEREU.  . Sagsnr. 17. juni 2013 Helene S. Kristensen DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREU IDEREUDDANNEL DDANNELSESREGION NORD Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr.

Læs mere

Dato Sagsbehandler Sagsnr. 11/ Kasper Clausen Referat

Dato Sagsbehandler  Sagsnr. 11/ Kasper Clausen Referat 1 Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr. 11/12-2018 Kasper Clausen Kascla@rm.dk Referat til Almen medicin - uddannelsesudvalg 4. december 2018 kl. 14:00 i Lokale 12, Regionshuset Århus Olof Palmes Alle 15 2

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 7. januar TRKPEE. Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 7. januar TRKPEE. Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 7. januar TRKPEE 2019 Referat til Urologi - uddannelsesudvalg

Læs mere

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest

Referat. Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Staben - HR Til Videreuddannelsesrådets medlemmer I Hospitalsenheden Vest Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat

Læs mere

Dagsorden. Dagsordenspunkt 1: Dagsorden. Sagsfremstilling:

Dagsorden. Dagsordenspunkt 1: Dagsorden. Sagsfremstilling: Dagsorden Dagsordenspunkt 1: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse d. 22. september 2011. 3. Temamøde om lægelig videreuddannelse

Læs mere

Referat af møde i Rådet for Lægelig Videreuddannelse ved OUH Torsdag den 18. september Mødelokale 14, Kløvervænget 8, 1.

Referat af møde i Rådet for Lægelig Videreuddannelse ved OUH Torsdag den 18. september Mødelokale 14, Kløvervænget 8, 1. Afdeling: Udviklingsstaben Udarbejdet af: Christine Dichmann Journal nr.: 2-07-00123-2007 E-mail: christine.dichmann@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 29. september 2008 Telefon: 6541 3808 Referat af møde

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget den 11. juni 2018

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget den 11. juni 2018 Referat fra møde i Uddannelsesudvalget den 11. juni 2018 Til stede: Cæcilie Trier Sørensen (formand for Uddannelsesudvalget - Yngre Lægers bestyrelse - YL s repræsentantskab og Nationale Råd for Lægers

Læs mere

Dato Sagsbehandler Sagsnr. Referat

Dato Sagsbehandler  Sagsnr. Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-Mail Sagsnr. 8. juni 2018 Kasper Clausen Kascla@rm.dk Referat til Børne- og

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 15.maj Sted Deltagere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 15.maj Sted Deltagere R E F E R A T BILAG FU 5-13 Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 15.maj 13.30-16.00 Sted Deltagere Afbud Mødecenter, lokale D Lone Winther Jensen,

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Rådet for Specialpsykologuddannelsen Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 8. december 2017 Birte Mikkelsen Birte.mikkelsen@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat til 14. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen

Læs mere

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse R E F E R A T Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 11. juni kl. 15-18 Sted Sundhedsstyrelsen, Primula Deltagere Lone Winther Jensen (Formand) Sundhedsfaglig chef Preben Cramon

Læs mere

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse REFERAT NR 17/10 Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag d. 29. september, kl. 15 18 Sted Deltagere Ikke til stede, lokale

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget den 29. september 2016

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget den 29. september 2016 Referat fra møde i Uddannelsesudvalget den 29. september 2016 Til stede: Eric Døssing Mønning (formand - Yngre Lægers bestyrelse og Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse) Lise Mouritzen (Sjælland -

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 22. maj KANORB Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 22. maj KANORB Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 22. maj KANORB kanorb@rm.dk Referat til Patologisk

Læs mere

Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2018

Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2018 2019 Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2018 Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2018 Side 2/9 Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2018 Sundhedsstyrelsen, 2019. Publikationen

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET 17-04-2015 1-30-72-26-15

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET 17-04-2015 1-30-72-26-15 SREGI IDEREUDDANNELSESSEKR Uddannelsesudvalg i Klinisk Biokemi Dato Sagsnummer 17-04-2015 1-30-72-26-15 Referat Uddannelsesudvalgsmøde i Klinisk Biokemi Onsdag den 16. april 2015, kl. 13.00-15.00 Det gamle

Læs mere

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Nord den 11. december 2017 Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr.

Læs mere

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange.

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange. Inspektorrapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Afdeling Dato for besøg Odense Universitets Hospital Neurologisk

Læs mere

Notat. Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region Midtjylland. Bilag a.

Notat. Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region Midtjylland. Bilag a. Regionshuset Viborg Koncern HR Sundhedsuddannelser Bilag a. Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk Notat Fordeling af udvalgte lægelige uddannelsesstillinger i Region

Læs mere

Referat Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre. 1. Godkendelse af dagsorden.

Referat Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre. 1. Godkendelse af dagsorden. Refer Uddannelsesudvalgsmøde almen medicin 6. marts 2019 Regionshuset Viborg C1 Parterre Regionshuset Viborg Sundhedsuddannelser Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse R E F E R A T Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 5. december kl. 15-18 Sted Sundhedsstyrelsen, mødelokale 501 Deltagere Lone Winther Jensen (Formand) Vicedirektør Kjeld

Læs mere

Referat fra møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 11. maj 2010, kl. 9-13, Oluf Palmes Alle 15, Århus, mødelokale K8, 1. sal

Referat fra møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 11. maj 2010, kl. 9-13, Oluf Palmes Alle 15, Århus, mødelokale K8, 1. sal Til regionernes kontaktpersoner for Specialpsykologuddannelsen! " 12. maj 2010 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra møde vedr. specialpsykologuddannelsen den 11. maj

Læs mere

Referat. til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17

Referat. til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17 HR 7. februar 2018 /THOCHT Referat til møde i Arbejdsmedicin, uddannelsesudvalg 11. januar 2018 kl. 11:30 i Regionshuset Aarhus, Olof Palmes Alle 15, mødelokale 17 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1

Læs mere

Videreuddannelsesregion Nord. Referat. Kirurgi, uddannelsesudvalg 7. december 2017 kl. 10:00 i Regionshuset Viborg F9 1. sal

Videreuddannelsesregion Nord. Referat. Kirurgi, uddannelsesudvalg 7. december 2017 kl. 10:00 i Regionshuset Viborg F9 1. sal Videreuddannelsesregion Nord Refer Kirurgi, uddannelsesudvalg 7. december 2017 kl. 10:00 i Regionshuset Viborg F9 1. sal Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Velkomst og godkendelse af dagsorden 1 2 Nyt

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI. . Sagsnr. Maj Lægefaglig indstilling, Videreuddannelsesregion Nord

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI.  . Sagsnr. Maj Lægefaglig indstilling, Videreuddannelsesregion Nord DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI IDEREUDDANNELSESREGION NORD Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnr.

Læs mere

Punkter til beslutning

Punkter til beslutning Økonomi- og planlægningsafdelingen Planlægningsenheden Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup Møde i: Sundhedsfagligt råd, Klinisk Biokemi Dato: 26. november 2014 Kl.: 14-16 Sted: Mødelokale

Læs mere

Region Midtjylland. Referat. af Uddannelsesudvalgsmøde i Thoraxkirurgi 6. april 2018 kl. 12:00 i AUH, mødelokale

Region Midtjylland. Referat. af Uddannelsesudvalgsmøde i Thoraxkirurgi 6. april 2018 kl. 12:00 i AUH, mødelokale Region Midtjylland HR 26. juni 2018 /SAECRI Referat af Uddannelsesudvalgsmøde i Thoraxkirurgi 6. april 2018 kl. 12:00 i AUH, mødelokale 31 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Mødedeltagere 1 2 Indledning

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002200 Afdelingsnavn Klinisk Farmakologisk afsnit Hospitalsnavn Odense Universitetshospital Besøgsdato

Læs mere

Særdeles. X Uddannelsesprogram. X Uddannelsesplan. X Medicinsk ekspert - Læring i rollen som medicinsk ekspert

Særdeles. X Uddannelsesprogram. X Uddannelsesplan. X Medicinsk ekspert - Læring i rollen som medicinsk ekspert Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002352 Afdelingsnavn Medicinske Sygdomme Hospitalsnavn Kolding Sygehus Besøgsdato 26-11-2018 Temaer Score Særdeles problematisk Utilstrækkelig Tilstrækkelig Særdeles god

Læs mere

Dagsorden 18. møde Det Centrale Videreuddannelsesråd for Lægelig Videreuddannelse i Region Sjælland

Dagsorden 18. møde Det Centrale Videreuddannelsesråd for Lægelig Videreuddannelse i Region Sjælland Dagsorden 18. møde Det Centrale Videreuddannelsesråd for Lægelig Videreuddannelse i Region Sjælland Dato: 17. april 2012 Sagsnr: 1-01-83-0004-07 Kvalitet og Udvikling Team Kvalitet Alléen 15 4180 Sorø

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00000229 Afdelingsnavn Neurologisk Afdeling Hospitalsnavn Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg Besøgsdato

Læs mere

1. Velkomst og præsentation af dagsordenen v. ovl. Peter Mouridsen. 4. Forventninger til PKL-funktionen ved ovl. PKL Svein Åge Rodt

1. Velkomst og præsentation af dagsordenen v. ovl. Peter Mouridsen. 4. Forventninger til PKL-funktionen ved ovl. PKL Svein Åge Rodt Referat fra møde i URSARN, torsdag d. 9. februar kl. 9.00 til 15.00 på Patienthotellet, Regionshospitalet Randers, mødelokale 4. 9.februar Charlotte B. Hansen Charlotte.b.hansen@stab.rm.dk Dagsorden: 1.

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 28. marts HPETER. Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 28. marts HPETER. Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 28. marts HPETER Referat til Kirurgi - uddannelsesudvalg

Læs mere

Dagsorden. Dagsordenspunkt 1: Dagsorden. Sagsfremstilling:

Dagsorden. Dagsordenspunkt 1: Dagsorden. Sagsfremstilling: Dagsorden Dagsordenspunkt 1: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse d. 27. juni 2011 3. Oplæg ved Uddannelseskoordinerende

Læs mere

REFERAT fra. 19. ordinære møde i. Det Centrale Videreuddannelsesråd for Lægelig Videreuddannelse i Region Sjælland

REFERAT fra. 19. ordinære møde i. Det Centrale Videreuddannelsesråd for Lægelig Videreuddannelse i Region Sjælland REFERAT fra 19. ordinære møde i Det Centrale Videreuddannelsesråd for Lægelig Videreuddannelse i Region Sjælland Dato: 25. september 2012 Sagsnummer: 12-002191 Kvalitet og Udvikling Team Kvalitet Alléen

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002323 Afdelingsnavn Akutafdelingen Hospitalsnavn Slagelse Sygehus Besøgsdato 19-01-2015 Temaer

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 17. oktober TRKPEE Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 17. oktober TRKPEE Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 17. oktober TRKPEE trkpee@rm.dk Referat til Klinisk

Læs mere

D A G S O R D E N BILAG NR 30-14

D A G S O R D E N BILAG NR 30-14 D A G S O R D E N BILAG NR 30-14 Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 3. december kl. 15-18 Sted Sundhedsstyrelsen, mødelokale 501 Deltagere Lone Winther Jensen (Formand)

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score X X X Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002518 Afdelingsnavn Neurologisk afdeling Hospitalsnavn Slagelse Besøgsdato 27-05-2016 Temaer Introduktion

Læs mere

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST

SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST SEKRETARIATET FOR LÆGELIG VIDEREUDDANNELSE REGION ØST Notat vedr. håndtering af "skæve" uddannelsesforløb i Region Øst Bilag 6.1 BORNHOLMS AMT FREDERIKSBORG AMT HOVEDSTADENS SYGEHUSFÆLLESSKAB KØBENHAVNS

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget den 10. december 2018

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget den 10. december 2018 Referat fra møde i Uddannelsesudvalget den 10. december 2018 Til stede: Cæcilie Trier Sønderskov (formand for Uddannelsesudvalget - Yngre Lægers bestyrelse - YL s repræsentantskab og Nationale Råd for

Læs mere

Notat vedrørende ansættelse af læger i hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen

Notat vedrørende ansættelse af læger i hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen NOTAT Ansættelsesprocedure og forretningsorden Notat vedrørende ansættelse af læger i hoveduddannelsesforløb i speciallægeuddannelsen I dette notat fastlægges de proceduremæssige rammer og retningslinjer

Læs mere

Ringkjøbing Amt Sundhedssekretariat og sygesikring

Ringkjøbing Amt Sundhedssekretariat og sygesikring Ringkjøbing Amt Sundhedssekretariat og sygesikring Østergade 41 6950 Ringkøbing Tlf: 96753212 Fax: 96753224 www.ringamt.dk E-mail: sundhed@ringamt.dk Den: 11. september 2006 Sagsnr: 2006080418A Sagsbehandler:

Læs mere

Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2016

Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2016 og besatte hoveduddannelsesforløb i 2016 2017 og besatte hoveduddannelsesforløb i 2016 Sundhedsstyrelsen, 2017. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse. Sundhedsstyrelsen Islands Brygge

Læs mere

Foreløbige afbud: Økonomi- og planlægningsafdelingen. Planlægningsenheden. Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup

Foreløbige afbud: Økonomi- og planlægningsafdelingen. Planlægningsenheden. Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup Økonomi- og planlægningsafdelingen Planlægningsenheden Glostrup Hospital Nordre Ringvej 57 2600 Glostrup Møde i: Sundhedsfagligt Råd, Klinisk Biokemi Dato: 26. august 2014 Kl.: 14.00-16.00 Sted: Glostrup

Læs mere

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb.

rammer for ansættelse af læger i stillinger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb. N O T A T 02-07-2008 Sag nr. 06/4341 Dokumentnr. 39599/08 Procedure for ansættelse af læger i speciallægeuddannelsens hoveduddannelsesforløb Thomas I. Jensen Tel. 35298198 E-mail: tij@regioner.dk Indledning

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 20/11-17 Kasper Clausen Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 20/11-17 Kasper Clausen Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 20/11-17 Kasper Clausen kascla@rm.dk 21440397 1-30-72-141-15

Læs mere

Punkter til beslutning REFERAT

Punkter til beslutning REFERAT Økonomi- og planlægningsafdelingen REFERAT Møde i: SFR Anæstesiologi Dato: 19. november 2012 Kl.: 14-16 Sted: Rigshospitalet, Auditoriet Afsnit 4031 (opgang 4, 3 sal) Deltagere: Vicedirektør Per Jørgensen

Læs mere

Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Børne- og Ungdomspsykiatri.

Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Børne- og Ungdomspsykiatri. Det Regionale Videreuddannelsesråd 23.12.2003 Region Nord Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Børne- og Ungdomspsykiatri. Den lægefaglige indstilling for børne- og ungdomspsykiatri

Læs mere

Dato Sagsbehandler og telefon Sagsnr. 11. juli KANORB. Referat

Dato Sagsbehandler  og telefon Sagsnr. 11. juli KANORB. Referat Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Videreuddannelsessekretariatet Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr. 11. juli KANORB Referat til Kirurgi - uddannelsesudvalg

Læs mere

Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2017

Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2017 Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2017 2018 Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2017 Sundhedsstyrelsen, 2018. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse. Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2017

Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2017 Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2017 2018 Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2017 Sundhedsstyrelsen, 2018. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse. Sundhedsstyrelsen

Læs mere

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse opgaver og ansvar

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse opgaver og ansvar Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse opgaver og ansvar Birte Obel, Kontorchef Susanne Vinther Nielsen, Overlæge, Ph.d. Uddannelse og autorisation 4. marts 2014 i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Læs mere

Anbefalinger vedr. sammensætning af uddannelsesforløb

Anbefalinger vedr. sammensætning af uddannelsesforløb DASAMS Dansk Samfundsmedicinsk Selskab Anbefalinger vedr. sammensætning af uddannelsesforløb Version og udgave:2.1 Dato: 15.01.2015 Ansvarlig: Anita Sørensen Jf. Bekendtgørelse nr. 1257 af 25/10/2007 er

Læs mere

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse

Dagsordenspunkt til møde i. Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse : 1 Dato: 11. marts 2010 Dagsordenstekst: Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra møde i Rådet den 10. december 2009 3. Tema: Forskningstræning projektdelen Forskningstræning

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler Sagsnummer Thomas Birk

VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGI ETARIATET. Dato Sagsbehandler  Sagsnummer Thomas Birk SREGI SSEKR Uddannelsesudvalg i urologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 12.6.2017 Thomas Birk thbirk@rm.dk 1-30-72-107-15 Referat Uddannelsesudvalgsmøde i urologi Torsdag den 8. juni 2017 kl. 13.00-15.00

Læs mere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 22. maj Sted Deltagere

Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 22. maj Sted Deltagere R E F E R A T Emne Møde i Forretningsudvalget under Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 22. maj 9.45-11.45 Sted Deltagere Mødecenter, lokale D Lone Winther Jensen, formand Lægelig direktør

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget den 19. februar 2018

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget den 19. februar 2018 Referat fra møde i Uddannelsesudvalget den 19. februar 2018 Til stede: Cæcilie Trier Sønderskov (formand for Uddannelsesudvalget - Yngre Lægers bestyrelse - YL s repræsentantskab og Nationale Råd for Lægers

Læs mere

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse REFERAT NR 32/11 Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato Onsdag d. 7. december, kl. 15 18 Sted, lokale 501 Deltagere Ikke til stede

Læs mere

VIDEREUDDANNELSE VIDEREU. Referat af møde i Uddannelsesudvalget for Intern medicin Reumatologi

VIDEREUDDANNELSE VIDEREU. Referat af møde i Uddannelsesudvalget for Intern medicin Reumatologi DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREU IDEREUDDANNELSESREGION DDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRE DEREUDDANNELSESSEKRETARIATET Uddannelsesudvalget for intern medicin reumatologi

Læs mere

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse R E F E R A T BILAG NR 7-15 Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 11. marts 2015 kl. 15-18 Sted Sundhedsstyrelsen, mødelokale 501 Deltagere Lone Winther Jensen (Formand) Vicedirektør

Læs mere

SFR Anæstesiologi. Blegdamsvej København Ø. Opgang Esther Møllers Vej 1, Opgang 11 Direkte

SFR Anæstesiologi. Blegdamsvej København Ø. Opgang Esther Møllers Vej 1, Opgang 11 Direkte SFR Anæstesiologi Møde i: SFR Anæstesiologi Dato: 30. november 2017 Kl.: 14-16 Sted: Rigshospitalet, Opgang 11, Administrationen, 4. sal, Mødelokale 4.120 Deltagere: Klinikchef Jakob Trier Møller, Rigshospitalet

Læs mere

REFERAT. Punkter til beslutning UDK

REFERAT. Punkter til beslutning UDK UDK SFR Oftalmologi Blegdamsvej 9 2100 København Ø REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt råd for Oftalmologi Dato: 14. september 2016 Kl.: 07:45-08:30 Sted: Rigshospitalet, Glostrup, Øjenafdelingen store mødelokale,

Læs mere

P U F. PUFDen Pædagogisk Udviklende Funktion. Virksomhedsgrundlag for. i Region Øst. Medicinsk ekspert. Samarbejder. Kommunikator.

P U F. PUFDen Pædagogisk Udviklende Funktion. Virksomhedsgrundlag for. i Region Øst. Medicinsk ekspert. Samarbejder. Kommunikator. Virksomhedsgrundlag for Den Pædagogisk Udviklende Funktion i Region Øst Medicinsk ekspert Samarbejder Kommunikator Akademiker Sundhedsfremmer Leder/administrator Professionel P U F 1 2 3 4 5 6 7 Fra vision

Læs mere

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score

Inspektorrapport. Temaer. Besøgsdato Særdeles god. Utilstrækkelig Behov for. Tilstrækkelig. forbedringer. Score Score Utilstrækkelig Behov for forbedringer Tilstrækkelig Særdeles god Inspektorrapport SST-id INSPBES-00002322 Afdelingsnavn Akutafdelingen Hospitalsnavn Køge Sygehus Besøgsdato 27-10-2014 Temaer Introduktion

Læs mere

Referat. af møde afholdt den 6. september 2010 i Det Regionale Uddannelsesudvalg for specialet Urologi

Referat. af møde afholdt den 6. september 2010 i Det Regionale Uddannelsesudvalg for specialet Urologi Referat af møde afholdt den 6. september 2010 i Det Regionale Uddannelsesudvalg for specialet Urologi I mødet deltog: Poul Christian Frimodt-Møller (formand) Steen Walter Stefan Tiessen Jesper Merrild

Læs mere

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN

SEKRETARIATET FOR SPECIALPSYKOLOGUDDANNELSEN Referat af 62. møde i Uddannelsesudvalget for specialpsykologuddannelsen i psykiatri --- ikke godkendt referat --- Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. Oktober 2018 Martin Kangas Christensen makacr@rm.dk

Læs mere

FUNKTIONSBESKRIVELSE UDDANNELSESANSVARLIGE OVERLÆGER Regionshospitalet Viborg

FUNKTIONSBESKRIVELSE UDDANNELSESANSVARLIGE OVERLÆGER Regionshospitalet Viborg FUNKTIONSBESKRIVELSE UDDANNELSESANSVARLIGE OVERLÆGER Regionshospitalet Viborg Den uddannelsesansvarlige overlæge udpeges af afdelings- eller sygehusledelsen blandt afdelingens overlæger eller ansættes

Læs mere

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse

Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse R E F E R A T (NR 12/07) Emne Mødedato Sted Deltagere Ikke til stede Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Onsdag den 6. juni 2007 kl. 15.00-18.00,

Læs mere

Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers

Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers Regionshospitalet Randers Administrationen Skovlyvej 1 DK-8900 Randers Tel. +45 7842 0000 Møde i Det Lægelige Uddannelsesråd Regionshospitalet Randers Den 9.3.2012 Deltagere: Uddannelsesansvarlige overlæger,

Læs mere

BUDGET Udgifter til lægelig videreuddannelse

BUDGET Udgifter til lægelig videreuddannelse BUDGET 2020 5. Udgifter til lægelig videreuddannelse Regionsrådets budgetkonference den 17. og 18. september, 2019 Mennesker og Organisation Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Øst Uddannelseskonsulent Lotte

Læs mere

Merit i specialet Almen Medicin

Merit i specialet Almen Medicin Merit i specialet Almen Medicin Med målbeskrivelse 2013 skal du arbejde med kvalifikationskort på dine hospitalsansættelser, og alle mål skal godkendes i almen praksis. På Sekretariatets hjemmeside www.laegeuddannelsen.dk

Læs mere

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Videreuddannelsesregion Nord Til møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse Nord den 11. december 2017 Dato Sagsbehandler E-mail og telefon Sagsnr.

Læs mere

Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Neurologi i Videreuddannelsesregion Nord

Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Neurologi i Videreuddannelsesregion Nord Bilag 4.2 Lægefaglig indstilling for introduktions- og hoveduddannelsesforløb i Neurologi i Videreuddannelsesregion Nord 1. Indledning Indstillingen er udfærdiget af Postgraduat klinisk lektor Michael

Læs mere

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord

Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse i Videreuddannelsesregion Nord 17. november 2008 Dorte Qvesel Dorte.Qvesel@stab.rm.dk! Referat fra møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse, Videreuddannelsesregion

Læs mere

REFERAT. 20. ordinære møde i. Det Centrale Videreuddannelsesråd for Lægelig Videreuddannelse i Region Sjælland

REFERAT. 20. ordinære møde i. Det Centrale Videreuddannelsesråd for Lægelig Videreuddannelse i Region Sjælland REFERAT 20. ordinære møde i Det Centrale Videreuddannelsesråd for Lægelig Videreuddannelse i Region Sjælland Dato: 13. marts 2013 Sag:12-002191 Kvalitet og Udvikling Team Kvalitet Alléen 15 4180 Sorø Tlf.

Læs mere

R E F E R A T BILAG NR 14-15

R E F E R A T BILAG NR 14-15 R E F E R A T BILAG NR 14-15 Emne Møde i Det Nationale Råd for Lægers Videreuddannelse Mødedato 7. oktober 2015 kl. 15-18 Sted Sundhedsstyrelsen, mødelokale 501 Deltagere Lone Winther Jensen (Formand)

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD Dato Sagsbehandler e-mail Sagsnr. 13. maj 2015 Berit Bjerre Handberg Karen Norberg Karen.norberg@stab.rm.dk 1-30-72-155-07 Notat

Læs mere

Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2017

Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2017 Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2017 2018 Opslåede og besatte hoveduddannelsesforløb i 2017 Sundhedsstyrelsen, 2018. Publikationen kan frit refereres med tydelig kildeangivelse. Sundhedsstyrelsen

Læs mere