Beretning for SOF

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Beretning for SOF"

Transkript

1 Beretning for SOF

2

3 Budget 2018 Socialforvaltningen skal hvert år fremkomme med et budgetforslag eller også kaldet et sparekatalog til Socialudvalget. Budgetprocessen for næstkommende år, altså budget for 2018, stater i januar På medarbejdersiden har vi ønsker at blive inddraget så tidligt som muligt. Det betyder at BorgercenterMED ene også inddrages endnu tidligere i forhold til at komme med forslag til Direktionen, som så behandles i HovedMED. Københavns kommune er forpligtet til at spare 2 % på budgetterne årligt som alle andre Kommuner jf. Moderniserings- og effektiviseringsprogrammet. Medarbejdersiden i HovedMED har brugt meget tid på at drøfte og udfordre Socialforvaltningens oplæg til budgetforhandlingerne vedr. budget 2018, da vi er bekymret for det fremtidige serviceniveau overfor de udsatte borgere, men også for hvordan arbejdsmiljøet vil være fremadrettet, når vi presses på ressourcerne. Socialforvaltningen er pålagt at finde besparelser på ca. 120 mio kr. Dette beløb er ekstra højt i år, grundet satspuljemidlerne på 58 mio.kr., som staten traf beslutning om ikke at videreføre. Dette har bl.a. haft store konsekvenser for budgettet i Hjemløseenheden. Hjemløseenheden har selv rettet henvendelse til Socialborgmesteren omkring deres særlige udfordringer. Foruden drøftelser med direktionen i HovedMED har DS i samarbejde med de andre fagforeninger Djøf, LFS, SL, DSR og HK inviteret alle partier i Borgerrepræsentationen samt Alternativet til kaffe og en uformel snak omkring prioritering af det sociale område i Københavns Kommune. Det er der kommet mange gode samtaler ud af og vi fik sat fokus på udfordringerne i socialforvaltningens og vores målgruppe, særligt når budgetterne forsat mindskes hvert år. På baggrund af drøftelserne med kommunalpolitikerne og vores bekymring for serviceniveauet fremadrettet har vi i fællesskab sendt et åbent brev til socialudvalget, hvor vi har ytret vores bekymring for de udsatte borgere i Københavns kommune. (Se vedlagt skriv til Borgerrepræsentationen). Yderligere har vi i samarbejde med LFS og SL sendt et åbenbrev til hele borgerrepræsentationen her i juni 2017 ang. Familieplejeområdet, da vores tillidsrepræsentanter har givet udtryk for bekymring. (Se vedlagt skriv til Borgerrepræsentationen.) DSK arbejder stadig i fællesskab med de andre fagforeninger samt i tillidsrepræsentantkredsen på at sætte fokus på serviceniveauet og de forringelser der sker i takt med at Socialforvaltningen skal spare. Det er en løbende proces og vi kommer til at forsætte arbejdet i forbindelse med budgetforhandlinger for budget 2019.

4 Løn: Igen i år skal alle tillidsrepræsentanterne forhandle løn lokalt. Som ved alle andre år er ledelsen forpligtet til at afsætte midler til lokal løn jvf. vores overenskomst. På trods af det, ved vi at mange af tillidsrepræsentanterne bliver mødt med at der ikke er midler til dette. I DSK drøfter vi denne problematik og vil have fokus på hvordan vi strategisk kan arbejde med det. Vi er allerede gået i gang med at nævne for de kommunalpolitikere som vi møder i anden sammenhæng, at vi har en udfordring med aflønningen af socialrådgiverne og at der er Borgercentre som ligger langt under niveau, når vi sammenligner i hele Socialforvaltningen. Vi har i foråret erfaret, at mange ikke fik deres 1706-tillæg, hvilket vi hen over foråret har arbejdet på at løse sammen med Koncern Service. Det viser sig, at der er to typer af problemstillinger, som I skal være opmærksomme på. 1. Ledelsen har ikke meldt dine korrekte arbejdstider ind til KS 2. Lønsystemet laver fejl og udbetaler ikke løn korrekt Jeg vil derfor opfordre alle til at kigge på deres lønseddel løbende, så I kan holde øje med, at I får jeres tillæg. Hvis I ikke gør det, så ring til KS og hør dem om jeres arbejdstider er meldt korrekt ind og meld til dem, at I mangler jeres tillæg udbetalt. Jeres lokale tillidsrepræsentant eller jeg kan hjælpe jer. Generelt vil jeg opfordre til at I altid tjekker om jeres løn er udbetalt korrekt. Københavns Kommune i Pressen: Borgercenter Børn og Unge I maj måned offentliggjorde Johan Busse Københavns Borgerrådgiver hans undersøgelse af sagsbehandlingen i Borgercenter Børn og Unge myndighedsarbejdet. Borgerrådgiveren har undersøgt 78 anbringelsessager og fundet 100 % fejl. Alle tillidsrepræsentanterne fra BBU myndighed og Døgnvagten har siden da søgt at få så stor indflydelse på den fremadrettede proces samt sikre at medlemmerne fik mulighed for at bidrage med deres praksisviden. DS og DSK har haft følgende forløb:

5 Primo maj har FTR afholdt møde med borgercenterchef Anne Steenberg. Formålet med mødet var at drøfte samarbejde omkring den forestående rapport fa Borgerrådgiveren. D. 22 maj afholder Anne Steenberg møde med alle DS s TR samt en arbejdsmiljørepræsentant fra alle 6 enheder omkring rapporten. Vi bliver oplyst om, at BBU får kritik og at Anne som ledelse ønsker at samarbejde herom. Som borgercenterchef er det Anne Steenbergs oplevelse, at der bliver udført godt socialt arbejde, men at der mangler fokus på den juridiske del af sagsbehandlingen. Anne Steenberg har planlagt at komme rundt på alle 6 enheder i BBU og drøfte rapporten og hvilket tiltag medarbejderne vurderer der skal til fremadrettet for at sikre lovmedholdelighed i sagerne. D. 30 maj er Niels Christian B. i P1 morgen sammen med en undersøgelsessagsbehandler fra en omegnskommune. P1 følger sagen hele den uge, hvor DS udtaler sig. D. 2 juni sender Fællestillidsrepræsentant Marie Pallesgaard Vithen og Regionsformand Rasmus H. Balslev en mail til alle medlemmer af Socialudvalget omkring vores perspektivering af sagen og konkrete forslag til handlinger. Se vedhæftet. D. 2 juni sender FTR og TR i BBU invitation ud til medlemsmøde mandag d. 19 juni omkring Borgerrådgiverens rapport til alle medlemmer i de 6 enheder. D. 13 juni bringer Jyllands-Posten et debatindlæg skrevet af fællestillidsrepræsentant og tillidsrepræsentanterne fra Nørrebro og Brønshøj. D. 15 juni aftales der et møde med Socialborgmesteren. D. 19 juni afholdes der medlemsmøde for BBU Myndighed om Borgerrådgiverens rapport. D. 20 juni mødes alle TR erne i BBU omkring Borgerrådgiverens rapport D. 21 juni tager FTR kontakt til Anne Steenberg i forhold til en orientering af medarbejderperspektivet og ønske om større inddragelse D. 28 juni afholdes der møde med Borgercenterchef Anne Steenberg, Adm. Direktør Nina Eg og Direktør Mikkel Boje om Dansk Socialrådgiverforenings fremsendte mail om perspektivering til socialudvalget. Mødet afholdes med det formål, at DS i samarbejde med fællestillidsrepræsentant fra HK Linda Svendsen kan fremlægge vores bemærkninger til rapport samt drøfte vores forslag til handling fremadrettet. Her bliver der også inddraget udsagn fra medlemsmødet d. 19 juni. I august har fællestillidsrepræsentant aftaler med kommunalpolitikere i forhold til at drøfte det fremadrettede arbejde med at styrke myndighedsindsatsen i BBU-MY. D. 16 august 2017 behandlede SUD s BBU s forstærkede handleplan, hvor mange af DS s kritik var taget til efterretning. BBU har bl.a. fjernet Københavner-reglerne og de har ansat en jurist til hver lokal enhed. Alle tillidsrepræsentanter i BBU-Myndighed og tillidsrepræsentant i Døgnvagten mødes løbende omkring Handleplanen og tiltagene i BBU.

6 Borgercenter Handicap I marts 2017 kom Borgercenterhandicap igen i pressen. Politiken og andre aviser bragte en del artikler både omkring forældrenes store frustration over skiftende sagsbehandler og manglende bevilliger, men også omkring medarbejdes arbejdskultur og en whistleblower-sag, hvor en ansat har oplyst at der systematisk bliver snydt med arbejdstiden. D. 15 marts drøftede Socialudvalget indstilling fra Socialforvaltningen vedr. Borgercenter Handicaps aktuelle udfordringer. Yderligere skulle SUD drøfte tiltag, foreslået af Forældrerådet og forvaltningen bl.a. vedr. eftersyn af omorganiseringen, arbejdsmiljø og løsning af aktuelle sagsbehandlerudfordringer. Rasmus H. Balslev og Marie P. Vithen holdte møde med socialborgmester Jesper Christensen d. 5 april, hvor udfordringerne i Borgercenter Handicap blev drøftet. D. 26 april behandlede SUD en indstilling om at fremrykke dele af budgetforslag samt 2,5 mio. kr. til 10 sagsbehandlerårsværk, hvilket blev godkendt. I juni afholdte lokal tillidsrepræsentant, fællestillidsrepræsentant Marie P. Vithen og Regionsformand Rasmus H. Balslev medlemsmøde i Borgercenter Handicap med formål at drøfte pressesagen og den aktuelle situation i Borgercenter Handicap. I september afholdes der et opfølgningsmøde med Socialborgmesteren, hvor situationen i Borgercenter Handicap igen vil blive drøftet. Tillidsdagsorden Københavns kommune har stadig visioner for at arbejde med tillid og tillidsbaseret ledelse. I April 2017 afholdt de Tillidskonference 3.0 på Rådhuset. I Socialforvaltningen arbejdes der ligeledes forsat med tillidsdagsorden. Der er nedsat en styregruppe for arbejdet med Tillidsdagorden, som har affødt tre arbejdsgrupper; Arbejdsfællesskaber Fokus i denne arbejdsgrupper er hvordan vi sætter fokus på rammerne for opgaveløsningen og håndterer udfordringer ved en fælles dialog. Afbureaukratisering Afbureaukratiseringsgruppen skal ses i forlængelse af Meningssamlingen og Bureaukratipatruljen. Der arbejdes på at lette og ensarte SOF s vejledninger samt se på hvor i organisationen man kan afbureaukratiseres. Der er flere initiativer i gang flere forskellige steder i

7 forvaltningen og der arbejdes på at sprede de gode ideer. Det er her muligt at melde cases ind til gruppen. Samskabelse Arbejdsgruppen arbejder med, hvordan man kan inddrage civilsamfundet i opgaveløsning som et supplement. Som led i arbejdet med Tillidsdagsorden, er det forsat muligt at booke en direktør: Trivselsundersøgelse 2017: I vinteren/foråret gennemførte Københavns Kommune Trivselsundersøgelsen. Undersøgelsen består som altid af et spørgeskema som alle medarbejdere og ledere bliver bedt om at udfylde. Der er samme spørgsmål for hele Københavns Kommune og så er der de forvaltningsspecifikke spørgsmål, som medarbejdersiden i HovedMED har medindflydelse på. Som administrerende direktør Nina Eg skrev på intranettet har Socialforvaltningen fået et godt resultat og er gået frem i målingen. Det er dog at det er værd at bemærke, at når man kigger nærmere på Udføre og Myndighed ses det, at myndighed er gået tilbage i trivsel og særligt på spørgsmålet som indflydelse på eget arbejde. Det ses at Udføredelen i højere grad har en bedre trivsel end myndighedssiden. Da vi som socialrådgivere i overvejende grad ansættes i myndighedsdelene er det jo bekymrende og noget vi i DSK skal tage alvorligt, når vi ser at vi som faggruppe går tilbage i trivsel. Resultatet stemmer godt overens med de drøftelser vi har i TR-kredsen i Socialforvaltningen, hvor vi i øjeblikket er meget optaget af rammerne for vores arbejde og vilkårene for vores borgere. Borgerens plan: Socialforvaltningen arbejder forsat på at udvikle Borgerens Plan, hvis intention er at skabe rammer, der styrker og motiverer et tæt og motiverende samarbejde mellem borgeren og medarbejderne. Det skal være en fælles plan for borgeren, der samler udredning, mål og opfølgning. Den skal reducere i eksisterende dokumentationsredskaber. Frem til 1. oktober udvikles grundmodellen og herefter afprøves den samt samarbejdsformen. DS har en plads i styregruppen for Borgerens plan, hvor Regionsformand Rasmus Hangaard Balslev sidder.

8 Analyse af dokumentation: I efteråret 2016 gennemførte Socialforvaltningen en analyse af dokumentationen på udføreområdet. Formålet med analysen var at optimere arbejdsgange, således at der bliver frigivet mere tid til det borgernære arbejde. Denne undersøgelse viste at 41 % af tiden blev brugt på Øvrige arbejdsopgaver, 18 % af tiden på dokumentation og 41 % på borger samvær. Det betød, at man i 41 pct. af tiden hverken dokumenteret eller var direkte sammen med borgeren. Dette er der efterfølgende blevet arbejdet med, således at man har forsøgt at inkorporere de øvrige arbejdsopgaver som tillod det i samværet med borgeren. Socialudvalget har bedt Socialforvaltningen om at foretage samme undersøgelse på myndighedsområdet. Der arbejdes på nuværende tidspunkt på en analyseform, så alle myndighedssagsbehandlere kan favnes heri. Under HovedMED er der nedsat en arbejdsgruppe, hvor fællestillidsrepræsentant fra SOF deltager sammen med udvalgte ledere, medarbejdere og andre faglige organisationer. Det har her været muligt at være til at pege på fokuspunkter til den kommende analyse samt hvilke udfordringer vi ser. Hele bestyrelsen har været orienteret, så det har været muligt at nuancere analysen med input fra alle dele af SOF. Omstilling af Socialpsykiatrien Socialforvaltningen har haft stor fokus på Psykiatrien og en omstilling heraf, som Borgercenterchef Jan Jensen skal have ansvaret for. Omstillingen har indtil videre indbefattet at Socialforvaltningen arbejder på en grundfortælling, at man forsøger at skabe flere pladser på botilbudene og at man ved nedbringe ventelisten på 85- tilbud. Yderligere skal der arbejdes med kompetenceuddannelse for medarbejderne i Recovery og rehabilisering, hvilket er en tilgang der sættes i høj fokus. De 5 socialpsykiatriske centre skal fremadrettet have fokus på bl.a. Beskæftigelsesindsats, Ensomhed, relationer og netværk og Peerto-peer støtte. Hvert center specialiserer sig i en af indsatserne. Fokus er i høj grad på udføredelen i Borgercenter Voksne, men alle sagsbehandlerne skal også uddannes inden for Recovery. Der arbejdes i øjeblikket på en Grundfortælling for psykiatrien, hvor bl.a. borgerne også er inddraget. I foråret afholdte LFS et stormøde omkring omstilling af Socialpsykiatrien, hvor borgere, kommunalpolitikere, direktionen samt medarbejdere deltog.

9 Evaluering af Borgercenter Voksne myndighedssøjlen Borgercenter Voksne er i gang med en evaluering af den omfattende omstrukturering, der fandt sted i Man har i TU17 kunne spore at medarbejderne ikke kan se det hensigtsmæssige i organiseringen der er på myndighedsområdet. Der er aktuelt nedsat fokusgrupper på de forskellige arbejdspladser og i MED-regi. Vi afventer resultaterne i efteråret MED-samarbejdet Den nye MED-struktur har efterhånden levet i snart to år i Socialforvaltningen. Ved omstruktureringen af hele Socialforvaltningen, hvor der blev dannet 4 Borgercentre, fik vi et ekstra MED-niveau ind i Socialforvaltningen. Vi arbejder derfor nu i LokalMED eller Personalemøde med MED-status, i AfdelingsMED, i BorgercenterMED og i HovedMED. Det har som med meget andet været en overgang med diverse udfordringer, særligt i forhold til at sikre kontinuitet. Medarbejdersiden har stillet krav om, at de repræsentanter der sidder i BorgercenterMED også skal være repræsenteret i AfdelingsMED. Dette har vi gjort for at sikre høj kvalitet og kontinuitet i de forskellige BorgercentreMED. DS har repræsentanter på alle niveauer i Borgercenter Handicap, Borgercenter Voksne og Borgercenter Børn og Unge. Vi skal være os bevidste om, at vores platforme for indflydelse er i disse MED-udvalgs. Med den nye struktur bliver mange relevante sager drøftet og behandlet i BorgercentreMED, hvor det tidligere har ligget i HovedMED. Vi skal være skarpe på, at klæde vores repræsentanter i diverse MED-udvalg godt på. Og vi skal støtte vores repræsentanter, da de har en informationsforpligtelse overfor ledelsen. Det betyder, at de er forpligtet til at undersøge deres bagland, så deres medlemmer bliver hørt. Det er derfor vigtigt at vi bakker op om dem, kommer til de møder de indkalder til og giver vores besyv, uanset om vi er for eller imod evt. beslutninger. Din repræsentant gør et stykke arbejde og kvaliteten afhænger af os alle sammen. Vi skal huske at spille hinanden gode.

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Referat af bestyrelsesmøde Mandag d. 4. februar 2019 kl. 09.00-15.30 Musvågevej Bankboksen hos Edna 0. Godmorgen og velkommen 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Godkendelse af referat Godkendt. 3.

Læs mere

Beretning DSK Beretning for DSK

Beretning DSK Beretning for DSK Beretning for DSK 2017-2018 1 Indledning: Tiden siden generalforsamlingen 2017 har været begivenhedsrig. Den har primært stået på forberedelse og aktion i forbindelse med OK18 og det har været en fornøjelse

Læs mere

(KfO) Janne Bech Jensen Områdechef Center for Rusmiddelbehandling LO (LFS) medarbejderrepræsentant

(KfO) Janne Bech Jensen Områdechef Center for Rusmiddelbehandling LO (LFS) medarbejderrepræsentant KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Organisationsudvikling REFERAT Referat af HovedMED den 23. april 2019 23. marts 2019 Dato: 23. april 2019 Tid: 10:00 11:00 Sted: Bernstorffsgade 17, 4. sal, vær.

Læs mere

Beretning DSK Beretning for DSK

Beretning DSK Beretning for DSK Beretning for DSK 2016-2017 Medlemstallet For at starte der hvor vi plejer, udgør Dansk Socialrådgiverforening København (DSK) pr. 1. august 2017 755 socialrådgivere. Dette er en stigning på 63 medlemmer

Læs mere

Mødedeltagere: Navn Stilling Repræsentant for: Linda Svendsen Fællestillidsrepræsentant HK kommunal, næstformand

Mødedeltagere: Navn Stilling Repræsentant for: Linda Svendsen Fællestillidsrepræsentant HK kommunal, næstformand KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Stabscenter SOF Referat fra HovedMED 9.3.2016 Dato: 9.3.2016 Tid: Kl. 10.00-13.00 Sted: Uddannelsescentret, Vordingborggade 15 21-03-2016 Sagsnr. 2016-0036876 Dokumentnr.

Læs mere

Tillidsreform. i Socialforvaltningen

Tillidsreform. i Socialforvaltningen Tillidsreform i Socialforvaltningen Ringe i vandet Det er mange små dråber af tillid, der skal sprede sig som ringe i vandet for, at vi kan få skabt en tillidsfuld organisation. Tilliden starter med vores

Læs mere

DSK bestyrelsesmøde. Tirsdag d. 15. november 2016 kl Regnbuepladsen 7, 2. sal

DSK bestyrelsesmøde. Tirsdag d. 15. november 2016 kl Regnbuepladsen 7, 2. sal DSK bestyrelsesmøde Tirsdag d. 15. november 2016 kl. 9-15.30 Regnbuepladsen 7, 2. sal Til stede: Birgitte Fedders, Britt Rannje, Britta Jakobsen, Edna Nersesjan, Kate Sørensen, Katrine Madsen, Lene Christiansen,

Læs mere

Bilag 1. Status på Handleplan for børnehandicapområdet. Juni 2013

Bilag 1. Status på Handleplan for børnehandicapområdet. Juni 2013 Dato: 3.6-2013 Bilag 1. Status på. Juni 2013 Handleplanen består af to delplaner: (11 tiltag) Handleplan 2: Styrkelse af arbejdsmiljøet (4 tiltag) Side 1 af 8 1 Etablering af forældreråd For at sikre en

Læs mere

Sagsnr Til Socialudvalget. Dokumentnr

Sagsnr Til Socialudvalget. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Status på omstillingsplanen Socialudvalget besluttede den 30. november 2016, at Socialforvaltningen skal arbejde videre

Læs mere

Handleplan for børnehandicapområdet

Handleplan for børnehandicapområdet Dato: 13-04-2013 Handleplanen består af to delplaner: (11 tiltag) Handleplan 2: Styrkelse af arbejdsmiljøet (4 tiltag) De to handleplaner er dynamiske ift. inddragelse af viden, der vil indkomme i forbindelse

Læs mere

Tak for din henvendelse af 5. februar 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Tak for din henvendelse af 5. februar 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Adm. direktør Caroline Stage, MB 14. februar 2018 Sagsnr. 2018-0053577 Kære Caroline Stage Dokumentnr. 2018-0053577-7 Tak for din henvendelse af 5. februar 2018,

Læs mere

På baggrund af Borgerrådgiverens rapport står det klart, at Socialforvaltningen bør og vil anlægge en strammere juridisk vurdering end i dag.

På baggrund af Borgerrådgiverens rapport står det klart, at Socialforvaltningen bør og vil anlægge en strammere juridisk vurdering end i dag. Socialforvaltningen Adm. direktør Borgerrådgiveren Vester Voldgade 2A 1552 København V Vedrørende Borgerrådgiverens foreløbige rapport om Kvaliteten af sagsbehandlingen og myndighedsudøvelsen i Borgercenter

Læs mere

Mødedeltagere: Repræsentant for: Linda Svendsen Fællestillidsrepræsentant HK Kommunal, næstformand

Mødedeltagere: Repræsentant for: Linda Svendsen Fællestillidsrepræsentant HK Kommunal, næstformand KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Stabscenter SOF Referat af ekstraordinært HovedMED 9.11.2016 Dato: 9.11.2016 Tid: 9.00 10.00 Sted: Bernstorffsgade 17, 4. værelse 400 Mødedeltagere: HovedMED 08-11-2016

Læs mere

OMRÅDECHEF BØRNEFAMILIEENHEDEN BRØNSHØJ-HUSUM-VANLØSE

OMRÅDECHEF BØRNEFAMILIEENHEDEN BRØNSHØJ-HUSUM-VANLØSE KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Borgercenter Børn og Unge STILLINGS- OG PERSONPROFIL OMRÅDECHEF BØRNEFAMILIEENHEDEN BRØNSHØJ-HUSUM-VANLØSE SOCIALFORVALTNINGEN, KØBENHAVNS KOMMUNE Om Socialforvaltningen

Læs mere

Statusnotat til Social- og integrationsministeriet vedrørende aktiviteter på børnehandicapområdet

Statusnotat til Social- og integrationsministeriet vedrørende aktiviteter på børnehandicapområdet Socialudvalget 2012-13 SOU Alm.del Bilag 279 Offentligt KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Mål- og Rammekontoret for Voksne NOTAT 31-05-2013 Statusnotat til Social- og integrationsministeriet vedrørende

Læs mere

Sundhed og omsorg 2012

Sundhed og omsorg 2012 Evaluering af Sundhed og omsorg 2012 Denne rapport er udarbejdet i samarbejde mellem: HR og Kvalitet Udviklingsafdelingen Innovationscentret i Sundhed og Omsorg Indledning/formål Sundhed og Omsorg iværksatte

Læs mere

Referat af DSK generalforsamling 2017

Referat af DSK generalforsamling 2017 Referat af DSK generalforsamling 2017 1. Velkomst Rikke Troelsen bød velkommen og Marie Vithen præsenterede ansatte fra DS. 2. Valg af dirigent og referent og to stemmetællere Lone Lomholt konstaterede,

Læs mere

Referat af HovedMED fredag den 9. maj 2014 Sagsnr.

Referat af HovedMED fredag den 9. maj 2014 Sagsnr. KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for tværgående kontorer 08-05-2014 Referat af HovedMED fredag den 9. maj 2014 Sagsnr. Dato: Fredag den 9. maj 2014 2014-0067372 Fredag den 9. maj 2014 Tid:

Læs mere

Referat af DSK bestyrelsesmøde

Referat af DSK bestyrelsesmøde Referat af DSK bestyrelsesmøde Onsdag d. 12. november 2014 kl. 9.00-15.30 Københavns Rådhus, udvalgsværelse A Til stede: Heidi, TR Arbejdsmarkedscentret. Rasmus, FTR SOF. Karina, suppleant Voksenenhed

Læs mere

Tak for din henvendelse af 6. juli 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen:

Tak for din henvendelse af 6. juli 2018, hvor du stiller følgende spørgsmål til forvaltningen: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Adm. direktør Badar Shah, MB Kære Badar Shah 25. juli 2018 Sagsnr. 2018-0183499 Dokumentnr. 2018-0183499-11 Tak for din henvendelse af 6. juli 2018, hvor du stiller

Læs mere

Referat. Referat fra møde i HovedMED d. 27. august 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 27. august 2015 kl. 13-15

Referat. Referat fra møde i HovedMED d. 27. august 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 27. august 2015 kl. 13-15 Referat Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 27. august 2015 kl. 13-15 Deltagere: Hugo Pedersen, Kommunaldirektør, Formand Mette Herbert, Direktør Pernille Halberg Salamon, Direktør Klaus Poulsen, Arbejdsleder

Læs mere

DSK bestyrelsesmøde. 26. januar 2015 kl. 9-15 Københavns Rådhus, udvalgsværelse D

DSK bestyrelsesmøde. 26. januar 2015 kl. 9-15 Københavns Rådhus, udvalgsværelse D DSK bestyrelsesmøde 26. januar 2015 kl. 9-15 Københavns Rådhus, udvalgsværelse D Tilstede: Karina Jensen, BFCK Amager. Sofie Schieck BFCK Amager. Birgitte Fedders, Center for Udsatte Voksne og Familier.

Læs mere

Af budgetaftalen for 2016 fremgår, at stærke arbejdsfællesskaber er en forudsætning for tillidsdagsordenen. Det fremgår af aftalen, at:

Af budgetaftalen for 2016 fremgår, at stærke arbejdsfællesskaber er en forudsætning for tillidsdagsordenen. Det fremgår af aftalen, at: KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen NOTAT 1. august 2019 Charter for arbejdsfællesskaber Formålet med charter for arbejdsfællesskaber er at knæsætte arbejdsfællesskaber som en del af den ramme, som

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse - Guiden er bygget op over faserne: Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1) Under: Gennemførelse af undersøgelsen (fase 2) Efter: Opfølgning (fase 3) Udarbejdet

Læs mere

CENTERCHEF TIL CENTER FOR UDSATTE OG KRIMINALITETSTRUEDE UNGE

CENTERCHEF TIL CENTER FOR UDSATTE OG KRIMINALITETSTRUEDE UNGE KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Borgercenter Børn og Unge STILLINGS- OG PERSONPROFIL CENTERCHEF TIL CENTER FOR UDSATTE OG KRIMINALITETSTRUEDE UNGE SOCIALFORVALTNINGEN, KØBENHAVNS KOMMUNE Om Socialforvaltningen

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse Guide til en god trivselsundersøgelse Udarbejdet af Arbejdsmiljø København November 2016 Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 5 Sørg for at

Læs mere

Referat. Referat fra HovedMED 19. februar 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015

Referat. Referat fra HovedMED 19. februar 2015. Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015 Referat Sted: Hørsholm Rådhus, D1 Dato: 19. februar 2015 Deltagere: Hugo Pedersen, Kommunaldirektør, Formand Klaus Poulsen, Arbejdsleder Marianne Lindholdt, Næstformand, DLF Marlene Dalskov, BUPL Hanne

Læs mere

Guide til en god trivselsundersøgelse

Guide til en god trivselsundersøgelse arbejdsmiljø københavn Guide til en god trivselsundersøgelse Indhold Indledning... 2 Trivselsundersøgelsen... 3 Før: Forberedelse af undersøgelsen (fase 1)... 4 Sørg for at forankre arbejdet med trivselsundersøgelsen...

Læs mere

CENTERCHEF TIL CENTER FOR SPECIALPÆDAGOGIK OG PSYKIATRI

CENTERCHEF TIL CENTER FOR SPECIALPÆDAGOGIK OG PSYKIATRI KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Borgercenter Børn og Unge STILLINGS- OG PERSONPROFIL CENTERCHEF TIL CENTER FOR SPECIALPÆDAGOGIK OG PSYKIATRI SOCIALFORVALTNINGEN, KØBENHAVNS KOMMUNE Om Socialforvaltningen

Læs mere

Brugertilfredshed i SOF 2016

Brugertilfredshed i SOF 2016 Brugertilfredshed i SOF 2016 Bilag Den 15. juni 2016 Socialforvaltningen KØBENHAVNS www.kk.dk KOMMUNE Side Kort om undersøgelsen Socialudvalget har besluttet, at Socialforvaltningen skal arbejde systematisk

Læs mere

Brugertilfredshed i SOF 2017

Brugertilfredshed i SOF 2017 Brugertilfredshed i SOF 2017 Bilag Den 21. juni 2017 Socialforvaltningen KØBENHAVNS www.kk.dk KOMMUNE Side Kort om undersøgelsen Socialudvalget har besluttet, at Socialforvaltningen skal arbejde systematisk

Læs mere

Orientering om status for forsøg med fleksibel arbejdstid

Orientering om status for forsøg med fleksibel arbejdstid KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen, Koncernservice Center for Personalejura og HR Til Økonomiudvalget NOTAT Dato: 16. april 2018 Sagsnr. 2018-0115588 Orientering om status for forsøg med fleksibel

Læs mere

Referat fra HovedMED d. 13.marts Sagsnr

Referat fra HovedMED d. 13.marts Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Økonomi og Byggeri Referat fra HovedMED d. 13.marts 2017 Dato: 13.03.2017 Tid: 10.30-12.30 Sted: Bernstorffsgade 17, lokale 356 Mødedeltagere: HovedMED-medarbejderside

Læs mere

Beretning for BIF

Beretning for BIF Beretning for BIF 2015-2016 Lønforhandlingerne Vi fik gennemført lønforhandlinger i maj juni med ca. 0,7 % af lønsummen i puljen. Det har samlet set været en god proces med forsat grundlønsindplacering

Læs mere

SOF beretning

SOF beretning SOF beretning 2014-2015 Etablering af borgercentre Efter nogle år med arbejdsro kom der atter gang i omstruktureringerne i SOF i 2015. I foråret blev de fire nye borgercentre for hhv. Børn og Unge, Udsatte

Læs mere

Udvalg for byudvikling og bolig Orientering: Status på Furesø Kommunes samlede sygefravær efter 1. halvår 2018 Sagsnr.

Udvalg for byudvikling og bolig Orientering: Status på Furesø Kommunes samlede sygefravær efter 1. halvår 2018 Sagsnr. Orientering: Status på Furesø Kommunes samlede sygefravær efter 1. halvår 2018 Sagsnr. i ESDH: 18/10876 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Økonomiudvalget I denne sag orienteres Økonomiudvalget om

Læs mere

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen.

Københavns Kommune gennemfører hvert andet år en fælles trivselsundersøgelse på alle arbejdspladser i kommunen. TRIVSELSUNDERSØGELSEN 2015 Indhold Indledning 3 Fase 1: Før Forberedelse af undersøgelsen 5 Fase 2: Under Gennemførelse af undersøgelsen 8 Fase 3: Efter Analyse og dialog om undersøgelsen 11 Indledning

Læs mere

Referat af 1. ordinære handicaprådsmøde den 14. marts Referat. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen er godkendt.

Referat af 1. ordinære handicaprådsmøde den 14. marts Referat. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen er godkendt. HANDICAPRÅDET I KØBENHAVNS KOMMUNE REFERAT Referat af 1. ordinære handicaprådsmøde den 14. marts 2018 Dato: Den 14. marts 2018 Tid: 19.15-21.30 Sted: Rådhuset, Udvalgsværelse 8 Mødedeltagere: Mia Nyegaard

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6.

Åben. HANDICAPRÅDET Dagsorden. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. Dagsorden Åben Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Stationsvej 38, 3460 Birkerød. Mødedato Torsdag den 6. oktober 2011 Mødetidspunkt Kl. 15.30 Bemærkninger Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere

Læs mere

Beretning og fremtid. Ballerup Kommune. ommune. mmune Ballerup Kom. Kommune Ballerup. e Ballerup Kommune B

Beretning og fremtid. Ballerup Kommune. ommune. mmune Ballerup Kom. Kommune Ballerup. e Ballerup Kommune B PMF AFDELING 1 Beretning og fremtid p Kommune Ballerup une Ballerup Kommun rup Kommune Balleru mune Ballerup Kommu allerup Kommune Ball mmune Ballerup Komm Ballerup Kommune Ba mmune Ballerup Kom e Ballerup

Læs mere

Bilag til SOCDIR. 10. juni 2015

Bilag til SOCDIR. 10. juni 2015 Bilag til SOCDIR 10. juni 2015 Punkt 6: Ledernetværk på det specialiserede voksensocialområde Bilag 1: Invitation til ledernetværk Bilag 2: Orientering om invitation til nyt ledernetværk på voksen socialområdet

Læs mere

1. august Sagsnr Notat om tillidsdagsordenen og arbejdsfællesskaber. Dokumentnr

1. august Sagsnr Notat om tillidsdagsordenen og arbejdsfællesskaber. Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen NOTAT 1. august 2019 Notat om tillidsdagsordenen og arbejdsfællesskaber Tillidsdagsordenen er bredt forankret i Københavns Kommune, og dagsordenen har stor opbakning

Læs mere

Socialudvalget 2013-14 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 349 Offentligt

Socialudvalget 2013-14 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 349 Offentligt Socialudvalget 2013-14 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 349 Offentligt Handleplanen Den aktuelle handleplan består af de 15 oprindelige aktiviteter plus yderligere 9 aktiviteter, der er føjet til

Læs mere

SOF beretning 2013-2014

SOF beretning 2013-2014 SOF beretning 2013-2014 To til tillid Sammen med gode kollegaer fra de andre faglige organisationer har jeg brugt meget tid med forvaltningsledelsen på at tegne og følge op på tillidsreformen. Det har

Læs mere

Socialforvaltningen Direktionen Sagsnr

Socialforvaltningen Direktionen Sagsnr Borgerrådgiveren Socialforvaltningen Direktionen Sendt pr. mail til: SOFSekretariatet@sof.kk.dk SOF.Faellespost@sof.kk.dk G234@sof.kk.dk SK36@sof.kk.dk 20-12-2012 Sagsnr. 2012-166201 Dokumentnr. 2012-1017588

Læs mere

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET

HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET HANDOUT ORIENTERING OM SAGER OG TEMAER TIL BORGERRÅDGIVERUDVALGET Kritik af utilstrækkelig vejledning i Socialforvaltningen Håndtering og fordeling af post på beskæftigelsesområdet Digital Post fra borger

Læs mere

BORGERRÅDGIVERUDVALGET

BORGERRÅDGIVERUDVALGET INDSTILLING 1. Godkendelse af dagsorden J.nr. BOR 1/2011 1 2. Meddelelser fra formanden J.nr. BOR 2/2011 2 3. Temadrøftelse om uafhængighed J.nr. BOR 3/2011 Temadrøftelse af Borgerrådgiverens uafhængighed

Læs mere

TRIO. en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel AMR

TRIO. en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel AMR AMR TRIO en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel Introduktion til samarbejdet mellem leder, tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant Indhold 3 4 6 7 Forord: En daglig aktionsstyrke

Læs mere

DSK beretning

DSK beretning DSK beretning 2014-2015 Medlemstal For at begynde med det vigtigste. Vi er pt. 590 medlemmer i DSK, hvilket er en stigning på 30 medlemmer siden januar. Til det skal det dog siges, at vi ikke kan være

Læs mere

Høringssvar vedr. forslag til organisationsændring

Høringssvar vedr. forslag til organisationsændring 14. september 2016 Høringssvar vedr. forslag til organisationsændring i Roskilde Kommune FMU er og OMU er, jf. tidsplan besluttet i HMU s møde d. 23. juni, inviteret til afgivelse af høringssvar vedr.

Læs mere

Referat af faggruppelandsmødet for handicaphjælper i Kolding 2011

Referat af faggruppelandsmødet for handicaphjælper i Kolding 2011 Referat af faggruppelandsmødet for handicaphjælper i Kolding 2011 17. maj Kl. 10.00 10.45 Fælles velkomst: Karen Stær bød velkommen og fortalte lidt om: Forventninger til faggruppelandsmøde og præsentation

Læs mere

Linda Svendsen Fællestillidsrepræsentant Næstformand, HK Kommunal. Robert Larsen SOSU AMR, den sociale hjemmepleje. Handicapcenter København

Linda Svendsen Fællestillidsrepræsentant Næstformand, HK Kommunal. Robert Larsen SOSU AMR, den sociale hjemmepleje. Handicapcenter København KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Kontoret for HR Administration Referat fra møde i HovedMED fredag den 19. april 2013 Dato: Fredag den 19. april 2013 Tid: 10.00-12.00 Sted: Bernstorffsgade 21, kld.

Læs mere

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget afholdt møde den 4. september Afbud:

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget afholdt møde den 4. september Afbud: Referat Allerød Kommune Personale Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Hovedudvalget afholdt møde den 4. september 2017 Afbud: 1. Bemærkninger til

Læs mere

Til Socialudvalget. Sagsnr Dokumentnr Bilag 2 - MeningsSamlingen

Til Socialudvalget. Sagsnr Dokumentnr Bilag 2 - MeningsSamlingen KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Tillidssekretariatet NOTAT Til Socialudvalget Bilag 2 - MeningsSamlingen MeningsSamlingen er etableret i forbindelse med arbejdet med tillidsreformen i SOF. Det er

Læs mere

Bilag 1b - Alternativ version af TV01 - Omstilling af familieplejeomra det (TV01c)

Bilag 1b - Alternativ version af TV01 - Omstilling af familieplejeomra det (TV01c) Bilag 1b - Alternativ version af TV01 - Omstilling af familieplejeomra det (TV01c) BUSINESS CASE Forslagets titel: Kort resumé: Fremstillende forvaltning: Berørte forvaltninger: TV01c: Omstilling af familieplejeområdet

Læs mere

C) Spørgsmål 1: Er ALF gearet til fremtiden?

C) Spørgsmål 1: Er ALF gearet til fremtiden? Møde: KS Dato: 4. april 2019 Sted: Ryesgade 62 A Tidspunkt:8.30-15.00 Referent: Mødeleder: Fraværende: UKS, LDV, CK Forkortelser: Karsten Lynge Simonsen (KLS), Jan Knærkegaard (JK), Ulla Koch Sørensen

Læs mere

DocumentID: DocumentIsArchived: 0 FileUpdateStatus: 1

DocumentID: DocumentIsArchived: 0 FileUpdateStatus: 1 From: Lotte Rørtoft-Madsen Sent: 10. februar 2017 10:17 To: SOFDL Udvalgsteamet Subject: Til orientering af SUD - sagsnr. 2017-0074767 Attachments: om 108 att. Jesper Christensen.pdf; budgetudmelding 2014.pdf;

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Følgende krav og regler bør der ses nærmere på i forbindelse med tillidsdagordenen i Københavns Kommune:

Følgende krav og regler bør der ses nærmere på i forbindelse med tillidsdagordenen i Københavns Kommune: KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Sekretariatet NOTAT Bilag 4: Afskaffelse af krav og regler besluttet i BR Socialforvaltningen er blevet bedt om at komme med et bud på BRbesluttede regler og krav,

Læs mere

Den 23. marts 2016 /BEK. Referat fra Centerrådsmøde dem 25. februar 2016

Den 23. marts 2016 /BEK. Referat fra Centerrådsmøde dem 25. februar 2016 Socialforvaltningen Borgercenter Handicap REFERAT Den 23. marts 2016 /BEK Referat fra Centerrådsmøde dem 25. februar 2016 Deltagere: Hans Jørgen Møller (DHF, formand) Vibeke Ries (Borgercenterchef), Kirsten

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Bilag 1 - Samlet oversigt over effektiviseringsforslag og endnu ikke behandlede investeringsforslag til Budget 2020 (pixikatalog)

Bilag 1 - Samlet oversigt over effektiviseringsforslag og endnu ikke behandlede investeringsforslag til Budget 2020 (pixikatalog) Bilag 1 - Samlet oversigt over effektiviseringsforslag og endnu ikke behandlede investeringsforslag til Budget 2020 (pixikatalog) Hjemmepleje HJ01 HJ02 HJ03 HJ04 HJ06 Målrettet serviceniveau Vi går på

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset

Referat for ekstraordinært møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Referat for ekstraordinært møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Mødedato: 27. april 2016, kl. 11.00 til 13 Mødested: Møderum 1 Deltagere: Ledelsesrepræsentanter: Morten Møller (formand), Ole Stounbjerg,

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 9. -10. februar 2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Orientering om Socialtilsynets afgørelser vedr. det tidligere Sundbygård, nu Sundbygårdsvej og Røde Mellemvej

Orientering om Socialtilsynets afgørelser vedr. det tidligere Sundbygård, nu Sundbygårdsvej og Røde Mellemvej KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om Socialtilsynets afgørelser vedr. det tidligere Sundbygård, nu Sundbygårdsvej og Røde Mellemvej Socialudvalget

Læs mere

REFERAT. Bemærkninger:

REFERAT. Bemærkninger: REFERAT Område MED - Specialrådgivningen Mødedato: Tirsdag den 3. september 2013 Mødested: Mødelokalet 1. sal, Nørregade 41, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Karl Kristian

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN 7. SEPTEMBER 2015

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN 7. SEPTEMBER 2015 Dato: Ref.: REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN 7. SEPTEMBER 2015 Tid: 09.00-12.00 Sted: Birk Centerpark Indkaldte: Susanne Østergaard, mødeleder Ulla Blok Kristensen Afbud Tina Boel Bo Christensen

Læs mere

Bilag 3: Bevillinger der udløber med udgangen af 2018 uden genfinansieringsbehov

Bilag 3: Bevillinger der udløber med udgangen af 2018 uden genfinansieringsbehov KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen NOTAT Bilag 3: Bevillinger der udløber med udgangen af 2018 uden genfinansieringsbehov Bevillingsudløb uden genfinansieringsbehov 2018 behov 2019 behov CTI-projektet

Læs mere

Referat af HovedMED møde den 10. marts Sagsnr Dokumentnr

Referat af HovedMED møde den 10. marts Sagsnr Dokumentnr REFERAT Referat af HovedMED møde den 10. marts 2017 Dato: 10. marts 2017 Tid: 10.00 12.00 Sted: Bernstorffsgade 17, værelse 400 Mødedeltagere: HovedMEDs medlemmer 07-03-2017 Sagsnr. 2017-0100048 Dokumentnr.

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 10.3.2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

PSYKIATRI- OG SOCIALUDVALG. Tirsdag den 24. april Kl til på Regionsgården i H 6. Møde nr. 4

PSYKIATRI- OG SOCIALUDVALG. Tirsdag den 24. april Kl til på Regionsgården i H 6. Møde nr. 4 K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN PSYKIATRI- OG SOCIALUDVALG Tirsdag den 24. april 2012 Kl. 17.00 til 19.00 på Regionsgården i H 6 Møde nr. 4 Medlemmer: Arly Eskildsen (formand) (F) Hanne Andersen

Læs mere

Opfølgning på psykiatripolitikken

Opfølgning på psykiatripolitikken Opfølgning på psykiatripolitikken Projektet er gennemført i henhold til tidsplan og milepæle. Projektet gennemføres planmæssigt og milepæle opnås - dog kan der være ikke-kritiske forskydninger i tidsplanen.

Læs mere

Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Bent Johansen, Merete Raaschou, Per Schrader og Svend Aage Sørensen.

Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Bent Johansen, Merete Raaschou, Per Schrader og Svend Aage Sørensen. DAGSORDEN Møde i Forretningsudvalget Dato: Onsdag den 13. april 2016 kl. 10-14 Sted: Rådhuset (afventer lokale) Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Bent Johansen, Merete

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Generalforsamling 2017 3.2.

Læs mere

I notatet er samlet svar på spørgsmål som ofte stilles til FTF og OAO. Spørgsmål med svar som har hjemmel i MED-rammeaftalen.

I notatet er samlet svar på spørgsmål som ofte stilles til FTF og OAO. Spørgsmål med svar som har hjemmel i MED-rammeaftalen. 4. maj 2011 I notatet er samlet svar på spørgsmål som ofte stilles til FTF og OAO Spørgsmål med svar som har hjemmel i MED-rammeaftalen. På hvilket niveau i MED-systemet skal ledelsens beslutninger drøftes?

Læs mere

EN NY SOCIALSTRATEGI

EN NY SOCIALSTRATEGI EN NY SOCIALSTRATEGI Socialstrategien er de politiske visioner for det sociale arbejde i København for børn, unge og voksne med sociale og psykiske udfordringer eller et handicap. Socialstrategien skitserer

Læs mere

Kommunale budgetter og regnskaber sådan! - En guide til lokale udsatteråd om arbejdet med kommunale budgetter og regnskaber

Kommunale budgetter og regnskaber sådan! - En guide til lokale udsatteråd om arbejdet med kommunale budgetter og regnskaber Kommunale budgetter og regnskaber sådan! - En guide til lokale udsatteråd om arbejdet med kommunale budgetter og regnskaber Rådet for Socialt Udsatte har lavet denne guide til jer i de lokale udsatteråd

Læs mere

ØKONOMIUDVALGET REFERAT. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal. 6. Frisættelse af institutioner ( ) 1

ØKONOMIUDVALGET REFERAT. for mødet den , kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal. 6. Frisættelse af institutioner ( ) 1 ØKONOMIUDVALGET REFERAT for mødet den 27.08.2013, kl. 15:00 i Rådhuset, Udvalgsværelse F på 2. sal 6. Frisættelse af institutioner (2013-83084) 1 ØKONOMIUDVALGET 6. Frisættelse af institutioner (2013-83084)

Læs mere

Møde i Fælles MED-udvalget Plan, Kultur og Teknik Tirsdag den 28. maj 2013 kl i mødelokale 4, Bytoften

Møde i Fælles MED-udvalget Plan, Kultur og Teknik Tirsdag den 28. maj 2013 kl i mødelokale 4, Bytoften Dato 11. april Dok.nr. 54872/13 Sagsnr. 13/960 Ref. Kathrine Kielgast Møde i Fælles MED-udvalget Plan, Kultur og Teknik Tirsdag den 28. maj 2013 kl. 13.00 i mødelokale 4, Bytoften Deltagere: Bent Peter

Læs mere

EN BY MED PLADS TIL ALLE

EN BY MED PLADS TIL ALLE BY MED PLADS TIL ALLE SOCIALSTRATEGI 2018 BY MED PLADS TILINDHOLD ALLE 4 8 VÆRDIGT HELSTØBT OG LANGSIGT LØSNING SELVSTÆNDIGT SUND OG FAGLIGT STÆRK ORGANISATION 6 10 INTRODUKTION København skal være en

Læs mere

Mødedeltagere: Navn Stilling Repræsentant for: Linda Svendsen Fællestillidsrepræsentant HK kommunal, næstformand

Mødedeltagere: Navn Stilling Repræsentant for: Linda Svendsen Fællestillidsrepræsentant HK kommunal, næstformand KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Stabscenter SOF - Organisationsudvikling REFERAT Referat af HovedMED den 4. december 2015 Dato: Fredag den 4. december 2015 Tid: Kl. 10.00-13.00 Sted: Uddannelsescentret,

Læs mere

Til SUD. Sagsnr Trivselsundersøgelse Dokumentnr Baggrund: Sagsbehandler Lis Kelsen

Til SUD. Sagsnr Trivselsundersøgelse Dokumentnr Baggrund: Sagsbehandler Lis Kelsen KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Kontoret for Organisationsudvikling NOTAT Til SUD Trivselsundersøgelse 2015 Baggrund: Trivselsundersøgelsen 2015 er gennemført i perioden 14. januar 4. februar 2015.

Læs mere

Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den januar 2019 Kvæsthuset Kl. 10:00-15:00

Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den januar 2019 Kvæsthuset Kl. 10:00-15:00 Bestyrelsesmøde i Lederforeningen Den 23-24. januar 2019 Kvæsthuset Kl. 10:00-15:00 Onsdag d. 23. januar 2019 Kl. 10:00-11.15 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra sidste bestyrelsesmøde

Læs mere

Dialogforum for socialt udsatte BESLUTNINGSREFERAT

Dialogforum for socialt udsatte BESLUTNINGSREFERAT BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 1, rådhuset Torvet 3 8500 Grenaa Dato: Torsdag den 25. august 2016 Start kl.: 14:00 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Fraværende: Merete Holck Tinne Christiansen Tine Klausen

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen

Referat. Ældrerådet. Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Støvring Ældrecenter, Mastruplundvej 2L, 9530 Støvring, Salen Møde slut: Kl. 13.30 Fraværende: Herluf Thomsen deltog ikke i punkt 119, 120, 121, 122, 123, 124,

Læs mere

Til BUU - Status for implementering af de administrative fællesskaber

Til BUU - Status for implementering af de administrative fællesskaber KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for policy NOTAT 10. oktober 2018 Til BUU - Status for implementering af de administrative fællesskaber BUU besluttede på mødet den 4. april 2018.

Læs mere

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben Socialtilsyn Hovedstaden

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Dagsorden

SOCIALUDVALGET. Dagsorden Dagsorden Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Socialforvaltningen - mødelokale 1 Nytorvsgyde 6, 1. sal Mødenr.: 1 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN 1 Valg af formand og næstformand 3 2

Læs mere

Bilag 1 opsamling af andre forvaltninger og kommuners erfaringer med borgerundersøgelser og -inddragelse

Bilag 1 opsamling af andre forvaltninger og kommuners erfaringer med borgerundersøgelser og -inddragelse KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen CF 2. kontor - Aktivitetsparate og Sygedagpengemodtagere NOTAT 28. august 2018 Bilag 1 opsamling af andre forvaltninger og kommuners erfaringer

Læs mere

Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Christina Bundgaard/ Ane Løfstrøm Eriksen

Sagsnr Dokumentnr Sagsbehandler Christina Bundgaard/ Ane Løfstrøm Eriksen KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Specialområdet NOTAT Aftaleforum Børn med behov for en samlet social og undervisningsmæssig indsats skal mødes af én kommune, der - med barnet i centrum-

Læs mere

Socialforvaltningen skal hermed fremsende de ønskede 30 sager til en ny undersøgelse af området.

Socialforvaltningen skal hermed fremsende de ønskede 30 sager til en ny undersøgelse af området. Socialforvaltningen Adm. Direktør Borgerrådgiveren Vester Voldgade 2A 1552 København V Socialforvaltningens udtalelse i forbindelse med Borgerrådgiverens nye undersøgelse af kommunens personrettede tilsyn

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 2. november 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

ROSKILDE LÆRERFORENING MØLLEHUSVEJ ROSKILDE

ROSKILDE LÆRERFORENING MØLLEHUSVEJ ROSKILDE Roskilde, den 26. november 2015 Referat af kredsstyrelsesmøde Tirsdag den 24. november kl. 8.15 11.15 på kredskontoret, Møllehusvej 8, 4000 Roskilde Deltageroversigt: Peter Hansen (PH) X Tina Svarre Hasselager

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014.

Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer. Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Stærkere fællesskaber gennem øget samarbejde mellem AMIR og TR i strategiske processer Oplæg ved DFLs konference for tillidsvalgte 4. november 2014. Centrale elementer i et styrket samarbejde mellem tillidsvalgte

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere