Grønt er sund fornuft NETTOOVERSKUD

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Grønt er sund fornuft NETTOOVERSKUD"

Transkript

1 Grønt er sund fornuft NETTOOVERSKUD

2 Det øko-nomiske kontor At være bevidst om miljømæssige udfordringer er ikke længere nok. En virksomheds succes afhænger i stadig højere grad af, om den er i stand til at overholde de stigende miljømæssige krav fra omverdenen. Det er vigtigt at få skabt en sund miljøstrategi, hvis virksomheden skal fastholde øge sin markedsposition. Heldigvis kan miljømæssige tiltag være med til at øge virksomhedens overskud frem for at medføre højere udgifter, når det handler om dokumentproduktion. Ricohs miljøstrategi går ud på at kombinere økoli sunde forretningsmæssige beslutninger. Dette er med til at øge vores kunders rentabilitet reducere deres udledning af CO 2. Med vores omfattende økoliske indfaldsvinkel bliver bæredygtighed omkostningsreducering en integreret del af den daglige forretning. Vores vision er, at et ægte engagementet i miljøet skal være lønsomt, vi ønsker at dele denne vision.

3 Økonomi møder økoli Bæredygtighed bliver en stadig vigtigere drivkraft for økonomisk velstand. En nylig undersøgelse blandt virksomhedsledere verden over viste, at deres interesse for de miljømæssige udfordringer er fordoblet de sidste fire år. Især de europæiske ledere vurderer miljømæssige faktorer som en vigtig drivkraft for forandring. De stigende udgifter til energi rangerer som en af de tre vigtigste udfordringer for virksomhederne. Desuden måler 70 % af alle organisationer succesen af deres grønne initiativer ud fra den omkostningsreduktion, som et mindre energiforbrug kan medføre. Situationen i dag STIGNING I MÆNGDEN AF UDSKRIFTER/KOPIER Papirforbruget er steget støt de senere år på trods af, at talrige prnoser spåede den modsatte tendens. Og selvom udgifterne til papir for det meste er skjulte, har de en betydelig indvirkning på produktionsomkostningerne. STIGENDE ENERGIUDGIFTER Virksomhedsejere er afhængige af energiforsyninger til konkurrencedygtige priser. Imidlertid forventes det globale behov for energi at være fordoblet i år 2030, priserne fortsætter med at stige. Den nuværende kommercielle udfordring består i at dæmpe den effekt, som energiudgifterne kan få på virksomhedsdriften. KONSEKVENSER Det stigende papirforbrug energiudgifterne har en direkte målbar effekt på driftsomkostningerne. Desuden medvirker disse faktorer på hver sin måde til en øget udledning af CO 2. Et højere energiforbrug øger CO 2 -udledningen direkte, et større papirforbrug øger den indirekte. Der er lang vej endnu, for vi bliver CO 2 -neutrale. HVAD BETYDER DET FOR DIG? Du ønsker, at din virksomhed skal være både konkurrence- bæredygtig. Ricohs konsulentydelser hjælper dig med at reducere CO 2 -udledningen fra din dokumentproduktion dermed dine samlede ejeromkostninger. Vi tilbyder øjeblikkelige målbare resultater uden investeringer.

4 Pay Per Page Green: Reduktion af TCO optimering af bæredygtigheden Du er bevidst om det stigende papir- energiforbrug de udgifter, det medfører. Disse udgifter kan mindskes ved at reducere din virksomheds CO 2 -udledning dermed de samlede ejeromkostninger (Total Cost of Ownership). Ricohs grønne konsulentydelse, Pay Per Page Green, som inkluderer vores afprøvede testede miljøstrategi, optimerer processerne i forbindelse med dokumenthåndtering. Vi gør dine skjulte omkostninger synlige: Ved at fokusere på papir- energiforbruget kan vi hjælpe dig med at reducere CO 2 -udledningen optimere kontorets maskinpark. Få det hele med ANALYSÉR OG OPTIMÉR Ved at fokusere på parametrene energi papir synliggør Ricoh udgifterne i forbindelse med dokumenthåndtering. Ved hjælp af disse oplysninger kan arbejdsgangene ressourceforbruget i virksomheden ændres radikalt. Det er det første skridt til optimering af den overordnede effektivitet. Analysen koncentrerer sig om tre vigtige elementer i virksomheden: REDUKTION AF TCO, INKLUSIVE ENERGI- OG PAPIRUDGIFTER Alle omkostninger bliver synlige gennemsigtige ved hjælp af analyser. En betydelig reduktion af TCO via optimering af maskinparken arbejdsgangen. TCO-reduktion med øjeblikkelig virkning uden investeringer. Udgifterne til dokumentbehandling kan beregnes på forhånd lette budgetteringen. REDUKTION AF CO 2 -UDLEDNING Reduktion af energi- papirforbrug. En del af en overordnet plan for bæredygtighed. En aktiv forpligtelse fra alle ansatte. BEDRE UDNYTTELSE AF MASKINPARKEN Optimering af maskinparken den nyeste teknoli. Øget produktivitet procesoptimering. Øget brugertilfredshed.

5 Den grønne analyse For at lette beslutningsprocessen giver vi dig en større indsigt i dit forbrug dine udgifter. En analyse kortlægger din maskinparks udledning samlede ejeromkostninger (TCO). Ricohs løsningsforslag vil således betyde færre udgifter, et mindre CO 2 -forbrug en optimering af dokumentprocesserne. Analyse baseret på fakta GRØNNE PRODUKTER Ricohs produkter er konstruerede til at være energieffektive i alle stadier af deres levetid. Her er nle eksempler: Med maskinernes hurtige opstartsfunktion opnås en optimal anvendelse af energisparetilstanden. Scannings- dupleksfunktionerne reducerer papirforbruget. Vores multifunktionsprintere indeholder alle disse fordele. Vores unikke GelSprinter -teknoli er utroligt strømbesparende. Brug vores produkter på den mest miljøvenlige måde Ricoh kan oplære dine medarbejdere. Vi indsamler genbruger desuden dine brugte patroner. EN 3-TRINS ANALYSE Vores faktabaserede grønne analyse indeholder tre faser: 1. Gennemgang analyse af din nuværende CO 2 -udledning af TCO for udskrivning kopiering. 2. Udfærdigelse af en plan til reduktion af CO 2 -udledningen TCO samt procesoptimering. 3. Periodisk efterprøvning af CO 2 - TCO-reduktionen i din virksomhed. VISUALISERING AF ANALYSEPROCESSEN NUVÆRENDE FORHOLD (udgangspunkt) minus ØNSKET RESULTAT (optimeret) er lig med PPP Green-tilbud: Betydelig TCO- + CO 2 -reduktion Informationsønske Kortlægning af nuværende energiforbrug CO 2 Indsamling af fi nansielle data Optimering af maskinparken 3. Periodisk efterprøvning + brugeroplæring Rundbordsdiskussion (sagsgennemgang) Brugerundersøgelse Kortlægning af alle systemer Undersøgelse af alle udgifter Undersøgelse af alle udgifter Ønsket energibesparelse CO 2 -reduktion

6 Ricohs grønne helhedsløsning til kontoret Ricoh tager stilling til den miljømæssige effekt af alle vores forretningsområder. Vores mål er at udvikle produkter, som har en begrænset miljøpåvirkning på alle stadier af deres levetid. Dette omfatter brugsstadiet, der udgør den størst påvirkning som tidligere alene blev kontrolleret af vores kunder. Vi kalder denne livscyklus-baserede tilgang for den grønne helhedsløsning til kontoret. Produktion Rådgivning Et grønnere kontor med Ricoh Service support Indsamling genbrug Forskning udvikling Håndtering af udtjente produkter Den grønne livscyklus Forskning udvikling FORSKNING OG UDVIKLING Bæredygtighed er indbygget i Ricohs produkter. Produkternes indvirkning på miljøet er et aspekt, der vurderes fra den første dag. Vi anvender ny teknoli for at spare på energien, vi bruger materialer fra vedvarende eller genanvendelige kilder. Den nye PxP -toner er et godt eksempel. Den er økolisk produceret, der anvendes 30 % mindre energi end ved produktion af normal toner. Desuden anvender vi plastikmaterialer, der kan genbruges, energieffektive motorer. Vores produkter er konstrueret med henblik på hurtig afmontering sortering af komponenterne, så behovet for energi i genanvendelsesprocessen er minimalt. Produktdesign Produktdesign PRODUKTDESIGN Undersøgelser viser, at en typisk multifunktionsenhed står standby ca. 90 % af dagen. Den bruger altså energi, selv når den ikke benyttes. Med nyskabelsen Quick Start-Up (QSU) tager opvågningen fra dvaletilstanden kun 10 sekunder på Ricoh-maskiner, hvorved energiforbruget reduceres markant. Det er blevet lettere at vælge dupleksfunktionen, hastigheden er den samme som i simpleksfunktionen. Udskriv på begge sider, spar papir. Vores maskiner kan desuden scanne begge sider af en original på én gang, så du sparer tid energi. Produktion PRODUKTION Vi har frem til i dag opnået markante besparelser, der bedst kan opleves på vores fabrikker. For at sikre, at alt affaldet på produktionsstederne genbruges, har vi etableret velfungerende nul-affaldsprocedurer. Vi har opnået store besparelser i vores ressourceforbrug for at leve op til vores krævende virksomhedsmålsætninger reducere CO 2 -udledningen. For at fuldende billedet har vi indført nye strategier med kundetilpassede løsninger, der medfører et mindre behov for pakning, lavere CO 2 -udledning en halveret leveringstid for vores kunder.

7 Ricohs grønne helhedsløsning til kontoret Hos Ricoh er bæredygtighed en livsstil. Siden vi blev grundlagt, har bevarelsen af miljøet været ledetråden i alle vores forretningsaktiviteter. Vi fastsætter efterlever til stadighed mål for bæredygtig ledelse, et område som stadig er nyt for mange konkurrerende virksomheder. Ricoh anerkendes over hele verden som en veletableret miljømæssig leder har modtaget mange hædersbevisninger de sidste 20 år. Vi er blevet valgt som en af verdens 100 mest bæredygtige virksomheder (Global 100 Most Sustainable Corporations in the World) de sidste fem år. Hvad kan vi gøre for dig? Rådgivningy RÅDGIVNING Ricoh har allerede hjulpet mange store selskaber med at opnå betydelige besparelser på deres samlede omkostninger miljømæssige påvirkning. Via vores Pay Per Page Green-rådgivning gennemgår analyserer vores uddannede personale dit nuværende forbrug af enheder, energi papir. Ud fra disse oplysninger skaber vi et optimeringsscenarie, der ikke kun reducerer dine samlede ejeromkostninger (TCO), med så mindsker dit energi- papirforbrug din CO 2 - udledning. Resultatet er en betydelig forbedring af dine forretningsprocedurer, en reduktion af dine udgifter, et grønnere samlet resultat. Service support SERVICE OG SUPPORT Selv efter salget hjælper vi dig med at sikre, at dine Ricoh-maskiner er energieffektive, at reservedele forbrugsstoffer genbruges. Vi garanterer, at dine produkter fungerer upåklageligt, så du vil opleve færre driftstop fejltryk. Indsamling genbrug INDSAMLING OG GENBRUG Vi er overbeviste om, at grundlaget for et bæredygtigt samfund er at genanvende genbruge udtjente produkter, så forbruget af nye råstoffer reduceres. Vi genanvender eller genbruger, så vidt det er muligt, brugte komponenter, forbrugsstoffer eller selve maskinerne for at forhindre, at affaldet havner på lossepladsen. Indsamlingsprocesser maksimerer mængden af indsamlet returmateriale sikrer, at vi overgår alle lovgivningsmæssige krav, herunder WEEE-regulativerne (Waste, Electrical and Electronic Equipment). Håndtering af udtjente produkter HÅNDTERING AF UDTJENTE PRODUKTER Ricohs mål for vores udtjente produkter er at sikre, at intet affald herfra havner på lossepladsen. For at opnå dette mål bliver tilbageleveringen af vores maskiner overvåget indrapporteret hver måned. Vi opstiller mål for genbrug for indsamling genanvendelse af returmateriale. Vi genanvender over 90 % af vores returmateriale. Vi har processer, der sikrer, at vi genbruger så mange dele som muligt. Vi renoverer udtjente maskiner for at sikre, at de kan anvendes igen. Alle produkter overvåges til deres endestation eller til genanvendelse efter dette.

8 Hvis du ønsker at reducere udgifterne til udskrifter kopier blive grøn, kan du kontakte os på Værktøjet til opbygning af en bedre verden ligger i dine hænder. Alle mærkenavne /eller produktnavne er varemærker tilhørende deres respektive ejere. Copyright 2009 Ricoh Europe PLC. Alle rettigheder forbeholdes. Denne brochure, dens indhold /eller layout må ikke modificeres /eller ændres, kopieres helt eller delvist /eller indføjes i andre dokumenter uden skriftlig tilladelse fra Ricoh Europe PLC.

TEKNOLOGI I HARMONI MED ØKOLOGI

TEKNOLOGI I HARMONI MED ØKOLOGI TEKNOLOGI I HARMONI MED ØKOLOGI BEDRE PRODUKTER TIL EN BEDRE FREMTID Vi forstår, at når det drejer sig om at vælge teknologi, så placerer virksomheder pålidelighed og miljøpåvirkning øverst på deres liste.

Læs mere

Behovet for miljøfornyelse. Miljømæssige overvejelser for klogere virksomhedsbeslutninger

Behovet for miljøfornyelse. Miljømæssige overvejelser for klogere virksomhedsbeslutninger Behovet for miljøfornyelse Miljømæssige overvejelser for klogere virksomhedsbeslutninger Vi må alle tænke i nye baner, når det gælder miljøet Når 53 % af beslutningstagerne i Europa karakteriserer bæredygtighed

Læs mere

Lagertruck med Lithium-Ion batterier

Lagertruck med Lithium-Ion batterier www.toyota-forklifts.dk Lagertruck med Lithium-Ion batterier optimering af omkostninger minimering af stilstandstid mindre miljøpåvirkning Toyota lancerer nu Toyota Li-Ion, en nye serie af lagertruck,

Læs mere

Bæredygtige løsninger skabes i samarbejde

Bæredygtige løsninger skabes i samarbejde PART OF THE EKOKEM GROUP Bæredygtige løsninger skabes i samarbejde Introduktion til NORDs Bæredygtighedsnøgle Stoffer i forbrugsprodukter har medført hormonforstyrrelser hos mennesker Bæredygtighed er

Læs mere

Tillæg til Grønt Regnskab 2012

Tillæg til Grønt Regnskab 2012 Tillæg til Grønt Regnskab 212 Varme Kommunes korrigerede varmeforbrug er samlet set steget med 1,9 % over de sidste to år. Dette er naturligvis et skuffende resultat, der vil blive arbejdet på at forbedre

Læs mere

Energitjek. Få mest muligt ud af din energi

Energitjek. Få mest muligt ud af din energi Energitjek Få mest muligt ud af din energi Energi og produktionsomkostninger Leder du efter produktivitetseffektivisering? Energitjek Et struktureret program for energioptimering Hvorfor energitjek? Et

Læs mere

Indorama Ventures Public Company Limited

Indorama Ventures Public Company Limited Indorama Ventures Public Company Limited Miljøpolitik (Godkendt på bestyrelsesmøde 2/2013 dateret 22. februar 2013) 1. revision (Godkendt på bestyrelsesmøde 1/2017 dateret 17. februar 2013) Bemærkning

Læs mere

Victor Energy Projects: Globalt partnerskab går sammen om nyt solcellekoncept

Victor Energy Projects: Globalt partnerskab går sammen om nyt solcellekoncept Projects: Globalt partnerskab går sammen om nyt solcellekoncept For virksomheden projects har deltagelse i Region Midtjyllands projekt Rethink Business Fokuseret Værdikædesamarbejde været et startskud

Læs mere

Maskininvesteringer. - Gør det rigtigt fra starten. Lad os samarbejde om at afbetale din maskine. Meget hurtigere.

Maskininvesteringer. - Gør det rigtigt fra starten. Lad os samarbejde om at afbetale din maskine. Meget hurtigere. Maskininvesteringer - Gør det rigtigt fra starten Lad os samarbejde om at afbetale din maskine. Meget hurtigere. På 12 minutter kan du spare 12 måneder Hvis du overvejer at købe en ny maskine, skulle du

Læs mere

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI

DIT BÆREDYGTIGE VASKERI DIT BÆREDYGTIGE VASKERI BÆREDYGTIGE LØSNINGER Vi har fokus på bæredygtige løsninger. Vores produktionsanlæg er optimeret, tekstilerne er nøje udvalgt og vaskeprocessen skånsom og PH-neutral. Vi vil gerne

Læs mere

VIRKSOMHEDSPROFIL EN MERE EFFEKTIV HVERDAG

VIRKSOMHEDSPROFIL EN MERE EFFEKTIV HVERDAG VIRKSOMHEDSPROFIL EN MERE EFFEKTIV HVERDAG Gennem vores markedsviden og indsigt i den enkelte kundes behov, implementerer vi løsninger, der sikrer en mere effektiv forretning SELSKABET, FIRMAET & PARTNEREN

Læs mere

VIRKSOMHEDSPROFIL EN MERE EFFEKTIV HVERDAG

VIRKSOMHEDSPROFIL EN MERE EFFEKTIV HVERDAG VIRKSOMHEDSPROFIL EN MERE EFFEKTIV HVERDAG Gennem vores markedsviden og indsigt i den enkelte kundes behov, implementerer vi løsninger, der sikrer en mere effektiv forretning SELSKABET, FIRMAET & PARTNERNE

Læs mere

EU's GPP-kriterier for billedbehandlingsudstyr

EU's GPP-kriterier for billedbehandlingsudstyr EU's GPP-kriterier for billedbehandlingsudstyr Grønne offentlige indkøb er et frivilligt instrument. Dette dokument indeholder de kriterier for grønne offentlige indkøb, som EU har fastlagt for produktgruppen

Læs mere

powerperfector Optimer el-forbruget og spar på driftsbudgetterne

powerperfector Optimer el-forbruget og spar på driftsbudgetterne powerperfector Optimer el-forbruget og spar på driftsbudgetterne Beboer Sænk spændingen og sænk el-regningen Stigende el-priser er i stadig højere grad med til at lægge pres på både offentlige og private

Læs mere

Energitjek. Få mest muligt ud af din energi

Energitjek. Få mest muligt ud af din energi Energitjek Få mest muligt ud af din energi Energi og produktionsomkostninger Leder du efter produktivitetseffektivisering? Hvorfor energitjek? Et konkurrencepræget marked med hårdt pres på fortjeneste

Læs mere

CSR Corporate Social Responsibility. Glenn Madsen Corporate Account Manager, F&B INDUSTRY 25 Januar 2018

CSR Corporate Social Responsibility. Glenn Madsen Corporate Account Manager, F&B INDUSTRY 25 Januar 2018 CSR Corporate Social Responsibility Glenn Madsen Corporate Account Manager, F&B INDUSTRY 25 Januar 2018 1 Agenda 2 Ecolab og CSR Hvad er en TPA? TPA processen Hvordan kan en TPA hjælpe kunden? Hvad har

Læs mere

ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER

ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER Overblik og helhedsløsninger for private boligejere Dette projekt har modtaget støtte fra EUs Horizon 2020 forsknings og innovations program No 649865 Forfatterne

Læs mere

Miljøredegørelse 2013

Miljøredegørelse 2013 1/8 Brødrene A & O Johansen A/S er certificeret efter ISO14001 af Dansk Standard. Følgende adresser er omfattet af certificeringen: Brødrene A & O Johansen A/S, Rørvang 3, 2620 Albertslund. Brødrene A

Læs mere

SUSTAINGRAPH projektet vil udvikle information og værktøjer, som jeres virksomhed kan anvende uden omkostninger:

SUSTAINGRAPH projektet vil udvikle information og værktøjer, som jeres virksomhed kan anvende uden omkostninger: SUSTAINGRAPH PROJECT Kære NAVN Vi beder jer om at bidrage til et europæisk projekt, der fokuserer på europæiske grafiske SME ers (Små og mellemstore virksomheder) miljøpræstationer gennem deres produktlivscyklus,

Læs mere

Printer Administrations Løsninger. Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder

Printer Administrations Løsninger. Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder Printer Administrations Løsninger Printer Administrations Løsninger Til enkel, centraliseret styring af printere og multifunktionelle enheder STYR ARBEJDSGANGENE DEN NEMME MÅDE AT STYRE DINE PRINTERE OG

Læs mere

Energikonference den 1. december 2015

Energikonference den 1. december 2015 Energikonference den 1. december 2015 Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi Kristian Tilsted Klima- Miljø- og Teknikudvalget Nedbringelsen af CO2-udledningen Vi gør allerede meget, men vi kan gøre

Læs mere

WONDERFUL COPENHAGENS MILJØPOLITIK

WONDERFUL COPENHAGENS MILJØPOLITIK WONDERFUL COPENHAGENS MILJØPOLITIK INDLEDNING Turisme skaber arbejdspladser og vækst i hovedstadsregionen og er med til at gøre vores hovedstad og hele Greater Copehagen mere levende og mangfoldig. De

Læs mere

Sådan. grøn. bliver din transport. Gode råd til, hvordan din virksomhed kan spare penge på transport samtidig med, at det er til gavn for klimaet

Sådan. grøn. bliver din transport. Gode råd til, hvordan din virksomhed kan spare penge på transport samtidig med, at det er til gavn for klimaet Sådan bliver din transport grøn Gode råd til, hvordan din virksomhed kan spare penge på transport samtidig med, at det er til gavn for klimaet TRANSPORTEN ER EN KLIMASYNDER Vognparken Transport er en af

Læs mere

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi

Vand og Affald. Virksomhedsstrategi Vand og Affald 2012 2016 Virksomhedsstrategi forord Vand og Affalds virksomhedsstrategi 2012 2016 er blevet til i samarbejde med virksomhedens medarbejdere, ledelse og bestyrelse. I løbet af 2011 er der

Læs mere

ES EJENDOMME OG SERVICE/DRIFT Februar 2011

ES EJENDOMME OG SERVICE/DRIFT Februar 2011 ES EJENDOMME OG SERVICE/DRIFT Februar 2011 GRØNT REGNSKAB UDENRIGSMINISTERIET ES EJENDOMME OG SERVICE/DRIFT Februar 2011 GRØNT REGNSKAB 1 Indholdsfortegnelse: 1. Grønt regnskab side 1 2. Samlet forbrug

Læs mere

Strategiplan Administration og Service

Strategiplan Administration og Service Strategiplan 2019-2022 Administration og Service Udgiver: Miljø- og Energiforvaltningen Administration og Service Udgivelse: 31.05.2018 Sagsnr.: 2018-012993 Dok.nr.: 2018-012993-9 Tekst: Strategiplanlægning

Læs mere

Energieffektivisering i små og mellemstore virksomheder. Arne Remmen ar@plan.aau.dk Institut for Samfundsudvikling og Planlægning Aalborg Universitet

Energieffektivisering i små og mellemstore virksomheder. Arne Remmen ar@plan.aau.dk Institut for Samfundsudvikling og Planlægning Aalborg Universitet Energieffektivisering i små og mellemstore virksomheder Arne Remmen ar@plan.aau.dk Institut for Samfundsudvikling og Planlægning Aalborg Universitet Energi effektivisering Den mest bæredygtige energi er

Læs mere

Byernes og kommunernes rolle i klimaomstillingen? - lederskab og handling nu!

Byernes og kommunernes rolle i klimaomstillingen? - lederskab og handling nu! Byernes og kommunernes rolle i klimaomstillingen? - lederskab og handling nu! KKR, Hillerød 19. juni 2019 Christian Ibsen, direktør Højere ambitioner er nødvendige Byerne: 70% af udledningerne i dag 70%

Læs mere

Fondens fokusområder indenfor energiforskning, -udvikling, -demonstration og -markedsmodning er følgende:

Fondens fokusområder indenfor energiforskning, -udvikling, -demonstration og -markedsmodning er følgende: Fase 1 opslag 2016: Energi Frist: 2. Maj 2016 kl. 19 Grand Solutions: Typisk 2-5 år; 5-30 mio. kr. Budgettet er i 2016 på ca. 70 mio. kr. Innovationsfondens investeringer inden for energiområdet skal understøtte

Læs mere

XXXXX VVS A/S. Xxxx Xxxxxxxx ,45

XXXXX VVS A/S. Xxxx Xxxxxxxx ,45 XXXXX VVS A/S Xxxx Xxxxxxxx ÅRLIGE BESPARELSER (DKK) TILBAGEBETALINGSTID (ÅR) 45.662 2,45 XXXXX VVS A/S 2/10 Indhold Konklusion 3 Sådan blev dit Energy Check udført 5 Analyse af besparelsespotentialet

Læs mere

Fra affald til ressourcer

Fra affald til ressourcer Fra affald til ressourcer Oplæg til et nyt affaldssystem bedre sortering Mindre CO2 Ren energi bæredygtig Omlægning Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund. Kommunerne i

Læs mere

BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil

BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil FOAM MAKES THE WORLD A SOFTER PLACE TO BE 2 Velkommen til BPI Bramming Plast-Industri A/S er den førende leverandør af avancerede kundetilpassede løsninger i skum. Vi

Læs mere

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS INDLEDNING Klimaforandringerne er en af de største udfordringer, som verden står over for i dag. Derfor har Danmark et nationalt mål om at være uafhængig

Læs mere

Udkast til printstrategi for Faxe Kommune

Udkast til printstrategi for Faxe Kommune Udkast til printstrategi for Faxe Kommune 1 Formål Faxe Kommune er klimakommune og sætter derfor fokus på kommunens energiforbrug og arbejder til stadighed på at udnytte energien bedre og reducere CO2

Læs mere

Mere end flådestyring

Mere end flådestyring www.toyota-forklifts.dk TOYOTA I_SITE Mere end flådestyring Hvordan kan jeg reducere omkostninger i forbindelse med skader? Hvad er min optimale flådestørrelse? Hvordan kan jeg øge min udnyttelsesgrad?

Læs mere

Udarbejdet den: 06. august 2012 Version: 4 Revideret den: Dokumentejer: Ole Steensberg Øgelund Side 1 af 8

Udarbejdet den: 06. august 2012 Version: 4 Revideret den: Dokumentejer: Ole Steensberg Øgelund Side 1 af 8 Dokumentejer: Ole Steensberg Øgelund Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Forord... 3 Systemstruktur... 4 Overordnet vision, målsætninger og politik for Vand og Affald... 5 Organisationsplan... 6 Ansvar og

Læs mere

AFFALDSSTRATEGI December 2003

AFFALDSSTRATEGI December 2003 AFFALDSSTRATEGI December 2003 Forsvarsministeriets Affaldsstrategi FORORD Vi lever i et miljøbevidst samfund i en tid, hvor der konstant arbejdes for en bæredygtig udvikling. Fokus er rettet mod alle dele

Læs mere

artikel SUSTAINGRAPH TEKNISK ARTIKEL

artikel SUSTAINGRAPH TEKNISK ARTIKEL SUSTAINGRAPH TEKNISK ARTIKEL SUSTAINGRAPH er et europæisk projekt, der sætter fokus på at forbedre europæiske grafiske SME ers (Små og mellemstore virksomheder) miljøpræstationer ud fra produktets livscyklus.

Læs mere

En visionær dansk energipolitik. Januar 2007

En visionær dansk energipolitik. Januar 2007 En visionær dansk energipolitik Januar 2007 2025 Udfordringer og Vision Regeringen vil sikre en fremtidig energiforsyning der: er pålidelig og sikker bidrager til et bedre miljø understøtter vækst og konkurrenceevne

Læs mere

Grønt Regnskab Overordnede tendenser

Grønt Regnskab Overordnede tendenser Grønt Regnskab 2013 Overordnede tendenser Intro Målet for 2013 er nået! Investeringer og uddannelsesplaner har båret frugt og forbruget af el, varme og vand er faldet. Til gengæld står vi med et paradoks,

Læs mere

Totalløsning til videokonferencer og præsentationer. Visual & Unified Communication

Totalløsning til videokonferencer og præsentationer. Visual & Unified Communication Totalløsning til videokonferencer og præsentationer Visual & Unified Communication Idéer kommer hurtigere rundt end mennesker Effektiv kommunikation er altafgørende for at drive en produktiv og bæredygtig

Læs mere

Dokumenterede fordele ved originale Sabroe reservedele fra Johnson Controls

Dokumenterede fordele ved originale Sabroe reservedele fra Johnson Controls Johnson Controls PARTS CENTRE Dokumenterede fordele ved originale Sabroe reservedele fra Johnson Controls Originale reservedele resulterer i lavere energiforbrug Det er omkostningsbesparende at anvende

Læs mere

Shells generelle forretningsprincipper

Shells generelle forretningsprincipper Shells generelle forretningsprincipper Royal Dutch Shell plc Indledning Shells generelle forretningsprincipper er grundlaget for den måde, hvorpå alle virksomheder i Shell Gruppen* driver forretning.

Læs mere

Fra affald til ressourcer

Fra affald til ressourcer Fra affald til ressourcer Oplæg til et nyt affaldssystem Mere energi Mindre CO2 Sund økonomi Affald som ressource bæredygtig Omlægning Affald er en del af løsningen i omstillingen til et bæredygtigt samfund.

Læs mere

»BIM Universe - Håndtering og deling af information. Jette Bakgaard Stolberg BIM supervisior, fagleder

»BIM Universe - Håndtering og deling af information. Jette Bakgaard Stolberg BIM supervisior, fagleder »BIM Universe - Håndtering og deling af information Jette Bakgaard Stolberg BIM supervisior, fagleder as Kort om ALECTIA A/S Vores opfattelse af BIM Vores fokus Vores erfaringer Vores ønsker »Fakta om

Læs mere

VIRKSOMHEDSPROFIL EN MERE EFFEKTIV HVERDAG

VIRKSOMHEDSPROFIL EN MERE EFFEKTIV HVERDAG VIRKSOMHEDSPROFIL EN MERE EFFEKTIV HVERDAG Gennem vores markedsviden og indsigt i den enkelte kundes behov, implementerer vi løsninger, der sikrer en mere effektiv forretning SELSKABET, FIRMAET & PARTNERNE

Læs mere

ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER

ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER Overblik og helhedsløsninger for private boligejere Dette projekt har modtaget støtte fra EUs Horizon 2020 forsknings og innovations program No 649865 Forfatterne

Læs mere

Strategi for Frederiksberg Forsyning A/S

Strategi for Frederiksberg Forsyning A/S Strategi 2020 for Frederiksberg Forsyning A/S Forord 2 Omverdenen 3 Vores vision 4 Vores mission 5 Strategiske mål 6 Strategiske temaer 7 Strategi 2020 kunden er i centrum Det er vores ambition at levere

Læs mere

Bæredygtighed Viden til tiden

Bæredygtighed Viden til tiden Bæredygtighed Viden til tiden Det bæredygtige byggeri Uanset hvilket abstraktionsniveau man fokuserer på, så kommer vi ikke uden om bæredygtighed. Hensynet til Moder Jord, til menneskene omkring os, til

Læs mere

BORNHOLMERMÅL? HVORFOR BRIGHT GREEN ISLAND OG

BORNHOLMERMÅL? HVORFOR BRIGHT GREEN ISLAND OG HVORFOR BRIGHT GREEN ISLAND OG BORNHOLMERMÅL? Vi står på en brændende platform; vi skal sikre øens og samfundets bæredygtighed i dag og i morgen. Det er afgørende at vi forholde ros til den lokale bæredygtighed,

Læs mere

CO 2 -opgørelse, 2009. Genanvendelse af papir, pap og plast fra genbrugspladser og virksomheder

CO 2 -opgørelse, 2009. Genanvendelse af papir, pap og plast fra genbrugspladser og virksomheder CO 2 -opgørelse, 2009 Genanvendelse af papir, pap og plast fra genbrugspladser og virksomheder 1. november 2011 Indhold FORMÅL 4 FAKTA 4 RESULTAT 4 EJERS VURDERING AF OPGØRELSEN 5 BESKRIVELSE AF ANLÆG/TEKNOLOGI/PROCES

Læs mere

Bilag 3 til Dagsorden til møde i Klima- og Energipolitisk Udvalg torsdag den 4. juni 2009

Bilag 3 til Dagsorden til møde i Klima- og Energipolitisk Udvalg torsdag den 4. juni 2009 Bilag 3. Første udkast til handlingsplaner Handlingsplan 1.1 ESCO Indsatsområde 1 Energimæssige optimeringer i kommunale ejendomme Handlingsplan 1.1 ESCO I fastsættes en målsætning om, at Greve Kommune

Læs mere

45 år med tjek på luft. Professionelle løsninger kræver professionelle leverandører

45 år med tjek på luft. Professionelle løsninger kræver professionelle leverandører 45 år med tjek på luft Professionelle løsninger kræver professionelle leverandører 45 år med tjek på luft TCÅ Trykluft Centret A/S har i mere end 45 år været eksperter i trykluft, og vi leverer trykluftskompressorer

Læs mere

Grønt regnskab 2011. kort udgave. www.klima.ku.dk/groen_campus

Grønt regnskab 2011. kort udgave. www.klima.ku.dk/groen_campus Grønt regnskab www.klima.ku.dk/groen_campus Københavns Universitet (KU) er blandt Danmarks største arbejdspladser. Omkring 50.000 medarbejdere og studerende har deres daglige gang på knap 1 mio. m 2. En

Læs mere

KONE Care TM Individuel Vedligeholdelse fordi forebyggelse er bedre end reparation. Dedicated to People Flow

KONE Care TM Individuel Vedligeholdelse fordi forebyggelse er bedre end reparation. Dedicated to People Flow fordi forebyggelse er bedre end reparation Dedicated to People Flow KONE CareTM Begrænset udgift Individuelt tilpasset vedligeholdelse for din KONE elevator Ubegrænset værdi og frihed... Kunder har forskellige

Læs mere

Bæredygtig Udvikling i Grundfos. Stig Koust Sustainable Product Specialist Aarhus Tech

Bæredygtig Udvikling i Grundfos. Stig Koust Sustainable Product Specialist Aarhus Tech Bæredygtig Udvikling i Grundfos Stig Koust Sustainable Product Specialist Aarhus Tech 28-09-18 Mig Grenå Gymnasium Matematisk Student 2004:2007 Aarhus Universitet Nanoscience 2009:2017 Bachelorprojekt

Læs mere

afsnit 13 KLIMA OG BÆREDYGTIGHED

afsnit 13 KLIMA OG BÆREDYGTIGHED 230 afsnit 13 KLIMA OG BÆREDYGTIGHED Indhold: 13.1 Bæredygtigt byggeri...232-233 13.2 Muret byggeri i et bæredygtigt perspektiv... 234 231 13.1 Bæredygtigt byggeri Hos Saint-Gobain Weber A/S er bæredygtighed

Læs mere

BERLINGSKE BUSINESS GRØNNE FORRETNINGSMODELLER

BERLINGSKE BUSINESS GRØNNE FORRETNINGSMODELLER BERLINGSKE BUSINESS GRØNNE FORRETNINGSMODELLER Michael Fray, chefkonsulent ITS & ECM ANBEFALINGER DET SMARTE GRØNNE KONTOR Print Udskift små lokale printere med færre miljørigtige MFP er Udskriv på begge

Læs mere

Corporate Social Responsibility

Corporate Social Responsibility Corporate Social Responsibility Vores tilgang til socialt ansvar Vores tilgang til social ansvarlighed er baseret på de principper, politikker og processer, der gør, at vi opfylder vores grundlæggers mål,

Læs mere

Din samarbejds partner på Print og dokument håndtering.

Din samarbejds partner på Print og dokument håndtering. Print Danmark ApS Din samarbejds partner på Print og dokument håndtering. Rammeaftale Til GAF Danmark Bilag 1. Bilag 1 Om print Danmark ApS Print Danmark er en veltrænet, dedikeret salgs- og support-organisation,

Læs mere

Ø ko n o m i s ke f o rd e l e ve d r e n l u f t. Camfil Farr clean air solutions

Ø ko n o m i s ke f o rd e l e ve d r e n l u f t. Camfil Farr clean air solutions Ø ko n o m i s ke f o rd e l e ve d r e n l u f t Camfil Farr Segment brochure LC C L iv s cy k l u s o m ko s t n i n ge r Camfil Farr clean air solutions H va d ko s t e r re n l u f t I et ventilationsanlæg

Læs mere

Redegørelse for CO2-reduktion i Gentofte Kommune 2011

Redegørelse for CO2-reduktion i Gentofte Kommune 2011 Redegørelse for CO2-reduktion i Gentofte Kommune 2011 1 CO 2 -udledning i Gentofte Kommune Gentofte Kommune indgik i maj 2009 aftale med Danmarks Naturfredningsforening om at blive Klimakommune. Herved

Læs mere

ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER

ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER ENERGI RENOVERING UD OVER ALLE GRÆNSER Overblik og helhedsløsninger for private boligejere Dette projekt har modtaget støtte fra EUs Horizon 2020 forsknings og innovations program No 649865 Forfatterne

Læs mere

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS

PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS PÅ VEJEN MOD FOSSILFRIHED KLIMASTRATEGI FOR AARHUS INDLEDNING Klimaforandringerne er en af de største udfordringer, som verdenssamfundet står overfor. Derfor har Danmark et nationalt mål om at være uafhængig

Læs mere

TA K T I L N AT U R E N

TA K T I L N AT U R E N TAK TIL NATUREN ANSVAR FOR MILJØET OG FOKUS PÅ KOMMENDE GENERATIONER Kvänum har hjemsted i et område af samme navn et lille hyggeligt samfund i det vestlige Sverige, hvor marker og skove har kendetegnet

Læs mere

Bæredygtighedsrapport 2018

Bæredygtighedsrapport 2018 Bæredygtighedsrapport 2018 Toyota Material Handling Europe SAMMEN gør vi en forskel 1 Bæredygtighedsrapport 2018 OM TOYOTA MATERIAL HANDLING EUROPE Et stærkt globalt netværk Ansatte Omsætning Struktur

Læs mere

TILTAG TIL ØGET RESSOURCE-EFFEKTIVITET. Bjørn Bauer, PlanMiljø

TILTAG TIL ØGET RESSOURCE-EFFEKTIVITET. Bjørn Bauer, PlanMiljø TILTAG TIL ØGET RESSOURCE-EFFEKTIVITET Bjørn Bauer, PlanMiljø NY REGULERING er der et behov? Mange virksomheder vil gerne, særligt, hvis det giver udbytte Men markedet kan ikke selv Begrænsning af risici

Læs mere

Fra driftsoptimering til bæredygtig vækst!

Fra driftsoptimering til bæredygtig vækst! Fra driftsoptimering til bæredygtig vækst! 1 Steve Howard Chief Sustainability Officer, IKEA Group 2 Kært barn Energy Management omfatter planlægning og drift af energirelaterede produktion og forbrugsenheder.

Læs mere

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867

VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI HAR ARBEJDET MED NYTÆNKNING SIDEN 1867 VI UDVIKLER, TÆNKER NYT OG SIKRER EN BÆREDYGTIG FREMTID Vi er aktivt med til at løse den klimamæssige udfordring I alle dele af EWII arbejder vi strategisk og

Læs mere

Vi værner om vores planet. Teknologier og koncepter til at tage vare på miljøet. Information Miljøaktiviteter

Vi værner om vores planet. Teknologier og koncepter til at tage vare på miljøet. Information Miljøaktiviteter Vi værner om vores planet Teknologier og koncepter til at tage vare på miljøet Information Miljøaktiviteter Konica Minolta virksomheden som en ansvarlig global borger Som førende producent af kontor- og

Læs mere

Årlig statusrapport 2015

Årlig statusrapport 2015 Årlig statusrapport 2015 Vattenfall Vindkraft A/S Dokument nr. 18400802 06. september 2016 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger... 1 2. Præsentation af Vattenfall Vindkraft A/S... 1 3. Miljøpolitik

Læs mere

FLERE FORDELE. Semler Services indgår samarbejdsaftale med canon. Services

FLERE FORDELE. Semler Services indgår samarbejdsaftale med canon. Services FLERE FORDELE Semler Services indgår samarbejdsaftale med canon Services Semler Services indgår samarbejdsaftale med Canon Canon imagerunner ADVANCE C5250i Specifikationer: Hastighed: 51 sider pr. minut

Læs mere

Dynamics AX hos Columbus

Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX hos Columbus Dynamics AX er ikke længere bare Dynamics AX Stop lige op, før du vælger at opgradere Vejen til produktivitet er Rollecentre Henrik fortæller dig, hvordan det er at være kunde

Læs mere

Energioptimering og -audit

Energioptimering og -audit Energioptimering og -audit Få mest muligt ud af din energi Få yderligere information på: www.schneider-electric.dk Energi og produktionsomkostninger Leder du efter produktivitets effektivisering? Et konkurrencepræget

Læs mere

Energidag - House of Energy. Kim Christensen, Group CEO

Energidag - House of Energy. Kim Christensen, Group CEO Energidag - House of Energy Kim Christensen, Group CEO Integrerede Energisystemer kræver samarbejde mellem aktører Med det formål at: Reducere det samlede relative energiforbrug Sikre en hurtig og effektiv

Læs mere

SOLCELLER en lys idé til jeres boligforening

SOLCELLER en lys idé til jeres boligforening SOLCELLER en lys idé til jeres boligforening Læs her om mulighederne for at få solceller på taget med hjælp fra jeres forsyningsselskab For mange boligforeninger er det en rigtig god idé at få solceller

Læs mere

En buy-back løsning hos VisBlue reducerer produktionsprisen og kunden får penge refunderet ved returnering af produkt

En buy-back løsning hos VisBlue reducerer produktionsprisen og kunden får penge refunderet ved returnering af produkt En buy-back løsning hos VisBlue reducerer produktionsprisen og kunden får penge refunderet ved returnering af produkt Virksomheden VisBlue har deltaget i Region Midtjyllands projekt Rethink Business Fokuseret

Læs mere

Grønt regnskab 2015 Temarapport Energiforbrug

Grønt regnskab 2015 Temarapport Energiforbrug Grønt regnskab 2015 Temarapport Energiforbrug Skoler, dag- og døgntibud til børn voksne og unge El, vand, varme og CO 2-udledning fra kommunale ejendomme Status. I 2015 har der været en lille stigning

Læs mere

Vi har alle et medansvar. HUMI s bidrag til en bæredygtig og ansvarlig udvikling

Vi har alle et medansvar. HUMI s bidrag til en bæredygtig og ansvarlig udvikling Vi har alle et medansvar HUMI s bidrag til en bæredygtig og ansvarlig udvikling I HUMI arbejder vi aktivt med at bidrage til en bæredygtig og ansvarlig udvikling i verden. Vi har i januar 2019 gennemført

Læs mere

Fra sund fornuft til god forretning. Realdania ErhvervsForum

Fra sund fornuft til god forretning. Realdania ErhvervsForum Fra sund fornuft til god forretning Realdania ErhvervsForum Den 9. november 2011 Aktivt ejerskab ATP Koncernen arbejder med samfundsansvar på flere niveauer Kunder og samfund Medarbejdere Miljø og klima

Læs mere

SKAL VI OGSÅ FORSYNE JERES EJENDOM MED BESPARELSER?

SKAL VI OGSÅ FORSYNE JERES EJENDOM MED BESPARELSER? SKAL VI OGSÅ FORSYNE JERES EJENDOM MED BESPARELSER? En enkel løsning, der holder øje med vand- og energiforbruget og sparer jer for tusindvis af kroner I jeres ejendom kan der være mange penge at spare

Læs mere

Grønt regnskab 2012. Verdo Hydrogen A/S

Grønt regnskab 2012. Verdo Hydrogen A/S Grønt regnskab 2012 Verdo Hydrogen A/S VERDO Agerskellet 7 8920 Randers NV Tel. +45 8911 4811 info@verdo.dk CVR-nr. 2548 1984 Indholdsfortegnelse 1. Basisoplysninger... 3 1.1 Navn, beliggenhed og ejerforhold...

Læs mere

C S R. Corporate Social Responsibility. I BabySam tror vi på at en god start på eget liv er grundstenen for selv at skabe det gode Børneliv.

C S R. Corporate Social Responsibility. I BabySam tror vi på at en god start på eget liv er grundstenen for selv at skabe det gode Børneliv. C S R Corporate Social Responsibility a Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a Denne redegørelse udgør en del af ledelsesberetningen i årsrapporten for BabySam A/S for 2016/17.

Læs mere

Aarhus Kommune. vil give grøn varme til borgerne

Aarhus Kommune. vil give grøn varme til borgerne vil give grøn varme til borgerne v/jan B. Willumsen, afdelingschef Hvem er vi Hvad har vi nået hvad kan vi Målsætninger Hvad er planen Udfordringer, samspil, samarbejde hvem er vi? En offentlig virksomhed

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Borgmesterens Afdeling Den Økonomiske Forvaltning - Rådhuset - 8100 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 12. maj 2004 via Magistraten Tlf. nr.: 9840 2185 Jour. nr.: Ref.: LW Grønt Regnskab

Læs mere

Dig og de andre fordele

Dig og de andre fordele Indkøb med omtanke Skal vi passe på miljøet samm en? Dig, mig & miljøet Vi har alle et fælles ansvar for at passe på naturen, miljøet og ressourcerne, og derfor har vi udviklet konceptet Indkøb med omtanke.

Læs mere

Vi har alle et medansvar. HUMI s bidrag til en bæredygtig og ansvarlig udvikling

Vi har alle et medansvar. HUMI s bidrag til en bæredygtig og ansvarlig udvikling Vi har alle et medansvar HUMI s bidrag til en bæredygtig og ansvarlig udvikling I HUMI arbejder vi aktivt med at bidrage til en bæredygtig og ansvarlig udvikling i verden. Vi har i januar 2019 gennemført

Læs mere

Fremtidens opvarmning er baseret på sol og el!

Fremtidens opvarmning er baseret på sol og el! Fremtidens opvarmning er baseret på sol og el! Et energineutralt hus med solenergi og elvarme er en totalløsning for fremtiden bygget med innovative kvalitetskomponenter og den rette viden Intelligent

Læs mere

Klima- og miljøregnskab 2015

Klima- og miljøregnskab 2015 Klima- og miljøregnskab 2015 Status på vej mod 65% -reduktion Siden lanceringen af Nykredits klima- og miljøstrategi frem mod 2020 er vi i Nykredit nået knap halvdelen af vejen i forhold til den interne

Læs mere

Ernst Kuburovic 3 STEP IT

Ernst Kuburovic 3 STEP IT Ernst Kuburovic 3 STEP IT Agenda Hvem er 3 Step IT? Lifecycle Management konceptet AssetNG som et værktøj Finansierng vs. Kontantkøb Bæredygtighed Q&A? Vores mission er at skabe den mest optimale IT livscyclus

Læs mere

Aalborg Kommunes Bæredygtighedsstrategi 2016 2020

Aalborg Kommunes Bæredygtighedsstrategi 2016 2020 Forsyning Vision: Aalborg Kommunes Bæredygtighedsstrategi 2016 2020 Bilag 6 Visionen er at al energiforsyning skal være baseret på vedvarende energikilder og at håndtering af spildevand og affald skal

Læs mere

www.siemens.dk/buildingtechnologies Advantage Services Fleksibelt servicekoncept skræddersyet til kundernes behov Answers for infrastructure.

www.siemens.dk/buildingtechnologies Advantage Services Fleksibelt servicekoncept skræddersyet til kundernes behov Answers for infrastructure. www.siemens.dk/buildingtechnologies Fleksibelt servicekoncept skræddersyet til kundernes behov Answers for infrastructure. optimering monitorering -opgradering -opdatering Service giver optimeret drift,

Læs mere

Smart Energy Campaign. cosmo flash_flickr

Smart Energy Campaign. cosmo flash_flickr Smart Energy Campaign cosmo flash_flickr Hvad er SMERGY En europæisk EU-støttet energikampagne for 18-29 årige Danmark: Cirka 0,7 millioner personer - 12 % af befolkningen. I studiebyerne Århus og København

Læs mere

PRIMES. [1]Introduktion til grønne offentlige udbud. Præsenteret af. (Insert own logo)

PRIMES. [1]Introduktion til grønne offentlige udbud. Præsenteret af. (Insert own logo) PRIMES [1]Introduktion til grønne offentlige udbud Præsenteret af (Insert own logo) Co-funded by the Intelligent Energy Europe Programme of the European Union Hvorfor købe grønne produkter? At købe billigt

Læs mere

CASI BORGERPANEL DANMARK 18.-19. APRIL 2015 TEKNOLOGIRÅDET

CASI BORGERPANEL DANMARK 18.-19. APRIL 2015 TEKNOLOGIRÅDET VISIONSKATALOG CASI BORGERPANEL DANMARK 18.-19. APRIL 2015 TEKNOLOGIRÅDET FIRE VISIONER FOR EN BÆREDYGTIG FREMTID Vision 1: Bæredygtig elektronik Det er vores vision at alt elektronik er bæredygtig på

Læs mere

Gør din forretning grøn og rentabel Grøn Omstilling

Gør din forretning grøn og rentabel Grøn Omstilling Gør din forretning grøn og rentabel Grøn Omstilling Gitte Krasilnikoff, 20. maj 2014 Dagens program 1. Hvorfor grøn omstilling og bæredygtig? 2. Grøn forretning som vejen til vækst 3. Virksomhedscases

Læs mere

NORDJYLLANDS MEST CIRKULÆRE VIRKSOMHED 2017 DE FEM FINALISTER

NORDJYLLANDS MEST CIRKULÆRE VIRKSOMHED 2017 DE FEM FINALISTER NORDJYLLANDS MEST CIRKULÆRE VIRKSOMHED 2017 DE FEM FINALISTER Hvorfor? Et spørgsmål om ressourcer Global Footprint Network Earth Overshoot Day: 8. August 2016 1,7 jordkloder -> 4 jordkloder 2 Nordjyllands

Læs mere

WELCOME Conscious Actions Højdepunkter 2013

WELCOME Conscious Actions Højdepunkter 2013 CONSCIOUS ACTIONS HØJDEPUNKTER 2013 WELCOME Conscious Actions Højdepunkter 2013 I H&M har vi givet os selv den udfordring at ville gøre mode bæredygtig og bæredygtighed moderigtig. Vi vil gerne hjælpe

Læs mere

Ved at implementere disse teknologier, har Honda foretaget følgende forbedringer:

Ved at implementere disse teknologier, har Honda foretaget følgende forbedringer: Honda's filosofi Honda har i mange år været i front, når det drejer sig om miljøhensyn, og har været sig sit ansvar som global bilproducent bevidst. Honda har taget arbejdet med at minimere bilernes påvirkning

Læs mere

Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016.

Bæredygtighedspolitik. Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Bæredygtighedspolitik Denne politik er vedtaget af Castellum AB s (publ) bestyrelse den 20. januar 2016. Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Omfang... 2 3. Formål... 2 4. Definition af bæredygtighed...

Læs mere