Referat Udvalget for Teknik & Miljø tirsdag den 7. november 2017

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Udvalget for Teknik & Miljø tirsdag den 7. november 2017"

Transkript

1 Referat tirsdag den 7. november 2017 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Erik Falkenberg (O)

2 Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden TM - Orientering - november TM - Trafiksikkerhedsplan 2017 og Stiplan TM - Kvalificering, afgrænsning og udpegning af vandløb i vandområdeplan TM - Sekretariatskommune for lokalt naturråd TM - Opbevaring af radioaktivt affald på Risø TM - Dispensation fra 15.1 i Lokalplan LK TM - Eventuelt...19

3 Side 1 1. TM - Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: Resumé: Indstilling: Beslutningskompetence: Beslutning den : Godkendt. Afbud: Erik Falkenberg (O) Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering:

4 Side 2 2. TM - Orientering - november Sagsnr.: 16/15075 Resumé: A Afgørelse fra Planklagenævnet i sag vedrørende dispensation fra lokalplan om stiareal Planklagenævnet har den 3. oktober 2017 truffet afgørelse i klagesag vedrørende Lejre Kommunes afslag til at nedlægge stiarealet jf. lokalplan nr. LK 11, på ejendommen Brusagervej 1,4070 Kirke Hyllinge. Planklagenævnet har ophævet Lejre Kommunes afgørelse og hjemvist sagen til fornyet behandling. Planklagenævnets afgørelse er vedlagt. B Afgørelse fra Planklagenævnet i sag vedrørende landzonetilladelse til opstilling af hønsehuse, kyllingehuse og telte Planklagenævnet har den 3. oktober 2017 truffet afgørelse i klagesag vedrørende Lejre Kommunes landzonetilladelse til opstilling af hønsehuse, kyllingehuse og telte på matr. nr. 3a, 3n, 3o og 2l Allerslev By, Allerslev. Planklagenævnet har ophævet Lejre Kommunes afgørelse, fordi ansøger ikke længere ønsker at udnytte den pågældende landzonetilladelse. Planklagenævnets afgørelse er vedlagt. C Afgørelse fra Miljø- og Fødevareklagenævnet i sag vedrørende opstilling af hønsehuse, kyllingehuse og telte inden for åbeskyttelseslinjen Miljø- og Fødevareklagenævnet har den 3. oktober 2017 truffet afgørelse i klagesag vedr. manglende dispensation fra åbeskyttelseslinjen til opstilling af hønsehuse mv. inden for åbeskyttelseslinjen på matr. nr. 3a, 3n, 3o og 2l Allerslev By, Allerslev. Miljø- og Fødevareklagenævnet afviser at realitetsbehandle klagen, fordi Planklagenævnet har ophævet landzonetilladelsen til samme hønsehuse mv. Afgørelse er vedlagt. D Afgørelse fra Planklagenævnet i sag vedrørende tilladelse efter lokalplan til udstykning af ejendom Planklagenævnet har den 13. oktober 2017 truffet afgørelse i klagesag vedrørende Lejre Kommunes tilladelse efter lokalplan nr. 24 til udstykning på ejendommen Orehøjvej 3A, 4320 Lejre. Planklagenævnet kan ikke behandle klagen, da klagefristen ikke er overholdt. Planklagenævnets afgørelse er vedlagt. E Trafikanalyse for Lejre by og omegn Administrationen har sammen med COWI igangsat et arbejde med at belyse de trafikale forhold i Lejre by og omegn for at kunne anbefale eventuelle forbedringer af infrastrukturen. Baggrunden er bl.a. den kommende byudvikling med ca. 300 flere boliger i Lejre by. Arbejdet omfatter analyser af bl.a. eksisterende infrastruktur, trafiktællinger og uheld suppleret med besigtigelser og møder med relevante borgere og virksomheder for at afdække problemer. Formålet med analysen er, at udpege forslag til forbedringer af infrastrukturen, som kan anbefales gennemført. Det forventes, at analysearbejdet er gennemført ved udgangen af 2017, hvorefter resultatet kan forelægges udvalget på mødet den 30. januar Indstilling: Beslutningskompetence:

5 Side 3 Beslutning den : Taget til orientering Afbud: Erik Falkenberg (O) Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering: Bilag: 1. Planklagenævnets afgørelse Brusagervej 1 2. Afgørelse fra Planklagenævnet i klagesag om opstilling af hønsehuse, kyllingehuse og telte.pdf 3. Planklagenævnsafgørelse vedr. tilladelse efter lokalplan til udstykning af ejendom.pdf 4. Afgørelse fra Miljø- og Fødevareklagenævn vedr. mobile hønsehuse mv. Lejrevej.pdf 5. Kommunekvoter for 2018 vedr. flygtninge

6 Side 4 3. TM - Trafiksikkerhedsplan 2017 og Stiplan 2017 Sagsnr.: 17/6942 Resumé: Trafiksikkerhedsplan 2017 og Stiplan 2017 har været i offentlig høring i perioden 11. maj 2017 til 5. juli Der er indkommet i alt 46 høringssvar til begge planer. Høringssvarene er nu gennemgået og vurderet og fremlægges derfor sammen med administrationens anbefalinger med henblik på godkendelse af begge planer. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at Stiplan 2017 og Trafiksikkerhedsplan 2017 godkendes med administrationens anbefalinger, som fremgår af bilag 4, og med tilføjelse af de projekter som fremgår af bilag 5. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Beslutning den : Anbefalet Følgende projekter tilføjes: Trafiksikkerhedsprojekt på Englerupvej syd for den gamle Købmand i Kirke Sonnerup. Problem med gennemkørende lastbiler på Nakkedamsvej- trods forbud mod kørsel med lastbiler. Det undersøges hvordan problemerne kan afhjælpes. Hornsherredvej nord for krydset med Elverdamsvej. Etablering af rumleriller. Krydset mellem Hvalsøvej og Tokkerupvej (ved Osted) lastbilerne kører alt for hurtigt når de kommer fra Osted og kører til højre ad Tokkerupvej ønske om at ombygge krydset? Når listen over de strækninger, der skal have nyt slidlag er klar i foråret, skal listen sammenholdes med listen over de steder der planlægges etableret bump. Det undersøges herefter om der kan ske en koordinering af asfaltering og etablering af bump. Evt. etablering af bump forelægges til godkendelse i. Afbud: Erik Falkenberg Sagsfremstilling: På mødet i i maj 2017 blev anden version af Stiplan 2017 (bilag 1) og Trafiksikkerhedsplan 2017 (bilag 2) behandlet. Efter mødet har administrationen tilrettet planerne i overensstemmelse med udvalgets bemærkninger, og efterfølgende har planerne været i offentlig høring i perioden 11. maj 2017 til 5. juli Der er i høringsperioden indkommet i alt 46 høringssvar (bilag 3), hvor nogle specifikt er til enten Stiplan 2017 eller Trafiksikkerhedsplan 2017, og hvor andre er rettet mod begge planer. Derfor er der udarbejdet én samlet oversigt over samtlige høringssvar (bilag 4) hvor administrationens vurderinger og anbefalinger fremgår. Såfremt administrationens anbefalinger til de enkelte høringssvar tiltrædes, kan der resumeres som følger:

7 Side 5 Projektlisten i stiplanen vil blive suppleret med 8 nye projektønsker, hvormed projektlisten øges fra 49 til 57 projektforslag Projektlisten i Trafiksikkerhedsplanen vil blive suppleret med 42 nye projektønsker, hvormed projektlisten i øges fra 79 til 121 projektforslag Der er ca. 30 projektønsker som ikke kan anbefales medtaget i én af projektlisterne. Nogle af disse ønsker har ikke karakter af egentlige anlægsønsker, idet de omhandler mindre forhold, som administrationen blot vil prioritere ændret som en del af den daglige drift, hvor andre ikke kan realiseres på grund af fysiske og/eller lovmæssige barrierer. Enkelte ønsker handler om reakreative stier/trampestier, som ikke anbefales medtaget, da stiplanen kun omhandler trafikstier, der vedligeholdes hele året. Ønsker om rekreative stier vil blive vurderet i forbindelse med arbejdet med Lejres Grønne Ring. Der er fremsat ønsker om 5 projekter som i forvejen fremgår af projektlisterne. Udover ønsker om konkrete projekterer der ønsker og forslag som f.eks. Anbefaling om, at der sikres en forbedret togbetjening af Lejre Forslag om, at Sti- og Trafiksikkerhedsplanen i revideret form skal indgå i Kommuneplanen som en del af denne. Anbefaling om at bylav/byfora indgår som samarbejdsparter under indsatsområde 5 i Trafiksikkerhedsplan 2017 Organisation og samarbejde. Forslag om, at der, når planerne næste gang skal revideres, udarbejdes en samlet trafikplan, hvor alle aspekter for alle typer trafikanter medtages. Opmærksomhed om, at tilgængelighed for fodgængere fortjener en lige så gennemgribende gennemgang, som stiplanen er for cyklister. Opmærksomhed om, at planen prioriterer skolebørns forhold meget. Er enig i, at det er en vigtig indfaldsvinkel, men der savnes et lignende fokus på ældres forhold, ligesom handicappedes forhold kun berøres sporadisk. Der savnes budgetter for cykelkoordinatoren, informationssteder og pitstops. Mener at der i forbindelse med Erhverv og turisme skal satses på naturen og ikke kun det historiske. Administrationens vurderinger og anbefalinger af disse og andre forslag, fremgår af oversigten over samtlige høringssvar (bilag 4). Udover de indkomne høringssvar, har administrationen løbende i perioden op til høringsperioden, modtaget en række borgerhenvendelser der også handler om ønsker om trafiksikkerhedsmæssige foranstaltninger samt ønsker om fortove og stier (bilag 5). Administrationen anbefaler, at de i alt 25 ønsker i bilag 5 også medtages i planernes projektlister.

8 Side 6 Administrationens vurdering: Det er administrationens vurdering, at Stiplan 2017 og Trafiksikkerhedsplan 2017, efter tilretning i overensstemmelse med anbefalingerne, kan anvendes som et velfunderet grundlag for de kommende års arbejde med trafikstier og trafiksikkerhed i kommunen. Det vurderes, at de færdige planer kan offentliggøres i december Handicappolitik: Ved projekteringen af konkrete projekter, vil der blive taget hensyn til tilgængelighed for handicappede. Økonomi og finansiering: Midler til sti- og trafiksikkerhedsprojekter frigives løbende i forhold til de anlægsbudgetter, der hvert år afsættes til sti- og trafiksikkerhedsprojekter. Sti- og trafiksikkerhedsplanerne har i sig selv ingen økonomiske konsekvenser. Dog vil flere af de løbende indsatser i planerne, som ikke handler om konkrete anlæg kræve, at der disponeres personalemæssige ressourcer til at realisere indsatserne. Gennemførelse af projekterne vil desuden kræve, at der kan afsættes personaleressourcer. Bilag: 1. Stiplan Trafiksikkerhedsplan Høringssvar 4. Resume og vurdering af høringssvar til Trafiksikkerhedsplan og Stiplan Ønsker indkommet før høringsperioden

9 Side 7 4. TM - Kvalificering, afgrænsning og udpegning af vandløb i vandområdeplan Sagsnr.: 17/8025 Resumé: Miljøstyrelsen har bedt kommunerne om hjælp til 3 opgaver, der skal forbedre datagrundlaget for Miljøstyrelsens vandområdeplan Vandrådet har behandlet vandløb i hele vandområde Isefjord og Roskilde Fjord. I sagen behandles kun vandløb i Lejre Kommune. Et enigt vandråd for Isefjord og Roskilde Fjord har rådgivet Lejre Kommune om at vandløbet ved Risgårde skal tages ud af vandområdeplanen, og at nye oplysninger om fald på Helligrenden skal opdateres. Administrationen anbefaler, at Lejre Kommune følger rådgivningen fra det enige vandråd. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at Lejre Kommune følger vandrådets enige rådgivning i forhold til afgrænsning af vandløb (opgave 1). 2. at Lejre Kommune, i forhold til udpegningen af kunstige og stærkt modificerede vandområder, rådgiver Miljøstyrelsen til at fastholde den karakteristik vandområderne har i den fremlagte plan (opgave 2). 3. at Lejre Kommune rådgiver Miljøstyrelsen til at fastholde seks af de otte miljøforbedrende indsatser i vandløb, der er planlagt i første vandplanperiode i Lejre Kommune (opgave 3). Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Beslutning den : Anbefalet. Afbud: Erik Falkenberg (O) Sagsfremstilling: Med baggrund i Vandrammedirektivet ønsker Miljøstyrelsen at inddrage kommuner og interessenter i kvalitetssikringen af Vandområdeplan På landsplan har Miljøstyrelsen nedsat 22 vandråd, der i samarbejde med landets kommuner skal løse denne opgave. Vandrådet er sammensat, så det ligeligt og bredt repræsenterer beskytter og benytter interesser i området. I vandråd Isefjord og Roskilde Fjord er der 10 medlemmer, der repræsenterer landbrugsorganisationer, og 10 medlemmer der repræsenterer lystfisker og miljøbeskyttelses interesser. Arbejdsgangen er, at vandrådet rådgiver kommunerne om ændringer i vandområdeplanerne, hvorefter kommunerne rådgiver Miljøstyrelsen. Vandrådet kan rådgive kommunerne som enig rådgivning hvor samtlige medlemmer af vandrådet er enige. Hvis der ikke kan opnås enighed, kan vandrådsmedlemmerne fremkomme med rådgivning i form af mindretalsudtalelser.

10 Side 8 Det er Miljøstyrelsen, der træffer de endelige afgørelser om ændringer i vandområdeplanen. Ændringerne skal i 2018 i en politisk godkendelsesproces i staten, hvor efter de indarbejdes i eksisterende bekendtgørelser: bekendtgørelse om miljømål for overfladevandområder og grundvandsforekomster samt bekendtgørelse om indsatsprogrammer for vandområdedistrikter. I forbindelse med ændringerne af bekendtgørelserne vil der være 8 ugers offentlig høring. Hovedproblematikken er, at den rådgivning Lejre Kommune skal give Miljøstyrelsen, kan indebære, at vandområder forbliver i vandområdeplanen eller udtages af planen. Flere vandrådsmedlemmer, der repræsenterer landbruget, mener, at der er risiko for forringet afvanding i de vandområder, der kommer med i vandområdeplanerne. Interessenterne, der repræsenterer naturen og de rekreative interesser i vandrådet, har et generelt ønske om, at så mange vandområder er med i planen så muligt, da det bl.a. giver mulighed for at søge støttemidler til miljøforbedrende foranstaltninger. Vandrådene og kommunerne er blevet stillet 3 opgaver. Opgave 1. Afgrænsning af vandløb Miljøstyrelsen har opstillet forskellige kriterier for, om en vandløbsstrækning (et vandområde) skal være en del af Vandområdeplan Miljøstyrelsen ønsker, at vandråd og kommuner i fællesskab skal bruge deres lokalkendskab til at kvalitetssikre datagrundlaget for, om vandområderne lever op til Miljøstyrelsens kriterier. Lejre Kommune har 31 vandområder, der kan behandles i forhold til opgave 1. Vandrådet er kommet med en enig rådgivning på 3 vandområder til Lejre Kommune. Det ene af de specifikke vandløb der rådgives om i Lejre Kommune, er Vandløb ved Risgårde, hvor vandrådet rådgiver om, at det skal udgå af vandområdeplan , da det lejlighedsvis er saltpåvirket. De to andre vandløb er to strækninger af Helligrenden, hvor vandrådet ønsker, at Lejre Kommune opdaterer data om faldforhold. Vandrådet er kommet med mindretalsudtalelser om 11 vandløbsstrækninger i forhold til opgave 1. Opgave 2. Kvalificering af udpegning af vandløb som kunstige eller stærkt modificerede I opgave to har Miljøstyrelsen udvalgt en række vandområder, hvor de ønsker rådgivning i forhold til, hvorvidt de er kunstige eller stærkt modificerede. 22 af vandområderne ligger helt eller delvist i Lejre Kommune. Vandrådet har ikke kommet med hverken enig rådgivning eller mindretalsudtalelser i forhold til opgave 2. Opgave 3. Vurdering af videreførte indsatser fra første vandplanperiode I første vandplanperiode besluttede Miljøstyrelsen en række miljøforbedrende foranstaltninger. I Lejre Kommune er der videreført fjernelse af 6 spærringer (forhindringer der hindrer fiskenes frie bevægelsesmuligheder i vandløbene) og 2 restaureringer (udlægning af groft materiale). Miljøstyrelsen ønsker vandrådets og kommunernes kommentarer til, om der er miljøforbedrende indsatser, der ikke længere giver mening, enten i forhold til at miljøeffekten er lille, eller at projekterne er uforholdsmæssigt dyre. Vandrådet har ikke kommet med hverken enig rådgivning eller mindretalsudtalelser i forhold til opgave 3. Udtalelser: Lejre Kommune har modtaget en udtalelse fra et enigt vandråd (bilag 1). Udtalelsen indeholder både 3 udtalelser om specifikke vandløb i Lejre Kommune, og en generel udtalelse der dækker alle 3 opgaver:

11 Side 9 Vandrådet ser gerne miljøforbedringer i samtlige vandområder i hovedvandopland Isefjord og Roskilde Fjord, så længe at vandløbenes vandføringsevne, som beskrevet i gældende regulativer, ikke forringes Det ene af de specifikke vandløb der rådgives om i Lejre Kommune, er Vandløb ved Risgårde, hvor vandrådet rådgiver om, at det skal udgå af vandområdeplan , da det lejlighedsvis er saltpåvirket. De to andre vandløb er to strækninger af Helligrenden, hvor vandrådet ønsker, at Lejre Kommune opdaterer data om faldforhold. Landbrugsorganisationerne der er repræsenteret i Vandråd Isefjord og Roskilde Fjord er kommet med 14 mindretalsudtalelser, og Danmarks Sportsfiskerforbund er kommet med 34 (bilag 2). Mindretalsudtalelserne forholder sig til 11 vandområder beliggende i Lejre Kommune, og for hver af de 11 områder er der udtalelser både fra landbrugsorganisationer, og fra organisationer der repræsenterer lystfisker og miljøbeskyttelses interesser. Udtalelserne forholder sig alle til opgave 1 afgrænsning af vandløb. Udtalelserne omhandler Bregnetved Å, 2 strækninger af Garverrenden, 6 strækninger af Helligrenden, Vejmølle Å og Tilløb til Elverdamså. En oversigt over mindretalsudtalelserne der omhandler vandområder i Lejre Kommune kan ses i bilag 3, tabel 5. Vandrådet er ikke kommet med mindretalsudtalelser, til vandområder i Lejre Kommune, der vedrører opgave 2 og 3. Vandrådet kan komme med mindretalsudtalelser frem til 1. december. Vandrådets udtalelser frem til d. 27. oktober er inddraget i denne fremlæggelsen for Teknik- og Miljøudvalget. Mindretalsudtalelser der bliver fremsendt efter d. 27 oktober, kan ikke nå at blive politisk behandlet i Lejre Kommune. Dette skyldes, at opgaverne skal være afleveret til Miljøstyrelsen inden 1 januar 2018, og inden da skal der være tid til den politiske proces i Lejre Kommune. Alle mindretalsudtalelser, også dem der indkommer efter 27. oktober bliver sendt til Miljøministeriet. Administrationens vurdering: En mere detaljeret gennemgang af håndtering af vandrådsopgaverne kan ses i bilag 3. Opgave 1 Administrationen har gennemgået alle 31 vandområder, for at se om der er data i Miljøstyrelsens plan, der er åbenlyst forkerte. Administrationen har givet 8 vandområder der kun opfylder 1-2 kriterier, et ekstra grundigt tjek af data. Administrationen er enige i vandrådets enige rådgivning for alle 3 vandområder i Lejre Kommune. Administrationen vurderer, at vandløbet ved Risgårde (ros_2.2_07120) ikke skal være en del af Vandområdeplanen. Vurderingen begrundes med dels saltpåvirkningen af vandområdet, som vandrådet anfører, og dels at Lejre Kommune på en besigtigelse kunne konstatere, at vandløbet havde et langt mindre fald end beskrevet i datagrundlaget. Administrationen vurderer, at faldet på to strækninger i Helligrenden (ros_2.2_07360 og ros_ ) skal ændres i Miljøstyrelsens GIS-værktøj, så det er i overensstemmelse med de nye beregninger Lejre Kommune har foretaget. De nye data ændrer ikke på vandområderne status de er stadig en del af vandområdeplanen.

12 Side 10 Ud over de 3 vandområder, hvor vandrådet er enige om, at der skal ske ændringer, vurderer administrationen, at Miljøstyrelsen skal rådgives til at fastholde den fremlagte plan. Dette sker på trods mindretalsudtalelser fra Landbrugsorganisationer, om at der skal ske ændringer i 11 vandområder. For de samme 11 områder er der mindretalsudtalelser der anbefaler, at den fremlagte plan skal fastholdes. Administrationens kommentarer til mindretalsudtalelserne for de 11 vandområder kan ses i bilag 3, tabel 5. Opgave 2 Administrationen har gennemgået alle 22 vandområder, med henblik på om nogen af dem, ud fra de foreliggende data og lokalkendskab, kan karakteriseres som kunstige eller stærkt modificerede. Efter gennemgang af de vandløb der ligger i Lejre Kommune, har administrationen ikke fundet lejlighed til at ændre på vandområdernes nuværende karakteristik som naturlige vandløb. Opgave 3 Administrationen vurderer, at 6 af de 8 videreførte indsatser giver miljømæssig mening. 2 af indsatserne er allerede gennemført i anden sammenhæng, og bør derfor ikke videreføres. Administrationens bemærkninger til indsatserne kan ses i bilag 3, tabel 3 og 4. Handicappolitik: Ingen handicappolitiske aspekter. Økonomi og finansiering: Forslaget er uden udgifter for Lejre Kommune. Bilag: 1. Rådgivning fra et enigt vandråd 2. Oversigt over mindretalsudtalelser og organisationer der støtter_ver 11 okt 3. Håndtering af vandrådsopgaverne i Lejre Kommune

13 Side TM - Sekretariatskommune for lokalt naturråd Sagsnr.: 17/12995 Resumé: Der skal oprettes et lokalt naturråd for det geografiske område, der dækker Køge, Greve, Solrød, Roskilde og Lejre Kommune. Kommunerne skal udpege en sekretariatskommune, der skal varetage sekretariatsbetjeningen af det lokale naturråd. Sekretariatskommunen skal oprette naturrådet og sikre at naturrådet inddrages i kommunernes forslag til udpegning af områder, der skal indgå i Grønt Danmarkskort. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at Lejre Kommune varetager sekretariatsbetjeningen for naturrådet, 2. at sekretariatsfunktionen finansieres ved bidrag på kr. fra hver af de 5 kommuner (Køge, Greve Solrød, Roskilde og Lejre) med en ligelig fordeling, 3. at udvalgsformanden for Teknik & Miljø gives kompetencen til at oprette og sammensætte naturrådet i samråd med områdets øvrige kommunalbestyrelser, 4. at der gives et indtægtsrådighedsbeløb til budget 2018 på kr. og et udgiftsrådighedsbeløb på kr. til indbetaling af bidrag fra kommunerne og til udgifter til varetagelse af sekretariatsfunktionen, 5. at der gives en indtægtsbevilling i 2018 på kr. og en udgiftsbevilling på kr. til indbetaling af bidrag fra kommunerne og til udgifter til varetagelse af sekretariatsfunktionen. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Beslutning den : Anbefales. Afbud: Erik Falkenberg (O) Sagsfremstilling: Ifølge bekendtgørelse om etablering af lokale naturråd, skal der oprettes et lokalt naturråd, som skal bistå kommunerne med forslag til udpegning af områder, der skal indgå i Grønt Danmarkskort. Grønt Danmarkskort skal sikre en forstærket indsats for større og mere sammenhængende naturområder og kortet bliver et værktøj for prioritering af kommende naturindsatser. Grønt Danmarkskort skal indgå i den næste revision af kommuneplanen eller kommuneplantillæg, hvis naturtemaet revideres. Senest den 1. november 2017, skal Erhvervsstyrelsen have besked om hvem, der varetager sekretariatsbetjeningen af det lokale naturråd. Hverken Køge, Greve, Solrød eller Roskilde Kommune har ønsket at være sekretariatskommune for naturrådet. Kommunalbestyrelserne i det geografiske område skal udpege en kommune til at varetage sekretariatsbetjeningen i naturrådet. De øvrige kommuner har godkendt at Lejre Kommune bliver sekretariatskommune for naturrådet. Lejre Kommune har derfor meddelt Erhvervsstyrelsen, at Lejre Kommune varetager sekretariatsbetjeningen af naturrådet, såfremt kommunalbestyrelsen kan godkende dette. Lejre Kommune har i 2017 varetaget sekretariatsbetjeningen af vandrådet for hovedvandsoplandet Isefjord og Roskilde Fjord.

14 Side 12 Naturrådet skal være oprettet senest den 15. januar Foreninger og organisationer kan indstille medlemmer til det lokale naturråd. Et lokalt naturråd består af højst 20 medlemmer. Ved sammensætningen af naturrådet skal der sikres en ligelig repræsentation af organisationer og foreninger, der varetager forskellige interesser i forhold til naturplanlægning. Det er sekretariatskommunen, der opretter naturrådet og som efter samråd med de øvrige kommunalbestyrelser i området træffer afgørelse om, hvordan naturrådet sammensættes. Det lokale naturråd afslutter sit arbejde senest den 15. juli For at kunne løfte sekretariatsfunktionen af naturrådet, anbefales det at sekretariatsfunktionen finansieres ved bidrag fra de fem kommuner. Bidraget fordeles ligeligt mellem kommunerne. Administrationens vurdering: Administrationen anbefaler, at Lejre Kommune bliver sekretariatskommune. Da Lejre Kommune er beriget af meget natur i kommunen, vurderer administrationen at opgaven med sekretariatsbetjening af Naturrådet vil være oplagt. Lejre Kommune har lige været sekretariatskommune for vandrådet for Isefjord og Roskilde Fjord, og administrationen har en medarbejder, der vil kunne varetage sekretariatsfunktionen for naturrådet. Varetagelsen af sekretariatsbetjeningen af naturrådet forudsætter dog en fælles finansiering fra kommunerne. Administrationen vurderer, at en ligelig fordeling af udgifter mellem kommunerne er fornuftig. Administrationen vurderer, at det er mest hensigtsmæssigt, hvis det er formanden for, der varetager mødeledelsen af det lokale naturråd. Dette har også været tilfældet for mødeledelsen af vandrådet for Isefjord og Roskilde Fjord. Da naturrådet skal være oprettet senest 15. januar 2018, vurderer administrationen, at kompetencen til at oprette naturrådet bør delegeres til formanden for Udvalget for Teknik & Miljø. Det vil give bedre tid til processen med samarbejdet med naturrådet og mellem kommunerne, hvis kompetencen til at træffe nødvendige beslutninger vedrørende sekretariatskommunens opgaver delegeres til udvalgsformanden. Handicappolitik: Ingen handicappolitisk relevans. Økonomi og finansiering: Der søges om en indtægtsbevilling i 2018 på i alt kr. og en udgiftsbevilling i 2018 på i alt kr. til indbetaling af bidrag fra kommunerne og til betaling af udgifter forbundet med varetagelse af sekretariatsfunktionen. Lejre Kommunes andel af de samlede udgifter, kr. afholdes af driftsbevilling , Natur, miljø og plan. Kommunerne modtager ikke DUT-midler til opgaven.

15 Side TM - Opbevaring af radioaktivt affald på Risø Sagsnr.: 17/13028 Resumé: Roskilde Kommune opfordrer Lejre Kommune til at støtte op om, at der findes en løsning på direkte slutdeponering af det radioaktive affald, der ligger på Risø. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at Lejre Kommune støtter op om Roskilde Kommunes forslag om at der findes en løsning på direkte slutdeponering af det radioaktive affald, der ligger på Risø Beslutningskompetence:. Beslutning den : Godkendt. Afbud: Erik Falkenberg (O) Sagsfremstilling: Regeringen foreslår at det radioaktive affald på Dansk Dekommissionering fortsat skal oplagres på Risø i op til yderligere år. Roskilde Kommune mener, at håndteringen af radioaktivt affald skal ske ud fra saglige og tekniske kriterier og vurderinger samt et forsigtighedsprincip. Roskilde Kommune ønsker, at regeringen vil genoverveje oplagringen af radioaktivt affald på Risø, og vil vurdere om den rigtige løsning fortsat ikke vil være en direkte slutdeponering. Roskilde Kommune har skrevet til Uddannelses- og Forskningsministeren og ordførerne på området, hvor Roskilde Kommune opfordrer ministeren til at genoverveje oplagringen på Risø. Roskilde Kommune opfordrer Lejre Kommune, Frederikssund Kommune og Københavns kommune om at støtte Roskilde Kommunes forslag om en direkte slutdeponering af det radioaktive affald på Risø. Henvendelse fra Roskilde Kommune om tilslutning af brev til ministeren og brevet til ministeren er vedlagt som bilag. Administrationens vurdering: Risø ligger meget tæt på Roskilde Fjord. Administrationen vurderer, at hver gang man håndterer radioaktivt affald er der en risiko for uheld. Et udslip til fjorden vil have alvorlige konsekvenser for naturen og mennesker. Borgerne i Lejre Kommune bruger fjorden rekreativ med sejlads, fiskeri og badning. Roskilde Fjord er et Natura 2000 område, hvor Lejre Kommune har en forpligtigelse til at forbedre plante- og dyrelivet, sammen med de øvrige kommuner. Handicappolitik: Ingen relevans. Økonomi og finansiering: Sagen har ingen økonomiske konsekvenser.

16 Side 14 Bilag: 1. Følgebrev fra Roskilde Kommune til borgmesterkollegaer.pdf 2. Brev til Uddannelses- og Forskningsministeren.pdf

17 Side TM - Dispensation fra 15.1 i Lokalplan LK 30 Sagsnr.: 17/10030 Resumé: Udvalget besluttede på mødet den 3. oktober 2017 at give midlertidig dispensation på betingelse af, at der senest på tidspunktet for ibrugtagning af boligerne indbetales til parkeringsfond for de manglende p-pladser, eller at der på anden måde efter nærmere aftale stilles tilsvarende garanti. Desværre var der et høringssvar, som ved en fejl ikke var med i behandlingen af sagen den 3. oktober. Derfor lægges sagen op til fornyet behandling. Søarkaden ApS har i forsommeren været i dialog med Bysamarbejdet Hvalsø for at finde en bedre løsning for udformning og placering af de nye parkeringspladser, der knytter sig til etableringen af Søtorvet parkeringspladserne i Delområde C i Lokalplan LK 30 for Søtorvet. Løsningen er afgørende for det fremtidige liv i bymidten. Partnerne er enige om, at den bedste løsning kræver en omlægning af Søvej, så parkeringspladserne kan placeres tættere på Søtorvet og så der samtidig kan skabes en bedre forbindelse mellem kulturområdet (hal, bibliotek, kulturhus og skole) på tværs af Søtorvet til Kropladsen. At finde denne løsning kan ikke nås inden boligerne på Søtorvet er indflytningsklare og de nye parkeringspladser skal være klar. Derfor søger Søarkaden ApS om midlertidig dispensation fra Lokalplan LK 30 for Søtorvet til at kunne tage de nye boliger i brug inden parkeringspladsen er færdig. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller, at: 1. Der gives en midlertidig dispensation fra 15.1 i Lokalplan LK 30 for Søtorvet indtil udgangen af 2018, så 1. etape af Søtorvet kan tages i brug i foråret Dispensationen gives på betingelse af, at der senest på tidspunktet for ibrugtagning af boligerne indbetales til parkeringsfond for de manglende p- pladser, eller at der på anden måde efter nærmere aftale stilles tilsvarende garanti. Beslutningskompetence: Beslutning den : Godkendt. Afbud: Erik Falkenberg (O) Sagsfremstilling: Søarkaden ApS har i forsommeren været i dialog med Bysamarbejdet Hvalsø om den mest hensigtsmæssige løsning til udformning og placering af de nye parkeringspladser, der knytter sig til etableringen af Søtorvet parkeringspladserne i Delområde C i Lokalplan LK 30 for Søtorvet. Partnerne er enige om, at den bedste løsning kræver en omlægning af Søvej, så parkeringspladserne kan placeres tættere på Søtorvet og så der samtidig kan skabes en bedre forbindelse mellem kulturområdet (hal, bibliotek, kulturhus og skole) på tværs af Søtorvet til Kropladsen. At finde denne løsning kan med stor sikkerhed ikke nås inden boligerne på Søtorvet er indflytningsklare og de nye parkeringspladser skal være klar, jf i Lokalplan LK 30 for Søtorvet.

18 Side 16 Søarkaden ApS søger derfor om midlertidig dispensation fra 15.1 i Lokalplan LK 30 for Søtorvet, så de sammen med Bysamarbejdet kan få tid til at finde den rigtige udformning af projektet. Ifølge 15.1 skal parkeringspladserne i Delområde C være etableret før der kan gives ibrugtagningstilladelse til boligerne. Søarkaden ApS søger om en tidsbegrænset dispensation indtil parkeringspladserne er etableret - til udgangen af Dispensationen tænkes endvidere betinget af, at parkeringspladsen mellem Fakta og SuperBrugsen opretholdes i hele dispensationsperioden. Søarkaden ApS begrunder ansøgningen med, at de allerede nu har indhentet tilbud på etablering af parkeringsarealet i henhold til LK 30 og tilbudsgivende entreprenør er klar til igangsætning af arbejdet her i efteråret Arbejdet skal, af hensyn til eventuelt vejrlig, være færdiggjort senest med udgangen af november måned for at sikre en ibrugtagningstilladelse, hvis ikke der kan gives den ansøgte dispensation. Søarkaden ApS har i en periode arbejdet med en alternativ placering af parkeringsarealet, der indebærer en omlægning af Søvej, med bagrund i at sikre, at parkeringspladsens placering tager størst mulighed hensyn til områdets karakter, brugernes (herunder især skolebørnenes) sikkerhed, den generelle nytte af arealet samt at parkeringsarealet bliver en samlende del af byrummet. I procesforløbet har der været afholdt en del møder. Senest er der, med Bysamarbejdet Hvalsø, afholdt en workshop i maj måned samt tre efterfølgende møder med repræsentanter for Bysamarbejdet Hvalsø. Materiale fra workshop er vedhæftet som bilag. På det seneste møde den 20. juni 2017 besluttede Bysamarbejdet at igangsætte en nærmere undersøgelse af, hvorledes parkeringsarealets udformning kan sikre maksimal kvalitet i byrummet samt en sammenhæng i den øst-vest gående akse mellem Kropladsen i den østlige ende og Kulturhuset i den vestlige ende. For at kvalificere dette arbejde bedst muligt vil Søarkaden sammen med Bysamarbejdet skulle bruge efteråret Det har desværre en uhensigtsmæssig sammenhæng med at lejligheder og butikker forventes klar til ibrugtagning i marts/april måned Der er et meget stærk ønske fra Bysamarbejdet om at bruge den nødvendig tid på arbejdet idet det må forventes, at der ikke vil kunne findes økonomi til efterfølgende ændringer, når først parkeringsarealet er etableret. Søarkaden ApS og Bysamarbejdet er enige om parkeringsarealet er så vigtig en del af den fremtidige struktur i bymidten, at det er af allerstørste vigtighed at udformningen af arealet overvejes grundigt og at der investeres den nødvendige tid i at finde den mest optimale udformning. Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at en optimal udformning og placering af den nye parkeringsplads, herunder også en forbedret og forstærket forbindelse mellem kulturområdet over Søtorvet til Kropladsen, er af afgørende betydning for livet i den nye bymidte. Der er en unik mulighed for at få tænkt og udformet en bedre løsning end den der er skitseret i Lokalplan LK 30. Da en omlægning af Søvej og en ny udformning af parkeringsarealet formentlig vil betyde, at der vil skulle udarbejdes en lokalplan for dette projekt, og da der skal sikres maksimal kvalitet i byrummet samt en sammenhæng i den øst-vest gående akse mellem Kropladsen i den østlige ende og Kulturhuset i den vestlige ende, er det nødvendigt ikke at forcere processen.

19 Side 17 Lokalplan LK 30 skaber rammer for op til 4700 m2 boliger og 5000 m2 erhverv og når Søtovsprojektet er fuldt udbygget vil der inkl. 130 nye parkeringspladser vest for Søvej - være 342 parkeringspladser til rådighed i området. Som baggrund for lokalplan LK 30 for Søtorvet blev der udarbejdet en parkeringsanalyse, der viste, at en parkeringskapacitet på 342 vil være tilstrækkelig til at dække efterspørgslen efter parkering blandt kunder, ansatte og beboer i området. I spidsbelastningerne vil parkeringspladserne være udnyttet op til ca. 75%. Søarkaden ApS har fået har fået byggetilladelse til 4424 m2 boliger (47 boliger), samt 2149 m2 erhverv. Næsten hele lokalplanens ramme til boliger er udnyttet, men kun 43% af rammen til erhverv bliver udnyttet. Det største behov for parkering som følge af byggetilladelsen vil derfor være knyttet til boligerne. Parkeringspladsen mellem Fakta og SuperBrugsen er ikke en del af det område, der bygges i. Denne parkeringsplads rummer parkeringspladser. Derudover er der også ledig kapacitet på parkeringspladsen nord for Fakta. Disse parkeringspladser bliver ifølge parkeringsanalysen langt overvejende brugt til besøg i butikker. Med den eksisterende parkeringskapacitet i området er der en mango på parkeringspladser set i forhold til den kapacitet, der er vurderet til at kunne dække et fuldt udbygget Søtorv. På baggrund af dette vurderer administrationen, at kapaciteten på parkeringspladserne langs Søvej - nord og syd for Fakta i dispensationsperioden vil kunne dække parkeringsbehovet for de kommende boliger og butikker. Administrationen foreslår, at et vilkår for dispensationen er, at parkeringspladsen mellem Fakta og SuperBrugsen ikke må nedlægges før den nye parkeringsplads er etableret. Samlet set vurderer administration, at der bør gives en midlertidig dispensation fra 15.1 indtil medio 2018, så 1. etape af Søtorvet kan tages i brug i foråret En forudsætning for denne dispensation er, at parkeringspladserne nord og syd for Fakta opretholdes indtil de nye parkeringspladser ved Søvej er anlagt. Administrationens indstilling om at meddele dispensation fra 15.1 indtil medio 2018 var i naboorientering fra onsdag den 13. september til og med onsdag den 27. september efter dagsordenen blev publiceret. Høringssvar fra naboorienteringen og administrationens vurdering af høringssvarene blev derfor eftersendt. Det eftersendte materiale er vedlagt som bilag. Desværre var der et høringssvar fra ejerne af Hovedgaden 20, som ved en fejl ikke kom med til behandlingen af sagen den 3. oktober. Høringssvaret er vedlagt som bilag. Ejerne har i deres høringssvar angivet, at de ikke kan anbefale en dispensation, da det vil medføre øget trafik både på Hovedgaden og Søvej og øget parkering. Ejerne klager også over den korte høringsfrist. Administrationen vurderer ikke, at indholdet i høringssvaret fra Hovedgaden 20 giver anledning til at ændre på beslutningen fra 3. oktober om at meddele dispensation. Handicappolitik: Administrationen vurderer, at en ændret placering af parkeringspladsen og omlægning af Søvej, herunder forbedret krydsning ved Skolevej/Søvej generelt vil skabe bedre tilgængelighed til Søtorvet. Økonomi og finansiering: Ingen Bilag: 1. Hørinssvar fra Hovedgaden Notat - opsamling på naboorientering

20 Side Høringssvar som blev behandlet den 3. oktober 4. Skitse af forslag til placering af P-plads 5. Ansøgning om dispensation

21 Side TM - Eventuelt Sagsnr.: Resumé: Indstilling: Beslutningskompetence: Beslutning den : Intet. Afbud: Erik Falkenberg (O) Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering:

Udvalget for Teknik & Miljø REFERAT

Udvalget for Teknik & Miljø REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 2, Møllebjergvej 4, 4330, Hvalsø Dato: Mandag den 16. april 2018 Start kl.: 16:45 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Ivan Mott (Ø) Martin Stokholm (A) Frederik Dahl (C) Jens K. Jensen

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø tirsdag den 25. august 2015

Referat Udvalget for Teknik & Miljø tirsdag den 25. august 2015 Referat tirsdag den 25. august 2015 Kl. 17:20 i Rådssalen, Allerslev Afbud: Ivan Mott (Ø) Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU/TM - Placeringer til dagligvarebutik i Hvalsø...2

Læs mere

Møde den 2. november 2016 i Vandoplands-Styregruppens Politikergruppe

Møde den 2. november 2016 i Vandoplands-Styregruppens Politikergruppe Oplandskommunerne i Isefjord og Roskilde Fjord oplandet REFERAT Center for Byg og Miljø Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø F 4646 4615 H www.lejre.dk Anne-Marie Geert Kristensen Natur og Miljø D

Læs mere

KØGE BUGT Vandråd 2017

KØGE BUGT Vandråd 2017 KØGE BUGT Vandråd 2017 14. September 2017 SOLRØD KOMMUNE OG NIRAS Velkomst Velkomst, v/ Solrød Kommune og NIRAS 2 Dagsorden 1. Velkomst, v/ NIRAS og Solrød Kommune. 2. Godkendelse af dagsorden. 3. Drøftelse

Læs mere

Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder

Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder Punkt 9. Godkendelse af forslag til afgrænsning af vandløb, samt udpegning af kunstige og stærkt modificerede vandområder 2017-031316 Miljø- og Energiforvaltningen indstiller, at Miljø- og Energiudvalget

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 12. juni 2017

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 12. juni 2017 Referat mandag den 12. juni 2017 Kl. 18:30 i Mødelokale 2, Hvalsø Rådhus Afbud: Birger Prahl (F) Ivan Mott (Ø) Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Forslag til Lokalplan LK

Læs mere

1 Fælles udtalelser fra Køge Bugt Vandråd

1 Fælles udtalelser fra Køge Bugt Vandråd 5. oktober 2017 Notat Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune Bilag 2 Fælles udtalelser fra Køge Bugt Vandråd Projekt nr.: 228462 Dokument nr.: 1225439018 Version 4 Revision

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Referat tirsdag den 24. juni 2014 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Udbud af kommunalt ejet jord...2 3. Person - ØU - Ansættelse af ny

Læs mere

KØGE BUGT Vandråd 2017

KØGE BUGT Vandråd 2017 KØGE BUGT Vandråd 2017 10. August 2017 SOLRØD KOMMUNE OG NIRAS Velkomst Velkomst, v/ Solrød Kommune og NIRAS 2 Dagsorden Velkomst, v/ Solrød Kommune og NIRAS. Godkendelse af dagsorden. Kort evaluering

Læs mere

I statens vandområdeplaner er Danmark opdelt i 23 hovedvandoplande. Der er oprettet vandråd i alle 23 hovedvandoplande.

I statens vandområdeplaner er Danmark opdelt i 23 hovedvandoplande. Der er oprettet vandråd i alle 23 hovedvandoplande. NOTAT Orientering om arbejdet i vandrådet for hovedvandopland Djursland 2017 Baggrund Med aftalen om fødevare- og landbrugspakken i december 2015 blev regeringen og aftaleparterne enige om, at det, ud

Læs mere

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Udbud af kommunalt ejet jord...2 3. Person - ØU -

Læs mere

Greve Kommunes bemærkninger til vandrådsudveksling fra organisationerne vedr. opgave 1

Greve Kommunes bemærkninger til vandrådsudveksling fra organisationerne vedr. opgave 1 Greve Kommunes bemærkninger til vandrådsudveksling fra organisationerne vedr. opgave 1 Vandrådsudveksling vedr. vandområde i beliggende i Greve Kommune: MST vurdering: Greve Kommunes bemærkninger: Greve

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget L 34 Bilag 4 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget L 34 Bilag 4 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 L 34 Bilag 4 Offentligt Miljø- og Fødevareministeriet Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning. Haraldsgade 53 2100 København Ø (Sendt elektronisk svana@svana.dk) Vingsted,

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 3 til Lejre Kommuneplan 2017 for Gl. Allerslev Skole

Forslag til Kommuneplantillæg nr. 3 til Lejre Kommuneplan 2017 for Gl. Allerslev Skole Forslag til Kommuneplantillæg nr. 3 til Lejre Kommuneplan 2017 for Gl. Allerslev Skole Baggrund og indhold En del af området, der dækker Lokalplan LK 61 for et bofællesskab på Gl. Allerslev Skole, ligger

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 20. september 2010. Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Referat mandag den 20. september 2010 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Til orientering...2 3. TM - Cykelsti Kr. Sonnerup - Dyvelslyst...3

Læs mere

Refleksioner over vandrådsarbejdet - Ringkøbing Fjord

Refleksioner over vandrådsarbejdet - Ringkøbing Fjord Refleksioner over vandrådsarbejdet - Ringkøbing Fjord Lene Moth Sekretariatskommune Ringkøbing Fjord oplandet Fælles projektmedarbejder Ringkøbing-Skjern kommune og vestjysk Vandråd Ringkøbing Fjord Nedsat

Læs mere

Vandrådsarbejdet, forudsætninger og værktøjer

Vandrådsarbejdet, forudsætninger og værktøjer Vandrådsarbejdet, forudsætninger og værktøjer Nyborg 26. April 2017 Kontorchef Peter Kaarup Nedsættelse af vandråd: Bekendtgørelse om vandråd af 2. marts 2017 Der kan oprettes lokale vandråd til at rådgive

Læs mere

Delvis ophævelse af. Lokalplan nr som følge af statslige anlæg FORSLAG

Delvis ophævelse af. Lokalplan nr som følge af statslige anlæg FORSLAG Solrød Kommune byrådet Delvis ophævelse af Lokalplan nr. 405.3 som følge af statslige anlæg Indhold Vejledning og klage Vejledning 3 Hvordan ophæves en lokalplan? 3 Klagevejledning 3 Redegørelse Delvis

Læs mere

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 4. møde i Køge Bugt Vandråd

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 4. møde i Køge Bugt Vandråd 21. september 2017 Beslutningsreferat Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 4. møde i Køge Bugt Vandråd Projekt nr.: 228462 Dokument nr.: 1225300658 Version 1 Mødetid/-sted:

Læs mere

Status for kommuner og vandråds opgaver om vandløb

Status for kommuner og vandråds opgaver om vandløb Status for kommuner og vandråds opgaver om vandløb Blåt Fremdriftsforum 29. marts 2017 Kontorchef Peter Kaarup Opgaverne: Bekendtgørelse om vandråd af 2. marts 2017 Med udgangspunkt i bl.a. aftalen om

Læs mere

Miljø- og Fødevareministeriet Departementet Vand og Hav Slotsholmsgade København K (Sendt elektronisk:

Miljø- og Fødevareministeriet Departementet Vand og Hav Slotsholmsgade København K (Sendt elektronisk: Miljø- og Fødevareministeriet Departementet Vand og Hav Slotsholmsgade 12 1216 København K (Sendt elektronisk: mfvm@mfvm.dk) Vingsted, den 25. januar 2019. Danmarks Sportsfiskerforbunds bemærkninger til

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Orientering - Januar...2 3. TM - Valg af formand...3

Læs mere

Bilag 1 Notat - Væsentlige kommunale opgaver ved 2. generations vandplaner ( )

Bilag 1 Notat - Væsentlige kommunale opgaver ved 2. generations vandplaner ( ) Bilag 1 Notat - Væsentlige kommunale opgaver ved 2. generations vandplaner (2015-2021) Lov om Vandplanlægning Lov om vandplanlægning lægger op til, at miljømål og indsats (tons kvælstof og fosfor der skal

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø onsdag den 28. august 2013. Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Teknik & Miljø onsdag den 28. august 2013. Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat Udvalget for Teknik & Miljø onsdag den 28. august 2013 Kl. 18:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Tilbygning til Hvalsø Rådhus...2 Lejre

Læs mere

Til de politiske udvalg i kommunerne i oplandet for Køge Bugt. Sorø den 20. september 2017

Til de politiske udvalg i kommunerne i oplandet for Køge Bugt. Sorø den 20. september 2017 Til de politiske udvalg i kommunerne i oplandet for Køge Bugt Sorø den 20. september 2017 Evaluering og eftersendelsen af mindretalsudtalelser i forbindelse med arbejdet i Vandrådet for oplandet til Køge

Læs mere

Procesnotat. Afgrænsning af vandområder og udpegning af kandidater til kunstige og stærkt modificerede vandområder i Limfjordsoplandet.

Procesnotat. Afgrænsning af vandområder og udpegning af kandidater til kunstige og stærkt modificerede vandområder i Limfjordsoplandet. Sekretariat: Aalborg Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Tlf. 9931 2000 Fax 9931 2009 www.limfjordsraadet.dk limfjordsraadet@aalborg.dk Dato: 13. november 2017 J.

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Niels Jørgen Bjørnlund Karlebyvej 52 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

KØGE BUGT Vandråd 2017

KØGE BUGT Vandråd 2017 KØGE BUGT Vandråd 2017 24. August 2017 SOLRØD KOMMUNE OG NIRAS Velkomst Velkomst, v/ Solrød Kommune og NIRAS 2 Dagsorden 1. Velkomst, v/ NIRAS og Solrød Kommune. 2. Godkendelse af dagsorden. 3. Godkendelse

Læs mere

Velkommen til møde i Vandrådet Lillebælt-Jylland Dagsorden (forslag): 1. Godkendelse af dagsorden 2. Præsentation af rådets medlemmer 3. Sekretariatets rolle og funktion 4. Vandrådets leverance til kommunerne,

Læs mere

Indstilling. Ny høring af statens vandplaner. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 29. oktober Aarhus Kommune

Indstilling. Ny høring af statens vandplaner. 1. Resume. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Den 29. oktober Aarhus Kommune Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Den 29. oktober 2013 Ny høring af statens vandplaner Aarhus Kommune Natur og Miljø Teknik og Miljø Forslag til Aarhus Kommunes høringssvar til statens vandplaner,

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Teknik- og Miljøudvalget Mødedato: Torsdag den 9. oktober 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Jan Jakobsen, Anders Krantz, Arne S. Hansen,

Læs mere

Vandråd Djursland. 1. møde (etableringsmøde) Torsdag den 3. april 2014

Vandråd Djursland. 1. møde (etableringsmøde) Torsdag den 3. april 2014 Vandråd Djursland 1. møde (etableringsmøde) Torsdag den 3. april 2014 1 Dagsorden 1. Velkomst ved mødeleder og udvalgsformand Jens Meilvang, Norddjurs Kommune 2. Præsentationsrunde af medlemmer, sekretariat

Læs mere

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i:

Sagsfremstilling: Nedenfor beskrives de vigtigste mål og indsatser som udvalget forventes at arbejde med i 2015. Beskrivelsen tager udgangspunkt i: 04-02-2015 Side 1 TM - Fokus 2014-2015 og årsplan for 2015 Sagsnr.: 15/972 Resumé: I denne sagsfremstilling forelægges udvalget en oversigt over de vigtigste mål og indsatser, som udvalget - og administrationen

Læs mere

PARKERING I HAVNEOMRÅDET. Parkeringsmøde 2. november 2017

PARKERING I HAVNEOMRÅDET. Parkeringsmøde 2. november 2017 PARKERING I HAVNEOMRÅDET Parkeringsmøde 2. november 2017 Dagsorden 1) Baggrund for mødet 2) Projektforslag for p-pladser ved Havnevej 3) Alternative placeringsforslag 4) Det videre forløb Baggrund for

Læs mere

Indstilling. Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse

Indstilling. Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten d og Omsorg Den 5. marts 2014 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Nedlæggelse af vej og sti samt fremtidig bemyndigelse Nedlæggelse af del af privat fællesvej ved

Læs mere

NOTAT. Vildmoseløbet ligger på kommunegrænsen til Greve Kommune og behandles af Greve Kommune

NOTAT. Vildmoseløbet ligger på kommunegrænsen til Greve Kommune og behandles af Greve Kommune SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ NOTAT Emne: Vandrådets kommentarer til Opgave 1 Til: Vandrådsmøde den 10. august 2017 Dato: 10. august 2017 Sagsbeh.: tg/rådgiver Sagsnr.: 06.02.00-G01-5-17 Opgave 1 Hvilke

Læs mere

Status for Miljø- og Fødevareministeriets behandling af indmeldinger fra kommune og vandråd i 2017

Status for Miljø- og Fødevareministeriets behandling af indmeldinger fra kommune og vandråd i 2017 Status for Miljø- og Fødevareministeriets behandling af indmeldinger fra kommune og vandråd i 2017 16. januar 2019 Kontorchef Peter Kaarup Opgaverne: Bekendtgørelse om vandråd af 2. marts 2017 Med udgangspunkt

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Landzonetilladelse Dispensation fra lokalplan Planloven

Landzonetilladelse Dispensation fra lokalplan Planloven Ove Lambert Larsen Mosevej 11 Kyndeløse 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Referat torsdag den 9. oktober 2014 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2015-2018...2 09-10-2014 Side 1 1. KB - Godkendelse

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Teknik- og Miljøudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Teknik- og Miljøudvalget Mødedato: Torsdag den 7. juni 2018 Mødetidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Lars Hein, Brian Bruun, Carsten Fuhr, Dennis

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen mandag den 27. november 2017

Referat Kommunalbestyrelsen mandag den 27. november 2017 Referat mandag den 27. november 2017 Kl. 18:00 i Rådssalen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Julie Hermind (F) Indholdsfortegnelse 1. KB - Spørgetid...1 2. KB - Godkendelse af dagsorden...3 3. KB -

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 5. oktober 2017 Referat torsdag den 5. oktober 2017 Kl. 18:00 i Rådssalen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Christian Plank (F) Erik Falkenberg (O) Lulle Zahle (Løsgænger) Ole Møller (F) Indholdsfortegnelse 1. KB Godkendelse

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 9. oktober 2013. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 9. oktober 2013. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 9. oktober 2013 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering 9. oktober 2013...2 3. KF - Temadrøftelse - Danmarks

Læs mere

Administrativ indstilling

Administrativ indstilling Sagsnummer: 17/12489 Valg af endelig linieføring - Cykelsti syd om Askov (C) Administrativ indstilling Chef for Teknik & Miljø Peter Hansen indstiller, at Teknik & Miljø arbejder videre med linjeføringen

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 2. møde i Køge Bugt Vandråd

Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 2. møde i Køge Bugt Vandråd 10. august 2017 Beslutningsreferat Solrød Kommune Sekretariatsbistand Vandråd - Køge Bugt - Solrød Kommune 2. møde i Køge Bugt Vandråd Projekt nr.: 228462 Dokument nr.: 1224723213 Version 4 Mødetid/-sted:

Læs mere

Bilag til sag på Klima og Miljøudvalgets dagsorden den 4. oktober 2016 om Statens Vandområdeplan for Sjælland

Bilag til sag på Klima og Miljøudvalgets dagsorden den 4. oktober 2016 om Statens Vandområdeplan for Sjælland Bilag til sag på Klima og Miljøudvalgets dagsorden den 4. oktober 2016 om Statens Vandområdeplan for Sjælland 2015-2021 By, Kultur og Miljø Miljø Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30

Læs mere

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017

HVIDBOG LOKALPLAN NR KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017 HVIDBOG LOKALPLAN NR. 1174 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 47 DAGLIGVAREBUTIK PÅ JORDBÆRVEJ, SLAGELSE SLAGELSE KOMMUNE PLAN AUGUST 2017 INDLEDNING 2 HVAD ER EN HVIDBOG Når Slagelse Kommune laver lokalplaner, har

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Høringsbrev om ændring af vejudlæg

Høringsbrev om ændring af vejudlæg KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Anvendelse Til ejere af matr. nr. 57, 123a, 123c, 647, 648, 649, 950, 1367 og 1379 Utterslev, København 23-02-2017 Sagsnr. 2017-0102970 Dokumentnr.

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde

Forslag til Lokalplan nr Forslag til Kommuneplantillæg nr. 10. Områdeklassificering. Debatperiode og offentligt borgermøde Offentlig bekendtgørelse d. 3. april 218 af: Forslag til Lokalplan nr. 415 - Boligområde ved Vendehøj, Hornslet - Vendehøj, etape III og Kommuneplantillæg nr. 1 til Syddjurs Kommuneplan 216. Byrådet i

Læs mere

Vandområdeplaner Vandløbene i Ballerup

Vandområdeplaner Vandløbene i Ballerup Vandområdeplaner 20152021 Vandløbene i Ballerup Ballerup Kommune har 12 vandløb 10 med regulativ og 2 uden regulativ, der er omfattet af vandområdeplanerne 20162021. Der blev i foråret 2017 igangsat et

Læs mere

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017

TEKNIK OG MILJØ. Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 TEKNIK OG MILJØ Referat 3. vandrådsmøde for Vandråd Nissum Fjord Mødedato: 15. juni 2017 Mødeleder: Jens-Bernhard Knudsen, Karsten Filsø. Referent: Daniel Lindvig. Natur og Grønne Områder Enghavevej 10

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø tirsdag den 20. september 2011. Kl. 18:00 i Mødelokale 1,Lyndby

Referat Udvalget for Teknik & Miljø tirsdag den 20. september 2011. Kl. 18:00 i Mødelokale 1,Lyndby Referat tirsdag den 20. september 2011 Kl. 18:00 i Mødelokale 1,Lyndby Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU/TM - Projekt Kirke Hyllinge...2 3. TM - Eventuelt...4 20-09-2011 Side

Læs mere

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017

Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Grønt Dialogforum 2. oktober 2017 Dagsordenspunkt 3: Orientering og drøftelse af forslag til projekter under Grøn Ordning Politik for grøn ordning Grøn ordning blev oprettet i 2009 med det formål at fremme

Læs mere

Landzonetilladelse & dispensation fra bestemmelse i lokalplan

Landzonetilladelse & dispensation fra bestemmelse i lokalplan Brian og Anne Christiansen Biltris Gade 14 4070 Kirke Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Birgitte Uhrbrand Tlf. direkte:

Læs mere

Afgørelse Odder Kommune meddeler hermed tilladelse efter vandløbsloven til etablering af bro og sti langs Odder Å ved Nørregade 59.

Afgørelse Odder Kommune meddeler hermed tilladelse efter vandløbsloven til etablering af bro og sti langs Odder Å ved Nørregade 59. JC Ejendomme Aps Strandvejen 133 8300 Odder Sendt pr. mail: mail@jctegnogbyg.dk Teknik & Miljø Rådhusgade 3 8300 Odder Tilladelse efter vandløbsloven. Etablering af bro og sti langs Odder Å Afgørelse Odder

Læs mere

11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup

11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup 11. 16/11444 Principbeslutning om omfartsvej vest for Tommerup Indstilling: Direktøren for By, Land og Kultur indstiller: at der tages principiel beslutning om, om den udlagte vejreservation til en omfartsvej

Læs mere

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Onsdag den 15. januar 2014. Mødetidspunkt: 17:00

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Onsdag den 15. januar 2014. Mødetidspunkt: 17:00 Dagsorden Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Bjarne Kogsbøll (C), Ekrem Günbulut (A), Hugo Hammel (A), John A. Bilenberg (C), Lars Prier (O), Laurids Christensen

Læs mere

Landzonetilladelse / P

Landzonetilladelse / P Udvikling, Miljø og Teknik Byg 0 Telefon +45 8915 1515 planteam@randers.dk www.randers.dk 29-11-2018 / 01.03.03-P19-141-18 Landzonetilladelse Du har fået landzonetilladelse til at opføre daginstitution

Læs mere

2. Vandrådsmøde. 16. august 2017

2. Vandrådsmøde. 16. august 2017 2. Vandrådsmøde 16. august 2017 Dagsorden 17. august 2017 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra mødet d. 2. maj 2017. 3. Opfølgning på Vandrådet 2014 4. Vandrådet diskuterer vandløbsforekomster,

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven Søren Daniel Kristensen Storegade 5,2 7330 Brande Sendt pr. e-mail: brande@lcdk.dk KOPI Landzonetilladelse Planloven Lejre Kommune Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46

Læs mere

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019

Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort. Kredsbestyrelsesseminar Fåborg marts 2019 Kommuneplaner og Grønt Danmarkskort Kredsbestyrelsesseminar Fåborg 29.-30. marts 2019 Hvad er en kommuneplan? Beskriver den overordnede plan for og tankerne bag alle arealer i en kommune Sikrer koordinering

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Rambøll Ny Østergade 7 4000 Roskilde Att.: Thomas Egon Rasmussen Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø OBS! Personlig henvendelse til Lejrevej 15, 4320 Lejre Tlf. 46 46 46 46

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 14. maj 2014. Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 14. maj 2014. Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 14. maj 2014 Kl. 15:30 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Kunstgræsbane i Hvalsø - Frigivelse af midler...2 3. KF - Eventuelt...5

Læs mere

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat Det Grønne Råd, Skive Kommune Referat Møde d. 24. november 2016 Mødet blev afholdt i Den Blå Diamant, Rådhuspladsen 2, 7800 Skive. Mødetidspunkt: 16.00-18.00 Deltagere: - Erik Preisler, Skive Idrætssamvirke

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Omlægningerne kræver tilladelse efter planloven, da der sker en ændret anvendelse af arealer i det åbne land.

Omlægningerne kræver tilladelse efter planloven, da der sker en ændret anvendelse af arealer i det åbne land. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Lejre Att. Eskild Lund Tilladelse og dispensation i forhold til planloven og naturbeskyttelsesloven: Omlægning af en del af Elverdamsåen og Truelsbækken på strækninger

Læs mere

Klage over afslag på ansøgning om etablering af en adgang til den private fællesvej S-vej fra matr. nr. a.

Klage over afslag på ansøgning om etablering af en adgang til den private fællesvej S-vej fra matr. nr. a. Dato 14. december 2017 Sagsbehandler Julie Egholm Mail jue@vd.dk Telefon +45 7244 3135 Dokument 17/11068-12 Side 1/6 Klage over afslag på ansøgning om etablering af en adgang til den private fællesvej

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Tore Jørgensen Kattingevej 8 4000 Roskilde Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939 E-mail: chyu@lejre.dk

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Bygge- og Ejendomsudvalget Mødedato: Tirsdag den 8. april 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Brian Bruun,

Læs mere

AFGØRELSE i klagesag om Køge Kommunes dispensation fra lokalplanen til etablering af selskabslokale i et boligområde

AFGØRELSE i klagesag om Køge Kommunes dispensation fra lokalplanen til etablering af selskabslokale i et boligområde 30. juni 2017 Sagsnr. NMK-33-03685 KlageID: 102839 CLARI-NMKN AFGØRELSE i klagesag om Køge Kommunes dispensation fra lokalplanen til etablering af selskabslokale i et boligområde Køge Kommune har den 19.

Læs mere

Opgaven med etablering af vandråd er del af implementeringen af 2. generations vandplaner (vandområdeplan), der skal være gældende fra

Opgaven med etablering af vandråd er del af implementeringen af 2. generations vandplaner (vandområdeplan), der skal være gældende fra NOTAT Sagsbehandler: Paul Debois Oprettet: 11-02-2014 Notat om etablering af Vandråd Notatets indhold er aftalt af medlemmerne af de to hovedvandoplandes VandoplandsStyreGrupper (VOS er) og derfor et fælles

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015 Referat onsdag den 7. oktober 2015 Kl. 18:00 i Mødelokale 4, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - Oktober...2 3. KF - Temadrøftelse - Børnekulturhus...4

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 09.02.11-P19-1-18

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven VILLA-HUS Byg Aps Nørre Snedevej 9 8700 Horsens Sendt pr. email: dai@villa-hus.dk KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Camilla

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 26. marts 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Firkløverskolens fremtidige placering...2 3. ØU - Udlejning og bebyggelse

Læs mere

Dagsorden. Køge Bugt Vandråd /05/ Maj 2017

Dagsorden. Køge Bugt Vandråd /05/ Maj 2017 Køge Bugt Vandråd 2017 24. Maj 2017 SOLRØD KOMMUNE OG NIRAS Dagsorden Velkomst, v/ NIRAS og Solrød Kommune. Kort præsentationsrunde. Hvert medlem i Vandrådet præsenterer, hvad organisationen/foreningen

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven VILLA.DK Aps Ny Østergade 12, 3.sal 1101 København K VILLA-HUS BYG Aps Nørre Snedevej 9 8700 Horsens KOPI Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk

Læs mere

Landzonetilladelse. Planloven

Landzonetilladelse. Planloven H4 Arkitekter ApS Frederiksberg Allé 55, 1th 1820 Frederiksberg C Att.: Anders Henriksen Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø OBS! Personlig henvendelse til Lejrevej 15, 4320

Læs mere

Lokalt høringsnotat. Forslag til vandplan for hovedvandopland 3.1 Bornholm. Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter.

Lokalt høringsnotat. Forslag til vandplan for hovedvandopland 3.1 Bornholm. Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter. Lokalt høringsnotat Forslag til vandplan for hovedvandopland 3.1 Bornholm Resumé og kommentering af høringssvar af lokal karakter Oktober 2014 Titel: Lokalt høringsnotat Forslag til vandplan for hovedvandopland

Læs mere

Indholdsfortegnelse 1 Indledning Parkering Havneområdet Strandgade Løsningsmuligheder Anbefaling...

Indholdsfortegnelse 1 Indledning Parkering Havneområdet Strandgade Løsningsmuligheder Anbefaling... NOTAT Projekt: Udvidelse af Roskilde Havn København, den 7.12.2012 Emne: Notat nr.: 1 Trafikanalyse Projekt nr.: 6668-001 Dir. tlf.: +45 2540 0214 Reference: nid@moe.dk Rev.: Fordeling: Navn Initialer

Læs mere

Bilag 2: Vandråd Nissum Fjords indstillinger til udpegning af vandløb i Holstebro Kommune

Bilag 2: Vandråd Nissum Fjords indstillinger til udpegning af vandløb i Holstebro Kommune Bilag 2: Vandråd Nissum Fjords indstillinger til udpegning af vandløb i Holstebro Kommune Opgave 1) Vurdere om de vandområder, der indgår i Miljø- og Fødevareministeriets forslag til ny afgrænsning af

Læs mere

Landzonetilladelse Planloven

Landzonetilladelse Planloven Poul Erik Christensen Jenslev Gade 4 4070 Kirke-Hyllinge Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Birgitte Uhrbrand Tlf. direkte: 4646

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Temadrøftelse...2 3. KF - Orientering...3 4.

Læs mere

Sagsnr P

Sagsnr P Projektgruppen for vådområdeprojektet Dato 26. juli 2017 Sagsnr. 06.02.15-P19-1-17 BYGGERI OG NATUR Tilladelse efter vandløbslovens 16, 17 og 38 til nedlæggelse af et enkeltmands pumpelag og regulering

Læs mere

Bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.v., BEK nr. 834 af 27 juni

Bekendtgørelse om vandløbsregulering og restaurering m.v., BEK nr. 834 af 27 juni Høring af udkast til reguleringstilladelse af rørlagt privat vandløb ved Uvelse Nord Høring Hillerød Kommune ønsker at fremme projektet om regulering af et rørlagt privat vandløb, og sender hermed projektansøgning

Læs mere

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring

Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 27. april 2017 Helhedsplanlægning for Tangkrogområdet forudgående høring Igangsætning af forudgående høring om kommuneplanlægning og

Læs mere

Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø

Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø J.nr. 2016-004030 Skriftlig høring Endelige bemærkninger fra Jammerbugt Kommune til forslag til Råstofplan 2016, Gøttrup Sø Resumé Jammerbugt Kommune har netop fremsendt deres endelige bemærkning vedrørende

Læs mere

Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og Kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og Kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 10. marts 2015 af endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 391 for boligområde ved Herredsvej i Hornslet - Vendehøj, etape II og til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Bygge- og Ejendomsudvalget Mødedato: Tirsdag den 13. marts 2018 Mødetidspunkt: 8:30 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 215, Mødelokale Allan Andersen, Brian Bruun, Einer Lyduch,

Læs mere

UDKAST. Glostrup Kommune. Østervej Parkering. NOTAT 25. september 2017 adp/tvo

UDKAST. Glostrup Kommune. Østervej Parkering. NOTAT 25. september 2017 adp/tvo UDKAST Østervej Parkering NOTAT 25. september 2017 adp/tvo 1 Baggrund modtager løbende borgerhenvendelser vedrørende de trafikale forhold på Østervej i Glostrup. Disse omhandler primært manglende parkeringskapacitet

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

Sagen er behandlet i et forpligtende samarbejde mellem Ærø Kommune og Svendborg Kommune efter Lov om forpligtende kommunale samarbejder.

Sagen er behandlet i et forpligtende samarbejde mellem Ærø Kommune og Svendborg Kommune efter Lov om forpligtende kommunale samarbejder. Bent Juul Sørensen Dunkærgyde 13 5970 Ærøskøbing Miljø, Erhverv og Teknik Natur og Miljø Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Fax. +4562228810 natur@svendborg.dk www.svendborg.dk Screening efter miljøvurderingsloven

Læs mere