Opgaver i LaTeX - IDA på AAU

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opgaver i LaTeX - IDA på AAU"

Transkript

1 Opgaver i LaTeX - IDA på AAU De fleste opgaver indeholder gennemgående flere dele: Basis, tips og bonus. Oplægget er, at alle laver basisopgaverne, mens de lidt sværere bonusopgaver kan laves efter behov, lyst og tid. Under tips gemmer der sig gode råd til forenklede metoder, pænere fremstilling og lignende. Hvis en opgave stilles uden at den nødvendige kommando er givet, kan der søges inspiration i slides eller Skabeloner.tex på hjemmesiden. Til løsninger af opgaver skal filen Opgaveskabelon.zip fra kursushjemmesiden bruges. Filen skal uploades til ShareLaTeX, som er vores online LaTeX-platform. Upload af projekter er beskrevet mere detaljeret i vejledningen til ShareLaTeX og slides. ShareLaTeX med den uploadede opgaveskabelon skal se således ud, for at du klar til at løse opgaverne. Husk, at der i Menu i øverste venstre hjørne skal være valgt Master.tex under Main document. Der er i alt 10 opgaver på de kommende sider. God fornøjelse med LaTeX!

2 Opgave 1 Inkludering af filer og kompilering Vi skal have oprettet opgave1 og inkluderet filen i master-filen. Klik på mappen filer i navigeringsstrukturen til venstre. Klik på New File i den lille ikonmenu ovenover og navngiv filen opgave1.tex. Klik på opgave1.tex, der er kommet frem i strukturen. Cursoren blinker nu i skrivevinduet i midten. Skriv heri din første Latex-tekst (og ikke \begin og \end{document}) Naviger tilbage til Master.tex og inkluder opgave1 før opgave2 med \include{}. Du er nu klar til at kompilere dokumentet og få vist outputtet i PDF. Tryk på den blå Recompile -knap i preview-vinduet til højre. Naviger tilbage til opgave1.tex og skriv lidt flere linjer eller afsnit. Tryk på den blå Recompile - knap for at se det opdaterede resultat.

3 Opgave 2 Kapitler, afsnit og underafsnit Åbn filen opgave2.tex i navigeringsstrukturen til venstre. Opret et kapitel med valgfrit navn. Kompiler og se resultatet. Indsæt et afsnit og et underafsnit med valgfrie navne. Kompiler og se resultatet. Tvunget sideskift kan laves med \newpage. Indsæt ét efterfulgt af noget valgfrit tekst. Kompiler og se resultatet. Opret et kapitel med valgfrit navn i opgave1. Så får hver opgave et kapitel med matchende nummer for nemheds skyld. Kompiler og se resultatet. Tips: Dokumentet indsætter en blank venstreside efter kapitler, som fylder et ulige antal sider og dermed slutter på en højreside. Det sker for at nye kapitler kan åbne på en højreside, ligesom øvrigt professionelt litteratur. Det er defineret i preamble aller øverst ( openright ). Indsæt et afsnit yderligere et niveau dybere. Kompiler og se resultatet hvad sker der med nummereringen? Dybden af afsnit og indholdsfortegnelse er defineret i preamble (linje 68-69).

4 Opgave 3 Formatering af tekst Åbn filen opgave3.tex i navigeringsstrukturen. Lav et kapitel, der hedder Formatering af tekst. Indsæt noget valgfrit tekst i fed skrift Indsæt noget valgfrit tekst i kursiv skrift Kompiler og se resultatet. Indsæt noget valgfrit tekst i både fed og kursiv. Tilføj en fodnote. Kompiler og se resultatet. Skulle man ønske at ændre justeringen af ord, linjer eller afsnit kan kommandoerne flushleft, flushright og center benyttes i et environment af \begin og \end. Indsæt f.eks. noget tekst, som er højrejusteret eller centreret. Tekst kan farves med \textcolor{farve}{tekst} (hvor farve henviser til almindelige farver, f.eks. red ). Leg lidt med forskellige farver og tekst. Hvis ikke standard-farverne er tilstrækkelige, kan man lave sine egne med \definecolor{navn}{rgb}{0,160,0}. Tallene angiver RGB-farver (Red, Green, Blue) fra Se evt. mere på Leg lidt med hjemmelavede farver med valgfrit navn.

5 Opgave 4 Punktopstilling Åbn filen opgave4.tex i navigeringsstrukturen. Lav et kapitel, der hedder Punktopstilling. Indsæt en punktopstilling med bullits. Der kan hentes inspiration i slides. Kompiler og se resultatet. Indsæt en punktopstilling med tal. Kompiler og se resultatet. Tilføj flere punkter til listerne. Kompiler og se resultatet. Tilføj underpunkter til en af opstillingerne. Dette gøres ved at tilføje et nyt environment af \begin og \end. Man kan selv bestemme typen af enkelte bullits med f.eks. \item[a.]. Leg lidt med mulighederne. Det kan dog også gøres mere globalt for hele listen. Der kan tilføjes alle tegn efter ønske i [] efter \begin{itemzie}, f.eks. \begin{itemize}[label=$\star$]. Prøv at udskifte \star med \circ og/eller andre tegn og se resultatet. Tælleren i den nummererede liste kan også ændres efter ønske i [] efter \begin{enumerate}, f.eks. \begin{enumerate}[label=\alph*.]. Kompiler og se resultatet. Andre eksempler på sammensætning af type og tegn: \arabic*) 1), 2), 3) \alph*. a., b., c. \Alph*) A), B), C) \roman*. i., ii., iii. \Roman*. I., II., III.

6 Opgave 5 Indsættelse af billeder Åbn filen opgave5.tex i navigeringsstrukturen. Lav et kapitel, der hedder Billeder. Indsæt billede1.jpg, som ligger i mappen billeder, så det er centreret og fylder hele siden. Figurtekst og label er valgfri. Der kan hentes inspiration i slides eller i Skabeloner.tex på hjemmesiden. Kompiler og se resultatet. Skift billedet ud med billede2.jpg. Reducer billedet til at fylde 50 % af tekstbredden og udskift figurteksten. Kompiler og se resultatet. Indsæt evt. et nyt billede efter eget valg. Prøv at indsætte de to billeder ved siden af hinanden med minipages. Koden kan kopieres fra Skabeloner.tex på hjemmesiden. Leg lidt med størrelser, captions og figurer. Hvis der er kommet en warning om multiply-defined labels, er der formentlig flere labels, der hedder billede1. Sørg altid for unikke labels! Der er også mulighed for at have 3 eller flere billeder på stribe. Se evt. en beskrivelse af dette i Skabeloner.tex på hjemmesiden.

7 Opgave 6 Indsættelse af tabeller Åbn filen opgave6.tex i navigeringsstrukturen. Lav et kapitel, der hedder Tabeller. Afkod og lav denne simple tabel med 6 celler, så den sidder midt på siden. Figurtekst og label er valgfri. Husk både et table -environment og et tabular -environment. Der kan hentes inspiration i slides eller i Skabeloner.tex på hjemmesiden. Kompiler og se resultatet. A1 B1 C1 A2 B2 C2 Lav et afsnit der hedder Peters skoleskema. Kopier og indsæt skoleskemaet fra Skabeloner.tex på hjemmesiden. Kompiler og se resultatet. Skriv alle ugedage med fed skrift. Centrer indholdet af ugedagenes kolonner. Indsæt en ekstra linje i tabellen, som viser hvad Peter skal have imellem 11:00 12:00. Indsæt to ekstra kolonner, som viser hvad Peter skal lave lørdag og søndag. Tips: Alt er muligt i LaTeX. Der kan flettes kolonner og rækker, farves celler, roteres tekst og meget mere. Søg blot på Google eller se evt. mere i Lars Madsens Introduktion til LaTeX. Flet Lørdag og Søndag sammen til Weekend med funktionen \multicolumn. Den skal have tre input: \multicolumn{antal kolonner}{opsætning}{indhold}. Tip: Opsætning handler om justeringen (l, c eller r) samt streger. Kolonner der er for brede kan indskrænkes med funktionen p{bredde} i tabel-preamblen i stedet for l, c eller r. Prøv at udskifte første kolonnes l med p{1cm}. Kolonnen er automatisk venstrejusteret. Den kan centreres med >{\centering\arraybackslash}p{1cm}. Det er også muligt at lave mere professionelt udseende tabeller som vist i slides, hvor nederste og øverste streger er tykkere samt hvor de lodrette streger undlades. Koden til nedenstående tabel kan også findes i Skabeloner.tex på hjemmesiden. Kig lidt på koden, hvis det har interesse og bemærk forskellene. Case Bemanding Rapporter Noter Se notits Tabel 6.1: Overblik over cases.

8 Opgave 7 Indsættelse af matematik Åbn filen opgave7.tex i navigeringsstrukturen. Lav et kapitel, der hedder Matematik og et afsnit der hedder Ligninger. Indsæt en valgfri ligning med label i et align -environment. Der kan hentes inspiration i slides eller i Skabeloner.tex på hjemmesiden. Kompiler og se resultatet. Eksperimenter med andre ligninger. F.eks. med brøker (\frac{}{}) eller gange-tegn (\cdot). \cdot er en af de funktioner, man hurtigt lærer, når man skriver matematik i LaTeX. Prøv at udskifte det med \m og kompiler igen. Genvejen er kodet i preamble for at lette arbejdet. Parenteser kan laves manuelt med ( ) eller mere dynamisk \left( og \right). Hvordan er de forskellige fra ( ), når de bruges omkring brøker? Lav et nyt align -environment. Afkod og lav følgende ligning. Hint: Sum-tegnet er lavet med \sum, mens pilen er lavet med \overrightarrow{}. xi = x hav + x sø + x fjord +... Hvor blev ø af? Måske \textit{} kan hjælpe? Tilføj tal med tilhørende enhed med kommandoen \SI{tal}{enhed} til én af ligningerne. Til at skrive matematik udenfor et align-environment anvendes også kommandoerne fra SIunitxpakken. Dette er yderst anvendeligt i brødteksten, figurtekster, tabeller osv. Lav et afsnit Matematik i brødtekst. Indsæt enheder med \si-kommandoen, tal + enheder med \SI-kommandoen og specialtegn med $$-konstruktionen sammen med noget valgfri brødtekst. Der kan hentes inspiration i slides eller i Skabeloner.tex på hjemmesiden. Kompiler og se resultatet. Prøv at indsætte 20 $\decc$. Genvejen er ligeledes kodet i preamble. Tilføj en linje mere til én af ligningerne (linjeskift med \\). Leg med justeringen (linjerne venstrejusteres hvor der placeres et & i hver linje - se evt. mere i Skabeloner.tex). Tilføj endnu en linje og fjern nummereringen af de to øverste ligninger (\nonumber). Dette kan tænkes anvendt ved udledninger, hvor kun den endelige formel ønskes nummereret. Efter formlerne skal variablene/symbolerne defineres. Dette kan med fordel bygges op i en tabel. Koden til nedenstående kan også findes i Skabeloner.tex på hjemmesiden, hvis det har interesse. Φ = ρ c p q v T Hvor: Φ Varmestrøm [W] ρ Luftens densitet [kg/m 3 ] c p Luftens specifikke varmefylde [J/kgK] q v Volumenstrøm [m 3 /s] T Temperaturforskel [K]

9 Opgave 8 Indsættelse af interne referencer Åbn filen opgave8.tex i navigeringsstrukturen. Lav et kapitel, der hedder Interne referencer. Indsæt en \label{valgfrit ID} efter \chapter{matematik} i opgave 7. Henvis til kapitlet med f.eks. Kapitel \ref{valgfrit ID} omhandlede matematik. Kompiler og se resultatet. Henvis til den første ligning indsat i kapitel 7, som havde en label. Prøv både med \ref og \eqref og se forskellen. Indsæt et valgfrit billede eller en tabel og henvis til elementet eller henvis til billeder/tabeller i kapitel 5/6. Husk at man selv skal skrive figur, tabel, afsnit eller ligning foran, da reference blot indsætter tallet. Indsæt en reference til et valgfrit element tidligere i opgaverne, som også henviser til sidetallet. Det gøres med \vref.

10 Opgave 9 Indsættelse af kilder Åbn filen opgave9.tex i navigeringsstrukturen. Lav et kapitel, der hedder Kilder. Alle kilder ligger i filen bibtex/litteratur.bib. Først skal vi tilføje den første kilde, som er bogen Physics for Scientists and Engineers. Åben filen bibtex/litteratur.bib og tjek om bogen findes i filen. Henvis til kilden med \citep{label}. Kompiler og se resultatet. Bagerst i dokumentet vil der nu være en litteraturliste over de kilder, som er anvendt i teksten. Der kan altså godt være tilføjet mange kilder i litteratur.bib, men de vil ikke blive tilføjet listen bagerst, før de er anvendt i teksten. Prøv både en passiv og aktiv kildehenvisning og se forskellen. Der kan hentes inspiration i slides eller i Skabeloner.tex på hjemmesiden. Kompiler og se resultatet. Tilføj en ny kilde af typen manual i filen bibtex/litteratur.bib, henvis til den i dokumentet og se forskellen i litteraturlisten. Det er muligt at tilføje valgfri tekst til henvisningen ( side 9, tabel 7.2, kapitel 8 og lign.). Prøv at indsætte en valgfri tekst i [] og kompiler igen. Sidder teksten helt op ad kommaet? Start med et mellemrum i [].

11 Opgave 10 Opsætning af projekt I kan søge inspiration til opbygningen af jeres projekt i projektskabelonen på kursushjemmesiden. Upload projektskabelonen som et nyt project i ShareLaTeX. Kig lidt på indholdet af Rapport.tex. Klik på Menu i øverste venstre hjørne. Vælg Rapport.tex under Main document. Kompiler projektskabelonen og se projektrapporten i PDF. Tips: Hvis kapiteludseendet ikke falder i jeres smag, kan det skiftes i preamble. Nye chapterstyles kan findes ved at Google memoir chapter styles. Det første hit rummer adskillige stile samlet af Lars daleif Madsen. Hvis I ønsker at ændre kildehenvisninger fra Harvard-metoden ([Efternavn, År]) til numereret ([1]), følg denne lille guide: Skift \bibliographystyle{bibtex/harvard} til \bibliographystyle{unsrt} (fortløbende nummerering) eller \bibliographystyle{plain} (sorteret alfabetisk) i preamblen. Slet eller udkommenter \usepackage{natbib} og \bibpunct{...} i preamblen (sæt fx % foran linjerne). Benyt \cite i stedet for \citep ved hver kilde. Rediger sidehoved/sidefod (pagestyle) i preamble, så det passer til jeres projekt.

Opgaver i LaTeX - IDA på AU

Opgaver i LaTeX - IDA på AU Opgaver i LaTeX - IDA på AU De fleste opgaver indeholder gennemgående flere dele: Basis, tips og bonus. Oplægget er, at alle laver basisopgaverne, mens de lidt sværere bonusopgaver kan laves efter behov,

Læs mere

Opgaver i LaTeX - IDA på AAU

Opgaver i LaTeX - IDA på AAU Opgaver i LaTeX - IDA på AAU Gennemgående er opgaverne opdelt i en obligatorisk del og en bonus del. Oplægget er, at alle laver opgaverne i den obligatoriske del, mens opgaverne i bonusdelen kan laves

Læs mere

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold

Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007 Indhold Større skriftlige opgaver i Microsoft Word 2007... 1 Inddeling i afsnit... 2 Sideskift... 2 Sidetal og Sektionsskift... 3 Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Diabetesforeningens lokale hjemmesider

BRUGERVEJLEDNING. Diabetesforeningens lokale hjemmesider BRUGERVEJLEDNING Diabetesforeningens lokale hjemmesider Om Diabetesforeningens lokale hjemmesider Alle Diabetesforeningens lokalforeninger, børnefamilie- og ungergrupper har en officiel hjemmeside. Det

Læs mere

Aalborg oktober 2017

Aalborg oktober 2017 Aalborg oktober 2017 Baggrund for kurset Hvorfor jeg er kvalificeret Oplæg med pause + opgaver Følg med i slides Opsamling i opgaver og demonstration Spørgsmål Hjemmeside og vejledning til installation

Læs mere

http://www.fya.byethost13.com/forside.html

http://www.fya.byethost13.com/forside.html I dette dokument forklares den basale brug af TeX, et programmeringssprog velegnet til at skrive matematiske dokumenter i, som det foregår i TeXnicCenter. De programmer, der skal bruges kan findes via

Læs mere

Opgaveark....Of doom! Bjarke Mønsted

Opgaveark....Of doom! Bjarke Mønsted LATEX Opgaveark...Of doom! Bjarke Mønsted Indhold 1 Pointsystem 1 2 Installation (15 point) 2 3 Hent preamble (15 point) 2 4 Kompiler et dokument (10 point) 2 5 Ligninger (10 point) 2 5.1 Bonusopgave:

Læs mere

Indstillinger. 1. Built-in viewer 2. Built-in viewer embedded 3. Ekstern viewer

Indstillinger. 1. Built-in viewer 2. Built-in viewer embedded 3. Ekstern viewer TeXMaker guide TeXMaker er den editor, som vi anbefaler til at skrive LaTeX i. Det er en såkaldt cross-platform editor og kan benyttes til både Windows, Mac og Linux. TeXMaker er en ret almindelig editor

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Word tips til skriftlig eksamen

Word tips til skriftlig eksamen Word tips til skriftlig eksamen Indhold Word tips til skriftlig eksamen... 1 Forord...2 Sidehoved...3 Sidefod...3 Sidetal og side x af y...4 Gem som skabelon...5 Indsæt sideskift...6 Vis koder...6 Tekstformatering...7

Læs mere

TYPO3 TRIN FOR TRIN 3

TYPO3 TRIN FOR TRIN 3 TYPO3 TRIN FOR TRIN 3 De indledende øvelser er fuldstændig de samme som i TYPO3 TRIN FOR TRIN 1 side 1-2. Du åbner altså din browser, skriver ale.dk/typo3 i Adressefeltet, og klikker på ordet Side i menuen

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/wp-admin Brugernavn: Password: April, 2015 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

1. Større opgaver i word

1. Større opgaver i word Indholdsfortegnelse 1. Større opgaver i word...1 1.1. Typografier... 1 1.1.1. Normal... 1 1.1.2. Overskrifter... 5 1.2. Dispositionsvisning... 6 1.3. Indholdsfortegnelse... 6 1.4. Krydshenvisninger...

Læs mere

5 ARBEJDE MED EDITOREN

5 ARBEJDE MED EDITOREN 5 ARBEJDE MED EDITOREN Editor (eller Rich Tekst Editor) er et indbygget indholdsredigerings værktøj, hvor man uden nogen kendskab til HTML kodning kan skrive tekst, indsætte billeder, videoer og links.

Læs mere

Baggrund for kurset Hvorfor jeg er kvalificeret 2 sæt med slides og opgaver Følg med i slides. Spørgsmål Hjemmeside og installation

Baggrund for kurset Hvorfor jeg er kvalificeret 2 sæt med slides og opgaver Følg med i slides. Spørgsmål Hjemmeside og installation Aarhus februar 2018 Baggrund for kurset Hvorfor jeg er kvalificeret 2 sæt med slides og opgaver Følg med i slides Opsamling i opgaver og demonstration Spørgsmål Hjemmeside og installation jesper.noergaard.eu/latex/au

Læs mere

Øvelser og Opgaver til L A T E X-kurset 2014

Øvelser og Opgaver til L A T E X-kurset 2014 Øvelser og Opgaver til L A T E X-kurset 2014 Øvelser og opvarmning til projekt Dette afsnit indeholder en række øvelser som har til formål at lære dig at skrive matematik i L A TEX. Løsningerne på nogle

Læs mere

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent

Filupload LEJERBO.DK FILARKIV UNDER MØDER OSV. Upload filer til et eksisterende filupload-komponent 1 Filupload Tips! Vi har forberedt nogle sider til dig med et filupload-komponent. Blandt andet siden Møder. På den måde kan du nemt uploade filer, fx referater, vedtægter eller husorden til jeres hjemmeside.

Læs mere

Opret en side/artikel og rediger din side

Opret en side/artikel og rediger din side 1 Opret en side/artikel og rediger din side Tips! Når du skal opbygge din hjemmeside og oprette sider og lægge indhold ind, så kig her. Nogle gange har vi oprettet nogle sider på forhånd, andre gange skal

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 3 Log ind... 3 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 4 Opret ny artikel... 8 a) Skriv direkte i tekstfelt... 9 b) Indsæt tekst

Læs mere

MANUAL - Joomla! Version 1

MANUAL - Joomla! Version 1 MANUAL - Joomla! Version 1 Indhold Retningslinjer for hjemmesiden... 2 Log ind... 2 Ret i en artikel, der allerede er oprettet... 3 Opret ny artikel... 6 a) Skriv direkte i tekstfelt... 7 b) Indsæt tekst

Læs mere

Baggrund for kurset Hvorfor jeg er kvalificeret 2 sæt med slides og opgaver Følg med i slides. Spørgsmål Hjemmeside og installation

Baggrund for kurset Hvorfor jeg er kvalificeret 2 sæt med slides og opgaver Følg med i slides. Spørgsmål Hjemmeside og installation Aarhus oktober 2017 Baggrund for kurset Hvorfor jeg er kvalificeret 2 sæt med slides og opgaver Følg med i slides Opsamling i opgaver og demonstration Spørgsmål Hjemmeside og installation jesper.noergaard.eu/latex/au

Læs mere

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling

Orddeling. Automatisk orddeling. Manuel orddeling. Word 2010 18 thoremil.dk. Vælg fanebladet [Sidelayout] Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Orddeling Automatisk orddeling Vælg [Orddeling] Markér Automatisk orddeling Manuel orddeling Vælg [Orddeling] Klik [Manuelt] For hvert ord, som vises, kan der gøres følgende: Accepter det foreslåede orddelingssted

Læs mere

Modul 2 - Computerens drev og tekstbehandling. Computerens netværksdrev og mappen dokumenter

Modul 2 - Computerens drev og tekstbehandling. Computerens netværksdrev og mappen dokumenter IT-Brugerkursus Modul 2 - Computerens drev og tekstbehandling Indholdsfortegnelse Computerens netværksdrev og mappen dokumenter Oprettelse af mapper Navngivning og omdøbning af mapper Sletning af mapper

Læs mere

Kort brugervejledning til DCE rapportskabelon

Kort brugervejledning til DCE rapportskabelon Kort brugervejledning til DCE rapportskabelon Indhold Indledning... 1 Installation af DCE s rapportskabelon... 1 DCE's rapportskabelon: Det grundlæggende... 1 Sådan laves en ny rapport... 2 Genvejstaster

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/pco-login Brugernavn: Password: Juli, 2019 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

Initialmåling for deltager

Initialmåling for deltager Initialmåling for deltager Kundedemo - Demohold Deltagerkode - leif Kendt pensum Mulig tilvækst 25% 25% af de pensum relaterede spørgsmål blev besvaret rigtigt. I gang med tekstbehandling 1 Tilpasse opsætning

Læs mere

Opsætning af 60 dags regel

Opsætning af 60 dags regel 2015 Opsætning af 60 dags regel Indhold... 0 Guide til opsætning af 60-dags regel i Autolog Klienten... 1 Hvad er forskellen mellem den Automatiske og Manuelle opsætning af 60-dags reglen?... 2 Hvordan

Læs mere

Lav din egen forside i webtrees

Lav din egen forside i webtrees Lav din egen forside i webtrees Du behøver ikke at kunne kode eller gøre noget advanceret for at designe din helt egen forside i webtrees. Alt du skal gøre er bare at gøre brug af den indbygget editor.

Læs mere

Introduktion til Calc Open Office med øvelser

Introduktion til Calc Open Office med øvelser Side 1 af 8 Introduktion til Calc Open Office med øvelser Introduktion til Calc Open Office... 2 Indtastning i celler... 2 Formler... 3 Decimaler... 4 Skrifttype... 5 Skrifteffekter... 6 Justering... 6

Læs mere

Opgaveteknisk vejledning Word 2011 til Mac. Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015

Opgaveteknisk vejledning Word 2011 til Mac. Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015 Opgaveteknisk vejledning Word 2011 til Mac Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015 Gem!!! Så snart et dokument er oprettet skal det gemmes under et fornuftigt navn, gør det til en vane at gemme hele tiden

Læs mere

Oktober Dokumentpakker

Oktober Dokumentpakker Oktober 2017 Dokumentpakker Dokumentpakkerne er et værktøj til at udskrive dynamiske breve, som har en standardtekst i brevet, og hvor der automatisk sættes blandt andet patientens navn, adresse og aftaletid

Læs mere

Introduktion til EXCEL med øvelser

Introduktion til EXCEL med øvelser Side 1 af 10 Introduktion til EXCEL med øvelser Du kender en almindelig regnemaskine, som kan være til stort hjælp, når man skal beregne resultater med store tal. Et regneark er en anden form for regnemaskine,

Læs mere

Velkommen til denne korte vejledning i hvordan du kan oprette dine egne sider på foreningens hjemmeside.

Velkommen til denne korte vejledning i hvordan du kan oprette dine egne sider på foreningens hjemmeside. Side 1 Velkommen til denne korte vejledning i hvordan du kan oprette dine egne sider på foreningens hjemmeside. Login til mine websider Du starter med at logge ind som medlem. Herefter klikker du på den

Læs mere

Skabelonfilen er udarbejdet i Word til Windows (Office 2010) og er også afprøvet i Word til Mac.

Skabelonfilen er udarbejdet i Word til Windows (Office 2010) og er også afprøvet i Word til Mac. Nordiske Studier i Leksikografi 13 (København 2015) Brug af stilark Vi vil gerne have at alle forfattere benytter den Word-fil som redaktionen har udarbejdet og sendt ud, både forfattere og redaktører

Læs mere

Kapitel 13 Arbejde med Typografier:

Kapitel 13 Arbejde med Typografier: Kom i gang med Kapitel 13 Arbejde med Typografier: Introduktion til Typografier OpenOffice.org Rettigheder Dette dokument er beskyttet af Copyright 2005 til bidragsyderne som er oplistet i afsnittet Forfattere.

Læs mere

1.0 Velkommen til manualen for Editor 1. 1.1.1 Editorens typiske udseende 1. 1.1.2 HTML-kode 1. 1.1.3 Generelle funktioner og deres ikoner 2

1.0 Velkommen til manualen for Editor 1. 1.1.1 Editorens typiske udseende 1. 1.1.2 HTML-kode 1. 1.1.3 Generelle funktioner og deres ikoner 2 1.0 Velkommen til manualen for Editor 1 1.1 Editoren 1 1.1.1 Editorens typiske udseende 1 1.1.2 HTML-kode 1 1.1.3 Generelle funktioner og deres ikoner 2 1.2 Værktøjslinjer 2 1.3 Ikoner 2 1.3.1 Liste over

Læs mere

Manual CoffeeCup Visitkort konsulenter

Manual CoffeeCup Visitkort konsulenter Manual CoffeeCup Visitkort konsulenter Indhold 2 Start Lidt om sidens layout 3 Åbn den downloadede fil i CoffeeCup og gem den som dit eget projekt 3 Knapperne Ring og Mail Indsæt nyt link på Ring og mail

Læs mere

Opgaveteknisk vejledning Word 2016 til Mac. Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015

Opgaveteknisk vejledning Word 2016 til Mac. Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015 Opgaveteknisk vejledning Word 2016 til Mac Tornbjerg Gymnasium 10. december 2015 Gem!!! Så snart et dokument er oprettet skal det gemmes under et fornuftigt navn, gør det til en vane at gemme hele tiden

Læs mere

SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step

SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step SIGIL Sådan opretter du en e- bog Step by Step Af Gitte Winter Graugaard Nov. 2013, Sigil version 0.7.2 1 Her følger en intro skridt for skridt til at oprette en e- bog i SIGIL og publicere den på SAXO

Læs mere

Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for. SOIF www.soif.dk

Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for. SOIF www.soif.dk Mini-guide for opdatering af hjemmesiden for SOIF www.soif.dk Senest opdateret: 03-07-2009 Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 2 Lidt generelt om KlubCMS 3 Brugere/Brugergrupper 3 Sideopbygning:

Læs mere

8.0 Distriktshjemmesider

8.0 Distriktshjemmesider 8.0 Distriktshjemmesider Indhold Login... 2 Forside... 3 Distriktsside opbygning...4 Rediger på en side... 5 Upload filer til mediebibliotek... 8 Kontroller links på filer... 12 Indsæt billeder... 13 Slet

Læs mere

1. Opbygning af et regneark

1. Opbygning af et regneark 1. Opbygning af et regneark Et regneark er et skema. Vandrette rækker og lodrette kolonner danner celler, hvori man kan indtaste tal, tekst, datoer og formler. De indtastede tal og data kan bearbejdes

Læs mere

L A TEX begynderkursus 19. april 2006

L A TEX begynderkursus 19. april 2006 L A TEX begynderkursus 19. april 2006 Tobias Steinmann & Martin Heller latex@student.dtu.dk Indhold Om os og kurset Mål med kurset Særlige bemærkninger Indhold Om os og kurset generelt. Mål. Generel introduktion

Læs mere

Zotero. En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word

Zotero. En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET Zotero En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word Maj 2017 Indholdsfortegnelse Tilføj/Download

Læs mere

10.0 Velkommen til manualen for bruger administration Introduktion til manualen Menuen Startside

10.0 Velkommen til manualen for bruger administration Introduktion til manualen Menuen Startside 10.0 Velkommen til manualen for bruger administration 1 10.1 Introduktion til manualen 1 10.2 Startside 1 10.3 Menuen Startside 2 10.3.1 Din brugerprofil 2 10.3.1.1 Ret password 3 10.4 Rediger kanaler

Læs mere

Brug af Word til matematik

Brug af Word til matematik Flex på KVUC, matematik C Brug af Word til matematik Word er et af de gængse tekstbehandlingssystemer der slipper bedst fra det at skrive matematiske formler. Selvfølgelig findes der andre systemer der

Læs mere

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Rambøll Hjemmeside Full Responsive Dato Oktober 2017 BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 01 Dato

Læs mere

Sådan gør du Microsoft Excel 2013

Sådan gør du Microsoft Excel 2013 Microsoft Excel 2013 Indholdsfortegnelse Beskyttelse... 3 Diagram... 5 Flyt og kopiér... 6 Formatering... 8 Frys ruder... 12 Sideopsætning og udskriv... 13 Sortering... 15 Udskrive diagrammer... 16 Diagram...

Læs mere

Huskesedler rapportskrivning Grundforløb

Huskesedler rapportskrivning Grundforløb Indhold Stikordsregister... 2 Indsæt... 3 Afsnit... 4 Typografi... 5 Billede... 6 WordArt/vandmærke... 7 Sidehoved og fod... 8 Sidelayout... 9 Tabel... 10 Tabel Kanter og skygger... 11 Fodnoter... 12 Indholdsfortegnelse...

Læs mere

One Line/Cite View til LibreOffice

One Line/Cite View til LibreOffice One Line/Cite View til LibreOffice Indhold Indsæt referencer i et dokument... 2 Modificer en reference i teksten... 4 Tilføj tidsskriftsspecifikke output styles... 5 Formater dokument og indsæt bibliografi...

Læs mere

EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET. Zotero. version 5

EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET. Zotero. version 5 EN VEJLEDNING FRA UCL BIBLIOTEKET Zotero version 5 En praktisk guide - sådan henter du referencer - sådan redigerer du referencer - sådan indsætter du referencer i Word - sådan deler du referencer November

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 www.t3cms.dk TYPO3 Manual Version 6.2 Side 1 af 20 T3CMS Tlf: 70 25 00 22 Indholdsfortegnelse Generel info om TYPO3 3 Rediger din side 4-6 Indsættelse af links 7 Indsæt

Læs mere

Referencehåndtering i Word

Referencehåndtering i Word Dato: 31. august 2016 Ref.: Randi Juul Nørskov og Lene Nørskov Lange, VIA Bibliotekerne Referencehåndtering i Word Når du skriver opgave i Word, kan du lave henvisninger og tilføje referencer undervejs

Læs mere

Kingos tekstdokumenter

Kingos tekstdokumenter Kingos tekstdokumenter Via sagskortkomponenten Dokumenter kan der arbejdes med dokumenter på en sag. I Kingo oprettes tekstdokumenter i systemets indbyggede teksteditor, der åbnes ved at vælge Opret dokument.

Læs mere

Hvordan laver man en automatisk Indholdsfortegnelse i Word?

Hvordan laver man en automatisk Indholdsfortegnelse i Word? Automatisk Litteraturliste i Word side 1 Hvordan laver man en automatisk Indholdsfortegnelse i Word? Af Mikkel A. Auning-Hansen Jeg har oplevet at stort set ingen af mine medstuderende ved hvordan man

Læs mere

Vælg Filer, Sideopsætning; sæt alle margener (top, bund, venstre, højre) til 2,5 cm og vælg knappen Standard ja til meddelelsen.

Vælg Filer, Sideopsætning; sæt alle margener (top, bund, venstre, højre) til 2,5 cm og vælg knappen Standard ja til meddelelsen. Opsætning Lav først følgende indstillinger i word. Vælg Filer, Sideopsætning; sæt alle margener (top, bund, venstre, højre) til 2,5 cm og vælg knappen Standard ja til meddelelsen. Vælg Funktioner, Tilpas

Læs mere

Her ser du dit arbejde i preview undervejs og udgiver dit arbejde når du er færdig. (se side 4)

Her ser du dit arbejde i preview undervejs og udgiver dit arbejde når du er færdig. (se side 4) Sitecore vejledning Hvad er det? Sitecore er det program, den officielle del af Spejdernet laves i. Sitecore er et Content Management System, dvs. indholds-håndteringssystem til hjemmesider. Hvordan starter

Læs mere

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013

Huskesedler. Design og automatisering af regneark. Microsoft Excel 2013 Huskesedler Design og automatisering af regneark Microsoft Excel 2013 Januar 2017 Knord Side 2 Indholdsfortegnelse Ark... 4 Beskyttelse... 6 Diagram... 7 Eksport af data... 8 Fejlretning i formler... 9

Læs mere

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer.

Vi anbefaler, at du lader boksen med træffetider blive liggende på din afdelingsforside. Hvad der ellers skal være af indhold er op til jer. 1 Tips! På din forside har du mange muligheder for at tilføje forskellige komponenter, så du kan tilpasse siden til din afdeling eller organisations egne behov. Det er dog ikke alle komponenter, der kan

Læs mere

Tekniske retningslinjer ved skriftlige produkter ved akademiuddannelserne, UCN act2learn

Tekniske retningslinjer ved skriftlige produkter ved akademiuddannelserne, UCN act2learn Tekniske retningslinjer ved skriftlige produkter ved akademiuddannelserne, UCN act2learn INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 3 2. Layout... 3 3. Kildehenvisning / referering... 4 3.1 Harvard systemet...

Læs mere

Formatering af tekst, JCE Editor, Joomla

Formatering af tekst, JCE Editor, Joomla Formatering af tekst, JCE Editor, Joomla skrevet af Inge Vittrup Paragraph anvender du ved almindelige sætninger. Heading 1 er hovedoverskrift med største skrift. Heading 2 er overskrift til en artikel

Læs mere

Nolde Museet. I gang med Dreamweaver. Opgave. Opgavebeskrivelse. Layout. Mål og CSS

Nolde Museet. I gang med Dreamweaver. Opgave. Opgavebeskrivelse. Layout. Mål og CSS Opgavebeskrivelse Lav en webside om i Sønderjylland. Opgaven fører dig igennem de basale ting, hvad angår opbygningen af en side med CSS. Der er ikke tale om et komplet site, men du kan bruge opgaven som

Læs mere

Tekniske retningslinjer ved skriftlige produkter ved akademiuddannelserne. UCN act2learn

Tekniske retningslinjer ved skriftlige produkter ved akademiuddannelserne. UCN act2learn Tekniske retningslinjer ved skriftlige produkter ved akademiuddannelserne UCN act2learn Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Layout... 3 3. Kildehenvisning / referering... 4 3.1 Harvard systemet...

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress.

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet og lægge nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx

Opret en nyhed LEJERBO.DK OPRET EN NYHED 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR. Gå ind på din hjemmeside, fx 1 Opret en nyhed 1. LOG PÅ MIT LEJERBO OG LOG PÅ SOM REDAKTØR Gå ind på din hjemmeside, fx https://afd154-0.lejerbo.dk I øverste højre hjørne klikker du på Mit Lejerbo eller hængelåsen. Du sendes til login-siden

Læs mere

BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning

BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning BRUGERGUIDE Nfoo Concept Digital Skiltning Herunder finder du en introduktion til de forskellige funktioner i administrationsmodulet til dit Nfoo Concept Digital Skiltning INDHOLD LOGIN OG INDSTIL SPROG...

Læs mere

RefWorks - One Line/Cite View

RefWorks - One Line/Cite View RefWorks - One Line/Cite View Indhold Indsæt referencer i et dokument... 2 Formater dokument og indsæt bibliografi... 4 Modificer en reference i teksten... 6 Tilføj tidsskriftsspecifikke output styles...

Læs mere

Webmail Gmail Generelt Side 1

Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 1 Webmail Gmail Generelt Side 2 Indholdsfortegnelse Oprette en Gmail...... Side 4 Indbakken Oversigt...... Side 9 Skriv en mail...... Side 11 Formateringsværktøjer...... Side

Læs mere

1 af 5. Nogle. Word. funktioner. Mvh otto. Indhold. Fortryd

1 af 5. Nogle. Word. funktioner. Mvh otto. Indhold. Fortryd 1 af 5 Nogle funktioner til tekstbehandling i Meningen med vejledningen her er at kursisterne i forbindelse med større skriftlige opgaver f.eks. Historieopgaven, Mini SSO, Større Skriftlig Opgave (SSO)

Læs mere

Introduktion til L A TEX

Introduktion til L A TEX Introduktion til L A TEX Notesæt til DM534 af Torben Nielsen tkn@imada.sdu.dk Arun Vadiveal arvad04@imada.sdu.dk IMADA SDU, Odense (Let revideret af Magnus Find magnusgf@imada.sdu.dk) 13. september 2013

Læs mere

Brugervejledning til InfoLand.dk skabelonen

Brugervejledning til InfoLand.dk skabelonen Indhold Indledning... 4 Første gang... 4 Log ind som Administrator og ændre kodeord... 4 Opret Redaktør (dig selv)... 4 Log ind... 4 Log ind med dit eget brugernavn ( Redaktør )... 4 Log ind som Administrator...

Læs mere

Vejledning i opbygning af Tillidszonen

Vejledning i opbygning af Tillidszonen Vejledning i opbygning af Tillidszonen Vejledning til FOAs lokale afdelinger i opbygningen af deres del af Tillidszonen FOA Fag og Arbejde Januar 2006 1 Indholdsfortegnelse Forbunds- og afdelingsdel...3

Læs mere

Gør det selv-øvelser udi tekstbehandling!

Gør det selv-øvelser udi tekstbehandling! Gør det selv-øvelser udi tekstbehandling! - en manual fra Skolekonsulenterne.dk Versionsdato: August 2009 Formater tekst Brug billeder Kopier/indsæt Med mere Indholdsfortegnelse Generelt om manualer fra

Læs mere

Hjemmeside manual. Indholdsfortegnelse. Noter: - 1 -

Hjemmeside manual. Indholdsfortegnelse. Noter: - 1 - Hjemmeside manual Indholdsfortegnelse Login... - 2 - Login på din hjemmeside... - 2 - Profil... - 3 - Opdatering af profil oplysninger... - 3 - Menu... - 3 - Menupunkter... - 3 - Medier... - 4 - Hjemmesidens

Læs mere

Typografi og layout i Word 2010

Typografi og layout i Word 2010 Ret&Rigtigt F12 Niels Erik Wille Typografi og layout i Word 2010 Papirformat og papirets orientering (højformat / bredformat) Vælges i menuen Sidelayout: Man kan vælge Retning (højformat / bredformat)

Læs mere

L A T E X foredrag. 24 marts Søren Aksel Helbo Bjergmark UNF Aalborg

L A T E X foredrag. 24 marts Søren Aksel Helbo Bjergmark UNF Aalborg L A T E X foredrag 24 marts 2018 Søren Aksel Helbo Bjergmark sahb@unf.dk UNF Aalborg Introduktion 1 Introduktion Foredragsholder Dagens Program Showcase Dagens forløb Forelæsning Opgaver Pause L AT EX

Læs mere

Start med at markere en side og klik Lås og redigere. Rul ned til feltet med brødtekst. Klik på Vis redigeringsværktøj.

Start med at markere en side og klik Lås og redigere. Rul ned til feltet med brødtekst. Klik på Vis redigeringsværktøj. 1.3.5 Redigeringsværktøj med formateringsmuligheder Forsiden, underforsider og artikler har alle et redigeringsværktøj som rummer muligheder for indsættelse af tabeller, billeder, links og tekst og visse

Læs mere

Aalborg oktober 2016

Aalborg oktober 2016 Aalborg oktober 2016 Præsentation Baggrund for kurset Hvorfor jeg er kvalificeret Oplæg med pause + opgaver Følg med i slides Opsamling i opgaver og demonstration Spørgsmål Hjemmeside og installation Side

Læs mere

ActiveBuilder Brugermanual

ActiveBuilder Brugermanual ActiveBuilder Brugermanual Forfatter: TalkActive I/S Dato: Juni 2004 Version: R. 1.01 Sprog: Dansk Copyright 2004 - Talk Active - all rights reserved. Indhold: 1. INDLEDNING...2 2. QUICK-START...3 3. OPBYGNINGEN

Læs mere

Ritzau Livewire user guide

Ritzau Livewire user guide Ritzau Livewire user guide Events-menu Events-menuen ser således ud, når man er logget ind med sit medies specifikke login. Menuens forside viser en liste med alle de oprettede events. (Lange fortløbende

Læs mere

Tilpas: Hurtig adgang

Tilpas: Hurtig adgang Tilpas: Hurtig adgang Genveje, Se skærmtips Se tips Hold alt tasten nede. Og brug bogstaver Word Fanen Filer PDF dokument Brug skabelon Visninger Husk Luk ved fuldskærmsvisning Brug zoom skyder Marker,

Læs mere

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside i redigering af apotekets hjemmeside It-afdelingen Januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 1 INTRODUKTION 3 2 ADMINISTRATION 4 3 OPBYGNING 4 SIDER 5 FIL ARKIV 6 ARTIKLER 7 ØVRIGE

Læs mere

IT/Regneark Microsoft Excel Grundforløb

IT/Regneark Microsoft Excel Grundforløb januar 2018 Indhold Opbygning af et regneark... 3 Kolonner, rækker... 3 Celler... 3 Indtastning af tekst og tal... 4 Tekst... 4 Tal... 4 Værdier... 4 Opbygning af formler... 5 Indtastning af formler...

Læs mere

Sådan gør du Microsoft Word 2013

Sådan gør du Microsoft Word 2013 Microsoft Word 2013 Microsoft Word 2013 Indholdsfortegnelse Anvend skabelon... 3 Billede... 4 Dokumenthåndtering... 5 Flyt, kopier og sæt ind... 6 Flyt og kopier mellem dokumenter... 7 Gem... 8 Genbrug

Læs mere

VEJLEDNING TIL REFERENCEHÅNDTERINGSSYSTEMET

VEJLEDNING TIL REFERENCEHÅNDTERINGSSYSTEMET VEJLEDNING TIL REFERENCEHÅNDTERINGSSYSTEMET Forsvarets Bibliotekscenter Anita Elleby Pia Vang Hansen Juli 2016 Vi håber, at du vil få glæde af denne vejledning til referencehåndteringssystemet Zotero.

Læs mere

Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System

Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System Indhold Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System Kontrolpanelet 2 Brugerniveauer 2 Log ud 3 Profil 4 Generel Info (vigtigt) 5 Tilføj nyt indlæg(1) 6 Tilføj nyt indlæg(2) 7 Tilføj nyt

Læs mere

Manual til hjemmeside i Typo3

Manual til hjemmeside i Typo3 Manual til hjemmeside i Typo3 Gode tips og genvejstaster Ét linieskift Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V shift + enter (tasten du normalt bruger til linieskift) Markér alt Kopier Klip Sæt ind Oprettelse

Læs mere

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word.

Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 75 Paint & Print Screen (Skærmbillede med beskæring) Åbn Paint, som er et lille tegne- og billedbehandlingsprogram der findes under Programmer i mappen Tilbehør. Åbn også Word. 1. Minimer straks begge

Læs mere

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN

BRUGERMANUAL FLEXSCREEN BRUGERMANUAL FLEXSCREEN INDHOLDSFORTEGNELSE Indledning...3 Login...3 Ændre password for en infoskærm...4 Ret tekst på siden...5 Indsæt et billede på siden...6 Opdel skærmen i kasser/bokse...8 Tilføj slide...10

Læs mere

Aalborg oktober 2014

Aalborg oktober 2014 Aalborg oktober 2014 Præsentation Baggrund for kurset Hvorfor jeg er kvalificeret 2 dele Format Slides følg med Demonstration Opgaver Spørgsmål Hjemmeside og installation Side 2 af 69 Indhold del 1 Tekstformatering

Læs mere

Større skriftlig opgave i word

Større skriftlig opgave i word 2018 Større skriftlig opgave i word Sådan du laver indholdsfortegnelse, sidetal, litteraturliste mv. til din skriftlige opgave Tina Haahr Andersen VUF 06-12-2018 Indholdsfortegnelse Sådan opretter du en

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Huskesedler. Microsoft Excel 2010

Huskesedler. Microsoft Excel 2010 Huskesedler Indhold Absolutte cellereferencer... 2 Beskyttelse... 3 Fejlkontrol... 5 Flyt og kopiér... 6 Flyt og kopier med musen... 7 Formatering... 8 Formatering - Placering... 9 Formatering Kanter og

Læs mere

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper:

Når du har logget dig ind, ser du Randers Kommunes byvåben midt på siden. I venstre side er der en række mapper: DXP vejledning Generelt: DXP er et værktøj til at fremstille præsentationsmaterialer (foldere, brochurer, løbesedler mv.) DXP egner sig kun til mindre brochurer og lign., da den største skabelon kan rumme

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

Region Syddanmark Guide til oprettelse og udsendelse af nyhedsbreve i Peytz Mail

Region Syddanmark Guide til oprettelse og udsendelse af nyhedsbreve i Peytz Mail Region Syddanmark Guide til oprettelse og udsendelse af nyhedsbreve i Peytz Mail 10. august 2018 1 Nyhedsbreve i Peytz Mail Sådan opretter du et nyt nyhedsbrev 1. Log på Peytz Mail med dit brugernavn og

Læs mere

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Quick guide Dynamicweb 9 Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Indholdsfortegnelse Sådan logger du på... 3 Opbygning... 4 Beskrivelse af

Læs mere

Introduktion til L A TEX

Introduktion til L A TEX Introduktion til L A TEX Notesæt til DM526 af Torben Nielsen tkn@imada.sdu.dk Arun Vadiveal arvad04@imada.sdu.dk IMADA SDU, Odense 15. september 2011 Indhold 1 Hvad er L A TEX? 1 1.1 L A TEX på kommandolinien

Læs mere