EFRD s fælles standarder for ansvarlig. markedsføring. Revideret version november 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "EFRD s fælles standarder for ansvarlig. markedsføring. Revideret version november 2010"

Transkript

1 EFRD s fælles standarder for ansvarlig 1 markedsføring Revideret version november 2010

2 Ind l e d n i n g a) EFRD European Forum for Responsible Drinking er en sammenslutning af Europas førende spiritusproducenter 1, der står i spidsen for branchens indsats for at fremme et ansvarligt alkoholforbrug i EU og opmuntrer branchen til at vedtage ansvarlige, selvregulerende standarder for kommerciel kommunikation. 2 b) Forbruget af alkoholholdige drikkevarer 2 i resten af teksten benævnt alkohol har spillet en accepteret og vigtig rolle i de kulturelle og sociale traditioner i samfundet i både ældre og nyere tid. EFRD-medlemmerne er meget stolte over deres produkter og gør en stor indsats for at fremme ansvarligt alkoholforbrug og modvirke misbrug. Se c) Det overordnede princip i de fælles standarder for ansvarlig markedsføringskommunikation er at markedsføre medlemmernes produkter over for voksne og gøre det på en ansvarlig og passende måde. Derfor afgiver EFRDmedlemmerne frivilligt et løfte om at overholde bestemmelserne i disse fælles standarder i deres markedsføringskommunikation. EFRD s fælles standarder for ansvarlig markedsføringskommunikation stammer fra Guidelines for Commercial Communications on Alcoholic Beverages, der blev offentliggjort i og siden udvidet og ændret. d) De fælles standarder for ansvarlig markedsføringskommunikation erstatter ikke gældende nationale love og regler, men udgør en række basale kriterier til brug i nationale, sektorspecifikke og virksomhedernes egne selvregulerende kodekser. De fælles standarder suppleres af en specifik vejledning i markedsføring på internettet og i digitale og mobile medier (Guidance Note on Responsible Marketing Communications on the Internet and for Digital and Mobile Marketing Media). 1 Bacardi-Martini, Beam Global Spirits & Wine, Brown-Forman, Diageo, Moët-Hennessy, Pernod Ricard. 2 Alkoholholdige drikkevarer med et alkoholindhold på over 1,2 % vol. 3 Af Amsterdamgruppen, der i 2005 skiftede navn til EFRD.

3 Afg r æ n s n i n g af Be g r e b e t Ma r k e d s f ø r i n g s k o m m u n i k a t i o n e) I forbindelse med de fælles standarder defineres markedsføringskommunikation som kommunikation, der produceres direkte af eller på vegne af udbydere i den primære hensigt at fremme afsætningen af produkterne uanset det anvendte medium. Der kan være tale om varemærkereklame, markedsføringskommunikation henvendt til forbrugerne, salgsfremmende begivenheder, emballage, etiketter, sponsorater, advertorials og POS-materiale. f) Bestemmelserne i de fælles standarder gælder alle medier, også de digitale 4. Disse bestemmelser gælder tillige enhver type salgsfremmende eller markedsføringsaktivitet eller -begivenhed, herunder alle produktplaceringer og sponsorater 5. g) Definitionen af markedsføringskommunikation omfatter ikke uden videre enhver type kommerciel kommunikation eller virksomhedskommunikation. F.eks. dækker den ikke artikler, der trykkes i pressen uden modydelse, information om årsregnskaber og lignende, pressemeddelelser om virksomhedens offentlige forhold eller erklæringer til medierne, offentlige organer eller offentligheden om emner af samfundsmæssig betydning såsom fordele og ulemper ved forbrug af alkohol eller oplysende budskaber om ansvarligt alkoholforbrug eller alkohols rolle i samfundet Gr u n d p r i n c i p p e r 1.1 Markedsføringskommunikation bør være lovlig, sober, ærlig og redelig 1.2 Den bør være i overensstemmelse med etablerede principper om fair konkurrence og god forretningsførelse 4 Se Guidance Note on Responsible Marketing Communications on the Internet and for Digital and Mobile Marketing Media. 5 Enhver kommerciel aftale, hvorved en sponsor til gensidig gavn for sponsor og den sponsorerede part stiller finansiering eller anden støtte til rådighed i henhold til en kontrakt for at etablere en sammenkædning mellem sponsorens image, brands eller produkter og et sponsorataktiv (person, lokalitet eller begivenhed) til gengæld for rettighederne til at fremme denne association og/ eller for tildelingen af en bestemt direkte eller indirekte gevinst efter aftale. 1.3 Den bør være udarbejdet med en passende fornemmelse for social ansvarlighed og med udgangspunkt i principper om fairness og god tro 1.4 Den bør under ingen omstændigheder være uetisk, krænke alment fremherskende normer for smag og anstændighed eller på anden måde underkende menneskelig værdighed og integritet 1.5 Al markedsføringskommunikation skal overholde ånd og bogstav i alle gældende love, bestemmelser og selvregulerende kodekser.

4 2. An s v a r l i g pl a c e r i n g 2.1 Markedsføringskommunikation er rettet mod voksne over 18 år. Markedsføringskommunikation ad kanaler, som kontrolleres af producenter af alkoholholdige drikkevarer (f.eks. sider på websteder for varemærker, indhold, der kan downloades, direct mails og egne begivenheder), skal foregå på en måde, der tydeligt viser, at den kun er bestemt for voksne over 18 år Markedsføringskommunikation ad generiske kanaler må kun foregå, hvor mindst 70 % af publikummet med rimelighed kan forventes at være over 18 år. 2.3 Til sikring af disse placeringsforpligtelser bør man kun bruge pålidelige og ajourførte publikumssammensætningsdata, som er bekræftet af en uafhængig tredjepart. For digitale medier gælder bestemmelserne i den relevante Guidance Note on audience composition data 7. Se Markedsføringskommunikation som defineret i punkt g) ovenfor kan foregå ved begivenheder, salgsfremmende aktiviteter eller sponsorarrangementer, som primært er rettet mod voksne, dvs. hvor mindst 70 % af tilskuerne/deltagerne med rimelighed kan forventes at være over 18 år år eller ældre, hvis loven kræver det. 7 Se Guidance Note on Responsible Marketing Communications on the Internet and for Digital and Mobile Marketing Media.

5 2.5 Ved salgsfremmende begivenheder for produkter, der arrangeres af eller på vegne af producenter af alkoholholdige drikkevarer, må der ikke gives adgang til personer under 18 år. 2.6 Betalte alkoholplaceringer i film, fjernsynsprogrammer, musikvideoer og videospil og lignende visning i deres produktioner skal godkendes eller afvises på baggrund af oplysninger fra projektets producenter. Alle bestemmelser i de fælles standarder gælder sådanne produktplaceringer. 2.7 Med hensyn til placering i den trykte presse må der ikke reklameres for eller annonceres med alkohol i aviser, magasiner eller andre publikationer, medmindre over 70 % af læserskaren af de pågældende sider er over 18 år. 2.8 I digitale medier bør brugeren aktivt skulle bekræfte sin alder på startsiden til websteder for varemærker. Markedsføringskommunikation med indhold, der kan downloades, skal indeholde anvisninger til brugere, der downloader indholdet, om, at de ikke bør sende materialet videre til personer under 18 år Markedsføringskommunikation ad generiske kanaler kan kun sponsoreres, hvor mindst 70 % af publikummet med rimelighed kan forventes at være over 18 år. 5 8 Se fodnote 7.

6 6 Ansvarligt forbrug 3. An s v a r l i g t in d h o l d 3.1 Markedsføringskommunikation må aldrig opmuntre eller billige et overforbrug eller et uansvarligt alkoholforbrug Drikkevarer og personer, der indtager dem, må portrætteres som led i ansvarlige personlige relationer og sociale sammenhænge og aktiviteter. 3.3 Der bør indgå et budskab om ansvarligt alkoholforbrug (f.eks. i form af en webadresse med forbrugeroplysning) i alkoholreklamer, herunder advertorials i trykte medier, markedsføringsmaterialer, digitale medier såsom varemærkewebsteder, salgsfremmende begivenheder og sponsorarrangementer samt på etiketter, når det kan gøres læseligt. Se I markedsføringskommunikation skal folks fravalg af alkohol respekteres, og den må aldrig afbilde afholdenhed eller mådehold på en negativ måde. 3.5 I markedsføringskommunikation skal enhver form for sammenkædning med voldelig, aggressiv, ulovlig, farlig eller asocial adfærd undgås. Markedsføringskommunikation skal undgå enhver form for sammenkædning med eller hentydning til stoffer eller stofbrugsmiljøer. 3.6 Salgsfremmende materiale på udsalgssteder skal opmuntre de voksne, som vælger at drikke, til ansvarligt alkoholforbrug og fraråde overforbrug i form af drikkekonkurrencer og -spil eller rabatter ( happy hour ), der opmuntrer til overdreven alkoholindtagelse. 3.7 Når det er muligt, skal salgsfremmende aktiviteter og varemærkeejede sponsorarrangementer omfatte initiativer til fremme af ansvarligt alkoholforbrug. 9 Markedsføringskommunikation bør ikke bagatellisere fuldskab eller afbilde personer i beruset tilstand eller på anden måde antyde, at beruselse er en socialt acceptabel adfærd, og den bør ikke fremme beruselseseffekten af alkoholindtagelse.

7 3.8 Navngivning, emballering, mærkning eller butiksplacering af alkoholholdige produkter må ikke skabe mulighed for forveksling med drikkevarer uden alkoholindhold. Mindreårige 3.9 Markedsføringskommunikationens indhold om alkohol må ikke primært appellere til personer under 18 år Markedsføringskommunikation om alkohol betragtes som primært rettet mod personer under 18 år, hvis den yder en særlig tiltrækning på denne gruppe ud over den generelle tiltrækning, den har for en voksen person Markedsføringskommunikation om alkohol må ikke afbilde et barn eller portrættere genstande, billeder, tryk, symboler, musik, personer (virkelige eller fiktive) eller berømtheder, som primært appellerer til personer under 18 år Der må ikke annonceres med eller reklameres for alkohol på en måde, der kan forbindes med opnåelse af voksenstatus eller overgangsritualer til voksenalderen I kommerciel kommunikation bør der ikke bruges modeller og skuespillere, der er under 25 år Der bør ikke bruges eller tillades brug af varemærkeidentificering ved hjælp af f.eks. logoer, varemærker eller navne til tøj, legetøj, spil eller spilleudstyr eller andre genstande, der primært er beregnet til personer under 18 år.

8 8 Sikkerhed og sundhed 3.15 Markedsføringskommunikation må aldrig sammenkæde det at indtage alkohol med det at føre noget som helst køretøj eller betjene potentielt farlige maskiner Markedsføringskommunikation må ikke forbinde alkohol med farlige aktiviteter, hvilket vil sige, at den ikke må portrættere en persons indtagelse af alkohol, mens vedkommende er i færd med eller skal til at indlede en handling (sport, arbejde osv.), som kræver årvågenhed eller fysisk koordination Det må ikke hævdes, at alkohol kan have nogen terapeutiske egenskaber, eller at et forbrug heraf kan forebygge, behandle eller kurere nogen form for menneskelig sygdom. Hvis loven tillader det, kan faktuelle udsagn om kulhydrat-, kalorie- eller andet næringsindhold under visse omstændigheder være hensigtsmæssige Markedsføringskommunikation må ikke vise gravide kvinder eller være målrettet mod kvinder, der er gravide. Se

9 Virkningen af alkohol 3.19 Markedsføringskommunikation må ikke skabe forvirring med hensyn til alkoholens art eller dens styrke Informationen om alkoholens styrke kan præsenteres faktuelt, men en høj alkoholstyrke må aldrig være det dominerende budskab eller den primære tiltrækningskraft i nogen form for markedsføringskommunikation Omvendt må markedsføringskommunikation ikke antyde, at alkohol med et forholdsvis beskedent alkoholindhold forhindrer et misbrug Markedsføringskommunikation må ikke skabe det indtryk, at alkoholforbrug kan øge den fysiske ydeevne eller mentale evne eller have en energigivende virkning på krop eller sind, f.eks. når man deltager i koncentrationskrævende aktiviteter Selv om alkohol må præsenteres som en fornøjelig del af det sociale liv, må det ikke antydes, at indtagelse heraf er en forudsætning for social accept eller succes Markedsføringskommunikation må ikke give indtryk af, at forbrug af alkohol kan øge ens seksuelle formåen eller chance for at opnå seksuelle forhold. Markedsføringskommunikation må ikke indeholde eller afbilde grafisk eller umotiveret nøgenhed, åbenlys seksuel aktivitet, promiskuitet eller sjofle eller uanstændige billeder og ord. Markedsføringskommunikation, som kun har sex som salgsargument for varemærket, vil sandsynligvis blive udelukket under alle omstændigheder i henhold til denne bestemmelse.

10 4. ov e r e n s s t e m m e l s e me d Lo v e, b e s t e m m e l s e r og a n d r e br a n c h e k o d e k s e r 4.1 Al markedsføringskommunikation skal overholde ånd og bogstav i alle gældende love, bestemmelser og selvregulerende kodekser. 4.2 For at lette overholdelsen skal markedsføringspersonale regelmæssigt modtage undervisning. EFRD har udviklet onlinemateriale beregnet til at befordre gennemførelsen af de fælles standarder: Virksomhederne skal have interne kontrolmekanismer for at sikre, at den markedsføringskommunikation om alkohol, der når ud til markedet, overholder disse bestemmelser I tilfælde af tvivl om overholdelsen af et markedsføringskommunikationsprojekt om alkohol bør virksomhederne søge rådgivning om annoncetekster hos den lokale selvregulerende organisation (SRO) 10. Der findes en EU-portal, hvor man online kan finde SRO er i 18 EU-lande ( ). 4.5 I EU-lande behandles forbrugerklager over, at indholdet i markedsføringskommunikation er i strid med de nationale selvregulerende kodekser, af de lokale selvregulerende organer. Ved grænseoverskridende klager kan der anvendes en dertil beregnet mekanisme, der har fungeret under EASA i over 15 år Bruxelles, november De nationale SRO er og tilsvarende organer i Danmark og Sverige er specielt kvalificerede til at behandle klager over påståede overtrædelser af normerne, idet de fuldt ud kan vurdere og forstå den nationale kontekst og de lokale grænser og holdninger. Listen over selvregulerende organisationer, der er medlem af EASA, kan ses på www. easa-alliance.org. I Sverige kan man kontakte AGM ( www. alkoholgranskningsmannen. se ) og i Danmark Alkoholreklamenævnet ( www. alkoholreklamenaevn.dk ). Der findes ingen selvregulerende håndhævelsesmekanisme i Cypern, Malta, Estland eller Letland. 11 I 2010 findes der selvregulerende organisationer (EASA-medlemmer eller ikke) i 23 lande i EU, mens den cypriotiske og estiske SRO er under opbygning. Der mangler endnu en SRO i Letland og Malta.

11 Se 11

12 EFRD European Forum for Responsible Drinking asbl Rue Belliard, 12 bte Brussels Belgium Tel.: Fax: info@efrd.org

Gode råd om... Markedsføring via sociale medier

Gode råd om... Markedsføring via sociale medier Gode råd om... Markedsføring via sociale medier INDHOLD Indledning 3 Generelt om sociale medier 3 Reklameidentifikation 3 Markedsføringsloven og de sociale medier 5 Hvem er omfattet? 5 Samtykke 5 Hvad

Læs mere

Hvem er VSOD? af Danmarks samlede import af vin og spiritus samt for. Diageo Denmark A/S og Bacardi-Martini Danmark A/S,

Hvem er VSOD? af Danmarks samlede import af vin og spiritus samt for. Diageo Denmark A/S og Bacardi-Martini Danmark A/S, Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 135 Offentligt Vin og Spiritus Organisationen i Danmark Hvem er VSOD? VSOD er talerør for vin- og spiritusorganisationer i Danmark Organisationens medlemmer står for

Læs mere

Vi har pålagt os selv et særligt ansvar. Retningslinjer for markedsføring af læskedrikke

Vi har pålagt os selv et særligt ansvar. Retningslinjer for markedsføring af læskedrikke Vi har pålagt os selv et særligt ansvar Retningslinjer for markedsføring af læskedrikke Alle har krav på ordentlig markedsføring - børn har krav på særlig beskyttelse Danske læskedrikproducenter har pålagt

Læs mere

F Ø D E V A R E S T Y R E L S E N

F Ø D E V A R E S T Y R E L S E N 1/11 F Ø D E V A R E S T Y R E L S E N 6 om dagen spis mere frugt og grønt Logomanual Oktober 2011, revideret august 2012, revideret juni 2013 2/11 Indholdsfortegnelse 1 Retningslinier for organisationers

Læs mere

Adfærdskodeks for spilbranchen

Adfærdskodeks for spilbranchen Skatteudvalget 2018-19 SAU Alm.del - Bilag 173 Offentligt Adfærdskodeks for spilbranchen (Socialt ansvarlig markedsføring m.v.) Aftaleparter: CEGO A/S Danish Online Gambling Association (DOGA) Dansk Automat

Læs mere

Udvælgelse af spil pædagogiske overvejelser.

Udvælgelse af spil pædagogiske overvejelser. Mediepolitik 2012 Forord Unge i dag er storforbrugere af medier. Deres kommunikation og sociale liv foregår i høj grad gennem sms, chatrooms, facebook, netværksspil osv. Spillekonsoller, computere og mobiltelefoner

Læs mere

Jan Trzaskowski !"#$%$$%

Jan Trzaskowski !#$%$$% Jan Trzaskowski!"#$%$$% & Internetjura 280-289 Direktivet om urimelige kontraktvilkår (Direktiv 93/13/EØF af 5. april 1993) Direktivet om vildledende reklame (direktiv 97/55/EF af 6. oktober 1997 og direktiv

Læs mere

European Mentoring & Coaching Council. Etiske regler

European Mentoring & Coaching Council. Etiske regler European Mentoring & Coaching Council Etiske regler Introduktion EMCC European Mentoring & Coaching Council - er etableret med det formål at fremme best practices og sikre, at de højest mulige standarder

Læs mere

REKLAMEIDENTIFIKATION SKJULT REKLAME

REKLAMEIDENTIFIKATION SKJULT REKLAME REKLAMEIDENTIFIKATION SKJULT REKLAME VIDEN RÅDGIVNING SERVICE TRYGHED INDHOLD 1. Kort fortalt.... 3 2. Hvad er problemet med skjult reklame?.... 3 3. Aviser, blade og andre skrevne medier..... 5 4. Radio-

Læs mere

UDKAST TIL UDTALELSE

UDKAST TIL UDTALELSE Europa-Parlamentet 2014-2019 Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed 7.11.2016 2016/0151(COD) UDKAST TIL UDTALELSE fra Udvalget om Miljø, Folkesundhed og Fødevaresikkerhed til Kultur- og Uddannelsesudvalget

Læs mere

Beskytter lovgivningen vores børn og unge godt nok?

Beskytter lovgivningen vores børn og unge godt nok? Beskytter lovgivningen vores børn og unge godt nok? Forbrugerombudsmand Henrik Øe Alkoholkonference 2012 Markedsføring og drikkepres på børn og unge Fællessalen, Christiansborg Mandag den 26. november

Læs mere

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet

Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Børn og internet brug! Forældre guide til sikker brug at internettet Som forældre er det vigtigt at du: Accepterer at medierne er kommet for at blive og er en del af børn og unges virkelighed. Så vis dem

Læs mere

Bekendtgørelse nr. 194 af 20. marts 2003 om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn

Bekendtgørelse nr. 194 af 20. marts 2003 om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn Bekendtgørelse nr. 194 af 20. marts 2003 om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn I medfør af 77, 85 og 93, stk. 2, i lov nr. 1052 af 17. december 2002 om radio- og fjernsynsvirksomhed, fastsættes:

Læs mere

DACHSER Adfærdskodeks

DACHSER Adfærdskodeks DACHSER Adfærdskodeks 1. Indledning Grundlaget for alle aktiviteter hos Dachser er vores overholdelse af juridisk bindende forskrifter på nationalt og internationalt niveau samt alle forpligtelser, vi

Læs mere

Resultatet af Europa-Parlamentets førstebehandling af forslaget om TV uden grænser

Resultatet af Europa-Parlamentets førstebehandling af forslaget om TV uden grænser Europaudvalget, Kulturudvalget EU-note - E 28 Offentligt Folketinget Europaudvalget Christiansborg, den 18. januar 2007 Folketingets repræsentant ved EU Til udvalgets medlemmer og stedfortrædere Resultatet

Læs mere

Bekendtgørelse om urimelig markedsføring i forbrugerforhold 1)

Bekendtgørelse om urimelig markedsføring i forbrugerforhold 1) BEK nr 1084 af 14/09/2007 (Gældende) Udskriftsdato: 14. februar 2017 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Familie- og Forbrugermin., Forbrugerstyrelsen, j.nr. 2007-101/1-1000 Senere

Læs mere

Alkoholreklamenævnet. Retningslinjer for markedsføring af alkoholholdige drikkevarer

Alkoholreklamenævnet. Retningslinjer for markedsføring af alkoholholdige drikkevarer Alkoholreklamenævnet Retningslinjer for markedsføring af alkoholholdige drikkevarer Alle har krav på ansvarlig markedsføring Producenter, erhvervsdrivende, forbrugere og myndigheder er enige om, at markedsføringen

Læs mere

EUROPÆISK POLITIK FOR ABO-HJEMMESIDER

EUROPÆISK POLITIK FOR ABO-HJEMMESIDER EUROPÆISK POLITIK FOR ABO-HJEMMESIDER 1 For at skabe opmærksomhed omkring Amway, Amways produkter og Amways forretningsmulighed, og med det formål at hjælpe ABOer med at etablere deres egen Amway-forretning,

Læs mere

Konkurrenceregler Coca-Cola zero Gaming

Konkurrenceregler Coca-Cola zero Gaming Konkurrenceregler Coca-Cola zero Gaming Konkurrencen arrangeres af: Coca-Cola Nordic Services ApS Tuborg Havnevej 4-8, 1. 2900 Hellerup Partnere: MARVELOUS, IUM mediebureau København Konkurrencen er på

Læs mere

MARKEDSFØRING AF ALKOHOL. - beskytter det nuværende regelsæt?

MARKEDSFØRING AF ALKOHOL. - beskytter det nuværende regelsæt? MARKEDSFØRING AF ALKOHOL - beskytter det nuværende regelsæt? Alkohol & Samfund Drejervej 15, 5. sal BØRN SKAL BESKYTTES 2400 København NV www.alkohologsamfund.dk Tekst og redigering: Ina Johansen, Nina

Læs mere

Gode råd til bloggere om skjult reklame på sociale medier

Gode råd til bloggere om skjult reklame på sociale medier Dato: 16. september 2015 Gode råd til bloggere om skjult reklame på sociale medier Bloggeres omtale af produkter på de sociale medier kan være reklame for produkterne. Det gælder både omtale af fysiske

Læs mere

MEDIEVIRKSOMHEDER PÅ FACEBOOK

MEDIEVIRKSOMHEDER PÅ FACEBOOK MEDIEVIRKSOMHEDER PÅ FACEBOOK Heidi Højmark Helveg 1. februar 2017 PROGRAM side 2 1. Persondata - Hvem ejer brugerdata? - Markedsføring på Facebook: Custom Audience, Lookalike Audience 2. Konkurrencer

Læs mere

Folkekirken.dk. Koncept for folkekirken.dk

Folkekirken.dk. Koncept for folkekirken.dk Folkekirken.dk Koncept for folkekirken.dk Udkast 27.08.0916.06.09 Koncept for folkekirken.dk 27.08.09 Folkekirken.dk er Den Danske Folkekirkes hjemmeside. For driften af folkekirken.dk gælder følgende:

Læs mere

fremtiden starter her... Brug af billeder, citater og navne i din markedsføring

fremtiden starter her... Brug af billeder, citater og navne i din markedsføring fremtiden starter her... Brug af billeder, citater og navne i din markedsføring Indhold 02 Billeder og ophavsrettigheder 03 Motivet på billedet retten til eget billede 04 Retten til eget navn og kendetegn

Læs mere

Formål Urimelige kontraktvilkår Tvivl om fortolkningen Retsvirkninger Implementering

Formål Urimelige kontraktvilkår Tvivl om fortolkningen Retsvirkninger Implementering Jan Trzaskowski!"#$%&!'($) %**) + Direktivet om urimelige kontraktvilkår (Direktiv 93/13/EØF af 5. april 1993) Fjernsalgsdirektivet (Direktiv 97/7/EF af 20. maj 1997) Forbrugerkøbsdirektivet (Direktiv

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 50 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del EU Note 50 Offentligt Europaudvalget 2015-16 EUU Alm.del EU Note 50 Offentligt Europaudvalget og Kulturudvalget EU-konsulenten EU-note Til: Dato: Udvalgenes medlemmer 3. juni 2016 Det digitale indre marked: Nye regler for audiovisuelle

Læs mere

Alkoholreklamenævnet. Regulering af markedsføring af alkohol før. Alkoholreklamenævnet. Eksempel: Carlsberg brusebad 1 Carlsberg brusebad 2

Alkoholreklamenævnet. Regulering af markedsføring af alkohol før. Alkoholreklamenævnet. Eksempel: Carlsberg brusebad 1 Carlsberg brusebad 2 Regulering af markedsføring af alkohol før Alkoholreklamenævnet Alkoholreklamenævnet Reguleret gennem vejledning hos Forbrugerombudsmanden Ikke muligt at opnå enighed om en ny vejledning Formand, advokat

Læs mere

Kommissionens grønbog om

Kommissionens grønbog om Skatteudvalget 2010-11 SAU alm. del Bilag 225 Offentligt Kommissionens grønbog om online spil i det indre marked Skatteudvalget 25. maj 2011 Lidt historik før internettets udbredelse Nationalt begrænset

Læs mere

Bilag 1 TILMELDINGSFORMULARER. Kategori 1: Sikre produkter solgt på internettet. Kvalifikationsspøgsmål

Bilag 1 TILMELDINGSFORMULARER. Kategori 1: Sikre produkter solgt på internettet. Kvalifikationsspøgsmål Bilag 1 TILMELDINGSFORMULARER Kategori 1: Sikre produkter solgt på internettet Kvalifikationsspøgsmål 1. Jeg bekræfter, at min virksomhed er en forretningsenhed med industriel eller kommerciel karakter

Læs mere

SALGSBETINGELSER FOR GROUPON-VÆRDIBEVISER - DANMARK

SALGSBETINGELSER FOR GROUPON-VÆRDIBEVISER - DANMARK SALGSBETINGELSER FOR GROUPON-VÆRDIBEVISER - DANMARK 1. Generelle oplysninger 1.1 Disse salgsbetingelser gælder for alle værdibeviser, der købes på Groupons websted. 1.2 Groupon betyder Groupon ApS, der

Læs mere

Konsulent Marianne Kargaard. Gratis drinks til Facebook-følgerne

Konsulent Marianne Kargaard. Gratis drinks til Facebook-følgerne Konsulent Marianne Kargaard Gratis drinks til Facebook-følgerne Projektmedarbejder Ina Johansen Journalist Nina Bro Journalist Signe Juul Kraft Baggrund 2011-2013 Nogle konklusioner fra Sikkerhedsproblemer

Læs mere

Betalt indhold. - det nye sort eller bare helt sort?? 1/ Pressens Hus

Betalt indhold. - det nye sort eller bare helt sort?? 1/ Pressens Hus Betalt indhold - det nye sort eller bare helt sort?? 1/4 2014 Pressens Hus Hvad er det egentligt? Native add Promotions Sponsorships Advertorials Branded content Content marketing Den kommercielle definition

Læs mere

TEMAOVERSIGT OG FORSLAG TIL OPBYGNING AF UNDERVISNINGSFORLØB

TEMAOVERSIGT OG FORSLAG TIL OPBYGNING AF UNDERVISNINGSFORLØB TEMAOVERSIGT OG FORSLAG TIL OPBYGNING AF UNDERVISNINGSFORLØB TEMA / FAG / LEKTIONER ER DIN SUNDHED DIT EGET VALG? Kultur & Samfund s.4 Opgaver s.17 Samfundsfag Sundheds- og seksualundervisning 2 lektioner

Læs mere

OVERSIGT OVER REGLER I RADIO- OG FJERNSYNSLOVGIVNINGEN OM AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER

OVERSIGT OVER REGLER I RADIO- OG FJERNSYNSLOVGIVNINGEN OM AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER OVERSIGT OVER REGLER I RADIO- OG FJERNSYNSLOVGIVNINGEN OM AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER AUDIOVISUELLE MEDIETJENESTER Oversigten handler om on-demand audiovisuel programvirksomhed, hvis hovedformål er at

Læs mere

Etiske retningslinjer for Event-marketing bureauer

Etiske retningslinjer for Event-marketing bureauer Etiske retningslinjer for Event-marketing bureauer Forord I Kreativitet & Kommunikation finder vi det naturligt at tage et medansvar for den samfundsmæssige udvikling og støtte vore medlemmer i at have

Læs mere

Databeskyttelse INDSAMLER OPBEVARER BRUGER DU DATA? Hvad er personoplysninger? Bedre regler for små virksomheder. Januar 2017 DA

Databeskyttelse INDSAMLER OPBEVARER BRUGER DU DATA? Hvad er personoplysninger? Bedre regler for små virksomheder. Januar 2017 DA Databeskyttelse 0100101000011010100010001010110101101111000101000 00101000011010100010001010110101101111000101 01001001010000110101000100010101101011011110001 Bedre regler for små virksomheder Bedre regler

Læs mere

Bekendtgørelse om god skik for finansielle rådgivere 1

Bekendtgørelse om god skik for finansielle rådgivere 1 Bekendtgørelse om god skik for finansielle rådgivere 1 I medfør af 7, stk. 2, og 26, stk. 4, i lov nr. 599 af. 12. juni 2013 om finansielle rådgivere fastsættes: Anvendelsesområde 1. Bekendtgørelsen finder

Læs mere

Bekendtgørelse om programvirksomhed på grundlag af registrering samt ondemand audiovisuel programvirksomhed 1)

Bekendtgørelse om programvirksomhed på grundlag af registrering samt ondemand audiovisuel programvirksomhed 1) BEK nr 100 af 28/01/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2004-20399-229 Senere ændringer til forskriften BEK nr 894 af 23/08/2012

Læs mere

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE)

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE) Eniro-Krak // SME-analyse Tabelrapport (DK & SE) www.radiuskommunikation.dk i Indhold Om analysen... iv Hovedkonklusioner... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Tabel 1: Hvilken branche tilhører din virksomhed?...1

Læs mere

Vilkår for medlemskab af Nutrilett Willpower Group. Gælder fra 1. maj 2016.

Vilkår for medlemskab af Nutrilett Willpower Group. Gælder fra 1. maj 2016. Vilkår for medlemskab af Nutrilett Willpower Group. Gælder fra 1. maj 2016. Orkla Health AS, cvr. 919 661 356 (Orkla Health) tilbyder adgang til Nutrilett Willpower Group på følgende vilkår, som accepteres

Læs mere

Gode råd til influenter om skjult reklame

Gode råd til influenter om skjult reklame Gode råd til influenter om skjult reklame De sociale medier bruges ikke kun til at dele oplevelser, erfaringer og anbefalinger mellem venner, hvor der er en personlig relation. De sociale medier anvendes

Læs mere

Seksualiserede medier

Seksualiserede medier Seksualiserede medier Generelt set giver besvarelserne i undersøgelsen udtryk for en meget homogen gruppe af unge på tværs af alder, geografi og uddannelsestype. Der er ingen af de nævnte faktorer, som

Læs mere

Lovtidende A. 2013 Udgivet den 21. december 2013. Bekendtgørelse om god skik for finansielle rådgivere 1) 18. december 2013. Nr. 1582.

Lovtidende A. 2013 Udgivet den 21. december 2013. Bekendtgørelse om god skik for finansielle rådgivere 1) 18. december 2013. Nr. 1582. Lovtidende A 2013 Udgivet den 21. december 2013 18. december 2013. Nr. 1582. Bekendtgørelse om god skik for finansielle rådgivere 1) I medfør af 7, stk. 2, og 26, stk. 4, i lov nr. 599 af 12. juni 2013

Læs mere

Hvordan skal hjemmesiden indrettes?

Hvordan skal hjemmesiden indrettes? Hvordan skal hjemmesiden indrettes? Jan Trzaskowski Copenhagen Business School Dansk Fødevare Forum, April 2 nd 2003 God markedsføringsskik Hæderlighed Må ikke misbruge forbrugerens tillid Eller udnytte

Læs mere

Kreativitet & Kommunikations etiske retningslinjer for medlemmer

Kreativitet & Kommunikations etiske retningslinjer for medlemmer Kreativitet & Kommunikations etiske retningslinjer for medlemmer Forord I Kreativitet & Kommunikation finder vi det naturligt at tage et medansvar for den samfundsmæssige udvikling og støtte vore medlemmer

Læs mere

Kapitel 1 Anvendelsesområde

Kapitel 1 Anvendelsesområde Notat Udkast til bekendtgørelse om programvirksomhed på grundlag af registrering samt on-demand audiovisuel programvirksomhed 10. marts 2016 I medfør af 46, 47, stk. 4 og 5, og 48 i lov nr. xx af xx om

Læs mere

For at en virksomhed skal kunne optages i foreningen, skal den have et godt omdømme for faglig ekspertise og god erhvervsetik.

For at en virksomhed skal kunne optages i foreningen, skal den have et godt omdømme for faglig ekspertise og god erhvervsetik. 1. marts 2004 BRANCHEKODEKS Præambel Medlemmerne i DMR er forpligtede til at følge Branchekodeks. Betydningen af principperne fastlægges af Erhvervsetisk nævn. Kendelser fra Erhvervsetisk Nævn fungerer

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 29.7.2019 C(2019) 5807 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) / af 29.7.2019 om anerkendelse af, at Japans retlige og tilsynsmæssige rammer er ækvivalente

Læs mere

Samværs- og sikkerhedsvejledning FDF Vejle 1

Samværs- og sikkerhedsvejledning FDF Vejle 1 Samværs- og sikkerhedsvejledning skal være tryg for alle børn, forældre og frivillige. Det er vigtigt for, at alle former for vold og overgreb mod børn forebygges samt sørge for at misforståelser undgås.

Læs mere

TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C. København den 21. juni 2004

TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C. København den 21. juni 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/DANMARK A/S Rugårdsvej 25 5100 Odense C København den 21. juni 2004 Udsendelsesrækken Shopping vist på TV 2 Foranlediget af omtale i pressen besluttede Radio- og tv-nævnet i henhold

Læs mere

Code of Conduct / Adfærdskodeks - leverandør

Code of Conduct / Adfærdskodeks - leverandør Code of Conduct / Adfærdskodeks - leverandør DK Da HCS A/S er involveret med forskellige leverandører, er det vigtigt for os at have et fælles sæt etiske metoder og standarder. Denne Code of Conduct gælder

Læs mere

Logomanual. 6 om dagen spis mere frugt og grønt 1/11. Oktober 2011, revideret august 2012, revideret juni 2013, revideret

Logomanual. 6 om dagen spis mere frugt og grønt 1/11. Oktober 2011, revideret august 2012, revideret juni 2013, revideret 1/11 L A N D B R U G & F Ø D E V A R E R 6 om dagen spis mere frugt og grønt Logomanual Oktober 2011, revideret august 2012, revideret juni 2013, revideret april 2016 2/11 Indholdsfortegnelse 1 Retningslinier

Læs mere

Cognizant Technology Solutions Erklæring om whistleblowere og repressalieforebygning

Cognizant Technology Solutions Erklæring om whistleblowere og repressalieforebygning Cognizant Technology Solutions Erklæring om whistleblowere og repressalieforebygning Ikrafttrædelse januar 2017 Hvorfor har vi denne erklæring? Vi opfodrer aktivt medarbejdere til at rapportere deres betænkeligheder

Læs mere

Verdens førende løsning af Augmented Reality Entertainment til marketing kampagner

Verdens førende løsning af Augmented Reality Entertainment til marketing kampagner Verdens førende løsning af Augmented Reality Entertainment til marketing kampagner Velkommen På de følgende sider, vil du bliver præsenteret for og introduceret til Augmented Reality, og hvordan du kan

Læs mere

Designmanual for varemærket Nøglehullet

Designmanual for varemærket Nøglehullet Designmanual for varemærket Nøglehullet - for færdigpakkede fødevarer samt generisk markedsføring Udgivet den 17.06.2009, og revideret den 25.06.2012 af Livsmedelsverket (Sverige), Fødevarestyrelsen (Danmark),

Læs mere

Ref. Ares(2014) /07/2014

Ref. Ares(2014) /07/2014 Ref. Ares(2014)2350522-15/07/2014 EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR ERHVERV OG INDUSTRI Vejledning 1 Bruxelles, den 1. februar 2010 - Anvendelse af forordningen om gensidig anerkendelse på procedurer

Læs mere

Nordisk standpunkt om skjult reklame, 10. maj 2016 Standpunkt 2016

Nordisk standpunkt om skjult reklame, 10. maj 2016 Standpunkt 2016 Nordisk standpunkt om skjult reklame, 10. maj 2016 Standpunkt 2016 NORDISK STANDPUNKT OM SKJULT REKLAME, 10. MAJ 2016 Nordisk standpunkt om skjult reklame, 10. maj 2016 Forbrugerombudsmanden Carl Jacobsens

Læs mere

Tættere på forbrugerne Strategi

Tættere på forbrugerne Strategi Tættere på forbrugerne Strategi 2017-2020 Vi tænker, før du handler Det er sin sag at være forbruger: Der kommer flere og flere varer og serviceydelser på hylderne. Vi handler både i fysiske og digitale

Læs mere

Etiske regler for lægemiddelindustriens samarbejde med patientforeninger mv. (Patientforeningskodekset)

Etiske regler for lægemiddelindustriens samarbejde med patientforeninger mv. (Patientforeningskodekset) Etiske regler for lægemiddelindustriens samarbejde med patientforeninger mv. (Patientforeningskodekset) 1 Formål De etiske regler sikrer en ramme for samspillet mellem lægemiddelindustri og patientforeninger

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2004 2009 Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse 2008/2173(INI) 20.11.2008 UDKAST TIL BETÆNKNING om beskyttelse af forbrugere, især mindreårige, i forbindelse med brugen

Læs mere

Designmanual for varemærket Nøglehullet

Designmanual for varemærket Nøglehullet Designmanual for varemærket Nøglehullet for færdigpakkede fødevarer samt generisk markedsføring Udgivet den 17.06.2009, og revideret den 25.06.2012 af Livsmedelsverket (Sverige), Fødevarestyrelsen (Danmark),

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

WHOIS-politik for.eu-domænenavne

WHOIS-politik for.eu-domænenavne WHOIS-politik for.eu-domænenavne 1/7 DEFINITIONER Termer, der er defineret i Vilkårene og/eller.eu-konfliktløsningsreglerne, skrives med stort begyndelsesbogstav heri. 1. POLITIK TIL BESKYTTELSE AF PRIVATLIVETS

Læs mere

Maglebjergskolens seksualpolitik

Maglebjergskolens seksualpolitik Maglebjergskolens seksualpolitik Seksualpolitikken for Maglebjergskolen tager udgangspunkt i skolens målsætning og danner ramme om og udstikker retningslinjer for arbejdet med elevernes seksualitet. Derudover

Læs mere

UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014

UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014 UNIK BRANDING & EKSPONERING I SÆRKLASSE BLIV SPONSOR FOR COPENHAGEN TV FESTIVAL 2014 NIKOLAJ KOPPEL Kanalredaktør & vært, DR Der er festivaler, og så er der TV Festival. En begivenhed, der står meget højt

Læs mere

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring

STUDIEORDNING. for. Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring STUDIEORDNING for Professionsbacheloruddannelsen i international handel og markedsføring Del IV: Valgfrit fagelement - Specialemodul - Emnekatalog Ikrafttrædelse: 21. august 2017 Gældende for indskrivning

Læs mere

Den larmende verden!!

Den larmende verden!! BLOG DIG TIL SUCCES Den larmende verden Den larmende verden Overflod af indhold og afsendere 1/4 af alt indhold er i dag skabt af brugerne selv 10 timer Så meget content indtager vi hver eneste dag 5x

Læs mere

Om detailsalg af kosttilskud. Enkle råd om, hvad du må fortælle dine kunder om produkterne

Om detailsalg af kosttilskud. Enkle råd om, hvad du må fortælle dine kunder om produkterne Enkle råd om, hvad du må fortælle dine kunder om produkterne Fem råd om detailsalg af kosttilskud side 2 >> 1. Oplys gerne om produktets indhold side 3 >> 2. Oplys gerne om produktets virkning, hvis virkningen

Læs mere

Kommissionen fremsætter forslag om ernærings- og sundhedsanprisninger. Målet er bedre forbrugerinformation og harmonisering af markedet.

Kommissionen fremsætter forslag om ernærings- og sundhedsanprisninger. Målet er bedre forbrugerinformation og harmonisering af markedet. IP/03/1022 Bruxelles, den 16. juli 2003 Kommissionen fremsætter forslag om ernærings- og sundhedsanprisninger. Målet er bedre forbrugerinformation og harmonisering af markedet. Europa-Kommissionen har

Læs mere

Hvorfor falder alkoholforbruget i Danmark? Kit Broholm Chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen

Hvorfor falder alkoholforbruget i Danmark? Kit Broholm Chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen Hvorfor falder alkoholforbruget i Danmark? Kit Broholm Chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen 14,0 Alkoholforbrug i liter fra 1906-2012 12,0 10,0 8,0 6,0 Liter 4,0 2,0 0,0 1906 1916 1926 1936 1946 1956 1966

Læs mere

Syg af reklamer. Torben Jørgensen. Alkoholkonference 2015 Fællessalen Christiansborg 27. januar 2015. Professor, enhedschef, dr.med.

Syg af reklamer. Torben Jørgensen. Alkoholkonference 2015 Fællessalen Christiansborg 27. januar 2015. Professor, enhedschef, dr.med. Region Hovedstaden Forskningscenter for Forebyggelse og Sundhed Syg af reklamer Alkoholkonference 2015 Fællessalen Christiansborg 27. januar 2015 Torben Jørgensen Professor, enhedschef, dr.med. 1 Jeg har

Læs mere

Etisk kodeks. Retningslinjer for Danske Lotteri Spils forhandlere. Danske Lotteri Spil A/S Maj 2014

Etisk kodeks. Retningslinjer for Danske Lotteri Spils forhandlere. Danske Lotteri Spil A/S Maj 2014 Etisk kodeks Retningslinjer for Danske Lotteri Spils forhandlere Danske Lotteri Spil A/S Maj 2014 Kodeks for etisk og socialt ansvarlig forhandling af spil Indhold 1.0 Indledning... 3 2.0 Repræsentantskab...

Læs mere

Hvorfor bruger virksomhederne ikke jobnet til rekruttering?

Hvorfor bruger virksomhederne ikke jobnet til rekruttering? Hvorfor bruger virksomhederne ikke jobnet til rekruttering? Rapport fra 25 telefoninterviews Undersøgelse for Jobcenter København Wanek & Myrner 2010 Formål Nærværende undersøgelse er en ud af seks undersøgelser,

Læs mere

Ref. Ares(2014) /07/2014

Ref. Ares(2014) /07/2014 Ref. Ares(2014)2338517-14/07/2014 EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORATET FOR ERHVERV OG INDUSTRI Vejledning 1 Bruxelles, den 1. februar 2010 - Forholdet mellem direktiv 2001/95/EF og forordningen om gensidig

Læs mere

Klage over tv-reklame for Optiker Louis Nielsen udsendt af TV 2 den 10. marts 2004

Klage over tv-reklame for Optiker Louis Nielsen udsendt af TV 2 den 10. marts 2004 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/Reklame Danmarks Optikerforening Baunegårdsvej 73 Kongevejs-Centret 2 2900 Hellerup 2970 Hørsholm København den 18. juni 2004 Klage over tv-reklame for Optiker Louis Nielsen udsendt

Læs mere

Managementrådgivernes Etiske kodeks

Managementrådgivernes Etiske kodeks s Etiske kodeks ETISK KODEKS Præambel Det bærende princip i enhver professionel managementkonsulentvirksomhed er, at virksomheden i dens drift og ledelse praktiserer en høj faglighed og høj etisk standard.

Læs mere

UDKAST. til. Kapitel 1. Anvendelsesområde

UDKAST. til. Kapitel 1. Anvendelsesområde UDKAST til Bekendtgørelse om reklamer og sponsorering m.v. af programmer i radio, fjernsyn og on demand-audiovisuelle medietjenester samt indgåelse af partnerskaber 1 I medfør af 13, stk. 4, 77, 85, 85

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skriv selv: 1. Mit liv med alkohol... 238 2. Dagbog om at lære at drikke med måde... 241

INDHOLDSFORTEGNELSE. Skriv selv: 1. Mit liv med alkohol... 238 2. Dagbog om at lære at drikke med måde... 241 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning............................................ 6 2. Læsevejledning......................................... 14 3. Min egen historie.......................................

Læs mere

Bilag 15: Bekendtgørelse om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn

Bilag 15: Bekendtgørelse om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn Bilag 15: Bekendtgørelse om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn Bekendtgørelse om reklame og sponsorering i radio og fjernsyn BEK nr 1368 af 15/12/2005 (Gældende) I medfør af 77, 85 og 93, stk.

Læs mere

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag.

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 41 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 14. december 2015 [Kun det talte ord gælder] Talepapir ERU alm. del samrådsspørgsmål

Læs mere

Ulovlig visning af sponsorlogoer i Sport 2003- Herning Messecenter

Ulovlig visning af sponsorlogoer i Sport 2003- Herning Messecenter RADIO- OG TV-NÆVNET DR TV-Byen 2860 Søborg København den 26. februar 2004 Ulovlig visning af sponsorlogoer i Sport 2003- Herning Messecenter På baggrund af DR s interne undersøgelser vedrørende for vidtgående

Læs mere

At Movias nuværende udbudsbetingelser for reklamers indhold fastholdes uændret.

At Movias nuværende udbudsbetingelser for reklamers indhold fastholdes uændret. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 26. juni 2014 Mads Lund Larsen 13 Reklamer på busser for kosmetiske operationer Indstilling: Administrationen indstiller, At Movias nuværende udbudsbetingelser

Læs mere

TV 2/Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 25. april 2006

TV 2/Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup. København den 25. april 2006 RADIO- OG TV-NÆVNET TV 2/Reklame Baunegårdsvej 73 2900 Hellerup København den 25. april 2006 Klage over tv-reklamen NO MARTINI NO PARTY! for Bacardi- Martini udsendt på TV2/Danmark A/S Alkoholpolitisk

Læs mere

Lunar Way Business Privatlivspolitik

Lunar Way Business Privatlivspolitik Lunar Way Business Privatlivspolitik 1. Formål og beskyttelse I denne privatlivspolitik henviser Lunar Way, vi, os og vores til Lunar Way A/S. Hos Lunar Way tager vi beskyttelsen af vores brugeres privatliv,

Læs mere

Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan vi behandler dine data.

Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan vi behandler dine data. PRIVATLIVSPOLITIK FOR BILFORUM SVENDBORG 1. DATAANSVARLIG 1.1. Formål Vi behandler persondata og har derfor vedtaget denne privatlivsbeskyttelsespolitik, der fortæller dig, hvordan vi behandler dine data.

Læs mere

Ganske mange branche- og forbrugerorganisationer har medvirket ved udarbejdelsen af og bakker nu op om retningslinjerne.

Ganske mange branche- og forbrugerorganisationer har medvirket ved udarbejdelsen af og bakker nu op om retningslinjerne. Nyhedsbrev IP & Technology Nye regler om prismarkedsføring Forbrugerombudsmanden har udstedt nye retningslinjer for prismarkedsføring for at sikre forbrugerne yderligere mod vildledende prisangivelser

Læs mere

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0227 Offentligt

Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0227 Offentligt Europaudvalget 2010 KOM (2010) 0227 Offentligt EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.5.2010 KOM(2010)227 endelig 2010/0126 (NLE) Forslag til RÅDETS FORORDNING (EU) Nr. /2010 om ændring af forordning (EF)

Læs mere

Samfund engagement i Nordea

Samfund engagement i Nordea Samfund engagement i Nordea Print Hvad er samfund engagement? Vores målsætning er at indgå i et samspil med samfundet og gøre en positiv forskel inden for vores kernekompetencer: finansiel forståelse og

Læs mere

Dagens aktuelle nyheder om personlig branding!

Dagens aktuelle nyheder om personlig branding! Dagens aktuelle nyheder om personlig branding! Ingenting kommer af ingenting, undtagen lommeuld. De menneskelige love er skrøbelige. Mange lever et helt liv uden at blive opdaget. Storm P.(1882-1949) Personlig

Læs mere

om procedurer for klager over påståede overtrædelser af betalingstjenestedirektiv 2

om procedurer for klager over påståede overtrædelser af betalingstjenestedirektiv 2 EBA/GL/2017/13 05/12/2017 Retningslinjer om procedurer for klager over påståede overtrædelser af betalingstjenestedirektiv 2 1 1. Compliance- og indberetningsforpligtelser Guidelines Status for disse retningslinjer

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNING

FORSLAG TIL BESLUTNING EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Mødedokument 23.1.2014 B7-0000/2014 FORSLAG TIL BESLUTNING på baggrund af forespørgsel til mundtlig besvarelse B7-0000/2014 i henhold til forretningsordenens artikel 115, stk.

Læs mere

Filosofien bag Recovery i en Housing first kontekst

Filosofien bag Recovery i en Housing first kontekst Modul 1 Dan Hermann Helle Thorning Filosofien bag Recovery i en Housing first kontekst 1 Housing First - grundprincipperne Boligen som en basal menneskeret Respekt, varme og medmenneskelighed over for

Læs mere

Grønbech & Sønner - Code of Conduct

Grønbech & Sønner - Code of Conduct Grønbech & Sønner - Code of Conduct Hvorfor har vi en Code of Conduct (CoC)? Vores ry for at være ærlige og fair er fundamental for vores fortsatte succes. For at vi som virksomhed kan agere fair, etisk

Læs mere

De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til markedsføring via sociale medier

De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til markedsføring via sociale medier De nordiske forbrugerombudsmænds standpunkt til markedsføring via sociale medier Indholdsfortegnelse Indledning 1. Afgrænsning 2. Markedsføringsbudskaber skal kunne identificeres som markedsføring 3. Forbud

Læs mere

NYT FRA IP-RET I DENNE UDGAVE MAJ Sø- og Handelsretten forbyder markedsføring og salg af dunjakker, der krænker uregistreret EU-designret

NYT FRA IP-RET I DENNE UDGAVE MAJ Sø- og Handelsretten forbyder markedsføring og salg af dunjakker, der krænker uregistreret EU-designret NYT FRA IP-RET MAJ 2017 I DENNE UDGAVE 01 Sø- og Handelsretten forbyder markedsføring og salg af dunjakker, der krænker uregistreret EU-designret 02 ECCO SKO A/S kunne ikke forhindre EKKOfondens registrering

Læs mere

TFP kontrakt. Bjarke E. Petersen Skibby.

TFP kontrakt. Bjarke E. Petersen Skibby. FOTOGRAF Navn Bjarke E. Petersen Adresse Dådyrvej 95 Postnummer, by 4050 Skibby Telefon 2185 3179 Email bjarke@engelbrekt.net MODEL Navn Adresse Postnummer, by Telefon Email Fødselsdato/År Denne kontrakt

Læs mere

VORES ALKO HOLD NING

VORES ALKO HOLD NING VORES ALKO HOLD NING LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE har en holdning til alkohol, der baserer sig på de grundlæggende værdier: Baggrunden for at formulere vores alkoholdning er et ønske om at hæve debutalderen

Læs mere

Karen Blixen skolens anti- mobbestrategi

Karen Blixen skolens anti- mobbestrategi Karen Blixen skolens anti- mobbestrategi Hvad er vores vision? Hvor skal værdiregelsættet lede os hen? Vi ønsker en skole hvor alle trives, og hvor alle er trygge ved at være. Vi tager ansvar for hinanden,

Læs mere