Ansøgning om frigivelse af indefrosset midler

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ansøgning om frigivelse af indefrosset midler"

Transkript

1 Dagplejen for særlige sårbare børn Totalramme Indretning af legestuen og indkøb af nye legetøj samt renovering af det nedslidte køkken og indkøb af en opvaskemaskine: Udbetaling af 3 måneder fratrædelsesgodtgørelse samt feriepenge til 6 opsagte dagplejere:

2 Abildtræet Totalramme Overført fra Overført fra Vi forventer I Fritidsklubben Abildtræet, at få en merudgift og ansøger hermed om at få frigivet alle vores indefrosne midler. Dette på baggrund af blandt andet: Budgetændringer grundet ny skolereform pr. 1. august 2014 samt et faldende børnetal. Ændringerne kan, blandt andet påvirke vores personalesituation og derved koste midler i en tilpasnings- og indkøringsperiode. Vi ser derudover pt. mange ubekendte faktorer og uforudsigelige ting der kan kræver en merudgift i Abildtræet forventer blandt andet at bruge midler på: Ramme besparrelser 2014: kr. Ny nomering 2014: kr. Ændring i rådighedsbeløb 2014: kr. Budget ændring grundet ti timers mindre åbningstid pr. 1. august:??? kr. Faldende børnetal: ca kr. Pengene følger barnet/sikkerhedsnet 20%:??? kr. Derudover vil vi i Abildtræet fortsat arbejde med at videreudvikle vores inklusions arbejde: kr. og vi kender allerede en merudgifter til sikring mod indbrud på: kr. Vh Tina Jakobsen Leder i Fritidsklubben Abildtræet

3 Bønehaven Mariahjemmet Totalramme Vi ønsker at få frigivet kr. Vi har med st or succes lavet mad på bål igennem flere år. Derigennem har vi styrket lysten til udelivets glæder. Børnene bliver inkluderet således at de aktivt hjælper til i forberedelsen af maden Da det fungerer i al slags vejr året rundt, ønsker vi os en bålhytte. Pris: kr. Vores 15 år gammel Miehle opvaskemaskine kan ikke længer repareres og vandet er begyndt at løbe ud af den. Vi ønsker os en ny Miehle opvaskemaskine Pris: kr. Det resterende beløb ønsker vi at anvende til et hegn ud mod naboen. Der er flere huller i hegnet og vore små 3 årige har flere gange været på "turne" i naboens have. Pris kr. Med venlig hilsen Birgit Pedersen Leder Jan Dahlgaard Formand

4 Nyrup Børnehus Totalramme Vedligeholdlelse af legemiljø,fra Eventyrsslot, hytte og gynge er lavet af træ og trænger til vedligeholdelse Reperation og eftermaling,tilbud fra firmaet Hampus kr. Markiser til sydvendte vinduer. Vuggestuens vinduer er sydvendte og fra kl og resten af dagen,er der meget varmt i lokalerne. pga sikkerhedshensyn er det vanskeligt at lave gennemtræk,da vi er på 1 sal. Tilbud på tre markiser med el-moter, fra Lindskov og co kr. Gangsti og udebelysning til medarbejdere indgang. På grund af mangel på parkeringspladser til forældre er det nødvendigt at medarbejdere parkeresr bag institutionen. Der er ingen sti og ingen belysning.medarbejdere har ønsket forbedring i APV. Institutionen har åbent fra kl til 18.00, så der er meget mørkt morgen og eftermiddag,i vinterhalvåret. Belysning, tilbud fra Helsingør El - Teknik kr Gangsti, tilbud fra anlægsgartner Kels Knold kr Kompetance udvikling: Vi holder personale weekend i november 2014 i to døgn, for alle medarbejdere. Bl.a som en kvensekvens af årets kommunale inklusionsprojektet,skal vi genemgå vores organisationstruktur og årshjul,evaluere og udvikle nye metoder. Overnatning og forplejning 16 medarbejder a 2000 kr kr Ekstern konsulent kr I alt kr.

5 Børnehuset Abildvænget Totalramme Jeg ønsker midler til at ansætte en pædagog 37 timer om ugen til en gruppe børn, hvor af fire har støttepædagog. Når støttepædagogen går hjem til middag er det svært for personalet at gennemføre en almindelig pædagogisk praksis, da begge børn har meget brug for ekstra vokensopmærksomhed. Til dette søger jeg kr. Jeg ønske desuden midler til følgende: To yogaforløb i henholdsvis børnehave og vuggestueafdeling med eksterne undeviserer. Vi har med stort succes lavet yoga med børnene og ønsker at dygtigøre os på dette felt. Til dette søger jeg kr. Midler til reperation af vores børnecykler ialt kr. Indkøb af bøger til projekt "læseleg", som vi deltager i med 3 andre institutioner. Dette projekt er en stor succes for vores sprogsvage børn. Ialt. Indkøb af 2 bærbare administrative PC, så personalet kan sidde andre steder end på kontoret og arbejde. Ialt kr. Udskiftning af stationær Pc efter anbefaling af IT safdeling. Ialt kr.

6 Børnehuset Bøgen Totalramme Fornyelse og gør-det-muligt ønsker: -Da alle medarbejdere i Helsingør Kommune inden 31. august 2014 skal have it-kompetencer på basisniveau og jeg har medarbejdere,der i deres mange arbejdsfunktioner bruger computere til, at løse deres opgaver, så er det min opgave,at stille computere til rådighed for alle. Derfor ønsker jeg, at investere på it området i nye bærbare computere og ipads til personalearbejdspladserne. -I forbindelse med vores arbejde med dokumentation og forældresamarbejde så vil jeg investere tv-skærme til afdelingerne, hvor slideshows kan dokumenterer dagens pædagogiske arbejde og forløb. -Til personalemøder, forældremøder etc. har vi længe ønsket en projektor til, at fremvise dias oversigter og dermed give et bedre overblik. -Og vi skal indkøbe whiteboardtavler til brug i personalestue og i afdelingerne. Beløb til dett vil let løbe op i ca kr. 2. Tiden har vist, at vores dejlige placering i forhold til, at solen er med os hele dagen, medfører nogle store gener indenfor. Solen og varmen er stærk og selv om der møbleres så hensigtsmæssigt, som muligt ønsker personalet gardiner de kan trække for. Vi har tidligere indhentet et tilbud og det er dyrt da vores vinduer er store og ingen har standardmål.tilbud lyder på ca kr. 3. I vuggestueafdelingen har vi tidligere ansøgt om midler til et alarmanlæg i vores liggehal, som er meget lydisoleret. Jeg ønsker et anlæg installeret, for at skabe ekstra sikkerhed for vores sovebørn.tilbud lyder på ca kr. 4. Ønske om tilførelse af midler til mit hårdt pressede vikarbudget: -Jeg har brugt mange penge på vikar i de første to måneder af 2014, fordi jeg har haft to fuldtids medarbejdere fra vuggesueafdelingen, der har været alvorligt syge. Den ene er stadig på nedsat tid pga. sin sygdom. Derudover var min køkkendame i en kortere periode også syg. Jeg var nødsaget til, at bruge det nødvendige vikar, for ikke at fraværet skulle gå for hårdt ud over børn og det resterende personale. -I juni måned har jeg en medarbejder i vuggestuen, der skal igennem en stor operation og er sygemeldt i hvertfald fire uger. For, at dække dette fravær skal jeg ansætte vikar, fordi institutionen i samme periode modtager mange små børn. Institutionen har hele tiden været og er fremadrettet fyldt op med børn. Da jeg først modtager refusion efter 30 dages fravær, skal der bruges mange penge til vikar. Jeg kan omrokere til en vis grænse, men kvaliteten skal være i orden. Dette overforbrug af vikar har medført nedsmeltning af vikar budgettet, så derfor ønsker jeg,at få frigivet kr til,at styrke min vikarkonto fremadrettet. Glad for at jeg selv har mulighed for, at dække et uventet hul i budgettet.

7 Espergærde Fritidscenter Totalramme Espergræde Fritidscenter Vi har arbejdet intenst med kompetenceudvikling med overskriften "Den Personlige kompetence" - i den sammenhæng har vi et underskud på sidste års budget og plus besparelser og udmeldte børn i alt et minus på Vi står overfor udskiftning af pc. Såvel som arbejdspladser som til de unge. Vi har leaset en minibus Udskiftning af friluftsudstyr. Indendørsvedligeholdelse samt grønne aftaler fornyes. Status: Det handler om at vores klub er optimeret og konkurrencedygtig set i lyset af 2020 visionen. Vi ønsker fortsat et kvalitativ klubtilbud side om side med den gode skole. Vi kan ikke gå på kompromis med sikkerheden omkring firluftsliv, og vi har stadig en opgave i at fastholde vores børn og unge i forhold til det forebyggende og krinalpræventive arbejde. Så alt i alt, ovenpå besparelser i forhold til skolereform og den deraf kortere åbningstid, har vi brug for at få optimeret vores klubtilbud.

8 Totalramme Fritidsklubben Krudtuglen ønsker kr. frigivet som skal bruges til at udbygge vores outdoor område.

9 Mælkebøtten Totalramme Gennemførelse af personaleudviklingsprojekt i samarbejde med konsulentfirmaet Spinn Off. Info om projektet (pris knapt kr. u. moms) er vedhæftet. 2. Hel eller delvis gennemførelse af tilbud fra firmaet Uniqa om støjdæmpning af Mælkebøttens lokaler. Info om tilbuddet (pris knapt kr. u. moms) er vedhæftet.

10 Børnehuset Møllen Totalramme Som begrundelse for frigivelse af indefrosset overførsel kan anføres: Børnehuset Møllen fik en uventet stor afgang af børn i efteråret Årsagerne til dette var forskellige, flytning til anden kommune, ønske om anden institution m.m.. Dette betød vi ikke rettidigt kunne nå at afskedige personale, så vi dermed ikke har midler nok til aflønning af dette i 2014, uden et forventet underskud på ca ,- kr. Denne personaletilpasning er nu foretaget, men vi forventer stadig et underskud i forbindelse med dette på ca ,- kr. hvilket vi ønsker at dække ind med vort overskud fra Vi ønsker derfor alle vore midler frigivet ,-

11 Børnehuset Nørremarken Totalramme ( Totalramme (12-13) 54 Vi ønsker penge frigivet til følgende: - I-pads til alle stuerne. Disse skal bruges i det pædagogiske arbejde med børnene samt til dokumentation overfor forældrene. (ca ,00kr.) - at få indlagt trådløst netværk, de netværksforbindelser vi har på stuerne er meget langsomme, derfor er der meget spildtid, som går fra børnnene mens vi venter på forbindelse (ca. 6000,00kr) -en stationær arbejdscomputer til medarbejderne, lige nu har vi kun 2 administrative PC'er på kontoret, hvilket ikke er hensigtsmæssigt, da leder eller souschef må flytte sig, for at medarbejderne kan komme til ( ca. 5000,00kr,) - nyt køleskab, da det gamle ikke køler nok og har et stort strømforbrug ( ca. 7000,00kr.) - nye telefoner, da de gamle er så slidte, at vi ikke kan trykke tasterne ned (9000,00kr) - udskiftning af borde/bænke på legepladsen, da de gamle er rådne og ikke kan repareres mere (20.000,00kr.) med venlig hilsen Jane Jensen Børnehuset Nørremarken

12 Skovparken Totalramme Overført fra Overført fra ANSØGNING AF OVERFØRTE MIDLER kr. Sofa kr. It og midie leg kr. Renovering af legeplads kr. Rygsække kr. Dukumentationsskab kr. Mooncars kr. El motorer til ladcykler kr. ialt Med venlig hilsen Leder Anita Elfving Skovparkens Børnehus

13 Børnehuset Snerlen Totalramme Vi søger frigivelse af ialt Vores hensigt er: Indkøb at Ipads - til alle stuer. ( ) Få sat industrimøbler op i kælder, oprydes og kælder skal være fremkommelig. Grundet brandsikring( ) Kapacitets tilpasning ( ) Renovering af børnehave gulv( formentligt nyt linium gulv) ,- med venlig Hilsen Pernille Roe, Børnehuset Snerlen

14 Børnehuset Stauninggården Totalramme x 50 Børnehuset Stauninggården har stort behov for en ekstra grundig gang indvendig vedligeholdelse. Vi har brug for at få udskiftet vores linoleumsgulvbelægning i store områder i børnehaveafdelingen. Specielt i indgangspartiet og garderoberne i børnehaven, hvor alle børn, forældre og medarbejdere går ind og ud hver dag, er gulvet meget slidt, hvilket også gør det sværere at holde ordentligt rent. Ejendomscentret har foretaget enkelte små reparationer, hvor der har været huller ved dørtrin o.lign., men det er ikke tilstrækkeligt. På vores udeområde har vi behov for, at få lagt gummiarmeringsmåtter i jorden og derpå sået nyt græs, især på området lige udenfor døren til og fra legepladsen, da der slæbes unødvendigt meget sand og jord med indenfor på fodtøjet, hvilket kan forebygges ved at vi får genetableret græsset dér, som så virker som en "naturlig måtte", når vi går ind fra legepladsen. Med venlig hilsen, Lillet Vandrup.

15 Børnehuset Søbæk Totalramme I forbindelse med fokuspunktet "inklusion 2016" har vi været nødt til ansætte en del vikarer i løbet af året. Her i februar måned har vi et mer forbrug på ca kr. på det samlede budget. Vi ser ikke at inklusion kan lykkes uden at vi bruger en del penge på vikarere, mens det øvrige personale bliver uddannet og skal afspadsere de 30 timer de hver især arbejder mere end deres normale timetal. Hilsen leder Henrik Groth Nielsen, Børnehuset Søbæk

16 Søstjernen Totalramme Vi har sparet op til fortsat at investerer i vores udvikling omkring vores bevægelses koncept. Vi har planlagt at købe forskellige redskaber og møbler som invitere børn og voksne til bevægelse både inde- og udenfor. Da vi årligt bliver målt og udviklet af DGI er vi nød til at leve op til vores bevægelsespolitik. Der står bl.a. at vi tilbuder bevægelse og at det er tilgængeligt for vores bruger. Her er det at vores midler skulle bruges til fortsat at udvikle og inspirerer. Vi vil gerne have lov til at bruge vores penge til: Indretning af vores indendørsarealer, herunder en indendørs trafikbane og møbler til børn der indbyder til bevægelse. Midler til renovering og indretning af legeplads, som igen er med henblik på bevægelse. Vi er en institution der har lidt af underskud i flere år og har gjort meget for at afvikle dette, og har set frem til selv at kunne disponere over vores økonomi til at udvikle vores bevægelseskoncept. Vi håber vores ansøgning kan imødekommes.

17 2013 Dagtilbud og specialbørnehaver Børnehuset Troldehøj Totalramme Beløb under 6% I Troldehøj har vi det seneste år haft en stor procentdel af børn i vanskeligheder i børnehaven. Vi har nogle dygtige medarbejdere som arbejder med at tilgodese disse børn, samtidig med at de laver pædagogisk arbejde med de andre børn. I efteråret 2013 fik vi mulighed for at ansætte en pædagog ekstra via de indefrosne midler fra Det var en stor succes og til gavn for alle børn, derfor vil vi gerne gentage det i år i en tidsbegrænset periode. En pædagog på fuld tid et år på løntrin 28 koster ca. kr ,-incl. Pension og feriepenge. Vi søger om ,- Mange af de vanskeligheder børnene har, er af motorisk og sansemæssig karakter. Vi har derfor planlagt at indkøbe flere redskaber, en byggeplint og måtter til vores motorik rum, spil der kan støtte og udfordre børnene på det motoriske plan samt sanseudstyr. Vi har afsat kr. til dette. Vi har et stort bål hus som vi dog ikke kan benytte, da tagkonstruktionen er lavet forkert. Børn og personale kan ikke holde ud at sidde inde i det, da røgen ikke kan slippe ordenligt ud. Desuden er flere af brædderne rådnet, så vi har vurderet at det ikke kan betale sig at reparere det. Vi har et ønske om, at få et nyt bål hus da Troldehøj er en institution, hvor vi lægger stor vægt på udelivet og hvor vi tilbringer mange timer ude hver dag året rundt. Derudover har vi et ønske om at få et udekøkken. Et nyt bålhus samt udkøkken koster ca. kr ,- Vores legehuse og sandkasser trænger til renovering, da flere brædder er rådne. Dette vil ca. koste kr ,- Vi gik sidste år i gang med at anlægge en dejlig sansehave på legepladsen, for at stimulere de sekundære sanser, som syn, dufte, smags og høresansen. Vi nåede ikke at færdiggøre den og mangler stadig en del buske, klatreplanter, højbede og vindspil. Det koster ca ,- Vores madrasser til krybberne trænger til udskiftning, de fleste er møre og hullede. En udskiftning vil koste ca ,-

18 Rosenkilde Totalramme Rosenkilden vil søge om frigvelse af de sidste penge til at færdiggøre projekter som ikke blevet færdigt pga penge mangel. Indhentning af pris på tag til hyggekrogen i børnehaven er indhentet. Pris kr. Rosenkilden ønsker frigivelse til etablering af en trampolin på legepladsen Indhentning af tilbud foretaget, pris kr. Garderober i børnehave anslået pris kr.

Ansøgning om frigivelse af indefrosset midler

Ansøgning om frigivelse af indefrosset midler Børnehuset Abildvænget Totalramme 606 384 Jeg ønsker midler til at ansætte en pædagog 37 timer om ugen til en gruppe børn, hvor af fire har støttepædagog. Når støttepædagogen går hjem til middag er det

Læs mere

Ansøgning om frigivelse af indefrosset midler

Ansøgning om frigivelse af indefrosset midler Børne- og uddannelsesudvalget Dagtilbud og specialbørnehaver Børnehuset Troldehøj Totalramme 638 215 Vi har et stort bål hus (10 år gammelt) som vi dog ikke kan benytte som bålhus, da tagkonstruktionen

Læs mere

Ansøgning om overførsel af mindreforbrug over 3 pct. af korrigeret budget

Ansøgning om overførsel af mindreforbrug over 3 pct. af korrigeret budget budget Børne- og uddannelsesudvalget Totalramme: Klub Abildtræet Oprindeligt budget 2014 for totalrammen: 5.354 Korrigeret budget 2014 for totalrammen: 4.628 Samlet mindreforbrug på totalrammen: 611 Automatisk

Læs mere

Ansøgning om frigivelse af indefrosset midler

Ansøgning om frigivelse af indefrosset midler Børnehuset Abildvænget Totalramme 820 550 Midlerne ønskes frigivet til dækning af lønudgifter til det ekstra Månetilbud for særligt sårbare børn, som blev oprettet pr.01.05.2015. Efter aftale skulle udgifterne

Læs mere

Budgetområde 515 Dagpleje og daginstitutioner

Budgetområde 515 Dagpleje og daginstitutioner området indeholder pasningstilbud til vuggestuer, børnehaver, integrerede institutioner, fritidsklubber og privat institutioner samt socialpædagogiske fritidsforanstaltninger. Der gives desuden tilskud

Læs mere

Ansøgning om frigivelse af indefrosne midler Kultur og Turismeudvalget

Ansøgning om frigivelse af indefrosne midler Kultur og Turismeudvalget Ansøgning om frigivelse af indefrosne midler Kultur og Turismeudvalget 309 Kulturen Helsingør Kommunes Museer I 1000 kr. Indefrosne midler Ønskes frigivet Totalramme 311 70 Begrundelse for frigivelse af

Læs mere

Ansøgning til Landet på Midtfyn

Ansøgning til Landet på Midtfyn Ansøgning til Landet på Midtfyn Gislev Friskole og Børnehuset Solstrålen er en institution der brænder for sit nærmiljø! Efter at den kommunale skole, samt børnehave blev lukket for flere år tilbage, er

Læs mere

1. Budgetområdet i hovedtal

1. Budgetområdet i hovedtal Regnskab Budgetområdet indeholder vuggestuer, børnehaver, integrerede institutioner, fritidsklubber og private daginstitutioner samt socialpædagogiske fritidstilbud. Der gives desuden tilskud til pasning

Læs mere

Udskrift af protokol

Udskrift af protokol Udskrift af protokol Udvalg Børneudvalget Møde 07-04-2014 14:30 Status Behandling Type Færdigbehandlet Beslutning Åben Nummer 36 Foreslået behandlingsforløb Sagsnummer 2014/07127 KL-journalnummer 28.00G00

Læs mere

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Tilsynsrapport Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Institutionens navn og adresse Aldersintegreret inst Markvænget Normeret børnetal

Læs mere

Handleplan for nedbringelse af merforbrug over 3 pct. af korrigeret budget. Børne- og uddannelsesudvalget

Handleplan for nedbringelse af merforbrug over 3 pct. af korrigeret budget. Børne- og uddannelsesudvalget Totalramme: Hornbæk Børnehave Korrigeret budget Merforbrug i kr. Merforbrug i pct. Totalramme 3012 1166-1846 -158,40% (hvis flere), en afviklingsplan skal beskrives samten estimeret tidshorisont for afvikling

Læs mere

Bilag 10 Handleplan for nedbringelse af merforbrug over 3 pct. af korrigeret budget

Bilag 10 Handleplan for nedbringelse af merforbrug over 3 pct. af korrigeret budget Bilag 10 Handleplan for nedbringelse af merforbrug over 3 af korrigeret budget Totalramme: Hornbæk Børnehave I 1000 Totalramme 3012 1166-1846 -158,40% (hvis flere), en afviklingsplan skal beskrives samten

Læs mere

Velkommen til Gormsvej Slagelse

Velkommen til Gormsvej Slagelse Velkommen til Gormsvej 20 4200 Slagelse 58 52 02 02 Se mere på vores hjemmeside: www.slagelse.dk/soebjerggaard Velkommen Til Søbjerggård Børnehus Søbjerggård er en kommunal børnehave, indrettet i en gammel

Læs mere

Bilag 6: Bemærkninger til over- og underskud, der ligger uden for decentraliseringsrammen. BFKU

Bilag 6: Bemærkninger til over- og underskud, der ligger uden for decentraliseringsrammen. BFKU 1 Bilag 6: Bemærkninger til over- og underskud, der ligger uden for decentraliseringsrammen. BFKU 1 Musikskolen -145.105-8 Underskuddet er opstået af flere årsager: Flere familier end normalt valgte at

Læs mere

Overførsel af over-/underskud Børneudvalget

Overførsel af over-/underskud Børneudvalget Overførsel af over-/underskud Børneudvalget Regnskab 2013 1 Overblik - Børneudvalget Områder der er omfattet af mål- og rammeaftaler samt lønsumsstyring må overføre et overskud på 5% af budgetrammen og

Læs mere

Referat FB-møde mandag den 15. september klokken 17.00 20.00.

Referat FB-møde mandag den 15. september klokken 17.00 20.00. Referat FB-møde mandag den 15. september klokken 17.00 20.00. Mødet afholdes i Æblehaven nr. 78, som er den gamle vuggestueafdeling i Mælkebøtten. Dagsorden: 1. Valg af referent Janni 2. Godkendelse af

Læs mere

Løbende udvikling og udbedring af Eventyrhusets legeplads.

Løbende udvikling og udbedring af Eventyrhusets legeplads. Løbende udvikling og udbedring af Eventyrhusets legeplads. Personalet og forældrebestyrelsen har valgt løbende at have fokus på udvikling og udbedring af legepladsen. På hjemmesiden, kan I løbende følge

Læs mere

x Ja.28 juli 2014 besøg. D. 5.9 kl. 13.00 15.00 Nej

x Ja.28 juli 2014 besøg. D. 5.9 kl. 13.00 15.00 Nej Tilsynsrapport Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Institutionens navn og adresse Valhalla Baldersvej 6 9640 Farsø DBA Normeret

Læs mere

Ansøgning om bevilling til anlægsprojekt (helt eller delvist finansieret af overskud over 5% fra regnskab 2011)

Ansøgning om bevilling til anlægsprojekt (helt eller delvist finansieret af overskud over 5% fra regnskab 2011) Ansøgning om bevilling til anlægsprojekt (helt eller delvist finansieret af overskud over 5% fra regnskab 2011) Nedenstående skema benyttes til ansøgning. Alle hvide felter udfyldes. I skemaet er indsat

Læs mere

Oversigt over overførsler fra 2017 til uden for overførselsreglerne

Oversigt over overførsler fra 2017 til uden for overførselsreglerne Oversigt over overførsler fra 2017 til 2018 - uden for overførselsreglerne Netto 1.000 kr. Søges overført Heraf overført til anlæg Samlet overførsel uden for overførselsreglerne 1.667 300 Ansøgning om

Læs mere

Årsrapport 2009 for Højbjerg børnehave

Årsrapport 2009 for Højbjerg børnehave . Årsrapport 2009 for Side 1 af 6 Sammendrag Vi har i løbet af 2009 stort set indfriet resultatkravene,1-2-og3 der dog skal ses som områder der fortsat skal være fokus på og til stadighed udvikles.vore

Læs mere

Tilsynsrapport. Uanmeldte tilsyn. Faktuelle oplysninger. Dato for tilsynsbesøget Institutionsbeskrivelse

Tilsynsrapport. Uanmeldte tilsyn. Faktuelle oplysninger. Dato for tilsynsbesøget Institutionsbeskrivelse Center Børn og Unge Hobrovej 110 9530 Støvring Telefon 99 88 99 88 raadhus@rebild.dk www.rebild.dk Tilsynsrapport Journalnr: 28.09.00-K09-8-17 Ref.: Mathilde Egelund Rasmussen Dato: 21-05-2019 Uanmeldte

Læs mere

Uddannelsesplan for PAU elever 2014

Uddannelsesplan for PAU elever 2014 Kære Elev Velkommen til Vi glæder os til at lære dig at kende og håber på et godt samarbejde. På de følgende sider kan du læse om hvad vi står for og hvilke krav og forventninger du kan stille til os og

Læs mere

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Tilsynsrapport Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Institutionens navn og adresse Børnehuset Aalestrup Normeret børnetal 60 og

Læs mere

Referat fra dialogmøde i Børnehuset Planeten

Referat fra dialogmøde i Børnehuset Planeten Referat fra dialogmøde i Børnehuset Planeten Afholdt den 6. september 2016 i Børnehaven Planetens daglige leder, Sus, indledte med at fortælle om målet for mødet. Ledelsen har et ønske om at få en forældregruppe,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde 2014 Referat af bestyrelsesmøde Vibeke Overgaard Larsen Hobbitten Børnehus 08-09-2014 Indholdsfortegnelse Deltagere:... 2 Referent: Vibeke Overgaard Larsen... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Pkt. 1.

Læs mere

Velkommen til Lerbjerg Børnehus Lerbjergvej 17 B 3390 Hundested

Velkommen til Lerbjerg Børnehus Lerbjergvej 17 B 3390 Hundested Velkommen til Lerbjerg Børnehus Lerbjergvej 17 B 3390 Hundested www. lerbjergboernehus.halsnaes.dk Kontoret og børnehaveafdelingen 47 93 84 56 Vuggestueafdelingen 47 98 00 92 1 Kære forældre! Vi glæder

Læs mere

BEVÆGELSESPOLITIK Børnehuset Regnbuen Børnehave

BEVÆGELSESPOLITIK Børnehuset Regnbuen Børnehave BEVÆGELSESPOLITIK Børnehuset Regnbuen Børnehave Alle børn skal opleve glæden ved at udforske verden med kroppen Børn er ikke kun hoved, men i høj grad også krop. De oplever verden gennem kroppen, de lærer

Læs mere

Budget - Den frie anlægsramme Anlægsforslag

Budget - Den frie anlægsramme Anlægsforslag 825 Ejendomme og Bygningsforbedring Center for Økonomi og Ejendomme Projektnavn: Eventklare Værftshaller Nr.: Værftshallerne anvendes med stor succes til diverse events og der er stor søgning på leje af

Læs mere

Fredagsbrev d uge 33.

Fredagsbrev d uge 33. Fredagsbrev d.18-8-2017 uge 33. Der var lige nogle friske elever, der hjalp med at rydde op, og så fandt vi en pose med stænger og presenning. Det var de lige nød til at få sat skik på. Og det lykkedes

Læs mere

Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elek- tronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMASKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE

Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elek- tronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMASKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE Af hensyn til læsbarheden udfyldes nedenstående elek- tronisk. Skemaet udvides automatisk. ANSØGNINGSKEMASKEMA - LOKALE INNOVATIONSMIDLER BØRN OG UNGE 1. Ansøger Ansøger Navn: Kirsten Rahbek Sørensen E-mail:

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Påfuglen

Velkommen til Børnehuset Påfuglen Velkommen til Børnehuset Påfuglen Kære Du skal gå på: Velkommen i Påfuglen. Blå stue: Rød stue: Gul stue: Når du starter, er det: som tager imod dig og viser dig rundt. De andre voksne i vuggestuen er:

Læs mere

Nyhedsbrev Februar 2015

Nyhedsbrev Februar 2015 Fælles for hele Børnehuset Nyhedsbrev Februar 2015 Fødselsdag for hele Børnehuset: Tirsdag den 3. Februar holder vi fødselsdag for hele børnehuset med bla. Underholdning fra børnene og fællesspisning.

Læs mere

Notat. Til: Kopi til: Fra: Underskud i dagplejen - tillæg til 3. Budgetopfølgning

Notat. Til: Kopi til: Fra: Underskud i dagplejen - tillæg til 3. Budgetopfølgning Notat Til: Kopi til: Fra: Underskud i dagplejen - tillæg til 3. Budgetopfølgning 26.11.13 Sags id: 13/70 Kontaktperson: dchekla E-mail: hekla@assens.dk Dagplejens stigende udfordringer Dagplejen er en

Læs mere

Børneudvalget Anlægsforslag Budget

Børneudvalget Anlægsforslag Budget Børneudvalget Anlægsforslag Budget 2018-2021 I 1000 kr. BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning Børneudvalget 10.629 9.700 9.700 6.900 Igangværende (Skal) 1.000 500 0 0 Skolereform 2015-2020

Læs mere

Velkommen. Børnehuset Digterparken

Velkommen. Børnehuset Digterparken Velkommen til Børnehuset Digterparken Dr.Holst Vej 52, 8230 Åbyhøj Tlf: 87138205 www.digterparken.dagtilbud-aarhus.dk S. 1 S. 2 Kære forældre Vi er glade for at kunne byde jer velkommen til Børnehuset

Læs mere

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Tilsynsrapport Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Institutionens navn og adresse Børnehaven Kridthuset Limfjordsvej 2 9670 Løgstør

Læs mere

Vi arbejder på, at give børnene tydelighed omkring hvilke læringsmiljøer, der er tilgængelige. Vi lægger vægt på:

Vi arbejder på, at give børnene tydelighed omkring hvilke læringsmiljøer, der er tilgængelige. Vi lægger vægt på: Bilag 1. Pædagogisk Handleplan De Tre Huse: Dagligdagen overordnede principper: Institutionen består af 3 huse på 2 matrikler. Højager vuggestue og Fredskovhellet vuggestue og Fredskovhellet børnehave.

Læs mere

Bilag 2: Bemærkninger til over- og underskud, der ligger uden for decentraliseringsrammen. Procent af korrigeret budget. Kommentar

Bilag 2: Bemærkninger til over- og underskud, der ligger uden for decentraliseringsrammen. Procent af korrigeret budget. Kommentar Bilag 2: Bemærkninger til over- og underskud, der ligger uden for decentraliseringsrammen Sektor Institution Overførelsesbeløb Procent af korrigeret budget Kommentar 3 Dragør skole SFO 654.451 4,88 Ca.

Læs mere

Nyhedsbrev for Juni/Juli

Nyhedsbrev for Juni/Juli Nyhedsbrev for Juni/Juli Kære Forældre Så er vi klar til sommer og sol i skrivende stund er der dejligt vejr, så vi håber bare, det må fortsætte. Inden vi er helt klar til at gå på sommerferie, så får

Læs mere

Nyhedsbrev for August / September

Nyhedsbrev for August / September Nyhedsbrev for August / September Kære Forældre Så er sommerferien forbi for de fleste børn og voksne. Jeg håber I har nydt ferien nogle få har stadig lidt til gode, men vi er stort set alle tilbage. Det

Læs mere

Drejebog for tilsynsbesøg og Tilsynsrapport for dagtilbud

Drejebog for tilsynsbesøg og Tilsynsrapport for dagtilbud Furesø Kommune Drejebog for tilsynsbesøg og Tilsynsrapport for dagtilbud Dagtilbud: Områdeinstitution Nordøst Deltagere: Politiske mål og indsatsområder, jf. Børne- og Ungepolitik Kvalitetsrapport Guidelines

Læs mere

Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2015

Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2015 Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2015 Afrapportering af pædagogiske læreplaner Status på det overordnede arbejde med læreplaner: Vi arbejder ud fra vores læreplaner

Læs mere

BEVÆGELSESPOLITIK Vuggestuen Toppen

BEVÆGELSESPOLITIK Vuggestuen Toppen BEVÆGELSESPOLITIK Vuggestuen Toppen Aktive børn lærer bedre og trives bedst Børn er ikke kun hoved, men i høj grad krop. De oplever verden gennem kroppen, og det er vigtigt, at de hos os oplever glæden

Læs mere

VELKOMMEN TIL. Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827

VELKOMMEN TIL. Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827 VELKOMMEN TIL Fuglegårdsvej 19 2820 Gentofte Tlf. 39682827 Velkommen til Bakkegårdens Børnehave - og det vi i forældrebestyrelsen synes er en mægtig god børnehave. Denne brochure er lavet med det formål

Læs mere

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. tirsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken

Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. tirsdag den kl i Børnehuset Fuglebakken Forældrebestyrelsesmøde for Børnehusene Aarup. tirsdag den 22.08.2017 kl. 19.00 22.00 i Børnehuset Fuglebakken Referat 1. Formalia: Tilstede/fraværende. o Fraværende: Jan Møller, Morten og Heidi Referent:

Læs mere

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl.

Børnehaveafdelingen. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. Vores åbningstider: Mandag til torsdag kl. 6:30-17:00 Fredag kl. 6:30-16:00 Vi åbner i vuggestuen kl. 6:30-8:00 Vores adresse: Kierulffsvej 2, 4200 Slagelse E-mail adresse: bhnord@slagelse.dk Børnehaveafdelingen:

Læs mere

Børneudvalget Anlægsforslag Budget

Børneudvalget Anlægsforslag Budget Børneudvalget Anlægsforslag Budget 2018-2021 I 1000 kr. BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 Børneudvalgets beslutning Børneudvalget 11.567 9.700 9.700 6.900 Igangværende (Skal) 1.750 500 0 0 Skolereform 2015-2020

Læs mere

Teamledelse. Dagtilbud Broen

Teamledelse. Dagtilbud Broen Teamledelse Dagtilbud Broen Teamledelse Indbyrdes sparring, faglig udvikling, strategisk udvikling af dagtilbudet og en hensigtsmæssig udnyttelse af områdets økonomiske ressourcer. Ledelsesteamet har de

Læs mere

BESTYRELSESNYT. 3. Liggehal på Sabroesvej Etablering af liggehallen

BESTYRELSESNYT. 3. Liggehal på Sabroesvej Etablering af liggehallen BESTYRELSESNYT Rigtig godt nytår til alle forældre i Gurreparkens Børnehus. Vi håber, at I har haft nogle gode juledage, og vi glæder os til at tage hul på et nyt år. Det gøres bl.a. med dette nyhedsbrev,

Læs mere

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade Odense C Telefon:

VELKOMSTFOLDER. Børnehuset Østre. Børnehuset Østre Danmarksgade Odense C Telefon: VELKOMSTFOLDER Børnehuset Østre Børnehuset Østre Danmarksgade 2 5000 Odense C Telefon: 6375 1135 Kære forældre. Vi byder jer velkommen til Børnehuset Østre. Vi glæder os til at lære jer og jeres barn at

Læs mere

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

FællesMED-udvalg Børn og Undervisning FællesMED-udvalg Børn og Undervisning Til Uddannelse, Børn og Familie 4. marts 2019 Sags id: 18/24980 Høringssvar til Dagtilbuddenes fælles kvalitetsaftale 2017-2018 FællesMED-udvalg Børn og Undervisning

Læs mere

Opgørelse af over/underskud til overførsel til næste år vedrørende året 2014: Tillægsbev/ omplac. Korr. budget Regnskab Afvigelse At overføre

Opgørelse af over/underskud til overførsel til næste år vedrørende året 2014: Tillægsbev/ omplac. Korr. budget Regnskab Afvigelse At overføre Føvling børnehave 000 Puljer m.v. 0-296 -296 0-296 -296 200 Ledelse og administration 271 19 290 231 59 59 400 Personaleudgifter 1.533 260 1.792 1.836-43 -43 500 Materiale- og aktivitetsudg. 84 15 99 71

Læs mere

Ansøgning midler til inventar. Ansøgningsfrist d

Ansøgning midler til inventar. Ansøgningsfrist d Ansøgning midler til inventar. Børnehuset Firkløveren HÅG Capisco Puls 8020 Kontorstol, se evt. vedhæftet beskrivelse Hass og Berg A/S 2.981,00 kr. Faglig begrundelse i forhold til understøttelse af arbejdsmiljøet:

Læs mere

Forældrene har haft mulighed for at komme med uddybende kommentarer til en række af spørgsmålene.

Forældrene har haft mulighed for at komme med uddybende kommentarer til en række af spørgsmålene. Bilag Kohavehuset Forældrene har haft mulighed for at komme med uddybende kommentarer til en række af spørgsmålene. 1) Er der tiltag eller aktiviteter, som kan styrke børnenes personlige udvikling, som

Læs mere

Børnemiljøvurdering (BMV)

Børnemiljøvurdering (BMV) Børnemiljøvurdering (BMV) Lovgrundlaget: 30. maj 2006 vedtog folketinget Børnemiljøloven ikrafttrædelses dato 1. august 2009 Formål: BMV en skal sætte fokus på og bidrage til, at børnene har et godt fysisk,

Læs mere

Børnemiljøvurdering 2016

Børnemiljøvurdering 2016 1/6 DF/MPS 12okt16 Børnemiljøvurdering 2016 Børnemiljøvurderingen, er et lovpligtigt offentligt dokument. Vurderingen udarbejdes af arbejdsmiljørepræsentanten, den revurderes hvert år i 4. kvartal. Børnemiljøvurderingen

Læs mere

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside: Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer:

Børnehuset Fuglsang. Velkommen til. Vesthuset. Hjemmeside:   Adresse: Geels plads 44. Telefonnummer: Børnehuset Fuglsang Velkommen til Vesthuset Hjemmeside: www.fuglsang.ltk.dk Adresse: Geels plads 44 Telefonnummer: 45 28 57 40 Mail: Leder Mette Zander: mekl@ltk.dk Åbningstider: Mandag til torsdag: 7:00-17:00

Læs mere

1. Udskift lofter på 1 sal der ombygges til ny BH klasse inkl. nyt belysning kr. 2. Etablering af et ca. 20 m² udendørs overdækket areal til

1. Udskift lofter på 1 sal der ombygges til ny BH klasse inkl. nyt belysning kr. 2. Etablering af et ca. 20 m² udendørs overdækket areal til Aak Bygninger 14. februar 2019 Hou Skole: byggeteknisk / økonomisk vurdering af etableringen af vuggestue på Hou skole. Borgmesterens Forvaltning Danmarksgade 19, 1. sal 9000 Aalborg Init.: JEBI Forslag

Læs mere

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger

Tilsynsrapport. Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Tilsynsrapport Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Institutionens navn og adresse Højgårdens børnehave Højgårdsvej 26 9640 Farsø

Læs mere

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen

Småfolket/Regnbuen Småfolket/Regnbuen DAGSORDEN TIL LOKALRÅDSMØDE TIRSDAG DEN 07.06.16 KL. 19.30 21.00 I SMÅFOLKET Tilstede: Line, Rikke, Sarah, Mette, Søren, Bettina, Mia, Laila Afbud: Sani og Gunvor Formalia 1) Valg af referent: Laila 2)

Læs mere

Nyhedsbrev Juni 2013. Børnehuset Ringen

Nyhedsbrev Juni 2013. Børnehuset Ringen Nyhedsbrev Juni 2013 Børnehuset Ringen Kære Forældre Så er vi ved at lande igen efter vores fyringsrunde og en omrokering. Men heldigvis er vi blevet tildelt de 2 tidligere omtalte ressourcepædagoger.

Læs mere

Overførsel af driftsmidler fra 2018 til Anmodninger om dispensation fra overførselsreglerne

Overførsel af driftsmidler fra 2018 til Anmodninger om dispensation fra overførselsreglerne Overførsel af driftsmidler fra 2018 til 2019 Anmodninger om dispensation fra overførselsreglerne Overførselsreglerne giver mulighed for, at der i ganske særlige tilfælde kan ansøges om dispensation fra

Læs mere

Så står sommerferien for døren. Nu skal tiden nydes sammen med jeres familier og

Så står sommerferien for døren. Nu skal tiden nydes sammen med jeres familier og Så står sommerferien for døren. Nu skal tiden nydes sammen med jeres familier og der skal køres ned i gear. Desværre har vi oplevet at mange har ændret og slettet ferie, efter vi har lavet vores planlægning

Læs mere

Adresse Borgmester Fischers Vej 12

Adresse Borgmester Fischers Vej 12 Anmeldt tilsyn Udfyldes af konsulenten Institution Solmarken Adresse Borgmester Fischers Vej 12 Leder Karin Meyer Status (kommunal, selvejende, privat) Selvejende Normerede pladser 0-3 år 20 indmeldte

Læs mere

Børneinstitutionen Troldemosen Sortemosevej 1C/1D 2730 Herlev. Tlf Den offentlige hjemmeside: Den interne hjemmeside

Børneinstitutionen Troldemosen Sortemosevej 1C/1D 2730 Herlev. Tlf Den offentlige hjemmeside: Den interne hjemmeside Børneinstitutionen Troldemosen Sortemosevej 1C/1D 2730 Herlev Tlf. 44525949 Den offentlige hjemmeside: Den interne hjemmeside Åbningstider Mandag Torsdag kl. 7.00 17.30 Fredag kl. 7.00 16.30 Lukkedage

Læs mere

Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Storkereden Troldbjergvej 6, Vilsted 9670 Løgstør

Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Storkereden Troldbjergvej 6, Vilsted 9670 Løgstør Tilsynsrapport Nedenstående skema indeholder emner, der som minimum skal diskuteres på tilsynsbesøget. Faktuelle oplysninger Institutionens navn og adresse Storkereden Troldbjergvej 6, Vilsted 9670 Løgstør

Læs mere

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018

Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Pædagogisk tilsyn med dagtilbud i Lejre Kommune 2018 Opsamling og tilbagemelding udarbejdet den 4. december 2018. Institutionens navn: Osted Børnehave Pædagogisk leder: Anne-Mette Hvas Tilsynsbesøget gennemført

Læs mere

Hvem er vi. En god start

Hvem er vi. En god start BØRNEHAVEN BAVNEHØJ Velkommen til Børnehaven Bavnehøj Herluf Trolles Gade 6 8200 Aarhus N. tlf.: 20354620 Pædagogisk Leder: Jane Iversen kontakt mail: jai@aarhus.dk Hvem er vi Vi er en børnehave med plads

Læs mere

Evaluering af Medieleg i dagtilbud

Evaluering af Medieleg i dagtilbud Januar 2017 Evaluering af Medieleg i dagtilbud sag.nr. 13/30037 lfb Projektet Medieleg startede i efteråret 2013, og evalueres afsluttende december 2016. Der er til projektet brugt 550,000 kr., primært

Læs mere

Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken

Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken Lokal bevægelsespolitik for Børnehuset Arken Med udgangspunkt i Roskilde Kommunes bevægelsespolitik har bestyrelsen i Børnehuset Arken vedtaget følgende lokale bevægelsespolitik: Det vil vi (vores mål

Læs mere

Sammenskrivning af halvdelen af

Sammenskrivning af halvdelen af Sammenskrivning af halvdelen af udviklingsplanerne 0 Indholdsfortegnelse: Generelt Formål med virksomhedsplanen 2 Tilbagemelding på virksomhedsplanerne 2 Hvem har afleveret og hvem har været inddraget

Læs mere

Strategisk blok - S05

Strategisk blok - S05 Fortsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart Forsættelse af ordningen tidlig frivillig børnehavestart -500-500 -500-500 I alt netto -500-500 -500-500 På baggrund i tallene for 2017 er der

Læs mere

Børnemiljø vurdering I Tranum LBO

Børnemiljø vurdering I Tranum LBO Børnemiljø vurdering I Tranum LBO Skovsgård Tranum Skole Hovedgaden 69, 9460 Brovst Hovednummer: 72 57 81 50 Skovsgaardtranum@jammerbugt.dk www.skovsgårdtranumskole.dk Skoleleder: René Neve Henriksen Direkte:

Læs mere

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet.

Det uanmeldte tilsyn forventes at vare ca. 2-3 timer og udføres af konsulent for dagtilbud fra Børne- og Skole sekretariatet. Uanmeldt tilsyn på dagtilbudsområdet 2012 Private dagtilbud Institution: Troldhøj Adresse: Havnegade 44-46, 3730 Nexø Telefon: 56 49 40 22 Leder: Ingrid Tilsynsdato: 12. november 2012. Tidligere tilsyn:

Læs mere

Praktikstedsbeskrivelse

Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedsbeskrivelse Edel Liisbergs Børnehave - En selvejende daginstitution med driftsoverenskomst med Københavns Kommune. Medlem af paraplyorganisationen Menighedernes Daginstitutioner. Adresse: Hjortholms

Læs mere

BØRNEHUS I SKIBBY RÅDHUS

BØRNEHUS I SKIBBY RÅDHUS BØRNEHUS I SKIBBY RÅDHUS MN SAG NR 11123-01 - SIDE NR 1 AF 16 Saltsøvej affaldsgård redskabsskur cykeloverdækning klapvogne parkering ca. 30 pladser legeplads større børn bålhytte låge HOVEDINDGANG HCparkering

Læs mere

Børnehaven Skolen Morsø kommune

Børnehaven Skolen Morsø kommune Nordmors Børnegård er en landsbyordning, med børn i alderen 2,9-11 årige. Børnehaven for de 2,9-6 årige og SFO for 0.-3. klasse. Vi er en del af Nordmorsskolen. Børnehave og SFO er delt i to grupper det

Læs mere

Tilsynsrapport skabelon

Tilsynsrapport skabelon 2017 Tilsynsrapport skabelon Lib og mul Vesthimmerland Kommune 01-01-2017 Formålet med tilsynsbesøget..er at udføre en lovfæstet kontrol med institutionerne om, hvorvidt de opfylder de lovpligtige krav

Læs mere

Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2017

Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2017 Afrapportering af pædagogiske læreplaner Kristrup vuggestue - januar 2017 Afrapportering af pædagogiske læreplaner Status på det overordnede arbejde med læreplaner: Vi arbejder ud fra vores læreplaner

Læs mere

Thorsager. Dagplejen Thorsager Børnehus Lille Arnold Thorsager Skole

Thorsager. Dagplejen Thorsager Børnehus Lille Arnold Thorsager Skole Fælles børneliv i Thorsager Dagplejen Thorsager Børnehus Lille Arnold Thorsager Skole 1 Hvorfor dette projekt? Prognoserne for børnetallet i Thorsager viser en faldende tendens over de kommende år. Samtidig

Læs mere

Tilsynsrapport Børnehuset Melby

Tilsynsrapport Børnehuset Melby Tilsynsrapport Børnehuset Melby April 2019 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Pædagogisk tilsyn i Halsnæs Kommune Byrådet i Halsnæs Kommune er forpligtet til at føre tilsyn med dagtilbud, jfr. Bekendtgørelse

Læs mere

MOSEBRYG/ PILERØG NR.11 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset September 2013

MOSEBRYG/ PILERØG NR.11 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset September 2013 MOSEBRYG/ PILERØG NR.11 Nyhedsbrev for Landsbyordningen; Ferslev Skole/ Pilehuset September 2013 Vi byder de nye børnehaveklasseelever velkommen 1 Nyt fra skolelederen. Kære elever og forældre Så tog vi

Læs mere

Masterplan for Galaksen 2014-2015

Masterplan for Galaksen 2014-2015 Masterplan for Galaksen 2014-2015 Galaksen 2014 Helle Langaa Andersen 2014 2015. Indholdsfortegnelse: Indledning Masterplan: 03 Formål: 03 Mål og succeskriterier: 03 Beskrivelse af husene og legepladsen:

Læs mere

Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus.

Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus. Velkommen til vuggestuen Hoppelopperne i Vinding Børnehus. Med denne lille forældrepjece vil vi gerne byde jeres barn og jer velkommen i vuggestuen. Vi håber, at nedenstående informationer vil være med

Læs mere

Børnehuset Vestermarievej 16 3700 Rønne Tlf. 56 92 43 60 Mail: bornehuset@brk.dk

Børnehuset Vestermarievej 16 3700 Rønne Tlf. 56 92 43 60 Mail: bornehuset@brk.dk Børnehuset Vestermarievej 16 3700 Rønne Tlf. 56 92 43 60 Mail: bornehuset@brk.dk Børnehuset er en integreret institution, hvilket betyder, at vi både har en børnehave og en fritidsordning. Denne velkomstfolder

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget

Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Økonomivurdering 1. kvartal 2015 for Børne- og Ungdomsudvalget Samlet viser økonomivurderingen for Børn og Ungdomsudvalget et mindreforbrug på 0,3 mio. kr. ekskl. overførsler fra regnskab 2014. Der er

Læs mere

Forældreundersøgelse. Om dig. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse

Forældreundersøgelse. Om dig. Netværk 2014:204,205, 206,207; 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse Om dig 1.1 Er du? a. Gift eller bor sammen med en partner b. Enlig c. Ønsker ikke at oplyse 1.2 Hvad er din alder? 1.3 Hvad er din højeste fuldførte uddannelse? a. Folkeskole 9. eller 10. klasse b. EFG/HG/Teknisk

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9/9 2015

Referat fra bestyrelsesmøde d. 9/9 2015 Referat fra bestyrelsesmøde d. 9/9 2015 Tilstede: Holger (forælder, SolsikkenÅby), Jonna (forælder, Heimdalsvej), Trine (pædagogisk leder, Hobbitten), Gitte (forælder, dagplejen), Lone (pædagog, SolsikkenÅby),

Læs mere

Loven om de pædagogiske læreplaner blev vedtaget i Folketinget i Den foreskriver bl.a.:

Loven om de pædagogiske læreplaner blev vedtaget i Folketinget i Den foreskriver bl.a.: Pædagogiske læreplaner for Rødkilde Børnehus Loven om de pædagogiske læreplaner blev vedtaget i Folketinget i 2004. Den foreskriver bl.a.: Børn i dagtilbud skal have et børnemiljø, som fremmer trivsel,

Læs mere

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik

Dragør Kommune Skole/Børn & Pædagogik Side nr. 1 Med baggrund i de kommende forhandlinger om budget 2016-19 har forvaltningen udarbejdet denne business case på skole- og dagtilbudsområdet. Udfordring SFO-pladser bør fordeles mere hensigtsmæssigt

Læs mere

Gemsevejens Børnehus. Virksomhedsplan 2013

Gemsevejens Børnehus. Virksomhedsplan 2013 Gemsevejens Børnehus Virksomhedsplan 2013 INDHOLD Forord 3 Virksomhedens rammer 4 Opgaver 4 Organisation 4 Personale (budget 2013) 4 Sygefravær 4 Økonomi 5 Indsatsområder 5 Direktionens indsatsområder

Læs mere

Visioner for daginstitutioners legepladser

Visioner for daginstitutioners legepladser Visioner for daginstitutioners legepladser 1 Visioner for daginstitutioners legepladser Legepladser er vigtige læringsrum for vores børn, da de i løbet af deres institutionsliv tilbringer en stor del af

Læs mere

Velkommen til Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget

Velkommen til Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget Velkommen til Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget Børnehuset Spentrup/Tjørnesvinget er en kombineret institution med 13 vuggestue børn og 37 børnehavebørn. Børnehuset Tjørnesvinget har én vuggestuegruppe

Læs mere

Ny velfærd på Børne- og Ungeområdet

Ny velfærd på Børne- og Ungeområdet Ny velfærd på Børne- og Ungeområdet Byrådet har ultimo 2011 taget hul på drøftelserne af de aktuelle velfærdsudfordringer, og hvordan vi håndterer dem her i Køge. Afsættet er blevet den fælles overordnede

Læs mere

Program for Fuglekær. Ønsker til bygning, indgangspartier, legeplads og beliggenhed

Program for Fuglekær. Ønsker til bygning, indgangspartier, legeplads og beliggenhed NOTAT Center for Dagtilbud og Skole Program for Fuglekær Ønsker til bygning, indgangspartier, legeplads og beliggenhed 3. maj 2016 16/4079 Skabe fornemmelsen af det nære og trygge for børnene ved, at institutionen

Læs mere

En god start. Velkommen. til jer og jeres barn. Lyngens Børnehuse - Houlkær HOBBITTEN

En god start. Velkommen. til jer og jeres barn. Lyngens Børnehuse - Houlkær HOBBITTEN En god start Velkommen til jer og jeres barn Lyngens Børnehuse - Houlkær HOBBITTEN Kære nye forældre 1 Velkommen til Lyngens Børnehuse Houlkær. Det er en ny og spændende udfordring at starte et nyt sted

Læs mere

Velkommen til vuggestuen i Solskin

Velkommen til vuggestuen i Solskin Velkommen til vuggestuen i Solskin En ny tid begynder for jeres barn og for jer. Der vil være mange indtryk med nye voksne, nye venner og forventninger børn og voksne imellem. Vuggestuen i Solskin hedder

Læs mere

STATUS PÅ ANLÆGSPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE CARLSVOGNEN RENOVERING

STATUS PÅ ANLÆGSPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE CARLSVOGNEN RENOVERING STATUS PÅ ANLÆGSPROJEKTER PÅ BØRNEUDVALGETS OMRÅDE CARLSVOGNEN RENOVERING Carlsvognen er en integreret institution med 29 vuggestuebørn og 51 børnehavebørn. Institutionen har dels til huse i en gammel

Læs mere

Oversigt over aktuelt driftsbudget, forventet årsforbrug, forventet afvigelse og ansøgning. Afvigelse. i pct. i kr ,8-1.

Oversigt over aktuelt driftsbudget, forventet årsforbrug, forventet afvigelse og ansøgning. Afvigelse. i pct. i kr ,8-1. Dagtilbud Børn Samlet resultat For Dagtilbud Børn forventes et mindreforbrug på 3.617.000 kr., svarende til 2,1 % af det samlede driftsbudget. Fagsekretariatet Dagtilbud-Børn forventer et mindreforbrug

Læs mere