Center for Bygningsrestaurering

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Center for Bygningsrestaurering"

Transkript

1 Center for Bygningsrestaurering Den Gode Håndværker: Følgende kurser gennemføres i foråret 2010 Vådrum Anvendelse af love og regler: 2 dage fra den til den AMU-nr Deltagerne kan under hensyn til kvalitative og æstetiske krav, gældende bygge- og arbejdsmiljølovgivning, bygningsreglement samt anvisninger forud for og i forbindelse med etablering/renovering af vådrum, vurdere behovet for sikring af vådrum med vådrumssystemer under hensyn til korrekt anvendelse af materialer. Deltagerne kan vurdere og udvælge egnede rørgennemføringer og afløbsskåle til vådrummet, samt tage stilling til behovet for arbejdsmiljømæssige foranstaltninger. Vådrum fliser og klinker på vådrumssikret underlag: 1 dag den AMU-nr Deltagerne kan på baggrund af kvalitative og æstetiske krav samt i henhold til gældende regler for udførelse af vådrum, opsætte/nedlægge almindelig forekommende fliser og klinker på vådrumssikrede underlag, og i den forbindelse placere og udføre flexsible/elastiske fuger korrekt. Deltagerne kan vælge egnede materialer og hensigtsmæssigt værktøj til arbejdets udførelse. Avanceret flise- og klinkearbejde udførelse: 5 dage fra den til den AMU-nr Deltagerne kan i forbindelse med optegning af flisedekorationer til brug i gulv og vægflader håndtere diverse tegneredskaber. På baggrund af viden om forskellige flisemørtler og flisetyper, samt slidstyrke, vandabsorbering m.m. kan deltagerne udvælge den flise som imødekommer de ønskede udfaldskrav til en given overflade. Deltagerne kan udføre praktisk arbejde med fliser med blød og hård skærv, herunder vurdere og vælge egnede skæreredskaber i henhold til kvalitative og æstetiske krav og gældende arbejdsmiljøkrav. Dekorationer i gulv- og vægfliser udførelse: 2 dage fra den til den AMU-nr Deltagerne kan på baggrund af kvalitative og æstetiske krav udmåle og tilskære fliser og klinker til dekorationer i gulv- og vægfliser. Deltagerne kan til dette formål vurdere og vælge velegnet værktøj.

2 Klinkegulve udførelse: 2 dage fra den til den AMU-nr Deltagerne kan i henhold til kvalitative og æstetiske krav samt gældende bygge- og arbejdsmiljølov udmåle, tildanne og nedlægge almindeligt forekommende gulvklinker, og i den forbindelse vurdere underlag samt klinkers kvalitet og slidstyrker. Deltagerne kan vælge egnet værktøj til arbejdets udførelse. Kvalitetssikring: 1 dag den AMU-nr Deltagerne kan deltage i kvalitetssikringsaktiviteter i udførende bygge- og anlægsvirksomheder og kan ud fra viden om kvalitetssikring og kendskab til de realistiske tolerancekrav vurdere, om kravspecifikationer til arbejdets udførelse er overholdt i de konkrete situationer. Deltagerne kan på baggrund af viden om krav til dokumentation, herunder fotodokumentation, anvende anerkendte KS-skemasystemer. Derudover kan deltagerne vurdere resultater af disse aktiviteter og udskrive rapporter til dokumentation af gennemført kvalitetssikring. Masseovn: 10 dage fra den til den AMU-nr Deltagerne kan i henhold til kvalitative og æstetiske krav samt gældende arbejdsmiljølov opføre masseovne muret på stedet samt opstille elementovne. Deltagerne kan vejlede om opførelsen af ildsteder iht. gældende byggelov. Deltagerne kan vejlede om opførelse af masseovn i forhold til skorstenens beskaffenhed og bygningens omgivelser er tilrådelig. Deltagerne kan vejlede i fyring i masseovne. Bygningsfysik: 3 dage fra den til den AMU.nr Deltageren kan udføre opslag i Bygningsreglementet og kan på baggrund af Bygningsreglementets bestemmelser vurdere specifikke problemstillinger i forbindelse med udførelse af byggetekniske opgaver. Energirenovering: 2 dage fra den til den AMU-nr Deltagerne får kendskab til energirigtig renovering i såvel enfamiliehuse som i etageejendomme. Deltagerne arbejder bland andet teoretisk med efterisolering både udvendig og indvendig, med bygningsreglementet samt med damspærensbetydning. Puds med marmorstuk udførelse: 4 dage fra den til den AMU-nr Deltagerne kan på baggrund af kvalitative og æstetiske krav samt gældende arbejdsmiljølov udføre marmorstuk i negativ og positiv form på søjler og væg, samt intarsiaarbejde. Deltagerne kan vælge hensigtsmæssigt materiale og værktøj til arbejdets udførelse.

3 Specialpuds udførelse: 2 dage fra den til den AMU-nr Deltagerne kan på baggrund af kvalitative og æstetiske krav samt under hensyn til leverandøranvisninger udføre granitpuds, Pebble Dashing, farvet filts og farvet puds. Deltagerne kan vælge hensigtsmæssigt materiale og værktøj til arbejdets udførelse. Bindingsværk åbentværksted: 15 dage fra den til den AMU-nr Kurset henvender sig til såvel murere som tømrer. Deltagerne kan anvende tegningsmateriale med tilhørende beskrivelser inden for bygge- og anlægsområdet som grundlag for udførelse af deres arbejde og på baggrund af viden om tegningernes opbygning og udformning. Deltagerne kan foretage opmåling af materialeforbrug, samt planlægge arbejdets udførelse ud fra et projekt ved brug af målestoksforhold, tegningssignaturer, tegningsnoter, beskrivelser, samt forståelse for afbildningsformer, herunder perspektivtegninger. Deltagerne kan udføre samlinger af traditionelle trækonstruktioner i forbindelse med renovering/restaurering, under hensyn til gældende lovgivning om miljøforhold, arbejdsmiljø og byggeri samt relevante anvisninger Deltagerne kan restaurere tavl i bindingsværk i henhold til kvalitative og æstetiske krav samt gældende bygge-, miljø, og arbejdsmiljøregler. Deltagerne kan vurdere eksisterende murværk opført som bindingsværk for så vidt angår alder, konstruktion og arkitektur med henblik på restaurering. Deltagerne kan udmure tavl og hertil vælge hensigtsmæssigt materiale og værktøj. Deltagerne kan vejlede kunden/bygherren om vedligeholdelse af restaureret murværk opført som bindingsværk. Deltageren kan udføre overfladebehandling med kalkning af murværk i henhold til æstetiske og kvalitative krav samt gældende arbejdsmiljøregler. Deltageren kan vurdere overflader som skal behandles samt vælge, sammensætte og anvende hensigtsmæssig mørtel til overfladebehandlingen under hensyn til materialernes hærdningstider og forenlighed. Deltageren kan til arbejdets udførelse vælge hensigtsmæssigt værktøj. Deltageren kan vejlede kunde/bygherre om vedligeholdelse af det overfladebehandlede. Sgraffitopuds udførelse: 3 dage fra den til den AMU-nr Deltagerne kan i henhold til kvalitative og æstetiske krav samt gældende bygge- og arbejdsmiljølov udføre sgraffitopuds på plader samt murede overflader på baggrund af en vurdering af undergrundens beskaffenhed. Deltagerne kan vælge hensigtsmæssigt materiale og værktøj til arbejdets udførelse.

4 Puds intarsia: 2 dage fra den til den AMU-nr Deltagerne kan udføre puds intarsia på underlag af plader og mur i henhold til kvalitative og æstetiske krav samt gældende arbejdsmiljølov. Deltagerne kan vælge hensigtsmæssigt materiale og værktøj til arbejdets udførelse. Renovering af ældre møbler: 5 dage fra den til den AMU-nr Deltagerne kan ud fra en vurdering af møblets tilstand foretage konservering, og renovering samt vælge de rette teknikker til en given opgave. Deltagerne kan foretage reparationer af massivt og fineret træ under hensyn til møblets stil og historie samt foretage det rette materialevalg. Deltagerne kan foretage den korrekte pudsning og kender til beslægtede fagområder som f.eks. malearbejde, billedskærerarbejde, trædrejning, intarsiaarbejde, møbelpolstring, gørtlerarbejde, m.m. med henblik på eventuelt at inddrage disse i forbindelse med specielle opgaver. Renovering af ældre møblers overflade: 5 dage fra den til den AMU-nr Deltagerne kan ud fra en vurdering af møblets overflade foretage konservering og restaurering samt vælge de rette teknikker til en given opgave. Deltagerne kan foretage den rette pudsning og polering med sprit og schellak samt anvende celluloselak og tokomponent syrehærdende lak både ved mat og blankpolering. Deltagerne kan endvidere opsætte en ziehklinge. Deltagerne kan ud fra sikkerhedsmæssige foranstaltninger, herunder arbejdshygiejniske brugsanvisninger og sikkerhedsdatablade, vælge og benytte det rette sikkerhedsudstyr i forbindelse med anvendelse af bejdser, lakker og lime samt rengøre værktøjet under hensyn til personlig sikkerhed Råd og svamp: 3 dage fra den til den AMU-nr , og Deltagerne kan medvirke ved identifikation af, samt forestå udbedring og forebyggelse af skader forårsaget af insekter, råd og svamp samt skimmelsvamp i trækonstruktioner. Deltagerne kan udføre og planlægge arbejdet under hensyn til gældende lovgivning, miljøforhold, arbejdsmiljø, samt følge anvisninger, vejledninger og forsikringsbestemmelser. Restaurering af tavl i bindingsværk: 3 dage fra den til den AMU-nr Deltagerne kan restaurere tavl i bindingsværk i henhold til kvalitative og æstetiske krav samt gældende bygge-, miljø, og arbejdsmiljøregler. Deltagerne kan vurdere eksisterende murværk opført som bindingsværk for så vidt angår alder, konstruktion og arkitektur med henblik på restaurering.. Deltagerne kan udmure tavl og hertil vælge hensigtsmæssigt materiale og værktøj. Overfladebehandling med kalkning af murværk: 2 dage fra den til den AMU-nr Deltageren kan udføre overfladebehandling med kalkning af murværk i henhold til æstetiske og kvalitative krav samt gældende arbejdsmiljøregler.

5 Deltageren kan vurdere overflader som skal behandles samt vælge, sammensætte og anvende hensigtsmæssig mørtel til overfladebehandlingen under hensyn til materialernes hærdningstider og forenelighed. Deltageren kan til arbejdets udførelse vælge hensigtsmæssigt værktøj. Deltageren kan vejlede kunde/bygherre om vedligeholdelse af det overfladebehandlede. Tværfaglig tagrenovering: 3 dage fra den til den AMU-nr Deltagerne får mulighed for gennem informationssøgning at finde løsninger på knudepunkter ved blandt andet skotrende, kviste og fodrem. Der arbejdes både praktisk og teoretisk med forskellige løsningsmodeller. Der lægges vægt på vidensdeling og erfaringsudveksling. Loft- og vægpuds på rørvæv og brædder udførelse: 2 dage til den AMU-nr Deltagerne kan i henhold til kvalitative og æstetiske krav samt efter gældende bygge- og arbejdsmiljølov pudse vægge og lofter opbygget af brædder med rørvæv. Deltagerne kan i den forbindelse vurdere og klargøre bræddevægge eller -lofter med rør til puds, vælge hensigtsmæssige murmaterialer og værktøj som tilgodeser kravene til det færdige resultat, samt påføre grov- og finpuds til ønsket overfladeresultat er opnået, og vejlede kunder/bygherren om efterfølgende hensigtsmæssig vedligeholdelse af det pudsede. Restaurering af stuk udførelse: 3 dage fra den til den AMU-nr Deltageren kan i henhold til kvalitative og æstetiske krav samt gældende bygge- og arbejdsmiljølov restaurere eksisterende stuk. Deltageren kan i den forbindelse vurdere eksisterende stukarbejder med henblik på restaurering, fremstille velegnede skabeloner og forme samt vælge hensigtsmæssigt værktøj til arbejdets udførelse samt vejlede kunden/bygherren om vedligeholdelse af det restaurerede. Rundt murværk udførelse: 1 dag den AMU-nr Deltagerne kan i henhold til kvalitative og æstetiske krav udføre udmåling og anlæg til rundt murværk samt opføre dette under hensyn til gældende bygge- og arbejdsmiljølov. Deltagerne kan vælge hensigtsmæssigt materiale og værktøj til arbejdets udførelse. Spindeltrapper muret: 2 dage fra den til den AMU-nr Deltagerne kan i henhold til kvalitative og æstetiske krav udføre udmåling og anlæg til spindeltrapper, samt opmure disse under hensyn til gældende bygge- og arbejdsmiljølov. Deltagerne kan til opførelse af murede spindeltrapper vælge egnede værktøj og materialer.

6 Dekorationsmurværk udførelse: 1 dag den AMU-nr Deltagerne kan i henhold til kvalitative og æstetiske krav udføre udmåling og anlæg til spindeltrapper, samt opmure disse under hensyn til gældende bygge- og arbejdsmiljølov. Deltagerne kan til opførelse af murede spindeltrapper vælge egnede værktøj og materialer. Dekorativt fugearbejde udførelse: 1 dag den AMU-nr Deltagerne kan på baggrund af kvalitative og æstetiske krav samt gældende arbejdsmiljøregler udføre forskellige gamle kendte fugetyper i murværk. Deltagerne kan i den forbindelse vælge egnede materialer og hensigtsmæssigt værktøj til arbejdets udførelse. Behandlingsopbygning og lakering af træværk: 5 dage fra den til den AMU-nr Deltagerne kan anvende spartelmasser, malematerialer, teknikker og værktøjer til spartling, behandlingsopbygning og påføring af vandige emaljer (herunder forsletning) på træværk. I den forbindelse kan deltagerne inddrage internationale erfaringer med PU-forstærkede acrylemaljer, PU-forstærkede vandige alkydemaljer samt modlere til brug for innovativ behandlingsopbygning og lakering af træværk. Endelig kan deltagerne vurdere og vælge relevante materialer, metoder og arbejdsprocesser i forhold til sikkerhed, arbejdsmiljø, miljøvenlighed, produktivitet og givne kvalitetskrav. Vindueskursus: 9 dage fra den til den AMU-nr Deltagerne på Vindueskurset gennemgår forskellige vindues- og dørtyper, deres udvikling og stilart. Der er teoretiske og praktiske øvelser med restaurering af karm, rammer og dørplader, glasudtagning og isætning. Overfladebehandlinger, materialer mm. Vi arbejder også med nye glastyper og energioptimering. Der vil være indlagt ekskursioner til besøg på vinduesfabrikation og vinduessamling. Visualisering og rådgivning om boligindretning med farver: 5 dage fra den til den AMU-nr Som grundlag for udførelse af malefaglige opgaver i boliger kan deltageren ved hjælp af forskel-lige illustrationsformer, det vil sige skitser, billedmateriale, præsentationsmappe og farvevifter, præsentere sine maletekniske forslag til løsning af givne maleopgavers æstetiske elementer. Deltageren kan fortage malefagligt korrekt rådgivning af kunden med hensyn til valg af farver og formidle det maletekniske fagsprog til kunden på en hensigtsmæssig måde. Deltageren kan synliggøre og forklare den æstetiske forskel på forslag og det efterfølgende ma-letekniske resultat.

7 Aktuelle malematerialer og teknikker: 5 dage fra den til den AMU-nr Deltagerne kan ud fra et teoretisk og praktisk kendskab til aktuelle akryl-, plast-, vandig alkyd- og linoliematerialer foretage et korrekt valg af materiale og arbejdsproces i forhold til miljøvenlighed, produktivitet og givne kvalitetskrav. Der lægges særskilt vægt på, at deltagerne skal kunne Udføre en behandlingsopbygning ud fra et kendskab til og forståelse for sammenhængen mel-lem det enkelte malemateriales bestanddele og dets forskellige egenskaber Benytte deres viden om eksisterende malematerialer til at anvende disse i alternative behand-lingsopbygninger Deltagerne kan udføre en behandlingsopbygning ud fra et praktisk kendskab til forskellige påføringsmetoder, deres anvendelsesområder, fordele og ulemper Forstå sammenhængen mellem det valgte materiale og påføringsmetodens betydning for det færdige resultats kvalitet. Tapetopsætning mønstret tapet, skumtapeter, strukturtapeter: 5 dage fra den til den AMU-nr Deltagerne kan selvstændigt forberede og udføre korrekt opsætning af forskellige mønstret tapeter, skumtapeter og strukturtapeter. Ældre maleteknikker i morderne sammenhænge: 5 dage fra den til den AMU-nr Deltagerne kan i en nutidig udformning anvende lasur-, lim- og kalkfarveteknikker ved maleopgaver i moderne byggeri. Deltagerne kan vurdere og rådgive om, hvorvidt man bør anvende historiske maleteknikker i et nutidigt formsprog. Deltagerne kan anvende relevante materialer til bundbehandling, lasering, dekoration og overfladebehandling under hensyntagen til moderne byggematerialer og stilistiske udtryk. Energirenovering: 2 dage fra den til den AMU-nr Deltagerne får kendskab til energirigtig renovering i såvel enfamiliehuse som i etageejendomme. Deltagerne arbejder bland andet teoretisk med efterisolering både udvendig og indvendig, med bygningsreglementet samt med damspærens betydning. Kvalitetssikring: 1 dag den Deltagerne kan deltage i kvalitetssikringsaktiviteter i udførende bygge- og anlægsvirksomheder og kan ud fra viden om kvalitetssikring og kendskab til de realistiske tolerancekrav vurdere, om kravspecifikationer til arbejdets udførelse er overholdt i de konkrete situationer. Deltagerne kan på baggrund af viden om krav til dokumentation, herunder fotodokumentation, anvende anerkendte KS-skemasystemer. Derudover kan deltagerne vurdere resultater af disse aktiviteter og udskrive rapporter til dokumentation af gennemført kvalitetssikring.

8 Yderligere oplysninger på eller Projektleder Mogens Victor Andersen eller Projektmedarbejder Claus Sønderup eller Læs mere på

Center for Bygningsrestaurering

Center for Bygningsrestaurering Center for Bygningsrestaurering Den Gode Håndværker: Følgende kurser gennemføres i efteråret 2010 Grundlægende EDB på byggepladsen: 5 dage fra den 23-08 2010 til den 27-09 2010 AMU-nr. 44349-44371 Kursuskode

Læs mere

1. hovedforløb. Version 8 Indledning. Målbeskrivelse. Personlige mål. På dette hovedforløb lægges der specielt vægt på: Mureteknik.

1. hovedforløb. Version 8 Indledning. Målbeskrivelse. Personlige mål. På dette hovedforløb lægges der specielt vægt på: Mureteknik. Version 8 Indledning På dette hovedforløb lægges der specielt vægt på: Mureteknik. Puds- og overfladebehandling. Fliseteknik. Gulvteknik. Tegning. Teknologi Byggepladsindretning og affaldssortering Byggeri

Læs mere

Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2211: Bygge- og anlægsopgaver i tungere materialer

Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2211: Bygge- og anlægsopgaver i tungere materialer Fælles kompetencebeskrivelse (FKB) 2211: Bygge- og anlægsopgaver i tungere materialer Udbudspolitik 2012 Denne udbudspolitik skal ses i forlængelse af skolens generelle udbudspolitik, som er offentliggjort

Læs mere

VALGFRI SPECIALEFAG for specialet MURER 2013-14

VALGFRI SPECIALEFAG for specialet MURER 2013-14 2 I forbindelse med din murer uddannelse skal du i samarbejde med din virksomhed vælge 1,5 ugers valgfri speciale. Skolens valgfri speciale undervisning er tilrettelagt hvert år i januar måned. Din kontaktlærer

Læs mere

[CASE D. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER]

[CASE D. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER] Projektsvendeprøver [CASE D. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER] Intro Vælger du denne case, skal du arbejde med indretningen af brusenicher. Arkitekten vil prøve om der kunne tænkes at være andre muligheder

Læs mere

Katalog valgfri specialefag

Katalog valgfri specialefag # Valgfri specialefag Fag nr Forløb Dage 2 Fliser og klinker udført som særligt dekorativt arbejde 3664 3.H / 4.H 7,5 niveau A 3 Murerteknik til udf. af særligt dekorativt murværk 3663 4.H 7,5 niveau A

Læs mere

Hænder og huse. Bliv efteruddannet i gammelt håndværk

Hænder og huse. Bliv efteruddannet i gammelt håndværk Hænder og huse Bliv efteruddannet i gammelt håndværk Hænder og huse Hænder og Huse er et samarbejdsprojekt mellem fem museer* i Region Midtjylland og uddannelsesinstitutioner. Projektet skal dels øge de

Læs mere

2. hovedforløb. Version 8. Indledning. Målbeskrivelse. Personlige mål. På dette hovedforløb lægges der specielt vægt på:

2. hovedforløb. Version 8. Indledning. Målbeskrivelse. Personlige mål. På dette hovedforløb lægges der specielt vægt på: 2. hovedforløb Version 8 Indledning På dette hovedforløb lægges der specielt vægt på: Mureteknik. Puds og overfladebehandling Fliseteknik. Gulvteknik Tegning Byggeri og samfund Byggepladsindretning og

Læs mere

Fliseteknik, materialer og natursten

Fliseteknik, materialer og natursten Modul 2 Varighed 2 uger. Inden vi går i gang er det vigtigt, at du har forstået modulets læringsmål, derfor skal vi gennemgå modulets mål og casens omfang i fællesskab. Casens omfang indeholder 13 punkter

Læs mere

[CASE B. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER]

[CASE B. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER] Projektsvendeprøver [CASE B. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER] Intro Vælger du denne case, skal du arbejde med indretningen af vådrum. Et af de nye værelser, i den gamle svinestald, skal indrettes til handicappede.

Læs mere

Byggeri. Efteruddannelse. Læse/stave problemer? Kontakt os i god tid. Kursuscentret euc nordvest

Byggeri. Efteruddannelse. Læse/stave problemer? Kontakt os i god tid. Kursuscentret euc nordvest Byggeri Efteruddannelse 2018 Læse/stave problemer? Kontakt os i god tid Kursuscentret euc nordvest Tømrerfaget Råd og svamp mv. - udbedring af skimmelsvampskader AMU 45858 Deltageren kan medvirke ved identifikation

Læs mere

[CASE C. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER]

[CASE C. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER] Projektsvendeprøver [CASE C. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER] Intro Vælger du denne case, skal du arbejde med indretningen af et personalerum. Et af de eksisterende rum i den gamle lade, skal indrettes til

Læs mere

[CASE C. FAGOMRÅDET ENERGI]

[CASE C. FAGOMRÅDET ENERGI] Projektsvendeprøver [CASE C. FAGOMRÅDET ENERGI] Intro I denne case, skal du arbejde med renoveringen af kostalden. Bygherren skal tage stilling til, hvordan de udvendige overflader skal fremstå, i forbindelse

Læs mere

[CASE A. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER]

[CASE A. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER] Projektsvendeprøver [CASE A. FAGOMRÅDET FLISER OG KLINKER] Intro Vælger du denne case, skal du arbejde med indretningen af vådrum. Et af de nye værelser i den gamle svinestald, skal indrettes til handicappede.

Læs mere

[CASE C. FAGOMRÅDET MURER]

[CASE C. FAGOMRÅDET MURER] Projektsvendeprøver [CASE C. FAGOMRÅDET MURER] Intro Vælger du denne case, skal du beregne og tegne et forslag til udseendet af de vinduesåbninger, der er er placeret på gangen ved hotelværelserne, i den

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Bygge-/Anlægsområdet og -Industri 2215 Bygnings- og automaling samt skilteproduktion mv. Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 4268-3 Dekorationsteknikker (AF) 21-08-2013 og

Læs mere

[CASE A. FAGOMRÅDET MURER]

[CASE A. FAGOMRÅDET MURER] Projektsvendeprøver [CASE A. FAGOMRÅDET MURER] Intro Vælger du denne case, skal du beregne og tegne et forslag til udseendet af de runde brusekabiner, der er en del af hotelværelserne, i den gamle svinestald.

Læs mere

Grundforløbsprøve. Mureopgave (A1) Du skal mure en facade (en mur) på placering A1 (se oversigtstegning).

Grundforløbsprøve. Mureopgave (A1) Du skal mure en facade (en mur) på placering A1 (se oversigtstegning). Mureopgave (A1) Du skal mure en facade (en mur) på placering A1 (se oversigtstegning). Facaden skal: Opføres i løberforbandt 1. Udføres som blank mur. Fremstå uberørt efter opmuring med fyldte fuger. Opstalt

Læs mere

40905 Anvend else af mørtelty per til murvær k og puds AARHUS TECH (751401) udførelse 44468 Udførelse af. badeværelse" 44564 Rundt murværk - udførelse

40905 Anvend else af mørtelty per til murvær k og puds AARHUS TECH (751401) udførelse 44468 Udførelse af. badeværelse 44564 Rundt murværk - udførelse 40905 Anvend else af mørtelty per til murvær k og puds AARHUS TECH 0110 til 3112 44467 Dekorationsmu rværk 44468 Udførelse af " tungt badeværelse" 44564 Rundt murværk 44570 Murede smighjørner opførelse

Læs mere

Praktikum. Et samarbejde mellem eleven, virksomheden og skolen på. Eleven. Praktikum

Praktikum. Et samarbejde mellem eleven, virksomheden og skolen på. Eleven. Praktikum Praktikum Et samarbejde mellem eleven, virksomheden og skolen på 1. 2. 3. Hovedforløb. Eleven Praktikum Virksom heden Skolen Formålet med praktikum. Du skal i forbindelse med din praktiktid ude hos din

Læs mere

UVMS SLUTMÅL FOR NIVEAUER... 5 UNDERVISNINGSMINISTERIETS NIVEAUER... 5

UVMS SLUTMÅL FOR NIVEAUER... 5 UNDERVISNINGSMINISTERIETS NIVEAUER... 5 INDHOLDSFORTEGNELSE KILDEMATERIALE... 4 INTERNET-SITES... 4 Bekendtgørelser & vejledninger vedrørende mureruddannelsen... 4 UVMs Elevplan... 4 Logbog for murerlærlinge... 4 UVMS SLUTMÅL FOR ER... 5 UNDERVISNINGSMINISTERIETS

Læs mere

5 Ugers kursuspakke for byggebranchen

5 Ugers kursuspakke for byggebranchen 5 Ugers kursuspakke for byggebranchen Bygge og Anlæg 25 dage HANSENBERGteknia bygge & anlæg 1 Kurser AMU-mål Se noter Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Uge 43 Dampspærre, nye bygninger Dampspærre, reno.

Læs mere

[CASE A. FAGOMRÅDET RESTAURERING]

[CASE A. FAGOMRÅDET RESTAURERING] Projektsvendeprøver [CASE A. FAGOMRÅDET RESTAURERING] Intro Vælger du denne case, skal du arbejde med gesimsen på hovedbygningen. På grund af revnede tagsten er en del af gesimsen, og det underliggende

Læs mere

[CASE C.FAGOMRÅDET RESTAURERING]

[CASE C.FAGOMRÅDET RESTAURERING] Projektsvendeprøver [CASE C.FAGOMRÅDET RESTAURERING] Intro Vælger du denne case, skal du arbejde med bagsiden af ladebygningen. På grund af forvitret og ødelagt murværk nederst på muren, ønsker arkitekten

Læs mere

Aftaler om udlagt undervisning 2011

Aftaler om udlagt undervisning 2011 Aftaler om udlagt undervisning FKB Uddannelses Titel på uddannelse Godkendt Afholdende Periode nr. skole skole 2660 43410 Aktuel klipning og frisuredesign, AARHUS TECH dame 2660 43410 Aktuel klipning og

Læs mere

[CASE B. FAGOMRÅDET ENERGI]

[CASE B. FAGOMRÅDET ENERGI] Projektsvendeprøver [CASE B. FAGOMRÅDET ENERGI] Intro I denne case skal du arbejde med renovering af selve kostalden. Bygherren skal tage stilling til, hvordan de indvendige overflader skal fremstå, i

Læs mere

VALGFRI SPECIALEFAG for specialet TØMRER 2013-14

VALGFRI SPECIALEFAG for specialet TØMRER 2013-14 2 I forbindelse med din tømrer uddannelse skal du i samarbejde med din virksomhed vælge 3 ugers valgfri speciale. Skolens valgfri speciale undervisningen er tilrettelagt hvert år i januar måned. Din kontaktlærer

Læs mere

Efteruddannelse bygningshåndværkere

Efteruddannelse bygningshåndværkere Efteruddannelse bygningshåndværkere ri o e t Fra raksis til p 1 Indholdsfortegnelse Kurser - Energi og bygninger... Side 2 40991 Energioptimering af boliger 42795 Montering af dampspærre og trykprøvning

Læs mere

[CASE A. FAGOMRÅDET ENERGI]

[CASE A. FAGOMRÅDET ENERGI] Projektsvendeprøver [CASE A. FAGOMRÅDET ENERGI] Intro I denne case skal du arbejde med renovering af laden. Bygherren skal tage stilling til, om laden skal have den helt store tur, med henblik på at optimere

Læs mere

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål

Oversigt over fælles kompetencebeskrivelser incl. mål Side 1 af 5 Bygge-/Anlægsområdet og -Industri 2215 Bygnings- og automaling samt skilteproduktion mv. Følgende mål har denne FKB som moder-fkb: Mål Periode 4268-3 Dekorationsteknikker (AF) 21-08-2013 og

Læs mere

Randers Malerskole. Grundforløbet Værktøjskasse 1, 2 og 3. Opgave for en person omkring et dekorationsprojekt på vægstykke.

Randers Malerskole. Grundforløbet Værktøjskasse 1, 2 og 3. Opgave for en person omkring et dekorationsprojekt på vægstykke. Tema: Opgave for en person omkring et dekorationsprojekt på vægstykke. Mål: Målet med projektet er at du på en væg får prøvet at udføre en række forskellige malebehandlinger fra bundbehandlinger til slutbehandlinger,

Læs mere

Tjekliste for eksisterende bygning - forundersøgelse

Tjekliste for eksisterende bygning - forundersøgelse Tjekliste for eksisterende bygning - forundersøgelse Tjeklisten indeholder en række beskrivelser af forhold, som den projekterende og rådgivende efter arbejdsmiljølovgivningen skal tage hensyn til i sit

Læs mere

Maleteknik og materialeforståelse /Spånplade- lak arbejde

Maleteknik og materialeforståelse /Spånplade- lak arbejde I denne opgave skal du arbejde med følgende emner: Opbygge en ubehandlet spånplade fra bund til finish, se opgave beskrivelsen s. 2 & 3 Klargøre en fyldningsplade Klargøre tidligere behandlet træværket

Læs mere

FKB Uddannelses nr. Titel på uddannelse Godkendt skole 2660 43410 frisuredesign, dame Erhvervsskole 2660 43410. 2211 44579 Murede overlukninger

FKB Uddannelses nr. Titel på uddannelse Godkendt skole 2660 43410 frisuredesign, dame Erhvervsskole 2660 43410. 2211 44579 Murede overlukninger FKB Uddannelses nr. Titel på uddannelse Godkendt skole 2660 43410 Aktuel klipning og frisuredesign, dame 2660 43410 Aktuel klipning og frisuredesign, dame 2660 33391-A Typebestemt make up aften 2660 43409

Læs mere

Det Faglige Fællesudvalg for Murer-, Stenhugger- og Stukkaturfaget

Det Faglige Fællesudvalg for Murer-, Stenhugger- og Stukkaturfaget Grundforløbsprøve murerfaget Bekendtgørelse om erhvervsuddannelser, bek. nr. 367 af 19. april 2016 Del af 22. Grundforløbets 2. del afsluttes med en grundforløbsprøve. Prøven skal være bestået, for at

Læs mere

Udlægning af undervisning BE, Rev. 10. april 2014

Udlægning af undervisning BE, Rev. 10. april 2014 Udlægning af undervisning BE, Rev. 10. april 2014 EUC Sjælland udlægger til anden skole i 2014 Bygge- og anlægsopgaver i tungere materialer, FKB nr. 2211 Roskilde tekniske Skole 46672 Udvendig isolering

Læs mere

[CASE A. FAGOMRÅDET TAG]

[CASE A. FAGOMRÅDET TAG] Projektsvendeprøver [CASE A. FAGOMRÅDET TAG] Intro Vælger du denne case skal du arbejde med restaurering/renovering af svinestalden, hvor hele taget skal udskiftes. Der skal oplægges nye tagsten, og i

Læs mere

Bygning A (primære bygningsdele):

Bygning A (primære bygningsdele): Adresse: Ludvig Holsteins Alle 47 Post nr. og by: 2750 Ballerup Reference: Kim Hansen Prisindikation på K2 & 3 skader Bygning A (primære bygningsdele): 1. Tagkonstruktion/-belægning/skorsten Bygningsdel:

Læs mere

Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri

Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri Undervisningsministeriet, oktober 2016. Materialet er udviklet til brug ved afvikling af Åben Værksted af Efteruddannelses udvalget for bygge/anlæg og industri i samarbejde med faglærer Kaj Hansen og Johnny

Læs mere

Indholdfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1. Hovedforløb... 3. Teori... 3. Praktik... 3. Tegningslære... 3. Grundfag... 4. Projekt...

Indholdfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1. Hovedforløb... 3. Teori... 3. Praktik... 3. Tegningslære... 3. Grundfag... 4. Projekt... Indholdfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1. Hovedforløb... 3 Teori... 3 Praktik.... 3 Tegningslære... 3 Grundfag.... 4 Projekt... 4 Valgfag... 4 2. Hovedforløb.... 5 Teori... 5 Praktik....

Læs mere

3. hovedforløb. Version 8 Indledning. Opgave inddeling: Målbeskrivelse. Personlige mål

3. hovedforløb. Version 8 Indledning. Opgave inddeling: Målbeskrivelse. Personlige mål Version 8 Indledning På dette hovedforløb lægges der specielt vægt på: Mureteknik. Teknologi Tegning Tagarbejde Byggeri og Arbejdsmiljø Systemstillads Valgfri speciale fagområde Hovedforløbets varighed

Læs mere

BYGNINGSSYN AF FACADER xxxx

BYGNINGSSYN AF FACADER xxxx BYGNINGSSYN AF FACADER xxxx Rekvirent: xxxx. Bygningssynet bliv fortaget d. 15.8.2013 af bygningsrådgiver Anders Bæhr Nielsen, tlf. 30501992, mail ABNI@bygningsbevaring.dk Det blev oplyst at ejendommen

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til. murer og flisemontør

Uddannelsesordning for uddannelsen til. murer og flisemontør Uddannelsesordning for uddannelsen til Udstedelsesdato: 1. marts 2010 murer og flisemontør Udstedt af Det Faglige Fællesudvalg for Murer-, Stenhugger og Stukkaturfaget i henhold til bekendtgørelse nr.

Læs mere

Murerfaget side 1 af 7

Murerfaget side 1 af 7 Murerfaget side 1 af 7 KOMPETENCEBEVIS OG UDDANNELSES GVU-UDDANNELSE Murer ver. 7 SPECIALE Murer NAVN CPR-NUMMER ADRESSE TELEFON EMAIL GVU-VEJLEDER GODKENDTE KOMPETENCER PÅ BAGGRUND AF DOKUMENTATION, UDTALELSER

Læs mere

HO MURER VEDF ORL ØB 1

HO MURER VEDF ORL ØB 1 MURER HOVEDFORLØB 1 Hovedforløb 1 På dette skoleforløb beskæftiger vi os med: Murerteknik Vi bygger en mur med vinduesåbning overlukket med ståltegl og muren afsluttes med rulskifte. Vi har fokus på planlægning,

Læs mere

Pilestræde 46, 1. og 2. etage. 1. Etage.

Pilestræde 46, 1. og 2. etage. 1. Etage. Etagerne 1 og 2 er underlagt følgende Der henvises generelt til FB som er gældende for arbejdets udførelse mv. og til SAB, hvor dette giver nødvendige oplysninger til dette arbejde. Arbejder med skimmel,

Læs mere

Rettelsesblad. Revision nr. 1 / 2007 til Hvor går grænsen? Hvor går grænsen? Hvor går grænsen? Hvor går grænsen? Hvor går grænsen? Hvor går grænsen?

Rettelsesblad. Revision nr. 1 / 2007 til Hvor går grænsen? Hvor går grænsen? Hvor går grænsen? Hvor går grænsen? Hvor går grænsen? Hvor går grænsen? Rettelsesblad Revision nr. 1 / 2007 til Beton in situ, elementer og montage Elementer af letklinkerbeton Tolerancer og kontrolmetoder Tolerancer og overfladespecifikationer Murerfaget Tømrer / Træelementer

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Kim Hoffmeister 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Brydehusvej 9 2750 Ballerup Dato: 28-7-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 151-5845 Matr. nr./ejerlav 8dr, Ballerup By, Ballerup EBS sagsnr. 57610

Læs mere

Pudsede overflader af forskellige typer PUDSEDE FACADER

Pudsede overflader af forskellige typer PUDSEDE FACADER PUDSEDE FACADER 1 Puds Generelt har et pudslag en række forskellige funktioner, herunder at frembringe en plan overflade, der er velegnet som underlag for keramiske fliser, maling eller tapet. Puds opdeles

Læs mere

ARBEJDERNES ANDELS-BOLIGFORENING Side 1. AFDELING 43 R Å D E R E T S R E G L E M E N T

ARBEJDERNES ANDELS-BOLIGFORENING Side 1. AFDELING 43 R Å D E R E T S R E G L E M E N T ARBEJDERNES ANDELS-BOLIGFORENING Side 1. Altandør samt fransk altandør Det er ikke tilladt at male, bore eller på anden måde beskadige altandørens aluminium Antenne, Parabol Placering kun efter afdelingens

Læs mere

SKØNSERKLÆRING Journal nr

SKØNSERKLÆRING Journal nr SKØNSERKLÆRING Journal nr. 16143 Besigtigelsesdato: 19.12.2016 Ejendommen: Klager: Beskikket bygningssagkyndig: Ansvarsforsikringsselskab: Tilstede ved skønsmødet: Bilag (herunder relevante tilbud): Datering,

Læs mere

[CASE B. FAGOMRÅDET MURER]

[CASE B. FAGOMRÅDET MURER] Projektsvendeprøver [CASE B. FAGOMRÅDET MURER] Intro Vælger du denne case, skal du tegne og beregne et forslag til overlukningen af døråbningerne og blændingerne ved hotelværelserne i den gamle svinestald.

Læs mere

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Stamoplysninger Adresse: Postnr: BBR-oplysninger BBR-nummer: Martrikel nr.: By: TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Besigtigelsesdato: Vejret: Følgende materiale forelå: BBR ejermeddelelse af: Andet: Andre dokumenter

Læs mere

Vådrumssystem. LIP Special Cement BYGNINGSARTIKLER

Vådrumssystem. LIP Special Cement BYGNINGSARTIKLER Vådrumssystem LIP Special Cement BYGNINGSARTIKLER Love og regler Bygningsreglementet: Bygningsreglementet skelner mellem den vandbelastede del og andre dele af vådrummet. På baggrund af BR-95 er indført

Læs mere

Visuel bedømmelse af malerarbejde

Visuel bedømmelse af malerarbejde Visuel bedømmelse af malerarbejde En anvisning på hvordan man bedømmer malerarbejde udført på et givent underlag Malersektionen Maleteknisk Rådgivning Denne anvisning er udgivet i et samarbejde mellem

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse B&E

Undervisningsbeskrivelse B&E Undervisningsbeskrivelse B&E Skoleår 17/18 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold HRS- DNG HTX Teknikfag A- Byggeri og energi Jacob Hamann Olsen HTX183gvfBYG Forløb Antal uger 1 Planlægning,

Læs mere

Sag: Slagelse Gymnasium Sags nr: Dato: Entreprise: MALERARBEJDET Side 1 af 5

Sag: Slagelse Gymnasium Sags nr: Dato: Entreprise: MALERARBEJDET Side 1 af 5 Entreprise: MALERARBEJDET Side 1 af 5 (00) Afdækning med gulvpap (42) Malerbehandling af indv. vægge (42)1 Malerbehandling af indvendigt træværk (43) Malerbehandling af lofter: (44) Malerbehandling af

Læs mere

Massivt teaktræ udlagt diagonalt, monteret på undergulv og afsluttet med sorte gummifuger som et ægte skibsdæk.

Massivt teaktræ udlagt diagonalt, monteret på undergulv og afsluttet med sorte gummifuger som et ægte skibsdæk. specialopgaver i træ Massivt teaktræ udlagt diagonalt, monteret på undergulv og afsluttet med sorte gummifuger som et ægte skibsdæk. Stave af massivt egetræ udlagt i sildebensmønster. Smal messingskinne

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til bygningsmaler

Uddannelsesordning for uddannelsen til bygningsmaler Uddannelsesordning for uddannelsen til bygningsmaler Udstedelsesdato: Udstedt af det faglige udvalg for bygningsmaleruddannelsen i henhold til bekendtgørelse nr. 144 af 29.2.2008 om uddannelserne i den

Læs mere

BYGNINGSBEVARING I PRAKSIS Kurser forår 2018

BYGNINGSBEVARING I PRAKSIS Kurser forår 2018 BYGNINGSBEVARING I PRAKSIS Kurser forår 2018 De 5 kursusdage er tilrettelagt som et sammenhængende forløb, men du kan sagtens tilmelde dig enkelte kursusdage. Du får således indsigt i mange af de væsentlige

Læs mere

Indholdfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1. Hovedforløb... 3. Teori... 3. Praktik... 3. Tegningslære... 3. Grundfag... 3. Projekt...

Indholdfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1. Hovedforløb... 3. Teori... 3. Praktik... 3. Tegningslære... 3. Grundfag... 3. Projekt... Indholdfortegnelse... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 1. Hovedforløb... 3 Teori... 3 Praktik.... 3 Tegningslære.... 3 Grundfag.... 3 Projekt... 3 Valgfag... 4 Bogpakke.... 4 2. Hovedforløb.... 5 Teori...

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 785. Område 5, Djursland / Eldrupgaard. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 785. Område 5, Djursland / Eldrupgaard. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 785 Område 5, Djursland / Eldrupgaard Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Eldrupgård Dato:

Læs mere

Multipladen. Inspiration og Teknik. kvalitetsporebeton

Multipladen. Inspiration og Teknik. kvalitetsporebeton Multipladen Inspiration og Teknik kvalitetsporebeton Multipladen Multipladen enkelt og effektivt Multipladen fra H+H Danmark A/S er én af hjørnestenene i produktsortimentet et enkelt og effektivt system,

Læs mere

2. del: Udarbejdet behandlingsskema til vægge og træværk nyt og tidligere malet. Husk at bruge MBK/MBA typebetegnelser.

2. del: Udarbejdet behandlingsskema til vægge og træværk nyt og tidligere malet. Husk at bruge MBK/MBA typebetegnelser. I det afsluttende projekt skal du vise: 1. at du kan arbejde selvstændig 2. at du kan planlægge og tilrettelægge dit arbejde 3. at du kan overholde en deadline Endvidere skal du vise: 1. at du har et fagligt

Læs mere

Praktikum tager udgangspunkt i en varieret praktisk maleopgave, som lærlingen er med til at udføre.

Praktikum tager udgangspunkt i en varieret praktisk maleopgave, som lærlingen er med til at udføre. Hvad er praktikum Praktikum er obligatorisk Praktikum tager udgangspunkt i en varieret praktisk maleopgave, som lærlingen er med til at udføre. Praktikum skal sammenbinde virksomheds praktikken og den

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 789. Område 9, Tåstrup, Snubbekorsvej (bygn. 1-12) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 789. Område 9, Tåstrup, Snubbekorsvej (bygn. 1-12) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 789 Område 9, Tåstrup, Snubbekorsvej (bygn. 1-12) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Rørrendegård

Læs mere

Fagentreprise Dato: 11-04-2013. Maler Side 1 af 7

Fagentreprise Dato: 11-04-2013. Maler Side 1 af 7 Maler Side 1 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE ARBEJDSBESKRIVELSE Indholdsfortegnelse 1 Bygningsdele 2 Andre ydelser 2 Referencer 2 Arbejdets kvalitet 3 BYGNINGSDELSBESKRIVELSE, produkter og udførelse (00) Afrensning

Læs mere

Bygningsrapport. Houtvedvej 23, 9500 Hobro

Bygningsrapport. Houtvedvej 23, 9500 Hobro Bygningsrapport Houtvedvej 23, 9500 Hobro Bygningsrapport for ejendommen: Houtvedvej 23, 9500 Hobro Sælger: John Ruddy Lassen dresse: Houtvedvej 23 Post nr. og by: 9500 Hobro Rapportdato: 20.06.2015 Sag

Læs mere

Introduktion til universet

Introduktion til universet Introduktion til universet 02 Lys og liv universet er udviklet ud fra vores kerneværdier Elegante tagkviste og altankviste til alle typer boliger og bygninger Samme høje kvalitet i alle Quattro kvist-serier

Læs mere

Det følgende relaterer sig til ovennævnte uddannelsesbekendtgørelses bilag.

Det følgende relaterer sig til ovennævnte uddannelsesbekendtgørelses bilag. Uddannelsesordning for uddannelsen til murer Udstedelsesdato: XXXXXXX Udstedt af Det Faglige Fællesudvalg for Murer-, Stenhugger og Stukkaturfaget i henhold til bekendtgørelse nr. XXXXXXX om uddannelserne

Læs mere

Sto Scandinavia I Facade. Facadesystem StoNordic Pudssystem

Sto Scandinavia I Facade. Facadesystem StoNordic Pudssystem Sto Scandinavia I Facade Facadesystem StoNordic Pudssystem StoNordic Pudssystem I Fordele Systemet til alle underlag Magasinstorget, Linköping, Sverige StoNordic Pudssystem er et komplet system med gennemtestede

Læs mere

Tips til taget - renovering og vedligeholdelse

Tips til taget - renovering og vedligeholdelse Tips til taget - renovering og vedligeholdelse Løbende reparationer og vedligeholdelse af taget er nødvendige for at bevare ejendommens værdi og undgå vandskader, råd- og svampeangreb. Her er nogle gode

Læs mere

Miljøvenlige tekniske bygninger i Sejlflod Kommune

Miljøvenlige tekniske bygninger i Sejlflod Kommune Redaktionel bemærkning fra Byg og Byg: Efterfølgende tekst har været offentliggjort som artikel i Stads- og Havneingeniøren nr.11, 1999, dog kun med 1 foto. Miljøvenlige tekniske bygninger i Sejlflod Kommune

Læs mere

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Stamoplysninger Adresse: Postnr: BBR-oplysninger BBR-nummer: Martrikel nr.: By: TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Besigtigelsesdato: Vejret: Følgende materiale forelå: BBR ejermeddelelse af: Forsikringspolicenr:

Læs mere

Snedker - Kriterier for godskrivning

Snedker - Kriterier for godskrivning - Kriterier for godskrivning 1a. Kriterier for vurdering af, om eleven har 2 års relevant erhvervserfaring, jf. 66 y, stk. 1, i lov om erhvervsuddannelser Specialet bygningssnedker Eleven skal have arbejdet

Læs mere

Af Erik Busch, Dansk Beton - Blokgruppen

Af Erik Busch, Dansk Beton - Blokgruppen 12.4.1 Letklinkerblokke Af Erik Busch, Dansk Beton - Blokgruppen Letklinkerblokke er lette byggeblokke, der på samme måde som Lego klodser - dog i større format - ud fra standardstørrelser opbygges til

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 6 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 781,5. Område 1, Bülowsvej 17 (bygn. 36, 71, 72, 73, 81, 82)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 781,5. Område 1, Bülowsvej 17 (bygn. 36, 71, 72, 73, 81, 82) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 781,5 Område 1, Bülowsvej 17 (bygn. 36, 71, 72, 73, 81, 82) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings

Læs mere

48715 Tyndpuds - Microtopping

48715 Tyndpuds - Microtopping 48715 Tyndpuds - Microtopping Undervisningsministeriet. december. Materialet er udviklet af i samarbejde med Finn Pedersen HåndværkerAkademiet ved EUC Nord. Materialet indeholder undervisningsmateriale

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Bent Ole Laursen 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Kongensbrovej 8 8881 Thorsø Dato: 12-2-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 710-14738 Matr. nr./ejerlav 9e - idt, 8881 Thorsø EBS sagsnr. 49619

Læs mere

BYGGETEKNISK GENNEMGANG

BYGGETEKNISK GENNEMGANG Dato:18-07-2019 BYGGETEKNISK GENNEMGANG Rapporten er udarbejdet af Boligeftersyn P/S, Per Henrik Lings Allé 4, 5. sal, 2100 København Ø og omhandler gennemgang af nedenstående ejendom: Sælger: MORSØ KOMMUNE

Læs mere

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT

EBAS - TILLÆG TIL TILSTANDSRAPPORT Bo Halm ndersen 1 EBS - TILLÆG TIL TILSTNDSRPPORT dresse: Norgesmindevej 27 2900 Hellerup Dato: 17-11-2015 Lb nr. Kommunenr./Ejendomsnr: 101-399176 Matr. nr./ejerlav 4199 - UDENBYS KLÆDEBO KVRTER, KØBENHVN

Læs mere

LUP for 1.Hovedforløb

LUP for 1.Hovedforløb På 1. hovedforløb kommer eleven til at arbejde med følgende fag: Gulvkonstruktion og Trægulve, Grat- tagkonstruktioner- (udførsel og princip), CAD-Tegning, konstruktionstegninger, nivellering og afsætning

Læs mere

Vejledning til bedømmelse af murerfagets svendeprøve

Vejledning til bedømmelse af murerfagets svendeprøve DET FAGLIGE FÆLLESUDVALG FOR MURER-, STENHUGGER- OG STUKKATURFAGET TIL SKOLEN OG DET LOKALE UDDANNELSESUDVALG Vejledning til bedømmelse af murerfagets svendeprøve Vejledningen er en generel vejledning

Læs mere

Jeg påtænker mig som sagt at købe et bindingsværkshus fra 1862 med nyere eternittag, som trænger til gennemgribende renovering. "

Jeg påtænker mig som sagt at købe et bindingsværkshus fra 1862 med nyere eternittag, som trænger til gennemgribende renovering. Hej Claus Jeg påtænker mig som sagt at købe et bindingsværkshus fra 1862 med nyere eternittag, som trænger til gennemgribende renovering. Jeg beskriver her projektet, oppefra og ned (ca.): Huset er på

Læs mere

Uddannelsesordning for uddannelsen til Murer

Uddannelsesordning for uddannelsen til Murer Udstedelsesdato: 1. juli 2013 Uddannelsesordning for uddannelsen til Murer Udstedt af Det Faglige Fællesudvalg for Murer-, Stenhugger- og Stukkaturfaget i henhold til bekendtgørelse nr. 346 af 27.3.2013

Læs mere

HVEM udbyder hvad i 2018?

HVEM udbyder hvad i 2018? HVEM udbyder hvad i 2018? 40611 Isolering - Energirigtige løsninger ved isolering (AF) 01-01-2010 og fremefter X 40612 Isolering - Konvent. og alternative materialer (AF) 01-01-2010 og fremefter X 40614

Læs mere

BEMÆRKNINGER TIL BYGNINGSGENNEMGANGEN. 1. Er der bygningsdele som er gjort utilgængelige? 2. Er der normalt tilgængelige bygningsdele som ikke har del

BEMÆRKNINGER TIL BYGNINGSGENNEMGANGEN. 1. Er der bygningsdele som er gjort utilgængelige? 2. Er der normalt tilgængelige bygningsdele som ikke har del BEMÆRKNINGER TIL BYGNINGSGENNEMGANGEN Bygn Bygn. 1. Er der bygningsdele som er gjort utilgængelige? del JA: NEJ: Bygn Bygn. 2. Er der normalt tilgængelige bygningsdele som ikke har del JA: NEJ: kunnet

Læs mere

Tilstandsrapport Faaborg Museum Side 1

Tilstandsrapport Faaborg Museum Side 1 TILSTANDSRAPPORT Faaborg Museum for Fynsk Malerkunst 1.udgave Maj 2014 Udført for: Fåborg Museum Grønnegade 75-5600 Faaborg Tilstandsrapport Faaborg Museum Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: INDLEDNING... 3 BESKRIVELSE

Læs mere

Licitationsmateriale til Assyl vej 22, 9000 Aalborg. Indholdsfortegnelse

Licitationsmateriale til Assyl vej 22, 9000 Aalborg. Indholdsfortegnelse Licitationsmateriale til Assyl vej 22, 9000 Aalborg Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Trappeopgang.... 2 Indgang 3m2 + trappe:... 2 Lejlghed 1-89m2:... 3 Stueetage.... 3 Indgang:... 3 Entre 5m2:... 3 Wc

Læs mere

Smartere murværk. Mere energieffektivt murværk af tegl, v/ Poul Christiansen

Smartere murværk. Mere energieffektivt murværk af tegl, v/ Poul Christiansen Smartere murværk Mere energieffektivt murværk af tegl, v/ Poul Christiansen Murværksvision 2025 Med tegl kan produceres spændende bygningsarkitektur med æstetisk patinering. Smartere murværk Udvikling

Læs mere

Praktikum. Velkomst. Vejledning. Valgfrit specialefag. Aktivitetsoversigt. Lærlinge- og virksomhedsvurderinger

Praktikum. Velkomst. Vejledning. Valgfrit specialefag. Aktivitetsoversigt. Lærlinge- og virksomhedsvurderinger BYGNINGSMALER LOGBOG Elevens navn: : CPR-nr: CVR-nr.: Praktikum Valgfrit specialefag Aktivitetsoversigt Velkomst Vejledning e- og virksomhedsvurderinger velkommen som lærling i bygningsmalerfaget Velkommen

Læs mere

4. hovedforløb INTRO. 4. hovedforløb. Målbeskrivelse. Indledning

4. hovedforløb INTRO. 4. hovedforløb. Målbeskrivelse. Indledning INTRO (Version 8) Indledning Opgaven er en tomandsopgave, og det er vigtigt at eleverne fra starten får en fornemmelse af, at samarbejdet mellem de to er af stor betydning for det færdige resultat. Sammensætningen

Læs mere

Der indgår flere grundelementer ved en eksamen på erhvervsuddannelserne:

Der indgår flere grundelementer ved en eksamen på erhvervsuddannelserne: Censorvejledning Specialet tømrer Der indgår flere grundelementer ved en eksamen på erhvervsuddannelserne: Mål og krav, som primært er de kompetencemål, der er beskrevet for uddannelsen. I vejledningen

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 27 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

Lufttæthed ved renovering af ydervægge

Lufttæthed ved renovering af ydervægge Lufttæthed ved renovering af ydervægge Undervisningsministeriet, oktober 2016. Materialet er udviklet til brug ved afvikling af Åben Værksted af Efteruddannelses udvalget for bygge/anlæg og industri i

Læs mere

EF Højagerbo. Fotodokumentation til tilstandsrapport. Kim Olsson A/S. Sag nr marts Rådgivende Ingeniører FRI

EF Højagerbo. Fotodokumentation til tilstandsrapport. Kim Olsson A/S. Sag nr marts Rådgivende Ingeniører FRI Kim Olsson A/S Rådgivende Ingeniører FRI EF Højagerbo Fotodokumentation til tilstandsrapport Sag nr. 16.022 9. marts 2016 Sag: Tilstandsrapport Side 2 af 25 Billede 1. Fuger i murværk ses i stort omfang

Læs mere

Anvisning: Udvidelse af badeværelse.

Anvisning: Udvidelse af badeværelse. Maj 2015 Anvisning: Udvidelse af badeværelse. Generelt Inden arbejdet udføres, skal der skriftligt indhentes byggetilladelse hos AB Solbjergs bestyrelse og eventuelt andre relevante myndigheder. (Kun Solbjerg)

Læs mere

Marts 2010. Forstå dit energimærke. Inspiration til energibesparelser, Hvem er vi? Bornholm: 2 medarbejdere Kontor i Gudhjem Mølle

Marts 2010. Forstå dit energimærke. Inspiration til energibesparelser, Hvem er vi? Bornholm: 2 medarbejdere Kontor i Gudhjem Mølle Hvem er vi? Bornholm: 2 medarbejdere Kontor i Gudhjem Mølle Jl Sparepotentiale for enfamiliehuse Gennemsnit af energimærker Der spares 31,4 % af det samlede varmebehov Der skal investeres 65.000 kr./hus.

Læs mere

Retningslinjer for byggearbejde i A/B Jæger

Retningslinjer for byggearbejde i A/B Jæger Retningslinjer for byggearbejde i A/B Jæger Revideret februar 2015 Bestyrelsen i A/B Jæger har fået udarbejdet nedenstående retningslinjer for andelshavere, lejere og kælderlejere, der ønsker at udføre

Læs mere