Udvalget for Sundhed og Socialservice

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udvalget for Sundhed og Socialservice"

Transkript

1 Dagsorden Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 13. Mødedato: 02. november 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SS Udbygning af bofællesskab til udviklingshæmmede i Brædstrup 2 SS Opgørelse af ventetider til plejeboliger SS Status antal ledige plejeboliger 4 SS Status vedrørende afvikling af ældreboliger 5 SS Kvalitetsstandarder for visitation til pleje- og ældreboliger 6 SS Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand efter lov om Social Service 85 7 SS Venteliste opgørelse specialiserede Bo-Tilbud pr. 30. september SS Strategi for trænings- og rehabiliteringsområdet i Horsens Kommune 9 SS Budgetopfølgning pr. 30. september Det specialiserede socialområde 10 SS Siden sidst. - Udvalgsformanden og direktøren orienterer, herunder tilbagemelding fra politikers deltagelse i bestyrelsesmøder, rådsmøder m.v.

2 Side 2/18 1 SS Udbygning af bofællesskab til udviklingshæmmede i Brædstrup Resumé Horsens Kommune har siden 2010 udvidet egne driftstilbud ved hjemtagelse af tidligere regionale botilbud. Samtidig er der gennemført en optimering og prisreduktion af botilbudene. I forbindelse med vedtagelsen budget 2011 blev Byrådet præsenteret for en mulig udbygning af Bofællesskabet i Brædstrup med 4 boliger fra 6 til 10 boliger. Udbygningen var en del af det indsatskatalog som Udvalget for Sundhed og Socialservice præsenterede for Byrådet med henblik på sikring af rammeoverholdese i Udbygningen skaber årlig driftsmæssig besparelse på 1 mio. kr. og som følge heraf en tilsvarende lavere takst. Sagen afsluttes i Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at 1. der gives tilsagn om opførelse af 4 boliger med tilhørende fællesboligareal beliggende Vestergade i Brædstrup, og at boligerne opføres som kommunalt alment ældreboligbyggeri. 2. en anskaffelsessum for ældreboligerne på kr. inkl. moms. godkendes. 3. låneoptagelse svarende til 84 % af anskaffelsessummen, svarende til kr. godkendes. 4. administrationen bemyndiges til at optage lånet enten som et realkreditlån eller i Kommunekredit afhængig af, hvad der skønnes mest formålstjenligt. 5. der hensættes 14 % af anskaffelsessummen i kommunal grundkapital svarende til kr. inkl. moms. 6. der gives en anlægsbevilling på kr. med tilhørende rådighedsbeløb i 2011 på kr. inkl. moms (til forprojektering) og et rådighedsbeløb i 2012 på kr. inkl. moms til konto Ældreboliger Vestergade 25-37, Brædstrup, og at rådighedsbeløbene finansieres ved låneoptagelse på kr., beboerindskud på 2 % (forbrug af likvide aktiver) på kr. og optagelse af et kapitalindskud på status (forbrug af likvide aktiver) på kr. 7. der gives en anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb i 2012 til konto Ældreboliger Vestergade 25-37, Brædstrup, Inventar på i alt kr. inkl. moms, og at rådighedsbeløbet finansieres af Likvide Aktiver. 8. der gives en anlægsbevilling med tilhørende rådighedsbeløb i 2012 på kr. ekskl. moms til konto Salg af grund til 4 ældreboliger Vestergade 25-37, Brædstrup. Rådighedsbeløbet tilføres likvide aktiver.

3 Tidligere beslutning Side 3/18 Udvalget for Sundhed og Socialservice den 5. oktober 2011 kl Udsat idet Udvalget ønsker en gennemgang af projektets økonomiske forudsætninger. Ellen T. Schmidt og Susan Gyldenkilde deltog ikke i sagens behandling. Sagsfremstilling Bofællesskabet i Brædstrup Bofællesskabet for udviklingshæmmede i Brædstrup er geografisk placeret på Vestergade 37 og består af 6 lejligheder og et fælleshus. Tilbuddet var oprindeligt tænkt større (12 boliger), men de ekstra boliger blev sparet væk i forbindelse med opførelsen af boligerne. Det har efterfølgende vist sig, at der er behov for at opføre 4 ekstra boligere. Boligerne kan opføres ved en marginal omkostning for kommunen, idet Kommunen ejer grunden. Udvidelsen af Brædstrup bofællesskab blev præsenteret i forbindelse med vedtagelsen af budget 2011, hvori de indgik i bestræbelserne på rammeoverholdelse. Ved at opføre 4 ekstra boliger kan man samlet skabe en driftmæssige besparelse på 1. mio. kr. pr. år. Besparelsen slår igennem som en takstreduktion i Myndighedsafdelingens portefølje. Driftsoptimering Ved vurdering ud fra en break-even model vil tilbuddet kunne drives for 10 borgere med den samme personalenormering som for de 6 borgere. Det forudsætter, at de beboere, der yderligere bliver visiteret til tilbuddet, har den samme tyngde som de eksisterende beboere. Økonomi og takst Der forudsættes samme økonomiske ramme som for det nuværende tilbud, svarende til en beregnet personalenormering på 5,20 stilling. Den nuværende takst, der er på 942 kr. pr. døgn, svarende til kr. pr. år. Den fremtidige takst vil som følge af omlægningen blive på 565 kr. pr. døgn svarende til kr. pr. år. Der kan forventes et begrænset lejetab i forbindelse med ibrugtagningen af boligerne, da der stræbes efter, at pladserne bruges af borgere, der allerede modtager et ligende tilbud i eller udenfor Horsens Kommune. Anlægsøkonomi og skema A Ældreboligerne med tilhørende fælleboligareal opføres efter reglerne i lov om Almene boliger m.v., herunder lovens regler om finansiering. Boligerne vil kunne finansieres med 84 % lån, 14 % grundkapitallån og 2 % indskud fra beboerne. Grundkapitallånet vil ved 14 % udgøre kr. En kommune skal ikke indbetale indskud i Landsbyggefonden. Men boligerne skal stilles som om, der var sket indbetaling til Landsbyggefonden med den effekt, at beløbet ikke må belaste boligernes drift i samme periode som et grundkapitallåns løbetid, d.v.s. i 50 år.

4 Side 4/18 Beboerindskuddet vil udgøre i alt ca kr., ca kr. pr. bolig. Beboere, der tilbydes indflytning fra et tilsvarende kommunalt finansieret bo tilbud, skal ikke betale indskud, når de flytter til en af de ny etablerede plejeboliger. Kun nytilflyttere skal betale beboerindskud. Den gennemsnitlige månedlig husleje er på ca kr. ekskl. forbrugsafgifter. Huslejen ligger på niveau med tilsvarende 'boliger' i kommunen. Afhængig af indkomstforholdene kan der ydes boligydelse til beboerne efter gældende regler. For førtidspensionster vil der være en boligestøtte på. ca kr. For folkepensionster vil der være en støtte på ca kr. Den samlede anskaffelsessum for boligerne kan opgøres til kr. Det giver en anskaffelsessum på ca kr./m2. Anskaffelsessummen afspejler, at der er tale om forholdvis få boliger. Det gældende maksimumsbeløb for ældreboliger er kr./m2 pr. 1. januar Opførelsen af de 4 plejeboliger forventes således at kunne holdes indenfor maksimumbeløbet. Den endelige husleje fastsættes dog endeligt efter projektet er færdigt. Maksimumsbeløbet må på intet tidspunkt overskrides, hverken i forbindelse med skema A, skema B eller skema C. Grundkøbssum for de 4 handicapboliger er overslagsmæssig vurderet til kr. inkl. moms. Den aktuelle grundareal købssum er fastsat til kr. inkl. moms. Baggrunden for reduktionen er, at den samlede anskaffelsessum for i alt 4 stk. plejeboliger ikke kan oppebære større grundkøbssum. Teknik og Miljø og Udvalg for Sundhed og Socialservice fremsender ansøgning om godkendelse af skema A i forbindelse med opførelse af 4 stk. plejeboliger Vesterled Brædstrup. Skema A indeholder følgende hovedtal: Der ønskes opført i alt 4 stk. 2 rumsboliger med et gennemsnit boligareal på 65 m2, i alt 260 m2 boligareal, inkl. ca. 20 m2 fællesboligareal. Boligerne skal kunne overholde pladskravene svarende til plejekrævende beboere givet af Arbejdstilsynet og Horsens Kommunes publikation "Sunde boliger". Overslagsmæssigt er grundudgifterne til boligerne fastsat til kr., håndværkerudgifterne til ca kr. inkl. moms, øvrige omkostninger (teknisk rådgivning, forsikring, gebyrer m.v.) til ca kr. I alt kr. inkl moms. I forbindelse med opførelsen af de 4 stk. boliger, om- og tilbygges der ligeledes et fællesboligareal på ca. 20 m2 til de nuværende fællesboligarealer. Handicapboligerne opføres efter reglerne i lov om Almene Boliger mv. herunder lovens regler for finansiering. Boligerne vil kunne finansieres ved 84 % lån, 14 % grundkapital og 2 % indskud fra beboerne.

5 Huslejen forventes at være ca kr. pr. m2 inkl. forsyningsudgifter og ekskl. forbrugsafgifter. Side 5/18

6 Side 6/18 2 SS Opgørelse af ventetider til plejeboliger Resumé Horsens Kommune lever op til ventetidsgarantien jf. lov om Social Service 192 a og lov om Almene Boliger 154 a. Sagen afgøres i Udvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at Udvalget tager orienteringen til efterretning. Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen skal tilbyde borgerne plejeboliger eller almene plejeboliger i henhold til plejeboliggarantien jf. lov om Social Service 192 a og lov om Almene Boliger 154 a. Plejeboliggarantien gælder ikke, hvis borgeren har valgt et bestemt plejehjem eller en bestemt almen plejebolig. Socialministeriet fastsætter de nærmere regler om optagelse på venteliste og om frister for tilbud om almen plejebolig eller plejehjemsplads. Hvis Kommunalbestyrelsen ikke opfylder plejeboliggarantien, vil der efter de gældende regler i lov om Kommunernes Styrelse kunne rejses sag af de kommunale tilsynsmyndigheder. Ventetidsgarantien til henholdsvis plejeboliger og demensboliger er maksimalt 2 måneders ventetid. Status pr. 30. september 2011 er, at Horsens Kommune lever op til garantien. Således har alle borgere, som står på den generelle venteliste til plejebolig uden specifikke ønsker - fået anvist en plejebolig inden 60 dage. På demensområdet har alle borgere fået anvist en bolig inden 60 dage. De øvrige borgere på ventelisten har specifikke boligønsker, hvorfor de ikke er omfattet af garantien. Bilag Status. Ventetider til pleje- og demensboliger, pr. 30. september 2011 (S)

7 Side 7/18 3 SS Status antal ledige plejeboliger Resumé Ved udgangen af juni måned 2011 var der 3 borgere, der er på venteliste til en somatisk plejebolig. I perioden juli 2010 til september 2011 er der konstateret en tendens til et stigende antal ledige plejeboliger. Denne tendens er dog ændret, idet der pr. 29. september 2011 er 4 ledige plejeboliger. Sagen afsluttes i Udvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Sagsfremstilling I perioden juli 2010 til september 2011 er der konstateret en tendens til et stigende antal ledige plejeboliger. Denne tendens er dog ændret, idet der pr. 29. september 2011 er 4 ledige plejeboliger. Generelt har der i de senere år været en tendens til en mindre efterspørgsel efter plejeboliger. Denne tendens er der sket opfølgning på, idet der succesivt ved om- og tilbygninger til Horsens Kommunes plejecentre er sket en reduktion i antallet af plejeboliger. I januar 2010 var der ialt 561 plejeboliger svarende til en dækningsprocent på 17,9 % for borgere i Horsens Kommune over 80 år. Pr. januar 2011 var der 538 boliger svarende til en dækningsprocent på 16,9 %. Pr. 1. januar 2012 vil der være 532 plejeboliger svarende til 16,8 %. Samtidig er der sket en ændring i sammensætningen af plejeboliger, idet demensboligerne er steget fra 97 boliger i 2010 til 105 boliger i Bilag 2011 august Notat vedr ledige plejeboliger (S)

8 Side 8/18 4 SS Status vedrørende afvikling af ældreboliger Resumé Horsens Kommune opsiger anvisningsretten til alle familieboliger ejet af de almene boligselskaber. Horsens Kommune indgår aftale om overdragelse af anvisningsretten for ældreboliger beliggende udenfor et pleje- og aktivitetscenter til de almene boligselskaber. Sagen afsluttes i Udvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at sagen tages til efterretning. Sagsfremstilling Udvalget er på møderne den 1. december 2010 og den 4. maj 2011 blevet orienteret om dialogen med de almene boligselskaber i Horsens Kommune om kapacitetstilpasning af ældreboliger. Det har været Horsens Kommunes oplæg, at Horsens Kommunes sagsbehandling og visitation skal ske til plejeboliger og ældreboliger beliggende på adresse med centerfunktion (pleje- og/eller aktivitetscenter). Der har efterfølgende været en række dialogmøder med de almene boligselskaber, dels som fællesmøder og dels som egentlige forhandlingsmøder. I processen har det vist sig, at en del af de boliger som Horsens Kommune har haft anvisningsretten til som ældreboliger, er opført som familieboliger. Dette vil sige, at Horsens Kommune ensidigt kan opsige denne anvisningsret og de almene boligselskaber kan herefter frit udleje disse boliger til andre boligsøgende. Status på forhandlingerne med boligforeningerne er: Generelt: Der er kun forhandlet om anvisningsretten til familie- og ældreboliger, der er beliggende uden for et ældrecenter. Efter lovgivningen (Almenboligloven) kan kommunen ensidigt opsige aftalen om kommunal anvisningsret for boliger, der i Landsbyggefonden er mærket som familieboliger. For ældreboliger skal der være enighed med boligforeningen. Andelsboligforeningen Odinsgaard: Boligforeningen overtager pr. 1. november 2011 anvisnings- og udlejningsretten til alle boligforeningens boliger, der er mærket som familieboliger, men ikke ældreboligerne, som fortsat forhandles. Det drejer sig om ialt 71 familieboliger og 42 ældreboliger. Boligselskabet Lejerbo:

9 Side 9/18 Der har været møde med Boligselskabet Lejerbo om overtagelse af anvisningsretten til ældreboligerne på Lille Nygade og Postgården. Der afventes tilbagemelding fra Lejerbos bestyrelse. Det drejer sig om ialt 36 ældreboliger. Horsens Andelsboligforening af 1954: Andelsboligforeningen overtager pr. 1. oktober 2011 anvisningsretten til alle boliger, både familieboliger og ældreboliger. Det drejer sig om ialt 18 familieboliger og 12 ældreboliger. Andelsboligforeningen Beringsgaard: Andelsboligforeningen overtager pr. 1. oktober 2011 anvisningsretten til alle boliger, både familieboliger og ældreboliger. Det drejer sig om ialt 29 familieboliger og 59 ældreboliger. Hærvejens Boligforening: Boligforeningen overtager pr. 1. oktober 2011 anvisningsretten til alle deres familieboliger. Det drejer sig om ialt 28 familieboliger. Midtjysk Boligselskab: Boligselskabet overtager pr. 1. oktober 2011 anvisningsretten til alle deres familieboliger. Det drejer sig om ialt 12 familieboliger. EGV Klovenhøj: Horsens Kommune har et samarbejde med den selvejende institution om institutionens fremtid. Tilbagemelding om status senest pr. 1. januar Indtil da har Horsens Kommune anvisningsretten som hidtil. Det drejer sig om ialt 53 lette kollektiv boliger. Gottfried Nietscke og Hustrus Stiftelse: Stiftelsen overtog anvisningsretten til ialt 44 lette kollektivboliger pr Horsens Kommune: Teknik & Miljø overtager pr. 1. oktober 2011 anvisningsretten til de kommunalt ejede boliger. Teknik og Miljø søger ældreboligerne på Rådvedvej og Sundvej ommærket til familieboliger. Det drejer sig om 2 udlejningsboliger samt 10 ældreboliger. Horsens kommune tilkendegav i ovennævnte forhandlinger om familieboligerne, at det er afgørende for kommunen, at der ikke kommer til at stå lejligheder tomme med tab for enten boligforeningens lejere eller kommunen som følge, uden at der straks handles på mulighederne. Hvis Landsbyggefonden i enkelte tilfælde ikke kan medvirke, må der findes en løsning uden Landsbyggefonden og i sidste ende må boligerne om nødvendigt nedlægges. Bilag Ældreboliger - fastholdes med kommunal anvisningsret Ældreboliger - forslag afvikling pr. 1. januar 2012

10 Side 10/18 5 SS Kvalitetsstandarder for visitation til pleje- og ældreboliger Resumé Kvalitetsstandarderne for visitation til pleje- og ældreboliger jf. Servicelovens 192 og lov om Almene Boliger mv. 54 er blev revurderet. Udvalget besluttede på sit møde den 5. oktober 2011, at der udarbejdes en revideret udgiftsneutral kvalitetsstandard til godkendelse i Byrådet. I de fremsendte kvalitetsstandarder er det præciseret, hvem der kan modtage ydelsen. I forhold til visitering til plejebolig er der tilføjet visitationskriterier vedrørende borgere med kommunikationshandicap. Kvalitetsstander vedrørende visitering til ældrebolig med og uden center er samlet i èn standard. Sagen afsluttes i Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at Kvalitetsstandarderne for visitation til pleje- og ældreboliger godkendes. Sagsfremstilling Kvalitetsstandarder er en generel beskrivelse af kommunens serviceniveau. Det nuværende serviceniveau for visitation til pleje- og ældreboliger er vedtaget i Byrådet den 28. september Det er ikke et lovkrav, at der udarbejdes kvalitetsstandarder for visitation til pleje- og ældreboliger. Der er frit valg på området, således at borgeren kan vælge at flytte til en anden kommune forudsat at kriterierne for at blive visiteret til pleje- og ældreboliger opfyldes i såvel fraflyttende som tilflyttende kommune jf. Servicelovens 108, stk 2. Baggrunden for at ændre visitationskriterierne i 2010 var markant stigende udgifter til betaling til andre kommuner. For at minimere udgiftspresset på området blev visitationskriterierne strammet betydeligt. Udvalget drøftede på sit møde den 5. oktober 2011 serviceniveauet for visitering til pleje- og ældreboliger. Udvalget besluttede, at der udarbejdes en revideret udgiftsneutral kvalitetsstandard til Byrådets godkendelse. I de fremsendte kvalitetsstandarder er det præciseret, hvem der kan modtage ydelsen. I forhold til kvalitetsstandarden visitering til plejeboliger er der tilføjet visitationskriterier vedrørende borgere med kommunikationshandicap. Kvalitetsstandarder vedrørende visitering til ældrebolig med og uden center i er samlet i èn kvalitetsstandard. Kvalitetsstandarder sendes til høring i Ældrerådet den 15. november 2011.

11 Side 11/18 Bilag Kvalitetesstandarder visitering til pleje- og ældreboliger 192 og 54 ændringer 27. okt 2011

12 Side 12/18 6 SS Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand efter lov om Social Service Resumé Kvalitetsstandard for lov om Social Service 85 er udarbejdet i ny udgave. Kvalitetsstandarden er udarbejdet i forhold til gældende lovgivning på området, og bruges som arbejdsredskab i forhold til visitering til støtte efter lov om Social Service 85. Kvalitetsstandarden anvendes som vejledende retningslinier i visitationsarbejdet, hvilket kvalificerer den endelige visitation af ydelse for 85. Sagen afsluttes i Byrådet. Indstilling Direktionen indstiller, at kvalitetsstandarden for lov om Social Service 85 godkendes. Sagsfremstilling Der fremsendes forslag til kvalitetsstandard for lov om Social Service 85. Lov om Social Service 85: "Kommunalbestyrelsen skal tilbyde hjælp, omsorg eller støtte samt optræning og hjælp til udvikling af færdigheder til personer, der har behov herfor på grund af betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale problemer." Kvalitetsstandarden er et arbejdsredskab i Myndighedsafdelingens bestillerfunktion i forhold til gældende lovgivning og politisk besluttede serviceniveau. Kvalitetsstandarden anvendes som vejledning i visitation af den enkelte borger. Kvalitetsstandarden har været i høring i drift for Handicap og Psykiatri (HPS), samt Myndighedsafdelingen for voksen og sundhed. Kvalitetsstandarden er i høring i Handicaprådet den 4. november Høringssvar fra drift og myndighed er indarbejdet i kvalitetsstandarden. Bilag Kvalitetsstandard for Socialpædagogisk bistand 85 - oktober 2011 (2)

13 7 SS Venteliste opgørelse specialiserede Bo-Tilbud pr. 30. september Resumé Side 13/18 En opgørelse over ventetid på specialiserede botilbud efter Lov om Social Service 85, 107 og 108. Der er 9 på venteliste, hvoraf de 4 har et tilbud nu allerede, men ønsker at flytte. Sagen afsluttes i Udvalget. Indstilling Direktionen indstiller, at Udvalget tager orienteringen til efterretning. Sagsfremstilling Opgørelsen viser, at den 30. september 2011 var der 9 personer i Horsens Kommune, der stod på venteliste til specialiserede botilbud efter lov om Social Service 85, 107 og af borgerne har et bo-tilbud, mens 5 af borgerne er hjemmeboende. Den gennemsnitlige ventetid er på 467 dage, for alle 9 personer. Den gennemsnitlige ventetid for hjemmeboende er på 382 dage, mens borgere i botilbud gennemsnitligt har ventet i 599 dage. Den gennemsnitlige ventetid til opgangsfællesskaber er 265 dage. Udover de 9 der aktuelt står på venteliste, er der pr. 30. september 2 voksne på en fremtidig venteliste. De har ikke aktuelt brug for et tilbud, idet de bor hjemme, hhv. på Kildebjerget. Begge vil inden for de næste par år få brug for et bo-tilbud, den ene på niveau svarende til Bo-Horsens, den anden i bo-tilbud i Brædstrup. På det foreliggende grundlag og nuværende placering i Børn og Unge-regi, vurderes det, at der kommer 2-4 unge inden for det næste år med behov for botilbud, svarende til Bo-Horsens og mellem 6 og 8 med behov for opgangsfællesskab. Bilag Venteliste - specialiserede botilbud (S)

14 Side 14/18 8 SS Strategi for trænings- og rehabiliteringsområdet i Horsens Kommune Resumé Men henblik på at fortsætte og styrke arbejdet med sundhedsfremme, mestring og egenomsorg fremlægges forslag til strategi for træning og rehabilitering. Det foreslås, at indsatsen og kompetencerne samles i én organisation - Center for Sundhed og Rehabilitering. Etablering sker indenfor Voksen og Sundheds nuværende budgetramme. Sagen afsluttes i Byrådet. Indstilling Direktion indstiller, at 1. Principperne og rammen om den fremtidige organisering af området godkendes. 2. Strategien udmøntes ved at samle indsatserne i Center for Sundhed og Rehabilitering. 3. Voksen og Sundhed indenfor den nuværende økonomiske ramme igangsætter implementeringen af den nye organisering. Sagsfremstilling Horsens Kommune har siden 2007 arbejdet med et mindset for sundhedsfremme, hvor der er stort fokus på mestring og egenomsorg. Idegrundlaget er at fremme borgernes selvstændige og aktive liv og understøtte høj livskvalitet for grupper af borger, der kan have dårligt helbred og kroniske lidelser, funktionstab og dårlig mobilitet. Funktionstab der begrænser den enkelte borger i forhold til at kunne klare en almindelig hverdag og indgå i fællesskab og kontakt med andre. Det er i dag vanskeligt at danne sig et samlet overblik over Horsens Kommunes tilbud og aktiviteter på trænings- og rehabiliteringsområdet. Dette skyldes blandt andet, at der efter kommunalreformen er sket en række knopskydninger på nogle indsatser. Samtidig har kommunen med det nære sundhedsvæsen fået ansvaret for nye opgaver. Det betyder, at det kan være svært for borgerne og kommunens samarbejdspartnere at orientere sig i området. Endvidere er det vanskeligt at styre, koordinere, udvikle området på grund af, at ledelsen af området ikke er placeret entydigt. Man får derfor ikke et tilstrækkeligt udbytte af indsatsen og beslutningsprocessen er ofte for lang. Ved at samle indsats og kompetencerne i én organisation og under én leder i Center for Sundhed og Rehabilitering, samtidig med at der skabes en større gennemsigtighed på området, er målet, at kommunen står bedre rustet til at løse opgaverne, herunder også at skabe mere for færre.

15 Missionen for Center for Sundhed og Rehabilitering er todelt. Side 15/18 1. Dels er centeret indgangen til Kommunen når nye borgere, som søger hjælp til pleje, praktisk hjælp og træning skal vurderes. For hver enkelt borger skal der laves en plan for, hvordan borgeren bedst muligt kan understøttes i at fastholde størst mulig egenmestring. Planen følges op af indsats, der øger borgerens aktive deltagelse i hverdagsliv, samfundsliv og skaber størst mulig uafhængighed af vedvarende støtte. 2. Dels at revurdere de borgere, der allerede modtager hjælp, pleje eller træning, i forhold til hvilke initiativer, der kan igangsættes, så borgerens egenomsorg og mestring øges. Missionen er således, at fokus hele tiden fastholdes på at understøtte og optimere borgerens mestring og egenomsorg. Ideen i Center-tanken er, at: Kommunen kommer til borgerne og ikke omvendt! Indsatsen vil finde sted som: 1. Hjemmetræning i borgerens eget hjem. 2. Træning i nærmiljøet. Det kan være på de decentrale enheder i Sundhedscentrene, i lokale træningsfaciliteter eller fitnesscentre, i naturen, i foreninger, i boligområder m.m. 3. Specialiseret dag- eller døgngenoptræning i bydækkende tilbud. Formålet er at styrke og intensivere mestringstankegangen og herved sikre og fremme: At de rigtige tilbud tilbydes, til de rigtige borgere, på det rigtige tidspunkt. Hurtig indsats uden ventetid. Kortere programmer, der fremmer mestring og selvstændighed. Udvikle patientskole og uddannelse til egenmestring. Fremme rehabilitering og træning til kronikere, borger med funktionstab, herunder også ældre inden de får behov for praktisk hjælp og pleje (forebyggende hjemmebesøg). Inddrage civilsamfund borgere, pårørende og frivillige i et aktivt samspil med kommunale aktører omkring den sundhedsfremmende og forebyggende indsats. Udvikle nye former for træning via nye teknologi, der fremme mestring og træning i eget hjem. I et organisatorisk perspektiv er formålet, at: Skabe synlighed, gennemsigtighed og lette adgangen til kommunen for brugere og samarbejdspartnere (praktiserende læger og sygehuse) der kan højne samarbejdet på tværs. Styrke ledelsen én leder der fremmer tværgående og helhedsorienteret tilgang, samt optimerer på tværs af nuværende fagområder.

16 Side 16/18 At medarbejderne indgår i et fleksibelt samspil med ledere og kolleger om at optimere anvendelsen af alle medarbejderressourcer. Styrke kompetencer, resultater og effekten af indsatsen. Større fokus på at kunne dokumentere produktivitet og effekt. Etablere Sundhedsskole rettet mod medarbejderne og deres arbejde med sundhedsfremme og egenmestring. Strategien udmøntes ved at samle indsatserne i Center for Sundhed og Rehabilitering under en ledelse. I startfasen organiseres indsatsen som en del af Sundhedscenter Ceres. Efterfølgende bliver Center for Sundhed og Rehabilitering et selvstændigt sundhedscenter på samme organisatoriske niveau som de tre øvrige sundhedscentre. Etablering af Center for Sundhed og Rehabilitering vil ske inden for den nuværende budgetramme i Voksen og Sundhed. Sagen er sendt i høring i "Medudvalget for Sundhed og Omsorg", "Medudvalget for Handicap, Psykiatri og Socialt udsatte" og "LMU i Myndighedsafdelingen" samt Ældre- og Handicapråd. Høringssvarene fremlægges på mødet. Bilag Notat- Center for Sundhed og Rabilitering

17 Side 17/18 9 SS Budgetopfølgning pr. 30. september Det specialiserede socialområde Resumé Budgetopfølgningen pr. 30. september 2011 på Udvalget for Sundhed og Socialservices ramme fremlægges hermed til politisk behandling. Jf. den politisk vedtage aktivitetskalender vedr. budgetopfølgninger er der tale om en opfølgning på myndighedsdelen af hhv. ældreområdet og det specialiserede socialområde. Budgetopfølgningen viser at der samlet set forventes et merforbrug på 2,8 mio. kr. - Merforbruget kompenseres af et tilsvarende mindreforbrug på puljen til imødegåelse af det demografiske pres på frit valg (Hjemmehjælp). Sagen afsluttes i udvalget Indstilling Direktionen indstilller At vedlagte budgetopfølgning tages til efterretning Sagsfremstilling Budgetopfølgningen viser, at der i Myndighedsafdelingen (handicap og psykiatri og ældreområdet) forventes et samlet merforbrug på 2,8 mio. kr. Dette forventede merforbrug blev ligeledes estimeret i forbindelse med den udvidede budgetopfølgning pr. 31. august 2011 som Udvalget behandlede den 5. oktober (sag nr. 8). I denne sag godkendte Udvalget, Direktionens indstilling om at finansiere det forventede merforbrug, med et forventet mindreforbrug på puljen til imødegåelse af det demografiske pres på frit valg (hjemmehjælp). Da indstillingen endnu ikke er endelig godkendt i Byrådet, er der endnu ikke foretaget den anbefalede omplacering, hvorfor merforbruget i forhold til budgettet også optræder i denne sag. Budgetopfølgningen viser endvidere, at der på myndighedsområdet i forhold til indsatserne for socialt udsatte forventes et samlet merforbrug på 1.4 mio. kr. Dette merforbrug var ligeledes kendt i forbindelse med den udvidede budgetopfølgning pr. 31. august Merforbruget på 'Center for Socialt Udsattes' (CSU) myndighedsdel kan dækkes at et tilsvarende mindreforbrug på CSU's driftområde. De to myndighedsområders budgetopfølgning er vedlagt som bilag. Bilag Budgetopfølning Center for Socialt Udsatte Budgetopfølning Myndighedsafdelingen

18 10 SS Siden sidst. - Udvalgsformanden og direktøren orienterer, herunder tilbagemelding fra politikers deltagelse i bestyrelsesmøder, rådsmøder m.v Side 18/18

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 3. Mødedato: Mødevarighed: 15.30-17.30 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SS Venteliste, specialiserede botilbud

Læs mere

Vital Horsens Center for Sundhed og Rehabilitering

Vital Horsens Center for Sundhed og Rehabilitering VOKSEN OG SUNDHED Direktør Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon:76 29 29 29 Telefax: 76 29 35 30 voksenogsundhed@horsens.dk www.horsenskom.dk Dato: 23. sep. 2011 KL-Emnenr.: 29.00.00 A21 Sagsnr.: 2010-012166

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice REFERAT Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 10. Mødedato: 09.09.2009 Fraværende: Mødevarighed: 16.00-17.30 Mødested: Mødelokale 1 Ulrik Kragh Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 VOK Opgørelse af ventetider

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 12. Mødedato: Mødevarighed: 15.30-18.15 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Ellen T. Schmidt (Gik kl. 17.15. Deltog ikke i punkterne

Læs mere

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.

Møde nr.: 23 Mødedato: 23. november 2010 Mødevarighed: Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet. REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 23 Mødedato: Mødevarighed: 16.45-17.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Bjarne Sørensen (Deltog ikke i mødet.) Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK KL's Kommunalpolitiske

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt indgang v/ydelseskontoret Fraværende:

Læs mere

Dagsorden Ældrerådet

Dagsorden Ældrerådet Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. marts 2019 Mødetid: 13:30 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om Ældrerådets hjælp til pressemeddelelser - kl. 13:30-13:40 2 2 Orientering

Læs mere

Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet

Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet FREDERIKSHAVN KOMMUNE Kvalitetsstandard og ydelsesbeskrivelser for botilbud på handicap og psykiatriområdet Kvalitetsstandard for botilbud til voksne i henhold til Servicelovens 107 og 108 samt Almenboliglovens

Læs mere

Formålet med indsatsen

Formålet med indsatsen Kvalitetsstandard Overskrift Modtagere Botilbud i almene boliger til borgere med betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne Handicap, psykiatri og socialt udsatte Lov om almene boliger

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 7. Ekstraordinær møde Mødedato: Mødevarighed: 08.30-10.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Ingerlise Thaysen Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden

Læs mere

Ældreudvalget. Referat. Dato: Tirsdag den 3. december Mødetid: 17:00-17:55

Ældreudvalget. Referat. Dato: Tirsdag den 3. december Mødetid: 17:00-17:55 Referat Dato: Tirsdag den Mødetid: 17:00-17:55 Mødelokale: Mødelokale B101 Medlemmer: Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), John A. Bilenberg (C), Lars Prier (O), Merete

Læs mere

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. april 2008 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Dagsorden Udvalget for Voksenservice Møde nr.: 11. Mødedato: 07.10.2009 Mødetid: 16.00 Mødested: Mødelokale 4 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 VOK Genoptagelse - Konkurrenceudsættelse af hjælpemiddelområdet

Læs mere

Nye anlægsprojekter. Betegnelse SUM / TRANSPORT Udfyldt af: JR. Dato:

Nye anlægsprojekter. Betegnelse SUM / TRANSPORT Udfyldt af: JR. Dato: Nye anlægsprojekter Udfyldt af: JR Udvalg: Folkesundhed og Omsorgsudvalg Udgifter og indtægter anføres særskilt Dato: 29-05-2017 Prioritet Betegnelse (beløb er i ) Vedligeholdelse af kapitalapparat Implementering

Læs mere

Kvalitetsstandard. Overskrift. Alm ene boliger til borgere m ed betydelig og varig neds at fysisk eller psykisk funktionsevne.

Kvalitetsstandard. Overskrift. Alm ene boliger til borgere m ed betydelig og varig neds at fysisk eller psykisk funktionsevne. Kvalitetsstandard Overskrift Alm ene boliger til borgere m ed betydelig og varig neds at fysisk eller psykisk funktionsevne Handic ap Lov om almene boliger 105 og Servicelovens 85 Modtagere Botilbud i

Læs mere

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Hans Henning Bjørnsen (V) Jesper Henriksen (A) Lis Olsen

Læs mere

Botilbud. Kvalitetsstandarder. Handicap og Psykiatri

Botilbud. Kvalitetsstandarder. Handicap og Psykiatri Botilbud Kvalitetsstandarder Handicap og Psykiatri Denne kvalitetsstandard gælder for botilbud inden for Handicap og Psykiatri i Favrskov Kommune. Den indeholder information til dig som borger om de tilbud

Læs mere

Referat Ældrerådet. Orientering om Ældrerådets rammer og vilkår i relation til databeskyttelsesforordningen - kl. 13:

Referat Ældrerådet. Orientering om Ældrerådets rammer og vilkår i relation til databeskyttelsesforordningen - kl. 13: Referat Ældrerådet Mødedato: 19. marts 2019 Mødetid: 13:30 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering om Ældrerådets rammer og vilkår i relation til databeskyttelsesforordningen

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at

Læs mere

Sundhed og Omsorg Tilbudsoversigt fra Sundhed og Omsorg Februar 2012

Sundhed og Omsorg Tilbudsoversigt fra Sundhed og Omsorg Februar 2012 Sundhed og Omsorg Tilbudsoversigt fra Sundhed og Omsorg Februar 2012 Billede fra det nye Birkebo i Østbirk Bo- og aktivitetstilbud fra Sundhed og Omsorg Forord Det er Byrådets ønske, at alle ældre og personer

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Plejeboliger og ældre- og handicapboliger

Plejeboliger og ældre- og handicapboliger Plejeboliger og ældre- og handicapboliger Hedensted Kommune har plejeboliger på plejehjem og boliger der er specielt indrettet til ældre og handicappede. Ældre- og handicapboliger er placeret dels i tilknytning

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. september 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

SÆH ønsker ligeledes afdækket, om kommunen kan pålægge de private boligselskaberne at udleje til en andre boligsøgende.

SÆH ønsker ligeledes afdækket, om kommunen kan pålægge de private boligselskaberne at udleje til en andre boligsøgende. Internt notat Team Byggeri og Ejendomme 03-04-2018 Side 1. Notat vedrørende midlertidig anden brug af plejeboliger 1. Sagens omstændigheder SÆH ønsker midlertidig at udleje kommunalt ejede almene ældreboliger,

Læs mere

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 26. januar 2017 Mødetid: 15:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Revidering af Horsens Kommunes Handicappolitik - kl. 15:00-16:00 2 2 Høring - Sammenhængende

Læs mere

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Onsdag den 13. juni Mødetid: 17:00-18:00

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Onsdag den 13. juni Mødetid: 17:00-18:00 Tillægsreferat Dato: Onsdag den Mødetid: 17:00-18:00 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Mette Søndergaard Pedersen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Ældre- og Handicapudvalgets møde den 21.02.2008 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1 Tilgår pressen side 2 Arne Krydsfeldt mødte kl. 16.40 og deltog derfor ikke fuldt ud i behandlingen

Læs mere

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven.

Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Faxe Kommunes Kvalitetsstandard for Længerevarende botilbud efter almenboligloven 105 med støtte efter serviceloven. Om kvalitetsstandarder - En kvalitetsstandard er kommunalbestyrelsens redskab til at

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Tilbudsoversigt. Ældreområdet

Tilbudsoversigt. Ældreområdet soversigt Ældreområdet Forord Det er Byrådets ønske, at alle ældre og personer med handicap skal støttes bedst muligt til at leve et godt og aktivt liv. Støtten skal kunne ydes døgnet rundt afhængig af

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 2. september 2009. med Århus Kommune. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 2. september 2009 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume OK-Fonden har købt et areal vest for Gl. Egå, der i lokalplan

Læs mere

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst.

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2015 Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Anlægsbevilling

Læs mere

Tillægsdagsorden til mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue

Tillægsdagsorden til mødet i Økonomiudvalget. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Tillægsdagsorden til mødet i Økonomiudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Tirsdag den 3. marts 2015 Mødested: Meldahls Rådhus Herredets Tingstue Mødetidspunkt: Kl. 8:30-11:30 Medlemmer:

Læs mere

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 16. marts 2017 Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej 1. Resume Byrådet godkendte på sit møde den 13.

Læs mere

Velfærds- og Sundhedsudvalget

Velfærds- og Sundhedsudvalget Referat Velfærds- og Sundhedsudvalget Mødedato: 25. maj 2016 Mødetid: 17:00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åbne dagsordenspunkter 3 VS Budgetforslag 2017 inkl. overslagsårene 2018-2020, Velfærds-

Læs mere

Plejeboliger og ældre- og handicapegnede boliger

Plejeboliger og ældre- og handicapegnede boliger Plejeboliger og ældre- og handicapegnede boliger Pleje- og ældre/handicapboliger Hedensted Kommune har plejeboliger på plejecentre spredt rundt i kommunen, og boliger der er specielt indrettet til ældre

Læs mere

Inge Lise Lyse, Mildred Fog, Frede Frandsen, Inga Emborg, Ruth Kristensen, Linda Bak, Keld Mørk Kristensen

Inge Lise Lyse, Mildred Fog, Frede Frandsen, Inga Emborg, Ruth Kristensen, Linda Bak, Keld Mørk Kristensen REFERAT SOCIAL- OG ÆLDREUDVALGET Mødedato: 9. september 2009 Mødested: Gl. Rådhus, i Repræsentationslokalet Mødetidspunkt: 12:00 Mødet hævet: Deltagere: Inge Lise Lyse, Mildred Fog, Frede Frandsen, Inga

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Social- og Sundhedsudvalget Budgetopfølgning pr. 30. september 2014 1. Resume Drift Oprindelig budget Korrigeret budget uden over- /underskud Forventet resultat Afvigelse (- = mindreforbrug) I 1.000 kr.

Læs mere

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder:

Socialudvalget. Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Socialudvalget Socialudvalget er politikformulerende og politikkontrollerende på følgende politikker, strategier og standarder: Sundhedspolitikken Socialpolitik og værdighedspolitik for ældreområdet Tilsynspolitikken

Læs mere

BOLIGER OG INSTITUTIONER SAMT PLEJE OG OMSORG FOR ÆLDRE

BOLIGER OG INSTITUTIONER SAMT PLEJE OG OMSORG FOR ÆLDRE Budget- og regnskabssystem 4.5.4 - side 1 Dato: 1. januar 2004 Ikrafttrædelsesår: Regnskab 2004/Budget 2005 BOLIGER OG INSTITUTIONER SAMT PLEJE OG OMSORG FOR ÆLDRE Udgifter og indtægter vedrørende personlig

Læs mere

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud

Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud 15. december 2015 Center for Handicap og Psykiatri Torvegade 15 4200 Slagelse Kvalitetsstandard for hjælp og støtte i botilbud Indhold 1. INDLEDNING... 3 2. LOVGRUNDLAG... 3 2.1. FORMÅLET MED HJÆLPEN OG

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. juli 24 via Magistraten Tlf. nr.:894 6662 Jour. nr.:m3/22/532-22 Ref.: Jesper Dahlsen-Jensen

Læs mere

Sag: 15/34687 Godkendt af Skanderborg Kommunes Byråd 16.12.2015

Sag: 15/34687 Godkendt af Skanderborg Kommunes Byråd 16.12.2015 Indhold Kvalitetsstandarder for plejeboliger, plejehjem og ældreboliger i Skanderborg Kommune... 3 Kvalitetsstandard for plejebolig / plejehjem... 4 Kvalitetsstandard for Glashuset v. Kildegården, Kildevej

Læs mere

Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren

Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 16.december 2014 3.1.2 VISITATION TIL PLEJEBOLIGER Ansøgning om bolig Ansøgning Henvendelse om plejebolig sker til visitationsenheden. På basis

Læs mere

Årshjul Velfærds- og Sundhedsudvalget

Årshjul Velfærds- og Sundhedsudvalget Årshjul 2018 Velfærds- og Sundhedsudvalget KOLOFON Årshjul 2018, Velfærds- og Sundhedsudvalget Velfærd og Sundhed Velfærds- og Sundhedsstaben 4. januar 2018 Kontaktperson: Direktør, Velfærd og Sundhed:

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 19 TORSDAG DEN 28. AUGUST 2008, KL. 14.30 PÅ OTTERUPGÅRDEN, FABRIKSVEJ 7, OTTERUP Social- og Sundhedsudvalget 28. august 2008 Side:

Læs mere

1 Godkendelse af dagsorden 2

1 Godkendelse af dagsorden 2 Referat Ældrerådet Mødedato: 20. oktober 2015 Mødetid: 13:30 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Godkendelse af dagsorden 2 2 Høring - Kvalitetsstandarder - Genoptræning, vedligeholdelsestræning

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper

BILAG 1. Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper BILAG 1 Begreber og boligtyper i plejeboligplanen I dette notat beskrives følgende begreber og pladstyper Almindelige somatiske plejeboliger Tryghedsboliger Ældreboliger Specialiserede pladser målrettet

Læs mere

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud

Social- og Sundhedscenteret. Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud 2 Kvalitetsstandard for længerevarende botilbud Formålet med hjælpen Formålet med ophold i længerevarende botilbud er: - at du

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Sophielund Mandag 27.10.2008 kl. 14:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Social- og Sundhedsudvalgets politikområdebeskrivelser til budget 2009 3 Orientering

Læs mere

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset

Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Referat Socialudvalget's møde Mandag den 12-04-2010 Kl. 15:30 Bryghuset Deltagere: Lars Erik Hornemann, Masoum Moradi, Ulla Larsen, Grete Schødts, Bjarne Hansen, Bente Bondebjerg, Tina Petersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sag: P

Sag: P Indhold Kvalitetsstandarder for plejeboliger, plejehjem og ældreboliger i Skanderborg Kommune... 3 Kvalitetsstandard for plejebolig / plejehjem... 4 Kvalitetsstandard for Glashuset v. Kildegården, Kildevej

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. oktober 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen Mobilnummer 21 53 36 50 E-mail csp@esbjergkommune.dk Notat Vejledning ift. Alment Nybyggeri Indhold Grundkapital:...2

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice REFERAT Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 6. Mødedato: Mødevarighed: 15.30-17.45 Fraværende: Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SS Projekt: Fokus på træning fremfor

Læs mere

Kvalitetsstandard for visitation til plejebolig og ældrebolig

Kvalitetsstandard for visitation til plejebolig og ældrebolig Kvalitetsstandard for visitation til plejebolig og ældrebolig Indledning: De bærende principper i levering af kerneydelser inden for Ældre-, sundheds- og rehabiliteringsområdet i Nordfyns Kommune er: Sundhedsfremme

Læs mere

Svendborg Kommune. Kvalitetsstandard for Boliger. Tillæg til serviceinformation

Svendborg Kommune. Kvalitetsstandard for Boliger. Tillæg til serviceinformation Svendborg Kommune Kvalitetsstandard for Boliger Tillæg til serviceinformation Lovgrundlag Lovgrundlag for ældreboliger, plejeboliger og boliger for demente findes i: l Lov om Social Service 108, 192 samt

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan 2. etape. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan 2. etape Norddjurs Kommune 17. april 2009 Dok. nr. 49984-09 / 50019-09 / 52320-09 / 56515-09 Indledning I forbindelse med udarbejdelsen af forslaget til ældrebolighandlingsplanens

Læs mere

Kvalitetsstandarder. Serviceloven 192 og lov om almene boliger mv. 54. Visitering til pleje- og ældreboliger

Kvalitetsstandarder. Serviceloven 192 og lov om almene boliger mv. 54. Visitering til pleje- og ældreboliger Kvalitetsstandarder Serviceloven 192 og lov om almene boliger mv. 54 Visitering til pleje- og ældreboliger Godkendt i Byrådet den 26. juni 2012 Indholdsfortegnelse: Værdigrundlag og politiske mål Side

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09

Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09 Bemærkninger til budget 2017 politikområde Handicappede - 09 Politikområdet dækker over tilbud til borger med fysiske og psykisk handicaps, socialt udsatte og stofmisbrugere. Området dækker over borgere

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

COK Alment byggeri temamøde om almene boliger. Ringsted

COK Alment byggeri temamøde om almene boliger. Ringsted COK Alment byggeri temamøde om almene boliger Ringsted Den 31. august 2016 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser E-mail

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde Århus C ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Ejendomsforvaltningen. H. H. Seedorffs Stræde 3-5. 8100 Århus C Side 1 INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. december 2004 via Magistraten J.nr. Ref.: Claus Michael

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Længerevarende botilbud 105/85 Almenboligloven 105/Serviceloven 85

KVALITETSSTANDARD Længerevarende botilbud 105/85 Almenboligloven 105/Serviceloven 85 KVALITETSSTANDARD Længerevarende botilbud 105/85 Almenboligloven 105/Serviceloven 85 LOVGRUNDLAG ABL 105. Kommunalbestyrelsen drager omsorg for, at der i nødvendigt omfang tilvejebringes almene ældreboliger,

Læs mere

Anlæg Om- og nybygning på Marselisborg Centret

Anlæg Om- og nybygning på Marselisborg Centret Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 24. april 2019 Anlæg Om- og nybygning på Marselisborg Centret 1. Resume Hos Folkesundhed Midt kan borgere i Aarhus Kommune få støtte

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105)

Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Social og Sundhed Socialafdelingen Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 social@svendborg.dk www.svendborg.dk Kvalitetsstandard for længerevarende tilbud i almenboliger (Almenboligloven 105) Indhold

Læs mere

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg

Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sundhed og Omsorg Dato 3. juli 2015 Serviceniveau 2016 for pleje, praktisk hjælp m.m. i Sundhed og Omsorg 1. Resume Byrådet skal efter servicelovens 139

Læs mere

Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren

Ansøgningen skal være underskrevet af borgeren Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 13.12.2016 3.1.2 VISITATION TIL PLEJEBOLIGER Ansøgning om bolig Ansøgning Henvendelse om plejebolig sker til visitationsenheden. På basis af henvendelsen

Læs mere

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 16. januar 2012. Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Social, Sundhed & Ældre mandag den 16. januar 2012. Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 16. januar 2012 Kl. 18:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. SSÆ - Godkendelse af dagsorden...1 2. SSÆ - Orienteringssager...2 3. SSÆ - Kvalitetsstandard for pejling og GPS

Læs mere

Udvalget for Voksenservice

Udvalget for Voksenservice Side 1 af 8 Udvalget for Voksenservice Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4. Mødested : Mødelokale 4 Mødetidspunkt : onsdag den 30. april 2008 kl. 16:00 Fraværende : INDHOLDSFORTEGNELSE Nr. 30 Handicaprådet

Læs mere

ØVRIGE SPØRGSMÅL OG SVAR

ØVRIGE SPØRGSMÅL OG SVAR ØVRIGE SPØRGSMÅL OG SVAR Vedr. retningslinjer for administration af plejeboliggarantien juli 2008 Svar fra DANSKE ÆLDRERÅD I almenboliglovens 54 a stk. 3 står: Socialministeren fastsætter regler om optagelse

Læs mere

Pleje- og Ældreboliger

Pleje- og Ældreboliger Kvalitetsstandarder 2019 Pleje- og Ældreboliger Visitationen - Holstebro Kommune Kulturen til forskel 1 Indholdsfortegnelse Indledning 3 1. Plejebolig 4 2. Ældrebolig 5 2 Indledning Hvad er kvalitetsstandarderne?

Læs mere

Kvalitetsstandard for pleje og ældreboliger i Sorø Kommune. Sorø Kommune. Kvalitetsstandard. Pleje- og ældrebolig

Kvalitetsstandard for pleje og ældreboliger i Sorø Kommune. Sorø Kommune. Kvalitetsstandard. Pleje- og ældrebolig Sorø Kommune Kvalitetsstandard Pleje- og ældrebolig 1 Indhold Generel information om kvalitetsstandarder... 3 Hvad er en kvalitetsstandard?... 3 Værdigrundlag... 3 Boformer... 4 Lovgrundlag... 4 Sagsgang

Læs mere

Kvalitetsstandard for kvindekrisecentre efter 109 i Lov om Social Service i Horsens Kommune

Kvalitetsstandard for kvindekrisecentre efter 109 i Lov om Social Service i Horsens Kommune Sundhed og Socialservice Handicap, Psykiatri, Socialt Udsatte Rådhustorvet 4 8700 Horsens Telefon: 76 29 29 29 sundhedogsocialservice@horsens.dk www.horsenskom.dk Sagsnr: 2012-010002 CHK/SR 13. september

Læs mere

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder

Ekstraordinært møde. Dato 21. april 2010. Tid 15:00. Sted Partirum 0.27 NB. Stedfortræder Referat Socialudvalget Ekstraordinært møde Dato 21. april 2010 Tid 15:00 Sted Partirum 0.27 NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Peter E. Nielsen (C) - Formand John Christensen (V) Birgit S. Hansen

Læs mere

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016

Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Regnskabsbemærkninger, regnskab 2016 Politikområde: 09 Handicap DRIFT I hele 1.000 kr., i 2016-priser Udgift Indtægt Netto Hele politikområdet Korrigeret budget 2016 453.665-194.550 259.115 Forbrug regnskab

Læs mere

Bofællesskabet Hvidovregade

Bofællesskabet Hvidovregade 18-09-2014 Bofællesskabet Hvidovregade Hvidovregade 59 2650 Hvidovre Regodkendelse af tilbuddet Bofællesskabet Hvidovregade Sagsbeh: Bima08 Journalnr: 2014/0016648 Socialtilsyn Hovedstaden Sektion Voksen

Læs mere

Kvalitetsstandard for plejeboliger og midlertidigt ophold i Odense Kommune.

Kvalitetsstandard for plejeboliger og midlertidigt ophold i Odense Kommune. Den 25/10 2011 Jr. nr.: 2007/36556 Kvalitetsstandard for plejeboliger og midlertidigt ophold i Odense Kommune. Hvem kan få en plejebolig? Du kan få en plejebolig, hvis du har et stort behov for både støtte,

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for på bevillingsrammerne under Social- og Sundhedsudvalget 50.52 Tilbud til ældre pensionister 50.54 Tilbud til voksne med særlige behov 50.56 Sundhed og forebyggelse 50.58

Læs mere

Referat af møde i Socialudvalget

Referat af møde i Socialudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Socialudvalget Referat åben Mødedato 06. december 2011 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Udvalgsværelse B Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 18.30 Tilstede: Fraværende:

Læs mere

ABL 105 samt SEL 83 + 85 - længerevarende botilbud med døgndækning

ABL 105 samt SEL 83 + 85 - længerevarende botilbud med døgndækning Helsingør Kommunes kvalitetsstandard for ABL 105 samt SEL 83 + 85 - længerevarende botilbud med døgndækning Godkendt i Socialudvalget 3. november 2015 Formål Ydelsen i botilbud, der er oprettet i henhold

Læs mere

Mødedato: 20. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 20. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 20. februar 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Orientering - årskort til 65+ borgere - Kl. 13:00-13:15 2 2 Orientering - Status på

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold

Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold Social- og Sundhedscenteret Kvalitetsstandard for midlertidigt ophold i botilbud Når du læser kvalitetsstandarden, skal du være opmærksom på, at den består af to dele. Den første del er information til

Læs mere

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19

Vejledende serviceniveau for. ophold i midlertidige botilbud. på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Vejledende serviceniveau for ophold i midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet 2018/19 Indholdsfortegnelse Vejledende serviceniveau for midlertidige botilbud på handicap- og psykiatriområdet.

Læs mere

Plejebolig og Plejehjem

Plejebolig og Plejehjem Plejebolig og Plejehjem Visitationskriterier for tildeling af en plejebolig Visitation til plejebolig sker ud fra en faglig, konkret og individuel helhedsvurdering. For at bo på plejehjem skal du have

Læs mere

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Serviceloven 107. Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden.

Kvalitetsstandard. Socialpsykiatri Serviceloven 107. Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Kvalitetsstandard Overskrift Midlertidige botilbud Socialpsykiatri Serviceloven 107 Lovgrundlag Serviceloven 107. Se lovteksten nederst i kvalitetsstandarden. Modtagere Midlertidigt botilbud Borgere med

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Udvalget for Sundhed og Socialservice

Udvalget for Sundhed og Socialservice Dagsorden Udvalget for Sundhed og Socialservice Møde nr.: 7. Mødedato: 25. maj 2011 Mødetid: 15.30 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 SS 2012 2 SS Siden sidst. - Udvalgsformanden

Læs mere

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud

Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandard - For længerevarende botilbud Kvalitetsstandarden er vedtaget af Byrådet den 30. april 2014 Servicelovens 108 og lignende boformer (Støtte i boformer efter Almenboliglovens 115) Lovgrundlag

Læs mere

NOTAT: Notat om boligformer på ældreområdet

NOTAT: Notat om boligformer på ældreområdet Sundhed og Omsorg Sagsnr. 298717 Brevid. 2756301 Ref. JLHA NOTAT: Notat om boligformer på ældreområdet 6. marts 2018 Baggrund I de årligt politisk reviderede kvalitetsstandarder for serviceniveauet i Roskilde

Læs mere

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden"

Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af Ældre milliarden Forslag til anvendelse af Egedal Kommunes andel af "Ældre milliarden" Beslutningstema Der skal tages stilling til hvilke formål Egedal Kommune vil søge de 5,9 millioner kroner, som kommunen tilbydes af

Læs mere

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Ældrerådets sammensætning fra 19. juni 2018 2 2 Udkast - Værdighedspolitik 2018-2021

Læs mere

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Handicaprådets fokuspunkter og arbejdsplan for denne periode - Kl. 14:00-14:30 2 2

Læs mere

Budgetforslag 2008 Socialforvaltningens prioriterede ønskeliste

Budgetforslag 2008 Socialforvaltningens prioriterede ønskeliste BILAG 5 Dato: 27. april 2007, PLA Sagsnr.: 2007-895 Dok.nr.: 2007-86698 Budgetforslag 2008 Socialforvaltningens prioriterede ønskeliste Socialudvalget har til budgetforslag 2008 udarbejdet i alt 47 ønskeforslag.

Læs mere

Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 12 Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver

Læs mere

Plejebolig og Plejehjem

Plejebolig og Plejehjem Plejebolig og Plejehjem Visitationskriterier for tildeling af en plejebolig Visitation til plejebolig sker ud fra en faglig, konkret og individuel helhedsvurdering. For at bo på plejehjem skal du have

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: 27.00.00-P00-2-16

Læs mere

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen Pkt.nr. 6 Kommunalreform fremtidig organisering af genoptræning 524283 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget at anbefale overfor Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen

Læs mere