Bæredygtigt fællesskab. Stem på Enhedslisten. aalborg.enhedslisten.dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bæredygtigt fællesskab. Stem på Enhedslisten. aalborg.enhedslisten.dk"

Transkript

1 Bæredygtigt fællesskab Stem på Enhedslisten aalborg.enhedslisten.dk

2 Vi vil skabe et bæredygtigt fællesskab Uddannelse og arbejde til alle Arbejdsløse skal have arbejde og uddannelse ikke tvangsaktivering. Aalborg Kommunes skole og dagsinstitutioner skal sikre børn og unge et godt fundament. Demokrati for alle Borgerne, ikke investorerne, skal bestemme udviklingen i Aalborg Kommune. De ansatte i kommunen skal have langt større indflydelse på det daglige arbejde. Tillid skal erstatte kontrol. Bedre miljø for alle Bedre vilkår for gående, cyklister, kollektiv trafik og mindre bilkørsel. Der skal spares på energien og etableres vedvarende energianlæg overalt i kommunen. Affaldsmængden skal reduceres og affald skal genanvendes. Alle kommunens køkkener skal omstilles til økologi. Plads til alle Integrationspolitikken skal baseres på gensidig respekt med udgangspunkt i flygtninge og indvandreres behov og ønsker. Kulturpolitikken skal sikre mangfoldighed gennem støtte til alternativ og nyskabende kultur. Enhedslisten mener, at alle skal have mulighed for at få et arbejde eller en uddannelse, og at arbejdsløse skal mødes med respekt. Vi arbejder for et udvidet lokaldemokrati og for en grøn, bæredygtig og mangfoldig kommune. Velfærd skal være for alle, og uddannelsessystemet skal styrkes.

3 Grøn omstilling Grøn omstilling skaber arbejdspladser og løser vores klima- og miljøproblemer. Vi vil arbejde for: De kommunale køkkener skal omstilles til økologi, og kommunen skal understøtte lokal økologisk fødevareproduktion og beskæftigelse. Alle børn i skoler og dagsinstitutioner skal tilbydes et økologisk måltid mad hver dag. Der må ikke anvendes pesticider på kommunalt ejet jord, og al kommunal jord drives økologisk. Affald skal sorteres for at blive genbrugt eller genanvendt. Det skal være nemt for ejere, lejere og boligselskaber at etablere solceller og anden vedvarende energi. Aalborg Kommune skal etablere solceller på alle kommunale bygninger, hvor det er muligt. Trafikken skal flyttes væk fra biler og over på cykel og kollektiv trafik. Derfor siger vi nej til en 3. Limfjordsforbindelse. Der skal etableres en letbane og nærbanen skal udbygges. Alle dele af kommunen skal betjenes af kollektiv trafik. Prisen på den kollektive trafik skal sættes ned.

4 Flere job og ordentlige arbejdsvilkår Arbejde er en menneskeret. Efteruddannelse og jobrotation kan give plads på kommunale arbejdspladser til langtidsledige. Hvis kommunen vælger lokale leverandører, skaber det lokale arbejdspladser. Kommunens forvaltninger skal være socialt ansvarlige og sikre, at 5 % af alle stillinger tilbydes som fleksjob til personer med nedsat arbejdsevne. Aalborg Kommune har Jyllands næsthøjeste arbejdsløshed blandt unge udenfor uddannelsessystemet. Den høje ungdomsarbejdsløshed viser, at der er behov for et kritisk eftersyn af kommunens brug af straksaktivering. Vi vil arbejde for, at reel opkvalificering og uddannelse træder i stedet for formålsløs aktivering. Gennem sociale klausuler i forbindelse med udbud kan vi sikre, at arbejdet foregår på overenskomstmæssige vilkår, og at entreprenørerne har elev- og praktikpladser. Vi vil arbejde for en tilsynsenhed på tværs af forvaltningerne til løbende at sikre, at klausulerne overholdes.

5 Plads til alle Etniske minoriteter, ligesom alle andre, skal have ordentlige livsvilkår. Ingen må diskrimineres, og alle skal have samme rettigheder. Herunder også retten til forskellighed. Aalborg kommune skal tilbyde gratis modersmålsundervisning til alle tosprogede børn. Kommunens integrationsprogram skal tage udgangspunkt i den enkelte borgers ståsted. De kulturtilbud Aalborg kommune støtter, skal repræsentere de mennesker, der bor i kommunen. Derfor er det vigtigt, at kommunen fortsat støtter brugerstyret og frivilligbaseret kultur. F.eks. 1000fryd, platform4, Skråen, Studenterhuset og mindre arrangementer som Egholm festival og Chill i parken. Kommunen skal sikre, at midler til kultur prioriteres til hovedsageligt at gå til kunstneren, til den kunstneriske og kulturelle produktion. Levende kultur frem for prestigeprojekter, hvor størstedelen af midlerne går til mursten, administration og direktørlønninger.

6 Fællesskab Enhedslistens socialpolitik handler om fællesskab og troen på det enkelte menneskes ressourcer og vilje til at bidrage til fællesskabet. Vi fører ikke socialpolitik, fordi vi synes, det er synd for nogen, Men fordi vi mener alle mennesker kan bidrage til samfundet. Alle skal mødes med respekt ikke kynisme. Det er kommunens opgave at hjælpe handikappede, ældre og socialt udsatte med at leve et liv på deres egne præmisser også selvom det ikke nødvendigvis er det liv, flertallet lever. Vi vil arbejde for: Det skal være slut med at medicinere skævhederne væk! Mindre bureaukrati i kommunen, ingen borgere bør have mere end to forskellige sagsbehandlere, og ingen sagsbehandler bør have flere sager, end de er i stand til at forholde sig til borgerne og deres behov. Tillid frem for kontrol, mindre dyneløfteri og klare regler for hvornår man er enlig.

7 Uddannelse for alle Aalborg Kommunes skoler og dagsinstitutioner skal sikre børn og unge et godt fundament. Den enkelte skole skal have mulighed for og ressourcer til at eksperimentere med alternative undervisningsmetoder og læringsformer. Det er kommunens opgave at sørge for at lærerne har ordentlige arbejdsforhold, og dette skal sikres gennem lokalaftaler mellem lærere, fagforening, skolebestyrelse og ledelse. En god børnepolitik skal skabe rammerne for, at både børn og voksne bliver beriget og udviklet i deres samvær i børnehaven, dussen og klubben. Dag- og fritidsinstitutionerne bidrager til børn og unges udvikling og dannelse, derfor skal Aalborg kommune sikre billige institutionspriser og tilbyde alle børn et sundt og godt økologisk måltid mad hver dag. Institutionerne er en vigtig del af vores velfærdssamfund og skal ikke drives som en virksomhed. For at sikre høj kvalitet skal alt pædagogisk personale tilbydes relevant efteruddannelse.

8 Demokrati for alle Borgerne, ikke investorerne, skal bestemme Aalborg Kommunes udvikling. Der skal lyttes til borgerne ved behandlingen af lokalplaner. Lokalplanerne skal respekteres i stedet for at give dispensation, hver gang en investor ønsker det. Vi vil arbejde for: De lokale samråd skal have mulighed for at behandle forslag, der vedrører deres lokalsamfund og om nødvendigt have mulighed for at kræve fornyet behandling af et forslag i byrådet. Beslutning om nedlæggelse af en folkeskole skal ikke kunne gennemføres uden afholdelse af en vejledende folkeafstemning i det pågældende skoledistrikt. Beslutningerne i byrådet skal træffes i åbenhed, ikke på lukkede udvalgsmøder. Medarbejderne i Aalborg Kommune skal have langt større indflydelse på, hvordan deres daglige arbejde tilrettelægges. Tillid til medarbejderne skal erstatte kontrol og New Public Management. Brugerne skal sikres reel indflydelse på kommunens institutioner.

9 Velfærd til alle Den kommunale velfærd trues af udlicitering og privatisering. Udlicitering og privatisering medfører markedsgørelse af velfærden og tab af demokratisk kontrol. Når Aalborg Havn A/S har solgt Østre Havn uden udbud og demokratisk debat, skyldes det, at havnen drives som aktieselskab, der ikke er underlagt demokratisk kontrol. Når ældreplejen sendes i udbud, bruges ressourcerne på udbud, måling og kontrol i stedet for bedre service til de ældre. Når elforsyningen sælges, svækkes vores mulighed for at fremme omstilling til vedvarende energi og elselskabernes prispolitik. Vi vil arbejde for: Et højt niveau af velfærd for alle uanset indkomst og formue. Velfærdsopgaver skal løftes i fællesskab, ikke af private virksomheder. Kvalitet og faglighed skal i højsædet i stedet for skemaer og kontrol.

10 The Red-Green Alliance believes that everyone should have the choice of either work or education and that unemployed should be treated with respect by the authorities. We work for broadening local democracy and for a green, sustainable and a multifarious municipality. Welfare is for everyone and the educational system needs to be strengthened. Enhedslisten considera que tod@s tienen derecho al trabajo y a la educación, y que los desempleados deben ser tratados con respeto. Trabajamos por expandir la democracia local y por contribuir a un municipio verde, sostenible y abierto a la diversidad. El bienestar debe ser para tod@s y el sistema educativo debe fortalecerse. Enhedslisten herkesin bir iş ya da eğitim imkanına sahip olması ve işsizlerin saygıyla karşılanması gerektiğine inanıyor. Mahalli idarenin güçlendirilmesi ve çevreci, doğaya zarar vermeden kalkınan ve çeşitliliği temsil eden bir belediye için çalışıyoruz. Herkes refah icinde yaşayabilmeli ve eğitim sistemi güçlendirilmeli ملع ىلع لوصحلل عيمجلل ةصرف كانه نوكي نا ىلع لمعن (Enhedslisten) نتسل ديهنيالا بزح يف و ةمادتسم ةيدلب وحنو ةعسوم ةيلحم ةيطارقميد لجال لمعن اضيا.لمعلا نع لطاعلا دعاسنو مرتحن ناو لمعو.ميلعتلا ماظن ةيوقت ىلعو عيمجلل ةيعامتجالا ةياعرلا ماظن نوكي نا ىلع و ةعونتم

11 Alle, der har et behov for det, skal også have mulighed for at få behandling. Det kræver, at vi investerer i psykiatrien og i sundhedshuse. Susanne Flydtkjær, Aalborg spidskandidat til regionsvalget nordjylland.enhedslisten.dk Økologi, vedvarende energi og beskæftigelse Der er brug for konsekvent omstilling i alle regionens institutioner til vedvarende energi og økologi. Regionen skal efterspørge lokalt producerede varer og starte offentlig produktion for at sikre arbejdspladser i hele regionen. Det vil give os allesammen en region i balance. Kollektiv trafik Nordjylland skal ikke have en tredje limfjordsforbindelse. I stedet har vi brug for god og billig gerne gratis kollektiv trafik, der sikrer sammenhængskraft og tilgængelighed overalt i regionen. Der er brug for en udbygning af nærbanen med forlængelse til Hjørring og Hobro, flere stationer i fx Vestbjerg, Sulsted og Tylstrup, samt en ny banelinje Aalborg-Thy vil sikre, at alle i regionen får adgang til fx videregående uddannelser i Aalborg. Psykiatri, sundhedshuse og specialiserede tilbud Alle, der har et behandlingsbehov, skal også have mulighed for at få behandling. Det fordrer investeringer i psykiatrien og i sundhedshuse. Vi har behov for en regional organisation i forhold til det specialiserede område, så også borgere der bor i små kommuner, sikres fx specialiseret genoptræning. Spidskandidater til Region Nordjylland 1. Susanne Flydtkjær sagsbehandler, Aalborg 2. Lis Jensen socialrådgiver, Rødhus 3. Bjarne Mørch Larsen efterlønsmodtager, Hjørring 4. Jan Jensen fleksjobber, Aalborg 5. Helene Ree underviser, Thy Læs vores politiske program og se alle kandidater på: nordjylland.enhedslisten.dk

12 Stem på Enhedslisten 1. Per Clausen 58 år. Medlem af folketinget 4. Anja Lundtoft Thomsen 36 år. Lærer og formand for Foreningen Hjemløse Aalborg 2. Lasse P. N. Olsen 33 år. Pressesekretær 5. Anders Heltborg Samuelsen 33 år. Pædagog 3. Cæcilie Lyndgaard Andersen 27 år. Arbejdssøgende Læs mere: aalborg.enhedslisten.dk Grafisk produktion: Eks-Skolens Trykkeri ApS Miljøcertificeret efter ISO Bliv medlem: enhedslisten.dk Bliv aktiv i valgkampen:

Styrk kampen i hverdagen. Stem Enhedslisten på valgdagen. frederikshavn.enhedslisten.dk

Styrk kampen i hverdagen. Stem Enhedslisten på valgdagen. frederikshavn.enhedslisten.dk Styrk kampen i hverdagen Stem Enhedslisten på valgdagen frederikshavn.enhedslisten.dk Alle har ret til et godt liv Barndom Vi bør kunne give vores børn en tryg barndom med gode tilbud om pasning i vuggestue,

Læs mere

SOLIDARITET GRØN OMSTILLING ÅBENHED ANSTÆNDIGHED

SOLIDARITET GRØN OMSTILLING ÅBENHED ANSTÆNDIGHED SOLIDARITET GRØN OMSTILLING ÅBENHED ANSTÆNDIGHED GRØN OMSTILLING Slagelse skal være en grøn kommune. Det betyder, at der ikke må bruges flere naturressourcer, end der samtidig genskabes. Ressourcerne skal

Læs mere

Fællesskab og rummelighed. Stem Enhedslisten ind i Thisted Kommune. thy-mors.enhedslisten.dk

Fællesskab og rummelighed. Stem Enhedslisten ind i Thisted Kommune. thy-mors.enhedslisten.dk Fællesskab og rummelighed Stem Enhedslisten ind i Thisted Kommune thy-mors.enhedslisten.dk Hvorfor stemme på Enhedslisten Liste Ø? Fordi Enhedslisten vil gøre Thy og Thisted Kommune til et mere solidarisk,

Læs mere

For en rød by i en grøn kommune. med sundhed for alle. Stem på Enhedslisten. aarhus.enhedslisten.dk

For en rød by i en grøn kommune. med sundhed for alle. Stem på Enhedslisten. aarhus.enhedslisten.dk For en rød by i en grøn kommune med sundhed for alle Stem på Enhedslisten aarhus.enhedslisten.dk Enhedslisten for en rød by i en grøn kommune med sundhed for alle En stemme på Enhedslisten ved kommunalvalget

Læs mere

Forandring i Fællesskab. Stem Enhedslisten i Byrådet. odsherred.enhedslisten.dk

Forandring i Fællesskab. Stem Enhedslisten i Byrådet. odsherred.enhedslisten.dk Forandring i Fællesskab Stem Enhedslisten i Byrådet odsherred.enhedslisten.dk Enhedslisten i Byrådet Forandring Enhedslisten arbejder for et socialistisk, demokratisk samfund - et samfund, hvor samarbejde

Læs mere

EN RØD OG GRØN REGION. Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017

EN RØD OG GRØN REGION. Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017 EN RØD OG GRØN REGION Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017 VIDSTE DU, AT enlige med lav indkomst og kort uddannelse har størst risiko for at dø efter en hjerneblødning.

Læs mere

Hvidovre rød og grøn. Stem på Enhedslisten. hvidovre.enhedslisten.dk

Hvidovre rød og grøn. Stem på Enhedslisten. hvidovre.enhedslisten.dk Hvidovre rød og grøn Stem på Enhedslisten hvidovre.enhedslisten.dk Enhedslisten det vil vi Enhedslistens politik er at fremme fællesskaber og lighed på alle områder i kommunen. Vi tror på, at det skaber

Læs mere

En rødere og grønnere region

En rødere og grønnere region En rødere og grønnere region Regionsråds-HVAD? Regionsrådet i Region Hovedstaden har 41 medlemmer, som vælges samtidig med valget til kommunalbestyrelserne tirsdag d. 19. november. Region H er den ene

Læs mere

FORANDRING I FÆLLESSKAB. odsherred.enhedslisten.dk

FORANDRING I FÆLLESSKAB. odsherred.enhedslisten.dk FORANDRING I FÆLLESSKAB odsherred.enhedslisten.dk STEM ENHEDSLISTEN I BYRÅDET Vil du styrke den kritiske sociale rødgrønne stemme i byrådet så stem på Enhedslisten. Vi ønsker at gøre Odsherred til en kommune,

Læs mere

Skanderborg: Blå forretning eller RødGrønt fællesskab? Giv byrådet en retning stem på Enhedslisten. skanderborg.enhedslisten.dk

Skanderborg: Blå forretning eller RødGrønt fællesskab? Giv byrådet en retning stem på Enhedslisten. skanderborg.enhedslisten.dk Skanderborg: Blå forretning eller RødGrønt fællesskab? Giv byrådet en retning stem på Enhedslisten skanderborg.enhedslisten.dk Flere hænder til velfærd Skanderborg Kommune er på vej, men behøver endnu

Læs mere

Klimajob nu! Sæt gang i arbejdet for et bæredygtigt Danmark!

Klimajob nu! Sæt gang i arbejdet for et bæredygtigt Danmark! Klimajob nu! Sæt gang i arbejdet for et bæredygtigt Danmark! Klimajob har vi råd til at lade være? Omkring 170.000 mennesker går nu reelt arbejdsløse her i landet, heriblandt mange, som er sendt ud i meningsløs»aktivering«.

Læs mere

SAMMEN GØR VI HVIDOVRE ENDNU BEDRE. billede Esben Dam

SAMMEN GØR VI HVIDOVRE ENDNU BEDRE. billede Esben Dam SAMMEN GØR VI HVIDOVRE ENDNU BEDRE billede Esben Dam BØRN OG UNGE I Enhedslisten tager vi det gode liv alvorligt. Også for dem, som er for unge til at kunne stemme. Derfor ønsker vi mangfoldighed blandt

Læs mere

VORES VALG. Mads Ogstrup

VORES VALG. Mads Ogstrup VORES VALG Mads Ogstrup VORES VELFÆRD I Danmark har vi en lang og stolt tradition omkring vores velfærd. En tradition der bygger på, at de bredeste skuldre skal bære mest, at alle skal have en chance i

Læs mere

Sæt liv i Ballerup. Stem på Enhedslisten. ballerup.enhedslisten.dk

Sæt liv i Ballerup. Stem på Enhedslisten. ballerup.enhedslisten.dk Sæt liv i Ballerup Stem på Enhedslisten Sæt liv i Ballerup Enhedslisten ønsker et levende Ballerup på alle områder Vi vil puste liv i kulturen og beskæftigelsen, klimarenoveringer og billige almene boliger.

Læs mere

social SOCIAL RETFÆRDIGHED grøn GRØN ANSVARLIGHED

social SOCIAL RETFÆRDIGHED grøn GRØN ANSVARLIGHED social SOCIAL RETFÆRDIGHED retfærdighed grøn GRØN ANSVARLIGHED ansvarlighed HVORFOR ENHEDSLISTEN Enhedslisten kæmper for en kommune med social retfærdighed og grøn ansvarlighed. Vi vil have en kommune,

Læs mere

SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB. SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017

SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB. SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017 SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017 1 En bæredygtig, sund og sammenhængende region. SF vil i den kommende valgperiode fortsætte sit arbejde for at gøre Nordjylland til

Læs mere

Skift spor. Gør Lolland til foregangs-ø. Stem på Enhedslisten. enhedslistenlolland.dk

Skift spor. Gør Lolland til foregangs-ø. Stem på Enhedslisten. enhedslistenlolland.dk Skift spor Gør Lolland til foregangs-ø Stem på Enhedslisten enhedslistenlolland.dk Nej til nedskæringer, ja til solidarisk socialpolitik Regeringen har gennemført dramatiske nedskæringer af kontanthjælp,

Læs mere

GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ

GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ GRIBSKOV SKAL VÆRE ET GODT STED AT BO OG ARBEJDE Ting der står øverst på vores program er f.eks.: Opgør med den hovedløse udlicitering. Vi skal tage arbejdet

Læs mere

Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011

Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011 Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011 God integration af flygtninge og indvandrere betyder, at alle flygtninge og indvandrere deltager aktivt i og bidrager aktivt til

Læs mere

NATUR, KULTUR OG VELFÆRD FOR ALLE

NATUR, KULTUR OG VELFÆRD FOR ALLE NATUR, KULTUR OG VELFÆRD FOR ALLE Fotos: Enhedslisten Køge DEMOKRATI I HELE KOMMUNEN Borgernes indsigt og inddragelse i kommunal planlægning og beslutninger er afgørende for Enhedslisten. Vi vil arbejde

Læs mere

Vi lover job og grønne skove

Vi lover job og grønne skove Vi lover job og grønne skove Stem på Enhedslisten syddjurs.enhedslisten.dk Stemmesedlen kan blive din fyreseddel! Mens de borgerlige vil skære i den offentlige sektor, mener Enhedslisten, at velfærdssamfundet

Læs mere

KristenDemokraternes Valgprogram 2018

KristenDemokraternes Valgprogram 2018 Side 1 af 5 KristenDemokraternes Valgprogram 2018 O2018-01 Valgprogram 2018 Historik Forslagsstiller/ Udvalg Dato Vedtaget/forkastet Hovedbestyrelsen 2018.05.26 Vedtaget Side 2 af 5 Det Gode Liv for Børn

Læs mere

GRØN OMSTILLING I NATURENS RIGE

GRØN OMSTILLING I NATURENS RIGE STEM ENHEDSLISTEN I BYRÅDET TIL #KV2017 GRØN OMSTILLING I NATURENS RIGE Vi vil gøre op med ideen om evig vækst. Landdistrikterne kan med fordel være pilotområder for grønne omstillingsprojekter. Lad os

Læs mere

FÆLLES OM ET LEVENDE HERLEV. Foto: Didde Jacobsen

FÆLLES OM ET LEVENDE HERLEV. Foto: Didde Jacobsen FÆLLES OM ET LEVENDE HERLEV Foto: Didde Jacobsen KOMMUNE BETYDER FÆLLESSKAB! Herlevs fremtid er også dit valg. Enhedslisten vil arbejde for åbenhed og borgerinddragelse. Vores politik tager udgangspunkt

Læs mere

Garanti for et rødt Glostrup GLOSTRUP

Garanti for et rødt Glostrup GLOSTRUP Garanti for et rødt Glostrup GLOSTRUP glostrup.enhedslisten.dk Din garanti, for et rødt Glostrup Glostrup er en fantastisk by, en by hvor der skal være plads til alle - høj som lav, unge som gamle, danskere

Læs mere

Ti skridt i en sund retning!

Ti skridt i en sund retning! Ti skridt i en sund retning! For Enhedslisten er sundhed meget mere end behandling af syge mennesker med medicin og operationer på sygehuse. Sundhed hænger sammen med, hvordan vi arbejder, bor og lever,

Læs mere

Ø-posten, december 2014

Ø-posten, december 2014 Indholdsfortegnelse: Om Ø-posten 1 Træffetid og telefontid 1 VAR DET NOGET FOR DIG? (Førtidspensionistnetværk) 2 Tur går til Christiansborg 2 Sidste Torsdagscafe inden jul 2 Det er sket: - Medlesmøde om

Læs mere

Det Konservative Folkeparti i Silkeborg

Det Konservative Folkeparti i Silkeborg Det Konservative Folkeparti i Silkeborg Vi holder, hvad vi lover Regions- og kommunalvalg 2017 Indholdsfortegnelse 1. Erhvervslivet... 3 Arbejdspladser... 3 Vi skal styrke iværksætteri... 3 2. Kultur &

Læs mere

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk For et rødere Nørrebro kbh.enhedslisten.dk Enhedslisten Nørrebro kæmper for din bydel Kommunalvalget er vigtigt! København er historisk en rød by, med tradition for at gennemføre politiske tiltag, der

Læs mere

FOR EN KOMMUNE I RØDT OG GRØNT

FOR EN KOMMUNE I RØDT OG GRØNT FOR EN KOMMUNE I RØDT OG GRØNT DER ER RÅD TIL VELFÆRD Gladsaxe Kommune har en god økonomi. Der er råd til bedre daginstitutioner, skoler og ældrepleje, men serviceloftet blokerer. Derfor arbejder Enhedslisten

Læs mere

Et godt kandidathold er sat og SF i Region Nordjylland er klar til valg

Et godt kandidathold er sat og SF i Region Nordjylland er klar til valg Et godt kandidathold er sat og SF i Region Nordjylland er klar til valg SF i Nordjylland har i indeværende periode taget medansvar for løsning af alle opgaver i regionen. Den psykiatriske skadestue er

Læs mere

Visionen for LO Hovedstaden

Visionen for LO Hovedstaden Politisk program 2014 2018 Visionen for LO Hovedstaden Tryghed velfærd demokrati udvikling miljø Vi vil maksimal politisk indflydelse, med fællesskabet i fokus. Vi vil i et stærkt fællesskab skabe resultater

Læs mere

ENHEDSLISTEN BORNHOLM. Kommunalpolitisk valgprogram 2017

ENHEDSLISTEN BORNHOLM. Kommunalpolitisk valgprogram 2017 ENHEDSLISTEN BORNHOLM Kommunalpolitisk valgprogram 2017 BORNHOLM ER I FREMGANG! Vi oplever økonomisk vækst, lav ledighed og et befolkningstal, der går den rigtige vej. Lad os bruge den gode energi på at

Læs mere

VÆLG FÆLLESSKAB. Foto: Erik Vangsgaard

VÆLG FÆLLESSKAB. Foto: Erik Vangsgaard VÆLG FÆLLESSKAB Foto: Erik Vangsgaard ALLE FORTJENER ET VÆRDIGT LIV Ældre medborgere har brug for ro i hverdagen, i stedet for den stress de oplever, når de ikke ved, hvem det er der kommer og hjælper

Læs mere

AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE

AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE VÆLG FÆLLESSKABET AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE Folketinget magter ikke at reagere på klimakrise og miljøforarmelse i tide. Men så må vi selv! Enhedslisten vil involvere borgerne i den nødvendige

Læs mere

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget 2014-17 Dette oplæg giver information og inspiration til det borgermøde, som Furesø Kommune har inviteret til den 12. juni 2013. På borgermødet præsenteres

Læs mere

SOLIDARITET OG FORANDRINGER

SOLIDARITET OG FORANDRINGER SOLIDARITET OG FORANDRINGER Foto: Peter S. Jensen DEMOKRATI For Enhedslisten betyder demokrati ikke blot, at vi hvert 4. år har mulighed for at sætte vores kryds ved den politiker, vi ønsker skal repræsentere

Læs mere

GØR SYDDJURS LIDT VILDERE! Læs mere på Syddjurs.Enhedslisten.dk. Foto: Anne Steen, WORTH KEEPING

GØR SYDDJURS LIDT VILDERE! Læs mere på Syddjurs.Enhedslisten.dk. Foto: Anne Steen, WORTH KEEPING GØR SYDDJURS LIDT VILDERE! Læs mere på Syddjurs.Enhedslisten.dk FÆLLESSKAB FUNGERER! Det er nu snart 4 år siden, Enhedslisten stillede op og kom ind i Syddjurs byråd. I de 4 år har vi kæmpet for at forbedre

Læs mere

Afstemningsresultater

Afstemningsresultater Afstemningsresultater Q1. Hvad er dit køn? Kvinde 83 49% Mand 86 51% Kan ikke/ ønsker ikke at svare 1 1% 170 100.00% Kan ikke/ ønsker ikke at svare 1% Kønsfordeling Mand 50% Kvinde 49% Q2. Hvad er din

Læs mere

Velkommen til borgertopmøde

Velkommen til borgertopmøde Velkommen til borgertopmøde Velkomst v. Thomas Kastrup-Larsen Borgmester i Aalborg Kommune Introduktion v. Tine Gøtzsche Borgertopmødets konferencier DNA Aalborg handler om Hvem vi er, og hvor vi gerne

Læs mere

Godkendelse af Ældre- og Handicapforvaltningens mål og indsatser Bæredygtighedsstrategi

Godkendelse af Ældre- og Handicapforvaltningens mål og indsatser Bæredygtighedsstrategi Punkt 5. Godkendelse af Ældre- og Handicapforvaltningens mål og indsatser Bæredygtighedsstrategi 2016-2020 2016-000983 Forvaltningen indstiller til, At Forvaltningens forslag til bæredygtighedsmål og -indsatser

Læs mere

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kon takt Sagsansvarlig: Jannie Buch Kalundborg Telefon, direkte: 59 53 41 21 Kalundborg Kommune Torvet 3 4400 Kalundborg 1/7 Indledning Kalundborg Kommunes politik

Læs mere

Ø-mærk din kommune. Stem på Enhedslisten ved kommunevalget den 19. november. roedovre.enhedslisten.dk

Ø-mærk din kommune. Stem på Enhedslisten ved kommunevalget den 19. november. roedovre.enhedslisten.dk Ø-mærk din kommune Stem på Enhedslisten ved kommunevalget den 19. november Rød grønt engagement i Rødovre Enhedslisten er mere end landspolitik. Men vilkårene for kommunalpolitik hænger sammen med beslutningerne

Læs mere

Bilagsrapporter Grønt Regnskab 2012 - Økologi

Bilagsrapporter Grønt Regnskab 2012 - Økologi Bilagsrapporter Grønt Regnskab 2012 - Økologi Indledning...3 Opgørelse...4 Samlet opgørelse...4 Skolemad...6 Plejehjem...8 Integrerede institutioner...5 Børnehaver...5 Vuggestuer...6 Fritidsklubber...6

Læs mere

Integration. Indledning. Rettigheder og pligter. Uddannelse og læring

Integration. Indledning. Rettigheder og pligter. Uddannelse og læring Integration Indledning Radikal Ungdom har en vision om et samfund bestående af demokrati og åbenhed, hvor mennesker uanset etnisk oprindelse, religion, seksuel orientering og politisk overbevisning kan

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år.

Der er desværre andre og mere alvorlige grunde til, at 1. maj er noget særligt i år. Frank Jensen, Socialdemokratiet 1. maj 2010: Fælles front for folkeskolen Kære venner, Det er en særlig oplevelse for mig at fejre den traditionsrige 1. maj i år. Som Københavns overborgmester. Sidste

Læs mere

ENHEDSLISTEN i I Holbæk HOLBÆK

ENHEDSLISTEN i I Holbæk HOLBÆK FORANDRING Enhedslisten FORANDRING ENHEDSLISTEN i I Holbæk HOLBÆK FÆLLESSKAB OG FORANDRING Foto: Mads Malik Knudsen HVORFOR STEMME LISTE Ø? Enhedslisten vil arbejde for at gøre Holbæk Kommune til et mere

Læs mere

FOR ET POLITISK SYSTEMSKIFTE

FOR ET POLITISK SYSTEMSKIFTE FOR ET POLITISK SYSTEMSKIFTE DIN KRITISKE STEMME PÅ RÅDHUSET Jeanne Toxværd, spidskandidat, Enhedslisten i Gentofte. Foto: Annette Houmann BRYD MED ENEVÆLDEN I GENTOFTE KOMMUNE Enhedslisten står for åbenhed,

Læs mere

Strategi. Fremtidens folkeskole 2012-2016. Dokumentnr.: 727-2012-7467 side 1

Strategi. Fremtidens folkeskole 2012-2016. Dokumentnr.: 727-2012-7467 side 1 Strategi Fremtidens folkeskole 2012-2016 Dokumentnr.: 727-2012-7467 side 1 Strategi Dokumentnr.: 727-2012-7467 side 2 Sammen skaber vi udfordrende læringsmiljøer med plads til fællesskaber, fornyelse og

Læs mere

SF Gladsaxe Valggrundlag

SF Gladsaxe Valggrundlag Kommunalvalg 2017 Side 1 af 6 SF-Gladsaxes valggrundlag til kommunalvalget 2017. Valggrundlaget er bevidst udformet som bredfunderet visioner og vil derfor have fokus på det lange sigte for hvor SF gerne

Læs mere

POLITISK ARBEJDSPLAN SF I RANDERS KOMMUNE 2011-2012

POLITISK ARBEJDSPLAN SF I RANDERS KOMMUNE 2011-2012 POLITISK ARBEJDSPLAN SF I RANDERS KOMMUNE 2011-2012 Kriserne raser! Fyresedler. Flere fattige. Familier, der går fra hus og hjem. Sådan mærker vi danskere sammen med resten af Verden den økonomiske krise.

Læs mere

Tid til mere job til flere

Tid til mere job til flere Tid til mere job til flere Tid til det gode liv Livet er andet og mere end arbejdsliv. Livet er også tid til familie og venner, tid til at dyrke fritidsinteresser og tid til at være frivillig i den lokale

Læs mere

Der er fremtid i Fællesskabet

Der er fremtid i Fællesskabet Der er fremtid i Fællesskabet - Endelig aftale Sydfyn står overfor mange udfordringer, hvoraf den stigende arbejdsløshed, uddannelse af alle unge, vigende bosætning i yderområderne og en sammenhængende

Læs mere

Partnerskaber: perspektiver, erfaringer og kritiske refleksioner. Bjarne Ibsen Center for forskning i idræt, sundhed og civilsamfund

Partnerskaber: perspektiver, erfaringer og kritiske refleksioner. Bjarne Ibsen Center for forskning i idræt, sundhed og civilsamfund Partnerskaber: perspektiver, erfaringer og kritiske refleksioner Bjarne Ibsen Center for forskning i idræt, sundhed og civilsamfund Store forventninger til partnerskaber mellem den offentlige og den frivillige

Læs mere

Kort fortalt. Forslag til Landsplanredegørelse Layout_ indd :53:01

Kort fortalt. Forslag til Landsplanredegørelse Layout_ indd :53:01 Kort fortalt Forslag til Landsplanredegørelse 2013 Layout_20130819.indd 1 19-08-2013 12:53:01 Danmark i omstilling Hvordan kan byer og landdistrikter udvikles, så vi udnytter vores arealer bedst muligt

Læs mere

Tables BASE % 100%

Tables BASE % 100% Her er hvad 194 deltagere på Folkehøringen mener om en række spørgsmål - før og efter, at de har diskuteret med hinanden og udspurgt eksperter og politikere. Før Efter ANTAL INTERVIEW... ANTAL INTERVIEW...

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

- Lokal Agenda 21-strategi. Dit liv, din fremtid, dit job

- Lokal Agenda 21-strategi. Dit liv, din fremtid, dit job - Lokal Agenda 21-strategi Dit liv, din fremtid, dit job Den kommunale Agenda 21 opgave Ifølge planlovens kapitel 6a, 33 a skal byrådet forklare og udgive deres strategi for kommunens bidrag til en bæredygtig

Læs mere

Strategi. Fremtidens folkeskole Dokumentnr.: side 1

Strategi. Fremtidens folkeskole Dokumentnr.: side 1 Strategi Fremtidens folkeskole 2012-2016 Dokumentnr.: 727-2012-7467 side 1 Indsatser Principper Pejlemærker Vision Strategi Fremtidens folkeskole 2012- Sammen skaber vi udfordrende læringsmiljøer med plads

Læs mere

SOCIAL DUMPING NEJ TAK! 28 kommuner og Region hovedstaden

SOCIAL DUMPING NEJ TAK! 28 kommuner og Region hovedstaden SOCIAL DUMPING NEJ TAK! 28 kommuner og Region hovedstaden Udsnit af LO Hovedstadens politiske program 2014-2018 LO Hovedstaden vil arbejde for, at kendskabet til den danske model og kendskabet til værdien

Læs mere

Vejen Byråd Politikområder

Vejen Byråd Politikområder Vejen Byråd 1 Lay out: Vejen Kommune Tekst: Vejen Kommune Foto: Colourbox og Vejen Kommune Ordrenr.: 863-18 Tryk: Vejen Kommune Udgivet: Juni 2018 Vejen Byråd Vejen Kommune er et godt sted, hvor det gode

Læs mere

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget SOU Alm.del Bilag 131 Offentligt FAKTA. om landsudligningsindsatsen

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget SOU Alm.del Bilag 131 Offentligt FAKTA. om landsudligningsindsatsen Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 SOU Alm.del Bilag 131 Offentligt FAKTA om landsudligningsindsatsen FAMILIEN I HOVEDSTADSOMRÅDET HAR FÆRRE PENGE TIL RÅDIGHED En familie i hovedstadsområdet,

Læs mere

FÆLLES OM FAXE. Kjartan Lindvold

FÆLLES OM FAXE. Kjartan Lindvold FÆLLES OM FAXE Kjartan Lindvold FÆLLES OM FAXE Faxe Kommune er hverken stor eller rig - set med økonomiske briller. Til gengæld er vi rige på smuk natur, engagerede borgere og mulighed for udvikling. Hvis

Læs mere

Et trygt og solidarisk dagpengesystem

Et trygt og solidarisk dagpengesystem Et trygt og solidarisk dagpengesystem Over 50.000 mennesker har allerede mistet deres dagpenge som følge af den katastrofale dagpengereform. Og tallet stiger måned for måned. Det skaber utryghed hos alle

Læs mere

RESILIENCE - BEDRE BYER

RESILIENCE - BEDRE BYER RESILIENCE - BEDRE BYER HVAD ØNSKER BORGERNE? En undersøgelse baseret på 3 Temaer: Miljø og Klima Vækst og Mobilitet Livskvalitet BEDRE BYER - VEJLE HVAD GØR EN BY ATTRAKTIV AT LEVE I? INTRODUKTION Denne

Læs mere

DIT VALG I HEDENSTED

DIT VALG I HEDENSTED DIT VALG I HEDENSTED ENHEDSLISTEN ER KLAR TIL BYRÅDET I Enhedslisten er vi stolte af vores lokale kandidater, der vil arbejde for, at byrådet træffer bæredygtige beslutninger. Vi vil gøre en forskel på

Læs mere

Giv dig selv en mere social kommune. Stem på Enhedslisten. slagelse.enhedslisten.dk

Giv dig selv en mere social kommune. Stem på Enhedslisten. slagelse.enhedslisten.dk Giv dig selv en mere social kommune Stem på Enhedslisten slagelse.enhedslisten.dk En mere social kommune Jobs til flere Mange arbejdsløse falder ud af dagpengesystemet som følge af de forringelser, som

Læs mere

Formål med undersøgelsen

Formål med undersøgelsen Formål med undersøgelsen I august-september 2015 gennemførte Center for Byudvikling (Økonomiforvaltningen) i samarbejde med Københavns Borgerpanel en spørgeskemaundersøgelse blandt københavnerne om deres

Læs mere

FÆLLESSKAB OG GRØNNE VISIONER. bibent foto

FÆLLESSKAB OG GRØNNE VISIONER. bibent foto FÆLLESSKAB OG GRØNNE VISIONER bibent foto DET GODE LIV FOR ALLE I Enhedslisten mener vi alle har ret til at få del i det gode liv. Alle skal have ret til en bolig de kan betale. Alle skal have ret til

Læs mere

Vi bygger fremtidens Skive Kommune

Vi bygger fremtidens Skive Kommune Vi bygger fremtidens Skive Kommune Socialdemokraterne vil, at der sættes gang i Skive Kommune igen. Vores vision er et helt Skive hvor der er plads til alle og brug for alle. Vi er 48.000 borgere med en

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen. Allerød Integrationspolitik - forslag 1. Forord NOTAT

ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen. Allerød Integrationspolitik - forslag 1. Forord NOTAT ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen Bjarkesvej 2, 3450 Allerød Tlf: 48 10 01 00 E-mail: kommunen@alleroed.dk Telefax: 48 14 02 08 Sagsbeh. mies Lok.nr. 178 Dato: 10. november 2009 NOTAT Allerød Integrationspolitik

Læs mere

Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune

Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord Aarhus står over for en række udfordringer de kommende år. Velfærdssamfundet bliver udfordret af demografiske forandringer og snævre økonomiske

Læs mere

Investeringer

Investeringer Investeringer I alt En god start på livet - børnehaver og vuggestuer Højst 3 børn i vuggestuen eller 6 børn i børnehaven pr. voksen Stop stordriften - en leder og forældrebestyrelse for hver institution

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 2 Fælles om velfærd.................... 3 Faglig handlekraft....................

Læs mere

Respekt. frem for regneark. Stem på Enhedslisten. faxe.enhedslisten.dk

Respekt. frem for regneark. Stem på Enhedslisten. faxe.enhedslisten.dk Respekt frem for regneark Stem på Enhedslisten faxe.enhedslisten.dk Enhedslistens borgmesterkandidat Mit navn er Kurt Munck, jeg er 66 år og pensioneret. Jeg var i mange år forstander for Faxehus Efterskole.

Læs mere

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E VEDTAGET Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 4 Fælles om velfærd.................... 6 Faglig handlekraft....................

Læs mere

Viborg Kommune har brug for Enhedslisten!

Viborg Kommune har brug for Enhedslisten! Viborg Kommune har brug for Enhedslisten! viborg.enhedslisten.dk Enhedslistens kandidater står sammen! Enhedslisten i Viborg Enhedslisten i Viborg er partiets lokalafdeling. Den dækker hele Viborg kommune.

Læs mere

VI PASSER PÅ HORSENS

VI PASSER PÅ HORSENS VI PASSER PÅ HORSENS 1%-BESPARELSEN SKAL AFSKAFFES Horsens Kommune skal spare penge hvert år. Det er vi blevet pålagt af staten, og det kan vi desværre ikke ændre på i byrådet. Men byrådet i Horsens har

Læs mere

VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED VENSTRE I FREDERICIA

VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED VENSTRE I FREDERICIA VENSTRES VALGPROGRAM ET STÆRKERE FREDERICIA, HVOR ALLE SKAL MED 2017 VENSTRE I FREDERICIA Vision Fremtidens Fredericia skal være centrum for udvikling og vækst. Med stolthed skal vi i Fredericia gå endnu

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

Politiske effektmål

Politiske effektmål Byrådets Politiske effektmål 2016-2019 Holbæk Kommune Politiske effektmål Effektmål handler om at skabe synlighed for, at de aktiviteter, vi sætter i gang, gør en forskel for borgere og virksomheder. Byrådet

Læs mere

SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB. SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017

SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB. SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017 SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017 1 En bæredygtig, sund og sammenhængende region. SF vil i den kommende valgperiode fortsætte sit arbejde for at gøre Nordjylland til

Læs mere

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Vi hører det hele tiden København er en fantastisk by, københavnerne er et lykkeligt folkefærd, det går godt i København.

Læs mere

Økonomien er i bedring. Både på landsplan, i Business Region Aarhus og i Aarhus. Alt er godt må man forstå.

Økonomien er i bedring. Både på landsplan, i Business Region Aarhus og i Aarhus. Alt er godt må man forstå. - 1 - BUDGETTALE SF, 1. BEHANDLING B2018 [Indledning] Vi er på vej ud af krisen. Sådan lød det, da regeringen for nyligt fremlagde sit forslag til finansloven for 2018 og en minister lokkede sågar med

Læs mere

Briefing VækstHimmerland

Briefing VækstHimmerland Briefing VækstHimmerland Den 1. marts 2017 Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark - grøn omstilling som en nordjysk vækstmotor Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark NBE s FORMÅL

Læs mere

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Indholdsfortegnelse Leder... 1 Regionsrådsvalg... 2 Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Deltag i næste folketingsvalgkamp med Enhedslisten Aalborg... 4 Bliv kandidat til kommunalvalget... 4 Kalenderen...

Læs mere

LEA HERDAL - A No. 11 FREMAD I FÆLLESSKAB! Mindre Politik - Mere sund fornuft Din stemme gør forskel Bevar vores grønne område Grøn kommune Det er

LEA HERDAL - A No. 11 FREMAD I FÆLLESSKAB! Mindre Politik - Mere sund fornuft Din stemme gør forskel Bevar vores grønne område Grøn kommune Det er Valgkampens slogans Fælles om København Et stærkere København Fokus på Sundhed Lige muligheder for alle Til gavn for Frederiksberg - til inspiration for andre Stem dansk, det gør vi Vi skaber det gode

Læs mere

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER 12/11 2013 INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER INDHOLD: Fremtidens vækst går gennem bredbånd... 2 Højeste offentlige investeringer i 30 år... 3 Kan DI levere praktikpladserne?... 4 København: S, SF og

Læs mere

SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød

SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød Indledning I Danmark tager vi hånd om hinanden. Vi har en lang og stærk tradition for et samfund,

Læs mere

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET KONGRES 2016 Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET Indhold FOAs faglige service og kvalitet 3 Om strategien 4 FOAs tilgang til faglig service de 5 principper 6 1. Faglig service der viser handlekraft

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Juni 2008 Indledning Denne aftale er et katalog over samarbejdsmuligheder mellem Rådet for Etniske Minoriteter,

Læs mere

Ungdoms arbejdsløshed. på valg 2013. Unge, arbejdsløshed og kommunalt ansvar

Ungdoms arbejdsløshed. på valg 2013. Unge, arbejdsløshed og kommunalt ansvar Ungdoms arbejdsløshed på valg 2013 Unge, arbejdsløshed og kommunalt ansvar Ungdomsarbejdsløshed på valg 2013 Allan Bærentzen Landssekretær i Socialpolitisk Forening Arbejdsløsheden blandt unge under 30

Læs mere

Hverdagens fællesskab

Hverdagens fællesskab Socialdemokratiet i Høje Taastrup Hverdagens fællesskab 2018 2021 Indholdsfortegnelse 1. Hverdagens fællesskab... 2 2. Børn, skolen og institutioner... 3 3. Ældre... 4 4. Sundhed for alle... 5 5. Social...

Læs mere

Integration i Gladsaxe Kommune

Integration i Gladsaxe Kommune Integration i Gladsaxe Kommune Gladsaxe Kommune har en målsætning om at medvirke til, at alle borgere i kommunen kan leve et selvstændigt, aktivt, sundt og ansvarligt liv til glæde for den enkelte og til

Læs mere

TID TIL FORNYELSE. Venstre i Gentofte Parkovsvej 36 2820 Gentofte www.gentoftevenstre.dk T 70 22 99 22 F 70 22 22 99

TID TIL FORNYELSE. Venstre i Gentofte Parkovsvej 36 2820 Gentofte www.gentoftevenstre.dk T 70 22 99 22 F 70 22 22 99 TID TIL FORNYELSE Venstre i s valgprogram 2013 Venstre i Parkovsvej 36 2820 www.gentoftevenstre.dk T 70 22 99 22 F 70 22 22 99 Tid til fornyelse Venstre søger et bredt borgerligt samarbejde Venstre er

Læs mere

VELFÆRD FØRST VALG TIL KOMMUNER OG REGIONER 21. NOVEMBER

VELFÆRD FØRST VALG TIL KOMMUNER OG REGIONER 21. NOVEMBER VELFÆRD FØRST VALG TIL KOMMUNER OG REGIONER 21. NOVEMBER 2017 VELFÆRD FØRST Valget den 21. november handler om vores velfærd. Et stærkt velfærdssamfund, hvor alle har lige muligheder, er ikke en selvfølge.

Læs mere

HVAD GØR EN BY ATTRAKTIV AT LEVE I? BORGERUNDERSØGELSE I SYV DANSKE BYER

HVAD GØR EN BY ATTRAKTIV AT LEVE I? BORGERUNDERSØGELSE I SYV DANSKE BYER HVAD GØR EN BY ATTRAKTIV AT LEVE I? BORGERUNDERSØGELSE I SYV DANSKE BYER INDHOLD INTRODUKTION Metode, undersøgelsens spørgsmål og baggrundsvariable RESULTATER PÅ TVÆRS AF SYV BYER Største gaps, borgernes

Læs mere

Så lykkedes det!! Og hvad så?

Så lykkedes det!! Og hvad så? En artikel fra KRITISK DEBAT Så lykkedes det!! Og hvad så? Skrevet af: Line Barfod Offentliggjort: 15. oktober 2011 Endelig fik vi afsluttet grådighedens årti og væltet Lars Løkke Rasmussen og Pia Kjærsgaard.

Læs mere

Niveaudeling i folkeskolen Væk med gælden Hjælp de svageste. Stem på. Konservative. liste C ved kommunalvalget i Rødovre. Rødovre Konservative

Niveaudeling i folkeskolen Væk med gælden Hjælp de svageste. Stem på. Konservative. liste C ved kommunalvalget i Rødovre. Rødovre Konservative Kim Drejer Nielsen Nr. 1 Chris Lassen Jensen Nr. 2 Arna Schnoor Nr. 3 Mogens Lind Nr. 4 Niveaudeling i folkeskolen Væk med gælden Hjælp de svageste Stem på X liste C ved kommunalvalget i Rødovre Rødovre

Læs mere