Indhold: Formålet med lovforslaget er at udmønte aftalen om omlægning af bilafgifterne mellem regeringen og Dansk Folkeparti fra september 2017.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Indhold: Formålet med lovforslaget er at udmønte aftalen om omlægning af bilafgifterne mellem regeringen og Dansk Folkeparti fra september 2017."

Transkript

1 SKATTEMINISTEREN Ændring af registreringsafgiftsloven og brændstofforbrugsafgiftsloven Skatteministeren - Oktober 2017 Formålet med lovforslaget er at udmønte aftalen om omlægning af bilafgifterne mellem regeringen og Dansk Folkeparti fra september Lovforslaget vil indeholde en ændring af registreringsafgiften, større fradrag for sikkerhedsudstyr, forhøjelse af tærskelværdi og tillæg for energieffektivitet, stramning af regler om leasing m.v. af køretøjer, forhøjelse af reparationsgrænsen og forhøjelse og øget differentiering af brændstofforbrugsafgift. Læs mere om omlægningen her: Retssikkerhedspakke III med ændring af skattekontrolloven, skatteindberetningslov og konsekvensændringer heraf Skatteministeren - Oktober 2017 Skattekontrolloven skal moderniseres og tredjepartsindberetninger flyttes over til en ny skatteindberetningslov. Formålet er at skabe større klarhed og sikre mere effektive, klare og tidssvarende kontrolhjemler. Samtidigt skal SKAT s mulighed for at tilbagekalde bindende svar ved værdiansættelse af aktiver begrænses. FSR finder det positivt, at skattekontrolloven gøres mere læsevenlig og kontrolhjemler mv. holdes tidssvarende. Det skal dog ikke være ændring for ændringens skyld. Kendte begreber skal ikke nødvendigvis udskiftes, hvis ikke det giver mening og navnlig ikke, hvis det kolliderer med borgerens forståelse af rettigheden/pligten. Samtidigt skal det sikres, at der ikke sker lovgivning i lovbemærkningerne. Ændring af kulbrinteskatteloven, lov om ansættelse og opkrævning m.v. af skat ved kulbrinteindvinding, lov om fremskyndet tilbagebetaling af visse afgifter og fusionsskatteloven Skatteministeren Oktober 2017

2 Forslaget indeholder en lempelse af beskatning for kulbrintevirksomhed i Danmark, samt en afskaffelse af forskudsmomsordningen. Det er en opfølgning på aftalen om udvikling af Nordsøen mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti fra marts FSR er bekymrede for den i høringsudkastet korte frist virksomhederne får for at finde alternativ finansiering og tilbagebetale de ydede lån efter forskudsmomsordningen. FSR har derfor i vores høringssvar til ministeriet foreslået at forlænge fristen. Indgåelse af dobbeltbeskatningsoverenskomst mellem Danmark og Azerbaijan Skatteministeren - Oktober 2017 Gennemførelse af dobbeltbeskatningsoverenskomsten med Azerbaijan, der har som formål at lempe dobbeltbeskatning ift. de to lande. Efter FSRs opfattelse er dobbeltbeskatningsoverenskomster et vigtigt værn mod dobbeltbeskatning. FSR hilser derfor denne dobbeltbeskatningsoverenskomst velkommen. Ændring af ligningsloven med udvidelse af fradragsret for erhvervsmæssige lønudgifter Skatteministeren November 2017 Lovforslaget skal sikre virksomhederne fradrag for erhvervsmæssige lønudgifter efter at Højesteret i sommers slog fast, at der i de to banksager ikke var fradrag for alm. lønudgifter til bankernes eget personale, der havde hjulpet ifm. opkøb af nogle filialer. Ændringen sker ved en indsættelse af en ny bestemmelse i ligningsloven. Forslaget er efter FSRs opfattelse for snævret. For det første giver det alene fradrag for lønudgifter og udgifter knyttet hertil. Der bør være fradrag helt generelt for erhvervsmæssige udgifter. Det vil sige også ifm. udvidelse af virksomheden mv. for andet end blot lønudgifter. Herudover vil der ske en forskelsbehandling mellem små og store virksomheder, idet store virksomheder kan have medarbejdere ansat, der hjælper med udvidelsen af virksomheden, mens mindre virksomheder må ty til professionel hjælp hos en advokat eller en revisor. Den mindre virksomhed vil efter forslaget ikke få fradrag for sin ellers klart erhvervsmæssige udgift. Desuden søger forslaget at begrænse koncerners fradragsret efter forslaget. Koncerner vil i mange tilfælde ikke få fradrag, fordi de pågældende medarbejdere er samlet i ét selskab, mens andre selskaber i koncernen muligvis har nytte af deres arbejde. Udgiften skal så viderefaktureres efter alm. skatteregler og dermed mistes fradragsretten. FSR har i vores høringssvar opfordret ministeriet til at løse denne problemstilling.

3 Ændring af selskabsskatteloven og fondsbeskatningsloven med skattefritagelse af teatre og daginstitutioner m.v. samt erklæringsordning for visse foreninger og fonde Skatteministeren November 2017 Lovforslaget vil fritage teatre og daginstitutioner, der er organiseret som selvejende institutioner for skattepligt af indkomst, der hidrører fra teatervirksomheden og daginstitutionsvirksomheden. Endvidere foreslås der en lempelse af selvangivelsespligten for visse foreninger. Lov om ændring af dobbeltbeskatningsoverenskomster gennem den Multilaterale Konvention Skatteministeren Januar 2017 Folketinget skal tilslutte sig, at Danmark kan ratificere den Multilaterale Konvention. Igennem denne vil allerede indgåede dobbeltbeskatningsoverenskomster blive ændret, således at BEPS minimumsstandarder, der er udarbejdet i OECD-regi, kan implementeres heri hurtigere end ved almindelige aftaler mellem Danmark og de forskellige andre lande. Det er langt hen ad vejen positivt, at Danmark er gået med i den Multilaterale Konvention, som er udarbejdet og forhandlet under OECD. Det havde dog været meget ønskværdigt, hvis også kravene til obligatorisk voldgift i situationer med dobbeltbeskatning havde været en del af Danmarks tilslutning. Dobbeltbeskatning er meget beklagelig risiko ved handel over landegrænser og en hæmsko for vækst. FSR vil derfor opfordre til, at Danmark i så mange tilfælde som muligt får indgået aftale om obligatorisk voldgift, så ingen skatteydere skal betale skat af deres indkomst mere end én gang. Ændring af selskabsskatteloven og forskellige andre love Skatteministeren Februar 2017 Forslaget skal bl.a. sikre, at danske regler er i overensstemmelse med EU-retten vedr. beskatning af foreninger og tilpasse hvordan tynd kapitaliseringsreglerne rammer udenlandske pensionsfondes investeringer i fast ejendom. Herudover vil forslaget indeholde en præcisering af reglerne om fast driftssted ved transparente enheder og en justering af værnsreglerne for beskatning af udbytter.

4 Ændring af kildeskatteloven, selskabsskatteloven og skattekontrolloven ift. en ny indeholdelsesmodel for kildeskat på aktieudbytter Skatteministeren Februar 2017 Der skal indføres en ny model for beskatning og indeholdelse ved udbetaling af udbytte til udenlandske aktionærer, således at fremtidig svindel begrænses. Forslaget skal ses i sammenhæng med den store sag om udbyttesvindel for 12,4 mia. kr. Ændring af aktieavancebeskatningsloven, boafgiftsloven, dødsboskatteloven, fondsbeskatningsloven og selskabsskatteloven Skatteministeren Februar 2017 Det skal være nemmere at overdrage aktierne i en virksomhed til en erhvervsdrivende fond, således at fonden kan drive virksomheden videre. Aktierne skal kunne overdrages med succession. Det er en opfølgning på en delaftale om Vækstplan DK mellem den daværende regering (Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti), Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti fra april Ændring af kildeskatteloven ift. Modernisering af reglerne for indtræden af fuld skattepligt Skatteministeren Februar 2017 Reglerne for indtræden af fuld skattepligt for personer med bopæl i udlandet, der råder over en bolig i Danmark skal moderniseres gennem enklere og mere objektive regler. Ejendomsskatteloven m.fl. Skatteministeren Februar 2017 Formålet med lovkomplekset er at erstatte den gældende ejendomsværdiskattelov og ejendomsskattelov fra 2021 med en ny ejendomsskattelov. Forslaget vil bl.a. indeholde en rabatordning for nuværende boligejere, en moderniseret stigningsbegrænsning for erhvervsejendomme og en permanent indefrysningsordning for ejerboliger for stigninger i ejendomsværdiskatten og grundskylden. Det er bl.a. en opfølgning på aftalen om tryghed om boligbeskatningen mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre fra maj 2017.

5 ERHVERVSMINISTEREN Lov om forsikringsformidling Erhvervsministeren, oktober 2017 Formålet med lovforslaget er bl.a. at sikre en øget forbrugerbeskyttelse på forsikringsformidlingsområdet, idet flere aktører på markedet vil blive underlagt tilsyn af Finanstilsynet, ligesom der vil blive stillet krav om, at alle forsikringsformidlere skal lave analyse af, hvilke behov den enkelte kunde har. Lovforslaget implementerer forsikringsdistributionsdirektivet, der har til formål at sikre alle forbrugere i EU samme beskyttelse ved at modernisere den gældende regulering og harmonisere nationale bestemmelser vedrørende forsikrings- og genforsikringsdistribution. Ændring af lov om Det Centrale Virksomhedsregister og en række andre love Ændring af reglerne om offentliggørelse af privatadresser i CVR m.v. Erhvervsministeren, oktober 2017 Lovforslaget har til formål at modernisere CVR-loven således, at loven i højere grad har brugernes og de registreredes behov i fokus. Reglerne om offentliggørelse af personoplysninger skal tilpasses, så de tilgodeser både hensynet til privatliv og gennemsigtighed på markedet. Den nye CVR-lov skal desuden tilpasses en virkelighed med øgede krav og forventninger til digitalisering, brug af data samt åbenhed om virksomheders ejer- og ledelsesforhold. Ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om kapitalmarkeder, lov om investeringsforeninger m.v. og forskellige andre love Forhandlede retningslinjer på det finansielle område, sikring af vandrende arbejdstageres ret til at optjene og bevare pensionsrettigheder, gennemførelse af ændringer som følge af benchmarkforordningen og PRIIPforordningen, udpegning af systemisk vigtige finansielle institutter (SIFI) m.v. Erhvervsministeren, oktober 2017 Lovforslaget har til formål at sikre lønmodtageres ret til at optjene og bevare pensionsordninger, når de flytter mellem Danmark og et andet EU-land. Endvidere skal det bidrage til at sikre en bedre forbrugerbeskyttelse på det finansielle område ved at skabe

6 mulighed for udarbejdelse af forhandlede retningslinjer for god skik for finansielle virksomheder samt lette adgangen for Finanstilsynet til at føre et effektivt tilsyn, når en forbruger klager over en finansiel virksomhed. Desuden gennemføres fornødne tilpasninger som følge af benchmark- og PRIIP-forordningen, og der gennemføres en mindre ændring af modellen for udpegning af SIFI er i Danmark. Ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber Ansvarlig drift af andelsboligforeninger Erhvervsministeren, december 2017 Lovforslaget har til formål at bidrage til en mere robust og sund andelsboligsektor. Lovforslaget er en opfølgning på anbefalingerne fra arbejdsgruppen om ansvarlig drift af andelsboligforeninger fra juni 2017, der bl.a. vedrører stiftelsen og finansieringen af en andelsboligforening, bestyrelsens ansvar og opgaver og vilkår i forlængelse af ophævelsen af en andelsboligforening. Lov om forretningshemmeligheder Erhvervsministeren, januar 2018 Lovforslaget har til formål at gennemføre en selvstændig lov om reglerne for beskyttelse af forretningshemmeligheder med henblik på at gøre det lettere for danske virksomheder at få overblik over reguleringen på området. Lovforslaget implementerer endvidere Europa- Parlamentets og Rådets direktiv om beskyttelse af forretningshemmeligheder (2016/943/EU). Ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om afvikling og restrukturering af visse finansielle virksomheder, lov om forebyggende foranstaltninger og finansiering af terrorisme og forskellige andre love Styrket indsats mod hvidvask, oprettelse af alternative investeringsfonde som SIKAV er og værdipapirfonde m.fl. Erhvervsministeren, februar 2018 Lovforslaget har til formål at gennemføre en skærpelse af fit & proper reglerne for ledelsesmedlemmer og giver mulighed for at inddrage en virksomheds tilladelse. Lovforslaget giver endvidere mulighed for, at alternative investeringsfonde kan organisere sig som SIKAV er og værdipapirfonde. Lovforslaget er en opfølgning på aftalen om en styrket indsats mod hvidvask m.v. i den finansielle sektor mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det

7 Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti fra juni Lov om klagemyndighed for offentlig erhvervsvirksomhed Erhvervsministeren, februar 2018 Den offentlige sektor skal ikke bevæge sig ind på private markeder og udføre opgaver, der ligger langt udover det offentliges kerneområde, og når det offentlige er i konkurrence med det private, skal det ske på fair og lige vilkår. Lovforslaget har på den baggrund til formål at etablere en klagemyndighed for offentlig erhvervsvirksomhed med henblik på at sikre bedre klagemuligheder og styrket håndhævelse af reglerne. Lovforslaget er en opfølgning på regeringens udspil om fair og lige konkurrence fra september 2017 og regeringsgrundlaget For et friere, rigere og mere trygt Danmark fra november Forslaget skal endvidere ses i sammenhæng med et lovforslag under økonomi- og indenrigsministeren om kommunal og regional erhvervsvirksomhed. Ændring af lov om EKF Danmarks Eksportkredit Bestemmelse om udbyttebetaling, rammer for en udbyttepolitik og etablering af en state account for EKF Erhvervsministeren, oktober Lovforslaget skal skabe hjemmel til udlodning af overskud i EKF Danmarks Eksportkredit til staten. Det er hensigten at EKF skal opretholde sit aktivitetsniveau og samtidig udbetale udbytte til staten. Lovforslaget er en opfølgning på aftale om udvikling af Nordsøen mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti fra marts FSR danske revisorer støtter arbejdet i EKF Danmarks Eksportkredit som er med til at få danske virksomheder til at vækste internationalt. Jf. aftale om udvikling af Nordsøen skal udbyttepolitikken tage afsæt i, at kapitalstrukturen i EKF er robust og egenkapitalen stigende. Det er vigtigt for FSR danske revisorer at statens krav om udbytte ikke overstiger et beløb der er forsvarligt i forhold til at EKF fortsat på minimum samme niveau som nu fortsat har mulighed for at støtte Danmarks vækstvirksomheder.

8 Lov om Vækstfonden Bestemmelse om udbyttebetaling, rammer for en udbyttepolitik og omdannelse af Vækstfonden til en selvstændig offentlig virksomhed. Erhvervsministeren, november 2017 Lovforslaget skal skabe hjemmel til udlodning af overskud i Vækstfonden til staten. Det er hensigten at Vækstfonden skal opretholde sit aktivitetsniveau og samtidig udbetale udbytte til staten. Lovforslaget er en opfølgning på aftale om udvikling af Nordsøen mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti fra marts Endvidere har lovforslaget til formål at omdanne Vækstfonden til en selvstændig offentlig virksomhed. FSR danske revisorer støtter arbejdet i Vækstfonden, der hjælpe mindre virksomheder og virksomheder med vækstambitioner at få finansieret deres ambitioner. Jf. aftale om udvikling af Nordsøen skal udbyttepolitikken tage afsæt i, at kapitalstrukturen i Vækstfonden er robust og egenkapitalen stigende. Det er vigtigt for FSR danske revisorer at statens krav om udbytte ikke overstiger et beløb der er forsvarligt i forhold til at Vækstfonden fortsat på minimum samme niveau som nu og gerne højere fortsat har mulighed for at støtte Danmarks vækstvirksomheder. FSR - danske revisorer håber, at en omdannelse af Vækstfonden til en selvstændig offentlig virksomhed gør Vækstfonden mere agil og giver dem større mulighed til at udbyde finansieringsalternativer for de mindre virksomheder hvor behovet er og med midler der passer til en relevant efterspørgsel end de muligheder Vækstfonden har nu med faste rammer og puljer. JUSTITSMINISTEREN Lov om supplerende bestemmelser til forordning om beskyttelse af fysiske personer i forbindelse med behandling af personoplysninger og om fri udveksling af sådanne oplysninger (databeskyttelsesloven) Justitsministeren, oktober 2017 Formålet med lovforslaget er at gennemføre en generel lov, som erstatter den nugældende persondatalov fra Lovforslaget supplerer reglerne i den generelle EU-forordning om databeskyttelse, som får virkning fra den 25. maj Forslaget opretholder og fastsætter

9 således supplerende nationale bestemmelser om behandling af personoplysninger inden for det nationale råderum, som forordningen giver mulighed for. FSR - danske revisorer afgav den 22. august 2017 høringssvar til udkast til forslag til databeskyttelsesloven. I den forbindelse pegede FSR danske revisorer på, at revisorbranchen kan understøtte virksomhedernes arbejde med at sikre og demonstrere compliance, og på hvordan det på en transparent måde dokumenteres over for kunder, samarbejdspartnere og myndigheder. FSR - danske revisorer har udarbejdet en erklæring, der kan give virksomhederne en høj grad af sikkerhed for, at de efterlever reglerne og som samtidig fungerer som lovpligtig skriftlig dokumentation. Hele høringssvaret kan læses her. Ændring af straffeloven Forhøjelse af strafferammen for grov hvidvask m.v. Justitsministeren, januar 2018 Formålet med lovforslaget er at gennemføre en række ændringer af straffeloven, der har til formål at styrke retshåndhævelsen i forhold til hvidvask, der i dag er kriminaliseret ved straffelovens 290, herunder ved forhøjelse af strafferammen for grov hvidvask. Lovforslaget indgår i opfølgningen på aftalen om en styrket indsats mod hvidvask m.v. i den finansielle sektor mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti fra juni Ændring af lov om indsamling m.v. Ændringer som følge af udviklingen på indsamlingsområdet. Justitsministeren, februar 2018 Formålet med lovforslaget er at gennemføre ændringer af indsamlingsloven i lyset af den udvikling, der har fundet sted på indsamlingsområdet siden lovens ikrafttræden i Indsamlinger er blevet en del af de alternative finansieringsmuligheder som virksomhederne bruger ved hovedsageligt opstart af produktion eller lignende i form af donationscrowdfunding. Vi ser positivt på, at reglerne ændres, så de tager højde for den nuværende anvendelse af indsamlinger.

10 UDDANNELSES- OG FORSKNINGSMINISTEREN Ændring af universitetsloven, lov om videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner og SU-loven Etablering af erhvervskandidatuddannelse Uddannelses- og Forskningsministeren, oktober 2017 Formålet med lovforslaget er at give universiteterne og de videregående kunstneriske uddannelsesinstitutioner mulighed for at udbyde deltidskandidatuddannelser for personer i sideløbende relevant beskæftigelse. Erhvervskandidatuddannelserne vil være uden deltagerbetaling, med fuldt statstilskud og uden Statens Uddannelsesstøtte. FSR danske revisorer er yderst positive over for lovforslaget om etableringen af en erhvervskandidatuddannelse, som er en oplagt mulighed for at skabe en bedre kobling mellem uddannelsessystemet og arbejdsmarkedet. I revisorbranchen har vi over en årrække allerede gjort gode erfaringer med at kombinere uddannelse og erhvervsarbejde. Effekten af denne kombination har været kandidater af stor værdi for erhvervslivet, hvilket blandt andet har medført en meget lav ledighed for cand.merc.aud. ere. Læs FSR s høringssvar ved at følge dette link [ Ændring af universitetsloven, lov om professionshøjskoler for videregående uddannelser, lov om erhvervsakademier for videregående uddannelser og forskellige andre love Nyt bevillingssystem for de taxameterstyrede videregående uddannelser m.v. Forventes fremsat: Uddannelses- og Forskningsministeren, februar 2018 Formålet med lovforslaget er bl.a. at ændre de bestemmelser, der vedrører fastsættelse af tilskud til de taxameterstyrede videregående uddannelser, som led i en reform af bevillingssystemet. FSR danske revisorer bifalder et forslag til et dynamisk bevillingssystem, hvor universiteterne ikke ensidigt bliver belønnet for et kvantitetsparameter - at uddanne mange unge - men at det er meningen at universiteterne fremover bliver belønnet for at de unge får kvalitet og relevans med i deres uddannelse.

11 Læs FSR s nyhed om regeringens forslag til et nyt bevillingssystem her [ %20studier%20med%20jobudsigt] UNDERVISNINGSMINISTEREN Ændring af lov om studiekompetencegivende eksamen i forbindelse med erhvervs- uddannelse (eux) m.v. Indførelse af erhvervsområde, erhvervsområdeprojekt, undervisningstid og fordybelsestid m.v. Forventes fremsat: Uddannelsesministeren, november 2017 Formålet med lovforslaget er at implementere de ændringer, der er besluttet som opfølgning på evalueringen af eux. Undervisningsministeriet foreslår blandt andet at undervisningstiden øges til cirka timer. Tiden tages fra elevernes såkaldte fordybelsestid. Dermed bliver der mindre selvstudie og mere lærerstyret undervisning. Derudover foreslår ministeriet at der indføres obligatorisk prøve i skriftlig dansk på A-niveau og at der skal udarbejdes en studieplan for undervisningen i de gymnasiale fag. FSR - danske revisorer er overordnet positive over for de foreslåede ændringer, der styrker eux-uddannelsen, således at de unge sikres en optimal uddannelsesmæssig baggrund der forberede de unge bedst muligt inden elevtiden. Vi gør samtidig opmærksom på revisorbranchens skepsis over for eud-reformen og at indførelsen af femugers grundforløbet for HHX'ere nu og beskæring af elevtiden fra 2. august 2020 ændrer på revisionsvirksomhedernes ansættelses- og uddannelsesmønster. Læs FSR s høringssvar ved at følge dette link [ BESKÆFTIGELSESMINISTEREN Lov om kontant og skattefri udbetaling af efterløns- og fleksydelsesbidrag Beskæftigelsesministeren, november 2017 Lovforslaget har til formål at ændre reglerne for tilbagebetaling af efterlønsbidrag og fleksydelsesbidrag således, at der i perioden fra 1. januar 2018 til 30. juni 2018 kan ansøges om at træde ud af efterlønsordningen og få de indbetalte bidrag tilbagebetalt skattefrit.

12 Lovforslaget er en opfølgning på aftalen om flere år på arbejdsmarkedet mellem regeringen og Dansk Folkeparti fra juni Ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. samt evt. andre love Nyt dagpengesystem for fremtidens arbejdsmarked Beskæftigelsesministeren, november 2017 Formålet med lovforslaget er at videreføre principperne i det nye dagpengesystem for lønmodtagere således, at dagpengesystemet for lønmodtagere og selvstændige i langt højere grad harmoniseres. Lovforslaget udmønter aftalen om et nyt dagpengesystem for fremtidens arbejdsmarked mellem regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti fra maj Ændring af ferieloven Opfølgning på betænkning fra Ferielovsudvalget Beskæftigelsesministeren, november 2017 Lovforslaget har til formål at sikre en enklere og mere moderne ferielov, der er i overensstemmelse med Danmarks internationale forpligtelser. Lovforslaget er baseret på Ferielovsudvalgets betænkning fra august 2017 om en ny ferielov og overgang til samtidighedsferie. Ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., lov om sygedagpenge, barselsloven og lov om aktiv socialpolitik Konsekvensændring i ydelseslovgivningen som følge af indførelse af samtidighedsferie i ferieloven og forslag om kompensation af private arbejdsgivere ved ændring af ferieloven Beskæftigelsesministeren, februar 2018 Formålet med lovforslaget er at konsekvensændre reglerne om feriedagpenge, ferieydelse og reglerne om ledighedsydelse under ferie i forbindelse med ændring af ferieloven. Formålet med lovforslaget er desuden at kompensere private arbejdsgivere for udgifter i forbindelse med ændring af ferieloven. Det sker ved at private arbejdsgiveres finansieringsbidrag til ATP-bidrag af forskellige overførselsindkomster nedsættes.

13 ENERGI-, FORSYNINGS- OG KLIMAMINISTEREN Ændring af lov om naturgasforsyning og lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner Øget incitament til konsolidering af naturgasdistributionssektoren og udvidet mulighed for at undtage transmissionsselskabers anlæg fra lov om naturgasforsyning Energi- forsynings- og klimaministeren, oktober 2017 Lovforslaget har til formål at øge incitamentet til konsolidering af naturgasdistributionsselskaberne ved at fastsætte regler om mulighed for differentierede priser i et konsolideret naturgasdistributionsselskab og ved at lempe modregningsprocenten i det kommunale bloktilskud ved salg m.v. af kommunalt ejede naturgasselskabers aktiviteter. Derudover udvides muligheden for at undtage visse transmissionsselskabers anlæg fra lov om naturgasforsyning. Ændring af lov om varmeforsyning Standardisering af regnskabsføring og dataindsamling m.v. for varmevirksomheder til brug for udvikling af ny økonomisk regulering Energi- forsynings- og klimaministeren, november 2017 Formålet med lovforslaget er at standardisere regnskabsføring og indhente data til brug for udvikling af den nye økonomiske regulering af fjernvarmesektoren. MINISTEREN FOR OFFENTLIG INNOVATION Lovgivning vedrørende offentlig adgang til erhvervsvirksomhed Ministeren for offentlig innovation, januar 2018 Den offentlige sektor skal ikke bevæge sig ind på private markeder og udføre opgaver, der ligger langt udover det offentliges kerneområde, og når det offentlige er i konkurrence med det private, skal det ske på fair og lige vilkår. Formålet med lovforslaget er på den baggrund at indskrænke statslige aktiviteter, der er i konkurrence med private aktører ved at fjerne konkrete lovhjemler, der giver adgang til offentlig erhvervsvirksomhed. Lovforslaget er en opfølgning på regeringens udspil om fair og lige konkurrence fra september 2017 og regeringsgrundlaget For et friere, rigere og mere trygt Danmark fra november 2016.

14 Forslaget skal endvidere ses i sammenhæng med lovforslag under hhv. erhvervsministeren og økonomi- og indenrigsministeren. ØKONOMI- OG INDENRIGSMINISTEREN Lovgivning om hjemmel til kommunal og regional erhvervsvirksomhed Økonomi- og indenrigsministeren, februar 2018 Lovforslaget indebærer, at hjemler til kommunal og regional erhvervsvirksomhed i særlovgivning søges afskaffet, indskrænket eller præciseret med henblik på at sikre klarere rammer for offentlige erhvervsaktiviteter. Lovforslaget er en opfølgning på regeringens udspil om fair og lige konkurrence fra september 2017 og regeringsgrundlaget For et friere, rigere og mere trygt Danmark fra november Forslaget skal endvidere ses i sammenhæng med et lovforslag under erhvervsministeren om en klagemyndighed for offentlig erhvervsvirksomhed.

Forord lovgivning i folketingsåret 2017/18

Forord lovgivning i folketingsåret 2017/18 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2017-18 ERU Alm.del Bilag 6 Offentligt Forord lovgivning i folketingsåret 2017/18 Statsministerens redegørelse i henhold til Grundlovens 38 afgives i en mundtlig og

Læs mere

Status for lovforslag m.v. 2015/2016 Marts-redegørelsen

Status for lovforslag m.v. 2015/2016 Marts-redegørelsen København, den 11. marts 2016 Status for lovforslag m.v. 2015/2016 Marts-redegørelsen Beskæftigelsesministeren Ændring af lov om Udbetaling Danmark og forskellige andre love (Overførsel af opgaver fra

Læs mere

Ændring af kildeskatteloven og forskellige andre love (Retssikkerhedspakke I) (Okt I)

Ændring af kildeskatteloven og forskellige andre love (Retssikkerhedspakke I) (Okt I) Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 2 Offentligt SKATTEMINISTEREN Ændring af kildeskatteloven og forskellige andre love (Retssikkerhedspakke I) (Okt I) Formålet med lovforslaget er bl.a. at styrke

Læs mere

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget SOU Alm.del Bilag 9 Offentligt

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget SOU Alm.del Bilag 9 Offentligt Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2017-18 SOU Alm.del Bilag 9 Offentligt Social-, Indenrigs- og Børneudvalget Til: Dato: Udvalgets medlemmer 4. oktober 2017 Regeringens lovprogram 2017-18 på Social-,

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2017-18 L 237 Bilag 15, L 237 A Bilag 15, L 237 B Bilag 15 Offentligt 22. maj 2018 J.nr. 2017-1675 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 237 - Forslag

Læs mere

Statsministerens åbningsredegørelse i Folketinget - Skriftlig del. Lovgivning - Folketingsåret 2018/2019

Statsministerens åbningsredegørelse i Folketinget - Skriftlig del. Lovgivning - Folketingsåret 2018/2019 Beskæftigelsesudvalget 2018-19 BEU Alm.del Bilag 1 Offentligt Statsministerens åbningsredegørelse i Folketinget - Skriftlig del Lovgivning - Folketingsåret 2018/2019 Tirsdag den 2. oktober 2018 Beskæftigelsesministeren

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 27 Bilag 2 Offentligt 12. november 2018 J.nr. 2018-2528. Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Skatteudvalget L 71 Bilag 15 Offentligt

Skatteudvalget L 71 Bilag 15 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 71 Bilag 15 Offentligt 14. december 2015 J.nr. 15-3151455 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 71 - Forslag til lov om ændring af fondsbeskatningsloven, lov om indkomstbeskatning

Læs mere

Skatteudvalget L 123 Bilag 28 Offentligt

Skatteudvalget L 123 Bilag 28 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 123 Bilag 28 Offentligt 30. maj 2016 J.nr. 15-1386553 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 123 - Forslag til lov om ændring af lov om indkomstbeskatning af aktieselskaber

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., barselsloven og forskellige andre love. Til lovforslag nr. L 192 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., barselsloven og forskellige andre love. Til lovforslag nr. L 192 Folketinget Til lovforslag nr. L 192 Folketinget 2017-18 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 24. maj 2018 Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., barselsloven og forskellige andre

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 75 Folketinget Fremsat den 8. november 2017 af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 75 Folketinget Fremsat den 8. november 2017 af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) til Lovforslag nr. L 75 Folketinget 2017-18 Fremsat den 8. november 2017 af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om EKF Danmarks Eksportkredit (Bestemmelse om udbyttepolitik,

Læs mere

Lovforslag om ændring af aflønningsreglerne i lov om finansiel virksomhed

Lovforslag om ændring af aflønningsreglerne i lov om finansiel virksomhed Lovforslag om ændring af aflønningsreglerne i lov om finansiel virksomhed Skrevet af Michael Møller Nielsen Publiceret 25 Aug 2016 Finanstilsynet har den 12. juli 2016 sendt et lovforslag i høring, der

Læs mere

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. København, den 26. marts 2009

Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. København, den 26. marts 2009 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K. København, den 26. marts 2009 Forårspakke 2.0 Udkast til lovforslag der skal udmønte aftalen Dansk Aktionærforening, der repræsenterer private

Læs mere

Statsministerens åbningsredegørelse i Folketinget - Skriftlig del. Lovgivning - Folketingsåret 2018/2019

Statsministerens åbningsredegørelse i Folketinget - Skriftlig del. Lovgivning - Folketingsåret 2018/2019 Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del Bilag 1 Offentligt Statsministerens åbningsredegørelse i Folketinget - Skriftlig del Lovgivning - Folketingsåret 2018/2019 Tirsdag den 2. oktober 2018 1 Skatteministeren

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 114 Bilag 9 Offentligt 16. januar 2019 J.nr. 2017-5308 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 114 - Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, kildeskatteloven,

Læs mere

Investeringsforeninger

Investeringsforeninger Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 23. september 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H080-11.doc) Høring over lovforslag om enklere beskatning af udlodninger fra

Læs mere

BANKPAKKE IV. 1) Udvidet medgiftsordning. 2) Statslig garanti ved fusioner. 3) Bidragsfinansiering af indskydergarantifonden

BANKPAKKE IV. 1) Udvidet medgiftsordning. 2) Statslig garanti ved fusioner. 3) Bidragsfinansiering af indskydergarantifonden 29. august 2011 BANKPAKKE IV Den 25. august blev der mellem regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre og Liberal Alliance indgået aftale om en række konsolideringsinitiativer

Læs mere

Skattelovforslags-katalog fra regeringen. Retssikkerhedspakke I og II (oktober I og februar II) Ændring og senere ophævelse NOx-afgiften (nov II)

Skattelovforslags-katalog fra regeringen. Retssikkerhedspakke I og II (oktober I og februar II) Ændring og senere ophævelse NOx-afgiften (nov II) Skattelovforslags-katalog fra regeringen Regeringen offentliggjorde i går sit lovprogram for det kommende folketingsår. Skatteministeren leverede 24 lovforslag til lovprogrammet. Fokus er ifølge skatteministeren

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. Lovforslag nr. L 127 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud til kommuner. Lovforslag nr. L 127 Folketinget Lovforslag nr. L 127 Folketinget 2016-17 Fremsat den 8. februar 2017 af økonomi- og indenrigsministeren (Simon Emil Ammitzbøll) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal udligning og generelle tilskud

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Vækstfonden

Forslag. Lov om ændring af lov om Vækstfonden Forslag til Lov om ændring af lov om Vækstfonden (Ansvarlig lånekapital til små og mellemstore virksomheder mv.) 1 I lov om Vækstfonden, jf. lovbekendtgørelse nr. 549 af 1. juli 2002, som ændret senest

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget 12. januar 2017 J.nr. 16-1692470 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af personskatteloven

Læs mere

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget

Social-, Indenrigs- og Børneudvalget Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2018-19 SOU Alm.del Bilag 1 Offentligt Social-, Indenrigs- og Børneudvalget Til: Dato: Udvalgets medlemmer 4. oktober 2018 Regeringens lovprogram 2018-19 på Social-,

Læs mere

(Oprettelse af ny særtilskudspulje og forlængelse af overgangsordningen i forbindelse med refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet)

(Oprettelse af ny særtilskudspulje og forlængelse af overgangsordningen i forbindelse med refusionsomlægning på beskæftigelsesområdet) Social-, Indenrigs- og Børneudvalget 2016-17 SOU Alm.del Bilag 86 Offentligt Enhed Finansiering Sagsbehandler nmj Koordineret med Sagsnr. 2016-9047 Doknr. 432063 Dato 08-12-2016 Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget 20. april 2018 J.nr. 2018-656. Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag til lov om ændring af fusionsskatteloven (Beskatning

Læs mere

Aftale om ændring af spillelovgivningen mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti

Aftale om ændring af spillelovgivningen mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti Aftale om ændring af spillelovgivningen mellem regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti December 2014 Den 1. januar 2012 trådte en ny spillelovgivning

Læs mere

Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., barselsloven og forskellige andre love

Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., barselsloven og forskellige andre love LOV nr 701 af 08/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 22. februar 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 17/15768

Læs mere

Ovenstående udkast giver Finansrådet anledning til følgende bemærkninger:

Ovenstående udkast giver Finansrådet anledning til følgende bemærkninger: Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K js@skat.dk Deres j.nr. 12-0181424 og 12-0173537 Høringssvar Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetningspligter m.v. efter skattekontrolloven

Læs mere

godkendelse, bedes ministrene oplyse, hvilke krav regeringen a) Følger eneretten, som A. P. Møller - Mærsk A/S og Mærsk

godkendelse, bedes ministrene oplyse, hvilke krav regeringen a) Følger eneretten, som A. P. Møller - Mærsk A/S og Mærsk Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2017-18 EFK Alm.del endeligt svar på spørgsmål 37 Offentligt 1. november 2017 J.nr. 15-3187620 Selskab, Aktionær og Erhverv Samrådsspørgsmål X - Tale til besvarelse

Læs mere

Forslag. Lov om indgåelse af aftale om ændring af dansk-færøsk protokol til den nordiske dobbeltbeskatningsoverenskomst

Forslag. Lov om indgåelse af aftale om ændring af dansk-færøsk protokol til den nordiske dobbeltbeskatningsoverenskomst 2014/1 LSF 75 (Gældende) Udskriftsdato: 25. januar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 12-0188011 Fremsat den 19. november 2014 af skatteministeren (Benny Engelbrecht)

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. 2016/1 LSF 86 (Gældende) Udskriftsdato: 23. december 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/16832 Fremsat den

Læs mere

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Att.: Minister Morten Østergaard Bredgade 43 1260 København K. 6.

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Att.: Minister Morten Østergaard Bredgade 43 1260 København K. 6. Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Att.: Minister Morten Østergaard Bredgade 43 1260 København K 6. juni 2013 Pr. e-mail: ui@ui.dk C.c.: Udvalget for Forskning, Innovation

Læs mere

2017/1 BTL 48 (Gældende) Udskriftsdato: 2. maj Betænkning. over. (Erhvervskandidatuddannelse)

2017/1 BTL 48 (Gældende) Udskriftsdato: 2. maj Betænkning. over. (Erhvervskandidatuddannelse) 2017/1 BTL 48 (Gældende) Udskriftsdato: 2. maj 2019 Ministerium: Folketinget Journalnummer: Betænkning afgivet af Uddannelses- og Forskningsudvalget den 23. november 2017 Betænkning over Forslag til lov

Læs mere

Uddrag af regeringens lovprogram for 2015/2016. med de mest AC-relevante lovforslag

Uddrag af regeringens lovprogram for 2015/2016. med de mest AC-relevante lovforslag Uddrag af regeringens lovprogram for 2015/2016 med de mest AC-relevante lovforslag BESKÆFTIGELSESMINISTEREN Lov om ansættelsesklausuler (Okt I) Formålet med lovforslaget er at begrænse og regulere brugen

Læs mere

Aftale om harmonisering af beskatningen i Nordsøen mellem regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti d. 17. september 2013

Aftale om harmonisering af beskatningen i Nordsøen mellem regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti d. 17. september 2013 Aftale om harmonisering af beskatningen i Nordsøen mellem regeringen, Enhedslisten og Dansk Folkeparti d. 17. september 2013 1 / 5 Regeringen nedsatte i januar 2012 et tværministerielt udvalg til at foretage

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2010-11 L 84 Bilag 31 Offentligt J.nr. 2010-511-0045 Dato: 11. marts 2011 Til Folketinget - Skatteudvalget L 84 Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven, selskabsskatteloven

Læs mere

L Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre love (Harmonisering af selskabers aktie- og udbyttebeskatning

L Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre love (Harmonisering af selskabers aktie- og udbyttebeskatning J.nr. 2009-511-0038 Dato: 15. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 202 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre love (Harmonisering af selskabers aktie- og

Læs mere

Mere fleksible universitetsuddannelser. 6. december Uddannelses- og Forskningsministeriet

Mere fleksible universitetsuddannelser. 6. december Uddannelses- og Forskningsministeriet Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten og Alternativet om: Mere

Læs mere

Undervisningsudvalget L 82 Bilag 1 Offentligt

Undervisningsudvalget L 82 Bilag 1 Offentligt Undervisningsudvalget 2017-18 L 82 Bilag 1 Offentligt Sagsnr. 17/11210 Undervisningsministeriet Oktober 2017 Høringsnotat om Forslag til lov om ændring af lov om erhvervsfaglig studentereksamen i forbindelse

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser og lov om erhvervsrettet grunduddannelse og

Forslag. Lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser og professionsbacheloruddannelser og lov om erhvervsrettet grunduddannelse og Lovforslag nr. L 23 Folketinget 2011-12 Fremsat den 16. november 2011 af ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser (Morten Østergaard) Forslag til Lov om ændring af lov om erhvervsakademiuddannelser

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. (Tilpasning af det skrå skatteloft)

UDKAST. Forslag. til. (Tilpasning af det skrå skatteloft) Kommunaludvalget KOU alm. del - Bilag 123 Offentligt UDKAST Forslag til Lov om fordeling af skattenedslaget mellem staten og kommunerne som følge af personskattelovens skatteloft (Tilpasning af det skrå

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Lov om forsikringsformidling (L 8) Til 44

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Lov om forsikringsformidling (L 8) Til 44 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2017-18 L 8 Bilag 16 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-18 L 8 Bilag XX Offentligt xx. november 2017 Af erhvervsministeren tiltrådt af [XXX]: Æ n

Læs mere

UDKAST. Forslag. til. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., barselsloven og forskellige andre love

UDKAST. Forslag. til. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., barselsloven og forskellige andre love UDKAST Forslag til Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., barselsloven og forskellige andre love (Konsekvensændring i ydelseslovgivningen som følge af indførelse af samtidighedsferie i

Læs mere

NY LOV OM FORSIKRINGS FORMIDLING

NY LOV OM FORSIKRINGS FORMIDLING NY LOV OM FORSIKRINGS FORMIDLING Kontakt Jens Steen Jensen Partner 22.1.2018 Tirsdag den 16. januar 2018 vedtog Folketinget en ny forsikringsformidlingslov, som væsentligt ændrer og omskriver den eksisterende

Læs mere

Skatteudvalget L 27 Bilag 8 Offentligt

Skatteudvalget L 27 Bilag 8 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 27 Bilag 8 Offentligt 7. december 2016 J.nr. 15-2962964 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 27 - Forslag til lov om ændring af fondsbeskatningsloven, ligningsloven og skattekontrolloven

Læs mere

2016/1 LSF 127 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juli Forslag. til

2016/1 LSF 127 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juli Forslag. til 2016/1 LSF 127 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juli 2017 Ministerium: Økonomi- og Indenrigsministeriet Journalnummer: Økonomi- og Indenrigsmin., j.nr. 2016-9047 Fremsat den 8. februar 2017 af økonomi- og

Læs mere

Redegørelse om større sammenhæng i det videregående uddannelsessystem

Redegørelse om større sammenhæng i det videregående uddannelsessystem Redegørelse om større sammenhæng i det videregående Oplæg ved Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte Større sammenhæng i det videregående Regeringen fremlagde i april 2012 en redegørelse

Læs mere

MERE ROBUSTE ANDELSBOLIGFORENINGER

MERE ROBUSTE ANDELSBOLIGFORENINGER Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om MERE ROBUSTE ANDELSBOLIGFORENINGER af 27. november 2017

Læs mere

Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget L 25 Bilag 1, L 25 A Bilag 1, L 25 B Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget L 25 Bilag 1, L 25 A Bilag 1, L 25 B Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget, Skatteudvalget, Skatteudvalget 2016-17 L 25 Bilag 1, L 25 A Bilag 1, L 25 B Bilag 1 Offentligt 5. oktober 2016 J.nr. 16-0569834 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering

Læs mere

Skattereformen 2012. Introduktion til. Betydning for virksomheder og private

Skattereformen 2012. Introduktion til. Betydning for virksomheder og private Skattereformen 2012 Introduktion til Betydning for virksomheder og private Skattereformen 2012 2 Introduktion Regeringens skattereform blev vedtaget torsdag d. 13/9-12. Skattereformen spænder vidt og vil

Læs mere

L 27 - Ophævelse af fondes adgang til fradrag for ikke almennyttige uddelinger H291-16

L 27 - Ophævelse af fondes adgang til fradrag for ikke almennyttige uddelinger H291-16 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 2. november 2016 L 27 - Ophævelse af fondes adgang til fradrag for ikke almennyttige uddelinger H291-16 Skatteministeriet har ved brev af 5.

Læs mere

Hanne Vibeke Sørensen Specialkonsulent i VIA UC Cand.scient soc. & socialrådgiver

Hanne Vibeke Sørensen Specialkonsulent i VIA UC Cand.scient soc. & socialrådgiver Hanne Vibeke Sørensen Specialkonsulent i VIA UC Cand.scient soc. & socialrådgiver Formand for kontaktudvalget for diplomuddannelser Formand for fællesudvalget for de pædagogiske diplomuddannelser Akkrediteringsansøgninger,

Læs mere

Forslag. Til lovforslag nr. L 26 Folketinget 2015-16. Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 10. december 2015. til

Forslag. Til lovforslag nr. L 26 Folketinget 2015-16. Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 10. december 2015. til Til lovforslag nr. L 26 Folketinget 2015-16 Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 10. december 2015 Forslag til Lov om ændring af lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension, lov om Lønmodtagernes Dyrtidsfond,

Læs mere

Skatteministeriet J.nr Den

Skatteministeriet J.nr Den Skatteudvalget L 148 - Bilag 4 O Skatteministeriet J.nr. 2004-311-0070 Den Til Folketingets Skatteudvalg L 148 - Forslag til Lov om ændring af forskellige skattelove (Forenkling af reglerne om begrænset

Læs mere

Skatteudvalget L Bilag 7 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 17. maj Betænkning. over

Skatteudvalget L Bilag 7 Offentligt. Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 17. maj Betænkning. over Skatteudvalget L 206 - Bilag 7 Offentligt Til lovforslag nr. L 206 Folketinget 2005-06 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 17. maj 2006 Betænkning over Forslag til lov om ændring af pensionsbeskatningsloven

Læs mere

Skatteudvalget L 202 - Bilag 55 Offentligt

Skatteudvalget L 202 - Bilag 55 Offentligt Skatteudvalget L 202 - Bilag 55 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Christiansborg 1240 København K Foreningen af Statsautoriserede Revisorer Kronprinsessegade 8, 1306 København K. Telefon 33 93 91 91

Læs mere

Skatteudvalget L 4 Bilag 16 Offentligt

Skatteudvalget L 4 Bilag 16 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 L 4 Bilag 16 Offentligt 26. oktober 2017 J.nr. 2017-5154 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt det modtagne høringssvar

Læs mere

Bemærkninger til lovforslaget

Bemærkninger til lovforslaget Fremsat den xx. december 2015 af beskæftigelsesministeren (Jørn Neergaard Larsen) Forslag til Lov om ophævelse af lov om barselsudligning for selvstændigt erhvervsdrivende Lov nr. 596 af 12. juni 2013

Læs mere

Presseresumeer. Aftale om Vækstplan DK. 1. Initiativer i hovedaftale om Vækstplan DK. 2. Lavere energiafgifter for virksomheder

Presseresumeer. Aftale om Vækstplan DK. 1. Initiativer i hovedaftale om Vækstplan DK. 2. Lavere energiafgifter for virksomheder Presseresumeer 1. Initiativer i hovedaftale om Vækstplan DK 2. Lavere energiafgifter for virksomheder 3. Bedre adgang til finansiering og likviditet for virksomheder 4. Lavere selskabsskat 5. Løft af offentlige

Læs mere

Finanslov 2016. I denne præsentation kan du få overblik over indholdet af finansloven, som har betydning på skatte-, moms- og afgiftsområdet.

Finanslov 2016. I denne præsentation kan du få overblik over indholdet af finansloven, som har betydning på skatte-, moms- og afgiftsområdet. Kære læser Regeringen har sammen med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det konservative Folkeparti indgået aftale om finansloven for 2016. I denne præsentation kan du få overblik over indholdet af

Læs mere

Skatteudvalget L 78 - Bilag 4 Offentligt

Skatteudvalget L 78 - Bilag 4 Offentligt Skatteudvalget L 78 - Bilag 4 Offentligt København, den 30. november 2005 InvesteringsForeningsRådets spørgsmål og kommentarer til høringsskema vedrørende L 78: Lovudkast til ny aktieavancebeskatningslov

Læs mere

Forslag. Lovforslag nr. L 218 Folketinget Fremsat den 31. august 2017 af finansministeren (Kristian Jensen) til

Forslag. Lovforslag nr. L 218 Folketinget Fremsat den 31. august 2017 af finansministeren (Kristian Jensen) til Lovforslag nr. L 218 Folketinget 2016-17 Fremsat den 31. august 2017 af finansministeren (Kristian Jensen) Forslag til Lov om ændring af lov om fastsættelse af udgiftslofter for stat, kommuner og regioner

Læs mere

Skatteudvalget L 202 - Bilag 57 Offentligt

Skatteudvalget L 202 - Bilag 57 Offentligt Skatteudvalget L 202 - Bilag 57 Offentligt J.nr. 2009-511-0038 Dato: 25. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 202 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre

Læs mere

Skatteudvalget L 104 Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget L 104 Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 104 Bilag 1 Offentligt 19. januar 2017 J.nr. 16-1729722 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 133 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [KUN DET TALTE ORD GÆLDER 5. april 2017 17/02708-6 ama-dep Samråd i ERU den 7. april

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 207 Bilag 4 Offentligt 18. marts 2019 J.nr. 2019-1974. Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende forslag

Læs mere

Aftale om opfølgning på evalueringen af erhvervsakademistrukturen

Aftale om opfølgning på evalueringen af erhvervsakademistrukturen Den 4. juni 2013 AFTALETEKST Aftale om opfølgning på evalueringen af erhvervsakademistrukturen Regeringen (Socialdemokraterne, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti) og Venstre, Det Konservative

Læs mere

Lovforslag om bedre vilkår for opsparing. for opsparing i investeringsinstitutter og for tiltrækning af kapital til danske investeringsinstitutter.

Lovforslag om bedre vilkår for opsparing. for opsparing i investeringsinstitutter og for tiltrækning af kapital til danske investeringsinstitutter. Skatteudvalget 2018-19 L 114 Bilag 3 Offentligt Folketingets Skatteudvalg Lovforslag om bedre vilkår for opsparing i investeringsinstitutter og for tiltrækning af kapital til danske investeringsinstitutter

Læs mere

1. Skærpelse af ledelsesmedlemmernes egnetheds- og hæderlighedskrav

1. Skærpelse af ledelsesmedlemmernes egnetheds- og hæderlighedskrav 21. juni 2017 Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti) og Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti om styrket indsats

Læs mere

Forslag til. Lov om ændring af lov om erhvervsfaglig studentereksamen i forbindelse med erhvervsuddannelse (eux) m.v.

Forslag til. Lov om ændring af lov om erhvervsfaglig studentereksamen i forbindelse med erhvervsuddannelse (eux) m.v. Forslag til Lov om ændring af lov om erhvervsfaglig studentereksamen i forbindelse med erhvervsuddannelse (eux) m.v. (Indførelse af erhvervsområde, erhvervsområdeprojekt, undervisningstid og fordybelsestid

Læs mere

1. udkast. Betænkning

1. udkast. Betænkning Skatteudvalget 2018-19 L 115 Bilag 6 Offentligt Til lovforslag nr. L 115 Folketinget 2018-19 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. december 2018 1. udkast til Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Rutiner og lovgivninger som Metropolinternational.com og partnere efterkommer og overholder

Rutiner og lovgivninger som Metropolinternational.com og partnere efterkommer og overholder Rettet 22.03.2017 vers. 1.4 Rutiner og lovgivninger som Metropolinternational.com og partnere efterkommer og overholder Lov om foranstaltninger mod hvidvask og finansiering af terrorisme At forsøge at

Læs mere

REVIFAXEN NYHEDSBREV OM SKATTER OG AFGIFTER Nummer 1331 af 1/6 2018

REVIFAXEN NYHEDSBREV OM SKATTER OG AFGIFTER Nummer 1331 af 1/6 2018 REVIFAXEN NYHEDSBREV OM SKATTER OG AFGIFTER Nummer 1331 af 1/6 2018 Vedtagne skattelovforslag Folketinget har i dag vedtaget fire lovforslag på skatteområdet, der omhandler alt fra skattefri omstrukturering

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., barselsloven og forskellige andre love

Forslag. Lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., barselsloven og forskellige andre love Beskæftigelsesudvalget 2017-18 L 192 Bilag 1 Offentligt Lovforslag nr. L 192 Folketinget 2017-18 Fremsat den 21. marts 2018 af beskæftigelsesministeren (Troels Lund Poulsen) Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget L 88 Bilag 8 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget L 88 Bilag 8 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2017-18 L 88 Bilag 8 Offentligt Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Et nyt dagpengesystem for fremtidens arbejdsmarked) (L 88)

Læs mere

Høringssvar. Finanstilsynet Århusgade København Ø Att.: Benjamin Juul Johansen

Høringssvar. Finanstilsynet Århusgade København Ø Att.: Benjamin Juul Johansen Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø Att.: Benjamin Juul Johansen Sendt pr. mail til: hoeringer@ftnet.dk, bjj@ftnet.dk, tff@ftnet.dk til forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed,

Læs mere

Aftale om mindsket grænsehandel, BoligJobordning og konkrete initiativer til øget vækst og beskæftigelse

Aftale om mindsket grænsehandel, BoligJobordning og konkrete initiativer til øget vækst og beskæftigelse Aftale om mindsket grænsehandel, BoligJobordning og konkrete initiativer til øget vækst og beskæftigelse delaftale om Vækstplan DK Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative

Læs mere

REVIFAXEN NYHEDSBREV OM SKATTER OG AFGIFTER Nummer 1342 af 4/

REVIFAXEN NYHEDSBREV OM SKATTER OG AFGIFTER Nummer 1342 af 4/ REVIFAXEN NYHEDSBREV OM SKATTER OG AFGIFTER Nummer 1342 af 4/10 2018 Lovforslag om skatteregler for trusts Skatteministeren har fremsat lovforslag om Mere robuste skatteregler for trusts som en opfølgning

Læs mere

Kontraktbilag 14. Lovregler

Kontraktbilag 14. Lovregler Kontraktbilag 14 Lovregler LØNMODTAGERNES DYRTIDSFOND DIRCH PASSERS ALLÉ 27, 2. SAL 2000 FREDERIKSBERG TELEFON 33 36 89 00 FAX 33 36 89 01 INFO@LD.DK WWW.LD.DK CVR 61552812 2 INDHOLD INDHOLD 2 1 Lovregler

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø hoeringer@ftnet.dk svi@ftnet.dk Dato: 23. september 2016 Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger

Læs mere

Forslag. Lov om bemyndigelse til opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien

Forslag. Lov om bemyndigelse til opsigelse af dobbeltbeskatningsoverenskomster mellem Danmark og henholdsvis Frankrig og Spanien 2007/2 LSF 13 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2016 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 2007-611-0004 Fremsat den 28. november 2007 af skatteministeren (Kristian Jensen) Forslag

Læs mere

Evaluering af gældsbufferen i et realkreditinstitut

Evaluering af gældsbufferen i et realkreditinstitut Finanstilsynet Århusgade 110 2100 København Ø e-mail: hoeringer@ftnet.dk og bjj@ftnet.dk Evaluering af gældsbufferen i et realkreditinstitut Resumé Danske realkreditinstitutter er med baggrund i EU-reglerne

Læs mere

Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. november 2008. 2. udkast (Ændringsforslag fra skatteministeren) Betænkning. over

Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. november 2008. 2. udkast (Ændringsforslag fra skatteministeren) Betænkning. over Til lovforslag nr. L 41 Folketinget 2008-09 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. november 2008 2. udkast (Ændringsforslag fra skatteministeren) Betænkning over Forslag til lov om ændring af pensionsafkastbeskatningsloven

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2017-18 L 237 A endeligt svar på spørgsmål 40 Offentligt 27. august 2018 J.nr. 2018-1675 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 237 A - Forslag til Lov om ændring af selskabsskatteloven

Læs mere

Skatteudvalget L 202 - Bilag 60 Offentligt

Skatteudvalget L 202 - Bilag 60 Offentligt Skatteudvalget L 202 - Bilag 60 Offentligt J.nr. 2009-511-0038 Dato: 25. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 202 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og forskellige andre

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af sundhedsloven (Justering af takster for somatiske færdigbehandlingsdage)

Forslag til Lov om ændring af sundhedsloven (Justering af takster for somatiske færdigbehandlingsdage) Sundheds- og Ældreministeriet NOTAT Enhed: Sundhedsøkonomi Sagsbeh.: DEPJABN Koordineret med: Sagsnr.: 1606002 Dok. nr.: 150303 Dato: 29. august 2016 Forslag til Lov om ændring af sundhedsloven (Justering

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2010-11 L 75 Bilag 3 Offentligt J.nr. 2010-719-0011 Dato: 23. november 2010 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt de modtagne

Læs mere

Vejledning om ansøgning om kontant og skattefri udbetaling af fleksydelsesbidrag og Udbetaling Danmarks vejledning

Vejledning om ansøgning om kontant og skattefri udbetaling af fleksydelsesbidrag og Udbetaling Danmarks vejledning Vejledning om ansøgning om kontant og skattefri udbetaling af fleksydelsesbidrag og Udbetaling Danmarks vejledning I 1 i lov nr. XXX om kontant og skattefri udbetaling af efterlønsbidrag og fleksydelsesbidrag

Læs mere

Skatteudvalget L 123 endeligt svar på spørgsmål 6 Offentligt

Skatteudvalget L 123 endeligt svar på spørgsmål 6 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 123 endeligt svar på spørgsmål 6 Offentligt 17. maj 2016 J.nr. 15-1386553 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 123 - Lov om ændring af lov om indkomstbeskatning af aktieselskaber

Læs mere

Ændringsforslag. til 2. behandling af

Ændringsforslag. til 2. behandling af Skatteudvalget L 202 - Bilag 61 Offentligt Til lovforslag nr. L 202 Folketinget 2008-09 Ændringsforslag stillet den 25. maj 2009 uden for betænkningen Ændringsforslag til 2. behandling af Forslag til lov

Læs mere

Skatteudvalget L 4 Bilag 21 Offentligt

Skatteudvalget L 4 Bilag 21 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 L 4 Bilag 21 Offentligt 30. oktober 2017 J.nr. 2017-5154 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 4 - Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven og brændstofforbrugsafgiftsloven

Læs mere

1. Udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven og brændstofforbrugsafgiftsloven

1. Udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven og brændstofforbrugsafgiftsloven Skatteudvalget 2017-18 L 4 Bilag 18 Offentligt Til lovforslag nr. L 4 Folketinget 2017-18 Betænkning afgivet af Skatteudvalget den 0. oktober 2017 1. Udkast til Betænkning over Forslag til lov om ændring

Læs mere

Gallup om vækst og kontanthjælp

Gallup om vækst og kontanthjælp sreformen Feltperiode: Den 26-27. februar 2013 Målgruppe: Repræsentativt udvalgte vælgere landet over på 18 eller derover Metode: GallupForum (webinterviews) Stikprøvestørrelse: 1.162 personer Stikprøven

Læs mere

Vejledning om ansøgning om kontant og skattefri udbetaling af efterlønsbidrag og a-kassernes pligt til at vejlede

Vejledning om ansøgning om kontant og skattefri udbetaling af efterlønsbidrag og a-kassernes pligt til at vejlede Vejledning om ansøgning om kontant og skattefri udbetaling af efterlønsbidrag og a-kassernes pligt til at vejlede I 6 i lov nr. xx af xx om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. og flere andre

Læs mere

OVERSIGT OVER ALMINDELIGE BEMÆRKNINGER TIL LOVFORSLAGET

OVERSIGT OVER ALMINDELIGE BEMÆRKNINGER TIL LOVFORSLAGET OVERSIGT OVER NYE REGLER PÅ DAGPENGEOMRÅDET NYT DAGPENGESYSTEM Den 14/11 2017, er der fremsat Lovforslag, L 88 2017/2018 - Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. (Et nyt dagpengesystem

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget L 38 Bilag 1 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget L 38 Bilag 1 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2017-18 L 38 Bilag 1 Offentligt Notat Kontor/afdeling Center for Forsyning Dato 20. september 2017 J nr. 2016-10635 FMA/JME/MLHO Høringsnotat vedr. forslag til lov

Læs mere

Høringssvar vedr. forslag til Lov om Danmarks Grønne Investeringsfond

Høringssvar vedr. forslag til Lov om Danmarks Grønne Investeringsfond Erhvervs- og Vækstministeriet Slotsholmsgade 10-12 DK - 1216 København K NAH@evm.dk København, den 29. september 2014 Høringssvar vedr. forslag til Lov om Danmarks Grønne Investeringsfond Hermed følger

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 27 Bilag 5 Offentligt 30. november 2018 J.nr. 2018-2528 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 27 - Forslag til lov om ændring af fondsbeskatningsloven og ligningsloven (Mere

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 1 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del Bilag 1 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget Til: Dato: Udvalgets medlemmer 5. oktober 2016 Erhvervs- og vækstministerens lovprogram

Læs mere

Skatteministeriet J. nr. 2007-354-0009

Skatteministeriet J. nr. 2007-354-0009 Skatteudvalget (2. samling) SAU alm. del - Bilag 98 Offentligt Skatteministeriet J. nr. 2007-354-0009 20. februar 2008 Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og arbejdsmarkedsbidragsloven (Skattefritagelse

Læs mere

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 12 af 16. november Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lisbeth Bech Poulsen (SF).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 12 af 16. november Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Lisbeth Bech Poulsen (SF). Skatteudvalget 2018-19 L 26 endeligt svar på spørgsmål 12 Offentligt 21. november 2018 J.nr. 2018-6527 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 26 - Forslag til Aktiesparekontolov. Hermed sendes svar

Læs mere