Rødovre Kommunale Fjernvarmeforsyning. Tekniske Bestemmelser for fjernvarmetilslutning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rødovre Kommunale Fjernvarmeforsyning. Tekniske Bestemmelser for fjernvarmetilslutning"

Transkript

1 Rødovre Kommunale Fjernvarmeforsyning Tekniske Bestemmelser for fjernvarmetilslutning Juli 2014

2 1. Gyldighed og omfang Ordforklaring Ejerforhold Drift og vedligeholdelse Varmecentral Automatik Varmeveksler Spædevand Sekundærsiden Love, bekendtgørelser, forskrifter mv Brugerinstallationens udformning Veksleranlæg Brugsvandsanlæg Spædevandsarrangement Dataopsamler CTS Dimensionering Udførelse Komponenter Rørarbejder Presfittings El-arbejder Isoleringsarbejder Ændring af brugerinstallationer Fjernvarmestik Ny bruger Boilerrrum Videreføring til tredjemand Fjernvarmerør på privat grund Dimensionering Økonomi Konvertering til fjernvarme Ændrede effektbehov Direkte tilslutning af boilerrum Nybyggeri Drift og vedligeholdelse Ændring af brugerinstallation Omlægning af fjernvarmestik... 16

3 Bilag... 17

4 1. Gyldighed og omfang De tekniske bestemmelser for fjernvarmetilslutning gælder for fjernvarmestik samt varme- og brugsvandsanlæg med direkte tilslutning til Rødovre Kommunale Fjernvarmeforsyning (RKF). Brugerens anlæg (sekundærsiden) er ikke omfattet. For kundetype 1 (normalforbrug mindre end 50 MWh/årligt) ejer RKF kun hovedstopventiler og måler. For kundetype 2 (normalforbrug mere end 50 MWH/årligt) ejer RKF vekslerinstallationen og fjernvarmetilslutningen hertil. Som ejer af fjernvarmeinstallationen dækker RKF installationsomkostningerne samt forestår den efterfølgende drift og vedligeholdelse. De tekniske bestemmelser er vedtaget af Rødovre Kommunalbestyrelse jævnfør vedtægterne og anmeldt til Energitilsynet som foreskrevet i Varmeforsyningsloven 21. De tekniske bestemmelser træder i kraft den Aftaler for udførelse, ejerforhold samt drift og vedligeholdelse, som er indgået før denne dato, ændres ikke. Revideret den Vedtaget i Rødovre Kommunalbestyrelse den De tekniske bestemmelser giver hermed forskrifter for: Afgrænsning af ejerforhold. Afgrænsning af ydelser ved drift og vedligeholdelse. Fjernvarmeinstallationens udformning. Forudsætninger for dimensionering. Fjernvarmeinstallationens udførelse. Ændring af brugerinstallationer i drift. Afgrænsning af økonomiske ydelser. 2. Ordforklaring Bruger Brugeren er den forening eller ejendomsejer, der aftager varmen. Brugeren kan evt. være repræsenteret ved en administrator. Brugerinstallation Alle installationer i varmecentralen der vedrører varme- og brugsvandsanlægget inkl. fjernvarmetilslutningen. Varmeanlæg Alle installationer i ejendommen, både i og udenfor varmecentralen, der vedrører opvarmningen i ejendommen.

5 Brugsvandsanlæg Alle installationer i ejendommen, både i og udenfor varmecentralen, der vedrører det varme brugsvand. Primærside Alle fjernvarmeinstallationer til varmevekslere og brugsvandsbeholdere. Sekundærside Alle forbrugsstederne (radiatorer og tappesteder af varmt brugsvand) i ejendommen inkl. tilslutning til vekslere og brugsvandsbeholdere. 3. Ejerforhold RKF ejer for kundetype 1: Stikledning, Hovedstopventiler Måler. RKF ejer desuden for kundetype 2: Vekslerinstallation inkl. primærside hertil, når den er udført som efterfølgende beskrevet i afsnit "Veksleranlæg" om brugerinstallationens udformning. Brugeren ejer (kundetype 1 og 2): Alle varme- og brugsvandsanlæg på sekundærsiden. Brugsvandsanlæg inkl. primærsiden hertil, når det er tilsluttet direkte til primærsiden. Spædevandsarrangement. Særlige installationer, som brugeren har ønsket installeret på RKF vekslerinstallation, f.eks. CTSanlæg. På brugerens foranledning, og efter aftale med RKF, kan der udføres fjernvarmeinstallationer som brugeren bekoster, men som overdrages til RKF for efterfølgende drift og vedligeholdelse. Eksisterende fjernvarmeinstallationer, som pt. ejes og vedligeholdes af brugeren, kan også, efter aftale, overdrages til RKF for efterfølgende drift og vedligeholdelse. RKF kan kræve standen af installationerne forbedret inden overtagelsen. 4. Drift og vedligeholdelse RKF forestår normalt drift og vedligeholdelse af alle installationer, der ejes af RKF. Brugeren forestår drift og vedligeholdelse af alle øvrige installationer. Kun for kundetype 2:

6 RKF udfører periodiske servicetilsyn på fjernvarmeinstallationerne, og fjernovervåger driften. Brugeren har det daglige tilsyn i varmecentralen. Det kontrolleres, om de ønskede tryk og temperaturer er til stede samt om der er fejl på de tekniske installationer, herunder utætheder. Konstaterer brugeren driftsproblemer ved den del af fjernvarmeinstallationen, som ejes af RKF, kontaktes RKF straks. Brugeren må ikke rekvirere firmaer til udførelse af service eller reparation på installationer, der ejes af RKF. 4.1 Varmecentral Kun for kundetype 2: Varmecentralen er et teknikrum, og det må ikke benyttes til andet formål. Rummet skal være aflåst. Brugeren skal holde varmecentralen ren og ryddelig. Brugeren skal endvidere sørge for at lys, vand og afløb i rummet fungerer. Brugeren leverer el til fjernvarmekomponenterne (måler, automatik mm). Der må ikke henstilles ting i varmecentralen, der hindrer eller besværliggør tilsyn og vedligeholdelsesarbejder. RKF skal til enhver tid have adgang til varmecentralen. Brugeren skal derfor udlevere de nødvendige nøgler til RKF. RKF opsætter en nøgleboks på bygningen, hvori nøglerne lægges. Hvis brugeren har etableret nøglesystemer i bygningen, bør disse udføres således, at nøglerne for adgang til varmecentralen har begrænset adgang til øvrige rum. Hvis brugeren ændrer rummet, eller ombygger de tekniske installationer, skal fjernvarmeinstallationerne respekteres. 4.2 Automatik Indenfor grænserne givet ved dimensioneringen, bestemmer brugeren de ønskede driftstemperaturer på sekundærsiden. RKF er således uden ansvar for, om den valgte indstilling er den mest driftsøkonomiske for ejendommen. RKF er ligeledes uden ansvar for, om de valgte temperaturer kan medføre skade på ejendommen og dens tekniske installationer. For kundetype 2: De ønskede driftstemperaturer meddeles til RKF, som herefter foretager den nødvendige indstilling af automatikken. Brugeren må kun betjene automatikken, efter aftale med RKF.

7 4.3 Varmeveksler Varmevekslere (hedeflader, varmelegemer mm), som RKF vedligeholder, renses periodisk efter en forudbestemt vedligeholdelsesplan. Ekstraordinære rensninger, som følge af at sekundærsiden bliver hurtigere tilsmudset end forventet, betales af brugeren. 4.4 Spædevand Drift og vedligeholdelse af spædevandsarrangement påhviler brugeren. Større spædevandsforbrug i forbindelse med f.eks. ombygninger eller lækager meddeles straks til RKF. Almindelig løbende spædning meddeles ikke. Påfyldningskapaciteten bestemmes til enhver tid af RKF. I særlige tilfælde kan RKF nægte brugeren at aftappe spædevand på det ønskede tidspunkt. Når spædevandsarrangementet ikke benyttes, skal det være afspærret på mindst en afspærringsventil. Brug af spædevandsarrangementet sker på eget ansvar. RKF er uden ansvar for skader på brugerens installationer grundet spædevandets kvalitet, tryk eller temperatur. 4.5 Sekundærsiden Temperatur- og trykfordeling i varme- og brugsvandsanlægget på sekundærsiden er RKF uvedkommende. Komfortproblemer i ejendommen afhjælpes af brugeren, når de aftalte driftstemperaturer er til stede i varmecentralen. 5. Love, bekendtgørelser, forskrifter mv. Projekteringen skal ske og udføres i henhold til gældende love, bekendtgørelser, normer, standarder mv. 6. Brugerinstallationens udformning Brugerinstallationen tilpasses opbygningen af sekundærsidens varme- og brugsvandsanlæg. Komponentbestykning skal ske i henhold til gældende principdiagrammer. RKF foreskriver fabrikat af komponenter, der ejes og vedligeholdes af RKF. Ejendommens varme- og brugsvandsanlæg på sekundærsiden skal udføres med en nødvendig bestykning af pumper, indreguleringsventiler og automatik m.m. for at opnå en hensigtsmæssig og økonomisk drift af anlæggene i ejendommen. Bestykning med sikkerhedsanordninger skal ske iht. Arbejdstilsynets forskrifter.

8 Der etableres en rimelig sektionering af rørsystemet med afspærringsventiler, for at opnå en god driftssikkerhed, og hensigtsmæssige forhold for udførelse af servicearbejder. Vekslerstyringen udføres med vejrkompensering af fremløbet til varmeanlægget. Både varmeanlæg og brugsvandsanlæg udføres med returbegrænser på fjernvarmereturen. Ved både nyanlæg og ændring af eksisterende installationer skal der udarbejdes et projekt, der beskriver de planlagte arbejder. 6.1 Veksleranlæg Se tegning nr Ejendommes varmeforsyning sker via ét vekslerarrangement bestående af en eller flere varmevekslere. Primærsiden tilsluttes hovedafspærringsventilerne ved stikindføringen. Sekundærsiden tilsluttes ejendommens varmeanlæg. Ejendommens brugsvandsanlæg kan tilsluttes både primær- og sekundærsiden. Ved tilslutning på primærsiden tilpasses installationen med afspærringsventiler, termometer mm. Se afsnit Brugsvandsanlæg. 6.2 Brugsvandsanlæg Se tegning nr Brugsvandsanlægget bør så vidt muligt tilsluttes direkte til fjernvarmen. Derved opnås bedst mulig afkøling på fjernvarmen og mulighed for optimal fremløbstemperatur til varmeanlægget. Brugsvandsanlægget kan udføres med: Brugsvandsbeholder. Brugsvandsveksler og forrådsbeholder sammenkoblet via en ladekreds. 2-trinskoblede brugsvandsvekslere, hvor returvandet fra varmeanlægget efterkøles ved forvarmning af det varme brugsvand. Brugsvandsveksler. 6.3 Spædevandsarrangement Se tegning nr Brugeren har mulighed for, at etablere spædevandsarrangement for påfyldning af fjernvarmevand til varmeanlægget på sekundærsiden. Spædevandsarrangementet tilsluttes fjernvarmereturen efter varmemåleren. Ekspansionsanlægget på sekundærsiden skal have et rimeligt vandvolumen, således at spædevandspåfyldninger under normal drift sker med passende tidsintervaller. Sekundærsidens installationer skal tilpasses, således at påfyldning kan ske ved det returtryk, der er til rådighed på fjernvarmen (se kapitel 7 Dimensionering, pkt. Statisk tryk, min ).

9 RKF anbefaler normalt, at der etableres spædevandsarrangement på større kundeanlæg. 6.4 Dataopsamler Brugerinstallationen forsynes med en dataopsamler, der logger varmeforbrug samt udvalgte temperaturer mm. Dataopsamleren kommunikerer normalt 1 gang dagligt med et centralt EDB system hos RKF. Her behandles data med henblik på: Optimering af driften af det samlede fjernvarmesystem. Overvågning af fejl på komponenter i brugerinstallationen. Energistyring for den enkelte bruger. Registrering af varmeforbrug til afregning. Brugeren kan få oplyst værdier og tidspunkt for alle aflæsninger. 6.5 CTS Brugeren har mulighed for at overvåge og regulere fjernvarmeinstallationen med et CTS-anlæg. Der er mulighed for at indbygge følgende funktioner i CTS-anlægget: Styring af fremløbstemperaturen på sekundærsiden. Registrering af varmeforbrug og temperaturer mm. Den regulator til vekslerarrangementet, som foreskrives af RKF, må dog ikke erstattes af en vilkårlig understation. RKF regulator skal i stedet integreres i CTS-anlægget. CTS-anlægget skal således beregne det ønskede temperatur-sætpunkt og sende et sætpunkts-signal til RKF regulator. Regulering efter det ønskede sætpunkt sker herefter i RKF regulator. Brugsvandsanlæg, som er tilsluttet direkte til fjernvarmen, kan reguleres direkte af CTS-anlægget. Reguleringen skal indeholde en begrænserfunktion for returtemperaturen på primærsiden. Ved efterfølgende udskiftning eller opgradering af RKF regulator påhviler alle tilpasninger af CTS-anlægget brugeren. 7. Dimensionering Effektbehov beregnes af RKF, idet der regnes med en udetemperatur på minus 12 C i dimensioneringssituationen. Der indregnes ikke ekstra effekt til forcering af opvarmning efter nat- eller weekendsænkning af rumtemperaturen.

10 I almindelige ejendomme kan det normalt ikke anbefales at bruge natsænkning, hvis sænkningsperioden er mindre end 1 døgn. Efterfølgende gives dimensionerende tryk og temperaturer for brugerinstallationen, dvs. forudsat i varmecentralen. Dimensioneringsgrundlag: Fremløb vinter 80 C Fremløb sommer 65 C Retur vinter 40 C Retur sommer 40 C Dimensionerende udetemperatur -12 C Statisk tryk max Statisk tryk min. Differenstryk vinter Differenstryk sommer Differenstryk max 10 bar 3 bar 0,5 bar 0,5 bar 4 bar Fremløbstemperaturen vil gradvist variere over året, afhængig af udeforholdene, således at varmeforsyningen til brugeren søges opretholdt med den lavest mulige fremløbstemperatur. Brugsvandsvolumen og -effekt bestemmes efter gældende normer. Afhængig af forbruget vil et givet beholdervolumen betinge en min. effekt af varmelegemet. Dimensionering spædevand: Påfyldningskapacitet, max Returtryk på fjernvarmen ca. 1m³/h 3,5 bar 8. Udførelse Inden et installationsarbejde starter, skal der være lavet et projekt. Dette skal som min. bestå af tegninger (principdiagram), ønsket fremført effekt og komponentlister. Til alle projekter skal der være givet en skriftlig projektgodkendelse fra RKF. Projektgodkendelsen skal sikre, at brugerinstallationen opfylder disse tekniske bestemmelser. Projektgodkendelsen sikrer ikke, at brugerinstallationen er korrekt dimensioneret. RKF yder ikke rådgivning herom. Forløbet af et projekt skal indeholde følgende aktiviteter: Fremsendelse af gyldige svejsecertifikater for entreprisens svejsere. Afholdelse af opstartsmøde med deltagelse af RKF. Trykprøvning af primærsiden med 13 bar i mindst 60 minutter. RKF skal overvære og godkende trykprøven. Trykprøvevand skal aftappes inden idriftsætning.

11 RKF syn af svejsninger. Svejsninger skal udføres i en kvalitet, som kan godkendes iht. DS/EN 5817 eller karakter 3 iht. DS/R 325 Der udføres ikke svejsekontrol af et autoriseret kontrolfirma, med mindre RKF skønner, at svejsningerne ikke opfylder svejsekravet. Evt. svejsekontrol bekostes af RKF, såfremt svejsekravet viser sig at være opfyldt. Er svejsekravet ikke opfyldt, påhviler udgiften entreprenøren, inkl. udgifter til reparation og evt. udvidet kontrol. Idriftsætning efter aftale med RKF Indregulering af automatik og forindstilling af indreguleringsventiler på fjernvarmen. RKF foretager indregulering af komponenter, der ejes og vedligeholdes af RKF. Når alle arbejder er afsluttet, skal det samlede arbejde synes og godkendes af RKF. Dette kan evt. ske ved en afleveringsforretning. 8.1 Komponenter RKF foreskriver fabrikat, type og størrelse på udvalgte komponenter på primærsiden. Komponentliste kan rekvireres hos RKF. Udvalgte komponenter på primærsiden, heriblandt energimåleren, er bygherreleverance. Bygherreleverancer afhentes på RKF lagerplads. Komponenter skal til enhver tid kunne tåle fjernvarmens dimensioneringsforudsætninger for vandkvalitet, temperatur og tryk. Komponenter skal have en god kvalitet, der sikrer en funktionsdygtig stand. Ventiler, termometre m.m. skal leveres og monteres, så der kan udføres en forskriftsmæssig isolering. 8.2 Rørarbejder Installationer med rørdimensioner mindre end eller lig med DN 50 kan udføres med gevindrør med tilhørende fittings og armaturer med gevindrørssamlinger. 8.3 Presfittings Rustfrie stålrør med systemgodkendte pres-fittings i rustfrit stål må anvendes op til DN40. Rustfri pressfittings skal godkendes af RKF. Kobberrør med systemgodkendte pres-fittings i kobber må anvenders op til DN 25, i overensstemmelse med funktionskrav i DS 469. Anlæg der udføres med pres-fittings, som ikke har fået en projektgodkendelse af RKF, vil blive krævet nedtaget. Rørdimensioner større end DN 50 udføres med svejsesamlinger. Armaturer i disse installationer udføres med svejse- eller flangesamlinger. Rørarrangement mv. i varmecentralen etableres således, at alle armaturer og instrumenter placeres logisk og mest hensigtsmæssigt for betjening og aflæsning. Komponentleverandørers installationsvejledninger skal til enhver tid følges.

12 Varmemålerens flowdel installeres i.h.t. DS/CEN/CR og fabrikantens anvisning. Rørinstallationen forsynes med aftapninger i dybdepunkter (afproppes) og udluftninger i højdepunkter. Udluftninger forsynes med afblæsningsrør ført til gulv og afspærringsventiler i betjeningsvenlig højde. Brugsvandsanlæg forsynes med en prøvehane på højdepunktet af fjernvarmetilslutningen således, at varmelegemet kan tæthedsprøves med vandværkstrykket i brugsvandsanlægget. Endvidere monteres afspærringsventiler, flangesamlinger og aftapning, så primærsiden kan trykprøves. Automatikfølere skal placeres så tæt på rørtilslutningerne til veksler og brugsvandsbeholder som muligt. Rør ophænges forsvarligt på væg og loft med anerkendt system. Specielt ved varmemåler og varmeveksler skal rørene være båret således, at komponenten hænger stabilt, og kan demonteres. Afstand mellem bæringer ca. 1,5m. Rørarrangementer skal udføres med passende friafstand til bygningsflader og andre installationer således, at der kan udføres isolering med foreskreven isoleringstykkelse. 8.4 El-arbejder El-arbejder omfatter varmemåler, automatik og dataopsamler. El-diagram kan rekvireres hos RKF. Brugerne skal uden udgift for varmeforsyningen sørge for elforsyning til fjernvarmeanlæg og måler. Fjernvarmekomponenterne el-forsynes fra ejendommens hoved-eltavle via en tilgangsboks med 2 grupper. Tilgangsboksen tilsluttes hoved-eltavlen uafhængigt af sikringsanlægget til ejendommens øvrige elinstallationer. Varmemåleren leveres med faste interne kabelforbindelser mellem flowdel, temperaturfølere og tælleværk, Disse må ikke ændres - overskydende kabel kvejles op. Udeføleren placeres så den måler en repræsentativ udetemperatur. Den må ikke være påvirket af sol eller anden varme. Placering skal så vidt mulig være på ejendommes nordfacade i passende hærkværkssikker højde, ca. 2,5 m over terræn. Kabelinstallation disponeres af entreprenøren. Kabler og kabelbakker må ikke lægges på rørinstallationer eller gulv. Parallelle kabler oplægges på kabelbakker eller -plader Rørinstallationen skal potentialudlignes. Udligningsforbindelserne tilsluttes el-tavlens hovedudligningsskinne. Det skal sikres, at eksisterende udligning opfylder gældende krav. Pumper, ekspansionsbeholdere m.m. på sekundærsiden samt lys og andre installationer skal el-forsynes fra egne sikringsgrupper uafhængigt af fjernvarmekomponenterne. Der er mulighed for at styre pumpen til varmeanlægget via vekslerautomatikken således, at den stopper, når der ikke er varmebehov. Hvis dette ønskes, monteres en kontaktor i pumpens strømforsyning, som automatikken kan styre. Pumpens strømforsyning må ikke forbindes til automatikken.

13 8.5 Isoleringsarbejder Rør og komponenter isoleres efter gældende normer. Alle komponenter (reguleringsventiler, strengreguleringsventiler, snavssamler, varmeveksler m.fl.) og flange- /unionssamlinger skal forsynes med aftagelig isolering. Afspærringsventiler uden flangesamlinger isoleres som rør. Afspærringsventiler med flangesamlinger forsynes med aftagelig isolering. Der laves udsparing ved følere, så de kan skiftes uden at beskadige isoleringen. Der laves endvidere udsparinger ved betjeningsgreb (f.eks. ventilhåndtag), så det sikres, at de pågældende komponenter kan betjenes. Varmemålerens flowdel isoleres ikke. Spædevandsarrangement isoleres ikke. Rørinstallationen mærkes med medie og flowretning efter anerkendt system. Rørinstallationen skal være trykprøvet inden isolering. 9. Ændring af brugerinstallationer Ved ændring af eksisterende varme- og brugsvandsinstallationer skal det tilstræbes at udjævne belastningsvariationer og forøge afkølingen. Ændres dimensioneringsforudsætningerne for primærsiden (effekt, temperatur, tryk) som følge af forbedringer eller ændret forbrug, forestår RKF tilpasningen af primærsidens installationer. 9.1 Fjernvarmestik Fjernvarmenettet er opbygget som et præisoleret rørsystem. RKF forestår projektering og udførelse af alle ledningsarbejder. Fjernvarmerørenes placering på ejendommen aftales med brugeren. Lægningsdybde tilpasses eksisterende forhold, normalt ca. 0,6 m. 9.2 Ny bruger Ved tilslutning af en ny bruger til fjernvarme etableres ét fjernvarmestik til ejendommen. Stikket føres ind i ejendommens varmecentral. Varmecentralen placeres hensigtsmæssigt i forhold til hovedledningerne, hvorfra varmeforsyningen vil ske.

14 9.3 Boilerrrum På en større ejendom med lokale boilerrum på sekundærsiden er der, efter aftale med RKF, mulighed for at etablere fjernvarmeforsyning direkte til boilerrummene. Ved vurdering af antallet af fjernvarmestik er det afgørende, at det samlet set for både bruger og RKF skal være en driftsøkonomisk eller administrativ fordel ved at øge antallet. F.eks. direkte tilslutning af brugsvandsanlæg til primærsiden. De enkelte enheder skal have en rimelig størrelse. "Villa-størrelse" accepteres ikke. Eksisterende installationer, der frakobles på sekundærsiden, må ikke efterfølgende kobles direkte sammen med fjernvarmenettet. Alle fjernvarmeinstallationer skal være nye og veldokumenterede. 9.4 Videreføring til tredjemand RKF forbeholder sig ret til at føre fjernvarmeledninger gennem ejendommens kælderrum eller terræn for at opnå fjernvarmeforsyning af andre ejendomme, hvis der derved ikke skabes væsentlige hindringer for rummenes eller grundens udnyttelse. 9.5 Fjernvarmerør på privat grund Der er begrænset mulighed for anvendelse af arealet over de nedgravede fjernvarmerør. Indenfor et bælte på 4 meter omkring fjernvarmeledningernes centerlinie er der således begrænsninger på dybden af jordarbejder, samt anlæg af bygninger, hegn, beplantning m.m. For mindre stikledninger (kundetype 1) kan bæltet nedsættes til 2 meter. Gældende restriktioner for den enkelte ejendom er beskrevet i deklarationer til leveringsaftalen. Nyanlæg på en ejendom skal respektere eksisterende fjernvarmeledninger. Hvis omlægninger ikke kan undgås, udføres de af RKF. Alle gravearbejder tæt på fjernvarmerørene skal ske efter RKF Graveanvisning, som kan rekvireres ved henvendelse til RKF. 9.6 Dimensionering RKF bestemmer rørdimensionen på fjernvarmestik og forsyningsledninger. Dimensioneringsforudsætningerne vil i øvrigt være de samme som for brugerinstallationen. Der vil dog efter aftale kunne tages hensyn til fremtidige forsyningsforhold. Er der således planer om fremtidigt nybyggeri, ændret anvendelse eller lignende, skal disse fremlægges i forbindelse med projektering af fjernvarmestikket. 10. Økonomi I dette afsnit beskrives fordeling af omkostninger mellem RKF og brugeren ved: Etablering. Drift og vedligeholdelse.

15 Ændringer på idriftværende brugerinstallationer Konvertering til fjernvarme Når en ejendom konverteres til fjernvarme, dækker RKF følgende omkostninger: Etablering af fjernvarmestik til varmecentral. For kundetype 2 desuden: Levering og opstilling af varmeveksler samt tilslutning til fjernvarmen med måler og automatik, som beskrevet i kapitel 6 Brugerinstallationens udformning, afsnit 6.1"Veksleranlæg". Brugeren pålægges følgende omkostninger: Tilslutningsafgift. Rørtilslutning af varmeveksler til sekundærsiden, inkl. evt. udskiftning af gamle komponenter. Etablering af både primær- og sekundærside ved tilslutning af brugsvandsanlæg direkte til fjernvarmen. Fjernelse af kedler med tilhørende rør og komponenter samt efterfølgende retablering af bygningsdele. Afblænding/fjernelse af skorsten og olietank. Alle øvrige installationer på sekundærsiden af både varme- og brugsvandsanlæg. Evt. etablering af spædevandsarrangement. Evt. etablering af CTS-anlæg, inkl. montering af ekstra følere og målere Ændrede effektbehov Når kapaciteten på en eksisterende fjernvarmeinstallation tilpasses i forbindelse med nybyggeri på ejendommen eller ændret anvendelse, fordeles omkostningerne således: For kundetype 2 betaler RKF: Udskiftning eller tilpasning af nødvendige komponenter (måler, veksler, reguleringsventil) på brugerinstallationens primærside. For kundetype 2 betaler brugeren: Alle tilpasninger på sekundærsiden, herunder varme- og brugsvandsforsyning til nybyggeri. Alle tilpasninger af brugsvandsanlæg på både fjernvarme- og brugsvandsside. Såfremt eksisterende rørdimensioner på fjernvarmen er for små til at dække den ændrede effekt, kan RKF vælge at etablere endnu et fjernvarmestik til en udvalgt undercentral. I dette tilfælde dækker RKF omkostningerne som beskrevet ved dette kapitels afsnit 10.1"Konvertering til fjernvarme".

16 Omkostninger til tilpasninger på primærsiden, der skyldes uhensigtsmæssige eller mangelfulde forhold på sekundærsiden, afholdes af brugeren. F.eks. forhold som: Dårlig afkøling. Store spidsbelastninger. Forøget driftssikkerhed Direkte tilslutning af boilerrum Ændres varmeforsyningen til en undercentral fra intern varmeforsyning til direkte fjernvarmetilslutning, skal brugeren afholde alle de tilhørende omkostninger inkl. fjernvarmestik og vekslerinstallation. Alle omkostninger ved tilpasning af eksisterende brugerinstallation skal tillige afholdes af brugeren Nybyggeri Fordelingen af omkostningerne ved fjernvarmeforsyning til nybyggeri er de samme som beskrevet i dette kapitels afsnit 10.1"Konvertering til fjernvarme, hvis der ikke er bygninger på ejendommen, der allerede er fjernvarmeforsynet. Hvis der allerede er fjernvarmeforsynede bygninger på ejendommen, fordeles omkostningerne til fjernvarmeforsyningen som beskrevet i dette kapitels afsnit 10.2 Ændret effektbehov" Drift og vedligeholdelse RKF dækker normalt omkostningerne til den af RKF udførte drift og vedligeholdelse, på de installationer der ejes af RKF. RKF dækker ikke omkostninger til servicearbejder på RKF installationer, hvis brugeren rekvirerer firmaer uden aftale med RKF. Omkostninger til ekstraordinær vedligeholdelse af RKF installationer, forårsaget af uhensigtsmæssigt drift på sekundærsiden, påhviler brugeren. F.eks. belægninger, smuds eller bakterier på varmeflader Ændring af brugerinstallation Ændres en eksisterende brugerinstallation, gælder normalt samme fordeling af omkostningerne som beskrevet i dette kapitels afsnit 10.1 Konvertering til fjernvarme Hvis brugeren foranstalter ændringer, f.eks. tilslutning af en brugsvandsbeholder direkte til fjernvarmen, som medfører ændringer på RKF installationer, vil disse omkostninger blive pålagt brugeren Omlægning af fjernvarmestik Ønsker brugeren sit fjernvarmestik omlagt, påhviler alle omkostninger hertil brugeren.

17 Bilag Som bilag til denne tekst er vedlagt følgende principdiagrammer: Tegn. nr : Principdiagram for store installationer med brugsvand på primærsiden inkl. spædevandsanlæg. Tegn. nr : Principdiagram for spædevandsanlæg Tegn. nr : Ejerforhold store installationer med klimaregulering og elektronisk regulering af brugsvandsproduktion på primærsiden. Tegn. nr : Ejerforhold store installationer med klimaregulering og mekanisk regulering af brugsvandsproduktion på primærsiden. Tegn. nr : Ejerforhold små installationer med units. Tegn. nr : Principdiagram for små installationer med units. Derudover kan der rekvireres komponentlister, el-diagrammer mm. for udførelse af fjernvarmeinstallationerne.

18 Tegn. nr Principdiagram for store installationer med brugsvand på primærsiden inkl. spædevandsanlæg.

19 Tegn. nr Principdiagram for spædevandsanlæg

20 Tegning nr Ejerforhold store installationer med klimaregulering og elektronisk regulering af brugsvandsproduktion på primærsiden.

21 Tegning nr Ejerforhold store installationer med klimaregulering og mekanisk regulering af brugsvandsproduktion på primærsiden.

22 Tegning nr Ejerforhold små installationer med units.

23 Tegning nr Principdiagram for små installationer med units.

Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer i Gentofte.

Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer i Gentofte. Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer i Gentofte. Gentofte Fjernvarme (GFj) Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Tlf.: 39 98 81 00 E-mail: fjernvarme@gentofte.dk

Læs mere

Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer i Gentofte.

Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer i Gentofte. Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer i Gentofte. Gentofte Fjernvarme (GFj) Ørnegårdsvej 17 2820 Gentofte Tlf.: 39 98 81 00 E-mail: fjernvarme@gentofte.dk CVR nr:

Læs mere

Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer

Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer gladsaxe.dk/fjernvarme Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer 1 Indholdsfortegnelse 1 Projektering og udførelse af varmeinstallationer.................... 4 2 Rørledninger

Læs mere

Rødovre Kommunale Fjernvarmeforsynings installationsvejledning

Rødovre Kommunale Fjernvarmeforsynings installationsvejledning Til installatørerne 31-05-2018 rev. 3 Rødovre Kommunale Fjernvarmeforsynings installationsvejledning For at sikre ensartethed i de primære installationer i Rødovre Kommunale Fjernvarmeforsynings (RKF)

Læs mere

Gladsaxe Kommune. FORSLAG til Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer

Gladsaxe Kommune. FORSLAG til Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer Gladsaxe Kommune FORSLAG til Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer Signaturforklaring til revision af leveringsbestemmelser: Grå fremhævning Ændringer i forhold

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING ANVENDELSESOMRÅDE 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Ærøskøbing Fjernvarme A.M.B.A., idet følgende

Læs mere

TEKNISKE SPECIFIKATIONER FOR PROJEKTERING OG UDFØRELSE AF VARMEINSTALLATIONER I GENTOFTE KOMMUNE

TEKNISKE SPECIFIKATIONER FOR PROJEKTERING OG UDFØRELSE AF VARMEINSTALLATIONER I GENTOFTE KOMMUNE TEKNISKE SPECIFIKATIONER FOR PROJEKTERING OG UDFØRELSE AF VARMEINSTALLATIONER I GENTOFTE KOMMUNE Juli 2015 Gentofte Fjernvarme Bernstorffsvej 161 2920 Charlottenlund Tlf.: 39 98 00 00 E-mail: fjernvarme@gentofte.dk

Læs mere

Vejle Fjernvarme a.m.b.a.

Vejle Fjernvarme a.m.b.a. Vejle Fjernvarme a.m.b.a. TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING (revision oktober 2009) Vejle Fjernvarme a.m.b.a. Langelinie 60 7100 Vejle Tlf. 75 82 74 55 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: TEKNISKE BESTEMMELSER

Læs mere

VALLENSBÆK FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. TEKNISKE BESTEMMELSER FJERNVARME LEVERING

VALLENSBÆK FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. TEKNISKE BESTEMMELSER FJERNVARME LEVERING VALLENSBÆK FJERNVARMEVÆRK A.M.B.A. TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME LEVERING Gældende fra den 1. september 1994 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarme levering

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER

TEKNISKE BESTEMMELSER Revideret den 10.11.09 TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING INDHOLDSFORTEGNELSE: Anvendelsesområde 1. Gyldighedsområde og definitioner 2 Tilslutningsbestemmelser 2. Etablering af fjernvarmetilslutning

Læs mere

Tekniske Leveringsbestemmelser for Brovst Fjernvarme FJERNVARME

Tekniske Leveringsbestemmelser for Brovst Fjernvarme FJERNVARME Tekniske Leveringsbestemmelser for Brovst Fjernvarme FJERNVARME 1 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1. 1. Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Brovst Fjernvarme A.m.b.a., i det følgende

Læs mere

LEVERINGSBESTEMMELSER FOR GLADSAXE FJERNVARME. Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer

LEVERINGSBESTEMMELSER FOR GLADSAXE FJERNVARME. Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer LEVERINGSBESTEMMELSER FOR GLADSAXE FJERNVARME Tekniske specifikationer for projektering og udførelse af varmeinstallationer Gladsaxe Fjernvarme Rådhus Alle 7 2860 Søborg Tlf.: 39 57 58 50 E-mail: fjernvarme@gladsaxe.dk

Læs mere

1.4 Installatøren er den person, der i henhold til bestemmelserne i 3.1 er berettiget til at udføre arbejder på en ejendoms varmeinstallation.

1.4 Installatøren er den person, der i henhold til bestemmelserne i 3.1 er berettiget til at udføre arbejder på en ejendoms varmeinstallation. ANVENDELSESOMRÅDE 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Hornslet Fjernvarme A.m.b.A., i det følgende benævnt Værket, er gældende for projektering,

Læs mere

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Toftlund Fjernvarme A.m.b.a. Østerdalen 3 6520 Toftlund Side 2 16. maj 2006 Indholdsfortegnelse TEKNISKE BESTEMMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 4 ANVENDELSESOMRÅDE

Læs mere

Ebeltoft Fjernvarmeværk a.m.b.a. Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering

Ebeltoft Fjernvarmeværk a.m.b.a. Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Ebeltoft Fjernvarmeværk a.m.b.a. Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Indholdsfortegnelse Anvendelsesområde 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. side 3 Tilslutningsbestemmelser 2. Etablering

Læs mere

E.ON VARME DANMARK A/S 13. februar 2002 Lendemarke fjernvarme

E.ON VARME DANMARK A/S 13. februar 2002 Lendemarke fjernvarme E.ON VARME DANMARK A/S 13. februar 2002 Lendemarke fjernvarme TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1 Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra E.ON

Læs mere

FERRITSLEV FJERNVARME A.M.B.A Krystalvænget 10 5863 Ferritslev Fyn Tlf. 65 98 22 64. Tekniske Bestemmelser For Fjernvarmelevering

FERRITSLEV FJERNVARME A.M.B.A Krystalvænget 10 5863 Ferritslev Fyn Tlf. 65 98 22 64. Tekniske Bestemmelser For Fjernvarmelevering Krystalvænget 10 5863 Ferritslev Fyn Tlf. 65 98 22 64 Tekniske Bestemmelser For Fjernvarmelevering Krystalvænget 10 5863 Ferritslev Fyn Tlf. 65 98 22 64 Indholdsfortegnelse Anvendelsesområde... 1 1. Gyldighedsområde

Læs mere

Tekniske Bestemmelser

Tekniske Bestemmelser Rønne Varme A/S Tekniske Bestemmelser for fjernvarmelevering Rønne Varme A/S Sandemandsvej 1A, 3700 Rønne Tlf.: 56 91 04 04 - Fax.: 56 91 01 04 E -mail.: rvv@rvv.dk-hjemmeside.: www.rvv.dk SIDE NR. 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Rønne Vand- og Varmeforsyning s. Bestemmelser. for fjernvarmelevering

Rønne Vand- og Varmeforsyning s. Bestemmelser. for fjernvarmelevering Rønne Vand- og Varmeforsyning s Tekniske Bestemmelser for fjernvarmelevering Rønne Vand og Varmeforsyning A.m.b.a. Sandemandsvej 1A, 3700 Rønne Tlf.: 56 91 04 04 - Fax.: 56 91 01 04 E-mail.: rvv@rvv.dk

Læs mere

FARSØ FJERNVARMEVÆRK A.m.b.A. Tekniske bestemmelser for Fjernvarmelevering

FARSØ FJERNVARMEVÆRK A.m.b.A. Tekniske bestemmelser for Fjernvarmelevering FARSØ FJERNVARMEVÆRK A.m.b.A. Tekniske bestemmelser for Fjernvarmelevering Februar 2006 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v 3 TILSLUTNINGSBESTEMMELSER 3 2. Etablering af fjernvarmetilslutning

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING HØNG VARMEVÆRK Banemarken 8 4270 Høng Tlf. 58 85 24 32 mail@fjernvarmevaerk.dk www.fjernvarmevaerk.dk INDHOLDSFORTEGNELSE Side TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

Læs mere

1.1 Disse tekniske bestemmelser gælder for levering af fjernvarme fra Hovedgård Fjernvarmeværk Amba, i det følgende kaldet FV.

1.1 Disse tekniske bestemmelser gælder for levering af fjernvarme fra Hovedgård Fjernvarmeværk Amba, i det følgende kaldet FV. Tekniske LEVERINGSBETINGELSER ANVENDELSESOMRÅDE. Gyldighedsområde og definitioner m.v. Fjernvarmeforsyningen. 1.1 Disse tekniske bestemmelser gælder for levering af fjernvarme fra Hovedgård Fjernvarmeværk

Læs mere

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Anvendelsesområde 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Nykøbing Sj. Varmeværk, i det følgende benævnt

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Gældende fra 1/9 2001. Hjørring Varmeforsyning

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Gældende fra 1/9 2001. Hjørring Varmeforsyning TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Gældende fra 1/9 2001 Hjørring Varmeforsyning TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE OG DEFINITIONER M.V. 2. ETABLERING AF FJERNVARMETILSLUTNING

Læs mere

HARALD D LVEJ 11B 6330 PADBORG TLF. 4673325 FAX. 74674325 TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Kontortid 8.00-11.00

HARALD D LVEJ 11B 6330 PADBORG TLF. 4673325 FAX. 74674325 TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Kontortid 8.00-11.00 HARALD D LVEJ 11B 6330 PADBORG Kontortid 8.00-11.00 TLF. 4673325 FAX. 74674325 TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING ll{dholdsfortegnelse FORORD ll{dledning TEKNISKE BESTEMMELSER ANVENDELSESO~DE

Læs mere

Forsyning Helsingør Varme A/S Tekniske forskrifter for fjernvarmelevering

Forsyning Helsingør Varme A/S Tekniske forskrifter for fjernvarmelevering Tekniske forskrifter for fjernvarmelevering Indholdsfortegnelse Gyldighedsområde og Definitioner m.v.... Installationer, drift og vedligeholdelse af anlæg... Tilslutning og autorisation... Varmt brugsvand...

Læs mere

Løsning Fjernvarme A.m.b.a. Fasanvej 2 8723 Løsning 75 65 11 55

Løsning Fjernvarme A.m.b.a. Fasanvej 2 8723 Løsning 75 65 11 55 Løsning Fjernvarme A.m.b.a. Fasanvej 2 8723 Løsning 75 65 11 55 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering. INDHOLDSFORTEGNELSE ANVENDELSESOMRÅDE 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v TILSLUTNINGSBESTEMMELSER

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING NIVÅ FJERNVAME TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Nivå Fjernvarme (I/S Nordforbrænding) Savsvinget 2 2970 Hørsholm 2970 Hørsholm Tlf. 45 16 05 00 Fax. 45 16 05 11 Version 2006.06 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering St. Merløse Varmeværk Jyderup Varmeværk Holbæk Forsyning, Kalvemosevej 1, 4300 Holbæk Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering, Jyderup og St Merløse Varmeværker

Læs mere

Tekniske leveringsbestemmelser for Græsted Fjernvarme 2012.

Tekniske leveringsbestemmelser for Græsted Fjernvarme 2012. Tekniske leveringsbestemmelser for Græsted Fjernvarme 2012. 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Græsted Fjernvarme A. m. b. a., i det følgende

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. 1 Gyldighedsområde og definitioner m.v.

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. 1 Gyldighedsområde og definitioner m.v. TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1 Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Dybvad Varmeværk a.m.b.a., Jernbanegade 8a, CVR-nr: 40 92 00 13,

Læs mere

Vejledende retningslinjer. for. fjernvarmebrugerinstallationer

Vejledende retningslinjer. for. fjernvarmebrugerinstallationer SK Forsyning A/S Lilleøvej 3 4220 Korsør Tlf. 58 36 25 00 Fax. 58 36 25 01 info@skforsyning.dk CVR nr.: 25797981 EAN nr.: 5790001705299 Vejledende retningslinjer for fjernvarmebrugerinstallationer Gældende

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME- LEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME- LEVERING TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME- LEVERING HALS FJERNVARME AMBA BYGMESTERVEJ 9-11 9370 HALS (Tekniske bestemmelser 2005) Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Side 1 Indledning Side 2 Tekniske Bestemmelser

Læs mere

NORDBY FJERNVARME A. m. b. A. FJERNVARME TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Marts 2016. Tekniske bestemmelser Side 1

NORDBY FJERNVARME A. m. b. A. FJERNVARME TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Marts 2016. Tekniske bestemmelser Side 1 NORDBY FJERNVARME A. m. b. A. FJERNVARME TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Marts 2016 Side 1 Indhold side Gyldighedsområde og definitioner m.v. 3 Etablering af fjernvarmetilslutning 4 Udførelse

Læs mere

1.2 Ejeren/ejerne af ejendomme, der er tilsluttet fjernvarmeforsyningen, er i det følgende benævnt FORBRUGEREN.

1.2 Ejeren/ejerne af ejendomme, der er tilsluttet fjernvarmeforsyningen, er i det følgende benævnt FORBRUGEREN. TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING ANVENDELSESOMRÅDE 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Filskov Energiselskab, i det følgende benævnt

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING December 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Anvendelsesområde Side 2 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. - 2 Tilslutningsbestemmelser - 2 2. Etablering af fjernvarmetilslutning

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1 Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Thisted Varmeforsyning a.m.b.a., i det følgende benævnt værket,

Læs mere

EJBY FJERNVARME Nørregade 21A 5592 Ejby Tlf. 64-461421. Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering.

EJBY FJERNVARME Nørregade 21A 5592 Ejby Tlf. 64-461421. Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering. EJBY FJERNVARME Nørregade 21A 5592 Ejby Tlf. 64-461421 1 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering. 2 ANVENDELSESOMRÅDE 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v... TILSLUTNINGSBESTEMMELSER INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING INDHOLDSFORTEGNELSE TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING... 2 ANVENDELSESOMRÅDE... 2 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v.... 2 TILSLUTNINGSBESTEMMELSER... 2 2. Etablering af fjernvarmetilslutning...

Læs mere

Tekniske bestemmelser

Tekniske bestemmelser T K N I S K B S T M M L S R Tekniske bestemmelser 2 0 1 0 FJRRITSLV FJRNVARM Tekniske bestemmelser Indholdsfortegnelse Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Side Gyldighedsområde og definitioner

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. i. TILSLUTNINGSBESTEMMELSER 2. Etablering af stikledning i. INSTALLATIONSBESTEMMELSER 3. Udførelse

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1. Gyldighedsområde og definitioner 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Laurbjerg Kraftvarmeværk, i det følgende benævnt VÆRKET, er gældende

Læs mere

Tekniske bestemmelser. for. fjernvarmelevering

Tekniske bestemmelser. for. fjernvarmelevering SK Forsyning A/S Lilleøvej 3 4220 Korsør Tlf. 58 36 25 00 Fax. 58 36 25 01 info@skforsyning.dk CVR nr.: 25797981 EAN nr.: 5790001705299 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Gældende for SK Varme

Læs mere

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Aabybro fjernvarmeværk.

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Aabybro fjernvarmeværk. Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Aabybro fjernvarmeværk. 1.1 Tekniskebestemmelser for fjernvarmelevering fra Aabybro fjernvarmeværk, i det følgende benævnt Værket, er gældende for projektering,

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME- LEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME- LEVERING TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARME- LEVERING INDHOLDSFORTEGNELSE Side INDLEDNING 2 TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING ANVENDELSESOMRÅDE 3 TILSLUTNINGSBESTEMMELSE 4 2. Etablering af fjernvarmetilslutning

Læs mere

BOGENSE FORSYNINGSSELSKAB A.m.b.a.

BOGENSE FORSYNINGSSELSKAB A.m.b.a. BOGENSE FORSYNINGSSELSKAB A.m.b.a. Tekniske bestemmelser for fjernvarmeforsyning Fynsvej 5, 5400 Bogense Tlf.: 64 81 16 10 Fax: 64 81 27 10 E-mail: post@bogense-forsyningsselskab.dk www.bogense-forsyningsselskab.dk

Læs mere

Tekniske bestemmelser for Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. Gældende fra 1. januar 2015

Tekniske bestemmelser for Lystrup Fjernvarme A.m.b.A. Gældende fra 1. januar 2015 TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. TILSLUTNINGSBESTEMMELSER 2. Etablering af stikledning INSTALLATIONSBESTEMMELSER 3. Udførelse af

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 56 Varme. Revision: 2014.07.01

Hospitalsenheden Horsens Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 56 Varme. Revision: 2014.07.01 Teknisk afdeling Tekniske Standarder Bips nr. 56 Varme Revision: 2014.07.01 Indholdsfortegnelse 56.1 Varmecentraler/forsyningsanlæg... 3 56.1.1 Indledning... 3 56.1.2 Generelle principper... 3 56.1.3 Installation/udførelse...

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v.

TEKNISKE BESTEMMELSER: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. TEKNISKE BESTEMMELSER: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Nykøbing Mors Fjernvarmeværk, i det følgende benævnt Værket, er gældende for projektering,

Læs mere

Fjernvarme. TEKNISKE BESTEMMELSER Lolland Varme A/S. Lolland Forsyning A/S Lolland Varme A/S Stavangervej 13 4900 Nakskov Side 1/10

Fjernvarme. TEKNISKE BESTEMMELSER Lolland Varme A/S. Lolland Forsyning A/S Lolland Varme A/S Stavangervej 13 4900 Nakskov Side 1/10 Fjernvarme TEKNISKE BESTEMMELSER Lolland Varme A/S Lolland Forsyning A/S Lolland Varme A/S Stavangervej 13 4900 Nakskov Side 1/10 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE...2 INDLEDNING...3 TEKNISKE BESTEMMELSER...4

Læs mere

Skærbæk Fjernvarme Amba, Læssevej 7, 6780 Skærbæk

Skærbæk Fjernvarme Amba, Læssevej 7, 6780 Skærbæk Skærbæk Fjernvarme Amba, Læssevej 7, 6780 Skærbæk INDHOLDSFORTEGNELSE Side TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING OG ANVENDELSESOMRÅDE 2 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v 2 TILSLUTNINGSBESTEMMELSER

Læs mere

Teknisk vejledning til VVS installatøren som arbejder med fjernvarmeanlæg i Christiansfeld Fjernvarmeselskabs forsyningsområde.

Teknisk vejledning til VVS installatøren som arbejder med fjernvarmeanlæg i Christiansfeld Fjernvarmeselskabs forsyningsområde. Teknisk vejledning til VVS installatøren som arbejder med fjernvarmeanlæg i Christiansfeld Fjernvarmeselskabs forsyningsområde. Rev. 12-03-2010 Herunder er der beskrevet de forhold fra Tekniske bestemmelser,

Læs mere

GEMINA TERMIX BRUGSVANDSUNIT

GEMINA TERMIX BRUGSVANDSUNIT GEMINA TERMIX BRUGSVANDSUNIT TERMIX BRUGSVANDSUNIT med ladeveksler til forsyning af boligblokke og andre større byggerier med varmt brugsvand. GEMINA TERMIX Navervej 15-17 DK 7451 Sunds Productions as

Læs mere

Indholdsfortegnelse: Tilslutningsbestemmelser. Installationsbestemmelser. 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v.

Indholdsfortegnelse: Tilslutningsbestemmelser. Installationsbestemmelser. 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. Indholdsfortegnelse: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. Tilslutningsbestemmelser 2. Etablering af stikledning Installationsbestemmelser 3. Udførelse af installationsarbejde 4. Etablering af måleudstyr

Læs mere

Tekniske bestemmelser for Broager Fjernvarmeselskab A.m.b.A

Tekniske bestemmelser for Broager Fjernvarmeselskab A.m.b.A Tekniske bestemmelser for Broager Fjernvarmeselskab A.m.b.A Østergade 21 6310 Broager Indledning Denne vejledning omfatter den del af aftalegrundlaget, som omhandler de tekniske forhold i forbindelse med

Læs mere

Indholdsfortegnelse.

Indholdsfortegnelse. Mørkøv Varmeværk A.M.B.A. - 0 - Indholdsfortegnelse. TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING OG ANDVENDELSESOMRÅDE FOR MØRKØV VARMEVÆRK A.M.B.A. 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. TILSLUTNINGSBESTEMMELSER.

Læs mere

Tekniske bestemmelser for fjernvarme levering

Tekniske bestemmelser for fjernvarme levering Tekniske bestemmelser for fjernvarme levering For Tørring Kraftvarmeværk A.m.b.A Gældende fra januar 2015. Tekniske bestemmelser Side 1 Tekniske bestemmelser INDHOLDSFORTEGNELSE Side INDLEDNING... 3 TEKNISKE

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER

TEKNISKE BESTEMMELSER HINNERUP FJERNVARME FIF Marketing 03/15 Hinnerup Fjernvarme A.m.b.a. TEKNISKE BESTEMMELSER Hinnerup Fjernvarme A.m.b.a. Fanøvej 15. 8382 Hinnerup. Tlf. 8698 5340 info@hinnerupfjernvarme.dk. www.hinnerupfjernvarme.dk

Læs mere

Tekniske bestemmelser - TB for Føns Nærvarme a.m.b.a.

Tekniske bestemmelser - TB for Føns Nærvarme a.m.b.a. Tekniske bestemmelser - TB for Føns Nærvarme a.m.b.a. Nærvarme a.m.b.a. Føns Nærvarme a.m.b.a. Ronæsbrovej 5C 5580 Nørre Aaby Telefon: 5117 4317 e-mail: foens-naervarme@outlook.dk CVR.nr. 35419314 Bank:

Læs mere

Tekniske leveringsbestemmelser. for. Brædstrup Fjernvarme a.m.b.a.

Tekniske leveringsbestemmelser. for. Brædstrup Fjernvarme a.m.b.a. Brædstrup Fjernvarme a.m.b.a. Telefon 75.75.33.00 Fjernvarmevej 2, Fax 75.75.35.19 DK-8740 Brædstrup www.braedstrup-fjernvarme.dk e-mail: post@braedstrup-fjernvarme.dk Tekniske leveringsbestemmelser for

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Vestervig Fjernvarme.

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Vestervig Fjernvarme. TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Indholdsfortegnelse Gyldighedsområde og definitioner m.v.... 2 Etablering af fjernvarmetilslutning... 3 Udførelse af installationsarbejde... 4 Etablering af

Læs mere

Tekniske bestemmelser

Tekniske bestemmelser Tekniske bestemmelser Klik her for at hente principdiagram som en pdf-fil TEKNISKE LEVERINGSBESTEMMELSER 1.0 Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Gilleleje

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. INDHOLDSFORTEGNELSE Side INDLEDNING 2. ANVENDELSESOMRÅDE 3 1. Gyldighedsområde og definitioner m.

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. INDHOLDSFORTEGNELSE Side INDLEDNING 2. ANVENDELSESOMRÅDE 3 1. Gyldighedsområde og definitioner m. INDHOLDSFORTEGNELSE Side INDLEDNING 2 ANVENDELSESOMRÅDE 3 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v 3 TILSLUTNINGSBESTEMMELSER 3 2. Etablering af fjernvarmetilslutning 6 INSTALLATIONSBESTEMMELSER 8 3. Udførelse

Læs mere

Karup Varmeværk & Kølvrå Fjernvarmecentral. Tekniske leveringsbestemmelser for fjernvarmelevering

Karup Varmeværk & Kølvrå Fjernvarmecentral. Tekniske leveringsbestemmelser for fjernvarmelevering Karup Varmeværk & Kølvrå Fjernvarmecentral Tekniske leveringsbestemmelser for fjernvarmelevering Juni 2014 Indhold Gyldighedsområde og definitioner m.v.... 4 Etablering af fjernvarmetilslutning... 5 Udførelse

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR LEVERING AF FJERNVARME I OMRÅDERNE: HVIDOVRE NORD, MIDT, SYD, AVEDØRE, REBÆK SØPARK OG HVIDOVRE HOSPITAL

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR LEVERING AF FJERNVARME I OMRÅDERNE: HVIDOVRE NORD, MIDT, SYD, AVEDØRE, REBÆK SØPARK OG HVIDOVRE HOSPITAL HVIDOVRE FJERNVARMESELSKAB amba TEKNISKE BESTEMMELSER FOR LEVERING AF FJERNVARME I OMRÅDERNE: HVIDOVRE NORD, MIDT, SYD, AVEDØRE, REBÆK SØPARK OG HVIDOVRE HOSPITAL Version september 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering. gældende for. Lemvig Varmeværk a.m.b.a.

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering. gældende for. Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering gældende for Lemvig Varmeværk a.m.b.a. 2 se, og stikledningen skal være udskiftelig og lægges i foringsrør ved skjult installation. For placering af stikledning

Læs mere

Tekniske bestemmelser

Tekniske bestemmelser Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering. ULDUM VARMEVÆRK A.m.b.a. Industrisvinget 9,7171 Uldum, Tlf. 75 67 86 09 www.uldumvarmevaerk.dk uldumfjv@post3.tele.dk INDHOLDSFORTEGNELSE ANVENDELSESOMRÅDE

Læs mere

1 ANVENDELSESOMRÅDE (Gyldighedsområde og definitioner m.v.) 1.1 Tekniske Bestemmelser... 4 1.2 Forbrugeren... 4 1.3 Aftalegrundlag... 4 1.

1 ANVENDELSESOMRÅDE (Gyldighedsområde og definitioner m.v.) 1.1 Tekniske Bestemmelser... 4 1.2 Forbrugeren... 4 1.3 Aftalegrundlag... 4 1. 1 ANVENDELSESOMRÅDE (Gyldighedsområde og definitioner m.v.) 1.1 Tekniske Bestemmelser... 4 1.2 Forbrugeren... 4 1.3 Aftalegrundlag... 4 1.4 Installatøren... 4 2 TILSLUTNINGSBESTEMMELSER (Etablering af

Læs mere

Renovering af fjernvarmeforsynet

Renovering af fjernvarmeforsynet Energiløsning store bygninger UDGIVET DECEMBER 2014 Renovering af fjernvarmeforsynet varmecentral Det anbefales at renovere en fjernvarmeforsynet varmecentral, hvis der er: Et højt varmeforbrug Dårlig

Læs mere

for fjernvarmelevering

for fjernvarmelevering AARS FJERNVARME a.m.b.a. Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering ANVENDELSESOMRÅDE 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v....

Læs mere

Fjernvarmeunit. Frem- og returløb KRAV TIL ANBEFALEDE FJERNVARMEUNITS

Fjernvarmeunit. Frem- og returløb KRAV TIL ANBEFALEDE FJERNVARMEUNITS Fjernvarmeunit Frem- og returløb KRAV TIL ANBEFALEDE FJERNVARMEUNITS KRAV TIL FJERNVARMEUNITS AffaldVarme Aarhus vurdere fjernvarmeunits til enfamilie-installationer med målerstørrelse Qp 1,5 og Qp 2,5

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER for FJERNVARME LEVERING. fra www.langelands-forsyningsselskaber.dk

TEKNISKE BESTEMMELSER for FJERNVARME LEVERING. fra www.langelands-forsyningsselskaber.dk TEKNISKE BESTEMMELSER for FJERNVARME LEVERING. fra www.langelands-forsyningsselskaber.dk Anvendelsesområde 1. Gyldighedsområde og definitioner. Tilslutningsbestemmelser 2. Etablering af fjernvarmetilslutning.

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER for FJERNVARME LEVERING. fra www.midtlangelandfjernvarme.dk

TEKNISKE BESTEMMELSER for FJERNVARME LEVERING. fra www.midtlangelandfjernvarme.dk TEKNISKE BESTEMMELSER for FJERNVARME LEVERING. fra www.midtlangelandfjernvarme.dk Anvendelsesområde 1. Gyldighedsområde og definitioner. Tilslutningsbestemmelser 2. Etablering af fjernvarmetilslutning.

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING HOBRO VARMEVÆRK A.M.B.A. LUPINVEJ 21 9500 HOBRO 1 Indholdsfortegnelse Side Indholdsfortegnelse... 2 Anvendelsesområde... 3 1. Gyldighedsområde og definitioner

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. fra

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. fra TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING fra Indholdsfortegnelse 1 Gyldighedsområde og definitioner... 4 1.1 Fjernvarmeforsyningen og forbrugeren... 4 1.2 Retslige forhold... 4 1.3 VVS-installatøren...

Læs mere

STEGE FJERNVARME A.m.b.a. Elmevej 1

STEGE FJERNVARME A.m.b.a. Elmevej 1 STEGE FJERNVARME A.m.b.a. Elmevej 1 www.stegefjernvarme.dk post@stegefjernvarme.dk Tekniske bestemmelser for ernvarmelevering 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v.: 1.1 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering

Læs mere

NORDBY FJERNVARME A. m. b. A. FJERNVARME TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Side 1 af 9

NORDBY FJERNVARME A. m. b. A. FJERNVARME TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. Side 1 af 9 NORDBY FJERNVARME A. m. b. A. FJERNVARME TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Side 1 af 9 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Disse bestemmelser indeholder den del af aftalegrundlaget

Læs mere

1.2 Ejeren/lejeren af ejendomme, der er tilsluttet fjernvarme forsyningen, er i det følgende benævnt "Forbrugeren".

1.2 Ejeren/lejeren af ejendomme, der er tilsluttet fjernvarme forsyningen, er i det følgende benævnt Forbrugeren. Tekniske bestemmelser November 1997 Indledning Denne vejledning omfatter den del af aftalegrundlaget, som omhandler de tekniske forhold i forbindelse med udførelse og drift af varmeinstallationer hos forbrugerne.

Læs mere

Fjernvarmeunit. Frem- og returløb. Bestykning og opbygning af fjernvarmeunits hos AffaldVarme Aarhus

Fjernvarmeunit. Frem- og returløb. Bestykning og opbygning af fjernvarmeunits hos AffaldVarme Aarhus Fjernvarmeunit Frem- og returløb Bestykning og opbygning af fjernvarmeunits hos AffaldVarme Aarhus FJERNVARMEUNITS TIL ENFAMILIEBOLIGER Varmt brugsvand Temperatur, trykfald og ydelse Vandtemperaturer skal

Læs mere

Brørup Fjernvarme A.m.b.a.

Brørup Fjernvarme A.m.b.a. Brørup Fjernvarme A.m.b.a. Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering GÆLDENDE FRA 31.maj 2015 SIDE NR. 1 TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING ANVENDELSESOMRÅDE 1. Gyldighedsområde og definitioner

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING MIDDELFART FJERNVARME & NR. AABY KRAFTVARMEVÆRK APRIL 2013 Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v.... 3 2. Tilslutningsbestemmelser...

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING Ejstrupholm Varmeværk Vandværksvej 12 7361 Ejstrupholm Februar 2007 SIDE NR. 1 af 10 INDHOLDSFORTEGNELSE Side TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 3

Læs mere

Mølholm Varmeværk a.m.b.a. Tekniske leveringsbestemmelser for fjernvarme pr. 01-06-2013

Mølholm Varmeværk a.m.b.a. Tekniske leveringsbestemmelser for fjernvarme pr. 01-06-2013 Mølholm Varmeværk a.m.b.a. Tekniske leveringsbestemmelser for fjernvarme pr. 01-06-2013 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v.... 3 TILSLUTNINGSBESTEMMELSER... 3 2. Etablering

Læs mere

Tekniske Bestemmelser. for. Fjernvarmelevering. for. REFA Stubbekøbing Fjernvarme A/S

Tekniske Bestemmelser. for. Fjernvarmelevering. for. REFA Stubbekøbing Fjernvarme A/S Tekniske Bestemmelser for Fjernvarmelevering for REFA Stubbekøbing Fjernvarme A/S REFA Energi Opdateret den 11. Feb. 2010 FORORD Dansk Fjernvarme nedsatte i august 1984 et udvalg, som skulle søge at udarbejde

Læs mere

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Ver. 2.0 Udskrevet den 16. september 2008 Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Indholdsfortegnelse: 1.0 Tilslutning til ejendomme. Til- og færdigmelding. 3 2.0 Varmemedie, temperatur, trykforhold

Læs mere

KJELLERUP FJERNVARME A.M.B.A. TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING FORSIDE

KJELLERUP FJERNVARME A.M.B.A. TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING FORSIDE KJELLERUP FJERNVARME A.M.B.A. TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING FORSIDE INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE FORSIDE... 1 INDLEDNING... 3 TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING ANVENDELSESOMRÅDE...

Læs mere

Indhold. Tekniske bestemmelser Thorsø Fjernvarmeværk Side 1

Indhold. Tekniske bestemmelser Thorsø Fjernvarmeværk Side 1 Indhold Gyldighedsområde og definitioner m.v.... 2 Etablering af fjernvarmetilslutning... 3 Udførelse af installationsarbejde... 4 Etablering af måleudstyr... 5 Projektering og udførelse af varmeinstallationer...

Læs mere

Filskov Energiselskab A.m.b.a. Principdiagrammer for tilslutning af fjernvarme

Filskov Energiselskab A.m.b.a. Principdiagrammer for tilslutning af fjernvarme Filskov Energiselskab A.m.b.a. Principdiagrammer for tilslutning af fjernvarme Komponentforklaring til normaldiagram for fjernvarmeinstallationer til mindre anlæg - Direkte anlæg. Tegning FV 1000 Pos.

Læs mere

Fjernvarme. Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Skårup Fjernvarme a.m.b.a.

Fjernvarme. Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Skårup Fjernvarme a.m.b.a. Fjernvarme Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering fra Skårup Fjernvarme a.m.b.a. Skårup Fjernvarme a.m.b.a. Traverskiftet 1 5881 Skårup Fyn Tlf. 62 23 13 48 Fax 62 23 18 35 e-mail: fjernvarme@skaarupmail.dk

Læs mere

For eksisterende ejendomme træffes aftale mellem grundejeren eller dennes bemyndigede og værkets repræsentant.

For eksisterende ejendomme træffes aftale mellem grundejeren eller dennes bemyndigede og værkets repræsentant. Glamsbjerg Fjernvarme, tekniske bestemmelser Indledning Denne vejledning omfatter den del af aftalegrundlaget, som omhandler de tekniske forhold i forbindelse med drift og udførelse af varmeinstallationer

Læs mere

Vedtægter. Tekniske bestemmelser

Vedtægter. Tekniske bestemmelser Vedtægter Tekniske bestemmelser hold varmen med god samvittighed Marius Jensens Vej 3 DK-7800 Skive tel.: +45 97 52 09 66 skivefjernvarme@skivefjernvarme.dk www.skivefjernvarme.dk Indhold Gyldighedsområde

Læs mere

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. For Gørding Varmeværk Amba

TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING. For Gørding Varmeværk Amba TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING For Gørding Varmeværk Amba 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v 2. Etablering af fjernvarmetilslutning 3. Udførelse af installationsarbejde 4. Etablering

Læs mere

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering

Tekniske bestemmelser for fjernvarmelevering Hvide Sande Fjernvarme A.m.b.a. Numitvej 25 Tlf. 9731 1661 info@hsfjernvarme.dk 6960 Hvide Sande Fax 9731 3261 www.hvidesandefjernvarme.dk Kloster Kraftvarmeværk A.m.b.a. Klostervej 112 Tlf. 9733 7545

Læs mere

Energivej 3, 7323 Give, tlf , CVR-nr: ,

Energivej 3, 7323 Give, tlf , CVR-nr: , TEKNISKE BESTEMMELSER FOR FJERNVARMELEVERING 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1.1 Tekniske Bestemmelser for Fjernvarmelevering for Give Fjernvarme Amba, Energivej 3, 7323 Give, tlf. 7573 1022,

Læs mere

Tekniske Bestemmelser for Fjernvarmelevering

Tekniske Bestemmelser for Fjernvarmelevering Tekniske bestemmelser 2015_16-sidet brochure 03/12/15 14.41 Side 1 Tekniske Bestemmelser for Fjernvarmelevering HADSTEN VARMEVÆRK A.m.b.A. Toftegårdsvej 30A 8370 Hadsten Tlf. 86 98 11 55 info@hadstenvarmevaerk.dk

Læs mere

SKULDELEV ENERGISELSKAB A.M.B.A. TEKNISKE BESTEMMELSER

SKULDELEV ENERGISELSKAB A.M.B.A. TEKNISKE BESTEMMELSER TEKNISKE BESTEMMELSER TEKNISKE BESTEMMELSER FOR INDHOLD: TEKNISKE BESTEMMELSER FOR... 1 ANVENDELSESOMRÅDE... 3 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v.... 3 TILSLUTNINGSBESTEMMELSER... 4 2. Etablering

Læs mere

Convena BV.VV m/vejrkompensering

Convena BV.VV m/vejrkompensering Convena BV.VV m/vejrkompensering Vejledning brug, drift og vedligeholdelse Convena Isol BV.VV m/vejrkompensering Model: Dagnæs Bækkelund Driftsvejledning Denne Convenafjernvarmeunit er et komplet anlæg

Læs mere

Regulativ for Fjernvarmeinstallationer. Hjordkær Fjernvarmeværk A.m.b.a.

Regulativ for Fjernvarmeinstallationer. Hjordkær Fjernvarmeværk A.m.b.a. Regulativ for Fjernvarmeinstallationer Hjordkær Fjernvarmeværk A.m.b.a. Indholdsfortegnelse : Side 1.0 Generelle krav.. 2 2.0 Autorisationsbestemmelser 2 3.0 Administrative bestemmelser.. 3 3.1 Levering

Læs mere

Baggrund. Brugsvandsopvarmningen kan i disse tre varianter være enten med varmtvandsbeholder eller med brugsvandsveksler.

Baggrund. Brugsvandsopvarmningen kan i disse tre varianter være enten med varmtvandsbeholder eller med brugsvandsveksler. Vejrkompensering hvilke krav gælder hvornår? Leon Buhl, Teknologisk Institut Baggrund Instituttet er blevet anmodet om at udarbejde et oplæg vedrørende fjernvarmeløsninger og vejrkompensering i form af

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v Etablering af fjernvarmetilslutning 1.

Indholdsfortegnelse. 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v Etablering af fjernvarmetilslutning 1. Indholdsfortegnelse Side: 1. Gyldighedsområde og definitioner m.v. 1. 2. Etablering af fjernvarmetilslutning 1. 3. Drift og vedligeholdelse af varmeinstallationen 2. 4. Måling af fjernvarmeforbrug 4. 5.

Læs mere