Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen"

Transkript

1 Peter Bernt Jensen, konsulent NOVEMBER 2017 Fødevarebranchen ruster sig til digitaliseringen Fødevarebranchen er god til robotter og automatisering, men kan blive endnu bedre til at udnytte digitale kanaler til salg af produkter. Virksomhederne er bevidste om de kommende års forandringer som følge af digitalisering og ny teknologi. Den teknologiske udvikling går stærkt i disse år. Computerkraften fordobles hver 18. måned, og nye digitale teknologier gør i stigende grad deres indtog i fødevareproduktionen og -afsætningen. Fødevarebranchen godt med på automatisering Fødevarebranchen er god til robotter Fødevarevirksomhederne har i høj grad taget anvendelsen af robotter til sig i produktionen, og er generelt godt med, når det handler om at automatisere ved hjælp af industrirobotter. Fødevarebranchen gode til robotter Vi anvender robotter i virksomhederne (fx. til produktion, pakning eller flytning af varer)

2 2 Godt halvdelen af de adspurgte fødevarevirksomheder angiver, at de i høj eller nogen grad gør brug af robotter i virksomhederne. Det vurderes, at fremgangen i automatiseringsgraden i produktionen er bredt funderet på tværs af fødevarebranchen i dag. På tværs af DI s virksomhedspanel svarer 28 pct., at de i høj eller nogen grad gør brug af robotter i produktionen. Det vurderes, at fødevareindustrien er godt med på bølgen i anvendelsen af robotter i produktionen. Beskeden anvendelse af softwarerobotter Mens der gøres relativt stor brug af industrirobotter i fødevarebranchen i dag, så er omfanget af softwarerobotter stadig på vågeblus. I rundspørgen angiver virksomhederne, at kun godt og vel 7 pct. af dem i nogen grad anvender softwarerobotter, mens godt og vel 85 pct. af de adspurgte angiver, at de i mindre grad eller slet ikke anvender denne type robotteknologi. Lille anvendelse af softwarerobotter Vi anvender softwarerobotter (herunder brug af avancerede algoritmer og kunstig intelligens) Digitalisering bruges til at forbedre eksisterende produkter Digitalisering og ny teknologi forbedrer produkterne Godt og vel 70 pct. af fødevarevirksomhederne angiver, at digitalisering i høj eller nogen grad bruges til at forbedre eksisterende produkter. Digitalisering og ny teknologi er med andre ord blevet en vigtig og integreret del i fødevarevirksomhederne.

3 3 Nogenlunde den samme andel i DI s samlede virksomhedspanel svarer, at de i høj eller nogen grad bruger digitaliseringen til at forbedre eksisterende produkter, dog med den modifikation af hele 29 pct. af virksomhederne på tværs af brancher angiver, at de i høj grad bruger digitalisering og ny teknologi til at forbedre produkterne, mens det blandt fødevarevirksomhederne er godt og vel 7 pct. Fødevarebranchen bruger i nogen grad ny teknologi Vi bruger digitalisering og ny teknologi til at forbedre vores eksisterende produkter og services Potentiale i at gentænke forretningen i lyset af digitaliseringen Potentiale for flere nye forretningsmodeller med digitalisering To tredjedele af fødevarevirksomhederne angiver, at de i mindre grad eller slet ikke har lanceret nye forretningsmodeller baseret på digitalisering og ny teknologi. Det hænger formentlig sammen med, at virksomhederne i høj grad har fokuseret på at bringe gevinsterne af digitalisering og ny teknologi ind i produktionen og produkterne først.

4 4 Potentiale for flere nye forretningsmodeller via digitalisering i fødevarebranchen Vi har lanceret nye forretningsmodeller baseret på digitalisering og ny teknologi 35% 3 25% 2 15% 1 5% I det samlede virksomhedspanel angiver 54 pct., at de i mindre grad eller slet ikke har lanceret nye forretningsmodeller på basis af digitalisering og ny teknologi. Det kan hænge sammen med, at fødevarevirksomhederne er lidt mindre tilbøjelige til at omfavne digitaliseringen end andre brancher. Der ligger derfor et uløst potentiale for fødevarevirksomhederne i højere grad at tage det næste skridt i den digitale proces og gentænke hele, eller dele af deres forretning, i lyset af de teknologiske muligheder. Samarbejde i værdikæden kan styrke potentialerne i digitaliseringen I forhold til samarbejdet i værdikæden angiver omkring 40 pct. af fødevarevirksomhederne, at de i høj eller nogen grad har fået et tættere samarbejde med andre aktører i værdikæden på baggrund af digitaliseringen. Dette ligger på niveau med det generelle billede på tværs af alle de adspurgte virksomheder i DI s virksomhedspanel.

5 5 Tendens til tættere samarbejde i værdikæden med digitalisering Vi har fået et tættere samarbejde med en eller flere aktører i vores værdikæde 45% 4 35% 3 25% 2 15% 1 5% Stærkt samarbejde i værdikæden er afsæt til at udnytte mulighederne i værdikæden I fødevarebranchen har der historisk været et tæt samarbejde i værdikæden. De enkelte led i værdikæden har altid været dygtige og bevidste om at sikre tætte samarbejdsrelationer og finde fælles løsninger på udfordringer. Netop de stærke traditioner for samarbejde i kæden kan også bruges til at udnytte mulighederne i digitaliseringen endnu bedre. Et eksempel kan være udnyttelse af mulighederne i big data på tværs af værdikæden. Der produceres en stor mængde data på tværs af værdikæden, og et bedre samarbejde omkring udvikling og anvendelse af disse data kan være med til at accelererer udviklingen på området 1. Digitale kanaler vigtige for markedsføringen Rundspørgen viser også, at fødevarevirksomhederne i høj grad benytter de digitale kanaler til markedsføringsformål, men i knap så stort et omfang til at sælge sine produkter og services. Digitale kanaler bruges til markedsføring og ikke til salg En del af fødevarebranchen henvender sig direkte til slutbrugeren, og branchen gør stor brug af de digitale kanaler, herunder de sociale medier, til at nå forbrugerne. Det må forventes, at denne tendens forstærkes i fremtiden. 1 Se eksempelvis DTU s sektorudviklingsrapport Big Data fra jord til bord. Sådan kan Big Data styrke dansk landbrug og fødevareindustri (2015).

6 6 God brug af digitale kanaler til markedsføring Vi bruger digitale kanaler (såsom internettet, sociale medier og mobile platforme, apps mv.) til at markedsføre vores produkter og services 45% 4 35% 3 25% 2 15% 1 5% Mens branchen i høj grad benytter digitale kanaler til markedsføringsformål, benyttes de i langt mindre grad til at sælge produkterne. Mindre brug af digitale kanaler til salg Vi bruger digitale kanaler (såsom internettet, sociale medier og mobile platforme, apps mv.) til at markedsføre vores produkter og services

7 7 Næsten trefjerdedele af virksomhederne i rundspørgen bruger i mindre grad eller slet ikke digitale kanaler til at sælge sine produkter og services. Godt og vel en fjerdedel bruger i høj eller nogen grad digitale kanaler til salg. Her er billedet lidt anderledes i det samlede virksomhedspanel. Her angiver 41 pct., at de i nogen eller høj grad bruger digitale kanaler til at sælge produkter eller services. Dette forhold hænger til en vis grad sammen med, at detailhandlen fortsat er den langt væsentligste aftager og videreformidler af fødevarebranchens produkter. Der er også nogle indbyggede udfordringer i relation til produkternes karakter, idet holdbarhed og behovet for stabile kølekæder hele vejen til forbrugeren kan være en barriere i relation til at satse på digitale afsætningskanaler. Hertil kommer, at der fortsat er et begrænset udbud af digitale platforme, som virksomhederne kan sælge deres produkter og services fra. Også dette må forventes at udvikle sig anderledes i fremtiden. Denne udvikling ventes at vokse relativt stærkt på eksportmarkederne, herunder på det kinesiske marked, hvor der forventes kraftig vækst i nethandel med fødevarer i fremtiden. Branchen er fint med og bevidste om udfordringerne med digitaliseringen Fokus på digitalisering er vejen frem Analysen viser, at digitalisering spiller en vis rolle hos fødevarevirksomhederne i rundspørgen i DI s virksomhedspanel. Der er brug for, at dette fokus skærpes i fremtiden. Der er en betydelig forventning blandt virksomhederne i rundspørgen til, at digitaliseringen vil øge konkurrencen i de kommende fem år. De danske fødevarevirksomheder er meget bevidste om, at forandringerne bliver store i de kommende år. Således angiver godt og vel 40 pct. af virksomhederne, at de mærker en stor effekt på konkurrencen som følge af digitaliseringen i dag, men dette til to tredjedele af virksomhederne, der forventer en stor effekt på konkurrencen af digitaliseringen om fem år. Danske fødevarevirksomheder har gode forudsætninger for at kunne lykkes med at omfavne digitaliseringen. Danske fødevarevirksomheder er ikke teknologiforskrækkede og har gennem mange år arbejdet målrettet med automatisering, robotter og datadrevet optimering. Det har bragt virksomhederne langt i forhold til fødevaresikkerhed, pålidelighed og leveringssikkerhed. Og det skal flytte virksomhederne videre i forhold til sundhed samt bæredygtighed og ansvarlighed, som i højere grad bliver fremtidens konkurrenceparametre.

8 8 Udviklingen accelererer fortsat, og digitalisering og automatisering vil få betydelige effekter for virksomhederne både på kort og længere sigt. Fødevarebranchen er i gang med at ruste sig til fremtiden og forventer i større omfang at skulle automatisere og digitalisere manuelle funktioner, f.eks. inden for marketing, lager og logistik samt administration. Nogle jobtyper falder bort, mens indeholdet af andre ændrer sig, og nye jobs kommer til. Det viser analyser fra blandt andre McKinsey 2. 2 Se eksempelvis rapporterne fra McKinsey (2017): A future that Works: the impact of automation in Denmark, og Shaping the future of work in Europes digital front-runners

Digitalisering er en integreret del af rådgivervirksomhederne

Digitalisering er en integreret del af rådgivervirksomhederne Pernille Langgaard-Lauridsen, seniorchefkonsulent pel@di.dk, 3377 4611 Sofie Laurentzius Nielsen, studentermedhjælper soln@di.dk, 3377 3173 SEPTEMBER 17 Digitalisering er en integreret del af rådgivervirksomhederne

Læs mere

DI-branchernes forventninger til fremtidens arbejdsmarked

DI-branchernes forventninger til fremtidens arbejdsmarked Digitaliseringspanelet 6. møde Dagsordenens pkt. 4 Bilag 1 DI-branchernes forventninger til fremtidens arbejdsmarked 1. Sammenfatning Fremtidens arbejdsmarked handler om de forandringer, der sker på arbejdspladserne

Læs mere

Virksomheder høster de lavthængende digitale frugter

Virksomheder høster de lavthængende digitale frugter Indsigt går i dybden med et aktuelt tema. Denne gang om digitalisering. Du kan abonnere særskilt på Indsigt som nyhedsbrev på di.dk/indsigt Af Christian Hannibal, chhn@di.dk Fagleder Anja Skadkær Møller,

Læs mere

Større lyst til at investere hos fødevarevirksomhederne i 2018

Større lyst til at investere hos fødevarevirksomhederne i 2018 Peter Bernt Jensen, konsulent pebj@di.dk, 2128 699 FEBRUAR 18 Større lyst til at investere hos ne i 18 Fødevarevirksomhederne vil skrue op for investeringerne i 18. Den stigende investeringslyst er blandt

Læs mere

Disruption i fødevarebranchen er der nok fokus herpå?

Disruption i fødevarebranchen er der nok fokus herpå? November 215 Disruption i fødevarebranchen er der nok fokus herpå? Af studentermedhjælper Victoria Julie Jensen og konsulent Peter Bernt Jensen, DI Fødevarer Den teknologiske udvikling går i dag stærkere

Læs mere

Fødevareklyngens eksport rejser længere væk

Fødevareklyngens eksport rejser længere væk Peter Bernt Jensen, konsulent pebj@di.dk, 3377 3421 NOVEMBER 2016 Fødevareklyngens eksport rejser længere væk Eksporten fra fødevareklyngen retter sig i stigende grad mod Asien og øvrige globale markeder.

Læs mere

Fødevareindustrien. et godt bud på vækstmuligheder for Danmark

Fødevareindustrien. et godt bud på vækstmuligheder for Danmark Fødevareindustrien et godt bud på vækstmuligheder for Danmark Vidste du at: Fødevarebranchen bidrager med 150.000 arbejdspladser. Det svarer til 5 6 pct. af den samlede arbejdsstyrke i Danmark. Fødevarebranchen

Læs mere

Virksomheder: 2018 står i digitaliseringens tegn

Virksomheder: 2018 står i digitaliseringens tegn Michael Meineche, økonomisk konsulent mime@di.dk, 3377 3454 JANUAR 18 Virksomheder: 18 står i digitaliseringens tegn Hver anden virksomhed har planer om at investere i it til næste år. Både store og små

Læs mere

Arbejdstagere og arbejdsgivere hilser robotter velkommen

Arbejdstagere og arbejdsgivere hilser robotter velkommen Dansk Metal og DI oktober 215 Arbejdstagere og arbejdsgivere hilser robotter velkommen Robotter vinder frem over hele verden, og derfor er det afgørende, at flere danske virksomheder udnytter det store

Læs mere

DI-branchernes forhold til digitalisering

DI-branchernes forhold til digitalisering DI-branchernes forhold til digitalisering Digitaliseringen påvirker brancherne forskelligt. For at få bedre indblik i digitaliseringens betydning inden for de enkelte brancher har DI s digitaliseringsindsats

Læs mere

Flere virksomheder har sat digitalisering på dagsordenen

Flere virksomheder har sat digitalisering på dagsordenen Christian Hannibal, fagleder chhn@di.dk, 3377 3349 Michael Meineche, økonomisk konsulent mime@di.dk, 3377 3454 JANUAR 2018 Flere virksomheder har sat digitalisering på dagsordenen I mere end fire ud af

Læs mere

Kun få virksomheder anvender mange nye digitale teknologier

Kun få virksomheder anvender mange nye digitale teknologier Thomas Qvortrup Christensen, seniorchefkonsulent, TQCH@DI.DK, 3377 3316 Anders Michael Tetens Hoff, chefkonsulent, AHOF@DI.DK, 3377 3899 NOVEMBER 2018 Kun få virksomheder anvender mange nye digitale teknologier

Læs mere

Digitalt salg skaber flere arbejdspladser

Digitalt salg skaber flere arbejdspladser Januar 2013 Digitalt salg skaber flere arbejdspladser AF KONSULENT JES LERCHE RATZER, JELR@DI.DK Mindre og mellemstore virksomheder, der anvender digitale salgskanaler skaber flere job. Alligevel udnytter

Læs mere

Produktion i Danmark. Robotter i global kamp

Produktion i Danmark. Robotter i global kamp Produktion i Danmark Robotter i global kamp Titel: Robotter i global kamp Udarbejdet af: Teknologisk Institut Analyse og Erhvervsfremme Gregersensvej 1 2630 Taastrup August 2015 Forfattere: Stig Yding

Læs mere

SMÅ- OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER I INDUSTRIEN HALTER EFTER TEKNOLOGITOGET

SMÅ- OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER I INDUSTRIEN HALTER EFTER TEKNOLOGITOGET SMÅ- OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER I INDUSTRIEN HALTER EFTER TEKNOLOGITOGET ØKONOMISK ANALYSE Små- og mellemstore virksomheder i industrien halter efter teknologitoget Selvom ny teknologi er med til at løfte

Læs mere

HVILKEN ROLLE SPILLER DSR I FREMTIDENS UDVIKLING OG FOR DEN ENKELTE SYGEPLEJERSKE? ANNI PILGAARD, 1. NÆSTFORMAND, DSR

HVILKEN ROLLE SPILLER DSR I FREMTIDENS UDVIKLING OG FOR DEN ENKELTE SYGEPLEJERSKE? ANNI PILGAARD, 1. NÆSTFORMAND, DSR HVILKEN ROLLE SPILLER DSR I FREMTIDENS UDVIKLING OG FOR DEN ENKELTE SYGEPLEJERSKE? ANNI PILGAARD, 1. NÆSTFORMAND, DSR SUNDHEDSVÆSENET I DAG Vi ser flere og flere teknologier Digitalisering spiller en stor

Læs mere

Fremtidens teknologier

Fremtidens teknologier Fremtidens teknologier Juni 2016 Indledning Fremtidens produktion omfatter en grundlæggende ændring af produktion, som rækker langt udover fabrikkerne, ind i serviceerhverv, hen til slutbrugeren og tilbage

Læs mere

Dansk industri i front med brug af robotter

Dansk industri i front med brug af robotter Allan Lyngsø Madsen Cheføkonom, Dansk Metal alm@danskmetal.dk 23 33 55 83 Dansk industri i front med brug af robotter En af de vigtigste kilder til fastholdelse af industriarbejdspladser er automatisering,

Læs mere

Udlandet trækker i danske fødevarevirksomheder

Udlandet trækker i danske fødevarevirksomheder Organisation for erhvervslivet November 1 Udlandet trækker i danske fødevarevirksomheder AF CHEFKONSULENT LARS ZØFTING-LARSEN, LZL@DI.DK Danske fødevarevirksomheder vil vælge udlandet frem for Danmark

Læs mere

Disruption i den operationelle servicebranche

Disruption i den operationelle servicebranche Bertil Egger Beck beeb@di.dk, 3337 469 MAJ 17 Disruption i den operationelle servicebranche DI Service har foretaget en rundspørge om disruption i servicebranchen. I undersøgelsen indgår store og små medlemsvirksomheder,

Læs mere

Regional Vækst- & Udviklingsstrategi

Regional Vækst- & Udviklingsstrategi [UDKAST] Regional Vækst- & Udviklingsstrategi 2019-2022 e mål og indsatsområder Region Sjælland Maj 2018 Styrke virksomhedernes konkurrencekraft Virksomhederne skal omstille sig til fremtidens måde at

Læs mere

Eksport af høj kvalitet er nøglen til Danmarks

Eksport af høj kvalitet er nøglen til Danmarks Organisation for erhvervslivet September 2009 Eksport af høj kvalitet er nøglen til Danmarks velstand Danmark ligger helt fremme i feltet af europæiske lande, når det kommer til eksport af varer der indbringer

Læs mere

FOR FÅ SMÅ- OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER I INDUSTRIEN SATSER PÅ NY TEKNOLOGI

FOR FÅ SMÅ- OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER I INDUSTRIEN SATSER PÅ NY TEKNOLOGI FOR FÅ SMÅ- OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER I INDUSTRIEN SATSER PÅ NY TEKNOLOGI ØKONOMISK ANALYSE For få små- og mellemstore virksomheder i industrien satser på ny teknologi Ny teknologi vil revolutionere

Læs mere

NY TEKNOLOGI STJÆLER IKKE VORES JOB

NY TEKNOLOGI STJÆLER IKKE VORES JOB NY TEKNOLOGI STJÆLER IKKE VORES JOB ØKONOMISK ANALYSE 10. juli 2017 Ny teknologi stjæler ikke vores job Mere end halvdelen af de virksomheder, der arbejder målrettet med implementering af ny teknologi,

Læs mere

Nye tider på arbejdsmarkedet. Oplæg på møde i virksomhedsnetværk, cabi

Nye tider på arbejdsmarkedet. Oplæg på møde i virksomhedsnetværk, cabi Nye tider på arbejdsmarkedet Oplæg på møde i virksomhedsnetværk, cabi Indhold Kort om TI Hvorfor ændrer arbejdsmarkedet sig Globalisering, digitalisering, platformsøkonomi Nye måder at arbejde på: deltidsansættelser

Læs mere

Danmark i top 10 blandt robotnationer

Danmark i top 10 blandt robotnationer ØKONOMISK ANALYSE 6. januar 2018 Danmark i top 10 blandt robotnationer i verden Antallet af industrirobotter på de danske virksomheder stiger solidt. Danmark er med helt fremme i et internationalt perspektiv

Læs mere

Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene

Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene Jes Lerche Ratzer, chefkonsulent jelr@di.dk, 3377 4518 AUGUST 2019 Virksomhederne søger forskellig vejledning fra erhvervshusene Virksomhederne efterspørger forskellig vejledning fra erhvervshusene afhængig

Læs mere

Erhvervsminister Brian Mikkelsen

Erhvervsminister Brian Mikkelsen Erhvervsminister Brian Mikkelsen Branchers succes og fald - den brændende platform Birger Hauge Zibra A/S 09/01-2017 Lyden af eksponentialitet Læren om den accelererende eksponentialitet Her omkring drømmer

Læs mere

Disrupted? Mange små og mellemstore virksomheder står over for en teknologisk omstilling

Disrupted? Mange små og mellemstore virksomheder står over for en teknologisk omstilling Den Sociale Kapitalfond Analyse Disrupted? Mange små og mellemstore virksomheder står over for en teknologisk omstilling November 217 Kontakt: Analysechef Kristian Thor Jakobsen Tlf.: 322 6792 Denne analyse

Læs mere

Boks 1 Digital vækst i Danmark. Muligheder. Udfordringer

Boks 1 Digital vækst i Danmark. Muligheder. Udfordringer MAJ 2017 Digitalisering og ny teknologi giver virksomhederne nye muligheder for at effektivisere produktion og arbejdsprocesser og skaber samtidig grobund for nye forretningsmodeller, innovation og nye

Læs mere

Undersøgelse: de danske fødevarevirksomheder sover tornerosesøvn

Undersøgelse: de danske fødevarevirksomheder sover tornerosesøvn Undersøgelse: de danske fødevarevirksomheder sover tornerosesøvn Februar 2008 2 1. Baggrund Operate A/S har via en webbaseret spørgeskemaundersøgelse samt telefoniske opfølgning undersøgt, hvordan de små

Læs mere

VIRKSOMHEDERNE KAN FÅ MERE UD AF DERES INNOVATION

VIRKSOMHEDERNE KAN FÅ MERE UD AF DERES INNOVATION Marts 215 VIRKSOMHEDERNE KAN FÅ MERE UD AF DERES INNOVATION AF CHEFKONSULENT HANNE MERETE LASSEN HAML@DI.DK Mange danske virksomheder arbejder med innovation for at styrke deres konkurrenceevne og indtjening.

Læs mere

Apps og digitale services i sigte

Apps og digitale services i sigte Apps og digitale services i sigte AF CHEFKONSULENT LOUISE BÜLOW, CAND.SCIENT.POL OG CHEFKONSULENT CHRISTIAN OHM, M.SC., CAND.SCIENT.ADM. RESUME De nye teknologier er massivt på vej ind i virksomhederne.

Læs mere

Danske fødevarevirksomheder investerer massivt i udlandet

Danske fødevarevirksomheder investerer massivt i udlandet November 2012 Danske fødevarevirksomheder investerer massivt i udlandet AF CHEFKONSULENT LARS ZØFTING-LARSEN, LZL@DI.DK Dansk fødevareindustri investerer massivt i udlandet, mens omfanget af investeringer

Læs mere

Vækstbarometer. Automatisering og digitalisering. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Automatisering og digitalisering. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Automatisering og digitalisering Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region

Læs mere

FØDEVAREINDUSTRIEN STÅR STÆRKT I UDLANDET

FØDEVAREINDUSTRIEN STÅR STÆRKT I UDLANDET December 214 FØDEVAREINDUSTRIEN STÅR STÆRKT I UDLANDET AF KONSULENT PETER BERNT JENSEN, PEBJ@DI.DK Danmark er en stærk fødevarenation. Den danske fødevareklynge er en unik dansk styrkeposition. Fødevareindustrien

Læs mere

Produktion i Danmark. Førende fremstillingsvirksomheder satser. på digitalisering

Produktion i Danmark. Førende fremstillingsvirksomheder satser. på digitalisering Produktion i Danmark Førende fremstillingsvirksomheder satser på digitalisering Titel: Førende fremstillingsvirksomheder satser på digitalisering Udarbejdet af: Teknologisk Institut Analyse og Erhvervsfremme

Læs mere

Færre faglærte udfordrer fødevarebranchen

Færre faglærte udfordrer fødevarebranchen Mette Louise Pedersen, chefkonsulent og Peter Bernt Jensen, konsulent melp@di.dk, 3377 4845; pebj@di.dk, 3377 3421 SEPTEMBER 2018 Færre faglærte udfordrer fødevarebranchen Fødevarebranchen er udfordret

Læs mere

Fremtidens job KONTAKT FORFATTERE NOTAT. CITAT Frank Skov, analysechef. Frank Skov, analysechef. Tema: Arbejdsmarked Publiceret d. 30.01.

Fremtidens job KONTAKT FORFATTERE NOTAT. CITAT Frank Skov, analysechef. Frank Skov, analysechef. Tema: Arbejdsmarked Publiceret d. 30.01. 1 Fremtidens job Følgende notat belyser, på baggrund af data fra World Economic Forum, hvilke udviklingstendenser der i særlig grad forventes at præge fremtidens arbejdsmarked og hvor mange job der, som

Læs mere

PÅ FORKANT MED FREMTIDENS VELFÆRD

PÅ FORKANT MED FREMTIDENS VELFÆRD DIGITALISERING, NY TEKNOLOGI OG DATA MARTS 2019 STRATEGI PÅ FORKANT MED FREMTIDENS VELFÆRD STRATEGI FOR KL S ARBEJDE MED DIGITALISERING, NY TEKNOLOGI OG DATA 2 Forord Hvad kan jeg hjælpe dig med? Den digitale

Læs mere

Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder

Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder Organisation for erhvervslivet oktober 29 Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder AF KONSULENT TOM VILE JENSEN, TJN@DI.DK OG KONSULENT KIRSTEN ALKJÆRSIG, kna@di.dk Virksomhedernes vej ud af

Læs mere

Digitale tendenser i markedet

Digitale tendenser i markedet Den digitale B2B-virksomhed 08-11-2018 Digitale tendenser i markedet Lisa Gundsø Introduktion 2 Dansk Erhverv repræsenterer Handel Rådgivning & videnservice Ca. 9.500 medlemsvirksomheder Ca. 3.000 medlemsvirksomheder

Læs mere

Hvem er jeg? Over 20 års erfaring i detail. ISO Supermarked 5 år som fødevarerådgiver Forretningsudvikler Bestyrelsesmedlem Svaneke Is

Hvem er jeg? Over 20 års erfaring i detail. ISO Supermarked 5 år som fødevarerådgiver Forretningsudvikler Bestyrelsesmedlem Svaneke Is Hvem er jeg? Over 20 års erfaring i detail Underdirektør i Netto ISO Supermarked 5 år som fødevarerådgiver Forretningsudvikler Bestyrelsesmedlem Svaneke Is Flere gode fødevarer, tak! Vi skal have vækst

Læs mere

Nye tider på arbejdsmarkedet. Oplæg på møde i virksomhedsnetværk, cabi Tine Andersen,

Nye tider på arbejdsmarkedet. Oplæg på møde i virksomhedsnetværk, cabi Tine Andersen, Nye tider på arbejdsmarkedet Oplæg på møde i virksomhedsnetværk, cabi Tine Andersen, tian@teknologisk.dk, www.teknologisk.dk Indhold Kort om TI og Tine Hvorfor ændrer arbejdsmarkedet sig Globalisering,

Læs mere

Disruptionrådet Disruption, teknologisk udvikling og arbejdsmarkedet Kontorchef Lasse Bank Analyseenheden - Beskæftigelsesministeriet

Disruptionrådet Disruption, teknologisk udvikling og arbejdsmarkedet Kontorchef Lasse Bank Analyseenheden - Beskæftigelsesministeriet Disruptionrådet Disruption, teknologisk udvikling og arbejdsmarkedet Kontorchef Lasse Bank Analyseenheden - Beskæftigelsesministeriet Hvad er disruption? Modeord, mange (uklare) definitioner af disruption

Læs mere

ANALYSENOTAT Forandringstempoet i erhvervslivet er intenst højt

ANALYSENOTAT Forandringstempoet i erhvervslivet er intenst højt ANALYSENOTAT Forandringstempoet i erhvervslivet er intenst højt AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Forandringstempoet er højt Erhvervslivet ændrer sig i disse år, og forandringstempoet er højt. Digitalisering

Læs mere

UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI

UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI UNDERSØGELSE OM CIRKULÆR ØKONOMI Hill & Knowlton for Ekokem Rapport August 2016 SUMMARY Lavt kendskab, men stor interesse Det uhjulpede kendskab det vil sige andelen der kender til cirkulær økonomi uden

Læs mere

Fødevarebranchen er ramt af krisen og ændret forbrugeradfærd

Fødevarebranchen er ramt af krisen og ændret forbrugeradfærd Organisation for erhvervslivet juni Fødevarebranchen er ramt af krisen og ændret forbrugeradfærd AF KONSULENT LARS ZØFTING-LARSEN, LZL@DI.DK OG KONSULENT PETER BERNT JENSEN, PEBJ@DI.DK Danske fødevarevirksomheder

Læs mere

Danske virksomheder har ikke nok fokus på disruption især inden for fremstilling

Danske virksomheder har ikke nok fokus på disruption især inden for fremstilling DI ANALYSE Oktober 215 Danske virksomheder har ikke nok fokus på disruption især inden for fremstilling Den rivende teknologiske udvikling, vi oplever i dag, åbner dørene for nye markeder og forretningsmodeller,

Læs mere

Danske virksomheder er i EU's digitale top

Danske virksomheder er i EU's digitale top 19. februar 2019 2019:2 Danske virksomheder er i EU's digitale top Af Gitte Frej Knudsen og Peter Søndergaard Rasmussen Virksomhedernes brug af teknologi er en væsentlig faktor for deres konkurrenceevne.

Læs mere

McKinsey-rapport: A Future that Works: the Impact of Automation in Denmark Maj 2017

McKinsey-rapport: A Future that Works: the Impact of Automation in Denmark Maj 2017 McKinsey-rapport: A Future that Works: the Impact of Automation in Denmark Maj 2017 Sammenfatning McKinsey vurderer, at ca. 40 procent af arbejdstiden i Danmark potentielt kan automatiseres ud fra den

Læs mere

DELEØKONOMI BLANDT VIRKSOMHEDER KAN ØGE VELSTANDEN MED 1,7 MIA. KR.

DELEØKONOMI BLANDT VIRKSOMHEDER KAN ØGE VELSTANDEN MED 1,7 MIA. KR. Skatteudvalget 2017-18 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 69 Offentligt September 2016 DELEØKONOMI BLANDT VIRKSOMHEDER KAN ØGE VELSTANDEN MED 1,7 MIA. KR. Deleøkonomi er ikke kun for forbrugere, men

Læs mere

Virksomhederne er klar til at udnytte globaliseringens muligheder

Virksomhederne er klar til at udnytte globaliseringens muligheder Klaus Rasmussen, chefanalytiker, kr@di.dk, 3377 3908 Kasper Hahn-Pedersen, konsulent, khpe@di.dk, 3377 3432 SEPTEMBER 2017 Virksomhederne er klar til at udnytte globaliseringens muligheder Langt de fleste

Læs mere

B2B e-handelsanalyse 23. jan. B2B e-handelsanalyse. Virksomhedernes salg via digitale kanaler. Gennemført i samarbejde med WILKE

B2B e-handelsanalyse 23. jan. B2B e-handelsanalyse. Virksomhedernes salg via digitale kanaler. Gennemført i samarbejde med WILKE 23. jan. Virksomhedernes salg via digitale kanaler Gennemført i samarbejde med WILKE Kort om sælger-analysen DI Handel har - i samarbejde med Wilke - spurgt 500 danske B2B-virksomhedsledere om deres erfaringer,

Læs mere

VÆKST BAROMETER. Det betaler sig at løbe en risiko. Februar 2015

VÆKST BAROMETER. Det betaler sig at løbe en risiko. Februar 2015 VÆKST BAROMETER Februar 2015 Det betaler sig at løbe en risiko Halvdelen af de virksomheder, som ofte løber en risiko, ender med at tjene flere penge. Kun få ender med at tabe penge på deres satsning.

Læs mere

DIGITALISERING I DANSKE VIRKSOMHEDER. STATUS 2017.

DIGITALISERING I DANSKE VIRKSOMHEDER. STATUS 2017. DIGITALISERING I DANSKE VIRKSOMHEDER. STATUS 2017. Telia Erhverv har sammen med Dansk Industri spurgt 500 virksomheder i forskellige brancher om, hvordan det går med at bruge nye, digitale værktøjer til

Læs mere

KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG,

KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG, KL DIGITALISERINGTRÆF LEDELSE AF DIGITALISERING I KOMMUNER SENIOR DIREKTØR ERIK MØBERG, EM@RAMBOLL.COM 19.06.2017 INTRODUKTION TIL RAMBØLL Rambøll Uafhængigt ingeniør-, design- og rådgivervirksomhed Rambøll

Læs mere

Din branches e-handel

Din branches e-handel B2B e-handelsanalyse 2017 23. jan. 17 B2B e-handelsanalyse 2017 Din branches e-handel Gennemført i samarbejde med EPINION Din branches e-handel Analysen er en opfølgning til DI Handels store B2B e-handelsanalyse,

Læs mere

Det bedste af to verdener

Det bedste af to verdener Det bedste af to verdener Stefan Funch Jensen Direktør ehandel og Marketing, AO Den Digitale Verden - 14. sept. 2015 Side 1 Vi er lige om hjørnet Vi har noget for enhver håndværker Side 3 Tre tendenser

Læs mere

Overvejende positive forventninger til 3. kvartal 2011

Overvejende positive forventninger til 3. kvartal 2011 Overvejende positive forventninger til 3. kvartal 2011 DI s konjunkturbarometre for organisationens forskellige brancher er for nyligt kommet på gaden. I store træk melder de forskellige brancher om gode

Læs mere

3 KONCEPTER ØGET AFSÆTNING I SMÅ OG MELLEMSTORE FØDEVAREVIRKSOMHEDER

3 KONCEPTER ØGET AFSÆTNING I SMÅ OG MELLEMSTORE FØDEVAREVIRKSOMHEDER 3 KONCEPTER ØGET AFSÆTNING I SMÅ OG MELLEMSTORE FØDEVAREVIRKSOMHEDER Med økonomisk opbakning fra EU s Regionalfond og Region Sjælland har CAPNOVA, Aarhus Universitet og Aalborg Universitet taget temperaturen

Læs mere

ROBOTTER BANER VEJEN FOR HJEMTAGNING AF PRODUKTION

ROBOTTER BANER VEJEN FOR HJEMTAGNING AF PRODUKTION ROBOTTER BANER VEJEN FOR HJEMTAGNING AF PRODUKTION ØKONOMISK ANALYSE Robotter baner vejen for hjemtagning af produktion Fire ud af fem af de virksomheder, der har flyttet produktion fra udlandet tilbage

Læs mere

Mangfoldighed sikrer solid eksportvækst i fødevaresektoren

Mangfoldighed sikrer solid eksportvækst i fødevaresektoren DI Fødevarer November 2013 Mangfoldighed sikrer solid eksportvækst i fødevaresektoren af konsulent Peter Bernt Jensen Fødevaresektoren er en dansk styrkeposition En fjerdedel af den danske vareeksport

Læs mere

Industrialisering Hvad betyder det for din virksomhed?

Industrialisering Hvad betyder det for din virksomhed? Business & Technology Innovation Industrialisering 4.0 - Hvad betyder det for din virksomhed? Tom Togsverd, Ph.D., partner Indesmatech ApS Hvem er Tom Togsverd? Civilingeniør og Ph.D. fra DTU Compute 18

Læs mere

Sociale medier er blevet virksomhedernes bedste ven

Sociale medier er blevet virksomhedernes bedste ven Af chefkonsulent Peter Madsen, pema@di.dk Juni 2017 Sociale medier er blevet virksomhedernes bedste ven Alt lige fra markedsføring til rekruttering og vidensdeling mellem medarbejderne er blevet bedre

Læs mere

Klog hverdagsmad som sund forretning strategiproces. Fødevarerådets 8. møde, 26. maj 2011

Klog hverdagsmad som sund forretning strategiproces. Fødevarerådets 8. møde, 26. maj 2011 Klog hverdagsmad som sund forretning strategiproces Fødevarerådets 8. møde, 26. maj 2011 Disposition Bag om Klog hverdagsmad.. Profil Igangsatte initiativer Fødevarerådet - baggrund og rolle De nuværende

Læs mere

SURVEY. Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet APRIL

SURVEY. Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet APRIL Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet SURVEY APRIL 2016 www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen

Læs mere

ELITEUDDANNELSE FOR FREMTIDENS LANDMAND. Eksklusivt bachelormodul med fokus på forretningsudvikling og innovation

ELITEUDDANNELSE FOR FREMTIDENS LANDMAND. Eksklusivt bachelormodul med fokus på forretningsudvikling og innovation ELITEUDDANNELSE FOR FREMTIDENS LANDMAND Eksklusivt bachelormodul med fokus på forretningsudvikling og innovation Pilotprojekt udarbejdet af VIA University College og SEGES for Miljø- & Fødevareministeriet

Læs mere

Klimaforandringer er ikke en trussel, men en vækstmulighed for virksomhederne

Klimaforandringer er ikke en trussel, men en vækstmulighed for virksomhederne Klimaforandringer er ikke en trussel, men en vækstmulighed for virksomhederne Danske virksomheder kan gennem varer og serviceydelser både bidrage til en bedre bundlinje og til at imødegå klimaforandringerne.

Læs mere

Del viden og få mere innovation

Del viden og få mere innovation DI s Innovationskonference 2009 - Ny styrke til vækst DI s Innovationsundersøgelse 2009 Del viden og få mere innovation DI, Produktivitet November 2009 1 DI s innovationsundersøgelse 2009 Undersøgelsen

Læs mere

Hvordan ser fremtiden ud for byggebranchen? Vision og nye teknologier. Thomas Juul Andersen, Teknologisk Institut, Taastrup 31.

Hvordan ser fremtiden ud for byggebranchen? Vision og nye teknologier. Thomas Juul Andersen, Teknologisk Institut, Taastrup 31. Hvordan ser fremtiden ud for byggebranchen? Vision og nye teknologier Thomas Juul Andersen, Teknologisk Institut, Taastrup 31. maj 2018 Indhold Fokuspunkter for fremtidens byggebranche Hvilke digitaliseringsteknologier?

Læs mere

Om fremtidens erhverv, forretningsmodeller og skitse til et rådgivningssystem. Peter Plougmann Director

Om fremtidens erhverv, forretningsmodeller og skitse til et rådgivningssystem. Peter Plougmann Director Om fremtidens erhverv, forretningsmodeller og skitse til et rådgivningssystem Peter Plougmann Director Arbejdsmarkedet frem mod 2025-30 Mange omvæltninger i arbejdslivet samtidigt Generelt Høj beskæftigelse

Læs mere

Økonomisk analyse. Fødevarevirksomhederne venter færre ansatte. 26. september 2016

Økonomisk analyse. Fødevarevirksomhederne venter færre ansatte. 26. september 2016 Økonomisk analyse 26. september 16 Axelborg, Axeltorv 3 169 København V T +4 3339 4 F +4 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Fødevarevirksomhederne venter færre ansatte Highlights: - Fødevarevirksomhedernes

Læs mere

Kommissorium og udvalg for etablering af et MadExperimentarium

Kommissorium og udvalg for etablering af et MadExperimentarium Kommissorium og udvalg for etablering af et MadExperimentarium Den 16 juni 2009 indgik regeringen og Dansk Folkeparti en aftale om Grøn Vækst, hvis formål er at fremme et grønnere og mere konkurrencedygtigt

Læs mere

Vi skaber resultater for virksomhederne. Årsberetning 2017

Vi skaber resultater for virksomhederne. Årsberetning 2017 Vi skaber resultater for virksomhederne Årsberetning 2017 Digitale fuldtræffere i 2017 Vi ved, at netværk og dygtige konsulenter kan gøre vejen lettere. Digitalisering, automation og eksport er 3 væsentlige

Læs mere

Særlig eksportforsikring understøtter danske job

Særlig eksportforsikring understøtter danske job Organisation for erhvervslivet April 2010 Særlig eksportforsikring understøtter danske job AF KONSULENT MARIE GAD, MSH@DI.DK Genforsikringsordningen, der blev vedtaget i kølvandet på Kreditpakken, kan

Læs mere

Virksomheder øger den ansvarlige indsats

Virksomheder øger den ansvarlige indsats Organisation for erhvervslivet. maj 2 Virksomheder øger den ansvarlige indsats AF CSR KONSULENT DORTE GRAM NYBROE, DGNY@DI.DK OG ØKONOMISK KONSULENT JENS ERIK ZEBIS, JEZS@DI.DK Den økonomiske krise rammer

Læs mere

DIGITALE FORRETNINGSMODELLER

DIGITALE FORRETNINGSMODELLER DIGITALE FORRETNINGSMODELLER Michael Anker Guldager, Teknologisk Institut, Robotteknologi mics@teknologisk.dk 72 20 29 37 ROBOTTEKNOLOGI AVANCERET AUTOMATITION KOLLABORATIVE ROBOTTER MOBILE ROBOTTER DIGITALISERING

Læs mere

Salgsmål % 24% 39% 14% Hvor tæt kommer I på jeres salgsmål i 2016 / antal sælgere i salgsafdeling

Salgsmål % 24% 39% 14% Hvor tæt kommer I på jeres salgsmål i 2016 / antal sælgere i salgsafdeling Salgstrends 2017 Hvor tæt kommer I på jeres salgsmål i 2016 / antal sælgere i salgsafdeling Salgsmål 2016 Over 110% 101-110% 100% 7% 16% 24% 47% når salgsbudgettet for 2016. 47% af sælgerne mener, at deres

Læs mere

Veje til vækst i fødevarebranchen

Veje til vækst i fødevarebranchen Veje til vækst i fødevarebranchen Veje til vækst i fødevarebranchen Danmark befinder sig i en vækstklemme. Vi risikerer at falde stille og roligt ned på velstandsstigen, hvis ikke vi igen evner at blive

Læs mere

Godkendt af Djøf Privats repræsentantskab den 22. marts Djøf Privats fokusområder

Godkendt af Djøf Privats repræsentantskab den 22. marts Djøf Privats fokusområder DJØF PRIVAT Godkendt af Djøf Privats repræsentantskab den 22. marts 2018 Djøf Privats fokusområder 2018-2020 Danmark oplever i disse år en markant vækst, og der er stor efterspørgsel efter akademisk arbejdskraft

Læs mere

Beskæftigelse (1) Uddannelsessammensætni ng, 2010

Beskæftigelse (1) Uddannelsessammensætni ng, 2010 Beskæftigelse (1) Branche Uddannelsessammensætni ng, 2010 Udvikling i beskæftigelse, 2001-2010 Virksomhedernes fremadrettede efterspørgsel efter faggrupper Bygge- og anlæg Faglærte er altdominerende: Næsten

Læs mere

DI: Øget fokus på omkostninger koster danske arbejdspladser

DI: Øget fokus på omkostninger koster danske arbejdspladser Den 25. oktober 2011 DI: Øget fokus på omkostninger koster danske arbejdspladser En ny undersøgelse fra DI viser, at omkring hver fjerde virksomhed har oprettet arbejdspladser i udlandet de seneste to

Læs mere

Digitalisering af danske virksomheder

Digitalisering af danske virksomheder Digitalisering af danske virksomheder Indholdsfortegnelse Digitalisering af danske virksomheder. 3 Digitalisering en vej til øget vækst og produktivitet 4 Større virksomheder ser mere potentiale i digitalisering

Læs mere

Møbelbranchen. J u n i

Møbelbranchen. J u n i Møbelbranchen J u n i 2 0 1 7 De økonomiske nøgletal 2 Omsætning i hovederhverv Sæsonkorrigeret, 3 mdr. gns. Indeks, 2009=100 Indeks, 2009=100 160 160 140 140 120 120 100 100 80 09 10 11 12 13 14 15 16

Læs mere

Bekymrede virksomheder: Trusler mod væksten fra nær og fjern

Bekymrede virksomheder: Trusler mod væksten fra nær og fjern Johan Mathiesen Dam, konsulent jomd@di.dk, 5213 2337 JANUAR 2019 Bekymrede virksomheder: Trusler mod væksten fra nær og fjern Danske virksomheders vækst og udvikling trues nu både af nedgang i USA og Kina

Læs mere

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Udkast til temaer og formål samt arbejdsform

Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid. Udkast til temaer og formål samt arbejdsform Disruptionrådet Partnerskab for Danmarks fremtid Udkast til temaer og formål samt arbejdsform Overordnede temaer til drøftelse i partnerskabet Nye teknologier og forretningsmodeller Fremtidens kompetencer

Læs mere

RÅDGIVER- BRANCHEN. - En branche i vækst og udvikling

RÅDGIVER- BRANCHEN. - En branche i vækst og udvikling RÅDGIVER- 2019 BRANCHEN - En branche i vækst og udvikling INDHOLDSFORTEGNELSE OM DI RÅDGIVERNE... 1 RÅDGIVERBRANCHEN ER MIDTPUNKT I EN RIVENDE UDVIKLING... 2 RÅDGIVERBRANCHEN I DANMARK ER GANSKE MARKANT...

Læs mere

Liga leverer software til den digitale tidsalder

Liga leverer software til den digitale tidsalder OM Liga»Vi leverer software, som hjælper virk somheder og det offentlige med at flytte sig ind i den digital tidsalder. Vi sælger vores varer i hele Norden og kun via forhandlere. Vi arbejder dagligt med

Læs mere

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED DU KAN BRUGE FOODNETWORK TIL... 210 mm MATCHMAKING Vi finder den rigtige samarbejdspartner til dig både danske og udenlandske Vi bygger bro mellem

Læs mere

Virksomheder forudser faldende beskæftigelse

Virksomheder forudser faldende beskæftigelse Organisation for erhvervslivet september 29 Virksomheder forudser faldende beskæftigelse AF ØKONOMISK KONSULENT JENS ERIK ZEBIS, JEZS@DI.DK De danske virksomheders forventninger til beskæftigelsen i 29

Læs mere

Leder Vi kan være godt tilfredse med 2017

Leder Vi kan være godt tilfredse med 2017 Leder Leder Vi kan være godt tilfredse med 2017 Der var meget at glæde sig over i det forgangne år. Fødevare- og landbrugspakken slog for alvor igennem i forbindelse med årets høst. PSO-afgiften er under

Læs mere

Økonomisk analyse. Danskerne og fødevareudfordringen

Økonomisk analyse. Danskerne og fødevareudfordringen Økonomisk analyse 11. juni 2013 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskerne og fødevareudfordringen Om 30 år er der 9 mia. mennesker på jorden.

Læs mere

Dansk fødevareforskning - et fundament for fremtidig vækst

Dansk fødevareforskning - et fundament for fremtidig vækst Ole Linnet Juul et fundament for fremtidig Branchedirektør Ole Linnet Juul DI Fødevarer Væksten skal tilbage Udviklingen i BNP Mia. kr., kædede 2005-priser, sæsonkorrigeret Mia kr. 1650 Mia kr. 1650 1600

Læs mere

FREMTIDENS GIGANTER - hvordan skaber vi fremtidens store industrivirksomheder i Danmark?

FREMTIDENS GIGANTER - hvordan skaber vi fremtidens store industrivirksomheder i Danmark? FREMTIDENS GIGANTER - hvordan skaber vi fremtidens store industrivirksomheder i Danmark? Vice President, Chemicals, R&D, Martin Skov Skjøth-Rasmussen, Haldor Topsøe A/S 1 Hovedanbefalinger Til universiteterne

Læs mere

Diskussionsoplæg: Regulering af virksomhedernes

Diskussionsoplæg: Regulering af virksomhedernes Diskussionsoplæg: Regulering af virksomhedernes dataanvendelse Disruptionrådets sekretariat September 2018 Bør det være nemmere for virksomheder at høste og genanvende data til udvikling af nye innovative

Læs mere

Det bedste af to verdener

Det bedste af to verdener Det bedste af to verdener Stefan Funch Jensen Direktør ehandel og Marketing, AO Den Digitale Verden - 14. sept. 2015 Side 1 Vi er lige om hjørnet Håndværkerens lokale grossist Dansk ejet og dansk ledet

Læs mere

forventninger til vækst lidt ned i gear Konjunktur for 2. kvartal

forventninger til vækst lidt ned i gear Konjunktur for 2. kvartal til vækst lidt ned i gear Konjunktur for 2. kvartal Konjunkturerne for 2. kvartal 16 viser generelt positive til vækst blandt de syddanske virksomheder. Men ne til omsætning viser dalende tendens, og et

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

Servitization via IoT i industrien nr.:

Servitization via IoT i industrien nr.: Aktivitetsplan (titel): Servitization via IoT i industrien Aktivitetsplan nr.: S7 Resumé Danske maskinproducenter er udfordrede i forhold til at udnytte digitaliseringspotentialer til at skabe nye services

Læs mere