Bestemmelser for samarbejdsudvalg i Tele Danmark

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bestemmelser for samarbejdsudvalg i Tele Danmark"

Transkript

1 Bestemmelser for samarbejdsudvalg i Tele Danmark 1. Samarbejdets mål og midler Parterne er enige om, at medarbejdernes aktive engagement i udviklingen af selskabet er afgørende for Tele Danmarks konkurrencedygtighed og medarbejdernes trivsel, tryghed og et godt arbejdsmiljø. Aftalens samarbejdsformer skal på denne baggrund sikre de ansattes aktive deltagelse i selskabets beslutninger, ved at medarbejderne og medarbejderrepræsentanterne inddrages i beslutningsprocessen og at dette sker engagerende, og så tidligt som muligt. Medarbejderne inddrages ligeledes i udviklingen af selskabet og i tilrettelæggelsen og organiseringen af det daglige arbejde, således at den enkelte har mulighed for at få medbestemmelse på egen arbejdssituation. Dette kan bedst realiseres gennem et systematisk samarbejde mellem ledelsen og de ansatte på alle niveauer, og ved at der drøftes et fælles beslutningsgrundlag om de opgaver, som er pålagt af selskabets bestyrelse og regulerende myndigheder. Det systematiske samarbejde sker bl.a. gennem samarbejdsudvalg, der: følger og udvikler det daglige samarbejde og engagerer så mange medarbejdere som muligt i dette arbejde, udvikler konkurrenceevnen gennem dialog og samarbejde, sikrer, at beslutninger der påvirker arbejdspladsen som helhed og medarbejderne i særdeleshed foregår i reelt samarbejde, der medfører medbestemmelse og delegering af ansvar til medarbejderne, sikrer, at medarbejdernes viden og initiativ bruges i arbejdet med øget kvalitet og omstillingsevne, tilvejebringer gode og stabile arbejds- og beskæftigelsesforhold, og øger medarbejdernes forståelse for selskabets kortsigtede og langsigtede strategier, så der er overensstemmelse mellem strategi og handling. Denne medbestemmelse er beskrevet i efterfølgende rammer for samarbejdet.

2 2. Information 2 Information mellem ledelse og medarbejdere er af afgørende betydning for samarbejdet i selskabet og er nødvendigt for at medarbejderne kan medvirke ved udformningen af koncernens udvikling og deres egen arbejdssituation. Informationen skal gives på et så tidligt tidspunkt, at synspunkter, ideer og forslag fra medarbejderne kan indgå i beslutningsgrundlaget. Informationen skal rettes mod såvel den enkelte medarbejder som mod grupper af medarbejdere og tilpasses de grupper af medarbejdere den er tiltænkt. Informationen skal endvidere være udformet på en sådan måde, at den er klar og let forståelig. Information gives så vidt muligt på dansk. Ved vigtige beslutninger skal informationen ske både skriftligt og mundtligt. Informationen skal indeholde ledelsens vurdering af konsekvenserne af påtænkte ændringer, for koncernen og den enkelte, herunder eventuelle ændringer i tekniske, organisatoriske, uddannelses- og miljømæssige forhold for den enkelte. Såvel ledere på alle niveauer som medarbejdere er forpligtet til aktivt at deltage i den gensidige informationsproces. Information til samarbejdsudvalgene Et effektivt og godt samarbejde forudsætter, at samarbejdsudvalgene er velinformeret om selskabets forhold og udvikling. Viden og indsigt hos alle parter er forudsætningen for, at samarbejdsudvalgene kan fungere. Det påhviler ledelsen løbende at informere udvalgene om alle forhold der berører selskabets situation, herunder skal skriftligt informeres om: visioner, handlingsplaner og resultatmål service-, produktions-, markeds- teknologi-, økonomi- og arbejdssituation status og fremtidsudsigter Samarbejdsudvalgsmedlemmerne kan i særlige tilfælde ifm. strategiske og konkurrencemæssige forhold pålægges fortrolighed om informationer givet i samarbejdsudvalgene. Oplysninger, der udtrykkeligt er givet som fortrolige, må ikke viderebringes. Der skal gives en nærmere begrundelse for fortrolighedens karakter og varighed. Det påhviler medarbejdernes repræsentanter at holde samarbejdsudvalgene orienteret om forhold på arbejdspladsen, som har betydning for samarbejdsklimaet.

3 3 Den information, der gives som led i drøftelserne af opgaverne, kan ikke omfatte forhold, hvorved parternes interesse lider skade, og oplysninger kan heller ikke kræves om personlige forhold. Information til den enkelte medarbejder Informationer fra samarbejdsudvalgene til medarbejderne skal udsendes i form af referater, personaleblad, opslag mv. og i øvrigt tilpasses de grupper de vedrører. De enkelte medarbejdere modtager information om forhold på arbejdspladsen, der vedrører deres egen arbejdssituation, fra deres nærmeste overordnede. Herudover kan medarbejderrepræsentanten bruge den fornødne tid til gensidig informationsformidling til medarbejderne, således at medarbejdernes ideer og synspunkter kan inddrages i samarbejdsudvalgene. 3. Samarbejdsudvalgene Kompetence og opgaver Koncernsamarbejdsudvalgets (KSU s) hovedopgave er at udgøre rammerne for drøftelse af de generelle forhold, hvorom beslutning drøftes på koncernplan. Dette gælder navnlig forhold, der knytter sig til fastlæggelsen af koncernens overordnede mål og forretningsstrategier, forhold vedrørende koncernøkonomien og principperne herfor, internationale aktiviteter samt organisationsstrukturen, opgavefordelingen og koordinationen inden for koncernen. KSU s opgaver omfatter tillige spørgsmål vedrørende personalevelfærd og -goder, kompetenceudviklingsforhold og ligebehandlingsspørgsmål for hele koncernen samt rammer for koncernens personalepolitik, der i øvrigt forudsættes udmøntet i de enkelte datterselskaber inden for de fastsatte rammer, herunder særligt spørgsmål om kompetence- og uddannelsesforhold. KSU s virkeområde er afgrænset til Tele Danmark A/S, Tele Danmark Kommunikationsløsninger A/S, Tele Danmark Mobil A/S, Tele Danmark Internet A/S, Tele Danmark Services A/S, Tele Danmark Kabel TV A/S, Tele Danmark Forlag A/S samt til Tele Danmark A/S 100% ejede datterselskaber i Danmark.

4 I samarbejdsudvalgene lægges i øvrigt rammerne for samarbejdet mellem ledelsen og ansatte på alle niveauer i det pågældende selskab. Udvalgene behandler sager og drøfter emner, der ligger inden for det pågældende selskabs/den pågældende enheds kompetenceområde. Ved behandling af opgaver skal samarbejdsudvalgene respektere gældende love og bestemmelser samt faglige overenskomster. Udvalgene kan ikke behandle spørgsmål vedrørende oprettelse, forlængelse, opsigelse, fortolkning eller tilpasning af overenskomster, herunder overenskomstmæssige aftaler, som normalt fastlægges af forhandlings-, respektivt fagretlig vej. Udvalgene skal bl.a. aktivt inddrages i følgende forhold: 1. enhedens overordnede mål og strategier. 2. principper for arbejds- og velfærdsforhold samt principper for selskabets personalepolitik over for alle personalegrupper. 3. retningslinier for produktions- og arbejdstilrettelæggelse og gennemførelse af omlægninger indenfor enheden, herunder rationaliseringer, effektiviseringer, organisationsændringer og -tilpasninger. 4. vurderinger af de arbejds-, personale-, uddannelses-, og miljømæssige konsekvenser vedrørende indførelse af ny eller ændret teknologi, herunder informations- og kommunikationsteknologi og systemer. 5. principper og planer for trivsel og tryghedsforanstaltninger. 6. sikre at alle medarbejdere uanset køn behandles værdigt og har lige muligheder og rettigheder i deres ansættelse, samt at der ikke forekommer diskrimination af minoritetsgrupper el.lign. 7. evalueringer af ledelsesformens og personalepolitikkens sammenhæng til selskabets målsætninger, herunder medarbejdernes kompetenceudvikling. 4 Samarbejdsudvalgsstrukturen Samarbejdsudvalgsstrukturen skal afspejle organisationsstrukturen i selskabet.

5 5 Til at formidle samarbejdet med koncernledelsen etableres et Koncernsamarbejdsudvalg (KSU). Under KSU nedsættes et ligebehandlingsudvalg. Ligebehandlingsudvalg nedsættes ikke i øvrigt i samarbejdssystemet. Til at formidle samarbejdet indenfor de enkelte datterselskaber med det øverste ledelsesniveau oprettes Hovedsamarbejdsudvalg (HSU) med direkte reference til det enkelte selskabs øverste ledelse i Tele Danmark Kommunikationsløsninger A/S og Tele Danmark Services A/S. I øvrige selskaber oprettes til at formidle samarbejdet med det øverste ledelsesniveau samarbejdsudvalg (SU). Det kan aftales at der i selskaber med Hovedsamarbejdsudvalg ved ændring af selskabsstrukturen alene oprettes samarbejdsudvalg til at formidle samarbejdet med det øverste ledelsesniveau, ligesom det i selskaber med samarbejdsudvalg (SU) til at formidle samarbejdet med det øverste ledelsesniveau ved ændring af selskabsstrukturen, kan aftales at der oprettes hovedsamarbejdsudvalg. I selskaber med hovedsamarbejdsudvalg til at formidle samarbejdet med det øverste ledelsesniveau: oprettes der, til at formidle samarbejdet indenfor organisatoriske enheder med direkte reference til det øverste ledelsesniveau (divisioner o.lign.) samarbejdsudvalg (SU), til at formidle samarbejdet indenfor funktionsområder, distrikter, driftsområder, stabe o.lign. kan der oprettes lokalsamarbejdsudvalg (LSU), på større arbejdssteder med selvstændige ledelsesfunktioner, f.eks. lokale arbejdspladser, mødesteder o.lign., kan der oprettes undersamarbejdsudvalg (USU), når en af parterne ønsker dette. I selskaber med SU er til at formidle samarbejdet med det øverste ledelsesniveau: kan der, til at formidle samarbejdet indenfor organisatoriske enheder, som divisioner, funktionsområder, distrikter, driftsområder, afdelinger, stabe o.lign. med direkte reference til den øverste ledelse, oprettes lokalsamarbejdsudvalg (LSU).

6 6 på større arbejdssteder med selvstændige ledelsesfunktioner, f.eks. lokale arbejdspladser, mødesteder o.lign., kan der oprettes undersamarbejdsudvalg (USU), når en af parterne ønsker dette. Alle samarbejdsudvalg refererer direkte til det overliggende samarbejdsudvalg, der således også nedsætter samarbejdsudvalg på underliggende niveau. I Tele Danmark A/S kan inden for større stabe mv. oprettes samarbejdsudvalg (SU), såfremt en af parterne ønsker dette. Under de samarbejdsudvalg som formidler samarbejdet med det øverste ledelsesniveau (HSU/SU) nedsættes, medmindre andet aftales, følgende faste udvalg: Teknologiudvalg Uddannelsesudvalg Samarbejdsudvalgene kan i fornødent omfang herunder nedsætte faste udvalg eller ad hoc udvalg. Ved nedsættelse af tværgående specialudvalg under et HSU/SU sker sammensætningen på en sådan måde, at alles interesser i videst muligt omfang bliver tilgodeset. Arbejdsform Parterne er forpligtet til at tilstræbe enighed. Der udarbejdes en forretningsorden for hvert af de respektive samarbejdsudvalg i selskabet og de faste udvalg på baggrund af vedlagte bilag "Rammer for forretningsorden for samarbejdsudvalgene og de faste udvalg". Såfremt samarbejdet i de oprettede samarbejdsudvalg ikke fungerer hensigtsmæssigt, kan formanden eller næstformanden anmode det nærmest overliggende samarbejdsudvalg om at bidrage til genoprettelse af samarbejdet. Såfremt samarbejdsudvalget behandler sager, der alene vedrører et begrænset område inden for samarbejdsudvalgets virkeområde og dette område ikke i forvejen er repræsenteret i udvalget, kan der tilkaldes repræsentanter fra området til drøftelse af sagen. Dette kan også være tilfældet, såfremt kun den ene af grupperne er repræsenteret i udvalget.

7 7 Ved behandling af sager indenfor kompetenceområdet, der har relation til forhold uden for samarbejdsudvalgets virkeområde, kan der indkaldes særligt sagkyndige på pågældende område fra selskabet. Tilkaldelse kan ske såfremt en af grupperne ønsker dette. Tilkaldelse af andre sagkyndige - herunder også sagkyndige udefra - forudsætter, at der er enighed herom i samarbejdsudvalgene. Møder Koncernsamarbejdsudvalget afholder møder efter behov, dog minimum 4 ordinære møder pr. år, med mindre andet aftales mellem samarbejdsparterne. Endvidere afholder Koncernsamarbejdsudvalget en konference 1 gang årligt med henblik på status for året, og debat om selskabets visioner, strategier, personalepolitik o.lign. Øvrige samarbejdsudvalg afholder møder efter behov, dog minimum 4-6 ordinære møder pr. år, med mindre andet aftales mellem samarbejdsparterne. Møderne skal principielt tilrettelægges på en sådan måde, at de kan afsluttes inden for normal arbejdstid og ikke medfører tab af arbejdsfortjeneste for udvalgsmedlemmerne. Det enkelte udvalgsmedlem kan ligeledes anvende rimelig tid til forberedelse i arbejdstiden. Ekstraordinære møder afholdes, når der er enighed herom, eller når en af grupperne foreslår det, ved angivelse af emner, der ønskes behandlet. Om nødvendigt skal et ekstraordinært møde kunne holdes med meget kort varsel, dog således, at alle mødedeltagerne kan nå frem til mødet med ordinært transportmiddel eller særligt transportmiddel anvist af selskabet. Det påhviler selskabet at sikre samarbejdsudvalgsmedlemmerne den fornødne uddannelse i regler og vilkår for samarbejdsorganisationen. Et udvalgsmedlem skal så vidt muligt inden for de første 3 måneder efter sin udpegning have tilbudt denne uddannelse.

8 8 Sammensætning Koncernsamarbejdsudvalget består af indtil 6 medlemmer udpeget af Tele Danmark A/S og indtil 6 medlemmer udpeget af Telekommunikationsforbundet, Lederforeningen i Tele Danmark, AC-Tele og Telearbejdernes Landsklub efter disses indbyrdes aftale. For de af organisationerne udpegede medlemmer udpeges stedfortrædere. KSU s medlemmer og stedfortrædere skal være ansat i Tele Danmark koncernen. Tele Danmark A/S adm. direktør og koncernchef er formand for KSU. Næstformanden vælges af og blandt de af organisationerne udpegede medlemmer. Øvrige udvalg sammensættes af højst 6-8 medlemmer fra henholdsvis A- og B- siden. Som formand for de samarbejdsudvalg der skal formidle samarbejdet med det øverste ledelsesniveau i datterselskaberne (hovedsamarbejdsudvalg/samarbejdsudvalg) udpeges den adm. direktør for selskabet, næstformanden udpeges/vælges af medarbejderrepræsentanterne. Ved forfald kan der mødes ved stedfortræder. Ved et ordinært medlems fratræden fra området foranlediger den pågældende organisation udpeget eller valgt et nyt medlem til samarbejdsudvalget. Repræsentanter, herunder stedfortrædere, skal være ansat i det selskab og inden for det område, som det enkelte udvalg repræsenterer. 4. Beskyttelse af samarbejdsudvalgsmedlemmer Samarbejdsudvalgsmedlemmer på B-siden, der ikke er tillidsrepræsentanter, nyder samme beskyttelse som tillidsrepræsentanter. Selskabet har dermed samme indsigelsesret ved valg af samarbejdsudvalgsmedlemmer, som ved valg af tillidsrepræsentanter.

9 9 5. Fortolkning I tilfælde af uenighed om forståelsen af ovenstående bestemmelser for samarbejdsudvalg søges uenigheden løst i et af KSU til formålet nedsat fortolkningsudvalg. Udvalget nedsættes, såfremt der fra A- eller B-siden fremsættes ønske herom. 6. Ikrafttræden og varighed Disse bestemmelser træder i kraft den 1. oktober 2000 og vil være gældende, indtil nye bestemmelser er aftalt.

10 10 Bilag Ramme for forretningsorden for samarbejdsudvalgene og de faste udvalg 1. Formanden for KSU er Tele Danmark A/S' adm. direktør og koncernchef. 2. Formændene for de øvrige samarbejdsudvalg, der formidler samarbejdet med det øverste ledelsesniveau i datterselskaberne (hovedsamarbejdsudvalg/samarbejdsudvalg) er selskabets adm. direktør, jf. aftalens pkt. 3. Formændene for de øvrige samarbejdsudvalg (SU, LSU, USU) er den øverste ansvarlige chef og/eller leder for det område som samarbejdsudvalget dækker, jf. aftalens pkt Formanden for samarbejdsudvalgene leder møderne, og i dennes fravær ledes mødet af en af formanden udpeget ledelsesrepræsentant. 4. Selskabet stiller den fornødne sekretariatsmæssige assistance til rådighed i forbindelse med arbejdet i samarbejdsudvalgene. 5. Formanden, sekretæren og næstformanden udarbejder i fællesskab en indkaldelse til møderne, hvoraf fremgår emner, mødedato, tidspunkt og sted for samarbejdsudvalgets afholdelse. Relevant materiale vedlægges dagsordenen. Dagsordenen udsendes skriftligt med mindst 8 dages varsel. Sekretæren kan, efter aftale med den enkelte, sørge for eventuel reservation af rejsebilletter mv. (fly, tog, færge). Selskabet refunderer eventuelle befordringsomkostninger. 6. Over drøftelserne i samarbejdsudvalgene udarbejder sekretæren et referat med angivelse af konklusioner og eventuelle særstandpunkter, der af samarbejdsudvalgsmedlemmerne ønskes ført til referat. 7. Referatet skal senest 8 dage efter mødet være underskrevet eller godkendt af formanden og næstformanden, og umiddelbart derefter gøres referatet tilgængeligt for de ansatte. 8. Endelig godkendelse af referatet finder sted på det næste samarbejdsudvalgsmøde.

11 11 Protokol om bestemmelser for samarbejdsudvalg i Tele Danmark. Dækningsområde Samarbejdsbestemmelserne vedrører Tele Danmark A/S og følgende datterselskaber: Tele Danmark Kommunikationsløsninger A/S Tele Danmark Mobil A/S Tele Danmark Internet A/S Tele Danmark Services A/S Tele Danmark Kabel TV A/S Tele Danmark Forlag A/S Bestående samarbejdsorganer og -regler i øvrige datterselskaber i Danmark (100% ejede) videreføres uændret og det forudsættes, at formanden for KSU sikrer, at SU bestemmelsernes principper finder anvendelse i disse selskaber. Uddannelsesudvalg mv. Med hensyn til uddannelsesudvalg er det forudsat, at der udover det faste uddannelsesudvalg under et HSU kan etableres uddannelsesudvalg under samarbejdsudvalgene i enheder med reference til selskabets ledelse. Kantineudvalg er forudsat etableret i Tele Danmark Services, Indkøb & Logistik, og informationsudvalg i Koncernkommunikation. Informationsudvalget refererer til KSU. Forhold vedrørende metode- og værktøjsudvalg behandles i teknologiudvalgene og personregisteringsforhold behandles i KSU. Lederforeningen i Tele Danmark, LTD LTD vil indgå i samarbejdsudvalgene på B-siden. LTD s tilknytning tages dog op til fornyet overvejelse, såfremt udviklingen i organiseringen af ledelsesfunktionerne efterfølgende skulle vise, at en ændret tilknytning findes mere hensigtsmæssigt.

12 Telekommunikationsforbundets var af den opfattelse, at LTD straks bør indgå i samarbejdsudvalgene på A-siden. Undersamarbejdsudvalg Telekommunikationsforbundet havde gerne set, en opstramning af teksten i Samarbejdsbestemmelserne vedrørende samarbejdsudvalgsstrukturen, således at der skal oprettes undersamarbejdsudvalg (USU) på lokale arbejdspladser, som kontorer, mødesteder o.lign., når der fra ledelse eller medarbejderne er ønske herom. Samarbejdsudvalgsmødefrekvens Formuleringen om, at samarbejdsudvalgene under KSU skal holde minimum 4-6 møder pr. år, er anvendt for at indikere, at der indenfor det enkelte samarbejdsudvalgs virkeområde vil være et forskelligt behov for mødeaktivitet. Samarbejdsudvalgs sammensætning på B-siden Ved sammensætningen af samarbejdsudvalg tildeles LTD, AC-Tele og Telearbejdernes Landsklub hver 1 repræsentant, og Telekommunikationsforbundet tildeles 3 repræsentanter, medmindre andet aftales. Organisationer, der indenfor det område som samarbejdsudvalget dækker, udgør et mindre antal, kan lade sig repræsentere i samarbejdsudvalgene ved repræsentanter fra øvrige grupper. Samarbejdsbestemmelserne tilretning Indtil den formelle etablering af datterselskaberne i maj 2001 med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2001, forudsættes den aftalte SU-struktur at virke i de nye enheder der etableres pr. 1. oktober 2000 og senere afløses af de egentlige datterselskaber. Der kan når den endelige organisering er på plads efterfølgende blive behov for at tilrette beskrivelsen af samarbejdsstrukturen mv. i overensstemmelse med den endelige organisering. Videreførsel af hidtidige fortolkningsbidrag og regler for fortolkningsudvalget Alle protokoller, bilag mv. samt fortolkningsbidrag der knytter sig til samarbejdsbestemmelserne 1995, videreføres uændret uden forbehold af nogen art. Regler for Fortolkningsudvalget videreføres ligeledes uændret. 12

13 Sammensætning af HSU i Tele Danmark Kommunikationsløsninger A/S I forhold til Samarbejdsbestemmelsernes pkt. 3 om sammensætning gælder dog, at HSU i Tele Danmark Kommunikationsløsninger A/S, indtil videre og længst i 2 år fra samarbejdsbestemmelsernes ikrafttrædelse, kan sammensættes af højst 6-9 medlemmer fra henholdsvis A- og B-siden. Såfremt denne udvidede repræsentation viser sig uhensigtsmæssigt kan spørgsmålet drøftes mellem parterne, ligesom der, når overgangsordningen bortfalder, kan drøftes en forlængelse heraf. Ikafttrædelse Samarbejdsbestemmelserne er forudsat at træde i kraft 1. oktober København, den 25. september 2000 Tele Danmark A/S Telekommunikationsforbundet AC-Tele Lederforeningen i Tele Danmark Telearbejdernes Landsklub

Forretningsorden for. samarbejdsudvalget (SU) i. Esbjerg Idrætspark / Svømmestadion Danmark

Forretningsorden for. samarbejdsudvalget (SU) i. Esbjerg Idrætspark / Svømmestadion Danmark Forretningsorden for samarbejdsudvalget (SU) i Esbjerg Idrætspark / Svømmestadion Danmark Side 0 af 11 sider 1. Målsætning for samarbejdet hos Esbjerg Idrætspark / Svømmestadion Danmark... 2 2. Information...

Læs mere

Forretningsorden for Hovedsamarbejdsudvalg (HSU) ved Copenhagen Business Academy

Forretningsorden for Hovedsamarbejdsudvalg (HSU) ved Copenhagen Business Academy Marts 2014 Forretningsorden for Hovedsamarbejdsudvalg (HSU) ved Copenhagen Business Academy Retsgrundlaget 1. Hovedsamarbejdsudvalget ved Copenhagen Business Academy, efterfølgende benævnt som HSU, virker

Læs mere

Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse

Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse Rammeaftale om samarbejde og medindflydelse Rammeaftalen fastlægger de overordnede rammer for samarbejde mellem ledelse og medarbejdere i kommunerne. Det lokale samarbejde tilrettelægges med udgangspunkt

Læs mere

Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet

Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet Forretningsorden for Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet Retsgrundlaget 1. Samarbejdsudvalget ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU)

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALGET PÅ INSTITUT FOR FOLKESUNDHED (LSU), AARHUS UNIVERSITET Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR ADMINISTRATIONSCENTER ST (SCIENCE AND TECHNOLOGY) SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU)

FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU) FORRETNINGSORDEN FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY SAMARBEJDSUDVALG (FSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: FSU

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU)

FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) FORRETNINGSORDEN FOR AU UDDANNELSE SAMARBEJDSUDVALG (LSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 7. juni 2011 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag 1: LSU udøver sin virksomhed

Læs mere

SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET

SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET Side 1 af 6 SKABELON FOR FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG PÅ AARHUS UNIVERSITET 1. Regelgrundlag 1. XXsamarbejdsudvalget udøver sin virksomhed i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler

Læs mere

Aftale om Samarbejdsudvalget (SU)

Aftale om Samarbejdsudvalget (SU) Aftale om Samarbejdsudvalget (SU) i Indholdsfortegnelse 1. Baggrund 2. Samarbejdsudvalgets formål 3. Samarbejdsudvalgets sammensætning 4. Samarbejdsudvalgets opgaver 4.1. Dagligt samarbejde 4.2. Grænsedragning

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) ved Health, Aarhus Universitet

FORRETNINGSORDEN for Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) ved Health, Aarhus Universitet FORRETNINGSORDEN for Fakultetssamarbejdsudvalget (FSU) ved Health, Aarhus Universitet 1. Regelgrundlag 1. Samarbejdsudvalget udøver sin virksomhed i overensstemmelse med de til enhver tid gældende regler

Læs mere

Tillidsrepræsentantregler og bestemmelser om samarbejde og samarbejdsudvalg. OK - Fonden

Tillidsrepræsentantregler og bestemmelser om samarbejde og samarbejdsudvalg. OK - Fonden Bilag 3 Tillidsrepræsentantregler og bestemmelser om samarbejde og samarbejdsudvalg for sygeplejersker ansat ved OK - Fonden 1 Generelle bestemmelser... 3 2 Hvor vælges tillidsrepræsentanter... 3 3 Hvem

Læs mere

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET

HR AU NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AU AARHUS UNIVERSITET HR NY SAMAR- BEJDSSTRUKTUR PÅ AARHUS UNIVERSITET 2 Hvordan er den nye struktur blevet til?... 3 Hvordan ser den nye struktur ud?... 3 Skal min organisatoriske enhed have eget samarbejdsudvalg?... 3 Hvornår

Læs mere

Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF

Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Aftale om medarbejderindflydelse gennem MIO-udvalg på Vesthimmerlands Gymnasium og HF Fundamentet for aftalen er Personalestyrelsens Cirkulære om aftale om Samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder

Læs mere

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen.

3: Medlemmer af og suppleanter til HSU udpeges for 2 år ad gangen. SAMARBEJDSAFTALE FOR AARHUS UNIVERSITET 1. Etablering af et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) 1: Der etableres et hovedsamarbejdsudvalg (HSU) på Aarhus Universitet til løsning af de opgaver, der er omtalt i

Læs mere

Landsorganisationen i Danmark. Sammenslutningen af Landbrugets Arbejdsgiverforeninger

Landsorganisationen i Danmark. Sammenslutningen af Landbrugets Arbejdsgiverforeninger Samarbejdsaftalen 2005 Landsorganisationen i Danmark Sammenslutningen af Landbrugets Samarbejdsaftalen 2005 Indgået mellem Sammenslutningen af Landbrugets og Landsorganisationen i Danmark Samarbejdsaftalen

Læs mere

Indhold: -numrene henviser til Cirkulære om samarbejde og samarbejdsudvalg (8. maj 2008)

Indhold: -numrene henviser til Cirkulære om samarbejde og samarbejdsudvalg (8. maj 2008) Vejledning om samarbejde og samarbejdsudvalg ved frie grundskoler, udarbejdet i fællesskab af Dansk Friskoleforening, Frie Grundskolers Fællesråd, BUPL, forbundet af pædagoger og klubfolk Danmarks Lærerforening

Læs mere

INDGÅET MELLEM DANSK ARBEJDSGIVERFORENING OG LANDSORGANISATIONEN I DANMARK

INDGÅET MELLEM DANSK ARBEJDSGIVERFORENING OG LANDSORGANISATIONEN I DANMARK 10788_indhold.qxd 26/04/05 10:05 Side 1 INDGÅET MELLEM DANSK ARBEJDSGIVERFORENING OG LANDSORGANISATIONEN I DANMARK 10788_indhold.qxd 26/04/05 10:05 Side 2 Samarbejdsaftalen er ændret som følge af en aftale

Læs mere

Vedr.: Delegering af forhandlingsretten for det såkaldte tilpassede overenskomstgrundlag i TDC

Vedr.: Delegering af forhandlingsretten for det såkaldte tilpassede overenskomstgrundlag i TDC TDC Teglholmsgade 1-3 0900 København C HR og Stakeholder Relations, Vilkår og HR-services Att.: Peer Schaumburg-Müller DANSK METAL Forhandlingssekretariatet Nyropsgade 38 1780 København V Tlf.: 3363 2000

Læs mere

Forretningsorden for Kodas bestyrelse

Forretningsorden for Kodas bestyrelse 17. september 2014 Forretningsorden for Kodas bestyrelse 1. Bestyrelsens konstituering 1.1. Konstituering og sammensætning Bestyrelsen konstituerer sig på første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen.

Læs mere

CFU Centralorganisationernes Fællesudvalg

CFU Centralorganisationernes Fællesudvalg CFU Centralorganisationernes Fællesudvalg 1 November 2005 Notat om SU-aftalens bestemmelser om ledelsens pligt til information og drøftelse i samarbejdsudvalget Baggrund EU-direktiv af 11. marts 2002 om

Læs mere

Anbefalinger til HSU om AU s samarbejdsudvalgsstruktur

Anbefalinger til HSU om AU s samarbejdsudvalgsstruktur 11-08-2015 Anbefalinger til HSU om AU s samarbejdsudvalgsstruktur I maj 2014 besluttede HSU at iværksætte en evaluering af AU s samarbejdsudvalgsstruktur med det formål at afdække det tværgående samarbejde

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne

Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne Forretningsorden for bestyrelsen i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier Bestyrelserne 1. BESTYRELSENS SAMMENSÆTNING Bestyrelsen består af 18 medlemmer og 5 suppleanter, som er blevet valgt på Danske Erhvervsskoler

Læs mere

Samarbejdsaftalen. 9. juni indgået mellem Dansk Arbejdsgiverforening og Landsorganisationen i Danmark

Samarbejdsaftalen. 9. juni indgået mellem Dansk Arbejdsgiverforening og Landsorganisationen i Danmark Samarbejdsaftalen af 9. juni 1986 indgået mellem Dansk Arbejdsgiverforening og Landsorganisationen i Danmark Samarbejdsaftalen af 9. juni 1986, 10. udgave 2000 Aftale om ligebehandling tillægsaftale til

Læs mere

Notat vedr. fremtidig samarbejdsstruktur september 2014

Notat vedr. fremtidig samarbejdsstruktur september 2014 Bilag til referat fra FKO HSU+ møde d. 26. september 2014 Notat vedr. fremtidig samarbejdsstruktur september 2014 På baggrund af det ekstraordinære møde i FKO HSU+ d. 14. maj 2014 har underudvalg vedr.

Læs mere

Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering

Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering Side 1 Protokollat om medarbejdernes inddragelse og medvirken ved omstilling, udbud og udlicitering KL Amtsrådsforeningen Københavns Kommune Frederiksberg Kommune Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte

Læs mere

Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg

Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg FIOLSTRÆDE 44, 1. TH 1171 KØBENHAVN K TLF. +45 33 36 98 00 WWW.DKUNI.DK Forretningsorden for Uddannelsespolitisk udvalg 9. MAJ 2018 J.NR. TKS SIDE 1/6 Formål for Uddannelsespolitisk udvalg 1: Udvalget

Læs mere

tat meddelelse

tat meddelelse tat meddelelse 18.04.1994 J. nr. 0.4.3..Erstatter: Om: Ny standardvedtægt for TAT s lokalafdelinger. Indledning TAT s hovedbestyrelse har i efteråret 1993 og foråret 1994 foretaget en gennemgang af standardvedtægten

Læs mere

Vedtægter. for. HK-klubben ved Aalborg Universitet

Vedtægter. for. HK-klubben ved Aalborg Universitet Vedtægter for HK-klubben ved Aalborg Universitet Klubben er det redskab, der skal sikre det enkelte medlem det størst mulige udbytte af sin organisation ' 1: Stk. 2: HK-klubbens formål HK-klubbens formål

Læs mere

Ofte stillede spørgsmål og svar om: samarbejdsudvalg i jobcentre

Ofte stillede spørgsmål og svar om: samarbejdsudvalg i jobcentre NOTAT Ofte stillede spørgsmål og svar om: samarbejdsudvalg i jobcentre Baggrund KL har tidligere orienteret om aftalen om samarbejde og samarbejdsudvalg i jobcentre på KLs hjemmeside. Selve aftalen og

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Lederforeningen i TDC

VEDTÆGTER. for. Lederforeningen i TDC VEDTÆGTER for Lederforeningen i TDC Lederforeningen i TDC er tilsluttet hovedorganisationen Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd (FTF) Vennemindevej 39, 2100 København Ø Telefon: 39 27 00 57 Fax:

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 26. februar 2016 kl. 10.00-12.00 Katrinebjergvej 89F, bygning 5132, lokale 229 Samarbejdsudvalget, Administrationscenter Health Dagsorden Deltagere: Steen Harrit Jakobsen,

Læs mere

Organisering af parternes fælles arbejde med kompetenceudvikling i staten

Organisering af parternes fælles arbejde med kompetenceudvikling i staten Cirkulære om aftale om Organisering af parternes fælles arbejde med kompetenceudvikling i staten 2014 Cirkulære af 25. februar 2014 Modst.nr. 007-14 J.nr. 2013-1810-026 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære

Læs mere

BILAG 5. PROTOKOLLAT OM MEDARBEJDERNES INDDRAGELSE OG MED- VIRKEN VED OMSTILLING, UDBUD OG UDLICITERING

BILAG 5. PROTOKOLLAT OM MEDARBEJDERNES INDDRAGELSE OG MED- VIRKEN VED OMSTILLING, UDBUD OG UDLICITERING Side 45 BILAG 5. PROTOKOLLAT OM MEDARBEJDERNES INDDRAGELSE OG MED- VIRKEN VED OMSTILLING, UDBUD OG UDLICITERING 1. Rammer Parterne er enige om særligt at henlede opmærksomheden på, at medindflydelses-

Læs mere

NOTAT OM SU-AFTALENS BESTEMMELSER OM LEDELSENS PLIGT TIL INFORMATION OG DRØFTELSE I SAMARBEJDSUDVALGET

NOTAT OM SU-AFTALENS BESTEMMELSER OM LEDELSENS PLIGT TIL INFORMATION OG DRØFTELSE I SAMARBEJDSUDVALGET NOTAT OM SU-AFTALENS BESTEMMELSER OM LEDELSENS PLIGT TIL INFORMATION OG DRØFTELSE I SAMARBEJDSUDVALGET NOTAT OM SU-AFTALENS BESTEMMELSER OM LEDELSENS PLIGT TIL INFORMATION OG DRØFTELSE I SAMARBEJDSUDVALGET

Læs mere

Malling Skoles sikkerhedsorganisation og MED-udvalg

Malling Skoles sikkerhedsorganisation og MED-udvalg Malling Skoles sikkerhedsorganisation og MED-udvalg I dette afsnit er skolens sikkerhedsorganisation og MED-udvalg beskrevet. Herunder hvem der er repræsentanter og hvilke opgaver de varetager. Sikkerhedsgruppens

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen på Haderslev Handelsskole

Forretningsorden for bestyrelsen på Haderslev Handelsskole Forretningsorden for bestyrelsen på I henhold til 14, stk. 1 i institutionens vedtægter fastsættes følgende forretningsorden: 1. Bestyrelsens opgaver og ansvar Bestyrelsesmedlemmer skal tilsammen bidrage

Læs mere

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019

Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 Forretningsorden for hovedbestyrelsen og forretningsudvalget i Dansk Magisterforening (DM) 2019 HOVEDBESTYRELSEN I. Hovedbestyrelsens rolle 1. Hovedbestyrelsen udgør sammen med kongressen Dansk Magisterforenings

Læs mere

Forretningsorden for SOSU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg

Forretningsorden for SOSU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg Forretningsorden for SOSU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg Side 1 af 5 Indholdsfortegnelse: Forretningsorden for SOSU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg:... Baggrund... 2 Formål... 2 Sammensætning,

Læs mere

(http://www.samarbejdssekretariatet.dk/rammer_for_su/) og fastlægger de rammer, inden for

(http://www.samarbejdssekretariatet.dk/rammer_for_su/) og fastlægger de rammer, inden for Aftale om oprettelse af MIO-udvalg på Roskilde Katedralskole, 2012, Kap. 1: Rammer og struktur for MIO-udvalget ved Roskilde Katedralskole 1: Område Nedenstående aftale om MIO gælder for den samlede selvejende

Læs mere

Aftale. om etablering af Europæisk Samarbejdsudvalg ved TDC

Aftale. om etablering af Europæisk Samarbejdsudvalg ved TDC Aftale om etablering af Europæisk Samarbejdsudvalg ved TDC Forord Ved underskrivelsen af denne aftale bekræfter og accepterer medarbejderne i og repræsentanter for TDC, etableringen af det Europæiske Samarbejdsudvalg

Læs mere

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget

Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Forretningsorden for Folkeoplysningsudvalget Regler for Folkeoplysningsudvalgets virke i Københavns Kommune er fastlagt i folkeoplysningslovens 34-39

Læs mere

UDKAST Forretningsorden for Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social. 1. Medlemmer og suppleanter

UDKAST Forretningsorden for Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social. 1. Medlemmer og suppleanter Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg UDKAST Forretningsorden for Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social 1. Medlemmer

Læs mere

INDSTILLING. 3. Godkendelse af forslag til forretningsorden

INDSTILLING. 3. Godkendelse af forslag til forretningsorden INDSTILLING 3. Godkendelse af forslag til forretningsorden Bestyrelsen skal i henhold til vedtægterne for Hovedstadens Beredskab 9.1 vedtage en forretningsorden for sit virke. Indstilling Det indstilles,

Læs mere

Cirkulære om aftale om samarbejde og samarbejdsudvalg i staten (Til samtlige ministerier og styrelser mv.)

Cirkulære om aftale om samarbejde og samarbejdsudvalg i staten (Til samtlige ministerier og styrelser mv.) BILAG TIL FORHANDLINGSPROTOKOL 1 Cirkulære om aftale om samarbejde og samarbejdsudvalg i staten (Til samtlige ministerier og styrelser mv.) Generelle bemærkninger Finansministeriet og Offentligt Ansattes

Læs mere

Forretningsorden. for. Det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Forretningsorden. for. Det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Forretningsorden for Det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Social- og Sundhedsskolen Esbjerg, den 20. februar 2014 Side 1 af 5 Forretningsorden for

Læs mere

Aftale om midlertidige tværgående hovedsamarbejdsudvalg (MTSU) Aftalens formål Strukturreformens faser MED-regler eller SU-regler Etablering og

Aftale om midlertidige tværgående hovedsamarbejdsudvalg (MTSU) Aftalens formål Strukturreformens faser MED-regler eller SU-regler Etablering og Aftale om midlertidige tværgående hovedsamarbejdsudvalg (MTSU) Aftalens formål Strukturreformens faser MED-regler eller SU-regler Etablering og sammensætning af MTSU Information og drøftelse Retningslinier

Læs mere

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation 1 Navn Stk. 1 Landsforeningens navn er DL Patient Administration Kommunikation. Hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Stk. 1 DL s formål er at varetage

Læs mere

Cirkulære om aftale om samarbejde og samarbejdsudvalg i staten

Cirkulære om aftale om samarbejde og samarbejdsudvalg i staten (Gældende) Udskriftsdato: 19. november 2014 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansministeriet, Moderniseringsstyrelsen, j.nr. 13-711-16 Senere ændringer til forskriften Ingen Cirkulære om

Læs mere

At-VEJLEDNING. Aftaler om virksomhedernes samarbejde om arbejdsmiljø. At-vejledning F.3.6-1

At-VEJLEDNING. Aftaler om virksomhedernes samarbejde om arbejdsmiljø. At-vejledning F.3.6-1 At-VEJLEDNING Aftaler om virksomhedernes samarbejde om arbejdsmiljø At-vejledning F.3.6-1 Maj 2011 Opdateret januar 2016 Erstatter At-vejledning F.2.8 Aftaler om virksomhedernes sikkerheds- og sundhedsarbejde,

Læs mere

Slagelse Lærerkreds pixi-udgave af. Lokal MED-aftale for Slagelse Kommune

Slagelse Lærerkreds pixi-udgave af. Lokal MED-aftale for Slagelse Kommune Slagelse Lærerkreds pixi-udgave af Lokal MED-aftale for Slagelse Kommune Aftalen er gældende for medarbejdere i Slagelse Kommune. 2 Formål stk. 1 Formålet med en lokalaftale er gennem samarbejde mellem

Læs mere

Vedtaget 24. august 2015

Vedtaget 24. august 2015 forretningsorden Vedtaget 24. august 2015 Emne Forretningsorden for fsb s bestyrelse 1. Bestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen har den overordnede ledelse af boligorganisationens anliggender og skal

Læs mere

FORSVARSKOMMANDOENS HOVEDSAMARBEJDSUDVALGS RETNINGSLINJER FOR SAMARBEJDSVIRKSOMHEDEN I FORSVARET AF MARTS 2012

FORSVARSKOMMANDOENS HOVEDSAMARBEJDSUDVALGS RETNINGSLINJER FOR SAMARBEJDSVIRKSOMHEDEN I FORSVARET AF MARTS 2012 FORSVARSKOMMANDOENS HOVEDSAMARBEJDSUDVALGS RETNINGSLINJER FOR SAMARBEJDSVIRKSOMHEDEN I FORSVARET AF MARTS 2012 FORORD Forsvarskommandoens Hovedsamarbejdsudvalgs retningslinjer for samarbejdsvirksomheden

Læs mere

Aftaler om virksomhedernes samarbejde om arbejdsmiljø

Aftaler om virksomhedernes samarbejde om arbejdsmiljø Aftaler om virksomhedernes samarbejde om arbejdsmiljø At-vejledning F.3.6 Maj 2011 Erstatter At-vejledning F.2.8 Aftaler om virksomhedernes sikkerheds- og sundhedsarbejde, marts 2006. Denne At-vejledning

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I MAD TIL HVER DAG I/S

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I MAD TIL HVER DAG I/S FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN I MAD TIL HVER DAG I/S INDHOLD 1. Bestyrelsens valg og sammensætning 1 2. Konstitution 1 3. Bestyrelsesmøder 1 4. Beslutningsprotokol 2 5. Bestyrelsens forpligtelser 2

Læs mere

Samarbejde og samarbejdsudvalg i staten

Samarbejde og samarbejdsudvalg i staten Cirkulære om aftale om Samarbejde og samarbejdsudvalg i staten 2013 Cirkulære af 27. august 2013 Modst.nr. 031-13 J.nr. 13-711-16 2 Indholdsfortegnelse Cirkulære Indledning...5 Ikrafttræden...6 Aftale

Læs mere

Forretningsorden for PGU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg

Forretningsorden for PGU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg Forretningsorden for PGU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg Konsekvenstilrettet forretningsorden for PGU Uddannelses- og efteruddannelsesudvalg Sosu Fyn 2008 02 14.docSide 1 af 5 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Samarbejdsaftale Kooperationen LO

Samarbejdsaftale Kooperationen LO Samarbejdsaftale Kooperationen LO 2009 Udgivet af Samarbejdsrådet Kooperationen LO i 2009 Sats og tryk: Eks-Skolens Trykkeri ApS 2 Ledelse og medarbejdere i de kooperative virksomheder har fælles interesser.

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC

FORRETNINGSORDEN. Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC FORRETNINGSORDEN Bestyrelsen for Professionshøjskolen UCC Forretningsorden for Professionshøjskolen UCC's bestyrelse I medfør af 14 i vedtægt for

Læs mere

NOTAT. Til: Møde i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

NOTAT. Til: Møde i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske Regionshuset Viborg Regionssekretariatet NOTAT Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Til: Møde 22.9.2009 i Udvalg vedrørende evaluering af den politiske

Læs mere

tat meddelelse J. nr

tat meddelelse J. nr tat meddelelse 15.01.01 J. nr. 0.4.3. Om: Standardvedtægt for TAT s lokalafdelinger 2001 Indledning TAT s hovedbestyrelse godkendte i 1994 en ny standardvedtægt for lokalafdelinger, der udsendtes den 18.04.

Læs mere

Midlertidige samarbejdsudvalg på beskæftigelsesområdet

Midlertidige samarbejdsudvalg på beskæftigelsesområdet Cirkulære om aftale om Midlertidige samarbejdsudvalg på beskæftigelsesområdet 2005 Cirkulære af 14. februar 2006 Perst. nr. 009-06 PKAT nr. J.nr. 05-7243-24 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger...

Læs mere

Vejledning til oprettelse og ændring af lokale MED organisation herunder den lokale arbejdsmiljøorganisering

Vejledning til oprettelse og ændring af lokale MED organisation herunder den lokale arbejdsmiljøorganisering Notat Den 6. januar 2015 Vejledning til oprettelse og ændring af lokale MED organisation herunder den lokale arbejdsmiljøorganisering Aarhus Kommune Børn og Unge Denne vejledning vedrører, oprettelse og

Læs mere

Forretningsorden. for. Det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Forretningsorden. for. Det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Forretningsorden for Det lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Social- og Sundhedsskolen Esbjerg, den 23.november 2016 Side 1 af 5 Forretningsorden for

Læs mere

Retningslinjer for sygefravær

Retningslinjer for sygefravær Retningslinjer for sygefravær 1. KU s arbejde med sygefravær Københavns Universitet støtter medarbejdere, der er ramt af krise, sygdom eller nedsat arbejdsevne, og er indstillet på at gøre en aktiv indsats

Læs mere

Aftale om medindflydelse og medbestemmelse for Dragør kommune

Aftale om medindflydelse og medbestemmelse for Dragør kommune Aftale om medindflydelse og medbestemmelse for Dragør kommune Afsnit 1. Formål 1 Denne aftale følger reglerne i den til enhver tid gældende rammeaftale om medindflydelse og medbestemmelse, som er indgået

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE vedrørende DBU s Herre U21-landsholdstrup

SAMARBEJDSAFTALE vedrørende DBU s Herre U21-landsholdstrup SAMARBEJDSAFTALE vedrørende DBU s Herre U21-landsholdstrup 2017-2021 Nærværende aftale er indgået: mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) DBU A/S (DBU A/S) og Spillerforeningen (SPF) 1 INDLEDNING Denne samarbejdsaftale

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol

Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol 6.2 Forretningsorden for bestyrelsen for Professionshøjskolen Metropol 16. juni 2010 I henhold til 14 i Vedtægt for Professionshøjskolen Metropol fastsættes herved følgende forretningsorden for professionshøjskolens

Læs mere

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Aftale om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder og institutioner

FINANSMINISTERIET. Cirkulære om. Aftale om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder og institutioner FINANSMINISTERIET Cirkulære om Aftale om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder og institutioner 2002 2 INDHOLD Side CIRKULÆRE Cirkulære... 3 AFTALE 1. Indledning...5 SAMARBEJDSUDVALGETS

Læs mere

Forretningsorden for Region Midtjyllands Regions MEDudvalg

Forretningsorden for Region Midtjyllands Regions MEDudvalg Forretningsorden for Region Midtjyllands Regions MEDudvalg 1. Medlemmer og suppleanter Stk.1: Regions-MEDudvalget består af 11 ledelsesrepræsentanter og 22 medarbejderrepræsentanter. Stk.2: Ledelsessiden

Læs mere

Aftale om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder og institutioner

Aftale om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder og institutioner FINANSMINISTERIET Cirkulære om Aftale om samarbejde og samarbejdsudvalg i statens virksomheder og institutioner 1999 1 INDHOLD Side CIRKULÆRE Cirkulære...3 AFTALE 1. Indledning...5 SAMARBEJDSUDVALGETS

Læs mere

Samarbejdsaftalen 2006

Samarbejdsaftalen 2006 Samarbejdsaftalen 2006 Indgået mellem Dansk Arbejdsgiverforening og Landsorganisationen i Danmark indgået mellem dansk arbejdsgiverforening og landsorganisationen i danmark Samarbejdsaftalen er ændret

Læs mere

At-VEJLEDNING. Sikkerhedsudvalg GRØNLAND. September 2006

At-VEJLEDNING. Sikkerhedsudvalg GRØNLAND. September 2006 At-VEJLEDNING GL.6.3 Sikkerhedsudvalg September 2006 GRØNLAND 2 At-vejledningen oplyser om sikkerhedsudvalgets opgaver, funktion og oprettelse. Vejledningen informerer desuden om den daglige leder af sikkerheds

Læs mere

Forretningsorden for fællesledelsen for Socialdemokratiet i Aarhus kommune 2011

Forretningsorden for fællesledelsen for Socialdemokratiet i Aarhus kommune 2011 Forretningsorden for fællesledelsen for Socialdemokratiet i Aarhus kommune 2011 Indholdsfortegnelse: Forside Side 1 Indholdsfortegnelse Side 2 1 Fællesledelsen Side 3 2 Beslutningsdygtighed Side 3 3 Partiets

Læs mere

1 Universitetsdirektørudvalget vælger ud af sin midte en formand og en næstformand for en periode på 3 år.

1 Universitetsdirektørudvalget vælger ud af sin midte en formand og en næstformand for en periode på 3 år. 25. februar 2011 J.nr. 2011-4001-01 MD Forretningsorden for Universitetsdirektørudvalget Formandskab 1 Universitetsdirektørudvalget vælger ud af sin midte en formand og en næstformand for en periode på

Læs mere

Samarbejdsudvalgets arbejdsform

Samarbejdsudvalgets arbejdsform Denne pjece har til formål at bidrage til forbedrede rutiner i det daglige samarbejde til fordel for både virksomhedens resultater og de ansattes trivsel Samarbejdsudvalgets arbejdsform Samarbejdsudvalgets

Læs mere

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation

Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation S. 1 Vedtægter for DL Patient Administration Kommunikation 1 Navn Stk. 1 Landsforeningens navn er DL Patient Administration Kommunikation. Hjemsted er Københavns Kommune. 2 Formål Stk. 1 DL s formål er

Læs mere

SAMARBEJDSUDVALGET - FRA FORHANDLINGSARENA TIL DIALOGFORUM

SAMARBEJDSUDVALGET - FRA FORHANDLINGSARENA TIL DIALOGFORUM SAMARBEJDSUDVALGET - FRA FORHANDLINGSARENA TIL DIALOGFORUM FRA FORHANDLINGSARENA TIL DIALOGFORUM SAMARBEJDSAFTALEN SKAL UDFY LDES KONKRET FRA FORHANDLINGSARENA TIL DIALOGFORUM 2. UDGAVE 2011 FOLDEREN ER

Læs mere

Vedtægter for HK Politiet

Vedtægter for HK Politiet Vedtægter for HK Politiet 1. Landsklubbens navn Landsklubbens navn er HK Politiet. HK Politiet hører under HK Stat, som har hovedkontor i København. 2. Landsklubbens område Ethvert medlem af HK Stat beskæftiget

Læs mere

Blad 2/ INDSTIK - VEDTAEGTER 24 - INDSTIK - Vedtagter_endelig

Blad 2/ INDSTIK - VEDTAEGTER 24 - INDSTIK - Vedtagter_endelig DL-F Vedtægter 2015 2018 1. Landsforeningens område Landsforeningen Dansk Laborant-Forening er tilknyttet HK Danmark, og ethvert medlem af DL-F er således også medlem af HK. Landsforeningens område er

Læs mere

DIPU dansk institut for psykoterapi og uddannelse

DIPU dansk institut for psykoterapi og uddannelse 1. Formål. Vedtægter for DIPU's kursusråd. 1.1 Styrke samarbejdet mellem studerende, terapeuter og ledelse 1.2 Inspirere til fornyelse og ændringer af såvel administrative som undervisningsmæssige arbejdsgange.

Læs mere

Samarbejde og medindflydelse. Struktur, deltagelse, repræsentation og formål med udvalg mv. på Skanderborg Gymnasium.

Samarbejde og medindflydelse. Struktur, deltagelse, repræsentation og formål med udvalg mv. på Skanderborg Gymnasium. 1 Samarbejde og medindflydelse. Struktur, deltagelse, repræsentation og formål med udvalg mv. på Skanderborg Gymnasium. Skanderborg Gymnasium Drøftet, revideret og tiltrådt af samarbejdsudvalget på Skanderborg

Læs mere

Forretningsorden for. De lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Forretningsorden for. De lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Forretningsorden for De lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Side 1 af 7 sider Baggrund Social- og Sundhedsskolen Esbjerg er godkendt af Undervisningsministeriet

Læs mere

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1 ~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv

Læs mere

Styrelsesvedtægt for. Center for Kommunikation & Undervisning, CKU. Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver

Styrelsesvedtægt for. Center for Kommunikation & Undervisning, CKU. Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver Styrelsesvedtægt for Center for Kommunikation & Undervisning, CKU Skive Kommune og Viborg Kommune (revideret august 2011) Navn, hjemsted og opgaver 1 Institutionens navn er Center for Kommunikation og

Læs mere

Vedtægter for HK Luftfart SAS 13. september 2016

Vedtægter for HK Luftfart SAS 13. september 2016 Vedtægter for HK Luftfart SAS 13. september 2016 Kastrup 2016 1 Indhold 1. NAVN..... 4 2. OPTAGELSESBETINGELSER... 4 3. FORMÅL... 4 STK. 2. Faglige opgaver... 4 STK. 3. Organisatoriske opgaver... 4 4.

Læs mere

Vedtægt for den selvejende institution Fanø Børnehave.

Vedtægt for den selvejende institution Fanø Børnehave. Vedtægt for den selvejende institution Fanø Børnehave. 1. Institutionens navn Stk. 1 Den selvejende institutions navn er Fanø Børnehave, Æ Hjøwervej 4, 6720 Fanø. Institutionen har hjemsted i Fanø Kommune.

Læs mere

Forretningsorden for. Hovedbestyrelsen i Scleroseforeningen

Forretningsorden for. Hovedbestyrelsen i Scleroseforeningen Forretningsorden for Hovedbestyrelsen i Scleroseforeningen 1 1.1. Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden oprettes i henhold til foreningens vedtægter 10. 1.2. Tiltrædelse af forretningsordenen

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet i Skanderborg Kommune Godkendt i Handicaprådet xx-xx-2014 Skanderborg Kommune Sag: 13/21572 Indholdsfortegnelse 1. KONSTITUERING 3 2. MØDER 3 2.1 Indkaldelse og forberedelse

Læs mere

Lidt om en forretningsorden

Lidt om en forretningsorden Lidt om en forretningsorden Tanken bag en forretningsorden er, at der skal være et sæt etablerede og anerkendte spilleregler for arbejdet i bestyrelsen. Spillereglerne kan blandt andet sige noget om: -

Læs mere

Forretningsorden for. De lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg

Forretningsorden for. De lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Forretningsorden for De lokale uddannelses- og efteruddannelsesudvalg (LUU) ved Social- og Sundhedsskolen Esbjerg Side 1 af 7 sider Baggrund Social- og Sundhedsskolen Esbjerg er godkendt af Undervisningsministeriet

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om europæiske samarbejdsudvalg 1)

Bekendtgørelse af lov om europæiske samarbejdsudvalg 1) LBK nr 1018 af 27/10/2009 Udskriftsdato: 19. juni 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., j.nr. 2008-0001828 Senere ændringer til forskriften LOV nr 281 af 06/04/2011

Læs mere

Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune

Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune Forretningsorden for Det lokale beskæftigelsesråd i Haderslev Kommune I henhold til 45, stk. 5 i Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats fastsættes: Formål 1. Det lokale beskæftigelsesråd

Læs mere

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold

Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold Greve Fodbold Bestyrelsens Forretningsorden Bestyrelsens Forretningsorden Greve Fodbold 1. Formål 1.1 Nærværende forretningsorden fastlægger rammerne for Greve Fodbolds bestyrelses ageren under iagttagelse

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for Kongevejens Skoles bestyrelse

FORRETNINGSORDEN for Kongevejens Skoles bestyrelse FORRETNINGSORDEN for Kongevejens Skoles bestyrelse Reglerne om skolebestyrelsens virksomhed er fastsat i Folkeskoleloven samt i Styrelsesvedtægt for skolevæsenet i Lyngby-Taarbæk Kommune, vedtaget i september

Læs mere

Vedtægt for IDA Tele

Vedtægt for IDA Tele INGENIØRFORENINGEN I DANMARK Vedtægt for IDA Tele 1. Navn og område Stk. 1. Selskabets navn er IDA Tele. Stk. 2. IDA Tele er et fagteknisk selskab oprettet i henhold til Lov og vedtægter for IDA. Stk.

Læs mere