GENNEMFØRELSESBESTEMMELSER TIL AFSNIT VII I ANSÆTTELSESVILKÅRENE FOR DE ØVRIGE ANSATTE I DEN EUROPÆISKE UNION

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GENNEMFØRELSESBESTEMMELSER TIL AFSNIT VII I ANSÆTTELSESVILKÅRENE FOR DE ØVRIGE ANSATTE I DEN EUROPÆISKE UNION"

Transkript

1 GENNEMFØRELSESBESTEMMELSER TIL AFSNIT VII I ANSÆTTELSESVILKÅRENE FOR DE ØVRIGE ANSATTE I DEN EUROPÆISKE UNION PRÆSIDIETS AFGØRELSE AF 14. APRIL 2014 EUROPA-PARLAMENTETS PRÆSIDIUM HAR under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 336, under henvisning til Rådets forordning (EF) nr. 160/2009 af 23. februar 2009, som ændret ved Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU, Euratom) nr. 1023/2013 af 22. oktober 2013 om ændring af vedtægten for tjenestemænd i Den Europæiske Union og ansættelsesvilkårene for de øvrige ansatte i Den Europæiske Union 1 (herefter "forordningen"), under henvisning til artikel 23, stk. 2 og 5, i Europa-Parlamentets forretningsorden 2, ud fra følgende betragtninger: (1) Under hensyntagen til den gensidige tillid, der nødvendigvis må kendetegne arbejdsrelationen mellem disse assistenter og det eller de medlemmer af Europa- Parlamentet, som de bistår, indføres der med forordningen fælles bestemmelser vedrørende ansættelsesvilkårene for akkrediterede parlamentariske assistenter, som udgør en ny kategori af øvrige ansatte. I henhold til forordningen finder ansættelsesvilkårene for de øvrige ansatte i Den Europæiske Union (herefter "ansættelsesvilkårene") anvendelse på disse assistenter på en sådan måde, at der tages hensyn til deres særlige situation, det særlige arbejde, de udfører, og de særlige opgaver og forpligtelser, der påhviler dem i forhold til de medlemmer af Europa-Parlamentet, som de arbejder for. Under udarbejdelsen af disse gennemførelsesbestemmelser er der desuden taget hensyn til den særlige karakter af deres funktioner. (2) Ved anvendelsen af denne forordning har lovgiveren givet Parlamentet beføjelse til at vedtage gennemførelsesbestemmelser i en intern afgørelse. Vedtagelsen af disse gennemførelsesbestemmelser henhører under Præsidiet, der til enhver tid kan ændre dem, navnlig for at tilpasse de deri fastsatte beløb og procentsatser. (3) Disse gennemførelsesbestemmelser skal ikke alene supplere forordningen for så vidt angår de bestemmelser heri, hvor det udtrykkeligt er fastslået, at Parlamentet fastsætter gennemførelsesbestemmelser til den pågældende bestemmelse, men også for så vidt angår de bestemmelser, hvis gennemførelse gør det nødvendigt, at der på forhånd fastsættes gennemførelsesbestemmelser. 1 EUT L 287 af 29. oktober Den udgave, der er gældende, på datoen for den seneste ændring af denne afgørelse.

2 (4) Hvad angår akkrediterede parlamentariske assistenters rettigheder og forpligtelser skal der tages hensyn til den særlige karakter af deres funktioner og opgaver og det gensidige tillidsforhold, der nødvendigvis må kendetegne arbejdsrelationen mellem dem og det eller de medlemmer af Europa-Parlamentet, som de bistår. (5) Med hensyn til indplacering af de akkrediterede parlamentariske assistenter i en lønklasse indeholder gennemførelsesbestemmelserne en gennemskuelig ramme for indplacering på grundlag af oplysninger fra de pågældende medlemmer. (6) Hvad angår grupper af medlemmer, der stiftes, således at medlemmerne i fællesskab kan benytte tjenesteydelser fra en eller flere akkrediterede parlamentariske assistenter, bør der under henvisning til de betydelige konsekvenser, sådanne grupper kan have for kontraktforholdet mellem den akkrediterede parlamentariske assistent og Parlamentet, fastlægges grundlæggende bestemmelser vedrørende stiftelse, ændring af sammensætningen og opløsning af sådanne grupper. (7) Disse gennemførelsesbestemmelser overholder princippet om budgetneutralitet. UDSTEDT DENNE AFGØRELSE: Kapitel 1 Generelle bestemmelser Artikel 1 Definitioner Ved anvendelsen af disse gennemførelsesbestemmelser forstås ved: (1) "vedtægten": vedtægten for tjenestemænd i Den Europæiske Union 3 ; (2) "ansættelsesvilkårene": Ansættelsesvilkårene for de øvrige ansatte i Den Europæiske Union 3 ; (3) "assistent": akkrediteret parlamentarisk assistent som defineret i ansættelsesvilkårenes artikel 5a; (4) "medlem": medlem af Europa-Parlamentet; (5) "referencemedlem": a) det medlem, på hvis anmodning assistenten er blevet ansat, eller b) i tilfælde af, at assistenten er ansat efter anmodning fra en gruppe af medlemmer, det medlem, som sidstnævnte i fællesskab har udpeget til at repræsentere dem, og hvis navn er meddelt skriftligt til den kompetente tjenestegren; gruppen kan i kontraktens løbetid 3 Rådets forordning (EKSF, EØF, Euratom) nr. 259/68 af 29. februar 1968 om ændring af vedtægten for tjenestemænd i De Europæiske Fællesskaber og ansættelsesvilkårene for de øvrige ansatte i disse Fællesskaber, som ændret ved Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU, Euratom) nr. 1023/2013 af 22. oktober 2013 om ændring af vedtægten for tjenestemænd i Den Europæiske Union og ansættelsesvilkårene for de øvrige ansatte i Den Europæiske Union (EUT L 287 af 29. oktober 2013).

3 skriftligt meddele et andet navn til den kompetente tjenestegren, idet referencemedlemmet afløses på den dato, der er angivet i meddelelsen, eller i mangel heraf, på den dato, hvor den kompetente tjenestegren modtager meddelelsen; ved anvendelsen af vedtægtens bestemmelser og disse gennemførelsesbestemmelser udøver referencemedlemmet en overordnets funktioner; (6) "myndighed, der har kompetence til at indgå ansættelseskontrakter" (herefter "AHCC"): den i artikel 6 i ansættelsesvilkårene omhandlede myndighed; de beføjelser, der er overdraget til denne myndighed, udøves på de betingelser, der er fastsat i Præsidiets afgørelse om fastsættelse af de beføjelser, der er tillagt ansættelsesmyndigheden og AHCC'en 4 ; (7) "assistentgodtgørelse": det månedlige maksimumsbeløb til afholdelse af medlemmernes udgifter til assistenter, jf. artikel 33, stk. 4, i gennemførelsesbestemmelserne til statutten for Europa-Parlamentets medlemmer 5. Artikel 2 Grupper af medlemmer 1. Medlemmer kan indgå aftale om at stifte en gruppe, således at de i fællesskab kan benytte tjenesteydelser fra en eller flere assistenter. Denne aftale skal bl.a. indeholde følgende elementer: a) gruppens navn b) en fortegnelse over de medlemmer, som gruppen består af, samt deres andel i de udgifter, der er knyttet til assistentens/assistenternes kontrakt. c) navnet på referencemedlemmet og dennes stedfortræder d) de nærmere betingelser for ændring af gruppens sammensætning eller af dens medlemmers andele e) de bestemmelser, der finder anvendelse i tilfælde af opløsning af gruppen. 2. Et medlem, som udtræder af gruppen, giver skriftlig meddelelse herom til gruppens øvrige medlemmer samt til AHCC'en. Denne udtræden får virkning to måneder efter datoen for meddelelsen. Hvis gruppens resterende medlemmer ikke inden udløbet af denne frist når til enighed om at sikre gruppens fortsatte beståen, opløses denne automatisk. Gruppens opløsning bringer assistentens/assistenternes kontrakt til ophør på grundlag af den opsigelsesfrist, der er fastsat i artikel 139, stk. 1, litra d), i ansættelsesvilkårene, og i løbet af hvilken samtlige oprindelige medlemmer af gruppen fortsat er ansvarlige for hver deres andel af de udgifter, der er knyttet til assistentens/assistenternes kontrakt. Disse bestemmelser finder tilsvarende anvendelse i tilfælde af dødsfald af et medlem af en gruppe. 4 Præsidiets afgørelse af 3. maj 2004 som ændret ved Præsidiets efterfølgende afgørelser på området. 5 Gennemførelsesbestemmelser til statutten for Europa-Parlamentets medlemmer, vedtaget ved Præsidiets afgørelser af 19. maj 2008 og 9. juli 2008.

4 Artikel 3 Administrative faciliteter 1. Assistenterne kan frit gøre brug af de faciliteter, Parlamentet tilbyder sine tjenestemænd og øvrige ansatte. 2. Imidlertid kan assistenterne kun benytte det kontor- og telekommunikationsudstyr, der er stillet til rådighed for det medlem eller de medlemmer, som de bistår, under overholdelse og inden for grænserne af de regler, der er fastsat af Kvæstorerne. Kapitel 2 Rettigheder og forpligtelser Artikel 4 Et gensidigt tillidsforhold 1. Assistenterne bistår og rådgiver medlemmerne under udøvelsen af deres mandat. 2. Medlemmer og assistenter respekterer og tager hensyn til hinanden. Deres samarbejde forudsætter gensidig tillid. Artikel 5 Forpligtelse til loyalitet Artikel 11, stk. 1, i vedtægten finder anvendelse på assistenter under hensyntagen til deres forpligtelse til loyalt at udføre medlemmernes instrukser. Artikel 6 Interessekonflikter Hvor vedtægtens artikel 11a, stk. 2, artikel 12b, 13, 15 og 16, artikel 17a, stk. 2, første afsnit, finder anvendelse, underretter assistenterne AHCC'en samt referencemedlemmet om de i en af ovennævnte bestemmelser omhandlede forhold. 2. AHCC'en træffer, efter at have hørt referencemedlemmet, de i vedtægtens artikel 11a, stk. 2, og artikel 12b, 13 og 15 omhandlede foranstaltninger med hensyn til assistenterne. Den i vedtægtens artikel 15 omhandlede tjenestefrihed af personlige årsager kan ikke vare ud over assistentens kontraktperiode. Artikel 7 Respekt for medlemmernes omdømme og den anseelse, der er forbundet med hvervet Vedtægtens artikel 12 finder ligeledes anvendelse på enhver handling og enhver adfærd, der kan skade medlemmernes omdømme.

5 Artikel 8 Forpligtelser efter tjenesteperiodens ophør Vedtægtens artikel 16 finder kun anvendelse på assistenter, der har arbejdet som sådanne i mindst fem år. Artikel 9 Forpligtelse til at udvise diskretion Assistenternes forpligtelse til at udvise diskretion, jf. artikel 17. stk. 1, i vedtægten, finder anvendelse under hele kontraktens varighed og i to år efter ansættelsesperiodens ophør. Artikel 10 Ytringsfrihed 1. Assistenter har ret til frit at ytre sig, jf. vedtægtens artikel 17a, dog under behørig overholdelse af principperne om loyalitet over for medlemmerne og om gensidig tillid. 2. AHCC'en kan ligeledes gøre indsigelse mod en offentliggørelse som omhandlet i vedtægtens artikel 17a, stk. 2, andet afsnit, hvis medlemmerne kan påvise, at offentliggørelsen er af en sådan art, at den udgør en trussel mod deres legitime interesser. Ved anvendelsen af den pågældende artikel handler AHCC'en i samråd med de berørte medlemmer og træffer, efter at have hørt dem, sin afgørelse inden udløbet af den fastsatte frist. Artikel 11 Faglig videreuddannelse 1. Assistenter har ret til med deres referencemedlems godkendelse at deltage i faglige videreuddannelsesaktiviteter, som Parlamentet organiserer for sit personale, inden for de grænser, der er fastsat i de interne regler om faglig videreuddannelse for Europa- Parlamentets personale. 2. Assistenter kan med deres referencemedlems godkendelse deltage andre i faglige videreuddannelsesaktiviteter, forudsat at de er relevante for deres opgaver, i op til 15 dage om året. 3. Hvis videreuddannelsesaktiviteterne finder sted uden for assistentens ansættelsessted, udfærdiges der en tjenesterejseordre i overensstemmelse med de relevante regler i artikel Artikel 12 Individuelle afgørelser De i vedtægtens artikel 25 omhandlede afgørelser meddeles ligeledes til referencemedlemmet.

6 Kapital 3 Ansættelsesvilkår Artikel 13 Anmodning om ansættelse 1. Assistenten ansættes af Parlamentet efter udtrykkelig anmodning fra det medlem eller de medlemmer, som den pågældende skal bistå. 2. Anmodningen om ansættelse skal indeholde følgende: den ønskede dato for assistentens tiltræden, den ønskede varighed af kontrakten, tjenestestedet (Bruxelles, Luxembourg eller Strasbourg), den ansættelsesgruppe og den lønklasse, i hvilke assistenten skal indplaceres, samt arbejdstiden (fuldtid eller deltid på 50 %, 60 %, 75 %, 80 % eller 90 %). I tilfælde af, at assistenten ansættes for at bistå flere medlemmer, vedføjes aftalen om at stifte en gruppe af medlemmer som bilag til anmodningen om ansættelse, der er undertegnet af referencemedlemmet. 3. I anvendelse af artikel 43, litra d), i gennemførelsesbestemmelserne til medlemmernes statut kan medlemmerne ikke anmode om ansættelse af deres ægtefæller eller deres partnere i et fast ægteskabslignende forhold, som defineret i artikel 58, stk. 2, eller af deres forældre, børn eller søskende. 4. Medlemmerne kan ikke anmode om ansættelse af en person, som har gjort sig skyldig i en alvorlig overtrædelse af de gældende regler i Parlamentet. Artikel 14 Kvalifikationskrav 1. I anvendelse af artikel 128, stk. 2, litra f), i ansættelsesvilkårene kræves der for at blive ansat som assistent som et minimum: a) bevis for afsluttet videregående uddannelse b) bevis for uddannelse på gymnasialt niveau, der giver adgang til videregående uddannelse, og mindst tre års relevant erhvervserfaring, eller c) erhvervsuddannelse eller erhvervserfaring på tilsvarende niveau, hvis det er begrundet i tjenestens interesse. 2. Til indplacering i lønklasse kræves der en afsluttet universitetsuddannelse, hvis normerede studietid er mindst tre år, eller tilsvarende erhvervserfaring. 3. Ved tilsvarende erhvervserfaring forstås enhver form for lønnet beskæftigelse, der svarer til niveauet for de kvalifikationer, der kræves for at få adgang til den pågældende lønklasse. Enhver beskæftigelse skal være behørigt dokumenteret.

7 Artikel 15 Lægeundersøgelse 1. For at Parlamentet kan få sikkerhed for, at assistenten opfylder den i artikel 128, stk. 2, litra d), i ansættelsesvilkårene fastsatte ansættelsesbetingelse, har assistenten pligt til at underkaste sig en lægeundersøgelse af en af Parlamentets rådgivende læger eller på sidstnævntes ansvar. 2. Lægeundersøgelsen finder sted efter indkaldelse fra den kompetente tjenestegren i Generalsekretariatet senest tre måneder efter begyndelsesdatoen for assistentens kontrakt. Den i foregående afsnit omhandlede frist på tre måneder kan forlænges af AHCC'en, hvis omstændighederne kræver det. 3. Hvis lægeundersøgelsen finder sted efter kontraktens begyndelsesdato, ansætter AHCC'en assistenten med det forbehold, at en endelig negativ udtalelse fra lægen vil ophæve kontrakten. 4. Hvis assistenten ikke underkaster sig den i stk. 1 omhandlede lægeundersøgelse inden for den i stk. 2 nævnte frist, bringes kontrakten til ophør af AHCC'en i medfør af artikel 139, stk. 3, første afsnit, i ansættelsesvilkårene. 5. Hvis den i stk. 1 omhandlede lægeundersøgelse fører til en negativ udtalelse, kan assistenten inden 20 dage efter at have modtaget meddelelse herom fra Parlamentet anmode om, at sagen forelægges til udtalelse i det i artikel 129, stk. 2, i ansættelsesvilkårene omhandlede lægeudvalg. 6. Opsigelsen af assistentens kontrakt træder i kraft tre arbejdsdage efter, at institutionen har fået meddelelse om den endelige negative udtalelse fra lægen. 7. Assistentens udgifter til lægeundersøgelsen godtgøres på samme vilkår som for Parlamentets øvrige ansatte. Hvis udtalelsen fra det i stk. 5 nævnte lægeudvalg imidlertid bekræfter resultatet af den i stk. 1 omhandlede lægeundersøgelse, afholdes halvdelen af honorarer og ekstraomkostninger til konsultationen af lægeudvalget af assistenten. 8. Principperne i ansættelsesvilkårenes artikel 28, stk. 2, og artikel 100 finder ligeledes anvendelse på assistenter. Artikel 16 Dokumenter, der kræves til oprettelse af kontrakten 1. For at Parlamentet kan få sikkerhed for, at assistenten opfylder de ansættelsesbetingelser, der er fastsat i ansættelsesvilkårenes artikel 128 og i artikel 14 i disse gennemførelsesbestemmelser, fremsender den pågældende alle de originale dokumenter, som den kompetente tjenestegren i Parlamentets Generalsekretariat har anmodet om. 2. Alle de originale dokumenter, der er anmodet om, fremsendes til den kompetente tjenestegren i Parlamentets Generalsekretariat senest fem arbejdsdage inden den af medlemmet ønskede begyndelsesdato for kontrakten. Hvis denne frist ikke overholdes, udsættes den fastsatte begyndelsesdato for kontrakten.

8 3. Uanset stk. 2 kan AHCC'en ansætte assistenten på grundlag kopier af de krævede dokumenter, med det forbehold, at kontrakten automatisk ophører, hvis originalerne og/eller de bekræftede kopier af de originale dokumenter, der er nævnt i punkt 1 og 2: a) ikke fremsendes af assistenten inden tre måneder efter kontraktens begyndelsesdato eller b) ikke viser, at assistenten opfylder de ansættelsesbetingelser, der er fastsat i artikel 128 i ansættelsesvilkårene. Den i litra a) omhandlede frist på tre måneder kan forlænges af AHCC'en, hvis omstændighederne kræver det. 4. Assistentens kontrakt bringes til ophør tre arbejdsdage efter, at Parlamentet har meddelt, a) at den pågældende ikke har fremsendt de i stk. 1 nævnte dokumenter inden for den i stk. 3 omhandlede frist, eller b) ikke opfylder betingelserne fastsat i ansættelsesvilkårenes artikel 128, eller c) ikke opfylder bestemmelserne i vedtægtens artikel Kontraktens begyndelsesdato kan ikke ligge forud for datoen for assistentens accept af tilbuddet. Artikel 17 Kontraktens form Assistentens kontrakt indeholder bl.a. følgende oplysninger: a) AHCC'en b) den pågældendes efternavn og fornavn c) kontraktens start- og udløbsdato d) efternavn og fornavn på det medlem eller navnet på den gruppe af medlemmer, som den pågældende skal bistå e) den ansættelsesgruppe, som assistenten indplaceres i f) den lønklasse, som assistenten indplaceres i, og den tilsvarende månedlige grundløn g) arbejdstiden h) tjenestestedet i) de gældende bestemmelser vedrørende opsigelsesfrister. Artikel 18 Kontraktens løbetid og forlængelse heraf 1. Ansættelseskontrakten for assistenter indgås for en begrænset periode og udløber automatisk senest ved udgangen af den valgperiode, hvori den er indgået. Kontraktens varighed må ikke overskride referencemedlemmets mandatperiode eller i givet fald datoen for gruppens opløsning. Enhver kontraktlig bestemmelse i strid hermed lades ude af betragtning.

9 2. Assistentens oprindelige kontrakt kan ikke indgås for mindre end seks måneder medmindre den er indgået for det sidste halvår i valgperioden og i de i stk. 6 omhandlede tilfælde. 3. En kontrakt kan forlænges to gange i den samme valgperiode med en periode, der fastsættes af medlemmet eller gruppen af medlemmer, forudsat at anmodningerne om forlængelse fremsendes til den kompetente tjenestegren i Generalsekretariatet senest en måned inden kontraktens udløbsdato. Disse forlængelser angives i tillægskontrakter til den oprindelige ansættelseskontrakt, dog uden at dette ændrer nogen bestemmelser heri. 4. Efter udløbet af kontrakten, som eventuelt er forlænget på de i stk. 3 fastsatte betingelser, kan assistenten ikke mere ansættes af Parlamentet i samme valgperiode for at bistå samme medlem eller gruppe af medlemmer, medmindre kontrakten er bragt til ophør inden dens udløbsdato på assistentens anmodning. Denne bestemmelse finder ikke anvendelse på assistenter, der har en kontrakt på grundlag af stk Anmodningen om ændring af en af bestemmelserne i kontrakten fremsendes af referencemedlemmet til den kompetente tjenestegren i Generalsekretariatet senest en måned inden ændringens ikrafttrædelsestidspunkt. 6. Der kan ansættes en assistent for at kompensere for en assistents behørigt begrundede fravær af mindst tre måneders varighed i tilfælde af: a) sygeorlov b) barselsorlov c) forældreorlov d) familieorlov e) orlov til aftjening af national tjeneste f) tjenestefrihed af personlige årsager i tilfælde af, at den pågældende er kandidat til et offentligt hverv, hvortil valg finder sted, eller til et højt politisk hverv, eller i tilfælde af udøvelse af et sådant hverv. 7. En lokal assistent, jf. artikel 34, stk. 1, litra b), i gennemførelsesbestemmelserne til statutten for Europa-Parlamentets medlemmer, kan inden for rammerne af de gældende regler undtagelsesvis afløse en assistent, hvis fravær er behørigt begrundet i orlov som omhandlet i stk. 6, litra a)-f). Anmodninger om en sådan lokal assistents tjenesterejser til Parlamentets tre arbejdssteder fremsendes til den kompetente afdeling i Generalsekretariatet inden tjenesterejsens påbegyndelse. Udgifter i forbindelse med disse tjenesterejser godtgøres efter reglerne for lokale assistenter som fastsat i gennemførelsesbestemmelserne til statutten for Europa-Parlamentets medlemmer og på følgende yderligere betingelser: a) Bestemmelserne om velvære, et trygt arbejdsmiljø og sikkerhed i Parlamentets bygninger overholdes. b) Sådanne tjenesterejsers samlede varighed begrænses til 90 arbejdsdage om året. Sidste tjenesterejse skal afsluttes umiddelbart ved den pågældende akkrediterede assistents tilbagevenden.

10 8. Udgifterne til ansættelse af den person, der afløser en assistent på orlov, som omhandlet i stk. 6, litra a)-f), afholdes over det pågældende medlems assistentgodtgørelse. Udgifterne til ansættelse af en assistent, der er på syge- eller barselsorlov, afholdes fra den tredje måned fra orlovens begyndelse ikke over medlemmets assistentgodtgørelse. Udgifterne til ansættelse af en assistent, der er på forældre- eller familieorlov, afholdes ikke over medlemmets assistentgodtgørelse. Artikel 19 Indplacering i en lønklasse 1. Ved ansættelsen indplaceres assistenten i en af de 19 lønklasser, der er fastsat i ansættelsesvilkårene. 2. En assistent, hvis arbejde hovedsagelig består i administrative opgaver og sekretariatsarbejde, men som også skal udføre redigerings- og rådgivningsfunktioner, indplaceres i lønklasse 1-13 (ansættelsesgruppe I). En assistent, hvis arbejde hovedsagelig består i redigerings- og rådgivningsopgaver, men som også skal varetage administrative opgaver og sekretariatsarbejde, indplaceres i lønklasse 7-19 (ansættelsesgruppe II). 3. Indplacering i en lønklasse findes sted på grundlag af referencemedlemmets oplysninger om den ansættelsesgruppe og den lønklasse, hvori assistenten skal ansættes. 4. Enhver anmodning om ændring af graden skal begrundes af referencemedlemmet. Artikel 20 Kontraktens ophør 1. Assistentens kontrakt ophører på de betingelser, der er fastsat i ansættelsesvilkårenes artikel 139, stk. 1-3, og disse gennemførelsesbestemmelsers artikel 15, stk. 4 og 6, og artikel 16, stk Navnlig når assistenten, medlemmet eller gruppen af medlemmer ønsker at bringe kontrakten til ophør inden dens udløb i henhold til ansættelsesvilkårenes artikel 139, stk. 1, litra d), eller stk. 3, indgiver assistenten eller referencemedlemmet en skriftlig anmodning herom til AHCC'en med angivelse af årsagen eller årsagerne til, at der anmodes om opsigelse af kontrakten før tiden. 3. Efter modtagelsen af anmodningen om opsigelsen giver AHCC'en assistenten eller referencemedlemmet meddelelse om ønsket hos den anden part om at bringe kontrakten til ophør. AHCC gør opmærksom på anvendelsen af forligsproceduren fastsat i ansættelsesvilkårenes artikel 139, stk. 3a. 4. Såfremt anmodningen om opsigelsen er indgivet af referencemedlemmet, indkalder AHCC'en den berørte assistent til en samtale i Parlamentets lokaler på tjenestestedet og foreslår en eller flere datoer.

11 Assistenten kan give afkald på samtalen eller angive grundene til force majeure, som får ham til at anmode om, at samtalen finder sted ved hjælp af videokonference. Under samtalen meddeler AHCC'en assistenten årsagen eller årsagerne til, at der anmodes om opsigelse af kontrakten og hører assistentens eventuelle bemærkninger, som gengives i mødereferatet. 5. Såfremt de to parter afslår opfordringen til at deltage i forligsproceduren i henhold til ansættelsesvilkårenes artikel 139, stk. 3a, træffer AHCC'en afgørelse om at afslutte kontrakten i henhold til ansættelsesvilkårenes artikel 139, stk. 1, litra d), eller stk Forligsproceduren fortsætter, hvis mindst én af parter udtrykker ønske om dens anvendelse. Artikel 21 Orlov uden løn I overensstemmelse med ansættelsesvilkårenes artikel 131, stk. 5, får assistenten, hvis tjenesteforhold ikke er bragt til ophør i henhold til ansættelsesvilkårenes artikel 48, litra b), orlov uden løn, hvis sygeorloven overstiger tre måneder eller varigheden af det af assistenten udførte arbejde, hvis denne periode er længere. Den kompetente AHCC meddeler referencemedlemmet, at betingelserne i artikel 131, stk. 5, er opfyldt, og at denne har mulighed for at foreslå opsigelse af assistentens kontrakt uden varsel. Assistenten har i tilfælde af opsigelse ret til godtgørelsen fastsat i ansættelsesvilkårenes artikel 48, litra b). Artikel 22 Godtgørelse ved mandatets ophør 1. Den samlede godtgørelse, der er fastsat i ansættelsesvilkårenes artikel 139, stk. 2, er en engangsbetaling, der udbetales ved kontraktens ophør i henhold til artikel 139, stk. 1, litra c). 2. Retten til godtgørelsen ved mandatets ophør falder bort, hvis modtageren finder et nyt arbejde inden for referenceperioden, som er defineret i ansættelsesvilkårenes artikel 139, stk. 2, idet denne referenceperiode er begrænset til højst ni måneder. Såfremt aflønningen i den nye stilling er mindre end den månedlige godtgørelse, som assistenten kan gøre krav på, modtager assistenten en udligningsgodtgørelse.

12 Kapitel 4 Forligsproceduren Artikel 23 Generelle principper 1. Rollen som forligsmand udøves af en kvæstor udpeget af formanden for Europa- Parlamentet for kvæstorens mandatperiode. 2. Forligsproceduren har udelukkende til formål at efterprøve muligheden for, at assistenten og det/de berørte medlem/medlemmer kan fortsætte deres samarbejde. Det har hverken til formål at efterprøve rigtigheden af de årsager, der er anført i anmodningen om opsigelsen, eller at fastslå eventuelle forpligtelser. Proceduren er ikke en klageadgang, og der kan ikke indgives en klage over proceduren. Artikel 24 Forelæggelse for forligsmanden 1. Såfremt en af parterne efter meddelelsen omhandlet i artikel 20, stk. 3, udtrykker ønske om, at forligsproceduren tages i anvendelse, underretter AHCC'en straks den anden part og Kvæstorkollegiets sekretariat og suspenderer behandlingen af anmodningen om opsigelsen. 2. Assistenten eller referencemedlemmet skal inden for fem arbejdsdage efter meddelelsen fastsat i artikel 20, stk. 3 bekræfte sit ønske over for AHCC'en om, at forligsproceduren tages i anvendelse. 3. Anmodningen om anvendelsen af forligsproceduren kan til enhver tid trækkes tilbage uden nogen formaliteter, hvilket medfører, at proceduren indstilles øjeblikkeligt. Artikel 25 Procedurens forløb og afslutning 1. Efter modtagelsen af accepten i henhold til artikel 24, stk. 1, åbner forligsmanden forligsproceduren og sikrer, at såvel assistenten som referencemedlemmet kan fremsætte deres synspunkter. Forligsmanden leder diskussionen på en konstruktiv måde ved at fremme dialogen mellem parterne og behandle ethvert spørgsmål, som han finder væsentligt. 2. Såfremt forligsmanden fastslår, at et fortsat samarbejde mellem parterne er umuligt, afslutter han straks forligsproceduren. 3. Hvis forligsmanden derimod finder, at samarbejdet mellem assistenten og det berørte medlem stadig er muligt, opfordrer han parterne til at overveje vilkårene for en aftale og

13 skriftlig meddele ham en endelig beslutning herom inden for en rimelig frist. 4. Forligsmanden underretter straks AHCC'en om afslutningen og udfaldet af forligsproceduren. Artikel 26 Resultatet og opfølgningen af proceduren 1. Såfremt assistenten og det/de berørte medlem/medlemmer har aftalt at fortsætte deres samarbejde, betragtes anmodningen om opsigelsen som ugyldig. AHCC'en fastslår dette ved en meddelelse, der fremsendes til parterne og Kvæstorkollegiets sekretariat. 2. Såfremt forsøget på forlig slår fejl, fortsætter AHCC'en straks behandlingen af anmodningen om opsigelse i overensstemmelse med bestemmelserne i artikel 20, stk. 5. Kapitel 5 Specifikke individuelle rettigheder Artikel 27 Bosættelsespenge eller bosættelsespenge efter fratræden 1. Assistenten kan efter anmodning fra medlemmet og i henhold til ansættelsesvilkårenes artikel 132a få udbetalt de i ansættelsesvilkårenes artikel 24, stk. 1, omhandlede bosættelsespenge, såfremt assistenten opfylder betingelserne i artikel 5 i bilag VII til vedtægten. 2. Såfremt assistenten ikke får bosættelsespenge ved tiltrædelsen, kan denne efter anmodning fra medlemmet og i henhold til ansættelsesvilkårenes artikel 132a få de i ansættelsesvilkårenes artikel 24, stk. 2, omhandlede bosættelsespenge efter fratræden, såfremt assistenten opfylder betingelserne i artikel 6 i bilag VII til vedtægten. 3. Bosættelsespenge eller bosættelsespenge efter fratræden må i intet tilfælde overstige assistentens månedlige grundløn. Den grundløn, der tages i betragtning ved beregningen af bosættelsespengene eller bosættelsespengene efter fratræden, er grundlønnen i den måned, hvor retten til godtgørelsen opstod, dvs. den første månedslån, for så vidt angår bosættelsespenge, og den sidste månedslån, for så vidt angår bosættelsespenge efter fratræden. 4. Der kan ikke udbetales en del af bosættelsespengene og en del af bosættelsespengene efter fratræden; medlemmet skal vælge den ene eller den anden godtgørelse.

14 Kapitel 6 Godtgørelse af udgifter til tjenesterejser Artikel 28 Generelle principper 1. Medlemmerne afgør selv, hvilke tjenesterejser deres assistenter skal foretage Tjenesterejser finder sted, for at assistenterne kan bistå medlemmerne ved udøvelsen af deres mandat. 3. Referencemedlemmet godkender assistenternes tjenesterejser skriftligt med angivelse af den pågældende tjenesterejses formål, forventede varighed og destination. 4. Det er generalsekretæren i dennes egenskab af ledende anvisningsberettiget, eller generalsekretærens stedfortræder, der har kompetence til at bekræfte disse tjenesterejser. Artikel 29 Rejser mellem Parlamentets tre arbejdssteder 1. Efter anmodning fra medlemmet og på grundlag af en forud fastlagt plan, der er aftalt med referencemedlemmet, reserverer den kompetente myndighed det beløb, der anslås at kunne dække udgifterne til tjenesterejser i forbindelse med flere mødeperioder i Strasbourg og i Bruxelles. 2. I forbindelse med tjenesterejser, der ikke er planlagt, jf. stk. 1, udfærdiges der en tjenesterejseordre, der underskrives af referencemedlemmet, inden tjenesterejsen påbegyndes. 3. Assistenten påtager sig at foretage de nødvendige reservationer og at afholde de forskellige udgifter, der er forbundet med tjenesterejsen. Assistenten kan efter anmodning få udbetalt et forskud på udgifter til tjenesterejser. 4. Assistenterne har ret til godtgørelse af udgifterne til disse rejser mellem Parlamentets tre arbejdssteder i henhold til følgende regler: a) Rejseudgifter godtgøres med et fast beløb svarende til taksten for en togbillet på første klasse til den pris, der kan opnås på Parlamentets rejsebureau. b) Uanset bestemmelsen i litra a) kan de supplerende udgifter til brug af tog, der chartres af Parlamentet, godtgøres mod forelæggelse af det relevante bilag. c) Alle andre afholdte udgifter (indkvartering, måltider og andre udgifter under opholdet) godtgøres med et fast beløb på 120, 140 eller 160 EUR for tjenesterejsens første 24 timer og halvdelen af det valgte beløb pr. supplerende påbegyndt periode på 12 timer. Referencemedlemmet afgør, hvilket beløb der anvendes, inden tjenesterejseordren for assistenten udfærdiges. Beløbene på 120, 140 og 160 EUR pristalsreguleres efter den 6 Denne bestemmelse finder anvendelse under hensyntagen til, at assistenter ikke må deltage i udvalgs- eller interparlamentariske delegationsrejser.

15 fremgangsmåde, der er fastsat for dagpenge i forbindelse med tjenesterejser for tjenestemænd og øvrige ansatte i Parlamentet. d) Der er ikke adgang til supplerende godtgørelser. 5. Ved hjemkomsten fra tjenesterejsen fremsender assistenten snarest muligt en erklæring om udgifter i forbindelse med tjenesterejsen til den kompetente myndighed; denne erklæring skal være påtegnet af referencemedlemmet, og de bilag, som er nødvendige for afregningen, skal være vedlagt i original. Når det drejer sig om en ikke-planlagt tjenesterejse, jf. stk. 1, vedlægger assistenten desuden tjenesterejseordren. Artikel 30 Tjenesterejser uden for Parlamentets tre arbejdssteder 1. Udgifter til tjenesterejser uden for Parlamentets tre arbejdssteder godtgøres tilsvarende efter de gældende regler for tjenestemænd og øvrige ansatte i Parlamentet. 2. Inden tjenesterejsen påbegyndes, udfærdiges der en tjenesterejseordre, der underskrives af referencemedlemmet. 3. Inden tjenesterejsen bekræftes, anslår den kompetente myndighed de forventede udgifter på grundlag af den tabel, der finder anvendelse på tjenestemænd og øvrige ansatte i Parlamentet, og sikrer sig, at det anslåede beløb er til rådighed inden for rammerne af medlemmets assistentgodtgørelse. 4. I tilfælde af manglende dækning i budgettet underretter den kompetente myndighed straks assistenten og referencemedlemmet. 5. Assistenten sikrer sig, at tjenesterejsen er bekræftet af den kompetente myndighed, inden der afholdes udgifter, og risikerer ellers, at en anmodning om godtgørelse afvises. 6. Assistenten påtager sig at foretage de nødvendige reservationer og at afholde de forskellige udgifter, der er forbundet med tjenesterejsen. Assistenten kan efter anmodning få udbetalt et forskud på udgifter til tjenesterejser. 7. Ved hjemkomsten fra tjenesterejsen fremsender assistenten snarest muligt en erklæring om udgifter i forbindelse med tjenesterejsen til den kompetente myndighed; denne erklæring skal være påtegnet af referencemedlemmet, og de bilag, som er nødvendige for afregningen, skal være vedlagt i original. 8. Det er kun muligt at få godtgjort supplerende udgifter i forhold til de forventede udgifter til tjenesterejsen, jf. stk. 3, hvis det pågældende beløb er til rådighed inden for rammerne af medlemmets assistentgodtgørelse, og med de begrænsninger, der er fastsat i de gældende regler for tjenestemænd og øvrige ansatte i Parlamentet.

16 Artikel 31 Tjenesterejser med udgifter, der dækkes af andre kilder Tjenesterejser kan godkendes, når udgifterne helt eller delvis dækkes af andre kilder end medlemmets assistentgodtgørelse. Der gives nærmere oplysninger om de pågældende kilder til den kompetente tjenestegren i Generalsekretariatet. Artikel 32 Annullering af tjenesterejsen Hvis tjenesterejsen annulleres, annullerer assistenten omgående de reservationer, der er foretaget. Hvis assistenten alligevel må afholde udgifter, anmodes der om godtgørelse af disse udgifter ifølge de retningslinjer, der er fastsat i artikel 29, stk. 5, eller i artikel 30, stk. 7. Artikel 33 Andre bestemmelser Hvad angår de aspekter, der ikke er omfattet af dette kapitel, finder de gældende regler for tjenestemænd og øvrige ansatte i Parlamentet tilsvarende anvendelse. Kapitel 7 Assistenternes repræsentation Artikel 34 Assistentudvalget Assistenterne repræsenteres i deres forbindelser med AHCC'en og Parlamentets administrative organer af et assistentudvalg. Artikel 35 Assistentudvalgets mandat 1. Assistentudvalget fungerer som forhandlingspartner i forhold til Parlamentets kompetente myndigheder. 2. Endvidere bidrager udvalget på konstruktiv vis til at etablere forbindelser med Personaleudvalget i Parlamentet for at sikre et direkte og formelt forhold mellem de to udvalg. Artikel 36 Assistentudvalgets forretningsorden Assistentudvalget vedtager en forretningsorden og alle de bestemmelser, som udvalget anser for påkrævet ved udøvelsen af sit mandat.

17 Artikel 37 Valg til assistentudvalget Assistentudvalget er sammensat af syv medlemmer, der vælges til udvalget for et tidsrum af to et halvt år. Assistenternes generalforsamling vedtager bestemmelserne for valget. Kapitel 8 Klageadgang Artikel 38 Klageadgang 1. Medlemmet underrettes af den kompetente tjenestegren, hvis medlemmets assistent indgiver en ansøgning eller en klage i henhold til vedtægtens artikel Medlemmet kan efter eget ønske fremsætte skriftlige bemærkninger til ansøgningen eller klagen inden for en frist på fire uger fra den dag, hvor den kompetente tjenestegren har givet underretning herom. 3. Medlemmet underrettes om den begrundede afgørelse, som AHCC'en har truffet i henhold til vedtægtens artikel Medlemmet underrettes af den kompetente tjenestegren, hvis assistenten indbringer den i stk. 3 omhandlede afgørelse, der er truffet af AHCC'en, for retten i henhold til vedtægtens artikel 91. Kapitel 9 Disciplinærordning Artikel 39 Disciplinærordning 1. Bestemmelserne i vedtægtens afsnit VI og bilag IX samt de generelle gennemførelsesbestemmelser om disciplinær forfølgning og administrative undersøgelser, som Parlamentet har vedtaget, finder tilsvarende anvendelse på assistenter, der forsætligt eller uagtsomt undlader at opfylde de pligter, der påhviler dem i henhold til disse gennemførelsesbestemmelser. 2. Medlemmet underrettes af den kompetente tjenestegren, hvis der kræves indledt en administrativ undersøgelse med henblik på en eventuel disciplinærsag mod medlemmets assistent, og medlemmet underrettes ligeledes om sagens udfald. 3. Hvis der indledes en disciplinærsag i Disciplinærrådet, der er omhandlet i vedtægtens bilag IX, udvides Disciplinærrådet til at omfatte to supplerende medlemmer, der begge har ansættelseskontrakt som assistent. Disse to supplerende medlemmer udnævnes efter en ad hoc-procedure, som fastsættes efter aftale mellem AHCC'en og Assistentudvalget.

18 Kapitel 10 Afsluttende bestemmelser Artikel 40 Udbetaling af beløb De beløb, der tilkommer assistenten, udbetales i euro i det land, hvor assistenten udfører sine arbejdsopgaver. Artikel 41 Beløb, der fratrækkes i assistentgodtgørelsen I hvert enkelt medlems assistentgodtgørelse fratrækkes følgende beløb eller den andel, der vedrører medlemmet, når den pågældende tilhører en gruppe af medlemmer: assistentens grundløn et fast bidrag på 2,5 % af assistentgodtgørelsen til at dække assistenternes familietillæg arbejdsgiverbidrag til sygeforsikring, ulykkesforsikring og arbejdsløshedsforsikring udlandstillæg, når assistenten har ret hertil bosættelsespenge eller bosættelsespenge efter fratræden som omhandlet i artikel 27 godtgørelse ved mandatets ophør som omhandlet i artikel 22 udgifter til det beløb, der skal udbetales for assistentens uafviklede ferie indskrivningsgebyrer for de i artikel 11, stk. 2, omhandlede faglige videreuddannelsesaktiviteter tjenesterejseudgifter som omhandlet i artikel 11, stk. 3, og artikel 28 til 33. Artikel 42 Medlemmers klageadgang Et medlem, der mener, at disse gennemførelsesbestemmelser ikke er blevet korrekt anvendt over for den pågældende, kan iværksætte den procedure, der er omhandlet i artikel 72 i gennemførelsesbestemmelserne til statutten for Europa-Parlamentets medlemmer. Artikel 43 Ikrafttræden Denne afgørelse træder i kraft en kalendermåned efter datoen for Præsidiets vedtagelse af den. Den erstatter Præsidiets afgørelse af 9. marts 2009.

GENNEMFØRELSESBESTEMMELSERNE TIL ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER

GENNEMFØRELSESBESTEMMELSERNE TIL ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER GENNEMFØRELSESBESTEMMELSERNE TIL ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER PRÆSIDIETS AFGØRELSE AF 15. APRIL 2013 Kapitler 1. Gaver modtaget

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE af 14. april 2014 om nedsættelse af et administrativt klagenævn og forretningsordenen for dette (ECB/2014/16)

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE af 14. april 2014 om nedsættelse af et administrativt klagenævn og forretningsordenen for dette (ECB/2014/16) 14.6.2014 L 175/47 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE af 14. april 2014 om nedsættelse af et administrativt klagenævn og forretningsordenen for dette (ECB/2014/16) (2014/360/EU) STYRELSESRÅDET FOR DEN

Læs mere

RÅDETS DIREKTIV 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser

RÅDETS DIREKTIV 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser L 225/16 DA De Europæiske Fællesskabers Tidende 12. 8. 98 RÅDETS DIREKTIV 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE

Læs mere

TOLDKODEKSUDVALGET. Toldkodeksudvalgets forretningsorden, som vedtaget af. Gruppen for Almindelige Toldforskrifter. under Toldkodeksudvalget

TOLDKODEKSUDVALGET. Toldkodeksudvalgets forretningsorden, som vedtaget af. Gruppen for Almindelige Toldforskrifter. under Toldkodeksudvalget EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR BESKATNING OG TOLDUNIONEN TOLDPOLITIK B1 Generelle toldlovgivningsspørgsmål og toldprocedurer af økonomisk betydning Bruxelles, den 5. december 2001 TAXUD/741/2001

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 98/27/EF af 19. maj 1998 om søgsmål med påstand om forbud på området beskyttelse af forbrugernes interesser

EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 98/27/EF af 19. maj 1998 om søgsmål med påstand om forbud på området beskyttelse af forbrugernes interesser L 166/51 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 98/27/EF af 19. maj 1998 om søgsmål med påstand om forbud på området beskyttelse af forbrugernes interesser EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE

Læs mere

Rådets direktiv 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser

Rådets direktiv 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser Rådets direktiv 98/59/EF af 20. juli 1998 om tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivninger vedrørende kollektive afskedigelser EF-Tidende nr. L 225 af 12/08/1998 s. 0016-0021 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION

Læs mere

FORRETNINGSORDENER OG PROCESREGLEMENTER

FORRETNINGSORDENER OG PROCESREGLEMENTER 23.4.2010 Den Europæiske Unions Tidende L 103/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORRETNINGSORDENER OG PROCESREGLEMENTER FORRETNINGSORDEN FOR REVISIONSRETTEN FOR DEN EUROPÆISKE UNION INDHOLD AFSNIT

Læs mere

Bruxelles, den COM(2017) 632 final ANNEX 3 BILAG

Bruxelles, den COM(2017) 632 final ANNEX 3 BILAG EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.10.2017 COM(2017) 632 final ANNE 3 BILAG til rapporten fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet om de bestemmelser, som hver institutions ansættelsesmyndighed

Læs mere

L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende

L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende L 84/8 Den Europæiske Unions Tidende 23.3.2006 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 473/2006 af 22. marts 2006 om gennemførelsesbestemmelser til den fællesskabsliste over luftfartsselskaber med driftsforbud

Læs mere

- hørt af Rådet på ny, jf. EF-traktatens artikel 283 (C5-0575/2003), - der henviser til forretningsordenens artikel 67 og 71, stk.

- hørt af Rådet på ny, jf. EF-traktatens artikel 283 (C5-0575/2003), - der henviser til forretningsordenens artikel 67 og 71, stk. P5_TA(2004)0111 Tjenestemandsvedtægten * Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning om ændret forslag til Rådets forordning om ændring af vedtægten for tjenestemænd i De Europæiske Fællesskaber

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2015

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2015 EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.6.2015 C(2015) 4157 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2015 om supplerende bestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr.

Læs mere

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 311, stk. 4,

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 311, stk. 4, 7.6.2014 L 168/29 RÅDETS FORORDNING (EU, Euratom) Nr. 608/2014 af 26. maj 2014 om fastsættelse af gennemførelsesforanstaltninger til ordningen for Den Europæiske Unions egne indtægter RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE

Læs mere

under henvisning til protokollen vedrørende Den Europæiske Unions privilegier og immuniteter, særlig artikel 12,

under henvisning til protokollen vedrørende Den Europæiske Unions privilegier og immuniteter, særlig artikel 12, 30.4.2014 L 129/5 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) Nr. 422/2014 af 16. april 2014 om tilpasning med virkning fra den 1. juli 2011 af vederlag og pensioner til tjenestemænd og øvrige ansatte

Læs mere

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91,

under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 91, 29.4.2014 Den Europæiske Unions Tidende L 127/129 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV 2014/46/EU af 3. april 2014 om ændring af Rådets direktiv 1999/37/EF om registreringsdokumenter for motorkøretøjer

Læs mere

Side 3: Vejledende oversigt: de foreslåede artikler vedrørende medlemskab af Unionen i forhold til de eksisterende traktater

Side 3: Vejledende oversigt: de foreslåede artikler vedrørende medlemskab af Unionen i forhold til de eksisterende traktater DET EUROPÆISKE KONVENT SEKRETARIATET Bruxelles, den 2. april 2003 (03.04) (OR. fr) CONV 648/03 NOTE fra: til: Vedr.: præsidiet konventet Afsnit X: Medlemskab af Unionen Dokumentets indhold: Side 2: De

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION

DEN EUROPÆISKE UNION DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET RÅDET Bruxelles, den 14. marts 2014 (OR. en) 2012/0184 (COD) 2012/0185 (COD) 2012/0186 (COD) PE-CONS 11/14 TRANS 18 CODEC 113 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE

Læs mere

BILAG nr. 1 (PRÆAMBEL)

BILAG nr. 1 (PRÆAMBEL) BILAG nr. 1 (PRÆAMBEL) KAPITEL X Europæisk Samarbejdsudvalg eller informations- og høringsprocedure i fællesskabsvirksomheder. 1. Afsnit : Anvendelsesområde? L 439-6 Med det formål at sikre de ansattes

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2004D0003 DA 18.06.2011 001.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE af 4. marts 2004 om aktindsigt i

Læs mere

AFGØRELSE NR. 438/2015 vedrørende ordningen for udstationering af nationale eksperter i Det Europæiske Regionsudvalg

AFGØRELSE NR. 438/2015 vedrørende ordningen for udstationering af nationale eksperter i Det Europæiske Regionsudvalg AFGØRELSE NR. 438/2015 vedrørende ordningen for udstationering af nationale eksperter i Det Europæiske Regionsudvalg DET EUROPÆISKE REGIONSUDVALGS GENERALSEKRETÆR HAR UNDER HENVISNING TIL traktaten om

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Ændret forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Ændret forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV DA DA DA KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 31.5.2005 KOM(2005) 246 endelig 2004/0209 (COD) Ændret forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 2003/88/EF

Læs mere

SPØRGSMÅL & SVAR ANSÆTTELSE

SPØRGSMÅL & SVAR ANSÆTTELSE 1. Hvilke dokumenter er nødvendige for en ansættelse? SPØRGSMÅL & SVAR ANSÆTTELSE En liste over de dokumenter, der skal uploades i PEOPLE-applikationen, indgår i det tilbud, som du har modtaget eller vil

Læs mere

Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0427 Offentligt

Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0427 Offentligt Europaudvalget 2007 KOM (2007) 0427 Offentligt DA DA DA KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 18.7.2007 KOM(2007) 427 endelig Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om vedtagelse af forretningsordenen

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK L 230/56 Den Europæiske Unions Tidende 30.6.2004 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE af 3. juni 2004 om de nærmere vilkår for Det Europæiske Kontor for Bekæmpelse af Svigs

Læs mere

INTERNE REGLER FOR PRAKTIKOPHOLD I SEKRETARIATET FOR GRUPPEN FOR DET EUROPÆISKE FOLKEPARTI (PPE) I EUROPAPARLAMENTET

INTERNE REGLER FOR PRAKTIKOPHOLD I SEKRETARIATET FOR GRUPPEN FOR DET EUROPÆISKE FOLKEPARTI (PPE) I EUROPAPARLAMENTET INTERNE REGLER FOR PRAKTIKOPHOLD I SEKRETARIATET FOR GRUPPEN FOR DET EUROPÆISKE FOLKEPARTI (PPE) I EUROPAPARLAMENTET Indhold Artikel 1: Almindelige bestemmelser...3 Artikel 2: Forskellige former for praktikophold...3

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.3.2018 C(2018) 1558 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 19.3.2018 om de proceduremæssige skridt for høringsprocessen med henblik på fastlæggelse

Læs mere

Gennemførelsesbestemmelser for visse bestemmelser i overenskomsten

Gennemførelsesbestemmelser for visse bestemmelser i overenskomsten Gennemførelsesbestemmelser for visse bestemmelser i overenskomsten Artikel 1: Overenskomstens anvendelsesområde Følgende organer, jf. artikel 1, er på tidspunktet for undertegnelsen omfattet af overenskomsten:

Læs mere

Regler for mediation. J.nr.: K Regler for mediation

Regler for mediation. J.nr.: K Regler for mediation Regler for mediation J.nr.: K-53 2015 Regler for mediation Voldgiftsinstituttet anbefaler følgende mediationsklausul: Enhver tvist, som måtte opstå i forbindelse med denne kontrakt, herunder tvister vedrørende

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET INTERNE REGLER FOR PRAKTIKANTOPHOLD OG STUDIEBESØG I EUROPA-PARLAMENTETS GENERALSEKRETARIAT DEL I: PRAKTIKANTOPHOLD

EUROPA-PARLAMENTET INTERNE REGLER FOR PRAKTIKANTOPHOLD OG STUDIEBESØG I EUROPA-PARLAMENTETS GENERALSEKRETARIAT DEL I: PRAKTIKANTOPHOLD EUROPA-PARLAMENTET INTERNE REGLER FOR PRAKTIKANTOPHOLD OG STUDIEBESØG I EUROPA-PARLAMENTETS GENERALSEKRETARIAT DEL I: PRAKTIKANTOPHOLD Kapitel 1 - Almindelige bestemmelser Artikel 1 De forskellige former

Læs mere

P7_TA(2010)0380 Finansieringsinstrument til fremme af demokrati og menneskerettigheder på verdensplan ***I

P7_TA(2010)0380 Finansieringsinstrument til fremme af demokrati og menneskerettigheder på verdensplan ***I P7_TA(2010)0380 Finansieringsinstrument til fremme af demokrati og menneskerettigheder på verdensplan ***I Europa-Parlamentets lovgivningsmæssige beslutning af 21. oktober 2010 om forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

(2014/434/EU) AFSNIT 1 PROCEDURE FOR ETABLERING AF ET TÆT SAMARBEJDE. Artikel 1. Definitioner

(2014/434/EU) AFSNIT 1 PROCEDURE FOR ETABLERING AF ET TÆT SAMARBEJDE. Artikel 1. Definitioner 5.7.2014 L 198/7 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS AFGØRELSE af 31. januar 2014 om et tæt samarbejde med de kompetente nationale myndigheder i deltagende medlemsstater, der ikke har euroen som valuta (ECB/2014/5)

Læs mere

16567/14 cos/kf/gm 1 DGG 1C

16567/14 cos/kf/gm 1 DGG 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. december 2014 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2014/0807(CNS) 16567/14 EF 342 ECOFIN 1171 NOTE fra: til: Vedr.: Generalsekretariatet for Rådet delegationerne

Læs mere

INDLEDENDE KAPITEL. Artikel 1. Denne forordnings supplerende karakter

INDLEDENDE KAPITEL. Artikel 1. Denne forordnings supplerende karakter L 179/72 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU) Nr. 673/2014 af 2. juni 2014 om nedsættelse af et mæglingspanel og forretningsordenen for dette (ECB/2014/26) STYRELSESRÅDET FOR DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.3.2017 COM(2017) 110 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Det Blandede EØS-Udvalg

Læs mere

Bruxelles, den COM(2017) 632 final ANNEX 2 BILAG

Bruxelles, den COM(2017) 632 final ANNEX 2 BILAG EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.10.2017 COM(2017) 632 final ANNEX 2 BILAG til rapporten fra Kommissionen til Europa-Parlamentet og Rådet om de bestemmelser, som hver institutions ansættelsesmyndighed

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 9.8.2017 C(2017) 5518 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 9.8.2017 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) nr. 615/2014 om gennemførelsesbestemmelser

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 10.1.2019 L 8 I/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) 2019/26 af 8. januar 2019 om supplering af EU-typegodkendelseslovgivningen for så vidt

Læs mere

DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI

DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI 3.4.2014 DA Den Europæiske Unions Tidende C 98/3 DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICI DET EUROPÆISKE UDVALG FOR SYSTEMISKE RISICIS AFGØRELSE af 27. januar 2014 om en koordineringsramme for de kompetente

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Kontaktpunkter L 148/16 10.6.2017 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/981 af 7. juni 2017 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for standardformularer, -modeller og -procedurer for høring af andre

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.12.2017 C(2017) 8871 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 20.12.2017 om administrative og videnskabelige krav til traditionelle fødevarer fra tredjelande,

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. marts 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. marts 2017 (OR. en) Conseil UE Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 10. marts 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0406 (CNS) 7118/17 LIMITE PUBLIC FISC 61 ECOFIN 187 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for

Læs mere

BESTEMMELSER OM MEDIEREPRÆSENTANTERS OPTAGELSER I EUROPA-PARLAMENTETS BYGNINGER

BESTEMMELSER OM MEDIEREPRÆSENTANTERS OPTAGELSER I EUROPA-PARLAMENTETS BYGNINGER 4.4 BESTEMMELSER OM MEDIEREPRÆSENTANTERS OPTAGELSER I EUROPA-PARLAMENTETS BYGNINGER PRÆSIDIETS AFGØRELSE AF 7. SEPTEMBER 2015 EUROPA-PARLAMENTETS PRÆSIDIUM HAR under henvisning til artikel 25, stk. 2,

Læs mere

AFGØRELSER. (EØS-relevant tekst)

AFGØRELSER. (EØS-relevant tekst) 22.6.2018 DA L 159/31 AFGØRELSER RÅDETS AFGØRELSE (EU) 2018/893 af 18. juni 2018 om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Det Blandede EØS-Udvalg, vedrørende ændringen af bilag

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 12. februar 2014 (OR. en) 5600/14 Interinstitutionel sag: 2011/0184 (APP)

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 12. februar 2014 (OR. en) 5600/14 Interinstitutionel sag: 2011/0184 (APP) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 12. februar 2014 (OR. en) 5600/14 Interinstitutionel sag: 2011/0184 (APP) RESPR 4 FIN 52 CADREFIN 10 POLGEN 13 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Notat til Julian PRIESTLEY Generalsekretær

EUROPA-PARLAMENTET. Notat til Julian PRIESTLEY Generalsekretær EUROPA-PARLAMENTET SJ-0190/01 JDW/cn Luxembourg, den 17. august 2001 SJ(00)D/27266 Notat til Julian PRIESTLEY Generalsekretær Om: Udtalelse om tjenestemænds ret til godtgørelse af ikke afholdt ferie ved

Læs mere

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne.

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne. 888.20 21.04.1 Side 1 000000000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000000000 UDKAST Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del Bilag 235 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget BEU Alm.del Bilag 235 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2012-13 BEU Alm.del Bilag 235 Offentligt Kommissionens afgørelse af 30. juli 2013 om nedsættelse af en ekspertgruppe om sjældne sygdomme under Kommissionen og om ophævelse af afgørelse

Læs mere

Adfærdskodeks for Europa-Parlamentets medlemmer vedrørende økonomiske interesser og interessekonflikter

Adfærdskodeks for Europa-Parlamentets medlemmer vedrørende økonomiske interesser og interessekonflikter Artikel 1 Adfærdskodeks for Europa-Parlamentets medlemmer vedrørende økonomiske interesser og interessekonflikter Vejledende principper Under udførelsen af deres opgaver: Artikel 2 a) lader Europa-Parlamentets

Læs mere

GSC.TFUK. Bruxelles, den 9. januar 2019 (OR. en) XT 21105/1/18 REV 1. Interinstitutionel sag: 2018/0427 (NLE) BXT 124

GSC.TFUK. Bruxelles, den 9. januar 2019 (OR. en) XT 21105/1/18 REV 1. Interinstitutionel sag: 2018/0427 (NLE) BXT 124 Bruxelles, den 9. januar 2019 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2018/0427 (NLE) XT 21105/1/18 REV 1 BXT 124 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS AFGØRELSE om indgåelse af aftalen

Læs mere

DIREKTIVER. under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 113,

DIREKTIVER. under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 113, 27.12.2018 L 329/3 DIREKTIVER RÅDETS DIREKTIV (EU) 2018/2057 af 20. december 2018 om ændring af direktiv 2006/112/EF om det fælles merværdiafgiftssystem, for så vidt angår en midlertidig anvendelse af

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 5.2.2015 L 29/3 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/171 af 4. februar 2015 om visse aspekter af proceduren for udstedelse af licenser til jernbanevirksomheder (EØS-relevant tekst) EUROPA-KOMMISSIONEN

Læs mere

AIACE Vedtægter. Afsnit I. Navn hjemsted formål varighed

AIACE Vedtægter. Afsnit I. Navn hjemsted formål varighed AIACE Vedtægter Afsnit I. Navn hjemsted formål varighed Artikel 1 Foreningens navn er: DEN INTERNATIONALE FORENING AF FORHENVÆRENDE MEDARBEJDERE VED DEN EUROPÆISKE UNION. Foreningen arbejder ikke med gevinst

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 27.1.2010 Den Europæiske Unions Tidende L 23/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) Nr. 72/2010 af 26. januar 2010 om fastlæggelse af procedurer for gennemførelse

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) L 252/26 Den Europæiske Unions Tidende 19.9.2012 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 844/2012 af 18. september 2012 om fastsættelse af de fornødne bestemmelser til gennemførelse af fornyelsesproceduren

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Bilaget til gennemførelsesforordning (EU) 2015/1998 ændres som angivet i bilaget til nærværende forordning.

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Bilaget til gennemførelsesforordning (EU) 2015/1998 ændres som angivet i bilaget til nærværende forordning. L 73/98 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2019/413 af 14. marts 2019 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) 2015/1998 for så vidt angår tredjelande, som følger sikkerhedsnormer, der er anerkendt

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 17.6.2016 L 160/29 KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2016/960 af 17. maj 2016 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 596/2014 for så vidt angår reguleringsmæssige

Læs mere

10/01/2012 ESMA/2011/188

10/01/2012 ESMA/2011/188 Retningslinjer og henstillinger Samarbejde, herunder delegation, mellem ESMA, de kompetente myndigheder og de kompetente sektormyndigheder i henhold til forordning (EU) nr. 513/2011 om kreditvurderingsbureauer

Læs mere

5126/15 sr/lv/bh 1 DGB 3A LIMITE DA

5126/15 sr/lv/bh 1 DGB 3A LIMITE DA Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 12. januar 2015 (OR. en) 5126/15 LIMITE SOC 7 EMPL 5 ECOFIN 16 SAN 3 NOTE fra: formandskabet til: Socialgruppen Dato: 23. januar 2015 Vedr.: Forslag til Rådets

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 31. marts 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 31. marts 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 31. marts 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0046 (NLE) 7108/17 AELE 32 EEE 11 N 13 ISL 8 FL 10 MI 203 ENER 106 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. december 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. december 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. december 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0324 (NLE) 14372/16 COEST 299 PHYTOSAN 36 VETER 123 WTO 324 UD 235 ENFOCUSTOM 188 LOVGIVNINGSMÆSSIGE

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK C 93/2 DA Den Europæiske Unions Tidende 20.3.2015 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK Adfærdskodeks for medlemmer af Den Europæiske Centralbank Tilsynsråd (2015/C 93/02) DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS TILSYNSRÅD HAR

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 9. september 2013 (OR. en) 13122/13 FIN 490 CES 30

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 9. september 2013 (OR. en) 13122/13 FIN 490 CES 30 RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 9. september 2013 (OR. en) 13122/13 FIN 490 CES 30 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS AFGØRELSE om ydelse af dagpenge og om godtgørelse

Læs mere

Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager

Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager Version 1.0 27-04-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 3 VOLDGIFTSINSTITUTTETS REGLER FOR JURIDISKE / TEKNISKE UDTALELSER

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.1.2017 COM(2017) 13 final 2017/0005 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Det Blandede EØS-Udvalg

Læs mere

Udtalelse nr. 6/2014

Udtalelse nr. 6/2014 Udtalelse nr. 6/2014 (artikel 325, TEUF) om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EU, Euratom) nr. 883/2013 for så vidt angår etablering af en kontrolansvarlig

Læs mere

REGLER FOR STOA VEDTAGET AF PRÆSIDIET DEN 4. MAJ der henviser til reglerne for STOA, der blev vedtaget af Præsidiet den 19.

REGLER FOR STOA VEDTAGET AF PRÆSIDIET DEN 4. MAJ der henviser til reglerne for STOA, der blev vedtaget af Præsidiet den 19. 5.1.2. REGLER FOR STOA VEDTAGET AF PRÆSIDIET DEN 4. MAJ 2009 Præsidiet - der henviser til forretningsordenens artikel 23, stk. 2 1, - der henviser til sin afgørelse af 1. september 2003 om STOA's fremtidige

Læs mere

KOMMISSIONENS FORORDNING (EF)

KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) 1.7.2005 Den Europæiske Unions Tidende L 170/7 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 1002/2005 af 30. juni 2005 om ændring af forordning (EF) nr. 1239/95 for så vidt angår meddelelse af tvangslicenser og bestemmelserne

Læs mere

EUROPA- KOMMISSIONEN MEMO

EUROPA- KOMMISSIONEN MEMO EUROPA- KOMMISSIONEN MEMO Bruxelles, 4. april 2018 Europa-Kommissionen besvarer Europa-Parlamentets budgetkontroludvalgs opfølgende spørgsmål angående udnævnelsen af Kommissionens nye generalsekretær spørgsmål

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER L 115/12 Den Europæiske Unions Tidende 27.4.2012 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. 363/2012 af 23. februar 2012 om procedureregler for anerkendelse

Læs mere

Marco Valli, Laura Agea, Fabio Massimo Castaldo, Rosa D'Amato, Isabella Adinolfi for EFDD-Gruppen

Marco Valli, Laura Agea, Fabio Massimo Castaldo, Rosa D'Amato, Isabella Adinolfi for EFDD-Gruppen 21.3.2019 A8-0108/14 14 Punkt 1 1. bemærker, at Parlamentets endelige bevillinger for 2017 beløb sig til i alt 1 909 590 000 EUR, hvilket svarer til 19,25 % af udgiftsområde V i den flerårige finansielle

Læs mere

L 162/20 Den Europæiske Unions Tidende

L 162/20 Den Europæiske Unions Tidende L 162/20 Den Europæiske Unions Tidende 21.6.2008 KOMMISSIONENS DIREKTIV 2008/63/EF af 20. juni 2008 om konkurrence på markederne for teleterminaludstyr (EØS-relevant tekst) (kodificeret udgave) KOMMISSIONEN

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. oktober 2015 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. oktober 2015 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 23. oktober 2015 (OR. en) 13374/15 ECOFIN 803 UEM 387 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 22. oktober 2015 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU, direktør,

Læs mere

FORRETNINGSORDENER OG PROCESREGLEMENTER

FORRETNINGSORDENER OG PROCESREGLEMENTER L 82/56 FORRETNINGSORDENER OG PROCESREGLEMENTER FORRETNINGSORDEN FOR DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS TILSYNSRÅD DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS TILSYNSRÅD HAR under henvisning til Rådets forordning (EU) nr. 024/203

Læs mere

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0170 Offentligt

Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0170 Offentligt Europaudvalget 2013 KOM (2013) 0170 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.3.2013 COM(2013) 170 final 2013/0090 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, som Unionen skal indtage i

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 30.6.2016 L 173/47 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/1055 af 29. juni 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for så vidt angår de tekniske metoder til passende offentliggørelse

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Budgetkontroludvalget 2011/0455(COD) 9.2.2012 UDKAST TIL UDTALELSE Budgetkontroludvalget til RetsudvalgetForslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af

Læs mere

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer 1)

Bekendtgørelse om tilladelse til forvaltere af alternative investeringsfonde til markedsføring til detailinvestorer 1) BEK nr 797 af 26/06/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 13. marts 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Finanstilsynet, j.nr.142-0008 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

FORORDNINGER. EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 469/2009 af 6. maj 2009 om det supplerende beskyttelsescertifikat for lægemidler

FORORDNINGER. EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) Nr. 469/2009 af 6. maj 2009 om det supplerende beskyttelsescertifikat for lægemidler 16.6.2009 Den Europæiske Unions Tidende L 152/1 I (Retsakter vedtaget i henhold til traktaterne om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab/Euratom, hvis offentliggørelse er obligatorisk) FORORDNINGER EUROPA-PARLAMENTETS

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 11.12.2014 COM(2014) 727 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om den holdning, Unionen skal indtage i Underudvalget vedrørende Sundhed og Plantesundhed,

Læs mere

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 28. april 2010 (07.05) 9109/10 Interinstitutionel sag: 2009/0125 (CNS)

RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION. Bruxelles, den 28. april 2010 (07.05) 9109/10 Interinstitutionel sag: 2009/0125 (CNS) RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 28. april 2010 (07.05) 9109/10 Interinstitutionel sag: 2009/0125 (CNS) POSEIMA 3 POSEICAN 3 POSEIDOM 3 REGIO 36 UD 117 NOTE fra: generalsekretariatet til:

Læs mere

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse. om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Salomonøerne om visumfritagelse for kortvarige ophold

BILAG. til. Forslag til Rådets afgørelse. om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Salomonøerne om visumfritagelse for kortvarige ophold EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 8.4.2016 COM(2016) 189 final ANNEX 1 BILAG til Forslag til Rådets afgørelse om indgåelse af aftalen mellem Den Europæiske Union og Salomonøerne om visumfritagelse for

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.6.2017 C(2017) 4250 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 23.6.2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/2366

Læs mere

12852/18 HOU/ks ECOMP.2.B. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. november 2018 (OR. en) 12852/18. Interinstitutionel sag: 2016/0406 (CNS)

12852/18 HOU/ks ECOMP.2.B. Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. november 2018 (OR. en) 12852/18. Interinstitutionel sag: 2016/0406 (CNS) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 22. november 2018 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2016/0406 (CNS) 12852/18 FISC 400 ECOFIN 884 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til RÅDETS AFGØRELSE KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 18.04.2005 KOM(2005) 146 endelig 2005/0056(CNS) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse af aftalen mellem Det Europæiske Fællesskab og Kongeriget

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK DA Denne uofficielle udgave af adfærdskodeks for medlemmer af Styrelsesrådet er alene til orientering. B DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK ADFÆRDSKODEKS FOR MEDLEMMER AF STYRELSESRÅDET (2002/C 123/06) (OFT C

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) L 53/14 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2015/296 af 24. februar 2015 om fastlæggelse af de proceduremæssige ordninger for samarbejde mellem medlemsstaterne om elektronisk identifikation i henhold

Læs mere

(Meddelelser) EUROPA-PARLAMENTET. Forretningsorden for Konferencen af de Europæiske Parlamenters Europaudvalg (2011/C 229/01) PRÆAMBEL

(Meddelelser) EUROPA-PARLAMENTET. Forretningsorden for Konferencen af de Europæiske Parlamenters Europaudvalg (2011/C 229/01) PRÆAMBEL 4.8.2011 Den Europæiske Unions Tidende C 229/1 II (Meddelelser) MEDDELELSER FRA DEN EUROPÆISKE UNIONS INSTITUTIONER, ORGANER, KONTORER OG AGENTURER EUROPA-PARLAMENTET Forretningsorden for Konferencen af

Læs mere

DIREKTIVER. under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 113,

DIREKTIVER. under henvisning til traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, særlig artikel 113, 7.12.2018 L 311/3 DIREKTIVER RÅDETS DIREKTIV (EU) 2018/1910 af 4. december 2018 om ændring af direktiv 2006/112/EF, for så vidt angår harmonisering og forenkling af visse regler i det fælles merværdiafgiftssystem

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 25.6.2014 COM(2014) 375 final 2014/0191 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om visse procedurer for anvendelsen af stabiliserings- og associeringsaftalen

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (1) Ved forordning (EU) 2015/2283 er der fastsat bestemmelser om markedsføring og anvendelse af nye fødevarer i Unionen.

(EØS-relevant tekst) (1) Ved forordning (EU) 2015/2283 er der fastsat bestemmelser om markedsføring og anvendelse af nye fødevarer i Unionen. 30.12.2017 L 351/55 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2017/2468 af 20. december 2017 om administrative og videnskabelige krav til traditionelle fødevarer fra tredjelande, jf. Europa- Parlamentets

Læs mere

REGLER FOR UDSTATIONERING AF NATIONALE EKSPERTER I EUROPA-PARLAMENTET PRÆSIDIETS AFGØRELSE AF 4. maj 2009

REGLER FOR UDSTATIONERING AF NATIONALE EKSPERTER I EUROPA-PARLAMENTET PRÆSIDIETS AFGØRELSE AF 4. maj 2009 7.1.5. REGLER FOR UDSTATIONERING AF NATIONALE EKSPERTER I EUROPA-PARLAMENTET PRÆSIDIETS AFGØRELSE AF 4. maj 2009 Præsidiet har, - under henvisning til artikel 22 i Europa-Parlamentets forretningsorden,

Læs mere

REGLER FOR MEDIATION VED VOLDGIFTSINSTITUTTET

REGLER FOR MEDIATION VED VOLDGIFTSINSTITUTTET REGLER FOR MEDIATION VED VOLDGIFTSINSTITUTTET 1 Disse regler for mediation gælder, når parterne har aftalt, at mediationen skal foregå efter Regler for mediation ved Voldgiftsinstituttet. Mediation efter

Læs mere

(EØS-relevant tekst) (2014/287/EU)

(EØS-relevant tekst) (2014/287/EU) 17.5.2014 L 147/79 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE af 10. marts 2014 om fastsættelse af kriterier for etablering og evaluering af europæiske netværk af referencecentre og deres medlemmer og for lettelse

Læs mere

10837/4/04 REV 4 ikn/pp/hl/bl/nlk 1 DGA 1B

10837/4/04 REV 4 ikn/pp/hl/bl/nlk 1 DGA 1B RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 19. juli 2004 (30.07) (OR. en) 10837/4/04 REV 4 STAT 55 FIN 305 NOTE fra: til:: Vedr.: formandskabet Vedtægtsgruppen Det Europæiske Forsvarsagentur Vedlagt

Læs mere

Vedtægter for. Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a.

Vedtægter for. Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a. Vedtægter for Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a. SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL: 1 Selskabets navn er Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a. Selskabet driver endvidere

Læs mere

ERKLÆRING OM MEDLEMMERNES ØKONOMISKE INTERESSER

ERKLÆRING OM MEDLEMMERNES ØKONOMISKE INTERESSER ERKLÆRING OM MEDLEMMERNES ØKONOMISKE INTERESSER JF. BILAG I TIL EUROPA-PARLAMENTETS FORRETNINGSORDEN OM ADFÆRDSKODEKSEN FOR EUROPA-PARLAMENTETS MEDLEMMER VEDRØRENDE ØKONOMISKE INTERESSER OG INTERESSEKONFLIKTER

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 22.12.2010 Den Europæiske Unions Tidende L 338/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER RÅDETS FORORDNING (EU) Nr. 1239/2010 af 20. december 2010 om tilpasning med virkning fra den 1. juli

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET

DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET RÅDET Strasbourg, den 14. september 2016 (OR. en) 2013/0279 (COD) LEX 1688 PE-CONS 36/16 STATIS 54 COMPET 437 UD 173 CODEC 1115 EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Læs mere

Forretningsorden for regionsrådet i Region Syddanmark

Forretningsorden for regionsrådet i Region Syddanmark Regionsrådets møder 1. Regionsrådets møder er offentlige. Regionsrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jf. 12 i lov om regioner og om nedlæggelse af amtskommuner (i det følgende

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 4.6.2014 C(2014) 3656 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) Nr. /.. af 4.6.2014 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv 2013/36/EU

Læs mere

RETSAKT VEDTAGET AF DEN FÆLLES KONTROLINSTANS FOR EUROJUST. af 2. marts om fastsættelse af dens forretningsorden (2004/C 86/01)

RETSAKT VEDTAGET AF DEN FÆLLES KONTROLINSTANS FOR EUROJUST. af 2. marts om fastsættelse af dens forretningsorden (2004/C 86/01) 6.4.2004 Den Europæiske Unions Tidende C 86/1 (Retsakter vedtaget i henhold til afsnit VI i traktaten om Den Europæiske Union) RETSAKT VEDTAGET AF DEN FÆLLES KONTROLINSTANS FOR EUROJUST af 2. marts 2004

Læs mere