v. Ulla Odgaard (FaFs bestyrelse) og Jette Rostock (redaktionen for Arkæologisk Forum)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "v. Ulla Odgaard (FaFs bestyrelse) og Jette Rostock (redaktionen for Arkæologisk Forum)"

Transkript

1 Indtryk fra Det Arkæologiske Råds Årsmøde 2011 den 8. februar 2011, Slagelse Musikhus v. Ulla Odgaard (FaFs bestyrelse) og Jette Rostock (redaktionen for Arkæologisk Forum) En lille indledning/afrunding Som udsendinge fra FaF deltog vi for første gang i Det Arkæologiske Råds Årsmøde. Årsmødet havde særligt fokus på den Internationale evaluering af vidensudviklingen i forbindelse med den arkæologiske undersøgelsesvirksomhed og på de tiltag der nu skulle tages for at fremme tilgængeliggørelse af resultaterne af de sidste års store arkæologiske virksomhed samt mulighederne for forskning. I FaF fandt vi derfor dette årsmøde særligt vigtigt. Årsmødets dagsorden/indlæg er i stikordsform refereret efter denne indledning. Ud over årsmødets aktuelle emne aflagde Lennart Madsen Det (afgående) Arkæologiske råds årsberetning Herefter informerede KUAS om forskellige ting, hvoraf nogle informationer syntes væsentligere end andre og tanken meldte sig at nogle af disse vel med fordel kunne have været givet pr. mail/brev. Selv om nogle af dagens indlæg lagde op til diskussion kom der skuffende lidt diskussion primært i form af enkelte meningstilkendegivelser, aldrig egentlig debat. De tilkendegivelser der kom frem drejede sig især om det fremtidige museumslandskab, udarbejdelsen af de nationale strategier, udgravningernes forskningsrelatering samt mulighederne for forskning og publikation. Dagens afsluttende diskussion blev meget hurtigt lukket da ordstyreren desværre takkede farvel ½ time tidligere end programsat. Vi (og muligvis andre??) var ellers lige varmet op til diskussion. Vi ville rejse en problematik som vi synes bliver overset: Hvordan vil man sikre sig at den viden og ekspertise som besiddes af 4/5 af den arkæologiske styrke de løst ansatte (og i perioder arbejdsløse) vil blive forankret og udviklet i fremtiden? Det er jo normalt ikke de løstansatte som er til stede på møder som dette ej heller dem der bliver givet mulighed for at deltage i konferencer m.v. Det virkede som om at formålet med årsmødet primært var at informere fra KUAS. Vi synes at DARs årsmøder snarere burde vægte dialogen mellem arkæologer og DAR. Et møde med diskussion og dialog ville ikke alene være langt mere interessant at deltage i, men også give DAR et bedre fundament for sit arbejde som rådgivende råd for KUAS.

2 1. Rådets årsberetning og testamente v. Lennart S. Madsen, Museum Sønderjylland 2. Information fra Kulturarvsstyrelsen (hvor forskellige fra KUAS informerede) v. Henrik Jarl Arkæologien konjunkturbestemt I oversigten over de arkæologiske kap. 8 undersøgelser i perioden (perioden hvor den ny museumslov på kap. 8 finansielt har været i kraft) ses det at arkæologien er konjunkturbestemt. Aktiviteten topper i 2006 med flest undersøgelser og prismæssigt topper det i 2007/2008. Politisk opmærksomhed på arkæologien Der holdes øje med arkæologien også fra politisk hold: Hvorfor skal der graves? Hvorfor er det så dyrt? Bliver pengene brugt fornuftigt? Museumsudredning Som det ser ud nu er der tre modeller for det fremtidige museumslandskab: 1. Videreførelse af det nuværende 2. Opgavemodellen pengene følger opgaven 3. Delingsmodellen Den april afholder Kulturarvsstyrelsens årsmøde v. Marianne Rasmussen Projekt Danmarks oldtid i landskabet og også på nettet Skiltning, pleje, tilgang og parkeringspladser er nu generelt tilstede ude i landskabet. Nyheder på KUASs hjemmeside er noget der vil blive arbejdet mere med i år. Fund og fortidsminder 2. version Den er der nu! 3262 lok. er nu lagt ind (i løbet af 9 mdr.) 130 personer fra alle museer er blevet undervist. Desværre er registreringerne er af svingende kvalitet der sker ofte en forsimpling, hvilket ikke er så godt for det der senere skal bruges.

3 Nyt site Alt om fortidsminder På det nye site Altomfortidsminder.dk kan man som ejer se, hvordan man kan pleje sit fortidsminde og søge tilskud til det. Europeana think culture v. Thomas Roland Bygherretilskud muligheder Museerne kan give bygherre oplysninger om muligheder for søgning af bygherretilskud, men skal ikke komme med vurdering af om bygherre får det! Afskrivningsregler af GPS og andet måleudstyr (5 år) Hurtig afregning med 40% af felttimesummen kun efter aftale med bygherre. Afrapportering (nu opereres med 3 stk.) Statusrapport medsendes alle fakturaer også delfakturaer. Beretning Kulturhistorisk rapport Brug af skabeloner Budgetter og regnskaber, som indsendes til godkendelse i Kulturarvsstyrelsen, skal udarbejdes på de skabeloner, der er tilgængelige på KUASs hjemmesiden. Ændring ved sagsgang ved budget-godkendelser Forvaltningsloven gælder her og bygherre får derfor nu besked før museet. v. Birgit Andersen (Anne) Bane Danmark: to linier hvor KUAS ikke er højeste myndigheden i forhold til de arkæologiske undersøgelser på strækningerne. KUAS har status som rådgiver. Vejprojekter bliver i det hele taget tidsmæssigt mere pressede Formidling KUAS hjemmeside.

4 v. Dorthe Kaldahl 6 temaer for fremtidens arbejde Efter den internationale evaluering af vidensudviklingen i forbindelse med den arkæologiske undersøgelsesvirksomhed har KUAS i de kommende år valgt at prioritere arbejdet med 6 temaer: 1. Nationale og regionale strategier 2. Nationale oversigter 3. udvikling af nye retningslinjer for beretninger 4. Understøtte seminarer og konferencer 5. Understøtte forskning og publicering 6. Samarbejde og netværk De Nationale strategier for undersøgelsesvirksomheden skal udarbejdes med det formål at opprioritere faglige områder der kan danne baggrund for at opnå ny viden. Pilotprojekt første nationale strategi - er netop sat i gang: Den middelalderlige landbebyggelse. Det næste der sættes i gang bliver Jernalder-bebyggelse. KUAS, DAR og arbejdsgrupperne med medl. fra museerne skal udarbejde de nationale strategier. Hvordan: aktuelle problemstillinger / hvilke? 3. Anbefalinger fra Det Arkæologiske råds arbejdsgruppe for forskning og uddannelse v. Per Ole Rindel Arbejdsgruppen blev nedsat efter ønske fra årsmødet i Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra museer, universiteter og DAR og arbejdsgruppen har udtrykt at de gerne fortsætter arbejdet i fremtiden som arbejdsgruppe fo r det nyvalgte DAR: Undersøgelse I en undersøgelse (hvor 38 af 43 museerne svarede) ses det at der er særlig behov (og problemområder) for uddannelse når det kommer til: 1. Digital i felten (bachelor og kandidater) 2. Digital i efterbearbejdning (bachelor og kandidater) 3. Empirisk viden (bachelor) Og der er et stort behov for efteruddannelse til allerede uddannede. Målsætning med arbejdsgruppen At arbejdsgruppen peger på konkrete initiativer (og initiativtagere) som kan: styrke det generelle udannelsesniveau for den arkæologiske bemanding på museerne bl.a. i relation til udgravningsvirksomheden.

5 styrke den arkæologiske forskning på museerne bl.a. i relation til den arkæologiske udgravningsvirksomhed. styrke koordineringen af arkæologiske uddannelser i Danmark herunder efter- og videreuddannelse styrke koordineringen af arkæologiske forskning på universiteter, museer mm Arbejdsgruppen har i alt 15 punkter/anbefalinger til DARs strategi for uddannelse og forskning (rapporten er tilgængelig på FaFs hejemmeside aj2010.pdf ) 4. Frokost 5. Udfordringer i den internationale evaluering v. Erik Johansen På baggrund af International evaluering af vidensudviklingen i forbindelse med den arkæologiske undersøgelsesvirksomhed efter den nye museumslov af 2002 kom Erik Johansen (som var konsulent på evalueringsarbejdet) ind på de udfordringer som evalueringen gør opmærksom på mens de forhold som evalueringen så som positive og var tilfreds med ikke her blev behandlet. Baggrundsmaterialet og de individuelle panelmedlemmers kommentarer er tilgængeligt på KUAS for de som vil gå dybere ind i materialet. Evalueringen er tilgængelig på KUASs hjemmeside: 1. udfordring: national og regionale strategier Det internationale panel bag den internationale evaluering peger på at det er væsentligt, at alle undersøgelser i planlægning, gennemførelse og afrapportering ses i et bredere perspektiv, og at dette erkendes som det vigtige første trin i vidensproduktionen. Alle undersøgelser bør derfor i planlægningen og afrapporteringen ses i perspektivet af en national og regional strategi. Og en generel strategi opfatter panelet bag den internationale evaluering som uomgængelig for udviklingen af national forståelse for den arkæologiske ressource, og som nødvendige for at kunne prioritere og vide hvordan og også for at kunne bortprioritere. Panelet fremfører også at retningslinjer og beretningerne er mangelfulde og bør opprioritere fremlæggelsen af udgravningens videnskabelige resultat og placering i forhold til det videnskabelige og forskningsmæssige. Den faglige argumentation for en udgravning skal finde sted og skal relatere sig til de regionale/nationale strategier.

6 Den politiske og folkelig forståelse for den arkæologiske kulturarv er et væsentligt aktiv i dansk arkæologi og den skal vedligeholdes og udbygges. Derfor glædelig at KUAS nu tager fat på de nationale og regionale strategier som et første indsatsområde. Og at beretningsvejledningen 2. udfordring: strukturen (for museerne og den arkæologiske virksomhed) Strukturen vi har, er opstået på et helt andet tidspunkt (1983) og skulle fungere under helt andre lovmæssige m.v. forhold. Dansk arkæologi fungerer generelt i meget fastlåste enheder og de arkæologiske museer har meget forskellige størrelser. De arkæologiske enheder må dog have en vis størrelse for at kunne opsamle og udvikle viden. Størrelse er naturligvis ikke alt og man kunne tænke kompetence-centre der formidler ekspertise og viden og evt. mindre enheder specialiseret indenfor særlige fagområder. Den gode kompetence sætter ind, hvor den er nødvendig. Med det formål at arkæologiske undersøgelser gennemføres med god kvalitet. 3. udfordring: publikationer Også publiceringen af resultaterne af den arkæologiske virksomhed er undersøgt og indgår i den internationale evalueringen. Det anses som en udfordring at finde den rette balance mellem lokale, nationale og internationale publikationer - på nuværende tidspunkt synes vægtningen at være lidt skæv. Internationalt er resultaterne af de danske arkæologiske undersøgelser siden 2002 er ikke særligt synlige også i skandinavisk sammenhæng, hvor de sproglige barrierer ellers er lave. Efter ophøret af Arkæologiske Udgravninger i Danmark mangler der i høj grad en publikation, der regelmæssigt kan formidle dansk arkæologi internationalt. Panelet bag den internationale evaluering anbefaler at KUAS gennemgår alle muligheder for publikationsmulighederne og forankre publikationerne i en organisation der kan sikrer kontinuitet redaktionsmæssigt og institutionsmæssigt. Med hvad med det økonomiske? og det kompetencemæssige hvad angår det publikationsmæssige? Kan vi skrive? Panelet understreger vigtigheden af, at museerne deltager i strategisk gode netværk ikke mindst for at få tværvidenskabelige og internationale kontakter. Panelet har hæftet sig ved det svage samarbejde og manglende formelle kontaktflader mellem museer og universiteter. Et ømt punkt også i andre lande (eks. Sverige, Holland, England).

7 6. Et vue over dansk arkæologis nuværende stade v. Ulla Lund Hansen, Københavns Universitet Publikationer Faglig vidensudvikling 1. Produktion af viden 2. Sikring og optimering af viden 3. Anvendelse og formidling Vidensudvikling de sidste 10 år Nationale og internationale publikationer: 5 institutioner publicerer 65% Samarbejde mellem universitet og museer = Ribe Brudager Mark Wealth and prestige Museernes hjemmesider viser ikke hvad de har publiceret. Problemer Et eksempel som skulle være et af de gode eksempler på vidensudvikling og formidling på højt plan, og som foredragsholderen har personligt kendskab til, er publikationen om Sorte Muld. Men denne publikation blev lavet på baggrund af frivillig arbejdskraft folk brugte deres fritid og ferier hvilket ikke skal danne model for fremtiden. Under arbejdet føler man sig som små klovne, der springer rundt mellem tuer med penge. Der må ske noget! Fremtidens arkæologer er ikke nødvendigvis nogle der vil arbejde røven ud af bukserne (frivilligt) dem der ville det er ved at gå på pension. Der mangler midler - også til løn - til publicering! Situationen I FKK systemet er der nu endnu færre midler til fri forskning, og succesraten ved ansøgninger er så lav, at det næsten er spild af tid. Dansk arkæologi har i dag færre publikationssteder og færre midler. Der er brug for steder vi kan publicere og mere fart på publikationerne. Til det er der brug for personer med erfaring fra udgravninger og fra publikationsarbejde. Og til sidst et hjertesuk og en reprimande til KUAS. Et savn er det at AUD (Arkæologiske Udgravninger i Danmark) ikke længere laves den gav en nødvendige oversigt over et års udgravningsresultater og derfor ubærlig savnet. 7. Overvejelser om en arkæologisk publikation v. Per Kristian Madsen, Nationalmuseet Orienterede om planerne for Journal of Danish Archaeology, der skal genoplives som et tidsskrift i niveau 2 og skifter navn til Danish Journal of Archaeology. Det skal indeholde vigtige enkeltundersøgelser og sammenfatninger. Ifølge Kulturministeriets retningslinier skal forskning være vurderbar og i skriftlig form, derfor kommer der mere evaluering af artikler,

8 udført af et uafhængigt board. Redaktionen skal være lønnet, og endemålet er en elektronisk publikation såkaldt Open Source. Der har været et positivt møde med Kulturarvsstyrelsen, og vi venter spændt på at planerne kan føres ud i livet. 8. Diskussion og spørgsmål Der blev bl.a. stillet spørgsmåltegn ved de store museale enheder er det nu også godt for arkæologien? En diskussion der blev lukket af ordstyreren der bemærkede: Hvis man gennemgår den videnskabelige produktion er det helt klart at det er de store muser der producere mest. 9. Eventuelt Intet Rådets indbydelse lød Det arkæologiske årsmøde i Slagelse Musikhus tirsdag den 8. februar Rådet har ikke holdt årsmøde siden maj 2009, og vi håber derfor, at dette møde bliver en god mulighed for at få diskuteret de mest aktuelle temaer inden for den arkæologiske verden. Vi tænker her især på den internationale evaluering af vidensudvikling og de aktiviteter, der nu er planlagt for at fremme tilgængeliggørelse af resultaterne af de sidste års store arkæologiske virksomhed samt muligheder for forskning og samarbejde også på tværs af institutionerne. Vi ser frem til at kunne informere om nogle af de programpunkter, det afgående råd har arbejdet med, og at give det nyvalgte råd mulighed for at præsentere sig. Endeligt program sendes senere sammen med rådets årsberetning. Vi ser frem til et rigtig stort fremmøde. Med venlig hilsen og på gensyn Lennart S. Madsen og Lene Høst Madsen

Kulturarvsstyrelsens Museumsmøde 2011 Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter 27. 28. april. Museumslandskabet i forandring

Kulturarvsstyrelsens Museumsmøde 2011 Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter 27. 28. april. Museumslandskabet i forandring Kulturarvsstyrelsens Museumsmøde 2011 Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter 27. Museumslandskabet i forandring KulturArVsstYrelsen 27. april Dagens moderator: Thomas Buch-Andersen, P1 9.30 Ankomst og

Læs mere

INTERNATIONAL EVALUERING AF VIDENSUDVIKLINGEN I FORBINDELSE MED DEN ARKÆOLOGISKE UNDERSØGELSESVIRKSOMHED EFTER DEN NYE MUSEUMSLOV FRA 2002

INTERNATIONAL EVALUERING AF VIDENSUDVIKLINGEN I FORBINDELSE MED DEN ARKÆOLOGISKE UNDERSØGELSESVIRKSOMHED EFTER DEN NYE MUSEUMSLOV FRA 2002 INTERNATIONAL EVALUERING AF VIDENSUDVIKLINGEN I FORBINDELSE MED DEN ARKÆOLOGISKE UNDERSØGELSESVIRKSOMHED EFTER DEN NYE MUSEUMSLOV FRA 2002 Kulturarvsstyrelsen 2009 Indholdsfortegnelse 1. Introduktion...3

Læs mere

Museum Lolland-Falster

Museum Lolland-Falster Museum Lolland-Falster Forskningsstrategi Version: Oktober 2014 Indledning Museum Lolland-Falster er Guldborgsund og Lolland Kommunes statsanerkendte kulturhisto-riske museum med forskningsforpligtelse

Læs mere

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN

NATIONALMUSEET NOTAT HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER 12. DECEMBER 2009 KULTURARVSSTYRELSEN NOTAT 12. DECEMBER 2009 HOVEDMUSEERNES BISTAND TIL DE ØVRIGE STATSLIGE OG STATSAN- ERKENDTE MUSER Ved hovedmuseer forstås i museumslovens forstand Statens Museum for Kunst, Nationalmuseet og Statens Naturhistoriske

Læs mere

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer

Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer Oktober 2015 Hovedmuseernes rolle i forhold til de øvrige statslige og statsanerkendte museer 1. Indledning Samarbejde, systematisk vidensdeling, koordination og gensidig forpligtelse er centrale elementer

Læs mere

Kulturarvsstyrelsens Museumsmøde 2011 Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter 27. 28. april. Museumslandskabet i forandring

Kulturarvsstyrelsens Museumsmøde 2011 Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter 27. 28. april. Museumslandskabet i forandring Kulturarvsstyrelsens Museumsmøde 2011 Nyborg Strand Hotel og Konferencecenter 27. 28. april Museumslandskabet i forandring KulturArVsstYrelsen Velkommen En gang om året mødes museer, kommuner og styrelse

Læs mere

Statut for Center for Militære Studier

Statut for Center for Militære Studier C E N T E R F O R M I L I T Æ R E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Statut for Center for Militære Studier 11. JANUAR 2014 Statut for Center for Militære Studier NAVN CENTER FOR MILITÆRE

Læs mere

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse

ANSØGNING OM STATSANERKENDELSE BILAG 11 KRAV OG ANBEFALINGER. Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse KRAV OG ANBEFALINGER I det næste gives kort svar på, hvordan Forstadsmuseet opfylder eller har planer om at opfylde Kulturstyrelsens krav og anbefalinger til de statsanerkendte museer. Arbejdsgrundlag,

Læs mere

NOTAT. 25. februar Den fremtidige varetagelse af arkæologiske ansvarsområder

NOTAT. 25. februar Den fremtidige varetagelse af arkæologiske ansvarsområder NOTAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 25. februar 2013 Den fremtidige varetagelse af arkæologiske

Læs mere

27. Udgiften til den arkæologiske undersøgelse afholdes af den, for hvis regning jordarbejdet skal udføres.

27. Udgiften til den arkæologiske undersøgelse afholdes af den, for hvis regning jordarbejdet skal udføres. Disposition Baggrund 27. Den arkæologiske kulturarv omfatter spor af menneskelig virksomhed, der er efterladt fra tidligere tider, dvs. strukturer, konstruktioner, bygningsgrupper, bopladser, grave og

Læs mere

Kulturarvsenheden. Administrationsstrategi

Kulturarvsenheden. Administrationsstrategi Kulturarvsenheden Administrationsstrategi Gennem Museumsloven er kommuner og museum forpligtet til at samarbejde omkring plansags- arbejde, såsom kommuneplaner, lokalplaner, VVM-redegørelser, byggesager,

Læs mere

FREMTIDENS ARBEJDSMARKED

FREMTIDENS ARBEJDSMARKED FREMTIDENS ARBEJDSMARKED En undersøgelse af projektdrevne virksomheders og organisationers erfaringer med krav til konsulentbemanding, effektivitet og specialisering. April 9 Interim Competence Jobmarkedets

Læs mere

Kulturhistorisk Rapport

Kulturhistorisk Rapport Kulturhistorisk Rapport RSM j.nr. 10.238 Udarbejdet af Poul Krogh Jørgensen, Ringkøbing-Skjern Museum 2011 Bygherrerapport RESUME: Ringkøbing-Skjern museum foretog i uge 31 2011 en egen betalt forundersøgelse

Læs mere

- : Specialmuseer er svære at placere i skemaet. De, der formidler, bør være dem, der også forsker og samler ind.

- : Specialmuseer er svære at placere i skemaet. De, der formidler, bør være dem, der også forsker og samler ind. Temamøde d. 11. juni 2010. Kvalitet og bæredygtighed. Per Kr. Madsens gruppe, kulturhistoriske og naturhistoriske museer. Referat fra gruppedrøftelsen. Stikord fra indledende bemærkninger ved Per Kristian

Læs mere

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl REFERAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 7. februar 2014 Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie

Læs mere

Repræsentantskabsmøde

Repræsentantskabsmøde Repræsentantskabsmøde 25. november 2015 Beretning Margit Roed dasys@dasys.dk dasys.dk 2015 et år med sygeplejefaglighed Stabilt og godt grundlag administrativt og økonomisk De planlagte 4 bestyrelsesmøder

Læs mere

OBM 7046 etape 1, Stensgårdvej 11-13, Vejby sogn, Vends Herred.

OBM 7046 etape 1, Stensgårdvej 11-13, Vejby sogn, Vends Herred. OBM 7046 etape 1, Stensgårdvej 11-13, Vejby sogn, Vends Herred. - Forundersøgelse med enkelte anlægsspor fra oldtiden Af Arkæolog Maria Lauridsen Arkæologisk Rapport nr. 498, 2015 Indledning.s.3 Udgravningens

Læs mere

Nøgletal for udgravning af jordfæstegrave/lene B. Frandsen 4. Opfølgning på opdateret materiale i forbindelse med rigsrevisions kritikpunkter

Nøgletal for udgravning af jordfæstegrave/lene B. Frandsen 4. Opfølgning på opdateret materiale i forbindelse med rigsrevisions kritikpunkter Referat Kulturstyrelsen Fejøgade 1, 2. sal 4800 Nykøbing F. Telefon 3373 3373 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 22. november 2018 Møde V 2018 Møde i AGG d. 22. november 2018, kl. 10:30 12:30,

Læs mere

Møde i Fællesrådet. 17. januar 2012 kl , Kulturstyrelsen, H.C. Andersens Boulevard

Møde i Fællesrådet. 17. januar 2012 kl , Kulturstyrelsen, H.C. Andersens Boulevard REFERAT MØDETITEL Møde i Fællesrådet TID OG STED 17. januar 2012 kl. 13-17, Kulturstyrelsen, H.C. Andersens Boulevard DAGSORDEN 1. Orientering om Kulturstyrelsen og de enkelte centre 2. Orientering om

Læs mere

Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet

Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet Notat om Politimuseets formelle status og om evt. statsanerkendelse af Museet 1. Indledning Politimuseets formelle status er noget uklar. Henhører det under Politihistorisk Selskab, eller må det på baggrund

Læs mere

BEVAR GULDET, INDEN DU GRAVER

BEVAR GULDET, INDEN DU GRAVER MAJ 2014 WWW.KULTURSTYRELSEN.DK BEVAR GULDET, INDEN DU GRAVER En guide til bygherrer, lokalpolitikere og planlæggere om arkæologiske udgravninger 2 BEVAR GULDET, INDEN DU GRAVER BYGGERI & ARKÆOLOGI Denne

Læs mere

Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer

Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer September 2013 Indholdsfortegnelse Læsevejledning... 3 Arbejdsgrundlag, organisation og ledelse... 5 Arbejdsgrundlag... 5 Organisation & ledelse... 6 Ressourcer

Læs mere

REFERAT GENERALFORSAMLING 2004

REFERAT GENERALFORSAMLING 2004 REFERAT GENERALFORSAMLING 2004 Referat af Dansk Sociologforenings generalforsamling d. 28. februar 2004 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Formandens beretning 4. Kassererens beretning

Læs mere

REFERAT. Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 13. maj 2014 kl Referat. 20. juni 2014

REFERAT. Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 13. maj 2014 kl Referat. 20. juni 2014 REFERAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 20. juni 2014 muse@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie

Læs mere

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER September 2013 Center for Kliniske Retningslinjer - Clearinghouse Efter en konsensuskonference om sygeplejefaglige kliniske retningslinjer, som Dokumentationsrådet under Dansk Sygeplejeselskab (DASYS)

Læs mere

NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning

NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning RADIO- OG TV-NÆVNET NOTAT Til Arbejdsgruppen vedrørende den fremtidige lokalradioog tv-ordning 6. maj 2003 Referat af arbejdsgruppens 3. møde den 11. april 2003 MEDIE- OG TILSKUDSSEKRETARIATET Til stede:

Læs mere

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan

Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Regionssekretariatet Til Styregruppen vedrørende evaluering af Region Midtjyllands organisationsplan Tel. 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af 2. møde i styregruppen vedrørende evaluering af Region

Læs mere

Andreas Balslev-Clausen. 1.0 Formalia Dagsorden kunne godkendes uden yderligere kommentarer. NWP blev valgt som mødeleder.

Andreas Balslev-Clausen. 1.0 Formalia Dagsorden kunne godkendes uden yderligere kommentarer. NWP blev valgt som mødeleder. Referat af møde i UDDU 1/5 1.0 Formalia Dagsorden kunne godkendes uden yderligere kommentarer. NWP blev valgt som mødeleder. 2.0 Godkendelse af referat. Referatet godkendes uden yderligere kommentarer.

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo 1. Bemærkninger til referat den 12. august 2014? Nej

Læs mere

5. juli 2013. Bekendtgørelsen findes sidst i dokumentet. Panelet og de tre udvalgs opgaver fremgår af bekendtgørelsen. Det strategiske panel

5. juli 2013. Bekendtgørelsen findes sidst i dokumentet. Panelet og de tre udvalgs opgaver fremgår af bekendtgørelsen. Det strategiske panel Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 5. juli 2013 Sammensætning af personer i Kulturstyrelsens

Læs mere

SAMARBEJDE. De danske museers puljer. Udgivet af Organisationen Danske Museer

SAMARBEJDE. De danske museers puljer. Udgivet af Organisationen Danske Museer SAMARBEJDE De danske museers puljer Udgivet af Organisationen Danske Museer SAMARBEJDE De danske museers puljer Redigeret af Jørgen Burchardt og Kirsten Rykind-Eriksen Udgivet af Organisationen Danske

Læs mere

Publikationer i lange baner

Publikationer i lange baner af Susanne Klingenberg, Kulturstyrelsen Publikationer i lange baner Det er ved at være en tradition, at der efter større offentlige anlægsarbejder bliver udgivet en publikation, der fortæller om resultaterne

Læs mere

EU som løftestang for vækst i Danmark. - arrangementet i billeder

EU som løftestang for vækst i Danmark. - arrangementet i billeder EU som løftestang for vækst i Danmark - arrangementet i billeder Godt 130 deltog i DAcoB og EU-repræsentationens debatarrangement om EU som løftestang for vækst i Danmark. Debatpanellet bestod af uddannelses-

Læs mere

Referat DJ Kommunikations generalforsamling 2017

Referat DJ Kommunikations generalforsamling 2017 Referat DJ Kommunikations generalforsamling 2017 Dato: 24.02.2017 Sted: Salon K, Rådhusstræde 13, 1466 København K Tid: 17.30-19.30 Ordstyrer: Nikolai Søndergaard Referent: Amalie Thykier Formand Per Roholt

Læs mere

Temamøde onsdag d. 16. marts Musikhuset Esbjerg

Temamøde onsdag d. 16. marts Musikhuset Esbjerg Temamøde onsdag d. 16. marts Musikhuset Esbjerg Den hidtidige proces Udkast til anbefalinger Den videre proces 1 Den hidtidige proces: Temamøder i april, maj, juni, oktober og december 2010. Referencegruppemøder

Læs mere

Bæredygtig Open Access for danske videnskabelige tidsskrifter

Bæredygtig Open Access for danske videnskabelige tidsskrifter Bæredygtig Open Access for danske videnskabelige tidsskrifter Forslag til Workshop om Alternative forretningsmodeller for videnskabelige tidsskrifter Forsknings- og Innovationsstyrelsen Den Sorte Diamant,

Læs mere

Dagsorden & referat bestyrelsesmøde SEKTIONEN FOR SELVSTÆNDIGE SOCIALRÅDGIVERE

Dagsorden & referat bestyrelsesmøde SEKTIONEN FOR SELVSTÆNDIGE SOCIALRÅDGIVERE Dagsorden & referat bestyrelsesmøde SEKTIONEN FOR SELVSTÆNDIGE SOCIALRÅDGIVERE Fredag d. 21. august 2015 fra kl. 9-14 Charlotte Holmerhøj fra DS deltager i mødet. 1. Valg af referent - Eva 2. Godkendelse

Læs mere

Indstilling. Etablering af ACTIVinstitute med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 1,5 mio. kr. over 3 år. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Etablering af ACTIVinstitute med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 1,5 mio. kr. over 3 år. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 2. februar 2006 Etablering af ACTIVinstitute med tilskud fra Erhvervspuljen på i alt 1,5 mio. kr. over 3 år. 1. Resume Der lægges

Læs mere

Vedtægter Vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret på partiets 3. kongres, november 2011

Vedtægter Vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret på partiets 3. kongres, november 2011 Vedtægter Vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret på partiets 3. kongres, november 2011 Vedtægter vedtaget på Kommunistisk Partis stiftende kongres november 2006. Ændret

Læs mere

alh@langelandkommune.dk Oplæg til midlertidig organisering af arbejdet vedr. nyt museum Langeland indtil ophør af samdriftsaftale med Faaborg-Midtfyn Kommune. Overgangsperioden. 1 Udgangspunktet Udgangspunktet

Læs mere

Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019

Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019 Nationalmuseets arktiske og nordatlantiske strategi for perioden 2014-2019 Indledning Som Danmarks kulturhistoriske hovedmuseum indtager Nationalmuseet rollen som central forsknings- og formidlingsinstitution,

Læs mere

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt

Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Kulturudvalget (2. samling) KUU alm. del - Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Folketingets Kulturudvalg Christiansborg 1240 København K Kulturministeren Kulturministeriet Nybrogade 2 1203 København K Tlf.

Læs mere

PRÆSENTATION AF CENTRET

PRÆSENTATION AF CENTRET PRÆSENTATION AF CENTRET Et nationalt videncenter Nationalt Videncenter for Læsning Professionshøjskolerne drives i fællesskab mellem landets syv professionshøjskoler. Det er juridisk, økonomisk og organisatorisk

Læs mere

DANSKE MUSEER I TAL - oplysninger fra kalenderåret2012

DANSKE MUSEER I TAL - oplysninger fra kalenderåret2012 DANSKE MUSEER I TAL - oplysninger fra kalenderåret2012 Kulturstyrelsen Museer H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon: 33 74 51 00 E-mail: jba@kulturstyrelsen.dk Vejledning Du kan få vejledende

Læs mere

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets bevilling til at styrke museernes formidling. Bevillingen løber i 2007-10.

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets bevilling til at styrke museernes formidling. Bevillingen løber i 2007-10. VEJLEDNING KU LTU RARVSST YRE LSEN Vejledning om ansøgning til formidlingspuljerne under Kulturministeriets formidlingsplan. H.C. ANDERSENS BOULEVARD 2 1553 KØBENHAVN V TELEFON 33 74 51 00 postmus@kulturarv.dk

Læs mere

Dit, mit & vores museum

Dit, mit & vores museum Kulturstyrelsens Museumsårsmøde Radisson Blu H.C. Andersen Hotel 21. og 22. maj 2012 Dit, mit & vores museum Stærke museumstilbud i enkle rammer VELKOMMEN Vi har gennem længere tid drøftet anbefalinger

Læs mere

Målgruppe: klasse Titel: Arkæolog for en dag

Målgruppe: klasse Titel: Arkæolog for en dag Målgruppe: 4.-6. klasse Titel: Arkæolog for en dag Fagområder: Historie, natur/teknologi Kort beskrivelse: Forløbet præsenterer en sanselig tilgang til kulturhistorien, hvor eleverne gennem genstande,

Læs mere

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen har eksisteret fra 2007.

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen har eksisteret fra 2007. VEJLEDNING KU LTU RSTYRELSEN Vejledning om ansøgninger til formidlingspuljerne under Kulturministeriets formidlingsplan. H.C. ANDERSENS BOULEVARD 2 1553 KØBENHAVN V TELEFON 33 74 51 00 post@kulturstyrelsen.dk

Læs mere

BYGNINGSKULTUR 2015 SAMLER ALLE GODE KRÆFTER OM BYGNINGSKULTURARVEN

BYGNINGSKULTUR 2015 SAMLER ALLE GODE KRÆFTER OM BYGNINGSKULTURARVEN BYGNINGSKULTUR 2015 SAMLER ALLE GODE KRÆFTER OM BYGNINGSKULTURARVEN Af Hans Peter Svendler, direktør, Realdania, og Steen Hvass, direktør, Kulturarvsstyrelsen Realdania og Kulturarvsstyrelsen har igennem

Læs mere

Lindum Syd Langhus fra middelalderen

Lindum Syd Langhus fra middelalderen Lindum Syd Langhus fra middelalderen Jesper Hjermind De fremgravede spor efter et middelalderhus i Lindum diskuteres på kanten af udgravningen Viborg Stiftsmuseum 2006 Bygherrerapport nr. 16 Bygherre:

Læs mere

Nyt fra Center for frivilligt socialt arbejde

Nyt fra  Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra www.frivillighed.dk Center for frivilligt socialt arbejde Nyt fra Center for frivilligt socialt arbejde - Foreningshøjskole nyt tilbud til foreningerne i 2008 - Dokumentation og effektmåling af

Læs mere

Referat af Generalforsamling i Kulturparaplyen

Referat af Generalforsamling i Kulturparaplyen Referat af Generalforsamling i Kulturparaplyen Torsdag 27. marts 2014 1. Valg af mødeleder. Jørn P. Madsen blev valgt som mødeleder, og konstaterede at generalforsamlingen var lovligt indkaldt. 2. Registrering

Læs mere

Årsmøde 2016 I Landdistrikternes Fællesråd 18.marts kl Roberthus, Tybovej 2, 6040 Egtved.

Årsmøde 2016 I Landdistrikternes Fællesråd 18.marts kl Roberthus, Tybovej 2, 6040 Egtved. Årsmøde 2016 I Landdistrikternes Fællesråd 18.marts kl. 10.00 15.00 Roberthus, Tybovej 2, 6040 Egtved. Landdistrikternes Fællesråd Dagsorden: 09:30 Ankomst, registrering og morgenkaffe 10:00 Landdistrikternes

Læs mere

Forundersøgelses Rapportering

Forundersøgelses Rapportering Forundersøgelses Rapportering Forundersøgelse Dyekjærsvej 10 RSM 10.102 Oversigtbillede af Ringkøbing med markering af udgravningens placering. 2010 Tele Atlas / 2010 COWI A/S, DDO / Google Earth 2010

Læs mere

Referat, FU-møde d. 18. august 2010

Referat, FU-møde d. 18. august 2010 Referat, FU-møde d. 18. august 2010 Referat fra mødet i DMCG-PAL Forretningsudvalget den 18. august 2010 på Bispebjerg Hospital Til stede: Henrik Larsen, Helle Timm, Mai-Britt Guldin, Lene Jørgensen, Birgit

Læs mere

Resultater fra undersøgelse blandt plejefamilier (Del II)

Resultater fra undersøgelse blandt plejefamilier (Del II) Resultater fra undersøgelse blandt plejefamilier (Del II) Resultater fra undersøgelse blandt plejefamilier (Del II) Side 1 af 10 INDHOLD INTRODUKTION OG METODE...3 VARDE KOMMUNES VIGTIGSTE OPGAVER IFØLGE

Læs mere

Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A

Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. september 2017 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Inge Lund Petersen X Kirsten Feld

Læs mere

Digital på gravning en anden etnografi i felten

Digital på gravning en anden etnografi i felten Når arkæologisk viden bliver til af Jette Rostock Københavns Universitet 2009 Digital på gravning en anden etnografi i felten Under min etnografiske undersøgelse i forbindelse med den arkæologiske udgravning

Læs mere

KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor.

KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor. KORAs strategi Juni 2016 KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor. KORA er en uafhængig statslig institution, som udfører sin faglige

Læs mere

NOTAT. INTRODUKTION til kvalitetsvurderinger. September 2013

NOTAT. INTRODUKTION til kvalitetsvurderinger. September 2013 NOTAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk September 2013 INTRODUKTION til kvalitetsvurderinger

Læs mere

Genstande der savner naturlig tilknytning til museets ansvarsområde, bør ikke indlemmes i samlingerne, men søges henvist til relevant museum.

Genstande der savner naturlig tilknytning til museets ansvarsområde, bør ikke indlemmes i samlingerne, men søges henvist til relevant museum. Vedtægter for Billund Museum 1. Museets navn og ejerforhold, art og status 1.1 Billund Museum ejes og drives af Billund Kommune. Billund Museum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum. 2. Formål og

Læs mere

FUNKTIONSBESKRIVELSE BORGERRÅDGIVER I RINGSTED KOMMUNE

FUNKTIONSBESKRIVELSE BORGERRÅDGIVER I RINGSTED KOMMUNE FUNKTIONSBESKRIVELSE BORGERRÅDGIVER I RINGSTED KOMMUNE Indholdsfortegnelse Borgerrådgiverens funktion...2 Formålet med borgerrådgiveren...2 Borgerrådgiverens opgaver...2 Hjælpe og vejlede borgerne der

Læs mere

Tak for ordet og tak til Riksforbundet Sveriges Museer, Norges Museumsforbund, Organisationen Danske Museer og alle øvrige partnere.

Tak for ordet og tak til Riksforbundet Sveriges Museer, Norges Museumsforbund, Organisationen Danske Museer og alle øvrige partnere. 1 Borgmester Pia Allerslevs oplæg ved Nordisk Museumskonference i Malmø onsdag den 1. april 2009 Emnet er: Museernes rolle i samfundet Tak for ordet og tak til Riksforbundet Sveriges Museer, Norges Museumsforbund,

Læs mere

Lovgivningens rammer, muligheder og begrænsninger for undersøgelser og dokumentation af nedrivningstruede bygninger fra Renæssance og Nyere Tid

Lovgivningens rammer, muligheder og begrænsninger for undersøgelser og dokumentation af nedrivningstruede bygninger fra Renæssance og Nyere Tid Lovgivningens rammer, muligheder og begrænsninger for undersøgelser og dokumentation af nedrivningstruede bygninger fra Renæssance og Nyere Tid Henrik Jarl Hansen, Kulturarvsstyrelsen 1 Retsgrundlaget

Læs mere

Forsknings- og Innovationsstyrelsen Bredgade 40 1260 København K Att.: Grete M. Kladakis D. 01.07.2010. Høring over Open Access

Forsknings- og Innovationsstyrelsen Bredgade 40 1260 København K Att.: Grete M. Kladakis D. 01.07.2010. Høring over Open Access Forsknings- og Innovationsstyrelsen Bredgade 40 1260 København K Att.: Grete M. Kladakis J.NR.: 2009-1-0280 Ref.: mv D. 01.07.2010 Høring over Open Access Professionshøjskolernes Rektorkollegium University

Læs mere

Midtvejsevaluering - fra midtvejsevaluering til slutevaluering

Midtvejsevaluering - fra midtvejsevaluering til slutevaluering Midtvejsevaluering - fra midtvejsevaluering til slutevaluering Referat fra seminaret Seminar om projektets midtvejsevaluering Onsdag den 9. november 2011 blev midtvejsevalueringen af projektet behandlet.

Læs mere

Center for Interventionsforskning. Formål og vision

Center for Interventionsforskning. Formål og vision Center for Interventionsforskning Formål og vision 2015-2020 Centrets formål Det er centrets formål at skabe et forskningsbaseret grundlag for sundhedsfremme og forebyggelse på lokalt såvel som nationalt

Læs mere

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen løber i

1. Formidlingspuljerne Puljerne er en del af Kulturministeriets plan til at styrke museernes formidling. Bevillingen løber i VEJLEDNING KU LTU RARVSST YRE LSEN Vejledning om ansøgninger til formidlingspuljerne under Kulturministeriets formidlingsplan. H.C. ANDERSENS BOULEVARD 2 1553 KØBENHAVN V TELEFON 33 74 51 00 postmus@kulturarv.dk

Læs mere

Bygherrerapport. Rindum Skole, jernalderbebyggelse med gårde på række. Udarbejdet af Torben Egeberg, Ringkøbing-Skjern Museum 2009

Bygherrerapport. Rindum Skole, jernalderbebyggelse med gårde på række. Udarbejdet af Torben Egeberg, Ringkøbing-Skjern Museum 2009 Bygherrerapport Rindum Skole, jernalderbebyggelse med gårde på række N Udarbejdet af Torben Egeberg, Ringkøbing-Skjern Museum 2009 Bygherrerapport RESUME: På udgravningsområdet og tilstødende arealer har

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af EU s regnskaber for Juni 2007

Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af EU s regnskaber for Juni 2007 Notat til Statsrevisorerne om Europa-Parlamentets beslutning om decharge for gennemførelsen af EU s regnskaber for 2005 Juni FAKTUELT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Europa-Parlamentets beslutning om decharge

Læs mere

Tango Aarhus. Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015

Tango Aarhus. Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015 Referat fra generalforsamlingen d. 1. marts 2015 Dagsorden: 1. Valg af dirigent, referent og stemmetæller. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Forelæggelse af regnskab for det forløbne år

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014

Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 Museum Østjylland AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Region Midtjylland. Vedtagelse af kommissorier for to midlertidige udvalg. Bilag. til Regionsrådets møde den 20. februar Punkt nr.

Region Midtjylland. Vedtagelse af kommissorier for to midlertidige udvalg. Bilag. til Regionsrådets møde den 20. februar Punkt nr. Region Midtjylland Vedtagelse af kommissorier for to midlertidige udvalg Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr. 35 Kommissorium for Midlertidigt udvalg vedrørende udarbejdelse af kulturpolitik

Læs mere

Afbud: Merete Nordentoft, Karin Garre, Peter Treufeldt, Birte Glenthøj, Britt Morthorst, Helle Schnor, Ida Hageman, Mette Brandt-Christensen

Afbud: Merete Nordentoft, Karin Garre, Peter Treufeldt, Birte Glenthøj, Britt Morthorst, Helle Schnor, Ida Hageman, Mette Brandt-Christensen Dagsorden Møde i: Forum for forskning og innovation J.nr.: Dato/tidspunkt: 1. marts 2016 Sted/lokale: Kristineberg 3, mødelokale 0.08 Deltagere: Martin Lund, Mette Bertelsen, Jessica Carlsson, Claudio

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK

VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK Ver. 22.10.2013 Vedtægter for Museum Sydøstdanmark cvr-nr. 184711914 I henhold til: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer. Bekendtgørelse

Læs mere

DJM 2734 Langholm NØ

DJM 2734 Langholm NØ DJM 2734 Langholm NØ Rapport til bygherre Med rødt lokalplansområdet syd for den eksisterende sommerhusbebyggelse Resumé. Prøvegravning af 1,2 ha ved Gjerrild Nordstrand med levn fra bondestenalder (Tragtbægerkultur

Læs mere

Vedtægter for Odense Bys Museer

Vedtægter for Odense Bys Museer Vedtægter for Odense Bys Museer 26. oktober 2017 CVR-nr: I henhold til: Lovbekendtgørelse nr. 358 af 8. april 2014 Museumslov. Bekendtgørelse nr. 461 af 25. april 2013 om museer m.v. Lov nr. 1531 af 21.

Læs mere

Museets ansvarsområde er kulturhistorien fra forhistorie, middelalder og nyere tid i Viborg Kommune.

Museets ansvarsområde er kulturhistorien fra forhistorie, middelalder og nyere tid i Viborg Kommune. Forslag til nye VEDTÆGTER FOR VIBORG STIFTSMUSEUM 1. Navn og ejerforhold, art og status Viborg Stiftsmuseum ejes og drives af Viborg kommune. Viborg Stiftsmuseum er et statsanerkendt kulturhistorisk museum.

Læs mere

Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden

Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden 2013-2016 1 Aftalens formål: Formålet med denne aftale er med baggrund i samdriftsaftalen

Læs mere

Organisationspsykologi, F14. Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet Hvordan vurderer du planlægningen af modulet?

Organisationspsykologi, F14. Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? 1 Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

Arkæologisk Forum. Særtryk

Arkæologisk Forum. Særtryk Arkæologisk Forum Særtryk Nr. 37 2017 Arkæologisk Forum nr. 37 November 2017 Indhold 3 Maria Panum Bastrup Grundforskning, anvendt forskning og udvikling et relevant skisma for arkæologien? Michael Vennersdorf*

Læs mere

Evaluering MPA13, 1. sem. E13, Økonomi. Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af seminarerne i forhold til de opstillede mål?

Evaluering MPA13, 1. sem. E13, Økonomi. Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af seminarerne i forhold til de opstillede mål? Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af seminarerne i forhold til de opstillede mål? 1 Var kurset fagligt interessant? Evaluering MPA13, 1. sem. E13, Økonomi Jeg havde håbet at der var tættere forbindelse

Læs mere

Kryds Kulturkløften! Formidlingen af arkæologien ved store anlægsprojekter. Hvorfor gøre noget andet end vi plejer?

Kryds Kulturkløften! Formidlingen af arkæologien ved store anlægsprojekter. Hvorfor gøre noget andet end vi plejer? af Marie Brinch, museumsinspektør, Museum Lolland Falster & Andrew Crone-Langkjær, kommunikationskonsulent, Vejdirektoratet Kryds Kulturkløften! Formidlingen af arkæologien ved store anlægsprojekter Mens

Læs mere

FORRETNING ELLER FORSKNING: OM EN NY DISKURS I DANSK ARKÆOLOGI

FORRETNING ELLER FORSKNING: OM EN NY DISKURS I DANSK ARKÆOLOGI 51 FORRETNING ELLER FORSKNING: OM EN NY DISKURS I DANSK ARKÆOLOGI Af JETTE ROSTOCK ABSTRACT Dansk feltarkæologi har været stærkt domineret af (processuel) positivistisk tænkning og (nød)udgravninger blev

Læs mere

- fra bar mark til museumsmontre-

- fra bar mark til museumsmontre- - fra bar mark til museumsmontre- JEG ER ARKÆOLOG er et computerbaseret læringsspil om arkæologi og naturvidenskab. I spillet kan man spille seks forskellige baner. Alle baner er baseret på virkelige arkæologiske

Læs mere

Beretning for arkæologisk tilsyn i Kornerup

Beretning for arkæologisk tilsyn i Kornerup Beretning for arkæologisk tilsyn i Kornerup i forbindelse med separatkloakering ROM nr. 3143 KORNERUP Matr.nr. 3a mm. Roskilde Dms., Sømme h., Københavns a. Stednr. 02.04.09-23 ROSKILDE MUSEUM CAND.MAG.

Læs mere

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober

Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Referat Grønlandskarbejdsgruppemøde Det Nordatlantiske Hus // den 31. oktober Deltagere: Sakarine, Karl, Ivalo, Gerth, Bent og David (Fra sekretariat Nancy og Tobias) Ordstyrer: Nancy Referent: Tobias

Læs mere

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018

Vækstforum. Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Vækstforum Udkast til Referat af møde 01/2018 mellem det afgående og det tiltrædende Vækstforum Torsdag den 15. marts 2018 Mødet holdtes i: Regionshuset Niels Bohrs Vej 30 9220 Aalborg Ø Mødelokale: Regionsrådssalen

Læs mere

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden

Danske Fysioterapeuter Region Hovedstaden Referat: Regionsbestyrelsesmøde d. 9/12-08 kl. 9:30 16:45 Sted: Danske Fysioterapeuter, Nørre Voldgade 90, 1358 Kbh. K mødelokale A19 referent: tha@fysio.dk 1. Indledning og godkendelse af dagsorden Der

Læs mere

Sundheds it under sundhedsaftalen

Sundheds it under sundhedsaftalen Sundheds it under sundhedsaftalen Et sammenhængende og borger nært sundhedsvæsen forudsætter hurtig præcis kommunikation mellem de forskellige aktører. Målsætningen i sundhedsaftalen for 2008 2010 (Gl.

Læs mere

Ph.d. projekt Økonomistyring på det specialiserede socialområde

Ph.d. projekt Økonomistyring på det specialiserede socialområde Ph.d. projekt Økonomistyring på det specialiserede socialområde Anne Kirstine Svanholt, Randers Kommune, ØDF, AAU, COK & KMD Randers Kommune Disposition Formål med projektet og organisering Tilgang og

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven. Oktober 2014

Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven. Oktober 2014 Notat til Statsrevisorerne om beretning om forvaltning af kulturarven Oktober 2014 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om forvaltning af kulturarven (beretning nr. 13/06) 24. september

Læs mere

Miljøstrategisk Årsmøde: På vej. vej mod et mere bæredygtigt Danmark?.

Miljøstrategisk Årsmøde: På vej. vej mod et mere bæredygtigt Danmark?. Rammepapir februar 2015 om grundlag, elementer, organisation og økonomi: Miljøstrategisk Årsmøde: På vej mod et mere bæredygtigt Danmark? Grundlag Baggrund for initiativet I 2014 blev der taget initiativ

Læs mere

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent.

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent. Referat af generalforsamling for Sports- og Lystfiskerforeningen Lucius 96, afholdt torsdag d. 26. marts 2009 kl. 1700 hos tidl. formand Flemming Hedegaard Petersen, Sankt Knudsvej 2, 3., 1903 Frederiksberg

Læs mere

3. Godkendelse af dagsorden Godkendt med tilføjelse af en drøftelse omkring det udspil, som er kommet angående satspuljer

3. Godkendelse af dagsorden Godkendt med tilføjelse af en drøftelse omkring det udspil, som er kommet angående satspuljer Referat fra bestyrelsesmøde i faggruppe for Familiepleje- og tilsynskonsulenter Fredag den 24. november 2017 kl. 10 DS Toldbodgade: Tilstede: Rikke, Signe, Jess, Lene, Jette, Pia og Susan. Dagsorden: 1.

Læs mere

Reviewet af Shabanzadeh et. al., 30. juni 2016: 245

Reviewet af Shabanzadeh et. al., 30. juni 2016:  245 Etnisk-religiøs profilering af forskere i omskæringsdebatten Nedenfor de centrale indlæg fra tidsskrifter og aviser i fuld længde. Reviewet af Shabanzadeh et. al., 30. juni 2016: http://www.danmedj.dk/portal/page/portal/danmedj.dk/dmj_forside/past_issue/2016/dmj_2016_07/a5

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK

VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK VEDTÆGTER FOR MUSEUM SYDØSTDANMARK Ver. 02.06.2016 Vedtægter for Museum Sydøstdanmark cvr-nr. 184711914 I henhold til: Lov nr. 1505 af 14. december 2006, museumsloven med senere ændringer. Bekendtgørelse

Læs mere

E. Fremlæggelse og godkendelse af budget, herunder fastlæggelse af kontingent.

E. Fremlæggelse og godkendelse af budget, herunder fastlæggelse af kontingent. Generalforsamling Psykiatrisk Museum/ MADHouse Middelfart Den 25. marts 2015 Referat fra den ordinære generalforsamling i Dansk Rengøringsteknisk Forening Dagsorden: A. Valg Af dirigent. B. Formandens

Læs mere

Relevans, faglig kontekst og målgruppe

Relevans, faglig kontekst og målgruppe RESUMÉ Samarbejde mellem professionshøjskoler og universiteter om forskning og udvikling Denne rapport belyser professionshøjskolerne og universiteternes samarbejde om forskning og udvikling (FoU). Formålet

Læs mere