Den frie Lærerskoles Friluftslivs kursuskatalog; foråret 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Den frie Lærerskoles Friluftslivs kursuskatalog; foråret 2018"

Transkript

1 Den frie Lærerskoles Friluftslivs kursuskatalog; foråret 2018 Fagudvalget for Friluftsliv udbyder igen en række kurser som er målrettet studerende på Den frie Lærerskole, samt lærere, pædagoger og andre interesserede, der vil tage supplerende friluftslivsuddannelser. Vi tilbyder følgende: Rappelle-kursus. Kurset foregår lørdag den 3.marts. Asger Brandhøj Conrad. Rappelle-instruktør-kursus. Kurset foregår lørdag den. Asger Brandhøj Conrad. UDSOLGT Kanoinstruktør 2. Kurset foregår i fagugen i uge 20, mandag den 14.maj til torsdag den 17.maj er Sanne Jensen. Eksamen er fredag den 29.juni kl Kajakroer EPP3 og kajakinstruktør 1. Kurset foregår i fagugen i uge 20, mandag den 14.maj til torsdag den 17.maj er Lars Hansen og Vagn Sørensen. Eksamen til EPP3 er den lørdag den 30.juni kl ledige pladser. Træklatring i dobbeltreb-teknik BTCC, basic tree climbing course. Kurset tilbydes eftermiddage og lørdage og er på i alt 16 timer. er Bent Hansen. spunkter aftales individuelt. UDSOLGT Facilitator i træklatring i dobbeltreb-teknik. Kurser tilbydes lørdag den 23.juni-tirsdag den 26.juni Alle dage kl Bent Hansen. Mountainbike Teknik-kursus. Kursuet foregår lørdag den 14.april kl Linus Lohmann 4/8 timers 1.hjælpskursus i fagugen lørdag den 19.maj Mads Pedersen. Bemærk ved instruktør/facilitatoruddannelser: 8 timers 1.hjælpskursus er en forudsætning for at deltage i kurset og eksamen. Hvis du kan dokumentere, at du har deltaget i et 8 eller 12 timers 1.hjælpskursus, og det stadig er gyldigt, behøver du ikke deltage i den del af kurset. Vi planlægger at udbyde kajakinstruktør 2 til efteråret, forudsat at der er 6 deltagere. for dette kursus vil ligge på omkring 2500 kr./3000 kr. Kurserne udbydes til studerende fra Den frie Lærerskole i Ollerup, og de har førsteret til kurserne ind til fredag den 16.december, derefter kan alle andre også melde sig til kurserne. Det er ikke et krav for studerendedeltagelse, at man har friluftsliv som linjefag. Der er to priser på de fleste kurser, studerende/ikke-studerende. Læs mere om de enkelte kurser på de følgende sider

2 Mountainbike Teknik Friluftslivs fagudvalg tilbyder i samarbejde med Mountainbike-instruktør Linus Lohmann et teknik-kursus i mountainbike. Uddannelsen er for dig, der er øvet/erfaren mountainbiker. Formål: Formålet er, at deltagerne gennem praksisøvelser afprøver og udvikler de mest hensigtsmæssige teknikker i forhold til terræn, forhindringer mv. Desuden skal kursisterne efter kurset kunne vejlede og fejlrette i forhold til valg af køre-teknik. Vi fokuserer på at lave forskellige sværhedsgradueringer af øvelserne, således at deltagerne efterfølgende kan bruge det i egen undervisningspraksis. Indhold: Der vil være en naturlig vekselvirkning og sammenhæng mellem praksis og teori omfattende bl.a. avancerede teknikker, analyse og fejlretning, rytter-profil og niveauer, tyngde- og centrifugalkræfternes påvirkning, mountainbikens indstilling i forhold til profil og forhold Lørdag den 14.april 2018 kl kr. inkluderer undervisning, lån af mountainbike, samt et kursusbevis. Linus Lohmann er uddannet instruktør i DGI og har undervist i mange år på deres kurser. Han er også uddannet lærer fra Den frie Lærerskole, hvor han også har gennemført mange kurser. Send en mail til bent@fabulatoriet.dk efter Først-til-mølle-princippet senest den fredag den 19.januar Skriv også om du har egen cykel eller vil låne en. Minimum 8 pladser og maksimum 14 pladser. Sted Hallingskoven, P-Pladsen ved Rantzausminde Efterskole, Skårupøre Strandvej 3, 5700 Svendborg. Transport Når du er tilmeldt får du en deltagerliste, så I kan arrangere fælleskørsel. Medbring Du medbringer selv vanddunk, passende tøj og en cykelhjelm. Det er et krav, at deltagerne bruger hjelm og overholder færdselsreglerne.

3 Kanoinstruktør 2 I fagugen gennemfører fagudvalget i Friluftsliv et Kano-instruktør kursus i samarbejde med kanoinstruktør Sanne Jensen. Kurset følger Dansk Kanosamråds standarder for Kanoinstruktøruddannelser, og er en gentagelse af kurset fra fagugerne 2015 og Kanokursus: Mandag den 14.maj til torsdag den 17.maj 2017 kl Skriftlig eksamen: Torsdag den 28.juni kl Praktisk eksamen: Fredag den 29.juni kl kr./3000 kr. en dækker instruktør, leje ad kano, leje af våddragter, lån af kanoer til træning efter fagugen, eksamensdag, instruktionsbog og kursusbevis. er Sanne Jensen er hovedinstruktør. Asger Madsen er hjælpeinstruktør. Hvor Kurset gennemføres i samarbejde med Naturskolen i Tarup-Davinde, og gennemføres i Davinde Sø. Vi lejer også deres sheltere, og der er mulighed for at overnatte her, vi laver bålmad og øver kanosejlads om aftenen. en for mad deles mellem dem, der benytter sig af denne ordning. Træning For at kunne deltage i eksamensdagen forudsættes det, at man har øvet praktisk med kano i tiden efter fagugen. Vi lejer kanoerne ved Davinde Sø, så alle deltagerne kan træne ubegrænset om eftermiddagen og de fleste weekender. Du skal have prøvet at sejle med en kano og være tryg ved at opholde dig i den. Du skal kunne svømme 600 m i en svømmehal eller 400 m i åbent vand. Transport Man sørger selv for transport, men vi har booket bussen i fagugen. Vi organiserer fællestransport. Send en mail til bent@fabulatoriet.dk efter Først-til-mølle-princippet senest den fredag den 19.januar og indbetal derefter 1000 kr. i depositum. Betal først, når du få har fået en bekræftelse via mail. Man kan melde fra senest 3 måneder før. Ved senere framelding mister man sit depositum. Det resterende beløb indbetales senest fredag den 2.februar Der skal være minimum 14 deltagere for at kurset gennemføres.

4 Kajak IPP3 & IPP kajakinstruktør 1 I fagugen gennemfører fagudvalget i Friluftsliv et kajakinstruktør kursus. Kurset følger Dansk Kano og Kajak Forbunds standarder for kajakuddannelse. Kurset består af et egenfærdighedskursus (IPP3), som afsluttes med prøve og et instruktørkursus (IPP- 1 Hav) som afsluttes med evaluering. Kajakkursus: Mandag den 14.maj til torsdag den 17.maj 2017 kl Praktisk eksamen: Lørdag den 30.juni kl kurset gennemføres med minimum 6 deltagere og maksimum 8 deltagere er Vagn Sørensen Hvor Undervisning foregår som udgangspunkt ved Syltemae Camping, men kan alt efter vejret flyttes til andre steder kr./3300 kr. for IPP3 og IPP 1 en dækker instruktører, leje af kajak, eksamen, instruktionsbog og kursusbevis. Deltagerne sørger selv for våddragter og sikkerhedsudstyr. Træning Deltagelse i eksamen, samt i 2 kræver meget træning i tiden efter fagugen til eksamen. Du skal kunne svømme 600 m i en svømmehal eller 400 m i åbent vand. Du skal have erfaring med at sejle i en kajak på EPP2-niveau. Hvis du er i tvivl om dine forudsætninger, kontakt Lars Hansen. Send en mail til bent@fabulatoriet.dk efter Først-til-mølle-princippet senest den fredag den 19.januar og indbetal derefter 1000 kr. i depositum. Betal først, når du få har fået en bekræftelse via mail. Man kan melde fra senest 3 måneder før. Ved senere framelding mister man sit depositum. Det resterende beløb indbetales senest fredag den 2.februar Bemærk: Vi planlægger at udbyde kajakinstruktør 2 til efteråret, forudsat at der er 6 deltagere. for dette kursus vil ligge på omkring 2500 kr./3000 kr.

5 Basic Tree Climbing Course - BTCC Du lærer at klatre i store træer med tov, hvor du bruger en teknik, der hedder Dobbelt Reb Teknik. Du lærer noget om at udvælge træer og have øje for potentielle farer, sikkerhed i træer og de knob og knuder, der skal bruges. Kurset er meget praktisk, du kommer til at klatre meget i træer og lærer de forskellige dele, til du kan dem udenad. Kurset følger Treeclimber Internationals standarder for træklatring. Kurset sluttes af med en praktisk solo træklatring og en skriftlig prøve. Kurset tilbydes eftermiddage og lørdage og er på i alt 16 timer. Undervisningen bliver tre eftermiddage, samt en lørdag formiddag. På hvert kursus er der teori og praksis. Der er to deltagere pr. kursus kr./2500 kr.for BTCC-kurset, som uddanner dig til at klatre på egen hånd og låne lærerskolens udstyr. Kurset dækker instruktion, lån af udstyr, forsikring og eksamensbevis. Når du har fået tilstrækkelig rutine, kan du tage facilitator-uddannelsen, som kvalificerer dig til lave klatreaktiviteter for andre. Deltagerforudsætning Det kræver ingen deltagerforudsætninger, men du skal have det ok med at opholde dig højt oppe i et træ. indbetale 1000 kr. i depositum inden fredag den 16.december. Betal først, når du få har fået en bekræftelse via mail. Man kan melde fra senest 2 måneder før. Ved senere framelding mister man sit depositum. Det resterende beløb indbetales senest fredag den 2.februar Bent Hansen Teknikken TCI-metoden går ud på at kaste en tynd line omkring en tyk gren højt oppe i et træ, og derefter fastgøre et 11 mm semi-dynamisk reb, hvor en række specialknuder bindes. Klatreren har en hjelm og en klatresele, som fastgøres til rebet og vedkommende kan nu uden den store kraftindsats ved hjælp af en fodslynge bevæge sig op ad rebet. Man kan når som helst holde pause, sidde behageligt i siddeselen og selv bestemme fart og højde. Når handicappede skal klatre, bruges taljer, som gør, at de kun behøver arme til at trække sig selv op med. Klatreren sørger under instruktørens vejledning selv for at komme ned, men det er også muligt for instruktøren at få klatreren ned, hvis vedkommende er forhindret deri.

6 Facilitator-uddannelsen i træklatring Facilitator-uddannelsen uddanner dig til at stå for træklatre-aktiviteter, hvor du har op til 6 personer oppe i træet på en gang. Der er meget fokus på sikkerhed med f.eks. træner makkerredning, hvor du på 15 min skal have et reb op i et træ, klatre op til en tilskadekommen person og få vedkommende ned på en sikker og forsvarlig måde. Du lærer også at sætte hængekøjer op og får perfektioneret den klatring, du har lært på BTCC-kurset. Kurset følger Treeclimber Internationals standarder for træklatring. Der er foreløbig planlagt et kursus á 4 dage med 2 deltagere på hvert hold. 1.kursus: lørdag den 30.juni-tirsdag den 3.juli. Alle dage kl Der er to deltagere pr. kursus kr./5000 kr. som dækker instruktion, lån af udstyr, forsikring og eksamensbevis indbetale 1000 kr. i depositum inden fredag den 16.december. Betal først, når du få har fået en bekræftelse via mail. Man kan melde fra senest 3 måneder før. Ved senere framelding mister man sit depositum. Det resterende beløb på 3500/4000 kr. indbetales senest fredag den 24.marts Bestået BTCC-kurset og have klatret 25 gange i 5 forskellige træer i tre forskellige arter. Kurset sluttes af med en praktisk prøve, hvor du skal stå for en klatre-aktivitet med indbudte deltagere. Der vil også være en teoretisk prøve. Efter prøven er du kvalificeret til at instruere op til 3 deltagere ad gangen. I løbet af 18 måneder skal du stå for 10 klatre-arrangementer i 5 forskellige træer, 3 forskellige træarter inkl. en natklatring. Det skal du dokumentere, samt sende en videooptagelse af en instruktion til Tim. Hvis det godkendes må du tage 6 elever ad gangen op i et træ. Bent Hansen

7 Sikring og rappelling Kurset henvender til dig, der vil lære at rappelle fra bygninger, skorstene og siloer på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde. Du opnår kompetence til at rapelle sammen med andre på samme niveau. Herved oparbejder du erfaring og rutine til at gennemføre rappelleinstruktør kurset. 1. Sikkerhedsmæssig forsvarlig opsætning af rappellebane 2. Nødprocedure for solister 3. Sikkerhedsreb 4. Nedsænkbart abseilreb 5. Nødprocedure Lørdag den 3.marts 2018 kl Kursets varighed er 6 timer. Oprettes ved min. 4 deltagere kr. Kurset dækker udstyr, kompendie og instruktørbevis. indbetale 600 kr. inden fredag den 16.december 2017, det resterende beløb betales senest den 2.februar. Betal først, når du få har fået en bekræftelse via mail. Man kan melde fra senest 1 månede før. Ved senere framelding mister man sin indbetaling. Kurset oprettes ved minimum 4 deltagere og maksimum 6 pladser. Du skal ikke være bange for højder. Asger Brandhøj Conrad, ABC-klatring

8 Rappelling instruktør Kurset henvender til pædagoger, lærere, studerende o.l., der vil bruge rappelling i arbejdet med udvikling af mennesker. Du opnår kompetence til at lede rappelleaktiviteter. 1. Opsætning herunder vurdering af lokalitetens egnethed 2. Sikkerhedsreb 3. Nedsænkbart abseilreb 4. Nødprocedure 5. Redning af fastklemt rappeller 6. Praktisk prøve med figuranter Lørdag den 14.april og søndag den 15.april 2018, begge dage kl Oprettes ved min. 4 deltagere og maksimum 6 deltagere kr./2500 kr. Kurset dækker udstyr, kompendie og instruktørbevis. indbetale 1000 kr. inden fredag, det resterende beløb betales senest den. Betal først, når du få har fået en bekræftelse via mail. Man kan melde fra senest 2 måneder før. Ved senere framelding mister man sin indbetaling. Det resterende beløb indbetales senest fredag den Kurset oprettes ved minimum 4 deltagere og maksimum på 6 deltagere. Du skal ikke være bange for højder og har allerede deltaget i rappelle begynderkurset Asger Brandhøj Conrad, ABC-klatring

9 . 8 timers 1.hjælpskursus De fleste instruktøruddannelser kræver et 8 timers 1.hjælpskursus, og desuden er det en meget god erfaring at have med sig, når man underviser i friluftsliv. Kurset indeholder det obligatoriske stof og vil inddrage relevant undervisning til bl.a. vandaktiviteter. Lørdag den 19.maj 2018, begge dage kl kr./800 kr. indbetale 600 kr. inden fredag den 16.februar Betal først, når du få har fået en bekræftelse via mail. Man kan melde fra senest 3 måneder før. Ved senere framelding mister man det indbetalte beløb. Mads Petersen fra Røde Kors

Friluftslivs kursuskatalog for studerende på Den frie Lærerskole - foråret 2018

Friluftslivs kursuskatalog for studerende på Den frie Lærerskole - foråret 2018 Friluftslivs kursuskatalog for studerende på Den frie Lærerskole - foråret 2018 Fagudvalget for Friluftsliv udbyder igen en række kurser som er målrettet studerende på DFL, der vil tage supplerende friluftslivsuddannelser.

Læs mere

Frigivelse i 2 tempi

Frigivelse i 2 tempi Version: 2018.04.24 Frigivelse.docx Side 1 af 5 Frigivelseskurser i 2 hastigheder Frigivelse Hvad skal man egentlig for at blive frigivet i havkajak i? Man skal kunne de færdigheder, som man skal kunne

Læs mere

Kursusstandard for Instruktør 3 ankre, abseil og rebteknikker

Kursusstandard for Instruktør 3 ankre, abseil og rebteknikker Kursusstandard for Instruktør 3 ankre, abseil og rebteknikker Kursusstandarden består af følgende dele: Formalia - regler for administration af Dansk Klatreforbunds Instruktør 3-kursus Pensum for uddannelsen

Læs mere

SKOLEPAKKER 2014-2015 SKOLEPAKKER 2014-2015

SKOLEPAKKER 2014-2015 SKOLEPAKKER 2014-2015 SKOLEPAKKER 2014-2015 SKOLEPAKKER 2014-2015 Grejbank Klatrevæg Kano Kajak GPS Mountainbike Førstehjælp .... Forord. 3 En dag på vandet 4 En dag på mountainbike 5 En dag på klatrevæggen. 6 GPS skattejagt.

Læs mere

Uddannelse Kursusmuligheder. Kerteminde Kajakklub. Uddannelse. Kursusmuligheder. Version: Kursusmuligheder.

Uddannelse Kursusmuligheder. Kerteminde Kajakklub. Uddannelse. Kursusmuligheder. Version: Kursusmuligheder. Version: 2018.04.24.docx Side 1 af 10 Hvis du vil lære at ro kajak, så har vi mange kursusmuligheder i Kerteminde Kajakklub. Først og fremmest vil vi invitere dig til at deltage i et Åbent Hus-arrangement,

Læs mere

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget torsdag den 15. januar 2015 kl 19-21 i klublokalet

Referat fra møde i Uddannelsesudvalget torsdag den 15. januar 2015 kl 19-21 i klublokalet Referat fra møde i Uddannelsesudvalget torsdag den 15. januar 2015 kl 19-21 i klublokalet Til stede: Thomas, Per Michael (den sidste del), Per Dolleris, Frans, Lars Hugo, Per From Gøse, Gorm. Afbud Henning,

Læs mere

Begynder kursus 2016 Turkajak - Kajakklubben Krogen

Begynder kursus 2016 Turkajak - Kajakklubben Krogen Begynder kursus 2016 Turkajak - Kajakklubben Krogen Klubhuset åbner en halvtime før kursisterne skal være klar omklædte. Instruktører: Lisa - Birgit M. - Andres J. Hjælpeinstruktør: Anette, Program Efter

Læs mere

Begynder kursus 2017 Turkajak - Kajakklubben Krogen

Begynder kursus 2017 Turkajak - Kajakklubben Krogen Begynder kursus 2017 Turkajak - Kajakklubben Krogen Klubhuset åbner en halvtime før kursisterne skal være klar omklædte. Instruktører: Lisa - Birgit M. - Anders J. Hjælpeinstruktør: Anette, Program Efter

Læs mere

Regler for klatring. Udgivet af FDF, 1996 Rysensteensgade 3 1564 København V Telefon 33 13 68 88

Regler for klatring. Udgivet af FDF, 1996 Rysensteensgade 3 1564 København V Telefon 33 13 68 88 Udgivet af FDF, 1996 Rysensteensgade 3 1564 København V Telefon 33 13 68 88 Regler for klatring Udarbejdet af: Erik Agertoft og Morten Nielsen for FDFs friluftsgruppe Tegninger: Claus Krogh Madsen Layout:

Læs mere

Tænk, hvis du gik glip af

Tænk, hvis du gik glip af Tænk, hvis du gik glip af af noget i 2019 FRITID Tilmeld jer fantastiske, finurlige, fælles forårsoplevelser i ungdomsskolen. Se et lille udvalg inde i folderen. tilmelding på vusk.dk Dette arrangement

Læs mere

Instruktør- og turleder-møde Onsdag 18. Januar 2012. Referat. Roudvalg

Instruktør- og turleder-møde Onsdag 18. Januar 2012. Referat. Roudvalg 1 Roudvalg Instruktør- og turleder-møde Onsdag 18. Januar 2012 Referat Deltagere: Poul, Kurt, Marianne, Louise, Christina, 2xFlemming, Jørgen Damgaard og Jesper Afbud: Pia, Preben, Birger, Leif og Jørgen

Læs mere

uge nr. dag dato hvad sker der tid på dagen bemærkninger 12 mandag 16-03-2015 tirsdag 17-03-2015 onsdag 18-03-2015 torsdag 19-03-2015 fredag

uge nr. dag dato hvad sker der tid på dagen bemærkninger 12 mandag 16-03-2015 tirsdag 17-03-2015 onsdag 18-03-2015 torsdag 19-03-2015 fredag 12 mandag 16-03-2015 tirsdag 17-03-2015 onsdag 18-03-2015 torsdag 19-03-2015 fredag 20-03-2015 lørdag 21-03-2015 søndag 22-03-2015 Hornsyld Svømmehal teknik træning (klargøring 13.40)1400-1700 Toben Balgaard

Læs mere

Kursusmuligheder i 2016

Kursusmuligheder i 2016 Kursusmuligheder i 2016 Hvis du vil lære at ro kajak, så har vi mange kursusmuligheder i Kerteminde Kajakklub. Først og fremmest vil vi invitere dig til at deltage i et Åbent Hus-arrangement, som vi har

Læs mere

Om Kerteminde Kajakklub

Om Kerteminde Kajakklub Siden er sidst revideret den 2. januar 2016 af GRL Om Kerteminde Kajakklub Kerteminde Kajakklub blev etableret i juni 2005 ved en stiftende generalforsamling og er således stadig en ny klub. Det betyder,

Læs mere

Forening i Sport2Go - Om projektet og foreningens og instruktørens rolle

Forening i Sport2Go - Om projektet og foreningens og instruktørens rolle Forening i Sport2Go - Om projektet og foreningens og instruktørens rolle 2012 Forening i projekt Sport2Go 2 Indhold Forord:... 3 Sport 2 Go medlemskab... 3 Hvad er det?... 3 Hvem kan være med?... 4 Hvordan

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSKAMERIKANSK FODBOLDFORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSKAMERIKANSK FODBOLDFORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2017 DAFF DANSKAMERIKANSK FODBOLDFORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne ligger

Læs mere

Instruktør 2 kursusbeskrivelse

Instruktør 2 kursusbeskrivelse Instruktør 2 kursusbeskrivelse Forord Denne kursusbeskrivelse dækker uddannelsen til Instruktør 2 i Dansk Klatreforbunds uddannelsesstige. Alle de færdigheder, som kræves for at bestå eksamen, er nævnt

Læs mere

Fjeldgruppens klatrehæfte 2009

Fjeldgruppens klatrehæfte 2009 Fjeldgruppens klatrehæfte 2009 Klatrehæfte 1. udgave Forord Dette hæfte er henvendt til alle spejdere hos KFUM-Spejderne, De Grønne Pigespejdere og Det Danske Spejderkorps. Dette hæfte er udarbejdet for

Læs mere

Tilmelding til Aktiv sommeruge 2011 torsdag d. 4. august - onsdag d. 10. august. Fra 7. kl. -

Tilmelding til Aktiv sommeruge 2011 torsdag d. 4. august - onsdag d. 10. august. Fra 7. kl. - Tilmelding til Aktiv sommeruge 2011 torsdag d. 4. august - onsdag d. 10. august. Til godkendelse af ungdomsskolen(godkendelse markeres med x ) Aktivitetsnr. 12 Aktivitetsnr. 13 Aktivitetsnr. 14 Aktivitetsnr.

Læs mere

Roerniveau 3 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 3 Flatwater /Marathon Racing. Niveaubeskrivelse

Roerniveau 3 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 3 Flatwater /Marathon Racing. Niveaubeskrivelse Roerniveau 3 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 3 Flatwater /Marathon Racing Niveaubeskrivelse Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund 2. udgave, april 2009 www.kano-kajak.dk Niveaubeskrivelse

Læs mere

Vejledning Praktisk eksamen til Træklatreinstruktør Version januar 2018

Vejledning Praktisk eksamen til Træklatreinstruktør Version januar 2018 Dette billedmateriale skal ses som en vejledning der beskriver selve den praktiske eksamensprocedure. Baggrundsviden kan evt. læses i kompendiet til rekreativ træklatring. kompendium i rekreativ træklatring

Læs mere

En fortælling om klubetablering og klubbens brug af EPP systemet

En fortælling om klubetablering og klubbens brug af EPP systemet En fortælling om klubetablering og klubbens brug af EPP systemet Vision 2015 Den foretrukne kajakklub i KøbenhavnK Medlem 500 frigivne medlemmer over 18 år Instruktør 25 aktive instruktør 1 hav og tur-/kap

Læs mere

skanderborg-ungdomsskole.dk

skanderborg-ungdomsskole.dk SKOLEPAKKER skanderborg-ungdomsskole.dk Forord Ungdomsskolen har med skolepakkerne sammensat en række aktive tilbud til skolerne i Skanderborg Kommune. Alle skolepakker gælder for 7.-9. klasse med undtagelse

Læs mere

Sikkerhedsprocedurer på Sundeved Efterskole

Sikkerhedsprocedurer på Sundeved Efterskole Sikkerhedsprocedurer på Sundeved Efterskole På cykel Når elever fra Sundeved efterskole er ude at cykle skal de have cykelhjelm og den gule refleksvest på. På mindre veje må man cykle to og to, men på

Læs mere

Uddannelse til Fysiologisk Hundemassør

Uddannelse til Fysiologisk Hundemassør Uddannelse til Fysiologisk Hundemassør Uddannelsen til Fysiologisk Hundemassør, er for dig der vil lære at massere egne og andres hunde og katte. Du kan bruge uddannelsen på dine egne dyr, på din arbejdsplads

Læs mere

#GIVlivet. Bliv Adventureinstruktør. MTB - Klatring - Havkajak - Trailløb - Adventurerejser

#GIVlivet. Bliv Adventureinstruktør. MTB - Klatring - Havkajak - Trailløb - Adventurerejser #GIVlivet Bliv Adventureinstruktør MTB - Klatring - Havkajak - Trailløb - Adventurerejser Få uddannelse, fællesskab, rejser og højskole på samme tid... Bliv adventure-instruktør Klatring Mountainbike Havkajak

Læs mere

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv Linjens formål: At eleven får indsigt i og gør sig erfaringer med naturens muligheder for oplevelser. At give eleven forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab

Læs mere

GSC Crawl Kurser Forår 2014

GSC Crawl Kurser Forår 2014 GSC Crawl Kurser Forår 2014 GSC er konkurrenceafdelingen af Gladsaxe Svøm, der er en af landets største svømmeklubber med over 2000 medlemmer. GSC tilbyder til dagligt træning, testning, udstyr og faciliteter

Læs mere

Kitesurfing begynderkursus. Windsurfing

Kitesurfing begynderkursus. Windsurfing Windsurfing Kitesurfing begynderkursus Eastwind Surf School. Intro eller begynderkursus Intro 3 timer/ Begynder 3 timer pr. dag, 3 dage. Balka Strand v. livreddertårnet. Alle dage kl. 10.00-13.00 og 14.00

Læs mere

Velkommen til Aarhus Bridgeklub sæsonen 2013-2014

Velkommen til Aarhus Bridgeklub sæsonen 2013-2014 Velkommen til Aarhus Bridgeklub sæsonen 2013-2014 Indhold Præsentation af Aarhus Bridgeklub... 3 Bestyrelsen:... 5 Turneringsledere:... 6 Mandag eftermiddag:... 7 Undervisning mandag eftermiddag... 8 Mandagsklubben...

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2015 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

Generelt om sikkerhed og ansvar Tarup-Davinde 2015

Generelt om sikkerhed og ansvar Tarup-Davinde 2015 Generelt om sikkerhed og ansvar Tarup-Davinde 2015 Ansvaret for deltagerne i forbindelse med aktiviteter i området er alt afhængig af omstændighederne placeret mellem tre forhold: 1. Naturskolen Åløkkestedet

Læs mere

5 Camp Outdoor FDF Friluftscenter Sletten. 31. august -2. september Camp Outdoor. Med naturen i fokus

5 Camp Outdoor FDF Friluftscenter Sletten. 31. august -2. september Camp Outdoor. Med naturen i fokus 5 Camp Outdoor FDF Friluftscenter Sletten 31. august -2. september 2018 Camp Outdoor Med naturen i fokus 5 Camp Outdoor FDF Friluftscenter Sletten 31. august - 2. september 2018 Camp Outdoor Camp Outdoor

Læs mere

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv

Linjens formål: Mål: Indhold: Indholdsplan Idræt og friluftsliv Linjens formål: At eleven får indsigt i og gør sig erfaringer med naturens muligheder for oplevelser. At give eleven forudsætninger for at tage ansvar for sig selv og indgå i et forpligtende fællesskab

Læs mere

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG. Amerikansk Fodbold DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG Amerikansk Fodbold 2014 DAFF DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

Valgfagsfolder skoleåret 18/19

Valgfagsfolder skoleåret 18/19 Kære elever og forældre på 7. årg. I det kommende skoleår 18/19 skal der vælges Temafag. Der er udarbejdet en liste over de forskellige tilbud. Nogle af tilbuddene er sammen med 8. og 9. årg. (se info

Læs mere

Sommerkurser 2015. Vil du være med?

Sommerkurser 2015. Vil du være med? 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Livsstilskursus (1 uge) Vil du være med? Musik og kunsthåndværk

Læs mere

Program for Havkajak Symposium Bornholm 2015

Program for Havkajak Symposium Bornholm 2015 Program for Havkajak Symposium Bornholm 2015 Lørdag 23. maj: 9.00 Velkomst information 9.30-12.00 Workshops: 12.00 Middagspause 13.30-16.00 Workshops: 1. Turledelse og Incident Management Martin Ploug

Læs mere

DHF trænerlinje foråret 2013 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 10. 12. maj 2013

DHF trænerlinje foråret 2013 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 10. 12. maj 2013 TRÆNERKURSUS DHF trænerlinje foråret 2013 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 10. 12. maj 2013 Instruktører: Mads Hjortshøj, Niels Christian Pedersen, Martin Hjortshøj & Nicolej

Læs mere

2013 Hold TG-1. Kl. 9.00 12 kørsel hold 1. Kl. 14.00 17.00 kørsel hold 2 Kl. 9.00-11.15 kørsel hold 1

2013 Hold TG-1. Kl. 9.00 12 kørsel hold 1. Kl. 14.00 17.00 kørsel hold 2 Kl. 9.00-11.15 kørsel hold 1 2013 Hold TG-1 Fredag 23-08-2013 Kl. 16.00 21.00 Fælles teori Lørdag 24-08-2013 Kl. 12.30 14.00 Fælles teori Lørdag 31-08-2013 Kl. 11.15 13.30 Fælles teori Søndag 01-09-2013 Kl. 11.15 13.30 Fælles teori

Læs mere

Instruktør 2 føring. Kursusstandard for Instruktør 2 føring. Kursusstandarden består af følgende dele:

Instruktør 2 føring. Kursusstandard for Instruktør 2 føring. Kursusstandarden består af følgende dele: Kursusstandard for Instruktør 2 føring Kursusstandarden består af følgende dele: Formalia - regler for administration af Dansk Klatreforbunds Instruktør 1-kursus Pensum for uddannelsen beskriver de elementer,

Læs mere

Nu banker foråret virkelig på døren, isen er væk, vi har temperaturer på 8 15 grader om dagen og nu skal vi derudad.

Nu banker foråret virkelig på døren, isen er væk, vi har temperaturer på 8 15 grader om dagen og nu skal vi derudad. Nyhedsbrev nr. 2 Den 10. marts 2012 Kære medlem (Billede fra bølgekursus ved Bagenkop i efteråret 2011 vi skulle lære hvordan man komme på vandet i pålandsvind det var ikke lige noget for dem med ny kajak)

Læs mere

Deltagerinformation - Weekendkursus i havkajak

Deltagerinformation - Weekendkursus i havkajak Deltagerinformation - Weekendkursus i havkajak Kære deltager Du har tilmeldt dig et weekendkursus i havkajak sammen med Outdoorsports. Vi har gennem en årrække afholdt weekendkurser i havkajak, og har

Læs mere

Workshop i forbindelse med Turfriluftslivs konferencen d januar 2016 på Sletten

Workshop i forbindelse med Turfriluftslivs konferencen d januar 2016 på Sletten Fører certificering i fx kajak-, MTB-, løb og lignende til øget brug af naturen? Workshop i forbindelse med Turfriluftslivs konferencen d. 14-15 januar 2016 på Sletten Dette er et referat af debatten om

Læs mere

Fra inde til ude. Kursusbeskrivelse for kurset fra-inde-til-ude. Kursusbeskrivelsen består af tre dele:

Fra inde til ude. Kursusbeskrivelse for kurset fra-inde-til-ude. Kursusbeskrivelsen består af tre dele: Kursusbeskrivelse for kurset fra-inde-til-ude Kursusbeskrivelsen består af tre dele: Formalia regler for administration af Dansk Klatreforbunds kursus Sportsklatring på klippe. Kursets indhold beskriver

Læs mere

EPP FAQ De mest almindelige spørgsmål og svar.

EPP FAQ De mest almindelige spørgsmål og svar. EPP FAQ De mest almindelige spørgsmål og svar. Skal man bruge EPP systemet? Jeg er instruktør fra DKF gamle uddannelsessystem hvad skal jeg gøre? Er EPP kun for havkajakker? Hvor finder jeg kano standarderne?

Læs mere

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører:

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører: TRÆNERKURSUS DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015 Instruktører: Nicolej Krickau, Casper Brunsgaard Jensen, Martin Hjortshøj, Peder

Læs mere

DGI Agility Sæsonhæfte 2013. DGI Midt- og Vestsjælland

DGI Agility Sæsonhæfte 2013. DGI Midt- og Vestsjælland DGI Agility Sæsonhæfte 2013 DGI Midt- og Vestsjælland indhold Formanden har ordet... 3 Kontakt og samarbejde gennem leg med din hund... 4 Hyrdedag... 5 Agilityhandling både teknik og praktik... 6 Kursus

Læs mere

Kursusstandard for Klippeinstruktør 3 traditionel klatring

Kursusstandard for Klippeinstruktør 3 traditionel klatring Kursusstandard for Klippeinstruktør 3 traditionel klatring Kursusstandarden består af følgende dele: Formalia - regler for administration af uddannelsen Pensum for uddannelsen beskriver de elementer, der

Læs mere

Kursusstandard for Klippeinstruktør 2 topankre på traditionelle sikringer

Kursusstandard for Klippeinstruktør 2 topankre på traditionelle sikringer Kursusstandard for Klippeinstruktør 2 topankre på traditionelle sikringer Kursusstandarden består af følgende dele: Formalia - regler for administration af uddannelsen Pensum for uddannelsen beskriver

Læs mere

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole

Sommerkurser 2016. 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole Sommerkurser 2016 5 forrygende kursusuger på sommerhøjskole - Friluftsliv og bevægelse (2 uger) - Cirkus, teater og musik (1 uge) - Musik og kunsthåndværk (1 uge) - Det gode liv (1 uge) Vil du være med?

Læs mere

Kredsundervisernes rammer, uddannelse og virke

Kredsundervisernes rammer, uddannelse og virke Kredsundervisernes rammer, uddannelse og virke A. FORMÅL Formålet er først og fremmest, at opkvalificere et antal fungerende flugtskydningsinstruktører, så de kan udøve praktisk instruktion i haglskydning.

Læs mere

Sikkerhedsbestemmelser

Sikkerhedsbestemmelser Version: 2018.06.23.docx Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Generelle bestemmelser... 3 3 Læsevejledning... 4 4 Risikovurdering... 4 5 Sikkerhedsinstruks... 4 6 Krav... 5 6.1 Vinterroning....

Læs mere

Maks. Antal kursister = 10 stks. Varighed: 2½ dage. Fra fredag eftermiddag kl. 16 til søndag eftermiddag kl. 16 (ca.). 20 timer i alt.

Maks. Antal kursister = 10 stks. Varighed: 2½ dage. Fra fredag eftermiddag kl. 16 til søndag eftermiddag kl. 16 (ca.). 20 timer i alt. N-Line kurser Jeg tilbyder 3 typer kurser: 1. Instruktørkurser (Kursus 1, 2, 2+, 3, 4 og 5) 2. Cueing-kurser (tillæg til instruktørkursus) 3. Kursus i danseteknik og musikforståelse Kursus 1: Målgruppe:

Læs mere

LÆRINGSPLAN FOR Lærerkursus

LÆRINGSPLAN FOR Lærerkursus UASSIFICERET LÆRINGSPLAN FOR Lærerkursus Udarbejdet af: HVS-UDD8 Dato og år: OKT 205 UASSIFICERET INDHOLDSFORTEGNELSE Side Forside Indholdsfortegnelse 2 Beskrivelse af Lærerkursus 3. Indledning 3 2. Forudsætninger

Læs mere

ART-træner-uddannelse Ungliv 2015

ART-træner-uddannelse Ungliv 2015 A.R.T. - Aggression Replacement Training er bygget på Kognitive Adfærds Terapeutiske principper, hvorfor en grundforståelse af KAT kan være en stor fordel såfremt man ønsker at implementere A.R.T. programmet

Læs mere

Kerteminde Kajakklub Mine muligheder. Kerteminde Kajakklub. Mine muligheder. Version: Mine muligheder.docx Side 1 af 6

Kerteminde Kajakklub Mine muligheder. Kerteminde Kajakklub. Mine muligheder. Version: Mine muligheder.docx Side 1 af 6 Version: 2018.04.24.docx Side 1 af 6 som medlem af Overblikket Vores kajakklub har et omfattende aktivitetsprogram, og det kan være svært at overskue. Derfor er her en kronologisk oplistning af dine muligheder.

Læs mere

Mindjuice Speakeruddannelse

Mindjuice Speakeruddannelse Mindjuice Speakeruddannelse Vi har længe haft en drøm om at skabe en helt særlig uddannelse i gennemslagskraft. Efter mange års erfaringer med og viden om det menneskelige potentiale er det nu endelig

Læs mere

# DEN ÅBNE SKOLE. Et samspil mellem folkeskolerne og Ungdomsskolen i Esbjerg Kommune

# DEN ÅBNE SKOLE. Et samspil mellem folkeskolerne og Ungdomsskolen i Esbjerg Kommune # DEN ÅBNE SKOLE Et samspil mellem folkeskolerne og Ungdomsskolen i Esbjerg Kommune INDHOLD Den Åbne Skole i samspil mellem folkeskolerne og Ungdomsskolen i Esbjerg Kommune....3 1: Undervisning på vandet

Læs mere

Åbent Vand Inspirationsdag DGI Svømning. Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand

Åbent Vand Inspirationsdag DGI Svømning. Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand DGI Svømning Åbent Vand Inspirationsdag 2018 Styrk dig selv som svømmer og træner i åbent vand Lørdag d. 18. august kl. 10-16 ved Marselisborg Lystbådehavn 2 Vær med, når DGI åbner dørene til den første

Læs mere

Kære medlemmer Endnu et nyhedsbrev her i det travle forår, hvor alting blomstre ligeså aktiviteterne i vores forening.

Kære medlemmer Endnu et nyhedsbrev her i det travle forår, hvor alting blomstre ligeså aktiviteterne i vores forening. Foreningsnyt nr. 6, maj 2015 Kære medlemmer Endnu et nyhedsbrev her i det travle forår, hvor alting blomstre ligeså aktiviteterne i vores forening. Nu på lørdag den 16. maj kl. 14.00 har vi første temadag

Læs mere

Turoversigt 2014. 13. 14. Juni - Skibelund tur. Start: Fredag d.13.6 kl 17:00. Hjemkomst: Lørdag til frokost. Turlængde: 2 x 11 km.

Turoversigt 2014. 13. 14. Juni - Skibelund tur. Start: Fredag d.13.6 kl 17:00. Hjemkomst: Lørdag til frokost. Turlængde: 2 x 11 km. Turoversigt 2014 13. 14. Juni - Skibelund tur Start: Fredag d.13.6 kl 17:00 Hjemkomst: Lørdag til frokost Turlængde: 2 x 11 km Medbring: Madpakke og drikkevarer til fredag aften Der er frisk vand på pladsen

Læs mere

Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne.

Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne. Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne. Bestyrelsen og instruktører ønsker alle tidligere og nye medlemmer velkommen til en ny sæson. Foråret er kommet tidligere end normalt så forhåbentligt, kan vi

Læs mere

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører:

DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år. Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015. Instruktører: TRÆNERKURSUS DHF trænerlinje foråret 2015 Et tilbud til trænere fra ca. 17 år Idrætshøjskolen Aarhus 15. maj 17. maj 2015 Instruktører: Nicolej Krickau, Casper Brunsgaard Jensen, Martin Hjortshøj, Peder

Læs mere

Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk. www.facebook.com/meldgaardheste.dk

Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk. www.facebook.com/meldgaardheste.dk Sjørupvej 13 Grønnerup 9640 Farsø Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk www.facebook.com/meldgaardheste.dk Islænder Ridecenter & Friluftsliv. Center

Læs mere

Roerniveau 2 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 2 kayak. Niveaubeskrivelse. Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund

Roerniveau 2 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 2 kayak. Niveaubeskrivelse. Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund Roerniveau 2 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 2 kayak Niveaubeskrivelse Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund 2. udgave, april 2009 www.kano-kajak.dk 1 Niveaubeskrivelse EPP 2 (tur/konkurrencekajak)

Læs mere

Velkommen i Skørping Triathlon Klub

Velkommen i Skørping Triathlon Klub Velkommen i Skørping Triathlon Klub De seks sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver sunde, hjælpsomme og positive

Læs mere

Indhold - Løft, håndtering, isætning og indstigning i kajakken

Indhold - Løft, håndtering, isætning og indstigning i kajakken EPP 1 (Tur/Kap) Tur- og Kapkajak Introduktion Målet med dette kursus er at introducere kursisterne til kano- og kajaksporten, og skabe gode oplevelser i sikre rammer. Der arbejdes med grundlæggende manøvrering

Læs mere

CROSS TRAINING FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN

CROSS TRAINING FAKTA GODT AT VIDE OM AKTIVITETEN CROSS TRAINING CROSS TRAINING I cross training laver du styrkeog pulsøvelser, der øger din kondition, og som gør dig stærkere. Nogle af øvelserne i cross training minder om øvelser fra gymnastik, mens

Læs mere

Tilmelding til Aktiv sommeruge 2013 torsdag d. 1. august - onsdag d. 7. august.

Tilmelding til Aktiv sommeruge 2013 torsdag d. 1. august - onsdag d. 7. august. 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Navn: Tilmelding til Aktiv sommeruge 2013 torsdag d. 1. august - onsdag d. 7. august. Aktivitetsnr. 11 Aktivitetsnr. 12 Aktivitetsnr. 13 Aktivitetsnr. 14 Aktivitetsnr.

Læs mere

Om holdene i DcH Herning

Om holdene i DcH Herning Om holdene i DcH Herning Få svar på spørgsmål vedr. vores hold og tilmelding til disse BEMÆRK: Der arbejdes i øjeblikket på en omstrukturering af klubbens hold så der kan ske ændringer i løbet af 2014.

Læs mere

på Vejlefjordskolen Sikkerhedsinstruks for kajakaktiviteter Vejlefjordskolen maj 2013 Side 1 af 8

på Vejlefjordskolen Sikkerhedsinstruks for kajakaktiviteter Vejlefjordskolen maj 2013 Side 1 af 8 KAJAK på Vejlefjordskolen Sikkerhedsinstruks for kajakaktiviteter Vejlefjordskolen maj 2013 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Identifikation af rederen 2. Beskrivelse af sejladsaktiviteter 3. Identifikation

Læs mere

Velkommen i Skørping Triatlon Klub

Velkommen i Skørping Triatlon Klub Velkommen i Skørping Triatlon Klub De seks sider informerer dig om, hvem vi er, hvad vi vil, og hvorfor vi vil. Vores sunde værdier og normer er ord og udsagn, der i brug giver sunde, hjælpsomme og positive

Læs mere

Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk. www.facebook.com/meldgaardheste.dk

Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk. www.facebook.com/meldgaardheste.dk Sjørupvej 13 Grønnerup 9640 Farsø Aktivitetsoversigt! Tlf.: 96 49 59 00 SMS: 20 80 59 21 heste@meldinfo.dk www.meldgaardheste.dk www.facebook.com/meldgaardheste.dk Islænder Ridecenter & Friluftsliv. Center

Læs mere

Samlet træningsplan Efterår 2014

Samlet træningsplan Efterår 2014 Samlet træningsplan Efterår 2014 Træningen i firkanter afvikles året igennem dog undtaget juli og december. Jagt 1 Træningen på Jagtholdene forbereder hunden til prøver og jagter, men der er også plads

Læs mere

Da klatrelivet ikke har fået så meget opmærksomhed i de senere år, som eks. Løb og Kajak har vi i 2012 valgt at sætte mere fokus på klatrekurser.

Da klatrelivet ikke har fået så meget opmærksomhed i de senere år, som eks. Løb og Kajak har vi i 2012 valgt at sætte mere fokus på klatrekurser. Klatre kurser Første halvår 2012 Kære Klatrefolk Da klatrelivet ikke har fået så meget opmærksomhed i de senere år, som eks. Løb og Kajak har vi i 2012 valgt at sætte mere fokus på klatrekurser. Vi vil

Læs mere

Tilmelding til Aktiv sommeruge i 2011 fra torsdag d. 4. august til og med onsdag d. 10. august.

Tilmelding til Aktiv sommeruge i 2011 fra torsdag d. 4. august til og med onsdag d. 10. august. Aktivitetsnr. 1 Aktivitetsnr. 2 Aktivitetsnr. 3 Aktivitetsnr. 4 Aktivitetsnr. 5 Aktivitetsnr. 6 Aktivitetsnr. 7 Hold nr. Aktivitetsnr. 8 Aktivitetsnr. 9 Aktivitetsnr. 10 Hold nr. Aktivitetsnr. 11 Hold

Læs mere

UDDANNELSESUDVALGET. Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2010. Henrik Kreipke Formand Jernbane Allé 64 3060 Espergærde Tlf. 4913 1821

UDDANNELSESUDVALGET. Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2010. Henrik Kreipke Formand Jernbane Allé 64 3060 Espergærde Tlf. 4913 1821 UDDANNELSESUDVALGET Kreds 6 KURSUSPROGRAM 2010 Henrik Kreipke Formand Jernbane Allé 64 3060 Espergærde Tlf. 4913 1821 Kursusprogram for 2010 Her er de nye kursustilbud. Kurserne er fortrinsvis for trænere,

Læs mere

IT-KURSUSKATALOG EFTERÅR 2014

IT-KURSUSKATALOG EFTERÅR 2014 IT-KURSUSKATALOG EFTERÅR 2014 1 SKOLER OG UDDANNELSE Nemt på nettet Borgernes kommunikation med det offentlige bliver i stadig højere grad digital. Holbæk Kommunes projekt Nemt på nettet er et tilbud om

Læs mere

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne

INSTRUKTØR UDDANNELSE. i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne INSTRUKTØR UDDANNELSE i meditation, mindfulness og anerkendende metode ved Henning Daverne GENERELT Hvem bør deltage? Denne uddannelse henvender sig til dig, der ønsker at styrke dine personlige og professionelle

Læs mere

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre.

Holbæk Juniorsejlklub Information til nye sejlere og forældre. Information til nye sejlere og forældre. Velkommen Velkommen som sejler og forældre i. Vi gælder os til at, I bliver en del af vores klub. Der er en del nye ting at forholde sig til, når man starter i

Læs mere

Turkanoinstruktør 2.1 Teori, praksis, turpædagogik mm. Her bliver du klædt på til eksamensdelen

Turkanoinstruktør 2.1 Teori, praksis, turpædagogik mm. Her bliver du klædt på til eksamensdelen De 7 kanoregler for kanosejlads i FDF Før du tager på kanotur, så er det vigtigt, at du har styr på de 7 kanoregler. De står nedenunder og er vigtige for, at alle får en god kanotur. Uddannelsen: Turkanoinstruktør

Læs mere

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014.

Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014. Program for Kvart Jernmand lørdag d. 16. august 2014. Programmet starter mandag d. 30. december (uge 1.) og slutter med konkurrencen søndag d. 16. august (uge 33). Programmet består altså af i alt 33 uger.

Læs mere

KURSUSKATALOG 2018/2019. amerikansk fodbold DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND

KURSUSKATALOG 2018/2019. amerikansk fodbold DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND KURSUSKATALOG amerikansk fodbold 2018/2019 DANSK AMERIKANSK FODBOLD FORBUND DAFF TRÆNERUDDANNELSER TRÆNERUDDANNELSER DAFF tilbyder hvert år træneruddannelser indenfor amerikansk fodbold. Uddannelserne

Læs mere

5 Camp Outdoor FDF Friluftscenter Sletten august Camp Outdoor Med naturen i fokus

5 Camp Outdoor FDF Friluftscenter Sletten august Camp Outdoor Med naturen i fokus 5 Camp Outdoor FDF Friluftscenter Sletten 23.-25. august 2019 Camp Outdoor 2019 Med naturen i fokus 5 Camp Outdoor FDF Friluftscenter Sletten 23.-25. august 2019 Camp Outdoor Camp Outdoor er for dig, der

Læs mere

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture.

Den konditionstræning du skal udføre de næste fire uger, kommer til at bestå af en blanding af intervaller og længere træningsture. TRÆNINGSPROGRAMMET CARDIO skal udføres 2 gange/ugen STYRKE skal udføres 3 gange/ugen Konditionstræning er godt for dit blodomløb, det kan udskille endorfiner, så du bliver gladere, give frisk luft og D-vitamin

Læs mere

Vejledning til gennemførelse af Praktisk eksamen til Træklatreinstruktør

Vejledning til gennemførelse af Praktisk eksamen til Træklatreinstruktør Baggrund: Som det ses herunder har vi valgt at lave en procedure hvor der reddes på ekstra reb. Dette på baggrund af at det ofte i de sammenhænge samrådet arbejder, er børn der skal hentes ned. Der kan

Læs mere

Niveau- og rammebeskrivelse for DKF Havkajakinstruktør 1-3. Som aftalt mellem Dansk Kano og Kajak Forbund og Havkajaksamrådet 2010

Niveau- og rammebeskrivelse for DKF Havkajakinstruktør 1-3. Som aftalt mellem Dansk Kano og Kajak Forbund og Havkajaksamrådet 2010 Niveau- og rammebeskrivelse for DKF Havkajakinstruktør 1-3 Som aftalt mellem Dansk Kano og Kajak Forbund og Havkajaksamrådet 2010 Instruktørniveauerne DKF instruktør 1 (hav) DKF instruktør 2 (hav) DKF

Læs mere

Generel Sikkerhedsinstruks for sejlads med kano, kajak og SUP

Generel Sikkerhedsinstruks for sejlads med kano, kajak og SUP Generel Sikkerhedsinstruks for sejlads med kano, kajak og SUP Sikkerhedsinstruksen er udarbejdet efter Søfartsstyrelsens regler. Afvigelser fra denne instruks skal aftales med rederen. 1. Identifikation

Læs mere

Vejledende retningslinier til niveauer i havkajak-uddannelse udarbejdet af havkajaksamrådet Formål Generelt

Vejledende retningslinier til niveauer i havkajak-uddannelse udarbejdet af havkajaksamrådet Formål Generelt Vejledende retningslinier til niveauer i havkajak-uddannelse udarbejdet af havkajaksamrådet Udkast revideret af Havkajaksamrådet revideret 19 april 2004 Gramattisk rettet 21 sep 2004 Formål Formålet med

Læs mere

Kære Alle i Århus Skiklub. Fantastiske, glædelige nyheder.

Kære Alle i Århus Skiklub. Fantastiske, glædelige nyheder. Kære Alle i Århus Skiklub. Fantastiske, glædelige nyheder. Vi er glade og stolte over, at kunne præsentere Den Nye Uge 11 tur 2019 for jer. Martin, Hanne og Johanne fra Vinterly Skirejser har arbejdet

Læs mere

Tennis i Hammel april 2013

Tennis i Hammel april 2013 Tennis i Hammel april 2013 1 Hammel Tennisklub Gl. Randersvej 22, 8450Hammel BESTYRELSEN Formand Peder Helbo Tlf. 86 96 32 13 40 75 82 22 Peder@helbo.com Kasserer Ole Hollenbo Tlf. 86 96 19 14 27 64 06

Læs mere

Deltagerinformation - Havkajak & Spa.

Deltagerinformation - Havkajak & Spa. Deltagerinformation - Havkajak & Spa. Kære deltagere I har tilmeldt jer Havkajak & Spa på Hotel Comwell Kellers Park sammen med Outdoorsports. Vi har gennem en årrække afholdt Havkajak & Spa arrangementet,

Læs mere

Kursusstandard for Instruktør 1 topreb og bouldering

Kursusstandard for Instruktør 1 topreb og bouldering Kursusstandard for Instruktør 1 topreb og bouldering Kursusstandarden består af følgende dele: Formalia - regler for administration af Dansk Klatreforbunds Instruktør 1-kursus Pensum for uddannelsen beskriver

Læs mere

Bente Rønberg Kursusplan for 2019 Ugekurser på Rydhave Slot

Bente Rønberg Kursusplan for 2019 Ugekurser på Rydhave Slot Ugekurser på Rydhave Slot Uge 7 Dobbelt Jacquard Lær at strikke mønsterteknikker på dobbeltapparat. Søndag den 10. februar kl. 17 fredag den 15. februar kl. 16 En betingelse for at deltage er, at du har

Læs mere

Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag

Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag Husk, at der er fodbold i 12-frikvarteret træneruddannelse som valgfag Elever i 7., 8. og 9. klasse på Holmebækskolen og Herfølge Skole kan vælge Ungtræner/Trænerspiren som valgfag. I praksis betyder det,

Læs mere

Bytræseminar Nyt fra praksis og uddannelse. Marianne Lyhne Skovskolen, IGN, Hortonom, faglærer

Bytræseminar Nyt fra praksis og uddannelse. Marianne Lyhne Skovskolen, IGN, Hortonom, faglærer Bytræseminar 2018 Nyt fra praksis og uddannelse Marianne Lyhne Skovskolen, IGN, Hortonom, faglærer Certifikater relateret til arborist: ABA; CS1, CS2, A1, og A2 ETW certificeret m. klatring 21/11/2018

Læs mere

Skejby trivsel i verdensklasse

Skejby trivsel i verdensklasse Gør tanke til handling VIA University College Skejby trivsel i verdensklasse FORÅR 2018 VIA University College 3 Skejby Trivsel i verdensklasse Ambitionerne er høje, når vi taler om sundhed og trivsel

Læs mere

POST DANMARK RUNDT - MOTION 6 10. august. 2014

POST DANMARK RUNDT - MOTION 6 10. august. 2014 POST DANMARK RUNDT - MOTION 6 10. august. 2014 Tilmelding åbnes 11. november 2013 60 deltagere. Først til mølle princip! Danmarks Cykle Union indbyder hermed alle cykelmotionister under DCU til at deltage

Læs mere

Målsætninger for Korsør Roklub

Målsætninger for Korsør Roklub Målsætninger for Korsør Roklub 2018-2021 Dette dokument beskriver målsætninger for Korsør Roklub, og har til formål at skabe en rød tråd i klubbens valg af aktiviteter og ønsker for fremtiden. Altså hvilken

Læs mere