Trivsel I uddannelsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Trivsel I uddannelsen"

Transkript

1 Trivsel I uddannelsen DEN MODERNE SKOLE ER OGSÅ TIL EKSAMEN God indretning bygger på viden CASE 01 TIETGENS HANDELSGYMNASIUM: GLADE LÆRERE ER GODE LÆRERE CASE 02 KØBENHAVNS ERHVERVS AKADEMI. KEA: DE STRØMFØRENDE BORDE

2 02

3 DEN MODERNE SKOLE ER OGSÅ TIL EKSAMEN 03 Trivsel og et godt studiemiljø er mere i fokus end nogensinde før. Det skyldes ikke mindst en ny generation af studerende med høje forventninger samt en ny lovgivning, hvor der sort på hvidt står, at studerende har ret til et godt undervisningsmiljø. I dag forventer de unge, at omgivelserne indretter sig efter dem, og ikke omvendt, fortæller Sigurd Leth, direktør i EFG Bondo. De unge stiller store krav til lærerne og skolens ry, men i høj grad også til de fysiske rammer og trivslen på skolen, når de skal vælge uddannelsessted. Og med taxameterordningen som belønner de skoler, der kan tiltrække og fastholde eleverne, opererer skolerne i dag mere end nogensinde på elevernes præmisser. Men hvordan ser et godt studiemiljø egentlig ud? Kan man både indrette ergonomisk korrekt og æstetisk med respekt for den enkelte skoles udtryk og budget. Ja, når man arbejder i detaljen og samtidig kan skabe helheder, der respekterer de unges arbejdsmetoder, så har man rammerne til et godt studiemiljø. Det vil vi gerne vise på de følgende sider.

4 04 God indretning bygger på viden I de senere år er vi blevet stadig mere klar over, hvordan de fysiske rammer påvirker menneskers trivsel. Derfor har vi hos EFG Bondo samlet al den nyeste viden om lyd, lys, ergonomi, adfærd og materialer, så vi kan skabe den helt rigtige indretning, der får alle til at trives. Farvernes sprog Farverne påvirker vores underbevidsthed. Nogle farver gør os aktive, mens andre virker beroligende. Det er en hel videnskab, som er en vigtig del af vores arbejde. Generelt skal store flader have rolige farver, mens det så er op til enkelte elementer som f.eks. møbler at give liv med kontrastfarver. Pauser og social trivsel Pauserne på højere læreranstalter er vigtige. Det gælder både om at lade op til og kunne holde koncentrationen i timerne. Men pauserne bruges også til at knytte sociale bånd til medstuderende og andre af skolens elever. Her viser det sig, at hvis man varierer højden i de forskellige miljøer forstærkes interaktionen.

5 05 Lyd er den usynlige faktor Vi bliver stadig klogere på akustikkens store betydning på vores trivsel og koncentrationsevne. I dag ved vi præcis, hvor vi skal sætte ind for at tæmme lyden, og med de rigtige gulvbelægninger og loftsbeklædning kan vi gøre en stor forskel på lydsiden. Lys skaber trivsel Der er noget med lys og levende væsener. Al forskning viser, at især sollys påvirker vores humør og energiniveau. Med den viden kommer der stadig større glaspartier og flere ovenlysvinduer ind i nybyggeri samtidig med, at LED lys vinder frem på bekostning af gammeldags og dyre lysstofrør. Nu introducerer vi EFG Bondo TrivselsSyn, hvor vi sammen gennemgår din skole for at se, hvordan de fysiske rammer påvirker trivslen. Det er gratis og tager en lektions tid. Sigurd Leth, EFG Bondo fleksible møbler Et klasselokale skal hurtigt kunne omstilles til gruppearbejde, uden at resten af gangen hører det. Derfor er lydløse hjul under borde og stole kommet for at blive. Det nye er også at have forskellige højder på borde og stole i de forskellige miljøer, hvor nogle er til fordybning, mens andre er til social kontakt. Ergonomi og sundhed for alle Vi ved efterhånden meget om, hvordan mennesker sidder bedst og sundest. Stolens højde i forhold til bordet er kendt viden, og derfor har alle nye stole i dag også justerbar gaslift. Det nye er, at vi har godt af at skifte arbejdsstilling ofte, og derfor er gruppearbejde på skolerne i forskellige miljøer også sundt.

6 06 case 01:tietgens handelsgymnasium Skolen fra 1969 i beton og brune mursten Tietgens Handelsgymnasium i Odense blev bygget i 1969 som et tidstypisk byggeri med lukkede klasselokaler og lange, mørke gange. Da skolen skulle udvides i 2009, blev det besluttet både at renovere den gamle del og bygge en helt ny fløj. Den nye fløj skulle både være praktisk med klasseværelser, administration og lærerværelser, men også rumme en stor aula og samtidig byde indenfor med en varm velkomst, når elever og lærere trådte ind på skolen.

7 07 Jeg oplever selv, hvordan et rum kan påvirke mit humør dansk Hjerneforsker En gammel skole ser lyset For rektor Gitte Bargholt var kravene til den nye skole meget enkle. I vores tilfredshedsundersøgelser lå vi helt i bund, når eleverne skulle give karakterer til skolen. Skolen var mørk og tung og eleverne blev som regel siddende i deres klasseværelser i frikvartererne. Der var ingen kontakt til de andre studerende eller årgange. Sådan er det ikke længere. Lofter er hævet og har fået støjdæmpning, der er nye vinduer, nyt lys, nye farver, nye fællesområder i både den gamle del og tilbygningen samt nye klasselokaler med nye møbler. De studerende trives i de nye fællesområder og blander sig på kryds og tværs af grene og aldre. Ifølge rektor er 2-3 g erne, som også gik på skolen før renoveringen, vilde med deres nye skole! Farver på alle etager Ifølge arkitekt Jesper Thyge Brøgger valgte han og rektor de nye farver ud fra filosofien om, at gråt i gråt er kedeligt. Kontrastfarven til de hvide vægge og brune mursten ligger i gulvet og er blå fra stue og parterre og nedefter, mens etager ne fra 1. sal og opefter er røde. Når store flader får en le vende farve som fx rød, oplever man farven på en anden måde. Den bliver rolig. Og da de store fællesarealer som aulaen og vandrehallen skal bruges til mange ting, er det vigtigt, at farven virker rolig. Det er så op til møblerne at skabe et spændende farvespil.

8 Hvor sidder arbejdsglæden i et klasseværelse? 08 Arbejdsglæden i et klasselokale skabes primært af lærerens evne til at inspirere og lære fra sig. Men da meget af læringen i dag sker via gruppearbejde skal klasselokalerne også være funktionelle og fleksible. Det skal f.eks. være let for eleverne at gå ud i grupper til gruppearbejde. Samtidig skal de som noget nyt kunne få strøm til deres bærbare computere. Æstetikken er vigtig på Tietgens Handelsgymnasium, for fantastiske rammer er med til at få eleverne til at trives og forhåbentlig passe bedre på deres skole. Samtidig er indbydende rammer naturligvis en vigtig parameter, når skolen skal have nye studerende. gitte bargholt, rektor på tietgen Udfordringen Klasselokalerne skulle have ergonomiske borde og stole, som var lette at flytte. Det æstetiske udtryk var også vigtigt, hvor et stramt design og farver skulle skabe et indbydende undervisningsmiljø for alle. Løsningen For indretningsarkitekterne fra EFG Bondo var der kun et bord og én stol, der kunne opfylde kravene til elevernes arbejdsstol. Det var EFG Bondo Team Pro bordet på hjul samt Four Design stolen på hjul, som nu er omdrejningspunktet i alle klasseværelserne.

9 Rigtig ergonomi giver højere karakterer Ergonomi handler om, at eleverne skal sidde godt og oprejst. Så hører de bedre efter og lærer mere. Samtidig skal borde og stole være lette at flytte rundt på til gruppearbejde. Derfor faldt valget på en stol, der kan vippe i ryggen samtidig med, at hjulene gør den lydløs at flytte rundt. En af grundene til at vi valgte EFG Bondo var at de var gode til at lytte til vores ønsker. Og når de kom med en løsning, var det simpelthen de lækreste møbler. De præsenterede stilrene løsninger og i fællesarealerne har de været gode til at finde flydermøbler med farver, der klæder rummene siger Gitte Bargholt, som har været glad for dialogen og den effektive projektstyring, fordi møblerne skulle sættes op og monteres på forholdsvis kort tid. 09 Elever der får meget dagslys lærer 21 % mere end elever med lidt dagslys Amerikansk undersøgelse

10 10 De fleste studerende ligger vandret i pauserne De unge i dag er utroligt gode til at flyde. De har brug for trygge oaser, hvor de kan putte sig, snakke sammen, kysse, lave lektier, surfe eller bare hænge ud. Det skulle indretningen i fællesområderne med loungemøbler skabe plads til, siger rektor Gitte Bargholt. Ifølge indretningsarkitekterne er det normalt med en 80/20 indretning med faste kontra fleksible møbler. På Tietgen er tallet 20/80. Det er især loungemøblerne, som skal være fleksible, så eleverne kan indrette deres egne miljøer - efter skiftende behov. Tæt trafik og korte beskeder I de områder, hvor der er tæt trafik og behov for korte og uformelle zoner til hurtig udveksling af ideer og sparring er der højborde og barstole. De er sat i den nye counter højde, som er meget populær, da eleverne nærmest kan gå direkte ind i og op på stolene. Udfordringen At skabe en indretning og miljøer, som opfylder de studerendes behov for afslappede opholdszoner med forskellige funktioner. Det handler ikke kun om det enkelte møbel, men om at trives i helheden efg bondo Løsningen Med de fleksible loungesofaer har skolen fået et møbel, der både fungerer som sofa og puf med aftagelige rygstøtter. I de tre fællesmiljøer har møblerne hver sin farve og højde.

11 Glade lærere er gode lærere 11 Det er vigtigt, at lærerne også trives. De skal have overskud til at undervise eleverne, hvor det godt kan kræve lidt ekstra, når der en dag kun er én af eleverne, som har lavet lektier. Og alle ved jo, at når folk trives, så er der både større overskud i dagligdagen og færre sygedage forklarer Gitte Bargholt, som glæder sig over, at lærerne har taget godt imod de nye klasselokaler og forberedelsesrummene. Udfordringen Klasseværelset skulle flyttes fra 5. sal ned til stueplan tæt på administrationen og eleverne. Samtidig skulle indretningen af lærerværelset både tilgodese de ældre lærere og de nye unge lærere. Løsningen Lærerværelset er indrettet i den nye fløj i tre højder. Der er et lavt miljø med bløde sofaer og sofaborde. I forberedelses- og it-rummet er borde og stole i mellemhøjde, mens counter højden er til frokoststue

12 12 Fleksibilitet er alfa og omega på KEA Da Københavns Erhvervsakademi, KEA, skulle flytte ind i det gamle auktionshus på Nørrebro og få det ombygget til et moderne IT- og Medieakademi for ca. 500 elever fra hele verden, var der flere udfordringer. Vi flyttede fra en gammel skole med lukkede klasselokaler uden fællesrum og uden kontakt mellem klasserne. Der var ingen steder til gruppearbejde og skolen var reelt tom klokken to om eftermiddagen, fortæller Head of Study, Henrik Rostgaard Andersen. case 02: københavns erhvervsakademi Nu har vi fået den fleksibilitet vi ønskede med lyse klasselokaler, fællesrum og grupperum. Vores leverandører har tænkt kreativt og udnytter pladsen. Og så har vi fået et studiemiljø, hvor eleverne har lyst til at være - også efter skoletid til fx gruppearbejde. Min mavefornemmelse siger mig, at frafaldet er faldet og omgivelserne er klart en del af forklaringen. Udfordringen Brandmyndighederne krævede nye flugtveje, ingen møbler på gangene og fastboltede møbler i fællesarealerne. KEA ønskede trådløs strøm, fleksibilitet, optimal pladsudnyttelse og et helt nyt studiemiljø. Løsningen For at skabe lys og åbenhed er der glas i væggene i alle klasselokaler og grupperum. Brandmyndighederne har godkendt fællesområderne, hvor der er borde og stole i to højder. For at skabe bedst mulig plads er bordene i klasseværelserne fremstillet efter særmål.

13 De strømførende borde 13 På KEA arbejder man med corporative learning, hvor man er samlet i f.eks. 10 minutter og ellers arbejder i grupper de næste 20 min. Det stiller store krav til fleksibiliteten, hvor der både skal kunne arbejdes i grupper i klasseværelset, i grupperum og i fællesrummene. Og alle steder skal der være strøm. Udfordringen Alle de studerende arbejder på bærbare computere. Derfor skal der være strøm overalt. I klasselokalerne, i fællesrummene og i grupperummene. Samtidig skal indretningen være fleksibel og lyddæmpende. Det rykker først for alvor, når vi skaber et skole miljø, de unge trives i Rektor i DCUM undersøgelse Løsningen EFG Bondo udviklede en særudgave af Trapez bordet med strømstik i midten og ledninger fræset ind i kabelbakken under bordpladen til ind- og udgående strøm. Formen på bordene gør det muligt at stille dem op i forskellige kombinationer til de forskellige klasseværelser.

14 UNDERVISNING I KANTINEN OG SMÅ MOBILE FAGLOKALER 14 Ifølge arkitekt Esben Kristensen fra Signal Arkitekter ønskede KEA mange rum i forskellige størrelser. Skoler i byen har typisk for lidt plads. Derfor bad vi EFG Bondo om at tænke ud af boksen og komme med ideer, der kunne gøre kantinen brugbar og sikre, at faglokalet kunne bruges i mere end 25 % af tiden. EFG Bondo var gode til at fange pointen og finde de rigtige møbler til alle vores udfordringer. UDFORDRINGEN Der er et begrænset antal kvadratmeter til rådighed på KEA. Derfor skulle kantinen inddrages til undervisning og faglokalet skulle udnyttes mere end 25 % af tiden. LØSNINGEN Kantinen er todelt. Den ene del har møbler i barhøjde, hvor eleverne sidder og spiser. Den anden del har møbler i middelhøjde, hvor man kan få undervisning. Det traditionelle faglokale er sløjfet til fordel for en fleksibel løsning, hvor mobile skuffedarier på hjul kan køres ud til klasselokalerne med det nødvendige udstyr.

15 de nye Tiltag til at fremme et godt undervisningsmiljø virker. frafaldet 15 på grundforløbet er reduceret. Fællesområder til sjov og alvor Det nye lysere KEA har fået en ny stemning på Medie/IT uddannelserne. De studerende føler sig hjemme og tilbringer mere tid på skolen, siger både arkitekt Esben Kristensen og Henrik R Andersen. Der sidder altid nogle i barstolene eller ved bordene i fællesområderne og bruger de mobile glastavler, mens andre ligger i grupperummene i Fatboys og arbejder. For os er fællesområderne lige så vigtige som klasselokalerne, da de skaber det studiemiljø, som giver glade elever, der trives og lærer og som kommer ud og får et godt job. De er med til at styrke KEAs ry og sikre, at der også fremover kommer gode elever til skolen, slutter Henrik Rostgaard Andersen. Udfordringen KEA ønskede et studiemiljø uden for klasseværelset, hvor der både kan arbejdes og slappes af. Her skal de studerende kunne træne de sociale færdigheder. Løsningen Fællesområderne er indrettet med mellemhøjde borde og stole, hvor eleverne kan arbejde og slappe af. I andre fællesområder er der etableret cafemiljø med borde og stole i barhøjde. I grupperummene er der både borde, stole og Fatboy sækkestole.

16 EFG Bondo A/S / Islevdalvej 98 / 2610 Rødovre T: /

Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005

Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005 Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005 84 elever har spørgeskemaet. Alle tal er angivet i antal/procent. Er der JA 51. Rum, der særligt tiltaler dig (f.eks. pga. stemningen, farverne eller indretningen)?

Læs mere

Farmakonomskolen har valgt at udarbejde undervisningsmiljøvurdering hvert år.

Farmakonomskolen har valgt at udarbejde undervisningsmiljøvurdering hvert år. 1 UndervisningsMiljøVurdering UMV- Farmakonomskolen 2014 Loven om elevers og studerendes undervisningsmiljø kræver, at alle uddannelsessteder udarbejder en skriftlig undervisningsmiljøvurdering (UMV) mindst

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering Skoleår 2011/12

Undervisningsmiljøvurdering Skoleår 2011/12 Undervisningsmiljøvurdering Skoleår 2011/12 1. Jeg er glad for at gå i skole Meget enig 64% Lidt enig 25% Lidt uenig 11% Meget uenig 0 2. Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer dig i skolen?

Læs mere

Et skolemiljø, som inspirerer og motiverer

Et skolemiljø, som inspirerer og motiverer Et skolemiljø, som inspirerer og motiverer 3 I grunden handler det om trivsel Første dag efter sommerferien. Hele kroppen dirrer af forventning og nervøsitet. At møde de samme lærere og kammerater føles

Læs mere

Et skolemiljø, som inspirerer og motiverer

Et skolemiljø, som inspirerer og motiverer Et skolemiljø, som inspirerer og motiverer 3 I grunden handler det om trivsel Første dag efter sommerferien. Hele kroppen dirrer af forventning og nervøsitet. At møde de samme lærere og kammerater føles

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 5 klasse, 6 klasse M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for din skole? Ja, altid Ja, for

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' sep 2008 Hold: 5. A, 5. B, 6. A, 6. B, 7. A, 7. B, 8. A, 8. B, 9. A, 9. B, 9. E Køn: M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering

Undervisningsmiljøvurdering Undervisningsmiljøvurdering 2016-17 Klassen Hvor tilfreds er du med dit klasselokale? tilfreds Tilfreds Hverken tilfreds eller Utilfreds Antal besvarelser 1 20 9 5 35 I procent 2,9 57 25,7 14,3 Gns 3,5

Læs mere

Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på Brøruphus Efterskole

Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på Brøruphus Efterskole Spørgeskema Undervisningsmiljø og trivsel Sådan udfylder du skemaet: Spørgeskemaet handler om det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø på din efterskole. Det indeholder også nogle spørgsmål

Læs mere

58 / 30% 102 / 52% 27 / 14% 8 / 4% nogle enkelte 68 / 35% 75 / 38% 49 / 25% 3 / 2% meste 37 / 19% 97 / 50% 44 / 23% 17 / 9%

58 / 30% 102 / 52% 27 / 14% 8 / 4% nogle enkelte 68 / 35% 75 / 38% 49 / 25% 3 / 2% meste 37 / 19% 97 / 50% 44 / 23% 17 / 9% Generel tilfredshed Er du glad for din skole? Ja, meget glad Ja, for det Ikke så tit Nej, slet 58 / 30% 10 / 5% 7 / 14% 8 / 4% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle sammen Ja, de fleste Ja, en eller

Læs mere

DCUM 2013/2014: Undervisningsmiljøundersøgelse på Horne Efterskole.

DCUM 2013/2014: Undervisningsmiljøundersøgelse på Horne Efterskole. DCUM 2013/2014: Undervisningsmiljøundersøgelse på Horne Efterskole. Besvarelser: I alt 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Spørgsmål 1 - Hvilken klasse går du i? 9. 51 40% 10. 78 60% 129 Spørgsmål 2 - Hvilket køn er du?

Læs mere

Trivselsundersøgelse 5.-9. klasse 2007-2008. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 26 / 13% 130 / 64% 35 / 17% 12 / 6%

Trivselsundersøgelse 5.-9. klasse 2007-2008. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 26 / 13% 130 / 64% 35 / 17% 12 / 6% Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke Er du glad for din skole? 26 / 13% 130 / 64% 35 / 17% 12 / 6% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle sammen Ja, de fleste

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin (4. - 8. årgang)' 2009 4Å, 5Å, 6Å, 7Å, 8Å M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for din skole?

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt.

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. På Nøvlingskov vil vi gerne skabe trivsel og gode rammer for undervisning, fællesskab og efterskoleliv. Derfor har vi

Læs mere

Møbler og indretning

Møbler og indretning Møbler og indretning Denne DCUM-vejledning handler om møbler og indretning på uddannelsessteder. en beskriver hvorfor gode og korrekte møbler, og god indretning er vigtig på uddannelsessteder. Den beskriver,

Læs mere

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse

Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse Spørgeskema Undervisningsmiljø 4. 9. klasse 25. august 2005 Før du går i gang med at udfylde skemaet, skal du læse følgende igennem: Tag dig tid til at læse både spørgsmål og svarmuligheder godt igennem.

Læs mere

Termometeret En undersøgelse af undervisningsmiljøet på Studsgård Friskole 2007-08

Termometeret En undersøgelse af undervisningsmiljøet på Studsgård Friskole 2007-08 Termometeret En undersøgelse af undervisningsmiljøet på Studsgård Friskole 7-8.-3. klasse Generel tilfredshed Hvordan har du det med dine klassekammerater? Er du glad for at gå i skole? 8 7 4 6 3 2 1 godt

Læs mere

STUDIEOMRÅDER. Industrivej 12 9310 Vodskov tlf 51 51 60 10 hojer@hojermobler.dk www.hojermobler.dk. Arbejdsplads med udsyn,

STUDIEOMRÅDER. Industrivej 12 9310 Vodskov tlf 51 51 60 10 hojer@hojermobler.dk www.hojermobler.dk. Arbejdsplads med udsyn, STUDIEOMRÅDER STUDIEOMRÅDER Skab et attraktivt og brugbart studieområde ved hjælp af en velovervejet indretning. Skab plads til gruppearbejde, hyggesnak og evt. spisning ved at indrette i niveauer med

Læs mere

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN

AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN AALBORG KOMMUNE SKOLE OG KULTURFORVALTNINGEN VADUM SKOLE - DET FLEKSIBLE LÆRINGSMILJØ SØNDERMARKEN 29 9430 VADUM SKITSEFORSLAG 06. SEPTEMBER 2010 AaK Bygninger Rendsburggade 6, 1.sal 9000 Aalborg Moe &

Læs mere

EFG Room, EFG play & EFG Flow. Screens for focusing

EFG Room, EFG play & EFG Flow. Screens for focusing EFG Room, EFG play & EFG Flow Screens for focusing Design med respekt for miljøet Her er systemet, hvor du kan kombinere fleksibiliteten i en åben planløsning med trivsel for den enkelte medarbejder.

Læs mere

Distribution: Ny 9-10 klasse

Distribution: Ny 9-10 klasse Distribution: Ny 9-10 klasse Wednesday, January 26, 2011 Page 1 of 61 Operre af Michaelskolen Oprettet d. 1/26/2011 Workcyclus Page 2 of 61 GENEREL TILFREDSHED 1.1 Ja, helt sikkert Ja, til en vis grad

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2010 Hold: 5. klasse 2010, 6. klasse 2010 Køn: M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for din skole? Ja,

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2008 Hold: 4.a, 4.b, 5.a, 5.b, 6.a, 6.b, 7.a, 7.b, 8.a, 8.b, 9.a, 9.b Køn: M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 Hold: Køn: 9.klasse M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed altid for det Ikke så Nej, slet Er du glad for din skole? 3 / 2

Læs mere

Besvarelse af Spørgeskema

Besvarelse af Spørgeskema Besvarelse af Spørgeskema Undervisningsmiljø og trivsel Brøruphus Efterskole 0/5 . Er du pige eller dreng? Pige: 8 ( 55, %) Dreng: 66 (,6 %) I alt har 8 elever besvaret dette spørgeskema. Hvor gammel er

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2008 5a+b, 6a+b M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for din skole? Ja, altid 11 / 13.25% Ja,

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 Friskolen M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 2 Er du glad for din skole? Ja, altid Ja, for det meste

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Ikke viste hold: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' på Østervangskolen 2009 4a, 4b, 5a, 5b, 6a, 6b, 7a, 7b, 8a, 8b, 8c, 9a M, K 9b Resultater i antal og procent Generel

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 4.A, 4.B, 5.A, 5.B, 6.A, 6.B, 7.A, 7.B, 8.A, 8.B, 9.A, 9.B, 9.C M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 bakkeskolen 7.a, bakkeskolen 7.b, bakkeskolen 7.c, bakkeskolen 8. a, bakkeskolen 8.b, bakkeskolen 9.c, bakkeskolen 10.a M, K Ikke

Læs mere

Elev APV Undersøgelse af elevernes skolemiljø. Skemaet bedes udfyldt senest mandag den 31. marts 14.

Elev APV Undersøgelse af elevernes skolemiljø. Skemaet bedes udfyldt senest mandag den 31. marts 14. Elev APV 2014 Undersøgelse af elevernes skolemiljø Skemaet bedes udfyldt senest mandag den 31. marts 14. Målgruppen for undersøgelsen var elever i 08A, 8B, 9A, 9B, 9A, 9B, 9C Undersøgelsesperiode: 17-03-2014

Læs mere

Side 1 af 13 Generel tilfredshed Ja, glad Ikke så tit Er du glad for din skole? 55 / 26% 131 / 62% 20 / 10% Ja, dem alle sammen Ja, de fleste Ja, en eller nogle enkelte Er du glad for dine lærere? 47 /

Læs mere

Frekvens / % Kvinde 13 93% Mand 1 7% Frekvens / % Jeg er en af de bedste 3 23% Der er nogle få, der er bedre end mig 9 69%

Frekvens / % Kvinde 13 93% Mand 1 7% Frekvens / % Jeg er en af de bedste 3 23% Der er nogle få, der er bedre end mig 9 69% ETU EUD Hovedforløb / Hold: Uge / Antal besvarelser: Gennemført:.... / Udskrivningsdato:... Er du kvinde eller mand? Kvinde % Mand Hvordan klarer du dig fagligt i klassen? Jeg er en af de bedste % Der

Læs mere

Stor gruppe Undervisningsmiljø undersøgelse.

Stor gruppe Undervisningsmiljø undersøgelse. Stor gruppe. 2007 Undervisningsmiljø undersøgelse. Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke Er du glad for din skole? 2 / 15% 10 / 77% 1 / 8% 0 / 0% Ja, dem alle

Læs mere

UVM 2012. Er du en dreng eller en pige. Hvad synes du om skolen. Hvor godt synes du selv du klarer dig i klassen. Dreng Pige

UVM 2012. Er du en dreng eller en pige. Hvad synes du om skolen. Hvor godt synes du selv du klarer dig i klassen. Dreng Pige Er du en dreng eller en pige. Dreng Pige Hvad synes du om skolen. Kan meget godt lide den Synes den er nogenlunde Synes ikke særligt om den Kan ikke lide den Hvor godt synes du selv du klarer dig i klassen.

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt.

Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. Undervisningsmiljøvurdering (UMV) 40 elever (20 fra hver årgang) Tilfældigt udvalgt. På Nøvlingskov vil vi gerne skabe trivsel og gode rammer for undervisning, fællesskab og efterskoleliv. Derfor har vi

Læs mere

Emnet "Generel tilfredshed" indeholder følgende spørgsmål. Emnet "Klassen og kammeraterne" indeholder følgende spørgsmål

Emnet Generel tilfredshed indeholder følgende spørgsmål. Emnet Klassen og kammeraterne indeholder følgende spørgsmål Spørgsmål Emnet "Generel tilfredshed" indeholder følgende spørgsmål Er du glad for din skole? Er du glad for dine lærere? Hvor tit... - glæder du dig til at komme i skole? Hvor tit... - glæder du dig til

Læs mere

Side 1 af 12 Generel tilfredshed Ja, glad Ikke så tit Er du glad for din skole? 30 / 45% 33 / 50% 3 / 5% 0 / 0% Ja, dem alle sammen Ja, de fleste Ja, en eller nogle enkelte Nej, ingen af dem Er du glad

Læs mere

Side 1 af :27:51

Side 1 af :27:51 Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet Er du glad for din skole? 106 / 28% 236 / 62% 31 / 8% 7 / 2% Ja, dem alle sammen Ja, de fleste Ja, en eller nogle enkelte Nej,

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 8. juni 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Mobning, Underspørgsmål til mobning hjælper andre, Klasselæreren, Stress, Rammer 1, Rammer 2,

Læs mere

Samlet resultat for elevtrivsel for Produktionsleder 2014 Frekvensanalyse (13 besvarelser svarende til 41 %)

Samlet resultat for elevtrivsel for Produktionsleder 2014 Frekvensanalyse (13 besvarelser svarende til 41 %) Samlet resultat for elevtrivsel for Produktionsleder 2014 Frekvensanalyse (13 besvarelser svarende til 41 %) 1. Er du kvinde eller mand? Observeret minimum Observeret maksimum Gennemsnit Respondenter 2.

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Trivselsundersøgelse april 09 3.a, 3.b, 3.c, 4.a, 4.b, 4.c, 4.d, 5.a, 5.b, 5.c, 5.d, 6.a, 6.b, 6.c, 6.d, 7.a, 7.b, 7.c, 8.a, 8.b, 8.c, 9.a, 9.b, 9.c M, K Resultater i antal og

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Østre skole (Termometeret ) for alle elever i klasse Oktober 2007

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Østre skole (Termometeret ) for alle elever i klasse Oktober 2007 1 Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Østre skole (Termometeret ) for alle elever i 4.-9. klasse Oktober 2007 Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke Er du glad

Læs mere

Rå og helt anderledes..

Rå og helt anderledes.. Rå og helt anderledes... Rå og helt anderledes.. Den er rå og meget spændende. Rikke Glerup har netop åbnet sin salon Glykkenheimer i Bjerringbro, og hendes mål er at henvende sig til de kunder, der tør

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 4. årgang M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 24 Er du glad for din skole? Ja, altid Ja, for det meste

Læs mere

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen

Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Trivselspolitik på Kragsbjergskolen Kragsbjergskolen, efteråret 2010 At vi trives er vigtigt. Både for eleverne og for skolens personale. Trivsel skaber gode resultater og er afgørende for, at man lærer

Læs mere

Skovgårdsskolen Inventar og adfærd Plan for hjemområder

Skovgårdsskolen Inventar og adfærd Plan for hjemområder Skovgårdsskolen Inventar og adfærd Plan for hjemområder 12.3.07 Hjemområdernes indretning Dette dokument beskriver, hvordan hjemområderne på Skovgårdsskolen tænkes indrettet efter ombygningen. Indretningen

Læs mere

Lærere/pædagoger i alm. skolen og i specialtilbud:

Lærere/pædagoger i alm. skolen og i specialtilbud: Lærere/pædagoger i alm. skolen og i specialtilbud: Udnyt alle læringsrum både inde og ude Læringsrum bør indrettes, så eleverne føler sig trygge og inspireres til læring og kreavitet Fleksibel indretning,

Læs mere

Natasha Skov & Line Ehmsen Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 3.5 Design C Projekt Indretning 5/5-2013. Fysiske omgivelser

Natasha Skov & Line Ehmsen Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 3.5 Design C Projekt Indretning 5/5-2013. Fysiske omgivelser Fysiske omgivelser Indledning Ved Roskilde Tekniske Gymnasium overvejes pt. en bearbejdning af de fysiske rammer, således at disse i højere grad understøtter, afspejler og inspirerer et tidssvarende læringsmiljø.

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø 4.-10. klasse 2009 Hold: 4a, 4b, 4c, 5a, 5b, 5c, 6a, 6b, 6c, 7x, 7y, 7z, 8a, 8b, 8c, 9w, 9z, 10x, 10y Køn: M, K Ikke viste hold: 10z Resultater i antal og procent Generel

Læs mere

SKOLEMØBLER. Inspiration fra Danmarks største møbel sortiment til skoler _ 1 SKOLEMØBLER

SKOLEMØBLER. Inspiration fra Danmarks største møbel sortiment til skoler _ 1 SKOLEMØBLER Inspiration fra Danmarks største møbel sortiment til skoler 1 DANMARKS STØRSTE MØBEL SORTIMENT TIL SKOLER OG SFO Vi har på de følgende sider samlet et lille udpluk af vores store sortiment og de mange

Læs mere

Spørgeskema vedrørende undervisningsmiljøet på Krumsø Fri- og Kostskole 2010

Spørgeskema vedrørende undervisningsmiljøet på Krumsø Fri- og Kostskole 2010 Spørgeskema vedrørende undervisningsmiljøet på Krumsø Fri- og Kostskole 2010 1. Krumsø Fri- og Kostskole 2. Klasse/hold 3. dreng: 76% pige: 18% 4. Hvor godt synes du selv du klarer dig i klassen En af

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2008 Hold: Køn: Ikke viste hold: 4A, 4B, 4C, 5A, 5B, 5C, 6B, 6C, 7A, 7C, 8A, 8B, 8C M, K 6A Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Er

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 Hold: 5A, 5B, 5C, 5D, 6A, 6B, 6D, 7A, 7B, 7C, 8A, 8B, 8C, 8D, 9A, 9B, 9C, Læs 1, Læs 2 Køn: M, K Ikke viste hold: 6C Resultater i antal og

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Sydthy Friskole Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 Mellemtrin, Mellemtrin, Mellemtrin, Mellemtrin M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for

Læs mere

Trivselspolitik på Ejerslykkeskolen

Trivselspolitik på Ejerslykkeskolen Trivselspolitik på Ejerslykkeskolen At vi trives er vigtigt. Både for eleverne og for skolens personale. Trivsel skaber gode resultater og er afgørende for, at man lærer noget. På skolen gør vi vores bedste

Læs mere

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole.

Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Spørgeskema vedr. undervisningsmiljøet på Grejs Friskole. Tag dig tid til at læse spørgsmål og svarmuligheder godt igennem. Du kan kun sætte 1 kryds ud for hvert spørgsmål, hvis ikke der står noget andet.

Læs mere

Indretning af skolen Klasseværelset

Indretning af skolen Klasseværelset Indretning af skolen Klasseværelset SONESSON INDRETNING lære lytte planlægge opbevare udvikle Den kreative arbejdsplads for store og små Få arbejdsmiljøer skal tilfredsstille så mange forskellige behov

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 21. December 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning,

Læs mere

Hvor er det bedste sted at være på skolen og hvorfor? Er du pige eller dreng? Dreng 21 svar 49% Pige 21 svar 49%

Hvor er det bedste sted at være på skolen og hvorfor? Er du pige eller dreng? Dreng 21 svar 49% Pige 21 svar 49% Page 1 of 12 Elev APV 2010 Skrevet af JS Hvilken årgang går du i? Hvor er det bedste sted at være på skolen og hvorfor? Er du pige eller dreng? Dreng 21 svar 49% Pige 21 svar 49% Hvor godt eller dårligt

Læs mere

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING UNDERVISNINGSMILJØVURDERING 1. Er du en pige eller en dreng 47 % Pige 53% Dreng Thyland Idrætsefterskole december 2011 2. Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer dig i klassen? 6 Jeg er en af

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljø

Undersøgelse af undervisningsmiljø Undersøgelse af undervisningsmiljø Indledning Denne undersøgelse af undervisningsmiljøet på Skærbæk Realskole skal bruges til at forbedre forholdene på skolen. Du skal derfor tage spørgsmålene alvorligt

Læs mere

Hvilken karakter på 13-skalaen vil du give skolens undervisning og læringsmiljø?

Hvilken karakter på 13-skalaen vil du give skolens undervisning og læringsmiljø? UNDERVISNINGSMILJØUNDERSØGELSE /min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Hvilken linje/værksted går du på? Er du: kvinde: 29 (59,2%) mand: 20 (40,8%) Hvor gammel er du?_gennemsnit: 20,4 år.

Læs mere

Farmakonomskolen har valgt at udarbejde undervisningsmiljøvurdering hvert år.

Farmakonomskolen har valgt at udarbejde undervisningsmiljøvurdering hvert år. 1 UndervisningsMiljøVurdering UMV Farmakonomskolen 2017 Loven om elevers og studerendes undervisningsmiljø kræver, at alle uddannelsessteder udarbejder en skriftlig undervisningsmiljøvurdering (UMV) mindst

Læs mere

I en atmosfære af luksus i Odense

I en atmosfære af luksus i Odense I en atmosfære af luksus i Odense Stilen er enkel og minimalistisk, men Majse Hansen er en farverig pige, og det går igen på de multistribede vægge, der giver The Hair Company i Odense masser af personlighed.

Læs mere

Vejledningen skal støtte de undervisningsmiljøansvarlige i arbejdet med lys som en del af arbejdet for et godt undervisningsmiljø.

Vejledningen skal støtte de undervisningsmiljøansvarlige i arbejdet med lys som en del af arbejdet for et godt undervisningsmiljø. Lys Denne DCUM-vejledning handler om lys på skoler og uddannelsessteder. en beskriver, hvorfor lys er vigtigt, samt forskellen på dagslys og kunstigt lys. Herudover beskrives, hvilke lovmæssige krav der

Læs mere

Ja, meget glad. alle sammen. Er du glad for dine lærere? 28 / 14% 93 / 48% 59 / 30% 15 / 8%

Ja, meget glad. alle sammen. Er du glad for dine lærere? 28 / 14% 93 / 48% 59 / 30% 15 / 8% Generel tilfredshed glad for Er du glad for din skole? 39 / 20% 115 / 59% Ikke så tit slet 31 / 16% 10 / 5% dem alle sammen de fleste en nogle enkelte ingen af dem Er du glad for dine lærere? 28 / 14%

Læs mere

Overordnet prioriteringskort

Overordnet prioriteringskort Overordnet prioriteringskort De følgende dias viser detaljer for de punkter, som ligger i eller tæt på prioriteringsområdet De grå linjer er gennemsnit på hver af akserne Undervisning: Eleverne efterspørger

Læs mere

Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011

Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011 Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011 Hvad er en attraktiv arbejdsplads? Ny reform Hvad har den af betydning for jeres forberedelse? Kulturændring Fra den traditionelle

Læs mere

2012 Elevtrivselsundersøgelsen

2012 Elevtrivselsundersøgelsen 12 Elevtrivselsundersøgelsen Uddannelsescenter Holstebro Svarprocent: 77% (955 besvarelser ud af 1247 mulige) Elevtrivsel 1 Uddannelsescenter Holstebro Regionsgennemsnit EUD ekskl. SOSU (Region Midtjylland)

Læs mere

Generel tilfredshed. Tilfredshedsundersøgelse Gribskov Efterskole, marts 2015. Er du glad for din skole?

Generel tilfredshed. Tilfredshedsundersøgelse Gribskov Efterskole, marts 2015. Er du glad for din skole? Generel tilfredshed Tilfredshedsundersøgelse Er du glad for din skole? Ja, altid 31 Ja, for det meste 41 Ikke så tit 1 Nej, slet ikke 0 Ja, al&d Ja, for det meste Ikke så &t Nej, slet ikke Er du glad for

Læs mere

Undervisningsmiljøundersøgelse Unge Hjem - Efterskolen i Århus; 2011

Undervisningsmiljøundersøgelse Unge Hjem - Efterskolen i Århus; 2011 Undervisningsmiljøundersøgelse Unge Hjem - Efterskolen i Århus; 2011 Emne Spørgsmål Svarmulighed Antal besvarelser Antal respondenter Baggrundsspørgsmål Er du: Dreng 24 80 30 Pige 56 80 70 Generel tilfredshed

Læs mere

Den gode arbejdsplads? Program. Velkomst Hvem er jeg? Hvem er I? Spørgsmål og oplæg Tak for i dag

Den gode arbejdsplads? Program. Velkomst Hvem er jeg? Hvem er I? Spørgsmål og oplæg Tak for i dag Den gode arbejdsplads? Program Velkomst Hvem er jeg? Hvem er I? Spørgsmål og oplæg Tak for i dag Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011 Hvad har I af forventninger til oplægget

Læs mere

Generel tilfredshed. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke. Er du glad for din skole? 42 / 15% 202 / 73% 23 / 8% 11 / 4%

Generel tilfredshed. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke. Er du glad for din skole? 42 / 15% 202 / 73% 23 / 8% 11 / 4% Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet Er du glad for din skole? 42 / 15% 202 / 73% 23 / 8% 11 / 4% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle sammen Ja, de fleste Ja,

Læs mere

1. Er du dreng eller pige? Dreng29 SORT Pige 32 RØD

1. Er du dreng eller pige? Dreng29 SORT Pige 32 RØD 1. Er du dreng eller pige? Dreng29 SORT Pige 32 RØD 2. Hvor gammel er du? 14 år 15 år 16 år 17 år 18 år 19 år 3. Hvilken klasse går du i? 8. 9. 10. 11. 4: Hvor godt eller dårligt synes du selv, du klarer

Læs mere

Undervisningsmiljø undersøgelse 2006

Undervisningsmiljø undersøgelse 2006 Undervisningsmiljø undersøgelse 2006 1. Det fysiske og æstetiske arbejdsmiljø: På det fysiske område har vi i samråd med eleverne vendt de fysiske og æstetiske arbejdsmiljø, i forbindelse med fællesmøde

Læs mere

23 / 21% 77 / 70% 8 / 7% 2 / 2% nogle enkelte 31 / 28% 63 / 57% 16 / 15% 0 / 0% meste 14 / 13% 61 / 55% 29 / 26% 6 / 5%

23 / 21% 77 / 70% 8 / 7% 2 / 2% nogle enkelte 31 / 28% 63 / 57% 16 / 15% 0 / 0% meste 14 / 13% 61 / 55% 29 / 26% 6 / 5% Generel tilfredshed Er du glad for din skole? Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet 23 / 21% 77 / 70% 8 / 7% 2 / 2% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle sammen Ja, de fleste Ja, en

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Hvordan er resultatrapporten bygget op? Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Rapporten giver jer en oversigt over resultaterne

Læs mere

Tallene i skemaet er i % og er resultatet af besvarelser fra 34 hold i almenundervisningen.

Tallene i skemaet er i % og er resultatet af besvarelser fra 34 hold i almenundervisningen. Svarskema Undervisningsmiljøundersøgelsen Guldborgsund Ungdomsskole Tallene i skemaet er i % og er resultatet af besvarelser fra 34 hold i almenundervisningen. Enkelte punkter er ikke besvaret og enkelte

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 18. november 2011 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Konflikter, Klasselæreren, Timerne og undervisningen, Rammer 1, Aktivitetsmuligheder, Sikkerhed,

Læs mere

Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 84 / 26% 198 / 61% 32 / 10% 10 / 3% 84 / 26% 178 / 55% 56 / 17% 6 / 2%

Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 84 / 26% 198 / 61% 32 / 10% 10 / 3% 84 / 26% 178 / 55% 56 / 17% 6 / 2% Dato4.december207 Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke Er du glad for din skole? 84 / 26% 198 / 61% 32 / 10% 10 / 3% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle

Læs mere

ARBEJDSMILJØ INVENTAR OG RAMMER

ARBEJDSMILJØ INVENTAR OG RAMMER ARBEJDSMILJØ INVENTAR OG RAMMER April 2014 Fly-inn F Fritidsaktiviteter Understøttende Skærmbekendtgørelsens særlige bestemmelser De særlige bestemmelser gælder, når medarbejderen regelmæssigt og i en

Læs mere

Undervisningsmiljøundersøgelse for klassetrin

Undervisningsmiljøundersøgelse for klassetrin Undervisningsmiljøundersøgelse for 3. 6. klassetrin Vadehavsskolen maj 2010. 1. Simple tabeller Her ser I hvor mange elever (antal og omregnet i procent), der har sat kryds ved de enkelte svarmuligheder

Læs mere

Varde Handelsskole og Handelsgymnasium HG

Varde Handelsskole og Handelsgymnasium HG Datarapportering Elevtrivselsundersøgelse Varde Handelsskole og Handelsgymnasium HG Udarbejdet af ASPEKT R&D Varde Handelsskole og Handelsgymnasium - HG Elevtrivselsundersøgelse Undersøgelsen på Varde

Læs mere

Lær med stil. Af Ulla Gammelgaard, lærer

Lær med stil. Af Ulla Gammelgaard, lærer Lær med stil Af Ulla Gammelgaard, lærer Jeg sidder aldrig ved skrivebordet mere. Hvis jeg gør andre ting samtidig, føler jeg mig mere tilpas og har mere lyst til at lave lektier. Jeg har det også bedst

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 4. februar 2013 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

Skærbæk Realskole. Spørgeskema Undervisningsmiljø klasse. Februar 2015

Skærbæk Realskole. Spørgeskema Undervisningsmiljø klasse. Februar 2015 Skærbæk Realskole Spørgeskema Undervisningsmiljø 5. 10. klasse. Februar 2015 Indledning Denne undersøgelse af undervisningsmiljøet på Skærbæk Realskole skal bruges til at forbedre forholdene på skolen.

Læs mere

2010 Elevtrivselsundersøgelsen

2010 Elevtrivselsundersøgelsen 1 Elevtrivselsundersøgelsen Social- og Sundhedsskolen Syd Svarprocent: 97% (489 besvarelser ud af 52 mulige) Elevtrivsel 1 Social- og Sundhedsskolen Syd Regionsgennemsnit Social- & Sundhedsskoler samlet

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 11. februar 2011 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Timerne og

Læs mere

GOD LYD OG MINDRE STØJ

GOD LYD OG MINDRE STØJ GOD LYD OG MINDRE STØJ DCUM anbefaler fokus på gode lydforhold, da lyd og støjniveau har stor indflydelse på elevernes koncentration og læring. Skolens fysiske rammer og indeklima har stor betydning for

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2013

Tilfredshedsundersøgelse 2013 Tilfredshedsundersøgelse 2013 [Institutionsnavn] Spørgeskema Erhvervsakademier Sådan udfylder du spørgeskemaet Du bedes besvare spørgeskemaet med udgangspunkt i de oplevelser og erfaringer, du har som

Læs mere

REFERENCETUR FOR DRAGØR KOMMUNE D. 20. APRIL 2018

REFERENCETUR FOR DRAGØR KOMMUNE D. 20. APRIL 2018 REFERENCETUR FOR DRAGØR KOMMUNE D. 20. APRIL 2018 DAGENS PROGRAM Fælles afgang fra rådhuset i Dragør klokken 8.00 8:30 10:00 Dyvekeskolen - Remisevej 16, 2300 København S 10:30-11:40 Katrinedals Skole

Læs mere

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING. Mølholm Skole

UNDERVISNINGSMILJØVURDERING. Mølholm Skole UNDERVISNINGSMILJØVURDERING Mølholm Skole 2012 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... s. 1 2. UMV... s. 2 3. Handleplan.. s. 5 4. Retningslinjer for opfølgning. s. 6 5. Links. s. 6 1. Indledning Undervisningsmiljøvurderingen(UMV)

Læs mere

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet DTU-Compute Institut for Matematik & Computer Science Danmarks Teknisk Universitet Danmarks Teknisk Universitet (DTU) Lyngby Campus På DTU nord for København har Christensen & Co arkitekter skabt en ny

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 29. september 2010 Følgende institutioner indgår i resultatvisningen: Sdr. Kongerslev Skole Periode: Resultatet baserer sig på besvarelser, som ikke er afgrænset af en periode.

Læs mere

1. Hvor mange timer pr. uge bruger du typisk på følgende gøremål?

1. Hvor mange timer pr. uge bruger du typisk på følgende gøremål? Undervisningsmiljøet på Thisted Gymnasium og hf. Inden du besvarer et spørgsmål, bedes du læse både spørgsmålet og svarmulighederne igennem. Hvis der ikke er andet anført, bedes du sætte èt kryds (bogstavet

Læs mere

PERSONALEFACILITETER DET ALSIDIGE ARBEJDSMILJØ

PERSONALEFACILITETER DET ALSIDIGE ARBEJDSMILJØ PERSONALEFACILITETER DET ALSIDIGE ARBEJDSMILJØ November 203 Undervisning Fly-inn F Fritidsaktiviteter Understøttende Undervisning Undervisning Undervisning Undervisning Individuel fordybelse Fordybelse

Læs mere