Fællesskab og rummelighed. Stem Enhedslisten ind i Thisted Kommune. thy-mors.enhedslisten.dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fællesskab og rummelighed. Stem Enhedslisten ind i Thisted Kommune. thy-mors.enhedslisten.dk"

Transkript

1 Fællesskab og rummelighed Stem Enhedslisten ind i Thisted Kommune thy-mors.enhedslisten.dk

2 Hvorfor stemme på Enhedslisten Liste Ø? Fordi Enhedslisten vil gøre Thy og Thisted Kommune til et mere solidarisk, mere økologisk og mere demokratisk sted at leve. Og vi vil skabe et alsidigt og mere vidensbaseret arbejdsmarked, hvor der er plads til alle. Thy har enestående natur, som vi skal værne om, blandt andet ved at tilskynde landbruget til omlægning til økologisk drift. Det lokale demokrati skal udbredes og inkludere alle: Kommunens borgere, institutioner og lokalsamfund. Fællesskabet skal omfatte alle. Alle børn, unge og voksne i Thy skal opleve kommunen som en medspiller ikke en modspiller. Enhedslisten vil gøre en forskel i Thisted kommunalbestyrelse. Vi siger ja til samarbejde, men holder fast i vore grundholdninger. Vi forpligter os på en kritisk og konstruktiv kommunalbestyrelsesindsats med tæt kontakt til borgerne.

3 Borgerindflydelse Alt for mange beslutninger træffes bag lukkede døre af politikere og embedsmænd i Thisted Kommune. Topstyring og nedskæringer forklædt som effektivisering har gennem de senere år hersket. Det vil Enhedslisten lave om på. sikre, at børn, unge og ældres ideer bliver taget alvorligt og inddraget, inden politikerne træffer beslutninger. Borgerne skal have indsigt i og indflydelse på lokalplanspørgsmål via borgermøder og høringer. oprette en uafhængig kommunal ombudsmand, som kan behandle borgerklager eller af egen drift tage sager op. sikre, at alle ansatte i kommunen har ytringsfrihed og medbestemmelse på deres arbejdsplads. starte forsøg med demokratiske ledelsesformer på kommunale institutioner, så både ansattes og brugere får mere indflydelse. forsøgsvist oprette lokalråd med selvstændig økonomi og bestemmelsesret i de aktive landsbysamfund, som ønsker det.

4 Daginstitutioner og folkeskolen Siden sidste kommunalvalg er der skåret drastisk i børneområdet tænkt blot på skolenedlæggelserne i Der er meget at rydde op i. Vi ønsker især, at folkeskolen bliver bedre til at udvikle børnenes fantasi, så de kan forestille sig en bedre verden. Og de skal have viden og mod til at handle derefter. Det kræver en skole med høj faglighed, stærkt fællesskab og omsorg. Forudsætningen er tillid mellem lærere, elever og forældre. arbejde for bedre og billigere daginstitutionspladser med flere pædagoger. kæmpe for flere skoletimer i folkeskolen, større rummelighed og max 24 elever i klassen. indføre 2-lærerordning i indskolingen. arbejde for, at Thisted Kommune indgår en lokalaftale med lærerne, der garanterer tid til forberedelse. kæmpe for, at en skole kun kan nedlægges i en kommunalrådsperiode, hvis børn, forældre, lærere og skolebestyrelse er enige om det.

5 Social- og ældrepolitik Thisted Kommune har de senere år sparet voldsomt inden for handicap- og ældreområdet. Det hører eksempelvis ingen steder hjemme, at ældre med brug for rengøringshjælp kun kan få en halv time hver 3. uge! Socialpolitik og det sociale arbejde skal bygge på anstændighed, tillid, værdighed og faglighed. Udgangspunktet skal være den enkeltes behov og ønsker. arbejde for, at psykisk syge, hjemløse og andre borgere med sociale problemer skal have én koordinerende sagsbehandler. ophæve frit-valg-ordningerne mellem private og offentlige leverandører. Reelt frit valg sikres bedre ved at få ældreboliger, hjemmepleje etc. til at lytte til den enkelte ældres ønsker. øge den forebyggende sundhedsindsats. Det får livskvaliteten til at stige og på sigt sundhedsudgifter til at falde.

6 Integration og mangfoldighed Thys største problem her og nu er det faldende befolkningstal. Hvis vi bliver bedre til at fastholde vore flygtninge, kan vi bidrage til at få stoppet afvandringen. Det vil berige erhvervslivet og forbedre den offentlige service. Men vore indvandrere søger væk selv læger rejser herfra. Hvis vi skal fastholde dem, er der brug for en mere aktiv integrationsindsats. arbejde på at fastholdes vore indvandrere i Thy og gerne få flere hertil. aktivt støtte foreninger, der arbejder for en øget kontakt mellem thyboer og nydanskere. kæmpe for flere veluddannede medarbejdere i asyl-, sprog- og jobcentre. arbejde for, at også erhvervslivet begynder at se kulturel mangfoldighed som en styrke.

7 Kultur og planlægning Thisted Kommune er langstrakt og har derfor brug for mere end ét kulturelt centrum. Institutioner som folkebiblioteker, musikskoler, museer og multihaller til sport og kultur skal placeres med omtanke. Kulturen skal blomstre i både Hurup, Hanstholm og Thisted. Thisted Kommune skal være»mulighedernes sted«. Det skal rygtes i kultur-danmark, at vi vil det nye, det vilde, det ikkemulige. Her er ingen mugne hjørner, men højt til loftet og frisk vind. arbejde for, at der bygges nyt vandrehjem, nyt bibliotek og en ny musikskole i Sydhavnen i Thisted. samtænke kultur og sport i planlægningen af kyst- og havnefront i Thisted. arbejde for opførelsen af et velkomstcenter i Vorupør til Nationalparken Thy et væsentlig aktiv for hele Thy. genåbne caféen i Plantagehuset som socialøkonomisk arbejdsplads. støtte initiativer som Cold Hawaii, kabelbane i Limfjorden, skøjtebane om vinteren på Store Torv i Thisted og Alive Festivalen.

8 Kollektiv trafik Thisted Kommune vil være en grøn og ren kommune og er nået langt. Men på trafikområdet kan vi stadig gøre det langt bedre. Privatbilen er lækker og kører, hvorhen jeg vil, når jeg vil. Men den sviner og ikke alle borgere har én. Derfor skal vi satse på kollektiv trafik. arbejde for, at al offentlig transport kører på el fra vindenergi. indføre flere og gratis bybusser i Thisted med ruter fra P-pladser ved bygrænsen og mod centrum. forhandle med Nordjyllands Trafikselskab om busser med plads til cykler, barnevogne og kørestole. sørge for, at flex-, telebusser og taxaer dækker hele kommunen gerne med elbiler. anlægge cykelstier til Hurup, Vorupør, Klitmøller, Hanstholm og Østerild. arbejde for opgradering af togstrækningen Thisted-Struer, så farten kan sættes op til mindst 120 km/t. arbejde for udbygningen af X-busnettet, herunder strækningen Thisted-Aalborg Lufthavn-Aalborg fra tidlig morgen til sen aften.

9 Energi, genbrug og økologi Thisted Kommune kalder sig selv for»den førende klimakommune«. Men den kan blive endnu bedre, hvis virksomheder, institutioner og private husholdninger tænker i genbrug af råstoffer, i energibesparelse og i økologiske produkter. arbejde for, at alle kommunens bygninger bliver energirenoveret og nybyggeri energineutralt. udvikle genbrugspladserne, så de bliver mere overskuelige og brugervenlige. indføre affaldssortering i alle hjem og virksomheder. give opmuntringstilskud til landmænd, der vil producere økologisk. præmiere energibesparende elevprojekter på ungdomsuddannelserne. udvide de giftfri zoner ved drikkevandsboringer. bygge fællesejede vindmøller på havnemolerne i Hanstholm og ikke i bevaringsværdig natur som ved Bulbjerg. arbejde for, at Thisted Kommune vedtager et mål om at være CO 2 -neutral i 2020.

10 Beskæftigelse og erhvervspolitik Thisted Kommune skal behandle ledige borgere med respekt. I stedet for at spilde ressourcer på meningsløs aktivering, skal kommunen lytte til de lediges ønsker om uddannelse. Ifølge Dansk Byggeris og DI s nyeste undersøgelser er Thisted Kommune ikke en erhvervsvenlig kommune. Det skal der ændres på hurtigst muligt. arbejde for, at ledige tilbydes uddannelse, og sætte turbo på kommunal jobskabelse fx jobrotation. arbejde for, at kommunen tilbyder seniorjob, flexjob og beskyttede jobs til dem, der har behov for det. slås for, at udliciterede områder atter indliciteres, og at opgaver, der sendes i udbud, tilknyttes sociale klausuler og kædeansvar. arbejde for en ambitiøs erhvervspolitik, som bl.a. bygger på vedvarende energi, økologi, fødevareforædling, bygge- og maskinindustri samt turisme arbejde for udbygning af Hansholm Havn som et fælles projekt mellem stat, kommuner og private investorer.

11 Alle, der har et behov for det, skal også have mulighed for at få behandling. Det kræver, at vi investerer i psykiatrien og i sundhedshuse. Susanne Flydtkjær, Aalborg spidskandidat til regionsvalget nordjylland.enhedslisten.dk Økologi, vedvarende energi og beskæftigelse Der er brug for konsekvent omstilling i alle regionens institutioner til vedvarende energi og økologi. Regionen skal efterspørge lokalt producerede varer og starte offentlig produktion for at sikre arbejdspladser i hele regionen. Det vil give os allesammen en region i balance. Kollektiv trafik Nordjylland skal ikke have en tredje limfjordsforbindelse. I stedet har vi brug for god og billig gerne gratis kollektiv trafik, der sikrer sammenhængskraft og tilgængelighed overalt i regionen. Der er brug for en udbygning af nærbanen med forlængelse til Hjørring og Hobro, flere stationer i fx Vestbjerg, Sulsted og Tylstrup, samt en ny letbane Aalborg-Thisted. Det vil kunne sikre, at alle i regionen har mulighed for fx at deltage i videregående uddannelser i Aalborg. Psykiatri, sundhedshuse og specialiserede tilbud Alle, der har et behandlingsbehov, skal også have mulighed for at få behandling. Det fordrer investeringer i psykiatrien og i sundhedshuse. Vi har behov for en regional organisation i forhold til det specialiserede område, så også borgere, der bor i små kommuner, sikres fx specialiseret genoptræning. Spidskandidater til Region Nordjylland 1. Susanne Flydtkjær sagsbehandler, Aalborg 2. Lis Jensen socialrådgiver, Rødhus 3. Bjarne Mørch Larsen efterlønsmodtager, Hjørring 4. Jan Jensen fleksjobber, Aalborg 5. Helene Ree underviser, Thy Læs vores politiske program og se alle kandidater på: nordjylland.enhedslisten.dk

12 Stem på Enhedslisten 1. Jens Otto Madsen Thisted 63 år, rektor 4. Kirsten Strandgaard Skinnerup 66 år, tidligere museumsinspektør 2. Anette Cadovius Rasmussen Thisted 23 år, studerende 5. Jens Ulrich Eriksen Skjoldborg 58 år, førtidspensionist og tømrer 3. Kristian Nedergaard Jensen Thisted 35 år, gymnasielærer 6. Thomas Hauge Snedsted 47 år, souschef I Enhedslisten siger vi, hvad vi gør og gør, hvad vi siger. Det gælder både før og efter et valg. Ærligheden skal tilbage i dansk politik!. Læs mere: thy-mors.enhedslisten.dk Vi findes også på Facebook: Enhedslisten Thy Grafisk produktion: Eks-Skolens Trykkeri ApS Miljøcertificeret efter ISO Bliv medlem: enhedslisten.dk Bliv aktiv i valgkampen:

ENHEDSLISTEN I THY FÆLLESSKAB OG RUMMELIGHED

ENHEDSLISTEN I THY FÆLLESSKAB OG RUMMELIGHED ENHEDSLISTEN I THY FÆLLESSKAB OG RUMMELIGHED Foto: Klaus Madsen HVORFOR STEMME LISTE Ø? Fordi Enhedslisten vil arbejde for at gøre Thisted Kommune til et mere solidarisk, økologisk, klimavenligt og demokratisk

Læs mere

Styrk kampen i hverdagen. Stem Enhedslisten på valgdagen. frederikshavn.enhedslisten.dk

Styrk kampen i hverdagen. Stem Enhedslisten på valgdagen. frederikshavn.enhedslisten.dk Styrk kampen i hverdagen Stem Enhedslisten på valgdagen frederikshavn.enhedslisten.dk Alle har ret til et godt liv Barndom Vi bør kunne give vores børn en tryg barndom med gode tilbud om pasning i vuggestue,

Læs mere

SAMMEN GØR VI HVIDOVRE ENDNU BEDRE. billede Esben Dam

SAMMEN GØR VI HVIDOVRE ENDNU BEDRE. billede Esben Dam SAMMEN GØR VI HVIDOVRE ENDNU BEDRE billede Esben Dam BØRN OG UNGE I Enhedslisten tager vi det gode liv alvorligt. Også for dem, som er for unge til at kunne stemme. Derfor ønsker vi mangfoldighed blandt

Læs mere

For en rød by i en grøn kommune. med sundhed for alle. Stem på Enhedslisten. aarhus.enhedslisten.dk

For en rød by i en grøn kommune. med sundhed for alle. Stem på Enhedslisten. aarhus.enhedslisten.dk For en rød by i en grøn kommune med sundhed for alle Stem på Enhedslisten aarhus.enhedslisten.dk Enhedslisten for en rød by i en grøn kommune med sundhed for alle En stemme på Enhedslisten ved kommunalvalget

Læs mere

En rødere og grønnere region

En rødere og grønnere region En rødere og grønnere region Regionsråds-HVAD? Regionsrådet i Region Hovedstaden har 41 medlemmer, som vælges samtidig med valget til kommunalbestyrelserne tirsdag d. 19. november. Region H er den ene

Læs mere

SOLIDARITET GRØN OMSTILLING ÅBENHED ANSTÆNDIGHED

SOLIDARITET GRØN OMSTILLING ÅBENHED ANSTÆNDIGHED SOLIDARITET GRØN OMSTILLING ÅBENHED ANSTÆNDIGHED GRØN OMSTILLING Slagelse skal være en grøn kommune. Det betyder, at der ikke må bruges flere naturressourcer, end der samtidig genskabes. Ressourcerne skal

Læs mere

VORES VALG. Mads Ogstrup

VORES VALG. Mads Ogstrup VORES VALG Mads Ogstrup VORES VELFÆRD I Danmark har vi en lang og stolt tradition omkring vores velfærd. En tradition der bygger på, at de bredeste skuldre skal bære mest, at alle skal have en chance i

Læs mere

Klimajob nu! Sæt gang i arbejdet for et bæredygtigt Danmark!

Klimajob nu! Sæt gang i arbejdet for et bæredygtigt Danmark! Klimajob nu! Sæt gang i arbejdet for et bæredygtigt Danmark! Klimajob har vi råd til at lade være? Omkring 170.000 mennesker går nu reelt arbejdsløse her i landet, heriblandt mange, som er sendt ud i meningsløs»aktivering«.

Læs mere

SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB. SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017

SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB. SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017 SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017 1 En bæredygtig, sund og sammenhængende region. SF vil i den kommende valgperiode fortsætte sit arbejde for at gøre Nordjylland til

Læs mere

social SOCIAL RETFÆRDIGHED grøn GRØN ANSVARLIGHED

social SOCIAL RETFÆRDIGHED grøn GRØN ANSVARLIGHED social SOCIAL RETFÆRDIGHED retfærdighed grøn GRØN ANSVARLIGHED ansvarlighed HVORFOR ENHEDSLISTEN Enhedslisten kæmper for en kommune med social retfærdighed og grøn ansvarlighed. Vi vil have en kommune,

Læs mere

Sæt liv i Ballerup. Stem på Enhedslisten. ballerup.enhedslisten.dk

Sæt liv i Ballerup. Stem på Enhedslisten. ballerup.enhedslisten.dk Sæt liv i Ballerup Stem på Enhedslisten Sæt liv i Ballerup Enhedslisten ønsker et levende Ballerup på alle områder Vi vil puste liv i kulturen og beskæftigelsen, klimarenoveringer og billige almene boliger.

Læs mere

Hvidovre rød og grøn. Stem på Enhedslisten. hvidovre.enhedslisten.dk

Hvidovre rød og grøn. Stem på Enhedslisten. hvidovre.enhedslisten.dk Hvidovre rød og grøn Stem på Enhedslisten hvidovre.enhedslisten.dk Enhedslisten det vil vi Enhedslistens politik er at fremme fællesskaber og lighed på alle områder i kommunen. Vi tror på, at det skaber

Læs mere

Skanderborg: Blå forretning eller RødGrønt fællesskab? Giv byrådet en retning stem på Enhedslisten. skanderborg.enhedslisten.dk

Skanderborg: Blå forretning eller RødGrønt fællesskab? Giv byrådet en retning stem på Enhedslisten. skanderborg.enhedslisten.dk Skanderborg: Blå forretning eller RødGrønt fællesskab? Giv byrådet en retning stem på Enhedslisten skanderborg.enhedslisten.dk Flere hænder til velfærd Skanderborg Kommune er på vej, men behøver endnu

Læs mere

FÆLLES OM FAXE. Kjartan Lindvold

FÆLLES OM FAXE. Kjartan Lindvold FÆLLES OM FAXE Kjartan Lindvold FÆLLES OM FAXE Faxe Kommune er hverken stor eller rig - set med økonomiske briller. Til gengæld er vi rige på smuk natur, engagerede borgere og mulighed for udvikling. Hvis

Læs mere

FÆLLES OM ET LEVENDE HERLEV. Foto: Didde Jacobsen

FÆLLES OM ET LEVENDE HERLEV. Foto: Didde Jacobsen FÆLLES OM ET LEVENDE HERLEV Foto: Didde Jacobsen KOMMUNE BETYDER FÆLLESSKAB! Herlevs fremtid er også dit valg. Enhedslisten vil arbejde for åbenhed og borgerinddragelse. Vores politik tager udgangspunkt

Læs mere

Bæredygtigt fællesskab. Stem på Enhedslisten. aalborg.enhedslisten.dk

Bæredygtigt fællesskab. Stem på Enhedslisten. aalborg.enhedslisten.dk Bæredygtigt fællesskab Stem på Enhedslisten aalborg.enhedslisten.dk Vi vil skabe et bæredygtigt fællesskab Uddannelse og arbejde til alle Arbejdsløse skal have arbejde og uddannelse ikke tvangsaktivering.

Læs mere

AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE

AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE VÆLG FÆLLESSKABET AKUT GRØN OMSTILLING AF SKANDERBORG KOMMUNE Folketinget magter ikke at reagere på klimakrise og miljøforarmelse i tide. Men så må vi selv! Enhedslisten vil involvere borgerne i den nødvendige

Læs mere

Garanti for et rødt Glostrup GLOSTRUP

Garanti for et rødt Glostrup GLOSTRUP Garanti for et rødt Glostrup GLOSTRUP glostrup.enhedslisten.dk Din garanti, for et rødt Glostrup Glostrup er en fantastisk by, en by hvor der skal være plads til alle - høj som lav, unge som gamle, danskere

Læs mere

Ø-mærk din kommune. Stem på Enhedslisten ved kommunevalget den 19. november. roedovre.enhedslisten.dk

Ø-mærk din kommune. Stem på Enhedslisten ved kommunevalget den 19. november. roedovre.enhedslisten.dk Ø-mærk din kommune Stem på Enhedslisten ved kommunevalget den 19. november Rød grønt engagement i Rødovre Enhedslisten er mere end landspolitik. Men vilkårene for kommunalpolitik hænger sammen med beslutningerne

Læs mere

EN RØD OG GRØN REGION. Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017

EN RØD OG GRØN REGION. Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017 EN RØD OG GRØN REGION Stem på Enhedslisten til Hovedstadens Regionsråd d. 21. november 2017 VIDSTE DU, AT enlige med lav indkomst og kort uddannelse har størst risiko for at dø efter en hjerneblødning.

Læs mere

John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune

John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune John Harpøth Borgmesterkandidat for DF i Holbæk Kommune I de mange år jeg har beskæftiget mig med politik, har mit arbejde været præget af: Ærlighed Åbenhed Dialog Du kan læse mere om mit politiske virke

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

Kommunalvalg Valgprogram for Det Konservative Folkeparti i Vordingborg Kommune

Kommunalvalg Valgprogram for Det Konservative Folkeparti i Vordingborg Kommune Kommunalvalg 2017 Valgprogram for Det Konservative Folkeparti i Vordingborg Kommune Stem Konservativt den 21. november 2017 Vi vil løfte ansvaret. Vi vil sikre Borgerlige stemmer der samarbejder. Forord

Læs mere

Forandring i Fællesskab. Stem Enhedslisten i Byrådet. odsherred.enhedslisten.dk

Forandring i Fællesskab. Stem Enhedslisten i Byrådet. odsherred.enhedslisten.dk Forandring i Fællesskab Stem Enhedslisten i Byrådet odsherred.enhedslisten.dk Enhedslisten i Byrådet Forandring Enhedslisten arbejder for et socialistisk, demokratisk samfund - et samfund, hvor samarbejde

Læs mere

GØR SYDDJURS LIDT VILDERE! Læs mere på Syddjurs.Enhedslisten.dk. Foto: Anne Steen, WORTH KEEPING

GØR SYDDJURS LIDT VILDERE! Læs mere på Syddjurs.Enhedslisten.dk. Foto: Anne Steen, WORTH KEEPING GØR SYDDJURS LIDT VILDERE! Læs mere på Syddjurs.Enhedslisten.dk FÆLLESSKAB FUNGERER! Det er nu snart 4 år siden, Enhedslisten stillede op og kom ind i Syddjurs byråd. I de 4 år har vi kæmpet for at forbedre

Læs mere

FORANDRING I FÆLLESSKAB. odsherred.enhedslisten.dk

FORANDRING I FÆLLESSKAB. odsherred.enhedslisten.dk FORANDRING I FÆLLESSKAB odsherred.enhedslisten.dk STEM ENHEDSLISTEN I BYRÅDET Vil du styrke den kritiske sociale rødgrønne stemme i byrådet så stem på Enhedslisten. Vi ønsker at gøre Odsherred til en kommune,

Læs mere

Vi bygger fremtidens Skive Kommune

Vi bygger fremtidens Skive Kommune Vi bygger fremtidens Skive Kommune Socialdemokraterne vil, at der sættes gang i Skive Kommune igen. Vores vision er et helt Skive hvor der er plads til alle og brug for alle. Vi er 48.000 borgere med en

Læs mere

Energikonference den 1. december 2015

Energikonference den 1. december 2015 Energikonference den 1. december 2015 Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi Kristian Tilsted Klima- Miljø- og Teknikudvalget Nedbringelsen af CO2-udledningen Vi gør allerede meget, men vi kan gøre

Læs mere

NATUR, KULTUR OG VELFÆRD FOR ALLE

NATUR, KULTUR OG VELFÆRD FOR ALLE NATUR, KULTUR OG VELFÆRD FOR ALLE Fotos: Enhedslisten Køge DEMOKRATI I HELE KOMMUNEN Borgernes indsigt og inddragelse i kommunal planlægning og beslutninger er afgørende for Enhedslisten. Vi vil arbejde

Læs mere

Den Konservative Kommune 2009 - fordi vi passer på dig og dine

Den Konservative Kommune 2009 - fordi vi passer på dig og dine Kommunalvalg 2009 Den Konservative Kommune 2009 - fordi vi passer på dig og dine VI TÆNKER måske ikke så meget over det i hverdagen, men det er kommunen, der danner rammen om de danske familiers hverdag.

Læs mere

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016

Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 Susan Hedlund (S) politisk ordførertale 1. september 2016 (Det talte ord gælder) Vi hører det hele tiden København er en fantastisk by, københavnerne er et lykkeligt folkefærd, det går godt i København.

Læs mere

GRØN OMSTILLING I NATURENS RIGE

GRØN OMSTILLING I NATURENS RIGE STEM ENHEDSLISTEN I BYRÅDET TIL #KV2017 GRØN OMSTILLING I NATURENS RIGE Vi vil gøre op med ideen om evig vækst. Landdistrikterne kan med fordel være pilotområder for grønne omstillingsprojekter. Lad os

Læs mere

Thomas Kastrup-Larsen Rådmand Sundhed og Bæredygtig Udvikling

Thomas Kastrup-Larsen Rådmand Sundhed og Bæredygtig Udvikling Thomas Kastrup-Larsen Rådmand 1 2 3 4 5 6 Målsætning: Aalborg Kommune fri af fossile brændsler senest i 2050. Bernd Müller, AAU-2011 7 Energibesparelser Mål: 40 50 % reduktion af energiforbruget frem mod

Læs mere

HØRINGSSVAR: RADIKALE VENSTRE THY MORS

HØRINGSSVAR: RADIKALE VENSTRE THY MORS 1 HØRINGSSVAR: RADIKALE VENSTRE THY MORS Det siges, at som man spørger får man svar. I udviklingsplanerne er det forvaltningen, der spørger og borgerne, som skal svarer. Det er blevet fortalt på borgermøder,

Læs mere

Afstemningsresultater

Afstemningsresultater Afstemningsresultater Q1. Hvad er dit køn? Kvinde 83 49% Mand 86 51% Kan ikke/ ønsker ikke at svare 1 1% 170 100.00% Kan ikke/ ønsker ikke at svare 1% Kønsfordeling Mand 50% Kvinde 49% Q2. Hvad er din

Læs mere

Det vil Socialdemokraterne i Guldborgsund. Socialdemokraterne Guldborgsund

Det vil Socialdemokraterne i Guldborgsund. Socialdemokraterne Guldborgsund Det vil Socialdemokraterne i Guldborgsund Socialdemokraterne Guldborgsund 1 Erhvervslivet skal styrkes Uddannelserne i Nykøbing skal fastholdes og udvikles, for at erhvervslivet fortsat skal have adgang

Læs mere

KristenDemokraternes Valgprogram 2018

KristenDemokraternes Valgprogram 2018 Side 1 af 5 KristenDemokraternes Valgprogram 2018 O2018-01 Valgprogram 2018 Historik Forslagsstiller/ Udvalg Dato Vedtaget/forkastet Hovedbestyrelsen 2018.05.26 Vedtaget Side 2 af 5 Det Gode Liv for Børn

Læs mere

Vi lover job og grønne skove

Vi lover job og grønne skove Vi lover job og grønne skove Stem på Enhedslisten syddjurs.enhedslisten.dk Stemmesedlen kan blive din fyreseddel! Mens de borgerlige vil skære i den offentlige sektor, mener Enhedslisten, at velfærdssamfundet

Læs mere

Et godt kandidathold er sat og SF i Region Nordjylland er klar til valg

Et godt kandidathold er sat og SF i Region Nordjylland er klar til valg Et godt kandidathold er sat og SF i Region Nordjylland er klar til valg SF i Nordjylland har i indeværende periode taget medansvar for løsning af alle opgaver i regionen. Den psykiatriske skadestue er

Læs mere

VÆLG FÆLLESSKAB. Foto: Erik Vangsgaard

VÆLG FÆLLESSKAB. Foto: Erik Vangsgaard VÆLG FÆLLESSKAB Foto: Erik Vangsgaard ALLE FORTJENER ET VÆRDIGT LIV Ældre medborgere har brug for ro i hverdagen, i stedet for den stress de oplever, når de ikke ved, hvem det er der kommer og hjælper

Læs mere

Skift spor. Gør Lolland til foregangs-ø. Stem på Enhedslisten. enhedslistenlolland.dk

Skift spor. Gør Lolland til foregangs-ø. Stem på Enhedslisten. enhedslistenlolland.dk Skift spor Gør Lolland til foregangs-ø Stem på Enhedslisten enhedslistenlolland.dk Nej til nedskæringer, ja til solidarisk socialpolitik Regeringen har gennemført dramatiske nedskæringer af kontanthjælp,

Læs mere

VI PASSER PÅ HORSENS

VI PASSER PÅ HORSENS VI PASSER PÅ HORSENS 1%-BESPARELSEN SKAL AFSKAFFES Horsens Kommune skal spare penge hvert år. Det er vi blevet pålagt af staten, og det kan vi desværre ikke ændre på i byrådet. Men byrådet i Horsens har

Læs mere

FOR ET POLITISK SYSTEMSKIFTE

FOR ET POLITISK SYSTEMSKIFTE FOR ET POLITISK SYSTEMSKIFTE DIN KRITISKE STEMME PÅ RÅDHUSET Jeanne Toxværd, spidskandidat, Enhedslisten i Gentofte. Foto: Annette Houmann BRYD MED ENEVÆLDEN I GENTOFTE KOMMUNE Enhedslisten står for åbenhed,

Læs mere

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger

Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Nye ideer langsigtede løsninger Vedtaget 12. juni 2017 af Kommuneforeningen. Frederikshavn Kommune skal være kendt som et sted, hvor nye ideer tages imod med åbne arme. Hvor kommunen er medspiller for borgere, erhvervsliv og civilsamfund.

Læs mere

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan

En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance Odder Kommunes udviklingsplan 2018-2022 Forord Odder Kommunes udviklingsplan En vækstkommune i balance skal medvirke til at indfri Byrådets vision om at skabe: rammerne for det

Læs mere

GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ

GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ GRIBSKOV MED STØRRE LIGHED I ET RENT MILJØ GRIBSKOV SKAL VÆRE ET GODT STED AT BO OG ARBEJDE Ting der står øverst på vores program er f.eks.: Opgør med den hovedløse udlicitering. Vi skal tage arbejdet

Læs mere

Præsentation af Fremfærd

Præsentation af Fremfærd Præsentation af blev etableret som en del af overenskomst 2013 og videreføres med overenskomstfornyelsen i 2015. Samarbejdet er aftalt mellem KL og Forhandlingsfællesskabet. : er et samarbejde mellem parterne

Læs mere

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2020.

[Indledning] Kære BR. I dag tager vi hul på forhandlingerne om budgettet for 2020. Overborgmesteren TALE TALE Tale til Anledning Sted Titel Overborgmesteren Første behandling af budgettet BR-salen Budgettale Dato 26. september 2019 Klokken 16.00 Taletid Bemærkning til arrangementet 10

Læs mere

ENHEDSLISTEN BORNHOLM. Kommunalpolitisk valgprogram 2017

ENHEDSLISTEN BORNHOLM. Kommunalpolitisk valgprogram 2017 ENHEDSLISTEN BORNHOLM Kommunalpolitisk valgprogram 2017 BORNHOLM ER I FREMGANG! Vi oplever økonomisk vækst, lav ledighed og et befolkningstal, der går den rigtige vej. Lad os bruge den gode energi på at

Læs mere

Hverdagens fællesskab

Hverdagens fællesskab Socialdemokratiet i Høje Taastrup Hverdagens fællesskab 2018 2021 Indholdsfortegnelse 1. Hverdagens fællesskab... 2 2. Børn, skolen og institutioner... 3 3. Ældre... 4 4. Sundhed for alle... 5 5. Social...

Læs mere

Tale Stenbjerg den

Tale Stenbjerg den 1 Tale Stenbjerg den 22.8 2008 Allerførst vil jeg gerne takke for invitationen til at tale her i Stenbjerg. Det er en stor ære at være med til at markere åbningen af Danmarks første nationalpark, og jeg

Læs mere

Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011

Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011 Integrationspolitik 2010-2014 Vedtaget af Skive Byråd den 21. juni 2011 God integration af flygtninge og indvandrere betyder, at alle flygtninge og indvandrere deltager aktivt i og bidrager aktivt til

Læs mere

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3

Ø-posten, 1. udgave juli 2013. Leder... 1. Regionsrådsvalg... 2. Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Indholdsfortegnelse Leder... 1 Regionsrådsvalg... 2 Støtte til valgkamp i Aalborg... 3 Deltag i næste folketingsvalgkamp med Enhedslisten Aalborg... 4 Bliv kandidat til kommunalvalget... 4 Kalenderen...

Læs mere

Valgprogram 2013-2017

Valgprogram 2013-2017 Valgprogram 2013-2017 Sammen om forandring Vi mærker det allerede nu, men også efter krisen vil meget forandre sig. Forudsætningerne for kommunens virke vil blive anderledes. Måden, kommunen skal arbejde

Læs mere

Det vil vi konservative i Esbjerg Kommune

Det vil vi konservative i Esbjerg Kommune Gruppebilledet viser fra venstre: Laila Poulsen, Ole Jacobsen, Johnny Nim, Charlotte Würtz Lund, Johnny Holst, Jørgen Elsted Hansen, Jakob Duhn, Leif Runge-Schmidt, Henrik Vallø, Finn J. Bruun, Kim Damsgaard,

Læs mere

SOCIALDEMOKRATIET FREDERIKSHAVN KOMMUNE

SOCIALDEMOKRATIET FREDERIKSHAVN KOMMUNE NÅR DU SIGER VALGPROGRAM 2018-2021 SOCIALDEMOKRATIET FREDERIKSHAVN KOMMUNE VALGPROGRAM FOR BYRÅDSPERIODEN 2018-2021 Socialdemokratiet i går til valg med løftet om at fortsætte det brede samarbejde. Vi

Læs mere

Oversigt over ny og nuværende udvalgssammensætning mv. version 2 Sag: 00.00.00-A00-26-09 Fællessekretariatet 29-11-2013

Oversigt over ny og nuværende udvalgssammensætning mv. version 2 Sag: 00.00.00-A00-26-09 Fællessekretariatet 29-11-2013 Oversigt over ny og nuværende udvalgssammensætning mv. version 2 Sag: 00.00.00-A00-26-09 Fællessekretariatet 29-11-2013 I nedenstående skema er det illustreret hvilke opgaveområder, der er flyttet fra

Læs mere

+ 100 % VE i Klima & Energi 2020 Lemvig Kommune. mere end 100 % vedvarende energi i Opfølgning på baggrund af energiregnskabet 2017

+ 100 % VE i Klima & Energi 2020 Lemvig Kommune. mere end 100 % vedvarende energi i Opfølgning på baggrund af energiregnskabet 2017 Opfølgning på baggrund af energiregnskabet 2017 Klima & Energi 2020 Lemvig Kommune + 100 % VE i 2020 mere end 100 % vedvarende energi i 2020 Besluttet i Kommunalbestyrelsen dec. 2013 1 Klima & Energi 2020

Læs mere

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget

Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget Debatmateriale til Furesø Kommunes borgermøde om budget 2014-17 Dette oplæg giver information og inspiration til det borgermøde, som Furesø Kommune har inviteret til den 12. juni 2013. På borgermødet præsenteres

Læs mere

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik:

Arbejdsmarkeds- og integrationspolitik: Økonomisk politik: SKATTETRYK Venstre ønsker i denne valgperiode, at fastholde det nuværende kommunale skattetryk. Der er stadig en del opgaver, inden for kernevelfærden, der skal løses, og Venstre ønsker

Læs mere

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune

Erhvervs- og vækstpolitik Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Erhvervs- og vækstpolitik 2017-2021 Vi skaber rammer for udvikling Ballerup Kommune Vision 2029: Ballerup - en førende erhvervsby Ballerup er en førende erhvervsby. Ballerup Kommune er en integreret del

Læs mere

2018 UDDANNELSES POLITIK

2018 UDDANNELSES POLITIK 2018 UDDANNELSES POLITIK Vores børn, deres skolegang og fremtid ligger til enhver tid os alle på sinde. Det er af største betydning, at vi lykkes med at ruste vores børn til fremtiden og til at begå sig

Læs mere

Handicappolitik. Rudersdal Kommune 2012

Handicappolitik. Rudersdal Kommune 2012 Handicappolitik Rudersdal Kommune 2012 2 Indledning Forord Den foreliggende handicappolitik er udarbejdet i foråret 2012 og afløser Rudersdal Kommunes psykiatri- og handicappolitik fra 2008. I den nye

Læs mere

ET NYT VI. En politik for fællesskab, medborgerskab og mangfoldig deltagelse i Albertslund 1. UDKAST

ET NYT VI. En politik for fællesskab, medborgerskab og mangfoldig deltagelse i Albertslund 1. UDKAST ET NYT VI En politik for fællesskab, medborgerskab og mangfoldig deltagelse i Albertslund 1. UDKAST FORORD Fremtidens Albertslund er en by, hvor alle kan deltage i fællesskabet. En by, hvor mennesket kommer

Læs mere

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS INDLEDNING Klimaforandringerne er en af de største udfordringer, som verdenssamfundet står overfor. Derfor har Danmark et nationalt mål om at være uafhængig

Læs mere

FÆLLES OM ALBERTSLUND

FÆLLES OM ALBERTSLUND FÆLLES OM ALBERTSLUND En politik for fællesskab, medborgerskab og ligeværdig deltagelse 2. UDKAST 1 FORORD Fremtidens Albertslund er en by, hvor alle kan deltage i fællesskabet. En by, hvor mennesket kommer

Læs mere

Velkommen til borgertopmøde

Velkommen til borgertopmøde Velkommen til borgertopmøde Velkomst v. Thomas Kastrup-Larsen Borgmester i Aalborg Kommune Introduktion v. Tine Gøtzsche Borgertopmødets konferencier DNA Aalborg handler om Hvem vi er, og hvor vi gerne

Læs mere

Godkendelse af Ældre- og Handicapforvaltningens mål og indsatser Bæredygtighedsstrategi

Godkendelse af Ældre- og Handicapforvaltningens mål og indsatser Bæredygtighedsstrategi Punkt 5. Godkendelse af Ældre- og Handicapforvaltningens mål og indsatser Bæredygtighedsstrategi 2016-2020 2016-000983 Forvaltningen indstiller til, At Forvaltningens forslag til bæredygtighedsmål og -indsatser

Læs mere

SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB. SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017

SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB. SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017 SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017 1 En bæredygtig, sund og sammenhængende region. SF vil i den kommende valgperiode fortsætte sit arbejde for at gøre Nordjylland til

Læs mere

Ø-posten, december 2014

Ø-posten, december 2014 Indholdsfortegnelse: Om Ø-posten 1 Træffetid og telefontid 1 VAR DET NOGET FOR DIG? (Førtidspensionistnetværk) 2 Tur går til Christiansborg 2 Sidste Torsdagscafe inden jul 2 Det er sket: - Medlesmøde om

Læs mere

Der er fremtid i Fællesskabet

Der er fremtid i Fællesskabet Der er fremtid i Fællesskabet - Endelig aftale Sydfyn står overfor mange udfordringer, hvoraf den stigende arbejdsløshed, uddannelse af alle unge, vigende bosætning i yderområderne og en sammenhængende

Læs mere

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag

GENERELLE OVERSIGTER Sammendrag af budget, der er flerårigt, skal danne grundlag for kommunernes planlægningsog prioriteringsopgaver, ligesom sammendraget gør det muligt for de statslige myndigheder at få oplysninger om den forventede

Læs mere

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS INDLEDNING Klimaforandringerne er en af de største udfordringer, som verden står over for i dag. Derfor har Danmark et nationalt mål om at være uafhængig

Læs mere

Radikal Politik i Skive Kommune

Radikal Politik i Skive Kommune Radikal Politik i Skive Kommune En gevinst for landskaberne i Salling, for fjordmiljøet ved vore kyster, for forebyggelse og sundhed for den enkelte, for et aktivt kultur og fritidsliv og for uddannelsesniveauet

Læs mere

Status fra KKR Nordjylland

Status fra KKR Nordjylland Status fra KKR Nordjylland November 2009 KKR Nordjylland Kunsten at skifte hjul, mens man kører Boulevarden 13 9000 Aalborg www.kl.dk/kkr-nordjylland En kort status over de første fire år med Kommunekontaktrådet

Læs mere

Niveaudeling i folkeskolen Væk med gælden Hjælp de svageste. Stem på. Konservative. liste C ved kommunalvalget i Rødovre. Rødovre Konservative

Niveaudeling i folkeskolen Væk med gælden Hjælp de svageste. Stem på. Konservative. liste C ved kommunalvalget i Rødovre. Rødovre Konservative Kim Drejer Nielsen Nr. 1 Chris Lassen Jensen Nr. 2 Arna Schnoor Nr. 3 Mogens Lind Nr. 4 Niveaudeling i folkeskolen Væk med gælden Hjælp de svageste Stem på X liste C ved kommunalvalget i Rødovre Rødovre

Læs mere

Bilag 1 - Bevillingsoversigt ultimo august 2015

Bilag 1 - Bevillingsoversigt ultimo august 2015 Bilag 1 - Bevillingsoversigt srapport (1.000 kr.) R Drift i alt 6.424.100 6.437.302 4.122.183 64,0% 62,9% 99,2% -1.228.920-1.257.404-713.660 56,8% 52,8% 101,0% Service 4.609.070 4.599.734 2.983.913 64,9%

Læs mere

7 Ishøj Kommune. Ishøj Byråd 4. Oktober 2011

7 Ishøj Kommune. Ishøj Byråd 4. Oktober 2011 7 Ishøj Kommune Ishøj Byråd 4. Oktober 2011 Medborgerpolitik Forord et medborgerskab i Ishøj... 3 Vision mangfoldighed er Ishøjs styrke... 4 Mission skab en bedre kommune for alle... 5 HOVEDFOKUS: Inklusion...

Læs mere

Bilag 1 - Bevillingsoversigt ultimo September 2017

Bilag 1 - Bevillingsoversigt ultimo September 2017 sprocent sprofil sprocent R Drift i alt 5.402.042 3.892.892 72,1% 73,7% 99,4% Service 3.921.306 2.893.590 73,8% 75,2% 99,0% 01 Magistraten 697.625 484.271 69,4% 75,0% 98,8% 10 Politisk organisation 16.396

Læs mere

Bilag 1 - Bevillingsoversigt, regnskab 2017

Bilag 1 - Bevillingsoversigt, regnskab 2017 Bilag 1 - Bevillingsoversigt, regnskab Drift i alt 5.384.863 5.299.069-85.794 98,4 % 99,4 % Service 3.906.543 3.866.870-39.674 99,0 % 99,0 % Aktivitetsbestemt medfinansiering 387.418 358.704-28.714 92,6

Læs mere

Formål med undersøgelsen

Formål med undersøgelsen Formål med undersøgelsen I august-september 2015 gennemførte Center for Byudvikling (Økonomiforvaltningen) i samarbejde med Københavns Borgerpanel en spørgeskemaundersøgelse blandt københavnerne om deres

Læs mere

SF Hernings kommunalpolitiske program Pixi udgave

SF Hernings kommunalpolitiske program Pixi udgave SF Hernings kommunalpolitiske program 2018-2021. Pixi udgave den fulde ordlyd kan du læse på SF-Hernings hjemmeside Forord SF Hernings kommunalpolitiske program beskriver, hvad SF går til valg på, og hvad

Læs mere

Ny bæredygtighedspolitik for Syddjurs

Ny bæredygtighedspolitik for Syddjurs Ny bæredygtighedspolitik for Syddjurs Det Radikale Venstre, Socialdemokratiet, Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti i Syddjurs Kommune går til valg på en fælles politik for Bæredygtig Udvikling en målrettet

Læs mere

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk

For et rødere Nørrebro. kbh.enhedslisten.dk For et rødere Nørrebro kbh.enhedslisten.dk Enhedslisten Nørrebro kæmper for din bydel Kommunalvalget er vigtigt! København er historisk en rød by, med tradition for at gennemføre politiske tiltag, der

Læs mere

ENHEDSLISTEN i I Holbæk HOLBÆK

ENHEDSLISTEN i I Holbæk HOLBÆK FORANDRING Enhedslisten FORANDRING ENHEDSLISTEN i I Holbæk HOLBÆK FÆLLESSKAB OG FORANDRING Foto: Mads Malik Knudsen HVORFOR STEMME LISTE Ø? Enhedslisten vil arbejde for at gøre Holbæk Kommune til et mere

Læs mere

Politiske effektmål

Politiske effektmål Byrådets Politiske effektmål 2016-2019 Holbæk Kommune Politiske effektmål Effektmål handler om at skabe synlighed for, at de aktiviteter, vi sætter i gang, gør en forskel for borgere og virksomheder. Byrådet

Læs mere

Social- og Sundhedssektorens konkrete sektorrettede forslag

Social- og Sundhedssektorens konkrete sektorrettede forslag Social- og Sundhedssektorens konkrete sektorrettede forslag Sektoren foreslår, at arbejdsgiverne skal spille en større integrativ rolle, når det gælder job med offentlige tilskud. Inklusion og integration

Læs mere

GOD ENERGI I SVENDBORG for en fossilfri fremtid...

GOD ENERGI I SVENDBORG for en fossilfri fremtid... GOD ENERGI I SVENDBORG for en fossilfri fremtid... GO2GREEN Svendborg Kommune er partner i GO2Green. GO2Green er en nonprofitorganisation, som arbejder for den grønne omstilling. Organisationen finansieres

Læs mere

SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød

SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød SAMMEN OM SOLRØD - UDVIKLING OG SOCIALT ANSVAR - Valgprogram Kommunalvalget 2017 Socialdemokratiet i Solrød Indledning I Danmark tager vi hånd om hinanden. Vi har en lang og stærk tradition for et samfund,

Læs mere

SF s tale til budget 2018 Af Brian Dybro, politisk ordfører for SF i Odense Byråd

SF s tale til budget 2018 Af Brian Dybro, politisk ordfører for SF i Odense Byråd 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 SF s tale til budget 2018 Af Brian Dybro, politisk ordfører for SF i Odense

Læs mere

FOR EN KOMMUNE I RØDT OG GRØNT

FOR EN KOMMUNE I RØDT OG GRØNT FOR EN KOMMUNE I RØDT OG GRØNT DER ER RÅD TIL VELFÆRD Gladsaxe Kommune har en god økonomi. Der er råd til bedre daginstitutioner, skoler og ældrepleje, men serviceloftet blokerer. Derfor arbejder Enhedslisten

Læs mere

Rapport for ADHD-foreningen

Rapport for ADHD-foreningen Rapport for ADHD-foreningen Sprog da [LAUNCH] Dit navn: Din kommune: Dit parti: I 2016 forlod 5,5 procent af eleverne folkeskolen uden at gennemføre deres afsluttende eksaminer mens tallet i 2007 lå på

Læs mere

Sammendrag af budget Bilag 1: Nye driftsbevillinger fra kr. Opr priser Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017

Sammendrag af budget Bilag 1: Nye driftsbevillinger fra kr. Opr priser Budget 2014 BO 2015 BO 2016 BO 2017 Sammendrag af budget Drift i alt (skattefinansieret) 5.143.044 5.155.544 5.171.581 5.186.244 Bolig- og Ejendomsudvalget (bev.) 76.975 75.904 75.022 73.303 Byfornyelse 30.452 30.617 30.617 30.617 Byfornyelse

Læs mere

IDAs befolkningsundersøgelse i 2009 & 2013. Hovedresultater

IDAs befolkningsundersøgelse i 2009 & 2013. Hovedresultater IDAs befolkningsundersøgelse i 2009 & 2013 Hovedresultater November 2013 Hovedresultater af IDAs befolkningsundersøgelse i 2009 & 2013 2 IDAs befolkningsundersøgelse i 2009 & 2013 Resume Ingeniørforeningen

Læs mere

Det Konservative Folkeparti i Silkeborg

Det Konservative Folkeparti i Silkeborg Det Konservative Folkeparti i Silkeborg Vi holder, hvad vi lover Regions- og kommunalvalg 2017 Indholdsfortegnelse 1. Erhvervslivet... 3 Arbejdspladser... 3 Vi skal styrke iværksætteri... 3 2. Kultur &

Læs mere

Informationsmøde nov Firehøjeskolen

Informationsmøde nov Firehøjeskolen Informationsmøde nov.-2017 Firehøjeskolen Informationsmøde om skolestarten 2018/19 Firehøjeskolen Generel information: 1 skole 2 afdelinger (opdelt indskoling, mellemtrin, udskoling) P.t. i alt 277 elever

Læs mere

STEM FOR VÆRDIGHED OG BÆREDYGTIGHED

STEM FOR VÆRDIGHED OG BÆREDYGTIGHED STEM FOR VÆRDIGHED OG BÆREDYGTIGHED Foto: Christian Rasmussen ENHEDSLISTEN I STRUER STÅR FOR BÆREDYGTIGHED Bæredygtighed handler ikke kun om forholdet mellem mennesker og natur, men også om forholdet mellem

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

Bilag 1a - Bevillingsoversigt

Bilag 1a - Bevillingsoversigt Budget Afvigelse Brugerfinansieret område U 137.655 137.231 0 4.897 142.128 62.621 140.828-1.300-1.300 I -140.205-137.593 0-1.528-139.121-62.419-137.821 1.300 1.300 Drift U 137.655 137.231 0 1.552 138.783

Læs mere

Vind-er-vejen til vækst og velstand - 8 anbefalinger fra Vindmølleindustrien

Vind-er-vejen til vækst og velstand - 8 anbefalinger fra Vindmølleindustrien Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2017-18 EFK Alm.del Bilag 189 Offentligt Vind-er-vejen til vækst og velstand - 8 anbefalinger fra Vindmølleindustrien Marts 2018 Vinden over Danmark er en unik ressource.

Læs mere