Overblik over indsatser 2016 Forskønnelse af Nørregade i Hundested

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Overblik over indsatser 2016 Forskønnelse af Nørregade i Hundested"

Transkript

1 Notat Sagsnr.: 2016/ Dato: 6. juli 2016 Titel: Overblik over indsatser 2016 Forskønnelse af Nørregade i Hundested Sagsbehandler: Søren Würtz Vækst og Udvikling Baggrund Byrådet i Halsnæs Kommune har afsat penge til forskønnelse af Nørregade i Hundested. Halsnæs Kommune og Hundested Erhverv har sammen med konsulenter fra ÅF prioriteret indsatserne. Overblik over indsatser 1. Underbelysning af egetræ i anlægget ved Amtsvejen / Nørregade (middel prioritet) 2. Mulig etablering af kunstværk med lys i anlægget ved Amtsvejen / Nørregade (høj prioritet at der kommer et værk, men denne placering er den sekundære) 3. Træ-ø med belysning i Nørregade ved Fakta (høj prioritet) 4. Reetablering af og belysning af træ-ø overfor Gubben (høj prioritet) 5. Belysning af kastanjetræer foran Gubben (middel prioritet) 6. Forventelig placering af kunstværk med lys(høj prioritet). Alternativt; belysning af træer ved Nørregade / Nordre Beddingsvej (middel prioritet). 7. Lysprojektion på pladsen foran Gubben med Gobo-master (høj prioritet) 8. Øvrigt byrumsinventar tjæring af træstolper med reflekser (middel prioritet) 9. Øvrigt byrumsinventar Bolværkstræ langs veje (middel prioritet) Økonomisk overblik 2016-indsatser Byrådet har bevilget kr. I 2016 tænkes disse i runde tal anvendt som følger: Kunstværk, inkl materialer, honorar og etablering Anlæg i øvrigt Konsulenthonorar Transport, bespisning til workshop, mv. kommunal lønandel kr kr kr kr.

2 1. Underbelysning af egetræ i parken ved Amtsvejen / Nørregade Formål: Prioritet: Anlægget er indgangen til Nørregade. Her ønskes temaet startet for de besøgende. Træer og lys er elementer anvendt i Nørregade. Middel Opgaven: Etablering af armatur Forbindelse til strømkilde Test Placering: Strømkilde: Amtsvejen Armaturvalg: ÅF konsulenter. Placering af armatur: Forslag fra ÅF. Ejerforhold: Halsnæs Kommune ejer anlægget.

3 Økonomi: Der er fra projektledelsen side afsat kr. til værk inkl. materialer, kunstnerhonorar, etablering, etablering af strøm, etablering af fundament, test mv. Således at den samlede pris for værket ikke kan overstige denne værdi. En lokal kunstner og Hundested Erhverv arbejder pt. for at skabe et værk inden for disse rammer med henblik på at nå det til etablering samtidig med de øvrige delopgaver.

4 2. Mulig etablering af kunstværk med lys i anlægget ved Amtsvejen / Nørregade Formål: Prioritet: Anlægget er indgangen til Nørregade. Her ønskes temaet startet for de besøgende. Såfremt et værk med lys ikke kan placeres i Nørregade i 2016 er dette en mulig placering. Høj prioritet at der kommer et kunstværk med lys, men denne placering er sekundær. Værket: Værket er under udvikling. Rammen for værket er: - Maritimt tema - Propeller som materialer - Integreret lys, så værket fremstår på én måde dag og en anden måde om natten - Et værk af proportioner så det skal have et fundament på en diameter på mindst 3 m eller tilsvarende areal Opgaven: Såfremt placeringen i Nørregade er umulig: Etablering af platform / fundament til værk Etablering af værk Sikring af værk mod storm og tyveri Etablering af armaturlysarmatur og strømføring Test Placering: Placeringen nedenfor er pt. den mest sandsynlige, men placeringen kan være på en af de øvrige lokaliteter beskrevet i dette dokument.

5 Strømkilde: Armaturvalg og armatur: Amtsvejen ÅF konsulenter. Placering af armaturtur: armatur placeres så det belyser propellen uden at genere beboere i byggeri omkring. Forslag fra ÅF. Ejerforhold: Halsnæs Kommune ejer parken. Øvrigt: Der er spurgt i kommunens afdelinger, på museet og blandt lokale foreninger, om der er planer om at genetablere ankeret, men der er ikke identificeret personer med dette ønske. Såfremt ankeret ønskes genetableret senere, kan dette ske andetsteds eksempelvis på hjørnet Amtsvejen / Skansevej.

6 3. Træ-ø med belysning i Nørregade ved Fakta Formål: Træ-øen: Skabe en hyggelig stemning i Nørregade i enden mod Amtsvejen. Et i for nuværende stemningsforladt sted. Træer etableres i kasser. Løsningen er i høj kvalitet med fokus på gode sunde træer, og maritime materialer af høj kvalitet; bolværkstræ. Modsat tidligere træetableringer i Nørregade er målet en udgravning med udskiftning af jord og valg af træer, så løsningen er langtidsholdbar. Modellen skal kunne videreføres andre steder i Nørregade. Prioritet: Høj Opgaven: Gravearbejde Strømføring gennem rør Etablering af ramme så der ikke ser skred Etablering af kasse med tæer Forbindelse til strømkilde Test Placering: I vejareal på østsiden med 10 cm til fortov så vand kan løbe forbi.

7 Fakta Strømkilde: Nørregade. Trævalg: ÅF i samspil med Halsnæs Kommunes vejafdeling Armatur og armaturvalg: ÅF konsulenter. Placering af armatur: Armatur placeres så det belyser træerne nedefra. Forslag fra ÅF. Ejerforhold: Træ-ø etableres i vejareal, hvor Halsnæs Kommune er ejere.

8 4. Reetablering af og belysning af træ-ø overfor Gubben Formål: Træ-øen: Skabe en hyggelig stemning i Nørregade. Styrke pladsdannelsen centralt i Nørregade ved Gubben. Øge synlighed af et interessant sted set fra havnen. Træer etableres i kasser. Løsningen er i høj kvalitet med fokus på gode sunde træer, og maritime materialer af høj kvalitet; bolværkstræ. Modsat tidligere træetableringer i Nørregade er målet en udgravning med udskiftning af jord og valg af træer, så løsningen er langtidsholdbar Ved træ-øen kan man skabe bænklignende siddeplads af bolværk, der vil være en styrke for oplevelsen og funktionen Hvis pæle til reflekser virker naturlige fremfor opstillede, vil dette være en fordel. Lyssætningen laves så det vil være synligt interessant fra havnesiden når Aldi flyttes. Målet med dette er at gøre handelsgaden interessant set fra havnen. Prioritet: Høj Opgaven: Gravearbejde Strømføring gennem rør Etablering af ramme så der ikke ser skred Etablering af kasse med tæer Forbindelse til strømkilde Test Placering: På areal hvor der i forvejen er en ø til træer. Den eksisterende ø til træer er ikkefungerende idet et træ er dødt og et andet døende.

9 Strømkilde: Nørregade Trævalg: ÅF Konsulenter i dialog med Halsnæs Kommune Armatur og armaturvalg: ÅF konsulenter. Placering af armatur: armatur placeres så det belyser træerne nedefra eller så det på anden vis får træerne til at have en tiltrækkende effekt set fra havnen. Forslag fra ÅF. Ejerforhold: Matriklen er ejet af Hundested Kro. Hundested Kro har telefonisk d. 27. juni 2016 sagt god for genetablering af træ-øen med forskønnelse som formål.

10 Øvrigt: Det forventes, at strøm trækkes fra vejen og kører på kommunal drift. Såfremt der er tale om kunstnerisk lyssætning af træerne eller på anden måde en oplevelse der betyder andet end at træerne blot skal stå og vokse, skal driften beskrives, så kommunen kan løse den fremadrettet.

11 5. Belysning af hestekastanjetræer foran Gubben Formål: Skabe en hyggelig stemning i Nørregade. Styrke pladsdannelsen centralt i Nørregade ved Gubben. Øge synlighed af et interessant sted set fra havnen. Om træerne: To flotte hestekastanjetræer præger de grønne områder foran Gubben. Træerne kan blive endnu flottere med lyssætning. Prioritet: Middel Opgaven: Etablering af armaturarmatur Forbindelse til strømkilde Test Placering: Strømkilde: Nørregade Armaturvalg: ÅF konsulenter.

12 Placering af armatur: armatur placeres så det belyser træerne nedefra eller så det på anden vis får træerne til at have en tiltrækkende effekt set fra havnen. Forslag fra ÅF. Ejerforhold: Det sydligste træ står på den matriklen, der ejes af kommunen og som dækker pladsen og det sydlige parkareal. Det nordligste træ står på grænsen mellem den matrikel som kommunen ejer og den matrikel, som KFI Holding ejer. Skal lyssætning være nord for træet, skal dette ske efter aftale med KFI-Holding. KFI Holding er kontaktet og har skriftligt tilsagn såfremt ansvar, anlæg og vedligehold ikke dækkes af dem. Øvrigt: Kommunen skal vedligeholde stedet.

13 6. Forventelig placering af kunstværk med lys(høj prioritet). Alternativt; belysning af træer ved Nørregade / Nordre Beddingsvej (middel prioritet). Formål: Øge synlighed af et interessant sted set fra havnen. Opkigget er i dag ikke motivierende for de der besøger havnen. Om stedet: Der er allerede træer på hjørnet. Disse er lyssat med julebelysning men ellers ikke. Træerne er blevet etableret af kommunen. Træerne har nu fået kroner der er så tunge, at deres ringe forankring i krukke i jorden gør, at de er begyndt at hælde. Matriklens ejer oplyser, at han ved etablering blev lovet af kommunen, at kommunen vil stå for vedligehold. Såfremt der skal være plads til at etablere et kunstværk med lys, kan det nordligste træ fældes, så der bliver plads til et fundament der kan løfte værket op, så det ikke dækkes af skiltene mod Nordre Beddingsvej. Som billedet illustrer, bør værket enten være af en vis højde eller have en platform, så det er over forstyrrende visuelle elementer som skilte og træstolper. Prioritet: Ved placering af kunstværk med lys; høj. Middel ved belysning af tærer.

14 Opgaven: Ved træbelysning: Etablering af yderligere lys på træer. Eventuelt kreativt lys. Placering ved kunstværk: Placering ved træbelysning (lavere prioritet):

15 Strømkilde: Nørregade Armaturvalg: Såfremt kunstværk vælges; Hundested erhverv i dialog med kunstner Helga Jensen og Halsnæs Kommune. Såfremt lys-løsning vælges: ÅF konsulenter i dialog med Halsnæs Kommune Placering af armatur: armatur placeres så det belyser træerne nedefra eller så det på anden vis får træerne til at have en tiltrækkende effekt set fra havnen. Forslag fra ÅF. Ejerforhold: Træerne på matriklen er privat. Julebelysning finansieres af handelsstandsforeningen. Halsnæs Kommune har 4. juli 2016 været i kontakt med ejeren af matriklen Nørregade 9A. Ejer har mundtligt givet tilladelse til underbelysning af træer. Ejer vil tage stillign til en konkret skitse af et kunstværk med lys inden han godkender dette.

16 7. Lysprojektion på pladsen foran Gubben med Gobo-master Formål: Pladsen: Skabe en hyggelig stemning i Nørregade. Styrke pladsdannelsen centralt i Nørregade ved Gubben. Pladsen anvendes i dag til juletræ. Der er en amfiteaterlignende karakter med siddepladser op mod Gubben. På pladsen står en kasse som skal fjernes, således at der er plads til et værk. Værket skabes med to master med gobo-belysningsarmatur. Masten vælges, så den passer til det maritime stemningstema, der ønskes skabt. På en workshop d. 21. juni 2016 blev Indholdet af goboen diskuteret. Her blev peget på organiske vandoverflader med et abstrakt mønster. Eventuelt med konkrete små skatte som man kan finde når man kommer tæt på værket. Ansvar for det kreative indhold i gobo-belysningen er hos ÅF. Prioritet: Høj Opgaven: Etablering af armatur Valg af Gobo Forbindelse til strømkilde Test Placering: Prikkerne ovenfor er eksempler på placering af master. Placering foreslås af ÅF.

17 Strømkilde: Nørregade Armaturvalg: ÅF konsulenter. Placering af armatur: To gobo-master placeres så de tilsammen skaber værket. Forslag fra ÅF. Om muligt på Halsnæs Kommunes areal. Ejerforhold: Pladsen er ejet af Halsnæs Kommune. Græsarealet syd for pladsen er ejet af Halsnæs Kommune. Mod nord er det ejet af KFI Holding. Såfremt armatur skal placeres der, skal dette godkendes. Øvrigt: Kommunen har en driftsopgave som skal beskrives.

18 8. Øvrigt byrumsinventar tjæring af træstolper med reflekser Formål: Om piller: Øge den maritime stemning og derved reflektere havnen. I Nørregade primært i Sivegaden står en masse træstopler med røde reflekser. Disse har til formål at sikre, at biler ikke påkører vejtræer og at parkering ikke foregår på fortov. Stolperne er i trykimprægneret træ. For at styrke den maritime stemning males træet med tjære et antal gange, så de minder om elementer fra et skib. Prioritet: Middel Opgaven: Tjære træstolper Placering: I hele Nørregade. Primært sivegaden. Ejerforhold: Halsnæs Kommune

19 9. Øvrigt byrumsinventar Bolværkstræ langs veje (potentiel indsats 2017 og frem) Formål: Om piller: Styrke den maritime oplevelse af Nørregade for at reflektere havnen. Fortsætte de bedste elementer som er i gaden allerede. Skabe et byrum hvor man har lyst til at tage ophold, sidde og lege Ved Nordre Beddingsvej er der etableret kant af bolværkstræ. På grund af nivellering, fungerer bolværkstræet dels som markør for vejen, dels som et element som børn og voksne går på og som siddepladser. Elementet er simplet, maritimt, holdbart og skaber et godt byrum. I fremtiden vil lyselementer kunne indlejres i træet, så det skaber en yderligere oplevelse. Prioritet: Middel (Et rigtig godt element, men forventes ikke nødvendigvis etableret i 2016) Opgaven: Beskrive optimale steder. Komme med et bud på pris med og uden integreret lys. Placering: Så vidt muligt i hele Nørregade.

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde OPSAMLING - WORKSHOP Borgermøde 06.02.2018 WORKSHOPPENS TEMAER HVORDAN SER LIVET & BYEN UD OMKRING ISS GRUNDEN UD I FREMTIDEN? BOLIG ERHVERV HVORDAN ER DE UDADVENDTE BOLIGER OG ERHVERV? HVORDAN ER BEBYGGELSES

Læs mere

Placeringer og beskrivelser af de 7 genbrugsøer inkl. alternative placeringer

Placeringer og beskrivelser af de 7 genbrugsøer inkl. alternative placeringer Placeringer og beskrivelser af de 7 genbrugsøer inkl. alternative placeringer Alle placeringer er afklaret med kommunens planafdeling og vejafdeling, eventuelle udfordringer er anført ved den enkelte placering.

Læs mere

Mindet Skanderborg Kommune skitseprojekt

Mindet Skanderborg Kommune skitseprojekt Mindet Skanderborg Kommune skitseprojekt 21.08.2018 Mindet som byrum med torveplads Skanderborg Cityforening og Skanderborg Kommune ønsker at flytte torvepladsen fra Kulturtorvet til Mindet. Derfor vil

Læs mere

Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet

Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet Forskønnelse af butikstorvet i Mårslet Kort over butikstorvet på Hørretvej i Mårslet Landsbyen Mårslet har gennem flere år været en by i udvikling. Byen har vokset sig større i nærmest alle retninger,

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

Islands Brygges Lokalråd Leifsgade 7 st 2300 København S

Islands Brygges Lokalråd Leifsgade 7 st 2300 København S XXX Medlem af Miljø- og Teknikudvalget xxx@tmf.kk.dk 2. marts 2018 Emne: Havneparken - fælde Kirsebæralleen Kære xxx, Vi har set fra dagsorden til næste møde den 6. marts 2018 i Miljø- og Teknikudvalget,

Læs mere

HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv

HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv Helhedsplan Stationsvej/Kulturtorv Måløvringen fra udviklingplanen af Tredie Natur fra 2016 HELHEDSPLAN - REGISTRERING & ANALYSE HELHEDEN & SKALAEN MÅLØV HOVEDGADE

Læs mere

VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014

VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014 VARDE TORV PROJEKTFORSLAG 24.03.2014 Indledning I 2003 blev første etape af omlægningen af Varde Torv udført. Projektet er tegnet af kommunens landskabsarkitekt Charlotte Horn. GHB Landskabsarkitekter

Læs mere

Bymidteprojekter 2015-2018

Bymidteprojekter 2015-2018 Bilag 2, 24.11.2014 1 Bymidteprojekter 2015-2018 På følgende sider, findes en nærmere beskrivelse af udvalgte projekter. Foreslåede anlægsprojekter - Bredgade - Torvet - Søndergade - Nørregade Foreslåede

Læs mere

Vedrørende gennemgang og vurdering af 54 ahorn langs Vestre allé, samt rønnetræer og lindetræer i Baggårde onsdag den 5/

Vedrørende gennemgang og vurdering af 54 ahorn langs Vestre allé, samt rønnetræer og lindetræer i Baggårde onsdag den 5/ Til Park og Vej Tranderupmark 2 5970 Ærøskøbing ATT: Kurt Nørmark. Skovfoged Hans Thekilde Nielsen Mobil: 61 55 21 23 HTN@Skovdyrkerne.dk 15. januar 2019 Vedrørende gennemgang og vurdering af 54 ahorn

Læs mere

Indsigelsesnotat lokalplan 11.C33.1

Indsigelsesnotat lokalplan 11.C33.1 Indsigelsesnotat lokalplan 11.C33.1 Indsigelser/bemærkninger til: Lokalplan 11.C33.1 Centerområde på hjørnet af Nygade og skolegade. Lokalplanforslaget har været offentligt fremlagt i perioden 8. februar

Læs mere

Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt

Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt Borgermøde den 20. januar 2014 om Fremtidens Sølund Input fra grupperne Gruppe 1 Skrevet i den rækkefølge de er udtalt (Denne gruppe valgte ikke at udarbejde en prioriteringspils-planche) Kan Læssøegade

Læs mere

IKONISKE TRÆER TRÆER. materiale til LOKALUDVALG 2016

IKONISKE TRÆER TRÆER. materiale til LOKALUDVALG 2016 IKONISKE TRÆER 100.000 TRÆER materiale til LOKALUDVALG 2016 IKONISKE TRÆER 100.000 TRÆER materiale til LOKALUDVALG 2016 INDHOLD Kort præsentation af strategi for bynatur Præsentation af hvad er ikoniske

Læs mere

Notat. Etablering af p-pladser mindre end 10 meter fra vejkryds i Aarhus Midtby. Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 6.

Notat. Etablering af p-pladser mindre end 10 meter fra vejkryds i Aarhus Midtby. Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 6. Notat Punkt 5 til Teknisk Udvalgs møde Mandag den 6. februar 2017 Den 17. januar 2017 Etablering af p-pladser mindre end 10 meter fra vejkryds i Aarhus Midtby TEKNIK OG MILJØ Center for Byens Anvendelse

Læs mere

Liste over områder med dårlig eller manglende belysning i Brønshøj-Husum.

Liste over områder med dårlig eller manglende belysning i Brønshøj-Husum. Liste over områder med dårlig eller manglende belysning i Brønshøj-Husum. Ønsker til ny belysning: Lb.nr. Lokalitet Kommentarer LU - bemærkninger Grundbelysning 1 Karlslundevej, mellem Smørumvej & Merløsevej

Læs mere

68 Ny Amagerbrogade Helhedsplan

68 Ny Amagerbrogade Helhedsplan 68 Ny magerbrogade elhedsplan Visualisering Dobbeltporten Ny magerbrogade elhedsplan 69 KOINGEN EE GERROGDE OG GER CENTRET vor magerbrogade møder mager Centret dannes en samlende plads. En rolig og overskuelig

Læs mere

Matrikelanalyse for Nordkysten, oktober 2016

Matrikelanalyse for Nordkysten, oktober 2016 Matrikelanalyse for Nordkysten, oktober 2016 Dette notat beskriver en matrikelanalyse der er gennemfør i forbindelse med Nordkystens Fremtid. Analysen er gennemført for at give en indikation af hvor mange

Læs mere

Roskilde Østsjællands smukkeste Jule by 2014

Roskilde Østsjællands smukkeste Jule by 2014 Roskilde Østsjællands smukkeste Jule by 2014 Baggrund for idéoplæg. Vi har, i vores forslag, arbejdet ud fra at, holde fast i den historiske tråd om den smukke gamle by med Danernes kongesæde og Vikingernes

Læs mere

Vor Frue Kirkeplads. PROJEKTFORSLAG FEBRUAR 2012 Revision 22. MARTS 2012 LANDSKAB

Vor Frue Kirkeplads. PROJEKTFORSLAG FEBRUAR 2012 Revision 22. MARTS 2012 LANDSKAB Vor Frue Kirkeplads 28. PROJEKTFORSLAG FEBRUAR 2012 Revision 22. MARTS 2012 FOTOS AF EKSISTERENDE FORHOLD 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 2 4. 9. EKSISTERENDE FORHOLD 1:200 11. Vor Frue Stræde 3. 8.

Læs mere

Bilag 3: Notat om udnyttelse af alternativ parkeringskapacitet: tre cases

Bilag 3: Notat om udnyttelse af alternativ parkeringskapacitet: tre cases KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse BILAG 3 Bilag 3: Notat om udnyttelse af alternativ parkeringskapacitet: tre cases Som opfølgning på behandling af Parkering 2015 på Teknik-

Læs mere

Skolen på La Cours Vej Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone

Skolen på La Cours Vej Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone Skolen på Løsningsforslag til forbedringer af trafiksikkerhed og skolezone Indledning Løsningsforslagene på de følgende sider tager afsæt i de problematikker, som er blevet udpeget i forbindelse med skolevejsanalysen

Læs mere

Toftegårds Plads en ny vision

Toftegårds Plads en ny vision Louise Vogel Kielgast 19-01-2017 1 Toftegårds Plads en ny vision Opsamling fra konference Making Cities for People Indledning Dette notat er en opsamling på konferencen En ny vision for Toftegårds Plads

Læs mere

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018

Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Forslag til prioritering af Forskønnelses projekter Marts 2018 Landsbyerne Pulje til landsbyerne 0,5 0,5 Forslag til landsbyerne 0,5 0,5 Forskønnelsespuljen og Kommunes landsbyer Mange landsbyer har en

Læs mere

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By

Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Borgerpanelundersøgelse Forholdene i Indre By Gennemført 24-27. februar 2017 Konklusioner på borgerpanelundersøgelse om forholdene i Indre By Sammenfatning: Indre By som helhed Prioriteringer med hensyn

Læs mere

Krystallinske Refleksioner

Krystallinske Refleksioner Krystallinske Refleksioner Viera Collaro Forslag til integreret kunst, Syddansk Universitet, Odense, 2012 Krystallinske Refleksioner Skitseforslag til integreret kunst, marts 2012 Syddansk Universitet,

Læs mere

Fra færgeleje til havneleg

Fra færgeleje til havneleg VELKOMMEN TIL HALSSKOV bylivsprojektet Et projekt, der omfatter idéer til at få skabt liv i det ingenmandsland, der ligger mellem den gamle station og bibliotekstorvet / Halsskovvej. Fra færgeleje til

Læs mere

PAS PÅ TRÆERNE. VILKÅR OG VEJLEDNING ved anlægsarbejder i Gentofte Kommune

PAS PÅ TRÆERNE. VILKÅR OG VEJLEDNING ved anlægsarbejder i Gentofte Kommune PAS PÅ TRÆERNE VILKÅR OG VEJLEDNING ved anlægsarbejder i Gentofte Kommune November 2016 0. Generelt 0.1 Gravetilladelsen er det juridiske grundlag, der sætter rammen for grave- og anlægsarbejder på offentlige

Læs mere

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK

ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR ZENZO GROUP FRYDENBORGVEJ 27 D 3400 HILLERØD 7027 1900 WWW.ZENZO.DK ZENZO@ZENZO.DK ZENZO OUTDOOR leverer spændende og funktionelt byrumsinventar. ZENZO OUTDOOR har specialiseret sig i holdbare,

Læs mere

Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016.

Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016. Kerteminde, den 2. november 2016 Kertemindelisten afgiver hermed høringssvar til den fremlagte Byomdannelsesplan for Kerteminde Havn 2016. Faseopdeling. Kertemindelisten foreslår, at udmøntningen af byomdannelsesplanen

Læs mere

Byskolen i Faaborg. 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter

Byskolen i Faaborg. 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter Byskolen i Faaborg 21 marts 2012 - Praksis Arkitekter BYSKOLEN i FAABORG Byskolen Byskolen er i dag en kulturinstitution, der huser en række skoler og foreninger. De fysiske rammer fremstår som nedslidte

Læs mere

BORGERMØDE OM TÅSINGE PLADS

BORGERMØDE OM TÅSINGE PLADS BORGERMØDE OM TÅSINGE PLADS 30. april 2013 kl. 19-21 Tåsinge Plads i dag. Referat Borgermøde 30. april 2013 om Tåsinge Plads Introduktion Mads Uldall, projektchef for Områdefornyelsen Skt. Kjelds Kvarter,

Læs mere

BILAG 7 FORSLAG TIL OPSÆTNING AF GADEINVENTAR OG BELYSNING UNDER FORSØGETS 2. ETAPE

BILAG 7 FORSLAG TIL OPSÆTNING AF GADEINVENTAR OG BELYSNING UNDER FORSØGETS 2. ETAPE BILAG 7 FORSLAG TIL OPSÆTNING AF GADEINVENTAR OG BELYSNING UNDER FORSØGETS 2. ETAPE Center for Bydesign Arkitektur og Byrum marts 2009 gadehjørner fortov busgade Nørrebrogade projektets fase 1 lagde sit

Læs mere

Overordnede retningslinjer for valg af armaturer i Allerød Kommune

Overordnede retningslinjer for valg af armaturer i Allerød Kommune Overordnede retningslinjer for valg af armaturer i Allerød Kommune Udarbejdet: KMU KS: ASE Udarbejdet af ÅF Lighting 2017 5589not001-Rev2-Principper for belysning og armaturvalg.docx Indhold 1 Overordnede

Læs mere

NOTAT TRÆER I MIDTBYEN. Rev

NOTAT TRÆER I MIDTBYEN. Rev NOTAT TRÆER I MIDTBYEN 1 Baggrund Der er stor opmærksomhed på træerne i Fredericia og særligt på træerne i bymidten. Mange af træerne er efterhånden gamle, og der opleves derfor forskellige udfordringer

Læs mere

Udviklingsplan inklusiv trafikken på domkirkepladsen. Af Thomas Nielsen, Ribe

Udviklingsplan inklusiv trafikken på domkirkepladsen. Af Thomas Nielsen, Ribe Udviklingsplan inklusiv trafikken på domkirkepladsen Af Thomas Nielsen, Ribe Tá det alvorligt! Fakta: 2017 var det største turistår til dato = flere billister og flere mennesker Lokale beboere er trætte

Læs mere

lunova Visuel komfort til mennesker i bevægelse

lunova Visuel komfort til mennesker i bevægelse lunova Visuel komfort til mennesker i bevægelse Visuel komfort sætter mennesket i centrum Alle udendørs miljøer bør planlægges med mennesket i fokus og med hensyn til, hvordan mennesker reagerer og fungerer.

Læs mere

Skt. Clemens Bro. Salg af areal samt etablering af ny trappe

Skt. Clemens Bro. Salg af areal samt etablering af ny trappe Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. oktober 2017 Skt. Clemens Bro - Salg af areal samt etablering af ny trappe Salg af arealet under Skt. Clemens Bro for at skabe større

Læs mere

Tårnby Kommunes træpolitik

Tårnby Kommunes træpolitik Tårnby Kommunes træpolitik TÅRNBY KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2019 Træpolitikken og dens seks hovedmål Tårnby Kommune ønsker at være en grøn kommune med attraktive byrum med frodige træer og grønne naturområder.

Læs mere

indfaldet_musicon 6c+d tegnestuen vandkunsten KSE Ejendomme

indfaldet_musicon 6c+d tegnestuen vandkunsten KSE Ejendomme KSE Ejendomme Rampelyset Veje nabo-have, eksist. nabo? leg 6a P Adgangsvejen Stikvej vest og øst adgang P V vertikal have Strædet Eco Village fælleshus Indfaldet fælleshus 6b P-hus bydelsplads værksted

Læs mere

GENERALFORSAMLING i Grundejerforeningen EGEN

GENERALFORSAMLING i Grundejerforeningen EGEN GENERALFORSAMLING i Grundejerforeningen EGEN Grundejerforeningen EGEN afholder ordinær generalforsamling Onsdag, den 29. marts 2017, kl.19.30 i Ry Hallen Dagsorden: 1 Valg af dirigent 2 Bestyrelsen beretning

Læs mere

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM

VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM - PÅ BAGGRUND AF BORGERMØDE D. 18 FEBRUAR OG 21 MARTS. BYFORNYELSESGRUPPEN - STOHOLM HANDELSSTANDSFORENINGEN MARTS 2013 VISION FOR BYMIDTEN I STOHOLM TRAFIKALE FORHOLD VISION

Læs mere

RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING

RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING RETNINGSLINJER FOR ETABLERING AF CYKELPARKERING www.kk.dk/vejpladspark FORORD Denne folder er en sammenfatning af de gældende retningslinjer for opsætning af cykelstativer i Københavns Kommune. Folderen

Læs mere

Farum Midtpunkt åbner sig

Farum Midtpunkt åbner sig Renoverprisen: Indstilling af Farum Midtpunkt Farum Midtpunkt åbner sig Vi har altid været lidt af en lukket enklave, nu bliver vi åbnet udadtil til byen. - Niels, beboer på workshop i 2013. Rambøll og

Læs mere

Til Københavns Billedkunstudvalg Læsø, 22/6/2015

Til Københavns Billedkunstudvalg Læsø, 22/6/2015 Til Københavns Billedkunstudvalg Læsø, 22/6/2015 Baggrund og idé Sommeren 2015 viser den tyske kunstner, Till Verclas, et udendørs installationsværk, Den Anden Havn, i Bouet på Læsø. Værket består af syv

Læs mere

FREMTIDENS AABENRAA. Markedspladsen. Skitseforslag til Markedspladsen i Aabenraa Bymidte Juni 2018 A D E P T TOPOTEK1 ATKINS

FREMTIDENS AABENRAA. Markedspladsen. Skitseforslag til Markedspladsen i Aabenraa Bymidte Juni 2018 A D E P T TOPOTEK1 ATKINS FREMTIDENS AABENRAA Markedspladsen Skitseforslag til Markedspladsen i Aabenraa Bymidte Juni 2018 A D E P T TOPOTEK1 ATKINS MARKEDSPLADSEN Projektets baggrund Projektet er en videre udvikling af det igangværende

Læs mere

Guide på turen var Torsten Bo Jørgensen fra COWI, som også har dokumenteret alle møder med lokale aktører i rapport af 7. april 2015.

Guide på turen var Torsten Bo Jørgensen fra COWI, som også har dokumenteret alle møder med lokale aktører i rapport af 7. april 2015. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 265444 Brevid. 2098757 Ref. ANNEBJ Dir. tlf. 46 31 31 04 annebj@roskilde.dk Kultur- og Idrætsudvalgets studietur marts 2015 Sammenfatning 28. april 2015 Kultur-

Læs mere

Bilag 4: Politiske beslutninger om områdefornyelserne i Nordvest samt oversigt over projekter i Kvarterplanen

Bilag 4: Politiske beslutninger om områdefornyelserne i Nordvest samt oversigt over projekter i Kvarterplanen KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Fysik NOTAT Bilag 4: Politiske beslutninger om områdefornyelserne i samt oversigt over projekter i Kvarterplanen Tidligere politiske beslutninger

Læs mere

Renovering og byfornyelse

Renovering og byfornyelse Renovering og byfornyelse 2018-2021 26 mio kr til investering i Bogense, Otterup, Morud og Søndersø Forfatter: Teknik, Erhverv og Kultur Revideret den 30. januar 2018 Indhold Formål... 2 Budget... 3 Tidsplan...

Læs mere

STORE TORV OG J.P. JACOBSENS PLADS.

STORE TORV OG J.P. JACOBSENS PLADS. STORE TORV OG J.P. JACOBSENS PLADS. Fra Bedre Byrum til det aktuelle projekt. Fonden Realdania støtter projekt Byen efter gågaden med 200.000 kr. med henblik på den videre bearbejdning til Bedre Byrum.

Læs mere

SIDEGADEN Plads til det skæve

SIDEGADEN Plads til det skæve SIDEGADEN Plads til det skæve PÅ EN GADE PÅ VESTERBRO ER EN DRENG I GANG MED AT KLATRE OP AD MUREN UNDER ET VINDUE I HALVANDEN SALS HØJDE. DRENGEN ER MALET AF KUNSTMALER CHRISTIAN HANSEN OG ER SÅ LIVAGTIG,

Læs mere

FRA TRAFIKKORRIDOR TIL BANEBRYDENDE HABITAT! Område IF - DSB Areal

FRA TRAFIKKORRIDOR TIL BANEBRYDENDE HABITAT! Område IF - DSB Areal FRA TRAFIKKORRIDOR TIL BANEBRYDENDE HABITAT! INDHOLD INDLEDNING 03 STØJSKÆRM 04 FRA FORSIDE OG BAGSIDE TIL TO FORSIDER 06 ET GRØNT BYRUM 07 DET GRØNNE BÆLTE OG DYRELIV 08 DET GRØNNE KIG 09 ORGANISERING

Læs mere

O R A N G E R I E T 32263

O R A N G E R I E T 32263 ORANGERIET DEL 1 1 Gl.Holtegaard har, udover sin symmetriske pragt, utrolige smukke elementer der tildeler den kontrollede have sin unikke karakter. Haven, har med sin historiske reference fra senbarokken,

Læs mere

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse

Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse Dato 31-05-2018 Dok.nr. 40580-18 Sagsnr. 16/9854 Ref. SSTA Resumé af indkomne bemærkninger til Forslag til lokalplan 04.01.L02 for boliger i den sydlige del af Billum samt Byrådets vurdering af disse I

Læs mere

NOTAT. Sag: Vester Allé 26 / SuperBrugsen Sag nr.: Teknisk Udvalg mandag d. 14/ kl.18.00

NOTAT. Sag: Vester Allé 26 / SuperBrugsen Sag nr.: Teknisk Udvalg mandag d. 14/ kl.18.00 NOTAT Sag: Vester Allé 26 / SuperBrugsen Sag nr.: 520.08-33 Vedr.: Teknisk Udvalg mandag d. 14/3 2016 kl.18.00 Dato: 14/3 2016 Fordeling: Aarhus Kommune Teknisk Udvalg På møde i Teknisk Udvalg ønsker vi

Læs mere

TRÆPOLITIK. April 2019

TRÆPOLITIK. April 2019 TRÆPOLITIK April 2019 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Indledning:... 1 Træernes betydning for by, natur og mennesker... 1 Vision... 2 Værdier... 2 Strategiske mål... 3 Vi vil bevare eksisterende

Læs mere

Tekst og Foto: Karen Margrethe Nielsen

Tekst og Foto: Karen Margrethe Nielsen Tekst og Foto: Karen Margrethe Nielsen Træerne kan ses på hjemmesiden dn.dk/evighed - klik på Danmarkskortet og zoom ind på kortet, så de enkelte træer kan klikkes frem. Træer i naturområdet Gjæven Gjæven

Læs mere

Pladsdannelse ved Søndergade og Frederiksgade

Pladsdannelse ved Søndergade og Frederiksgade Områ 1 Pladsdannelse ved Sønr og Freriks A Fr ed er ik sg Pladsdannelsen set fra Sønr Plads med grus og sidmulighed ad e Nyt træ og evt. bænk P Belægning r afviger fra kørebanen i samme udstrækning som

Læs mere

BRUGERVENLIGE AFFALDSORDNINGER

BRUGERVENLIGE AFFALDSORDNINGER KØBENHAVNS KOMMUNE IDÉKATALOG TIL MERE BRUGERVENLIGE AFFALDSORDNINGER s1-brugervenlige AFFALDSORDNINGER Idékataloget er udviklet i samarbejde mellem Københavns Kommune (TMF) og Platant. Kataloget er udarbejdet

Læs mere

Turistbusser i København Handlingsplan med forvaltningens forslag til indsats

Turistbusser i København Handlingsplan med forvaltningens forslag til indsats KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse BILAG 1 Turistbusser i København Handlingsplan med forvaltningens forslag til indsats Arbejdet med at skabe rum til betjening af turister,

Læs mere

Ikoniske Træer & Evighedstræer

Ikoniske Træer & Evighedstræer Ikoniske Træer & Evighedstræer SÆRLIGT VÆRDIFULDE TRÆER Hvilke af byens træer er beskyttet? Eksisterende beskyttelser #1+2 #1 Fredede træer: Udpeges ved naturfredninger, bygningsfredninger eller som fredede

Læs mere

Mulighedsstudie af omgivelserne ved Klostertorvet

Mulighedsstudie af omgivelserne ved Klostertorvet Mulighedsstudie af omgivelserne ved Klostertorvet Langs Klostergade Forhaverne Langs Vestergade Indhold Tre nedslag; Alle tre forslag bygger videre på eksisterende forhold og potentialer, som beskrevet

Læs mere

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 30. april Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel?

Indsatsbeskrivelse. Projekt Social balance i Værebro Park 30. april Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? Projekt Social balance i Værebro Park 30. april 2014 Indsatsbeskrivelse 1. Indsatsens navn Hvad er indsatsens titel? 2. Baggrund Hvad er baggrunden for at indsatsen iværksættes nu? eventuelle udfordringer

Læs mere

For alle tallene gælder det, at de ikke er endeligt verificerede, og der er behov for yderligere undersøgelser

For alle tallene gælder det, at de ikke er endeligt verificerede, og der er behov for yderligere undersøgelser KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Notat om muligheder for flere nye pladser hurtigere Notatet beskriver mulighederne for en accelereret oprettelse af nye parkeringspladser

Læs mere

Idéer til nye parkeringspladser til Farum Station herunder vurdering af mulighed for ny parkeringsplads syd for Farum Station

Idéer til nye parkeringspladser til Farum Station herunder vurdering af mulighed for ny parkeringsplads syd for Farum Station 22. februar 2018 Idéer til nye parkeringspladser til Farum Station herunder vurdering af mulighed for ny parkeringsplads syd for Farum Station Baggrund Der er ønske om at udvide antallet af p-pladser for

Læs mere

Gladsaxe kommune, Nordvand. Renovering af Værebro Bassin RYDNINGSPLAN

Gladsaxe kommune, Nordvand. Renovering af Værebro Bassin RYDNINGSPLAN Gladsaxe kommune, Nordvand Renovering af Værebro Bassin RYDNINGSPLAN Gladsaxe kommune, Nordvand Renovering af Værebro Bassin RYDNINGSPLAN Rekvirent Rådgiver Anja Friis-Christensen Orbicon A/S Ringstedvej

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

Plangrund forud for lokalplansforslag

Plangrund forud for lokalplansforslag Plangrund forud for lokalplansforslag Udstillingsbygning i tilknytning til Legoland Dato: 16. Januar 2017 Forvaltning Planafdeling Lokalplangrundlag Lokalplanområdets beliggenhed Lokalplanområdet er beliggende

Læs mere

NB. Grøn skrift er tilføjelser efterfølgende gåtur med følgegruppen i projektområdet.

NB. Grøn skrift er tilføjelser efterfølgende gåtur med følgegruppen i projektområdet. Referat dialogmøde 1 - Rugtoften, og Rådgiver EnviDan Mødedato: 28/8 Deltagere: Kristian Kilsgaard Østertoft (EnviDan), Simon Toft Ingvertsen (EnviDan), samt beboere fra de fire veje i delområdet,, Lupinmarken,

Læs mere

Grøn strategi i Næstved Kommune

Grøn strategi i Næstved Kommune Grøn strategi i Næstved Kommune 1 Indhold 1. Formål:... 3 2. Vision:... 4 2.1. Bevarelse:... 4 2.2. Strategisk planlægning.... 5 2.3. Variation, oplevelser og sundhed:... 5 2.4. Samarbejde og information...

Læs mere

Fredningsnævnet for København Lyngby Hovedgade 96 2800 Kongens Lyngby. Ansøgning om opsætning af badebro i Lodsparken

Fredningsnævnet for København Lyngby Hovedgade 96 2800 Kongens Lyngby. Ansøgning om opsætning af badebro i Lodsparken Fredningsnævnet for København Lyngby Hovedgade 96 2800 Kongens Lyngby Hvidovre Kommune Teknisk Forvaltning Høvedstensvej 19-21 2650 Hvidovre Vej- og Parkafdelingen Sagsbehandler: Paula Meldgaard E-mail:

Læs mere

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge Butikker på Vestergade mod gadekæret. Gaden udgør den nordlige grænse af projektområdet. Materialet er bygget op i to dele: 1 Helsinge

Læs mere

Kulturtovet idéoplæg

Kulturtovet idéoplæg Kulturtovet idéoplæg 21.10.2018 Indhold Kulturaksen - - en del af Kulturaksen - Ideen om Kulturaksen - som hængsel - Forskellige rumlige oplevelser - Sammenhæng i Kulturaksen - Forudsætninger - Udfordringer

Læs mere

krav til driftsvenlig udformning af anlæg, ver Sagsnr

krav til driftsvenlig udformning af anlæg, ver Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Drift NOTAT 32 krav til driftsvenlig udformning af anlæg, ver. 1.0 Byens Drift drifter og vedligeholder byens rum og parker. Det indebærer renhold

Læs mere

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 Når vi taler med borgerne i Amager Vest, fylder en grøn og bæredygtig by meget. Især grønne områder tæt

Læs mere

BYUDVIKLINGSPULJEN ANSØGNINGSSKEMA. Gennemlæs vejledning før skemaet udfyldes PROJEKTETS TITEL. Fornyelse af Peter Fabers Gade

BYUDVIKLINGSPULJEN ANSØGNINGSSKEMA. Gennemlæs vejledning før skemaet udfyldes PROJEKTETS TITEL. Fornyelse af Peter Fabers Gade Bygge- og Teknikforvaltningen Vej & Park, Byrumskontoret Tlf.: 33 66 34 09, Fax: 33 66 71 91, E-mail: bypulje@btf.kk.dk Hjemmeside: www.vejpark.kk.dk/byudviklingspuljen BYUDVIKLINGSPULJEN ANSØGNINGSSKEMA

Læs mere

Beslutningen gælder for genplantning af gadetræer i større antal, nyplantning af gadetræer og ved nyanlæg generelt.

Beslutningen gælder for genplantning af gadetræer i større antal, nyplantning af gadetræer og ved nyanlæg generelt. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Park og Natur NOTAT Til chefgruppen i Center for Park og Natur Indstilling om at anvende et bredt trævalg indenfor slægter og arter for Københavns

Læs mere

Hvordan kan det være at der er lavet specielle regler for disse matrikler, når alle andre skal overholde den normale byggestandard i området?

Hvordan kan det være at der er lavet specielle regler for disse matrikler, når alle andre skal overholde den normale byggestandard i området? Kommuneplan/Rammebestemmelser undtagelse: Det kan simpelthen ikke passe at man i et område som ellers kun er parcelhuse, tillader 4 etagers byggerier på 2-3 matrikler. Det er en åbenlys forskelsbehandling

Læs mere

HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv

HELHEDSPLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv HELHEDSLAN Stationsvej_Kulturtorv i Måløv Helhedsplan Stationsvej/Kulturtorv Måløvringen fra udviklingplanen af Tredie Natur fra 2016 HELHEDSLAN - REGISTRERING & ANALYSE HELHEDEN & SKALAEN MÅLØV HOVEDGADE

Læs mere

Charlottenlund bydelscenter

Charlottenlund bydelscenter Borgermøde i rådhushallen om forskønnelse af Charlottenlund bydelscenter Dato: 26. marts 2014 Mødet var det andet offentlige borgermøde om forskønnelsesprojektet. Ca. 60 borgere deltog i mødet. Borgmester

Læs mere

Hvor er kanten af vejen, når vejmyndigheden kigger?

Hvor er kanten af vejen, når vejmyndigheden kigger? Hvor er kanten af vejen, når vejmyndigheden kigger? Hvor er kanten af vejen, når vejmyndigheden kigger? - Den udskilte offentlige vej - Den ikke udskilte offentlige vej - Den private fællesvej Den udskilte

Læs mere

Allerød Kommune NOTAT. plan og byg. Allerød Rådhus Bjarkesvej Allerød Tlf:

Allerød Kommune NOTAT. plan og byg. Allerød Rådhus Bjarkesvej Allerød Tlf: NOTAT Allerød Kommune plan og byg Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Åbningstider Mandag-Tirsdag 10-14 Onsdag lukket Torsdag 10-18 Fredag lukket

Læs mere

UDKAST. Halsnæs Kommune. Hundested Havn og bymidte Trafikal analyse. NOTAT 23. september 2016 IH/PSA. 1 Indledning... 2

UDKAST. Halsnæs Kommune. Hundested Havn og bymidte Trafikal analyse. NOTAT 23. september 2016 IH/PSA. 1 Indledning... 2 UDKAST Halsnæs Kommune Hundested Havn og bymidte Trafikal analyse NOTAT 23. september 2016 IH/PSA 1 Indledning... 2 2 Kortlægning... 2 2.1 Trafikstruktur... 3 2.2 Planlagte projekter... 3 2.3 Trafiktællinger...

Læs mere

Lundbyportalen Situationskort

Lundbyportalen Situationskort Lundbyportalen Situationskort 4 sæt Infotavle 4 sæt 5 sæt Tulipbod 3 sæt Lundbyportalen Projektforslag 2) MOtorik og oplevelsessti Etableres 3) Bålplads Etableres 6) Infotavle Opdateres 5) Fodhegn Genetableres

Læs mere

2 Erstatningsparkeringspladser

2 Erstatningsparkeringspladser 3. juli 208 Notat Københavns Kommune Rantzausgade Parkeringsregnskab og -løsninger Projekt nr.: 223009 Udarbejdet af ACH Kontrolleret af CHPE Indledning Nærværende notat omhandler den erstatningsparkering,

Læs mere

Skitseforslag. Belysning af parkeringsplads ved Multiarena. ÅF Lighting

Skitseforslag. Belysning af parkeringsplads ved Multiarena. ÅF Lighting Belysning af parkeringsplads ved Multiarena ÅF Lighting 05-04-2016 Introduktion De eksisterende idrætshaller ved Næstved Stadion blev i 2015 udvidet med den nyopførte Arena Næstved, som er Sydsjællands

Læs mere

Parkering Ekstraordinær generalforsamling 2014

Parkering Ekstraordinær generalforsamling 2014 Baggrund: På generalforsamling 2012 blev følgende to forslag bragt til afstemning. 1. i begge sider med parkering op på fortov (kantsten), markeret med malede stribemærkning på vejen. 2. i den ene side,

Læs mere

CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010

CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010 CARL NIELSENS ALLÉ SKITSEFORSLAG 1. JUNI 2010 BAGGRUND Østerbro lokaludvalg har i vinteren 2009-2010 igangsat en proces for at udvikle en ny lommepark omkring pladsen på Carls Nielsens Allé ud mod Østerbrogade

Læs mere

Indstilling. Tillægsbevilling til nedrivning af opkøbte ejendomme langs Randersvej og fjernelse af blodbøg i forbindelse. 1.

Indstilling. Tillægsbevilling til nedrivning af opkøbte ejendomme langs Randersvej og fjernelse af blodbøg i forbindelse. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Tillægsbevilling til nedrivning af opkøbte ejendomme langs Randersvej og fjernelse af blodbøg i forbindelse 1. Resume Byrådet

Læs mere

Bilag 5. Sagsnr

Bilag 5. Sagsnr KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik og Miljøforvaltningen NOTAT Bilag 5 Notat vedrørende træpolitikkens økonomiske konsekvenser Nærværende notat indeholder en vurdering af de økonomiske konsekvenser af forslaget

Læs mere

En god terrasse danner ramme om. Træ terrasse i lærketræ

En god terrasse danner ramme om. Træ terrasse i lærketræ EFTER Terrassen er symmetrisk bygget op med en trappe i midten og højbede i siden. Den brede trappe er både pæn og praktisk, men også meget anvendelig som en siddeplads for både børn og voksne. 36 FORNY

Læs mere

HVIS DU IKKE VED, HVOR DU SKAL HEN, VIL ALLE VEJE FØRE DIG DERTIL (arbejdstitel) Flegmade i Vejle

HVIS DU IKKE VED, HVOR DU SKAL HEN, VIL ALLE VEJE FØRE DIG DERTIL (arbejdstitel) Flegmade i Vejle HVIS DU IKKE VED, HVOR DU SKAL HEN, VIL ALLE VEJE FØRE DIG DERTIL (arbejdstitel) Flegmade i Vejle Min idé til en udsmykning af Flegmade kan beskrives simpelt: En 'krydsogtværs' af hvide betonfliser på

Læs mere

ROLIGHEDSVEJ BALLERUP STATUS COBE

ROLIGHEDSVEJ BALLERUP STATUS COBE ROLIGHEDSVEJ BALLERUP STATUS 17.12.2015 COBE INTRODUKTION Plangrundlag - arkitektkonkurrence og Rammer og handlinger for udvikling af Ballerup Bymidte Ballerup Kommune har i 2010 gennemført en arkitektkonkurrence

Læs mere

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE

EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE VESTER VOLDGADE UDKAST TIL HELHEDSPLAN NOTAT 05.05.2009 EKSISTERENDE FORHOLD OG POTENTIALE Vester Voldgade som tidligere var middelalderbyens kant mod det grønne voldterræn opleves i dag som en ren trafikgade,

Læs mere

Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21.

Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Center for NOTAT Bilag 3 Notat fra borgermøde om forslag til lokalplan Faste Batteri II, torsdag den 28. oktober 2010 kl. 19-21. 06-12-2010 Sagsnr. 2010-25364

Læs mere

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019

mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 mal byen grøn Amager Vest Lokaludvalgs grønne høringssvar til Københavns Kommunes Kommuneplan 2019 Når vi taler med borgerne i Amager Vest, fylder en grøn og bæredygtig by meget. Især grønne områder tæt

Læs mere

Roskilde leger - Kom ud og leg!

Roskilde leger - Kom ud og leg! 9. januar 2010 - Kom ud og leg! Tlf.: Fax: www.roskilde.dk Roskilde leger - Kom ud og leg! Idégrundlag En ny bylivskultur er under udvikling. Roskilde leger - Kom ud og leg! er et kulturbaseret projekt

Læs mere

Kvarterplan for Odense bymid - te er udarbejdet i løbet af 1998 frem til maj 1999.

Kvarterplan for Odense bymid - te er udarbejdet i løbet af 1998 frem til maj 1999. Kvarterplan for Odense bymid - te er udarbejdet i løbet af 1998 frem til maj 1999. Politisk ansvarlig: Rådmand Søren Møller, Miljø- og Teknikforvaltningen. Styregruppe: Byplan- og Miljøchef Jørgen Boe,

Læs mere

Tilgængelighed i Viborg

Tilgængelighed i Viborg Tilgængelighed i Viborg Projektforslag for Kompanistræde og Sct. Mathias Gade - samt passage fra Kompagnistræde til Latinerhaven den 19.12.2017 Tilgængelighedsprincipper Udgangspunktet for tilgængelighedstiltagene

Læs mere

Gå på opdagelse: Kunst i det offentlige rum

Gå på opdagelse: Kunst i det offentlige rum Gå på opdagelse: Kunst i det offentlige rum Liv i byens rum Når vi bevæger os rundt i byen er det ikke alene arkitekturen, der spiller ind på rumdannelsen. Kunstværker i det offentlige rum har en særlig

Læs mere

Præsenterer følgende projekter ved Bysamarbejdets første møde 9 maj 2017

Præsenterer følgende projekter ved Bysamarbejdets første møde 9 maj 2017 STATUS KUNST og FORSKØNNELSE og STATIONS PLADSEN i samarbejde Præsenterer følgende projekter ved Bysamarbejdets første møde 9 maj 2017 1804 PLADSEN... Tovholder : Kirsten Der søges midler til betaling

Læs mere