Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg."

Transkript

1 Distriktet 4, årsmøde onsdag d. 24. april af 6 Gert Skouman Beretning om distriktets virksomhed i Dagsordenes pkt. 3(Formandens indlæg.) Ud over hvad koordinatorerne lige har berettet, vil jeg fortsætte med at supplere samt afrunde den samlede beretningen om distriktets virksomhed i 2014 Men forinden vil jeg lige nævne nogle tal vedr. ÆS Flere af jeg er sikkert allerede bekendt med det, jeg nu vil nævne, men alligevel. Her for et par uger siden skulle alle lokalafdelinger og koordinationsudvalg have modtaget fra Ældre Sagen et digert værk, som hedder Frivillige i tal. Frivillige i tal er opgjort for alle distrikter samt også for eget distrikt. Af værket fremgår, at Ældre Sagen på det tidspunkt havde næsten medlemmer, og af disse var godt frivillige. Tilsvarende var der i distrikt 4 godt medlemmer, og af disse var frivillige. Dvs. en stigning i såvel antal medlemmer af Ældre Sagen samt antal frivillige, ikke alene i distrikt 4 men i hele landet Hvis I ikke lige kan huske det, så havde ÆS på samme tid sidste år ca medlemmer og ca frivillige. Og i distrikt 4 ca medlemmer og ca frivillige i de 19 lokalafdelinger. Delegeretforsamlingen 2014 De fleste af jer lokalbestyrelsesformænd deltog jo i delegeretmødet, og alle modtager efterfølgende referat, hvorfor jeg intet har at omtale i den forbindelse. Landsbestyrelsen: Som lokalbestyrelsesformænd bliver I jo løbende informeret om Landsbestyrelsens mange aktiviteter gennem Landsbestyrelsen Informerer. Men en enkelt ting vedr. landsbestyrelsen vil jeg dog nævne her. Ebbe Johansen, fortsat næstformand, er også fortsat landsbestyrelsens kontaktperson i vort distrikt. Ebbe er endvidere kontaktperson i distrikt 5. Og Ebbe inviteres til vore møder, og deltager i de fleste af dem. At vi kan have en repræsentant med fra landsbestyrelse, det mener vi fortsat er til god fordel for både ham, som for os. For han får mulighed for at holde sig ajour med - på landsbestyrelsens vegne, hvad der sker i distriktet, og vi får lejlighed til hører nyt fra bjerget.

2 Distriktet: 2 af 6 Distriktsledelsen. Forretningsorden: Forretningsorden for distrikt 4 fra 6. marts 2015 er udsendt samt ligger på distriktets hjemmeside. Endvidere har jeg udsendt mit brev af 13. marts vedr. Forretningsordenen. Som I har kunnet se i mit brev af 13. marts, så har en arbejdsgruppe i distriktsledelsen gennem nogen tid arbejdet med en gennemgang af den hidtidige Forretningsorden. På årsmødet i 2014 blev I orienteret om, at vi var i gang med dette arbejde. De fleste af ledelsesmedlemmerne har været medlemmer af arbejdsgruppen, hvor Sofie har været tovholder. Formålet med denne gennemgang af Forretningsordnen har været at foretage en ajourføring, så distriktsledelsen får en hensigtsmæssig størrelse og sammensætning for varetagelse af arbejdsopgaverne og gensidig inspiration, samt er tilstrækkelig robust ved evt. fravær. Men også for, at alle valg til medlemmer af ledelsen foretages på distriktets årsmøde altså i dag - og af jer lokalbestyrelsesformænd som stemmeberettigede. Jeg vil omtale de væsentligste ændringer, som nu anført i Forretningsordnen: Distriktsforsamlingen Stemmeberettiget er formanden eller en stedfortræder fra hver enkelt lokalbestyrelse. I årsmødet kan flere medlemmer fra hver lokalafdeling deltage, idet disse forventes at repræsentere de 3 fagudvalg: IT, Social-humanitær og Ældre & Sundhed. Ligeledes deltager Koordinationsudvalgsformænd og distriktets ledelse uden stemmeret. Hver lokalafdeling har en stemme ved hvert valg Bemærkning: Ledelsen har fundet det hensigtsmæssigt og derfor ønsket, at flere repræsentanter fra hver lokalafdeling kan deltage i årsmødet, idet disse repræsentanter som før nævnt forventes at repræsenterer de 3 nævnte fagudvalg. Dette af hensyn bl.a. til valg af de distriktskoordinatorer, der er på valg pågældende år.

3 3 af 6 Distriktets ledelse Distriktets ledelse består nu af 7 personer (tidl. 8) nemlig: Formand, næstformand, kasserer, sekretær og en koordinator fra hvert af de 3 fagudvalg. Alle vælges på årsmødet, som afholdes hvert år i sidste halvdel af april måned. Bemærkning: Vi har fundet det hensigtsmæssigt, at ledelsen består af de 7 nævnte personer. Endvidere at alle vælges på selve årsmødet det år, hvor de er på valg. Som flere af jer husker, så blev koordinatorer førhen først valgt efter årsmødet og af kontaktpersonerne i de respektive fagudvalg. En metode, man for år tilbage fandt hensigtsmæssigt, dengang det blev muligt at etablerer distrikter. Men denne metode har efterhånden vist sig at være såvel uhensigtsmæssig som besværlig. Gennem ændringen bliver, som nævnt, alle ledelsesmedlemmer valgt på årsmødet. Dette er i øvrigt også i overensstemmelse med ÆS s vedtægt, 12.3, - som I helt sikkert husker - men alligevel. Der står bl.a.: Ledelsen vælges i april måned af formændene i de lokalbestyrelser, der deltager i distriktsarbejdet. Faggrupper I samarbejde med distriktsledelsen og distriktskoordinator udpeges på første distriktsledelsesmøde 2 personer fra hvert fagudvalg til faggruppen. Faggrupperne tilrettelægger sine aktiviteter i overensstemmelse med distriktets formål. Bemærkning Koordinator vil med denne 3 mandsgruppe kunne få støtte og inspiration til aktiviteterne indenfor fagudvalget Den omtale, jeg her har givet, er forklaring på baggrund og formål med den ændring af Forretningsordenen, som ledelsen, som nævnt, har foretaget. Øvrigt vedr. distriktsledelsen: Det ældre og sundhedspolitiske område: Sofie Munk, ældrepolitisk koordinator, har i sin beretning omtalt, hvad der er foregået på dette område. Derudover vil jeg nævne, at vi i ledelsen har haft en såvel ældrepolitisk- som en sundhedspolitisk distriktskoordinator.

4 4 af 6 Det har vi med den nye Forretningsorden ændret - som før nævnt - således at vi herefter kun har en koordinator, en ældrepolitisk koordinator, hvis opgaveområde også dækker det sundhedspolitiske. Det har vi fundet mest hensigtsmæssigt, også fordi Ældre Sagen centralt kun anvender betegnelsen ældrepolitisk, samt fordi sygehus- og sundhedsområdet varetages af ÆS s sygehusudvalg samt af de regionale sygehusudvalg. Temadage, andre møder mm Sofie Munk og Inge-Lise Bull har berettet om aktiviteterne indenfor hvert af deres område. Men derudover har der været afholdt yderligere aktiviteter: -Indlæg på årsmødet i 2014 ved afdelingschef Lars Linderholm, ÆS, om Udviklingen i det frivillige arbejde. - Temadag i oktober om ensomhed og inkluderende fællesskaber - Kursus/træning i ÆS s Listeværktøj - Møde i sep. og i nov. for alle jer lokalbestyrelsesformænd vedr. delegeretforsamlingen nov. Derudover har hvert enkelt af distriktsledelsens medlemmer, hver for sig, i årets løb deltaget i forskellige relevante møder indenfor deres område. Sekretær Vores sekretær Birthe Bjerg sørger for referaterne fra diverse møder - bl.a. Men da hun derudover er medlem og/eller formand for flere andre foreninger, så er hun altså bærer flere kasketter. Det får vi i ledelsen indirekte glæde af, idet hun i kraft af sin viden indenfor disse foreningers virke kan kommer med forskellige input, som er relevant i forbindelse med vores virke. Distriktets hjemmeside Erik Lundgaard, IT koordinator, har i sin beretning omtalt aktiviteterne inden for dette område. Jeg kan fortsætte med at oplyse, at han fortsat har haft succes med sit løbende arbejdet med at gøre distriktets hjemmeside så let tilgængelig samt så aktuel som muligt. Dette for at gøre hjemmesiden interessant, således at I, og ikke mindst vore medlemmer i øvrigt, på en let måde kan indhente information om, hvad distriktet er, og hvad der skal ske. Og I skal vide, at han løbende har været over os for at få informationer til hjemmesiden. ----

5 5 af 6 Distriktet arbejder for, at der er stor åbenhed i vores virke. Derfor lægger vi alt, hvad vi kan, på distriktets hjemmeside: Dagsordener, referater m.m. Denne åbenhed finder vi er helt naturlig, for vores virke er jo ikke rettet mod os selv, men selvfølgelig rettet mod vore medlemmer, og heriblandt lokalafdelingerne. For så har man her mulighed for at se, hvad der foregår i distriktet. Men denne åbenhed er åbenbart ikke almindelig i alle distrikter, har vi fået oplyst. Og det undre os, må vi sige. Budget og regnskab Kasserer Jørgen Albertsen har, som jeg også tidligere lejlighed har orienteret jer om, fået et fint og meget overskueligt budget etableret. Distriktets budget er nu virkeligt til at overse, og løbende nemt at følge for hele ledelsen. Og det skaber tryghed. Sygehusudvalget i Region Syddanmark I beretningen medtager vi også denne del af distriktets område for at gøre opmærksom på sygehusudvalget og det aktiviteter. Næstformand Søren Kollerup har i sin beretning omtalt, hvad der er foregået indenfor dette område. I fortsættelse heraf skal nævnes, at til dette udvalg er af distriktsledelsen udpeget Annelise Sattrup, Søren Kollerup og jeg selv - indtil nu - som repræsentanter for distrikt 4, som Søren også har omtalt. Det er besluttet, at hvert af de tre distrikter i Region Syddanmark kan have hver tre repræsentanter i sygehusudvalget, altså 9 medlemmer af udvalget. Søren er i øvrigt nu formand for dette udvalg. I oktober er for ÆS s regionale sygehusudvalg og ÆS`s ad hoc udvalg for den medicinske patient afholdt temamøde vedr. opfølgning på indsats for medicinske patienter. Områderedaktøren Distriktet har i samarbejde med sekretariatets Det Sker-redaktør udpeget en ny områderedaktør, nemlig Leo Pedersen, Hejnsvig, som jeg også først på året har orienteret jer om. Og Leo har været på kursus, og er ved at sætte sig nærmere ind i bladet Det Sker s finurligheder. Leo starter som områderedaktør med oktober nummeret af Det Sker. Områderedaktøren inviteres til distrikts ledelsens møder, hvor han deltager i de punkter, der er af interesse for ham, eller når vi er interesserede i, at han deltager.

6 Koordinationsudvalg 6 af 6 Som I ved, har der i 2014 været afholdt dialogmøder mellem landsformanden og formænd for K-udvalg og solitære udvalg. Landsbestyrelsen vil med baggrund i disse møder lave en opfølgning. I distriktet vil vi for mere at synliggøre K-udvalgene, indbyde formændene til visse møder. Endvidere fremgår det nu af distriktets Forretningsorden under Distriktsforsamlingen, at K-udvalgsformænd kan deltage i distriktets årsmøde men uden stemmeret. Mødekalender Jeg vil her - og igen - gøre opmærksom på distriktets mødekalender, der giver en oversigt over distriktets mødeaktiviteter mm. Vi bestræber os på at få lagt datoer for kommende aktiviteter ind, så snart vi kan. Og vores glimrende IT koordinator sikrer, at kalenderen løbende og hurtigt bliver opdateret på hjemmesiden. Så kast engang imellem et blik på den, så I kan få sat kryds i deres kalender. Afslutning: Hermed afslutning af beretning om distriktets virksomhed. Men inden jeg slutter helt, så vil jeg gerne fremhæve, at vi i distriktsledelsen har haft et meget fint og konstruktivt samarbejde. Dette omfatter også Mogens. Stemningen på møder mv har altid været fin, holdningen positiv, og vi tager os tid til, at der er plads til små vits og finter. Dette har i høj grad været medvirkende til at skabe gode rammer for godt samarbejde. Og selv om vi i ledelsen er meget forskellige, hvilket i øvrigt er en meget stor fordel for dynamikken, så passer vores kemi vældigt godt sammen. Men alle er også indstillet på, at vi skal have et godt og konstruktivt samarbejde. Og I skal samtidig vide, at jeres interesse og engagement har endvidere gjort det betydeligt lettere for mig at være formand. Det vil jeg gerne sige jer alle tak for. Og samværet gennem årene med jer er noget, jeg har sat megen pris på, og sikkert vil komme til at savne, når jeg i dag holder som formand efter 5 år på denne post, og efter at jeg forinden i 6 år har været ældrepolitisk distriktskoordinator og del af ledelsen. Som I derfor kan forstå, så er dette så min sidste beretning. Og hermed afslutning på Distriktsledelsens beretning om distriktets virksomhed i (Beretningen lægges på hjemmesiden)

Forretningsorden for Distrikt 6 Fyn

Forretningsorden for Distrikt 6 Fyn Forretningsorden for Distrikt 6 Fyn Gældende fra årsmødet den 19. februar 2018 Distrikt 6 Fyn Middelfart kommune Nordfyn kommune Assens kommune omfatter 15 lokalafdelinger: Middelfart lokalafdeling Nordfyn

Læs mere

Årsmøde Distrikt April Hotel Søgården, Brørup

Årsmøde Distrikt April Hotel Søgården, Brørup Årsmøde Distrikt 4 19. April 2017 - Hotel Søgården, Brørup Dagsorden Velkomst og sang Valg af dirigent Godkendelse af dagsorden Beretning om distriktets virksomhed Forelæggelse af distriktets regnskab

Læs mere

Referat fra årsmøde d. 23. april 2014 i Brørup

Referat fra årsmøde d. 23. april 2014 i Brørup Distrikt 4 Sydjylland 1 af 2 Referat fra årsmøde d. 23. april 2014 i Brørup Indbudt var lokalbestyrelsesformænd, distriktsledelse, foreningskonsulent Mogens Rieks(afbud). 2 kontaktpersoner for hver af

Læs mere

Årsmøde Distrikt April Hotel Søgården, Brørup

Årsmøde Distrikt April Hotel Søgården, Brørup Årsmøde Distrikt 4 13. April 2018 - Hotel Søgården, Brørup Dagsorden Velkomst og sang Valg af dirigent Godkendelse af dagsorden Beretning om distriktets virksomhed Forelæggelse af distriktets regnskab

Læs mere

Referat: Formandskabsmøde

Referat: Formandskabsmøde Distrikt 4 Sydjylland Referat: Formandskabsmøde Mødested: Vindrosen, Tangevej 66760 Ribe Dato: Fredag den 16. marts 2018 Tidspunkt: 9:30 13:30 Mødeleder: Deltagere: Bodil Wöhnert Birthe Bjerg, Jenny Beck,

Læs mere

Distrikt 1 Nordjylland

Distrikt 1 Nordjylland Referat årsmøde, Distrikt 1, den 22.april 2015. Sted: Foreningernes Hus, Torvet 5, 9400 Nørresundby 1. Velkomst og sang v/ Distriktsformand Niels Tikjøb Olsen 2. Valg af dirigent. Torben Færk blev valgt

Læs mere

Distriktsmøde torsdag d. 7. maj 2015. Nye lokalbestyrelsesformænd og bestyrelsesmedlemmer

Distriktsmøde torsdag d. 7. maj 2015. Nye lokalbestyrelsesformænd og bestyrelsesmedlemmer Distrikt 3 Distriktsmøde torsdag d. 7. maj 2015 Nye lokalbestyrelsesformænd og bestyrelsesmedlemmer Velkomst ved Distriktsformand Erik Jørgensen. Vester allé 8, Aarhus C Velkommen til dette møde for nye

Læs mere

Årsmøde Distrikt 3. Beretning

Årsmøde Distrikt 3. Beretning Årsmøde 2015 Distrikt 3 Beretning I november afholdt ÆldreSagens landsforening årsmøde, delegeret forsamlingen, i marts var det lokalforeningerne som afholdt årsmøder. Her i april er det så blevet distrikternes

Læs mere

Årsmøde Torsdag den 14.april

Årsmøde Torsdag den 14.april . Distrikt 3 Årsmøde 2016. Torsdag den 14.april Formanden bød velkommen specielt til de nye lokalafdelings formænd, der er her for første gang i deres nye rolle. Ligeledes velkommen til underdirektør Dorthe

Læs mere

Årsmøde referat - 8. april 2013

Årsmøde referat - 8. april 2013 Årsmøde referat - 8. april 2013 Indbudt var formænd i lokalkomiteerne og koordinationsudvalgene, områderedaktør Ruth Hansen, landsbestyrelsesmedlem, næstformand Ebbe Johansen, foreningskonsulent Mogens

Læs mere

Ældre Sagens Sygehusudvalg

Ældre Sagens Sygehusudvalg Ældre Sagens Sygehusudvalg - INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER Indhold 3 Udfordringer for ældre patienter 3 Ældre Sagens lokale indsats på sundhedsområdet 4 Hvordan har vi organiseret indsatsen? 8

Læs mere

Mødetype: ordinært møde

Mødetype: ordinært møde Sygehusudvalget i region Syddanmark Tirsdag den 11, november kl. 9,30 Mødested: Hjallese forsamlingshus Hjallesegade 31 5260 Odense S Indkaldt Søren Kollerup af 04-11-2014 Mødetype: ordinært møde Deltagere:

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Konstituering og afholdelse af bestyrelsesmøder: 1 Umiddelbart efter afholdelse af en ordinær generalforsamling eller en ekstraordinær generalforsamling,

Læs mere

Gode råd om lokalkomiteens årsmøde

Gode råd om lokalkomiteens årsmøde Gode råd om lokalkomiteens årsmøde 2008 Hvorfor hedder det årsmøde? Hvad siger vedtægten? Indbydelse til hvert enkelt medlem! Checkliste! Dagsordenens 8 punkter! Dirigentens rolle! Konstituering! Valg-

Læs mere

Ældre Sagens Formandsundersøgelse 2011. Sammenfattende præsentation af resultater fra spørgeskemaundersøgelse og fokusgruppeinterview

Ældre Sagens Formandsundersøgelse 2011. Sammenfattende præsentation af resultater fra spørgeskemaundersøgelse og fokusgruppeinterview Ældre Sagens Formandsundersøgelse 2011 Sammenfattende præsentation af resultater fra spørgeskemaundersøgelse og fokusgruppeinterview Formål og metode Formål: At undersøge tilfredsheden med samarbejdet

Læs mere

Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune

Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune Gældende fra 7. feb. 2017 Denne forretningsorden er forankret i Ældrerådets Vedtægt 7 stk. 1. 1 Konstituering: Stk. 1. Ældrerådet konstituerer sig med formand,

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

INDLEDNING KORT OM DISTRIKTERNE IT-KOORDINATORERNES ROLLE OG OPGAVER ØKONOMI

INDLEDNING KORT OM DISTRIKTERNE IT-KOORDINATORERNES ROLLE OG OPGAVER ØKONOMI 2018 1 2 INDHOLD INDLEDNING... 4 KORT OM DISTRIKTERNE... 4 IT-KOORDINATORERNES ROLLE OG OPGAVER... 6 ØKONOMI... 6 It-distriktspuljen... 6 Økonomi i distrikterne... 8 DET GODE ARRANGEMENT... 8 SAMARBEJDE

Læs mere

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug LOVE og STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug Dansk Vandrelaug, Kultorvet 7, 1., 1175 København K Tlf: 33 12 11 65 E-mail: dvl@dvl.dk Hjemmeside: www.dvl.dk Love for Dansk Vandrelaug Almindelige bestemmelser

Læs mere

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk

Læs disse sider og stem. Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Læs disse sider og stem Sammenligning af Forening og Diagnosenetværk Gældende bestemmelser vedrørende: Navn, formål og tilhørsforhold Medlemskab Forening Gigtforeningens kommentarer i nedenstående er tilføjet

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N

F O R R E T N I N G S O R D E N F O R R E T N I N G S O R D E N for Organisationsorganisationsbestyrelsen i Boligforeningen 3B 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af Boligforeningen

Læs mere

Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune

Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune Omfang Bøgebakkens Sundheds- og Plejecenter Hvalsø Ældrecenter Ammershøj Plejecenter Der nedsættes ét Beboer- og Pårørenderåd

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap

Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap Vedtægter for Sammenslutningen af Unge Med Handicap 1. NAVN Stk. 1 Organisationens navn er: Sammenslutningen af Unge Med Handicap. Stk. 2 Foreningens bopæl er adressen på Sammenslutningen af Unge med Handicaps

Læs mere

GODE ARRANGEMENT SAMARBEJDE MED SEKRETARIATET

GODE ARRANGEMENT SAMARBEJDE MED SEKRETARIATET 2019 1 INDHOLD INDLEDNING... 3 KORT OM DISTRIKTERNE... 3 ØKONOMI... 5 It-distriktspuljen... 5 Økonomi i distrikterne... 7 DET GODE ARRANGEMENT... 8 SAMARBEJDE MED SEKRETARIATET... 9 Konsulenterne i Frivilligafdelingen...

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HØREFORENINGENS LOKALAFDELINGER

VEDTÆGTER FOR HØREFORENINGENS LOKALAFDELINGER VEDTÆGTER FOR HØREFORENINGENS LOKALAFDELINGER 1 Afdelingens navn og område Lokalafdelingens navn er "Høreforeningen xxx Lokalafdeling", hvor "xxx" er navnet på den kommune, hvor lokalafdelingen hører hjemme.

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne 1. BESTYRELSENS SAMMENSÆTNING Bestyrelsen består af 18 medlemmer og 5 suppleanter, som er blevet valgt på Danske Erhvervsskoler

Læs mere

Vedtægter Gældende fra maj 2017

Vedtægter Gældende fra maj 2017 Vedtægter Gældende fra maj 2017 Vedtægter for Finance And Consulting Club Aarhus (FACCA) Generelle forhold Kapitel 1 - Navn og hjemsted 1 Stk. 1. Foreningens navn er Finance And Consulting Club Aarhus.

Læs mere

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Sjørslev Skole

Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Sjørslev Skole Forretningsorden for skolebestyrelsen ved Sjørslev Skole 1 Bestyrelsen består af: 7 forældrevalgte medlemmer 2 medarbejdere valgt af og blandt skolens medarbejdere 2 elever valgt af og blandt skolens elever.

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland

Vedtægter for Landsforeningen Sind, Regionskreds Sjælland 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Regionskredsens navn er Landsforeningen SIND, Regionskreds Sjælland I daglig tale anvendes betegnelsen "SIND Sjælland eller "SIND Region Sjælland Stk.

Læs mere

Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune

Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune Referat Ældrerådet kl. 09:30 Mødelokale 77 i Aabybro Jammerbugt Kommune Ældrerådet Punkter på åbent møde: 191. Bemærkninger til dagsorden 1 192. Godkendelse af referat fra forrige møde 2 193. Budget 2013

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Enhedslisten Varde. Foreningen er en lokalafdeling af foreningen Enhedslisten De Rød-Grønne. Foreningens hjemsted er Varde

Læs mere

Gode råd om det lokale årsmøde

Gode råd om det lokale årsmøde Gode råd om det lokale årsmøde - Hvorfor hedder det et årsmøde? - Hvad siger vedtægten? - Indbydelse til hvert enkelt medlem - Tjekliste - Dagsordenens 8 punkter - Dirigentens rolle - Lokalbestyrelsen

Læs mere

Distrikt 3. Årsberetninger Distriktsformanden.

Distrikt 3. Årsberetninger Distriktsformanden. Distrikt 3 Årsberetninger 2018 Distriktsformanden. Endnu et år er gået og også 2018 gav nogle spændende opgaver, nogle desværre lidt mere spændende end det behøvedes. Siden sidste Årsmøde har jeg modtaget

Læs mere

April Samlet beretning vedr. arbejdet i Distrikt 6 i 2017

April Samlet beretning vedr. arbejdet i Distrikt 6 i 2017 April 2018 Samlet beretning vedr. arbejdet i Distrikt 6 i 2017 Formanden v/jakob Dauerhøj I løbet af marts måned har der været årsmøder i alle lokalafdelinger, og der er sket udskiftninger i bestyrelserne.

Læs mere

Vedtægter for Foreningen NORDEN

Vedtægter for Foreningen NORDEN Vedtægter for Foreningen NORDEN 1 Formål Foreningen NORDEN, dansk forening for nordisk samarbejde, har til formål på alle områder at styrke og udvikle de nordiske folks samarbejde indadtil og udadtil.

Læs mere

Vejledende vedtægter for distriktsforeninger

Vejledende vedtægter for distriktsforeninger Vejledende vedtægter for distriktsforeninger En distriktsforening er en selvstændig forening, som selv fastsætter sine vedtægter. Vedtægterne må ikke være i strid med Landsforeningens til enhver tid gældende

Læs mere

Vedtægter for bruger- og pårørenderådet (BOP) for Enggården Dragør Kommune

Vedtægter for bruger- og pårørenderådet (BOP) for Enggården Dragør Kommune Vedtægter for bruger- og pårørenderådet (BOP) for Enggården Dragør Kommune 1 Mål og formål Omsorgscenteret Enggården, almene boliger, daghjem og køkken fungerer under de mål og rammer Kommunalbestyrelsen

Læs mere

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ KILDEHAVEN.

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ KILDEHAVEN. Pårørenderådets formål er: 1 Pårørenderådets formål repræsentere beboer/pårørende om tilrettelæggelsen af arbejdet med at opnå de bedst mulige forhold for beboerne rådgive Kildehavens ledelse og bestyrelse

Læs mere

FIRMAIDRÆTTEN NAKSKOV. Forretningsorden. Gældende: år 2013

FIRMAIDRÆTTEN NAKSKOV. Forretningsorden. Gældende: år 2013 FIRMAIDRÆTTEN NAKSKOV Forretningsorden Gældende: år 2013 1 Indledende møde... 3 2 Præsentation... 3 2.1 Repræsentanter... 3 2.2 Forfald... 3 3 Bestyrelsens mødevirksomhed... 3 4 Udsendelse af dagsorden...

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen

Ældrerådet i Halsnæs Kommune. af møde den 3. februar 2014 kl i Paraplyen Ældrerådet i Halsnæs Kommune af møde den kl. 09.15 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Vibeke Frej ( ) Ella Bertelsen ( ) Mogens Lehd Pedersen ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

Referat af distriktsforsamlingsmødet/årsmødet den 13. april 2016

Referat af distriktsforsamlingsmødet/årsmødet den 13. april 2016 DISTRIKT 10 20.. april 2016 Referat af distriktsforsamlingsmødet/årsmødet den 13. april 2016 Deltagere: Niels Erik Tulstrup, Bent Johansen, Janni Sørensen, Birthe Bendtsen, Orla Andersen, Astrid Bregninge,

Læs mere

STANDARDVEDTÆGTER FOR HØREFORENINGENS LOKALE AFDELINGER.

STANDARDVEDTÆGTER FOR HØREFORENINGENS LOKALE AFDELINGER. STANDARDVEDTÆGTER FOR HØREFORENINGENS LOKALE AFDELINGER. 1 Afdelingens navn og område Afdelingens navn er "Høreforeningen xxx Lokalafdeling", hvor "xxx" er navnet på den kommune, hvor afdelingen hører

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet 2014.

Vedtægter for Ældrerådet 2014. Punkt 5. Vedtægter for Ældrerådet 2014. 2014-913. Det tidligere Ældreråd har udarbejdet forslag til reviderede vedtægter for Ældrerådet i Aalborg Kommune. Forslaget har været til 1. behandling i Ældrerådet

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 2 Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden 1 Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse af dagsorden.

Læs mere

Forretningsorden for Bestyrelsen

Forretningsorden for Bestyrelsen Foreningen Skøgum 2-7-2017 Forretningsorden for Bestyrelsen 1. GYLDIGHED... 2 2. ÆNDRING AF FORRETNINGSORDENEN... 2 3. BESTYRELSENS ANSVAR... 2 4. FORTROLIGHED... 2 5. KONSTITUERING... 2 6. BESLUTNINGSPROCEDURE...

Læs mere

(Meddelelser) EUROPA-PARLAMENTET. Forretningsorden for Konferencen af de Europæiske Parlamenters Europaudvalg (2011/C 229/01) PRÆAMBEL

(Meddelelser) EUROPA-PARLAMENTET. Forretningsorden for Konferencen af de Europæiske Parlamenters Europaudvalg (2011/C 229/01) PRÆAMBEL 4.8.2011 Den Europæiske Unions Tidende C 229/1 II (Meddelelser) MEDDELELSER FRA DEN EUROPÆISKE UNIONS INSTITUTIONER, ORGANER, KONTORER OG AGENTURER EUROPA-PARLAMENTET Forretningsorden for Konferencen af

Læs mere

Referat fra møde i koordinationsudvalget 28. januar 2010 kl huset, østergade 2, 6600 Vejen

Referat fra møde i koordinationsudvalget 28. januar 2010 kl huset, østergade 2, 6600 Vejen Referat fra møde i koordinationsudvalget 28. januar 2010 kl. 9.00 huset, østergade 2, 6600 Vejen 1. Velkomst og morgenkaffe. Formanden bød velkommen. 2. Nyt fra formanden. Herunder blev det vedtaget, at

Læs mere

Vedtægter. Vedtægter for Hjerteforeningens Børneklub. Oprettet: Torsdag, 27. juni :29 Senest opdateret: Onsdag, 04.

Vedtægter. Vedtægter for Hjerteforeningens Børneklub. Oprettet: Torsdag, 27. juni :29 Senest opdateret: Onsdag, 04. Vedtægter Oprettet: Torsdag, 27 juni 2013 11:29 Senest opdateret: Onsdag, 04 juni 2014 15:20 Vedtægter for Hjerteforeningens Børneklub 1 Klubbens navn er Hjerteforeningens Børneklub (klub for familier

Læs mere

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug

LOVE. STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug LOVE og STANDARDVEDTÆGTER for Dansk Vandrelaug Dansk Vandrelaug, Kultorvet 7, 1., 1175 København K Tlf: 33 12 11 65 E-mail: dvl@dvl.dk Hjemmeside: www.dvl.dk Love for Dansk Vandrelaug Almindelige bestemmelser

Læs mere

Hovedbestyrelsens forretningsorden

Hovedbestyrelsens forretningsorden Hovedbestyrelsens forretningsorden DJ Hovedbestyrelsens forretningsorden 1. 1. Indkaldelse og dagsorden Stk. 1. Forretningsudvalget har ansvaret for indkaldelse af hovedbestyrelsen og for udarbejdelse

Læs mere

Vedtægter for Børne- og Kulturchefforeningen

Vedtægter for Børne- og Kulturchefforeningen Side 1 af 5 Vedtægter for Børne- og Kulturchefforeningen 1 Navn Foreningens navn er: BØRNE- OG KULTURCHEFFORENINGEN i REGION NORDJYLAND. 2 Formål Foreningens formål er at virke for en styrkelse af medlemmernes

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

Vedtægter. Svendborg Frivilligråd

Vedtægter. Svendborg Frivilligråd Vedtægter 1 Navn og hjemsted har hjemsted i Svendborg Kommune. Stk. 3 2 Formål er et formelt samarbejdsorgan, der har til formål at samle de frivillige sociale foreninger og grupper, således at de i fællesskab

Læs mere

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder Ungeråd KBH - Forretningsorden 1 - Kontakt og dialog mellem møder 1.0 Kommunikation i Ungerådets arbejdsgrupper 1.1 Der nedsættes en koordinationsgruppe med repræsentanter fra arbejdsgrupperne, Talspersonerne

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Vejle Kommunes skolevæsen.

Styrelsesvedtægt for Vejle Kommunes skolevæsen. Styrelsesvedtægt for Vejle Kommunes skolevæsen. I henhold til Lov om folkeskolen 41, Vejledning om udarbejdelse af vedtægt for styrelsen af kommunens skolevæsen (VEJ nr. 169 af 08/11/1999) samt valgforordningen

Læs mere

Årsmøde 23/ Referat. Hans Vindahl blev valgt: Dagsorden gennemgået, med en enkelt justering. Tage Jensen og Lis Larsen blev valgt.

Årsmøde 23/ Referat. Hans Vindahl blev valgt: Dagsorden gennemgået, med en enkelt justering. Tage Jensen og Lis Larsen blev valgt. Årsmøde 23/11 2016 Referat. Deltagere: 18 deltagere. Pkt 1: Valg af orstyrer: Hans Vindahl blev valgt: Pkt 2: Valg af stemmetællere: Pkt 3: Formandens beretning: Afholdte møder i Aktivitetsrådet. Kunne

Læs mere

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 1. Navn og adresse: SAND De hjemløses landsorganisation Sundholmsvej 34, st. 2300 København S 2. Formål: SANDs formål er at modvirke årsagerne til og virkningerne af

Læs mere

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde

Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde Frivillighåndbog Bestyrelsesarbejde 1 Indhold Bestyrelsens arbejde... 3 Generalforsamling og bestyrelse... 3 Bestyrelse... 3 Formandsposten... 4 Næstformandsposten... 4 Kassereren... 5 Sekretæren... 5

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Partnerskab for Østersøturisme

Vedtægter for Foreningen Partnerskab for Østersøturisme Vedtægter for Foreningen Partnerskab for Østersøturisme 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Partnerskab for Østersøturisme. Foreningen har hjemsted i Region Sjælland. 2 Stifter Stiftere er: 3 østersøvendte

Læs mere

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018 Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling Marts 2018 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Slagelse lokalafdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen Sind Slagelse.

Læs mere

Forretningsorden for Kredsstyrelsen i Øhavets Lærerkreds. b) Deltagere: Alle styrelsesmedlemmer samt konsulenten deltager i møderne.

Forretningsorden for Kredsstyrelsen i Øhavets Lærerkreds. b) Deltagere: Alle styrelsesmedlemmer samt konsulenten deltager i møderne. 1. Styrelsesmøder Ordinære møder. Forretningsorden for Kredsstyrelsen i Øhavets Lærerkreds. a) Mødetidspunkt: Mandage med 2-3 ugers mellemrum. Møderne fastlægges for 1 år ad gangen. b) Deltagere: Alle

Læs mere

IMCC Lokalafdeling Århus VEDTÆGTER

IMCC Lokalafdeling Århus VEDTÆGTER IMCC Lokalafdeling Århus VEDTÆGTER Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Navn og relationer... 2 1 Navn... 2 2 Relationer... 2 Kapitel 2: Vision, mission og værdier... 2 3 Vision... 2 4 Mission og værdier...

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Bælum Ældrecenter, Møllevangen 1, 9574 Bælum. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. februar Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Bælum Ældrecenter, Møllevangen 1, 9574 Bælum. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Bælum Ældrecenter, Møllevangen 1, 9574 Bælum Møde slut: 12.30 Fraværende: Ulla Haugaard Paulsen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 7 sprotokol fra sidste

Læs mere

Vedtægter for International Medical Cooperation Committee Odense

Vedtægter for International Medical Cooperation Committee Odense Vedtægter for International Medical Cooperation Committee Odense Vedtægter for... 1 International Medical Cooperation Committee Odense... 1 Kapitel 1: Navn og relationer... 2 Kapitel 2: Vision og formål...

Læs mere

Kap. I. Navn og formål mv.

Kap. I. Navn og formål mv. Kap. I. Navn og formål mv. 1. Navn, hjemsted og stiftelse Foreningens navn er Landsforeningen Ældre Sagen. Foreningen er stiftet af EGV-Fonden den 14. oktober 1986 og har hjemsted i hovedstadsområdet.

Læs mere

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Ældrerådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 7. april 2014 kl. 09.00 i Paraplyen Medlemmer Poula Thrane ( ) formand Kirsten Jørgensen ( ) næstformand Annette Kjærsgaard ( ) Lillian Skjødt

Læs mere

Vallensbæk Senior Park

Vallensbæk Senior Park Vallensbæk Senior Park Vedtægter for Vallensbæk Senior Park 1 Foreningens navn er Vallensbæk Senior Park. 2 Foreningen er knyttet til Vallensbæk Boligselskabs afdeling 4904 Stationstorvet. 3 Stk. 1 Foreningens

Læs mere

Fjernes. Ændres til: At give kollegial sparring til

Fjernes. Ændres til: At give kollegial sparring til Nuværende formulering Ny formulering 1 Navn Klubbens navn er klub for privatpraktiserende ergoterapeuter. Klubbens navn dækker grundlæggende over de ergoterapeuter, der ønsker at starte egen virksomhed,

Læs mere

Hvem bestemmer hvad i DUAB?

Hvem bestemmer hvad i DUAB? Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 7 til afdelingsbestyrelserne: Hvem bestemmer hvad i DUAB? Hellerup 28.02.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

Danske Fodbolddommere Bestyrelsen Forretningsorden

Danske Fodbolddommere Bestyrelsen Forretningsorden Februar 2015 Danske Fodbolddommere Bestyrelsen Forretningsorden Indhold Indledende møde... 3 Præsentation... 3 Repræsentanter... 3 Forfald... 3 Bestyrelsens mødevirksomhed... 3 Udsendelse af dagsorden...

Læs mere

VEDTÆGTER for landsforeningen

VEDTÆGTER for landsforeningen VEDTÆGTER for landsforeningen 1. KALAALLIT RØDE KORSIAT OG RØDE KORS BEVÆGELSEN Foreningen Kalaallit Røde Korsiat er en selvstændig organisation under Dansk Røde Kors. Kalaallit Røde Korsiat skal i sin

Læs mere

DANSK CITROËNKLUB Oprindeligt stiftet 4. september 1956 som 2CV Klubben, Danmark

DANSK CITROËNKLUB Oprindeligt stiftet 4. september 1956 som 2CV Klubben, Danmark Vedtægter for samt Regelsæt for Side 1 af 5 1. Klubbens navn. Klubbens navn er (DCK) Vedtægter for : 2. Klubbens medlemmer. Som medlem kan optages enhver med interesse for Citroën biler. 3. Klubbens formål.

Læs mere

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter 1. Navn og hjemsted: Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter Stk. 1: Foreningen Rødovre Frivilligcenter er stiftet 24. maj 2007. Foreningens hjemsted er Rødovre Kommune. 2. Formål: Formålet med foreningen

Læs mere

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation 1 Navn Stk. 1 Landsforeningens navn er DL Patient Administration Kommunikation. Hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Stk. 1 DL s formål er at varetage

Læs mere

Beretning for Distrikt 6 Fyn 2019 Distriktsledelsens beretning v/jacob Dauerhøj I løbet af marts måned har der været årsmøder i alle lokalafdelinger,

Beretning for Distrikt 6 Fyn 2019 Distriktsledelsens beretning v/jacob Dauerhøj I løbet af marts måned har der været årsmøder i alle lokalafdelinger, Beretning for Distrikt 6 Fyn 2019 Distriktsledelsens beretning v/jacob Dauerhøj I løbet af marts måned har der været årsmøder i alle lokalafdelinger, og der er sket udskiftninger i bestyrelserne. Det er

Læs mere

VEDTÆGTER FOR 1 NAVN OG HJEMSTED 2 FORMÅL 3 MEDLEMMER 4 GENERALFORSAMLING

VEDTÆGTER FOR 1 NAVN OG HJEMSTED 2 FORMÅL 3 MEDLEMMER 4 GENERALFORSAMLING VEDTÆGTER FOR FRIVILLIGTHY Frivilligcenter og Selvhjælp 1 NAVN OG HJEMSTED FRIVILLIGTHY Frivilligcenter og Selvhjælp Thisted kommune 2 FORMÅL Organisationen er en frivillig, social og kulturel sammenslutning,

Læs mere

REFERAT I/S RENO-NORD BESTYRELSEN. Mødet mandag den 3. februar 2014 kl. 10.00. Bestyrelsesmøde den 3. februar 2014

REFERAT I/S RENO-NORD BESTYRELSEN. Mødet mandag den 3. februar 2014 kl. 10.00. Bestyrelsesmøde den 3. februar 2014 I/S RENO-NORD BESTYRELSEN Mødet mandag den 3. februar 2014 kl. 10.00 REFERAT Bestyrelsesmøde den 3. februar 2014 I/S Reno-Nord Troensevej 2 9220 Aalborg Øst Telefon 98 15 65 66 Telefax 98 15 17 97 E-mail

Læs mere

Lidt om en forretningsorden

Lidt om en forretningsorden Lidt om en forretningsorden Tanken bag en forretningsorden er, at der skal være et sæt etablerede og anerkendte spilleregler for arbejdet i bestyrelsen. Spillereglerne kan blandt andet sige noget om: -

Læs mere

Vedtægter. 2 Medlemsskab Menighedsråd inden for de i 1 omtalte provstier kan optages som medlemmer.

Vedtægter. 2 Medlemsskab Menighedsråd inden for de i 1 omtalte provstier kan optages som medlemmer. Distriktsforeningen af menighedsråd i Greve-Solrød, Køge, Lejre og Roskilde provstier Vedtægter 1 Distriktsforeningen af Menighedsråd i Greve-Solrød, Køge, Lejre og Roskilde provstier: er en forening af

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet xx-xx-2014 Skanderborg Kommune Sag: 13/21572 Indholdsfortegnelse 1. KONSTITUERING 3 2. MØDER 3 2.1 Indkaldelse og forberedelse

Læs mere

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation S. 1 Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation 1 Navn Stk. 1 Landsforeningens navn er DL Patient Administration Kommunikation. Hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Stk. 1 DL s formål er

Læs mere

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011. Forretningsorden for bestyrelsen i Andelsvandværket Helle Vest AMBA Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Læs mere

Regionsældreråd Hovedstaden

Regionsældreråd Hovedstaden Regionsældreråd Hovedstaden Ændringsforslag til : VEDTÆGTER FOR REGIONSÆLDRERÅDET I HOVEDSTADSREGIONEN. Gældende vedtægter 1. Grundlag Regionsældrerådet er et ældrepolitisk samarbejdsforum for regionens

Læs mere

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening

En guide til etablering af nye lokalforeninger. Indholdsfortegnelse. 1.1 Etablering af ny lokalforening En guide til etablering af nye lokalforeninger Indholdsfortegnelse 1.1 Etablering af ny lokalforening... 1 1.2 Roller i lokalforeninger... 3 1.3 Ansvarsområder i lokalforeninger... 4 1.4 Eksempel på en

Læs mere

Vedtægter for IMCC Esbjerg

Vedtægter for IMCC Esbjerg Vedtægter for IMCC Esbjerg Kapitel 1: Navn og relationer 1 Navn Lokalafdelingens navn er International Medical Cooperation Committee Esbjerg, forkortet og betegnet IMCC Esbjerg. 2 Relationer 1. IMCC Esbjerg

Læs mere

generalforsamlingen ) 3. lokalafdelingsbestyrelsens beretning om lokalafdelingens virksomhed i det forløbne år fremlægges til debat og godkendelse.

generalforsamlingen ) 3. lokalafdelingsbestyrelsens beretning om lokalafdelingens virksomhed i det forløbne år fremlægges til debat og godkendelse. SIND Ringsted / Sorø Lokalafdelingsvedtægter 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1 lokalafdelingens navn er SIND, Ringsted / Sorø lokalafdelingen stk. 2 lokalafdelingens hjemsted er formandens

Læs mere

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet Vedtægter for Broholmerselskabet 1. Navn og hjemsted. Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet 20.4.1979. Stk. 2. Selskabets hjemsted er formandens

Læs mere

Overenskomst 2015. Mellem. Hovedbestyrelsen

Overenskomst 2015. Mellem. Hovedbestyrelsen Overenskomst 2015 Mellem Hovedbestyrelsen og Gruppebestyrelsen for... gruppe i Region... der påtager sig ansvaret for gruppens ledelse over for De grønne pigespejdere, erklærer at være bekendt med følgende

Læs mere

Vedtægter og opgavebeskrivelse for Centerrådene

Vedtægter og opgavebeskrivelse for Centerrådene Vedtægter og opgavebeskrivelse for Centerrådene Aktivitetscentrene Center for Velfærd & Omsorg Formål Årsmødet Indkaldelse Hvem har stemmeret? At være et kommunalt servicetilbud til alle pensionister og

Læs mere

Vordingborg Kommune Seniorrådet

Vordingborg Kommune Seniorrådet Vordingborg Kommune Seniorrådet Dato 19. januar 2018 Tidspunkt 9:00 12:00 Mødelokale 1 Sted Storegade 56, Stege Fraværende Bemærk Dagsorden udsendes 10 dage før ordinært møde. Borgmester Mikael Smed deltager

Læs mere

anæstesi intensiv medicin smertediagnostik og smertebehandling akutbehandling, traumebehandling og præhospitalbehandling samt katastrofemedicin.

anæstesi intensiv medicin smertediagnostik og smertebehandling akutbehandling, traumebehandling og præhospitalbehandling samt katastrofemedicin. DAGSORDEN DASAIMs ordinære generalforsamling 1. Valg af dirigent 2. Formandens beretning 3. Beretning fra udvalg og arbejdsgrupper 4. Beretning og regnskab fra DASAIMs Fond 5. Indkomne forslag 6. Regnskab

Læs mere

Forretningsorden for Udsatterådet i Aalborg Kommune. Kapitel 1 Rådets formål og opgaver

Forretningsorden for Udsatterådet i Aalborg Kommune. Kapitel 1 Rådets formål og opgaver 1 Forretningsorden for Udsatterådet i Aalborg Kommune Kapitel 1 Rådets formål og opgaver 1. Udsatterådet i Aalborg Kommune er talerør for de socialt udsatte borgere (+ 18 år), der opholder sig i kommunen.

Læs mere

Forretningsorden og konstituering for DcH s hovedbestyrelse 2018

Forretningsorden og konstituering for DcH s hovedbestyrelse 2018 Forretningsorden og konstituering for DcH s hovedbestyrelse 2018 1. SAMMENSÆTNING Hovedbestyrelsen træder sammen snarest efter det årlige ordinære landsmøde og konstituerer sig. Hovedbestyrelsen består

Læs mere

Retningslinjer for Centerrådene for botilbuddene ved de socialpsykiatriske centre i Københavns Kommune

Retningslinjer for Centerrådene for botilbuddene ved de socialpsykiatriske centre i Københavns Kommune 1 April 2011 Retningslinjer for Centerrådene for botilbuddene ved de socialpsykiatriske centre i Københavns Kommune Disse retningslinjer tager afsæt i den gældende pårørendepolitik for borgere med sindslidelser

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET

KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET KOMMISSORIUM FOR MEDICINRÅDET 1. Baggrund 1.1 I 2009 besluttede Danske Regioner at stifte et rådgivende råd, Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin ( RADS ). RADS har fungeret som et regionalt samarbejde,

Læs mere

Vedtægt. for. Grundejersammenslutningen i Tårnby Kommune

Vedtægt. for. Grundejersammenslutningen i Tårnby Kommune Vedtægt for Grundejersammenslutningen i Tårnby Kommune Stiftet den 15. november 1927 1. Navn og hjemsted. Stk. 1, Foreningens navn er Grundejersammenslutningen i Tårnby Kommune. Stk. 2, Foreningens hjemsted

Læs mere

DANSK CITROËNKLUB Oprindeligt stiftet 4. september 1956 som 2CV Klubben, Danmark

DANSK CITROËNKLUB Oprindeligt stiftet 4. september 1956 som 2CV Klubben, Danmark Vedtægter for DANSK CITROËNKLUB samt Regelsæt for DANSK CITROËNKLUB Side 1 af 5 1. Klubbens navn. Klubbens navn er DANSK CITROËNKLUB (DCK) Vedtægter for DANSK CITROËNKLUB: 2. Klubbens medlemmer. Som medlem

Læs mere

Formandsmøde 9. nov. 2016

Formandsmøde 9. nov. 2016 Distrikt 4 Sydjylland Formandsmøde 9. nov. 2016 Afbud: Billund, Fanø, Fredericia, Helle, Varde Referat: Formanden bød velkommen, og vi sang Jens Vejmand. Drøftelse af det til delegeretforsamlingen udsendte

Læs mere

SSP Samrådets vedtægter

SSP Samrådets vedtægter Gældende vedtægter SSP Samrådets vedtægter Forslag til ændringer 1. NAVN. Foreningens navn er SSP-Samrådet. Foreningens navn er SSP-Samrådet. 2. FORMÅL. At være kontaktorgan mellem medlemmerne. At holde

Læs mere