september 2012 udgave 1 bustrafikken dk

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "september 2012 udgave 1 bustrafikken dk"

Transkript

1 september 2012 udgave 1 bustrafikken dk

2 bustrafikken.dk bustrafikken.dk Indholdsfortegnelse Rejsekortet, dets opstart og alle problemerne A-busserne fylder 10 år Net med seks stambusser Roskilde Festival 2012 Nyt konkurrerende sightseeingfirma på marekdet Togbuskørsel landet over Demobusser i Movia Shuttlekørsel i Frihavnen Årets chaufførfest forchauffører med karaktér Nye busser til Nettbuss i NT Gamle 6A-busser har fået nyt hjem Kommende linjeændringer bustrafikken.dk Diverse info Om bladet Busbladet bustrafikken.dk udkommer med jævne mellerum i løbet af året, i få eksemplarer på nettet og til busanlæg. Om hjemmesiden På bustrafikken.dk bliver udgaverne af bladet lagt op, som PDF. Derudover ligger der en masse billeder af busser. Ide & vision Idéen med bladet er at, bringe nyheder inden for busbranchen ud til ansatte og interesserede, for at blive up-to-date. Kontakt redaktøren Sikandar Haroon Sahil Mail: shs@bustrafikken.dk www: bustrafikken.dk Forsidebilledet Bussen på billedet er en helt ny 13,7 meter Scania K280UB til linje 6A. Billedet er fra leveringen i oktober Sikandar, redaktøren på bustrafikken.dk

3 bustrafikken.dk Rejsekortet, dets opstart og alle problemerne Rejsekortet er kun lige kommet i drift på hele Sjælland, og chaufførerne er begyndt at få forskellige indtryk af det nye system. Både positivt og negativt. BILLETSYSTEM // Sikandar Haroon Sahil shs@bustrafikken.dk Det nye billetsystem, Rejsekort, er netop kommet i drift på hele Sjælland. De gammeldags billetmaskiner er nu erstattet med rejsekortkonsoller i alle busser. Stempelautomaterne er dog endnu ikke forsvundet, hvilket betyder at rejsekortsystemet skal køre i paralleldrift med stempelautomaterne i et godt stykke tid endnu. Rejsekortets opstart i etaper Opstartsdatoerne på Sjælland, var spredt over flere gange, for at undgå for store problemer på samme tid. Det har Rejsekort A/S også måttet sande at have været en god idé, da der har været en del problemer under opstarten hos de fleste garager. Printerfejl, skærmfejl og fejl på kortlæserne, er bare nogle af de problemer der har været. I enkelte busgarager, har der inden udrulningen, været opstillet en Rejsekortkuffert til afprøvning og test af systemet, inden ibrugtagningen, så chaufførerne kunne få opfrisket funktionerne, som de lærte på deres et-dagskursus hos UCplus A/S i Mileparken. Nu hvor hele Sjælland er dækket med rejsekortet, er det jydernes tur til at udbygge. Det er de også godt i gang med. Fra 1. juli blev Rejsekort nemlig introduceret på alle DSB s og enkeltes af Arriva s jernbanestrækninger i Danmark. Hvad siger chaufførerne? Hos chaufførerne på de forskellige buslinjer i Københavnsområdet, lyder der forskellige meninger om det nye system. Generelt set, så er chaufførerne tilfredse med ikke at skulle indkøbe billetruller på garageanlægget, og have deres egen billetmaskine med til hver vagt. Indførelsen af rejsekortsystemet, har på de fleste garageanlæg også medført at billetbeholdningen hos chaufførerne er nedsat en del, så chaufførerne ikke skal bære på alt for mange penge. Daglige fejl med rejsekortsystemet Man skulle tro at rejsekortsystemet ville køre som smurt, efter opstarten. Men ikke helt. Flere gange dagligt melder chaufførerne fejlmeldinger ind på systemet. Nogle af de hyppigst opståede fejl, er printeren der ikke fungerer, billetrullen der har snøret sig sammen i printeren under kørsel, fejl på kortlæser, fejl på rejsekortkonsollen og et par flere. For at udbedre mange af de hyppigst opståede fejl, er man nødsaget til at slukke bussen for at genstarte rejsekortsystemet og det kan kræve tid, som i sidste ende resulterer i forsinkelser.

4 A-busserne fylder 10 år I dag kører 15 A-buslinjer rundt i Movia-land, og til næste år kommer den 16. af slagsen. Det hele begyndte for 10 år siden med oprettelse af seks A-buslinjer i forbindelse med Metroens åbning i København. Linje 2A og 5A var de første. JUBILÆUM // Jesper K.D. Røde hjørner og et A på skiltet er noget, københavnerne første gang skulle vænne sig til for ti år siden trillede de to første A-buslinjer 2A og 5A på gaden. I løbet af lidt over et år kom yderligere fire til, og i dag har Movia 15 A-buslinjer fra Helsingør i nord til Næstved i syd. Da A-busserne var på tegnebrættet, var arbejdstitlen stambusser, men navnet endte altså på A- busser. A står for det bedste og det der kommer først, A-klasse, kunne HT Nyt berette i marts A-busserne blev også kaldt Metro på gadeplan. En sammenligning, som ikke var tilfældig, da 2A og 5A netop åbnede samtidig med den første Metro-strækning. Metro var anledningen til at gentænke bustrafikken og udvikle en ny type bustransport, der kunne matche og passe til - den nye og hurtige Metro. Net med seks stambusser "Det har hele tiden været meningen, at der skal ske en tilpasning af bustrafikken, når metroen og siden S-togsringbanen åbner. Og det kan enten ske ved generelle besparelser eller ved nytænkning, som betyder at reduktionen ikke bliver nær så følelig for hovedparten af passagererne som ved traditionelle nedskæringer," sagde HTs daværende administrerende direktør Johannes Sloth i år Side 4 Samme år blev det foreslået at etablere et net med seks stambuslinjer med så høj hyppighed, at køreplaner kunne undværes, og suppleret af et antal almindelige linjer med lavere hyppighed. Konceptet havde svenske og nederlandske forbilleder og ville være overskueligt og attraktivt for passagererne. Samtidig betød det nye busnet, at hundrede år gamle linjer blev nedlagt. Nettet fulgte i grove træk det samme mønster, som da sporvognslinjerne blev omstillet til busdrift i 1960 erne. Siden december 2003 har de et-cifrede linjenumre været forbeholdt A-busserne. Kilder: Linjekøreplaner, linjekort, trafikkort, da.wikipedia.org/wiki/a-bus, myldretid.dk, HT Nyt og moviatrafik.dk m.fl.

5 Røde hjørner og linjeforløb i tagkanten Som markeringer af konceptet forestillede man sig, at de nye stambuslinjer skulle køres med dobbeltdækkere, som på det tidspunkt stod for at blive introduceret på linje 250S. Det blev dog droppet i praksis. Busserne blev almindelige enetages lavgulvs 12 m- og 13,7 m-busser. A-busserne fik fra begyndelsen røde hjørner på højre side af fronten og venstre side af bagenden et design S-busserne også fik fra 2003 i stedet for de daværende blå/hvide bolsjestriber langs tagkanten. Den røde farve gik igen på stoppestedsstandere og trafikkort. Det betød, at servicebuslinjerne måtte ændre produktfarve på trafikkort og stoppestedsstandere fra bordeauxrød til lysegrøn for at undgå farvelighed med det røde A-busnet. Derimod har servicebuslinjerne aldrig haft farvede hjørner el.lign. Udover de røde hjørner blev busserne også forsynet med angivelse af linjeforløb og -nummer i tagkanten. Det sidste havde sporvognene i øvrigt også haft i sin tid, men da i form af udskiftelige skilte, hvor man denne gang valgte at skrive på selve busserne. Det var dog måske nok en mindre heldig idé, da en del af busserne også benyttes på natbuslinjer med andre linjeføringer. Netop af samme grund måtte A-busserne oprindeligt ikke køre om natten et forbud som dog hurtigt blev frafaldet pga. økonomi og logistiske problemer. Siden er angivelsen af linjeforløb og -nummer i tagkanten droppet. Side 5 Hyppig drift og ingen køreplaner A-busserne kører ofte og er let tilgængelige i kraft af mange stoppesteder. De københavnske A-busser kører myldretiden uden fast køreplan, men blot med angivelse af et forventet interval mellem busserne, der kan være helt ned til 3-4 minutter. Udenfor myldretiderne er der højst 10 minutter mellem hver A-bus. På nogle yderstrækninger er det dog kun hver anden eller tredje bus, der kører helt igennem, så her er der ofte blot 20 minutters-drift. Netop som følge af den hyppige drift har man siden 2004 ikke kunnet tage en linjekøreplan i A- busserne. Ville man vide, hvordan bussen gik, måtte man på nettet eller se på stoppestedsstanderen. I begyndelsen kunne man dog tage en oversigt over stoppesteder og takstzoner i busserne, men fra 2008 var det også slut med det.

6 Oprettet ad tre omgange Etableringen af A-busnettet og de øvrige omlægninger af busnettet skete ad tre omgange, i form af hvad der blev kaldt "forsinkelsesstrategien". Det gjorde det muligt at foretage ændringer, efterhånden som man fik overblik over passagerudviklingen. Det medførte dog også flere kortlivede ændringer af de øvrige buslinjer. Det oprindelige A-busnet i København blev indført ad tre omgange. Da Metroens etape 1 åbnede mellem Nørreport og Vestamager hhv. Lergravsparken, begyndte linje 2A og 5A som nævnt at køre dagen efter. Samtidig blev især linjenettet på Amager ændret radikalt. Metroens etape 2a mellem Nørreport og Frederiksberg blev indviet , men allerede var de næste ændringer af nettet sket. Denne gang var ændringerne koncentreret på Sjællandssiden, hvor linje 1A og 6A så dagens lys. Metroens etape 2b mellem Frederiksberg og Vanløse indviedes , men det påvirkede ikke umiddelbart busnettet. De to sidste af de oprindelige A-buslinjer tværlinjerne 3A og 4A åbnede CityCirkel blev A-bus Siden har København fået endnu en A-bus, linje 11A, som dog skiller sig ud fra konceptet på mange måder. Den blev oprettet , samtidig med CityCirkel (linje 11) og Tivoli Shuttle blev nedlagt, og ligesom cirkel-linjen køres den af små el-drevne busser i indre by. Frekvensen lever ikke op til de fastsatte A-buskriterier, og værre blev det efter skybruddet , hvor flere af el-busserne blev beskadigede. I dag kører linje 11A hvert 12. minut i dagtimerne. Side 6 A-busser til købstæderne Efter succesen i København har A-busser spredt sig til resten af Movia-området. Den første blev oprettet i Ringsted , hvor den fik nummer 401A, og fik også Køge A-busser linje 101A og 102A - hvor den ene linje ikke kun fungerer som bybus, men hver time i dagtimerne fortsætter helt til Præstø. Samtidig kunne næstvederne byde velkommen til linje 601A. De sidste købstadsbybusser blev oprettet : 201A og 202A i Roskilde, 501A i Holbæk og 801A i Helsingør. I købstæderne kører A-busserne på hverdage med 15 minutters mellemrum i dagtimerne - derudover kører de hvert 30. minut (med undtagelse af yderstrækninger, hvor de kører én gang i timen). Ligesom i København har købstædernes A-busser røde hjørner og er markeret med rødt på stoppestedsstandere og trafikkort. I 2009 ændrede Movia ellers produktfarven for bybusserne i købstæderne Faxe, Frederikssund, Helsingør, Hillerød, Holbæk, Kalundborg, Korsør, København (Abusser), Køge, Maribo, Nakskov, Næstved, Nykøbing F., Nykøbing S., Ringsted, Roskilde, Skælskør, Sorø, Slagelse og Vordingborg, så de blev markeret med rødt på trafikkort og stoppestedsstandere, men da A-busnettet blev udbredt, blev de øvrige bybusser atter markeret med gult.

7 Nordens største, ind ad bagdøren og vejret bestemmer A-busserne transporterer cirka 35 procent af det samlede antal passagerer i hovedstadsområdet. Alene linje 5A bidrager med over passagerer dagligt og er således Nordens største buslinje. Fra har passagererne som et forsøg kunne gå ind ad bagdøren på linje 4A, mens udstigning kun kunne ske gennem midterdørene et forsøg for at få passagerne hurtigere ind og ud af busserne. Og fra sommeren 2012 er Movia og operatøren Nettbuss begyndt et initiativ på linje 5A, hvor antallet af busser i drift vil afhænge af bl.a. vejrudsigten og aktuelle arrangementer. I begyndelsen planlægges der for en uge ad gangen, hvor antallet af busser i drift kan varieres med 10 %. Desuden kan det nævnes at linje 4A er den eneste tilbageværende A-buslinje i København, der stadigvæk har de samme busser som den startede med. Fremtiden: Endnu en linje og døgndrift Udvidelsen af A-busnettet er ikke slut endnu. Næste planlagte linje hedder 9A og skal køre fra Glostrup til Operaen fra Samtidig vil Movia lade linje 1A-6A og 9A køre i døgndrift med 20-minutters drift nat efter fredag-lørdag og 30-minuttersdrift øvrige nætter; visse yderstrækninger må dog nøjes med timedrift. Med denne udvidelse af driftstiden kan de københavnske natlinjer 80N og 82N-85N nedlægges. Side 7 Endelig har der længe været tale om, at linje 18 skulle opgraderes til en A-buslinje, men det er usikkert, hvad status er på disse planer. A-busser til Jylland Til slut kan nævnes, at man også kan finde A-busser udenfor Movia-land. Aarhus har haft A-busser med røde hjørner siden , hvor et helt nyt busnet blev indført. De aarhusianske A-buslinjer adskiller sig fra de københavnske ved kun at standse ved omtrent hvert andet stoppested. I Aalborg blev bybusnettet også omlagt til et "stambusnet" i foråret 2004, men her blev navnet "metrobusser". Aalborg landede på samme vis på den røde farve, men i en udgave, hvor hele bussen er rød.

8 De buslinjenumre der står i parentes, er buslinjer, som blev erstattet Side 8 Københavns A-bussers forløb igennem de sidste 10 år Linje 1A (København) : Oprettet (Avedøre st.-)hvidovre Hospital-Toftegårds Pl.-Enghave st.-dybbølsbro st.- Hovedbanegården-Kgs. Nytorv st.-østerport st.-svanemøllen st.-hellerup st. (650S ). Nyudbud i 12. udbudsrunde: City-Trafik A/S Hvidovre med 13,7 m-busser : Første linje med automatisk annoncering af næste busstop på display etc : Omlagt i Avedøre så ej direkte ad Byvej men via Rebslagerporten (133) : Udbud A8: Overtaget af Arriva Danmark A/S Ryvang med 13,7 m-busser. Linje 2A (København) : Oprettet (Lufthavnen st.-)hedegaardsvej v. SAS-Kastrupvej-Lergravsparken st.- Amagerbro st.-christianshavn st.-hovedbanegården-rådhuspladsen-grøndal st.-brønshøj Torv- Tingbjerg ( E+9/ S E+8). Connex Danmark A/S Gladsaxe med gasbusser (8. udbud) : Omlagt i Kastrup så ej (Lufthavnen-) Hedegårdsvej men (Lufthavnen-)Kastrup, Ved Stationen-Kastrupvej (12+72E). Garageskift så Connex Danmark A/S Ejby : Forkortet pga. lukning af Alleen (anlæg af Metroens 3. etape) så alle ture til Kastrup, Ved Stationen (fra Kastrup st.) : 17. udbud: Overtaget af Arriva Skandinavien A/S Glostrup med 13,7 m-busser : Reduceret så hver 2. tur kun til Lergravsparken st. ( : M2) : Garageskift så Arriva Skandinavien A/S Ejby : Udbud A8: Uændret Arriva Danmark A/S Ejby med 13,7 m-busser. Linje 3A (København) : Oprettet Nordhavn st.->århusgade>- Trianglen-Elmegade-H.C. Ørsteds Vej-Enghave st.- Sydhavn st.-mozarts Pl.-Kgs. Enghave, Valbyparken (3). Nyudbud i 13. udbudsrunde: Connex Danmark A/S Vasbygade med gasbusser : Veolia Transport Danmark A/S overtaget af Arriva Skandinavien A/S : Driftsområdeskift så Arriva Skandinavien A/S Ryvang : Omlagt pga. trafikforsøg på Nørrebrogade så ej via Elmegade men Fælledvej- Nørrebrogade : Udbud A4: Uændret Arriva Skandinavien A/S Ryvang men dieselbusser. Linje 4A (København) : Oprettet (Svanemøllen st.-)østerbro, Lyngbyvej-Hamletsgade-Nørrebro st.- Lundtoftegade-Hillerødgade-Solbjerg st.-valby st.-toftegårds Pl.-Sdr. Boulevard-Sjælør st.(- Mozarts Pl.-Bella Center st.-sundbyvester Pl.-Amagerbrogade-Elbagade-Lergravsparken st.) (100S+39+18). Nyudbud i 13. udbudsrunde: Arriva Danmark A/S Ryvang med 13,7 m-busser : Lyngbyvej-ture forlænget til Svanemøllen st. og Sjælør st.-ture forlænget til Mozarts Pl : Omlagt så ej til Lergravsparken st. (12) men Wibrandtsvej Kastrupvej-Femøren st. til Hedegaardsvej v. SAS : Omlagt i så ej >Sundbyvester Pl. (terminal)>-wibrandtsvej men Amagerbrogade- Elbagade-Kastrupvej : Mozarts Pl.-ture forlænget til sløjfe med uret til Bella Center st : Udbud A4: Uændret Arriva Skandinavien A/S Ryvang med 13, 7 m-busser (aften dog delvist 12 m fra 3A - Dog ophørt efter kort tid pga. logistikproblemer) : Omlagt pga. Metro-byggeri ved Nørrebro st. så Nørrebrogade>Hillerødgade mod Amager og Ndr. Fasanvej mod Svanemøllen st : Omlagt pga. Metro-byggeri så ej Hamletsgade-Nørrebro st.->nørrebrogade>/<ndr. Fasanvej men Vermundsgade-Rovsingsgade-Bispebjerg st.-lygten-nørrebro st.-ndr. Fasanvej (69) : Forsøg, så indstigning med gyldig billet eller kort også ad bagdøren og udstigning kun ad midterdørene : Omlagt så ej via Elbagade-Femøren st. til Hedegaardsvej v. SAS men Wibrandtsvej Backersvej til Lergravsparken st. og Bella Center st.-ture (kun alle dage i dagtimerne) omlagt og forlænget så til Ørestad st. øst.

9 Linje 5A (København) : Oprettet Husum Torv-Brønshøj Torv-Nørrebro st.-nørreport st.-n. Voldgade- Rådhuspladsen-Vesterport st.-hovedbanegården-langebro-amagerbrogade-sundbyvester Pl.. (5+350S+4E E+2). Arriva Danmark A/S Ryvang med 13,7 m-busser (10. udbud) : 19. udbudsrunde: Overtaget af Netbus A/S Stamholmen (fortsat 13,7 m-busser) : Forlænget så nogle ture via Saltværksvej-Amager Strandvej til Lufthavnen (250S+12) Busstop ændret på Nørrebrogade pga. trafikforsøg Omlagt pga. renovering ved Nørreport st. så via Gothersgade. Linje 6A (København) : Oprettet Rødovrehallen-Rødovre Centrum-Tårnvej-Ålholm Pl.-Roskildevej- Vesterbrogade-Hovedbanegården-Vesterport st.-rådhuspladsen-rådhusstræde-nørregade- Nørreport st.-sølvgade-tagensvej-bispebjerg st.-emdrup Torv (550S x). Nyudbud i 12. udbudsrunde: Connex Danmark A/S Gladsaxe : Veolia Transport Danmark A/S overtaget af Arriva Skandinavien A/S : Driftsområdeskift så Arriva Skandinavien A/S Ryvang : Midlertidigt forlænget så ca. hver 2. tur via Vangede st.-kildebakke st. til Buddinge st. (A+Bx) : Driftsområdeskift så Arriva Skandinavien A/S Gladsaxe : Omlagt pga. forberedelse af Metro så ej via Rådhusstræde-Nørregade men V. Voldgade- N. Voldgade ( : 11A) : Udbud A8: Uændret Arriva Skandinavien A/S Gladsaxe, dog ej 12 m- men 13,7 m-busser : Forlænget så hver 2. tur via Søborg Hovedgade til Buddinge st. (43+42). Side 9 Linje 9A (København) : Planlagt oprettet Glostrup st.-tårnvej-rødovre Centrum-Jyllingevej-Vanløse st.-apollovej- Flintholm st.-sønderjyllands Allé-Peter Bangs Vej-Gl. Kongevej-Vesterport st.- Hovedbanegården- Christians Brygge-Christianshavn st.-operaen ( A ). Linje 11A (København City) : Oprettet Tivoli Hotel->Kalvebod Brygge (lokalkørebane)>/<carsten Niebuhrs Gade<- Hovedbanegården->Stormgade>/<Ny Vestergade<-Rådhusstræde-Nørregade-Nørreport st.- Gothersgade->Holmens Kanal>/<Kgs. Nytorv st.<-holbergsgade->nyhavn>-havnebusserne (v. Skuespilhuset) (Tivoli Shuttle : 6A : 29). Arriva Skandinavien A/S Ryvang (udbud C1) med el-busser stadig : Midlertidigt omlagt pga. fjernvarmearbejde (arbejdet siden ophørt) så ej via Ny Vestergade mod Tivoli Hotel men direkte ad Stormgade i begge retninger : Reduceret pga. problemer relateret til skybrud (herefter permanent reduceret plan).umiddelbart fra kører 11A på fuld drift igen. Dog uden nogen reservebus.

10 bustrafikken.dk Roskilde Festival 2012 For andet år i træk, var det Arriva der stod for buskørslen af de mange tusinde sommerglade Roskilde Festival-gæster. FESTIVAL // Sikandar Haroon Sahil shs@bustrafikken.dk Så blev det sommer igen og tid til årets omgang Roskilde Festival. Festivalen løb denne gang af stablen den 30. juni og sluttede den 9. juli. Roskilde Festival er nordens største festival, hvor en masse store artister fra hele verden kommer og optræder med deres musik. Festivalen blev afholdt for første gang i år 1971 og har hele vejen igennem været støttet op omkring af frivillige personer. Festivalpladsen er mere kendt som Roskilde Dyrskueplads, hvor Roskilde Dyrskue bliver afholdt. Mere konkret ligger festivalpladsen i en boks omkring Darup, Kamstrup, Vor Frue og Roskilde by. De glade festivalgæster havde adgang til festivalen fra 30. juni, hvor Warm-up begyndte. Selve festivalpladsen med alle scenerne var først åben for gæster mellem 5. juli og 8. juli. Busdriften til dette års Roskilde Festival, blev udført af Arriva Danmark A/S, som også udførte driften sidste år, og har kontrakten på kørslen indtil Sidste år kørtes der med blandede og nyere busser fra forskellige anlæg. Det var overvejende Scania Omnilink af nyere årgang, samt Volvo B10BLE i både 12 meter og 13,7 meter udgave. Dette år blev der hovedsageligt benyttet gamle 13,7 meter Scania Omnilink fra linje 150S. Opgaven med at udføre busdriften til festivalen, indebærer at køre shuttlebusser frem og tilbage for festivalgæsterne. Fra Roskilde station kørte der, som sædvanligt, busser til Camping East og busser til Camping West. Inde på festivalområdet kørte der to personalebusser rundt, som skulle fragte medarbejderne rundt mellem de forskellige camps (East, South, West). Disse personalebusser blev meget passende kørt af to Optare busser fra Arriva Roskildes servicebusser. Da festivalen rigtigt var kommet i gang, kørte der de sidste syv dage også busser fra Camping East til Roskilde Svømmehal, RO s Torv, Roskilde station og retur til Camping East. De sidste fire dage kørte der også natbusser med halvtimesdrift fra Camping East og til Københavns Hovedbanegård uden stop. Billetprisen for at komme med de normale shuttlebusser var 20 kroner, mens billetprisen til nonstop bussen kostede 65 kroner. Til forskel fra sidste år, havde Arriva lidt ekstra kørsel. Arriva udførte noget særkørsel for Politiken, hvor der kørtes natbusser fra Camping East og til Nørreport station. Den 4. og 5. juli kørte Arriva også to særbusser fra Hovedbanegården til festivalen, som en del af et særtilbud, hvor man kunne få en enkelt overnatning med i et lille telt. Shuttlebusserne til festivalen har intet med Movia og gøre, og det er Roskilde Fesivalen som selv sender kørslen i udbud. Før Arriva, var det City-Trafik der i en lang årrække havde kørslen til festivalen. Endnu længere tilbage, var kørslen hos HT. Denne gang var det altså Arriva for andet år i træk, og det var fra Arriva Gladsaxe og Arriva Ejby man benyttede chauffører (samt Arriva Roskilde til en lille del).

11 SIGHTSEEING bustrafikken.dk Nyt konkurrerende sightseeing-firma på markedet // Sikandar Haroon Sahil Et nyt busselskab har set dagens lys. Det hedder Step on Step off og er et busselskab, der fokuserer sig i sightseeingkørsel. Firmaet er stiftet af tidligere chauffører fra blandt andet Nettbuss og Strömma og er netop en konkurrent til blandt andet Strömma. Step on Step off har netop indkøbt tre brugte busser. De to af busserne er MAN dobbeltdækkerbusser, med fortid i Tyskland. Den sidste bus er en ganske normal 12 meter bus. Det er en Volvo B10M-60/Aabenraa med fortid i blandt andet Nordjylland, hvor den har kørt hos Nettbuss i Tylstrup. De to MAN-busser skal bruges til sightseeingkørsel i København, mens Volvo B10M-bussen skal bruges til noget shuttlebuskørsel fra Den Lille Havfrue og ud til Københavns Frihavn. Step on Step off har seks brugte busser på vej til vognparken. Om cirka et halvt år vil disse busser være klar, da det er gamle Volvo B7LT-dobbeltdækkerbusser fra linje 250S. Og da City-Trafik først mister kørslen på linjen til oktober, så går der lidt tid endnu før busserne er klar til at blive overdraget. Disse dobbeltdækkerbusser skal bruges til sightseeingkørsel. Det må sandes at Step on Step off er på vej til at markere sig på det københavnske sightseeingbus-marked. Den første dobbeltdækkerbus er dog allerede blevet overdraget fra City-Trafik til Step On Step Off, og har da næsten kørt sigthseeingbus i København dagligt siden. De første par dage, kørte den endnu rundt, som en helt normal S-bus. Dog uden Movia-logo og internnummer. Et lille stykke tid efter har bussen så fået halvdelen af den påklædning den skal køre med fremover, på. Lige pt. er det i hvert fald ikke til at skjule at den har haft en fortid som Movia-bus. Og da bussen kører inde i København, så har buspassagererne på 250S da også viftet en del med buskortet, da de har troet at det var en 250S.

12 bustrafikken.dk Togbuskørsel landet over TOGBUSSER // Sikandar Haroon Sahil Denne sommer var højsæson for diverse jernbanesporarbejder. Både DSB, Movia (Lokalbanen), Arriva og Metroselskabet havde planlagte sporarbejder på sine jernbanestrækninger. Metroselskabet havde sin sædvanlige 8 ugers Metrobuskørsel, hvor der alle nætter (hver 8. uge) udførtes vedligeholdelsesarbejde i Metroen. Derfor indsattes der Metrobusser på hele strækningen Vanløse Lufthavnen og Christianshavn Vestamager. Det er Nettbuss, som har kontrakten på denne kørsel, og udfører den med 5A-busser. Movia (Lokalbanen) havde sporarbejde på linje 910 (Nærumbanen), hvor der var indsat togbusser mellem Ørholm st. og Nærum st. Det var Arriva Ejby og Arriva Hillerød der udfører denne kørsel, med 12 meter Volvo B10BLE-busser fra 390R og Volvo B12BLE-busser der er var overskud fra linje 123 s myldretidsvognløb. Mellem Lejre og Holbæk udførte DSB også et langvarigt sporarbejde, som medførte at der kørte Togbusser på denne strækning. Der var både direktebusser, og busser med stop ved alle stationerne undervejs. For pendlerne kørte der også bus helt til Kalundborg på afgange på hverdage. Der var lagt ekstra kørsel ind på Movias linje 236, som blev kaldt linje 936 på de ekstra afgange. Togbuskørslen udførtes primært af Egon s Turistog Minibusser, Svebølle-Værslev Turistfart og DitoBus. På linje 936 kørte både Kruse A/S og Nettbuss A/S. DSB-strækningen Vordingborg Nykøbing Falster var i en længere periode erstattet af busser på grund af arbejde på Femernforbindelsen. Strækningen Slagelse Korsør var udsat for broarbejde, hvilket gjorde at der indsattes togbusser. Arbejdet berørte dog kun togdriften om aftenen/natten. I Nordjylland havde DSB gang i et stort sporarbejde på strækningen Aalborg Frederikshavn. Det betød også at der var indsat togbusser på hele strækningen. Det var overvejende turistbusser, men turistbusselskaberne gemte også på en del gamle rutebiler, i form af fx gamle DAB og Volvo. Arrivas skinner skulle også repareres, og det betød at en del Arriva tog-strækninger i det midtjyske blev lukket. Togene var erstattet af busser, og det var selvfølgelig Arriva der selv udførte buskørslen, med sine egne busser. Der varr både gamle 13,7 meter Scania Omnilink fra 150S (endnu i Movia-gul/blå bemaling og med Movia logo), gamle Volvo B12BLE fra Vejle/Horsens, Irisbusser og Scania Omniline fra Fyn og diverse normale driftsbusser under Midttrafik. Strækningerne er Skanderborg Herning o/silkeborg og Struer Langå o/skive og Viborg. Mellem Struer og Thisted udførte DSB også sporarbejde, der umiddelbart kun berørte togdriften om aftenen. Ligeledes blev togene erstattet af busser.

13 bustrafikken.dk Demobusser i Movia-området DEMOBUSSER // Sikandar Haroon Sahil shs@bustrafikken.dk Der har den seneste tid været en del demobusser fra forskellige fabrikanter. Anchersen Rute har to af demobusserne. Mercedes en er mere eller mindre blevet til en lånebus, da de korte Citaroer skal have lavet rustarbejde, og da bussen allerede har været sendt retur til Evobus en gang. Bus 8958 (Mercedes Citaro, 12 meter Har tidligere været hos City-Trafik Naverland) og bus 8960 (MAN Lion s City LE, 12 meter Har tidligere været hos Ditobus), er de to busser. Den førstnævnte bus, var i øvrigt indblandet i et trafikuheld på linje 133 på Mozarts Plads, hvor en bil bragede over for ubetinget vigepligt, og ind i bussens venstre forhjørne. City-Trafik har tro demobusser. To af busserne er hybridbusser, og de er udstationeret i Avedøre på linje 500S. De to busser er bus 2000 og 2001, og er henholdsvis Volvo-hybridbus og MAN-hybridbus. Tidligere har de kørt på linje 1A, men da City-Trafik tabte linje 1A til Arriva, overførte man busserne til linje 500S. Den sidste bus, er ikke rigtig en bus. Det er en Mercedes Sprinter, som er på prøve hos City-Trafik i Helsinge. Movias målsætning med denne demobus, var at se om busdriften på mindre belastede linjer kunne udføres med denne type små busser. De Blaa Omnibusser i Holte har også to demobusser, som også begge er hybridbusser. Busserne har internnummer 4001 og 4002, og er også henholdsvis Volvo-hybridbus og MAN-hybridbus. De optræder på alle anlæggets linjer. Nobina Danmark A/S har fået to demobusser på prøve. Den ene er bus 8959 (MAN Lions City, 13,7 meter Har tidligere været hos Arriva, City-Trafik og Nettbuss). Den er at finde på Glostrup-anlæggets linjer (300S, 330E og 400S). Derudover har Nobina angiveligt fået en MAN demobus på prøve, med internnummer Nettbuss A/S har fået en enkelt bus på prøve i Skibby. Det er bus 8961 (VDL Citea LLE meter). Den er angiveligt kommet på prøve i forbindelse med at Nettbuss skulle udføre ekstrakørsel på linje 936 under sporarbejdet på Nordvestbanen. Til sidst har vi de busser der ikke længere er i drift. Bus 8954 (Volvo B7RLE-60/Säffle) har næsten været hele vejen rundt hos samtlige store busoperatører i Danmark. Bussen har blandt andet været hos Arriva, Tide og Nettbuss. Nu er den kommet retur til Volvo. Bus 8955 (MAN Lions City Hybridbus) kørte i en periode på linje 1A og på linje 6A. Bussen fremstod i en mørk grøn bemaling, med lidt information om hybridbusteknologien på siderne af bussen. Den er kommet retur til MAN. Bus 7000 (VDL Citea CLE 137) er blevet fast vogn hos Fjord-bus, eftersom alle Jonckheere fra 600S skal repareres på fabrikken i Holland.

14 bustrafikken.dk Shuttlebuskørsel i Frihavnen Anchersens Turistbusser havde henover sommeren og indtil september, kørslen på nogle shuttlebusser, som fragtede gæster fra krydstogtsskibene i Københavns Frihavn. Gæsterne skulle fragtes fra havneområdet hvor skibene lagde til og hen til hovedvagten hvor der var mulighed for, at komme videre ind til København. Grunden til at gæsterne skulle fragtes med busser var, at det ikke er tilladt at gå ude på havneområdet. Til kørslen anvendtes busser fra Anchersens ruteafdeling. Primært benyttede man Mercedes Citaro busser, men der blev også sendt 12 meter Scania busser ud. De to demobusser, MAN-bussen 8960 og Mercedes-bussen 8958, blev også sendt ud til shuttlebuskørslen. De fire skibe, som der kørtes shuttlekørsel for, var MSC Magnifica, MSC Poesia, Oriana og Brilliance of the Seas. Derudover kørte der, som normalt også sightseeingbusser og turistbusser fra krydstogtsskibene og ind til København. Shuttlebusserne kørte fra cirka klokken 7 om morgenen til cirka klokken 18.

15 bustrafikken.dk Årets chaufførfest for Chauffører med karaktér Der var underholdning og prisuddeling, ved årets chauffør fest på Christiansborg Slotsplads den 2. september. BEDRE BUSTUR // Sikandar Haroon Sahil Den årlige Chauffører med karaktér-fest, også kaldet Skulderklappets dag blev søndag den 2. september afholdt på Christiansborg Slotsplads med et stort fremmøde, fra forskellige busselskaber, men også de buspassagerer, som chaufførerne kører med. På Christiansborg Slotsplads var der opstillet tre busser og stande ud for, som hver i sær havde sin aktivitet. Der var Rekordbussen, som var et rekordforsøg der gik ud på at samle flest mulige mennesker i en 13,7 meter bus. Derudover var der en børnebus, hvor de mindste kunne komme op på chaufførsædet og få lov til at lege med mikrofonen og åbne og lukke dørene. De små børn kunne også være med i en mere kreativ konkurrence, hvor det gjaldt om at tegne/lave den flotteste bus ud af papir/pap-materialer. Men hovedbegivenheden var selvfølgelig prisoverrækkelsen. I alt blev hele 9 priser uddelt til overrækkelsen på Slotspladsen. Den helt store vindertitel, nemlig Årets chauffør gik til Sulejman Baftijari, buschauffør på linje 22 ved Anchersen ApS, for hans gode kundeservice. Derudover blev priser, som årets ildsjæl (Nettbuss), årets humørspreder (Nettbuss), årets børneven (Arriva), årets guttermand (Arriva), årets solstråle (DitoBus), årets buddy (Nettbuss), årets unge guld (Nettbuss) og årets kollega (DitoBus). Afslutningsvis var der mere aktivitet i busserne, samt koncert fra Søs Fenger og MGP-vinderne.

16 bustrafikken.dk Nye busser til Nettbuss i Nordjylland NYE BUSSER // Sikandar Haroon Sahil shs@bustrafikken.dk Nettbuss i Nordjylland har netop tabt og vundet et par busruter. Det har betydet en udskiftning af vognparken, hvoraf man stadigvæk havde en del gamle DAB-busser tilbage. Disse er blevet udrangeret i forbindelse med tabet af lokalruterne i Himmerland og Jammerbugt. På den positive side, så har Nettbuss vundet noget kørsel. Det drejer sig om to X Bus-ruter, nemlig 950X og 973X, samt rute 57. Derudover har Nettbuss genvundet rute 52. Det har betydet at der skulle investeres i en række nye busser. Det nye busmateriel er VDL Jonckheere, af samme type, som dem der i forvejen kører på rute 951X. Busserne er 13,2 meter lange og 2-akslede. Der er også bestilt nye busser til rute 57, som også er VDL. I forbindelse med overtagelsen af ruterne 950X og 973X fra Arriva og rute 57 fra Bent Thykjær, så har Nettbuss overtaget et par busser. Da Nettbuss i Aarhus er lukket og slukket, så har Nettbuss flyttet nogle busser herfra og op til Tylstrup. Nettbuss i Aarhus havde overdragelse på næsten alle sine busser, men de få som var tilbage er blevet sendt til Tylstrup, med undtagelse for en enkelt. Rute 950X kører mellem Aalborg og Løgstør, rute 973X kører mellem Aalborg og Frederikhavn og rute 57 kører mellem Hobro og Løgstør. Gamle 6A-Volvo er har fået en chance til Ungarn, Budapest. Det er her hvor en stribe af de gamle Volvo B12BLE-59 busser fra linje 6A er kommet hen. Den nye ejer hedder VT Transman, og bussernes nye farve er blå (a la Midttrafik).Fotos på Myldretid.dk Angiveligt, så skulle alle de overlevende gamle 6A-busser være eksporteret til Ungarn, hvoraf et par af dem er idriftsat. Hertil skal det nævnes, at Arriva rent faktisk er medejer af busselskabet VT Transman, som har fået æren af de brugte 6A-busser. 6A-bussernes sidste ophold i Danmark, var på buskirkegården i Køge.

17 bustrafikken.dk Kommende linjeændringer ÆNDRINGER // Sikandar Haroon Sahil Inden for det næste års tid er der en hel masse linjeændringer planlagt og andre er stadigvæk på tegnebrættet. Der skal så småt forberedes til den nye Metro Cityring, hvilket gør at mange buslinjer skal optimeres for, at give mere drift på strækninger hvor der kommer til at køre Metro fremover. A-busserne i København skal til at køre i døgndrift, og det medfører at de fleste natbuslinjer i indre by, skal nedlægges. Nogle af de linjeændringer, som er beskrevet nederst, under i fremtiden og/eller på tegnebrættet er, som overskriften rigtigt nok siger det, kun på tegnebrættet, og altså ikke sandsynligvis noget som er bestemt. Én ting er dog sikkert, og det er at der på den ene eller anden måde vil ske en del yderligere ændringer, i forbindelse med Metrocityringen, da busruterne i høj grad vil tilpasses herefter. Linjeændringer pr. 21. oktober 2012 (Ikke alle linjeændringer er med) Linje 6A Linje 42 Linje 43 Linje 65E Linje 68 Linje 69 Linje 165 Linje 400s Forlænges fra Emdrup Torv til Buddinge st. ad Søborg Hovedgade osv. Fremover Nørreport st. Ballerup st. Stykket fra Nørreport st. til Gladsaxe Trafikplads fortsætter som i dag, men derfra og til Ballerup st. bliver, som linje 69. Hver anden tur i myldretiden vil kun køre Nørreport st. og Emdrup Torv. Det giver 10 min sdrift på stykket. Nedlægges Nedlægges Fremover Vesterport st. Værebroparken. Stykket fra Vesterport st. til Kildebakke st. fortsætter som i dag, men derfra og til Værebroparken bliver lidt som linje43. Nedlægges Fremover Herlev st. Gladsaxe Trafikplads. Stykket fra Herlev st. til Bagsværd st. forsætter som i dag, men stykket fra Bagsværd st.t il Lyngby st. bliver fjernet. Fremover kører linjen i Bagsværd via Vadstrupvej og Hillerødmotorvejen. Linjeændringer i fremtiden og/eller på tegnebrættet NY Linje 9A Ny A-buslinje, mellem Operaen og Glostrup st. Oprettes 24. marts Linje 10 Fremover Husum Torv Østerbro, Ryparken Linje 13 Fremover Bellahøj Brøndbyøster st. Linje 14 Fremover Klampenborg st. Teglholmen. Det skyldes oprettelsen af linje 9A. Linje 15 Nedlægges. Erstattes af 9A. Linje 30 Forlængelse af linjen fra Vesterport st. til Flintholm st. Linje 66 Ændring i ruteføringen. Ny endestation: Kvæsthusbroen i stedet for Operaen Linje 123 Fremover Roskilde st. Glostrup st. Stykket til Ålholm Plads overtages af linje 9A. Linje 132 Forlænges fra Rødovre Centrum til Tingbjerg, Gavlhusvej A-busserne Døgndrift I stedet for natbusser (81N + 90 er-natbusserne fortsætter)

18 Ny reklamefilm fra Midttrafik Jeg er cool, lyder budskabet fra buschaufføren i den nye reklamefilm fra Midttrafik. Trafikselskabet Midttrafik lancerede i starten af september en reklamefilm, i forbindelse med en reklamekampagne, med målet om at gøre bussen mere attraktiv, især for de unge. Reklamefilmen kan findes på YouTube, og hedder The Bus. Den har på knap to uger, fået over 1 million visninger, og det er ikke kun resten af Danmark den har spredt sig til. USA, Tyskland og Rusland er blot et par af de andre lande, som har fået nys om filmen og har været inde på YouTube og kommentere. Reklamefilmen varer cirka halvandet minut og er helt klart værd at se. Gå ind på YouTube og søg efter The Bus. Nye linjer til Nettbuss Om ikke ret længe, så overdrages linje 250S og 94N til Nettbuss på Stamholmen. Den 21. oktober er der driftstart for Nettbuss A/S på linje 250s og 94N. Der er allerede høj spænding på garageanlægget på Stamholmen i Avedøre. I forbindelse med overtagelsen af linje 250S vil der blive overdraget en række chauffører. Der følger ingen chauffører med linje 94N. Med hensyn til linje 14, ja så har Nettbuss først driftstart til foråret De nye busser til linje 250S bliver VDL Citea XLE-137. Københavnermesterskab i buskørsel Gladsaxe-garage var vært for københavnermesterskabet. Arriva Danmark A/S afholdt i slutningen af august et københavnermesterskab i buskørsel, blandt Arrivas medarbejdere i Hovedstadsområdet. Inden københavnermesterskabet, blev der afholdt dyste på hvert anlæg, hvor chaufførerne der havde lyst til at stille op, kunne kvalificere sig til mesterskabet. I alt 18 chauffører fik kvalificeret sig i de enkelte dyste, hvor der skulle køres forlæns og baglæns slalom med en 13,7 meter bus mellem kegler. agsiden

bustrafikken dk Linje 250S og 94N til Nettbuss oktober 2012 udgave 2

bustrafikken dk Linje 250S og 94N til Nettbuss oktober 2012 udgave 2 oktober 2012 udgave 2 bustrafikken dk Linje 250S og 94N til Nettbuss Den 21. oktober er der driftstart for Nettbuss A/S på linje 250S og 94N. Der er allerede høj spænding på garageanlægget på Stamholmen

Læs mere

Maj/Juni 2008 Nummer 3

Maj/Juni 2008 Nummer 3 Maj/Juni 2008 Nummer 3 Besøg også www.bustrafikken.dk Fotos: Sikandar Sahil BusTrafikken Maj/Juni 2008 Linje 26 omlægges på prøvetid Trafikselskabet Movia gik med til et prøveforsøg om fast omlægning på

Læs mere

Januar/Februar 2008 Nummer 1

Januar/Februar 2008 Nummer 1 Januar/Februar 2008 Nummer 1 Omlægninger pga. uroligheder De mange dages ildspåsættelser landet over, har forårsaget at flere buslinjer har været omlagt, både om aftenen og natten. Linjerne 2A, 3A, 5A,

Læs mere

Indhold Det nye bynet for busser i Gladsaxe Kommune og hovedstadsområdet. 3 Se din nye rute... 3 De nye og omlagte ruter i Gladsaxe Kommune...

Indhold Det nye bynet for busser i Gladsaxe Kommune og hovedstadsområdet. 3 Se din nye rute... 3 De nye og omlagte ruter i Gladsaxe Kommune... Det nye bynet 2019 M3 Cityringen (den røde cirkel) i København har følgende 17 stationer, hvoraf de 15 er nye: 1. Aksel Møllers Have 2. Nuuks Plads 3. Nørrebros Runddel 4. Nørrebro 5. Skjolds Plads 6.

Læs mere

Nyt Bynet på Amager - Fra Cityringens åbning i 2019

Nyt Bynet på Amager - Fra Cityringens åbning i 2019 Nyt Bynet på Amager - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet på Amager Øst og Amager Vest 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt

Læs mere

BusTrafikken. September/Oktober 2008 Nummer 5. ONLINE: Læs Dagens nyhed på Bustrafikken.dk

BusTrafikken. September/Oktober 2008 Nummer 5. ONLINE: Læs Dagens nyhed på Bustrafikken.dk BusTrafikken September/Oktober 2008 Nummer 5 ONLINE: Læs Dagens nyhed på Bustrafikken.dk Første afgange på 300S & 400S Første 300S Den første danske Concordia Bus i rute var bus 6022 og den kørte sin første

Læs mere

Nyt Bynet i Valby - Fra Cityringens åbning i 2019

Nyt Bynet i Valby - Fra Cityringens åbning i 2019 Nyt Bynet i Valby - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 3 Nyt Bynet i Valby 4 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 6 Forslag til lokalt busnet fra Cityringens

Læs mere

Nyt Bynet i Brønshøj- Husum

Nyt Bynet i Brønshøj- Husum Nyt Bynet i Brønshøj- Husum - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet i Brønshøj-Husum 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt busnet

Læs mere

Trafikplan / Jeppe Grønholt-Pedersen. Økonomiforvaltningen/Team Mobilitet D

Trafikplan / Jeppe Grønholt-Pedersen. Økonomiforvaltningen/Team Mobilitet D Trafikplan 2016 / Jeppe Grønholt-Pedersen Økonomiforvaltningen/Team Mobilitet D. 05.12.16 Politiske beslutninger 30. april 2015 BR godkendte, at Økonomiforvaltningen gik i gang med at udarbejde forslag

Læs mere

Nyt Bynet på Vesterbro/ Kgs. Enghave

Nyt Bynet på Vesterbro/ Kgs. Enghave Nyt Bynet på Vesterbro/ Kgs. Enghave - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet på Vesterbro/Kgs. Enghave 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag

Læs mere

BusTrafikken. Julen 2008 Nummer 6. ONLINE: Billeder og nyheder på BusTrafikken.dk

BusTrafikken. Julen 2008 Nummer 6. ONLINE: Billeder og nyheder på BusTrafikken.dk BusTrafikken Julen 2008 Nummer 6 ONLINE: Billeder og nyheder på BusTrafikken.dk Ny servicebus i Ballerup-Skovlunde Mandag den 5. januar 2009 var der officiel indvielse på servicebuslinje 834 i Ballerup-

Læs mere

Nyt Bynet i Bispebjerg

Nyt Bynet i Bispebjerg Nyt Bynet i Bispebjerg - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet i Bispebjerg 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt busnet fra Cityringens

Læs mere

Nyt Bynet på Nørrebro

Nyt Bynet på Nørrebro Nyt Bynet på Nørrebro - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet på Nørrebro 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt busnet fra Cityringens

Læs mere

Nyt Bynet i Vanløse - Fra Cityringens åbning i 2019

Nyt Bynet i Vanløse - Fra Cityringens åbning i 2019 Nyt Bynet i Vanløse - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet i Vanløse 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt busnet fra Cityringens

Læs mere

Nyt Bynet i Hvidovre Kommune

Nyt Bynet i Hvidovre Kommune Nyt Bynet i Hvidovre Kommune - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet i Hvidovre Kommune 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt busnet

Læs mere

Nyt Bynet i Rødovre Kommune

Nyt Bynet i Rødovre Kommune Nyt Bynet i Rødovre Kommune - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet i Rødovre Kommune 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt busnet

Læs mere

BusTrafikken. Nummer 4. Juli/August 2008. ONLINE: Besøg også www.bustrafikken.dk

BusTrafikken. Nummer 4. Juli/August 2008. ONLINE: Besøg også www.bustrafikken.dk BusTrafikken Juli/August 2008 Nummer 4 ONLINE: Besøg også www.bustrafikken.dk Flere afgange på linje 150S En af de store S-buslinjer som kører fra Københavns Centrum til Nordsjælland, får nu flere afgange

Læs mere

Nyt Bynet i Indre By og Christianshavn

Nyt Bynet i Indre By og Christianshavn Nyt Bynet i Indre By og Christianshavn - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet i Indre By/Christianshavn 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag

Læs mere

Det Strategiske Net 2016

Det Strategiske Net 2016 Det Strategiske Net 2016 (Tidligere Pendlernettet) Det Strategisk e Net revideret efter Rev. dato: 20. april 2016 Indhold 1 GENERELT OM DET STRATEGISKE NET... 1 1.1 Baggrund... 1 1.2 Kriterier for optagelse

Læs mere

Nyt Bynet i Gentofte Kommune

Nyt Bynet i Gentofte Kommune Nyt Bynet i Gentofte Kommune - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet i Gentofte Kommune 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt busnet

Læs mere

Til lokaludvalgene, Ældrerådet, Handicaprådet og Ungeråd KBH 5. januar 2018

Til lokaludvalgene, Ældrerådet, Handicaprådet og Ungeråd KBH 5. januar 2018 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Til lokaludvalgene, Ældrerådet, Handicaprådet og Ungeråd KBH 5. januar 2018 Sagsnr. 2017-0370949 Høring af forslag til nyt lokalt busnet Dokumentnr.

Læs mere

Samlet køreplan for hovedstadsområdet 2010

Samlet køreplan for hovedstadsområdet 2010 Samlet køreplan for hovedstadsområdet 2010 Gyldig fra den. 2010 1A Avedøre st. Hvidovre Hospital ( Sløjfen) Hvidovre Hospital Toftegårds Plads Hovedbanegården Kongens Nytorv Østerport st. Trianglen Svanemøllen

Læs mere

Nyt Bynet i Tårnby Kommune

Nyt Bynet i Tårnby Kommune Nyt Bynet i Tårnby Kommune - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet i Tårnby Kommune 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt busnet

Læs mere

Gyldig fra 11.december 2011. Samlet køreplan for Movia H

Gyldig fra 11.december 2011. Samlet køreplan for Movia H Gyldig fra 11.december 2011 Samlet køreplan for Movia H 2011 1A Hellerup st. Svanemøllen st. Trianglen Østerport st. Kongens Nytorv Hovedbanegården Toftegårds Plads Hvidovre Hospital ( Sløjfen) Hvidovre

Læs mere

Nyt Bynet i Gentofte Kommune

Nyt Bynet i Gentofte Kommune Nyt Bynet i Gentofte Kommune - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet i Gentofte Kommune 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt busnet

Læs mere

Nyt Bynet i Gladsaxe Kommune

Nyt Bynet i Gladsaxe Kommune Nyt Bynet i - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet i 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt busnet fra Cityringens åbning 11 Adgang

Læs mere

Nyt Bynet i Frederiksberg Kommune

Nyt Bynet i Frederiksberg Kommune Nyt Bynet i Frederiksberg Kommune - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet på Frederiksberg 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Tårnby Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Tårnby Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Tårnby

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 18

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 18 Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 18 - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse - linje 18, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter

Læs mere

Nyt Bynet på Østerbro

Nyt Bynet på Østerbro Nyt Bynet på Østerbro - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet på Østerbro 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt busnet fra Cityringens

Læs mere

Notat. Til: Rødovre Kommune. Kopi til: 6. februar Rødovre Kommune, Bynet 2019

Notat. Til: Rødovre Kommune. Kopi til: 6. februar Rødovre Kommune, Bynet 2019 Notat Til: Rødovre Kommune Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler JSM Direkte +45 36 13 16 96 Fax - jsm@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 6. februar 2018 Rødovre Kommune, Bynet 2019

Læs mere

Rådgivning Nordsjælland

Rådgivning Nordsjælland Kommune/region Allerød Egedal Fredensborg Resultatet af Trafikbestilling 2015- maj 2014 Rådgivning Nordsjælland Der oprettes en ny linje 338E Allerød st. Vassingerød. Linjen kører med halvtimedrift i myldretiderne

Læs mere

Nyt Bynet i Dragør Kommune

Nyt Bynet i Dragør Kommune Nyt Bynet i Dragør Kommune - Fra Cityringens åbning i 2019 Indhold Forslag til den lokale busbetjening 2 Nyt Bynet i Dragør 3 Strategisk busnet fra Cityringens åbning 5 Forslag til lokalt busnet fra Cityringens

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 04-10-2011 Dato: 26-08-2011 Sag nr.: TMU 85 Sagsbehandler: Charlotte Schleiter Kompetence: Fagudvalg [ ] Økonomiudvalget

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Region Hovedstaden

Bynet forslag til strategisk busnet Region Hovedstaden Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Region

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse 6A

Nyt Bynet Linjebeskrivelse 6A Nyt Bynet Linjebeskrivelse 6A - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse 6A, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter hele den kollektive

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse 350S

Nyt Bynet Linjebeskrivelse 350S Nyt Bynet Linjebeskrivelse 350S - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse 350S, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter hele den kollektive

Læs mere

Busser på Frederiksberg. - Hvor og hvordan?

Busser på Frederiksberg. - Hvor og hvordan? Busser på Frederiksberg - Hvor og hvordan? 1 H.C. Ørstedsvej Finsensvej Howitzvej Smallegade Falkoner Allé Gl. Kongevej Kære Frederiksbergborgere Siden omlægningerne af bustrafikken på Frederiksberg i

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Gladsaxe Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Gladsaxe Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Gladsaxe

Læs mere

III Værebroparken - Bagsværd st. - Gladsaxe Trafikplads - Søborg Torv - Buddinge st.

III Værebroparken - Bagsværd st. - Gladsaxe Trafikplads - Søborg Torv - Buddinge st. Notat Til: Gladsaxe Kommune Kopi til: 676416 Sagsbehandler CNR Direkte 36 13 16 79 Fax 36 13 20 93 CNR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. januar 2010 Trafikbestilling til år 2011

Læs mere

Høring i Lokaludvalg og Ældreråd af Flintholm Busplan

Høring i Lokaludvalg og Ældreråd af Flintholm Busplan KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Amager Vest Lokaludvalg Amager Øst Lokaludvalg Bispebjerg Lokaludvalg Brønshøj-Husum Lokaludvalg Christianshavns Lokaludvalg Indre By Lokaludvalg

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 31

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 31 Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 31 - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse - linje 31, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter

Læs mere

Busser på Frederiksberg. - Hvor og hvordan?

Busser på Frederiksberg. - Hvor og hvordan? Busser på Frederiksberg - Hvor og hvordan? 1 Kære Frederiksbergborgere Siden omlægningerne af bustrafikken på Frederiksberg i foråret 2013, har der været sagt og skrevet meget om ændringerne. Formålet

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 26

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 26 Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 26 - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse - linje 26, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 21

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 21 Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 21 - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse - linje 21, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Rødovre Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Rødovre Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Rødovre

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse 7A

Nyt Bynet Linjebeskrivelse 7A Nyt Bynet Linjebeskrivelse 7A - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse 7A, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter hele den kollektive

Læs mere

Overraskende hurtig 1

Overraskende hurtig 1 Overraskende hurtig 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY Linjer

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse 5C

Nyt Bynet Linjebeskrivelse 5C Nyt Bynet Linjebeskrivelse 5C - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse 5C, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter hele den kollektive

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Dragør Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Dragør Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Dragør

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Gentofte Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Gentofte Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Gentofte

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet - Frederiksberg Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet - Frederiksberg Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet - Frederiksberg

Læs mere

Trafikplanlægning, der giver flere passagerer. Lars Richter & Ida Litske Bennedsen

Trafikplanlægning, der giver flere passagerer. Lars Richter & Ida Litske Bennedsen Trafikplanlægning, der giver flere passagerer Lars Richter & Ida Litske Bennedsen 22.08.2011 R-nettet hvordan gik det? Roskilde Danmarks bedste trafikby Opfølgning på øvrige købstadsprojekter Kundepræferencer

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 12

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 12 Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 12 - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse - linje 12, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Ballerup Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Ballerup Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Ballerup

Læs mere

Økonomiforvaltningens anbefaling til tilføjelser til Movias forslag til nyt lokalt busnet

Økonomiforvaltningens anbefaling til tilføjelser til Movias forslag til nyt lokalt busnet KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 23. marts 2018 Økonomiforvaltningens anbefaling til tilføjelser til Movias forslag til nyt lokalt busnet Økonomiforvaltningen har, på

Læs mere

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning.

Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen om trafikbestilling 2016 til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 25. juni 2015 Torsten Rasmussen 15 Orientering om trafikbestilling 2016 Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse 250S

Nyt Bynet Linjebeskrivelse 250S Nyt Bynet Linjebeskrivelse 250S - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse 250S, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter hele den kollektive

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Københavns Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Københavns Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Københavns

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse 200S

Nyt Bynet Linjebeskrivelse 200S Nyt Bynet Linjebeskrivelse 200S - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse 200S, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter hele den kollektive

Læs mere

Nyt Bynet i Københavns Kommune

Nyt Bynet i Københavns Kommune Nyt Bynet i Københavns Kommune - Fra Cityringens åbning i 2019 Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter hele den kollektive transport i hovedstadsområdet op

Læs mere

Ny natbetjening i Gladsaxe Kommune. Indhold. Til: Gladsaxe Kommune. Kopi til: 9. juli Baggrund Anbefaling... 2

Ny natbetjening i Gladsaxe Kommune. Indhold. Til: Gladsaxe Kommune. Kopi til: 9. juli Baggrund Anbefaling... 2 Til: Gladsaxe Kommune Kopi til: TOR, JHI Sagsnummer Sagsbehandler TTH Direkte 36 13 16 67 Fax - TTH@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9. juli 2012 Ny natbetjening i Gladsaxe Kommune

Læs mere

Letbane fra Lyngby til Ishøj en ny transportmulighed i 2020/21. Forudgående høring om VVM-redegørelse og miljøvurdering

Letbane fra Lyngby til Ishøj en ny transportmulighed i 2020/21. Forudgående høring om VVM-redegørelse og miljøvurdering Letbane fra Lyngby til Ishøj en ny transportmulighed i 2020/21 Forudgående høring om VVM-redegørelse og miljøvurdering Transportministeriet Bagom letbanen på Ring 3 I sommeren 2013 indgik 11 kommuner Lyngby-Taarbæk,

Læs mere

Beredskab til at håndtere eventuelle driftsvanskeligheder på Cityringen ved åbningen af Nyt Bynet. Indhold Baggrund Beredskabsplan...

Beredskab til at håndtere eventuelle driftsvanskeligheder på Cityringen ved åbningen af Nyt Bynet. Indhold Baggrund Beredskabsplan... Notat Til: Københavns Kommune og Frederiksberg Kommuner Sagsnummer 22114 Dato 26 09 2018 Sagsbehandler: KAV Direkte: +45 36 13 17 76 CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Beredskab til at håndtere

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 10

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 10 Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 10 - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse - linje 10, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Hvidovre Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Hvidovre Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Hvidovre

Læs mere

Kørsel den 24.12 (søndagsplan)

Kørsel den 24.12 (søndagsplan) Kørsel den 24.12 (søndagsplan) Sidste afg. før pausen Første afg. efter pausen Linje. Afgang FRA Retning MOD Kl. Kl Bemærkninger 1 A Klampenborg St. Hvidovre Hospital 17:07 22:09 1 A Hellerup St. Hvidovre

Læs mere

1. at Frederiksberg Kommunes trafikbestilling til Movia for det lokale busnet baseres på linje 12, 26, 37 og 68 som angivet i Movias forslag,

1. at Frederiksberg Kommunes trafikbestilling til Movia for det lokale busnet baseres på linje 12, 26, 37 og 68 som angivet i Movias forslag, 105. Bestilling til Movia af det resterende busnet til åbningen af Cityringen Åbent - 13.05.16-G01-3-17 Resumé Den 12. marts 2018 blev By- og Miljøudvalget forelagt resultaterne af høringen af det nye

Læs mere

Notat. Til: Gladsaxe Kommune. Juni Evaluering af kommunens trafikbestilling 2012

Notat. Til: Gladsaxe Kommune. Juni Evaluering af kommunens trafikbestilling 2012 Notat Til: Gladsaxe Kommune Sagsnummer Sagsbehandler JHI Direkte 36 13 16 14 Fax - JHI@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Juni 2013 Evaluering af kommunens trafikbestilling 2012 I

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Brøndby Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Brøndby Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Brøndby

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse 4A

Nyt Bynet Linjebeskrivelse 4A Nyt Bynet Linjebeskrivelse 4A - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse 4A, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter hele den kollektive

Læs mere

Mandag-fredag Monday-Friday

Mandag-fredag Monday-Friday M2 M1 Mandag-fredag Monday-Friday M2 M1 Mandag-fredag Monday-Friday 17 27 47 57 07 22 32 42 52 02 12 47 57 07 17 27 59 09 19 29 39 49 07 17 27 47 57 11 21 31 41 51 01 17 27 47 57 07 Hillerød Hillerød Allerød

Læs mere

Nyt Bynet i Københavns Kommune Linjebeskrivelser

Nyt Bynet i Københavns Kommune Linjebeskrivelser Nyt Bynet i Københavns Kommune Linjebeskrivelser Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse 1A, Nyt Bynet - Sådan kører linje 1A i Nyt Bynet Den nye linje 1A har forbindelse til samtlige S-togslinjer,

Læs mere

Kørsel den (søndagsplan) 2018

Kørsel den (søndagsplan) 2018 Kørsel den 24.12 (søndagsplan) 2018 Sidste afg. før pausen Første afg. efter pausen Operatør Linje. Afgang FRA Retning MOD Kl. Kl Arriva, Ryvang 1 A Klampenborg St. Hvidovre Hospital 17:07 22:08 Arriva,

Læs mere

Notat. Til: Gladsaxe, Herlev, Ballerup, Furesø og Lyngby-Taarbæk Kommune. Kopi til: SJ; TOR; JBN, JHI. 20. april 2009

Notat. Til: Gladsaxe, Herlev, Ballerup, Furesø og Lyngby-Taarbæk Kommune. Kopi til: SJ; TOR; JBN, JHI. 20. april 2009 Notat Til: Gladsaxe, Herlev, Ballerup, Furesø og Lyngby-Taarbæk Kommune. Kopi til: SJ; TOR; JBN, JHI Sagsnummer Sagsbehandler JBN Direkte 36 13 16 66 Fax JBN@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr:

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 192

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 192 Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse - linje, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter hele

Læs mere

Natbetjening i Dragør Kommune. Indhold. Til: Dragør Kommune. Kopi til: 9. juli Baggrund Anbefaling Proces og tidsperspektiv...

Natbetjening i Dragør Kommune. Indhold. Til: Dragør Kommune. Kopi til: 9. juli Baggrund Anbefaling Proces og tidsperspektiv... Til: Dragør Kommune Kopi til: TOR Sagsnummer Sagsbehandler TTH Direkte 36 13 16 67 Fax - TTH@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 9. juli 2012 Natbetjening i Dragør Kommune Indhold

Læs mere

Kørsel den (søndagsplan) 2016

Kørsel den (søndagsplan) 2016 MARKER afgangene SORTE, når I har tjekket dem Kørsel den 24.12 (søndagsplan) 2016 Sidste afg. før pausen Første afg. efter pausen Sidst revideret af: ER Tjekket 14-11-2016 Operatør Linje. Afgang FRA Retning

Læs mere

28. august 2012 Ålborg Trafikdage. Oprettelse af Pendlernet i Movias område

28. august 2012 Ålborg Trafikdage. Oprettelse af Pendlernet i Movias område 28. august 2012 Ålborg Trafikdage Oprettelse af Pendlernet i Movias område Baggrund Staten Mest vækst i kollektiv trafik Kommuner/regioner Mange ændringer siden 2007 Mest mulig trafik for pengene Stort

Læs mere

Busser på Frederiksberg. - Hvor og hvordan?

Busser på Frederiksberg. - Hvor og hvordan? Busser på Frederiksberg - Hvor og hvordan? 1 H.C. Ørstedsvej Finsensvej Howitzvej Smallegade Falkoner Allé Gl. Kongevej Kære Frederiksbergborgere Siden omlægningerne af bustrafikken på Frederiksberg i

Læs mere

15. februar Sagsnr Dokumentnr Høringssvar fra Valby Lokaludvalg om Busnet 2019

15. februar Sagsnr Dokumentnr Høringssvar fra Valby Lokaludvalg om Busnet 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Valby Lokaludvalg 15. februar 2018 Sagsnr. 2018-0003612 Høringssvar fra Valby Lokaludvalg om Busnet 2019 Dokumentnr. 2018-0003612-5 Valby Lokaludvalg

Læs mere

Baggrund Betjening af Mørkhøj Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag

Baggrund Betjening af Mørkhøj Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Betjening af Mørkhøj, Ruteforslag Notat Til: Nikolai Hansen Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler KAV Direkte +45 36 13 17 76 Fax - kav@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 15. januar 2015 Bybus Gladsaxe økonomioverslag

Læs mere

Movia - Pauser i forbindelse med 24.12.2015

Movia - Pauser i forbindelse med 24.12.2015 Sidste Første afg. Kørsel den 24.12 (søndagsplan) 2015 afg. før efter pausen pausen Linje Afgang FRA Retning MOD Kl. Kl. Bemærkninger 1 A Klampenborg St. Hvidovre Hospital 17:07 22:08 1 A Hellerup St.

Læs mere

Mandag-fredag Monday-Friday

Mandag-fredag Monday-Friday M2 M1 M2 M1 02 12 22 32 42 52 17 27 47 57 07 22 32 42 52 02 12 30 40 50 00 20 47 57 07 17 27 59 09 19 29 39 49 02 12 22 32 42 52 07 17 27 47 57 11 21 31 41 51 01 17 27 47 57 07 Hillerød Hillerød Allerød

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse 9A

Nyt Bynet Linjebeskrivelse 9A Nyt Bynet Linjebeskrivelse 9A - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse 9A, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter hele den kollektive

Læs mere

Københavns kommune har bedt Movia konsekvensvurdere en række forslag til forbedret betjening af Folehaven. Forslagene er:

Københavns kommune har bedt Movia konsekvensvurdere en række forslag til forbedret betjening af Folehaven. Forslagene er: Notat Til: Københavns kommune Kopi til: Hvidovre kommune Sagsnummer Sagsbehandler TOR Direkte 36 13 16 40 Fax - TOR@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 14. juni 2013 Busbetjeningen

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 13

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 13 Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 13 - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse - linje 13, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter

Læs mere

Oversigt over høringssvar samt forvaltningens kommentarer Forvaltningens kommentarer omhandler udelukkende Busplan Flintholm.

Oversigt over høringssvar samt forvaltningens kommentarer Forvaltningens kommentarer omhandler udelukkende Busplan Flintholm. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling Oversigt over høringssvar samt forvaltningens kommentarer Forvaltningens kommentarer omhandler udelukkende Busplan Flintholm. NOTAT 12-08-2011

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 37

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 37 Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 37 - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse - linje 37, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 176

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 176 Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse - linje, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter hele

Læs mere

Bynet forslag til strategisk busnet Herlev Kommune

Bynet forslag til strategisk busnet Herlev Kommune Arbejdsnotat Sagsnummer Sagsbehandler SIB Direkte +45 36 13 14 64 Fax - sib@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 19. september 2016 Bynet-2019 - forslag til strategisk busnet Herlev

Læs mere

Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010

Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar marts 2010 Rødovre Kommune Nøgletal for bustrafikken Januar 21- marts 21 Indholdsfortegnelse: 1) Indledning 2) Begrebsafklaring 3) Passagertal, produktion og produktivitet I kommunen på en gennemsnitlig hverdag.

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 161

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 161 Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 161 - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse - linje 161, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 68

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 68 Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 68 - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse - linje 68, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter

Læs mere

Hvidbog i skabelon Sagsnr Dokumentnr Trafikplan 2016

Hvidbog i skabelon Sagsnr Dokumentnr Trafikplan 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Byudvikling NOTAT 14-11-2016 Sagsnr. 2016-0351802 Hvidbog i skabelon Trafikplan 2016 Dokumentnr. 2016-0351802-3 Center for Byudvikling, afsnit 4 Københavns

Læs mere

8. februar Sagsnr Dokumentnr Udkast til høringssvar vedr. Bynet 2019

8. februar Sagsnr Dokumentnr Udkast til høringssvar vedr. Bynet 2019 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Sekretariatet for Valby Lokaludvalg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 Udkast til

Læs mere

Loven fastlægger en ny fordelingsmodel for fælleskommunale linjer i Movias område.

Loven fastlægger en ny fordelingsmodel for fælleskommunale linjer i Movias område. Notat Til: Kommuner i Region Hovedstaden og Region Hovedstaden Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte +45 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 23. juni

Læs mere

Lyse kontorer i præsentabel ejendom med smuk atrium

Lyse kontorer i præsentabel ejendom med smuk atrium Lyse kontorer i præsentabel ejendom med smuk atrium MANAGEMENT & UDLEJNING DATEA Lyngby Hovedgade 4 2800 Kgs. Lyngby datea.dk Tobaksvejen 21, 2860 Søborg Præsentabel ejendom Hvis I er på udkig efter et

Læs mere

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 78

Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 78 Nyt Bynet Linjebeskrivelse - linje 78 - Fra Cityringens åbning i 2019 Movia, Linjebeskrivelse - linje 78, Nyt Bynet Forslag til den lokale busbetjening Om halvandet år åbner den nye Cityring, som løfter

Læs mere

Fra 2001 til 2007 voksede trafikarbejdet med 15 pct., men har fra 2008 frem til 2010 været svagt faldende.

Fra 2001 til 2007 voksede trafikarbejdet med 15 pct., men har fra 2008 frem til 2010 været svagt faldende. Kommission for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af infrastrukturen i hovedstadsområdet NOTAT Dato J. nr. 13. juni 2012 2012-732 Udfordringer i den kollektive trafik i hovedstadsområdet

Læs mere