Beretning for DSK

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning for DSK"

Transkript

1 Beretning for DSK

2

3 Medlemstallet Vi er pr. 20. september 638 medlemmer i DSK, hvilket er en stigning på 48 medlemmer siden sidste generalforsamling. Da antallet af ansatte socialrådgivere i Københavns Kommune er steget forholdsvis tilsvarende, fastholder vi en organisationsprocent på ca. 80, hvilket flugter med landsgennemsnittet. Ambitionsniveauet er dog højere, og de nyansatte organiseringskonsulenter i DS vil forhåbentlig hjælpe udviklingen i rigtig retning. Der vil altid være usikkerhed ved medlemsantallet, da det afhænger af medlemmernes registrering i DS medlemssystem og ikke alle husker at skifte arbejdsplads i systemet ved jobskifte. Vi kan således have medlemmer registreret i DSK, som ikke længere arbejder i kommunen, ligesom der kan være medlemmer ansat i Københavns Kommune, der ikke er registreret som sådan. Medlemsarrangementerne D. 9. oktober var DSK medarrangør af en konference om radikalisering i samarbejde med LFS, KLF, BUPL, 3F, DSR og SL. Her blev deltagerne bl.a. beriget af sociolog og forfatter Aydin Soeis perspektiver om udsathed og modborgerskab som grundlag for religiøs radikalisering. Ca. 20 DSKmedlemmer deltog.

4 D. 6. december deltog 157 mennesker, fordelt på 42 medlemmer med familie og venner, i DSKs julearrangement, der for andet år i træk blev afholdt på restaurant Grøften i Tivoli. Det var især dejligt at se mange af de medlemmer, der pga. børnefamilieliv ellers har svært ved at deltage i vores medlemsarrangementer. D. 8. marts afholdt vi et arrangement med pensionskassen PKA, hvor 40 medlemmer blev klogere på deres pensionsordning. D. 12. april afholdt vi det første intro-arrangement med oplæg om DS og DSKs grundlæggende og aktuelle arbejde under titlen Velkommen til dit faglige fællesskab. Kun 13 medlemmer deltog, hvilket ikke stemmer overens med det behov, vi tror der er for at udbrede viden om vores faglige fællesskab. Vi har i arbejdsprogrammet forpligtet os på at lave et årligt tilbagevendende intro-arrangement, så der skal kigge grundigt på formen og indbydelsen næste gang. D. 1. juni lagde LFS hus til at Ole Sørensen Rebellen fra Langeland kunne dele sine perspektiver på den gode socialpsykiatri over for de københavnske pædagoger og socialrådgivere. Over 200 deltog, her i blandt 52 DSKmedlemmer.

5 D. 17. august holdt DSK Sommertræf, hvor 40 medlemmer kom med deres bud på muligheder for at fjerne overflødigt bureaukrati i Københavns Kommunes social- og beskæftigelsesindsats. Mødet var en stor faglig og økonomisk satsning, men placeringen lige efter sommerferien gik måske ud over deltagertallet. Ikke desto mindre var der stort engagement og tilfredshed at spore hos alle, og vi er nu i proces med at sammenfatte de gode inputs fra dagen til konkrete forslag om afbureaukratisering. Vi opfordrede alle relevante chefer til at yde tjenestefrihed med løn for DS-medlemmer fra kl. 13, hvor arrangementet begyndte. En del chefer fra SOF tilbød dette, mens den samlede BIF-ledelse beklageligvis afviste. Det skal dog ikke afholde os fra en anden gang at sende en opfordring, når vi mener, vores arrangementer er til åbenlys fordel for arbejdspladserne. D. 27. september som optakt til DSKs generalforsamling er alle medlemmer inviteret til at høre om og bidrage til udviklingen af DSKs kommende Praksispaneler (læs mere under Medlemsengagement ). Har du gode idéer til faglige og/eller sociale arrangementer hvad enten det er lokalt på arbejdspladsen, på tværs af arbejdspladser eller for alle DSK-medlemmer - så kontakt endelig din TR eller fællestillidsrepræsentant!

6 De nye medlemsfordele DSK har meldt sig ind i FORSA Foreningen for forskning i socialt arbejde, og udbudt 10 pladser til hhv. FORSAs årsmøde i oktober og Nordisk Konference i november. 8 medlemmer har søgt og fået bevilget betaling for deltagelsen i den nordiske konference, hvor der formidles og diskuteres international forskning under titlen Decisions, Outcome & Change. Tillidsrepræsentanterne Vi har 25 tillidsrepræsentanter ud af 29 mulige, svarende til en TR-dækning på 86 %, og det tegner til at nye er på vej de steder, der mangler. Vi er glade for den brede dækning og for det store arbejde, TRerne yder til gavn for den enkelte og for fællesskabet. I løbet af året har der været nyvalg til en række TR-poster som følge af omstruktureringer på voksenområdet i SOF, hvilket heldigvis ikke har medført ringere TR-dækning. Det vidner om stort engagement, at flere af de hidtidige TRer valgte at genopstille i de nye enheder, som kræver en stor TR-indsats at få til at fungere hensigtsmæssigt.

7 Bestyrelsen TRerne udgør DSKs bestyrelse, som gennem året har behandlet en række af temaerne i arbejdsprogrammet. Resultaterne heraf er bl.a. en overordnet kompetenceprofil for socialrådgiverne, som skal udfoldes og tilpasses på de lokale arbejdspladser mhp. at synliggøre socialrådgivernes værdi, samt en plan for etablering af praksispaneler som middel til større medlemsengagement og faglig indflydelse på kommunens beslutningstagere.. Som i 2015 inviterede bestyrelsen i juni en række relevante chefer til dialogmøde mhp. at styrke viden, forståelse og samarbejde mellem TRer og ledelse generelt. Bortset fra et stort fravær blandt de inviterede chefer, er møderne livlige og må betegnes som en succes, der skal gentages i en eller anden form. På det årlige bestyrelsesseminar i august drøftede bestyrelsen hvordan vi kan få DSKs medlemmer til at møde mere talstærkt op til DS arrangementer regionalt og nationalt, her under regionsgeneralforsamling og repræsentantskabsmøde. På den baggrund kan du roligt forvente at din TR forsøger at lokke dig med ud af huset!

8 På seminaret havde bestyrelsen desuden et dialogmøde med socialborgmester Jesper Christensen om social- og beskæftigelsespolitikken i Københavns Kommune. Borgmesteren lyttede interesseret til socialrådgivernes efterlysning af en koordineret indsats ift. de borgere, der kommer i klemme som følge af kontanthjælpsloftet m.m. Flere lod ham også forstå, at der ikke altid er overensstemmelse med Socialudvalgets hensigter og den møde, deres målsætninger og pejlemærker kommer til udtryk på i diverse omstruktureringer. Endelig udtrykte han stor interesse for DSKs kommende praksispaneler. Endelig har bestyrelsen besluttet at lade DSK lægge kræfter i initiativet Medborgerne, der samler lokale foreninger til at styrke borgernes indflydelse på deres lokalsamfund og dermed få magten tilbage til folket i første omgang i bydelene Nørrebro-Bispebjerg. Kunne du tænke dig at engagere dig i Medborgerne, så kontakt din fællestillidsrepræsentant og læs mere på

9 Medlemsengagementet DSKs styrke er proportionel med medlemmernes engagement i klubbens arbejde. Så selv om mange medlemmer finder det svært at finde tid og kræfter til at engagere sig aktivt i DS/DSK, forsøger TRerne, FTRerne og bestyrelsen hele tiden at skabe nye rum for medlemmernes engagement. Seneste satsning på området er såkaldte Praksispaneler, som skal samle fagligt stærke medlemmer fra inden for forskellige målgruppeområder og give de københavnske politikere og andre beslutningstagere fagligt kvalificerede indspark i forbindelse med udvikling af social- og beskæftigelsesindsatsen i Københavns Kommune. Panelerne skal fungere både reaktivt og proaktivt i forhold til at fremme socialrådgivernes viden og erfaringer når indsatsen over for borgerne i BIF og SOF skal optimeres og samtidig have fokus på medarbejdernes vilkår i eventuelle organisatoriske ændringer og faglige omstillinger, her under ved implementering af ny lovgivning. Kunne du tænke dig at blive medlem af et praksispanel, så kontakt din fællestillidsrepræsentant! Har du andre idéer til hvordan flere medlemmer kan få lyst til at engagere sig fagligt eller politisk gennem DS, så tøv ikke med at kontakte din TR eller fællestillidsrepræsentant!

10 Medlemmer i medierne D. 18. august havde Sara Petagno fra Bolig- og Beskæftigelsesenheden og fællestillidsrepræsentant Rasmus Hangaard Balslev et fælles indlæg i Politiken på baggrund af en udtalelse fra Venstres beskæftigelsesordfører om, at det ikke er kontanthjælpsloftets skyld, hvis nogen mister deres bolig, da der er masser af billige boliger i hovedstadsområdet. I indlægget argumenterede Sara og Rasmus med udgangspunkt i deres praksisviden for, at loftet rammer en række borgere hårdt, at socialarbejdernes vilkår for at hjælpe borgerne forværres og at det bestemt ikke er let at finde boliger, der er til at betale ud af en kontanthjælp. Indlægget kan findes i DSKs facebook-gruppe. Husk, at DS og DSK bakker 100 % op om medlemmer, der siger fra over for dårlige eller ulovlige forhold på arbejdspladserne, eller som bidrager til at nuancere den socialpolitiske debat med fortællinger og refleksioner fra praksis! Kontakt din TR, fællestillidsrepræsentant eller DS sekretariat, hvis du ønsker hjælp til at komme i medierne.

11 Samarbejdet i DS DSK har en række samarbejdsrelationer med andre i DS, der har stor betydning for TRernes og fællestillidsrepræsentanternes viden og dygtighed. Først og fremmest trækker vi på vores tilknyttede konsulenter og regionsformanden i DS Region Øst. Regionsformanden varetager bl.a. den repræsentation i CSO Det Centrale SamarbejdsOrgan på tværs af alle syv forvaltninger i Københavns Kommune. Derigennem byder vi ind på f.eks. udviklingen af tillidsdagsordenen og de tilbagevendende udfordringer med forkert lønudbetaling. Mange af temaerne i DSKs arbejdsprogram læner sig ikke tilfældigt op ad DS visionsprojekt DS 2022, som bl.a. beskæftiger sig med at styrke TRer og klubber ved fokus på at engagere de menige medlemmer yderligere i udviklingen af DS som et fagligt fællesskab. I DSK arbejder vi gennemgående for en tydelig linje mellem klubbens og DS øvrige aktiviteter. Styrk sammenhængskraften i DS og kom til generalforsamling i DS Region Øst d. 7. oktober på Københavns Rådhus, hvor du bl.a. kan lade dig vælge til DS repræsentantskabsmøde der, hvor de overordnede rammer for DS besluttes d november i Århus.

12 Samarbejdet med andre organisationer FTRerne har i MED-systemet et tæt samarbejde med repræsentanterne fra de andre faglige organisationer. Det samme gælder i en vis udstrækning TRerne på de lokale arbejdspladser. Bestyrelsen ser dog et uudnyttet potentiale i bedre kendskab og fælles strategier på tværs af organisationer, og planlægger at invitere repræsentanter derfra til dialog om samarbejdet ifm. et kommende bestyrelsesmøde. I foråret gik DSK med i etableringen af Velfærdsalliance- DK, som samler alle gode kræfter, der kæmper mod nedskæringer i den offentlige velfærd. Baggrunden for initiativet var regeringens Omprioriteringsbidrag, som lagde op til kommunale grønthøsterbesparelser på 7,2 mia. kr. over tre år. Daværende fællestillidsrepræsentant i BIF, Sesse Trusell, var DSKs kontaktperson i alliancen og talte bl.a. foran 1000 TRer og AMRer i Amager Bio til et indledende stormøde d. 25. februar. Efterfølgende deltog DSK i planlægningen af demonstration foran KL d. 9. marts og den landsdækkende happening 98 demonstrationer i 98 kommuner (som blev til 74 demonstrationer i 74 kommuner) d. 12. maj.

13 Det store folkelige pres på KL og Folketingets politikere var uden tvivl medvirkende til, at regeringens økonomiaftale med kommunerne blev langt bedre end varslet dog stadig indeholdende store besparelser, som udfordrer kommunernes prioriteringer og selvstyre. D. 1. september deltog et par TRer og en AMR fra DSK i endnu et stormøde i Amager Bio, og d. 15. september var flere medlemmer igen på gade til stor demonstration på Rådhuspladsen. Økonomien DSK har fortsat en sund økonomi, der ikke nødvendiggør nedskæringer i aktivitetsniveauet. Daglig Ledelse - DSKs forretningsudvalg har som noget nyt besluttet at investere mere i merchandise til uddeling blandt medlemmer, der deltager i klubbens arrangementer. Da vi fortsat har en del på kistebunden, foreslår vi at klubkontingentet på 30 kr. fastfryses for 7. år i træk.

14 Synligheden Synlighed er noget, vi tilstræber i DSK, men som er svært at få hånd om, for det er meget forskelligt hvad der tiltrækker medlemmernes opmærksomhed. For et år siden blev DSKs facebook-gruppe, Dansk Socialrådgiverforening Københavns Kommune, oprettet. Her lægger fællestillidsrepræsentanterne og ind imellem TRer nyheder ud om DSKs aktiviteter og faglige diskussioner. Pr. d.d. er der 232 medlemmer af gruppen, som er forbeholdt DSKs medlemmer. Visionen er, at der skal være flere medlemmer og mere liv i gruppen end tilfældet er i dag. Alle medlemmer kan lægge opslag op af faglig eller politisk karaktér og derved styrke fællesskabet og samarbejdet med kollegaer på tværs af kommunen. Kender du DSK-medlemmer, der ikke er medlem af facebook-gruppen, så skynd dig at invitere dem ind! Udskiftningen i formandskabet Sesse Trusell blev 1. maj ansat som ny organiseringskonsulent i DS, med særligt ansvar for at øge reukrutteringen af medlemmer blandt socialrådgiverstuderende. I hendes sted er Edna Nersesjan indtrådt som FTR i BIF og dermed i DSKs formandskab.

DSK beretning

DSK beretning DSK beretning 2014-2015 Medlemstal For at begynde med det vigtigste. Vi er pt. 590 medlemmer i DSK, hvilket er en stigning på 30 medlemmer siden januar. Til det skal det dog siges, at vi ikke kan være

Læs mere

Beretning DSK Beretning for DSK

Beretning DSK Beretning for DSK Beretning for DSK 2016-2017 Medlemstallet For at starte der hvor vi plejer, udgør Dansk Socialrådgiverforening København (DSK) pr. 1. august 2017 755 socialrådgivere. Dette er en stigning på 63 medlemmer

Læs mere

Beretning for DSK Flere skal med!

Beretning for DSK Flere skal med! Beretning for DSK 2015-2016 Flere skal med! Som I kan læse af den skriftlige beretning, har det været et begivenhedsrigt år i DSK. Aldrig har vi afholdt og været involveret i så mange arrangementer for

Læs mere

Referat af DSK generalforsamling 2017

Referat af DSK generalforsamling 2017 Referat af DSK generalforsamling 2017 1. Velkomst Rikke Troelsen bød velkommen og Marie Vithen præsenterede ansatte fra DS. 2. Valg af dirigent og referent og to stemmetællere Lone Lomholt konstaterede,

Læs mere

Klubvedtægter for Dansk Socialrådgiverforening Københavns Kommune

Klubvedtægter for Dansk Socialrådgiverforening Københavns Kommune Klubvedtægter for Dansk Socialrådgiverforening Københavns Kommune 1. Klubbens navn Stk. 1. Klubbens navn er Dansk Socialrådgiverforening Københavns Kommune (DSK). Stk. 2. Klubben er oprettet i henhold

Læs mere

Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst. Aktivitetsplan

Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst. Aktivitetsplan Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst ktivitetsplan 2018-2020 TEM 1: BEDRE ORGNISERING OG FLERE KTIVE MEDLEMMER Region Øst skal være en stærk part i forhandlinger både lokalt og på landsplan. Det kræver

Læs mere

DSK bestyrelsesmøde. 26. januar 2015 kl. 9-15 Københavns Rådhus, udvalgsværelse D

DSK bestyrelsesmøde. 26. januar 2015 kl. 9-15 Københavns Rådhus, udvalgsværelse D DSK bestyrelsesmøde 26. januar 2015 kl. 9-15 Københavns Rådhus, udvalgsværelse D Tilstede: Karina Jensen, BFCK Amager. Sofie Schieck BFCK Amager. Birgitte Fedders, Center for Udsatte Voksne og Familier.

Læs mere

DSK bestyrelsesmøde. Tirsdag d. 15. november 2016 kl Regnbuepladsen 7, 2. sal

DSK bestyrelsesmøde. Tirsdag d. 15. november 2016 kl Regnbuepladsen 7, 2. sal DSK bestyrelsesmøde Tirsdag d. 15. november 2016 kl. 9-15.30 Regnbuepladsen 7, 2. sal Til stede: Birgitte Fedders, Britt Rannje, Britta Jakobsen, Edna Nersesjan, Kate Sørensen, Katrine Madsen, Lene Christiansen,

Læs mere

Beretning DSK Beretning for DSK

Beretning DSK Beretning for DSK Beretning for DSK 2017-2018 1 Indledning: Tiden siden generalforsamlingen 2017 har været begivenhedsrig. Den har primært stået på forberedelse og aktion i forbindelse med OK18 og det har været en fornøjelse

Læs mere

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010.

Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Regionsformand Lise Hansens mundtlige beretning til generalforsamlingen 2.februar 2010. Kære medlemmer. Regionsbestyrelsens ambition er, at den skriftlige beretning skal være det sted, hvor medlemmerne

Læs mere

Referat af DSK bestyrelsesmøde

Referat af DSK bestyrelsesmøde Referat af DSK bestyrelsesmøde Mandag d. 25. januar 2016 kl. 9-15 Bernstorffsgade 21, kælderen Til stede: Britta Jakobsen, BCV Nørrebro; Galina Schiff, BCH; Gitte Worm, BBU Valby m.m. (suppl.); Heidi Jensen,

Læs mere

Referat af DSK bestyrelsesmøde

Referat af DSK bestyrelsesmøde Referat af DSK bestyrelsesmøde Onsdag d. 12. november 2014 kl. 9.00-15.30 Københavns Rådhus, udvalgsværelse A Til stede: Heidi, TR Arbejdsmarkedscentret. Rasmus, FTR SOF. Karina, suppleant Voksenenhed

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Mandag d. 4. februar 2019 kl. 09.00-15.30 Musvågevej Bankboksen hos Edna 0. Godmorgen og velkommen 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Godkendelse af referat Godkendt. 3.

Læs mere

Dansk Socialrådgiverforenings holdning til aktuelle social- og beskæftigelsespolitiske emner

Dansk Socialrådgiverforenings holdning til aktuelle social- og beskæftigelsespolitiske emner Notat Dato 1. december 2016 Side 1 af 5 Dansk Socialrådgiverforenings holdning til aktuelle social- og beskæftigelsespolitiske emner Socialpolitik: Forebyggelse Dansk Socialrådgiverforening er meget optaget

Læs mere

Region Hovedstaden TR netværksmøde

Region Hovedstaden TR netværksmøde Region Hovedstaden TR netværksmøde Referat fra den 6. april 2016 Dagsorden 1)Velkomst og kort nyt fra Danske Fysioterapeuter 2) Stress - forebyggelse, håndtering og om at afhjælpe stress v/ Stressekspert

Læs mere

Af budgetaftalen for 2016 fremgår, at stærke arbejdsfællesskaber er en forudsætning for tillidsdagsordenen. Det fremgår af aftalen, at:

Af budgetaftalen for 2016 fremgår, at stærke arbejdsfællesskaber er en forudsætning for tillidsdagsordenen. Det fremgår af aftalen, at: KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen NOTAT 1. august 2019 Charter for arbejdsfællesskaber Formålet med charter for arbejdsfællesskaber er at knæsætte arbejdsfællesskaber som en del af den ramme, som

Læs mere

MEDBORGERSKABSPOLITIK

MEDBORGERSKABSPOLITIK MEDBORGERSKABSPOLITIK INTRODUKTION Et fælles samfund kræver en fælles indsats For at fastholde og udvikle et socialt, økonomisk og bæredygtigt velfærdssamfund kræver det, at politikere, borgere, virksomheder,

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Referat fra Regionsbestyrelsesmøde Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst

Referat fra Regionsbestyrelsesmøde Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst DS Region Øst Dato Referat fra Regionsbestyrelsesmøde Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst Tid: tirsdag den 14. marts 2017, kl. 16.00 til 19.00 Sted: Frederiksberg Kommunes Rådgivningscenter, Peter

Læs mere

Budgettet er blevet tilpasset på områder, hvor der historisk har været et mindre forbrug end budgetteret.

Budgettet er blevet tilpasset på områder, hvor der historisk har været et mindre forbrug end budgetteret. SIDE 1/6 EMNE Budget for 2019 og 2020 FORSLAGSSTILLER Hovedbestyrelsen REGNSKAB BUDGET X RESOLUTION LOVÆNDRING ÆNDRINGSFORSLAG VEDTÆGTSÆNDRINGER UDTALELSE ØVRIGE FORSLAG ANDET Forslag til budget 2019-20

Læs mere

Socialrådgivernes beslutninger fra REP16 har fået luft under vingerne

Socialrådgivernes beslutninger fra REP16 har fået luft under vingerne Socialrådgivernes beslutninger fra REP16 har fået luft under vingerne Kære DS-repræsentanter Først og fremmest endnu en gang tak for to forrygende dage ved REP16, hvor vi både fik taget hul på en række

Læs mere

Formand, Majbrit Berlau

Formand, Majbrit Berlau Formand, Majbrit Berlau Fokus på klubberne Stærke klubfællesskaber Nyt? Nej men vigtigt Kl. 11.00 11.35 Hvorfor skal vi styrke vores fællesskaber? Kl. 11.00 11.35 Fagbevægelsen er udfordret på styrken

Læs mere

TR-statistik 2014 BTA/EHH 26. november 2014

TR-statistik 2014 BTA/EHH 26. november 2014 TR-statistik 2014 BTA/EHH 26. november 2014 1. Indledning. Der er kun sket små forskydninger i TR-dækningen siden 2013. Det viser den netop udarbejdede TR-statistik. I kommunerne er TR-dækningen faldet

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Formand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 72 48 65 00 Fax 72 48 65 10 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 25.3.2019 Venlig hilsen Lisbeth Schou Formand Dagsorden

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

HK Klubben i Silkeborg Kommune GENERALFORSAMLING 21. Februar 2017

HK Klubben i Silkeborg Kommune GENERALFORSAMLING 21. Februar 2017 HK Klubben i Silkeborg Kommune GENERALFORSAMLING 21. Februar 2017 1 2 15:45 Generalforsamling 17:00 Tak for indsatsen til dirigenten, revisoren og revisorsuppleanten 17:05 Pause 17:15 Tak for indsatsen

Læs mere

INDSATSER OG RESULTATER I KONGRESPERIODEN

INDSATSER OG RESULTATER I KONGRESPERIODEN INDSATSER OG RESULTATER I KONGRESPERIODEN Socialpædagogerne er en løsningsorienteret fagforening. Det betyder, at vi lægger vores forslag til løsninger frem og samarbejder bredt politisk med dem, der måtte

Læs mere

Stormøde KFO den 6.maj 2010

Stormøde KFO den 6.maj 2010 Stormøde KFO den 6.maj 2010 1. Velkomst: Alle bydele repræsenteret, skriv jer gerne på en liste, hvis i ønsker at blive kontaktet af pressen, høre mere om aktiviteter og KFOs arbejde. Husk også tilmelding

Læs mere

Beretning fra april 2017 april 2018 Billeder på det Region Syd har lavet. En status på det, der er sket og et afsæt for det arbejde, som skal ske..

Beretning fra april 2017 april 2018 Billeder på det Region Syd har lavet. En status på det, der er sket og et afsæt for det arbejde, som skal ske.. Beretning fra april 2017 april 2018 Billeder på det Region Syd har lavet En status på det, der er sket og et afsæt for det arbejde, som skal ske.. Hvad skaber værdi for medlemmer? Etf Syd, GF18. Mundtlig

Læs mere

Beretning fra børnehaveklasselederudvalget FSL 2018

Beretning fra børnehaveklasselederudvalget FSL 2018 Dette er beretningen fra børnehaveklasselederudvalget i FSL 2018. Så er vi her igen og igen i år med max deltagerantal på 76 - det er fantastisk at mærke jeres opbakning til årskurserne. Der går ikke meget

Læs mere

SOF beretning 2013-2014

SOF beretning 2013-2014 SOF beretning 2013-2014 To til tillid Sammen med gode kollegaer fra de andre faglige organisationer har jeg brugt meget tid med forvaltningsledelsen på at tegne og følge op på tillidsreformen. Det har

Læs mere

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer

Det gode lokale samarbejde. - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Det gode lokale samarbejde - anbefalinger til et godt samarbejde mellem kommuner og frivillige sociale organisationer Rådet for Frivilligt Socialt Arbejde Februar 2007 Øvrige publikationer/foldere i samme

Læs mere

Generalforsamling 2014 Formandens beretning

Generalforsamling 2014 Formandens beretning Hvem er I? Hvad vil I? Generalforsamling 2014 Formandens beretning Sådan spurgte Henrik Vinther bestyrelsen, på et møde vi havde inviteret ham til i november. DTLAa har nu eksisteret i 6 år, og vi har

Læs mere

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde

Fremtidsseminar 2013. Andelen af folk der laver frivillig arbejde fordelt på alder. Definition af frivilligt arbejde Fremtidsseminar 2013 Definition af frivilligt arbejde Et stykke arbejde, der er kendetegnet ved: - Ikke lønnet, dog med mulighed for kompensation - Er frivilligt, dvs. at det udføres uden fysisk, retsligt

Læs mere

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Forord I Solrød Kommune er vi privilegerede. Vi har et alsidigt og stærkt frivilligt socialt engagement.

Læs mere

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område

FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område FRIVILLIGHEDSPOLITIK for det sociale område Forord...4 Den overordnede vision...6 Bærende principper...8 Understøttelse af frivilligheden...10 Mangfoldighed og respekt...12 Synliggørelse af det frivillige

Læs mere

Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune

Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord Aarhus står over for en række udfordringer de kommende år. Velfærdssamfundet bliver udfordret af demografiske forandringer og snævre økonomiske

Læs mere

Frivilligrådets beretning til årsmødet d

Frivilligrådets beretning til årsmødet d Kontakt mellem Mennesker Att. Frivilligrådet Toldbodvej 5 5700 Svendborg Tlf. 6220 1130 Formand Karen Strandhave Tlf. 62 26 11 50 (privat) Tlf. 72 53 65 34 (arbejde) e.mail:strandhave@post.tele.dk Frivilligrådets

Læs mere

Tillykke med valget!

Tillykke med valget! Tillykke med valget! Kære nyvalgt tillidsrepræsentant Tillykke med valget som tillidsrepræsentant (TR) i BUPL Hovedstaden og for dine kollegaer på din arbejdsplads. Vilkårene på institutionsområdet er

Læs mere

POLITIK for det frivillige sociale arbejde

POLITIK for det frivillige sociale arbejde POLITIK for det frivillige sociale arbejde EN GOD KOMMUNE AT VÆRE FRIVILLIG I Forord I Tønder Kommune har vi en lang og mangfoldig tradition for at udvikle det frivillige sociale arbejde. Det er en proces,

Læs mere

Workshop 1 Fremtidens Drift i 3B

Workshop 1 Fremtidens Drift i 3B Workshop 1 Fremtidens Drift i 3B Steen Egeberg fra organisationsbestyrelsen og drifts- og servicedirektør Jesper Bremholm holdt af to omgange workshoppen Fremtidens Drift i 3B. På workshoppen blev deltagerne

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Godt nytår alle sammen. Og velkommen til Kommunaløkonomisk Forum (KØF).

Godt nytår alle sammen. Og velkommen til Kommunaløkonomisk Forum (KØF). 1. Velkommen til KØF 2012 Godt nytår alle sammen. Og velkommen til Kommunaløkonomisk Forum (KØF). Dejligt at vi kan samle så mange til debat om kommunernes økonomiske udfordringer. Det er en god tradition.

Læs mere

Referat DJ Kommunikations generalforsamling 2017

Referat DJ Kommunikations generalforsamling 2017 Referat DJ Kommunikations generalforsamling 2017 Dato: 24.02.2017 Sted: Salon K, Rådhusstræde 13, 1466 København K Tid: 17.30-19.30 Ordstyrer: Nikolai Søndergaard Referent: Amalie Thykier Formand Per Roholt

Læs mere

Jørn Clemmensen blev valgt til ordstyrer. Anette Ørsted blev valgt til referent.

Jørn Clemmensen blev valgt til ordstyrer. Anette Ørsted blev valgt til referent. 1 Referat fra Generalforsamling i faggruppen: Dagbehandling af børn, unge og familier. Generalforsamlingen blev holdt på Metropol i Odense den 26. maj 2014. Vi har forinden generalforsamlingen brugt formiddagen

Læs mere

Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den juni Organisationsudviklingsprojektet

Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den juni Organisationsudviklingsprojektet Kongresforslag til den ekstraordinære kongres den 21.-22. juni 2017 Organisationsudviklingsprojektet Kongresforslag Organisationsudviklingsprojektet Baggrund DSR s kongres besluttede i maj 2016, at gennemføre

Læs mere

Tillidsreform. i Socialforvaltningen

Tillidsreform. i Socialforvaltningen Tillidsreform i Socialforvaltningen Ringe i vandet Det er mange små dråber af tillid, der skal sprede sig som ringe i vandet for, at vi kan få skabt en tillidsfuld organisation. Tilliden starter med vores

Læs mere

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe.

Det gør også at vi til stadighed er meget optaget af at sætte Revalidering i fokus og dermed selvfølgelig også vores faggruppe. Formandens beregning i Revalideringsfaggruppen Generalforsamling 16.april 2015 i Odense 1. Velkommen til Generalforsamling i Revalideringsfaggruppen 2015 Mit navn er Hanne Poulsen. Som faggruppeformand

Læs mere

Fagforeningen. - hvad skal vi med den?

Fagforeningen. - hvad skal vi med den? Fagforeningen - hvad skal vi med den? www.bupl.dk/fyn Hvorfor skal du være medlem? Hvis du får problemer på din arbejdsplads, så er det helt afgørende for dig, at du har fagforeningen til at hjælpe dig.

Læs mere

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse Indledning... 2 LL-klubben... 2 Årsmødet... 3 Bestyrelsen... 4 Forretningsudvalget... 4 Sekretariatspersonale... 5 Principprogrammet...

Læs mere

GF Østjylland. Verne. Jeg skal fortælle jer lidt om arbejdet i

GF Østjylland. Verne. Jeg skal fortælle jer lidt om arbejdet i GF Østjylland Verne Tak for invitationen! Jeg er glad for at komme til Aarhus og møde jer alle og mine gamle kollegaer og fagfæller. Det er dejligt at være her sammen med jer og i de her lokaler. De erjo

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 16. marts 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Godkendt på forbundssektorbestyrelsens møde den 19. december 2018 FAGPOLITISK ENGAGEMENT

Godkendt på forbundssektorbestyrelsens møde den 19. december 2018 FAGPOLITISK ENGAGEMENT Godkendt på forbundssektorbestyrelsens møde den 19. december 2018 FAGPOLITISK ENGAGEMENT Ambition og formål HK Kommunal er en stærk fagforening med et levende medlemsdemokrati og det er vores ambition

Læs mere

Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND.

Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND. Bestyrelsens beretning for 2011 Kære hjemløse venner Jeg hedder Leif Jensen og er næstformand for SAND. Det plejer at være formanden, der får lov at stå her og fortælle hvad der er sket i løbet af året.

Læs mere

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Organisatoriske Forhold - for Indholdsfortegnelse Indledning... 2 LL-klubben... 2 Årsmødet... 3 Bestyrelsen... 3 Sekretariatspersonale... 4 Principprogrammet... 4 Arbejdsprogrammet... 4 Politikprogram...

Læs mere

ET NYT VI. En politik for fællesskab, medborgerskab og mangfoldig deltagelse i Albertslund 1. UDKAST

ET NYT VI. En politik for fællesskab, medborgerskab og mangfoldig deltagelse i Albertslund 1. UDKAST ET NYT VI En politik for fællesskab, medborgerskab og mangfoldig deltagelse i Albertslund 1. UDKAST FORORD Fremtidens Albertslund er en by, hvor alle kan deltage i fællesskabet. En by, hvor mennesket kommer

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

EN LØSNING FOR ALLE GUIDE TIL KLUBBEN HVORDAN BAKKER VI OP? Dansk Socialrådgiverforening

EN LØSNING FOR ALLE GUIDE TIL KLUBBEN HVORDAN BAKKER VI OP? Dansk Socialrådgiverforening 1 EN LØSNING FOR ALLE GUIDE TIL KLUBBEN HVORDAN BAKKER VI OP? Dansk Socialrådgiverforening 2 Vi skal vise vores styrke foto Kristian Granquist Overalt i landet er vi socialrådgivere, sammen med hundredetusindevis

Læs mere

FORSA-Information. Foreningen FORSA Foreningsåret Udgave: 3 FORSA 2016

FORSA-Information. Foreningen FORSA Foreningsåret Udgave: 3 FORSA 2016 FORSA-Information Foreningen FORSA Foreningsåret 2015-2016 Udgave: 3 FORSA 2016 Bestyrelsen i FORSA ser frem til et spændende efterår med mange gode FORSA-aktiviteter. Vi holder bestyrelsesmøde den 12.

Læs mere

NOTAT. Beskrivelse af ansvar, vakante opgaver og profil for faglige sekretærer

NOTAT. Beskrivelse af ansvar, vakante opgaver og profil for faglige sekretærer NOTAT 21-03-2017 Beskrivelse af ansvar, vakante opgaver og profil for faglige sekretærer Forord: Dette notat er udfærdiget med henblik på, at synliggøre de vakante opgaver, der opstår i kredsens nærmeste

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D.5.2.2019 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi Forsidefoto: I 2018 har foreningen Lokal Agenda 21 med hjælp fra Gladsaxe Kommune startet et høslætlaug. Lauget slår med le en gang

Læs mere

Beretning for SOF

Beretning for SOF Beretning for SOF 2016-2017 Budget 2018 Socialforvaltningen skal hvert år fremkomme med et budgetforslag eller også kaldet et sparekatalog til Socialudvalget. Budgetprocessen for næstkommende år, altså

Læs mere

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse

Kommunalvalg Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse Kommunalvalg 2017 Forslag og værktøjer til Friluftsrådets kredse 1 Det kan du finde i materialet 1. Kommunalvalg i Friluftsrådets kredse 2. Idékatalog med eksempler på mærkesager 3. Guide og værktøjer

Læs mere

C) Spørgsmål 1: Er ALF gearet til fremtiden?

C) Spørgsmål 1: Er ALF gearet til fremtiden? Møde: KS Dato: 4. april 2019 Sted: Ryesgade 62 A Tidspunkt:8.30-15.00 Referent: Mødeleder: Fraværende: UKS, LDV, CK Forkortelser: Karsten Lynge Simonsen (KLS), Jan Knærkegaard (JK), Ulla Koch Sørensen

Læs mere

Dialogforum for socialt udsatte BESLUTNINGSREFERAT

Dialogforum for socialt udsatte BESLUTNINGSREFERAT BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 1, rådhuset Torvet 3 8500 Grenaa Dato: Torsdag den 25. august 2016 Start kl.: 14:00 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Fraværende: Merete Holck Tinne Christiansen Tine Klausen

Læs mere

Velkommen til FORSA generalforsamling 2015

Velkommen til FORSA generalforsamling 2015 Velkommen til FORSA generalforsamling 2015 FORSA Generalforsamling 2015 (Kl. 16.15-18.00) Dagsorden Valg af dirigent og referent Bestyrelsens beretning Indkomne forslag Regnskab 2014 Kommentarer fra kritisk

Læs mere

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik

Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik Økonomiudvalget 02.10.2012 Punkt nr. 247-1 04.09.2012 UDKAST Gladsaxe Kommunes frivilligpolitik 2013-2017 Forord Forord indsættes her Frivilligpolitikken træder i kraft fra 16.01.2013. På vegne af Byrådet,

Læs mere

Referat af Generalforsamling

Referat af Generalforsamling Side 1 af 5 Referat af Generalforsamling SEKTIONEN FOR SELVSTÆNDIGE SOCIALRAÅ DGIVERE Odense Zoo d. 18.01.2018 Ordstyrer: Anne-Marie Wulf Referent: Rikke Ludvigsen Deltagere: 15 Formandens beretning for

Læs mere

Kommunalvalget 2017 er en oplagt mulighed for at påvirke rammerne for det sociale arbejde og dermed rammerne for dit arbejdsliv.

Kommunalvalget 2017 er en oplagt mulighed for at påvirke rammerne for det sociale arbejde og dermed rammerne for dit arbejdsliv. Notat Dato 17. maj 2017 MEB Side 1 af 8 Inspirationskatalog: - Sæt det sociale arbejde på dagsordenen ved kommunalvalget 2017 Kommunalvalget 2017 er en oplagt mulighed for at påvirke rammerne for det sociale

Læs mere

Referat. TR-rådet 26. april 2016

Referat. TR-rådet 26. april 2016 Referat Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 26. april 2016 For referat: Dato for Karen Fischer-Nielsen udarbejdelse: 10. maj 2016 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Lone Guldbæk

Læs mere

På sidste generalforsamling fortalte Lise et eventyr. Et eventyr om det folkefærd, der kaldte sig fysioterapeuter.

På sidste generalforsamling fortalte Lise et eventyr. Et eventyr om det folkefærd, der kaldte sig fysioterapeuter. Mundtlig beretning 2019 På sidste generalforsamling fortalte Lise et eventyr. Et eventyr om det folkefærd, der kaldte sig fysioterapeuter. For at det skal være et rigtig eventyr, så skal det være fortalt

Læs mere

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Kære Repræsentantskab Først og fremmest skal I have tak for jeres fine bidrag til Rådets arbejdsweekend i februar. Det var meget interessant og vigtigt

Læs mere

GF 2019 Christa Thestrup, 51 år Opstillingsgrundlag som kasserer:

GF 2019 Christa Thestrup, 51 år Opstillingsgrundlag som kasserer: Jeg hedder Pernille Riis. Jeg har nu efter mange år som faglig sekretær og næstformand været formand i BUPL Nordsjælland i to år. I al ydmyghed vil jeg gerne stille min viden, erfaring, mit faglige engagement

Læs mere

Udkast til socialministerens talepapir ved samråd i AMU (spm. BK) den 24. juni 2010. Det talte ord gælder.

Udkast til socialministerens talepapir ved samråd i AMU (spm. BK) den 24. juni 2010. Det talte ord gælder. Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10 AMU alm. del Svar på Spørgsmål 461 Offentligt Udkast til socialministerens talepapir ved samråd i AMU (spm. BK) den 24. juni 2010. Det talte ord gælder. Lad mig indlede med

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Etablering af GF erfagruppe Møde den 13. april 2011

Etablering af GF erfagruppe Møde den 13. april 2011 Etablering af GF erfagruppe Møde den 13. april 2011 Erfaringer og udfordringer Kreds Nordjylland: Svært at TR og AMiR ikke kommer på GF. I 2009 havde vi engageret en korleder. Tidligere var det KB medlemmer,

Læs mere

inden for 3 år giver et overskud til gavn for lokalområdets andre aktiviteter. (OH instruks) (PP Evaluering) I bestyrelsen er vi af den overbevisning

inden for 3 år giver et overskud til gavn for lokalområdets andre aktiviteter. (OH instruks) (PP Evaluering) I bestyrelsen er vi af den overbevisning Velkommen til generalforsamling Det går godt i LAG Nord, vi får mange og gode ansøgninger. (PP ansøgninger) I bestyrelsen er det fortsat følgende 5 pejlemærker, der ligger til grund for vores prioriteringer

Læs mere

Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019

Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019 Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019 2019 er et historisk år for Danske Ældreråd. Vores landsorganisation blev stiftet i 1999, og vi kan med dette repræsentantskabsmøde fejre

Læs mere

FÆLLES OM ALBERTSLUND

FÆLLES OM ALBERTSLUND FÆLLES OM ALBERTSLUND En politik for fællesskab, medborgerskab og ligeværdig deltagelse 2. UDKAST 1 FORORD Fremtidens Albertslund er en by, hvor alle kan deltage i fællesskabet. En by, hvor mennesket kommer

Læs mere

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 For medlemmerne Netværket af Ungdomsråds (NAU s) medlemmer er organisationens grundlag, og det er for dem

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

BERETNING FRA MIDTSJÆLLANDS OMRÅDEBESTYRELSEN I FOA SJÆLLAND

BERETNING FRA MIDTSJÆLLANDS OMRÅDEBESTYRELSEN I FOA SJÆLLAND BERETNING FRA MIDTSJÆLLANDS OMRÅDEBESTYRELSEN I FOA SJÆLLAND Område bestyrelsen definerede på sit første møde en række problemfelter som medlemmerne slås med i hverdagen, og listede i den sammenhæng en

Læs mere

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir

Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 233 Offentligt Børne- og socialminister Mai Mercados talepapir Anledning SOU samråd U om hjemløse Dato / tid 26. januar

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

Spørgsmål og svar (Q and A)

Spørgsmål og svar (Q and A) Spørgsmål og svar (Q and A) Spørgsmål og bemærkninger fra høringsprocessen med tilhørende svar fra medborgerskabsudvalget. Q and A offentliggøres også på medborgerskabiaarhus.dk sammen med øvrige bilag

Læs mere

Sådan skaber vi forandring på arbejdspladsen

Sådan skaber vi forandring på arbejdspladsen guide: Arkivfoto: Hung Tien Vu Sådan skaber vi forandring på arbejdspladsen I Dansk Socialrådgiverforening arbejder vi både tillidsvalgte, politisk valgte og ansatte for at gøre arbejdsvilkårene bedre

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse

Dansk Sejlunions bestyrelse REFERAT Møde: Bestyrelsesmøde 01-2015 Dato: Mandag den 26. januar 2014 kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, 2605 Brøndby Hans Natorp, Henrik Voldsgaard, Jesper Andersen, Mads

Læs mere

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi FÆLLES OM ODENSE Civilsamfundsstrategi 1 FORENINGSFRIVILLIG Corperate Volunteer ADD-ON MODEL MEDLEM SERIEL ENKELTSTÅENDE DEN STRATEGISK INTEGREREDE MODEL UORGANISEREDE ELLER VIRTUEL FRIVILLIG OFFENTLIG

Læs mere

Kandidater til BUPL Nordsjællands bestyrelse på valg ved generalforsamlingen 2017

Kandidater til BUPL Nordsjællands bestyrelse på valg ved generalforsamlingen 2017 Kandidater til BUPL Nordsjællands bestyrelse på valg ved generalforsamlingen 2017 BUPL Nordsjællands bestyrelse består af 15 medlemmer, der alle vælges for en toårig periode. Herunder kan du se, hvilke

Læs mere

TR ens guide til den gode modtagelse af praktikanter

TR ens guide til den gode modtagelse af praktikanter TR ens guide til den gode modtagelse af praktikanter På socialrådgiveruddannelsen er der kun denne ene egentlige praktik, og bl.a. derfor betyder den så meget for den enkelte praktikant. Det er her, man

Læs mere

Opsamling på workshop 1 Fremtidens Drift i 3B

Opsamling på workshop 1 Fremtidens Drift i 3B Opsamling på workshop 1 Fremtidens Drift i 3B Steen Egeberg fra organisationsbestyrelsen og drifts- og servicedirektør Jesper Bremholm holdt af to omgange workshoppen Fremtidens Drift i 3B. På workshoppen

Læs mere

Beretning og fremtid. Ballerup Kommune. ommune. mmune Ballerup Kom. Kommune Ballerup. e Ballerup Kommune B

Beretning og fremtid. Ballerup Kommune. ommune. mmune Ballerup Kom. Kommune Ballerup. e Ballerup Kommune B PMF AFDELING 1 Beretning og fremtid p Kommune Ballerup une Ballerup Kommun rup Kommune Balleru mune Ballerup Kommu allerup Kommune Ball mmune Ballerup Komm Ballerup Kommune Ba mmune Ballerup Kom e Ballerup

Læs mere

Investering i en forstærket indsats til udsatte ledige tjener sig mange gange hjem

Investering i en forstærket indsats til udsatte ledige tjener sig mange gange hjem Notat Dato 24. marts 2017 MLJ Side 1 af 5 Investering i en forstærket indsats til udsatte ledige tjener sig mange gange hjem Beskæftigelsesområdet, har gennem en årrække været præget af store reformer.

Læs mere

Organisatoriske Forhold

Organisatoriske Forhold Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse 1 - Indledning.. 2 2 - LL-klubben. 2 3 - Årsmøde.. 3 4 - Bestyrelsen. 3 5 - Sekretariatspersonale.. 4 6 - Principprogrammet..

Læs mere

Budgetordførertale 2017 Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre 31. august (Det talte ord gælder)

Budgetordførertale 2017 Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre 31. august (Det talte ord gælder) Budgetordførertale 2017 Mette Annelie Rasmussen, Radikale Venstre 31. august 2017 (Det talte ord gælder) Kære kollegaer, kære københavnere, kære medarbejdere - så skal vi igen i gang med budgetforhandlingerne

Læs mere

Kommunikationspolitik. for BUPL MidtVestjylland

Kommunikationspolitik. for BUPL MidtVestjylland Kommunikationspolitik for BUPL MidtVestjylland 1 Introduktion BUPL MidtVestjylland er en kommunikerende organisation, for hvem det at skabe værdi for medlemmerne gennem kollektiv og individuel interessevaretagelse

Læs mere

Sammen om den offentlige sektor

Sammen om den offentlige sektor Sammen om den offentlige sektor Djøf Offentligs fokusområder 2018-2020 Tænk længere Reformer af kommuner, domstole, politi og gymnasier. Nye uddannelsesinstitutioner, supersygehuse, sammenlægninger, opsplitninger,

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere