Vestsjællands Amt, Vejle Amt og Nordjyllands Amt havde meldt afbud.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vestsjællands Amt, Vejle Amt og Nordjyllands Amt havde meldt afbud."

Transkript

1 Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) MPU alm. del - Bilag 414 Offentligt N O T A T SKOV- OG NATURSTYRELSEN J.nr LPA Ref. PCJ/SNI Noter i forlængelse af møde med regionplanlæggerne den 20. juni 2005 om planlægning for placering af erstatningsmøller i forbindelse med den nye udskiftningsordning for vindmøller Den 30. august 2005 Deltagere Lone Jansson Anders Mosbæk Nielsen Erik Schjeldal Elke Schäfer Lene Nebel Britt B. Poulsen Mona Kølbæk Pedersen Jørgen Olesen Jens Tang Karl Johan Legaard Jensen Knud Petersen Michel F. Schilling Pia C. Jensen Peder Baltzer Nielsen Skjold R. Nielsen Hovedstadens Udviklingsråd Storstrøms Amt Bornholms Regionskommune Fyns Amt Sønderjyllands Amt Sønderjyllands Amt Ribe Amt Ringkøbing Amt Århus Amt Viborg Amt Energistyrelsen Energistyrelsen Energistyrelsen Skov- og Naturstyrelsen Skov- og Naturstyrelsen Vestsjællands Amt, Vejle Amt og Nordjyllands Amt havde meldt afbud.

2 2 Indledende noter Energistyrelsen Der er fortsat en del udfordringer i forbindelse med planlægningen for vindmøllerne på land som følge af skrotningsordningen. Der er stor politisk bevågenhed med arbejdet med ordningen. Skov- og Naturstyrelsen Miljøministeren har været i samråd i både Miljø- og Planlægningsudvalget og Energipolitisk Udvalg. Miljøministeren har understreget, at der pågår en god dialog med regionplanmyndighederne, og at planlægningen vil fortsætte, så længe ordningen varer, dvs. frem til udgangen af Miljøministeren har lovet at orientere de 2 udvalg om den fortsatte planlægning i august Nyt møde Næste møde forventes afholdt i oktober-november /. Møllehøjde og lysafmærkning Statens Luftfartsvæsen (SLV) uddelte note om de gældende regler på området samt notatet Afmærkning af vindmøller (vedlægges). De nye krav til lysafmærkning betyder, at for de vindmøller, der skal lysafmærkes, er minimumskravet lavintensivt fast rødt lys med minimum 10 candela. Der kan fortsat være møller, der ikke skal lysafmærkes og møller, der i særlige tilfælde - af hensyn til flysikkerheden - skal afmærkes med et kraftigere lys, dvs. middelintensivt hvidt blikkende lys, minimum 2000 candela. Til illustration af det nye minimumskrav med lavintensivt fast rødt lys med minimum 10 candela, fortalte SLV, at bl.a. vindmøllerne på Middelgrunden er lysafmærket på nævnte måde. Der var spørgsmål til minimumskravet på 10 candela. Hertil svarede SLV, at den aktuelle lysafmærkning vil afhænge af de forskellige fabrikanters armatur, men at der ikke vil være synlig forskel på 10 candela og 100 candela. Forskellen kan kun måles, men ikke ses. Til spørgsmål om betydningen af bemalingen af møllerne, oplyste SLV, at bemalingen ikke er et krav i sig selv, men at farven er med til at synliggøre møllerne for luftfarten, og at dette dermed også vil indgå i den samlede vurdering af behovet for lysafmærkning. SLV oplyste, at de sager, amterne har indsendt til SLV, bliver afgjort ud fra de nye lysafmærkningskrav. Den generelle tilbagemelding fra regionplanlæggerne på de nye krav til lysafmærkning var positiv. Men en egentlig stillingtagen til, om de nye krav vil føre til ændringer i planlægningen for møllernes højde, må afvente en nærmere drøftelse i de respektive amter.

3 3 Ringkøbing Amt oplyste, at Vindmølleindustrien gennemfører en prøveopsætning på eksisterende møller i amtet, nu da de nye krav til lysafmærkning er på plads. Generelle spørgsmål i forbindelse med planlægningen Planlagt projekt nær eksisterende møllegruppe Bornholms Regionskommune gennemgik et konkret eksempel på et vindmølleprojekt, der er planlagt mindre end en km fra en eksisterende møllegruppe. Kommunalbestyrelsen har vurderet, at det er landskabeligt ubetænkeligt. Men ingen af eksemplerne i vindmøllevejledningen, som kan begrunde en reduceret afstand, er opfyldt. Sagen er påklaget til Naturklagenævnet. Skov- og Naturstyrelsen oplyste, at afstandskravet på 2½ km i vindmøllecirkulæret kan fraviges, hvis det skønnes at være landskabeligt ubetænkeligt. En kommunalbestyrelses skøn i forbindelse med den endelige vedtagelse af en plan kan som udgangspunkt ikke påklages til Naturklagenævnet. Men i det konkrete tilfælde kan det ikke udelukkes, at nævnet under hensyn til fravigelsens karakter vil betragte det som et retsligt spørgsmål. Nordjyllands Amt-notatet På opfordring af Ringkøbing Amt blev miljøministerens brev til Nordjylland om sammenhæng mellem sanerede møller og erstatningsmøller drøftet. Regionplanlæggerne konstaterede, at notatet kun omhandler sanering af møller indenfor det visuelle landskabsrum omkring de nye erstatningsmøller og ikke uheldigt opstillede møller generelt. Skov- og Naturstyrelsen oplyste, at modellen i notatet bygger på en konkret vurdering af de miljømæssige konsekvenser ved opstilling af nye møller i et "vindmøllelandskab". Styrelsen er enig i, at udpegningen af de møller, som ønskes saneret, bør ske ud fra en overordnet vurdering af de landskabelige og miljømæssige forhold. Men planlovens VVM-regler kan kun bruges på konkrete projekter. Sanering af uheldigt opstillede møller uden for de visuelle landskabsrum omkring erstatningsmøllerne må derfor sikres på anden måde. Notatet peger derfor også på en samarbejdsmodel mellem planmyndighed og vindmølleselskab. Kyndbymøllerne Hovedstadens Udviklingsråd oplyste, at regionplantillægget for møllerne ved Kyndbyværket er påklaget til Naturklagenævnet. Klagerne vedrører bl.a., at VVM-redegørelsen ikke har behandlet lavfrekvent støj. Skov- og Naturstyrelsen oplyste, at regionplantillægget har givet anledning til flere henvendelser til miljøministeren fra lokale politikere. Nævnet sigter mod at kunne afgøre sagen på første møde efter sommerferien.

4 4 Brugte vindmøller Ribe Amt oplyste, at amtet have modtaget ansøgninger med 80 m høje, brugte møller Energistyrelsen oplyste, at det er forudsat i skrotningsordningen, at erstatningsmøller skal være fabriksnye. Der fremsendes uddrag af reglerne for ordningen til Regionplanmyndighedernes orientering. Ændring af planloven og vindmølleplanlægning i 2006 Skov- og Naturstyrelsen Den ændrede planlov blev vedtaget af Folketinget den 17. juni Det betyder, at regionplanmyndighederne - bortset fra Bornholm - ikke vil kunne tilvejebringe nye regionplanretningslinier efter den 31. december Regionplanmyndighederne vil i 2006 selv kunne tilvejebringe VVM-tillæg, som ikke forudsætter ændringer af regionplanen/landsplandirektivet. Det vil også gælde for VVM-vindmølletillæg indenfor specifikt udpegede områder, som ikke strider mod en fastlagt møllehøjde i regionplanen/landsplandirektivet. Endvidere vil regionplanmyndighederne kunne færdiggøre igangsat VVM-vindmølleplanlægning, som for udsætter planændringer, i samarbejde med Miljøministeriet, hvis det kan nås i Igangsat VVM-planlægning, som ikke færdiggøres i 2006, kan færdiggøres af de nye storkommuner, hvis der ikke forudsættes ændringer i det landsplandirektiv, som har erstattet regionplanen. Forudsættes der ændringer i landsplandirektivet, kan planlægningen færdiggøres af kommunerne i samarbejde med Miljøministeriet eller helt overtages af Miljøministeriet. Status for regionplanmyndighedernes vindmølleplanlægning Hovedstadens Udviklingsråd Forslag til Regionplan 2005 er ikke vedtaget endeligt. VVM-regionplantillægget for 2 vindmøller ved Kyndbyværket er som nævnt indbragt for Naturklagenævnet. Rådet har modtaget en ansøgning om et projekt med 80 meter høje vindmøller ved Allerød Vestsjællands Amt Forslag til Regionplan 2005 er ikke vedtaget endeligt. Vej- og Miljøudvalget har indstillet til Økonomiudvalg og Amtsråd, at forslag til VVMregionplantillæg nr. 24 for møllerne i Nr. Bjergby fremlægges.

5 5 Hvad angår den supplerende regionplanlægning for vindmølleområder, er tidsplanen rykket. Amtet vurderer, at det først er realistisk at fremlægge planforslaget i løbet af første halvår Storstrøms Amt Forslag til Regionplan 2005 var fremlagt til den 10. juni i år og er ikke vedtaget endeligt. Forslaget peger på tre områder - Masnedø, Kappel og Nøjsomheds Odde - med mulighed for opstilling af demonstrations- og testmøller højere end 80 m. Ved Nøjsomheds Odde kan møllerne desuden være store produktionsmøller. Kappel-området er delt i to etaper. Kappel I er en eksisterende møllepark, hvor planen er i de nærmeste 2-4 år at udskifte 24 møller med 6 store møller. Regionplanen peger på to alternative placeringer for Kappel II (Tidshorisont ). Energi E2 foreslår en justering, så Kappel I kan rumme 7-9 møller i to rækker og at Kappel II kan rumme 3-4 møller med en anden placering end i regionplanforslaget Kappel I og Kappel II vurderes ifølge regionplanforslaget at have en mulig samlet rummelighed på 50 MW. Der er stor opbakning til projektet i amtsrådet, men det vil ikke kunne overholde regionplanens 3 km retningslinje. Amtet har fremlagt forslag til regionplantillæg nr. 17 med VVM-redegørelse for et projekt med 2 demonstrationsmøller med en effekt på tilsammen 5,8 6,8 MW på Masnedø til den 9. september i år. Bornholms Regionskommune Regionplantillæg nr. 10 blev vedtaget endeligt den 17. maj i år og omfatter to adskilte vindmølleprojekter. Det ene projekt er som nævnt indbragt for Naturklagenævnet med henvisning til, at det ligger for tæt på en eksisterende vindmøllegruppe. Fyns Amt Forslag til Regionplan 2005 er ikke vedtaget endeligt. Amtet har fremlagt et debatoplæg med 7 vindmølleområder til den 1. august i år. Det vurderes, at især 5 områder, herunder 3 områder i Det Sydfynske Øhav er realistiske. Der lægges op til 1-3 møller på 100 m i hvert område, og den samlede rummelighed skønnes at blive 25 MW, såfremt alle de pågældende projekter ønskes fremmet politisk. Sønderjyllands Amt Forslag til Regionplan 2005 er ikke vedtaget endeligt. Det vurderes, at den samlede rummelighed er 20 MW.

6 6 Amtet har fremlagt forslag til regionplantillæg nr. 39 med 6 nye vindmølleområder til den 31 august i år. I hvert område skal kunne opstilles mindst 3 møller på 1,5 MW, og den samlede rummelighed vurderes at blive 27 MW. Ribe Amt Forslag til Regionplan 2005 vil blive fremlagt til efteråret. Amtet har fremlagt forslag til regionplan nr. 41 for 2 møller på 80 meter og en effekt på 850 kw til den 31 august i år. Amtsrådet har endvidere besluttet at planlægge for 3 projekter med tilsammen 8 møl ler på 850 kw og en effekt på ca. 7 MW. Vejle Amt Forslag til Regionplan 2005 er fremlagt til den 15. august i år. Der er ikke udpeget nye vindmølleområder. Men der åbnes mulighed for opstilling af op til 120 meter høje møller på nærmere angivne vilkår i de 39 områder, som i dag er udlagt til mindre møller. Det skønnes, at den forslåede ændring vil medføre en rummelighed på 30 MW. Ringkøbing Amt Forslag til Regionplan 2005 er fremlagt til den 12. september i år. Der er fortsat stor interesse for at opstille møller i de områder, som amtet har udpeget Regionplantillæg nr. 48. Der er fremlagt debatoplæg for tre af de udpegede områder i tillæg nr. 48. Det drejer sig om områderne ved Ulfborg, Tim og No. Amtet vil i den kommende tid påbegynde konkret planlægning for andre af de 16 udlagte områder i tillæg nr. 48. Foruden de udlagte vindmølleområder i tillæg nr. 48 har amtet peget på 6 mulige vindmølleområder i forbindelse med offentliggørelsen af Forslag til Regionplan Amtet vil i forbindelse med den endelige vedtagelse af Regionplan 2005 sidst på året tage stilling til, om de 6 områder skal udlægges som vindmølleområder på linie med de udlagte områder i tillæg nr. 48 til regionplan Amtet fastholder en bruttorummelighed på ca. 100 MW i den eksisterende planlægning. Århus Amt Amtet har fremlagt et debatoplæg for et udskiftningsprojekt på 18 MW på Overgård ved Mariager Fjord til den 10. august i år. Viborg Amt Forslag til Regionplan 2005 blev vedtaget endeligt den 9. maj i år.

7 7 Amtet har netop gennemført offentlighedsfasen for et debatoplæg og påregner i august/september at kunne offentliggøre et forslag til regionplantillæg med 8-10 realistiske vindmølleområder og en rummelighed på 40 MW. Nordjyllands Amt Forslag til Regionplan 2005 var fremlagt til den 23. maj i år og er ikke vedtaget endeligt Amtsrådet har netop besluttet at igangsætte en supplerende vindmølleplanlægning.

8 8 Overblik Region Hovedstadens Udviklingsråd Vestsjællands Amt Potentielle skrotningsmøller fordelt på regioner Skønnet bruttorummelighed i planer og planforslag m. v. Kommentar 19 MW 47 MW Regionplan 2005 (forslag): 40 MW/ 70/ 80 m VVM-tillæg Kyndby: 7 MW/ 150 m 31 MW 10 MW Regionplan 2005 (forslag): 4 MW/ 100 m Område ved Ny Bjergby (forslag): 6 MW/ 100 m/ 125 m Supplerende planlægning er igangsat Storstrøms Amt 48 MW 57 MW Regionplan 2005 incl. Madsnedø (forslag): 57 MW/ 155 m Bornholms Regionskommune 6 MW 11 MW VVM-tillæg nr. 10: 11 MW/ 93 m/ 100 m Fyns Amt 19 MW 25 MW Regionplan 2005 (forslag): 0-5 MW/ 80 m 7 nye vindmølleområder (debatoplæg): 25 MW/ 100 m Sønderjyllands 19 MW 47 MW Regionplan 2005 (forslag): 20 MW/ 80 m Amt Regionplantillæg for 6 nye vindmølleområder (forslag): 27 MW/ m Ribe Amt 14 MW 14 MW Regionplan 2001 (Esbjerg Havn ): 6 MW/ 100 m Supplerende planlægning for 4 projekter: 8 MW/ 80 m Vejle Amt 9 MW 30 MW Regionplan 2005 (forslag): 30 MW/ 120 m Ringkøbing Amt 71 MW 100 MW Regionplantillæg nr. 48: 100 MW/ 100 m Århus Amt 11 MW 18 MW Regionplan 2005 (forslag): 0 MW Planlægning for projekt (debatoplæg): 18 MW. Møllehøjden fastlægges i VVM-tillæg Viborg Amt 57 MW 84 MW Regionplan MW Regionplantillæg for 8-10 nye vindmølleområder (debatoplæg): 40 MW Møllehøjden fastlægges i VVM-tillæg Nordjyllands Amt 96 MW 20 MW Regionplan 2005 (forslag): 20 MW/ 100 m Supplerende planlægning er igangsat I alt 400 MW 463 MW

Nye mulige fremtidige vindmølleområder i Salling

Nye mulige fremtidige vindmølleområder i Salling Tillæg nr. 6 til Regionplan 2005 for Viborg Amt Nye mulige fremtidige vindmølleområder i Salling VIBORG AMT - Miljø og Teknik J.nr. 8-52-6-2-4-05 Tillæg nr. 6 til Regionplan 2005 for Viborg Amt er udarbejdet

Læs mere

Nye mulige fremtidige vindmølleområder i den sydlige del af Viborg Amt

Nye mulige fremtidige vindmølleområder i den sydlige del af Viborg Amt Tillæg nr. 7 til Regionplan 2005 for Viborg Amt Nye mulige fremtidige vindmølleområder i den sydlige del af Viborg Amt VIBORG AMT - Miljø og Teknik J.nr. 8-52-6-2-5-05 Tillæg nr.7 til Regionplan 2005 for

Læs mere

Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 404 Offentligt

Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 404 Offentligt Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del - Bilag 404 Offentligt Folketings Miljø- og Planlægningsudvalg J.nr. SNS-145-00041 Den 19. maj 2006 Redegørelse for anvendelsen af planlovens bestemmelser om

Læs mere

Kommuneplan 1997 Tillæg nr. 13

Kommuneplan 1997 Tillæg nr. 13 Kommuneplan 1997 Tillæg nr. 13 Sanering og udskiftning af vindmøller ved Ebeltoft Færgehavn Redegørelse Baggrund På Ebeltoft Færgehavn står der i dag 18 vindmøller, 16 på havnens nordlige mole og 2 på

Læs mere

/JHJ. Sanering af vindmøller

/JHJ. Sanering af vindmøller 02.11.07/JHJ Sanering af vindmøller 1. Fyns Amts Regionplan 2005- (offentliggjort december 2005) indeholder mulighed for opstilling af nye vindmøller i udpegede lokaliseringsområder for vindmøller, samt

Læs mere

Vindmølleområde ved Nørrekær Enge Rammeområde 10.7.V1

Vindmølleområde ved Nørrekær Enge Rammeområde 10.7.V1 RETNINGSLINIER Vindmølleområde ved Nørrekær Enge Rammeområde 10.7.V1 Side 1 af 11 Aalborg Kommune, Februar 2008 Side 2 af 11 K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse

Læs mere

Forlængelse af klagefrist for udstedt kommuneplantillæg og VVMtilladelse

Forlængelse af klagefrist for udstedt kommuneplantillæg og VVMtilladelse Byer J.nr. ode-200-00026 Ref. xsizi Den 5. januar 2010 Forlængelse af klagefrist for udstedt kommuneplantillæg og VVMtilladelse Ved en fejl er det udstedte kommuneplantillæg for vindmøller ved Rens Hedegård

Læs mere

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive.

Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010. Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6. www.skive. FO FO R RS SL LA AG G Vindmøller ved Åsted DECEMBER 2010 Kommuneplantillæg nr. 12 til Kommuneplan 2009-2021 for Skive Kommune vindmølleområde 4.V6 www.skive.dk/vindenergi INDLEDNING OG BAGGRUND Skive Kommune

Læs mere

Amt Ansøgere 2004 Dimensionering 2004 Optag 2004 Amt Ansøgere 2003 Dimensionering 2003 Optag 2003

Amt Ansøgere 2004 Dimensionering 2004 Optag 2004 Amt Ansøgere 2003 Dimensionering 2003 Optag 2003 Statistik for social- og sundhedsassistentuddannelsen 1993-2004 Følgende oversigt viser ansøgere, dimensionering og optag baseret på social- og sundhedsassistentuddannelsen i perioden 1993-2004. Tallene

Læs mere

2-delt borgermøde: Forslag om vindmøller ved Øster Børsting. Tirsdag den 21. august 2012 kl.19 Velkommen!

2-delt borgermøde: Forslag om vindmøller ved Øster Børsting. Tirsdag den 21. august 2012 kl.19 Velkommen! 2-delt borgermøde: Forslag om vindmøller ved Øster Børsting Tirsdag den 21. august 2012 kl.19 Velkommen! Program Første del (fælles) Kl. 19.00 Kl. 19.10 Kl. 19.20 Kl. 19.45 Kl. 20.15 Velkommen v/ Jens

Læs mere

Vindmølleområde ved Lyngdrup Rammeområde 5.9.V4

Vindmølleområde ved Lyngdrup Rammeområde 5.9.V4 RETNINGSLINIER Vindmølleområde ved Lyngdrup Rammeområde 5.9.V4 Side 1 af 9 Aalborg Kommune, Februar 2008 Side 2 af 9 K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

NOTAT. Notat status for vindmølleplanlægningen. Dato:

NOTAT. Notat status for vindmølleplanlægningen. Dato: Side 1/10 NOTAT Til: Sagsnr.: Vedr.: ØK 01.02.00-P20-7-14 Notat status for vindmølleplanlægningen Dato: 01-12-2014 Dette notat har til formål, at give indblik i status for planlægningen for nye vindmølleprojekter

Læs mere

Afrapportering fra arbejdsgruppen om fremtidens vindmølleplanlægning. Kommuneplan 2013. Nyt vejledningsnotat om husstandsvindmøller.

Afrapportering fra arbejdsgruppen om fremtidens vindmølleplanlægning. Kommuneplan 2013. Nyt vejledningsnotat om husstandsvindmøller. Afrapportering fra arbejdsgruppen om fremtidens vindmølleplanlægning. Kommuneplan 2013 Nyt vejledningsnotat om husstandsvindmøller Eksempelsamling Kontorchef Niels Bjørkbom Naturstyrelsen Arbejdsgruppe

Læs mere

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet

8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi- og Erhvervsudvalget 29. september 2015 8. Fornyet behandling af ansøgning om opstilling af 5 ekstra vindmøller ved Holmen ved Hemmet 15-023871 Sagsfremstilling Baggrund

Læs mere

KOMMUNERNES VINDMØLLEPLANLÆGNING OG STØJDEBATTEN HENRIK HØEGH MILJØORDFØRER (V) FORMAND FOR KLIMA- MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET, LOLLAND KOMMUNE

KOMMUNERNES VINDMØLLEPLANLÆGNING OG STØJDEBATTEN HENRIK HØEGH MILJØORDFØRER (V) FORMAND FOR KLIMA- MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET, LOLLAND KOMMUNE KOMMUNERNES VINDMØLLEPLANLÆGNING OG STØJDEBATTEN HENRIK HØEGH MILJØORDFØRER (V) FORMAND FOR KLIMA- MILJØ- OG TEKNIKUDVALGET, LOLLAND KOMMUNE VINDMØLLEBEKYMRINGEN Naboer er bekymrede for deres livskvalitet.

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle

Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Debatoplæg Vindmøller ved Skodsebølle Marts 2016 Vindmøller ved Skodsebølle Lolland Kommune er et af de steder i verden, hvor der produceres mest vedvarende energi pr. indbygger, og kommunen vil fortsætte

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision.

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 28. april 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 67. Revision af vindmølleplanlægning i Sagsnr: 01.02.00-P15-2-15 Resumé Miljø- og teknikudvalget

Læs mere

Vejledning om planlægning for og landzonetilladelse til opstilling af vindmøller

Vejledning om planlægning for og landzonetilladelse til opstilling af vindmøller Revideret vejledning til vindmøllecirkulæret Udkast af 12. juni 2008 Miljøministeriets vejledning nr. Vejledning om planlægning for og landzonetilladelse til opstilling af vindmøller Denne vejledning knytter

Læs mere

DEBATOPLÆG. Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby

DEBATOPLÆG. Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby DEBATOPLÆG Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby November 2010 Nyt vindmølleområde ved Bursø nord for Holeby I planstrategien for Lolland Kommune fremhæves, at Lolland er det sted i verden, hvor

Læs mere

Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose

Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose Forslag til Tillæg nr. 7A Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan 2009-2021 Område til vindmøller ved Videbæk Mose Kort- & Matrikelstyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune 15. marts 2011

Læs mere

Tillæg nr. 7B. Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose. Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 7B. Til Ringkøbing-Skjern Kommuneplan Område til vindmøller ved Videbæk Mose. Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 7B Til Ringkøbing-plan 2009-2021 Område til vindmøller ved Videbæk Mose Kort- & Matrikelstyrelsen og Ringkøbing- Ringkøbing- 16. august 2011 1 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Kommuneplantillægget

Læs mere

Udstedelse af kommuneplantillæg til Lolland Kommune - Vindmøller ved Kappel

Udstedelse af kommuneplantillæg til Lolland Kommune - Vindmøller ved Kappel Lolland Kommune Jernbanegade 7 4930 Maribo Plan- og virksomhedsområdet J.nr. ROS-403-01908 Ref. geagg/pekan Dato 27. maj 2010 Udstedelse af kommuneplantillæg til Lolland Kommune - Vindmøller ved Kappel

Læs mere

Tillæg nr. 12b. Til Kommuneplan for Ringkøbing-Skjern Kommune. For et område til vindmøller ved Troldhede. Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 12b. Til Kommuneplan for Ringkøbing-Skjern Kommune. For et område til vindmøller ved Troldhede. Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 12b Til Kommuneplan 2009-2021 For et område til vindmøller ved Troldhede Fremlagt i offentlig høring som Tillæg nr. 8b til Temaplan for vindmøller i Ringkøbing-Skjern Kommune (Kommuneplantillæg

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

VINDMØLLER I VARDE KOMMUNE V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune

VINDMØLLER I VARDE KOMMUNE V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune I V/ Ivar Sande, Plan og Byggechef, Varde Kommune Varde Kommune sigter mod en CO2 neutral energiproduktion Vision Varde Byråd ønsker at medvirke til, at de nationale mål for udnyttelse af alternative energikilder

Læs mere

Vindmølleplanlægning A-Z. Køge Bugt. Proces, Potentialer & Barrierer. Miljøministeriet Vindmøllesekretariatet

Vindmølleplanlægning A-Z. Køge Bugt. Proces, Potentialer & Barrierer. Miljøministeriet Vindmøllesekretariatet Vindmølleplanlægning A-Z Proces, Potentialer & Barrierer Køge Bugt 5. september 2011 Cand.Scient Joachim Holten Palvig Miljøministeriet Vindmøllesekretariatet Vindmølleplanlægning - resort Havvindmøller

Læs mere

Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 28. november 2016

Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 28. november 2016 Offentligt borgermøde Udbyneder Forsamlingshus Mandag den 28. november 2016 Vindmøller ved Overgaard Randers Kommune Aftenens program, kl. 19.00 21.00 Velkommen, v. RK chef for Plan, Byg og Veje, Rune

Læs mere

Vindmøller i Nørrekær Enge. Miljørapport, Bilag 2 - Visualiseringer af forhold til planlagte Drøstrup møller August 2007

Vindmøller i Nørrekær Enge. Miljørapport, Bilag 2 - Visualiseringer af forhold til planlagte Drøstrup møller August 2007 Vindmøller i Nørrekær Enge Miljørapport, Bilag 2 - Visualiseringer af forhold til planlagte Drøstrup møller August 2007 Udover Nørrekær Enge er der i Regionplantillæg 198 udpeget et vindmølleområde ved

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision.

Miljø- og teknikudvalget har senest den 10. december 2015 drøftet indholdet i en revision. Møde: Byrådet Mødetid: 17. maj 2016kl. 16:00 Mødested: Det gamle Rådhus Sekretariat: Sekretariatet 164. Revision af vindmølleplanlægning i Sagsnr: 01.02.00-P15-2-15 Resumé Miljø- og teknikudvalget har

Læs mere

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune.

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. Program 19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. 19:05 Vindmølleplanlægning i Vejen Kommune v. fagkoordinator Thomas Boldsen, Vejen kommune. 19:25 Indlæg omkring

Læs mere

Lokalplan nr. 278 samt Tillæg nr. 3 til Temaplan for Vindmøller (Kommuneplantillæg 100)

Lokalplan nr. 278 samt Tillæg nr. 3 til Temaplan for Vindmøller (Kommuneplantillæg 100) Returadresse Plan, Udvikling og Kultur Rødkløvervej 4 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Johnny Christensen Direkte telefon 9974 1279 E-post planlagning@rksk.dk Dato 3. maj 2010 Sagsnummer 2009100648A Lokalplan

Læs mere

Nationalt testcenter. - for vind møl ler yed Østen Id. VVM-redegørelse: Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del Bilag 276 Offentligt

Nationalt testcenter. - for vind møl ler yed Østen Id. VVM-redegørelse: Miljø- og Planlægningsudvalget MPU alm. del Bilag 276 Offentligt Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10 MPU alm. del Bilag 276 Offentligt VVM-redegørelse: Nationalt testcenter - for vind møl ler yed Østen Id WM-redegørelse: Nationalt testcenter for vindmøller Projektledelse:

Læs mere

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller Vindmøller ved Bredlund Oplæg til debat Planlægning for to 150 m høje vindmøller Juni 2015 Oplæg til debat om vindmøller ved Bredlund Møllerne visualiseret fra nordøst fra Godrumvej. SFP WIND Denmark ApS

Læs mere

Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge

Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge Sammenfattende redegørelse vindmøller i Nørrekær Enge Den sammenfattende redegørelse er udarbejdet i henhold til Miljøvurderingslovens 9, stk. 2, og omhandler: Lokalplan nr. 134 og 10-7-101 og kommuneplantillæg

Læs mere

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2.

Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg og Lokalplan Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. Punkt 17. Godkendelse af annullering af Kommuneplantillæg 9.012 og Lokalplan 9-6-105. Vindmølleområde ved Øster Hassing Kær, landområde Hals (2. forelæggelse) 2014-18303 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Eventuelle ændringer af det offentliggjorte forslag til Regionplan 2016

Eventuelle ændringer af det offentliggjorte forslag til Regionplan 2016 Ribe Amt Sagsnr. 04/2640 Teknik og Miljøområdet 19. april 2006 Eventuelle ændringer af det offentliggjorte forslag til Regionplan 2016 Ribe Amtsråds økonomiudvalg har på møde den 5. april 2005 behandlet

Læs mere

Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket

Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket Indkaldelse af ideer og forslag Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket Oktober 2009 Hvad er en VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering af Virkninger på Miljøet. VVM-reglerne for anlæg på land fremgår

Læs mere

Referat. fra Plan & Miljøudvalg

Referat. fra Plan & Miljøudvalg Referat fra Plan & Miljøudvalg Mødedato: Tirsdag den 22. december 2015 Mødetidspunkt: 8:30-11:30 Mødested: Deltagere: Afbud: Mødelokale 2 Esbjerg Rådhus John Snedker (A), Karsten Degnbol (V), Henrik Andersen

Læs mere

Afgørelse i sagen om opstilling af husstandsvindmølle i Ulfborg.

Afgørelse i sagen om opstilling af husstandsvindmølle i Ulfborg. Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 11. november 2009 J.nr. NKN-31-01632 marma Afgørelse i sagen om opstilling af husstandsvindmølle

Læs mere

J.nr. D Den 28. marts 2003

J.nr. D Den 28. marts 2003 DEPARTEMENTET LANDSPLANAFDELINGEN J.nr. D 212-0005 Den 28. marts 2003 Udviklingen i region-, kommune- og lokalplanlægningen for detailhandelsstrukturen Miljøministerens detailhandelsredegørelse 2003 til

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33

KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33 KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33 Varde Kommune September 2007 Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 2004-2016, Gl. Varde Kommune Baggrund Baggrunden for kommuneplantillægget er et ønske om at

Læs mere

Vindkraft. Fælles mål. Strategi

Vindkraft. Fælles mål. Strategi Udkast til strategi for vindkraft Vindkraft Fælles mål I 2035 er de eksisterende landvindmøller nedtaget og erstattet af ca. 750 moderne møller på over 100 meters højde. Møllerne placeres så vidt muligt

Læs mere

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering.

Vindmøllerne forudsætter kommuneplantillæg, lokalplan, VVM og miljøvurdering. Møde: Miljø- og teknikudvalget Mødetid: 10. november 2016kl. 15:30 Mødested: E.3.12 Sekretariat: Sekretariatet 193. Igangsætning af planlægning for vindmøller ved Overgaard Sagsnr: 01.02.05-P16-2-16 Resumé

Læs mere

Debatoplæg. Vindmølleplanlægning i Vejle Kommune

Debatoplæg. Vindmølleplanlægning i Vejle Kommune Debatoplæg Vindmølleplanlægning i Vejle Kommune Kolofon: Debatoplæg til vindmølleplanlægning for Vejle Kommune Udgivet af Vejle Kommune, august 2010 Redigeret af: Marianne Bjerre, Teknisk Forvaltning,

Læs mere

Vindmøller nær Timlundvej ved Stakroge. Udkast til VVM-tilladelse BILAG 4

Vindmøller nær Timlundvej ved Stakroge. Udkast til VVM-tilladelse BILAG 4 Vindmøller nær Timlundvej ved Stakroge Udkast til VVM-tilladelse BILAG 4 UDKAST til VVM-tilladelse for vindmølleprojekt ved Stakroge Stakroge Vindmøllepark ApS har søgt om tilladelse til at opstille fem

Læs mere

Den danska planeringsprocessen. Landinspektør Helle Witt By- og Landskabsstyrelsen

Den danska planeringsprocessen. Landinspektør Helle Witt By- og Landskabsstyrelsen Den danska planeringsprocessen Landinspektør Helle Witt By- og Landskabsstyrelsen Emner - Miljøministeriet - Plansystemet - Landsplanlægning - Fingerplan 07 - Regionale udviklingsplan - Kommuneplaner -

Læs mere

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs. DEBATOPLÆG Vindmøller ved Ålsrode Norddjurs Kommune april 2015 UDVIKL INGSFOR V A L T NINGE N Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Visualisering af 150 meter høje vindmøller,

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede

Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede Debatoplæg om udvidelse af vindmølleparken Lønborg Hede (Lønborg Hede II) Tillæg nr. 59 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra

Læs mere

DEBAT TILLÆG 20 Projektet og dets baggrund

DEBAT TILLÆG 20 Projektet og dets baggrund DEBAT R e g i o n p l a n 2001-2012 TILLÆG 20 Udvidelse af golfbane mellem Tårnborg- parken og Høneklint i Korsør Kommune Projektet og dets baggrund Korsør Kommune og Korsør Golfklub ønsker golfbanen i

Læs mere

Temamøde for kommunalbestyrelsen 20. januar 2015 Kl. 12.30 15.00. Revision af vindmølleplan i Norddjurs Kommune

Temamøde for kommunalbestyrelsen 20. januar 2015 Kl. 12.30 15.00. Revision af vindmølleplan i Norddjurs Kommune Temamøde for kommunalbestyrelsen 20. januar 2015 Kl. 12.30 15.00 Revision af vindmølleplan i Norddjurs Kommune 1 Dagsorden 1. Hvad er de overordnede statslige energipolitiske mål? 2. Hvad er vi som kommune

Læs mere

Velkommen. Borgermøde om. vindmøller på Hirtshals havn

Velkommen. Borgermøde om. vindmøller på Hirtshals havn Velkommen Borgermøde om vindmøller på Hirtshals havn Aftenens program 19:00 Velkomst og præsentation, tekniskdirektør Andreas Duus, Hjørring Kommune 19:05 Oplæg om Hirtshals Havns ansøgning ved formand

Læs mere

Landsplandirektiv om afgrænsning og ramme for anvendelse af den grønne kile gennem Flyvestation Værløse

Landsplandirektiv om afgrænsning og ramme for anvendelse af den grønne kile gennem Flyvestation Værløse Landsplandirektiv om afgrænsning og ramme for anvendelse af den grønne kile gennem Flyvestation Værløse Landsplandirektiv om afgrænsning og ramme for anvendelsen af den grønne kile gennem Flyvestation

Læs mere

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3A til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted DEBATOPLÆG 6. februar 2013 til den 6. marts 2013 Visualisering af 4 nye vindmøller på 130 meter, set fra Hyttenvej Skagen Frederikshavn Sæby Debatoplæg Vindmøller ved Donsted rojekt: Baggrund Frederikshavn

Læs mere

Udskiftningsordningen blev der ryddet op?

Udskiftningsordningen blev der ryddet op? Udskiftningsordningen blev der ryddet op? Landskabelig analyse Udarbejdelse af VVM Visualisering Design af vindmølleparker Planlægning SJ-Consult Landskabsarkitekt Susan Jessien Vestergade 48 H 8000 Århus

Læs mere

Esbjerg Kommune LOKALPLAN NR. 3 47. Forbud mod opstilling af vindmøller i Allerup

Esbjerg Kommune LOKALPLAN NR. 3 47. Forbud mod opstilling af vindmøller i Allerup Esbjerg Kommune LOKALPLAN NR. 3 7 Forbud mod opstilling af vindmøller i Allerup HVAD ER EN LOKALPLAN? En lokalpian er den type plan, Byrådet kan anvende til at fastlægge bestemmelser om den enkelte ejendoms

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 272 samt Tillæg nr. 50 til Kommuneplan 2009, tidligere Skjern Kommune

Forslag til lokalplan nr. 272 samt Tillæg nr. 50 til Kommuneplan 2009, tidligere Skjern Kommune Returadresse Plan, Udvikling og Kultur Rødkløvervej 4 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Rebecca Molders Direkte telefon 99741040 E-post planlagning@rksk.dk Dato 31. august 2010 Sagsnummer 2009070212A Forslag

Læs mere

Spørgsmål og svar i forbindelse med borgermøde om vindmøller ved Binderup, den 4. juni 2014.

Spørgsmål og svar i forbindelse med borgermøde om vindmøller ved Binderup, den 4. juni 2014. Spørgsmål og svar i forbindelse med borgermøde om vindmøller ved Binderup, den 4. juni 2014. Omkring 200 borgere fra lokalområdet deltog i mødet sammen med både politikere, embedsmænd fra kommunen, eksperter

Læs mere

3. Workshop. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 Revision af vindmølleplanlægning - gennemgang og diskussion

3. Workshop. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 Revision af vindmølleplanlægning - gennemgang og diskussion 3. Workshop Forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 Revision af vindmølleplanlægning - gennemgang og diskussion Program: Kl. 17.00 Kl. 17.45 Kl. 18.00 Kl. 19.00 Planforslag gennemgang og diskussion Sandwich

Læs mere

Indkaldelse af forslag og ideer

Indkaldelse af forslag og ideer Indkaldelse af forslag og ideer Vindmøller på Danish Crowns slagteri i Horsens Nord TEKNIK OG MILJØ 2 INDKALDELSE AF FORSLAG OG IDEER Vindmøller på Danish Crowns slagteri i Horsens Nord Danish Crown A/S

Læs mere

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015.

Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt Skovengen i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. Vindmøllepark Skovengen Der afholdes fordebat om vindmølleprojekt "Skovengen" i perioden fra den 7. august 2015 til den 4. september 2015. I fordebatperioden har du mulighed for indsende synspunkter og

Læs mere

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN

Energipark ved St. Soels. - vindmølle- og solcelleanlæg. Indkaldelse af idèer og forslag PLANAFDELINGEN PLANAFDELINGEN Energipark ved St. Soels - vindmølle- og solcelleanlæg Fem af de i alt syv vindmøller set fra Lundby syd for vindmølleområdet. Vindmøllerne er visualiseret med en rotor på 126 meter i diameter. PLANAFDELINGEN

Læs mere

Ringkjøbing Amt Teknik og Miljø. Regionplan Tillæg nr. 1. Vindmøller sydøst for Hemmet, Egvad Kommune.

Ringkjøbing Amt Teknik og Miljø. Regionplan Tillæg nr. 1. Vindmøller sydøst for Hemmet, Egvad Kommune. Ringkjøbing Amt Teknik og Miljø Regionplan 2005 Tillæg nr. 1 Vindmøller sydøst for Hemmet, Egvad Kommune. December 2006 S:\Kort og Geodata\Regionplan\2005\Tillaeg\T_01_Vindmoller_Hemmet.pub S:\TM\PDF-filer\Regionplan

Læs mere

Vedtagelsen betyder, at byggeri og anlæg samt ændring af den bestående anvendelse af en ejendom, skal ske som angivet i planen.

Vedtagelsen betyder, at byggeri og anlæg samt ændring af den bestående anvendelse af en ejendom, skal ske som angivet i planen. Returadresse Plan, Udvikling og Kultur Rødkløvervej 4 6950 Ringkøbing Sagsbehandler Johnny Christensen Direkte telefon 9974 1279 E-post planlagning@rksk.dk Dato 8. september 2010 Sagsnummer 2009100801A

Læs mere

Revideret udkast til nyt vindmøllecirkulære og vejledning

Revideret udkast til nyt vindmøllecirkulære og vejledning By- og Landskabsstyrelsen Haraldsgade 53 2100 København Ø blst@blst.dk 16. marts 2009 Revideret udkast til nyt vindmøllecirkulære og vejledning Det er nu to år siden, at strukturreformen blev gennemført,

Læs mere

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3B til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

Foto: Fyns Amt. Vindmøller Fiber bredbånd Højspændingsanlæg Teleanlæg Affaldsbehandling Forsvarets anlæg Naturgasanlæg

Foto: Fyns Amt. Vindmøller Fiber bredbånd Højspændingsanlæg Teleanlæg Affaldsbehandling Forsvarets anlæg Naturgasanlæg 19-12-2005 19:23 Side 1 Foto: Fyns Amt 6.1 Vindmłller.qxd Kapitel 6 - Tekniske anlæg 6.1 6.2 6.3 6.4 6.5 6.6 6.7 Vindmøller Fiber bredbånd Højspændingsanlæg Teleanlæg Affaldsbehandling Forsvarets anlæg

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1.

Natur- og Miljøklagenævnet har truffet afgørelse efter planlovens 58, stk. 1, nr. 4 1. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 23. oktober 2014 J.nr.: NMK-33-02560 Ref.: NYNAP-NMKN AFGØRELSE i sag om Aabenraa Kommunes vedtagelse af Lokalplan nr. 70

Læs mere

Notat om mulighederne for vindmøller ved Overgaard

Notat om mulighederne for vindmøller ved Overgaard Notat om mulighederne for 26 + 19 vindmøller ved Overgaard Vedrørende: Anmeldelse af 13.12.2016 fra Wind Estate om etablering af 19 nye 149,99 m høje vindmøller ved Overgaard Sagsnavn: Etablering af 149,99

Læs mere

Referat fra opstartsmøde om planlægning af Kappel demonstrationsmølleområde

Referat fra opstartsmøde om planlægning af Kappel demonstrationsmølleområde Notat Plan- og virksomhedsområdet J.nr. ROS-403-01908 Ref. geagg Den 19. november 2008 Referat fra opstartsmøde om planlægning af Kappel demonstrationsmølleområde Mødet afholdtes mandag d. 3. nov. 2008

Læs mere

Ansøgning vedr. vindmølleområde 1

Ansøgning vedr. vindmølleområde 1 Ansøgning vedr. vindmølleområde 1 Sagsnummer: Lokalitet: Ansøger: Konsulent: 01.02.20-G01-7-12 sydvest for Sæsing eksisterende vindmølleområde med 6 stk. 660 kw 4 eksisterende mølleejere bl.a. Niels Jørgen

Læs mere

Debatperiode 5.11. 17.12.2012.

Debatperiode 5.11. 17.12.2012. Debatperiode 5.11. 17.12.2012. Vindmøller i Stevns Kommune! En god idé? Danmark har brug for mere vindkraft Stevns Kommune ønsker at undersøge og eventuelt udnytte mulighederne for vindkraft. I forbindelse

Læs mere

FOKUS PÅ KIRKER OG VINDMØLLER. Opfordring til dialog mellem Stifter og Kommuner i Danmark

FOKUS PÅ KIRKER OG VINDMØLLER. Opfordring til dialog mellem Stifter og Kommuner i Danmark FOKUS PÅ KIRKER OG VINDMØLLER Opfordring til dialog mellem Stifter og Kommuner i Danmark Idé Denne folder er udarbejdet i et samarbejde mellem Ministeriet for Ligestilling og Kirke og Stifterne i Danmark.

Læs mere

Vindmøller Grønkærvej

Vindmøller Grønkærvej Tillæg nr. 17 til plan 2013-2025 for Lemvig Tillæg nr. 17 til plan 2013-2013 for Lemvig Tillæg nr. 17 til plan 2013-2025 er udarbejdet med henblik på: At tilpasse afgrænsningen af de tre vindmøllezoner

Læs mere

vindmøller Debatoplæg om Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune

vindmøller Debatoplæg om Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune Debatoplæg om vindmøller Foroffentlighed for vindmølleplanlægning 1. juli - 31. august 2015 Teknisk Forvaltning - Skive Kommune 1 Debatoplæg om vindmøller Hvorfor ny planlægning? Foroffentlighed for vindmølleplanlægning

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2009-2021 for Lemvig Kommune EKSISTERENDE VINDMØLLEOMRÅDE 8 IFØLGE KOMMUNEPLAN 2009 2021

Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2009-2021 for Lemvig Kommune EKSISTERENDE VINDMØLLEOMRÅDE 8 IFØLGE KOMMUNEPLAN 2009 2021 FORSLAG Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2009-2021 Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2009-2021 er udarbejdet med henblik på: - at ændre afgrænsningen af det fremtidige rammeområde vindmølleområde 8 kommuneplanområde

Læs mere

Idéoplæg til. Solcelleanlæg ved Hobygård Rødby Fjord

Idéoplæg til. Solcelleanlæg ved Hobygård Rødby Fjord Idéoplæg til Solcelleanlæg ved Hobygård Rødby Fjord December 2018 Baggrund Lolland Kommune har modtaget en ansøgning fra GEOPARTNER, der på vegne af Niels Frederik Skov Jensen, Hobygård, søger om etablering

Læs mere

Lokalplan nr. 46. for opsætning af vindmøller i Elkenøre

Lokalplan nr. 46. for opsætning af vindmøller i Elkenøre Lokalplan nr. 46 for opsætning af vindmøller i Elkenøre Indledning...3 Lokalplan nr. 46...3 Redegørelse...3 Baggrund...3 Formål...3 Beliggenhed...3 Eksisterende forhold...3 Omgivende landskab...3 Fremtidige

Læs mere

Notat - Landskabelig vurdering af mulige vindmølleparker i området omkring Hoven ved Knaplundvej, Hejmdal/Påbøl og Barslund Mose

Notat - Landskabelig vurdering af mulige vindmølleparker i området omkring Hoven ved Knaplundvej, Hejmdal/Påbøl og Barslund Mose Returadresse Land, By og Kultur Planlægning Smed Sørensenvej 1, 6950 Ringkøbing Dato 21. september 2015 Sagsnummer 15-007089 Notat - Landskabelig vurdering af mulige vindmølleparker i området omkring Hoven

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX

Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX Forslag til Kommuneplantillæg nr. XX Kommuneplanramme 6.T.0X Februar 2015 Kerteminde Kommune Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf. 65 15 15 15 www.kerteminde.dk plan-byg@kerteminde.dk Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Afgørelsen betyder, at kommunen kan vedtage planforslaget i den fremlagte

Afgørelsen betyder, at kommunen kan vedtage planforslaget i den fremlagte Ringkøbing-Skjern Kommune Att.: Niels Peter Lauridsen Niels.Peter.Lauridsen@rksk.dk post@rksk.dk Ribe Stift Att.: Jonathan Pakula Kvist JOPK@km.dk kmrib@km.dk Afgørelse i sag om Ribe Stift indsigelse mod

Læs mere

Bemærkninger til tidslinje i indsigelse af

Bemærkninger til tidslinje i indsigelse af Bemærkninger til tidslinje i indsigelse af 10.09.2014 03.09.2010 Ingen bemærkninger 19.01.2012 Forslag 3c placerer ingen mølle på areal tilhørende Grønhedevej 10 04.12.2012 Plan- og Miljøudvalget beslutter

Læs mere

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Dansk Vindenergi ApS Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Frederikshavn Kommune Att.: Lene Morthensen Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn

Læs mere

Forslag til tilæg nr. 9 til Kommuneplan for Lemivg Kommune. Tillæg nr. 9 til Kommuneplan for Lemvig Kommune

Forslag til tilæg nr. 9 til Kommuneplan for Lemivg Kommune. Tillæg nr. 9 til Kommuneplan for Lemvig Kommune Forslag Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013-2013 for Lemvig Kommune Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013-2025 er udarbejdet med henblik på: - At ændre afgrænsningen af det fremtidige rammeområde vindmølleormåde

Læs mere

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN

NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN NATURKLAGENÆVNET FORMANDEN Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk 28. september 2007 J.nr.: NKN-33-01056 JP Afgørelse i sagen om Viborg Amts Tillæg nr.

Læs mere

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan Tillæg 33 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 21. december 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 33 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 21. december 2015

Læs mere

Vindmølleplanlægning. Borgermøde om vindmølleplanlægning foroffentlighed Morsø Kommune

Vindmølleplanlægning. Borgermøde om vindmølleplanlægning foroffentlighed Morsø Kommune Vindmølleplanlægning Borgermøde om vindmølleplanlægning foroffentlighed - 20.06.2016 Program 19.00 Velkomst - Hans Ejner Bertelsen 19.15 Proces og mål for planlægningen - Arne Kirk 19.30 Planlægning for

Læs mere

Status på kommunernes planlægning

Status på kommunernes planlægning Status på kommunernes planlægning November 2017 Danmarks Vindmølleforening 13 godkendte vindmølle projekter i 2017 pr. 14-9 Opsætning af 83 nye vindmøller svarende til 281 MW Nedtagning af 57 ældre møller

Læs mere

Tillæg nr. 9 til Kommuneplan for Lemivg Kommune. Tillæg nr. 9 til Kommuneplan for Lemvig Kommune

Tillæg nr. 9 til Kommuneplan for Lemivg Kommune. Tillæg nr. 9 til Kommuneplan for Lemvig Kommune Tillæg nr. 9 til plan 2013-2025 for Lemivg Tillæg nr. 9 til plan 2013-2025 for Lemvig Tillæg nr. 9 til plan 2013-2025 er udarbejdet med henblik på: At ændre afgrænsningen af det fremtidige rammeområde

Læs mere

Borgermøde om vindmøller ved Tolstrup

Borgermøde om vindmøller ved Tolstrup Borgermøde om vindmøller ved Tolstrup Onsdag den 31. oktober 2018 Program 1. Velkommen v. Stine Damborg, formand for Klima og Miljøudvalget i 2. Proces for behandling af vindmølleprojekt v. 3. Vindmølleprojektet,

Læs mere

Bilag 8 Vejledning om planlægning for og landzonetilladelse til opstilling af vindmøller

Bilag 8 Vejledning om planlægning for og landzonetilladelse til opstilling af vindmøller Bilag 8 Vejledning om planlægning for og landzonetilladelse til opstilling af vindmøller Denne vejledning knytter sig til cirkulære nr. 100 af 10. juni 1999 om planlægning for og landzonetilladelse til

Læs mere

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup

Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Tillæg nr 27 - Vindmøller syd for Gjurup Forslag Dato for offentliggørelse af forslag 10. april 2013 Høringen starter 10. april 2013 Høringen slutter 5. juni 2013 Redegørelse Med dette kommuneplantillæg

Læs mere

Vindmøller ved Thorup - Sletten

Vindmøller ved Thorup - Sletten Vindmøller ved Thorup - Sletten Ideoplæg Indkaldelse af ideer og forslag fra den 15. august 2016 til den 12. september 2016 Invitation til borgermøde Der afholdes borgermøde den 22. august 2016, kl. 19-21

Læs mere

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde

vindmøller, øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Invitation til borgermøde 1 MØLLE SKJULT AF BEPLANTNING Vindmøller øst for Rendbæk Indkaldelse af ideer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller øst for Rendbæk. Det nye vindmølleområde forventes

Læs mere

Vejledningsnotat om planlovens regler ved opstilling af husstandsmøller

Vejledningsnotat om planlovens regler ved opstilling af husstandsmøller VEJLEDNINGSNOTAT Det åbne land og friluftsliv J.nr. NST-100-00059 Ref. HWI Den 17. april 2012 Revideret 3. september 2012 Vejledningsnotat om planlovens regler ved opstilling af husstandsmøller På baggrund

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Knaplund

Debatoplæg om vindmøller ved Knaplund Debatoplæg om vindmøller ved Knaplund Debatoplæg om Lokalplan nr. 358 og Tillæg nr. 73 til Kommuneplan 2013-2025 for Debatperiode: fra den 16. september til den 14. oktober 2016 Herning Kommune Billund

Læs mere

Et område til undervisningsformål ved Lerpyttervej, Thisted

Et område til undervisningsformål ved Lerpyttervej, Thisted Et område til undervisningsformål ved Lerpyttervej, Thisted Kommuneplantillæg nr. 3586-3 O Maj 2007 Thisted Procedure for udarbejdelse af kommuneplantillæg Procedure omkring offentliggørelse af kommuneplantillæg

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatperiode i 4 uger: Fra mandag den 5. januar 2015 til mandag den 2. februar 2015. Oplæg til debat om vindmøller ved Aunsbjerg Ecopartner Aps. og lodsejer Holger Preetzmann

Læs mere

Hermed et lille nyhedsbrev, som denne gang omhandler mulige havvindmøller i vores område.

Hermed et lille nyhedsbrev, som denne gang omhandler mulige havvindmøller i vores område. Kære alle Hermed et lille nyhedsbrev, som denne gang omhandler mulige havvindmøller i vores område. Jeg vil anbefale Jer alle at deltage i det offentlige høringsmøde d. 20 maj på Lemvig Gymnasium fra 19.00

Læs mere