3. Den 7. august 2017 anmeldte Energinet den supplerende metode, jf. bilag 2, til Sekretariatet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "3. Den 7. august 2017 anmeldte Energinet den supplerende metode, jf. bilag 2, til Sekretariatet."

Transkript

1 Energinet Tonne Kjærsvej Fredericia 2. november 2017 Engros & Transmission Fremsendt via mail: GODKENDELSE AF SUPPLERENDE METODE TIL KOMPENSATION AF HAVVINDMØLLEPARKER VED PÅBUDT NEDREGULERING Sekretariatet for Energitilsynet godkender den supplerende metode til kompensation af havvindmølleparker ved påbudt nedregulering, som Energinet anmeldte til Sekretariatet for Energitilsynet den 7. august 2017, jf. elforsyningslovens 73 a. Afgørelsen begrundes i det følgende. SEKRETARIATET FOR ENERGITILSYNET Carl Jacobsens Vej Valby Tlf post@energitilsynet.dk SAGSFREMSTILLING BAGGRUND 1. Energinet anmeldte den 19. februar 2016 en ændring af metoden til kompensation af havvindmølleparker ved påbudt nedregulering til Sekretariatet for Energitilsynet (Sekretariatet), der den 12. oktober 2016 godkendte metoden, under forudsætning af at Energinet indenfor 6 måneder indsendte en supplerende metode til bestemmelse af kompensationen, der skal ydes, når den påbudte nedreguleringsperiode forlænges eller forkortes efter klokken dagen før driftsdøgnet. 2. Den 23. februar 2017 meddelte Energinet, at de ikke kunne overholde fristen på 6 måneder for anmeldelse af den supplerende metode. Sekretariatet meddelte, på baggrund af uddybende korrespondance med Energinet, jf. bilag 3, Energinet forlængelse for anmeldelse af den supplerende metode til den 12. august Den 7. august 2017 anmeldte Energinet den supplerende metode, jf. bilag 2, til Sekretariatet. 4. De gældende regler for kompensation til havvindmølleparker ved påbudt nedregulering er offentliggjort på Energinets hjemmeside i forskriften: Kompensation til havvindmølleparker ved påbudt nedregulering. Version 3.0. Denne supplerende metode omhandler alene situationen, hvor tidspunktet for genstart af havvindmølleparken forrykkes i forhold til det oprindeligt udmeldte. De øvrige regler for ydelse af kompensation ved påbudt nedregulering, hvori det er specificeret, under hvilke forhold Energinet kan påbyde nedregulering, hvordan dette meddeles aktø-

2 Side 2/5 ENERGITILSYNET GODKENDELSE AF SUPPLERENDE METODE TIL KOMPENSATION AF HAVVINDMØLLEPARKER VED PÅBUDT NEDREGULERING rerne, og hvordan kompensationen fastsættes, findes i førnævnte forskrift. Forskriften vil blive opdateret ved godkendelse af den supplerende metode. DEN ANMELDTE METODE 5. I det følgende beskrives den supplerende metode, som vedrører kompensation af havvindmøller ved påbudt nedregulering, og som Energinet har anmeldt til sekretariatet den 7. august Når Energinet påbyder nedregulering af havvindmølleparker, angiver Energinet samtidig en periode, som nedreguleringen skal gælde for. Hvis Energinet ændrer tidspunktet for nedreguleringsperiodens afslutning under nedreguleringen, vil ejeren af vindmølleparken være berettiget til kompensation efter den supplerende metode i situationerne beskrevet nedenfor. UDSKYDELSE AF TIDSPUNKTET FOR IGANGSÆTNING 7. Hvis Energinet har angivet tidspunktet for ophør af nedreguleringen til at være et givent tidspunkt i driftsdøgnet (D), og Energinet efterfølgende melder ud, at nedreguleringsperioden forlænges, sondres der mellem to scenarier: Udmelding om forlængelse kommer dagen før driftsdøgnet (D-1) inden klokken Udmelding om forlængelse kommer D-1 efter klokken D-1 klokken er sat som skæringstidspunktet, da Energinet antager, at markedsaktørerne har disponeret over produktion på day ahead-markedet efter dette tidspunkt. Aktørerne vil uanset tidspunktet for udmeldingen blive kompenseret for den længere nedreguleringsperiode, men kompensationens størrelse vil afhænge af tidspunktet for udmeldingen. 9. Hvis udmeldingen om forlængelse kommer D-1 før klokken 11.00, vil der ikke blive tale om kompensation efter den anmeldte supplerende metode. Dette skyldes, at markedsaktøren, i lighed med princippet, der gælder ved start af en nedreguleringsperiode, antages at have tilstrækkelig tid til at kunne tilpasse sit salg på day ahead-markedet. 10. Hvis udmeldingen om forlængelse kommer D-1 efter klokken 11.00, vil Energinet yde kompensation efter de nye regler indeholdt i den anmeldte supplerende metode, idet ejeren af havvindmølleanlægget må antages at have disponeret produktionen i relation til Nord Pool Elspot. Da nedreguleringsperioden forlænges, vil ejeren ikke kunne leve op til sin forpligtelse. I dette tilfælde betragtes udskydelsen som en ny beordret nedregulering i perioden fra det oprindelige idriftsættelsestidspunkt og frem til det reviderede idriftsættelsestidspunkt.

3 ENERGITILSYNET GODKENDELSE AF SUPPLERENDE METODE TIL KOMPENSATION AF HAVVINDMØLLEPARKER VED PÅBUDT NEDREGULERING Side 3/5 FREMRYKNING AF TIDSPUNKTET FOR IGANGSÆTNING 11. Ligesom i situationen hvor tidspunktet for igangsætning udskydes, sondrer Energinet også ved fremrykning af tidspunktet, hvor den påbudte nedregulering ophører, mellem situationerne hvor meddelelsen er givet før og efter klokken For fremrykning er det imidlertid ikke klokken dagen før driftsdøgnet, der er skæringstidspunktet, men derimod klokken dagen før dagen, hvor anlægget kan sættes i gang efter fremrykningen. 12. I anmeldelsen giver Energinet følgende eksempel: Tidspunktet for normaldrift var oprindelig angivet til et bestemt klokkeslæt i driftsdøgnet D, og bliver nu fremrykket til et bestemt klokkeslæt i D-1. Hvis Energinet afsender denne besked tidligere end D-2, kl. 11, så ydes der ingen supplerende kompensation. 13. Hvis meddelelsen om fremrykning af aktiveringstidspunktet gives efter klokken dagen før anlægget kan sættes i gang, er ejeren berettiget til kompensation efter de supplerende regler. UDREGNING AF KOMPENSATIONEN VED DEN SUPPLERENDE METODE 14. Den kompensation, som Energinet yder, følger standardreglerne for udregning af kompensation ved nedregulering af havvindmølleparker. Disse standardregler fremgår af forskriften nævnt i denne afgørelses pkt. 4. Kompensationen udregnes som: balancekraftpris + pristillæg i det første døgn, ved påbud om nedregulering efter klokken 11.00, og kompensation for elspotpris + pristillæg for det/de efterfølgende døgn. Der kan desuden blive tale om kompensation på op til 24 timer efter igangsætning på baggrund af møllernes dry out periode Energinet har oplyst, at balancekraftprisen ved forlængelse af perioden efter klokken er den balancekraftpris, der anvendes ved forbrugs- og handelsubalancer, og som svarer til områdets reguleringskraftpris. Reguleringskraftprisen fastsættes ved marginalprissætning ud fra den fællesnordiske NOIS-liste, eller ved flaskehalse - det sidst aktiverede reguleringskraftbud i budzonen, jf. Energinets forskrift C2, afsnit 3.5 (bilag 4). 16. Differentieringen af kompensationen mellem det første døgn og de efterfølgende døgn er udtryk for, at aktørerne så vidt muligt skal holdes skadesfri for nedreguleringen. Aktørerne skal således holdes skadesfri i forhold til det marked, de går glip af, dvs. hvis aktøren ville have haft mulighed for at byde ind i Day aheadmarkedet (spotprisen), svarer kompensationen til spotprisen. 1 Dry out periode, bliver først relevant efter 72 timers nedeperiode. Efter en periode på 72 timer eller mere uden spænding på møllen, skal der bruges minimum 24 timer på at affugte elektronikken, og varme olierne i møllen op, for at producentgarantien kan bevares.

4 Side 4/5 ENERGITILSYNET HØRING 17. Sekretariatet har haft anmeldelsen af den supplerende metode i offentlig høring i perioden 15. august til og med den 5. september Der er ikke modtaget høringssvar. 18. Anmeldelsen er desuden fremsendt til DONG Energy A/S, da virksomheden tidligere har afgivet høringssvar på metoder vedrørende kompensation ved nedregulering. DONG Energy A/S har ikke afgivet høringssvar på anmeldelsen. 19. Sekretariatet har haft sit udkast til afgørelse i offentlig høring, samt høring hos Energinet og DONG Energy A/S i perioden 11. oktober 2017 til og med 1. november Der er ikke modtaget høringssvar. LOVGRUNDLAG 20. Elforsyningslovens 73 a, foreskriver Energitilsynets godkendelse af metoder anmeldt af kollektive elforsyningsvirksomheder, dvs. bl.a. Energinet, jf. elforsyningslovens 5, nr Lov om fremme af vedvarende energi (VE-loven) 34 indeholder regler for nedregulering og forskrifterne herfor, bl.a. en forskrift, som Energitilsynet har anmeldt et supplement til den 7. august 2017: 22. Af forarbejderne til VE-lovens 34, stk. 6, (de specielle bemærkninger til 1, nr. 18, i lovforslag L156 fremsat den 9. februar 2006) fremgår følgende om Energinets forskrifter: Formålet med forskrifterne er at sikre, at nedreguleringen sker ud fra objektive, ikke diskriminerende og samfundsøkonomisk velbegrundede kriterier. 23. VE-lovens 35, stk. 1, påbyder Energinet at yde kompensation for økonomiske tab som følge af en nedregulering. Kompensationens størrelse fastsættes på baggrund af VE-lovens 35, stk Energinet skal anmelde nedreguleringsforskrifter, herunder med hensyn til kompensation, til Energistyrelsen, jf. VE-lovens 35, stk Energitilsynets godkendelse sker efter elforsyningslovens 73 a omtalt ovenfor. 26. De omtalte bestemmelser er gengivet i bilag 1.

5 ENERGITILSYNET BEGRUNDELSE Side 5/5 BEGRUNDELSE 27. Den anmeldte forskrift vedrører betingelser for adgang til transmissionsnettet. Sekretariatet betragter på den baggrund anmeldelsen som en anmeldelse af en metode efter elforsyningslovens 73 a til Energitilsynet med henblik på en eventuel godkendelse. 28. Det er sekretariatets vurdering, at den anmeldte metode for kompensation er rimelig. Den anmeldte metode skelner mellem meddelelser givet før og efter klokken 11.00, hvilket giver aktørerne tid til at tilpasse deres produktion til markedet. Kompensationens størrelse fastsættes efter samme principper som i den allerede godkendte metode. 29. Sekretariatet vurderer også, at den anmeldte metode, giver ens vilkår for alle aktører ud fra et objektivt grundlag. Dermed lever den op til principperne om objektivitet og ikkediskrimination. 30. Sekretariatet vurderer endelig, at den anmeldte metode sikrer en rimelig kompensation til aktørerne ved påbudt nedregulering, holdt op mod hensynet til samfundsøkonomiske interesser og en sikker og effektiv drift af transmissionsnettet. Sekretariatet lægger herved vægt på, at den økonomiske kompensation sikrer, at den nedregulerede aktør så vidt muligt holdes skadefri ved nedregulering, men samtidigt ikke giver aktøren en overkompensation ved udskydelse af tidspunktet for igangsætning. 31. Sekretariatet bemærker i relation til vurderingen af den anmeldte metode som rimelig, objektiv og ikke-diskriminerende, at der ikke er kommet høringssvar og dermed heller ikke indvendinger til anmeldte metode. Med venlig hilsen Jon Vestrup Christensen (SET) Fuldmægtig Tlf jovc@energitilsynet.dk

AFGØRELSE VEDRØRENDE KOMPENSATI- ON AF HAVVINDMØLLEPARKER VED PÅ- BUDT NEDREGULERING

AFGØRELSE VEDRØRENDE KOMPENSATI- ON AF HAVVINDMØLLEPARKER VED PÅ- BUDT NEDREGULERING SEKRETARIATSAFGØRELSE AFGØRELSE VEDRØRENDE KOMPENSATI- ON AF HAVVINDMØLLEPARKER VED PÅ- BUDT 12. oktober 2016 Engros & Transmission 16/03264 PCO AFGØRELSE 1. Energitilsynet har på baggrund af vedlagte

Læs mere

UDKAST TIL SEKRETARIATSAFGØRELSE VEDRØRENDE KOMPENSATION AF HAV- VINDMØLLEPARKER VED PÅBUDT NEDRE- GULERING

UDKAST TIL SEKRETARIATSAFGØRELSE VEDRØRENDE KOMPENSATION AF HAV- VINDMØLLEPARKER VED PÅBUDT NEDRE- GULERING UDKAST TIL SEKRETARIATSAFGØRELSE VEDRØRENDE KOMPENSATION AF HAV- VINDMØLLEPARKER VED PÅBUDT NEDRE- GULERING 27. september 2016 Engros & Transmission 16/03264 PCO SAGSFREMSTILLING BAGGRUND 1. I denne sag

Læs mere

AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR

AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR 14. januar 2016 Engros & Transmission 15/09396-1 PCO SAGSFREMSTILLING BAGGRUND 1. I denne sag skal Sekretariatet for Energitilsynet (SET) tage stilling

Læs mere

Anmeldelse af supplerende metode til kompensation af havvindmølleparker ved påbudt nedregulering 1/2

Anmeldelse af supplerende metode til kompensation af havvindmølleparker ved påbudt nedregulering 1/2 Anmeldelse af supplerende metode til kompensation af havvindmølleparker ved påbudt nedregulering 1/2 Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia NOTAT ANMELDELSE AF SUPPLERENDE METODE TIL KOMPENSATION

Læs mere

KOMPENSATION TIL HAVVINDMØLLEPARKER VED PÅBUDT NEDREGULERING

KOMPENSATION TIL HAVVINDMØLLEPARKER VED PÅBUDT NEDREGULERING KOMPENSATION TIL HAVVINDMØLLEPARKER VED PÅBUDT NEDREGULERING 1/13 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk Vat-nr. 28 98 06 71 Dato: 12/7 2017 KOMPENSATION TIL HAVVINDMØLLEPARKER

Læs mere

KOMPENSATION TIL HAVVINDMØLLEPARKER VED PÅBUDT NEDREGULERING

KOMPENSATION TIL HAVVINDMØLLEPARKER VED PÅBUDT NEDREGULERING KOMPENSATION TIL HAVVINDMØLLEPARKER VED PÅBUDT NEDREGULERING 1/12 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk Vat-nr. 28 98 06 71 Dato: 2/11 2017 Forfatter: HEP/HEP

Læs mere

Dansk Energi Rosenørns Alle Frederiksberg C 27. november 2013 Sag 13/11638 / LBA Deres ref.

Dansk Energi Rosenørns Alle Frederiksberg C 27. november 2013 Sag 13/11638 / LBA Deres ref. Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C 27. november 2013 Sag 13/11638 / LBA Deres ref. SEKRETARIATET FOR Anmeldelse af branchevejledning af tilslutningsbidrag for ladestandere til elbiler opstillet

Læs mere

Anmeldelse af ændret metode til kompensation af havvindmølleparker ved påbudt nedregulering. 1. Baggrund. Sekretariatet for Energitilsynet

Anmeldelse af ændret metode til kompensation af havvindmølleparker ved påbudt nedregulering. 1. Baggrund. Sekretariatet for Energitilsynet Til Sekretariatet for Energitilsynet Anmeldelse af ændret metode til kompensation af havvindmølleparker ved påbudt nedregulering 19. februar 2016 HEP/HEP Med henvisning til Elforsyningslovens 73a anmoder

Læs mere

Der blev truffet afgørelse i sagen d. 19. december 2013, dog med et enkelt forbehold vedr. et særligt tillæg for engros/afgiftsfrie kunder.

Der blev truffet afgørelse i sagen d. 19. december 2013, dog med et enkelt forbehold vedr. et særligt tillæg for engros/afgiftsfrie kunder. EnergiMidt Net A/S 8. maj 2014 Sagnr. 13/12677 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldte metoder Sekretariatet for Energitilsynet modtog EnergiMidt Net A/S (herefter EnergiMidt) anmeldelse af ny metode for

Læs mere

De godkendte metoder skal offentliggøres af Energi Fyn med angivelse af godkendelsesdatoen, jf. 1, stk. 3 i metodebekendtgørelsen.

De godkendte metoder skal offentliggøres af Energi Fyn med angivelse af godkendelsesdatoen, jf. 1, stk. 3 i metodebekendtgørelsen. Energi Fyn Net 13. oktober 2014 Sagnr. 14/10480 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldte metoder Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Energi Fyn Nets (herefter Energi Fyn) anmeldelse af ny metode

Læs mere

EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg. Afgørelse

EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg. Afgørelse EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg 29. oktober 2010 Sag 4/0720-0101-0170 / DM Deres ref. Afgørelse ENERGITILSYNET sekretariatsbetjenes af KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Energitilsynet

Læs mere

HMN Naturgas A/S s anmeldte ændringsvilkår

HMN Naturgas A/S s anmeldte ændringsvilkår HMN Naturgas A/S Gladsaxe Ringvej 11 Postbox 83 2860 Søborg Att.: Rikke Østergaard Petersen Dato: 25-08-2014 Sagsnr.: 14/06315 Sagsbehandler: PAJ Afd.: Ret og Administration Sendt med e-mail til: rp@naturgas.dk,

Læs mere

DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen Virum AFGØRELSE: TARIF METODE FOR KATEGORISERING AF KUNDER

DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen Virum AFGØRELSE: TARIF METODE FOR KATEGORISERING AF KUNDER DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum 7. september 2015 Detail & Distribution 15/04316 lba, lna AFGØRELSE: TARIF METODE FOR KATEGORISERING AF KUNDER DONG Energy Eldistribution A/S (DEE)

Læs mere

Kompensation til havvindmølleparker ved påbudt nedregulering

Kompensation til havvindmølleparker ved påbudt nedregulering Til Produktionsbalanceansvarlige aktører m.fl. 8. januar 2014 HEP-KDJ/HEP Kompensation til havvindmølleparker ved påbudt nedregulering Version 2.0 af 8. januar 2014 Dok. 13/91893-57 1/9 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Afgørelse om anmeldt metode for tilslutning til ladestander samt deling af eksisterende leveringsomfang

Afgørelse om anmeldt metode for tilslutning til ladestander samt deling af eksisterende leveringsomfang Dong Energy Eldistribution 13.02.2012 Sag 4/0720-0200-0122 / Deres ref. Laa & lba Afgørelse om anmeldt metode for tilslutning til ladestander samt deling af eksisterende leveringsomfang Anmeldelsen Energitilsynets

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet godkender endvidere, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen,

Sekretariatet for Energitilsynet godkender endvidere, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen, DONG Energy Eldistribution Teknikerbyen 25 2830 Virum 1. marts 2016 Ret & Administration 16/01703 OTS Metodeanmeldelse af gebyrer DONG Energy Eldistribution har i mail af 21. januar 2016 metodeanmeldt

Læs mere

Kompensation til havvindmølleparker ved påbudt nedregulering

Kompensation til havvindmølleparker ved påbudt nedregulering Til Produktionsbalanceansvarlige aktører m.fl. 2. juni 2014 HEP-KDJ/HEP Kompensation til havvindmølleparker ved påbudt nedregulering Version 2.0 af 2. juni 2014 Dok. 13/91893-57 1/10 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Den anmeldte definitionen af stikledningen i betingelsernes andet afsnit er følgende:

Den anmeldte definitionen af stikledningen i betingelsernes andet afsnit er følgende: DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum 18. august 2015 Ret & Administration 15/05258 LRN AFGØRELSE BETINGELSER FOR STIKLEDNINGER OVERDRAGET TIL DONG ENERGY Sekretariatet har i mail af

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 257 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 257 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 EFK Alm.del Bilag 257 Offentligt on 04-01-2017 11:45 Torben Møller Pedersen tmp@danskenergi.dk VS: Høring: Dansk Solcelleforenings henvendelse om Dansk Energis

Læs mere

Anmeldelse af ændringer til Dansk Energis Standardaftale for nettilsluttede solcelleanlæg større end 11 kw og mindre end 25 MW

Anmeldelse af ændringer til Dansk Energis Standardaftale for nettilsluttede solcelleanlæg større end 11 kw og mindre end 25 MW Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 9. marts 2016 Ret & Administration 16/03591 OTS Anmeldelse af ændringer til Dansk Energis Standardaftale for nettilsluttede solcelleanlæg større end 11 kw

Læs mere

ÆNDREDE UDBUDSBETINGELSER FOR ENERGINET.DK S INDKØB AF SYSTEMBÆ- RENDE EGENSKABER

ÆNDREDE UDBUDSBETINGELSER FOR ENERGINET.DK S INDKØB AF SYSTEMBÆ- RENDE EGENSKABER ÆNDREDE UDBUDSBETINGELSER FOR ENERGINET.DK S INDKØB AF SYSTEMBÆ- RENDE EGENSKABER 5. april 2017 Engros & Transmission 16/03159 HGO RESUMÉ 1. Energinet.dk har anmeldt en ændring af udbudsbetingelserne for

Læs mere

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a.

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a. Thy-Mors Elnet Att. Henrik Petersen 5. september 2014 Sag 14/07865 / LBA Deres ref. Anmeldelse af tariferingsmetode for kunder med solcelleanlæg I mail af 16. juli 2014 har Thy-Mors Elnet anmeldt tariferingsmetode

Læs mere

Energi Viborg A/S Bøssemagervej Viborg

Energi Viborg A/S Bøssemagervej Viborg Energi Viborg A/S Bøssemagervej 8 8800 Viborg 8. august 2016 Detail & Distribution 15/11329 /BEJ, NOJ AFGØRELSE GODKENDELSE AF METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget

Læs mere

Uafhængighedskrav til netselskabers interne overvågningsansvarlige

Uafhængighedskrav til netselskabers interne overvågningsansvarlige ENERGITILSYNET Punkt 6 Energitilsynets møde den 25. juni 2013 Dato: 24. maj 2013 Sag:12/14039 Sagsbehandler: PAJ Afd.: Ret og Administration Uafhængighedskrav til netselskabers interne overvågningsansvarlige

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. Thy-Mors Elnet A/S 24. november 2015 Detail & Distribution 15/10213 LBA AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Thy-Mors A/S (Thy-Mors) anmeldelse af ny

Læs mere

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a.

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a. Østkraft Net Att. Poul Sonne-Pedersen 26. juni 2014 Sag 14/04899 / LBA Deres ref. Anmeldelse af tariferingsmetode for kunder med solcelleanlæg I mail af 16. april 2014 har Østkraft Net A/S anmeldt tariferingsmetode

Læs mere

Bilag nr. 4 HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER

Bilag nr. 4 HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER Bilag nr. 4 10. april 2015 Detail & Distribution 15/00115 LRN & LAA HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER Sekretariatet for Energitilsynet sendte den 23. januar 2015 udkast til notat om metodegodkendelse

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. NOE Net Att. Mads Johnsen 30. september 2014 Sag 14/06466 / LBA Deres ref. Anmeldelse af tariferingsmetode for kunder med solcelleanlæg I mail af 31. maj 2014 har NOE Net anmeldt tariferingsmetode for

Læs mere

HEF Net A/S Over Bækken Aalborg

HEF Net A/S Over Bækken Aalborg HEF Net A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg 28. juni 2016 Detail & Distribution 14/10399 NOJ, BEJ AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF TARIFFER Sekretariatet for Energitilsynet har

Læs mere

Syd Energi Net A/S har den 25. september 2015 anmeldt opdaterede Tilslutningsbestemmelser

Syd Energi Net A/S har den 25. september 2015 anmeldt opdaterede Tilslutningsbestemmelser Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 29. februar 2016 Ret & Administration 15/09331 OTS Anmeldelse af opdaterede Tilslutningsbestemmelser Syd Energi Net A/S har den 25. september 2015 anmeldt

Læs mere

På baggrund af sekretariatets udkast til afgørelse og de modtagne høringssvar, skal sekretariatet meddele følgende:

På baggrund af sekretariatets udkast til afgørelse og de modtagne høringssvar, skal sekretariatet meddele følgende: [INDSÆT MODTAGERE] Sendt pr. e-mail til [e-mailadresser] 14. oktober 2016 Varme 16/xxxxx TBHO AFGØRELSE UDMELDING AF VARMTVANDSPRISLOFT FOR [AF- FALDSFORBRÆNDINGSANLÆG] FOR ÅR 2017 I medfør af 4, stk.

Læs mere

Kompensation til havvindmølleparker ved påbudt nedregulering

Kompensation til havvindmølleparker ved påbudt nedregulering Til Markedsaktører og ejere af havvindmølleparker 15. oktober 2016 HEP/HEP Kompensation til havvindmølleparker ved påbudt nedregulering Version 3.0 af 12. oktober 2016 Dok. 13/91893-72 1/11 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Forsyningstilsynet har behandlet spørgsmålet om Energinets inddragelse af egne synkronkompensatorer i normbehovet i afgørelsens pkt.

Forsyningstilsynet har behandlet spørgsmålet om Energinets inddragelse af egne synkronkompensatorer i normbehovet i afgørelsens pkt. Høringsnotat- Kompensationsordning for systembærende egenskaber Høringssvar fra Dansk Energi 1. Dansk Energi ønsker en uddybning af Energinets angivelse af normbehovet for både DK1 og DK2 og ønsker tillige

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/06353).

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/06353). SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden 36 4520 Svinninge CVR. NR.: 28113285 12. december 2016 Detail & Distribution 16/06353 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF SEAS-NVE Net A/S (herefter SEAS-NVE)

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. Energi Fyn Net A/S 20. november 2015 Detail & Distribution 15/10509 LH AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Energi Fyn Net A/S (Energi Fyn) anmeldelse

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER 26. juni 2018 Detail & Distribution 18/07653 ENJE, NOJ RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a.

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a. Struer Forsyning Elnet Att. Torben Poulsen 25. september 2014 Sag 14/10004 / LBA Deres ref. Anmeldelse af tariferingsmetode for kunder med solcelleanlæg I mail af 17. september 2014 har Struer Forsyning

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2 i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2 i metodebekendtgørelsen. TRE-FOR Elnet 16. januar 2014 Sagnr. 13/13842 / LBA Deres ref. Afgørelse om anmeldt metode til fastsættelse af rådighedsbetaling Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget TRE-FORs anmeldelse af ny

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/05537).

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/05537). NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N CVR. NR.: 21262498 26. januar 2017 Detail & Distribution 16/05537 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF NRGi Net A/S (herefter NRGi) har ansøgt

Læs mere

BILAG BILAGSOVERSIGT. 1. 2-4 Metodeanmeldelse af nettarif ved forbrugstilslutning på 132/150 kv. 2. 5 Høringssvar fra Banedanmark

BILAG BILAGSOVERSIGT. 1. 2-4 Metodeanmeldelse af nettarif ved forbrugstilslutning på 132/150 kv. 2. 5 Høringssvar fra Banedanmark BILAGSOVERSIGT BILAG 6. januar 2015 Engros & Transmission 14/12879 PCO/HGO BILAGS NR. SIDE CONTENTS 1. 2-4 Metodeanmeldelse af nettarif ved forbrugstilslutning på 132/150 kv 2. 5 Høringssvar fra Banedanmark

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 2. spetember 2016 Detail & Distribution 15/05700, 15/05701, 15/05702 og 15/05703 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF SYD ENERGIS A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE

Læs mere

o At projektet vedrører en begrænset købergruppe o At SE offentliggør alle resultater vedr. tariferingen i pilotprojektet

o At projektet vedrører en begrænset købergruppe o At SE offentliggør alle resultater vedr. tariferingen i pilotprojektet Syd Energi c/o Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C 9. februar 2012 Sag 4/0720-8901-0211 /LBA Deres ref. Ansøgning vedrørende pilotprojekt med afregning med dynamiske nettariffer 1. SE (Syd

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. Nibe El-forsyning Net A.m.b.a. 9. november 2015 Detail & Distribution 15/08223 LH AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Nibe El-forsyning Net A.m.b.a.

Læs mere

FASTSÆTTELSE AF TILLÆG TIL SPOT- PRISEN FOR KONKURSRAMTE KUNDER 2017

FASTSÆTTELSE AF TILLÆG TIL SPOT- PRISEN FOR KONKURSRAMTE KUNDER 2017 FASTSÆTTELSE AF TILLÆG TIL SPOT- PRISEN FOR KONKURSRAMTE KUNDER 2017 29. november 2016 Engros & Transmission 16/10983 Mikkel Hoffmann Bjarrum SAGSFREMSTILLING 1. Sekretariatet for Energitilsynet (SET)

Læs mere

CLEARING OG AFVIKLING I FORBINDELSE MED DEN FÆLLES DAY-AHEAD- OG IN- TRADAY-KOBLING AFGØRELSE OM SHIPPINGORDNINGEN FOR DE DANSKE BUDZONEGRÆNSER

CLEARING OG AFVIKLING I FORBINDELSE MED DEN FÆLLES DAY-AHEAD- OG IN- TRADAY-KOBLING AFGØRELSE OM SHIPPINGORDNINGEN FOR DE DANSKE BUDZONEGRÆNSER BILAG 3 26. oktober 2017 Engros & Transmission CLEARING OG AFVIKLING I FORBINDELSE MED DEN FÆLLES DAY-AHEAD- OG IN- TRADAY-KOBLING AFGØRELSE OM SHIPPINGORDNINGEN FOR DE DANSKE BUDZONEGRÆNSER SEKRETARIATET

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Energi Fyns ansøgning om kabellægning af luftledninger i 2015.

Denne afgørelse vedrører Energi Fyns ansøgning om kabellægning af luftledninger i 2015. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR nr. 25 58 79 87 6. juni 2017 Detail & Distribution 16/06167 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE Sekretariatet

Læs mere

metoder i forskrift D1, F1, H1, H2, H3 og I

metoder i forskrift D1, F1, H1, H2, H3 og I Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Sendt til: post@energitilsynet.dk og subo@energitilsynet.dk 7. juni 2018 Høring over udkast til sekretariatsafgørelse vedrørende Energinets anmeldte metoder

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 2. september 2016 Detail & Distribution 15/05707, 1505709, 15/05710, 15/05711 og 16/06313 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF SYD ENERGIS A/S REGULERINGS- PRIS SOM

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Videbæk Elnets ansøgning om kabellægning af luftledninger

Denne afgørelse vedrører Videbæk Elnets ansøgning om kabellægning af luftledninger Videbæk Elnet A/S Godthåbsvej 3 6920 Videbæk CVR nr. 25140656 22. november 2016 Detail & Distribution 16/05225 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF VIDEBÆK ELNET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE Sekretariatet for

Læs mere

Anlægsinvesteringen består af etablering af 5 stk. 60 kv felter, 2 stk. 60/10 kv transformere, 15 stk. 10 kv felter og 1 stk. 60/10 kv station.

Anlægsinvesteringen består af etablering af 5 stk. 60 kv felter, 2 stk. 60/10 kv transformere, 15 stk. 10 kv felter og 1 stk. 60/10 kv station. Ravdex A/S Strandvangen 2 5300 Kerteminde 2. november 2015 Detail & Distribution 12/06451 KSB AFGØRELSE OM FORHØJELSE AF RAVDEX A/S INDTÆGTSRAMME Sekretariatet for Energitilsynet har færdigbehandlet ansøgningen

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/06431).

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/06431). Nord Energi Net A/S Ørstedvej 2 9800 Hjørring CVR. NR.: 25399269 20. januar 2017 Detail & Distribution 16/06431 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF Nord Energi Net A/S (herefter

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE.

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR-nr. 25 58 79 87 2. marts 2018 Detail & Distribution 16/06905 og 17/07173 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF Energi Fyn Net A/S

Læs mere

Godkendelse af SE Elnet s ændring i betalingskadance

Godkendelse af SE Elnet s ændring i betalingskadance Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N Att: Jens Ammitzbo Sendt med mail til: jeam@se.dk og net@se.dk Dato: 26-06-2014 Sagsnr.: 14/05431 Sagsbehandler: PAJ Afd.: Ret og Administration AFGØRELSE

Læs mere

Dansk Affaldsforening Dansk Fjernvarme Dansk Energi ORIENTERING OM UDMELDING AF VARMTVANDSPRISLOFT FOR AFFALDSFORBRÆNDINGSANLÆG GÆLDENDE FOR ÅR 2017

Dansk Affaldsforening Dansk Fjernvarme Dansk Energi ORIENTERING OM UDMELDING AF VARMTVANDSPRISLOFT FOR AFFALDSFORBRÆNDINGSANLÆG GÆLDENDE FOR ÅR 2017 Dansk Affaldsforening Dansk Fjernvarme Dansk Energi 14. oktober 2016 Varme 16/09581 TBHO ORIENTERING OM UDMELDING AF VARMTVANDSPRISLOFT FOR Energitilsynet skal i henhold til prisloftbekendtgørelsen 1 udmelde

Læs mere

AFGØRELSE Forsyningstilsynet godkender hermed Energinets anmodning af 24. august 2018 om

AFGØRELSE Forsyningstilsynet godkender hermed Energinets anmodning af 24. august 2018 om AFGØRELSE OM GODKENDELSE AF ENERGINETS ÆNDRINGSFORSLAG VED- RØRENDE SKIFT FRA FYSISKE TRANSMIS- SIONSRETTIGHEDER TIL FINANSIELLE TRANSMISSIONSRETTIGHEDER PÅ STO- REBÆLTSFORBINDELSEN 29. november 2018 Engros

Læs mere

PRISLOFT EKSKL. AFGIFTSÆNDRINGER På baggrund af de indkomne anmeldelser er prisloftet ekskl. afgiftsændringer beregnet til 89,3 kr./gj.

PRISLOFT EKSKL. AFGIFTSÆNDRINGER På baggrund af de indkomne anmeldelser er prisloftet ekskl. afgiftsændringer beregnet til 89,3 kr./gj. UDMELDING AF VARMTVANDSPRISLOFT FOR AFFALDSFOR- BRÆNDINGSANLÆG 15. oktober 2015 Varme 15/08156 TBHO I medfør af 5, stk. 3, i bekendtgørelse nr. 1213 af 17. december 2012 om fastsættelse af prislofter og

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 2. september 2016 Detail & Distribution 15/05704, 15/05705 og 15/05706 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF SYD ENERGIS A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet

Læs mere

Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C

Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C 15. december 2011 Sag 4/0720-8901-0211 / LBA Deres ref. Anmeldelse af betaling af tilslutningsbidrag for ladestandere til elbiler opstillet i det offentlige

Læs mere

Anmeldelse af gennemførelsesforanstaltninger efter forordning 2016/631 (RfG)

Anmeldelse af gennemførelsesforanstaltninger efter forordning 2016/631 (RfG) 1/6 Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 Anmeldelse af gennemførelsesforanstaltninger

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. RAH Net 2 20. maj 2015 Detail & Distribution 14/12974 LBA/LRN AFGØRELSE AFGØRELSE OM ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net 2 A/S (RAH2) anmeldelse af ny metode for fastsættelse

Læs mere

o At projektet løber i et begrænset tidsrum på foreløbigt et år, hvorefter en forlængelse vil kræve ansøgning om, og godkendelse

o At projektet løber i et begrænset tidsrum på foreløbigt et år, hvorefter en forlængelse vil kræve ansøgning om, og godkendelse Thy-Mors Elnet A/S 17. januar 2014 Sag 13/11105 /LBA Deres ref. Ansøgning om demonstrationsprojekt med tarifering til elpatron på Hanstholm Varmeværk 1. Thy-Mors Elnet A/S (herefter Thy-Mors) har ansøgt

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. TREFOR Elnet A/S 21. december 2015 Detail & Distribution 15/11171 laa GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF RÅDIGHEDSTARIF Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget TREFOR Elnet A/S anmeldelse

Læs mere

UDKAST TIL AFGØRELSE: ÆNDREDE UD- BUDSBETINGELSER FOR ENERGINET.DK S INDKØB AF SYSTEMBÆRENDE EGENSKA- BER

UDKAST TIL AFGØRELSE: ÆNDREDE UD- BUDSBETINGELSER FOR ENERGINET.DK S INDKØB AF SYSTEMBÆRENDE EGENSKA- BER PUNKT [X] ENERGITILSYNETS MØDE DEN [X. MÅNED ÅR] UDKAST TIL AFGØRELSE: ÆNDREDE UD- BUDSBETINGELSER FOR ENERGINET.DK S INDKØB AF SYSTEMBÆRENDE EGENSKA- BER 9. marts 2017 Engros & Transmission 16/03159 HGO

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE.

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE. Dinel A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR-nr.: 25706900 19. december 2017 Detail & Distribution 17/06141 RSHA AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF Dinel A/S (herefter Dinel) har ansøgt om

Læs mere

ANMELDELSE AF GENNEMFØRELSESFORAN- STALTNINGER VEDR. NC ER

ANMELDELSE AF GENNEMFØRELSESFORAN- STALTNINGER VEDR. NC ER 1/9 Til Forsyningstilsynet Energinet Myndighedsenheden Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 ANMELDELSE AF GENNEMFØRELSESFORAN- STALTNINGER VEDR. NC

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25706900 1. december 2016 Detail & Distribution 15/11153, 15/11154, 15/11155 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net A/S anmeldelse af metode for fastsættelse af rådighedstarif, jf. mail af den 23. november 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net A/S anmeldelse af metode for fastsættelse af rådighedstarif, jf. mail af den 23. november 2015. RAH Net A/S 24. november 2015 Detail & Distribution 15/11094 LBA/LAA GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF RÅDIGHEDSTARIF Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net A/S anmeldelse

Læs mere

GODKENDELSE AF TIDSPUNKTET FOR BINDENDE DAY-AHEAD-KAPACITET

GODKENDELSE AF TIDSPUNKTET FOR BINDENDE DAY-AHEAD-KAPACITET SEKRETARIATSAFGØRELSE GODKENDELSE AF TIDSPUNKTET FOR BINDENDE DAY-AHEAD-KAPACITET 13. juni 2017 Engros & Transmission 16/13449 SLRS RESUMÉ 1. Sekretariatet for Energitilsynet (Sekretariatet) godkender

Læs mere

HØRINGSNOTAT VEDR. REVIDERING AF FORSKRIFT H1 OG H3

HØRINGSNOTAT VEDR. REVIDERING AF FORSKRIFT H1 OG H3 Høringsnotat vedr. revidering af markedsforskrift H1 og H3 1/6 NOTAT HØRINGSNOTAT VEDR. REVIDERING AF FORSKRIFT H1 OG H3 Energinet.dk Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70102244 info@energinet.dk

Læs mere

Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Aarhus C

Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Aarhus C Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Aarhus C Dato: 30. januar 2013 Sag: 12/15569 Sagsbehandler: HRJ Afd.: Varme Jeres j.nr. 056121, dispensation vedrørende varmeforsyningslovens kapitel 4 I

Læs mere

Sekretariatet kan til enhver tid tage den anmeldte vejledning op til fornyet vurdering, hvis situationen giver anledning hertil.

Sekretariatet kan til enhver tid tage den anmeldte vejledning op til fornyet vurdering, hvis situationen giver anledning hertil. Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C 28. april 2015 Ret & Administration 14/06768 nhom Anmeldelse af vejledning om elkedler Dansk Energi har den 4. juni 2014 i medfør af elforsyningslovens

Læs mere

TILKENDEGIVELSE Sekretariatet for Energitilsynet tilkendegiver på baggrund af det anmeldte:

TILKENDEGIVELSE Sekretariatet for Energitilsynet tilkendegiver på baggrund af det anmeldte: Dansk Energi 14. december 2016 Detail & Distribution 16/11009 laa TILEKNDEGIVELSE OM DANSK ENERGIS ANMELDTE METODEÆN- DRING FOR STANDARDINVESTERINGSBIDRAG Med mail af 17. oktober 2016 anmeldte Dansk Energi

Læs mere

Høringsnotat vedr. tilføjelse til udkast til Vilkår for elleverandørers betaling af ydelser fra Energinet.dk og sikkerhedsstillelse"

Høringsnotat vedr. tilføjelse til udkast til Vilkår for elleverandørers betaling af ydelser fra Energinet.dk og sikkerhedsstillelse Til Høringsparterne Høringsnotat vedr. tilføjelse til udkast til Vilkår for elleverandørers betaling af ydelser fra Energinet.dk og sikkerhedsstillelse" 1. september 2015 HSF/LJD Energinet.dk har i peroden

Læs mere

Afgørelse Klage over Energistyrelsens afgørelse af 22. februar 2013 om afslag på aktindsigt

Afgørelse Klage over Energistyrelsens afgørelse af 22. februar 2013 om afslag på aktindsigt [XXX] Afgørelsen er fremsendt pr. e-mail til adressen: [XXX] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Indhold. Anmeldelse af Sanktioner for overtrædelse af markedsforskrifterne. 1. Anmeldelse og baggrund. Til Energitilsynet

Indhold. Anmeldelse af Sanktioner for overtrædelse af markedsforskrifterne. 1. Anmeldelse og baggrund. Til Energitilsynet Til Energitilsynet Anmeldelse af Sanktioner for overtrædelse af markedsforskrifterne D1, F1, H1, H2 og I 18. september 2012 HSF/GEE/HBK Indhold 1. Anmeldelse og baggrund... 1 2. Hjemmelsmæssig sanktionering

Læs mere

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse:

I medfør af telelovens 72, stk. 1, jf. 73, stk. 1, træffer IT- og Telestyrelsen herefter følgende afgørelse: Afgørelse vedrørende Hi3G s standardtilbud af 19. juni 2008 på engrosmarkedet for terminering i Hi3G Denmark ApS s mobilnet (marked 16) 2. september 2009 Indledning Den 4. april 2008 traf afgørelse over

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Aars-Hornum Net A/S Industrivej 91 9600 Aars CVR nr. 25 72 40 62 10. november 2016 Detail & Distribution 16/00497, 16/00486 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AARS-HORNUM NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM Sekretariatet

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Aars-Hornum Net A/S Industrivej 91 9600 Aars CVR nr. 25 72 40 62 10. november 2016 Detail & Distribution 16/00620, 16/00619, 16/00618, 16/00498 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AARS-HORNUM NET A/S REGULE-

Læs mere

Høringssvar vedr. anmeldelse af metoder i markedsforskrifter D1, F1, H1, H2, H3 og I

Høringssvar vedr. anmeldelse af metoder i markedsforskrifter D1, F1, H1, H2, H3 og I Bilag 5 Sekretariatet for Energitilsynet Att. Susanne Bollhorn Sendt pr e-mail til post@energitilsynet.dk; cc: subo@energitilsynet.dk DONG Energy Salg & Service A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum Danmark 27.

Læs mere

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1

Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1 Bekendtgørelse om nettilslutning af vindmøller og solcelleanlæg 1 I medfør af 3, stk. 2, 30, 57, stk. 1, 61, 65, stk. 3, 68, nr. 1 og 73, stk. 1, i lov om fremme af vedvarende energi, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

ELNETSELSKABERNES SÆRSKILTE IDENTITET NAVNE OG LOGOÆNDRING

ELNETSELSKABERNES SÆRSKILTE IDENTITET NAVNE OG LOGOÆNDRING PUNKT 7 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 29. MAJ 2018 ELNETSELSKABERNES SÆRSKILTE IDENTITET NAVNE OG LOGOÆNDRING 30. april 2018 Energibesparelser 18/07468 GISH RESUMÉ SEKRETARIATET FOR ENERGITILSYNET 1. Sagen

Læs mere

Metodeanmeldelse af "Vilkår for betalingsbetingelser og sikkerhedsstillelse - Engrosmodellen" 1. Baggrund. Sekretariatet for Energitilsynet

Metodeanmeldelse af Vilkår for betalingsbetingelser og sikkerhedsstillelse - Engrosmodellen 1. Baggrund. Sekretariatet for Energitilsynet Til Sekretariatet for Energitilsynet Metodeanmeldelse af "Vilkår for betalingsbetingelser og sikkerhedsstillelse - Engrosmodellen" September 2015 MFA/HSF 1. Baggrund Energinet.dk skal ifølge Bekendtgørelse

Læs mere

SEAS-NVE Net A/S har i mail af 29. september 2015 metodeanmeldt nye Tilslutningsbestemmelser

SEAS-NVE Net A/S har i mail af 29. september 2015 metodeanmeldt nye Tilslutningsbestemmelser SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden 36 4520 Svinninge 24. februar 2016 Ret & Administration 15/09333 OTS Metodeanmeldelse af nye Tilslutningsbestemmelser for SEAS-NVE Net A/S SEAS-NVE Net A/S har i mail af 29.

Læs mere

SÆRSKILT IDENTITET VED KONCERNIN- TERNE SERVICEAFTALER

SÆRSKILT IDENTITET VED KONCERNIN- TERNE SERVICEAFTALER PUNKT 8 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 29. MAJ 2018 SÆRSKILT IDENTITET VED KONCERNIN- TERNE SERVICEAFTALER 8. marts 2018 Energibesparelser 18/07527 GISH RESUMÉ 1. Sagen handler om netvirkomheders særskilte identitet

Læs mere

Denne afgørelse behandler alle fire ansøgninger, da de alle drejer sig om udskiftning af oliekabler med pex-kabler.

Denne afgørelse behandler alle fire ansøgninger, da de alle drejer sig om udskiftning af oliekabler med pex-kabler. Nakskov Elnet A/S Stavangervej 13 4900 Nakskov 24. august 2016 Detail & Distribution 15/12049, 15/12124, 15/12125, 16/00657 NOJ AFGØRELSE AFSLAG OM FORHØJELSE AF NAKSKOV ELNETS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. NRGi Net 23. november 2015 Detail & Distribution 15/11009 LBA AFGØRELSE AFGØRELSE OM ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget NRGI Net A/S (NRGI) anmeldelse af ny metode for fastsættelse

Læs mere

Nibe Elforsyning Net a.m.b.a. Cvr.nr.: Industrivej Aars

Nibe Elforsyning Net a.m.b.a. Cvr.nr.: Industrivej Aars Nibe Elforsyning Net a.m.b.a. Cvr.nr.: 6881 2828 Industrivej 91 9600 Aars 3. marts 2017 Detail & Distribution 16/00483 NOJ AFGØRELSE AFSLAG OM FORHØJELSE AF NIBE ELFORSYNINGS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE

Læs mere

SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden Svinninge AFGØRELSE FORHØJELSE AF SEAS NVE S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF ETABLERING AF RINGFORBINDELSER

SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden Svinninge AFGØRELSE FORHØJELSE AF SEAS NVE S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF ETABLERING AF RINGFORBINDELSER SEAS-NVE Net A/S Hovedgaden 36 4520 Svinninge 2. september 2016 Detail & Distribution 16/00628, 16/00629 og 16/00630 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF SEAS NVE S REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet for

Læs mere

METODE FOR REGULERET PRIS FOR SYSTEMYDELSER

METODE FOR REGULERET PRIS FOR SYSTEMYDELSER 1/6 Energinet Tonne Kjærsvej 65 DK-7000 Fredericia +45 70 10 22 44 info@energinet.dk CVR-nr. 28 98 06 71 METODE FOR REGULERET PRIS FOR SYSTEMYDELSER ANMELDES TIL FORSYNINGSTILSYNET DEN 31. MAJ 2019 2/6

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE.

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE. Forsyning Helsingør Elnet A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør CVR-nr. 32 65 42 15 12. marts 2018 Detail & Distribution 17/07186 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF Forsyning Helsingør

Læs mere

Høring af udkast til lovforslag om Energinet Danmark

Høring af udkast til lovforslag om Energinet Danmark Energistyrelsen Amaliegade 44 1256 København K att.: Frederikke Lett 26. oktober 2004 Sag 3/1302-0200-0102 / CP Deres ref.. Høring af udkast til lovforslag om Energinet Danmark Med skrivelser af 8. oktober

Læs mere

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor.

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing Mors CVR-nr. 21 08 52 00 2. juli 2018 Detail & Distribution 18/04652 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF THY-MORS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse GEV Net A/S 15. marts 2018 Detail & Distribution 18/09414/bf GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF STAN Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget GEV Net A/S anmeldelse af metode for fastsættelse

Læs mere

Statoil Refining Denmark A/S klager over Energinet.dk s afslag på fritagelse af betaling af transportbidrag

Statoil Refining Denmark A/S klager over Energinet.dk s afslag på fritagelse af betaling af transportbidrag Statoil Refining Denmark A/S v/ Kromann Reumert/Ida Sander Rådhuspladsen 3 8000 Århus C 19. december 2012 Engros 12/06484 HTH/SEY Statoil Refining Denmark A/S klager over Energinet.dk s afslag på fritagelse

Læs mere

I Odsherred Kommunes kvalitetsstandard 2010 om ledsagerordningen. er i strid med servicelovens 97, stk. 7.

I Odsherred Kommunes kvalitetsstandard 2010 om ledsagerordningen. er i strid med servicelovens 97, stk. 7. Statsforvaltningen Sjælland udtaler, at Odsherred Kommunes kvalitetsstandard om ledsagerordningen ikke er i overensstemmelse med servicelovens 97, stk. 7. 15-07- 2010 I forlængelse af Odsherred Kommunes

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Forsyning Helsingør Elnet A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør CVR nr. 32 65 42 15 13. marts 2017 Detail & Distribution 15/05359 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF FORSYNING HELSINGØR ELNET A/S REGULERINGSPRIS

Læs mere

Sendt pr. til og

Sendt pr.  til og Svendborg Kraftvarme A/S Svendborg Fjernvarme A.m.b.a. Sendt pr. e-mail til kraftvarme@svendborg.dk og info@svendborgfjernvarme.dk 14. oktober 2016 Varme 16/09529 TBHO AFGØRELSE UDMELDING AF VARMTVANDSPRISLOFT

Læs mere

Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på elog naturgasområdet

Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på elog naturgasområdet Punkt 7 Energitilsynets møde den 29. april 2014 2. maj 2014 Ret & Administration 13/10069 /OTS, PAJ Revision af anmeldelsesbekendtgørelserne på elog naturgasområdet Resumé 1. I dette notat orienteres om

Læs mere

Energitilsynet har ved tilkendegivelse af 23.juni 2015 taget Dansk Energis tarifmodel 2.0 til efterretning i medfør af elforsyningslovens 73 b.

Energitilsynet har ved tilkendegivelse af 23.juni 2015 taget Dansk Energis tarifmodel 2.0 til efterretning i medfør af elforsyningslovens 73 b. Dong Energy Eldistribution A/S 16. november 2015 Detail & Distribution 15/09590 LBA AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Dong Energy Eldistribution A/S

Læs mere