INVESTERING I DIAMANTER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INVESTERING I DIAMANTER"

Transkript

1 INVESTERING I DIAMANTER

2 Diamanter er ikke bare forførende smukke. Diamanter har også vist sig at være en god langsigtet investering. Flere investorer vælger i dag en fysisk råvare for at inflationssikre og øge deres formue. Her er diamanter en interessant option. Diamanter kræver ikke meget plads og samtidig har man mulighed for at nyde herlighedsværdien på en eftertragtet handelsvare, som har været et symbol på skønhed, rigdom og kærlighed gennem mere end tusinde år.

3 H V I D E DIAMANTER Hvide diamanter er den mest handlede type diamanter. Hvide diamanter findes i alle størrelser, slibeformer og med en farvenuance fra sjældneste hvid (farveløs) til let gul. Når vi taler investeringsdiamanter anbefaler Hartmann s sjældne hvide diamanter i større størrelser med top kvalitetsfarve og høj klarhed i fineste slibning kort sagt en diamant som er uhyre sjælden og som skal håndplukkes som en nål i en høstak. Disse diamanter vil der efter vores vurdering altid være liebhavere til på verdensmarkedet. At investere i diamanter kan være en god måde at sikre kommende generationer

4 U DBU DDET A F R Å DI A M A N TER ER KONC E N T R E R E T I F Å L A N D E O G PÅ R E L AT I V T FÅ M I N E R Verdens største diamantmine, Argyle-minen i Australien, som open-pit mine. Minen er i 2013 omdannet til en undergrundsmine. Langt de fleste diamanter dannes omkring km under jordens overflade og opstår når kulstof presses sammen ved enormt tryk, og der skabes varmegrader på mellem grader celsius. Diamanter er milliarder af år gamle og bliver transporteret op til overfladen gennem vulkan-tektoniske udbrud med den vulkanske bjergart kimberlit via såkaldte kimberlitrør. I løbet af de sidste 140 år har geologer samlet data på næsten 7000 kimberlitrør og fundet diamantforekomster i cirka 1000 af dem. Men på grund af lavere diamantkvalitet, hvor mange kun kan bruges til industriel produktion, er der kun udvundet diamanter fra ca. 60 kimberlitrør i verden. Årsagen er simpel den pris der kan opnås på industrielle diamanter hænger ikke sammen med de omkostninger, der er forbundet med at mine diamanterne. Når man udvinder diamanter kommer der typisk kun 1 carat (0,2 gr.) ud af 1 ton forarbejdet kimberlit. I dag er kun 7 diamantminer kvalificeret som 1. klasses miner med reserver, der overstiger 20 milliarder dollars i værdi. Ud af den samlede verdensproduktion af rådiamanter på 125 millioner carat i 2014 producerede de 10 største miner således cirka 61 % og de 54 største miner cirka 85 % af den samlede produktion i verden. Væksten i produktionen af diamanter følger i en vis udstrækning udviklingen i den økonomiske vækst, men er i stor grad også afhængig af udviklingen i de forskellige miner.

5 D I A M A N T E R BLIVER MERE OG MERE SJÆLDNE EFTERHÅNDEN SOM DE GAMLE MINER UDTØMMES EFTERSPØRGSLEN EFTER STØRRE OG SJÆLDNE DIAMANTER VIL FORTSAT STIGE Produktionen af rådiamanter har været faldende siden Mange af de eksisterende diamantminer har været i produktion i mange årtier, og diamantreserverne er faldende særligt i de afrikanske miner og den verdensberømte Argyle-mine i Australien. Argyle-minen forventes lukket inden for cirka 5-7 år. I 2015 blev der produceret knap 125 millioner carat rådiamanter i verden. I midten af 00 erne voksede produktionen af rådiamanter med cirka 5 % om året, men siden 2008 er produktionen faldet både som en konsekvens af finanskrisen og på grund af, at mange af de ældre miner producerer mindre. Produktionen er begyndt at stige igen, men fortsat ikke nået op på niveauet fra Således har den årlige vækst i produktion af rådiamanter været negativ med 2 % i perioden ÅRLIG PRODUKTION, MILLIONER CARAT Antallet af personer, der har en nettoformue på mere end 1 million dollars, er steget med ca. 180 % siden Ved udgangen af 2014 var der 34,8 millioner mennesker med en nettoformue på mere en 1 million dollars. Det forventes at det tal vil vokse til 53,1 millioner i 2019, hvilket svarer til en årlig stigning på 10,5 % i gennemsnit. En væsentlig del af væksten i dollar-millionærer er kommet fra lande som Kina, Indien og til en vis grad Sydamerika. På trods af lavere vækstrater i både Asien og i Sydamerika vil denne vækst fortsætte og sandsynligvis medføre en øget efterspørgsel efter luksus varer herunder diamanter. Global produktion af rådiamanter

6 FA RV E DE DI A M A NTER For at forstå hvor sjældne naturligt farvede diamanter i virkeligheden er, skal man huske, at for hver carat diamanter som mines, er kun 1 carat naturlig farvet, og det gælder alle farver. Fra de mindre kostbare cognac- og champagne farvede diamanter til de eksklusive grønne, pink, blå og røde diamanter. Investering i farvede diamanter er for alvor ved at vinde frem. Det skyldes særligt den øgede opmærksomhed, som farvede diamanter har fået de seneste 5-10 år. Der er gjort et stort stykke oplysnings- og markedsføringsarbejde fra mineselskaber og juvelerer i hele verden. Der er sket talrige fremvisninger på den røde løber samt offentliggjort fantastiske verdensrekorder på auktioner de seneste år. Alt sammen har skabt ekstra opmærksom hed og interesse for at få del i sjældenhederne. Et stigende antal velhavende kunder søger og efterspørger de sjældne farvede diamanter som pink, blå, rød og grøn. Liebhavere, samlere og smykkeconnaisseurs ønsker at være en del af den særlige historie og en luksus-livsstil, som er for de ganske få. Diamanterne betragtes som conversation pieces små Fabergé æg. Jo sværere, de er at få fat på, jo mere eftertragtede. Mange af de rigtig sjældne og kostbare farvede diamanter som cirkulerer i markedet, er enten fundet eller handlet for årtier siden, og omslibes nu for at forbedre farve og facon. Ud af de 10 dyreste smykker solgt på auktion i 2014 var 6 med farvede diamanter. Heraf 5 pink eller blå diamanter.

7 PINK DI A M A NTER Pink diamanter er en af de mest eftertragtede diamanter på grund af deres smukke farve, som appellerer til mange kvinder. Den enestående farve er eftertragtet for sin feminine udstråling og varme farvespil. De sidste 3-5 år har de store juvelerhuse som De Beers, Tiffany og Cartier markedsført og promoveret pink diamanter, som har sat gang i efterspørgslen. Dette er forstærket af de seneste års mange auktions rekorder, der som med kunstværker, når ufattelige højder. I dag frembringes 90 % af verdens pink diamanter af den australske Argyle-mine, der miner pink diamanter, med den intense og dybe pink farve. Tidligere fandt man hoved sageligt pastelblege pink diamanter i Afrika og Sydamerika, men de seneste år har Argyle-minen sat nye standarder for pink diamanter. Argyle-minen frembringer anslået carat pink diamanter om året fra sart lyserød til intens pink. Heraf er under ca. 340 diamanter over 0,15 carat årligt. Argyle-minen er gået fra at være en open-pit mine til en undergrundsmine i 2013, hvilket skulle forlænge levetiden med cirka 10 år. Det er dog uvist, om det efter 2020 vil være muligt regelmæssigt at frembringe pink diamanter fra minen.

8 B L Å DIAMANTER Blå diamanter betragtes som en af de mest sjældne og eftertragtede farvede diamanter, der findes i verden. Allerede i 1600-tallet, hvor den franske opdagelsesrejsende Travenier bragte en sjælden stor blå diamant hjem fra Indien til den franske Ludvig den 16., har blå diamanter været eftertragtede. Der var tale om The Hope Diamond, som i dag er udstillet hos Smithsonian Institution i Washington foræret af Harry Winston. Ingen mine frembringer regelmæssig blå diamanter længere. Historisk frembragte de tidlige miner i Indien blå diamanter, men disse blev alle afviklet i 1900-tallet. I dag frembringer Cullinan minen i Sydafrika (tidligere Premier minen) og den australske Argyle-mine meget sjældent blå diamanter. Der er tale om en meget lille sporadisk produktion, der ikke engang sættes tal på. Argyle-minen har i dens 35-årige levetid kun frembragt i alt 12 carat violette diamanter af væsentlig størrelse. De er alle udbudt til salg som Tendersten. Senest The Argyle Violet en 2,83 carat meget sjælden violet oval diamant. Blå diamanter findes i mange farvenuancer fra light sky blue til deep ocean blue, som er beskrivende for deres rigtige farvespil. Det er meget sjældent at finde blå diamanter på diamantmarkedet med tydelig eller intens blå farve og derfor jagtes blå diamanter intenst af samlere, liebhavere og diamanthandlere i hele verden. Det er en blå diamant, der i skrivende stund er indehaver af verdens rekorden for dyreste diamant solgt på auktion. The Oppenheimer Blue på 14,62 carat, blev solgt for astronomiske USD 58,5 millioner hos Christie s i maj ,72 carat Natural Fancy Deep Blue diamant.

9 FREMTIDS- PERSPEKTIVER Man kan spekulere meget over, om efterspørgslen efter diamanter vokser hurtigere end den gennemsnitlige globale indkomst eller langsommere. Men et er sikkert; det globale marked for diamanter vil fortsat vokse. Smykker og forlovelsesringe er intet modefænomen, og har i mange tusind år være en fast bestanddel af det selskabelige og kulturelle liv. Når den globale økonomiske formåen vokser, vil behovet for diamanter også øges. Diamantpriserne har i mere end 30 år været meget stabile med en opadgående tendens med undtagelse af relativ små udsving. Således har diamanter været forskånet for en volatilitet som ved ædelmetallerne, olie, gas osv. Diamantprisen overreagerer ikke som de børshandlede commodities, som ved en tilbagegang i behovet på 10 % på grund af en økonomisk afmatning straks styrtdykker med %. Ifølge en undersøgelse fra De Beers fejres 27 % af alle kinesiske bryllupper med en diamant. Den kinesiske middelstands gennemsnitsindkomst er selvfølgelig meget lavere end den er i USA, men omregnet i antal svarer 27 % af de kinesiske bryllupper til mere end 95 % af bryllupperne i USA. Derfor må det forventes, at efterspørgslen fra BRIK-landene vil stige markant de næste årtier. Det anerkendte konsulenthus Bain & Co. forventer således en stigende efterspørgsel på rådiamanter på mellem 3-4 % over de næste 15 år. Mange af de eksisterende miner er aldrende og udtømte, og der er relativt begrænset nye forsyninger på vej i diamant markedet. Det vil ifølge Bain & Co. skabe en ubalance mellem udbud og efterspørgslen allerede fra år Afkastet på investeringsdiamanter afhænger af risikoprofil og størrelse af investering, samt farvede diamanter kontra hvide diamanter og naturligvis størrelsen på diamanterne. Vi betragter investering i diamanter som en langsigtet investering med en tidshorisont på minimum 4-8 år. Hvis man kigger på et par anerkendte brancheanalyser har følgende været gældende de seneste 10 år: 3 carat rund hvid brillant er gennemsnitlig steget 94 % fra (kilde: Rapaport Price Index) 5 carat rund hvid brillant er gennemsnitlig steget 131 % fra (kilde: Rapaport Price Index) 1 carat pink diamant er gennemsnitlig steget 384 % fra (kilde: The Fancy Color Research Foundation) 1 carat blå diamant er gennemsnitlig steget 213 % fra (kilde: The Fancy Color Research Foundation)

10 FALDGRUBER Der udbydes masser af investeringsdiamanter på verdensmarkedet. Ordet investeringsdiamanter bliver i dag brugt i en meget bred definition hvilket det ikke burde. Hos Hartmann s synes vi, det er vigtigt at slå fast, at ikke alle diamanter er sjældne og kan anbefales som investering. Derfor bør man være uhyre selektiv, når man vælger investeringsdiamanter. Mange diamanter vil klare sig fantastisk under gunstige økonomiske tider, men der hvor investeringen skal stå sin prøve, er under udsving i verdensøkonomien. Derfor er det vores klare anbefaling altid at håndplukke diamanter, som er suveræne i deres kategori og yderst sjældne. DIAMANTER KAN PÅ SÆRLIGE VILKÅR ERHVERVES UDEN MOMS I dag er det muligt at investere i diamanter som privat investor uden at betale moms, såfremt man placerer diamanterne i værdidepot uden for EU. En forholdsvis ny og attraktiv mulighed for at øge sit afkast. Der vil altid være kunder til det bedste af det bedste. Diamanter, der vil være rift om eller, som repræsenterer det ultimative i deres klasse. Køb altid en diamant eller investeringsdiamant med internationalt certifikat fra GIA (Gemmological Institute of America), så kan diamanten nemt omsættes globalt på baggrund af certifikatet, der er en international fødselsattest på diamanten. Køb kun hos en leverandør, du har tillid og kendskab til, og stil en masse spørgsmål, når du skal investere i diamanter. Få så mange konkrete og afklarende svar som overhovedet muligt. Spørg ind til emner eller områder, som du ikke forstår eller behøver uddybende forklaring omkring. En dygtig rådgiver kan svare på alle spørgsmål og giver sin kunde indsigt og overblik.

11 HVORDAN AFHÆNDER JEG MINE DIAMANTER? Diamanter er en international eftertragtet handelsvare som handles over hele verden. Diamanter har den højeste værdikoncentration af alle økonomiske varer. I en tændstikæske kan man nemt transportere værdier for adskillige millioner dollars. Diamanter er dermed den mest mobile økonomiske vare af alle. Når diamanter skal afsættes er det en god idé at have en længere tidshorisont end som et straks-salg af en obligation eller aktie. Det er lidt ligesom et eksklusivt hus nogle gange tager det et par måneder at finde den rigtige liebhaver, som værdsætter de unikke karakteristika. Der findes mange afhændelsesmuligheder afhængig af diamantens størrelse og sjældenhed: auktion, privatsalg, kommisionssalg, eller salg på diamantbørser i Antwerpen, New York, eller Tel Aviv. VIDEN ER MAGT Når man skal rådgive kunder, handler det om at have så mange oplysninger og kort på hånden som overhovedet muligt. Det handler om at holde sig opdateret om, hvad der sker på diamantmarkedet hver dag og hver uge. Vi er dagligt i kontakt med markederne og rejser løbende til Antwerpen, Hong Kong, New York, Geneve og Australien og vedligeholder og plejer et stort netværk, som giver ekspertise og indsigt lige der, hvor tingene sker.

12 VERDENSREKORDER PÅ DIAMANTER KILDER Rapaport Price Index The Fancy Color Research Foundation The Global Diamond Industry 2015, Bain & Company Credit Suisse, Global Wealth Report 2014 Paul Zimnisky Diamond analytics 14,62 carat Oppenheimer Blue Fancy Vivid Blue smaragdsleben diamant. USD 58,2 millioner dollars 18. maj 2016 (verdensrekord for dyreste diamant og dyreste smykke solgt på auktion nogensinde) 15,38 carat Fancy Vivid Pink dråbe diamant: 31,6 millioner dollars Sotheby s 17. maj 2016 (verdensrekord for dyreste Fancy Vivid Pink diamant solgt på auktion) 12,03 carat Blue Moon Fancy Vivid Blue/IF cushion diamant. 48,5 millioner dollars 11. november 2015 (verdensrekord for dyreste diamant solgt på auktion på daværende tidspunkt) 16,08 carat The Sweet Josephine Fancy Vivid Pink cushion-cut diamant 28,5 millioner dollars 10. november 2015 (verdensrekord for dyreste Fancy Vivid Pink diamant solgt på auktion på daværende tidspunkt) MEMBER

13 BREDGADE KØBENHAVN TELEFON HARTMANNS.COM

SJÆLDNE OG EXCEPTIONELLE DIAMANTER ER STADIG UHYRE EFTERTRAGTEDE

SJÆLDNE OG EXCEPTIONELLE DIAMANTER ER STADIG UHYRE EFTERTRAGTEDE SJÆLDNE OG EXCEPTIONELLE DIAMANTER ER STADIG UHYRE EFTERTRAGTEDE BREDGADE 4. 1260 KØBENHAVN. TELEFON 33 33 09 63. HARTMANNS.COM Det er ganske spændende at være diamanthandler i disse tider. Der sker virkelig

Læs mere

ÅRLIG PRODUKTION, MILLIONER CARAT

ÅRLIG PRODUKTION, MILLIONER CARAT NYHEDER OM DIAMANTER SEP. 2013 TEMA: INVESTERINGSDIAMANTER DRAMATISK FALD I DEN GLOBALE DIAMANTPRODUKTION Mens efterspørgslen stiger er den globale udvinding af rådiamanter faldet med 34% siden 2006 En

Læs mere

Argyle Pink diamanter er så uhyre sjældne, at kun meget få mennesker nogensinde får lov at opleve dem. Du er nu én af dem

Argyle Pink diamanter er så uhyre sjældne, at kun meget få mennesker nogensinde får lov at opleve dem. Du er nu én af dem Allianceringe med pink diamanter fra kr. 24.500,- Argyle Pink diamanter er så uhyre sjældne, at kun meget få mennesker nogensinde får lov at opleve dem. Du er nu én af dem HARTMANN S ARGYLE PINK DIAMOND

Læs mere

Diamanter er en god alternativ investering

Diamanter er en god alternativ investering MANDAG 5. JANUAR NR. 2 / 2015 Får du nok ud af din formue? landbobanken.dk/privatebanking 70 200 615 - pb@landbobanken.dk Diamanter er en god alternativ investering Efterspørgslen stiger på de små smukke

Læs mere

TYPE FORTRYLLENDE FORLOVELSESRINGE FIND HENDES ONLINE MAGASIN EKSKLUSIVE DIAMANTER & SMYKKER JANUAR De 10 mest populære forlovelsesringe

TYPE FORTRYLLENDE FORLOVELSESRINGE FIND HENDES ONLINE MAGASIN EKSKLUSIVE DIAMANTER & SMYKKER JANUAR De 10 mest populære forlovelsesringe ONLINE MAGASIN EKSKLUSIVE DIAMANTER & SMYKKER JANUAR 2019 68 FORTRYLLENDE FORLOVELSESRINGE FIND HENDES TYPE Se side 6 De 10 mest populære forlovelsesringe Læs mere på side 18 SIG DET, SÅ HELE VERDEN KAN

Læs mere

UDSØGTE ALLIANCE- OG RÆKKERINGE

UDSØGTE ALLIANCE- OG RÆKKERINGE ONLINE MAGASIN EKSKLUSIVE DIAMANTER & SMYKKER MAJ 2018 UDSØGTE ALLIANCE- OG RÆKKERINGE MIX & MATCH DINE FAVORITTER EN TIDLØS ALLIANCE Hos Hartmann s har vi gennem årene oplevet, at allianceringen er gået

Læs mere

ET LIV MED DI A M A N T E R

ET LIV MED DI A M A N T E R 20 ÅRS JUBILÆUM 1997-2017 Hartmann s facader 2004, 2008, 2014 og julen 2015 ET LIV MED DI A M A N T E R Da jeg startede Hartmann s for 20 år siden, havde jeg ikke drømt om, at den rejse, som skulle forme

Læs mere

HARTMANN S WHITE DIAMOND COLLECTION

HARTMANN S WHITE DIAMOND COLLECTION HARTMANN S WHITE DIAMOND COLLECTION HARTMANN S WHITE DIAMOND COLLECTION WHITE DIAMOND COLLECTION Diamanterne Intet materiale skaber så intenst spil, brillans og blændende lysrefleksion som diamanten. Hos

Læs mere

Enjoy. diamond. your. dedication

Enjoy. diamond. your. dedication Enjoy your diamond dedication Boheme, luxury, Everyday & forever Christine Hvelplund Christine Hvelplund Christine Hvelplund er dedikeret til diamanter. Funklende, eventyrlige og eksklusive diamanter,

Læs mere

S d MA on E am DR Di

S d MA on E am DR Di Diamond DREAMS Forsiden: Argyle fem-stensring med i alt 2,24 ct. kr. 49.500,- Argyle vedhæng med i alt 0,69 ct. kr. 16.900,- Argyle dråbeørehængere med i alt 1,73 ct. kr. 39.500,- Argyle dråbering med

Læs mere

Markedskommentar august: Black August vækstnedgang i Kina giver aktienedtur

Markedskommentar august: Black August vækstnedgang i Kina giver aktienedtur Nyhedsbrev Kbh. 3. sep. 2015 Markedskommentar august: Black August vækstnedgang i Kina giver aktienedtur Uro i Kina sætte sine blodrøde spor i aktiemarkederne i august måned. Vi oplevede de største aktiefald

Læs mere

ENJOY DIAMOND DEDICATION YOUR

ENJOY DIAMOND DEDICATION YOUR ENJOY YOUR DIAMOND DEDICATION DIAMONDS EVERYDAY & FOREVER Christine Hvelplund 2 Christine Hvelplund Christine Hvelplund er dedikeret til diamanter. Funklende, eventyrlige og eksklusive diamanter, som i

Læs mere

Tættere på jordens indre

Tættere på jordens indre Tættere på jordens indre MIN FORTÆLLING FRA ARGYLE & EAST KIMBERLEY af Ulrik Hartmann En stor drøm gik i opfyldelse, da jeg i foråret fik lov at besøge Argyle-minen i East Kimberley regionen i nordvest

Læs mere

Markedskommentar april: Stigende vækst- og inflationsforventninger i Europa!

Markedskommentar april: Stigende vækst- og inflationsforventninger i Europa! Nyhedsbrev Kbh. 5. maj. 2015 Markedskommentar april: Stigende vækst- og inflationsforventninger i Europa! Efter 14 mdr. med stigninger kunne vi i april notere mindre fald på 0,4 % - 0,6 %. Den øgede optimisme

Læs mere

OLIE OG GAS PRODUKTION I USA

OLIE OG GAS PRODUKTION I USA OLIE OG GAS PRODUKTION I USA OLIE OG GAS PRODUKTION I USA DELTAG SOM PARTNER I ATTRAKTIVE OLIE- OG DELTAG GAS PROJEKTER SOM PARTNER I ATTRAKTIVE I USA OLIE- OG GAS PROJEKTER I USA Investeringsselskabet

Læs mere

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Øget risiko for global recession

Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Øget risiko for global recession NØGLETAL UGE 33 Dansk Erhvervs NøgletalsNyt Øget risiko for global recession Af: Kristian Skriver, økonom Den forgangne uge fik vi fremragende tal for udviklingen i dansk økonomi, der viste vækst på hele

Læs mere

overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 3. KVARTAL 2015

overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 3. KVARTAL 2015 overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 3. KVARTAL 2015 > > Elprisen 2 > > Olieprisen 2 > > Gasprisen 3 > > Kulprisen 4 > > Eltariffer 4 > > Kvoteprisen 5 Energipriserne har overordnet haft

Læs mere

Markedskommentar juli: Græsk aftale og råvarer fald

Markedskommentar juli: Græsk aftale og råvarer fald Nyhedsbrev Kbh. 3. aug. 2015 Markedskommentar juli: Græsk aftale og råvarer fald I Juli måned fik den græske regering endelig indgået en aftale med Trojkaen (IMF, ECB og EU). Den økonomiske afmatning i

Læs mere

Markedskommentar november: Mens vi venter på ECB og FED!

Markedskommentar november: Mens vi venter på ECB og FED! Nyhedsbrev Kbh. 2. dec. 2015 Markedskommentar november: Mens vi venter på ECB og FED! November blev en forholdsvis rolig måned med stigende aktier og en styrket dollar ift. til euroen. Det resulterede

Læs mere

Informationsmøde Investeringsforeningen Maj Invest

Informationsmøde Investeringsforeningen Maj Invest Informationsmøde Investeringsforeningen Maj Invest Jeppe Christiansen CEO September 2014 Agenda 1. Siden sidst 2. The big picture 3. Investeringsstrategi 2 Siden sidst 3 Maj Invest-investeringsmøder Investering

Læs mere

Fodbold VM giver boost til danske eksportmuligheder

Fodbold VM giver boost til danske eksportmuligheder Organisation for erhvervslivet Juni 2010 Fodbold VM giver boost til danske eksportmuligheder AF AFSÆTNINGSPOLITISK CHEF PETER THAGESEN, PTH@DI.DK OG KONSULENT MARIE GAD, MSH@DI.DK fodbold VM giver Sydafrika

Læs mere

Markedskommentar maj: Rentechok og græske forhandlinger!

Markedskommentar maj: Rentechok og græske forhandlinger! Nyhedsbrev Kbh. 3. jun. 2015 Markedskommentar maj: Rentechok og græske forhandlinger! Maj blev en måned med udsving, men det samlede resultat blev begrænset til afkast på mellem -0,2 % og + 0,4 %. Fokus

Læs mere

Stærkt afkast comeback i Unit Link pensioner i år

Stærkt afkast comeback i Unit Link pensioner i år København, den 26. oktober 2009 Ny pensionsanalyse: Stærkt afkast comeback i Unit Link pensioner i år Morningstar analyserer nu som noget nyt pensionsselskabernes egne risikoprofil fonde fra Unit Link

Læs mere

Flad eksport og indenlandsk salg SMV erne i stærk vækst på de globale markeder

Flad eksport og indenlandsk salg SMV erne i stærk vækst på de globale markeder Flad eksport og indenlandsk salg SMV erne i stærk vækst på de globale markeder Eksporten er tilbage på niveauet fra før finanskrisen, men det umiddelbare opsving fra 2010 til starten af 2012 er endt i

Læs mere

Fusion af Globalt Forbrug og Højt Udbytte Aktier

Fusion af Globalt Forbrug og Højt Udbytte Aktier Det er BankInvests opfattelse, at investorerne vil opnå et mere attraktivt forhold mellem afkast og risiko i afdeling Højt Udbytte Aktier end ved fortsat at være investeret i afdeling Globalt Forbrug Som

Læs mere

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK - får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 4. KVARTAL 2016

overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 4. KVARTAL 2016 overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 4. KVARTAL 2016 > > Elprisen 2 > > Olieprisen 2 > > Kulprisen 3 > > Gasprisen 4 > > Eltariffer 5 Prisen på energi har været opadgående de sidste måneder.

Læs mere

INVESTERINGSBREV FEBRUAR 2012

INVESTERINGSBREV FEBRUAR 2012 INVESTERINGSBREV FEBRUAR 2012 SCHMIEGELOW Investeringsrådgivning er 100 % uvildig og varetager alene kundens interesser. Vi modtager ikke honorar, kick-back eller lignende fra formueforvaltere eller andre.

Læs mere

Big Picture 2. kvartal 2016 WEB

Big Picture 2. kvartal 2016 WEB Big Picture 2. kvartal 2016 WEB Jeppe Christiansen CEO Juni 2016 The big picture 2 Vækst i global økonomi (% p.a.) 6% 5% 4% 3% 2% 1% 0% -1% -2% -3% Kilde: IMF 3 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988

Læs mere

Markedskommentar september: 2 % mere i afkast om året!

Markedskommentar september: 2 % mere i afkast om året! Nyhedsbrev Kbh. 3.okt 2014 Markedskommentar september: 2 % mere i afkast om året! I september måned så vi en konsolidering på aktie- og obligationsmarkederne. Den svage europæiske økonomi og ECB kommende

Læs mere

OM RISIKO. Kender du muligheder og risici ved investering?

OM RISIKO. Kender du muligheder og risici ved investering? OM RISIKO Kender du muligheder og risici ved investering? Hvad sker der, når du investerer? Formålet med investeringer er at opnå et positivt afkast. Hvis du har forventning om et højt afkast, skal du

Læs mere

EKSPORT AF ENERGITEKNOLOGI 2014

EKSPORT AF ENERGITEKNOLOGI 2014 EKSPORT AF ENERGITEKNOLOGI 2014 I 2014 var Danmarks eksport af energiteknologi 74,4 mia. kr., hvilket er en stigning på 10,7 pct. i forhold til året før. Eksporten af energiteknologi udgør 12 pct. af den

Læs mere

Hvor: D = forventet udbytte. k = afkastkrav. G = Vækstrate i udbytte

Hvor: D = forventet udbytte. k = afkastkrav. G = Vækstrate i udbytte Dec 64 Dec 66 Dec 68 Dec 70 Dec 72 Dec 74 Dec 76 Dec 78 Dec 80 Dec 82 Dec 84 Dec 86 Dec 88 Dec 90 Dec 92 Dec 94 Dec 96 Dec 98 Dec 00 Dec 02 Dec 04 Dec 06 Dec 08 Dec 10 Dec 12 Dec 14 Er obligationer fortsat

Læs mere

Om investering og investeringsforeninger. v. Susanne Bolding markedskonsulent, Sydinvest

Om investering og investeringsforeninger. v. Susanne Bolding markedskonsulent, Sydinvest og investeringsforeninger v. Susanne Bolding markedskonsulent, Sydinvest Agenda Hvorfor skal jeg investere? Hvad er en investeringsforening? Hvad tilbyder investeringsforeninger? Hvordan kommer jeg godt

Læs mere

Investpleje Frie Midler

Investpleje Frie Midler Investering Investpleje Frie Midler Investpleje Frie Midler 1 Investpleje Frie Midler En aftale om Investpleje Frie Midler er Andelskassens tilbud til dig om pleje af dine investeringer ud fra en strategi

Læs mere

Big Picture 1. kvartal 2017

Big Picture 1. kvartal 2017 Big Picture 1. kvartal 2017 Jeppe Christiansen CEO Februar 2017 Big Picture Vækst i global økonomi (% p.a.) 6 % 5 % 4 % 3 % 2 % 1 % 0 % -1 % -2 % -3 % Kilde: IMF 3 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988

Læs mere

Investpleje Frie Midler

Investpleje Frie Midler Investering Investpleje Frie Midler Investpleje Frie Midler 1 Investpleje Frie Midler En aftale om Investpleje Frie Midler er Andelskassens tilbud til dig om pleje af dine investeringer ud fra en strategi

Læs mere

Nye markeder, nye muligheder

Nye markeder, nye muligheder Peter V. Helk 29 04. 13 Nye markeder, nye muligheder BRIKs, Next Eleven, De Afrikanske Løver og andre vækstøkonomier Økonomierne forskubbes BNP 2010, % af Global BNP 2030, % af Global Japan 10% RAV 6%

Læs mere

Finansudvalget FIU alm. del Bilag 48 Offentligt

Finansudvalget FIU alm. del Bilag 48 Offentligt Finansudvalget 2012-13 FIU alm. del Bilag 48 Offentligt Finansudvalget Den økonomiske konsulent Til: Dato: Udvalgets medlemmer 7. december 2012 OECD s seneste økonomiske landerapport samt overblik over

Læs mere

Danskerne har langt større formue end gæld

Danskerne har langt større formue end gæld Danskerne har langt større formue end gæld Danskerne havde ved udgangen af 2013 i gennemsnit 1.116.000 kr. i overskud, når al gæld er trukket fra al formue herunder i boliger, biler mv. Der er i den økonomiske

Læs mere

Økonomisk analyse. Asien producerer mest fjerkræ

Økonomisk analyse. Asien producerer mest fjerkræ Økonomisk analyse 2. januar 218 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +45 3339 4 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Asien producerer mest fjerkræ Efterspørgslen efter fjerkrækød med hovedvægt på

Læs mere

Big Picture 3. kvartal 2016

Big Picture 3. kvartal 2016 Big Picture 3. kvartal 2016 Jeppe Christiansen CEO September 2016 Big Picture 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992 1993 1994 1995 1996 1997 1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005

Læs mere

Markedskommentar juni: Med Euroland ude af krisen stiger euroen og renterne!

Markedskommentar juni: Med Euroland ude af krisen stiger euroen og renterne! Nyhedsbrev Kbh. 3. juli 2017 Markedskommentar juni: Med Euroland ude af krisen stiger euroen og renterne! En faldende dollar og vigende europæiske aktier gav den første negative måned i lang tid. Nøgletallene,

Læs mere

#25.. juli 2013 #18. Råvarepriserne er faldende. Side 1 ØKONOMISK TEMA. Bredt funderet fald i råvarepriserne. di.dk

#25.. juli 2013 #18. Råvarepriserne er faldende. Side 1 ØKONOMISK TEMA. Bredt funderet fald i råvarepriserne. di.dk Råvarepriserne er faldende Råvarepriserne er over de seneste måneder faldet. Faldet skyldes en kombination af faldende energipriser, udsigt til normal høst samt en stagnerende produktion i verdensøkonomien.

Læs mere

Hovedresultater af DREAMs befolkningsfremskrivning

Hovedresultater af DREAMs befolkningsfremskrivning Hovedresultater af DREAMs 26- befolkningsfremskrivning 3. juni 26 Marianne Frank Hansen & Lars Haagen Pedersen Udviklingen i den samlede befolkning Danmarks befolkning er vokset fra 2,4 mio. personer i

Læs mere

Markedskommentar februar: Meget mere end Trump effekten!

Markedskommentar februar: Meget mere end Trump effekten! Nyhedsbrev Kbh. 3. mar. 2017 Markedskommentar februar: Meget mere end Trump effekten! Februar blev en rigtig god måned for både aktier og obligationer med positive afkast i alle aktivklasser. Aktier blev

Læs mere

Investér i produktion af grøn energi

Investér i produktion af grøn energi Investér i produktion af grøn energi EWII, European WInd Investment A/S, er din mulighed for at investere direkte i produktion af grøn energi og blive medejer af et vindenergiselskab. Alle kan blive aktionærer

Læs mere

Big Picture 3. kvartal 2017 WEB. Jeppe Christiansen CEO

Big Picture 3. kvartal 2017 WEB. Jeppe Christiansen CEO Big Picture 3. kvartal 2017 WEB Jeppe Christiansen CEO Big Picture Vækst i global økonomi (% p.a.) 6 % 5 % 4 % 3 % 2 % 1 % 0 % -1 % -2 % -3 % 1981 1982 1983 1984 1985 1986 1987 1988 1989 1990 1991 1992

Læs mere

Investering. Investpleje VSO. Investpleje VSO 1

Investering. Investpleje VSO. Investpleje VSO 1 Investering Investpleje VSO Investpleje VSO 1 Investpleje VSO Investering i virksomhedsskatteordningen kræver ikke alene den rigtige strategi, men også at man, grundet skattereglerne for virksomhedsskatteordningen,

Læs mere

Nationalregnskab og betalingsbalance

Nationalregnskab og betalingsbalance Dansk økonomi til Økonomisk vækst i Bruttonationalproduktet steg med, pct. i. Efter fire år med høje vækstrater i -7, økonomisk nedgang i 8 og den historiske tilbagegang på, pct. i 9 genvandt dansk økonomi

Læs mere

2012 blev et godt investeringsår

2012 blev et godt investeringsår Analyse januar 2013 2012 blev et godt investeringsår 2012 sluttede som et rigtigt godt år for de 800.000 investorer i de danske investeringsforeninger. Næsten alle investeringsbeviserne gav positive afkast.

Læs mere

Produktion og efterspørgsel efter landbrugsvarer i fremtiden. Jesper Bo Jensen, Fremtidsforsker, ph.d. Fremforsk www.fremforsk.dk

Produktion og efterspørgsel efter landbrugsvarer i fremtiden. Jesper Bo Jensen, Fremtidsforsker, ph.d. Fremforsk www.fremforsk.dk Produktion og efterspørgsel efter landbrugsvarer i fremtiden Jesper Bo Jensen, Fremtidsforsker, ph.d. Fremforsk www.fremforsk.dk En Verden med 7 mia. mennesker Vi topper mellem 9 og 10 mia. (måske) Middelklassen

Læs mere

Sydinvest HøjrenteLande Valuta

Sydinvest HøjrenteLande Valuta Sydinvest HøjrenteLande Valuta Investering i obligationer i lokal valuta Investering i obligationer fra højrentelande I de senere år har investorer verden over i stigende grad investeret i obligationer

Læs mere

Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling

Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling Nyhedsbrev Kbh. 4. juli 2014 Markedskommentar juni: Centralbankerne dikterer stadig markedets udvikling Juni måned blev igen en god måned for både aktier og obligationer med afkast på 0,4 % - 0,8 % i vores

Læs mere

Bedre udsigter for eksporten af forbrugsvarer

Bedre udsigter for eksporten af forbrugsvarer ERHVERVSØKONOMISK ANALYSE Juli 2015 Bedre udsigter for eksporten af forbrugsvarer I 2015 og 2016 er der bedste udsigter for eksporten af forbrugsvarer i mere end syv år. I de foregående år er det særligt

Læs mere

REVISOR- BRANCHEN 2016

REVISOR- BRANCHEN 2016 REVISOR- BRANCHEN 2016 Nøgletal www.fsr.dk Revisorbranchen: Vækst giver største omsætning nogensinde Med en omsætning på knap 17. mia. kroner i 2016 har revisorbranchen opnået den højeste omsætning målt

Læs mere

Markedskommentar januar: Europa er på vej ud af USA's skygge!

Markedskommentar januar: Europa er på vej ud af USA's skygge! Nyhedsbrev Kbh. 3. feb. 2017 Markedskommentar januar: Europa er på vej ud af USA's skygge! Januar blev en god måned for aktier, mens de europæiske renter steg og dollaren blev svækket. Pæne regnskaber

Læs mere

Big Picture 3. kvartal 2015

Big Picture 3. kvartal 2015 Big Picture 3. kvartal 2015 Jeppe Christiansen CEO September 2015 The big picture 2 Økonomiske temaer Er USA i et økonomisk opsving? Vil Europa fortsætte sin fremgang? Vil finanskrisen i Kina blive global?

Læs mere

Markedskommentar april: Mere politisk forudsigelighed i Europa!

Markedskommentar april: Mere politisk forudsigelighed i Europa! Nyhedsbrev Kbh. 2. maj. 2017 Markedskommentar april: Mere politisk forudsigelighed i Europa! Europæiske og danske aktier var i storform i april måned. Det ser endelig ud til, at der kommer lidt mere ro

Læs mere

2. Drivhusgasser og drivhuseffekt

2. Drivhusgasser og drivhuseffekt 2. Drivhusgasser og drivhuseffekt Af Peter Bondo Christensen og Lone Als Egebo Drivhuseffekt Når Solens kortbølgede stråler går gennem atmosfæren, rammer de Jorden og varmer dens overflade op. Så bliver

Læs mere

MÅNEDSRAPPORT AUGUST 2016 FALCON FLEX

MÅNEDSRAPPORT AUGUST 2016 FALCON FLEX PORTEFØLJEN I DEN FORGANGNE MÅNED De globale aktiemarkeder fortsatte i august den svagt stigende tendens fra juli. Primo måneden blev der skabt en allokering mod emerging markets ved at reducere i obligationseksponeringen

Læs mere

PULJEAFKAST FOR 2014 UDVIKLINGEN I 2014 2 UDDYBENDE KOMMENTARER TIL DE ENKELTE PULJER 3 BESKATNING AF PENSIONSAFKAST 4

PULJEAFKAST FOR 2014 UDVIKLINGEN I 2014 2 UDDYBENDE KOMMENTARER TIL DE ENKELTE PULJER 3 BESKATNING AF PENSIONSAFKAST 4 PULJEAFKAST FOR 2014 23.01.2015 Udviklingen i 2014 2014 blev et år med positive afkast på både aktier og obligationer. Globale aktier gav et afkast målt i danske kroner på 18,4 pct. anført af stigninger

Læs mere

Fødevareklyngens eksport rejser længere væk

Fødevareklyngens eksport rejser længere væk Peter Bernt Jensen, konsulent pebj@di.dk, 3377 3421 NOVEMBER 2016 Fødevareklyngens eksport rejser længere væk Eksporten fra fødevareklyngen retter sig i stigende grad mod Asien og øvrige globale markeder.

Læs mere

2. Drivhusgasser og drivhuseffekt

2. Drivhusgasser og drivhuseffekt 2. Drivhusgasser og drivhuseffekt Af Peter Bondo Christensen og Lone Als Egebo Drivhuseffekt Når Solens kortbølgede stråler går gennem atmosfæren, rammer de Jorden og varmer dens overflade op. Så bliver

Læs mere

Valutaindekseret obligation

Valutaindekseret obligation Valutaindekseret obligation Højrente Valuta 2006/2008 - valutainvestering med hovedstolsgaranti Nye økonomier nye muligheder Internationale investorer har de seneste år vist stor interesse for investering

Læs mere

> Vækst og udvikling. Israel og Sydkorea deler førstepladsen, når man ser på landenes gennemsnitlige. indikatorerne for vækst og udvikling

> Vækst og udvikling. Israel og Sydkorea deler førstepladsen, når man ser på landenes gennemsnitlige. indikatorerne for vækst og udvikling Side 14 Vækst og udvikling Sådan ligger landet > 1.00 Vækst og udvikling Landenes gennemsnitlige placering på indikatorer for vækst og udvikling 16(14) Danmark og deler førstepladsen, når man ser på landenes

Læs mere

Markedskommentar oktober: Stærkeste aktiemåned siden februar!

Markedskommentar oktober: Stærkeste aktiemåned siden februar! Nyhedsbrev Kbh. 2. nov 2017 Markedskommentar oktober: Stærkeste aktiemåned siden februar! Stærke økonomiske data, udsigt til snarlige skattelettelser og regnskaber, der retfærdiggør de højere værdisætninger,

Læs mere

Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene.

Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene. Du har arbejdet for dine penge. Nu skal de arbejde for dig. - Drop opsparingen og investér i stedet pengene. Side 2 Indhold Side 3...Drop opsparingen og investér i stedet pengene Side 4...Hyppigst stillede

Læs mere

Biomasse priser, forsyningssikkerhed og bæredygtighed Vibeke Kvist Johannsen Forskningschef, Skov og Landskab, KU

Biomasse priser, forsyningssikkerhed og bæredygtighed Vibeke Kvist Johannsen Forskningschef, Skov og Landskab, KU Biomasse priser, forsyningssikkerhed og bæredygtighed Vibeke Kvist Johannsen Forskningschef, Skov og Landskab, KU Biomasse priser, forsyningssikkerhed og bæredygtighed Vivian Kvist Johannsen Skov & Landskab

Læs mere

PULJEINVESTERING I ANDELSKASSEN

PULJEINVESTERING I ANDELSKASSEN Investering ANDELSKASSEN.DK PULJEINVESTERING I ANDELSKASSEN Alt i én-løsning til din opsparing ALT I ÉN-LØSNING TIL DIN OPSPARING Puljeinvestering er en enkel, gennemskuelig og effektiv løsning til dig,

Læs mere

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue?

PFA BANK. - får du fuldt udbytte af din samlede formue? PFA BANK - får du fuldt udbytte af din samlede formue? EN ENKEL BANK MED EN ENKEL MODEL Nogle banker er gode til at rådgive om lån til bil, bolig og alt muligt andet. I PFA Bank arbejder vi udelukkende

Læs mere

MIRANOVA ANALYSE. Investeringsforeninger med obligationer: Omkostningerne æder afkastet. Udgivet 4. juni 2014

MIRANOVA ANALYSE. Investeringsforeninger med obligationer: Omkostningerne æder afkastet. Udgivet 4. juni 2014 MIRANOVA ANALYSE Udgivet 4. juni 2014 Investeringsforeninger med obligationer: Omkostningerne æder afkastet Når omkostningerne æder dit afkast Lige nu tales der meget om de lave renter på obligationer,

Læs mere

B L A N D E D E A F D E L I N G E R

B L A N D E D E A F D E L I N G E R BLANDEDE AFDELINGER Om Sparinvest Sparinvest er en investeringsforening, der blev etableret i 1968. Vi har specialiseret os i langsigtede investeringsprodukter og tilbyder både private og professionelle

Læs mere

Forsigtige og snusfornuftige investeringer. Vi beskytter og øger. kapital. Stonehenge Fondsmæglerselskab A/S

Forsigtige og snusfornuftige investeringer. Vi beskytter og øger. kapital. Stonehenge Fondsmæglerselskab A/S Forsigtige og snusfornuftige investeringer. Vi beskytter og øger vores kunders kapital Stonehenge Fondsmæglerselskab A/S Kunderne kommer altid i første række Vores mission er at sikre dine investeringer

Læs mere

NYHEDSBREV. Max Drawdown og Duration - Kongetallene

NYHEDSBREV. Max Drawdown og Duration - Kongetallene NYHEDSBREV Max Drawdown og Duration - Kongetallene Kære læser Vi fortsætter i dette nyhedsbrev vores fokus på Risikostyring. I sidste måneds nyhedsbrev beskrev vi hvorfor God risikostyring er afgørende

Læs mere

ENJOY DIAMOND DEDICATION YOUR

ENJOY DIAMOND DEDICATION YOUR ENJOY YOUR DIAMOND DEDICATION Christine Hvelplund Christine Hvelplund er dedikeret til diamanter. Funklende, eventyrlige og eksklusive diamanter, som i enkle og også mere sofistikerede sammensætninger

Læs mere

Dynger af kimberlite affald fra diamantproduktionen

Dynger af kimberlite affald fra diamantproduktionen 32 De Beers et rige af diamanter På Danske Guldsmede og Urmageres studierejse til Sydafrika i september måned var et af hovedpunkterne besøg hos verdens største diamantvirksomhed De Beers, der forestår

Læs mere

SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE

SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE SAXOINVESTOR FULDAUTOMATISK PORTEFØLJEPLEJE Test selv din risiko og vælg blandt flere porteføljer Vælg mellem aktive og passive investeringer Til både pension og frie midler SAXOINVESTOR SaxoInvestor er

Læs mere

En guide til Central investorinformation den nye varedeklaration på alle investeringsbeviser

En guide til Central investorinformation den nye varedeklaration på alle investeringsbeviser En guide til Central investorinformation den nye varedeklaration på alle investeringsbeviser Klar varedeklaration på alle investeringsbeviser Det kan være vanskeligt at overskue de mange forskellige investeringsmuligheder

Læs mere

Eksporten af beklædning og fodtøj til Tyrkiet eksploderer

Eksporten af beklædning og fodtøj til Tyrkiet eksploderer ANALYSE Eksporten af beklædning og fodtøj til Tyrkiet eksploderer Resumé Den danske eksport af beklædning og fodtøj slår igen i år alle rekorder. Dansk Erhverv forventer, at de danske virksomheder vil

Læs mere

Big Picture 1. kvartal 2015

Big Picture 1. kvartal 2015 Big Picture 1. kvartal 2015 Jeppe Christiansen CEO Februar 2015 The big picture 2 Økonomiske temaer 2015 Er USA i et økonomisk opsving? Er Europa igen i 0-vækst? Er aktierne for dyre? Vil renterne forblive

Læs mere

Det er blevet sværere at være millionær, men nemmere at blive milliardær

Det er blevet sværere at være millionær, men nemmere at blive milliardær 1 Det er blevet sværere at være millionær, men nemmere at blive milliardær Der er kommet fem gange så mange danskere på Forbes liste over dollarmilliardærer siden år 2000. De 10 danskere på Forbes liste

Læs mere

- I pct. af ugen før ,6 100,3 100,2 100,5 100,3 99,5 - I pct. af samme uge sidste år 104,3 104,1 105,1 105,0 110,4 112,1

- I pct. af ugen før ,6 100,3 100,2 100,5 100,3 99,5 - I pct. af samme uge sidste år 104,3 104,1 105,1 105,0 110,4 112,1 Priser og produktionstal for oksekød Nr. 43/17-10-17 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Slagtning = 9.0 stk. Notering = uændret Der ventes heller

Læs mere

STIGENDE OLIEPRISER. 4. juni 2004/JSJ. Af Jonas Schytz Juul, direkte telefon: 3355 7722

STIGENDE OLIEPRISER. 4. juni 2004/JSJ. Af Jonas Schytz Juul, direkte telefon: 3355 7722 4. juni 2004/JSJ Af Jonas Schytz Juul, direkte telefon: 3355 7722 Resumé: STIGENDE OLIEPRISER Oliepriserne har været kraftigt stigende det seneste års tid og nåede i løbet af maj måned rekordhøje niveauer

Læs mere

TIL LIVETS SÆRLIGE ØJEBLIKKE

TIL LIVETS SÆRLIGE ØJEBLIKKE TIL LIVETS SÆRLIGE ØJEBLIKKE Kærlighed går aldrig af mode, og med vores LOVE katalog kommer vi rundt om nogle af livets helt store øjeblikke, som bør markeres med smykker, der kan holde hele livet og langt

Læs mere

Ambitiøse SMV er klar til at erobre nye markeder i 2018

Ambitiøse SMV er klar til at erobre nye markeder i 2018 Marie Gad, seniorchefkonsulent, msh@di.dk, 3377 3789 Allan Sørensen, chefanalytiker, als@di.dk, 3377 3912 JANUAR 2018 Ambitiøse SMV er klar til at erobre nye markeder i 2018 Halvdelen af de små og mellemstore

Læs mere

Webinar Danske Porteføljepleje Update 23. Januar Thomas Nerup Olsen og Rune Ross Londorf

Webinar Danske Porteføljepleje Update 23. Januar Thomas Nerup Olsen og Rune Ross Londorf Webinar Danske Porteføljepleje Update 23. Januar 2018 Thomas Nerup Olsen og Rune Ross Londorf Danske Porteføljepljeje Agenda Temaer 2017 Afkast 2017 Investeringsrapporten Forventninger til global økonomi

Læs mere

Markedsanalyse. Flere danskere lægger Fairtrade i indkøbskurven. Highlights

Markedsanalyse. Flere danskere lægger Fairtrade i indkøbskurven. Highlights Markedsanalyse 3. juli 2014 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Flere danskere lægger Fairtrade i indkøbskurven Highlights I de seneste tre år

Læs mere

Markedskommentar august: Geopolitisk risiko giver billigere aktier!

Markedskommentar august: Geopolitisk risiko giver billigere aktier! Nyhedsbrev Kbh. 4. sep 2017 Markedskommentar august: Geopolitisk risiko giver billigere aktier! Den anspændte situation omkring Nordkorea har bevirket, at aktierne blev billigere målt på pris i forhold

Læs mere

overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 3. KVARTAL 2018

overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 3. KVARTAL 2018 overblik Statistisk Virksomhedernes energiomkostninger 3. KVARTAL 2018 > > Overblik over energipriser 2 > > Elprisen 2 > > Olieprisen 3 > > Kulprisen 4 > > Gasprisen 5 > > Eltariffer 5 > > Kvoteprisen

Læs mere

Pæne afkast over det meste af linjen i 3. kvartal

Pæne afkast over det meste af linjen i 3. kvartal København, den 25. oktober 2010 Analyse af Unit Link Pension: Pæne afkast over det meste af linjen i 3. kvartal Morningstar har analyseret på afkastet i Unit Link pensioner i 3. kvartal af 2010. Analysen

Læs mere

Global vækst i fremtiden -hvor og i hvilke brancher? Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk

Global vækst i fremtiden -hvor og i hvilke brancher? Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk Global vækst i fremtiden -hvor og i hvilke brancher? Jesper Bo Jensen, ph.d. Fremtidsforsker www.fremforsk.dk Byer i fremtiden Den flettede by funktionerne blandet Virksomheden uden hovedsæde De nye nomader

Læs mere

Summary Roskilde Kommune Januar 2018

Summary Roskilde Kommune Januar 2018 Summary Roskilde Kommune Januar 2018 Indledning, baggrund og formål I forbindelse med investortiltrækning samt input til generel udvikling af kommunen ønsker Roskilde Kommune en dybere forståelse af den

Læs mere

Øjebliksbillede 1. kvartal 2015

Øjebliksbillede 1. kvartal 2015 Øjebliksbillede 1. kvartal 2015 DB Øjebliksbillede for 1. kvartal 2015 Introduktion Dansk økonomi ser ud til at være kommet i omdrejninger efter flere års stilstand. På trods af en relativ beskeden vækst

Læs mere

Markedskommentar november: Amerikansk skattereform og danske aktienedtur!

Markedskommentar november: Amerikansk skattereform og danske aktienedtur! Nyhedsbrev Kbh. 4. dec 2017 Markedskommentar november: Amerikansk skattereform og danske aktienedtur! November blev en blandet måned med fortsat aktiefremgang i USA, mens Europa og specielt Danmark havde

Læs mere

Markedskommentar februar: Inflationsfrygt udløser aktiekorrektion!

Markedskommentar februar: Inflationsfrygt udløser aktiekorrektion! Nyhedsbrev Kbh. 5. mar. 2018 Markedskommentar februar: Inflationsfrygt udløser aktiekorrektion! Inflationsfrygt i USA gav højere renter og udløste en aktiekorrektion, hvor aktierne faldt mere end 10 %.

Læs mere

Side 1 af 7 Stocks are for the long run 22. juni 2012 - Af Jesper Lund, Delfin Invest A/S Jesper Lund beholder sin investeringsgrad på 100 procent - og dét på trods af, at afkastet på Lunds tekniske modelportefølje

Læs mere

Appetitvækkende rollespil om verdens uligheder. Uretfærdig middag

Appetitvækkende rollespil om verdens uligheder. Uretfærdig middag Appetitvækkende rollespil om verdens uligheder Uretfærdig middag Befolkning Vand Verdens befolkning har meget forskellige levevilkår. Du mærkede nogle af forskellene på din egen krop ved den uretfærdige

Læs mere

Markedskommentar september: Er aktierne klar til et comeback?

Markedskommentar september: Er aktierne klar til et comeback? Nyhedsbrev Kbh. 2. okt. 2015 Markedskommentar september: Er aktierne klar til et comeback? De hårdt prøvede aktie-aktionærer verden over måtte konstatere yderligere fald i september måned, selvom om nøgletallene

Læs mere

Hedgeforeningen HP. Danske Obligationer. Investeringsrådgiver. HP Fondsmæglerselskab A/S Kronprinsessegade 18, 1. sal DK-1306 København K

Hedgeforeningen HP. Danske Obligationer. Investeringsrådgiver. HP Fondsmæglerselskab A/S Kronprinsessegade 18, 1. sal DK-1306 København K HP Hedge maj 2010 I maj måned, den mest volatile å-t-d, gav HP Hedge et afkast på 1,40%. Samlet set betyder det indtil videre et afkast på 10,71% i år. Benchmark for afdelingen er CIBOR 12 + 5%, som det

Læs mere