Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax:"

Transkript

1 Nr. 15 Oktober 2009 Nu begynder udbetalingen af landbrugsstøtten Omkring landmænd får de kommende dage udbetalt landbrugsstøtten på i alt. 2,8 mia. kr. Det er måske netop i disse dage maskinhandlerne kan få afsluttet en handel, og måske endnu mere vigtigt, er det i disse dage, der skal gøres en ekstra indsats for at inddrive evt. forfaldende restancer hos landmænd. De modtager forskud på årets EU-støtte som led i en plan om at styrke erhvervets likviditet. De kommende måneder udbetales støtten til alle i alt ca ansøgere, som skal have ca. 7. mia. kr. udbetalt. Nu begynder udbetalingen af landbrugsstøtten Forsikring af udlejede maskiner Som udgangspunkt skal forhandleren være opmærksom på følgende: Hvem har forsikringspligten i lejeaftalen Hvilken forsikringsdækning skal køretøjet have Er der taget højde for udlejningsrisiko i forsikringen Forsikring af udlejede maskiner Som bruger af Dansk Maskinhandlerforenings forsikringsprogram gennem Willis I/S er der følgende muligheder: Almindelig kørselskasko og ansvar: Denne kan etableres på forhandlerens fællespolice med dækning for ansvar og alm. kasko, denne er i DM programmet udvidet til at omfatte udlejningsrisiko. Her skal i melde alle ind- og udmeldinger af køretøjer (kendes slutdato for udlejningsperioden noteres den ved indmelding). Årspolice maskinkaskoforsikring for udlejede maskiner (nyt produkt i 2009): Årspolice forsikringsrisiko ligger hos udlejer Dækning: Pris: Inde- som udefrakommende skade inkl. brand og tyveri samt transport og afsavn (max. sum pr. begivenhed kr ved afsavn) Max. sum ude på én gang x 10 for en omsætningssum /udlejningssum op til 10 mio. kr. herefter foretages tillæg pr kr. op til kr., hvorefter præmien ikke længere stiger. Eksempel: Max. sum ude på én gang udgør kr Forventet årsomsætning udgør kr Beregning: x 10 = kr Betingelse for etablering: Ethvert køretøj som forsikres i henhold til denne aftale skal som betingelse have gennemgået et service og reparationseftersyn af DM forhandleren.

2 Side 2 Bemærk venligst at forsikringen ikke omfatter ansvar, denne skal laves på anden police enten forhandlers fællespolice eller lejers egen forsikringsselskab (hvis sidstnævnte er dette vigtigt at notere i lejekontrakten). Administration Beregningen skal være så enkel som mulig uden bagudregulering. Derfor er policen alene fremadreguleret i forbindelse med fornyelsen, hvor DM forhandleren vil blive spurgt om forventningerne til det kommende forsikringsår. I forbindelse med udlejning udfærdiger forhandler en lejeaftale med lejer, som indeholder oplysninger omkring den udlejede enhed og sikrede lejeaftalen underskrives af begge parter. I policen indsættes en klausul som beskriver at lejekontrakten skal kunne fremlægges i forbindelse med eventuel skade i modsat fald ingen ret til erstatning. Lejer sørger selv for forsikring: Denne mulighed kan selvfølgelig også forekomme, men her vil Willis anbefale ovennævnte løsninger, for så har forhandleren en garanti for, hvordan køretøjet bør være forsikret. Vi medsender DM forslag til lejekontrakt, kan også downloades fra vores hjemmeside under blanketter klik her Skal en traktor uden noget redskab monteret, have et lovpligtigt hovedeftersyn? Dette spørgsmål er i den senere tid dukket op, da Arbejdstilsynet (AT) har givet landmænd påbud om dette. Disse landmænd har efterfølgende henvendt sig til nogle af vore medlemmer. Hos AT har der ikke været en helt ens opfattelse af dette. Dansk Maskinhandlerforening har fået en fast kontaktperson ved Arbejdstilsynet, og han beklager meget forvirringen. Skal en traktor uden noget redskab monteret, have et lovpligtigt hovedeftersyn? En solo traktor eller en traktor med en almindelig vogn, skal altså ikke have lavet lovpligtigt hovedeftersyn! Traktorer, mejetærskere, selvkørende snittere og skårlæggere, skal kun have lavet et eftersyn ifølge bekendtgørelse , dvs. at der skal laves eftersyn efter leverandørens anvisninger, og med det interval som leverandøren foreskriver. Det vil sige, at det ikke er lovpligtigt, men det skal laves, og der skal være taget stilling til, hvornår eftersynet skal foretages igen.

3 Side 3 Porte Vedr. 14, så er det samme der udløser, at der skal laves eftersyn på porte. Det betyder så, at hvis man mener man selv er sagkyndig på porteområdet, må man gerne udføre disse eftersyn efter leverandørens anvisninger. Hvad er CE-mærkning? Hvad betyder det for dig? CE står for Communautés Européennes, de europæiske fællesskaber. CE-mærkningen er indført af Europa-Kommissionen. Det er Kommissionen, der har fastlagt betingelserne for brug af mærkningen i de forskellige CE-mærkningsdirektiver. Direktiverne gælder også i Norge, Island og Liechtenstein, som har tilsluttet sig EØS-aftalen. CE-mærkningen viser, at produktet opfylder de væsentlige krav i alle relevante CEmærkningsdirektiver. Hvad er CEmærkning? Hvad betyder det for dig? Med CE-mærkningen erklærer fabrikanten eller dennes repræsentant i EU, at det enkelte produkt opfylder de generelle sikkerhedskrav i relevante CE-mærkningsdirektiver. Det er fabrikanten eller dennes repræsentant i EU, der har ansvaret for korrekt CE-mærkning. Danske importører, der importerer produkter fabrikeret i eller importeret fra lande uden for EU, kan være udnævnt af fabrikanten som dennes repræsentant i EU. CE-mærket - et slags rejsepas CE-mærket er formelt set ikke et kvalitetsstempel. Det er snarere en slags rejsepas, der gør det muligt for et produkt at bevæge sig frit indenfor EU- og EØS-området. Dermed er det med til at fjerne tekniske handelshindringer. CE-mærket fungerer som producentens pant på, at der er taget hensyn til sundhed og sikkerhed. I takt med at ordningen er blevet udbredt i Europa, stiger efterspørgslen på CE-mærkede produkter da også. Disse har altså en konkurrencefordel frem for produkter, der endnu ikke er blevet mærket. Det kan med andre ord ikke betale sig at trække veksler på overgangsperioden på 5 år. Perioden løber fra vedtagelsen af et produktdirektiv, og det er først ved dens udløb, at CE-mærkningen af det pågældende produkt er obligatorisk. Det direktiv som omfatter de fleste af de produkter vi beskæftiger os med, hedder Maskindirektivet 98/37/EF. I Danmark er det så blevet til: Bekendtgørelse om indretning af tekniske hjælpemidler juni Bekendtgørelsen indeholder bestemmelser, der gennemfører direktivet i Danmark. Maskiner der bruges på det danske arbejdsmarked, og som er fabrikeret i eller efter 1995, skal altså være CE-mærkede og nogle af punkterne for at kunne blive det er:

4 At der forefindes en brugervejledning på dansk. At der er lavet risikovurdering for det enkelte produkt. Side 4 Den dokumentation(eu-overensstemmelseserklæring) der er lavet for den enkelte maskine, skal gemmes i mindst 10 år. Der er kommet maskiner til Danmark, som ikke er CE-mærkede, typisk igennem piratimportører, som derfor ikke kan hjælpe kunderne med at få opfyldt alle kravene til en CE-mærkning. Disse maskiner er dårligt stillede overfor reglerne på det danske arbejdsmarked, og hvis man som forhandler får sådan en maskine i bytte, er der to muligheder. Enten må man betale, hvad det koster, at få lavet en CE-mærkning for den enkelte maskine, ellers er maskinen kun egnet til re-eksport. Typisk vil det være re-eksport, der er mest rentabel. I nogle tilfælde, er maskinen blevet ændret/bygget om, dette betyder, at der skal laves nogle nye overvejelser i forhold til risikovurdering, betjeningsvejledning og de andre ting, der ligger til grund for den oprindelige CE-mærkning. Disse ting skal dokumenteres og gemmes i 10 år! Her er billeddokumentation en meget god ide. Man har et synligt bevis på, at en evt. senere manglende afskærmning var til stede på det tidspunkt, hvor maskinen forlod værkstedet. Udover Maskindirektivet, findes der en lang række direktiver, som skal sikre forhandlerne og forbrugerne at produktet lever op til gældende regler. Listen er vedhæftet i tilfælde af man påtænker at starte egen import eller produktion. Klik her VIGTIGT: Husk, at lave en ny CE-mærkning dokumentation, hvis I ændrer på maskinerne. Husk, at undersøge om de maskiner I tager i bytte er i besiddelse af en CE-mærking. Husk, at undersøge om maskinen er bygget om, hvis dette er tilfældet, undersøg om der foreligger en ny CE-mærkning (dokumentation). Husk, at der altid skal medfølge en betjeningsvejledning på dansk, og hvis maskinen er ændret/bygget om, skal betjeningsvejledningen måske også ændres. Husk, at hvis kunden ønsker en maskine, der er ændret/bygget om, så skal I medlevere denne dokumentation, måske en ny bruger manual og gemme dokumentationen i 10 år. (Dette medfører en merudgift) - Så, brugte maskiner uden en gældende CE-mærkning, kan blive et dyrt bekendtskab for jer som forhandlere.

5 Side 5 ML-prisen i sølv til en landbrugsmaskinmekanikerlærling Den 2. oktober 2009 uddeltes ML-prisen 2009 (ML står for Metalindustriens Lærlingeudvalg) i Den Sorte Diamant i København. Lærlinge, som kan komme i betragtning til en pris, skal have karakteren 12 i alle fag ved aflæggelse af deres svendeprøve, både i den praktiske og den teoretiske del. Der uddeltes broche-, sølv- og guld-diplomer. Mærkedage ML-prisen i sølv til en landbrugsmaskinmekanikerlærling Mikkel Hansen, Høm v/ribe blev udlært som landbrugsmaskinmekaniker den 31. december 2008 hos firmaet A. P. Jørgensen, Ribe med et flot gennemsnit på 12. Han blev derfor udtaget til at modtage en ML-pris, som han var i København for at modtage. Spændingen var stor for både Mikkel, hans forældre, indehaveren af A. P. Jørgensen, Ellen Jørgensen og værkfører Hans Bjerregaard, der alle var med i København, om han ville modtage bronze, sølv eller guld, da dette først blev offentliggjort ved selve overrækkelsen af prisen. Mikkel modtog ML-prisen i sølv, til stor glæde for os alle. Vi er stolte af at have en lærling, som har opnået denne flotte anerkendelse, og han er naturligvis stadig ansat i firmaet fortæller Ellen Jørgensen. Landbrugsmaskinmekaniker Karl Jørgen Mikkelsen, Almas havde den 22. oktober års jubilæum. Landbrugsmaskinmekaniker Paul Kjeldgaard, Almas har den 13. november års jubilæum. Almas ønsker i den anledning, at fejre de to medarbejdere ved en reception fredag den 30. oktober 2009 fra kl. 14 hos Almas, Gugvej 138, 9210 Aalborg. Jubilæer Salgschef Peder Jensen, A. Flensborg Herning Maskinfabrik A/S har den 1. november års jubilæum. Landbrugsmaskinmekaniker Poul Emil Dam, Morsø Motor Kompagni A/S, har den 1. november års jubilæum. Mekaniker/chauffør Poul Richard Nissen, Schrøders Eftf. M.P. Maskincenter har den 10. november års jubilæum. I den anledning afholdes der reception i firmaet den 13. november 2009, kl , Drengstedvej 24, 6780 Skærbæk.

6 Side 6 I anledning af, at J. Halddrup A/S er solgt til Inotec-Engineering GmbH, samt Jens Haldrups 60 års fødselsdag, afholdes en uformel reception fredag den 30. oktober 2009 kl , Bredgade 129, 9670 Løgstør. Det vil være muligt at hilse på de nye ejere, Bernd Kettemann, Andreas Hessenthaler og Rüdiger Hofmann. Reception Vi ønsker alle tillykke Stjålne maskiner Fra Nicolaisen & Larsen A/S i Ulfborg er der stjålet flg. 8 maskiner Mærke/type Serienr. Årgang NH LB JCB JCB Micro JCB NY JCB NY JCB NY JCB NY JCB 327 Traktor NY Stjålne maskiner Vedr. oplysninger om ovennævnte maskiner kan dette ske til Nicolaisen & Larsen A/S, Birgitte Aagaard Fisker på tlf MH/HHH

Orientering fra DM-branche til chefer, indehavere og ledere

Orientering fra DM-branche til chefer, indehavere og ledere Nyhedsbrev nr. 10 juni 2019 Orientering fra DM-branche til chefer, indehavere og ledere Emner: Ny brancheaftale Tilmelding til DBL 2019 er åben Talent og hårdt arbejde udløser jubilæumslegat DM-Jubilæumslegat

Læs mere

INTRODUKTION TIL CE-MÆRKNING AF ELEKTRISKE PRODUKTER

INTRODUKTION TIL CE-MÆRKNING AF ELEKTRISKE PRODUKTER INTRODUKTION TIL CE-MÆRKNING AF ELEKTRISKE PRODUKTER Hvem er folderen skrevet til? De fleste elektriske produkter, der skal sælges i Danmark og de øvrige EU-lande, skal CE-mærkes. CE-mærkningen skal gøre

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax: Nr. 14 November 2012 Landbrugsmaskinmekanikerlærlinge der har bestået svendeprøven Vi bringer her listen over lærlinge, der har bestået svendeprøve på Erhvervsskolerne i Aars 2. november2012. Hold 7lan0110

Læs mere

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 6 juni 2017 fra Dansk Maskinhandlerforening Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Emner: Eventyrlysten landbrugsmaskinmekaniker får jubilæumslegat Landbrugsmaskinmekanikerlærlinge

Læs mere

Niels Christian Nielsen. Maskindirektiv og CE 07. nov. 16

Niels Christian Nielsen. Maskindirektiv og CE 07. nov. 16 & 1 Sikkerhed & Industrirobotter DI BSC Metal- og maskinindustrien Fagretslige jura med overenskomst, arbejdstid etc. Arbejdsmiljø Uddannelse Interessevaretagelse MMI arbejdsmiljø udvalg Arbejdsmiljø vejledninger

Læs mere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere Nyhedsbrev nr. 7 juli 2017 Orientering fra DM-branche til medarbejdere Emner: Agritechnica studietur 2017 Højsæson for svindlere Infomøde om persondataforordning Mærkedage i vores nye magasin Hele to jubilæumslegater

Læs mere

MASKINDIREKTIVET - din sikkerhed

MASKINDIREKTIVET - din sikkerhed MASKINDIREKTIVET - din sikkerhed Hvad er maskindirektivet? Maskindirektivet fastlægger de væsentlige sikkerheds- og sundhedskrav til indretningen af maskiner. Direktivet er bl.a. indført for at nedbringe

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax: Nr. 6 Marts 2011 Reparation af skibs- og bådmotorer Willis har fået viden om, at der hos nogle maskinhandlere sker et mindre omfang af reparationsarbejde på skibs- og bådmotorer af forskellig karakter

Læs mere

Eksport af maskiner i EU og erfaringer med det nye maskindirektiv

Eksport af maskiner i EU og erfaringer med det nye maskindirektiv Eksport af maskiner i EU og erfaringer med det nye maskindirektiv v. Anders Mortensen Chefkonsulent, Arbejdsmiljøfagligt Center. Eksport af nye maskiner i EU Maskindirektivet gælder for markedsføring af

Læs mere

Krav til Trykluftanlæg

Krav til Trykluftanlæg Krav til Trykluftanlæg Der stilles fra myndighedernes side krav til sikkerheden af produktionsudstyr og beskyttelse af medarbejdere Dette gælder også Trykluftanlæg, hvor Arbejdstilsynet (AT) er den vigtigste

Læs mere

TUR s Krankonference 2007 Indlæg fra Arbejdstilsynet

TUR s Krankonference 2007 Indlæg fra Arbejdstilsynet TUR s Krankonference 2007 Indlæg fra Arbejdstilsynet v. civilingeniør Anders Mortensen Arbejdsmiljøfagligt Center Indhold: AT regler på kranområdet, hierarki, m.m. Nye regler om førercertifikat til teleskoplæsser

Læs mere

Bekendtgørelse om markedsføring, salg og markedskontrol af byggevarer 1)

Bekendtgørelse om markedsføring, salg og markedskontrol af byggevarer 1) BEK nr 1075 af 10/11/2008 Udskriftsdato: 8. juli 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Økonomi- og Erhvervsmin., Erhvervs- og Byggestyrelsen, j.nr. 08/02645 Senere

Læs mere

RÅDETS TREDJE DIREKTIV af 14. maj 1990 om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivning om ansvarsforsikring for motorkøretøjer (90/232/EØF)

RÅDETS TREDJE DIREKTIV af 14. maj 1990 om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes lovgivning om ansvarsforsikring for motorkøretøjer (90/232/EØF) 1990L0232 DA 11.06.2005 001.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B RÅDETS TREDJE DIREKTIV af 14. maj 1990 om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes

Læs mere

ANSVARSFORSIKRING TIL EJENDOMSMÆGLERE SPØRGESKEMA

ANSVARSFORSIKRING TIL EJENDOMSMÆGLERE SPØRGESKEMA ANSVARSFORSIKRING TIL EJENDOMSMÆGLERE 1. generel info SPØRGESKEMA Virksomhedens navn: Telefon: Virksomhedens adresse: CVR nummer: Kontaktperson: Mailadresse: Website: Betjener (forsikringsmægler eller

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR DET INDRE MARKED, ERHVERVSPOLITIK, IVÆRKSÆTTERI OG SMV'ER

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR DET INDRE MARKED, ERHVERVSPOLITIK, IVÆRKSÆTTERI OG SMV'ER EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR DET INDRE MARKED, ERHVERVSPOLITIK, IVÆRKSÆTTERI OG SMV'ER Bruxelles, den 6. marts 2019 SPØRGSMÅL OG SVAR I FORBINDELSE MED DET FORENEDE KONGERIGES UDTRÆDEN AF

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: Fax: Nr. 6 Marts 2013 Fyraftensmøder marts 2013 I denne uges udsendes materiale fra de netop afholdte fyraftensmøder til de virksomheder, der ikke havde mulighed for at deltage. Der var en god dialog på møderne.

Læs mere

Planlægning af indkøbet Kravspecifikationer Modtagerkontrollen CE-mærkningen

Planlægning af indkøbet Kravspecifikationer Modtagerkontrollen CE-mærkningen Planlægning af indkøbet Kravspecifikationer Modtagerkontrollen CE-mærkningen 10. november 2009 2 Nyt direktiv vedtaget 17. maj 2006 Træder i kraft 29. december 2009 Kun overgangsordning for boltepistoler

Læs mere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere Nyhedsbrev nr. 8 august 2016 fra Dansk Maskinhandlerforening Orientering fra DM-branche til medarbejdere Emner: Maskiner under Broen Efterlysninger Nye regler om chiptuning Mænd i fysisk hårde job forebygger

Læs mere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere Nyhedsbrev nr. 5 Marts 2014 Orientering fra DM-branche til medarbejdere Emner: Ny uddannelseschef på entreprenør- og landbrugsmaskinuddannelsen Mand dræbt ved sammenstød med gyllevogn Limning Personlige

Læs mere

CE-mærkning. vfl.dk. CE mærkning 2014 Side 17

CE-mærkning. vfl.dk. CE mærkning 2014 Side 17 CE-mærkning 2014 vfl.dk CE mærkning 2014 Side 17 Kolofon Tekst Layout Foto Udgiver Oplag Asta Lund Mathiesen, Videncentret for Landbrug Inger Camilla Fabricius, Videncentret for Landbrug Asta Lund Mathiesen,

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: Fax: Nr. 13 September 2011 Sæt fokus på dine brugte maskiner og traktorer på DM s stand på Agritechnica 2011 Som beskrevet i Brancheorientering Nr. 14 August 2011, har DM en stand på Agritechnica 2011 fra den

Læs mere

Lov om visse produkter er vedtaget Lov om indretning m.v. af visse produkter Lov nr. 155 af 20. februar 2013

Lov om visse produkter er vedtaget Lov om indretning m.v. af visse produkter Lov nr. 155 af 20. februar 2013 Lov om visse produkter er vedtaget Lov om indretning m.v. af visse produkter Lov nr. 155 af 20. februar 2013 Er vedtaget og træder i kraft 1. juli 2013 1 Formål Arbejdsmiljøloven skal beskytte arbejdstagere,

Læs mere

CE mærkning (EN 1090)

CE mærkning (EN 1090) CE mærkning (EN 1090) - Opgaver og konsekvenser, således som Lemvigh-Müller opfatter det. Kort historie CE betyder nu European Conformity = Europæisk overensstemmelse CE mærkning er indført og lavet af

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax: Nr. 16 November 2011 Danmark behøver stadig landbruget Den grønne smiley med teksten Danmark behøver landbruget var et led i en kampagne, som Dansk Maskinhandlerforening og Maskinbladet lancerede i 2009.

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: Fax: Nr. 8 Juni 2009 Hvem kan hjælpe 2 lærlinge med en praktikplads Landbrugsmaskinmekanikerlærlinge fra Vestjysk Maskincenter (under konkurs) søger ny praktikplads Simon Bo Fiskbæk, 18 år, Lemvig, startet

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER L 146/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/879 af 2. juni 2016 om fastsættelse i medfør af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU)

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Medarbejder Tlf.: Fax: Nr. 6 Marts 2011 Tilbud og samarbejdsaftale med Landbrugsavisen Flere medlemmer har efterlyst en abonnentaftale med Landbrugsavisen, som udkommer ugentlig. Det kommer her: Få Landbrugsavisen og magasinet

Læs mere

BRUGSANVISNING MJ-SELEKAPPE

BRUGSANVISNING MJ-SELEKAPPE Side 1 af 6 Det er vigtigt, at gennemlæse denne brugsanvisning inden montering og ibrugtagning af MJ- Selekappe, samt at de nævnte råd og anvisninger om sikkerhed og brug følges for at opnå den optimale

Læs mere

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 15 Oktober 2014 Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Emner: Invitation til indlæg og fest Varmt arbejde - Vigtigt CE-mærkning på mobile maskiner Sidste chance Er MRSA farligt

Læs mere

Er DIN autoløfter sikker? 29. oktober 2012 kl. 5:00 / Virksomheder

Er DIN autoløfter sikker? 29. oktober 2012 kl. 5:00 / Virksomheder Udskrift fra www.motormagasinet.dk - Motor-magasinet Er DIN autoløfter sikker? 29. oktober 2012 kl. 5:00 / Virksomheder Arbejdstilsynet fortæller her om de fokuspunkter, som liftbrugeren, -ejeren, - distributøren

Læs mere

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 11 november 2017 Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Emner: Husk tilmelding til DM-Generalforsamling og Branchedag CLIMMAR magasin DBL 2017 Mærkedage Nyt fra Christiansborg

Læs mere

EXTENDED CARE Betingelser og vilkår

EXTENDED CARE Betingelser og vilkår EXTENDED CARE Betingelser og vilkår WIŚNIOWSKI Sp. z o.o. S.K.A.-forretningspartneren (herefter FP ) forpligtes i henhold til dette debiterbare EXTENDED CARE-program til at levere en garanteret tjeneste

Læs mere

ALM. BRAND LANDBRUGSFORSIKRING

ALM. BRAND LANDBRUGSFORSIKRING ALM. BRAND LANDBRUGSFORSIKRING WWW.ALM BRAND.DK ALM. SUND FORNUFT Her kan du læse om de væsentligste forskelle på de nuværende betingelser 5103 - løsøre og ansvar - og de nye betingelser 5601 + viser forbedringer

Læs mere

Orientering fra DM-branche til Passive medlemmer

Orientering fra DM-branche til Passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 9 Juni 2015 Orientering fra DM-branche til Passive medlemmer Emner: Købsaftale og leasing Købekontrat til tablet Lærlinge der har bestået svendeprøven Ansæt merkantile elever nu Mød din

Læs mere

Uddannelsesorientering fra DM-Uddannelse Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk

Uddannelsesorientering fra DM-Uddannelse Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 : dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 2 Februar 2009 Varmt arbejde kurser. Dansk Maskinhandlerforening og Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI), har aftalt et samarbejde

Læs mere

Vi skriver til jer, fordi vi kan se at jeres virksomhed markedsfører segboards (også kaldet hoverboards) på det danske marked.

Vi skriver til jer, fordi vi kan se at jeres virksomhed markedsfører segboards (også kaldet hoverboards) på det danske marked. 6. april 2016 Sag nr. 20160046006 Information til importører og forhandlere af segboards Vi skriver til jer, fordi vi kan se at jeres virksomhed markedsfører segboards (også kaldet hoverboards) på det

Læs mere

I medfør af 3, stk. 5, og 42, stk. 7, i lov nr. 41 af 22. januar 2018 om forsikringsformidling fastsættes:

I medfør af 3, stk. 5, og 42, stk. 7, i lov nr. 41 af 22. januar 2018 om forsikringsformidling fastsættes: BEK nr 481 af 03/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juni 2018 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet, j.nr.1912-0014 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Best Practice er din garanti for tryghed, driftssikkerhed, kvalitet og service

Best Practice er din garanti for tryghed, driftssikkerhed, kvalitet og service Best Practice er din garanti for tryghed, driftssikkerhed, kvalitet og service Dansk Maskinhandlerforening har udarbejdet en række kvalitetsstandarder Disse skal sikre dig tryghed, sikkerhed, service og

Læs mere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere Nyhedsbrev nr. 16 Oktober 2014 Orientering fra DM-branche til medarbejdere Emner: CE-mærkning på mobile maskiner Sidste chance Er MRSA farligt for dine medarbejdere? Varmt arbejde - Vigtigt Danmarks Bedste

Læs mere

CE mærkning. Få svar på de vigtigste spørgsmål om CE mærkning

CE mærkning. Få svar på de vigtigste spørgsmål om CE mærkning CE mærkning af Byggevarer Få svar på de vigtigste spørgsmål om CE mærkning > > Hvad kan du læse om? > > Hvad er CE mærkning? > > Hvilke byggevarer skal CE mærkes? > > Produkter med CE mærke > > Hvor skal

Læs mere

TAG DIG KÆRLIGT AF DIN KØRESTOL / DIT EL-KØRETØJ

TAG DIG KÆRLIGT AF DIN KØRESTOL / DIT EL-KØRETØJ TAG DIG KÆRLIGT AF DIN KØRESTOL / DIT EL-KØRETØJ Du har lånt en kørestol eller et el-køretøj fra Aarhus Kommune. På de næste sider kan du læse om, hvordan du kommer godt på vej med dit nye køretøj. Du

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 10.1.2019 L 8 I/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EU) 2019/26 af 8. januar 2019 om supplering af EU-typegodkendelseslovgivningen for så vidt

Læs mere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere

Orientering fra DM-branche til medarbejdere Nyhedsbrev nr. 6 Maj 2016 Orientering fra DM-branche til medarbejdere Emner: Ejendomsforbehold Konsignationskontrakt Særreglen for lastbiler bliver afskaffet 1. juli 2016 Ny bekendtgørelse om minitruck

Læs mere

Orientering fra DM-branche Medarbejder Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk

Orientering fra DM-branche Medarbejder Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 3 Februar 2009 Fra branchedirektørens skrivebord Jeg får næsten dagligt spørgsmål fra medlemmer omkring den aktuelle situation i branchen. Fra branche direktørens skrivebord Vi har siden november måned

Læs mere

ALM. BRAND LANDBRUGSFORSIKRING. Mange forbedringer og få skærpelser...

ALM. BRAND LANDBRUGSFORSIKRING. Mange forbedringer og få skærpelser... ALM. BRAND LANDBRUGSFORSIKRING Mange forbedringer og få skærpelser... WWW.ALM BRAND.DK ALM. SUND FORNUFT Her kan du læse om de væsentligste forskelle på de nuværende betingelser for løsøreforsikringerne

Læs mere

FIAT FORSIKRING - Giver dig mange fordele

FIAT FORSIKRING - Giver dig mange fordele - Giver dig mange fordele en af markedets bedste og billigste bilforsikringer - kun til fiat kunder MASSER AF FORDELE MED EN ingen kilometerbegrænsning ingen krav om skadefri kørsel Samme pris - uanset

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR DET INDRE MARKED, ERHVERVSPOLITIK, IVÆRKSÆTTERI OG SMV'ER

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR DET INDRE MARKED, ERHVERVSPOLITIK, IVÆRKSÆTTERI OG SMV'ER EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR DET INDRE MARKED, ERHVERVSPOLITIK, IVÆRKSÆTTERI OG SMV'ER Bruxelles, den 1. februar 2019 SPØRGSMÅL OG SVAR I FORBINDELSE MED DET FORENEDE KONGERIGES UDTRÆDEN

Læs mere

MEDDELELSE Elinstallationer nr. 15/09 (Erstatter Elinstallationer nr. 7/06 og nr. 14/04)

MEDDELELSE Elinstallationer nr. 15/09 (Erstatter Elinstallationer nr. 7/06 og nr. 14/04) MEDDELELSE Elinstallationer nr. 15/09 (Erstatter Elinstallationer nr. 7/06 og nr. 14/04) Februar 2009 MVE Elektriske installationer i møbler Stærkstrømsbekendtgørelsen, afsnit 6, kapitel 713 Installationer

Læs mere

Anmeldelse af ansvarsskade

Anmeldelse af ansvarsskade Anmeldelse af ansvarsskade Når du udfylder skadesanmeldelsen, beder vi dig tænke på, at det er dine oplysninger, som danner grundlag for, at vi kan behandle skaden. Vi beder dig derfor besvare spørgsmålene

Læs mere

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR SUNDHED OG FØDEVARESIKKERHED

EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR SUNDHED OG FØDEVARESIKKERHED EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR SUNDHED OG FØDEVARESIKKERHED Bruxelles, den 23. oktober 2018 REV1 Erstatter det dokument med spørgsmål og svar, der blev offentliggjort den 13. september 2017

Læs mere

Anmeldelse af ansvarsskade

Anmeldelse af ansvarsskade Anmeldelse af ansvarsskade Når du udfylder skadesanmeldelsen, beder vi dig tænke på, at det er dine oplysninger, som danner grundlag for, at vi kan behandle skaden. Vi beder dig derfor besvare spørgsmålene

Læs mere

Check på Traktor med frontlæsser

Check på Traktor med frontlæsser Check på Traktor med frontlæsser 12 måneders eftersyn Checkliste Traktorer m. frontlæsser Denne checkliste kan anvendes ved kontrol og eftersyn af, om Traktorer med frontlæsser opfylder kravene til indretning

Læs mere

12 måneders eftersyn

12 måneders eftersyn Check på Tipvogne 12 måneders eftersyn Checkliste Tipvogne Denne checkliste kan anvendes ved kontrol og eftersyn af, om Tipvogne opfylder kravene til indretning og anvendelse. Det gælder både nye og brugte

Læs mere

Informationsbrev. Bekendtgørelse om anvendelse af tekniske hjælpemidler

Informationsbrev. Bekendtgørelse om anvendelse af tekniske hjælpemidler Kære arbejdsgiver m. fl Arbejdstilsynet i Grønland ønsker at gøre Jer bekendt med, at der den 1. juni 2015 er trådt en Bekendtgørelse om anvendelse af tekniske hjælpemidler i Grønland i kraft. Tryk på

Læs mere

Frivillig produktcertificering:

Frivillig produktcertificering: Resultatet af undersøgelsen må kun gengives i sin helhed. I uddrag kun med skriftlig godkendelse fra Teknologisk Institut Resultatet af undersøgelsen må kun gengives i sin helhed. I uddrag kun med skriftlig

Læs mere

AGROMEK Oplæg af Lars Arly Rasmussen og Flemming Lindegaard Arbejdstilsynets Markedsovervågning

AGROMEK Oplæg af Lars Arly Rasmussen og Flemming Lindegaard Arbejdstilsynets Markedsovervågning AGROMEK 2016 Oplæg af Lars Arly Rasmussen og Flemming Lindegaard Arbejdstilsynets Markedsovervågning Formål Hvad er formålet med disse 30 minutter 1. Kort info om udvalgte regler. 2. Reparation og vedligehold

Læs mere

MINI FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF.

MINI FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. MINI FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. 3 FORDELE VED MINI FORSIKRING. Vil du sikre din nye bil med højere erstatning ved totalskade? Ønsker du kun 1.500 kr. i selvrisiko ved udskiftning

Læs mere

Brugsanvisning for følgende modeller

Brugsanvisning for følgende modeller Brugsanvisning for følgende modeller System 10 / 153 System 10 / 107 Type 12 Type 14 Side 1 af 24 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 2 INDLEDNING. 3 1. PRODUKTIDENTIFIKATION 4 2. SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER

Læs mere

Agenda. Forsikringsmøde med JSK Den 7. februar 2013. Velkomst og introduktion. JSK forsikringsdækning JSK Erstatninger.

Agenda. Forsikringsmøde med JSK Den 7. februar 2013. Velkomst og introduktion. JSK forsikringsdækning JSK Erstatninger. Forsikringsmøde med JSK Den 7. februar 2013 Mobile +45 40 20 71 55 sly@firstmarine.dk Velkomst og introduktion JSK forsikringsdækning JSK Erstatninger Agenda Forsikringsår JSK Skader Særlige tiltag Fælles

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 16.5.2018 COM(2018) 289 final 2018/0142 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ændring og berigtigelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: 3927 0087 Fax: 3917 8955 E-mail: dmh@danskmaskinhandel.dk Nr. 10 August 2012 Ny lov om afskrivning Virksomhederne får mulighed for at afskrive 115 pct. af investeringer foretaget i resten af 2012 og frem til udgangen af 2013. De bedre afskrivningsmuligheder forventes

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 1972L0166 DA 11.06.2005 003.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B RÅDETS DIREKTIV af 24. april 1972 om indbyrdes tilnærmelse af medlemsstaternes

Læs mere

Bekendtgørelse om forsikringsformidleres ansvarsforsikring, garantistillelse og behandling af betroede midler 1)

Bekendtgørelse om forsikringsformidleres ansvarsforsikring, garantistillelse og behandling af betroede midler 1) Bekendtgørelse om forsikringsformidleres ansvarsforsikring, garantistillelse og behandling af betroede midler BEK nr 1185 af 06/12/2004 (Gældende) Bekendtgørelse om forsikringsformidleres ansvarsforsikring,

Læs mere

I disse beregninger, som ATL og 3F nu fremlægger, viser det sig, at lærlinge ikke kun er en god investering, men også en god forretning.

I disse beregninger, som ATL og 3F nu fremlægger, viser det sig, at lærlinge ikke kun er en god investering, men også en god forretning. Forord Lærlinge er en god investering for den unge, for virksomheden og for samfundet. Det er ATL og 3F enige om. Derfor lægger begge parter stor vægt på, at der er velfungerende lærlingeuddannelser til

Læs mere

Dansk betjeningsvejledning D K

Dansk betjeningsvejledning D K orcatm ansk betjeningsvejledning 2008 R82 A/S. All rights reserved. The R82 logo and the Orca are registered trademarks of R82 A/S. 06.2011 INHOLSFORTEGNELSE Sikkerhed... 4 Garanti... 4 Vedligeholdelse...

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde

Kapitel 1 Anvendelsesområde Bekendtgørelse for Færøerne om EU- og EØS-statsborgeres adgang til udøvelse af virksomhed som psykolog samt til anerkendelse af erhvervsmæssige kvalifikationer I medfør af 19 i lov om psykologer m.v. som

Læs mere

At-vejledningen henvender sig til maskinproducenter, leverandører, indkøbere af maskiner, rådgivere mfl.

At-vejledningen henvender sig til maskinproducenter, leverandører, indkøbere af maskiner, rådgivere mfl. CE-mærkede maskiner Vejledning om de særlige krav, der gælder ved indretning, markedsføring og salg af maskiner og sikkerhedskomponenter, som er omfattet af Maskindirektivet At-vejledning B.1.2 Oktober

Læs mere

FORD FORSIKRING. til privatkunder i samarbejde med If

FORD FORSIKRING. til privatkunder i samarbejde med If FORD FORSIKRING til privatkunder i samarbejde med If AUTORISERET VÆRKSTED HVER GANG Når du har en Ford Forsikring, kan du være sikker på, at du altid bliver henvist til et autoriseret værksted, der bruger

Læs mere

Nye regler for CE mærkning af byggevarer, herunder vinduer og yderdøre.

Nye regler for CE mærkning af byggevarer, herunder vinduer og yderdøre. Side 1 Nye regler for CE mærkning af byggevarer, herunder vinduer og yderdøre. vil med denne skrivelse forsøge at udtrække essensen af den nye byggevareforordning, og hvad det reelt betyder for producenter

Læs mere

Tekniske hjælpemidler

Tekniske hjælpemidler Tekniske Afrettere hjælpemidler Indledning Anvendelse af tekniske hjælpemidler, herunder afrettere skal ske i henhold til Arbejdstilsynets bestemmelser, samt fabrikantens anvisninger. Kravene til indretning

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 18.4.2017 C(2017) 2299 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 18.4.2017 om fastsættelse af en fælles metode til beregning af vægten af elektrisk og elektronisk

Læs mere

Uddannelsesorientering fra ML-Uddannelse Tlf.: Fax:

Uddannelsesorientering fra ML-Uddannelse Tlf.: Fax: Nr. 1 Januar 2010 Kompetencefyldt bestyrelsesuddannelse Dansk Maskinhandlerforenings Akademi udbyder i samarbejde med Landbrug og Fødevarer to nye tiltag en bestyrelsesuddannelse samt et bestyrelseskursus.

Læs mere

Vejledning om krav til analyser og næringsdeklaration ved kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse

Vejledning om krav til analyser og næringsdeklaration ved kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse UDKAST Vejledning om krav til analyser og næringsdeklaration ved kosttilskud samt virksomhedens risikoanalyse I denne vejledning beskrives de krav, der stilles til analyser af næringsstoffer (vitaminer

Læs mere

Trailerforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 20-601

Trailerforsikring. Forsikringsbetingelser. Version 20-601 Forsikringsbetingelser Trailerforsikring Version 20-601 Thisted Forsikring Thyparken 16 7700 Thisted Tlf: 96 19 45 00 post@thistedforsikring.dk www.thistedforsikring.dk CVR: 31 00 75 18 Bank: Sparekassen

Læs mere

Renault Forsikring til privatkunder i samarbejde med If

Renault Forsikring til privatkunder i samarbejde med If Renault Forsikring til privatkunder i samarbejde med If 3 fordele ved Renault Forsikring - Vil du sikre din nye bil med højere erstatning ved totalskade? - Ønsker du kun 1.500 kr. i selvrisiko ved udskiftning

Læs mere

DEN EUROPÆISKE UNION

DEN EUROPÆISKE UNION DEN EUROPÆISKE UNION EUROPA-PARLAMENTET RÅDET Bruxelles, den 14. marts 2014 (OR. en) 2012/0184 (COD) 2012/0185 (COD) 2012/0186 (COD) PE-CONS 11/14 TRANS 18 CODEC 113 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE

Læs mere

BMW FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF.

BMW FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. BMW FORSIKRING. TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. 3 FORDELE VED BMW FORSIKRING VIL DU SIKRE DIN NYE BIL MED HØJERE ERSTATNING VED TOTALSKADE? ØNSKER DU KUN 1.500 KR. I SELVRISIKO VED UDSKIFTNING AF

Læs mere

Bekendtgørelse om sygedagpengeforsikring for selvstændige erhvervsdrivende og private arbejdsgivere

Bekendtgørelse om sygedagpengeforsikring for selvstændige erhvervsdrivende og private arbejdsgivere BEK nr 1186 af 27/09/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 17. februar 2017 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/14638

Læs mere

Bekendtgørelse om hejseredskaber og spil

Bekendtgørelse om hejseredskaber og spil Side 1 af 5 Bekendtgørelse om hejseredskaber og spil Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1101 af 14. december 1992 med senere ændringer - ikke autoriseret sammenskrivning SAMMENSKRIVNINGEN omfatter bekendtgørelse

Læs mere

Hyundai Forsikring - lidt mere tryghed

Hyundai Forsikring - lidt mere tryghed Hyundai Forsikring - lidt mere tryghed Nyhed Nu inkl. lånebil Forsikringsvilkår. Vær godt dækket ind - hele vejen rundt. Nyhed Nu inkl. lånebil Hyundai Forsikring omfatter ansvars- og kaskoforsikring.

Læs mere

ŠKODA FORSIKRING TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. Citigo

ŠKODA FORSIKRING TIL PRIVATKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. Citigo ŠKODA FORSIKRING TIL KUNDER I SAMARBEJDE MED IF Citigo 3 FORDELE VED ŠKODA FORSIKRING Vil du sikre din nye bil med højere erstatning ved totalskade? Ønsker du kun 1.500 kr. i selvrisiko ved udskiftning

Læs mere

Det fælles europæiske udbudsdokument ESPD

Det fælles europæiske udbudsdokument ESPD Det fælles europæiske udbudsdokument ESPD Vejledning til Tilbudsgiver Juli 2017 Side 0 af 13 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. INDLEDNING... 2 2. DET FÆLLES EUROPÆISKE UDBUDSDOKUMENT (ESPD)...3 HVORNÅR SKAL MAN ANVENDE

Læs mere

BMW FORSIKRING. TIL ERHVERVSKUNDER I SAMARBEJDE MED IF.

BMW FORSIKRING. TIL ERHVERVSKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. BMW FORSIKRING. TIL ERHVERVSKUNDER I SAMARBEJDE MED IF. FORDELE VED BMW FORSIKRING VIL DU SIKRE DIN NYE BIL MED HØJERE ERSTATNING VED TOTALSKADE? ØNSKER DU KUN 1.500 KR. I SELVRISIKO VED UDSKIFTNING AF

Læs mere

GODE RÅD OM MASKIN- SIKKERHED. Novellefilm og diskussionsoplæg om forebyggelse af mobning på arbejdspladsen

GODE RÅD OM MASKIN- SIKKERHED. Novellefilm og diskussionsoplæg om forebyggelse af mobning på arbejdspladsen GODE RÅD OM MASKIN- SIKKERHED Novellefilm og diskussionsoplæg om forebyggelse af mobning på arbejdspladsen Indhold Ansvar for maskinsikkerhed 3 Tag ansvar for maskinsikkerheden Risikovurdering og APV 4

Læs mere

EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion

EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion EF-typegodkendelse af køretøjer En introduktion Version 1 / 30. september 2014 Indhold Hvorfor typegodkendelse? Hvem berører det? CoC og CoP De tre alternativer Forpligtelser og ansvar VBG GROUP SALES

Læs mere

FR 200 KÆDETRANSPORTØR

FR 200 KÆDETRANSPORTØR Side 1 af 18 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Overensstemmelseserklæring. 2. Sikkerhed 3. Montage 4. Brugsvejledning 5. Garanti 6. Reservedelstegninger Side 2 af 18 1. Overensstemmelseserklæring FREMA EU-overensstemmelseserklæring

Læs mere

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer

Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Nyhedsbrev nr. 16 Oktober 2013 Orientering fra DM-branche til passive medlemmer Emner: Climmar kongres 2013 Digital post er din myndighed klar Danmarks bedste lærling tilmelding Stjålne maskiner Reception

Læs mere

ANSVARSFORSIKRING TIL EJENDOMSADMINISTRATIONSVIRKSOMHED SPØRGESKEMA

ANSVARSFORSIKRING TIL EJENDOMSADMINISTRATIONSVIRKSOMHED SPØRGESKEMA ANSVARSFORSIKRING TIL EJENDOMSADMINISTRATIONSVIRKSOMHED SPØRGESKEMA 1. Virksomhedens navn: Virksomhedens adresse: Telefon nummer: CVR-nummer: Kontaktperson: Mailadresse: Website: Hvornår blev virksomheden

Læs mere

Nyhedsbrev. Capital Markets. Juli 2012

Nyhedsbrev. Capital Markets. Juli 2012 Juli 2012 Nyhedsbrev Capital Markets Nye prospektbekendtgørelser Den 1. juli 2012 blev væsentlige ændringer til prospektdirektivet implementeret i dansk ret gennem udstedelsen af nye prospektbekendtgørelser.

Læs mere

2-søjlede autolifte C-2.30 C-2.30A C-2.7 C-3.2 C-3.5 C-5

2-søjlede autolifte C-2.30 C-2.30A C-2.7 C-3.2 C-3.5 C-5 2-søjlede autolifte C-2.30 C-2.30A C-2.7 C-3.2 C-3.5 C-5 Alle rettigheder til denne manual forbeholdes. Hel eller delvis kopiering, uden tilladelse, er ikke tilladt..generelt. 1. Dette afsnit er gældende

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 23.2.2016 COM(2016) 84 final 2016/0051 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om undertegnelse på Den Europæiske Union vegne og midlertidig anvendelse af aftalen mellem

Læs mere

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax:

Orientering fra DM-branche - Passiv Tlf.: Fax: Nr. 13 September 2009 Dansk Maskinhandlerforening og HK Fællesudvalg arrangerer i samarbejde en tur til Agritechnica den 13. 14. november 2009, for det administrative personale ansat på lager og kontor.

Læs mere

Stødpind. Rullebord kan være med automatisk fremføring, og maskinen kan være forsynet med forridser.

Stødpind. Rullebord kan være med automatisk fremføring, og maskinen kan være forsynet med forridser. Tekniske hjælpemidler Bord- og formatrundsave Indledning En bordrundsav er en rundsav med én klinge, der ikke flyttes under brugen, og med savspindel under bordet. Se fig. 1. Stødpind Forlængerbord Overdækning

Læs mere

ABV teknik. overlad din brandventilation til os

ABV teknik. overlad din brandventilation til os overlad din brandventilation til os Vi tager hånd om dit projekt lige fra rådgivning til installation, færdigmelding, CE-mærkning og serviceeftersyn. ABV teknik 1 Den optimale samarbejdspartner: Vi er

Læs mere

Forstå din virksomheds forsikringsprogram. v/anne Buhl Bjelke Uddannelsesdagen 2015

Forstå din virksomheds forsikringsprogram. v/anne Buhl Bjelke Uddannelsesdagen 2015 Forstå din virksomheds forsikringsprogram v/anne Buhl Bjelke Uddannelsesdagen 2015 2 Agenda Forsikringsbehov og afdækning Typer af forsikringer i et forsikringsprogram Lovpligtige Sædvanlige Specialforsikringer

Læs mere

Kontrakt. Præmie Ved indgået forsikringsaftale, forpligter du dig til at lave max. én forsikringsydelse indenfor en bindingsperiode på et år.

Kontrakt. Præmie Ved indgået forsikringsaftale, forpligter du dig til at lave max. én forsikringsydelse indenfor en bindingsperiode på et år. Kontrakt Introduktion Denne forsikringsaftale er udarbejdet på baggrund en standard affektionsværdiforsikring. Ønsker du at acceptere aftalen, skal vedlagte samtykkeerklæring underskrives og videregives.

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 13.1.2017 COM(2017) 13 final 2017/0005 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, der skal indtages på Den Europæiske Unions vegne i Det Blandede EØS-Udvalg

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Trine H. Garde, Michael Jacobsen) 2. maj 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: (Niels Feilberg Jørgensen, Trine H. Garde, Michael Jacobsen) 2. maj 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2010-0023326 (Niels Feilberg Jørgensen, Trine H. Garde, Michael Jacobsen) 2. maj 2011 K E N D E L S E V. Løwener A/S (selv) mod Frederiksberg Kommune (advokat Anders Birkelund

Læs mere

FORD FORSIKRING. til erhvervskunder i samarbejde med If

FORD FORSIKRING. til erhvervskunder i samarbejde med If FORD FORSIKRING til erhvervskunder i samarbejde med If AUTORISERET VÆRKSTED HVER GANG Når du har en Ford Forsikring, kan du være sikker på, at du altid bliver henvist til et autoriseret værksted, der bruger

Læs mere