Fællesbetingelser Hansenberg C.F. Tietgensvej - Renovering af haller

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fællesbetingelser Hansenberg C.F. Tietgensvej - Renovering af haller"

Transkript

1 A Fællesbetingelser Hansenberg Indholdsfortegnelse 1.0 Orientering Generelt Betingelser Tilføjelser / afvigelser til AB Byggepladsforhold Tidsstyring 27 Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma a/s Åboulevarden Århus C Telefon CVR S:\Sagsindex\6700\ A\07_Geometri\070_Fælles\Udbudsmateriale\Dokumenter\6758_05A_Fællesbetingelser.docx

2 A Hansenberg Side 2/ Orientering Byggesag Bygherre Hansenberg Hansenberg Skovvangen Kolding Telefon Søren Jensen Rådgivende ingeniørfirma a/s Åboulevarden Århus C Telefon Kontaktpersoner: Claus Boe Jensen cbj@sj.dk Tlf

3 A Hansenberg Side 3/27 Grundlag Arbejdet udbydes i begrænset licitation uden prækvalifikation. Der indbydes 5 hovedentreprenører. Arbejdet udbydes i overensstemmelse og i henhold til "AB92 med tilføjelser og afvigelser. Arbejdet udbydes i henhold til Byggestyrelsens cirkulære nr. 174 af 10. oktober 1991: "Cirkulære om pris og tid på bygge- og anlægsarbejder" til fast pris og tid for alle ydelser i 12 måneder for så vidt angår de bestemmelser i cirkulære som fremgår af AB92. Indeksregulering af fastperioden sker i h.t. Byggestyrelsens cirkulære dateret 10. oktober Tildelingskriterie Tildelingskriteriet for valg af entreprenører til udførelse af opgaven er laveste, konditionsmæssige pris. Kontrakt og udbudsgrundlag Følgende dele indgår som dele af kontraktgrundlagt, og alle forhold nævnt eller angivet heri, skal således være overholdt og være indeholdt i tilbuddet: Bygherrens acceptskrivelse. Tilbud. Udbudsbrev. Fællesbetingelse. Tegninger iht. dokumentfortegnelse. Beskrivende tilbudslister Tidsplan. Forudsendt hensigtserklæring Evt. rettelsesblade udsendt i tilbudsperioden. Tidsplan Arbejderne skal udføres i henhold til tidsterminer som angivet i tidsplan. Tidsplanen rammer skal overholdes. Udbudsmaterialet Udbudsmaterialet består af tegninger og beskrivende tilbudslister, der i alle forhold beskriver en kvalitetsstandard for arbejderne. Beskrivende tilbudslister og tegninger supplerer hinanden, således at også en ydelse, der blot er nævnt et af stederne skal medregnes. Mindre arbejder, som ikke er vist på tegninger eller nævnt i beskrivelsen samt følgearbejder der er en selvfølge for de respektive arbejders udførelse, men som naturligt og sædvanemæssigt henhører til den pågældende entreprise skal være indeholdt i entreprisetilbuddet for gennemførelse af det pågældende arbejde på håndværksmæssig korrekt vis. De bydende skal inden tilbudsafgivelse gøre sig bekendt med forholdene på stedet. Ekstra krav som følge af forhold der kunne ses på stedet vil ikke blive honoreret. Alle mål skal tages på stedet. Tilbuddets form Tilbudet afgives på den udleverede tilbudsliste i 2 eksemplarer. Sumtallene for ydelser skal anføres i tilbudslisten og overføres til første side. Alle tilbudslistens poster skal udfyldes for at tilbuddet fremstår konditionsmæssigt.

4 A Hansenberg Side 4/27 Tilbuddet ved licitationen skal afleveres i lukket kuvert mærket: Se i øvrigt udbudsbrev. Bygherreleverancer/ Ydelser Bygherre forestår levering og montering af autolifte i hal 1 og 2 og inventar ( skranke opstilling ) ved fag pæd. servicecentre i hal 1 og 2, 3 4 og 5. Tilslutningspunkter ved de beskrevne entreprisegrænser. Bygherre forestår ligeledes levering og montering af ny laserskærer i hal 3 Ved udførelsens opstart flyttes løst inventar, lifte m.v. til anden adresse eller tilstødende frie områder i hal 3 samt hal 5, for opbevaring i udførelsen. Hen mod enden af udførelsen bringes dette inventar tilbage til byggepladsen for opstilling og indbygning. Inventar er defineret som inventar på stående på gulv. Inventar som sugearme, svejsevægge inkl. støttefødder på gulv, reoler mv. på vægge flyttes ikke, men bibeholdes i position under udførelse. I forbindelse med ovennævnte skal nærværende entreprenør også levere ydelser. Dvs. bistå denne proces ifht. koordinering, planlægning og opsætning af inventar. Ikke at forstå som den fysiske opsætning (det gør flyttefirmaet), men med den arbejdsledende rolle i samarbejde med Bygherre og nedenstående flyttefirma. Dvs. bistå ved anvisning til korrekt position m.v. Der entreres med professionelt flyttefirma for den egentlig transport frem og tilbage mellem anden adresse/ tilstødende frie områder. Herunder opstilling ved genplacering (sætte op det rigtige sted) excl. tekniske tilslutninger af enhver art. 2.0 Generelt Generelt Entreprenørforhold Der udføres i hovedpunkter arbejder som angivet under de enkelte beskrivende tilbudslister. Disse skal sammenholdes med det øvrige udbudsmateriale som samlet set er gældende for entreprisens omfang. Se også tidligere. Entreprenøren skal på grundlag af tegninger og besigtigelser på stedet opmåle og optælle alle ydelser i arbejdet og på den måde gøre sig bekendt med forholdene på stedet. I tilbuddet skal være indeholdt alle biydelser, nødvendige beslag, underlagsmaterialer m.v., som er nødvendige for arbejdets færdiggørelse på fuldstændig og håndværksmæssig korrekt måde. De principielle detaljer fremgår af udbudsmaterialets tegninger. Entreprenøren skal supplere disse med nødvendige tegninger af aktuelle detaljer, som i kvalitet og konstruktionsprincip skal svare til de principielle detaljer og arbejdstegninger. Alle lovbefalede forsikringer, alle forhold overfor Arbejdstilsyn m.v. skal entreprenøren selv sørge for.

5 A Hansenberg Side 5/27 Referencer Normer, forskrifter, arbejdsklausuler m.v. De til enhver tid gældende love, bekendtgørelser, cirkulærer, standarder og forskrifter er gældende. Herunder Bips-basisbeskrivelser, såfremt andet ikke er nævnt. Forudsætninger Prøver Afsætning og opmåling Tolerancer Transport og oplagring Hvis entreprenøren konstaterer fejl eller uoverensstemmelser i udbudsmaterialet eller uoverensstemmelser mellem projektet og forholdene i marken, skal disse straks anmeldes til byggeledelsen. Entreprenøren har pligt til straks og inden han påbegynder arbejdet at påtale synlige mangler og fejl. Uoverensstemmelse mellem de på tegningerne indskrevne mål og de mål, der tages på stedet, skal straks forelægges byggeledelsen. Entreprenørerne er forpligtet til at fremskaffe prøver af hver enkelt materialedel, såfremt byggeledelsen finder anledning hertil. Entreprenøren skal foretage opmåling/fotografering af de berørte arealer/bygningsdele forinden noget arbejde igangsættes, og eventuelle målafvigelser forelægges straks for byggeledelsen. Såfremt der ved entrepriseafslutning opstår uenighed omkring arealernes beskaffenhed ved arbejdsopstart, er det entreprenøren der skal dokumentere denne. Der skal uden vederlag stilles mandskab til rådighed for tilsynets kontrolmålinger. I henhold til DS. Afvigelser må ikke være ensidige. Flugt- og planafvigelser i forhold til projekt, synlige med det blotte øje vil bli-ve kasseret. Transport til og oplagring på byggepladsen af alle materialer skal ske under hensyn til, at disse ikke beskadiges (beskadigede produkter kan forventes kasseret), og oplagring skal foregå i overensstemmelse med producenternes anvisninger. Transport til og oplagring på pladsen kun efter forudgående aftale med byggeledelsen. Det påhviler entreprenøren at sikre, at især oplagring på byggepladsen sker på området som er forberedt til opbevaring af den/de pågældende materialer. Bearbejdning, tildannelse og montage Tildannelse af alle materialer skal foregå med egnet, velkalibreret værktøj i overensstemmelse med materialeproducentens anvisninger. Omfang af kvalitetssikring Hver dag ved arbejdstidsophør skal der udfyldes kvalitetssikringsskemaer for dagens produktion. Dvs. at en arbejdsdags produktion er lig et kontrolafsnit. Arbejdsleder Arbejdet skal ledes af en kyndig og erfaren entrepriseleder. Desuden skal der til stadighed på pladsen være en erfaren formand, der til enhver tid kan kontaktes telefonisk af byggeledelsen. Der skal i øvrigt anvendes mandskab, der har erfaring inden for de pågældende arbejdsområder. Se også udbudsbrev.

6 A Hansenberg Side 6/27 Beskyttelsesforanstaltninger Entreprisen omfatter udførelse af alle nødvendige beskyttelsesforanstaltninger til arbejdets gennemførelse.

7 A Hansenberg Side 7/ Betingelser A contobegæringer A contobegæringer og slutopgørelser skal være udstedt til Hansenberg Skovvangen Kolding mærket Hansenberg. Fakturaer sendes til Søren Jensen, rådgivende ingeniørfirma a/s, Åboulevarden 70, 8000 Århus C. Fakturaer skal være bilagt en oversigt visende hvorledes man er fremkommet til aconto beløbet, evt. tilbudslisten med angivelse af hvor mange procent der er udført på den enkelte position. Det skal fremgå af fakturaens forreste side hvad det kontraktmæssige beløb er, hvad der er samlet udført for, samt hvad der tidligere er udbetalt. Eventuelle ekstraarbejder skal faktureres selvstændigt bilagt en kopi af den pågældende aftaleseddel, der er underskrevet af bygherre, totalrådgiver og entreprenøren. Foreligger aftalesedlen i underskrevet stand ikke før der faktureres, vil fakturaen ikke blive anvist af totalrådgiveren til videre betaling, men kan påregnes returneret til den pågældende entreprenør. Såfremt ovennævnte ikke overholdes er bygherren ikke pligtig til at betale renter ved for sen betaling. Vedr. frist for betalinger henvises i øvrigt til nærværende AB92, 22, stk. 1 med tilføjelser/afvigelser. Alle fakturaer inkl. bilag skal fremsendes elektronisk efter nærmere aftale.

8 A Hansenberg Side 8/ Tilføjelser / afvigelser til AB92 Almindelige betingelser (AB92) for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed. Det er Almindelige Betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed, AB 92, udfærdiget af Boligministeren den 10. december 1992, der er gældende. Afvigelser/tilføjelser til AB 92 er anført i højre side, og teksten i AB 92 for afvigelser/tilføjelser angivet i venstre side. Det under afvigelser/tilføjelser beskrevne går forud for AB 92. Der er i nedenstående uddrag kun medtaget de paragraffer hvor der er afvigelser/tilføjelser. Betingelserne er således gældende for det samlede arbejde, herunder de eventuelle aftalte ekstraarbejder der opstår under leverancen. AB AB 92 A. Aftalegrundlaget A. Aftalegrundlaget Almindelige betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed, AB 92, er gældende for samtlige arbejder med supplerende bestemmelser som angivet i det følgende. Supplerende bestemmelser til AB 92 er i det følgende anført i højre kolonne og fremhævet med kursiv skrift. Almindelige bestemmelser 1, Stk. 3. Fravigelse af betingelserne gælder kun, når det tydeligt og udtrykkeligt angives, på hvilke punkter fravigelse skal ske. Almindelige bestemmelser 1 - stk. 3. Nærværende Særlige Betingelser (SB) supplerer, undtager eller fraviger de i Almindelige Betingelser for arbejder og leverancer i bygge-/anlægsvirksomhed AB 92 angivne betingelser. Alle sådanne supplerende bestemmelser, undtagelser eller fravigelser er gældende forud for det i AB 92 anførte. Bygherrens udbud 2. Ved udbud forstås bygherrens opfordring til at fremkomme med tilbud. Bygherrens udbud 2 - stk Der modtages ikke alternative tilbud udover, hvor der jf. udbudsmaterialet er forlangt alternative priser på bestemte ydelser, afgive tilbud på disse ydelser jf. tilbudslisten. Stk. 2. Der bydes på grundlag af de oplysninger, som indeholdes i udbudsmaterialet. Dette materiale skal være entydigt og således udformet, at der er klarhed over ydelsernes omfang og indhold. 2 - stk. 2.1 Fællesbetingelser, tegninger og beskrivende tilbudsliste gælder hver for sig, således at ydelser skal medtages i tilbud selvom de kun er angivet et af stederne.

9 A Hansenberg Side 9/27 2 stk Hovedtilbud skal omfatte alle nødvendige biydelser, herunder stilladser, kraner og materiel, oprydning, oplagring og afdækning af materialer, kørepenge m.v. Stk. 3. Udbudsmaterialet skal indeholde en tidsplan. Stk. 6. Bygherren kan med henblik på en vurdering af de indkomne tilbud i udbudsmaterialet stille krav om tilbudets form og kan herunder forlange, at tilbud udfærdiges med rimelig specifikation af tilbudssummen på dertil leverede tilbudslister. 2 stk. 3. I henhold til udbudsbrev 2 - stk. 6. Ved tilbudsafgivning skal tilbudslister udfyldes i sin helhed. Alle positionerne i tilbudslisten skal være udfyldte. Entreprenørens tilbud 3. Når flere i forening giver tilbud, er dette bindende én for alle og alle for én. Entreprenørens tilbud 3 stk. 1. Hvis flere entreprenører i fællesskab giver tilbud, skal det i forbindelse hermed oplyses, hvem der har fuldmagt til at repræsentere samtlige tilbudsgivere overfor bygherre/byggeledelse/tilsyn. Stk. 2. Hvis et arbejde er udbudt således, at der foruden en pris på arbejdet som helhed skal angives priser på dele af arbejdet, kan priserne på de enkelte dele kun betragtes som selvstændigt tilbud, hvis dette udtrykkeligt er foreskrevet i udbudsmaterialet eller tilkendegivet ved tilbudet. Stk. 3. Hvis tilbud foruden en samlet sum skal indeholde enhedspriser, er begge dele bindende for tilbudsgiveren. Enhedspriser kommer til anvendelse ved betalingsregulering på grund af større eller mindre ydelser, end bygherren har angivet i udbudsmaterialet. Ved bedømmelsen af tilbuds indbyrdes rækkefølge gælder alene det samlede tilbud. Stk. 4. Tilbudet omfatter kun ydelser, der er angivet som hørende til entreprisen på tegninger, der er udleveret entreprenøren som grundlag for tilbudsafgivelsen, eller som er nævnt i de afsnit af arbejdsbeskrivelsen, der gælder for den pågældende entreprise. 3 - stk. 2. Delpriser, som angivet på bilag til tilbudsblanket, skal betragtes som selvstændige tilbud. Alle positionerne skal være udfyldte. 3 stk. 3. Stipulerede arbejder afregnes efter de på tilbudslistens angivne enhedspriser 3 - stk I tilfælde af uoverensstemmelser mellem den samlede tilbudssum og de i tilbudslisterne angivne delsummer, er den samlede tilbudssum bindende. Entreprenører er forpligtiget til at besigtige de eksisterende forhold på stedet, forinden afgivelse af tilbud. Ekstraregninger som følge af manglende kendskab til eksisterende forhold vil ikke blive honoreret. 3 - stk Hovedtilbudet skal omfatte samtlige ydelser og leverancer for hovedentreprisens fulde konditionsmæssige færdiggørelse. Pkt.3: Se efterfølgende AB92 7 tilføjelse

10 A Hansenberg Side 10/27 Pkt.4: Se efterfølgende AB92 8 tilføjelse. Pkt.5: Se efterfølgende kap.4. Byggeplads. Pkt.6: Se efterfølgende AB92 22 tilføjelse Pkt.7: Se efterfølgende AB92 28 tilføjelse Pkt.8: Alle materialer skal leveres med 5 års leverandøransvar for mangler ved leverance iht. 10 stk stk Hvis udbudsmaterialet angiver bestemte fabrikater eller typer af materialer, er entreprenøren forpligtiget til at indregne det angivne i sit hovedtilbud. Ønsker entreprenøren at anvende andre fabrikater eller typer af materialer, skal det angives som en alternativ pris på hovedtilbudslisten. Er materialet angivet Som bestemte fabrikater eller typer, er angivelsen at betragte som norm for art, funktion, kvalitet, æstetik og geometri. Hvis andre nøje tilsvarende materialer ønskes anvendt, skal dette oplyses på hovedtilbudslisten. Stk. 6. Den, hvis tilbud ikke antages, kan forlange sit tilbud samt sine tegninger, beregninger og beskrivelser tilbageleveret. 3 stk. 6. Der betales ikke udregningsvederlag til tilbudsgivere.

11 A Hansenberg Side 11/27 Entrepriseaftalen 4. Aftale om udførelse af en entreprise eller om en leverance træffes ved et særligt dokument. Der skal henvises til de dokumenter, som har dannet grundlag for aftalen. Entrepriseaftalen 4 - stk. 1. Aftale om udførelse af en entreprise træffes skriftlig ved accept af det afgivne tilbud med henvisning til følgende prioritetsrækkefølge: - Accept - Eventuelle acceptforhandlinger - Entreprenørens tilbud - Udbudsmaterialet med evt. rettelsesblade Overdragelse af rettigheder og forpligtelser mv. 5, Stk. 2. Overdrager entreprenøren uforfaldne krav i henhold til aftalen, går transporter, der står i forbindelse med arbejdets udførelse, forud for andre transporter. Stk. 4. Entreprenøren kan overlade arbejdets udførelse til andre i det omfang, det er sædvanligt eller naturligt, at arbejdet udføres i underentreprise. Overdragelse af rettigheder og forpligtelser mv. 5 stk. 2. Transport på entreprisesummen kan kun gives som hovedtransport til bank eller sparekasse, og skal i så fald gælde for hele entreprisesummen eller restentreprisesummen. Transporten skal anmeldes til bygherren. Bygherren noterer kun een transport. 5 - stk. 4. Såfremt dele af arbejdet agtes udført af underentreprenører, skal disse navne og fagområder anføres i tilbudslisterne. Såfremt underentreprenørerne ikke er anført i tilbudslisterne skal disse godkendes af bygherren. Den bydende entreprenør er ansvarlig for underentreprenører opfylder kravene til entreprisen herunder kvalitetsikring og sikkerheds- og sundhedsforhold. B. Sikkerhedsstillelse og forsikring B. Sikkerhedsstillelse og forsikring Entreprenørens sikkerhedsstillelse 6, Stk. 2. Indtil aflevering har fundet sted, skal den stillede sikkerhed svare til 15 pct. af entreprisesummen. Herefter skal sikkerheden svare til 10 pct. af entreprisesummen. Entreprenørens sikkerhedsstillelse 6 stk. 2. Nedskrivning af sikkerhedsstillelsen finder sted efter sidste aflevering, efter skriftlig anmodning fra entreprenøren. Bygherrens sikkerhedsstillelse 7. Hvis entreprenøren kræver det, skal bygherren ved private arbejder senest 8 arbejdsdage efter kravets fremsættelse stille sikkerhed for opfyldelse af sine betalingsforpligtelser over for entreprenøren. Sikkerheden stilles i form af betryggende bank- eller sparekassegaranti, kautionsforsikring eller på anden, betryggende måde. Bygherrens sikkerhedsstillelse 7 - stk. 1. Bygherren stiller ikke sikkerhed.

12 A Hansenberg Side 12/27 Forsikring 8. Bygherren tegner og betaler sædvanlig brand- og stormskadeforsikring fra arbejdets påbegyndelse, indtil mangler, der er påvist ved afleveringen, er afhjulpet. På entreprenørens anmodning skal denne og eventuelle underentreprenører medtages som sikrede på forsikringspolicen. Forsikringen skal omfatte samtlige entreprenørers arbejde på den bygning eller det anlæg, entrepriseaftalen vedrører. Ved om- eller tilbygning skal forsikringen dække skade på arbejdet samt på den bygning eller det anlæg, der er genstand for om- eller tilbygning. Forsikring 8 stk. 1. Bygherren tegner brand- og stormskade forsikring til denne byggesag (dog ikke for glas), og her i er indbefattet alle materialer, som henligger på byggepladsen til fremtidig anvendelse. Arbejder og materialer, der henstår eller er under udførelse på værksted eller plads uden for byggepladsen samt støbeforskalling, stillads, maskiner, redskaber, arbejdsskure, værktøj og lignende ikke er omfattet af bygherrens forsikring; men omfattes af hovedentreprenørens egne entreprenørforsikringer. Entreprenørerne skal overholde bygge- og anlægsbranchens betingelser vedrørende udførelse af varmt arbejde, herunder Dansk Brandteknisk Instituts vejledning nr. 10, 10A og 10B. Eventuel særlig selvrisiko der udløses ved skade som følge af udførelsen af varmt arbejde, bæres fuldt ud af udførende entreprenør. Stk. 3. Entreprenøren og eventuelle underentreprenører skal have sædvanlig ansvarsforsikring for skader, for hvilke der er ansvar efter dansk rets almindelige regler. Entreprenøren skal på anmodning dokumentere, at forsikringen er i kraft. 8 stk. 3. Entreprenøren har erstatningspligten for eventuelle skader eller tab af enhver art, der er forvoldt af entreprenøren overfor tredjemand, f.eks. privat løsøre i et privat rum. C. Entreprisens udførelse C. Entreprisens udførelse Arbejdsplan og afsætning 9. Entreprenøren skal snarest muligt i samarbejde med bygherren udarbejde en arbejdsplan. Arbejdsplan og afsætning 9 - stk. 1. Bygherren kan forlange mindre ændringer af de enkelte aktiviteters længde og rækkefølge, uden at dette ændre den faste pris. Entreprenørens ydelse 10. Arbejdet skal udføres i overensstemmelse med aftalen, fagmæssigt korrekt eller i overensstemmelse med bygherrens eventuelle anvisninger efter 15. Materialer skal - for så vidt disses beskaffenhed ikke er anført - være af sædvanlig god kvalitet. Entreprenørens ydelse 10 - stk Vedrørende levering af materialer som er angivet med specifik type i udbudsmaterialet, henvises til tilføjelse til 3 stk stk Forinden udførelse skal der fremlægges prøver, samt udførlig og fyldestgørende dokumentation for at den/de evt. alternative produkter opfylder udbudets specifikationer og øvrige krav, jvf. ovenstående. 10 stk Vinterarbejder gennemføres og afregnes i overensstemmelse med Byggestyrelsens bekendtgørelse af 5. september 1995, om byggeri i vinterperioden med bilag.

13 A Hansenberg Side 13/27 Bygherren afholder dog hverken udgifter til vinterforanstaltning eller sne- og isrydning i den udstrækning disse arbejder er nødvendiggjort af en forsinkelse, som kan lægges entreprenøren til last. Stk. 2. Entreprenøren skal levere alle materialer og præstere alle fornødne biydelser til arbejdets færdiggørelse. Stk. 5. Entreprenøren kan undlade at opfylde bestemmelsen i stk. 4, hvis dette vil medføre betydelig merudgift for ham eller væsentlig forsinkelse af arbejdet, eller det ved mindre omfattende leverancer vil være besværligt at kontrollere overholdelsen af bestemmelsen. Bygherren skal ved væsentlige leverancer have meddelelse om undladelsen stk. 2. El og vand til anvendelse ved værktøjer og materialer betales af bygherren stk. 5. Såfremt entreprenøren ikke leverer materialer med 5-års leverandøransvar, skal der forelægges dokumentation for årsagen. Disse skal oplyses i tilbuddet. Undladelse kræver bygherrens godkendelse. Projektgennemgang, dokumentation og prøver 11. Bygherren kan i udbudsmaterialet bestemme, at entreprenøren skal deltage i projektgennemgang. Der kan endvidere fastsættes bestemmelser om arten og omfanget af prøver og om den dokumentation for arbejdets udførelse, for udførte anlæg, for anvendte materialers oprindelse og egenskaber og for udførte prøver, som entreprenøren skal afgive. Bestemmelser herom kan indgå i en udbudskontrolplan. Deltagelse i projektgennemgangen samt tilvejebringelse af dokumentationen og prøverne er et led i entreprenørens ydelse. Stk. 2. Bygherren kan under arbejdets udførelse og ved afleveringen forlange yderligere prøver. Også i sådanne tilfælde skal entreprenøren stille fornødent mandskab til disposition ved prøvernes udtagning og undersøgelse. Hvis de yderligere prøver viser kontraktmæssig ydelse, skal bygherren betale herfor som ekstraarbejde. I modsat fald skal entreprenøren betale bygherrens udgifter. Projektgennemgang, dokumentation og prøver 11 - stk. 1. Der skal regnes med at der afholdes projektgennemgangsmøder. 11 stk.2fagentreprenørerne skal underrette bygherrens tilsyn senest dagen / 24 timer før hver arbejdsproces, der hindre yderligere inspektion af en bygningsdel, således at tilsynet har mulighed for, at iværksætte supplerende opmåling, prøver og kontrol. Arbejdets forringelse mv. Vedligeholdelse 12. Forringes, ødelægges eller bortkommer arbejdet eller dele af dette inden afleveringen, skal entreprenøren for egen regning sørge for kontraktmæssig ydelse, medmindre forholdet kan henføres til bygherren. Hvis bygherren leverer materialer til entreprenørens arbejde, gælder det samme vedrørende disse i tiden fra entreprenørens modtagelse heraf og indtil arbejdets aflevering. Arbejdets forringelse mv. Vedligeholdelse stk. 1 Entreprenør som skal foretage indbygning af bygherreleverancer har pligt til at kontrollere leverancer, når disse modtages, ligesom entreprenøren har pligt til straks senest 5 arb. dage efter modtagelsen - skriftligt at påtale synlige fejl eller mangler over for bygherren. Ansvaret for ikke påtalte synlige fejl eller mangler overgår herefter til entreprenøren.

14 A Hansenberg Side 14/27 Ændringer i arbejdet 14. Bygherren kan forlange ændringer i arbejdets art og omfang, når ændringen har naturlig sammenhæng med de aftalte ydelser. Entreprenøren har ret til at udføre sådanne ændringer, medmindre bygherren påviser særlige forhold, der begrunder, at bygherren lader andre udføre arbejdet. Stk. 4. Udover tilfældene nævnt i stk. 3, udføres ændringsarbejde som regningsarbejde, medmindre andet er aftalt. Ændringer i arbejdet 14 - stk. 1. Intet ekstraarbejde må udføres uden skriftlig aftale mellem entreprenøren og bygherren. Bygherrens aftaleseddel skal anvendes. 14 stk. 4 Eventuelle ekstraarbejder udføres fortrinsvis som tilbudsarbejder. Entreprenøren er forpligtet til, på forlangende, at dokumentere opgørelser over eventuelle ekstraarbejder og dekorter gennem fremlæggelse af prisopgørelser, originale ugelister og arbejdssedler, akkordopgørelser samt fakturaer o.l. Uklarheder, hindringer eller lignende forhold 15. Entreprenøren skal indhente bygherrens afgørelse, hvis aftalen og dennes grundlag ikke yder tilstrækkelig vejledning til udførelse af arbejdet. Uklarheder, hindringer eller lignende forhold 15 - stk. 1. Entreprenøren skal indledningsvis kontrollere beskrivelse af ydelser. Hvis den kontrol giver anledning til bemærkninger, skal de fremsendes skriftligt senest 5 arbejdsdage efter modtagelse af accept. Stk. 2. Finder entreprenøren, at arbejdet ikke kan udføres i overensstemmelse med den indgåede aftale, skal entreprenøren snarest muligt underrette bygherren og følge dennes anvisninger. 15 stk. 2- Hvis entreprenøren finder, at tegninger der udleveres efter modtagelse af accept, indebærer økonomiske/ydelsesmæssige ændringer i forhold til udbudsmaterialet, skal der umiddelbart efter modtagelse - til byggeledelsen - fremsendes skriftlig bemærkning herom.

15 A Hansenberg Side 15/27 Stk. 3. Entreprenøren skal snarest muligt underrette bygherren, hvis der opstår forhold, som hindrer eller vanskeliggør arbejdet eller gør det nærliggende, at bygherren påføres ulempe eller tab, herunder pådrager sig ansvar over for tredjemand. Hvis der ikke er tid til at indhente bygherrens anvisninger, skal entreprenøren - mod fornøden forlængelse af tidsfrister og mod betaling herfor bedst muligt træffe foranstaltninger for at undgå, at bygherren lider tab stk. 3. Dersom der under arbejdets udførelse viser sig mangler, der kræver øjeblikkelig afhjælpning, er bygherren i entreprenørens fravær berettiget til at foretage afhjælpning for dennes regning. Kræver entreprenøren tidsfristforlængelse skal denne skriftligt varsle bygherren herom. Dette skal ske straks efter den hændelse, som efter entreprenørens mening berettiger denne til tidsfristforlængelse. Sker dette ikke, har entreprenøren fortabt retten til tidsmæssig og økonomisk kompensation for den pågældende hændelse. Bygherrens tilsyn 17, Stk. 3. Bygherrens tilsyn repræsenterer bygherren over for entreprenøren med hensyn til arbejdets tilrettelæggelse og udførelse. Tilsynet kan give og modtage meddelelser vedrørende arbejdet, godkende eller kassere materialer eller arbejder samt give anvisninger med hensyn til tilrettelæggelsen af de forskellige entreprenørers arbejde i deres indbyrdes forhold. Bygherrens tilsyn 17, stk. 3. Bygherrens/Tilsynets gennemsyn af entreprenørens tegninger, beregninger, arbejdsmetoder, leverancer og udført arbejde fritager ikke entreprenøren for ansvar for fejl og mangler. Entreprenørens arbejdsledelse 18, Stk. 2. Entreprenøren eller dennes stedfortræder skal være til stede på arbejdspladsen eller skal kunne tilkaldes. Entreprenørens arbejdsledelse 18 - stk. 2. De af entreprenøren eller dennes underentreprenørers formænd eller folk som ved deres adfærd giver berettiget grund til klage, skal på bygherrens forlangende fjernes fra arbejdspladsen. Byggemøder 19. Bygherren eller tilsynet indkalder til byggemøder og udarbejder mødereferater, der snarest muligt sendes til de entreprenører, bygherren har kontraheret med. Byggemøder 19 - stk. 1. Der afholdes byggemøder 1 gang ugentlig, eller efter behov. Mødereferater tilsendes entreprenørerne. Indsigelse mod referatets indhold skal ske snarest og senest ved næst følgende byggemøde, idet referatet betragtes som godkendt og bindende for parterne. Stk. 2. Entreprenøren skal selv eller ved sin stedfortræder deltage i byggemøderne. 18 stk. 1&2. Godtgørelse pga. manglende opfølgning eller deltagelse i møder, vil ikke blive honoreret. Entreprenøren afholder særskilte koordinerings møder m. egne underentreprenører. Stk. 3. På hvert byggemøde opgøres med angivelse af årsag det antal arbejdsdage spilddage - hvor arbejdet helt eller delvis har ligget stille stk. 3. Der vil ikke blive givet tidsfristforlængelse for spilddage, der ikke er anført i byggemødereferaterne.

16 A Hansenberg Side 16/27 D. Bygherrens betalingsforpligtelse D. Bygherrens betalingsforpligtelse Betaling 22. Efter skriftlig anmodning til bygherren har entreprenøren én gang hver måned ret til betaling for udført arbejde mv. Bygherren skal senest 15 arbejdsdage fra modtagelse af anmodningen, jf. stk. 11, betale det beløb, der på byggepladsen er ydet kontraktmæssige arbejder og materialer for. Betaling 22 - stk. 1. Bygherrens frist til at betale fremsendte a contobegæringer forlænges til 20 arbejdsdage fra modtagelse af anmodning. Anmodning om A contobegæring ekspederes af bygherren en gang månedligt. A contobegæring skal stiles til bygherren og fremsendes til bygherrens tilsyn senest den 10. i hver måned. En begæring, der er indkommet efter den 10. i måneden, henligger ubetalt til næste måneds udbetaling. Ved begæring af udbetalinger skal entreprenøren benytte de af byggeledelsen udleverede formularer med eventuelle underbilag.. Stk. 2. Entreprenøren kan - efter samme regler som anført i stk. 1 tillige kræve betaling for materialer mv., som er købt af entreprenøren og ikke er leveret på byggepladsen. Hvis bygherren kræver det, skal entreprenøren stille sikkerhed for kontraktmæssig levering, jf. 6. Sikkerhedsstillelsens størrelse skal svare til den krævende betaling inklusive moms for de ikke-leverede materialer. Stk. 3. Betaling for materialer mv. mere end 20 arbejdsdage før deres anvendelse på byggepladsen kan alene kræves, hvis der er oplyst herom i tilbudet. Stk. 4. I stedet for betaling efter stk. 1 kan det aftales, at betaling skal ske efter en betalingsplan. Betalingsplanen følger tidsplanen og fastsætter, til hvilke tidspunkter entreprisesummen eller dele deraf skal udbetales. Betalingsplanen kan i stedet angive, ved hvilke stadier og med hvilke beløb entreprisesummen eller dele deraf skal udbetales. Betaling skal finde sted til de aftalte tidspunkter mv., forudsat at det arbejde, betalingen angår, er præsteret. Stk. 6. Hvis aftalen bestemmer, at entreprisesummen skal reguleres som følge af ændringer i indeks, overenskomstmæssige arbejdslønninger, materialepriser mv., finder reguleringen sted i forbindelse med betalingen for de dele af arbejdet, der berøres af ændringen. Reguleringen sker på grundlag af entreprenørens dokumenterede opgørelse. 22 stk. 2. Bygherren kræver sikkerhedsstillelse ved enhver forudbetaling. Garantien skal formuleres i overensstemmelse med Bygge- og boligstyrelsens aftale formular. Entreprenøren kan ikke kræve betaling for materialer, der ikke er leveret på byggepladsen stk. 3. Accepteres ikke uden særskilt forudgående aftale stk. 4. Er ikke gældende. 22 stk. 6. Arbejdet udbydes i henhold til cirkulære om fast pris og tid. Ved regulering af entreprisesum efter fastprisperioden anvendes fælles Byggeomkostningsindeks for etageboligbyggeri.

17 A Hansenberg Side 17/27 E. Tidsfristforlængelse og forsinkelse E. Tidsfristforlængelse og forsinkelse Entreprenørens ret til tidsfristforlængelse 24. Entreprenøren har ret til forlængelse af tidsfrister ved forsinkelse af arbejdet, der er en følge af 1) ændringer i arbejdets art og omfang, som kræves af bygherren, jf. 14, 2) bygherrens forhold eller anden entreprenørs forsinkelse, 3) forhold, der opstår uden entreprenørens skyld, og over hvilke entreprenøren ikke er herre, f.eks. krig, usædvanlige naturbegivenheder, brand, strejker, lock-out eller hærværk, 4) nedbør, lav temperatur, stærk vind eller andet vejrlig, som forhindrer eller forsinker arbejdet, når sådant vejrlig forekommer i væsentligt større omfang, end det er sædvanligt for den pågældende årstid og egn, eller 5) offentlige påbud eller forbud, som ikke skyldes entreprenørens egne forhold. Stk. 3. Anser entreprenøren sig berettiget til forlængelse af en frist, skal bygherren snarest muligt underrettes skriftligt. Entreprenøren skal på forlangende godtgøre, at den indtrådte forsinkelse skyldes det påberåbte forhold. Entreprenørens ret til tidsfristforlængelse 24 - stk. 1. En ændring inden for i de i 14 stk. 1 og 3 grænser berettiger ikke til tidsfristforlængelse, forudsat at ændringerne er varslet i tide. 24 stk. 1. Pkt. 4. Tidsforlængelse gives kun for dage udover de under vejrligsdage anførte spilddage. Se afsnit vedr. Tidsstyring i nærværende Fællesbetingelser stk. 3. Kræver entreprenøren tidsfristforlængelse, skal han skriftligt varsle bygherren herom. Dette skal ske straks efter den hændelse, som efter entreprenørens mening berettiger ham til tidsfristforlængelse. Sker dette ikke, har entreprenøren fortabt retten til tidsmæssig og økonomisk kompensation for den pågældende hændelse. Entreprenørens hæftelse ved forsinkelse 25, Stk. 2. Hvis der er fastsat dagbod eller andre særlige sanktionsbestemmelser, kan erstatningskrav for forsinkelse ikke rejses herudover. Entreprenørens hæftelse ved forsinkelse 25 - stk. 2. Ved overskridelse af slutfrister betales en dagbod på 2 promille af entreprenørens entreprisesum dog min ,- kr. pr. arbejdsdag. Dagbod er endeligt forskyldt ved overskridelse af enhver fastlagt deadline-/sanktions givende terminer, iht. den overordnede udbudstidsplan. ( rammerne ) Udover eventuel dagbod skal entreprenøren uden godtgørelse afholde udgifter til eget arbejde, der ikke ville have været aktuelle, hvis tidsfristerne havde været overholdt. Oprydning henhører under del arbejdets tidstermin. Dokumentation af kvalitetskontrol indgår i alle de enkelte bygge- og anlægsaktiviteter, og skal i konsekvens heraf være afleveret rettidigt til fagtilsynet i behørig form, før en aktivitet kan betragtes tidsmæssigt som afsluttet. Sanktionsbærende forsinkelser registreres i byggemødereferaterne.

18 A Hansenberg Side 18/27 Dagbøder opgøres ugevis og berigtiges ved modregning i den først følgende aconto betaling med et beløb beregnet som den akkumulerede dagbod med fradrag af evt. tidligere modregnede dagbodsbeløb. De således tilbageholdte dagbøder i forbindelse med knudepunkter for mellemterminer står til bygherrens rådighed til afholdelse af udgifter til indhentning af forsinkelsen, dækning af krav fra byggeriets øvrige parter (herunder ekstra tid til byggeledelse/fagtilsyn) i forbindelse med forsinkelsen, samt bygherrens egne udgifter i forbindelse med forsinkelsen. Stk. 3. Er der ikke fastsat dagbod eller andre særlige sanktionsbestemmelser, opgøres bygherrens tab efter dansk rets almindelige erstatningsregler stk. 3. Bygherren forbeholder sig ret til at modregne dagbod eller erstatning i entreprenørens tilgodehavende, jfr. 22, stk. 1. Bygherrens hæftelse ved forsinkelse 27. Entreprenøren har ret til erstatning for det lidte tab, hvis forsinkelsen skyldes 1) bygherrens forhold, jf. 24, stk. 1, nr. 2, og denne har udvist fejl eller forsømmelse, eller 2) anden entreprenørs ansvarspådragende forsinkelse, jf. 25, stk. 1, eller anden aftaleparts ansvarspådragende forsinkelse. Bygherrens hæftelse ved forsinkelse 27 stk. 1. Såfremt en entreprenør vil kræve erstatning for tab på grund af forsinkelse, skal kravet omgående fremsættes skriftligt overfor bygherren. For forsinkelser indtil 15 arbejdsdage, vil der ikke kunne kræves erstatning. F. Arbejdets aflevering F. Arbejdets aflevering Afleveringsforretningen 28. Umiddelbart inden arbejdets færdiggørelse skal entreprenøren give bygherren skriftlig meddelelse om tidspunktet herfor (færdigmelding). Bygherren indkalder derefter entreprenøren til en afleveringsforretning, der skal finde sted senest 10 arbejdsdage efter det angivne tidspunkt, jf. dog stk. 4. Afleveringsforretningen 28 stk. 1.Ved afslutning af byggesagen holdes samlet afleverinsforretning for det samlet byggeri. Entreprenørens garantiperiode og 1. samt 5. års eftersyn er gældende fra dato for den samlede afleveringsforretning. Sammen med færdigmelding skal entreprenøren aflevere kopi af krævede kvalitets- og kontroldokumentation og produktdokumentation. Entreprenøren har pligt til inden afleveringsforretningen at foretage mestergennemgang, ved skr. registrering, udbedring og opfølgning af registrerede fejl og mangler. Gennemgangen og opfølgningen skal skriftligt dokumenteres. Hvor dette ikke foreligger i tilfredsstillende omfang, vil det blive betragtet som en væsentlig mangel, hvorved arbejdet ikke vil kunne forventes afleveret til bygherren. Dersom bygherrens tilsyn vil få ekstra opfølgning pga. udførendes utilstrækkelige opfølgning, vil denne ekstra tids udgift, blive godtgjort tilsynet, og

19 A Hansenberg Side 19/27 udgiften fratrækkes entreprenørens slutregning. Stk. 2. Arbejdet anses for afleveret til bygherren, når afleveringsforretning har fundet sted, medmindre der ved denne er påvist væsentlige mangler. Er dette tilfældet, afholdes ny afleveringsforretning, når entreprenøren har givet bygherren skriftlig meddelelse om, at manglerne er afhjulpet, jf. stk stk. 2. Bygherrens ibrugtagning af bygningerne med tilhørende friarealer påvirker ikke bestemmelserne om aflevering såfremt den sker efter det tidspunkt, hvor færdigmelding i henhold til tidsplanen skulle have fundet sted. En mangel er altid væsentlig, såfremt mangelen hindrer eller vanskeliggør opstart eller fremdrift af en anden entreprise eller fuld ibrugtagning af den del af byggeriet, som entreprisen omfatter. Manglende eller mangelfuld drifts- og vedligeholdelsesinstruktion, som udført dokumentation eller kvalitetsikringsdokumentation vil således også blive betragtet som en væsentlig mangel. Afleveringsprotokol 29. Ved afleveringsforretningen udfærdiges et dokument (afleveringsprotokol), hvori anføres påberåbte mangler ved arbejdet og eventuelle andre forhold, påpeget af bygherren. I tilknytning hertil anføres entreprenørens mulige bemærkninger. Parternes stillingtagen til, om arbejdet er afleveret, skal fremgå af dokumentet. Stk. 2. Dokumentet underskrives af bygherren og entreprenøren. Afleveringsprotokol stk. 2. Afleveringsprotokollen anses for godkendt, såfremt der ikke fremsættes skriftlig indsigelse inden 5 arbejdsdage efter afleveringsprotokollatets fremkomst af enten entreprenøren eller bygherren.

20 A Hansenberg Side 20/27 G. Mangler ved arbejdet G. Mangler ved arbejdet Mangelsbegrebet 30. Er arbejdet ikke udført i overensstemmelse med aftalen, fagmæssigt korrekt eller i overensstemmelse med bygherrens eventuelle anvisninger efter 15, foreligger der en mangel. Det samme gælder, hvis entreprenøren ikke har leveret anden aftalt ydelse i forbindelse med arbejdet. Mangelsbegrebet 30 stk Manglende aftalt dokumentation for kvalitetssikring og manglende aftalte oplysninger til brug for driften betragtes som en mangel. Manglen vil blive økonomiseret i forhold til det arbejde, der vurderes at skulle anvendes til udførelse af undersøgelser og opbygning af manglende dokumentation. 30 stk Såfremt det ved teknikernes opstart på teknisk gennemgang af de udførte arbejder, konstateres generelle åbenlyse fejl og mangler på arbejder/leverancer, vil gennem-gang blive standset, og med krav om, at sådanne forhold omgående bliver afhjulpet af udførende, inden ny gennemgang iværksættes. Stk. 3. Arbejdet skal i alle tilfælde have de egenskaber, som er tilsikret ifølge aftalen. 30 stk. 3. Enhver begrænsning af de i udbudsmaterialet foreskrevet garantier for materialeegenskaber, skal oplyses og nøje specificeres i tilbudet, for at de kan indgå i tilbudsbedømmelsen. Mangler påvist ved afleveringen 31, Stk. 2. Bygherren skal skriftligt fastsætte en frist til afhjælpning af påviste mangler. Fristens længde fastsættes under hensyntagen til manglernes art og omfang samt forholdene i øvrigt. Entreprenøren skal give bygherren skriftlig meddelelse, når manglerne er afhjulpet. Mangler påvist ved afleveringen 31 stk. 2. Alle anførte fejl og mangler ved afleveringen, skal være afhjulpet senest 5 arb. dage efter afleveringen. Ved overskridelse gælder samme sanktions regler, som anført i tilføjelse til AB92 25, stk. 2. Stk. 3. Hvis bygherren efter udløbet af fristen nævnt i stk. 2 eller efter at have modtaget entreprenørens meddelelse om, at afhjælpning har fundet sted mener, at manglerne ikke er afhjulpet, skal bygherren inden 10 arbejdsdage skriftligt meddele entreprenøren, hvilke mangler, der stadig påberåbes. 31 stk. 3. Såfremt den af bygherren fastsatte frist for afhjælpning af mangler ikke overholdes, eller såfremt tilsynet finder, at de påtalte mangler ikke er behørigt afhjulpet, vil der udover udgifterne til manglernes afhjælpning tillige blive pålignet alle udgifter til ekstra tilsyn og administration ved disse manglers afhjælpning, som fratrækkes entreprenørens tilgodehavende.

21 A Hansenberg Side 21/27 Mangler påvist efter afleveringen 32, Stk. 3. Bygherren skal skriftligt fastsætte en frist til afhjælpning af påviste mangler. Fristens længde fastsættes under hensyntagen til manglernes art og omfang samt forholdene i øvrigt. Entreprenøren skal give bygherren skriftlig meddelelse, når manglerne er afhjulpet. Afhjælpning af en mangel kan udskydes til foretagelse sammen med afhjælpning af eventuelle mangler, konstateret ved 1-års eftersynet, forudsat at manglen ikke forværres derved, og at udskydelsen ikke medfører ulempe for bygherren. Stk. 5. Bygherren kan lade mangler udbedre for entreprenørens regning, når afhjælpning er uopsættelig, og entreprenøren ikke er i stand til umiddelbart at foretage afhjælpning. Det samme gælder, når bygherren har grund til at antage, at entreprenøren ikke foretager afhjælpning på rette måde eller uden ufornødent ophold. Mangler påvist efter afleveringen 32 - stk. 2. Udskydelse af afhjælpning af mangler kan kun ske efter byggeledelsens godkendelse. 32, stk. 5. Dette gælder altid mangler, der hindrer anvendelse. Entreprenørens ansvar for følgeskader 35. Entreprenøren er erstatningsansvarlig for tab, der er en følge af mangler ved arbejdet, hvis manglerne skyldes fejl eller forsømmelse fra entreprenørens side, eller hvis manglerne angår egenskaber, som ifølge aftalen må anses for tilsikret. Entreprenørens ansvar for følgeskader 35 - stk. 1. Tab omfatter ligeledes bygherrens omkostninger til supplerende tilsyn og byggeledelse. Mangler ved arbejdet omfatter ligeledes entreprenørens manglende efterlevelse af styrings- og administrationsmæssige forpligtigelser, hvorunder henhører f.eks. beboeradvisering, arbejdsmiljømæssige forhold, etablering og vedligehold af interim foranstaltninger, opmåling af udført arbejde mv. Betaling for ovennævnte tab og mangler kan modregnes af bygherren i entreprenørens tilgodehavender. H. 1- og 5-års eftersyn H. 1- og 5-års eftersyn 1-års eftersyn 37. Bygherren indkalder entreprenøren til en gennemgang af arbejdet, som skal finde sted senest et år efter afleveringen. 1-års eftersyn 37. Entreprenøren skal skriftligt tilkendegive, hvis denne ønsker, at deltage i den tekniske 1- års gennemgang. Skal da være oplyst senest 2 mdr. før udløb på garanti perioden.

22 A Hansenberg Side 22/27 5-års eftersyn 38. Bygherren indkalder entreprenøren til en afsluttende gennemgang af arbejdet, som skal finde sted senest 30 arbejdsdage før udløbet af en periode på 5 år efter afleveringen, jf. dog 36, stk. 3, nr års eftersyn 38. Entreprenøren skal skriftligt tilkendegive, hvis denne ønsker, at deltage i den tekniske 5- års gennemgang. Skal da være oplyst senest 3 mdr. før udløb på garanti perioden. I. Særligt om ophævelse I. Særligt om ophævelse Bygherrens hæveret 40. Bygherren kan efter skriftligt påkrav til entreprenøren hæve entrepriseaftalen 1) hvis der uden ret til tidsfristforlængelse foreligger en væsentlig forsinkelse fra entreprenørens side med hensyn til arbejdets udførelse, og forsinkelsen medfører betydelige ulemper for bygherren, eller 2) hvis der fra entreprenørens side i øvrigt foreligger væsentlig forsinkelse med hensyn til forhold af afgørende betydning for bygherren, medmindre dennes interesser er tilstrækkeligt tilgodeset på anden måde, f.eks. gennem adgangen til at standse udbetalingerne eller ved stillet sikkerhed, eller 3) hvis det udførte arbejde er af en sådan kvalitet, at bygherren har grund til at antage, at entreprenøren ikke vil være i stand til at fuldføre arbejdet uden væsentlige mangler. Bygherrens hæveret 40 stk. 1. Bygherren kan endvidere hæve entrepriseaftalen, såfremt entreprenøren undlader at stille den i 6 nævnte sikkerhed, inden rimelig tid efter bygherrens skriftlige påkrav. Såfremt entreprenørens arbejde udviser mere end 15 arbejdsdages forsinkelse i forhold til tidsplanen og dette alene skyldes entreprenørens egne forhold og derfor ikke kommer ind under reglerne for tidsfristforlængelse samt såfremt entreprenøren ikke efter skriftligt påkrav fra byggeledelsen er i stand til, på en efter byggeledelsens skøn overbevisende måde, at kunne dokumentere at såvel forsinkelsen som slutterminen kan overholdes er bygherren berettiget til øjeblikkeligt at ophæve kontraktforholdet. J. Tvister J. Tvister Syn og skøn 45. Hvis der i tilfælde af uoverensstemmelser mellem parterne eller for at sikre bevisets stilling ønskes udmeldt syn og skøn, fremsættes begæring herom til Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed, København. Syn og skøn 45 stk. 1. Tvistigheder mellem bygherre og entreprenør, ligesom tvistigheder entreprenør, underentreprenør eller leverandør imellem berettiger ikke nogen til at standse eller udsætte arbejdet.

23 A Hansenberg Side 23/ Byggepladsforhold Generelt Skurby og byggeplads etableres på parkeringsplads lige nord for hal 1 og 2. Se indsat billede med blå ramme om areal til skurby og byggeplads. Nærværende entreprenør disponere selv indretning m.v. af denne plads. Efter endt udførelse skal alle byggepladsinstallationer, opstillinger m.v. bibeholdes frem til 2.oktober Dog ikke materielcontainere og egne velfærdsskure. Bygherre ønsker, at byggepladsen med byggepladsinstallationer m.v. kan anvendes af anden entreprenør til andet udbudsområde fra 3. august. 2.oktober skal nærværende entreprenør således reetablere områder efter endt brug. Ved overdragelse til anden entreprenør besigtiges forholdene, så der ikke sker uenighed om reetablering. Nyt hegn Ca. placering af dæksel for hovedkloak El og vand på 6 meter master til byggeplads Brandvej Der er hegn på 3 sider og der skal etableres ca. 30 meter indhegning, se pil. El og vandforsyning skal ske via tilslutninger i hal 2. Fremføring til byggeplads skal ske via 6 meter høje master på tværs af Brandvej. Se pil Spildevand skal tilsluttes hovedkloak, se pil, hvorfor der skal opskæres og reetableres i asfalt m.v. for kloaktilslutning i Brandvej. Der skal under arbejdets udførelse vises størst mulig hensyntagen til brugerne. Indgange til alle bygninger skal holdes frie og være afdækket således at man kan færdes, uden risiko for nedfaldne genstande. Entreprenøren hæfter selv for tyveri eller hærværk mod bygningsdele, materiel og leverancer, der er omfattet af hans arbejder. Opstilling af byggepladsskilt er frit, men skal godkendes af tilsynet. Entreprenøren er ansvarlige for at gøre opmærksom på behov for lån af nøgler, der skal koordineres med det tekniske personale. Tyveri og hærværk på

24 A Hansenberg Side 24/27 Byggepladsinstallationer den enkelte entreprenørs skurvogn og containere er dennes eget ansvar og er ikke dækket af bygherrens forsikringer. Entreprenøren leverer og etablerer alle nødvendige byggeinstallationer. Denne sørger også for vedligeholdelse af disse installationer i hele byggeperioden. Arbejdsstedsbelysning såvel indendørs som udendørs, håndlamper, forlængerledninger mv. er bygherren uvedkommende. Byggepladstavler og vand tilsluttes efter aftale i hal 2. El-forbrug betales af bygherren. Udgifter i forbindelse med gener på grund af strømafbrydelser er bygherren uvedkommende. Entreprenøren bærer det fulde ansvar for skader, der er forårsaget ved uansvarlig anvendelse eller behandling af installationerne. Entreprenøren har pligt til at påse, at forbruget af el i byggeperioden begrænses mest muligt. Entreprenøren bærer det fulde ansvar for skader, der sker på eksisterende installationer i forbindelse med byggeriet. Retablering udføres uden meromkostninger for bygherren. Skure og toiletter Entreprenøren skal sørge for opstilling af sanitetsvogn, toilet, badefaciliteter m.v. som overholder de stillede krav fra offentlige myndigheder eller de ved overenskomst med organisationerne fastlagte retningslinjer, om indretning og opvarmning m.v. Entreprenøren sørger for opvarmning af toilet- og badefaciliteter, renholdelse, vedligeholdelse og forsikringer og afholder selv alle udgifter hertil. Entreprenøren skal sikre at der er en pulverslukker tilgængelig i toilet- og badevognen med tydelig markering under hele byggeperioden. Parkering Grund Parkering af håndværkerkøretøjer skal foregå på parkeringspladsen. Der må ikke parkeres på brandveje. Kørsel uden for flisebelagte områder er ikke tilladt. Områder ud over de på byggepladsplanen angivne, må ikke spærres af containere, skure eller andet med mindre tilsynet har godkendt det. Kørsel skal foregå på de respektive asfaltarealer. Ved kørsel på flise- eller græsbelægning m.v. udlægges stålplader samt efterfølgende retablering, der skal være indeholdt i tilbuddet. Brandveje omkring bebyggelsen skal til enhver tid være farbare, og må under ingen omstændigheder blokeres af byggematerialer, parkerede biler, stilladser o.lign. Såfremt dette konstateres, kan bygherren forlange dette fjernet entreprenørens regning uden yderligere varsel. Renholdelse Der skal overalt i alle arbejdsområder holdes ryddeligt og alt affald skal fjernes fra pladsen efterhånden som det fremkommer, d.v.s. minimum daglig oprydning.

FÆLLESBETINGELSER til AB92 til fag- og storentreprise for Esbjerg Kommune Juli 2015 Fejl! Tallet kan ikke vises i det anførte format.

FÆLLESBETINGELSER til AB92 til fag- og storentreprise for Esbjerg Kommune Juli 2015 Fejl! Tallet kan ikke vises i det anførte format. Ejendomme Teknik & Miljø Frodesgade 30-6700 Esbjerg FÆLLESBETINGELSER til AB92 til fag- og storentreprise for Esbjerg Kommune Juli 2015 Fejl! Tallet kan ikke vises i det anførte format. Fag- og storentreprise

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser

Generelle salgs- og leveringsbetingelser Generelle salgs- og leveringsbetingelser Almindelige bestemmelser 1. Disse salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse på alle JCN Industriservice ApS`s (Herefter kaldet JCNI) tilbud, overslag og

Læs mere

SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92

SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92 BILAG 1 SPULING OG TV-INSPEKTION AF KLOAKSTRÆKNINGER TILLÆG TIL AB92 Odense Kommune By- og Kulturforvaltningen Drift og anlæg Park og Vej Nørregade 36-38 5000 Odense C Telefon: 78735889-1/8 FRI INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Bilag 20 TILFØJELSER OG FRAVIGELSER TIL ABT 93 ABT 93

Bilag 20 TILFØJELSER OG FRAVIGELSER TIL ABT 93 ABT 93 Bilag 20 Advokatpartnerselskab Skt. Clemens Stræde 7 Postboks 623 8000 Aarhus C info@clemenslaw.dk www.clemenslaw.dk TILFØJELSER OG FRAVIGELSER TIL ABT 93 Tlf. 87 32 12 50 Fax 86 12 50 12 CVR-nr. 32 67

Læs mere

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Gribvand Spildevand A/S Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Særlige betingelser November 2012 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Gribvand

Læs mere

AB-Forbruger. Revideret juni 2012. Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere

AB-Forbruger. Revideret juni 2012. Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere AB-Forbruger Revideret juni 2012 Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere AB-Forbruger Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere Standardaftalen AB-Forbruger

Læs mere

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Gribvand Spildevand A/S Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Særlige betingelser Marts 2014 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon +45 5640 0000 wwwcowidk Gribvand Spildevand A/S Tømning

Læs mere

ENTREPRISEAFTALE. Fonden Amager Bakke CVR nr c/o I/S Amager Ressourcecenter Kraftværksvej København S (herefter Bygherren )

ENTREPRISEAFTALE. Fonden Amager Bakke CVR nr c/o I/S Amager Ressourcecenter Kraftværksvej København S (herefter Bygherren ) ENTREPRISEAFTALE mellem Fonden Amager Bakke CVR nr. 37 23 43 38 c/o I/S Amager Ressourcecenter Kraftværksvej 31 2300 København S (herefter Bygherren ) og [Entreprenør navn] [CVR. nr.] [Adresse] [Adresse]

Læs mere

AB-Forbruger. 1.»Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere«

AB-Forbruger. 1.»Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere« AB-Forbruger Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere A. AFTALEGRUNDLAGET Almindelige bestemmelser 1.»Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere«finder

Læs mere

Dato Glostrup Spildevand A/S Forsyning Ballerup A/S Nordvand A/S

Dato Glostrup Spildevand A/S Forsyning Ballerup A/S Nordvand A/S Dato 03-2016 Glostrup Spildevand A/S Forsyning Ballerup A/S Nordvand A/S RAMMEUDBUD AF SPU- LING, TV-INSPEKTION, STIK-TV, BRØNDRAP- PORTER, INDMÅLING AF BRØNDE OG STIK, RODSKÆRING, FRÆS- NING AF FASTE

Læs mere

AB-Forbruger Almindelige betingelser for aftaler om bygge arbejder for forbrugere

AB-Forbruger Almindelige betingelser for aftaler om bygge arbejder for forbrugere AB-Forbruger Almindelige betingelser for aftaler om bygge arbejder for forbrugere AB-Forbruger Almindelige betingelser for aftaler om bygge arbejder for forbrugere Standardaftalen AB-Forbruger er udarbejdet

Læs mere

Haveforeningen Carl Nielsen Minde, ledningsprojekt Sag nr

Haveforeningen Carl Nielsen Minde, ledningsprojekt Sag nr Administrative bestemmelser Kap.-side : 10.-1 af 6 KAP. 10. ADMINISTRATIVE BESTEMMELSER Administrative bestemmelser Kap.-side : 10.-2 af 6 10.1 Generelt De administrative bestemmelser indeholder forudsætninger

Læs mere

FÆLLES BETINGELSER BYGGEARBEJDER I AARHUS KOMMUNE (2014)

FÆLLES BETINGELSER BYGGEARBEJDER I AARHUS KOMMUNE (2014) FÆLLES BETINGELSER BYGGEARBEJDER I AARHUS KOMMUNE (2014) Byggeopgaver udbydes på grundlag af disse Fælles Betingelser i form af AB 92 med Aarhus Kommunes præciseringer og fravigelser. 1 ALMINDELIGE BETINGELSER

Læs mere

NOTAT. FAB 104 Haarby Lund. Fravigelser AB 18. Bemærkninger vedrørende fravigelser. Entreprenørens tilbud

NOTAT. FAB 104 Haarby Lund. Fravigelser AB 18. Bemærkninger vedrørende fravigelser. Entreprenørens tilbud FAB 104 Haarby Lund NOTAT DAB mrk. PRJ-2017-00023 Dato 21. maj 2019 9853 / Lejer Fravigelser AB 18 AB 18 Entreprenørens tilbud 5, stk. 4. I det omfang entreprenøren skal udføre vinterforanstaltninger i

Læs mere

TILLÆG TIL AB92 VANDLEDNINGSARBEJDER. Rekvirent. TÅRNBYFORSYNING Vand A/S att. Jørgen Pedersen Gemmas Allé 39 2770 Kastrup DK.

TILLÆG TIL AB92 VANDLEDNINGSARBEJDER. Rekvirent. TÅRNBYFORSYNING Vand A/S att. Jørgen Pedersen Gemmas Allé 39 2770 Kastrup DK. VANDLEDNINGSARBEJDER TILLÆG TIL AB92 Rekvirent TÅRNBYFORSYNING Vand A/S att. Jørgen Pedersen Gemmas Allé 39 2770 Kastrup DK Rådgiver Orbicon A/S Ringstedvej 20 4000 Roskilde Entrepriseaftale 2011 Side

Læs mere

Entreprisekontrakt Kørebaneafmærkning

Entreprisekontrakt Kørebaneafmærkning Entreprisekontrakt Kørebaneafmærkning 2018-2020 Vedrørende entreprise for udførelse af kørebaneafmærkning 2018-2020 i Ikast-Brande Kommune. På nedenstående vilkår, er der den XX.XX 2018 indgået kontrakt

Læs mere

Entreprisekontrakt. Indhold

Entreprisekontrakt. Indhold Entreprisekontrakt Indhold 1. Parterne 2. Beskrivelse af arbejdet 3. Ejendom (byggeplads) 4. Andre parter 5. Arbejdets omfang 6. Generelle betingelser 7. Aftalegrundlag 8. Forudsætninger i aftalen 9. Eksisterende

Læs mere

AB92 Entreprisekontrakt

AB92 Entreprisekontrakt AB92 Entreprisekontrakt 1 Parterne Mellem Tønder Kommune Wegners Plads 2 6720 Tønder (herefter: Bygherren) og [Entreprenør] [adr] CVR [CVR-nr.] (herefter: Entreprenøren) er indgået nærværende entreprisekontrakt

Læs mere

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Aftalegrundlaget. 2 2. Kontraktperiode. 2 3. Fast pris og dennes betaling. 2 4. Dokumenter 2 5. Omfang af og ændringer i entreprisens omfang. 3 6. Fejl i projektet. 3 7. Regnefejl

Læs mere

HOVEDENTREPRISEKONTRAKT

HOVEDENTREPRISEKONTRAKT HOVEDENTREPRISEKONTRAKT Indledning: Nærværende hovedentreprisekontrakt er udarbejdet til projektet Sammen om energimodernisering Go Energi i samarbejde med Furesø Kommune. Anvendelse af denne standarddokument

Læs mere

3. AB AB 92. A. Aftalegrundlaget A. AFTALEGRUNDLAGET

3. AB AB 92. A. Aftalegrundlaget A. AFTALEGRUNDLAGET AB 92 3. AB 92 3. AB 92 A. AFTALEGRUNDLAGET A. Aftalegrundlaget Almindelige bestemmelser 1. Almindelige betingelser finder anvendelse på aftaler om arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed.

Læs mere

Stk. 4. Medmindre andet er angivet, indbefatter beløbsangivelser ikke merværdiafgift (moms).

Stk. 4. Medmindre andet er angivet, indbefatter beløbsangivelser ikke merværdiafgift (moms). A. Aftalegrundlaget 1. Almindelige betingelser finder anvendelse på aftaler om arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed. Stk. 2. Ved leverancer skal»bygherren«forstås som køberen og»entreprenøren«som

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING

UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING PILEGÅRDSPARKEN 20 UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING Totalentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 10.09.2018 27551 Pilegårdsparken 20 3460 Birkerød Pilegårdsparken Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold:

Læs mere

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt TÅRNBYFORSYNING Vand A/S Rammeaftale om Vandledningsarbejder 2015-2017 Koncept til kontrakt 2015-07-30 1 Indholdsfortegnelse 1. PARTERNE... 3 2. AFTALEN... 3 3. AFTALEGRUNDLAG... 3 4. ENTREPRENØRENS YDELSER...

Læs mere

UDBUDSBETINGELER UDSKIFTNING AF VINDUER OG DØRE

UDBUDSBETINGELER UDSKIFTNING AF VINDUER OG DØRE AKTIVITETSCENTRET HAMLET UDBUDSBETINGELER UDSKIFTNING AF VINDUER OG DØRE Fagentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 07.06.2017 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser... 3 1.2 Tildeling... 5 1.3 Aflevering

Læs mere

AB92 Entreprisekontrakt

AB92 Entreprisekontrakt 1 AB92 Entreprisekontrakt 1 Parterne Mellem Thyborøn-Agger Færgefart Rådhusgade 2 7620 Lemvig CVR 51992512 (herefter: Bygherren) og [Entreprenør] [adr] CVR [CVR-nr.] (herefter: Entreprenøren) er indgået

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER NYINDRETNING TAGETAGE

UDBUDSBETINGELSER NYINDRETNING TAGETAGE 30025 BIRKEDALSVEJ 27, PRØVESTENEN UDBUDSBETINGELSER NYINDRETNING TAGETAGE Fagentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 07.04.2017 Indhold Side : 2/6 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser... 3 1.2 Tildeling...

Læs mere

AB 92 med tilføjelser, fravigelser og præciseringer

AB 92 med tilføjelser, fravigelser og præciseringer Revideret 1. juni 2015 AB 92 med tilføjelser, fravigelser og præciseringer AB 92 A. Aftalegrundlaget Københavns Universitets tilføjelser og fravigelser Almindelige bestemmelser 1. Almindelige betingelser

Læs mere

Entreprisekontrakt. 1. Parterne: 1.1. Undertegnede:

Entreprisekontrakt. 1. Parterne: 1.1. Undertegnede: 1. Parterne: 1.1. Undertegnede: Københavns Kommune Sundheds og Omsorgsforvaltningen Boligsekretariatet Sjællandsgade 40 2200 København N 1.2. og medundertegnede: [firma, cvr. nr., adresse, tlf., fax, e-mail

Læs mere

"ALMINDELIGE BETINGELSER FOR ARBEJDER OG LEVERANCER I

ALMINDELIGE BETINGELSER FOR ARBEJDER OG LEVERANCER I "ALMINDELIGE BETINGELSER FOR ARBEJDER OG LEVERANCER I BYGGE- OG ANLÆGSVIRKSOMHED" (AB92) MED BYGHERRENS SUPPLERENDE VILKÅR Arbejderne udføres i henhold til Almindelige betingelser for arbejder og leverancer

Læs mere

AB92 UDBUDSFORSKRIFTER FOR ANLÆGSARBEJDE BIND 1

AB92 UDBUDSFORSKRIFTER FOR ANLÆGSARBEJDE BIND 1 AB92 UDBUDSFORSKRIFTER FOR ANLÆGSARBEJDE BIND 1 Provas - Haderslev Forsyningsservice a/s Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE: Side A. Aftalegrundlaget... 1 B. Sikkerhedsstillelse og forsikring...

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING

UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING SONNERUPVEJ 5, 3300 FREDERIKSVÆRK UDBUDSBETINGELSER OMBYGNING OG RENOVERING Hovedentreprise B Udbudsbetingelser Dateret: 27.08.2018 Totalrådgiver: LeanDesign ApS 33034 Sundhedshuset - Halsnæs Kommune Sonnerupvej,

Læs mere

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Entreprisekontrakt / Udkast Dato: 17-04-2014

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Entreprisekontrakt / Udkast Dato: 17-04-2014 1 af 5 Entreprisekontrakt,,. 1. Parterne: 1.1. Undertegnede: Kultur- og Fritidsforvaltningen Helsingør Ejendomme ved kontaktperson: Lars Schou Pedersen,. Direkte tlf.: 26 73 43 26 i det følgende kaldet

Læs mere

AFLEVERING OG MANGLER

AFLEVERING OG MANGLER Advokatfirma AFLEVERING OG MANGLER 20-03-2018 1 PROGRAM Advokatfirma 1. Introduktion 2. Generelt om aflevering 3. Afleveringsforretningens gennemførelse 4. Hvornår foreligger der en mangel 5. Mangler påvist

Læs mere

6. Sammenstilling af AB 92. i ABT 93.

6. Sammenstilling af AB 92. i ABT 93. 6. Sammenstilling af AB 92 ABT 93. Denne sammenstilling af reglerne i AB 92 og ABT 93 er foretaget med henblik på at give en hurtig oversigt over ligheder og forskelle mellem de to regelsæt. Med enkelte

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN

UDBUDSBETINGELSER OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN NYBYGGERI, STRANDVEJEN 131A UDBUDSBETINGELSER OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN Totalentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 12.06.2018 Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser...

Læs mere

Fællesbetingelser. Vedr. E/F Smakkegårdsbo 4-5. Levering og montering af nye vinduer og altanpartier. Smakkegårdsvej 94 104, 2820 Gentofte

Fællesbetingelser. Vedr. E/F Smakkegårdsbo 4-5. Levering og montering af nye vinduer og altanpartier. Smakkegårdsvej 94 104, 2820 Gentofte Fællesbetingelser Vedr. E/F Smakkegårdsbo 4-5 Smakkegårdsvej 94 104, 2820 Gentofte Levering og montering af nye vinduer og altanpartier på m.m. Udført oktober 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE: SIDE ALMINDELIG

Læs mere

UDKAST AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND 1. PARTERNE

UDKAST AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND 1. PARTERNE UDKAST AFTALE OM TEKNISK RÅDGIVNING OG BISTAND 1. PARTERNE 1.1 Undertegnede, Fonden Skødstrup Idræts- og Kulturcenter i det følgende kaldet bygherren, 1.2 og medundertegnede i det følgende kaldet rådgiveren,

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER RENOVERING AF SVALEGANGE

UDBUDSBETINGELSER RENOVERING AF SVALEGANGE Udbudsbetingelser Side : 1/7 KLOSTERPARKEN, RINGSTED UDBUDSBETINGELSER RENOVERING AF SVALEGANGE Totalentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 12.04.2018 Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold: 1. Omfang...

Læs mere

AB92. Aftalegrundlaget

AB92. Aftalegrundlaget AB92 Aftalegrundlaget A. Aftalegrundlaget... 1 Almindelige bestemmelser... 1 Bygherrens udbud... 1 Entreprenørens tilbud... 1 Entrepriseaftalen... 1 Overdragelse af rettigheder og forpligtelser m.v...

Læs mere

HILLERØD KOMMUNE. Præciseringer og fravigelser til AB92. Revideret: Juni 2015

HILLERØD KOMMUNE. Præciseringer og fravigelser til AB92. Revideret: Juni 2015 HILLERØD KOMMUNE Præciseringer og fravigelser til AB92 Revideret: Juni 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE A.AFTALEGRUNDLAGET... 5 Bygherrens udbud... 6 Entreprenørens tilbud... 7 Entrepriseaftalen... 8 Overdragelse

Læs mere

EF SCHELENBORG. UDBUDSMATERIALE Istandsættelsesarbejder 2013

EF SCHELENBORG. UDBUDSMATERIALE Istandsættelsesarbejder 2013 EF SCHELENBORG UDBUDSMATERIALE Istandsættelsesarbejder 2013 Sagsadr.: Kastrupvej 67, 69/ Italiensvej 2 Projektleder: Katrine Strodtmann Sag nr.: 01.1653.03 Dato: 19. april 2013 Udbudsskrivelse INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

SÆRLIGE BETINGELSER (I HENHOLD TIL ABT93)

SÆRLIGE BETINGELSER (I HENHOLD TIL ABT93) SÆRLIGE BETINGELSER (I HENHOLD TIL ABT93) Indholdsfortegnelse A. AFTALEGRUNDLAGET... 4 Bygherrens udbud... 4 Entreprenørens tilbud... 5 Entrepriseaftalen... 6 Overdragelse af rettigheder og forpligtelser

Læs mere

STANDARD SÆRLIGE BETINGELSER (SB) FOR OFFENTLIGE KLOAKARBEJDER VED SØNDERBORG FORSYNING A/S SÆRLIGE BETINGELSER FOR KLOAKARBEJDER

STANDARD SÆRLIGE BETINGELSER (SB) FOR OFFENTLIGE KLOAKARBEJDER VED SØNDERBORG FORSYNING A/S SÆRLIGE BETINGELSER FOR KLOAKARBEJDER SB STANDARD SÆRLIGE BETINGELSER (SB) FOR OFFENTLIGE KLOAKARBEJDER VED SØNDERBORG FORSYNING A/S INDHOLD 1. AFTALEGRUNDLAGET 3 2. SIKKERHEDSSTILLELSE OG FORSIKRING 7 3. ENTERPRISENS UDFØRELSE 9 4. BYGHERRENS

Læs mere

VIDEN OM BYGGERI AB 92

VIDEN OM BYGGERI AB 92 VIDEN OM BYGGERI AB 92 MOLT WENGEL Indiakaj 6 2100 København Ø Tel: 70 22 49 99 Fax: 70 22 49 98 Mail: hotline@mowe.dk www.mowe.dk Tilmeld din virksomhed til vores juridiske hotline og få svar, når det

Læs mere

AB-forbruger finder anvendelse uanset entreprisesummens størrelse.

AB-forbruger finder anvendelse uanset entreprisesummens størrelse. A. AFTALEGRUNDLAGET Almindelige bestemmelser 1»Almindelige betingelser for aftaler om byggearbejder for forbrugere«finder anvendelse på aftaler om byggearbejder for forbrugere, der overstiger 3.000 kr.,

Læs mere

Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE

Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE Særlige Betingelser (SB) Side 1 af 6 Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. AFTALEGRUNDLAGET... 2 2. KONTRAKTPERIODE... 2 3. FAST PRIS OG DENNES BETALING... 2 4. DOKUMENTER... 2 5. OVERDRAGELSE

Læs mere

Der indgås herved aftale om udførelse at underentreprenøren påtager sige at udføre følgende entreprise på byggeadressen:

Der indgås herved aftale om udførelse at underentreprenøren påtager sige at udføre følgende entreprise på byggeadressen: UNDERENTREPRISEAFTALE Sag: Egtved Idræts- og Multicenter Sag nr.: Egtved den 11. december 2014 1. Parterne Mellem Anton Knudsen Egtved A/S Brudesøvej 1 6040 Egtved Cvr.: 10 47 27 33 Tlf.: 75 55 19 99 Mail:

Læs mere

ENTREPRISEKONTRAKT. Byggesagen. Økonomi & Ejendomme Skt. Anna Gade 5A 3000 Helsingør

ENTREPRISEKONTRAKT. Byggesagen. Økonomi & Ejendomme Skt. Anna Gade 5A 3000 Helsingør Byggesagen Økonomi & Ejendomme Skt. Anna Gade 5A 3000 Helsingør Acadre nr 17/1 Sags nr.:17/1 Dato:xx.xx.2017. Vers.: 01 Projektleder: flp ENTREPRISEKONTRAKT SIDE 1 Mellem Helsingør Kommune Center for Økonomi

Læs mere

DAB Standard AB 92. med. tilføjelser / fravigelser

DAB Standard AB 92. med. tilføjelser / fravigelser Januar 2014 DAB Standard AB 92 med tilføjelser / fravigelser Almindelige Betingelser for arbejder og leverancer i byggeog anlægsvirksomhed AB 92 Udfærdiget af Boligministeriet den 10. december 1992 "Almindelige

Læs mere

HADSUNDVEJENS SKOLE RANDERS Ombygning med ny elevator AB 92. Arbejdsbeskrivelse Side : 1/17 Dato : 20.10.2015 AB 92

HADSUNDVEJENS SKOLE RANDERS Ombygning med ny elevator AB 92. Arbejdsbeskrivelse Side : 1/17 Dato : 20.10.2015 AB 92 Arbejdsbeskrivelse Side : 1/17 AB 92 Arbejdsbeskrivelse Side : 2/17 "Almindelige betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed" er udfærdiget efter indstilling af et udvalg, nedsat

Læs mere

Praktiserende Arkitekters Råd og Foreningen af Rådgivende Ingeniører

Praktiserende Arkitekters Råd og Foreningen af Rådgivende Ingeniører Oktober 2012 AB 92 med et begrænset antal fravigelser, tilføjelser og præciseringer samt bemærkninger til brug for de almene boligorganisationer i nybyggeri og renoveringssager. BL Danmarks Almene Boliger

Læs mere

AB 92. Almindelige Betingelser for arbejder og leverancer i byggeog anlægsvirksomhed 92. Udfærdiget af Boligministeriet den 10.

AB 92. Almindelige Betingelser for arbejder og leverancer i byggeog anlægsvirksomhed 92. Udfærdiget af Boligministeriet den 10. AB 92 Almindelige Betingelser for arbejder og leverancer i byggeog anlægsvirksomhed 92 Udfærdiget af Boligministeriet den 10. december 1992 AB 0.1 AB 92 0.1.1 TILFØJELSER OG AFVIGELSER TIL AB 92 I det

Læs mere

Bygherreforeningens formuleringer til AB92

Bygherreforeningens formuleringer til AB92 15. september 2008 Bygherreforeningens formuleringer til AB92 En samling forslag til formuleringer til AB92, herunder præciseringer, udfyldninger og egentlige fravigelser, som Bygherreforeningen anbefaler

Læs mere

Hovedentreprisekontrakt

Hovedentreprisekontrakt Hovedentreprisekontrakt om levering og opsætning af speedgates Side 1 af 8 Indhold 1. Kontraktens genstand og parter... 4 2. Generelle betingelser... 4 3. Aftalegrundlag... 4 4. Vederlag... 5 5. Betaling...

Læs mere

Montagekontrakt (med betydelige eller udelukkende NCC leverancer)

Montagekontrakt (med betydelige eller udelukkende NCC leverancer) Montagekontrakt (med betydelige eller udelukkende NCC leverancer) 1. Parterne Mellem og NCC Construction Danmark A/S (CVR-nr. 69894011) (CVR-nr. ) i det følgende kaldet NCC i det følgende kaldet entreprenøren

Læs mere

TOTALENTREPRISE UDBUDSPROJEKT UDBUDSBETINGELSER

TOTALENTREPRISE UDBUDSPROJEKT UDBUDSBETINGELSER TOTALENTREPRISE UDBUDSPROJEKT UDBUDSBETINGELSER Skorpeskolen Princip illustration Udbudsbetingelser Dateret: 04.01.2017 Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser... 3 1.2 Tildeling...

Læs mere

Almindelige Betingelser for Totalentreprise (ABT 93)

Almindelige Betingelser for Totalentreprise (ABT 93) 07.03.2016 v. 1 Almindelige Betingelser for Totalentreprise (ABT 93) A. AFTALEGRUNDLAGET Almindelige bestemmelser 1. Almindelige betingelser for totalentreprise finder anvendelse på totalentrepriseaftaler

Læs mere

AB 92. Almindelige betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomheder

AB 92. Almindelige betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomheder AB 92 Almindelige betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomheder Almindelige betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed er udfærdiget efter indstilling af

Læs mere

Med Region Midtjyllands tilføjelser og fravigelser

Med Region Midtjyllands tilføjelser og fravigelser AB 92 Med Region Midtjyllands tilføjelser og fravigelser Almindelige Betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed AB 92 Udfærdiget af Boligministeriet den 10. december 1992 Med Region

Læs mere

UDBUDSBETINGELER RENOVERING AF MURET VÆG

UDBUDSBETINGELER RENOVERING AF MURET VÆG GEFIONBAKKEN I ESPERGÆRDE UDBUDSBETINGELER RENOVERING AF MURET VÆG Fagentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 04.12.2017 Udbudsbetingelser Side : 1/5 Indhold: 1. Omfang... 2 1.1 Betingelser... 2 1.2 Tildeling...

Læs mere

Rammeaftale om indkøb og levering af mobilt sortereanlæg for Forsyning Helsingør Affald A/S

Rammeaftale om indkøb og levering af mobilt sortereanlæg for Forsyning Helsingør Affald A/S Rammeaftale om indkøb og levering af mobilt sortereanlæg for Forsyning Helsingør Affald A/S Januar 2018 Sagsnr. 18/00 Dok.nr. 18/00/1 Side 1 af 8 Parterne Mellem Forsyning Helsingør Affald A/S Haderslevvej

Læs mere

STANDARDFORBEHOLD HP ANLÆG OG SØN

STANDARDFORBEHOLD HP ANLÆG OG SØN STANDARDFORBEHOLD HP ANLÆG OG SØN For alle aftaler, hvor HP Anlæg og Søn (HAS) udfører bygge- og anlægsarbejder og/eller leverer ydelser til bygge- og anlægsarbejder, gælder Almindelige betingelser for

Læs mere

RAMMEAFTALE OM LEVERING OG MONTERING AF KØKKENER

RAMMEAFTALE OM LEVERING OG MONTERING AF KØKKENER Dato: 20. december 2013 J. nr.: 102907 RAMMEAFTALE OM LEVERING OG MONTERING AF KØKKENER mellem Boligorganisationen Tårnbyhuse Saltværksvej 23C 2770 Kastrup (herefter bygherren ) og Og medundertegnede [indsæt

Læs mere

FAGENTREPRISE UDBUDSPROJEKT UDBUDSBETINGELSER

FAGENTREPRISE UDBUDSPROJEKT UDBUDSBETINGELSER FAGENTREPRISE UDBUDSPROJEKT UDBUDSBETINGELSER Nordsjællands Brandskole Udbudsbetingelser Dateret: 06.06.2017 Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser... 3 1.2 Tildeling... 5

Læs mere

FÆLLES BETINGELSER ANLÆGSARBEJDER I AARHUS KOMMUNE (2014)

FÆLLES BETINGELSER ANLÆGSARBEJDER I AARHUS KOMMUNE (2014) FÆLLES BETINGELSER ANLÆGSARBEJDER I AARHUS KOMMUNE (2014) Anlægsarbejder udbydes på grundlag af disse Fælles Betingelser i form af AB92 med Aarhus Kommunes præciseringer og fravigelser. 1 ALMINDELIGE BETINGELSER

Læs mere

ABT 93 med tilføjelser og fravigelser. Bilag 1 Københavns Ejendommes tilføjelser og fravigelser

ABT 93 med tilføjelser og fravigelser. Bilag 1 Københavns Ejendommes tilføjelser og fravigelser ABT 93 A. Aftalegrundlaget Bilag 1 Københavns Ejendommes tilføjelser og fravigelser Almindelige bestemmelser 1. Almindelige Betingelser for Totalentreprise finder anvendelse på totalentrepriseaftaler indenfor

Læs mere

AB 92 med tilføjelser og fravigelser Bilag 1 Københavns Ejendommes tilføjelser og fravigelser

AB 92 med tilføjelser og fravigelser Bilag 1 Københavns Ejendommes tilføjelser og fravigelser AB 92 A. Aftalegrundlaget AB 92 med tilføjelser og fravigelser Bilag 1 Københavns Ejendommes tilføjelser og fravigelser Almindelige bestemmelser 1. Almindelige betingelser finder anvendelse på aftaler

Læs mere

FÆLLESBETINGELSER AB 92 A. AFTALEGRUNDLAGET FRAVIGELSER, TILFØJELSER OG SUPPLERENDE BESTEMMELSER TIL AB Almindelige bestemmelser

FÆLLESBETINGELSER AB 92 A. AFTALEGRUNDLAGET FRAVIGELSER, TILFØJELSER OG SUPPLERENDE BESTEMMELSER TIL AB Almindelige bestemmelser 1 AB 92 A. AFTALEGRUNDLAGET FÆLLESBETINGELSER FRAVIGELSER, TILFØJELSER OG SUPPLERENDE BESTEMMELSER TIL AB 92 1. Almindelige bestemmelser Stk. 1. Almindelige bestemmelser finder anvendelse på aftaler og

Læs mere

"ALMINDELIGE BETINGELSER FOR TOTALENTREPRISE " (ABT93) MED BYGHERRENS SUPPLERENDE VILKÅR

ALMINDELIGE BETINGELSER FOR TOTALENTREPRISE  (ABT93) MED BYGHERRENS SUPPLERENDE VILKÅR "ALMINDELIGE BETINGELSER FOR TOTALENTREPRISE " (ABT93) MED BYGHERRENS SUPPLERENDE VILKÅR Arbejderne udføres i henhold til Almindelige betingelser for Totalentreprise (ABT93) med Bygherrens supplerende

Læs mere

Rammeaftalebilag B - AB 92 med Professionshøjskolen Metropols tilføjelser og fravigelser

Rammeaftalebilag B - AB 92 med Professionshøjskolen Metropols tilføjelser og fravigelser Rammeaftalebilag B - AB 92 med Professionshøjskolen Metropols tilføjelser og fravigelser AB 92 Metropols tilføjelser og fravigelser A. Aftalegrundlaget Almindelige bestemmelser 1. Almindelige betingelser

Læs mere

FÆLLESBETINGELSER AB 92 A. AFTALEGRUNDLAGET FRAVIGELSER, TILFØJELSER OG SUPPLERENDE BESTEMMELSER TIL AB Almindelige bestemmelser

FÆLLESBETINGELSER AB 92 A. AFTALEGRUNDLAGET FRAVIGELSER, TILFØJELSER OG SUPPLERENDE BESTEMMELSER TIL AB Almindelige bestemmelser 1 AB 92 A. AFTALEGRUNDLAGET FÆLLESBETINGELSER FRAVIGELSER, TILFØJELSER OG SUPPLERENDE BESTEMMELSER TIL AB 92 1. Almindelige bestemmelser Stk. 1. Almindelige bestemmelser finder anvendelse på aftaler og

Læs mere

Byggestyring. Byggeprocessen fra start til slut. Hvordan bliver jeg en tilfreds bygherre? BYGGERÅDGIVNING. Landbrugets -SÅ ER DU SIKKER

Byggestyring. Byggeprocessen fra start til slut. Hvordan bliver jeg en tilfreds bygherre? BYGGERÅDGIVNING. Landbrugets -SÅ ER DU SIKKER Byggeprocessen fra start til slut Hvordan bliver jeg en tilfreds bygherre? Tidsplan for byggeriet Ide Skitse Myndighedsbehandling Økono mi Skitse Teg ning Licitati on Byggeperiode Hvordan bliver jeg en

Læs mere

Håndtering af forsinkelse i byggesager

Håndtering af forsinkelse i byggesager Håndtering af forsinkelse i byggesager Ved Partner, Tina Braad 2 Udfordringer Projektfejl, der først opdages i udførelsesfasen, kan koste tid og konflikter og eskalere forsinkelser Problemer med projektkvaliteten

Læs mere

AB 92 med fravigelser, tilføjelser og præciseringer samt bemærkninger til brug for de almene bolig organisationer i nybyggeri og renoveringssager.

AB 92 med fravigelser, tilføjelser og præciseringer samt bemærkninger til brug for de almene bolig organisationer i nybyggeri og renoveringssager. 18.12.14 AB 92 med fravigelser, tilføjelser og præciseringer samt bemærkninger til brug for de almene bolig organisationer i nybyggeri og renoveringssager. Almindelige Betingelser for arbejder og leverancer

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse for Totalrådgivning

Ydelsesbeskrivelse for Totalrådgivning Ydelsesbeskrivelse for Totalrådgivning A1. Krav til totalrådgiveren Deltagelse i alle projekterings-, bygherre- & byggeudvalgsmøder. Totalrådgiveren indkalder til alle projekteringsmøder og bygherremøder.

Læs mere

AB 92 med tillæg og fravigelser

AB 92 med tillæg og fravigelser AB 92 med tillæg og fravigelser Til Ramme-, udbud/aftale Thisted Drikkevand A/S og Thisted Spildevand A/S februar 2011 Version 1.1 side 1 af 24 sider Indholdsfortegnelse: A AFTALEGRUNDLAGET 3 B SIKKERHEDSSTILLELSE

Læs mere

FÆLLES BETINGELSER TOTALENTREPRISE I AARHUS KOMMUNE (2014)

FÆLLES BETINGELSER TOTALENTREPRISE I AARHUS KOMMUNE (2014) FÆLLES BETINGELSER TOTALENTREPRISE I AARHUS KOMMUNE (2014) Bygge- og anlægsopgaver i totalentreprise udbydes på grundlag af disse Fælles Betingelser i form af ABT93 med Aarhus Kommunes præciseringer og

Læs mere

Almindelige Betingelser for Totalentreprise ABT 93

Almindelige Betingelser for Totalentreprise ABT 93 Almindelige Betingelser for Totalentreprise ABT 93 Udfærdiget af Boligministeriet den 22. december 1993 Almindelige Betingelser for Totalentreprise er udfærdiget efter indstilling af et udvalg, nedsat

Læs mere

ALBERTSLUND - KANALGADEN

ALBERTSLUND - KANALGADEN Albertslund Kommune & HOFOR A/S Juli 2013 ALBERTSLUND - KANALGADEN Fælles betingelser (FB) PROJEKT Albertslund - Kanalgaden Fælles Betingelser (FB) Albertslund Kommune & HOFOR A/S Projekt nr. 217239 Dokument

Læs mere

Almindelige Betingelser for Totalentreprise (ABT 93)

Almindelige Betingelser for Totalentreprise (ABT 93) KUBEN Management A/S Almindelige Betingelser for Totalentreprise (ABT 93) A. AFTALEGRUNDLAGET Almindelige bestemmelser 1. Almindelige Betingelser for Totalentreprise finder anvendelse på totalentrepriseaftaler

Læs mere

Byggesagsbeskrivelse

Byggesagsbeskrivelse Århus Universitetshospital Skejby Fase 0 F-3 Intensiv & Respirationscenter Vest ( bygn. F- G H ) Byggesagsbeskrivelse 26.06.2009 GENNEMGÅENDE RÅDGIVER: Rådgivergruppen DNU Hedeager 3 8200 Århus N Byggesagsbeskrivelse

Læs mere

AB Lyøvej 1 m.fl. Lyøvej 1-3 og Nordre Fasanvej 42 2000 Frederiksberg

AB Lyøvej 1 m.fl. Lyøvej 1-3 og Nordre Fasanvej 42 2000 Frederiksberg AB Lyøvej 1 m.fl. Lyøvej 1-3 og Nordre Fasanvej 42 2000 Frederiksberg Facader og vinduer Fælles og særlige betingelser Januar 2015 Sag nr. 959-2 Fælles betingelser 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Fælles betingelser

Læs mere

BOLIGSELSKABERNES LANDSFORENING BYGGEFAGENES KOOPERATIVE LANDSSAMMENSLUTNING BYGGESOCIETETET

BOLIGSELSKABERNES LANDSFORENING BYGGEFAGENES KOOPERATIVE LANDSSAMMENSLUTNING BYGGESOCIETETET Almindelige betingelser for arbejder og leverancer i bygge- og anlægsvirksomhed er udfærdiget efter indstilling af et udvalg, nedsat af Boligministeriet, med repræsentation for: BOLIGSELSKABERNES LANDSFORENING

Læs mere

AB 92. med. tilføjelser / bemærkninger

AB 92. med. tilføjelser / bemærkninger Marts 2011 AB 92 med tilføjelser / bemærkninger F:\a\Fyn\Udbuds dokumenter\ab 92 - marts 2011 FaB.docx Almindelige Betingelser for arbejder og leverancer i byggeog anlægsvirksomhed I AB 92 Udfærdiget af

Læs mere

Aftale om levering og udekiftning af gaemotoranlæg på Heleingør Reneeanlæg

Aftale om levering og udekiftning af gaemotoranlæg på Heleingør Reneeanlæg Aftale om levering og udekiftning af gaemotoranlæg på Heleingør Reneeanlæg April 2019 Sagenr.2019/FHS-000910 Dok.nr. Side 1 af 7 Parterne Mellem Forsyning Helsingør Spildevand A/S Energivej 25 3000 Helsingør

Læs mere

Almindelige betingelser for Totalentreprise (ABT 93)

Almindelige betingelser for Totalentreprise (ABT 93) Almindelige betingelser for Totalentreprise (ABT 93) "Almindelige betingelser for Totalentreprise" er udfærdiget efter indstilling af et udvalg, nedsat af Boligministeriet, med repræsentation for: BOLIGSELSKABERNES

Læs mere

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk HOVEDENTREPRISE UDBUDSBREV-UDBUDSBETINGELSER Maj 2018 Bygherre Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Rådgiver Orbicon A/S Gasværksvej 4

Læs mere

Randers Kommune, Kultur og Borgerservice 22. august 2008 Udbud af grønne plejeopgaver Idrætsanlæg Betingelser Side 1 af 9

Randers Kommune, Kultur og Borgerservice 22. august 2008 Udbud af grønne plejeopgaver Idrætsanlæg Betingelser Side 1 af 9 Betingelser Side 1 af 9 Betingelser Indholdsfortegnelse Grundlaget for tjenesteyderens tilbud og arbejdets udførelse... 2 Almindelige bestemmelser... 2 Randers Kommunes udbud... 2 Tjenesteyderens tilbud...

Læs mere

Rammeaftalebilag C - AB 92 med tilføjelser og fravigelser

Rammeaftalebilag C - AB 92 med tilføjelser og fravigelser Rammeaftalebilag C Rammeaftalebilag C - med tilføjelser og fravigelser med tilføjelser og fravigelser Rammeaftalebilag C Side 1 af 39 A. Aftalegrundlaget Almindelige bestemmelser 1. Almindelige betingelser

Læs mere

UDBUDSBETINGELER PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE

UDBUDSBETINGELER PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE NORDVESTSKOLEN UDBUDSBETINGELER PCB SANERING, NYE VINDUER OG DØRE Fagentreprise Princip illustration Udbudsbetingelser Dateret: 20.03.2017 Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser...

Læs mere

Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne.

Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne. Salgs- og leveringsbestemmelser for Compfitt A/S 1. Indledning. Disse salgs- og leveringsbestemmelser finder anvendelse i det omfang ikke andet følger af en skriftlig aftale mellem parterne. Salgs- og

Læs mere

AB 92 med tilføjelser og fravigelser Bilag 1

AB 92 med tilføjelser og fravigelser Bilag 1 AB 92 A. Aftalegrundlaget Byggeri Københavns / Københavns Ejendommes tilføjelser og fravigelser Almindelige bestemmelser 1. Almindelige betingelser finder anvendelse på aftaler om arbejder og leverancer

Læs mere

Rammeaftalebilag B - AB 92 med Ordregivers tilføjelser og fravigelser

Rammeaftalebilag B - AB 92 med Ordregivers tilføjelser og fravigelser Rammeaftalebilag B - AB 92 med Ordregivers tilføjelser og fravigelser AB 92 Ordregivers tilføjelser og fravigelser A. Aftalegrundlaget Almindelige bestemmelser 1. Almindelige betingelser finder anvendelse

Læs mere

1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER

1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER 1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION Byggesag: Bygherre: Entreprise:

Læs mere

Særlige Betingelser. Indholdsfortegnelse

Særlige Betingelser. Indholdsfortegnelse Særlige Betingelser Side 1 af 6 Særlige Betingelser Indholdsfortegnelse Grundlaget for entreprenørens tilbud og arbejdets udførelse... 2 Almindelige bestemmelser... 2 Ordregivers udbud... 2 Tjenesteyders

Læs mere

UEB Underentreprisebetingelser

UEB Underentreprisebetingelser UEB Underentreprisebetingelser ByggeKompagniet CPH Hørkær 2 2730 HERLEV Målsætning ByggeKompagniet CPH lægger vægt på, at ethvert arbejde afleveres mangelfrit og i en kvalitet, som bygherren kan være tilfreds

Læs mere

AB Vandmiljø Randers AB92 med tilføjelser

AB Vandmiljø Randers AB92 med tilføjelser AB 92 2017 Vandmiljø Randers AB92 med tilføjelser 01-12-2017 Indhold 1. Særlige betingelser.... 1 A. Aftalegrundlaget... 1 Almindelige bestemmelser.... 1 Bygherrens udbud.... 2 Entreprenørens tilbud....

Læs mere

Almindelige betingelser for Totalentreprise (ABT 93)

Almindelige betingelser for Totalentreprise (ABT 93) VIDEN OM BYGGERI ABT AB 9392 VIDEN OM BYGGERI Tilmeld din virksomhed til vores juridiske hotline og få svar, når det passer dig. Molt Wengel Hotline: 88 16 84 16 1 ABT 93 Almindelige betingelser for Totalentreprise

Læs mere

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav.

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. 1 Bilag 1 Kvalitetsstyring. 1. Indledning. Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. Entreprenøren skal indenfor rammerne af sit kvalitetsstyringssystem

Læs mere