Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 12. september Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 12. september Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev"

Transkript

1 Referat tirsdag den 12. september 2017 Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev

2 Indholdsfortegnelse 1. - Godkendelse af dagsorden Orientering Udvikling af samarbejdet om kernevelfærden Frisættelses- og afbureaukratiseringskampagne Borgermøde 11. oktober Fortsættelse af udvalget efter udgangen af

3 Side Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: Resumé: Indstilling: Beslutningskompetence: Beslutning den : Godkendt. Afbud fra: Lars Holten (LEUF) Christina Lund Knudsen (Områdebestyrelse, dagtilbud) Jan Andersen (Handicaprådet) Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering:

4 Side Orientering Sagsnr.: 17/6716 Resumé: Søren Kræmer, som er valgt til i sin egenskab som repræsentant for foreningslivet (folkeoplysningsudvalget og halbestyrelsen), udtræder af. Han har fået arbejde i Aabenraa og har derfor svært ved at forene sit arbejdsliv med arbejdet i. Administrationen vil rette henvendelse til Folkeoplysningsudvalget med henblik på udpegning af en ny repræsentant til. Indstilling: Beslutningskompetence: Beslutning den : Taget til orientering. Afbud fra: Lars Holten (LEUF) Christina Lund Knudsen (Områdebestyrelse, dagtilbud) Jan Andersen (Handicaprådet) Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering:

5 Side Udvikling af samarbejdet om kernevelfærden Sagsnr.: 17/9925 Resumé: På sit møde den 28. august 2017 godkendte Kommunalbestyrelsen s anbefalinger til fase 2 af arbejdet med Kerneopgaverne. Fase 2 består af to tiltag: a) En frisættelses- og afbureaukratiseringskampagne b) En konkretisering af og retning for hvordan vi samarbejder om kernevelfærden, f.eks. i form af nogle principper I denne sag skal drøfte, hvordan vil arbejde videre med at forstå og konkretisere de tværgående forbedringstemaer fra de tre camps. Det kan f.eks. være ved at omsætte temaerne til nogle fælles principper for, hvordan velfærdsaktørerne kan samarbejde om at skabe bedre velfærd for de samme eller færre penge. Som et led i udvalgets drøftelse deltager vicedirektør Elsebeth Kirk Muff, Socialt Udviklingscenter SUS med et oplæg om relationel velfærd. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at kernevelfærdsudvalget drøfter, hvad udvalget kan gøre for at styrke samarbejdet om at skabe bedre velfærd med afsæt i de tværgående temaer fra de tre camps. Beslutningskompetence: Beslutning den : Besluttet at konkretisere hvordan vi samarbejder om kerneopgaverne gennem nogle principper. Sagen genoptages på næste møde. Afbud fra: Lars Holten (LEUF) Christina Lund Knudsen (Områdebestyrelse, dagtilbud) Jan Andersen (Handicaprådet) Sagsfremstilling: På sit møde den 28. august 2017 godkendte Kommunalbestyrelsen at i fase 2 skal arbejde videre med de tværgående forbedringstemaer: og -sekretariatet arbejder videre med at forstå og konkretisere de tværgående forbedringstemaer. Disse handler i høj grad om relationer og samarbejde, og som dermed kan blive et endnu stærkere særkende for netop Lejre Kommune, jf. Vores Sted. Det kan f.eks. være ved at omsætte temaerne fra de tre camps til nogle fælles principper for, hvordan velfærdsaktørerne kan samarbejde om at skabe bedre velfærd for de samme eller færre penge.

6 Side 4 Nedenstående figur anskueliggør, hvordan nogle fælles principper, for hvordan vi samarbejder i kerneopgaverne, og som gælder for alle velfærdspartnere, kan understøtte og styrke effekten: I sagsfremstilling til s møde den 30. maj 2017 gav administrationen følgende eksempler på hvad principperne kan være og hvad de skal udtrykke: Et ønske om at investere i gode relationer fordi det skaber bedre resultater og nogle gange er selve grundlaget for en forandring, f.eks. den ældre borger, der skal have modet til at klare sig selv igen efter sygdom. Derfor har det høj prioritet i Lejre Kommune at kende hinanden og tale sammen. En insisteren på borgeren eller stedet først, som markerer, at alle processer starter med at forstå den eller de borgere/ virksomheder eller steder (f.eks. en landsby), som ønsker at skabe en forandring. Fordi en fælles forståelse af formålet med forandringen set fra borgerens eller stedets perspektiv skaber bedre og mere effektive løsninger første gang og sparer derfor også tid for alle parter. En markering af, at vi tør gå nye veje, også selv om det er behæftet med risici. Derfor hjælper vi hinanden især de kommunale medarbejdere - med at turde gå nye veje. En insisteren på at reducere den tid de kommunalt ansatte bruger på intern koordinering og unødvendig dokumentation f.eks. af, om borgeren har ret til det han/hun ønsker, for herigennem at skaffe tid til kerneopgaverne.

7 Side 5 Der vil være et kort oplæg om relationel velfærd på mødet ved Elsebeth Kirk Muff, vicedirektør ved Socialt Udviklingscenter, SUS. drøfter under punktet, hvordan udvalget ønsker at arbejde med opgaven. Inspiration Kognition & Pædagogik: Relationel velfærd Der er indkøbt eksemplarer af tidsskriftet Kognition & Pædagogik, som i et særskilt nummer har fokus på relationel velfærd. Her er der bl.a. en oversættelse af Hilary Cottams artikel Relationel velfærd er fremtidens velfærd. Herudover er der en række andre interessante artikler med relationel velfærd som omdrejningspunkt. Tidsskriftet sendes ud til udvalgets medlemmer forud for mødet. Hilary Cottam Hilary På kernevelfærdsudvalgets møde den 2. maj 2017 blev udvalget introduceret til Hilary Cottams tanker omkring relationel velfærd og hvordan nye måder at arbejde i den offentlige sektor kan skabe øget velfærd. Det er også muligt at høre Hilary Cottam tale om samme emne i denne TED-talk: them UCSJ UCSJ afholder den 12. oktober konferencen Fælles om bedre velfærd en konference om relationel velfærd i Region Sjælland. Dagen vil bestå af oplæg fra eksperter i en kombination af foredrag, inspirationsoplæg og videndeling i mindre workshops. Enkelte medlemmer af har tilmeldt sig. Læse mere her: Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at udvalget med fordel kan arbejde videre med formuleringen af nogle få principper, der udtrykker de værdier og tilgange til samarbejdet om kernevelfærden, som borgerne og medarbejderne ønsker skal kentegne Lejre Kommune. Administrationen anbefaler, at tankesættet om relationel velfærd danner afsæt for dette arbejde, fordi det vil understøtte visionen og kernefortællingen om Vores Sted, og de ønsker til fremtidens samarbejde, som borgerne og medarbejderne gav udtryk for på de tre camps. Udvalget har allerede taget nogle skridt i denne retning, og de næste skridt kan omfatte udarbejdelse af egentligt forslag til principper samt drøftelse af hvad der skal til for at føre dem ud i livet i praksis, f.eks: - kompetenceudvikling - digitalisering og robotteknologi (for at frigøre tid fra rutiner der ikke bare kan afbureaukratiseres/fjernes, men som evt. kan løses mere effektivt på en anden måde og derigennem frisætte tid til at arbejde på dén måde, som principperne/ værdierne tilsiger) - ledelse? Udvalget kan overveje at gennemføre fokusgruppeinterviews med borgere og medarbejdere, brugerrejser eller lignende for at blive klogere på hvordan principper og værdier kan omsættes i praksis. Handicappolitik:

8 Side 6 Sagen har ingen handicappolitisk relevans pt. Økonomi og finansiering:

9 Side Frisættelses- og afbureaukratiseringskampagne Sagsnr.: 17/9925 Resumé: På sit møde den 28. august 2017 godkendte Kommunalbestyrelsen s anbefalinger til fase 2 af arbejdet med Kerneopgaverne. Fase 2 består af to tiltag: a) En frisættelses- og afbureaukratiseringskampagne b) En konkretisering af og retning for hvordan vi samarbejder om kernevelfærden, f.eks. i form af nogle principper I denne sag skal drøfte, hvordan frisættelses- og afbureaukratiseringskampagnen kan tilrettelægges. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at kernevelfærdsudvalget drøfter, hvordan frisættelses- og afbureaukratiseringskampagnen skal tilrettelægges. Beslutningskompetence: Beslutning den : Drøftet. Afbud fra: Lars Holten (LEUF) Christina Lund Knudsen (Områdebestyrelse, dagtilbud) Jan Andersen (Handicaprådet) Sagsfremstilling: På sit møde den 28. august tiltrådte Kommunalbestyrelsen s anbefaling om, at udvalget i fase 2 af arbejdet med Fælles om kerneopgaverne skal: stå i spidsen for en kampagne, som skal skabe mere tid til kerneopgaverne. Kampagnen stiller skarpt på de hverdagsforhold, som bøvler - forhindrer medarbejderne og borgerne i at gøre dét, som er mest effektivt og på hvad vi gør ved det! Kampagnen skal således a) skabe synlig opbakning til at gøre ting smartere i hverdagen og skabe fælles indsigt i, hvad der allerede bliver gjort b) sikre at forhold, som den enkelte arbejdsplads ikke selv kan gøre noget ved, kommer frem i lyset som grundlag for at kunne gøre noget ved det. Kampagnen kan eventuelt tilrettelægges i samarbejde med Hovedudvalget (Lejre Kommunes samarbejdsforum for ansatte), som også har fokus på forenkling og mere tid til kerneopgaverne.

10 Side 8 Kommunaldirektør Inger Marie Vynne vil give et kort mundtligt oplæg, hvorefter kernevelfærdsudvalgets medlemmer skal drøfte, hvordan frisættelses- og afbureaukratiseringskampagnen kan tilrettelægges. På den baggrund genoptages sagen på udvalgets næste møde m.h.p. beslutning. Administrationens vurdering: Handicappolitik: Indstillingen til denne sag har ingen handicappolitisk relevans. Økonomi og finansiering:

11 Side Borgermøde 11. oktober 2017 Sagsnr.: 17/9925 Resumé: På sit møde den 28. august godkendte Kommunalbestyrelsen s anbefalinger til fase 2 i arbejdet med kerneopgaverne, herunder at der afholdes et borgermøde den 11. oktober. Administrationen har lavet et udkast til program for borgermødet, som præsenteres på udvalgsmødet. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at drøfter programmet for borgermødet. Beslutningskompetence: Beslutning den : Drøftet med afsæt i omdelt program for mødet. Der skal være mulighed for at give input pr. kerneopgave. Afbud fra: Lars Holten (LEUF) Christina Lund Knudsen (Områdebestyrelse, dagtilbud) Jan Andersen (Handicaprådet) Sagsfremstilling: Den 11. oktober inviterer fagudvalgene og til et åbent borgermøde, hvor og Kommunalbestyrelsen fortæller om sine planer for det videre arbejde, og hvor alle borgere inviteres til at deltage i prioriteringen af, hvad der er vigtigst. Mødet finder sted onsdag den 11. oktober kl i Karleby Forsamlingshus, Karlebyvej 177, 4070 Kr. Hyllinge. Invitation til borgermødet er sendt til alle deltagere i de tre camps samt de foreninger og bestyrelser m.m. som også var inviteret til forårets camps. Invitationen er vedlagt til orientering. Borgermødet bliver endvidere annonceret på Facebook og i Lejre Lokalavis. På vil borgerne få mulighed for at tilmelde sig via et tilmeldingsmodul. Udvalgets medlemmer opfordres til aktivt at formidle invitationen i eget netværk. Deadline for tilmelding er den 4. oktober. Udkast til program for borgermødet forelægges på mødet m.h.p. udvalgets input. Opsamling af drøftelse på opsamlingsworkshoppen den 23. august samt protokollering af fagudvalgenes drøftelser af kerneopgaverne er vedhæftet som bilag.

12 Side 10 Administrationens vurdering: Handicappolitik: Borgermødet finder sted i Karleby Forsamlingshus, som har handicapvenlige forhold. Der rulles en mobil teleslynge ud i den store sal. Økonomi og finansiering: Udgifter til forplejning og afholdelse af borgermødet den 11. oktober afholdes af puljen afsat til arbejdet med kerneopgaverne. Bilag: 1. Bilag 1. Noter fra opstartsworkshop.pdf 2. Fagudvalgenes protokollering

13 Side Fortsættelse af udvalget efter udgangen af 2017 Sagsnr.: 17/9925 Resumé: Kommunalbestyrelsen godkendte på sit møde den 28. november 2016 at nedsætte et 17, stk. 4-udvalg,. går snart ind i det sidste kvartal af sit udvalgsarbejde, men har samtidig en række vigtige opgaver, som det vil være vanskeligt at afslutte ved udgangen af Administrationen forelægger derfor i denne sag muligheden for, at udvalget fortsætter sit arbejde til og med udgangen af 1. kvartal Dette vil give udvalget lidt mere tid til at løfte opgaverne i fase 2, samt forbedre udvalgets og den nye Kommunalbestyrelses vilkår for at sikre en efterfølgende forankring af arbejdet. Dette skal også ses i lyset af det forestående KV17, hvor en ny Kommunalbestyrelse pr. 1. januar 2018 skal have mulighed for at tage stilling til det videre arbejde med kernevelfærden og med s anbefalinger. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at fortsætter sit arbejde til og med 1. kvartal af Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Beslutning den : Indstillingen anbefales. Afbud fra: Lars Holten (LEUF) Christina Lund Knudsen (Områdebestyrelse, dagtilbud) Jan Andersen (Handicaprådet) Sagsfremstilling: Kommunalbestyrelsen godkendte på sit møde den 28. november 2016 kommissoriet for 17, stk. 4-udvalget, herefter kaldet. Af kommissoriet fremgår det, at udvalget skal gennemføre fase 1 og fase 2 af arbejdet med kerneopgaverne i løbet af For at give lidt mere tid til udvalgets arbejde i fase 2, samt understøtte en god forankring af arbejdet i den nye Kommunalbestyrelse anbefaler administrationen, at fortsætter sit arbejde til og med 1. kvartal Der er aktuelt planlagt møder den 10. oktober og 28. november. Hvis der politisk er opbakning til administrationens anbefaling vil der blive indlagt møder for i mødeplan 2018 på følgende dage: - Onsdag d. 17. januar 2018

14 Side 12 - Onsdag d. 28. februar Onsdag d. 21. marts 2018 Disse vil indgå i den mødeplan for 2018, som Kommunalbestyrelsen forelægges i oktober Administrationens vurdering: Jf. sagsfremstillingen. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitisk konsekvens Økonomi og finansiering: En forlængelse af udvalgets arbejde til og med 1. kvartal 2018 vil indebære tre ekstra måneders arbejde i udvalgssekretariatet for samt for medlemmerne af udvalget.

15 Bilag 1. Noter fra opstartsworkshop d. 23. august 2017 om kerneopgaverne. Gruppe 1 med fokus på Aktivt & selvstændigt liv + Uddannelse & beskæftigelse 1. Christian Plank, UJA 2. Asta Rasmussen, UJA 3. Søren Bo Hansen, UJA 4. Leif Nielsen, USSÆ 5. Mikael Ralf, USSÆ 6. Helle Klink, 7. Henrik Nielsen, Direktør 8. Lone Lykke Marker, Centerchef - CJS 9. Lene Miller, Centerchef - CVO 10. Camilla Vang Taankvist, Centerchef - KØA Spm. 1. Hvilken betydning har den/de nye formålsbeskrivelser og kerneopgavens gennemgående budskaber for arbejdet i og på tværs af fagudvalgene? Hvad skal vi ændre på? Hvad skal vi gøre mere af/mindre af/nyt? Hvordan kan vi konkret gøre det? Paralleller mellem borgere/ sager mellem de to udvalg behandle sager sammen/ på tværs af udvalg Sammenhænge ældre/social/beskæftigelse Hvem kommer med pengene? Borgeren frem for organisering og paragraffer Blive bedre til at dele sagsansvaret Skal vi indlægge faste fælles temamøder/temaemner/sagsmøder på tværs af de to udvalg (og ad hoc) Udvalgene skal mere træffe beslutninger med grundlag i de værdier der bliver udtrykt i kerneopgavernes formål formålene er retningsgivende for beslutningsgrundlaget Blive bedre til at handle på barrierer turde bakke op om nye måder at afbureaukratisere. Spm. 2 Hvilke temaer går igen i bidragene? Kommunikation - Bedre hjemmeside efterspørges. Søgefunktionen dur ikke. - Kommunikation indbefatter herudover også organisationens evne til at kommunikere til borgerne Eksempelvis sikre den rette forventningsafstemning. Koordinering behov for koordinering mellem ansatte og borgere Medarbejdernes tilgang til borgerne. (Det kræver ressourcer bl.a. i form af tid til kommunikation og forberedelse af møderne). Tilgang skal bla. måles i at der er en dagsorden for mødet med borgerne, at de ansatte er forberedte, er fleksible i deres tilgang til borgerne og at de er mere imødekommende.

16 Relationen skal bygge på tillid, så borgeren ikke oplever at være i kamp med kommunen. Netværk - adgang til vidensudveksling - Familierne som del af løsningen omkring borgeren. Ressource Frivillighed/civilsamfund spiller en rolle i løsningen af kerneopgaverne Ansvar: - borgeren tager ansvar for eget liv i det omfang det er muligt. Hvad kan man kræve af borgere, som kan men ikke har viljen?. Hvilket moralsk perspektiv skal vi anvende? - Behov kontra rettigheder: forskelsbehandling er ok. At turde prioritere i hvad borgeren kan få - Borgeren i centrum og fokus skal være på borgerens ressourcer Spm. 3: Hvad er de tre væsentligste konkrete input /temaer vi tager med os ind i fagudvalgenes videre arbejde og samarbejde om de to kerneopgaver? 1. Kommunikation: At blive bedre til at kommuniker om det vi allerede gør. Mange tilbud/muligheder er ikke synlige/ kommunikeres ikke i fx sagsbehandling. Hjemmesiden fungerer ikke. Hvordan kan vi kommunikere bedre og bredere? a) Forventningsafstemning (underpunkt til kommunikation) At blive bedre til at forventningsafstemme med borgerne om proces og muligheder. Hvad sker der fra det øjeblik en ansøgning lander på sagsbehandlerens bord? 2. Koordinering og sammenhæng: Koordinering hele vejen rundt, så borgeren oplever at det (koordination) sker. Dette kræver at organisation og det politiske niveau arbejder anderledes om / med borgeren 3. Uhensigtsmæssige arbejdsgange At have blik for uhensigtsmæssige arbejdsgange og som bl.a. kan fremme kvalitet og bedre brug af eksisterende ressourcer. Her er kommunikation og koordinering et element. Dette vil fremme borgerens oplevelse af tillid til systemet, herunder at en given beslutning er den bedste kommunen sparer tid på at håndtere klager, undgår forkert visitering og dårlige løsninger.

17 Gruppe 2 med fokus på Trivsel & læring + Fællesskab & fritid 1. Claus Jørgensen, UKF 2. Ole Møller, UKF 3. Villy Hauritz, UBU 4. Tina Mandrup, UBU 5. Line Jacobsen, ØU 6. Kristina Garth-Grüner, 7. Christina Lund, 8. Bitten Persson, 9. Jan Dehn, Direktør 10. Helle Dydensborg, Centerchef - CBL 11. Lone Tue Hansen, Centerchef - CBUF 12. Thure Dan Pedersen, Centerchef - CKF 13. Erik Barfoed, Centerchef - KSU Spm. 1. Hvilken betydning har den/de nye formålsbeskrivelser og kerneopgavens gennemgående budskaber for arbejdet i og på tværs af fagudvalgene? Hvad skal vi ændre på? Hvad skal vi gøre mere af/mindre af/nyt? Hvordan kan vi konkret gøre det? Gruppen konkluderede hurtigt, at der er en lang række overlap mellem kerneopgaverne, der umiddelbart kan arbejdes videre med. Disse overlap indgår nedenfor under overskriften Hvad skal vi ændre. Hvad skal vi holde op med? - Vi skal interessere os mere for effekten (output) end hvor mange kr. vi bruger (input) Hvad skal vi gøre mere af? - Tidlig forebyggelse. Vi skal turde satse mere. Sætte ressourcer ind over fx udsatte børn uden testning - Mindre systemtænkning, mere relationel tilgang (vi kan dog ikke bøje regler, der fx skal beskytte børn) - Evt. ti Wild Cards (adgang til at handle hurtigere) stol på fagligheden - gør vejen til hjælp kortere Hvad skal vi ændre/arbejde med? - Samarbejde på tværs af udvalg, evt. Fælles møder (møder på samme dag) - Konkrete fælles sager - Hele feltet af frivillige skal tænkes ind (ikke kun musik) - Indsatser såsom markedsplads for frivillige og koblingen til åben skole - Vi har konkrete anledninger til at styrke samarbejdet på tværs; et mere sammenhængende børneområde fx - Sammenkoblingen mellem kommunale tilbud og civile, frivillige foreninger er en (spændende) udfordring med stort potentiale man kan se potentialet ved at se det fra forældrenes og børnenes perspektiv - Vi skal have fokus på at ændre/løse op for begrænsninger kulturelle og faglige - Vi skal have fokus på at løse faggrupperne på tværs - Fælles pilotprojekter

18 Behov for klarere definition af bureaukratisering det skal ikke medføre flere møder!! Spm. 2 Hvilke temaer går igen i bidragene? 1. Vi skal skabe rammer for møder og samarbejder; Fællesskaber og dialog er motor for udviklingen af kerneopgaverne. 2. Overgange + forældresamarbejde: Dagtilbud ---- skole ---- uddannelse ---- erhverv Fritidsliv / civilsamfund 3. Skabe tid til + prioritering af formelle og uformelle relationer om de vi er fælles om (=børn) 4. Let tilgængelig viden overblik 5. Flytte magt/ansvar/kompetencer fra kommunen til fællesskabet Spm. 3 Hvad er de tre væsentligste konkrete input /temaer vi tager med os ind i fagudvalgenes videre arbejde og samarbejde om de to kerneopgaver? Ovenstående 5 temaer er de væsentligste, der skal tages med videre. Som nøgleudtryk kunne gruppen endvidere identificere: Nærhed, relationsopbygning, sammenhænge, gensidighed. Samt behovet for at stå fast på disse værdier (også) når det blæser.

19 Gruppe 3 med fokus på Bæredygtig vækst 1. Martin Stokholm, UTM 2. Birger Prahl, UTM/UET 3. Ivan Mott, UTM 4. Grethe Nørtoft Saabye, UET 5. Carsten Helles Rasmussen, ØU 6. Carsten Rasmussen, ØU 7. Louise Liv Holm, 8. Gert Fabrin, 9. Hanne Stensen Christensen, Direktør 10. Lis Napstjert, Centerchef - CSE 11. Peter Østerbye, Centerchef - CTM 12. Inger Marie Vynne, Kommunaldirektør Spm. 1. Hvilken betydning har den/de nye formålsbeskrivelser og kerneopgavens gennemgående budskaber for arbejdet i og på tværs af fagudvalgene? Hvad skal vi ændre på? Hvad skal vi gøre mere af/mindre af/nyt? Hvordan kan vi konkret gøre det? - Der skal være fokus på en balancering af kommunens rolle som myndighed og beskytter af natur og miljø overfor ønsket om at fremme et dynamisk erhvervsliv. - Stærkere branding + storytelling i forhold til at der skal være fokus på dynamik og erhvervsudvikling med respekt for Lejres natur og kultur - Erhvervsvirksomheder skal i samarbejdet med den kommunale administration opleve, at det er nemt at tage initiativer og at drive og udvikle virksomheden. Det skal ske uden at der bliver slækket på beskyttelsen af natur og miljø - Mere dialog tidligere ind i forløbene også med deltagelse af politikere. Det kan fx være i form af tidlige borgermøder inden der er truffet beslutninger eller lavet et forslag. - Administrationen skal i tidlig dialog med interessenter. Spm. 2 Hvilke temaer går igen i bidragene? - Der skal være mere fokus på kommunikation og vidensdeling mellem borgere og kommune, mellem borgere indbyrdes og internt i kommunen. - Der skal være åbenhed i kommunen overfor at se på de forskellige muligheder. - Der er behov for fleksibilitet og der skal være plads til alle - Synliggøre borgernes og erhvervslivets perspektiv i sagsfremstilling + borgermøder tidligt - Der skal arbejdes med flere perspektiver og flere indstillinger i de politiskesager - Mange ønsker koordinering af indkøb af økologiske fødevarer - Kommunens institutioner kan bruges til flere formål der skal være bedre mulighed for at alle kan bruge kommunens lokaler. - Der kan være et dilemma ifht. at se på hele kommunen versus lokalpatriotisme og nærvær - Eksisterende borgerfora kan de bruges anderledes? (eks. Skolebestyrelser). Er det muligt at lægge beslutninger ud?

20 - Hvis der skal tages medansvar i lokalsamfundene kræver en omhyggelig forventningsafstemning i forhold til politikere og administration. Der skal være empowerment til bylaugene. - Hvis der skal tages lokalt ansvar kræver det at der også bliver givet plads til lokal indflydelse - Samarbejde og netværk er vigtige i kommunen hvis der skal være innovation. Både erhverv og borgere skal bidrage - Der er stort fokus på en velfungerende infrastruktur både i form af mobil- og bredbåndsforbindelse og i form af gode muligheder for kollektiv transport og privat transport. Udvalgte indsatsområder: - Sagsfremstillingerne til de politiske udvalgsmøder. Flere perspektiver skal med i sagsfremstillingerne og der skal i højere grad tages udgangspunkt i borgernes og erhvervslivets perspektiv. Samtidig prioriteres en tidlig dialog, fx i form af borgermøder. - Det er kommunalbestyrelsens opgave at sikre at alle borgerne i hele kommunen bliver tilgodeset. Det bliver til tider udfordret af lokalpatriotismen og ønsket om det meget nære samfund med stor lokal indflydelse. - Det skal undersøge om eksisterende borgerfora kan få flere funktioner og få mere kompetence i forhold til at træffe beslutninger. Det gælder fx skolebestyrelser og bylaug - Fokus på at få netværk og lokalt samarbejde til at fungere bedre. Der skal skabes mere innovation med bidrag fra både borgere og erhverv. Det siger borgerne: - Der skal være åbenhed og gennemsigtighed i forhold til kommunens beslutninger - Borgerne vil gerne tage et medansvar for kommunens udvikling og ønsker empowerment - Der skal være fokus på de nære fællesskaber i lokalsamfundene - Både kommunen og borgerne skal have mod og være innovative - Større vidensdeling på tværs blandt borgerne

21 Fagudvalgenes protokollering fra deres drøftelse af kerneopgaverne. Pr. 6. september 2017 Protokolleret fra UKF: At UKF i samarbejde med UBU vil bidrage til kerneopgaverne trivsel og læring samt fritid og fællesskaber gennem en indsats for at styrke børnekulturen i Lejre Kommune b.la. gennem kreative lærings - processer for børn og unge At UKF vil biddrage til kerneopgaven fællesskaber og fritid ved at underbygge at der skabes overblik over alle tilbud i kommunen, både det organiserede og selvorganiserede fritidsliv, og sørge for at det er nemt tilgængeligt for alle borgere. Det selvorganiserede fritidsliv foregår blandt andet i byrum, fritidspladser, legepladser, skaterramper, naturlegepladser, bålpladser, mv. At UKF vil biddrage til kerneopgaven Fællesskaber og Fritid ved at skabe fysiske såvel som virtuelle mødesteder - herunder at gøre de kommunale bygninger tilgængelige for alle borgere samt at etablere digitale platforme der kan benyttes af alle borgere At UKF vil biddrage til kerneopgaven trivsel og læring ved i samarbejde med UBU at udvikle og underbygge adgang til viden om kreativitet, motion, idræt og sundhed At UKF vil bidrage til kerneopgaven aktivt og selvstændigt liv ved at vil underbygge sundhed såvel som de sociale indsatser i kommunen b.la. i samarbejde med SSÆ At UKF vil biddrage til kerneopgaven bæredygtig vækst ved at synliggøre de kulturbegivenheder og tiltag der har turismemæssige potentialer Det er væsentligt for udvalget, at rammerne for sammenarbejdet forventningsafstemmes ved igangsættelse af tværgående projekter, udvalgssamarbejder, borgermøder mv. Protokolleret fra USSÆ Udvalget drøftede det videre arbejde og fastlagde følgende prioriteringer: At bidrage til kerneopgaven Aktivt & Selvstændigt liv blandt andet ved at øge det tværgående samarbejde med Udvalget for Job & Arbejdsmarked og Udvalget for Børn & Ungdom med henblik på at skabe sammenhæng i de kommunale indsatser (enstrenget borgerservice) At bidrage til kerneopgaven Aktivt & Selvstændigt liv ved i samarbejde med blandt andet Ældrerådet, Handicaprådet og bruger-/pårørenderåd at fokusere på det værdige liv blandt kommunens borgere. Udvalget vil i 2018 særligt have fokus på behov knyttet til demente borgere At bidrage til kerneopgaverne Aktivt & Selvstændigt liv samt Fællesskaber & Fritid ved at fortsætte udviklingen af de frivillige indsatser, forankret i blandt andet kommunens aktivitetscentre.

22 Protokolleret fra UJA: Udvalget drøftede det videre arbejde og fastlage følgende prioriteringer: At bidrage til kerneopgaven Aktivt & Selvstændigt liv ved at øge det tværgående samarbejde med Udvalget for Social, Sundhed & Ældre med henblik på at skabe sammenhæng i de kommunale indsatser At bidrage til kerneopgaven Uddannelse & Beskæftigelse ved i samarbejde med Udvalget for Erhverv & Turisme, de lokale erhvervsfora samt fælleskommunalt i Region Sjælland at sætte fokus på virksomhedernes arbejdskraftsbehov At bidrage til kerneopgaven Uddannelse & Beskæftigelse ved at styrke samarbejdet med det ny-etablerede sprogcenter i Lejre Kommune med henblik på at flygtninge kan blive selvforsørgende. Protokolleret fra UET: At UET vil prioritere at bidrage til kerneopgaven Trivsel & læring ved at indlede et samarbejde med UBU om hvordan erhvervslivet kan bidrage til skolen, herunder f.eks. med fokus på iværksætteri og innovation i skolen samt fritidsjob for unge. At UET vil prioritere at bidrage til kerneopgaven Uddannelse & beskæftigelse ved i samarbejde med UJA at sætte fokus på virksomhedernes arbejdskraftsbehov bl.a. mhp at indtænke dette i bosætningsstrategier og branding. At UET vil prioritere at bidrage til kerneopgaven Bæredygtig vækst ved at sætte fokus på: et samarbejde med UTM om at forstå hvad der skal til for at virksomhedernes oplevelse af service og kvalitet i sagsbehandlingen forbedrer sig bedre mobil- og bredbåndsdækning herunder også med blik for virksomhedernes egne handlemuligheder og udbygge den gode dialog mellem erhvervsvirksomheder og kommune nytænke information, kommunikation og ambassadørskab i fortsat samarbejde med bl.a. erhvervsforeningerne. Afbud: Birger Prahl (F) Protokolleret fra UTM At UTM vil prioritere at bidrage til kerneopgaven bæredygtig vækst ved at sikre en balancering af kommunens rolle som myndighed og beskytter af natur og miljø overfor ønsket om at fremme et dynamisk erhvervsliv. At UTM vil prioritere at bidrage til kerneopgaven bæredygtig vækst ved i et samarbejde med UET at sætte fokus på at forstå hvad der skal til for at borgernes og virksomhedernes oplevelse af service og kvalitet i sagsbehandlingen forbedrer sig. At UTM vil prioritere at bidrage til kerneopgaven bæredygtig vækst ved at prioritere en tidlig dialog, fx i form af borgermøder. Der skal desuden opfordres til at borgerne selv søger dialog i forbindelse med planlagte projekter. Samtidig skal der i højere grad tages udgangspunkt i borgernes og erhvervslivets perspektiv fx ved at der kommer flere perspektiver med i sagsfremstillingerne til de politiske møder.

23 At UTM vil prioritere at bidrage til kerneopgaven bæredygtig vækst og kerneopgaven fællesskaber og fritid ved at arbejde for en god infrastruktur omfattende både veje, cykelstier og kollektiv trafik således at borgere og erhvervsliv nemt kan transportere sig. At UTM vil undersøge om eksisterende borgerfora kan få flere funktioner og få mere kompetence i forhold til at træffe beslutninger. Afbud: Erik Falkenberg (O) Protokolleret fra UBU Udvalget for Børn og Ungdom ønsker fremadrettet: At UBU vil bidrage til kerneopgaven trivsel og læring ved at udvikle samarbejdet med hhv. forældre, frivillige, civilsamfundet om at sikre, at børn og unge føler sig set, hørt og anerkendt, og at de bliver så dygtige som de kan. At UBU vil bidrage til kerneopgaven trivsel og læring ved at fremme den tidlige forebyggelse og samspillet mellem dagtilbud, skoler og de specialiserede tilbud om det sammenhængende børneområde. At UBU i samarbejde med UKF vil bidrage til kerneopgaverne trivsel og læring samt fritid og fællesskaber gennem en indsats for at styrke børnekulturen i Lejre Kommune bl.a. gennem kreative lærings - processer for børn og unge. At UBU vil biddrage til kerneopgaven trivsel og læring ved i samarbejde med UKF at udvikle og underbygge adgang til viden om kreativitet, motion, idræt og sundhed. At UBU vil prioritere at bidrage til kerneopgaven Trivsel & læring ved at indlede et samarbejde med UET om hvordan erhvervslivet kan bidrage til skolen, herunder f.eks. med fokus på iværksætteri og innovation i skolen samt fritidsjob for unge. At UBU vil prioritere at bidrage til kerneopgaven Uddannelse og Beskæftigelse ved i samarbejde med UJA at forstærke indsatserne for børn og unges overgang fra børne- til voksenlivet og fra skole til ungdomsuddannelsessystemet; ikke mindst med sigte på de børn og unge der har særligt brug for den kommunale støtte. At bidrage til kerneopgaven Aktivt & Selvstændigt liv blandt andet ved at øge det tværgående samarbejde med UJA og USSÆ med henblik på at skabe sammenhæng i de kommunale indsatser (enstrenget borgerservice).

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 10. oktober 2017

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 10. oktober 2017 Referat tirsdag den 10. oktober 2017 Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Afbud: Jan Vedel Heine (I) Lars Holten (LEUF) Line Jacobsen (V) Mikael Ralf Larsen (F) Ole Blickfeldt (O) Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 8. august Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 8. august Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Referat tirsdag den 8. august 2017 Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Indholdsfortegnelse 1. - Godkendelse af dagsorden...1 2. - Lejre Kommunes Kerneopgaver...2 3. - Ministerbesøg...8 08-08-2017

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 3. januar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 3. januar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat tirsdag den 3. januar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse af dagsorden...1 2. 17,4 - Valg af næstformand...2 3. 17,4 - Introduktion

Læs mere

Dagsorden Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 28. november Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev

Dagsorden Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 28. november Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Dagsorden tirsdag den 28. november 2017 Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Indholdsfortegnelse 1. - Godkendelse af dagsorden...1 2. - Orientering - november...2 3. - Oplæg om nye samarbejdsformer

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 4. april 2017

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 4. april 2017 Referat tirsdag den 4. april 2017 Kl. 16:30 i Kantinen rådhuset i Allerslev Afbud: Lars Holten (LEUF) Ole Blickfeldt (O) Søren Kræmer (Foreningslivet) Villy Hauritz (F) Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 17. januar 2018

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 17. januar 2018 Referat onsdag den 17. januar 2018 Kl. 16:30 i Kantinen, Allerslev Rådhus Afbud: Christina Knudsen (Områdebestyrelse, dagtilbud) Kristina Garth Grüner (Skolebestyrelsen) Lars Holten (LEUF) Michael Beck

Læs mere

Dagsorden 17, 4-udvalget tirsdag den 24. januar Kl. 16:30 i Kantinen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Dagsorden 17, 4-udvalget tirsdag den 24. januar Kl. 16:30 i Kantinen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dagsorden tirsdag den 24. januar 2017 Kl. 16:30 i Kantinen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse af dagsorden... 1 2. 17,4 - Workshop... 2 3. 17,4 - Godkendelse af proces

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 17. januar 2018

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 17. januar 2018 Referat onsdag den 17. januar 2018 Kl. 16:30 i Kantinen, Allerslev Rådhus Afbud: Christina Knudsen (Områdebestyrelse, dagtilbud) Kristina Garth Grüner (Skolebestyrelsen) Lars Holten (LEUF) Michael Beck

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015. Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Dagsorden torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 21. marts 2018

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 21. marts 2018 Referat onsdag den 21. marts 2018 Kl. 16:30 i Herthadalen, Slangealleen 1, 4320 Lejre Afbud: Kristina Garth Grüner (Skolebestyrelsen) Mikael Ralf Larsen (F) Indholdsfortegnelse 1. - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Lejre Kommune Side 1. Økonomiudvalget

Lejre Kommune Side 1. Økonomiudvalget 06-09-2016 Side 1 ØU - Der findes et sted hvor vi er fælles om kerneopgaverne Sagsnr.: 16/10671 Afbud: Lena Holm Jensen Resumé: er den 18. januar og den 21. juni 2016 forelagt status på arbejdet med Vores

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015

Referat Folkeoplysningsudvalget torsdag den 22. januar 2015 Referat torsdag den 22. januar 2015 Kl. 18:00 i Borgerstuen i Hvalsø Hallerne Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Fokusområde - Aktiviteter for flygtninge i Lejre Kommune...

Læs mere

Dagsorden 17, 4-udvalget tirsdag den 14. februar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Dagsorden 17, 4-udvalget tirsdag den 14. februar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dagsorden tirsdag den 14. februar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse af dagsorden...1 2. 17,4 - Ekstraordinært møde...2 3. 17,4 - Kommunikation

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen tirsdag den 9. juni 2015

Referat Kommunalbestyrelsen tirsdag den 9. juni 2015 Referat tirsdag den 9. juni 2015 Kl. 20:30 i Multisalen, Hvalsø Hallen, Skolevej 5, 4330 Hvalsø Carsten Helles Rasmussen (V) Flemming Damgaard Larsen (V) Grethe Nørtoft Saabye (C) Henning Nielsen (V) Ivan

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen mandag den 13. januar Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Referat Kommunalbestyrelsen mandag den 13. januar Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Referat mandag den 13. januar 2014 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. KB - 2. behandling af ændring af styrelsesvedtægt mhp oprettelse af UET...2

Læs mere

Dagsorden 17, 4-udvalget tirsdag den 14. februar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Dagsorden 17, 4-udvalget tirsdag den 14. februar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dagsorden tirsdag den 14. februar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse af dagsorden...1 2. 17,4 - Ekstraordinært møde...2 3. 17,4 - Kommunikation

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 10. oktober 2017

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 10. oktober 2017 Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 10. oktober 2017 Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Afbud: Jan Vedel Heine (I) Lars Holten (LEUF) Line Jacobsen (V) Mikael Ralf Larsen (F) Ole Blickfeldt

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Orientering - Januar...2 3. TM - Valg af formand...3

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 2. oktober 2017

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 2. oktober 2017 Referat mandag den 2. oktober 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Julie Hermind (F) Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager - Oktober...2

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 3. april Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 3. april Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 3. april 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager - April...2 3. ET - Temadrøftelse

Læs mere

Referat 17, 4-udvalget tirsdag den 24. januar 2017

Referat 17, 4-udvalget tirsdag den 24. januar 2017 Referat tirsdag den 24. januar 2017 Kl. 16:30 i Kantinen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Jan Vedel Heine (I) Kristina Garth Grüner (Skolebestyrelsen) Ole Blickfeldt (O) Indholdsfortegnelse 1. 17,4

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017

Referat Udvalget for Kultur & Fritid og Udvalget for Børn & Ungdom mandag den 6. februar 2017 Referat Udvalget for Kultur & Fritid og mandag den 6. februar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Henning Nielsen (V) Tina Mandrup (V) Indholdsfortegnelse 1. BU KF - Godkendelse

Læs mere

Landsbyudvalget REFERAT

Landsbyudvalget REFERAT REFERAT Sted: Kantinen Rådhuset i Allerslev, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Tirsdag den 8. oktober 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 19:30 Medlemmer: Carsten Rasmussen (A) Grethe N. Saabye (C) Mikael Ralf

Læs mere

Organisationen Borgmester Carsten Rasmussen

Organisationen Borgmester Carsten Rasmussen Borgerrådgiver Lene Munck Vilstrup Borgmester Carsten Rasmussen Erhvervschef Vakant Direktion Kommunaldirektør, Inger Marie Vynne Direktør, Hanne Stensen Christensen Direktør, Henrik Nielsen Direktør,

Læs mere

Referat. Tirsdag den 14. maj kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune

Referat. Tirsdag den 14. maj kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Tirsdag den 14. maj kl. 17.30 19.30 Mødelokale 1 (i kælderen) Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø Medlemmer: Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø

Læs mere

Organisationen Borgmester Carsten Rasmussen

Organisationen Borgmester Carsten Rasmussen Organisationen 2017 Borgerrådgiver Erik Asp Poulsen Borgmester Carsten Rasmussen Erhvervschef Thomas Hørdam Direktion Kommunaldirektør, Inger Marie Vynne Direktør, Hanne Stensen Christensen Direktør, Henrik

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Fælles APV-indsatser 2016

Fælles APV-indsatser 2016 Fælles APV-indsatser 2016 Lejre Kommune gennemførte den lovpligtige APV undersøgelse af det fysiske og psykiske arbejdsmiljø i oktober og november 2015. Undersøgelsen indeholdt samtidig en opfølgning på

Læs mere

Direktionens årsplan

Direktionens årsplan Direktionens årsplan 2019 Indhold Indledning 3 Fortælling, vision og pejlemærker 3 Fokusområder i Direktionens årsplan 2019 4 Mål for 2019 med central forankring 7 Mål for 2019 for institutioner og afdelinger

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. september Kl. 16:00 i Sprogcentret, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 4. september Kl. 16:00 i Sprogcentret, Hvalsø Referat mandag den 4. september 2017 Kl. 16:00 i Sprogcentret, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - September...2 3. JA - Opfølgning på årsplan 2017...4

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 8. marts 2017

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 8. marts 2017 Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 8. marts 2017 Kl. 17:00 i Mødelokale 1 og 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Bitten Persson (Medarbejderrepræsentant) Jan Andersen (Handicaprådet) Kristina

Læs mere

Referat. Mandag den 13. november 2017 kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune

Referat. Mandag den 13. november 2017 kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 13. november 2017 kl. 17.00 19.00 Mødelokale 1 (i kælderen) Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø Medlemmer: Lejre Kommune Møllebjergvej 4

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune Strategi for frivillighed og civilsamfund Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Dagsorden Kommunalbestyrelsen torsdag den 8. oktober 2015. Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Dagsorden Kommunalbestyrelsen torsdag den 8. oktober 2015. Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Dagsorden torsdag den 8. oktober 2015 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. Lukket - ØU - Anlægsbevilling til gulvbelægning Hvalsø Rådhus...2 3. KB

Læs mere

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Dagsorden mandag den 20. januar 2014 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Valg af formand...2 3. JA - valg af næstformand...3 4. JA - Orientering

Læs mere

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende

Referat Medlemmer Øvrige indkaldte Fraværende Referat Gentænk borgerinddragelse Gentænk borgerinddragelse Tirsdag den 28. marts 2017 Kl. 12:00 Ebeltoft Vandrerhjem Egedalsvej 5, 8400 Ebeltoft Medlemmer Christian Haubuf (A) Ole Bollesen (A) Per Zeidler

Læs mere

Udviklingsstrategi 2015

Udviklingsstrategi 2015 Udviklingsstrategi 2015 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Innovation i praksis... 4 Fokusområder 2015... 4 Fokusområde 1: Involvering af brugere, borgere og erhverv i velfærdsudviklingen... 6 Fokusområde

Læs mere

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Referat tirsdag den 24. juni 2014 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Udbud af kommunalt ejet jord...2 3. Person - ØU - Ansættelse af ny

Læs mere

Lejre Kommune. ØU - Landsbyudvalg: Vedtagelse af kommissorium. Kommunalbestyrelsen. Resumé: Indstilling: Beslutningskompetence:

Lejre Kommune. ØU - Landsbyudvalg: Vedtagelse af kommissorium. Kommunalbestyrelsen. Resumé: Indstilling: Beslutningskompetence: 28-05-2019 18:00 Side 1 ØU - Landsbyudvalg: Vedtagelse af kommissorium Sagsnr.: 18/12216 Resumé: besluttede i forbindelse med vedtagelsen af styrelsesvedtægten i januar 2018, at der skal nedsættes et ad

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Afbud: Christian Plank, Birger Prahl

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Afbud: Christian Plank, Birger Prahl Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 21. november 2016 kl. 17-19, Handicaprådsmøde Mødelokale 8 på Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø Medlemmer: Jan Andersen (formand) - Scleroseforeningen

Læs mere

BEDRE VELFÆRD FOR FÆRRE RESSOURCER

BEDRE VELFÆRD FOR FÆRRE RESSOURCER BEDRE VELFÆRD FOR FÆRRE RESSOURCER FRA PROCES TIL EFFEKT FRA STRUKTUR TIL OPGAVE Kommunaldirektør Gentofte Kommune Frank E. Andersen StyringsAgenda 2015, 8. september Præsentation af Gentofte Kommune 26

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 16. november 2015

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 16. november 2015 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 16. november 2015 kl. 17-19, Handicaprådsmøde Mødelokale 1, Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 28. november 2017

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 28. november 2017 Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 28. november 2017 Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Afbud: Helle Klink (Ledelsesrepræsentant) Jan Vedel Heine (I) Line Jacobsen (V) Villy Hauritz (F)

Læs mere

Organisatorisk robusthed SL TR-møde 31. januar 2017

Organisatorisk robusthed SL TR-møde 31. januar 2017 Organisatorisk robusthed SL TR-møde 31. januar 2017 Gentofte Kommune Robusthed 2 Program: Præsentation og introduktion arbejdsplads\tr Hvad er organisatorisk robusthed for jer? Oplæg: Organisatorisk robusthed

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor

Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Oplevelser og erhverv som udviklingsmotor Fredensborg Kommunes Erhvervs- og Turismepolitik 2019-2023 Godkendt af Byrådet den xx Forord Vi er stolte over, at du nu sidder med Byrådets Erhvervs- og Turismepolitik

Læs mere

Det forudsætter, at flygtninge hurtigt opnår viden om kultur, normer, pligter og rettigheder i det danske samfund.

Det forudsætter, at flygtninge hurtigt opnår viden om kultur, normer, pligter og rettigheder i det danske samfund. 30. august 2016 Visionen for Favrskov Kommunes integrationsindsats er, at flygtninge, der bor i Favrskov Kommune, indgår som deltagende, selvforsørgende og ydende medborgere, der er en ressource i lokalsamfundet.

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Arbejdsmiljøstrategi 2014-2018

Arbejdsmiljøstrategi 2014-2018 Arbejdsmiljøstrategi 2014-2018 for Sociale Forhold og Beskæftigelse Den overordnede målsætning er fastholdelse og udvikling af attraktive arbejdspladser med afsæt i tankesættene for social kapital og arbejdsmiljøledelse

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 28. februar 2018

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 28. februar 2018 Referat onsdag den 28. februar 2018 Kl. 16:30 i Kantinen, Allerslev Rådhus Afbud: Bitten Persson (Medarbejderrepræsentant) Carsten Rasmussen (A) Louise Liv Holm (Grønt Råd) Michael Beck Rikke Z. Grøndal

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 25-09-2017 20:05 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 25-09-2017 20:05

Læs mere

Overblik over opgaver - organisation og styring

Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsnr.: 2014/0004936 Dato: 23. juni 2014 Titel: Overblik over opgaver - organisation og styring Sagsbehandler: Pia Lægaard Andersen, Direktionskonsulent 1. Indledning Dette notat har til formål at skabe

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 7. oktober 2015 Referat onsdag den 7. oktober 2015 Kl. 18:00 i Mødelokale 4, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - Oktober...2 3. KF - Temadrøftelse - Børnekulturhus...4

Læs mere

Handicappolitik for. Glostrup Kommune

Handicappolitik for. Glostrup Kommune Glostrup Kommune Handicappolitik for Glostrup Kommune 1. Indledning Kommunerne har med kommunalreformen overtaget forsynings-, finansierings- og myndighedsansvaret for de fleste opgaver inden for handicapområdet.

Læs mere

UDVIKLINGSPOLITIK

UDVIKLINGSPOLITIK UDVIKLINGSPOLITIK 2018-2021 3 FORORD INDHOLD FORORD Forord 3 Vision 4 Bæredygtighed og cirkulær kommune 5 Demokrati og borgerinddragelse 6 Erhvervslivets herunder turisterhvervets - vilkår 7 Helhedssyn

Læs mere

Handicappolitik Med plads til alle

Handicappolitik Med plads til alle Handicappolitik Med plads til alle Handicappolitik Med plads til alle Denne politik retter sig mod borgere, der har varige begrænsninger af fysisk eller psykisk karakter. Udgangspunktet for Hedensted Kommunes

Læs mere

Indhold. Vision for handicappolitikken Holdninger og værdier... 5 Handicappolitikkens målgruppe... 5 Holdninger og værdier...

Indhold. Vision for handicappolitikken Holdninger og værdier... 5 Handicappolitikkens målgruppe... 5 Holdninger og værdier... handicap politik Indhold Forord... 3 Vision for handicappolitikken... 4 Holdninger og værdier... 5 Handicappolitikkens målgruppe... 5 Holdninger og værdier... 5 Målsætninger... 7 Forord Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Fokus 2014 + Fælles forståelse af det som skal være i fokus. Fokus 2014+ skal være genkendelig i hverdagen. Det politiske afsæt

Fokus 2014 + Fælles forståelse af det som skal være i fokus. Fokus 2014+ skal være genkendelig i hverdagen. Det politiske afsæt Fokus 2014 + Fælles forståelse af det som skal være i fokus Fokus 2014+ er årsaftalen mellem Kommunalbestyrelsen og Koncerndirektionen. Fokus 2014 + beskriver, hvad den kommunale organisation skal kunne

Læs mere

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016)

Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Roller og ansvar Grundlaget for god ledelse i Ringsted Kommune (juni 2016) Dette dokument definerer de generelle rammer i relation til roller og ansvar for de forskellige ledelsesniveauer og ledelsesfora.

Læs mere

Handicappolitik

Handicappolitik Handicappolitik 2020-2024 Indledning Nyborg Kommunes handicappolitik 2020-2024 er en visionær politik, som vil række udover 2024. Handicappolitikken omfatter alle afdelinger i kommunen og tager afsæt i

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge

Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for Integration af flygtninge Mødetidspunkt 02-12-2015 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse A & B Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:10 Tilstede:

Læs mere

Realiseringsplan Marts 2019

Realiseringsplan Marts 2019 Realiseringsplan Marts 2019 1 Visionen Tæt på hinanden - tæt på naturen skal sætte retningen for fremtidens Allerød I 2019 har Allerød Kommune fået en ny vision. Visionen er blevet til gennem en bred involveringsproces,

Læs mere

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:00 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Økonomiudvalget 17-12-2018 17:00 1 (Åben) Godkendelse af forslag til kommissorium

Læs mere

Landsbyudvalget Udkast til kommissorium

Landsbyudvalget Udkast til kommissorium Landsbyudvalget Udkast til kommissorium 1. Baggrund Kommunalbestyrelsen besluttede i forbindelse med vedtagelsen af styrelsesvedtægten i januar 2018, at der skal nedsættes et ad hoc udvalg Landsbyudvalget.

Læs mere

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud

Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud Projektbeskrivelse Partnerskab om udvikling af kvaliteten i dagtilbud 1. Baggrund Stort set alle børn i Danmark går i dag i dagtilbud. Kommunerne har derfor en unik mulighed for at investere i vores børns

Læs mere

Forord. På vegne af Byrådet

Forord. På vegne af Byrådet Sammen er vi bedst - Politik for aktivt medborgerskab Forord Mange borgere bidrager personligt til fællesskabet i Assens Kommune. Det er en indsats, vi i kommunen værdsætter højt, og som vi gerne vil værne

Læs mere

Hvad gør Lejre Kommune for at forbedre sagsbehandlingen? Oplæg til handicaprådets møde d. 25. juni 2018

Hvad gør Lejre Kommune for at forbedre sagsbehandlingen? Oplæg til handicaprådets møde d. 25. juni 2018 Hvad gør Lejre Kommune for at forbedre sagsbehandlingen? Oplæg til handicaprådets møde d. 25. juni 2018 1 Udvalgte tiltag fra Kernevelfærdsudvalget anbefalinger og beslutninger Der findes et sted, hvor

Læs mere

Børne- og familiepolitikken

Børne- og familiepolitikken Børne- og familiepolitikken 2019-2022 Indledning Børne- og familiepolitikken 2019-2022 er Ringkøbing-Skjern Kommunes politik for 0-18 årsområdet. Børne- og familiepolitikken henvender sig til børn, unge,

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 8. august Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 8. august Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 8. august 2017 Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Indholdsfortegnelse 1. Kernevelfærdsudvalget - Godkendelse af dagsorden...1 2. Kernevelfærdsudvalget

Læs mere

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi

FÆLLES OM ODENSE. Civilsamfundsstrategi FÆLLES OM ODENSE Civilsamfundsstrategi 1 FORENINGSFRIVILLIG Corperate Volunteer ADD-ON MODEL MEDLEM SERIEL ENKELTSTÅENDE DEN STRATEGISK INTEGREREDE MODEL UORGANISEREDE ELLER VIRTUEL FRIVILLIG OFFENTLIG

Læs mere

HVIDOVREVEJEN. Ledelses- og medarbejdergrundlag for Hvidovre Kommune

HVIDOVREVEJEN. Ledelses- og medarbejdergrundlag for Hvidovre Kommune HVIDOVREVEJEN Ledelses- og medarbejdergrundlag for Hvidovre Kommune 1 LEDELSES- OG MEDARBEJDERGRUNDLAG for Hvidovre Kommune Hvidovre Kommune er en veldrevet organi sation, der bygger på en anerkendende

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Mødetidspunkt 17-12-2018 17:20 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Erhvervs-, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget

Læs mere

Kommissorium og procesoplæg til kulturpolitik:

Kommissorium og procesoplæg til kulturpolitik: Kommissorium og procesoplæg til kulturpolitik: Baggrund: Kultur- og Sundhedsudvalget vedtog d. 6. november 2014 at udarbejde en kulturpolitik for Skanderborg Kommune, som skal erstatte den nuværende Kultur-,

Læs mere

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Godthåbsgade 8, Mødelokale 3

Referat. Aalborg Byråd. Mødet den kl Godthåbsgade 8, Mødelokale 3 Referat AALBORG BYRÅD Aalborg Byråd Skoleudvalget Mødet den 09.01.2018 kl. 08.30-12.00 Godthåbsgade 8, Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse Åben 1 Godkendelse af dagsorden 1 2 Orientering om Skoleudvalgets

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT Sted: Mødelokale 1 og 2 Dato: Onsdag den 2. maj 2018 Start kl.: 17:00 Slut kl.: 18:00 REFERAT Medlemmer: Fraværende: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem) Rikke Zwisler Grøndahl

Læs mere

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger

Strategi for inklusion. i Hørsholm Kommunes. dagtilbud skoler - fritidsordninger Strategi for inklusion i Hørsholm Kommunes dagtilbud skoler - fritidsordninger 2013-2018 Indledning Børn og unges læring og udvikling foregår i det sociale samspil med omgivelserne. Børn og unge er aktive,

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

BØRNE- OG UNGEPOLITIK

BØRNE- OG UNGEPOLITIK UDKAST ODDER KOMMUNES BØRNE- OG UNGEPOLITIK FÆLLES ANSVAR SAMMEN OG PÅ TVÆRS INDLEDNING I Odder Kommune har vi høje ambitioner for alle børn og unge. Alle børn og unge skal gives de bedst mulige betingelser

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 2. december Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 2. december Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 2. december 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Tidsplan for brugerundersøgelse af borgernes møde med rehabiliteringsteamet...2

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, Rådhuset Allerslev Dato: Torsdag den 11. oktober 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 21:00 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Udvalget for Erhverv & Turisme REFERAT

Udvalget for Erhverv & Turisme REFERAT REFERAT Sted: Tap & Bar, Ledreborg Allé 28 i Lejre. Dato: Tirsdag den 10. april 2018 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Grethe Saabye (C) Julie Hermind (F) Martin Stokholm (A) Flemming Damgaard

Læs mere

* en del af. ledelsesgrundlaget. Om ledelse i UCC

* en del af. ledelsesgrundlaget. Om ledelse i UCC * en del af sgrundlaget Om i UCC Om i UCC For UCC er det ambitionen, at udøves professionelt og med et fælles afsæt. UCC skal fungere som én samlet organisation. Om i UCC er en del af UCC s sgrundlag og

Læs mere

* en del af. ledelsesgrundlaget. Om ledelse i UCC

* en del af. ledelsesgrundlaget. Om ledelse i UCC * en del af sgrundlaget Om i UCC Ledelse i UCC tager udgangspunkt i UCC s kerneopgave Kerneopgave UCC samarbejder om at udvikle viden, uddannelse og kompetente til velfærdssamfundet. Med de studerende

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme tirsdag den 9. januar Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme tirsdag den 9. januar Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat tirsdag den 9. januar 2018 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Valg af formand...2 3. ET - Valg af næstformand...4

Læs mere

God arbejdslyst! Med venlig hilsen Direktionen

God arbejdslyst! Med venlig hilsen Direktionen LEDELSES- GRUNDLAG KÆRE LEDER I Frederiksberg Kommune har vi høje ambitioner. Borgerne skal have service af høj faglig kvalitet, og samtidig skal vi være i front med effektive og innovative løsninger.

Læs mere

Skoleafdelingen Kirkevej Dragør. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4. Tlf.

Skoleafdelingen Kirkevej Dragør. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4. Tlf. Dragør - Det rådgivende skoleudvalg Kommissorium for arbejdet i 17. stk. 4 Folkeskolerne i Danmark slog den 1. august 2014 dørene op til første skoledag i den nye folkeskolereforms tegn. Ambitionerne for

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: (USS/UBE/KFI) Afrapportering på arbejdsprogrammet Fortsat Fremgang for Furesø, Punkt 2.4: Gode bo-, aktivitets-, beskæftigelses- og fritidstilbud for mennesker med handicap Sagsnr. i ESDH:

Læs mere

Referat. Mandag den 25. juni 2018 kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune

Referat. Mandag den 25. juni 2018 kl Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 25. juni 2018 kl. 17.00 19.00 Mødelokale 1 (i kælderen) Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø Medlemmer: Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330

Læs mere

Handicappolitik

Handicappolitik Handicappolitik 2016-2020 1 Indhold Forord... 3 Baggrund for politikken... 4 Grundlag... 5 Målgruppe... 6 Visionen... 7 Temaer i politikken... 8 Handicappolitikken - fra politik til handling... 10 Hvor

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 4. september 2017

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 4. september 2017 Referat mandag den 4. september 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Birger Prahl (F) Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager -

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

Udkast til politisk behandling af politisk ledelse og styring af læring

Udkast til politisk behandling af politisk ledelse og styring af læring Notat 25. februar 2016 Udkast til politisk behandling af politisk ledelse og styring af læring Udviklingsstrategien Folkeskolereformen er udpeget som et af strategisporerne i Byrådets Udviklingsstrategi

Læs mere

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID

VISION 2030 BYRÅDETS VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID BYRÅDETS VISION 2030 VORES BORGERE VORES VIRKSOMHEDER VORES FRIVILLIGE OG FORENINGER VORES BÆREDYGTIGE FREMTID Vækst med vilje - vi skaber fremtiden og det gode liv sammen VISION 2030 I Faxe Kommune har

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Jammerbugt Kommune

Folkeoplysningspolitik for Jammerbugt Kommune Folkeoplysningspolitik for Jammerbugt Kommune Forord Jammerbugt Kommune betragter et levende forenings- og fritidsliv som en motor for udvikling i lokalsamfundet og en forudsætning for kommunens udvikling

Læs mere

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs

Fælles om fremtiden. - Det gode liv i Halsnæs. Juni Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden - Det gode liv i Halsnæs Juni 2018 Oplev det rå og autentiske Halsnæs Fælles om fremtiden Det gode liv i Halsnæs I Halsnæs sætter vi stor pris på vores nære fællesskab. Skoler, plejecentre,

Læs mere

UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats

UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK. Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats Vi iværksætter sammenhængende, tidlig indsats UDKAST TIL HØRING BØRNE- OG UNGEPOLITIK Vi understøtter børn og unge fagligt, socialt og personligt, så de kan blive så dygtige som de kan Vi ser potentialet

Læs mere