Fondsmessen 2014 Nykøbing Mors

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fondsmessen 2014 Nykøbing Mors"

Transkript

1 Fondsmessen 2014 Nykøbing Mors

2 Om erhvervsstøtte.. Der ydes generelt ingen offentlig økonomisk støtte til virksomheder, med mindre der er tale om et unikt og/eller innovativt produkt eller koncept. SMV = Under 250 ansatte og under 50 MEUR i omsætning Fornødent teknisk, økonomisk og administrativt projektgrundlag Tilskuddet må ikke fortrænge eksisterende kommercielle aktiviteter Der kan ydes tilskud til udviklingsarbejdet frem til og med markedsmodning. Politiske darlings kend de aktuelle indsatsområder: Klima, energi, fødevare, biotech, velfærdstenologi, m.m.

3 Generelt ej tilskud til: Direkte salgs og marketing omkostninger for produkter ell. services Investeringer i infrastruktur og produktionsudstyr Partnervirksomheder må ikke være interesseforbundne, ikke samme ejerkreds, ikke være moder- og datterselskab, ikke et selskab og dets hovedaktionærer Udbud / statsstøtteregler/ De minimis ( indenfor de sidste 3 år) Udarbejdelse af ansøgninger Omkostninger afholdt forud for indsendelsen af ansøgningen

4 Leadpartner, partner, sub-contractor Leadpartner den ansvarlige projektholder der investerer egne timer/kontanter som egenfinansiering Partner, - men stadig medfinansiering i form af interne timer Sub-contractor firmaet hyret ind til eksterne priser + moms. Opmærksomhed på udbudsregler v. store kontrakter.

5 Støtteformer Investeringer kan ske som egenkapital, ansvarligt lån eller konvertibelt lån fra Vækstfonden Seedkapital ofte fra Business angels/private investorer Venturefonde rejser penge fra investorer, investerer disse penge i unge virksomheder med stort vækstpotentiale, udvikler virksomhederne og sælger dem til nye ejere, når de er vokset og modnet. Investeringerne er altovervejende egenkapitalinvesteringer, hvilket vil sige, at investor bliver aktionær eller anpartshaver i virksomheden. Banken Tilskudsordninger - politisk bestemte

6 Begrebsafklaring Ved anvendt forskning forstås projekter af original karakter med henblik på at erhverve viden og indsigt med sigte på bestemte praktiske mål og anvendelser. Ved udvikling forstås anvendelse af viden med henblik på at fremstille nye eller forbedre eksisterende materialer, produkter, processer, metoder, systemer eller tjenester. Ved pilotprojekter forstås projekter, der foretager en eksperimentel afprøvning af en teknologi, et system eller en metode i en større skala end under laboratorieforhold, men mindre end fuldskala. Typisk kan pilotanlæg være 1:10 i forhold til fuldskala. Med demonstrationsprojekter forstås projekter, der foretager en eksperimentel afprøvning af en teknologi, et system eller en metode under virkelighedsnære forhold med henblik på efterfølgende markedsintroduktion eller - når demonstrationen giver anledning hertil - yderligere udvikling før markedsintroduktion.

7 Innovationskæden

8 Regeringens vækstplaner Det blå Danmark Kreative erhverv og design Vand, bio og miljøløsninger Sundheds- og velfærdsløsninger Turisme- og oplevelsesøkonomi Fødevarer Energi og klima IKT og digital vækst

9 Smart Specialisation Smart specialisation opfordrer regioner til, at fokusere ressourcerne på de regionale styrkepositioner, hvor man reelt har eller kan skabe markante konkurrencemæssige fordele. Smart specialisation er baseret på stærke partnerskaber mellem erhvervslivet, myndigheder og videninstitutioner i tæt samarbejde med stærke partnere fra andre regioner for at styrke europæisk konkurrenceevne fremfor en spredt indsats, hvor alle gør det samme.

10 Smart specialisation præger EU-støtten Kommissionen mener, at en intelligent specialiseringstrategi bør tage sigte på at koncentrere ressourcerne på de mest lovende områder, for eksempel om klynger, eksisterende sektorer og tværsektorielle aktiviteter, øko-innovation, markeder med høj vækstværdi eller specifikke forskningsområder. EU ser klynger som en vigtig del i at få gang i intelligent og bæredygtig vækst, men mener at det er brug for at få flere klynger i verdensklasse.

11

12 Innovationsfonden Innobooster vækst med viden Lav en Innovationsplan for din virksomhed og søg investeringstilskud til at gennemføre den. Et tilbud til virksomheder med fuldtidsansatte om tilskud til viden. Eller: En højtuddannet eller en forsker, der skal arbejde med udvikling i virksomheden. Tilskud til højtuddannede er særligt for virksomheder med få eller ingen højtuddannede. Samarbejde med en videninstitution, som din virksomhed ikke har samarbejdet med de seneste tre år. Anden videnbaseret hjælp - bevilges i sammenhæng med en af de to andre muligheder.

13 InnoBooster kan der gives tilskud til en videnpakke på mellem og kroner. Virksomheden skal selv skyde et tilsvarende beløb ind i forløbet. Noget af egenfinansieringen kan være i form af arbejdsløn til dine egne medarbejdere, og noget skal være i form af kontant betaling for den viden du får. Et innovationsforløb skal vare mellem 6 og 18 måneder, men inden for denne periode tilpasser I selv forløbet til jeres behov.

14 Tilskud til at ansætte en ph.d.-studerende Virksomheden kan få tilskud til at ansætte en ErhvervsPhD-studerende, der i tre år arbejder på et forskningsprojekt, der har kommercielle perspektiver for virksomheden.i perioden modtager virksomheden et løntilskud på kr. om måneden til den studerendes løn. Ansøgningsfrist:

15 2015: Temaer for INNO+ Innovationsfonden vil i 2015 udbyde samfundspartnerskaber inden for følgende INNO+ udfordringer: Avancerede materialer som grundlag for vækst og løsning af samfundsudfordringer Et Smart Society baseret på udnyttelse af Big Data Innovatorium til bygningsrenovering i verdensklasse Innovationsfonden investerer DKK 30-50m parterne dobler op

16 Iværksætterordning for dimittender Hvad får du som iværksætterpilot? personlig rådgivning og sparring på din iværksætteridé en månedlig ydelse på kr. i op til et år et særligt engangstilskud på op til kr. til brug for særlige ydelser såsom test, software og anden rådgivning m.m. adgang til fysiske faciliteter, hvor du kan arbejde konkret med din iværksætteridé. 20. november

17 Mikrolegater Fonden for Entreprenørskab - Young Enterprise vil gerne støtte elever, studerende og ph.d. studerende med gode idéer og fremme iværksætteri som en karrierevej. Vi udbyder derfor, i samarbejde med Rådet for Teknologi og Innovation og Erhvervsstyrelsen en række Mikrolegater.

18 EU Landdistriktsprogram Administreres fortsat i LAG s 18

19 EU anbefaler fokus! Forbedre små og mellemstore virksomheders konkurrenceevne i landbrug, fiskeri og akvakultur Brug styrkepositioner Bedre integration i fødevarekæden gennem kvalitet, lokale markeder og short supply chain Støtte til grøn omstilling bl.a. i landbrug og fødevaresektor Støtte til energieffektivisering og fornybare energiressourcer i SMV Første ansøgningsrunder i foråret 2015!

20 BOREAN Innovation Som innovationsmiljø har BOREAN mulighed for at medfinansiere lovende forretningsideer med op til 6 mio. kr. Dette indskydes som anparts- eller aktiekapital i kombination med en risikovillig lånekapital der udgør hovedparten af det af det samlede investeringsbeløb. BOREAN Innovation er opstået efter en fusion af de to innovationsmiljøer NOVI Innovation og Innovation MidtVest. Såfremt du allerede har stiftet et selskab, er det væsentligt at bemærke, at selskabet maksimalt må være 12 måneder, og have haft en omsætning på kr. Hjemmeside:

21 NORDJYSK LÅNEFOND KAPITAL TIL INNOVATION, VÆKST OG JOBSKABELSE I NORDJYLLAND Nordjysk Lånefond tilbyder attraktive lån til nordjyske iværksættere og virksomheder med betydeligt udviklingspotentiale. Fonden råder over en pulje på omkring 60 mio. kr., der har til formål at fremme vækst i private virksomheder og derigennem vækst i Nordjylland. Lån fra Nordjysk Lånefond kan dække op til 50 % af det samlede eksterne finansieringsbehov

22 Vækstfonden Vækstlån til ny etablerede virksomheder med vækstplaner, der ikke kan stille nok sikkerhed for et lån i banken finansiering på mere end 2 mio. kr. Ansvarlige lån til vækst i sunde etablerede virksomheder. Lånene, der er på mellem 3 og 10 mio. kr., skal samtidig gøre det lettere at opnå yderligere finansiering fra pengeinstitutter eller andre långivere. Vækstkaution for lån, leasing, factoring og garantier på op til 2 mio. kr. Vækstgaranti til etablerede virksomheder med vækstplaner, der ikke kan stille nok sikkerhed for en garanti eller en leasingaftale på almindelig vis i et garantiinstitut eller hos et leasingselskab. VF Venture. Egenkapital på 5-25 mio. kr. til unge virksomheder med mulighed for betydelig vækst.

23 Nye fokusområder GUDP - Fødevareområdet Siden programmets start i 2010 har GUDP-bestyrelsen samlet viden, og der er især blevet lyttet til, hvad der bliver efterspurgt af ansøgerne. Resultatet er, at GUDP har justeret strategien en smule, så vækst i alle led af værdikæden understøttes bedre: Den dobbelte bundlinje vil i endnu højere grad være i fokus i kommende GUDP-projekter, som skal arbejde med at løse grønne udfordringer samtidig med, at virksomhedernes forretning styrkes. Udviklingen understøttes fortsat af nye fødevareteknologier og processer, så Danmarks konkurrencefordel styrkes, og nye afsætningsmarkeder åbnes.

24 EUDP 375 mio. i 2013 Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) indkalder projektforslag vedrørende udvikling og/eller demonstration af nye energiteknologier. Der er ca. 375 mio. kr. til rådighed for tilskud til projekter, og der gennemføres to ansøgningsrunder i løbet af året. Det forventes, at der i anden ansøgningsrunde, som har frist til efteråret, kun kan søges om tilskud på op til 10 mio. kr. pr. projekt. 2 årlige ansøgningsfrister. + Green Labs

25 Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram MUDP udvikle, teste (afprøve) og/eller demonstrere miljøteknologi, gennemføre tekniske gennemførlighedsundersøgelser forud for udvikling, test eller demonstration, opbygge viden om eller informere om miljøteknologiske muligheder og behov. Næste frist formodet marts mheder/finansiering_tilskud/tilskudsordning_miljoeteknol ogi_mst.htm#hvilke_omraader

26 Grøn Omstillingsfond Fonden giver tilskud til virksomheder, organisationer og partnerskaber inden for følgende områder: Udvikling af nye forretningsmodeller Produktinnovation og re-design af virksomhedernes produkter Fremme af bæredygtige materialer i produktdesign Bæredygtig omstilling i mode- og tekstilbranchen Mindre spild af fødevarer. Bæredygtige biobaserede produkter baseret på non-food biomasse Fonden giver også tilskud til kommuner og forsyningsselskaber, der ønsker at søge om tilskud til projekter vedrørende markedsmodning af klimatilpasningsløsninger. 9. marts

27 Grøn omstilllingsfond Grøn industrisymbiose: skud Grønne forretningsmodeller:

28 ElForsk ELFORSK er Dansk Energis forsknings- og udviklingsprogram, som støtter forskning, udvikling og demonstration inden for effektiv energianvendelse af el i slutfasen (alt efter elmåleren/hos forbrugerne både erhverv/industri, kommunale og private). ELFORSK råder årligt over 25 mio. kr. fra den store PSO-pulje (Public Service Obligation afgiften, som betales over elregningen), og fordeles mellem programmets syv indsatsområder Bygninger Ventilation Belysning Køling Effekt- og styringselektronik Industrielle processer Adfærd, barrierer og virkemidler

29 ForskEL og -VE ForskEL( energilagring og sammentænkning af energisystemer, Smart Grid og integration af vedvarende energi, Miljøvenlig elproduktion ForskVE-programmerne (solceller, bølgekraft og biomasse-forgasning) Anvendt forskning, udvikling og demonstration af miljøvenlig elproduktion Næste frist september mill. Kr. årligt

30 Partnerskab mellem socialøkonomiske og private virksomheder Et af indsatsområderne fra regeringens udspil er at fremme etableringen og udviklingen af partnerskaber mellem socialøkonomiske virksomheder og ordinære danske virksomheder, hvor der er afsat 4 mio. kr. i Støtte på op til ,- kr. Frist SOEV-og-private-virksomheder.aspx

31

32 Cosme Cultural Routes and Luxury Goods Deadline: 04/11/2014 ICT Innovation for Manufacturing SMEs Deadline: 09/12/2014 Stimulating the innovation potential of SMEs for a low carbon energy system Deadline: 17/12/2014 Supporting SMEs efforts for the development - deployment and market replication of innovative solutions for blue growth Deadline: 17/12/2014 Facilitating EU transnational tourism flows for seniors and young people in the low and medium seasons Deadline: 15/01/2015 Innovative mobile e-government applications by SMEs Deadline: 16/12/2015 Call for proposals:

33 Active and Assisted Living Programme

34 Ambient Assisted Living Ambient Assisted Living (AAL-programmet) støtter udviklingen i øget anvendelse af informations- og kommunikationsteknologi med fokus på at øge livskvaliteten for ældre AAL-programmet lægger vægt på innovation, praktisk anvendelighed og involvering af brugere, interessenter og virksomheder. Perspektivet for kommercialisering skal være 2-3 år efter projektets afslutning. Et projekt kan vare fra 1 til 3 år partnere fra mindst tre deltagerlande. Næste frist: Formodet marts 2015

35 Indsatsområde 1: Innovation Interreg 5 A: Øresund, Kattegat, Skagerak Indsatsområde 2: Grøn Økonomi Indsatsområde 3: Transport Indsatsområde 4: Beskæftigelse herunder støtter til samarbejde mellem microvirksomheder, iværksætteri m.m. 136 millioner EUR til rådighed + 17 millioner EUR fra Norge. Et projekt kan maksimalt få dækket 50%.

36 Horizon 2020 Som en del af Horizon 2020-arbejdsplanen for 2015 støtter Europa-Kommissionen innovative offentlige indkøb indenfor sundhed. Projekter skal støtte markedsføring af nye løsninger på lokale, sundhedsmæssige udfordringer og udvikling af løsninger, der prioriterer patienten som medaktør i promovering af sundhed. Ansøgningsfrister den 21. april

37 Info om grants

38 Info Tilskud fra EU til SMV er: Enterprice Europe Network ( virksomheder) Vækstguiden

39 Up Front Europe

40 Lotte Jensen

Hub North. Den 30. November 2010

Hub North. Den 30. November 2010 Hub North Den 30. November 2010 AAU s Fundraising og Projektledelseskontor Jane Tymm-Andersen Jet@adm.aau.dk Fundraising & Projektledelseskontor Giver assistance i forbindelse med udarbejdelse af projektansøgninger,

Læs mere

Kapitaldag Risø, 22. september 2015

Kapitaldag Risø, 22. september 2015 Kapitaldag Risø, 22. september 2015 Et af fire landsdækkende innovationsmiljøer Gennem risikovillige investeringer af statslig, regional og egen kapital er CAPNOVA med til at udvikle innovative iværksætteres

Læs mere

Støttemuligheder til erhvervsudvikling inden for genanvendelse

Støttemuligheder til erhvervsudvikling inden for genanvendelse Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 9. marts 2015 Støttemuligheder til erhvervsudvikling inden for genanvendelse På bestyrelsesmøde den 10. december 2014 udtrykte bestyrelsen ønske om at få oplyst

Læs mere

Søren Mayland Præsentation Kapitaldag i Næstved

Søren Mayland Præsentation Kapitaldag i Næstved Søren Mayland soma@capnova.dk 60 62 37 79 Præsentation 23.11.16 Kapitaldag i Næstved Forretningsmodel 3 BUNDLINJER CAPNOVAs Virksomhedens Samfundets 3 INSTRUMENTER Kapital Fundraising Alliancer/netværk

Læs mere

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Indhold Danske Fonde 3 Det Frie Forskningsråd

Læs mere

Støttemuligheder for virksomheder i vandsektoren. Jóannes J. Gaard, Naturstyrelsen

Støttemuligheder for virksomheder i vandsektoren. Jóannes J. Gaard, Naturstyrelsen Støttemuligheder for virksomheder i vandsektoren Jóannes J. Gaard, Naturstyrelsen Muligheder for at ansøge midler 2014 MUDP 2014 VTU-fonden Samfundspartnerskab Vandeffektiv industriel produktion EUDP +

Læs mere

Grøn Omstillingsfond v./ Erhvervsstyrelsen

Grøn Omstillingsfond v./ Erhvervsstyrelsen Grøn Omstillingsfond v./ Erhvervsstyrelsen Hub North den 21. januar 2014 v./ Malene Baunsgaard Hvorfor? Derfor! promising opportunity for the Nordic countries to stimulate growth and generate new jobs,

Læs mere

MUDP det miljøteknologiske udviklingsog demonstrationsprogram

MUDP det miljøteknologiske udviklingsog demonstrationsprogram RENERE LUFT OG MINDRE STØJ MUDP det miljøteknologiske udviklingsog demonstrationsprogram VAND OG KLIMATILPASNING Infomøder 2017 FÆRRE PROBLEMATISKE KEMIKALIER AFFALD OG RESSOURCER INDUSTRIENS MILJØUDFORDRINGER

Læs mere

Fondens fokusområder indenfor energiforskning, -udvikling, -demonstration og -markedsmodning er følgende:

Fondens fokusområder indenfor energiforskning, -udvikling, -demonstration og -markedsmodning er følgende: Fase 1 opslag 2016: Energi Frist: 2. Maj 2016 kl. 19 Grand Solutions: Typisk 2-5 år; 5-30 mio. kr. Budgettet er i 2016 på ca. 70 mio. kr. Innovationsfondens investeringer inden for energiområdet skal understøtte

Læs mere

GRØN TEKNOLOGI OG RESSORCEEFFEKTIVITET. Finansiering af udviklingsaktiviteter. Odense, maj 2015

GRØN TEKNOLOGI OG RESSORCEEFFEKTIVITET. Finansiering af udviklingsaktiviteter. Odense, maj 2015 GRØN TEKNOLOGI OG RESSORCEEFFEKTIVITET Finansiering af udviklingsaktiviteter Odense, maj 2015 GRØN TEKNOLOGI OG RESSORCEEFFEKTIVITET INDHOLD Projektfaser Forskning Udvikling af teknologi og services Demonstration

Læs mere

Investeringer for fremtiden. innovationsfonden.dk

Investeringer for fremtiden. innovationsfonden.dk Vær nysgerrig 1 Investeringer for fremtiden innovationsfonden.dk 2 3 Investeringer for fremtiden Innovationsfonden investerer i det, som driver Danmark fremad. I det, som endnu ikke er skabt. I nye og

Læs mere

MUDP 2014 Tilskud til fremme af miljøeffektiv teknologi

MUDP 2014 Tilskud til fremme af miljøeffektiv teknologi MUDP 2014 Tilskud til fremme af miljøeffektiv teknologi Strategisk samarbejde for indsamling af elektronikaffald 24. april 2014 Miljøstyrelsen, Anne Nielsen MUDP 2014 Programmets overordnede målsætning

Læs mere

Vejledning til ansøgning om projekttilskud under Grøn Omstillingsfond

Vejledning til ansøgning om projekttilskud under Grøn Omstillingsfond Vejledning til ansøgning om projekttilskud under Grøn Omstillingsfond Det anbefales, at du læser denne vejledning omhyggeligt, inden du udfylder ansøgningsskemaet. 1. Fondens formål Formålet med Grøn Omstillingsfond

Læs mere

PENGE TIL UDVIKLING AF NYE ENERGITEKNOLOGIER

PENGE TIL UDVIKLING AF NYE ENERGITEKNOLOGIER Slide 1 PENGE TIL UDVIKLING AF NYE ENERGITEKNOLOGIER 22. januar 2015 Industriens Hus Flemming G. Nielsen, sekretariatschef EUDP Slide 2 DISPOSITION Energipolitikken sætter rammen Energiteknologi en dansk

Læs mere

Det Energiteknologiske Udviklings og Demonstrationsprogram (EUDP)

Det Energiteknologiske Udviklings og Demonstrationsprogram (EUDP) Slide 1 Det Energiteknologiske Udviklings og Demonstrationsprogram (EUDP) Støtte til VE i fjernvarmen EUDP programmet Processen Kriterier og beslutning Mette Cramer Buch Slide 2 Et godt tilbud! Energiforligets

Læs mere

Hvordan får SMVer i Danmark sin andel heraf?

Hvordan får SMVer i Danmark sin andel heraf? EU kommissionen har afsat penge til risikovillige lån og egenkapital for ialt 187 mia. DKK til vækst og innovation i erhvervslivet. Hvordan får SMVer i Danmark sin andel heraf? Egil Rindorf Specialkonsulent

Læs mere

Energiteknologisk Udviklingsog Demonstrationsprogram. Cleantechdag 2010. Væksthus Hovedstadsregionen. 15. marts 2010

Energiteknologisk Udviklingsog Demonstrationsprogram. Cleantechdag 2010. Væksthus Hovedstadsregionen. 15. marts 2010 Energiteknologisk Udviklingsog Demonstrationsprogram Cleantechdag 2010 Væksthus Hovedstadsregionen 15. marts 2010 Nicolai Zarganis, sekretariatschef Side 1 EUDP s formål EUDP yder støtte til projekter

Læs mere

Støttemuligheder til test og demonstration af Cleantech løsninger

Støttemuligheder til test og demonstration af Cleantech løsninger Støttemuligheder til test og demonstration af Cleantech løsninger Gert S. Hansen Miljøstyrelsen Oplæg temadag om cleantech-løsninger 30. oktober 2012 Hvorfor interesserer MST sig for ETV? ETV passer godt

Læs mere

Bilag om eksisterende indsats i Videnskabsministeriet inden for privat forskning og videnspredning 1

Bilag om eksisterende indsats i Videnskabsministeriet inden for privat forskning og videnspredning 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K. Telefon 33 92 33 00 Fax 33 11 16 65 19. december 2005 Bilag om eksisterende indsats i Videnskabsministeriet

Læs mere

Støttemuligheder 2014. Susanne Damgaard, srd@force.dk Mob: 2269 7615 18.09.14

Støttemuligheder 2014. Susanne Damgaard, srd@force.dk Mob: 2269 7615 18.09.14 Støttemuligheder 2014 Susanne Damgaard, srd@force.dk Mob: 2269 7615 18.09.14 Hvordan forstår vi innovation? OECD definerer innovation som: implementeringen af et nyt eller væsentligt forbedret produkt

Læs mere

Energiforlig. Oversigt over støttemuligheder Fokusgruppen Intelligent Energirenovering

Energiforlig. Oversigt over støttemuligheder Fokusgruppen Intelligent Energirenovering Oversigt over støttemuligheder Fokusgruppen Intelligent Energirenovering Fokusgruppen skal arbejde med: Få SMV, håndværkere, i spil Integrering af intelligente energisystemer, f.eks. smart grids, i nye

Læs mere

Gode råd om ansøgning til MUDP 2017

Gode råd om ansøgning til MUDP 2017 Gode råd om ansøgning til MUDP 2017 Aalborg 28. februar 2017 Nanna Rørbech Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram Hvem kan søge tilskud? Private og offentlige virksomheder Private personer

Læs mere

Dansk Lys 27. maj 2015

Dansk Lys 27. maj 2015 Dansk Lys 27. maj 2015 Hvor mange penge? 2,3 milliarder kr. i danske ministerielle puljer (KREVI 2007) 500 milliarder kr. ligger i de danske fonde ca. 2% uddelt = 8 mia. kr. (de seks største fonde doneret

Læs mere

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy

Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Ansøgning: Tillægsbevilling til Innovationsnetværket Offshoreenergy Sagsnr.: 18/4943 RESUMÉ Indstilling: A: Tilsagn Projektpræsentation Innovationsnetværk Offshoreenergy.dk 2014-2018 - forlængelse Forretningsområde

Læs mere

Finansiering af opstartsvirksomheder. Bjarne Henning Jensen, Vækstfonden 19. august 2009

Finansiering af opstartsvirksomheder. Bjarne Henning Jensen, Vækstfonden 19. august 2009 Finansiering af opstartsvirksomheder Bjarne Henning Jensen, Vækstfonden 19. august 2009 Overblik Vækstfonden skaber flere nye vækstvirksomheder i Danmark. Vi opsøger og investerer i perspektivrige virksomheder,

Læs mere

MUDP 2016 og gode råd om ansøgning til programmet

MUDP 2016 og gode råd om ansøgning til programmet MUDP 2016 og gode råd om ansøgning til programmet DAKOFA d. 5. april 2016 Lotte Kau Andersen Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram MUDP Miljøteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram

Læs mere

UpFrontNet. Fondsmessen14. Effektiv fundraising

UpFrontNet. Fondsmessen14. Effektiv fundraising Fondsmessen14 Effektiv fundraising Hvor mange penge? 2,3 mia. kr. i danske ministerielle puljer (KREVI 2007) 400 mia. kr. i danske fonde ca. 2% uddelt = 8 mia. kr. 10 mia. Euro i EU i perioden 2014-20

Læs mere

Præsentation Kapitaldag

Præsentation Kapitaldag Præsentation 23-11-2016 Kapitaldag CAPNOVA er et landsdækkende investerings- og udviklingsselskab, der tilfører kapital, solid forretningserfaring og et stærkt netværk, så innovative ideer kan blive til

Læs mere

STRATEGIPLAN

STRATEGIPLAN STRATEGIPLAN 2018 2020 DI Energi STRATEGIPLAN 2018 2020 2 Vision og mission DI Energi arbejder for, at virksomheder i energibranchen har de bedst mulige optimale rammevilkår. Det er en forudsætning for,

Læs mere

COSME. Programme for Competitiveness of Enterprises and SME s (2014-2020)

COSME. Programme for Competitiveness of Enterprises and SME s (2014-2020) COSME Programme for Competitiveness of Enterprises and SME s (2014-2020) Agenda Erhvervsstyrelsens rolle Historikken Målgruppe og budget Mere om indsatsområder Spørgsmål Erhvervsstyrelsen Sikre gode rammebetingelser

Læs mere

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen

Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen Hvordan får man del i midlerne? - Handlingsplan 2012-13 v/regionsdirektør Mikkel Hemmingsen 1 Handlingsplan 2012-13 Sundheds- og velfærdsinnovation Sundheds- og velfærdsløsninger Vækstforums strategiske

Læs mere

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om:

Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Aftale mellem regeringen og Enhedslisten om: Udmøntning af grønne erhvervsrettede initiativer i 2013-2016 på Erhvervs- og Vækstministeriets område (27. juni 2013) 1 Udmøntning af grønne erhvervsrettede

Læs mere

Fornyelsesfonden. Chefkonsulent Carina Ohm Erhvervs- og Byggestyrelsen

Fornyelsesfonden. Chefkonsulent Carina Ohm Erhvervs- og Byggestyrelsen Fornyelsesfonden Chefkonsulent Carina Ohm Erhvervs- og Byggestyrelsen Baggrund & formål 300 236 262 262 mio. kr. 200 100 Vækst Beskæftigelse Eksport 0 2010 2011 2012 Fornyelsesfondens indsatser og fordeling

Læs mere

Den Grønne Omstilling: EUDP s rolle

Den Grønne Omstilling: EUDP s rolle 1 Den Grønne Omstilling: EUDP s rolle Jan Bünger, Projektkonsulent IDA - 10. april 2018 Slide 2 Om EUDP Født i 2007 - skal fremme de energipolitiske mål ved at støtte udvikling og demonstration af ny energiteknologi.

Læs mere

Præsentation af NordDanmarks EU-kontor. v. Søren Bjerregaard Pedersen

Præsentation af NordDanmarks EU-kontor. v. Søren Bjerregaard Pedersen Præsentation af NordDanmarks EU-kontor v. Søren Bjerregaard Pedersen Dagsorden 1. Kort om NDEU 2. Nyt fokus i støtteprogrammerne 3. Specifikke fundingprogrammer til de 4 scenarier 4. Den gode ansøgning

Læs mere

Kapitalindeks Risikovillig kommerciel finansiering. Ole Bruun Jensen

Kapitalindeks Risikovillig kommerciel finansiering. Ole Bruun Jensen Kapitalindeks 2017 - Risikovillig kommerciel finansiering Ole Bruun Jensen Danske SMV er hentede ca. 2,5 mia. kr. i risikovillig kommerciel finansiering i 2015 Risikovillig kommerciel finansiering i 2015

Læs mere

Insero soft funding. Danske og europæiske finansieringsmuligheder

Insero soft funding. Danske og europæiske finansieringsmuligheder Danske og europæiske finansieringsmuligheder Tag din idé til det næste niveau DANVA Temadag 15. juni 2017 v/ Christina Ernst Jørgensen og Mikael Boye Enig Insero soft funding Way to market Vores ambition

Læs mere

J.nr.: 11/23888. Hyprovide Large-scale alkaline electrolyser (MW) Projektnavn: Green Hydrogen.dk. Ansøger: Finsensvej 3, 7430 Ikast.

J.nr.: 11/23888. Hyprovide Large-scale alkaline electrolyser (MW) Projektnavn: Green Hydrogen.dk. Ansøger: Finsensvej 3, 7430 Ikast. Bilag 26b Indstillingsskema til vækstforum Ansøgt beløb Indstillet beløb Ansøger om Mål 2 midler Socialfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Mål 2 midler - Regionalfonden 0 kr. 0 kr. Ansøger om Regionale Udviklingsmidler

Læs mere

Regionens rådgiver- og konsulentrolle i forhold til EU-tilskud. Støttemuligheder for havne i EU

Regionens rådgiver- og konsulentrolle i forhold til EU-tilskud. Støttemuligheder for havne i EU Regionens rådgiver- og konsulentrolle i forhold til EU-tilskud Støttemuligheder for havne i EU Kort om Norddanmarks EU-Kontor Eksisteret siden 1990 med kontorer i Aalborg og Bruxelles En del af Business

Læs mere

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse snotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse Initiativerne er opdelt i fire fokusområder: Innovationsordningerne skal være nemt tilgængelige og effektive Innovationspakke Indsatsen skal

Læs mere

Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet

Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet Hvordan kan de regionale vækstfora bidrage til vækst og job i de danske regioner? Sigmund Lubanski, Erhvervs- og Vækstministeriet Dagsorden 1. Danmarks vækstudfordringer 2. Danmarks Vækstråd 3. Rammerne

Læs mere

Finansiering med Vækstfonden

Finansiering med Vækstfonden Finansiering med Vækstfonden Lån og kautioner Erhvervskundechef Peter Bo Byggeri og Anlæg Holbæk 2015+ Holbæk 3. februar 2015 Om Vækstfonden Vækstfonden er en statslig finansieringsfond, der medvirker

Læs mere

Introduktion til de nye EU programmer 2014-2020

Introduktion til de nye EU programmer 2014-2020 Introduktion til de nye EU programmer 2014-2020 Tilskud via Lokale aktionsgrupper i landdistrikter og fiskeriområder - Status og forventninger Rønne, Bornholm 19. november 2012 Oversigt Introduktion til

Læs mere

innovationsfonden.dk

innovationsfonden.dk VÆR NYSGERRIG innovationsfonden.dk DANMARKS UDFORDRINGER Innovationsfonden investerer i iværksættere, forskere og virksomheder, der har viden og idéer til at løse samfundsudfordringer og skabe vækst og

Læs mere

Sorø Kommune muligheder for ekstern finansiering til erhvervsudviklingen

Sorø Kommune muligheder for ekstern finansiering til erhvervsudviklingen Overblik Sorø Kommune muligheder for ekstern finansiering til erhvervsudviklingen August 2014 Kontaktperson Erhvervskonsulent Peter Fjerring Tlf. 57 87 60 25 E-mail pefj@soroe.dk Sorø Erhverv Sorø Kommune

Læs mere

VÆKST FOR FREMTIDEN BEDRE OG BÆREDYGTIGE FORHOLD FOR IVÆRKSÆTTERE SAMT SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER

VÆKST FOR FREMTIDEN BEDRE OG BÆREDYGTIGE FORHOLD FOR IVÆRKSÆTTERE SAMT SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER VÆKST FOR FREMTIDEN BEDRE OG BÆREDYGTIGE FORHOLD FOR IVÆRKSÆTTERE SAMT SMÅ OG MELLEMSTORE VIRKSOMHEDER 2 ORDFØRER BEDRE MULIGHEDER OG FÆRRE BENSPÆND FOR DE SMÅ ERHVERV Vi skal skabe de bedste rammer for

Læs mere

SDSD CLEAN. Innovating Green Solutions

SDSD CLEAN. Innovating Green Solutions SDSD CLEAN Innovating Green Solutions AGENDA 1. Hvem er CLEAN? 2. Hvad laver vi? 3. Hvordan arbejder vi? 2 STÆRKESTE CLEANTECH KLYNGE I DANMARK CLEAN er resultatet af en fusion mellem Lean Energy Cluster

Læs mere

Miljøteknologisk Udviklings og Demonstrations Program 2015

Miljøteknologisk Udviklings og Demonstrations Program 2015 Miljøteknologisk Udviklings og Demonstrations Program 2015-7. September 2015 - Mathilde Aagaard Sørensen, Naturstyrelsen Miljøteknologisk Udviklings og Demonstrations Program (MUDP) Tilskud til fremme

Læs mere

Energi teknologi. Overblik over støtteordninger. Søg støtte til forskning, udvikling og demonstration

Energi teknologi. Overblik over støtteordninger. Søg støtte til forskning, udvikling og demonstration Energi teknologi Overblik over støtteordninger Søg støtte til forskning, udvikling og demonstration indholdsfortegnelse 03 Introduktion 04 Dansk Energi ELFORSK 05 EUDP Energiteknologisk Udviklings- og

Læs mere

Finansiering af egen virksomhed Microsoft Partnermøde, maj 2007. Søren Steen Rasmussen Vækstfonden

Finansiering af egen virksomhed Microsoft Partnermøde, maj 2007. Søren Steen Rasmussen Vækstfonden Finansiering af egen virksomhed Microsoft Partnermøde, maj 2007 Søren Steen Rasmussen Vækstfonden Oversigt over Vækstfonden Vækstfonden medfinansierer små og mellemstore virksomheder Vækstfonden fokuserer

Læs mere

Rigets tilstand på iværksætterområdet

Rigets tilstand på iværksætterområdet Rigets tilstand på iværksætterområdet Erhvervsservicedøgnet 2010 Fremtidens muligheder og udfordringer Randers 18. og 19. april 2010 v. Anders Hoffmann, Ph.D. Vicedirektør i Erhvervs- og Byggestyrelsen

Læs mere

Rådet for Teknologi og Innovation

Rådet for Teknologi og Innovation Rådet for Teknologi og Innovation Bevilger VTU s midler til innovation og videnspredning Medlemmer: Lars Mikkelgaard-Jensen (formand) Annette Toft (næstformand) Eva Berneke Thorkild E. Jensen Birgitte

Læs mere

Forsk strategisk! 700 mio. kr. til forskning i samfundsudfordringer.

Forsk strategisk! 700 mio. kr. til forskning i samfundsudfordringer. Forsk strategisk! 700 mio. kr. til forskning i samfundsudfordringer 2013 Vi ønsker at værne om den forskningsmæssige metodefrihed i strategisk forskning Hvad er strategisk forskning? styrke offentligt/privat

Læs mere

Vejledning til ansøgning om projekttilskud under Grøn Omstillingsfond. Læs denne vejledning omhyggeligt, inden du udfylder ansøgningsskemaet.

Vejledning til ansøgning om projekttilskud under Grøn Omstillingsfond. Læs denne vejledning omhyggeligt, inden du udfylder ansøgningsskemaet. Vejledning til ansøgning om projekttilskud under Grøn Omstillingsfond Læs denne vejledning omhyggeligt, inden du udfylder ansøgningsskemaet. 1. Fondens formål Formålet med Grøn Omstillingsfond er at ruste

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

REGERINGENS INNOVATIONSSTRATEGI OG VÆKSTTEAMS - NYE MULIGHEDER FOR SUNDHEDS- OG VELFÆRDSINNOVATION

REGERINGENS INNOVATIONSSTRATEGI OG VÆKSTTEAMS - NYE MULIGHEDER FOR SUNDHEDS- OG VELFÆRDSINNOVATION REGERINGENS INNOVATIONSSTRATEGI OG VÆKSTTEAMS - NYE MULIGHEDER FOR SUNDHEDS- OG VELFÆRDSINNOVATION DORTHE KUSK AFDELINGSCHEF, VÆKSTFORUM OG ERHVERVSUDVIKLING 1 SYDDANSK VÆKSTFORUM Sundheds- og velfærdsløsninger

Læs mere

GUDP Handlingsplan 2017

GUDP Handlingsplan 2017 GUDP Handlingsplan 2017 Indledning Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) præsenterer hermed sin Handlingsplan 2017. Handlingsplanen sætter rammerne for GUDP s indsats i 2017, herunder ansøgningsfrister

Læs mere

BIO-VALUE bestyrelsesmøde. Den 11. oktober 2013 Erik Bisgaard Madsen

BIO-VALUE bestyrelsesmøde. Den 11. oktober 2013 Erik Bisgaard Madsen BIO-VALUE bestyrelsesmøde Den 11. oktober 2013 Erik Bisgaard Madsen Kriterier for udvælgelse 1) Markant samfundsudfordring, som kan være vækstdriver i Danmark 2) Bygge på et efterspørgselstræk 3) Bidrage

Læs mere

Risikovillig kapital til vækstvirksomheder. Erhvervsudviklingsdøgnet 14 maj 2014 Henning Klausen

Risikovillig kapital til vækstvirksomheder. Erhvervsudviklingsdøgnet 14 maj 2014 Henning Klausen Risikovillig kapital til vækstvirksomheder Erhvervsudviklingsdøgnet 14 maj 2014 Henning Klausen Dagsorden Innovationsmiljøernes formål BOREAN Innovation Arbejdsmetode og proces Hvordan kan vi hjælpe? Erfaringer

Læs mere

Kapital til innovation, vækst og jobskabelse i Nordjylland. Thy Erhvervsforum 23. maj 2013

Kapital til innovation, vækst og jobskabelse i Nordjylland. Thy Erhvervsforum 23. maj 2013 Kapital til innovation, vækst og jobskabelse i Nordjylland Thy Erhvervsforum 23. maj 2013 Præsentation LIVA consult Konsulentfirma med fokus på forretningsudvikling, salg og kundehåndtering, finansieringsløsninger.

Læs mere

PERSPEKTIVER OG INVESTERING I BIOØKONOMISK FORSKNING

PERSPEKTIVER OG INVESTERING I BIOØKONOMISK FORSKNING SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS PERSPEKTIVER OG INVESTERING I BIOØKONOMISK FORSKNING FORSKNINGSPLATFORME TIL UDVIKLING AF EN BÆREDYGTIG BIOØKONOMI PRODEKAN KURT NIELSEN, AARHUS UNIVERSITET UNI VERSITy DE

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om:

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Fordeling af globaliseringsreserven til innovation og iværksætteri mv.

Læs mere

ForskEL udbud 2016 Udkommer kun i en elektronisk version. Rapporten kan downloades på: Foto: Jørgen Schytte

ForskEL udbud 2016 Udkommer kun i en elektronisk version. Rapporten kan downloades på:   Foto: Jørgen Schytte ForskEL-udbud 2016 ForskEL udbud 2016 Udkommer kun i en elektronisk version. Rapporten kan downloades på: www.energinet.dk/da/forskning/ Foto: Jørgen Schytte 2 Indhold 1. Formål og ansøgningsfrist... 4

Læs mere

Dansk Gartneri Generalforsamling 27. februar 2013

Dansk Gartneri Generalforsamling 27. februar 2013 Dansk Gartneri Generalforsamling 27. februar 2013 Ib Larsen, Energistyrelsen Vækstplan DK Stærke virksomheder, flere job Bedre vilkår for danske virksomheder Regeringen vil gøre det mere attraktivt at

Læs mere

Jørgen Andersen. Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S samt CEO i Green Tech Center A/S. og medlem af en række energi- & eksport netværk

Jørgen Andersen. Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S samt CEO i Green Tech Center A/S. og medlem af en række energi- & eksport netværk Jørgen Andersen Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S samt CEO i Green Tech Center A/S og medlem af en række energi- & eksport netværk Et OPP projekt i Vejle Baggrunden for Green Tech Centeret At skabe

Læs mere

Vejen til kapital og kompetencer gennem CAT. Fra idé til virksomhed

Vejen til kapital og kompetencer gennem CAT. Fra idé til virksomhed Vejen til kapital og kompetencer gennem Fra idé til virksomhed Et unikt brand Forskerpark Innovationsmiljø Investeringsselskab Selvstændigt aktieselskab Rådgivning og kapital fra fire kilder Innovationsmiljø

Læs mere

Det gode projekt. - hvordan opnås medfinansiering fra EUDP. Torsten Malmdorf, Senior Rådgiver, EUDP Dansk Fjernvarme, Kolding 6.

Det gode projekt. - hvordan opnås medfinansiering fra EUDP. Torsten Malmdorf, Senior Rådgiver, EUDP Dansk Fjernvarme, Kolding 6. 1 Det gode projekt - hvordan opnås medfinansiering fra EUDP Torsten Malmdorf, Senior Rådgiver, EUDP Dansk Fjernvarme, Kolding 6. februar 2018 Emner EUDP - formål og strategi Den gode ansøgning Udbud 2018

Læs mere

Introduktion til Innovationsfondens muligheder. MEA Chefkonsulent René Damkjer

Introduktion til Innovationsfondens muligheder. MEA Chefkonsulent René Damkjer Introduktion til Innovationsfondens muligheder MEA 04122018 Chefkonsulent René Damkjer 2 3 Vision: Vidensbaseret vækst Vi investerer i innovative ideer, der har et signifikant potentiale til at skabe viden,

Læs mere

Dansk innovationspolitik - Nye og eksisterende innovationstiltag

Dansk innovationspolitik - Nye og eksisterende innovationstiltag Dansk innovationspolitik - Nye og eksisterende innovationstiltag Søren Jensen Innovationspolitisk kontor E-mail:sje@fi.dk Disposition Hvordan går det med innovationen i Danmark? Hvordan ser den danske

Læs mere

Informationsmøde om Grøn Innovationspulje, MUDP 2015

Informationsmøde om Grøn Innovationspulje, MUDP 2015 Informationsmøde om Grøn Innovationspulje, MUDP 2015 23. september 2015 Nanna Rørbech Dagsorden 1. Oplæg om MUDP og Grøn Innovationspulje 2. Dialog med repræsentanter fra Miljøstyrelsen og Naturstyrelsen

Læs mere

Samråd i FIU den 23. maj 2013 Spørgsmål Z stillet efter ønske fra Jacob Jensen (V)

Samråd i FIU den 23. maj 2013 Spørgsmål Z stillet efter ønske fra Jacob Jensen (V) Finansudvalget 2012-13 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 315 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 23. maj 2013 13-434 / Samråd i FIU den 23. maj 2013 Spørgsmål Z stillet efter ønske fra Jacob Jensen (V)

Læs mere

Innovationspuljen i Midtnet Kina

Innovationspuljen i Midtnet Kina Innovationspuljen i Midtnet Kina 4,3 millioner kroner til at realisere SMV ers gode idéer til produkter og løsninger til det kinesiske marked Puljen er åben fra 1. januar 2017 Baggrunden for Midtnet Kina

Læs mere

m e d e t b o o s t p å m l. 5 0. 0 0 0 o g 5 m i o. k r o n e r

m e d e t b o o s t p å m l. 5 0. 0 0 0 o g 5 m i o. k r o n e r I n n o B o o s t e r. Vi i n v e s t e r e r i i n n o v a t i v e o g f l y v e d y g t i g e i d e e r m e d e t b o o s t p å m l. 5 0. 0 0 0 o g 5 m i o. k r o n e r Ditte Amskov, 3. nov 2015 Om rammerne

Læs mere

http://fi.dk/innovation/innovationdanmark http://fi.dk/publikationer/2008/innovationdanmark-2008-handlingsplan fra-raadet-for-teknologi-og-innovation/ RTI s innovationsindsats Innovationsprojekter Store

Læs mere

TEK Innovation. Vi bygger bro mellem virksomheder og universitetet.

TEK Innovation. Vi bygger bro mellem virksomheder og universitetet. TEK Innovation Vi bygger bro mellem virksomheder og universitetet. Det Tekniske Fakultet Uddannelser Bachelor-/ Specialeprojekter/ Semesterprojekter Ingeniørpraktik ErhvervsPhD og -Postdoc InnoBooster

Læs mere

InnoBooster og Landdistriktsvækstpilot. 5. September 2018, Storstrøms Group og Femern Belt Innovation v. Katrine Krogh Balslev, Projektleder

InnoBooster og Landdistriktsvækstpilot. 5. September 2018, Storstrøms Group og Femern Belt Innovation v. Katrine Krogh Balslev, Projektleder InnoBooster og Landdistriktsvækstpilot 5. September 2018, Storstrøms Group og Femern Belt Innovation v. Katrine Krogh Balslev, Projektleder Agenda Fundraising Service Sjælland Fundraising-logikker InnoBooster

Læs mere

GUDP Handlingsplan 2018

GUDP Handlingsplan 2018 GUDP Handlingsplan 2018 1 INDLEDNING Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP) præsenterer hermed sin handlingsplan for 2018. Handlingsplanen sætter rammen for GUDP s indsats i 2018, herunder ansøgningsrunder

Læs mere

Kort introduktion til grøn innovation

Kort introduktion til grøn innovation Kort introduktion til grøn innovation Hvad kan der søges om, hvem kan søge, og hvordan søger man? Ansøgningsrunde juni 2011 vedr. innovation af serviceydelser, produkter og systemløsninger på det grønne

Læs mere

NATIONAL VÆKSTPOLITIK. Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet

NATIONAL VÆKSTPOLITIK. Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet NATIONAL VÆKSTPOLITIK Andreas Blohm Graversen Kontorchef, Erhvervsministeriet Danmark som vækstnation Gode rammevilkår Det skal være attraktivt for danske og udenlandske virksomheder at investere i Danmark

Læs mere

Velkommen Early Warning landsmøde i Kolding.

Velkommen Early Warning landsmøde i Kolding. Velkommen Early Warning landsmøde i Kolding. Kolding, torsdag den 8. september 2016 Erhvervskundechef Mogens Andersen og Erhvervskundechef Marianne Jeppesen / Side 1 Om Vækstfonden Vækstfonden er en statslig

Læs mere

Lean Energy Cluster. Peter Gedbjerg direktør peter.gedbjerg@leanenergy.dk

Lean Energy Cluster. Peter Gedbjerg direktør peter.gedbjerg@leanenergy.dk Lean Energy Cluster Peter Gedbjerg direktør peter.gedbjerg@leanenergy.dk 1 Lean Energy er en forening Vores formål er vækst og nye arbejdspladser Vi samler interessenter/medlemmer, der kan se en forretning

Læs mere

Veje til vækst "Tag dit pæne tøj på!"

Veje til vækst Tag dit pæne tøj på! Veje til vækst "Tag dit pæne tøj på!" 21. november 2013 Per Tønsberg Frandsen Lidt om mig 1 Tag dit pæne tøj på 2 Tag dit pæne tøj på 3 Agenda Finansieringskilder Finansieringen Den rette finansiering

Læs mere

Region Hovedstaden. ReVUS handlingsplan for

Region Hovedstaden. ReVUS handlingsplan for ReVUS handlingsplan for 2017-2018 1 ReVUS er blevet til i et tæt samarbejde Siden august 2014 har vi været i dialog med kommunerne om mål, ambitionsniveau og forslag til initiativer i ReVUS Politisk niveau:

Læs mere

InnoBooster 2015 fra 1. august

InnoBooster 2015 fra 1. august InnoBooster 2015 fra 1. august Oplæg ved Magistrenes A-kasse den 7. august 2015 Anna Laybourn InnoBooster investerer i den viden der skal til for at føre den gode idé ud i livet Viden kan komme fra: Innovationsplan

Læs mere

Kort introduktion til grøn innovation

Kort introduktion til grøn innovation Kort introduktion til grøn innovation Hvad kan der søges om, hvem kan søge, og hvordan søger man? Ansøgningsrunde maj 2012 vedr. innovation af serviceydelser, produkter og systemløsninger på det grønne

Læs mere

Entreprenørskab i uddannelserne

Entreprenørskab i uddannelserne Entreprenørskab i uddannelserne Informationsmøde 9. marts 2016 Vision Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig vækstregion. Det betyder, at vi ser ud over regionens grænser og samarbejder med de

Læs mere

af din vækstvirksomhed Finansieringsdag 08 Penge til vækst 3. oktober 2008

af din vækstvirksomhed Finansieringsdag 08 Penge til vækst 3. oktober 2008 Partnerkapital finansiering af din vækstvirksomhed Finansieringsdag 08 Penge til vækst 3. oktober 2008 Om Vækstfonden Vækstfonden har et kapitalgrundlag på over 2 mia. kroner og er et af de største ventureselskaber

Læs mere

KIM SØGAARD CLAUSEN MULIGHEDER FOR STØTTE I FJERNVARMEVÆKST

KIM SØGAARD CLAUSEN MULIGHEDER FOR STØTTE I FJERNVARMEVÆKST KIM SØGAARD CLAUSEN MULIGHEDER FOR STØTTE I FJERNVARMEVÆKST GRØN ENERGI FJERNVARMENS UDVIKLINGS- OG ANALYSEENHED FJERNVARMEVÆKST 2015 FjernvarmeVækst 2015 er et vækstprogram, der skal sikre en grønnere

Læs mere

Termisk og elektrisk lagring- Avanceret energilagring 2016

Termisk og elektrisk lagring- Avanceret energilagring 2016 Termisk og elektrisk lagring- Avanceret energilagring 2016 1. december, 2016 Teknologisk Institut, Aarhus Niels Langvad, Scientific Officer, Innovationsfonden Energiområdet i Innovationsfonden Innovationsfonden

Læs mere

Vækstfonden Kompetence Forum Bornholm, 30. marts 2011

Vækstfonden Kompetence Forum Bornholm, 30. marts 2011 Vækstfonden Kompetence Forum Bornholm, 30. marts 2011 Vækstfonden skaber vækstvirksomheder Vækstfonden er en statslig investeringsfond, der siden 1992 har medfinansieret vækst i mere end 4.200 danske virksomheder

Læs mere

finansiering af iværksættere

finansiering af iværksættere Vækstfonden finansiering af iværksættere Væksthus Midtjylland Onsdag 9. december v/ Rolf Kjærgaard Vækstfonden Vi er en statslig investeringsfond Vi er med til at skabe flere nye vækstvirksomheder gennem

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Innova&onsmiljøerne og investeringer i industrivirksomheder

Innova&onsmiljøerne og investeringer i industrivirksomheder Innova&onsmiljøerne og investeringer i industrivirksomheder Direktør Lars Stigel CAPNOVA A/S Formand for FOIN, Forskerparker og Innovationsmiljøer i Danmark Kort om innova+onsmiljøerne Risikovillig statslig

Læs mere

Bobleprojekter i Inno-SE

Bobleprojekter i Inno-SE Baggrund for bobleprojekter Inno-SE Bobleprojekter i Inno-SE Bobleprojektpuljen er en pulje i Inno-SE, der gør det muligt for virksomheder, i samarbejde med videnpartnere, at ansøge om penge til et forprojekt

Læs mere

Copenhagen EU Office

Copenhagen EU Office Copenhagen EU Office Et nyt tilbud for hovedstadsregionens kommuner og virksomheder v. Chefkonsulent Henrik Madsen Region Hovedstaden 4. december 2014 Greater Copenhagen hele Danmarks hovedstad Copenhagen-metropolen

Læs mere

Har i forsknings ideen?

Har i forsknings ideen? Det strategiske forskningsråd Har i forsknings ideen? Det Strategiske Forskningsråd investerer over 1 milliard kr. i forskning i 2010 Bioressourcer, fødevarer og andre biologiske produkter EU netværksmidler

Læs mere

Future Greenland Mandag den 8. maj 2017 Hans Jørgen Østergaard, Erhvervskundedirektør

Future Greenland Mandag den 8. maj 2017 Hans Jørgen Østergaard, Erhvervskundedirektør Velkommen Future Greenland 2017 Mandag den 8. maj 2017 Hans Jørgen Østergaard, Erhvervskundedirektør Agenda Hvorfor Vækstfonden? Hvem kan vi finansiere? Hvad kan vi finansiere? Hvad lægger vi vægt på?

Læs mere

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Danmark i international sammenhæng * Kun europæiske OECD-lande Kilde: Danmarks Statistik, feb. 2012 Vision Danmark skal være løsningernes land, hvor innovative løsninger på store samfundsmæssige udfordringer

Læs mere