Opsamling 3. byambassadørmøde

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opsamling 3. byambassadørmøde"

Transkript

1 Opsamling 3. byambassadørmøde

2

3 København, 4.. oktober 2013 OPSAMLING 3. byambassadørmøde i forbindelse med Mit Fredensborg Torsdag d. 3. oktober 2013 afvikledes det tredje af i alt fire byambassadørmøder i forbindelse med projektet Mit Fredensborg. Formålet med dagens møde var at give byambassadørgruppen en kort introduktion til forretningsanalysens foreløbige resultater og efterfølgende at gennemføre en workshop om forretningsudvikling i Fredensborg. Workshoppen tog udgangspunkt i fire forretningsmodeller, der skulle betragtes som mulige transformationsværktøjer i forbindelse med by- og forretningsudvikling i Fredensborg. De fire modeller var: Som oplæg til workshoppen præsenterede projektleder i Dansk Bygningsarv, Søren Ganer, forskellige idéer og cases som inspiration til de fire modeller.

4 Side 2 / 10 MODEL_01 // EN SAMLET SATSNING PÅ SPECIALBUTIKKER INSPIRATION / CASES_TRUMAN BREWRY, LONDON, VIA- DUCT ARCHES, ZÜRICH OG TORVEHALLERNE, KØBENHAVN SATSNING PÅ SPECIALBUTIKKER KAN / Skabe en unik type detailhandel der ikke er i direkte konkurrence med omkringliggende (større) byer / Skabe synlighed i kommune/region ved at tilbyde noget ingen andre har / Styrke den identitet byen allerede har ved hjælp af detailhandel / Binde den permanente og den midlertidige detailhandel MODEL_02 // TRANSFORMATION GENNEM MIDLERTIDIGHED INSPIRATION / CASES_CARLSBERG, KØBENHAVN & SOUTH BANK, LONDON MIDLERTIDIGHED KAN / Afprøve og illustrere udviklingsmuligheder, teste, provokere / Øge investorinteresse / Bidrage til det kulturelle og sociale fundament for en byudvikling / Skabe synlighed om et område der skal have ny identitet / Bryde en negativ udvikling med noget nyt og positivt / Kickstarte byliv MODEL_03 // ÆNDRET ANVENDELIGHED OG TILGÆNGE- LIGHED INSPIRATION / CASES_ OXFORD CIRCUS, LONDON, SU- PERKILEN + FIT, KØBENHAVN OG BYMIDTEN, WINDSOR ÆNDRET ANVENDELIGHED OG TILGÆNGELIGHED KAN / Skabe nye flows til og igennem byen / Styrke byens rumlige sammenhæng / Bidrage til at skabe mere mangfoldigt byliv og er levende på flere tidspunkter af døgnet / Skabe byrum der er sigter mod en bredere målgruppe / Ændre bygningers funktion til gavn for offentligheden MODEL_04 // KULTUR SOM KATALYSATOR INSPIRATION / CASES_ BERGHAIM, BERLIN, TÅSTRUP TEATER OG VENNESLA CULTURE CENTER, NORWAY KULTUR SOM KATALYSATOR KAN / Skabe et alternativt mødested og samlingspunkt i byen / Styrke byens kultur- og byliv til gavn for detailhandlen / Tiltrække folk der ikke kommer på grund af detailhandlen

5 Side 3 / 10 Efterfølgende præsenterede projektleder i Dansk Bygningsarv, Helle Nysted Andersen, den metode ambassadørerne skulle arbejde med gennem et konkret eksempel. På mødet blev byambassadørerne ligeledes informeret om, at det fremadrettet er Søren Ganer, der vil overtage Helle Nysted Andersens rolle som hovedrådgiver og projektleder på projektet Mit Fredensborg. Workshoppen Under workshoppen om forretningsudvikling blev byambassadørerne inddelt i fire grupper. Herefter roterede grupperne på skift mellem de forskellige forretningsmodeller, hvor opgaven var at udvikle forskellige aktiviteter ud fra parametrene: Workshoppens ramme er som udgangspunkt baseret på værktøjet Business Model Canvas, der er et strategisk værktøj, der ofte anvendes i forbindelse med udviklingen af nye og eksisterende forretningskoncepter. Værktøjerne ses bagerst i denne opsamling. På de følgende sider ses resultatet fra workshoppens fire modeller.

6 Side 4 / 10 Model 1 En samlet satsning på specialbutikker Aktivitet: Slotmenuer Et koncept som aktivere de mange slotsmenuer, der i gennemtiden har dannet baggrund for store middage i kongefamilien. Skolekøkken Skolerne besøger de lokale producenter, og hiver grønsagerne op ad jorden, som så kan sælges på markedet i weekenden ud fra ideen om 1.B. s grønsagsmarked. Slotsgrønsager En udbygning af køkkenhaven, så der kan sælges på markedet og ikke kun til Skipperhuset. Superspecialiseringstanken Tiltræk de mest specialiserede producenter ud fra ideen om, at det bedste af det bedste er alle pengene værd, og man kører langt for det, eksempel: verdens bedste tårnurmager. Busselskaberne, skoler, lokale producenter, lokale kunsthåndværksteder, smykker, slotskokken (mad), slotspladsen, orgelbygger. Udvikling af forretningsmodel, markedsføring overfor specialisterne, tilskud til specialbutikker Fastfood på den gode måde, godt/øko, gratis smagsprøver Ressource stærke, turisterne får en royal oplevelse Aktivitet: Lokal gastronomi og marked Lokale råvarer og producenter aktiveres fra hele Nordsjælland (bl.a. Veksebo vin) i et netværk og en markedsplatform gerne af midlertidig karakter, men arkitektonisk flot og æstetisk. Note: Store Kro arbejder pt. med at etablere en restaurant, som kan administreres af en stjernekok. Specialister, kongelige hofleverandører, Irma, Store Kro, kongelige grøntsager fra haven (Skipperhuset), Veksebo Vin (øko) Kontakte Store Kro, kortlægge kongelige hofleverandører, nedsætte en arbejdsgruppe Turistoplevelser, lokal stolthed, regional tiltrækning, skabe samarbejde mellem slottet, handel og Store Kro. Aktivitet: Slotskøkken slottet kok kan i de perioder, hvor kongefamilien ikke er på slottet bruges i markedssammenhænge. Kunstnerværksted Et åbent værksted i byen, hvor lokale kunstnerne i samlet flok kunne vise, formidle og sælge deres produkter Specialproducentordning En sammenslutning, der skal understøtte, tiltrække og fastholde specialbutikkerne i byen, ex. gennem fælles markedsføring, nedsat husleje og fælles administration. Guldkareten Lige som andre byer har deres vancykler, sporvogne og særlige transportmidler skal Fredensborg have deres guldkaret, som kan fragte turisterne rundt i byen. Hestevogn/karré, det smalle, royale rekvisitter, tårnurmager, lokale producenter. Udvikling af markedsplads, tillæg oplevelse, rammebetingelse billig leje. Luksusoplevelse, eksklusivt. Herregårdsfolket, royalisterne, Sjællands Gråsten, helhedsoplevelse.

7 Side 5 / 10 Model 2 Transformation gennem midlertidighed Aktivitet: Eventkalender. En kalender der kører med faste dage for at sikre kontinuitet. Der skal være stor mangfoldighed i events, og alle målgrupper skal tilgodeses. Kalenderen skal samle aktiviteter i bymidten og hive foreninger ud af bygningerne i hele byen, så de bliver en del af bymidten og bidrager med liv. Endags events. Handelsforeninger, idrætsforeninger, kulturinstitutioner (bl.a. bibliotek + biograf), lokale ildsjæle og alle der kunne have interesse i at skabe en event af en vis størrelse. Invitere foreninger og lign. til at deltage og dermed afdække om der er et ønske om at deltage. Få et netværk op at stå der udvikler konceptet og sørge for at kalenderen holdes kørende. Det vil skabe værdier for alle borgere mangfoldigheden i typen af events gør at man potentielt kan ramme alle målgrupper (og involvere alle målgrupper). Nogle events vil desuden skabe værdi for besøgende fra regionen og i en vis grad turister. Primært byens borgere i alle aldersklasser sekundært besøgende. Aktivitet: Markedsdag hver uge/14. dag. Marked i byens (tomme) byrum pladser, bycenter og diverse tomme grunde. Der arbejdes med enkelte skarpe temaer : lokale fødevarer/dyrkning der følger årstiden samt kunsthåndværk/håndværkere. Forskellige temaer kunne grupperes på forskellige pladser i byen. Endags events. Handelsforeningen, detailhandelen, butikkerne, kunsthåndværkere, grøntsags avlere, håndværkere Samle organisationer + borger- og handelsforeningen, markedsføring, praktiske foranstaltninger, samlet brand, ensartethed, pop-up butikker, mange små aktører Omsætning for butiksejere og stadeholdere, kendskab til byen, slothed og glæde blandt borgerne, det sociale og solidariteten i byen ville styrkes. Regionale besøgende, lokale borgere (alle aldersgrupper), turister Aktivitet: Pop-up butikskoncept i Fredensborg Centrum. Idéen er at omdanne Fredensborg Centrum (der i dag står næsten helt tomt) til et sted for forskellige pop-up konceptbutikker. I en tidsbegrænset periode udlejer man butikslokalerne ud til iværksættere der ønsker at prøve et koncept af eller skabe synlighed om deres forretning. Møblementet skal være ensartet og fleksibelt så det er nemt at flyttet ind i og kan tilpasse sig mange koncepter. Man skal desuden sørge for fælles opsætning af dankort o.l. så det er nemt at prøve sit koncept af. Butikkerne/koncepterne skal have en udadvendt, offentlig karakter og bidrage til livet i bymidten. Ejerne af den gule bygning (Fredensborg Centrum), iværksættere, gårdbutikker, smag på Sjælland, lokale kunsthåndværkere, handelsstands- og borgerforeningen. Samle interessenter i temaer/koncept, lave lejemål/forhandling, midlertidig indretning, lave skabelon/ møblering universel, fleksibel, kontrakt Nye ting at komme efter, eksponering (for alle), øget aktivitet, Lokale, handlende, turister, nye turister, besøgende fra nærområdet (Hillerød-Helsingør-Hørsholm)

8 Side 6 / 10 Model 3 Ændret anvendelighed og tilgængelighed i byens rum Aktivitet: Sammenbindende forbindelse fra bycenteret til Jernbanegade. Idéen indeholder også et forslag om at lukke Rosingsvej af for biltrafik på strækningen mellem Tinghusvej og nedkørslen til bycenterets pkælder. En del af Jernbanegade kan i tillæg hertil åbnes op for trafik og skabe plads til de bagvedliggende parkeringspladser, bl.a. ved den gamle Netto. Kommunen (ejer vejen), foreninger, organiserede og uorganiserede organisationer, de unge, handelsforeningen. Marked, aktiviteter og events for unge (skaterbane/parkour), fundraising, trafikplanlægning. Mere plads til aktivitet, bedre byliv, midlertidighed som katalysator. Byens borgere, unge, foreningslivet. Aktivitet: Ændret tilgængelighed til biblioteket. Bibliotekets forside og bagside skal bearbejdes med en trappeløsning, glasfacade eller anden installation, der kan skabe bedre fysisk og visuel tilgængelighed mellem biblioteket som kulturinstitution og gågaden/den øvrige del af byen. Biblioteket, kommunen, handicapforeningen, ældresagen, naboer, Fredensborg Center (ejere og lejere), arkitekter og planlæggere. Høring blandt naboer, ejere og lejere, skitseforslag og idéudvikling, økonomi Større synlighed for biblioteket, bedre flow, bedre tilgængelighed, branding, nyt mødested, et uformelt mødested, nedbryde barriere, skabe sammenhæng mellem inde og ude, inddragelse af bibliotekets bagside, hang out-sted for unge, oase, pejlemærke, bryder det monotone gadeforløb ved Jernbanegade. Alle byens borgere, fra år, alle der kan læse/gerne vil lære at læse, café- og restaurationsbranchen, kunstnere, unge, børn, børnefamilier, skoler og institutioner, besøgende. Aktivitet: Turistbusserne skal parkere ved det gamle Netto / det gamle Posthus. Inspiration fra løsningen i Windsor. Det skal skabe bedre flow gennem byen, styrke handelslivet og skabe grobund for nye samarbejder og forretningstyper. Målet er at få 20-minutters turisterne til at blive i byen længere tid. Turistselskaberne, handelslivet, nye investorer, iværksættere. Konceptudvikling på tværs af partnere, nye samarbejder, skiltning, markedsføring. Nye forretningstyper, nye butikskoncepter. Turisterne (20 minutters turisterne, som skal blive til 1-2-timers turister eller længere), andre besøgende, byens borgere.

9 Side 7 / 10 Model 4 Kultur som katalysator Aktivitet: Synligt og aktivt bibliotek Internationale eksperter i kultur- og oplevelsestilbud, kunstnere i verdensklasse, biblioteket, kommunen Ny trappe udendørs til Jernbanegade. Trappen skal være et kunstværk i verdensklasse og skal også være høj nok til at man kan komme på taget og se byen fra oven dermed bliver den også en ny destination, evt. scene på toppen af biblioteket. Ny attraktion og destination i Jernbanegade, bedre sammenhæng mellem slot og gade, en anledning til at sende turister fra slot til gaden, mere liv i gaden, mere liv på alle planer (hvis biblioteket udvides til stueetagen) Aktivitet: Royalt Museum Bevaringsforeningen, kongehuset, hoffet, skoler, kommunen, mulige fonde, busselskaber, nogle der kan sætte udstillinger op, syersker. Fundraising, skiltning, folkeindsamling, folkeaktier, køb af posthus, souvenirbutik, indsamling af dragter, fotografier, billeder o. lign. etnografi fra/om slottet. Interaktive aktiviteter, lounge til ophold, øget turisme, øge døgnforbrug pr. turist, forlænge sæsonen, liv i tom bygning, bedre relation mellem station og bycentrum, attraktion i den anden ende af byen end slottet, styrket branding af byen, øget historisk bevidsthed, stærkere tilhørsforhold og stolthed, øget forretningspotentiale, bedre flow i byen. Danske og internationale royalister, børnefamilier, ældre, historisk interesserede, kulturinteresserede. Aktivitet: Fredensborg omdannes til ramme om international kunstbiennale hvert 3. år Danske kulturinstitutioner i udlandet 10 år før indkaldes til borgermøde og der fundraises og skabes netværk. Brand/fortællingen om, at Fredensborg betyder Fredens Borg aktiveres. Kunstnere fra alle verdens stridende lande inviteres til at udstille deres kunst i Fredensborg. Det skaber opmærksomhed i hele verden, øget turisme og stolthed. Aktivitet: Filmfremvisning i Fredensborg Nemt, tilgængeligt kulturtilbud til kulturelskende børnefamilier, der ikke har overskud til at planlægge eks. koncert eller teatertur. Børnefamilier og andre kultur-/filminteresserede Aktivitet: Musik i gaden Musikskoler, græsrodsorkestre Plug and play i gaden, markedsføring, koncertkalender Mere hygge, mere liv, mere handel, mere musik, flere rollemodeller for de unge, mere aktivitet for de unge.

10 Side 8 / 10 Alle Aktivitet: Noget for de unge Skater/ multibane hvor de unge kan være og som kan skabe møder på tværs af aldre, inddragelse af ubrugte parkeringspladser om aftenen. / Værdi De unge i bybilledet, multifunktionelle parkeringspladser, bevægelse, moderne liv i historiske rammer, De unge, de gamle, bilisterne

11 Side 9 / 10

12 Side 10 / 10

13

14 Mød også projektet på Facebook Fredensborg Kommune Egevangen 3B 2980 Kokkedal Tlf

Mit Fredensborg / Analyse og vision

Mit Fredensborg / Analyse og vision Mit Fredensborg / Analyse og vision Identitet og moderne byliv i den historiske slotsby Bymøde den 12. december 2013 METODE PROCES 3 workshops med byambassadørgruppe 3 byvandringer PRODUKT Stedsansanalyse

Læs mere

Oplæg til strategi NYKØBING FALSTER

Oplæg til strategi NYKØBING FALSTER Oplæg til strategi NYKØBING FALSTER Paris er Romantik New York er Energi Milano er Fashion Tokyo er Fremtid 2 København er KREATIVITET 3 Århus er KULTUR 4 NYKØBING ER VORES BY VORES VISION VORES NYKØBING

Læs mere

FREDENSBORG /identitet OG moderne Byliv i DEN historiske SlOtSBy

FREDENSBORG /identitet OG moderne Byliv i DEN historiske SlOtSBy FREDENSBORG / identitet og moderne byliv i den historiske slotsby Denne folder er udarbejdet af Dansk Bygningsarv for Fredensborg Kommune Maj 2013 Du kan læse mere om projektet på www.fredensborg.dk/fredensborgby.

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK

OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK OMRÅDEFORNYELSE SKÆRBÆK porten til Rømø 08-10-2014 www.toender.dk 1 Aftenens forløb VELKOMMEN til alle v/ Tønder Kommune Trafikplan 2014 v/ Fagchef Lars-Erik Skydsbjerg Forslag til PROGRAM v/ Christel

Læs mere

Opsamling 2. byambassadørmøde

Opsamling 2. byambassadørmøde Opsamling 2. byambassadørmøde København, 26. august 2013 Opsamling fra byvandring i Fredensborg med byambassadører d. 22. august 2013 Torsdag d. 22. august 2013 mødtes gruppen af byambassadører til en

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Trine Schreiner Tybjerg, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Banegårdspladsen: Vision og Omsætning. Midtbyrådsmøde, 02/

Banegårdspladsen: Vision og Omsætning. Midtbyrådsmøde, 02/ Banegårdspladsen: Vision og Omsætning Midtbyrådsmøde, 02/03-2018 FREMTIDENS BANEGÅRDSPLADS - BRØNDERSLEV Dagsorden Velkomst v. Karsten Frederiksen (pkt. 1-3: 08.00 08.15) Godkendelse af referat fra sidste

Læs mere

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande

Planstrategi Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande Planstrategi 2019 Forslag til visioner og mål for midtbyudvikling i Ikast og Brande I forbindelse med udarbejdelsen af Planstrategi 2019 har Byrådet besluttet at sætte fokus på udviklingen af midtbyerne

Læs mere

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014

UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014 UD OVER RAMPEN! KURSUSFORLØB FOR ILDSJÆLE HADERSLEV 25. NOVEMBER 2014 PROGRAM Velkomst og dagens program Målsætninger præsentation i grupper Projektmatrice øvelse Projekter: hvad, hvordan og hvorfor? oplæg

Læs mere

Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade. Forslag - Januar 2015

Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade. Forslag - Januar 2015 Sivegadeforsøg Fredensborg bymidte - Jernbanegade Forslag - Januar 2015 Wiedeveltsvej Fredensborg Bymidte - Jernbanegade Slotsgade Jernbanegade Rådhushaven Kronprinsessevej Østrupvej Jernbanegade Rosingsvej

Læs mere

Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011. Udarbejdet af: Udviklingsstaben

Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011. Udarbejdet af: Udviklingsstaben Brandingstrategi Brandingstrategi Udgivet af Vordingborg Kommune 2011 Udarbejdet af: Udviklingsstaben Vordingborg Kommune Valdemarsgade 43 4760 Vordingborg Tlf. 55 36 36 36 www.vordingborg.dk 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

TAG MIG MED HJEM. Byliv og byrum i Nivå Bymidte

TAG MIG MED HJEM. Byliv og byrum i Nivå Bymidte TAG MIG MED HJEM Byliv og byrum i Nivå Bymidte 1 Indhold Byliv i Fremtidens Nivå Bymidte 4 Et nyt mødested i Nivå Bymidte 6 Vi bygger op 8 Implementering af bylivsstrategien og udformning af det midlertidige

Læs mere

Velkommen til bymøde!

Velkommen til bymøde! Velkommen til bymøde! 19:00 Velkomst v. Thomas Lykke Pedersen, Borgmester 19:02 Dagens program v. ordstyrer Lars Simonsen, formand for Plan- og Klimaudvalget 19:05 Projektets baggrund v. Lise Kongsgaard,

Læs mere

Hvor ofte besøger du følgende steder i byen? Bymidten 21% 30% 35% 11% 3% 0% Bydelscentrene Tarup, Dalum, Bolbro, Næsby, Center Øst/Outlet Fyn, Skibhusvej 16% 22% 23% 16% 18% 5% Rosengårdscentret 3% 13%

Læs mere

Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019

Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019 Opsamling fra borgermøde Midtvejsdialog 30. januar 2019 - i forbindelse med udviklingsplanen for Rungsted Kyst stationsområde Hørsholm Kommune 1 Introduktion Der blev afholdt borgermøde i Trommen onsdag

Læs mere

Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad

Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad Baggrund for Town Center Management TCM Hillerød Realisering af visionen fra Købstad til Mødestad Baggrund Ifm. budgetaftale 2014 besluttede Byrådet, at der skulle udarbejdes en vision for Bykernen Det

Læs mere

Turisme- og erhvervsanalyse af Fredensborg BILAG 1 TIL STEDSANSANALYSEN

Turisme- og erhvervsanalyse af Fredensborg BILAG 1 TIL STEDSANSANALYSEN Turisme- og erhvervsanalyse af Fredensborg BILAG 1 TIL STEDSANSANALYSEN Erhvervsanalyse af Fredensborg Dansk Bygningsarv A/S 2013 Redaktion: Dansk Bygningsarv A/S Layout: Dansk Bygningsarv A/S Forord Turisme-

Læs mere

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by?

DE RØDE LØBERE. Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? DE RØDE LØBERE Vordingborgs bymidte er afgørende for din, min og vores fremtid. Vil du med på den røde løber og gøre en forskel for vores by? VINDERBYEN VORDINGBORG Vordingborg er nu en vinderby. Sådan

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 19:00 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 11 Godkendelse af dagsorden 3 12 Opsamling på tema om byens rolle - nu og frem

Læs mere

Opsamling 4. byambassadørmøde

Opsamling 4. byambassadørmøde Opsamling 4. byambassadørmøde København, 1. november 2013 OPSAMLING 4. ambassadørmøde Mit Fredensborg torsdag den 31.oktober 2013 Torsdag den 31. oktober 2013 afvikledes det fjerde og sidste byambassadørmøde

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer

OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer OPLÆG TIL RAMME For udvikling af Albertslund Centrum og de centernære arealer BAGGRUND I løbet af 2017 er interessen vokset markant for at bygge nyt i Albertslund Midtby. Det gælder særligt for byområdet

Læs mere

Potentialer i Hedehusenes industrikulturarv WORKSHOP 2

Potentialer i Hedehusenes industrikulturarv WORKSHOP 2 Potentialer i Hedehusenes industrikulturarv WORKSHOP 2 TIRSDAG D. 25. SEPTEMBER 2012 KL. 17-20 HEDEHUSENE STATION HOVEDGADEN 437 C 2640 HEDEHUSENE s.2 Forventningsafstemning Hvad er formålet med aftenen?

Læs mere

Grindsted Fremtidens Handelsby

Grindsted Fremtidens Handelsby Grindsted Fremtidens Handelsby Økonomiudvalget bevilgede i september 2015 280.000 kr. til projektet Grindsted Fremtidens Handelsby Formålet med projektet har været at bede forskellige lokale aktører at

Læs mere

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON

Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON Teknisk Forvaltning 2007 MUSICON - strategi og spilleregler Dette er en strategi for udvikling af Musicon on. Strategien kan ses som et spil med spillere, spilleregler og en spilleplade. Spillerne er aktørerne

Læs mere

DETAILHANDELSSTRATEGI. Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted

DETAILHANDELSSTRATEGI. Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted DETAILHANDELSSTRATEGI 2016 Strategi for udvikling i Vejen, Brørup, Rødding og Holsted Forord Denne detailhandelsstrategi er resultatet af den proces, som Byrådet i Vejen Kommune igangsatte i foråret 2015.

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSPOLITIK

KULTUR- OG FRITIDSPOLITIK KULTUR- OG FRITIDSPOLITIK 2017-21 Kriterier for fortællinger om Holbæk Kommune Fortællingerne skal have en substans, der gør at de: Skaber synergi imellem flere initiativer i kultur og fritid og på tværs

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Table of Contents. Om Popupmore. Hvad er en pop up Butik. Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning?

Table of Contents. Om Popupmore. Hvad er en pop up Butik. Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning? Table of Contents Om Popupmore Hvad er en pop up Butik Hvorfor er Popup godt for din forretning? Hvordan kan POP UP butikkerhjælpe min forretning? Effektiv marketing Kontakt os 3 4 5 7 8 10 2 Om Popupmore

Læs mere

Nørregade kulturstrøg

Nørregade kulturstrøg Ideoplæg til fornyelse af Nørregade i Ringsted. Udviklet af tegnestuen MAPT, 2007. Nørregade kulturstrøg Problemformulering Ved analyse af Nørregade, Sct. Bendts torv samt Nørretorv. Kulturelt Der mangler

Læs mere

Detailhandel - Levende bymidter eller butiksdød? Handelsbyernes konkurrence og roller

Detailhandel - Levende bymidter eller butiksdød? Handelsbyernes konkurrence og roller Detailhandel - Levende bymidter eller butiksdød? Handelsbyernes konkurrence og roller Kristian Bransager, 8. januar 2013 Levende bymidter eller butiksdød! Eksempler fra Hjørring bymidte Dagligvarer på

Læs mere

ARBEJDSGRUPPENS FORSLAG TIL FUNKTIONER I BIBLIOTEK I RY BYMIDTE

ARBEJDSGRUPPENS FORSLAG TIL FUNKTIONER I BIBLIOTEK I RY BYMIDTE ARBEJDSGRUPPENS FORSLAG TIL FUNKTIONER I BIBLIOTEK I RY BYMIDTE APRIL 2017 Baggrund for forslaget For at sikre, at det nye bibliotek i Ry bymidte kommer til at matche Ryborgernes behov og brug, har Kultur-

Læs mere

Fællesråd. Udpeget repræsentanter for kultur og erhverv for 1 år ad gangen. Brugerforum. 4 x årligt. Består af brugere som byder ind med aktiviteter

Fællesråd. Udpeget repræsentanter for kultur og erhverv for 1 år ad gangen. Brugerforum. 4 x årligt. Består af brugere som byder ind med aktiviteter Fællesråd Udpeget repræsentanter for kultur og erhverv for 1 år ad gangen Kommunal Styregruppe Består af Direktør, Centerchefer, kulturchef, kulturhuskoordinator erforum 4 x årligt Består af brugere som

Læs mere

Bymidteprojekter 2015-2018

Bymidteprojekter 2015-2018 Bilag 2, 24.11.2014 1 Bymidteprojekter 2015-2018 På følgende sider, findes en nærmere beskrivelse af udvalgte projekter. Foreslåede anlægsprojekter - Bredgade - Torvet - Søndergade - Nørregade Foreslåede

Læs mere

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016

Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Forslag til ny kultur- og idrætspolitik 2016 Til alle foreninger, organisationer, interessenter og borgere i Fredericia kommune, Fredericia, den 11. april 2016 Arbejdet med at skabe en ny kultur- og idrætspolitik

Læs mere

hvorfor en bycenterforening? 13. april 2016

hvorfor en bycenterforening? 13. april 2016 hvorfor en bycenterforening? 13. april 2016 Baggrund Partnerskab om Algade Konkrete forslag til revitalisering af Vordingborg Bymidte Hvidbog præsenteret på borgermøde april 2015 1 af 5 forslag var dannelse

Læs mere

Borgermøde Sankt Kjelds Plads Den 8. november 2012

Borgermøde Sankt Kjelds Plads Den 8. november 2012 Borgermøde Sankt Kjelds Plads Den 8. november 2012 DEN EUROPÆISKE UNION Den Europæiske Fond for Regionaludvikling Resumé Den 8. november blev årets sidste borgermøde afholdt i klimakvarteret. Mødet satte

Læs mere

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016

Kira Maria Svankjær, chefkonsulent. Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Kira Maria Svankjær, chefkonsulent Stormøde for lokale håndværkere 11. oktober 2016 Jyllinge nyt halområde og boligudbygning Strategi bliver til virkelighed - i byudviklingen! Fortætning og byomdannelse

Læs mere

Foto: Ursula Bach. Fleksible byrum i København

Foto: Ursula Bach. Fleksible byrum i København Fleksible byrum i København Foto: Ursula Bach Indledning For at sikre en bedre udnyttelse af byrummets kapacitet, skal gaderne tilpasses byens døgnrytme. Som beskrevet i ITS-handlingsplan 2015-2016 vil

Læs mere

Guide på turen var Torsten Bo Jørgensen fra COWI, som også har dokumenteret alle møder med lokale aktører i rapport af 7. april 2015.

Guide på turen var Torsten Bo Jørgensen fra COWI, som også har dokumenteret alle møder med lokale aktører i rapport af 7. april 2015. By, Kultur og Miljø Sekretariatet Sagsnr. 265444 Brevid. 2098757 Ref. ANNEBJ Dir. tlf. 46 31 31 04 annebj@roskilde.dk Kultur- og Idrætsudvalgets studietur marts 2015 Sammenfatning 28. april 2015 Kultur-

Læs mere

Eventens anatomi. Et 360 blik på event som strategi og i praksis. Gentofte Centralbibliotek d. 11. april 2018 Michael Radmer Johannisson, Seismonaut

Eventens anatomi. Et 360 blik på event som strategi og i praksis. Gentofte Centralbibliotek d. 11. april 2018 Michael Radmer Johannisson, Seismonaut Eventens anatomi Et 360 blik på event som strategi og i praksis Gentofte Centralbibliotek d. 11. april 2018 Michael Radmer Johannisson, Seismonaut Michael Radmer Johannisson Seniorrådgiver i Seismonaut

Læs mere

Holbæk bymidte sådan udnytter I mulighederne bedst muligt

Holbæk bymidte sådan udnytter I mulighederne bedst muligt Holbæk bymidte sådan udnytter I mulighederne bedst muligt 7. maj 2013 Torsten Bo Jørgensen Projektleder COWI Plan og trafik 1 Hvad jeg vil argumentere for Et godt butiksliv er afgørende for bymidtens attraktivitet

Læs mere

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse

Firskovvejområdet. fornyelse - intensivering - omdannelse Firskovvejområdet fornyelse - intensivering - omdannelse 07. november 2017 Temadrøftelse i Byplanudvalget 1 Program Velkomst v./ Bjarne Holm Markussen, LTK Firskovvej fornyelse og intensivering v./ Trine

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Hvad vil vi med provinsbyerne? COWI 6. marts 2012

Hvad vil vi med provinsbyerne? COWI 6. marts 2012 Hvad vil vi med provinsbyerne? COWI 6. marts 2012 Befolkningsudviklingens geografi under finanskrisen Befolkningsudvikling pr. år 2008 til 2012 Kilde: Danmarks Statistik De unges flyttemønster under finanskrisen

Læs mere

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar Norddjurs Kommune Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 Inddragelse, engagement og mangfoldighed Høringssvar Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 (Side 4) Kunst- og kulturpolitikkens mål - Alle

Læs mere

Fadebursloven Nyborg, april 2013

Fadebursloven Nyborg, april 2013 Fadebursloven Nyborg, april 2013 Kongens Fadebur Kongens Fadebur er et fødevarenetværk etableret af Nyborg Slot for fødevareproducenter, specialiserede fødevareforhandlere og restauranter på Fyn. Mission:

Læs mere

BUSINESS DESTINATION HERNING. Strategisk destinationsudvikling en business destination i verdensklasse

BUSINESS DESTINATION HERNING. Strategisk destinationsudvikling en business destination i verdensklasse BUSINESS DESTINATION HERNING Strategisk destinationsudvikling en business destination i verdensklasse VISION Vi vil skabe en business destination i verdensklasse for events og forretningsrejsende. MISSION

Læs mere

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005

Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 bilag 7 Notat om den videre proces efter afholdelse af tre Bilfri Dage i København i 2005 den 09. november 2005 I forbindelse med planlægningen af de Bilfri Dage i 2005 har der været nedsat en arbejdsgruppe

Læs mere

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK

KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK KULTUR-, IDRÆTS- OG FRITIDSPOLITIK 2016 2 Indhold Forord af Lars Ejby Pedersen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget Bedre fysiske faciliteter Det attraktive byliv Talentudvikling og kreative vækstmiljøer

Læs mere

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4

HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS INDHOLD. 1 Om dialogmødet. 1 Om mødet 1. 2 Flow og forbindelser 2. 3 Trafik 3. 4 Byrum og byliv 4 FREDERIKSBERG KOMMUNE HELHEDSPLAN FOR PLADSEN BAG FREDERIKSBERG RÅDHUS ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk OPSAMLING AF DIALOGMØDE D.

Læs mere

Samarbejde omkring udvikling af midtbyen

Samarbejde omkring udvikling af midtbyen Samarbejde omkring udvikling af midtbyen Dør byliv uden butikker? Dør butikker uden byliv? Urban Lab konference den 5. november 2015 Dorthe Bjerre. SYNERGII Når jeg er færdig, så skulle i helst sidde inde

Læs mere

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM

PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM PIGER SKABER BYRUM IDEER TIL FACILITETER OG BYRUM FOR PIGER DET AKTIVE BYRUM INDHOLD Introduktion til projektet DET AKTIVE BYRUM SIDE 1 Hvordan skaber man et sted for piger? SIDE 2 Min nye byrumsfacilitet

Læs mere

Handleplan for detailhandelen i Fredensborg Kommune 2015

Handleplan for detailhandelen i Fredensborg Kommune 2015 Handleplan for detailhandelen i Fredensborg Kommune 2015 Høringsforslag oktober 2015 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Status for detailhandlen i Fredensborg Kommune... 3 Tendenser i detailhandlen

Læs mere

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Fredensborg Kommunes Erhvervs- og Turismepolitik 2019-2023 Godkendt af Byrådet den xx Forord Vi er stolte over, at du nu sidder med Byrådets Erhvervs- og Turismepolitik

Læs mere

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde

OPSAMLING - WORKSHOP. Borgermøde OPSAMLING - WORKSHOP Borgermøde 06.02.2018 WORKSHOPPENS TEMAER HVORDAN SER LIVET & BYEN UD OMKRING ISS GRUNDEN UD I FREMTIDEN? BOLIG ERHVERV HVORDAN ER DE UDADVENDTE BOLIGER OG ERHVERV? HVORDAN ER BEBYGGELSES

Læs mere

Udviklingsstrategier for bymidter

Udviklingsstrategier for bymidter Udviklingsstrategier for bymidter Konference om planlægning og provinsbyer 25. november 2013 Torsten Bo Jørgensen Projektleder COWI Plan og trafik 1 En mellemstor by på Sjælland, september 2013 3 4 5 6

Læs mere

EBELTOFT I UDVIKLING fælles om fremtiden

EBELTOFT I UDVIKLING fælles om fremtiden EBELTOFT I UDVIKLING fælles om fremtiden Vi udvikler Ebeltoft sammen Sammen med borgere og andre aktører i Ebeltoft, udarbejdede Realdania i 2016 en analyse af byen. Analysen pegede på, at der med fordel

Læs mere

Grønt Råd Planstrategi 2015 26. november 2015 Navn / stilling / oplæg Bæredygtighed Planstrategi hvad er grundlaget og rammerne Forholdet til Visionen Temaer i Planstrategi 2015 Erhverv Uddannelse Trafik

Læs mere

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION

1. KUNSTSTRATEGI PRÆSENTATION 1. KUNSTSTRATEGI 2018-2020 PRÆSENTATION 1 KUNSTSTRATEGI 2018-2020 København har et rigt kunstliv med masser af etablerede gallerier, udstillings- og undervisningssteder, kunsthaller og museer, og nye er

Læs mere

OPSAMLING INPUT TIL KULTURPOLITIK

OPSAMLING INPUT TIL KULTURPOLITIK NOTAT JOURNALNUMMER SKREVET AF MORTEN SVARRE ANDERSEN OPSAMLING INPUT TIL KULTURPOLITIK Følgende opsamling opsummerer input fra aktører og borgere leveret på borgermødet d. 7. december i St. Tårnby Forsamlingshus

Læs mere

U R B A N L A B K O N F E R E N C E R O G E K S P E R I M E N T E R

U R B A N L A B K O N F E R E N C E R O G E K S P E R I M E N T E R U R B A N L A B Hvordan lærer vi af udfordringerne med udvikling af fremtidens planlægning? Hvordan lærer vi af hinandens fejl? Vi vil finde værktøjer til at skabe byrum, de både er interessante for borgerne

Læs mere

Begivenhedsstrategier

Begivenhedsstrategier Begivenhedsstrategier Begivenhedsstrategi Region Hovedstaden Begivenhedsstrategi Region Hovedstaden I dag står et af hovedslagene i storbykonkurrencen om metropolernes evne til at tiltrække og fastholde

Læs mere

Handelslivets styrke og strategier for revitalisering af bymidterne

Handelslivets styrke og strategier for revitalisering af bymidterne Handelslivets styrke og strategier for revitalisering af bymidterne Haslev, 12 maj 2015 Torsten Bo Jørgensen Projektleder COWI Plan og trafik 1 Tendenser Nethandel vokser Butikscentre går lidt frem Lille

Læs mere

Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune

Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune SOLRØD KOMMUNE - BYRÅDET Fritids- og kulturpolitik for Solrød Kommune I Solrød Kommune er der kultur- og fritidstilbud til alle borgere overalt i kommunen. I fritids- og kulturlivet vokser vi fra barnsben

Læs mere

Temamøde 19. september 2012

Temamøde 19. september 2012 Brønderslev bymidte Temamøde 19. september 2012 Aktuelle udfordringer 110 105 100 95 90 85 80 2000M01 2000M07 2001M01 2001M07 2002M01 2002M07 2003M01 2003M07 2004M01 2004M07 2005M01 2005M07 2006M01 2006M07

Læs mere

Katrina (Konsjös) + Gitte (virou) + Jacob Sørensen

Katrina (Konsjös) + Gitte (virou) + Jacob Sørensen Temadage med folkekøkken (Fokus Kulturelle dage på HCØ ) Katrina (Konsjös) + Gitte (virou) + Jacob Sørensen. Afholde et arrangement over en weekend eller en enkelt dag, hvor butikker i gaden går sammen

Læs mere

Borgermøde om Tåsinge Plads

Borgermøde om Tåsinge Plads Borgermøde Ny Tåsinge Plads Den 27. september 2012 Borgermøde om Tåsinge Plads 27. september 2012 kl. 19-21 på Vennemindevej 39 Resumé Borgermødet blev afholdt den 27. september 2012 kl. 19-21 med omkring

Læs mere

GENNEMFØRELSEN AF OF

GENNEMFØRELSEN AF OF GENNEMFØRELSEN AF OF Velkommen til en ny fase i områdefornyelsen liv i Løgumkloster og de første tanker: Rammer for gennemførelsen 7,5 MIO. KR. til selve områdefornyelsen 5 år til alle projekterne feb.

Læs mere

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge

krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge krav og ønsker til salg af kommunal ejendom ved Møllebakken i Helsinge Butikker på Vestergade mod gadekæret. Gaden udgør den nordlige grænse af projektområdet. Materialet er bygget op i to dele: 1 Helsinge

Læs mere

LIV PÅ AXELTORV. Disposition dominique + serena a r c h i t ecture studio. dominique + serena ApS frederiksborgvej copenhagen nv

LIV PÅ AXELTORV. Disposition dominique + serena a r c h i t ecture studio. dominique + serena ApS frederiksborgvej copenhagen nv LIV PÅ AXELTORV Disposition 03.06.2019 dominique + serena a r c h i t ecture studio dominique + serena ApS frederiksborgvej 64 2400 copenhagen nv www.studiods.dk info@studiods.dk tlf. 20979923 Liv på Axeltorv

Læs mere

Fremtidens Aabenraa, Fremtidens Købstad. Thomas Andresen Borgmester Bo Riis Duun Afdelingschef Kultur & Plan og Fritid

Fremtidens Aabenraa, Fremtidens Købstad. Thomas Andresen Borgmester Bo Riis Duun Afdelingschef Kultur & Plan og Fritid Fremtidens Aabenraa, Fremtidens Købstad Thomas Andresen Borgmester Bo Riis Duun Afdelingschef Kultur & Plan og Fritid Befolkningsprognoser 3 4 Kamp mellem kommuner om bosætning Erkendelse af at Aabenraa

Læs mere

BANEGÅRDSFÆLLEDEN Kontoret for Kunst i Byen / Gitte Juul, Juni 2015

BANEGÅRDSFÆLLEDEN Kontoret for Kunst i Byen / Gitte Juul, Juni 2015 BANEGÅRDSFÆLLEDEN Kontoret for Kunst i Byen / Gitte Juul, Juni 2015 BANEGÅRDSTAVLERNE BANEGÅRDSHUSET BANEGÅRDSFACADEN BANEGÅRDSPLADSEN I DAG BANEGÅRDSPLADSEN I EFTERÅRET 2015 BANEGÅRDSPLADSEN I FREMTIDEN

Læs mere

Bymidter, byliv og detailhandel

Bymidter, byliv og detailhandel Dansk Byplanlaboratorium, 25. oktober 2012 Bymidter, byliv og detailhandel Torsten Bo Jørgensen byrejsen.dk Strategisk Byudvikling byrejsen.dk Strategisk Byudvikling Konsulentfirma med speciale i strategisk

Læs mere

VÆU den 04. Oktober 2016

VÆU den 04. Oktober 2016 VÆU den 04. Oktober 2016 Punkter til VÆU den 04. Oktober 2016 Hvor kommer vi fra? Formålet med Byforum? Udsigterne frem mod 2025 Hvad med de konkurrerende byer? Hvordan er det første år gået? Markedsføring,

Læs mere

Kongens Fadebur - Afsætning og udvikling af produkter - Lad os komme i gang!

Kongens Fadebur - Afsætning og udvikling af produkter - Lad os komme i gang! 18. februar 2013 Kongens Fadebur - Afsætning og udvikling af produkter - Lad os komme i gang! REFERAT for Workshop 2, der blev afholdt den 13. februar 2013, kl. 8.30 12.30 i Riddersalen på Nyborg Slot.

Læs mere

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL

UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL UDVIKLING AF FREDERIKSBERG HOSPITAL Overordnet vision og delvisioner På Hospitalsområdet skaber vi et åbent, imødekommende, grønt og blandet byområde, hvor LIV og RO forenes i et bykvarter med bæredygtige

Læs mere

Kommissorium for projekt Haslev Seminarium

Kommissorium for projekt Haslev Seminarium Kommissorium for projekt Haslev Seminarium Baggrund/formål Her beskrives, hvorfor projektet igangsættes. Der skal pustes nyt liv i Haslev Seminarium, som står tomt. Bygningerne og de smukke omgivelser

Læs mere

BORGERPANELET VORES ODENSE

BORGERPANELET VORES ODENSE BORGERPANELET VORES ODENSE 2. kvartal: Bylivsundersøgelse Samlede resultater Juli 2018 KORT OM UNDERSØGELSEN OG PANELET Der gennemføres årligt tre undersøgelser i Odense Kommunes borgerpanel Vores Odense.

Læs mere

Revitalisering af bymidterne strategier for udvikling af detailhandel i mindre byer

Revitalisering af bymidterne strategier for udvikling af detailhandel i mindre byer Revitalisering af bymidterne strategier for udvikling af detailhandel i mindre byer COWI, juni 2015 Torsten Bo Jørgensen Projektleder COWI Plan og trafik 1 Tendenser Nethandel vokser Butikscentre går lidt

Læs mere

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL!

5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! 5.-9. AUGUST 2015 JERES FESTIVAL! VÆR MED! COPENHAGEN FASHION festival ER LIGE RUNDT OM HJØRNET OG VI inviterer JER TIL AT DELTAGE I festlighederne. KØBENHAVN ER ÉN AF DE eneste BYER I VERDEN, SOM PARALLELT

Læs mere

Fredericia Kommune - detailhandelstendenser mv. Opstartsmøde 14/5 2014. Projektleder Torsten Bo Jørgensen, COWI

Fredericia Kommune - detailhandelstendenser mv. Opstartsmøde 14/5 2014. Projektleder Torsten Bo Jørgensen, COWI Fredericia Kommune - detailhandelstendenser mv Opstartsmøde 14/5 2014 Projektleder Torsten Bo Jørgensen, COWI 1 Detailhandelstendenser Nethandel på vej frem Storcentre på vej frem (vinder fortsat markedsandele

Læs mere

STYRK DIT SALG AF ØKOLOGISKE FØDEVARER

STYRK DIT SALG AF ØKOLOGISKE FØDEVARER ØKOLOGISK LANDSFORENING INVITERER TIL INSPIRATIONS- OG UDDANNELSESDAGE STYRK DIT SALG AF ØKOLOGISKE FØDEVARER Afsætningen af økologiske fødevarer er fortsat i vækst og efterspørgslen stigende, men det

Læs mere

Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk

Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk Copenhagen Street Food Papirøen, Trangravsvej 14, 1436 København info@copenhagenstreetfood.dk copenhagenstreetfood.dk Papirøen? - udsigten fra Skuespilhuset, Nyhavn PAPIRØEN - Beliggenhed Copenhagen Street

Læs mere

Bymidter, byliv og detailhandel

Bymidter, byliv og detailhandel Bymidter, byliv og detailhandel Torsten Bo Jørgensen, COWI Plan og trafik, afd. 1104 1 Lidt om mig selv Projektleder i COWI Fysisk-strategisk byudvikling Detailhandelsanalyser, bymidteudvikling, turisme

Læs mere

BYLIV I ALLERØD. facebook.com/mitallerod/

BYLIV I ALLERØD. facebook.com/mitallerod/ BYLIV I ALLERØD facebook.com/mitallerod/ BYEN MIDT I SKOVEN MENNESKER Med et støt stigende befolkningstal er Allerød en attraktiv erhvervs- og bosætningskommune. Vi ligger i hjertet af Nordsjælland tæt

Læs mere

Borgermøde 6.juni 2017

Borgermøde 6.juni 2017 Borgermøde 6.juni 2017 Program 6.juni kl. 19-21 19.00 - Velkommen - ved rådmand Hans Henrik Henriksen 19.10 - Afsløring af vinder Instachallenge - ved Hans Henrik Henriksen 19.15 - Oplæg fra Midtbyens

Læs mere

Borgermøde om Ry bymidte og placering af bibliotek. Onsdag den 6. april 2016 kl på Ry Højskole

Borgermøde om Ry bymidte og placering af bibliotek. Onsdag den 6. april 2016 kl på Ry Højskole Borgermøde om Ry bymidte og placering af bibliotek Onsdag den 6. april 2016 kl. 18.00-20.00 på Ry Højskole 1 PROGRAM 1. Velkomst v. byrådspolitikere Tage Nielsen og Claus Leick 18.00-18.05 2. Proces v.

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

KUNSTMUSEET REVISITED

KUNSTMUSEET REVISITED REVISITED Til efteråret 2017 er Kunstmuseet transformeret til et åbent, levende og digitalt funderet kunstmuseum med en skarp formidlings-, samlings- og udstillingsprofil. Kunstmuseet Revisited ligger

Læs mere

Indhold. Kulturpolitik og fokusområder udkast. Politikkens opbygning

Indhold. Kulturpolitik og fokusområder udkast. Politikkens opbygning Kulturpolitik og fokusområder 2018-2021 - udkast Forord Kulturlivet i Kolding Kommune er enestående. Det byder på kulturelle tilbud af høj kvalitet og unikke projekter og samarbejder på tværs. Kulturen

Læs mere

NY BYDEL I VORDINGBORG

NY BYDEL I VORDINGBORG NY BYDEL I VORDINGBORG OMDANNELSE AF STATIONSOMRÅDET/ UDGANGSPUNKT FOR HELHEDSPLAN OPLÆG TIL BORGERMØDE/ AARHUS ARKITEKTERNE/ 27.09.2016 Stationsområdet i Vordingborg er det første der møder den togrejsende,

Læs mere

Metropolzonen - Kulturaksen Projektforslag til The Copenhagen Mile

Metropolzonen - Kulturaksen Projektforslag til The Copenhagen Mile INDHOLD 1. Indledning 2. Oversigtsplan 3. Københavns længste kunstværk 4. Lysspor - forbinder The Copenhagen Mile 5. Nye rekreative muligheder 6. Udstillingsmontrer - små glimt af hvad The Copenhagen Mile

Læs mere

Støttede projekter 2018

Støttede projekter 2018 Støttede projekter 2018 Flere friluftsaktiviteter i Vendsyssel, både til lokale og turister. I denne folder kan du se hvilket projekter som LAG Nord har støtte på deres bevillingsmøder i løbet af 2018.

Læs mere

Kultur og oplevelser. Status

Kultur og oplevelser. Status Kultur og oplevelser Mål Bymidten skal have et mangfoldigt og varieret kulturliv, med stærke kulturinstitutioner og tilbud og mulighed for rekreation, der tilgodeser både borgere og turister i alle aldersgrupper.

Læs mere

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet

POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet POLITISK IMPLEMENTERING AF VISIONEN: Forslag til fokusområder for Fritids- og Idrætsområdet Fysiske rammer Hvordan udvikler vi bygninger og offentlige rum, så de understøtter og bidrager til fritids- og

Læs mere

UDVIKLING AF DETAILHANDLEN I AALBORG MIDTBY

UDVIKLING AF DETAILHANDLEN I AALBORG MIDTBY UDVIKLING AF DETAILHANDLEN I AALBORG MIDTBY STRATEGI OG HANDLINGSPLAN 2016-2018 Hvordan fortsætter vi den stærke udvikling og griber mulighederne i udviklingen af en attraktiv detailhandel i Aalborg? 1

Læs mere