SÆRSKILT IDENTITET VED KONCERNIN- TERNE SERVICEAFTALER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SÆRSKILT IDENTITET VED KONCERNIN- TERNE SERVICEAFTALER"

Transkript

1 PUNKT 8 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 29. MAJ 2018 SÆRSKILT IDENTITET VED KONCERNIN- TERNE SERVICEAFTALER 8. marts 2018 Energibesparelser 18/07527 GISH RESUMÉ 1. Sagen handler om netvirkomheders særskilte identitet i henhold til lov om elforsyning, herunder et serviceselskabs anvendelse af binavn, når det udfører serviceopgavet for et netselskab. 2. Kravet skal være opfyldt den 1. juli 2018, og Sekretariatet for Energitilsynet; herefter SET, har i den anledning modtaget en række spørgsmål fra netvirksomheder om den nærmere forståelse af reglerne, herunder fra nefkoncernen, herefter nef, som ejer elnetvirksomheden Ravdex A/S. SEKRETARIATET FOR ENERGITILSYNET Carl Jacobsens Vej Valby Tlf post@energitilsynet.dk 3. Sagen vedrører nærmere spørgsmålet om, hvorvidt et koncerninternt serviceselskabs binavn klart og tydeligt adskiller sig fra de øvrige navne i koncernen. Der skal således tages stilling til, om binavnet Nordøstfyns Elforsyning opfylder kravene om særskilt identitet i forhold til moderselskabets navn nef Fonden, i forbindelse med udførelse af serviceopgaver. 4. Ligeledes skal der i sagen tages stilling til, hvorvidt nef Fonden kan registrere sit eget telefonnummer som binavn, med henblik på anvende binavnet i forbindelse med udførelse af serviceopgaver for koncernens netvirksomhed, Ravdex A/S. 5. SET vurderer, at binavnet Nordøstfyns Elforsyning ikke adskiller sig klart og tydeligt fra koncernnavnet nef, idet Nordøstfyns Elforsyning kan forkortes til bogstaverne nef, og derfor ikke opfylder kravene i henhold til elforsyningsloven. 6. SET vurderer endvidere, at nef Fondens eget telefonnummer registreret og som binavn i forbindelse med serviceudførelse for netselskabet heller ikke opfylder kravene til særskilt identitet i henhold til elforsyningsloven. 7. Et særskilt telefonnummer, der alene anvendes af serviceselskabet i forbindelse med udførelse af serviceopgaver kan derimod registreres og anvendes som binavn. 8. Med henblik på fastlæggelse af en adminstrativ praksis på området for særskilt identitet, herunder for valg af serviceselskabets binavne, når det udfører opgaver for netselskabet, forelægges sagen således for Energitilsynet.

2 Side 2/10 ENERGITILSYNET SÆRSKILT IDENTITET VED KONCERNINTERNE SERVICEAFTALER INDSTILLING 9. Energitilsynet har på baggrund af vedlagte sagsfremstilling og vurdering i medfør af elforsyningslovens 20 b tilkendegivet følgende: - at et koncerninternt serviceselskabs binavn klart og tydeligt skal adskille sig fra de øvrige navne i koncernen, når det udfører opgaver for netselskabet - at nef kan forveksles med en forkortelse af binavnet Nordøstfyns Elforsyning, og derfor ikke kan anvendes i forbindelse med serviceudførelse for netselskabet Ravdex, da dette ikke er i overensstemmelse med kravene til særskilt identitet, jf. elforsyningsloven 20 b. - at nef Fondens telefonnummer ikke kan anvendes som binavn ved et vertikalt forbundet selskabs udførelse af serviceopgaver for netvirksomheden - at et særskilt telefonnummer, som alene anvendes af serviceselskabet anvendes i forbindelse med serviceudførelse for netselskabet kan registreres som binavn og - at Sekretariatet for Energitilsynet bemyndiges til at træffe afgørelse om påbud i overensstemmelse med tilkendegivelsen i tilfælde af netvirksomheders eventuelle manglende opfyldelse af kravet om identitetsmæssig adskillelse efter den 1. juli 2018.

3 ENERGITILSYNET SÆRSKILT IDENTITET VED KONCERNINTERNE SERVICEAFTALER Side 3/10 SAGSFREMSTILLING 10. Den 17. januar 2018 anmodede nef om vejledning i forhold til konccernens tiltænkte alternative løsningsmodeller til opfyldelse af kravene til særskilt identitet jf. elforsyningslovens 20 b. (Bilag 1). 11. Ved korrespondance af 22. januar 2018 har SET ydet vejledning til nef-koncernen. 12. Konkret har SET både vejledt nef i forhold til koncernens nuværende koncernstruktur og navne, samt den af koncernen tiltænkte løsningsmodel, jf. vedlagte korrespondance ( Bilag 2). 13. Nef fremsendte en fornyet anmodning, indholdende to nye løsningsmodeller, som behandles i dette notat, jf. Bilag 3, s Nef har specifikt anmodet om Energitilsynets stillingstagen til de opstillede problemstillinger, som behandles i det følgende. 15. Af notat af den 23. februar 2018, jf. bilag 3, s. 5. fremgår nef s nuværende organisationsstruktur kan visuelt angives som følger: FIGUR 1. NUVÆRENDE LØSNING 16. Det bemærkes, at Netselskabet Ravdex adskiller sig klart og tydeligt fra den øvrige koncern. 17. Nef strøm, nef Fiber og Ravdex ejes af nef Fonden. Nef har oplyst, at alle medarbejdere (pt. 34 medarbejdere) er ansat i nef Fonden, som er moderselskab for de tre datterselskaber, ligesom biler og domicil ejes af nef Fonden.

4 Side 4/10 ENERGITILSYNET SÆRSKILT IDENTITET VED KONCERNINTERNE SERVICEAFTALER Medarbejderne og materiel udlejes til datterselskaberne ved koncerninterne aftaler. 18. Med henblik på overholdelse af elforsyningslovens krav om særskilt identitet pr. 1. juli 2018, har nef anført, at det efter nefs opfattelse er nødvendigt at anvende et andet navn end nef, når nef Fondens medarbejdere servicerer netvirksomheden og dermed fungerer som serviceselskab. 19. Nef Fonden har derfor anført to alternativer, hvoraf det ene alternativ er illustreret ved figur 2. FIGUR 2 ALTERNATIV 1 TIL ORGANISERING EFTER 1. JULI Dette alternativ indebærer, at nef har registreret to binavne; Nordøstfyns Elforsyning og Ny Energi Fond. I sagen ønsker nef dog, at der alene tages stilling til binavnet Nordøstfyns Elforsyning, jf. figur 2 ovenfor. 21. Nef oplyser, at binavnene blev registreret i 2000 inden krav om, at ordet Fond skulle indgå i navnet og derfor skiftede moderselskabet navn fra Nordøstfyns Elforsyning til nef Fonden. 22. nef er af den opfattelse, at idet det er 18 år siden, vil navnet Nordøstfyns Elforsyning ikke skabe forvirring mellem nef-koncernen og Nordøstfyns Elforsyning. 23. Videre anfører nef, at nef ikke er en forkortelse af Nordøstfyns Elforsyning, idet nef hverken staves med versaler eller har punktummer og desuden udtales som et ord og ikke bogstav for bogstav.

5 ENERGITILSYNET SÆRSKILT IDENTITET VED KONCERNINTERNE SERVICEAFTALER Side 5/10 FIGUR 3, ALTERNATIV 2 TIL ORGANISERING EFTER 1. JULI nef s andet alternativ, der illustreres ved figur 3, er, at nef Fonden lader sit telefonnummer registrere som binavn og oplyser, at koncernens netvirksomhed, Ravdex, har sit eget telefonnummer. Binavnet vil således være Fonden , jf. Erhvervsstyrelsens brev af 5. april 2018, Bilag 4, s. 5 og mail af den 2. maj 2018, bilag I brevet af 5. april 2018 præciserer Erhvervsstyrelsen, at lov om erhvervsdrivende fonde bestemmer, at erhvervsdrivende fonde i deres navn skal benytte ordet fond, jf. lov om erhvervsdrivende fonde 5, stk. 1. Det samme gælder for fondes binavne jf. lovens 5, stk. 4. Videre anfører Erhvervsstyrelsen, at retsformen fond er en del af det lovpligtige navn, således som det også kendes fra selskabslovens 2 og 3 i forhold til aktie- og anpartsselskaber, hvor henholdsvis A/S og ApS skal indgå i navnet og eventuelle binavne. 26. Ligesom et aktieselskab ikke vil kunne opnå registrering, hvis ikke A/S indgår i navnet, vil en erhvervsdrivende fond, hvor fond ikke indgår i navnet, således ikke kunne opnå registrering som erhvervsdrivende fond, jf. Bilag 4, s nef anfører i forhold til dette alternativ, at de ikke ser nogen risiko for sammenblanding. Binavnet vil serviceselskabet anvende i forbindelse med serviceopgaver for netselskabet. 28. Videre oplyser nef om ovenfor viste alternativ, at alle medarbejdere fortsat vil være ansat og al materiel ejet af nef Fonden og udlejes til Ravdex, nef Fiber og nef Strøm, som det sker i dag.

6 Side 6/10 ENERGITILSYNET SÆRSKILT IDENTITET VED KONCERNINTERNE SERVICEAFTALER 29. Eksempelvis vil bilerne være forsynet med det valgte binavn og cvr. nummer, og medarbejderne vil i udgangspunktet være neutralt arbejdstøj og være forsynet med et ID-skilt/kort, uanset hvilket af koncernens selskaber de servicerer. RETSGRUNDLAG Der henvises til bilag 1. VURDERING 30. Kravet om særskilt identitet er fastsat i elforsyningslovens 20 b. Efter denne bestemmelse skal netvirksomheder være identitetsmæssigt adskilt fra virksomheder, som er vertikalt integreret med netvirksomheden, jf. dog stk. 2 og 3, og sikre, at der ikke i øvrigt i den vertikalt integrerede netvirksomheds kommunikationsarbejde og identitetsstrategier skabes uklarhed om netvirksomhedens særskilte identitet. 31. Der fremgår endvidere et krav om, netvirksomheder herudover skal sikre, at andre, der udfører opgaver for netvirksomheden, ved opgavens udførelse anvender en identitet, som adskiller sig fra de identiteter, som i øvrigt anvendes af virksomheder, som er vertikalt integreret med netvirksomheden. 32. Af elforsyningslovens 5, nr. 21, fremgår, at der ved vertikal integration forstås følgende: Virksomhed eller gruppe af virksomheder, som den eller de samme fysiske eller juridiske personer har ret til direkte eller indirekte at øve kontrol over,og som mindst driver enten transmissionseller netvirksomhed og mindst enten elproduktions- eller elhandelsvirksomhed. 33. I det foreliggende tilfælde er Ravdex således omfattet af kravene om særskilt identitet i elforsyningslovens 20 b. 34. Af de specielle bemærkninger til bestemmelsen, jf. lovforslagets nr. 9, fremgår følgende: Bestemmelsen stiller ikke krav om, at netvirksomheden skal kræve, at servicevirksomheden bruger netvirksomhedens særskilte identitet. Den identitet, som anvendes ved levering af ydelsen, skal blot adskille sig fra de identiteter, som i øvrigt anvendes af vertikalt integreret virksomheder, som ikke er omfattet af undtagelsesbestemmelsen i 20 b, stk. 3. En vertikalt integreret virksomheden vil således enten skulle anvende netvirksomhedens navn eller et navn omfattet af stk. 3 eller et helt tredje navn, når den udfører opgaver for netvirksomheden. Dette gøres ved, at serviceselskabet registrerer et binavn, som opfylder kravene til identitetsmæssig adskillelse fra de øvrige vertikalt integrerede virksomheder, som ikke er omfattet af undtagelsesbestemmelsen i stk. 3.

7 ENERGITILSYNET SÆRSKILT IDENTITET VED KONCERNINTERNE SERVICEAFTALER Side 7/ Der er således efter bestemmelserne i 20 b krav om, at serviceselskabet skal være klart og tydeligt adskilt fra koncernens identitet, når der udføres opgaver for netselskabet. 36. Det kan supplerende bemærkes, at det af de specielle bemærkninger til elforsyningslovens 20 b fremgår, at der vil eksempelvis ikke være tale om tydelig adskillelse, hvis en handelsvirksomhed og andre vertikalt integrerede virksomheder, som ikke er omfattet af stk. 3, anvender en forkortelse. AD SERVICEAFTALER 37. Et elnetselskab må indgå koncerninterne aftaler om serviceudførelse med et koncerninternt serviceselskab. 38. Reglerne om særskilt identitet indebærer i den forbindelse, at netvirksomheden skal sikre, at når andre, herunder nef Fonden udfører opgaver for netvirksomheden, da skal nef Fonden anvende et binavn, som tydeligt adskiller sig fra de øvrige selskaber i koncernen, når det udfører opgaver for netselskabet, med undtagelse af virksomheder, som er undtaget, som er vand, spildevand og varme, jf. elforsyningslovens 20 b, stk Ved udførelse af serviceopgaver for netvirksomheden skal det således sikres, at der anvendes et navn, som er tydeligt adskilt fra den øvrige koncern og som skal stå på bilerne, arbejdstøj og identitetskort. 40. Det fremgår af elforsyningslovens 20 b, Stk. 2.at, Netvirksomheder skal herudover sikre, at andre, der udfører opgaver for netvirksomheden, ved opgavens udførelse anvender en identitet, som adskiller sig fra de identiteter, som i øvrigt anvendes af virksomheder, som er vertikalt integreret med netvirksomheden, jf. dog stk Det skal i aftalen mellem netvirksomheden, Ravdex og nef Fonden sikres, at nef Fonden, som serviceselskab, anvender servicebiler og arbejdstøj m.v., hvorpå der er påført et binavn, som tydeligt adskiller sig, eller netselskabets navn i forbindelse serviceopgaveudførelse for netselskabet.

8 Side 8/10 ENERGITILSYNET SÆRSKILT IDENTITET VED KONCERNINTERNE SERVICEAFTALER AD ALTERNATIV For så vidt angår det første alternativ, jf. figur 1, påtænker nef at anvende det eksisterende binavn Nordøstfyns Elforsyning på bl.a. bilerne i forbindelse med serviceudførelse. 43. SET vurderer, at adskillelseskravet efter reglerne om særskilt identitet ikke er opfyldt, idet binavnet Nordøstfyns Elforsyning kan forkortes til nef. Bogstavet N fra Nordøstfyn, bogstavet E fra El, og bogstavet f fra forsyning kan forkortes til nef og kan skabe uklarhed og forvirring, når navnet anvendes i forbindelse med udførelse af serviceopgaver for netvirksomheden, jf. specielle bemærkninger til 20 b SET vurderer således, at binavnet Nordøstfyns Elforsyning ikke opfylder kravet om særskilt identitet, idet der ikke er tale om en klar og tydelig adskillelse fra koncernens identitet. For så vidt angår reglerne for registrering af erhvervsdrivende fonde, vurderer SET, at regelsættet ikke får forrang, idet man kan finde løsninger, som harmonerer med begge regelsæt, jf. straks nedenfor. AD ALTERNATIV Nef s andet alternativ til opfyldelse af kravene til særskilt identitet ved udførelse af serviceopgaver for netvirksomheden fremgår af figuren gentaget nedenfor. Som det fremgår af figuren, har nef opstillet en løsningsmodel, hvor nef Fondens telefonnummer registreres som et binavn. 1 Der vil eksempelvis heller ikke være tale om tydelig adskillelse, hvis en elhandelsvirksomhed og andre vertikalt integrerede virksomheder, som ikke er omfattet af stk. 3, anvender en forkortelse af netvirksomhedens navn. Hvis en netvirksomhed måtte hedde Venus Elnet A/S, vil de øvrige virksomheder således ikke kunne anvende forkortelsen VE efterfulgt af eksempelvis ordene handel eller produktion.

9 ENERGITILSYNET SÆRSKILT IDENTITET VED KONCERNINTERNE SERVICEAFTALER Side 9/ For så vidt angår nef s tiltænkte alternativ 2, hvor nef oplyser, at de vil lade nef s telefonnummer registreres som binavn, vurderer SET, at adskillelseskravet i elforsyningslovens 20 b vil herved ikke være opfyldt, idet der herved vil skabes uklarhed, forvirring og forveksling hos elforbrugeren. 47. SET vurderer, at et telefonnummer, som tilhører nef Fonden vil kunne henføres til koncernen og dermed skabe forvirring, og dermed at adskillelseskravet i henhold til elforsyningslovens 20 b ikke er opfyldt. Et telefonnummer, som tilhører nef Fonden og som ønskes registreret som binavn med henblik på anvendelse i forbindelse med udførelse af service for netvirksomheden, svarer til, at nef Fonden som serviceselskab anvendte sit navn nef Fonden i forbindelse med serviceudførelse. Dette ville således ikke være foreneligt med principperne i elforsyningslovens 20 b, da der af specielle bemærkninger til bestemmelsen fremgår følgende om binavne: Bestemmelsen stiller ikke krav om, at netvirksomheden skal kræve, at servicevirksomheden bruger netvirksomhedens særskilte identitet. Den identitet, som anvendes ved levering af ydelsen, skal blot adskille sig fra de identiteter, som i øvrigt anvendes af vertikalt integrerede virksomheder, som ikke er omfattet af undtagelsesbestemmelsen i stk. 3. En vertikalt integreret servicevirksomhed vil således enten skulle anvende navnet på netvirksomheden eller et navn på en anden virksomhed omfattet af stk. 3, eller et helt tredje navn, når den udfører opgaver for netvirksomheden. Det kan gøres ved, at servicevirksomheden registrerer et binavn, som opfylder kravene til identitetsmæssig adskillelse fra de øvrige vertikalt integrerede virksomheder, som ikke er omfattet af undtagelsesbestemmelsen i stk SET vurderer, at nef anvendelse af eget telefonnummer som binavn i forbindelse med service er en del af nef Fondens identitet, og vil således ikke være foreneligt med kravene til særskilt identitet. 49. SET vurderer endvidere, at såfremt der var tale om et særskilt telefonnummer, som alene kan henføres til serviceselskabet i forbindelse med selskabets udførelse af service og som ikke kan identificeres med koncernens øvrige selskaber, ville

10 Side 10/10 ENERGITILSYNET SÆRSKILT IDENTITET VED KONCERNINTERNE SERVICEAFTALER kravene til særskilt identitet være opfyldt. I så fald vil serviceselskabet i forbindelse med serviceudførelse have sit eget telefonnummer, og de øvrige selskaber i koncernen ligeledes har særskilte telefonnumre og der vil derved ikke foreligge risiko for forveksling eller forvirring. 50. I det konkrete tilfælde, hvor nef Fonden ønsker at registrere sit eget telefonnummer, vurderer SET at alternativ 2 heller ikke vil opfylde kravene i elforsyningslovens 20 b.

REGIONALE ELLER LOKALE BETEGNEL- SER I NAVN OG LOGO STRUER FORSY- NING ELNET A/S

REGIONALE ELLER LOKALE BETEGNEL- SER I NAVN OG LOGO STRUER FORSY- NING ELNET A/S PUNKT 5 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 REGIONALE ELLER LOKALE BETEGNEL- SER I NAVN OG LOGO STRUER FORSY- NING 14. maj 2018 Energibesparelser 18/07530 GISH RESUMÉ 1. Sagen handler om netvirkomheders

Læs mere

REGIONALE ELLER LOKALE BETEGNEL- SER I NAVN OG LOGO NET 8800

REGIONALE ELLER LOKALE BETEGNEL- SER I NAVN OG LOGO NET 8800 PUNKT 6 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 REGIONALE ELLER LOKALE BETEGNEL- SER I NAVN OG LOGO NET 8800 11. juni 2018 Energibesparelser 18/07498 GISH RESUMÉ 1. Sagen handler om netvirkomheders særskilte

Læs mere

ELNETSELSKABERNES SÆRSKILTE IDENTITET NAVNE OG LOGOÆNDRING

ELNETSELSKABERNES SÆRSKILTE IDENTITET NAVNE OG LOGOÆNDRING PUNKT 7 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 29. MAJ 2018 ELNETSELSKABERNES SÆRSKILTE IDENTITET NAVNE OG LOGOÆNDRING 30. april 2018 Energibesparelser 18/07468 GISH RESUMÉ SEKRETARIATET FOR ENERGITILSYNET 1. Sagen

Læs mere

NETVIRKSOMHEDERS SÆRSKILTE IDENTI- TET VED FAKTURERERING AF ENGROS- KUNDER

NETVIRKSOMHEDERS SÆRSKILTE IDENTI- TET VED FAKTURERERING AF ENGROS- KUNDER SIDE 1 AF 7 PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 10. APRIL 2018 NETVIRKSOMHEDERS SÆRSKILTE IDENTI- TET VED FAKTURERERING AF ENGROS- RESUMÉ 1. Sagen forelægges for Energitilsynet, idet sagen er af principiel

Læs mere

ELNETSELSKABERS SÆRSKILTE IDENTI- TET VED MINORITETSEJERANDELE I ET ELHANDELSVIRKSOMHED

ELNETSELSKABERS SÆRSKILTE IDENTI- TET VED MINORITETSEJERANDELE I ET ELHANDELSVIRKSOMHED PUNKT 5 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 10. APRIL 2018 ELNETSELSKABERS SÆRSKILTE IDENTI- TET VED MINORITETSEJERANDELE I ET 1. marts 2018 Energibesparelser RESUMÉ 1. En netvirksomhed har rejst et spøtgsmål i relation

Læs mere

3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet

3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet Referat Energitilsynsmøde den 29. maj 2018 Dagsorden: 1. Inhabilitet på mødet 2. Meddelelser fra formanden 3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet Sager til beslutning:

Læs mere

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG FOR TILSYN MED NETVIRKSOMHEDERS SÆRSKILTE IDENTITET

ADMINISTRATIONSGRUNDLAG FOR TILSYN MED NETVIRKSOMHEDERS SÆRSKILTE IDENTITET PUNKT 5 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 19. DECEMBER 2017 22. november 2017 Ret & Administration 17/11022 GISH ADMINISTRATIONSGRUNDLAG FOR TILSYN MED NETVIRKSOMHEDERS SÆRSKILTE IDENTITET RESUMÉ 1. De nye regler

Læs mere

3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet

3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet Referat Energitilsynsmøde den 26. juni 2018 Dagsorden: 1. Inhabilitet på mødet 2. Meddelelser fra formanden 3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet Sager til beslutning:

Læs mere

3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet. 4. Netvirksomheders særskilte identitet ved fakturering af engros-kunder

3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet. 4. Netvirksomheders særskilte identitet ved fakturering af engros-kunder Referat Energitilsynsmøde den 10. april 2018 Dagsorden: 1. Inhabilitet på mødet 2. Meddelelser fra formanden 3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet Sager til beslutning:

Læs mere

NETVIRKSOMHEDERNES SÆR- SKILTE IDENTITET

NETVIRKSOMHEDERNES SÆR- SKILTE IDENTITET VEJLEDNING FEBRUAR 2018 NETVIRKSOMHEDERNES SÆR- SKILTE IDENTITET Side 0/25 ENERGITILSYNET NETVIRKSOMHEDERNES SÆRSKILTE IDENTITET INDHOLD INDLEDNING... 1 1. HVEM ER OMFATTET... 3 1.1. KONTROLBEGREBET...

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER 26. juni 2018 Detail & Distribution 18/07653 ENJE, NOJ RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

Til Kommunen samt kontaktpersonen

Til Kommunen samt kontaktpersonen Til Kommunen samt kontaktpersonen Dato: 05-01-2015 Sagsnr.: 15/00048 Sagsbehandler: MLH/NOHM Afd.: Ret og Administration Indberetninger angående kommunens energivirksomheder Efter sædvanlig procedure vil

Læs mere

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a.

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a. Struer Forsyning Elnet Att. Torben Poulsen 25. september 2014 Sag 14/10004 / LBA Deres ref. Anmeldelse af tariferingsmetode for kunder med solcelleanlæg I mail af 17. september 2014 har Struer Forsyning

Læs mere

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a.

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a. Thy-Mors Elnet Att. Henrik Petersen 5. september 2014 Sag 14/07865 / LBA Deres ref. Anmeldelse af tariferingsmetode for kunder med solcelleanlæg I mail af 16. juli 2014 har Thy-Mors Elnet anmeldt tariferingsmetode

Læs mere

GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER TIL VARMEPRODUKTION

GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER TIL VARMEPRODUKTION Thy-Mors Energi Elnet A/S 16. maj 2017 Detail & Distribution 17/06135 bf GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER TIL VARMEPRODUKTION Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Thy-Mors

Læs mere

1) Hvorvidt tilslutningsanlægget kan betragtes som et anlæg opført i regning for tredjemand, jf. 22 i indtægtsrammebekendtgørelsen 2.

1) Hvorvidt tilslutningsanlægget kan betragtes som et anlæg opført i regning for tredjemand, jf. 22 i indtægtsrammebekendtgørelsen 2. NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N 19. juni 2014 Sag 13/09826 Deres ref. LRN Afgørelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af rammeaftale vedr. Det Nye Universitetshospital i Aarhus 1.

Læs mere

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016

AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR REGULERINGSÅRET 2016 Struer Forsyning Elnet A/S CVR-nr. 21 59 91 82 Jyllandsgade 1 7600 Struer 1. marts 2018 Detail & Distribution Sags nr. 17/06899 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR STRUER FORSYNING ELNET A/S FOR Denne afgørelse

Læs mere

HEF Net A/S Over Bækken Aalborg

HEF Net A/S Over Bækken Aalborg HEF Net A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg 28. juni 2016 Detail & Distribution 14/10399 NOJ, BEJ AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF TARIFFER Sekretariatet for Energitilsynet har

Læs mere

Afgørelse om anmeldt metode for tilslutning til ladestander samt deling af eksisterende leveringsomfang

Afgørelse om anmeldt metode for tilslutning til ladestander samt deling af eksisterende leveringsomfang Dong Energy Eldistribution 13.02.2012 Sag 4/0720-0200-0122 / Deres ref. Laa & lba Afgørelse om anmeldt metode for tilslutning til ladestander samt deling af eksisterende leveringsomfang Anmeldelsen Energitilsynets

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. TREFOR Elnet A/S 21. december 2015 Detail & Distribution 15/11171 laa GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF RÅDIGHEDSTARIF Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget TREFOR Elnet A/S anmeldelse

Læs mere

Årsberetning 2009. Vedrørende sikring af ikke-diskriminerende adfærd samt intern overvågning for netvirksomheder

Årsberetning 2009. Vedrørende sikring af ikke-diskriminerende adfærd samt intern overvågning for netvirksomheder Næstved den 27. maj 2010 Årsberetning 2009 Vedrørende sikring af ikke-diskriminerende adfærd samt intern overvågning for netvirksomheder Årsrapporten dækker NKE-Elnet A/S CVR/SE-nr. 27 41 28 23 1 NKE-Elnet

Læs mere

Uafhængighedskrav til netselskabers interne overvågningsansvarlige

Uafhængighedskrav til netselskabers interne overvågningsansvarlige ENERGITILSYNET Punkt 6 Energitilsynets møde den 25. juni 2013 Dato: 24. maj 2013 Sag:12/14039 Sagsbehandler: PAJ Afd.: Ret og Administration Uafhængighedskrav til netselskabers interne overvågningsansvarlige

Læs mere

Bilag nr. 4 HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER

Bilag nr. 4 HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER Bilag nr. 4 10. april 2015 Detail & Distribution 15/00115 LRN & LAA HØRINGSNOTAT GENNEMGANG AF FORSKRIFTER Sekretariatet for Energitilsynet sendte den 23. januar 2015 udkast til notat om metodegodkendelse

Læs mere

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a.

Afgørelse Det skal i den anledning meddeles, at den anmeldte metode til tarifering af solcellekunder godkendes i medfør af elforsyningslovens 73 a. Østkraft Net Att. Poul Sonne-Pedersen 26. juni 2014 Sag 14/04899 / LBA Deres ref. Anmeldelse af tariferingsmetode for kunder med solcelleanlæg I mail af 16. april 2014 har Østkraft Net A/S anmeldt tariferingsmetode

Læs mere

Intern overvågningsprogram Årsberetning 2018

Intern overvågningsprogram Årsberetning 2018 Holstebro 27. maj 2019 Intern overvågningsprogram Årsberetning 2018 NOE Net A/S er underlagt reglerne om etablering af program for intern overvågning ifølge gældende bekendtgørelse nr. 933 af juni 2018.

Læs mere

Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C

Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C 15. december 2011 Sag 4/0720-8901-0211 / LBA Deres ref. Anmeldelse af betaling af tilslutningsbidrag for ladestandere til elbiler opstillet i det offentlige

Læs mere

Syd Energi Net A/S har den 25. september 2015 anmeldt opdaterede Tilslutningsbestemmelser

Syd Energi Net A/S har den 25. september 2015 anmeldt opdaterede Tilslutningsbestemmelser Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 29. februar 2016 Ret & Administration 15/09331 OTS Anmeldelse af opdaterede Tilslutningsbestemmelser Syd Energi Net A/S har den 25. september 2015 anmeldt

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. NOE Net Att. Mads Johnsen 30. september 2014 Sag 14/06466 / LBA Deres ref. Anmeldelse af tariferingsmetode for kunder med solcelleanlæg I mail af 31. maj 2014 har NOE Net anmeldt tariferingsmetode for

Læs mere

Energi Fyn Net A/S Sanderumsvej Odense SV AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF TARIFFER

Energi Fyn Net A/S Sanderumsvej Odense SV AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF TARIFFER Energi Fyn Net A/S Sanderumsvej 16 5250 Odense SV 7. februar 2017 Detail & Distribution 16/10977 laa AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget

Læs mere

Dansk Energi Rosenørns Alle Frederiksberg C 27. november 2013 Sag 13/11638 / LBA Deres ref.

Dansk Energi Rosenørns Alle Frederiksberg C 27. november 2013 Sag 13/11638 / LBA Deres ref. Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C 27. november 2013 Sag 13/11638 / LBA Deres ref. SEKRETARIATET FOR Anmeldelse af branchevejledning af tilslutningsbidrag for ladestandere til elbiler opstillet

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015. Nord Energi Net A/S Ørstedsvej 2 9800 Hjørring 26. juli 2016 Detail & Distribution 16/06114 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NORD ENERGI NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. Thy-Mors Elnet A/S 24. november 2015 Detail & Distribution 15/10213 LBA AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Thy-Mors A/S (Thy-Mors) anmeldelse af ny

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. maj 2012 (J.nr. 2011-0026122) Afgift som følge

Læs mere

Punkt 3. Energitilsynets møde den 28. oktober Meddelelser fra Sekretariatet for Energitilsynet samt fra direktøren

Punkt 3. Energitilsynets møde den 28. oktober Meddelelser fra Sekretariatet for Energitilsynet samt fra direktøren Punkt 3 Energitilsynets møde den 28. oktober 2014 23. oktober 2014 /MEMU Meddelelser fra Sekretariatet for Energitilsynet samt fra direktøren Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 2500

Læs mere

Nibe Elforsyning Netvirksomhed Amba

Nibe Elforsyning Netvirksomhed Amba Nibe Elforsyning Netvirksomhed Amba 8. maj 2017 Detail & Distribution 17/04291 bf GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF STAN Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Nibe Elforsyning Netvirksomhed

Læs mere

Ordningen har været gældende siden 2011, og er siden gen-anmeldt i 2013 og i 2015, senest med udløb af 2017.

Ordningen har været gældende siden 2011, og er siden gen-anmeldt i 2013 og i 2015, senest med udløb af 2017. Dansk Energi Att. Torben Møller Pedersen 18. december 2017 Detail & Distribution 17/12024 laa Afgørelse Dansk Energis gen-anmeldelse af tilslutningsbidrag for ladestandere Med mail af 2. oktober 2017 har

Læs mere

Godkendelse af SE Elnet s ændring i betalingskadance

Godkendelse af SE Elnet s ændring i betalingskadance Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N Att: Jens Ammitzbo Sendt med mail til: jeam@se.dk og net@se.dk Dato: 26-06-2014 Sagsnr.: 14/05431 Sagsbehandler: PAJ Afd.: Ret og Administration AFGØRELSE

Læs mere

Ændringsforslag. til 2. behandling af

Ændringsforslag. til 2. behandling af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 L 48 Bilag 5 Offentligt Til L48 [Ændringsforslag stillet den {FREMSAT} Ændringsforslag til 2. behandling af Forslag til lov om ændring af lov om elforsyning,

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE.

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE. Forsyning Helsingør Elnet A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør CVR-nr. 32 65 42 15 12. marts 2018 Detail & Distribution 17/07186 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF Forsyning Helsingør

Læs mere

Blue Energy Havnegade 31, st København K CVR:

Blue Energy Havnegade 31, st København K CVR: AFGØRELSE Sag: SPA- Forbruger: Sagsbehandler: /JHE 5750 Ringe Energiselskab: Blue Energy Havnegade 31, st. 1058 København K CVR: 3460 8784 Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Carl Jacobsens

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. RAH Net A/S Ndr. Ringvej 4 6950 Ringkøbing 24. november 2016 Detail & Distribution AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FAST- SÆTTELSE AF Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net A/S

Læs mere

Den anmeldte definitionen af stikledningen i betingelsernes andet afsnit er følgende:

Den anmeldte definitionen af stikledningen i betingelsernes andet afsnit er følgende: DONG Energy Eldistribution A/S Teknikerbyen 25 2830 Virum 18. august 2015 Ret & Administration 15/05258 LRN AFGØRELSE BETINGELSER FOR STIKLEDNINGER OVERDRAGET TIL DONG ENERGY Sekretariatet har i mail af

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Energi Fyns ansøgning om kabellægning af luftledninger i 2015.

Denne afgørelse vedrører Energi Fyns ansøgning om kabellægning af luftledninger i 2015. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR nr. 25 58 79 87 6. juni 2017 Detail & Distribution 16/06167 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE Sekretariatet

Læs mere

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning

Afgørelse Klage over Energinet.dk s afgørelse om afslag på årsbaseret nettoafregning Til: [XXX] Energinet.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Sekretariatet kan til enhver tid tage den anmeldte vejledning op til fornyet vurdering, hvis situationen giver anledning hertil.

Sekretariatet kan til enhver tid tage den anmeldte vejledning op til fornyet vurdering, hvis situationen giver anledning hertil. Dansk Energi Rosenørns Alle 9 1970 Frederiksberg C 28. april 2015 Ret & Administration 14/06768 nhom Anmeldelse af vejledning om elkedler Dansk Energi har den 4. juni 2014 i medfør af elforsyningslovens

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Videbæk Elnets ansøgning om kabellægning af luftledninger

Denne afgørelse vedrører Videbæk Elnets ansøgning om kabellægning af luftledninger Videbæk Elnet A/S Godthåbsvej 3 6920 Videbæk CVR nr. 25140656 22. november 2016 Detail & Distribution 16/05225 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF VIDEBÆK ELNET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM FØLGE Sekretariatet for

Læs mere

N O T AT 15. marts 2011

N O T AT 15. marts 2011 Det Energipolitiske Udvalg 2010-11 L 87, endeligt svar på spørgsmål 9 Offentligt N O T AT 15. marts 2011 J.nr. 2203/1190-0082 Ref. Bak/BGI/CFE/TBB/IL Energiforsyning L 87 - Dansk Energi s modeller til

Læs mere

Til elnetselskaberne. 2. høring af udkast til afgørelse om Effektiviseringskrav til elnetselskaberne

Til elnetselskaberne. 2. høring af udkast til afgørelse om Effektiviseringskrav til elnetselskaberne Til elnetselskaberne 30. oktober 2014 Deres ref. / LIC 2. høring af udkast til afgørelse om til elnetselskaberne for 2015 Sekretariatet for Energitilsynet sendte udkast til afgørelse om " til elnetselskaberne

Læs mere

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg

NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N. Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg NRGi Net A/S Dusager 22 8200 Aarhus N 27. maj 2014 Sag 13/09826 Deres ref. LRN Vejledende udtalelse til NRGi Net A/S om den regulatoriske behandling af et nyt, kollektivt forsyningsanlæg 1. Sagsfremstilling

Læs mere

NKE-Elnet A/S CVR/SE-nr Årsrapport Intern overvågning

NKE-Elnet A/S CVR/SE-nr Årsrapport Intern overvågning CVR/SE-nr. 27 41 28 23 Årsrapport 2008 Intern overvågning Årsberetning for intern overvågning og sikring af ikke-diskriminerende adfærd i NKE-Elnet A/S Juni 2009 Ærøvej 2 4700 Næstved Tlf.: 55785150 Fax:

Læs mere

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodeller som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor.

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodeller som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing Mors CVR-nr. 21 08 52 00 2. juli 2018 Detail & Distribution 18/04713, 18/04834, 18/05746 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF THY-MORS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. Energi Fyn Net A/S 20. november 2015 Detail & Distribution 15/10509 LH AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Energi Fyn Net A/S (Energi Fyn) anmeldelse

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Aars-Hornum Net A/S Industrivej 91 9600 Aars CVR nr. 25 72 40 62 10. november 2016 Detail & Distribution 16/00620, 16/00619, 16/00618, 16/00498 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AARS-HORNUM NET A/S REGULE-

Læs mere

EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg. Afgørelse

EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg. Afgørelse EnergiMidt Net A/S Tietgensvej 2-4 8600 Silkeborg 29. oktober 2010 Sag 4/0720-0101-0170 / DM Deres ref. Afgørelse ENERGITILSYNET sekretariatsbetjenes af KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Energitilsynet

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. Nibe El-forsyning Net A.m.b.a. 9. november 2015 Detail & Distribution 15/08223 LH AFGØRELSE GODKENDELSE AF ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Nibe El-forsyning Net A.m.b.a.

Læs mere

NKE-Elnet A/S CVR/SE-nr. 27 41 28 23. Årsrapport 2006. Intern overvågning

NKE-Elnet A/S CVR/SE-nr. 27 41 28 23. Årsrapport 2006. Intern overvågning CVR/SE-nr. 27 41 28 23 Årsrapport 2006 Intern overvågning Årsberetning for intern overvågning og sikring af ikke-diskriminerende adfærd i NKE-Elnet A/S Juli 2007 Ærøvej 2 4700 Næstved Tlf.: 55785150 Fax:

Læs mere

Denne afgørelse vedrører Forsyning Helsingørs ansøgninger om kabellægning af luftledninger i

Denne afgørelse vedrører Forsyning Helsingørs ansøgninger om kabellægning af luftledninger i Forsyning Helsingør Elnet A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør CVR nr. 32 65 42 15 13. marts 2017 Detail & Distribution 15/05362,15/05363, 15/05364,15/05365, 16/06515 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF FORSYNING

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. Nakskov Elnet A/S 9. august 2017 Detail & Distribution 17/09825 bf GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget Nakskov Elnet A/S anmeldelse

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE.

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR-nr. 25 58 79 87 2. marts 2018 Detail & Distribution 16/06905 og 17/07173 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF Energi Fyn Net A/S

Læs mere

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold:

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold: NRGi Net A/S Bjerrevej 139 8700 Horsens 1. september 2015 Detail & Distribution 15/06596 AE VEJLEDENDE UDTALELSE PRAKSISÆNDRING FOR INDTÆGTSFØ- RING AF NRGi Net A/S (herefter NRGi ) har ved mail af 2.

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Grindsted Elnets bagudrettede reguleringspris er 9,70 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Grindsted Elnets bagudrettede reguleringspris er 9,70 øre/kwh i 2015. Grindsted Elnet A/S Tårnvej 24 7200 Grindsted 26. juli 2016 Detail & Distribution 16/06410 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR GRINDSTED EL- NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af standardgebyrer, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af standardgebyrer, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. RAH Net A/S 16. januar 2018 Detail & Distribution 18/01250 bf GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF STANDARDGEBYR: Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net A/S anmeldelse af metode

Læs mere

3. Den 7. august 2017 anmeldte Energinet den supplerende metode, jf. bilag 2, til Sekretariatet.

3. Den 7. august 2017 anmeldte Energinet den supplerende metode, jf. bilag 2, til Sekretariatet. Energinet Tonne Kjærsvej 65 7000 Fredericia 2. november 2017 Engros & Transmission Fremsendt via mail: hpa@energinet.dk GODKENDELSE AF SUPPLERENDE METODE TIL KOMPENSATION AF HAVVINDMØLLEPARKER VED PÅBUDT

Læs mere

NKE-Elnet A/S CVR/SE-nr. 27 41 28 23. Årsrapport 2007. Intern overvågning

NKE-Elnet A/S CVR/SE-nr. 27 41 28 23. Årsrapport 2007. Intern overvågning CVR/SE-nr. 27 41 28 23 Årsrapport 2007 Intern overvågning Årsberetning for intern overvågning og sikring af ikke-diskriminerende adfærd i NKE-Elnet A/S Ærøvej 2 4700 Næstved Tlf.: 55785150 Fax: 55785160

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 257 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 257 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2016-17 EFK Alm.del Bilag 257 Offentligt on 04-01-2017 11:45 Torben Møller Pedersen tmp@danskenergi.dk VS: Høring: Dansk Solcelleforenings henvendelse om Dansk Energis

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Hammel Elforsyning Net A/S Industrivej 7 8450 Hammel CVR nr. 32479243 3. november 2016 Detail & Distribution 15/09898, 15/09899, 15/09903 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF HAMMEL ELFORSYNING NET A/S REGULERINGSPRIS

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR nr. 25 58 79 87 15. februar 2017 Detail & Distribution 16/00626,16/00625, 16/00624, 16/00623 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S REGULE-

Læs mere

Vejledning om fusioner, overtagelser og spaltninger i prislofterne Forsyningssekretariatet

Vejledning om fusioner, overtagelser og spaltninger i prislofterne Forsyningssekretariatet Vejledning om fusioner, overtagelser og spaltninger i prislofterne Forsyningssekretariatet Marts 2015 Vejledning om fusioner, overtagelser og spaltninger i prislofterne Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke SK Elnet A/S Lilleøvej 3 4220 Korsør CVR: 26863899 23. februar 2018 Detail & Distribution 17/06898 MGHJ AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR SK ELNET A/S FOR REGU- LERINGSÅRET 2016 Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Energinet.dk s afgørelse af 20. februar 2015 stadfæstes.

Energinet.dk s afgørelse af 20. februar 2015 stadfæstes. (Elforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energinet.dk s afgørelse

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net A/S anmeldelse af metode for fastsættelse af rådighedstarif, jf. mail af den 23. november 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net A/S anmeldelse af metode for fastsættelse af rådighedstarif, jf. mail af den 23. november 2015. RAH Net A/S 24. november 2015 Detail & Distribution 15/11094 LBA/LAA GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF RÅDIGHEDSTARIF Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget RAH Net A/S anmeldelse

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25706900 1. december 2016 Detail & Distribution 15/11156, 15/11157, 15/11158 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF

Læs mere

Energitilsynets administrations- og dokumentationskrav i forbindelse med begrebet nødvendige nyinvesteringer i indtægtsrammebekendtgørelsen Resumé

Energitilsynets administrations- og dokumentationskrav i forbindelse med begrebet nødvendige nyinvesteringer i indtægtsrammebekendtgørelsen Resumé ENERGITILSYNET 16. februar 2005 Punkt 4 Notat til beslutning 3/1320-0200-0079 HTH Energitilsynets møde den 28. februar 2005 ENERGITILSYNET Energitilsynets administrations- og dokumentationskrav i forbindelse

Læs mere

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/06431).

AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF IDRIFTSÆTTELSE AF FJERNAFLÆSTE MÅLERE (16/06431). Nord Energi Net A/S Ørstedvej 2 9800 Hjørring CVR. NR.: 25399269 20. januar 2017 Detail & Distribution 16/06431 MSS AFGØRELSE FORHØJELSE AF REGULERINGSPRISEN SOM FØLGE AF Nord Energi Net A/S (herefter

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25706900 1. december 2016 Detail & Distribution 15/11153, 15/11154, 15/11155 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM FØLGE AF

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at AURA El-nets bagudrettede reguleringspris er 19,92 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at AURA El-nets bagudrettede reguleringspris er 19,92 øre/kwh i 2015. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder 5. juli 2016 Detail & Distribution 16/06222, 16/01702 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR AURA EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

LOV nr 662 af 08/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 10. august 2019

LOV nr 662 af 08/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 10. august 2019 LOV nr 662 af 08/06/2017 (Gældende) Udskriftsdato: 10. august 2019 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Energi-, Forsynings- og Klimamin., Energistyrelsen, j.nr. 2016-6549

Læs mere

1. Tarifferne fastsættes ikke efter vandfaldsmodellen, men er 100 pct. mængdebaseret

1. Tarifferne fastsættes ikke efter vandfaldsmodellen, men er 100 pct. mængdebaseret Vestjyske Net 60 kv A/S 23. november 2016 Detail & Distribution 16/09239 laa GODKENDELSE AF VESTJYSKE NET 60 KV A/S TARIFMETODE OG STANDARDINVESTERINGSBIDRAG PÅ NUL Vestjyske Net har den 30. oktober 2016

Læs mere

Vejledning til særskilt hjemmeside vedr. Intern overva gning

Vejledning til særskilt hjemmeside vedr. Intern overva gning Vejledning til særskilt hjemmeside vedr. Intern overva gning Indhold Indledning... 2 Netselskabets hjemmeside navn... 4 Nethjemmeside påkrævede informationer... 5 Netselskabets hjemmeside reklamer mm....

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA- Sagsbehandler: /JHE Forbruger: 3760 Gudhjem Energiselskab: Modstrøm Danmark Jagtvej 169 B, 2. sal 2100 København Ø CVR 3388 4788 Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Forsyning Helsingør Elnet A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør CVR nr. 32 65 42 15 13. marts 2017 Detail & Distribution 15/05361, 15/06341 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF FORSYNING HELSINGØR ELNET A/S REGULERINGSPRIS

Læs mere

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor.

Forhøjelserne fremgår af vedlagte regnearksmodel som bilag 1, hvortil der henvises, og i Tabel 2 og 3 nedenfor. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing Mors CVR-nr. 21 08 52 00 2. juli 2018 Detail & Distribution 18/04652 BEVE AFGØRELSE FORHØJELSE AF THY-MORS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE AF Sekretariatet

Læs mere

TILKENDEGIVELSE Sekretariatet for Energitilsynet tilkendegiver på baggrund af det anmeldte:

TILKENDEGIVELSE Sekretariatet for Energitilsynet tilkendegiver på baggrund af det anmeldte: Dansk Energi 14. december 2016 Detail & Distribution 16/11009 laa TILEKNDEGIVELSE OM DANSK ENERGIS ANMELDTE METODEÆN- DRING FOR STANDARDINVESTERINGSBIDRAG Med mail af 17. oktober 2016 anmeldte Dansk Energi

Læs mere

Nibe Elforsyning Net a.m.b.a. Cvr.nr.: Industrivej Aars

Nibe Elforsyning Net a.m.b.a. Cvr.nr.: Industrivej Aars Nibe Elforsyning Net a.m.b.a. Cvr.nr.: 6881 2828 Industrivej 91 9600 Aars 3. marts 2017 Detail & Distribution 16/00483 NOJ AFGØRELSE AFSLAG OM FORHØJELSE AF NIBE ELFORSYNINGS REGULERINGSPRIS SOM FØLGE

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er den økonomiske model, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Forsyning Helsingør Elnet A/S Haderslevvej 25 3000 Helsingør CVR nr. 32 65 42 15 13. marts 2017 Detail & Distribution 15/05359 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF FORSYNING HELSINGØR ELNET A/S REGULERINGSPRIS

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. AURA El-net A/S Knudsminde 10 8300 Odder CVR nr. 25706900 1. december 2016 Detail & Distribution 15/11159, 15/11160, 15/11161, 15/11645 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF AURA EL-NET A/S REGULERINGS- PRIS SOM

Læs mere

kan være privat medejerskab. 2

kan være privat medejerskab. 2 Vejledende udtalelse om vand- og spildevandforsyningsselskabernes aftaleindgåelse med serviceselskab 11-02-2011 UR 4/0420-0204-0011 /BTP 1. Indledning Folketinget vedtog den 28. maj 2009 Lov om vandsektorens

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Thy-Mors Energi Elnets bagudrettede reguleringspris er 13,95 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Thy-Mors Energi Elnets bagudrettede reguleringspris er 13,95 øre/kwh i 2015. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing 23. august 2016 Detail & Distribution 12/09072 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR THY-MORS EL- NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

Energi Viborg A/S Bøssemagervej Viborg

Energi Viborg A/S Bøssemagervej Viborg Energi Viborg A/S Bøssemagervej 8 8800 Viborg 8. august 2016 Detail & Distribution 15/11329 /BEJ, NOJ AFGØRELSE GODKENDELSE AF METODE FOR FASTSÆTTELSE AF TARIFFER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget

Læs mere

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke

Opgørelsen af reguleringsprisen indeholder følgende afgørelser om virksomhedsspecifikke Grindsted El-net A/S CVR-nr. 25 98 84 77 Tårnvej 24 7200 Grindsted 5. april. 2018 Detail & Distribution Sagsnr. 18/05691 MBK AFGØRELSE REGULERINGSPRIS FOR GRINDSTED EL-NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen.

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse af tarifferne, jf. 1, stk. 2, i metodebekendtgørelsen. NRGi Net 23. november 2015 Detail & Distribution 15/11009 LBA AFGØRELSE AFGØRELSE OM ANMELDTE METODER Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget NRGI Net A/S (NRGI) anmeldelse af ny metode for fastsættelse

Læs mere

NOTAT. Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST Ref. ANMMA Den 7. juni 2013

NOTAT. Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST Ref. ANMMA Den 7. juni 2013 NOTAT Klimatilpasning, vandsektor og grundvand J.nr. NST-4609-00059 Ref. ANMMA Den 7. juni 2013 Opdateret notat om forbrugerindflydelse og medarbejderrepræsentation i vandselskaber. Bestyrelsen i et vandselskab

Læs mere

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen.

Vedlagt afgørelsen er de økonomiske modeller, beregningseksempel samt retsgrundlag anvendt konkret til afgørelsen. Energi Fyn Net A/S Sanderumvej 16 5250 Odense SV CVR nr. 25605640 15. februar 2017 Detail & Distribution 16/00499, 16/00622, 16/00621 KAAS AFGØRELSE FORHØJELSE AF ENERGI FYN NET A/S REGULE- RINGSPRIS SOM

Læs mere

I en over sagen af Erhvervsankenævnet indhentet udtalelse har Finanstilsynet den 28. januar 2010 om sagens faktiske omstændigheder udtalt:

I en over sagen af Erhvervsankenævnet indhentet udtalelse har Finanstilsynet den 28. januar 2010 om sagens faktiske omstændigheder udtalt: Kendelse af 2. august 2010 (J.nr. 2009-0020875) Pengeinstitut påbudt at opgøre visse konkrete engagementer på konsolideret basis samt at nedbringe det samlede engagement til et omfang under 25 % af pengeinstituttets

Læs mere

AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR

AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR AFGØRELSE VEDRØRENDE SKIFT AF BA- LANCEANSVARLIG AKTØR 14. januar 2016 Engros & Transmission 15/09396-1 PCO SAGSFREMSTILLING BAGGRUND 1. I denne sag skal Sekretariatet for Energitilsynet (SET) tage stilling

Læs mere

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse

Energitilsynets godkendelse af metoderne er en forudsætning for selskabets anvendelse GEV Net A/S 15. marts 2018 Detail & Distribution 18/09414/bf GODKENDELSE AF ANMELDT METODE FOR FASTSÆTTELSE AF STAN Sekretariatet for Energitilsynet har modtaget GEV Net A/S anmeldelse af metode for fastsættelse

Læs mere

Intern overvågningsprogram Årsberetning 2017

Intern overvågningsprogram Årsberetning 2017 NET AIS Holstebro 31. maj 2018 Intern overvågningsprogram Årsberetning 2017 NOE Net A/S er underlagt reglerne om etablering af program for intern overvågning ifølge gældende bekendtgørelse 667 af 19/05/2015.

Læs mere

Anmeldelse af ændringer til Dansk Energis Standardaftale for nettilsluttede solcelleanlæg større end 11 kw og mindre end 25 MW

Anmeldelse af ændringer til Dansk Energis Standardaftale for nettilsluttede solcelleanlæg større end 11 kw og mindre end 25 MW Syd Energi Net A/S Edison Park 1 6715 Esbjerg N 9. marts 2016 Ret & Administration 16/03591 OTS Anmeldelse af ændringer til Dansk Energis Standardaftale for nettilsluttede solcelleanlæg større end 11 kw

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA- Sagsbehandler: /SEN Forbruger: 4671 Strøby Energiselskab: SEAS-NVE Holding CVR 2578 4413 på vegne af SEAS-NVE Net CVR 2811 3285 v/ SEAS- NVE Holding Hovedgaden 36 4520 Svinninge

Læs mere